Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kuvakooste, osa 454

Keittiöön tarkoitettu mietelause päätyy vessaan.
Kuvakooste, osa 454

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 21 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Kaloriton siili 2.4.2024 1:04
   Tulos: +152 (158 ääntä)
   Haisulivarvassukat kuvaa asiaa varsin hyvin 😆

   Lainaa

  2. Urbaani fretti 2.4.2024 1:41
   Tulos: +105 (117 ääntä)
   Pakko hankkia mustat varvassukat! 😄

   Lainaa

  3. Kapteeni Kalvakka 2.4.2024 2:48
   Tulos: +7 (167 ääntä)
   Bowl = kulho, allas. WC bowl siis paremmin suomennettuna olisi WC-allas. Eli vessanpönttö.

   Lainaa

  4. Sipulinhajuinen aasi 2.4.2024 3:46
   Tulos: +30 (44 ääntä)
   Haisuli sukat! Pakko saada!

   Lainaa

  5. Naimaton rotta 2.4.2024 4:04
   Tulos: +108 (114 ääntä)
   Tämän perusteella sanoisin, että ananas kuuluu vitsaan. Syödä en ehkä yrittäisi.

   Lainaa

  6. Toj Karin 2.4.2024 5:52
   Tulos: +80 (90 ääntä)
   Kerran olen nähnyt yhtä typerän viritelmän erään tee-se-itse-ja-säästä -remonttimiehen kotona, mutta en koskaan ammattilaisen tekemänä. Jotenkin en jaksa uskoa että Suomessa ammattilaiset tekisivät enää tänäpäivänä tuollaisia. Joskus 20-30 vuotta sitten ehkä?

   Lainaa

  7. Ajettu panda 2.4.2024 7:59
   Tulos: +90 (92 ääntä)
   Toj Karin: Kerran olen nähnyt yhtä typerän viritelmän erään tee-se-itse-ja-säästä -remonttimiehen kotona, mutta en koskaan ammattilaisen tekemänä. Jotenkin en jaksa uskoa että Suomessa ammattilaiset tekisivät enää tänäpäivänä tuollaisia. Joskus 20-30 vuotta sitten ehkä?
   Meinasin tulla juuri kommentoimaan samaa. Rakennusmestarina nähnyt vaikka minkälaista aivottomuutta ja välinpitämättömyyttä työmailla, mutta ei Suomessa kyllä tuollaiset viritelmät silti ole mitään arkipäivää todellakaan. Kai se Markun ruoho sitten on vihreämpää Englannin puolella.

   Lainaa

  8. Tulos: +86 (88 ääntä)
   Lontoossa asuessa kyllä näki niin paljon noita ”tein-itse-ja-säästin” -remontteja 😅😬 mutta siellä nyt muutenkin oli kämppien taso vähän niin sun näin. Landlordin ratkaisu vesivahingon värjäämään seinään: let’s paint over it! 🤦‍♀️

   Lainaa

  9. Uuvahtanut Salaatti 2.4.2024 9:37
   Tulos: -11 (19 ääntä)
   Vielä noi pahaenteiset hahmot ikkunalla

   Lainaa

  10. Reseptivapaa Dinosaurus 2.4.2024 9:38
   Tulos: +43 (47 ääntä)
   No, nytpä tietää mitä ostaa lähipiirin nuorisolle lahjaksi tänä vuonna, suuria muumifaneja kun ovat!

   Lainaa

  11. Lila piirroshahmo 2.4.2024 9:54
   Tulos: +40 (44 ääntä)
   Ajettu panda: Meinasin tulla juuri kommentoimaan samaa. Rakennusmestarina nähnyt vaikka minkälaista aivottomuutta ja välinpitämättömyyttä työmailla, mutta ei Suomessa kyllä tuollaiset viritelmät silti ole mitään arkipäivää todellakaan. Kai se Markun ruoho sitten on vihreämpää Englannin puolella.
   Onneksi ei. 
   Tosin se romahtanut väliaikainen työmaatellinkisilta oli kyllä hyvä muistutus siitä, että ei se ulkonäkö mitään takaa asiassa, jossa pitää olla asiantuntemusta ja riittävästi tietoa lujuuslaskennasta, että pystyy arvioimaan luotettavuutta oikeasti. 
   Toki riittävän heikko rakenne varmasti näyttää ja tuntuu jo arveluttavalta, mutta varmaksi asian voi tietää vain asiantuntija. 

   Lainaa

  12. Harhaanjohtava sankari 2.4.2024 15:04
   Tulos: +38 (40 ääntä)
   Laura: Lontoossa asuessa kyllä näki niin paljon noita ”tein-itse-ja-säästin” -remontteja 😅😬 mutta siellä nyt muutenkin oli kämppien taso vähän niin sun näin. Landlordin ratkaisu vesivahingon värjäämään seinään: let’s paint over it! 🤦‍♀️
   En tiedä onko muuttunut mutta vedenpainekin putkistossa Lontoossa oli kymmenisen vuotta sitten tasoa "pieni puro". Varmasti "rahalla saa ja hevosella pääsee", mutta paikat missä itse vierailin niin suihkussa vedenpaine oli huonompi kuin meillä Suomessa kraanassa. Ihan älyttömän surkeaa. Ja jos talo on vähänkään vanhempaa mallia niin ikkunoita ei ole eristetty millään tavalla, tai laitettu edes tiivisteitä mihinkään.

