Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kuvakooste, osa 455

Tulipalo lumilinnassa.
Kuvakooste, osa 455

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 21 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Puolimakea lammas 18.4.2024 0:15
   Tulos: +202 (208 ääntä)
   Onko se sammutin tuolla roskiksessa? Yleensä se löytyy tuon merkin alta.

   Lainaa

  2. Häävi sakaali 18.4.2024 0:17
   Tulos: +228 (236 ääntä)
   Tosiaan voihan siellä lumilinnassa syttyä vaikka tuo kuvassa oleva roskis palamaan. Ihan kiva jos sammutin on lähellä niin ei täytä savulla koko linnaa. Nämä pelastus- ja suojelutoimintaan liittyvät säännöt ja lait on hyviä. Ei niitä kannata verrata johonkin tuopin metrin siirtoon, ne säännöt on ihan turhia. Ja on niitä karsittukin, ennen vanhaan ei olutta edes myyty ravintolassa jos et syönyt samalla ja sen takia kaikki tilasi leivänkannikan, tai se sama kuiva leipä kiersi pöydästä toiseen jotta ko. pöydästä pystyttiin tilaamaan. Ja tuopin kanssa ei saanut siitä pöydästä lähteä pois. Pöydän vaihtaminen toimi niin, että tarjoilija siirtää juoman toiseen pöytään. Näistä sentään on päästy eroon.

   Lainaa

  3. Pro salaatti 18.4.2024 1:07
   Tulos: +55 (63 ääntä)
   Heh, tuli mieleen The IT Crowd komediasarjasta miten sillä nörtillä syttyi sammutinkin palamaan siinä kun se koitti tehdä palohälytystä sähköpostilla 😁.

   Lainaa

  4. Säädytön lehmä 18.4.2024 1:58
   Tulos: +51 (57 ääntä)
   Puolimakea lammas: Onko se sammutin tuolla roskiksessa? Yleensä se löytyy tuon merkin alta.
   Alta tai sen seinän/oven takaa, jossa merkki on.

   Lainaa

  5. Kopioitu Metsätonttu 18.4.2024 3:30
   Tulos: -34 (38 ääntä)
   Puolimakea lammas: Onko se sammutin tuolla roskiksessa? Yleensä se löytyy tuon merkin alta.
   Joku "nokkela" tehnyt "hauskan" pilan ja vaihtanut sammuttimen roskikseen. 
   En se minä ollut...

   Lainaa

  6. Kopioitu Metsätonttu 18.4.2024 3:44
   Tulos: -22 (54 ääntä)
   Häävi sakaali: Tosiaan voihan siellä lumilinnassa syttyä vaikka tuo kuvassa oleva roskis palamaan. Ihan kiva jos sammutin on lähellä niin ei täytä savulla koko linnaa. Nämä pelastus- ja suojelutoimintaan liittyvät säännöt ja lait on hyviä. Ei niitä kannata verrata johonkin tuopin metrin siirtoon, ne säännöt [...]
   Saksassakin oli ainakin joskus outoja sääntöjä kuppiloissa. Ainakin, kun yritin tilata olutpullon tiskiltä, niinkuin Suomessa tehdään, niin vanha eukko tiskin takana alkoi huutamaan kuin joku Hitler ja käski istumaan pöydän ääreen. Sitten tuli ottamaan tilaukseni vastaan pöydän viereen. Ei ilmeisesti saanut itse viedä olutta tiskiltä pöytään. Ihan joku perus kahvila oli alku-illasta, enkä ollut juonut mitään muuta alkoholia. Muutenkin ihme nipotusta ja äksyilyä asiakaspalvelu siellä verrattuna Suomeen. Juomat tosin halpoja siellä, joten pisteet siitä.

   Lainaa

  7. Siivoton varis 18.4.2024 4:15
   Tulos: +112 (116 ääntä)
   Tuijat näyttävät, kuin olisivat menossa Pomppivaan Poniin

   Lainaa

  8. Tulos: +21 (23 ääntä)
   Pro salaatti: Heh, tuli mieleen The IT Crowd komediasarjasta miten sillä nörtillä syttyi sammutinkin palamaan siinä kun se koitti tehdä palohälytystä sähköpostilla 😁.
   Voihan siihen kun saataisiin jatkoa. Niin hauska sarja.

