Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Työmarkkinoilla tapahtuu, osa 4

Onko tällaista työtä olemassakaan?
Työmarkkinoilla tapahtuu, osa 4

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 117 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Letkeä hauki 7.3.2024 0:42
      Tulos: +331 (361 ääntä)
      Janette vois tollasella mielikuvituksella vaikka kirjottaa fantasiakirjan ja toivoa, että siitä tulee yhtä suosittu kuin Pottereista. Rahaa tulee, ei vuorotyötä ja eläimiäkin saa mukaan mikäli teokseen tuuppaa lohikäärmeen.

      Lainaa

    2. Tulos: +505 (513 ääntä)
      Letkeä hauki: Janette vois tollasella mielikuvituksella vaikka kirjottaa fantasiakirjan ja toivoa, että siitä tulee yhtä suosittu kuin Pottereista. Rahaa tulee, ei vuorotyötä ja eläimiäkin saa mukaan mikäli teokseen tuuppaa lohikäärmeen.
      Janetten tavoitteissa ei oikeastaan ole mitään muuta epärealistista kuin palkka. Lun palkkatavoitteen pudottaa 2000€/kk, vaihtoehtoja alkaa löytyä jo useampia.

      Lainaa

    3. Koomimupio- 7.3.2024 0:52
      Tulos: -521 (671 ääntä)
      Ja tämä todistaa sen että Isänmaan Toivot 2024 ovat ihan säälittäviä tapauksia. Wokeilu ja muu prideilu on tehnyt nuorisosta ihan kyvytöntä. Palatkaa takaisin kahden sukupuolen maailmaan. Ja unohtakaa hinureiden oikeudet. Tällöin maailma pelastuu.

      Lainaa

    4. Alin kettu 7.3.2024 1:13
      Tulos: -208 (370 ääntä)
      Mitä jos poistettaisiin toimeentulotuet, mutta vapautettaisiin kerjääminen ja lahjoituksen tekijä saisi vastaavan summan verohelpotuksia. Näin työssäkäyvät saisivat itse päättää, ketä haluavat elättää.

      Lainaa

    5. Tulos: +171 (187 ääntä)
      Jimbo: Janetten tavoitteissa ei oikeastaan ole mitään muuta epärealistista kuin palkka. Lun palkkatavoitteen pudottaa 2000€/kk, vaihtoehtoja alkaa löytyä jo useampia.
      Joko se tai kuormittavuus+työaika. Epäilen, että kaikki yli 6000/kk työt ovat varsin kuormittavia, ja työpäivät tuppaavat venymään(?)
      Hennalle voisi käydä etätyö tai postin jakaminen samalla alueella kuin itse asuu. Tosin postin jakamista ei voi Postin nykyisellä johtamistavalla suositella kenellekään.

      Lainaa

    6. Jääkauden viimeinen appelsiini 7.3.2024 1:23
      Tulos: -11 (209 ääntä)
      Ja nämä samat ihmiset valittaa, että maahanmuuttajat elää heidän verorahoilla...

      Lainaa

    7. Alempi sitruuna 7.3.2024 1:23
      Tulos: -45 (113 ääntä)
      Näin Suomi saadaan nousuun!

      Lainaa

    8. Tulos: -11 (169 ääntä)
      Ai kamala kun alkoi suorastaan raivostuttamaan näitä mokia lukiessa...

      Lainaa

    9. Intiimi peura 7.3.2024 2:25
      Tulos: +166 (186 ääntä)
      Janetesta tulee kansanedustaja.

      Lainaa

    10. Tulos: +93 (99 ääntä)
      Kyöpeli: Joko se tai kuormittavuus+työaika. Epäilen, että kaikki yli 6000/kk työt ovat varsin kuormittavia, ja työpäivät tuppaavat venymään(?) Hennalle voisi käydä etätyö tai postin jakaminen samalla alueella kuin itse asuu. Tosin postin jakamista ei voi Postin nykyisellä johtamistavalla suositella kenellekään.
      Postin jakaminen omalle alueelle vaatii kuitenkin lajittelukeskukseen menoa lajittelemaan ja lastaamaan posti, eikä se välttämättä ole ihan naapurissa. Ei ne postit postinkantajalle kotiin tule. Postin johtamistavoista ollaan luultavasti samaa mieltä.

      Lainaa

    11. Mietteliäs konna 7.3.2024 2:39
      Tulos: +111 (333 ääntä)
      Ei näissä kyllä ollut mitään hauskaa missään. On ihan totta, että aika iso osa ihmisistä on burnoutin partaalla ja odottaa lomia ja viikonloppuja, joiden aikana ei ehdi kuitenkaan palautua tarpeeksi, ja taas mennään. On totta, että työnteko ei sovi kaikille, eikä tarvitsekaan. Janettella on ehkä hiukan epärealistiset toiveet palkan suhteen, mutta muuten tuo unelmatyö ei kuulosta mitenkään mahdottomalta. Ja miksi ihmeessä työmatkaan kuluneesta ajasta ei maksettaisi palkkaa? Eihän se mitään vapaa-aikaakaan ole. Ihan hyvin työmatkat voisivatk kuulua työaikaan.