   Lainaa

  13. Rapea muovipussi 2.4.2024 15:17
   Tulos: +36 (56 ääntä)
   Kapteeni Kalvakka: Bowl = kulho, allas. WC bowl siis paremmin suomennettuna olisi WC-allas. Eli vessanpönttö.
   Ei vaan paremmin suomennettuna se olisi ihan vain vessanpönttö tai vaikka WC-istuin. Kaikkea ei ole tarkoitus kääntää sanasta sanaan. WC-allasta ei suomen kielessä käytetä vessanpöntöstä, ja siitä tulee helposti mieleen käsienpesuallas.

   Lainaa

  14. Kaikuva orava 2.4.2024 15:19
   Tulos: +15 (21 ääntä)
   Varvassukat ja ananas vitsassa oli hauskat.

   Lainaa

  15. Mukava Norppa 2.4.2024 17:34
   Tulos: +43 (45 ääntä)
   Laura: Lontoossa asuessa kyllä näki niin paljon noita ”tein-itse-ja-säästin” -remontteja 😅😬 mutta siellä nyt muutenkin oli kämppien taso vähän niin sun näin. Landlordin ratkaisu vesivahingon värjäämään seinään: let’s paint over it! 🤦‍♀️
   Itse olen ihan täällä koto-Suomessa asunut kerrostaloasunnossa, jossa yläkerran kylppäristä aiheutunut vesivahinko teki jo näkyvää homekasvustoa meidän puolen kattoon ja silloin isännöitsijän ratkaisu oli tasan sama. Me päätettiin muuttaa siinä kohden.

   Lainaa

  16. Itseasiassa 2.4.2024 17:43
   Tulos: +32 (34 ääntä)
   Laura: Lontoossa asuessa kyllä näki niin paljon noita ”tein-itse-ja-säästin” -remontteja 😅😬 mutta siellä nyt muutenkin oli kämppien taso vähän niin sun näin. Landlordin ratkaisu vesivahingon värjäämään seinään: let’s paint over it! 🤦‍♀️
   Mä oon nähnyt tällaisen vesivahingon korjauksen Suomessa. Jostain syystä se rakennus purettiin joku 7 vuotta tämän jälkeen.

   Lainaa

  17. Kyselevä muovipussi 2.4.2024 20:17
   Tulos: +16 (20 ääntä)
   Rapea muovipussi: Ei vaan paremmin suomennettuna se olisi ihan vain vessanpönttö tai vaikka WC-istuin. Kaikkea ei ole tarkoitus kääntää sanasta sanaan. WC-allasta ei suomen kielessä käytetä vessanpöntöstä, ja siitä tulee helposti mieleen käsienpesuallas.
   Tämäpä se että noissa vanhoissa kylteissä mitkä käännetty suoraan englannista voi nähdä tuota allasta. Tuo kuvassa esiintyvä kulho on kyllä aika eksoottinen mutta selittynee tuolla "bowl" sanalla. Sittemmin käännökset ovat virtaviivaistuneet paremmaksi suomeksi. WC-istuin on kyllä hyvä sana.

   Lainaa

  18. Kampura kirjohylje 2.4.2024 20:35
   Tulos: +8 (16 ääntä)
   Rapea muovipussi: Ei vaan paremmin suomennettuna se olisi ihan vain vessanpönttö tai vaikka WC-istuin. Kaikkea ei ole tarkoitus kääntää sanasta sanaan. WC-allasta ei suomen kielessä käytetä vessanpöntöstä, ja siitä tulee helposti mieleen käsienpesuallas.
   Mä olen kyllä törmännyt tuohon WC-allas sanaan useamminkin. Ekalla kerralla aiheutti ihmetystä, mut tokalla kerralla ymmärsin heti et pöntöstä puhuttiin.

   Lainaa

  19. Esteetön maito 2.4.2024 20:45
   Tulos: +18 (22 ääntä)
   Vessajutun jälkeen tuo viimeinen tuli ensi katsomalla luettua vahingossa muotoon "kuuluuko ananas virtsaan." 😂

   Lainaa

  20. Syyntakeeton mustikkamehukeitto 3.4.2024 12:34
   Tulos: +19 (23 ääntä)
   Kampura kirjohylje: Mä olen kyllä törmännyt tuohon WC-allas sanaan useamminkin. Ekalla kerralla aiheutti ihmetystä, mut tokalla kerralla ymmärsin heti et pöntöstä puhuttiin.
   Kyllä minustakin WC-allasta käytetään ihan suht yleisesti tietyissä asiayhteyksissä. Se kuvaa nimenomaan sitä allasosaa, esim levitä pesuaine we-altaaseen ja anna vaikuttaa 5 min tms. Wc-pönttö tai -istuin on sitten koko kompleksi. Käsienpesuallas on sitten erikseen.

   Lainaa

  21. rottanpää 3.4.2024 17:13
   Tulos: +3 (17 ääntä)
   Kapteeni Kalvakka: Bowl = kulho, allas. WC bowl siis paremmin suomennettuna olisi WC-allas. Eli vessanpönttö.
   Miten niin paremmin? Kun vessanpönttö on englanniksi toilet bowl, niin paremmin suomennettuna se on se vessanpönttö.
   Sama kuin väittäisi, että hyvä suomennos oat mealille olisi kaura-ateria. 

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: ananas, britannia, englanti, kulho, kuuluuko ananas vitsaan, kuva, kyltti, muumit, nuolla, pääsiäinen, sukat, teline, turvallinen, varpaat, varvassukat, vessa, vitsa, wc