   Lainaa

  9. Elämätön kultakala 18.4.2024 7:44
   Tulos: +40 (48 ääntä)
   Kopioitu Metsätonttu: Saksassakin oli ainakin joskus outoja sääntöjä kuppiloissa. Ainakin, kun yritin tilata olutpullon tiskiltä, niinkuin Suomessa tehdään, niin vanha eukko tiskin takana alkoi huutamaan kuin joku Hitler ja käski istumaan pöydän ääreen. Sitten tuli ottamaan tilaukseni vastaan pöydän viereen. Ei ilmeisesti saanut itse [...]
   Tilasin oluen tiskiltä Italiassa. Menin pöytään istumaan ja sieltä tulee hiton vihainen mamma huutamaan että ei tätä pöydässä saa juoda kun sit se ois pitänyt pöydässä tilata, ulos sen kanssa. No jäin ravintolan eteen penkille sit sen juomaan. Oli avonainen kuppila niin ihan sama ku oisin istunu siellä. Mamma loi minuun vihaisia katseita.

   Lainaa

  10. Itseasiassa 18.4.2024 9:11
   Tulos: +58 (66 ääntä)
   Häävi sakaali: Tosiaan voihan siellä lumilinnassa syttyä vaikka tuo kuvassa oleva roskis palamaan. Ihan kiva jos sammutin on lähellä niin ei täytä savulla koko linnaa. Nämä pelastus- ja suojelutoimintaan liittyvät säännöt ja lait on hyviä. Ei niitä kannata verrata johonkin tuopin metrin siirtoon, ne säännöt [...]
   Isot pojat kertoivat, että pöydissä kiertävään sämpylään työnnettiin hammastikkuja. Aina välillä sitten joku uusi tapaus meni hukkaamaan siitä. 
   Ihan mukava kun käytänteet ovat muuttuneet, kun naiset pääsivät yksin tanssiravintolaan vasta vuonna 1977. Syömään pääsi jo 1970. Ei perustunut lakiin vaan taisi olla vain ihan yleinen käytäntö. Näitä perusteltiin mm. sillä että kevytkenkäiset naiset vievät miesasiakkaat turmioon. 

   Lainaa

  11. Tulos: +28 (34 ääntä)
   Elämätön kultakala: Tilasin oluen tiskiltä Italiassa. Menin pöytään istumaan ja sieltä tulee hiton vihainen mamma huutamaan että ei tätä pöydässä saa juoda kun sit se ois pitänyt pöydässä tilata, ulos sen kanssa. No jäin ravintolan eteen penkille sit sen juomaan. Oli avonainen kuppila niin ihan sama ku oisin istunu siellä. Mamma loi minuun vihaisia katseita.
   No monissa ravintoloissa ja kahviloissa on eri hinnat pöydissä ja takeawayna, koska niiden asiakaspaikkojen ylläpito on kahvilalle erittäin suuri kustannus.

   Lainaa

  12. Tulos: +59 (63 ääntä)
   Elämätön kultakala: Tilasin oluen tiskiltä Italiassa. Menin pöytään istumaan ja sieltä tulee hiton vihainen mamma huutamaan että ei tätä pöydässä saa juoda kun sit se ois pitänyt pöydässä tilata, ulos sen kanssa. No jäin ravintolan eteen penkille sit sen juomaan. Oli avonainen kuppila niin ihan sama ku oisin istunu siellä. Mamma loi minuun vihaisia katseita.
   Italiassa on yleisesti käytössä ns. pöytämaksu, eli maksat euron tai pari ekstraa siitä, että viet istumapaikan. Toki sen voisi turistille nätisti selittää, ei sillä.

   Lainaa

  13. syömätön susi 18.4.2024 15:05
   Tulos: +23 (25 ääntä)
   Ei olisi edes ensimmäinen kerta kun palokuntaa tarvitaan lumilinnaa sammuttamaan. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mihin-lumilinnassa-tarvitaan-sammutinta-tama-kuva-kemista-ei-ole-vitsi-silla-esimerkki-kanadasta-osoitti-etta-lumihotellikin-voi-palaa/7718906

   Lainaa

  14. Tulos: +39 (51 ääntä)
   Hämärässä menis ihan täydestä jos jonon ensimmäiselle tuijalle laittais lyhdyn roikkumaan "kädestä" ja pistäisi nauhalta soimaan jotain kulttimantraa.

   Lainaa

  15. Eri viikinki 18.4.2024 17:32
   Tulos: +18 (20 ääntä)
   -x-x-: No monissa ravintoloissa ja kahviloissa on eri hinnat pöydissä ja takeawayna, koska niiden asiakaspaikkojen ylläpito on kahvilalle erittäin suuri kustannus.
   Joskus oli eri ALV sille syökö paikanpäällä vai viekö ulos. Se vissiin kuitenkin jäi pois.

   Lainaa

  16. Uuvahtanut salaatti 19.4.2024 12:05
   Tulos: +19 (21 ääntä)
   Eri viikinki: Joskus oli eri ALV sille syökö paikanpäällä vai viekö ulos. Se vissiin kuitenkin jäi pois.
   Niinpäs olikin. Ihmiset tilasi ruokaa "mukaan" paikallisessa pikariokalassa, kun se oli vähän halvempaa. Jäivät pöytiin istumaan pussukoidensa kanssa ja niitä sitten työntekijöinä hätisteltiin.

   Lainaa

  17. Tinkimätön monni 20.4.2024 16:34
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Sanmperi: Voihan siihen kun saataisiin jatkoa. Niin hauska sarja.
   Oli huippu. Kaikenlaista tapahtui töissä ja siviilissä. Peter File, invavessa/baarimikko-jakso, ai että ❤️

   Lainaa

  18. Tulos: +10 (12 ääntä)
   Elämätön kultakala: Tilasin oluen tiskiltä Italiassa. Menin pöytään istumaan ja sieltä tulee hiton vihainen mamma huutamaan että ei tätä pöydässä saa juoda kun sit se ois pitänyt pöydässä tilata, ulos sen kanssa. No jäin ravintolan eteen penkille sit sen juomaan. Oli avonainen kuppila niin ihan sama ku oisin istunu siellä. Mamma loi minuun vihaisia katseita.
   Minulla oli Italiassa tilanne että katselin erikoisoluita ravintolassa ja kysyin voiko niitä ostaa Take away tyyppisesti. Myyjä hämmentyi paljon ja totesi että jos maksat nämä niin heille on aivan sama mitä niillä teet.

   Lainaa

  19. Häiritsevä kilpikonna 22.4.2024 3:59
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Kopioitu Metsätonttu: Saksassakin oli ainakin joskus outoja sääntöjä kuppiloissa. Ainakin, kun yritin tilata olutpullon tiskiltä, niinkuin Suomessa tehdään, niin vanha eukko tiskin takana alkoi huutamaan kuin joku Hitler ja käski istumaan pöydän ääreen. Sitten tuli ottamaan tilaukseni vastaan pöydän viereen. Ei ilmeisesti saanut itse [...]
   Saksassa on pöytiintarjoilu eli palvelu, ei itsepalvelu. Välillä voi joutua odottamaankin, mutta tiskille ei mennä kun se on henkilökunnan aluetta. Siellä on myös vaikea saada laskua ennen kuin kaikki on syöty. Suomessa, ainakin jos on on yhtään kiire, pyydän yleensä laskun samalla kun tilataan kahvit/jälkiruuat, mutta Saksassa en kahden vuoden aikana saanut tätä ikinä onnistumaan. Ja ne osaa kyllä kertoa aika tiukkaan sävyyn kun tekee "virheitä". Toki Saksa on väestöltään iso maa ja pohjoinen, etelä, itä, länsi ja Berliini poikkeavat toisistaan, mutta ainakin etelässä näin.

   Lainaa

  20. Esteetön maito 22.4.2024 10:22
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Pluri: Minulla oli Italiassa tilanne että katselin erikoisoluita ravintolassa ja kysyin voiko niitä ostaa Take away tyyppisesti. Myyjä hämmentyi paljon ja totesi että jos maksat nämä niin heille on aivan sama mitä niillä teet.
   Eihän tuolla sivistyneessä maailmassa osata edes kuvitella kaikkea sitä älyttömyyden määrää mitä Suomessa alkoholin ympärille on keksitty. Mitenkähän reagoisivat siihen mokassakin mainittuun tarinaan ravintolasta, jossa terassille mennessä tarjoilijan pitää tulla nostamaan lasi jalkakäytävän yli. Ei varmaan edes uskoisi todeksi.

   Lainaa

  21. Pyylevä marsu 27.4.2024 20:25
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Häävi sakaali: Tosiaan voihan siellä lumilinnassa syttyä vaikka tuo kuvassa oleva roskis palamaan. Ihan kiva jos sammutin on lähellä niin ei täytä savulla koko linnaa. Nämä pelastus- ja suojelutoimintaan liittyvät säännöt ja lait on hyviä. Ei niitä kannata verrata johonkin tuopin metrin siirtoon, ne säännöt [...]
   Itselle pöhkön tästä tulipalo lumilinnassa irvailusta tekee heti se että muistan lapsuudesta kun Kemin lumilinnassa oli tulipalo. Yleensä lumilinnan yhteydessä on myös ihan normi rakennuksia. Ihan kaikkea ei kannata tai voida toteuttaa lumesta esim. vessat, keittiöt...

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: alkusammutus, byrokratia, kevät, kuva, laki, lumilinna, pursotin, tuijat, tulipalo