      Lainaa

    12. Arvoton paarma 7.3.2024 3:57
      Tulos: +104 (156 ääntä)
      Intiimi peura: Janetesta tulee kansanedustaja.
      Sama kävi mielessä. Bonuksena melkoinen eläintarhameininkihän siellä välillä onkin kun huudellaan toisten puheiden päälle ja melkoisia apinoita sinne on muutenkin saatu 😃. Pitäisi vaan saada äänestäjiä taakse. Tuossa on kyllä kieltämättä ihan hyvää CV:tä ettei sitä kummempaa tarvikaan. Tosin jos persujen listalle meinaa päästä niin pitäisi saada joku tuomio alle, tai vähintään olla syyteharkinnassa.

      Lainaa

    13. Kahjo kavioeläin 7.3.2024 4:03
      Tulos: +106 (124 ääntä)
      Seralle terveisiä että minäkin kammoksun perinteistä 8-16 työviikkoa, ja senpä vuoksi teenkin 14h työvuoroja ja pidän aina viikon vapaata kahden työviikon jälkeen. Ei ole burn outteja. Tervetuloa turvallisuusalalle!

      Lainaa

    14. Riihikuiva dinosaurus 7.3.2024 4:08
      Tulos: +145 (149 ääntä)
      Ajatella miten hienoa olisi jos työmatkasta maksettaisiin vaikka kilometrikorvauksia! Tällä saisi työntekijöitä kauempaakin tulemaan paikalle.. Oma työmatka 100km suunta, ei julkisia kulkuneuvoja.

      Lainaa

    15. Liittoutumaton pussieläin 7.3.2024 4:58
      Tulos: +89 (99 ääntä)
      Mikäs siinä kotona ollessa jos vaan pinkka on kunnossa. Työhän on yleisesti sarja köyhyyden aiheuttamia pakkoliikkeitä. Kohta siis taas klo 6 reikäleipä aloittamaan 8h liikuntasessio.

      Lainaa

    16. Syövyttävä flamingo 7.3.2024 5:12
      Tulos: +80 (124 ääntä)
      Mietteliäs konna: Ei näissä kyllä ollut mitään hauskaa missään. On ihan totta, että aika iso osa ihmisistä on burnoutin partaalla ja odottaa lomia ja viikonloppuja, joiden aikana ei ehdi kuitenkaan palautua tarpeeksi, ja taas mennään. On totta, että työnteko ei sovi kaikille, eikä tarvitsekaan. Janettella on [...]
      Siinäpä sitä olisi mukava laskea tuotteelle hintaa kun pitäisi ottaa huomioon normaaliin valmistukseen menevän ajan lisäksi myös se, että kuka sen tekee. 
      -Nää tuotteet/ palvelut tekee Maija , no sehän asuu tossa ihan vieressä niin ei tarvi laittaa kun pari euroa lisää.
      -Nää tekeekin Merja, se kulkeekin tänne 80 km:n päästä niin tarviikin laittaa useampi kymppi. 
      -No nyt nää kaikki muuttikin halvan asunnon perässä sadan kilometrin päähän, meneekin katteet päin helvettiä.

      Lainaa

    17. Tulos: +20 (136 ääntä)
      Jännä, miten rupesin mielessäni kannattamaan tukien epäämistä ihmisiltä, jotka ei itse halua mitenkään osallistua yhteiskunnan pyörittämiseen... Ehkä näillä onkin vanhemnat tai joku jättiperintö tukenaan.

      Lainaa

    18. Äiditön seuraeläin 7.3.2024 5:34
      Tulos: +11 (145 ääntä)
      Alin kettu: Mitä jos poistettaisiin toimeentulotuet, mutta vapautettaisiin kerjääminen ja lahjoituksen tekijä saisi vastaavan summan verohelpotuksia. Näin työssäkäyvät saisivat itse päättää, ketä haluavat elättää.
      Mitä jos poistettaisiin ihmiset, jotka ovat aina valittamassa, että köyhät elävät minun rahoilla? Tulis nopeasti parempi maailma, kun tällaiset henkisesti köyhät ihmiset poistettaisiin.

      Lainaa

    19. Mahtaileva kala 7.3.2024 5:38
      Tulos: +157 (169 ääntä)
      Ois kyllä kiva jos voisi vaaikka verottajalle kertoa työmatkoistaan ja saada sitä kautta korvauksia.... Eiku

      Lainaa

    20. Veneetön huonekalu 7.3.2024 6:52
      Tulos: +56 (60 ääntä)
      Jimbo: Janetten tavoitteissa ei oikeastaan ole mitään muuta epärealistista kuin palkka. Lun palkkatavoitteen pudottaa 2000€/kk, vaihtoehtoja alkaa löytyä jo useampia.
      Tai jos otetaan ensimmäinen kohta ja eläimet pois niin sitten voi onnistua, mutta ensin pitää olla lääkis käytynä. 
       

      Lainaa

    21. Varoittava maito 7.3.2024 7:09
      Tulos: +64 (72 ääntä)
      Riihikuiva dinosaurus: Ajatella miten hienoa olisi jos työmatkasta maksettaisiin vaikka kilometrikorvauksia! Tällä saisi työntekijöitä kauempaakin tulemaan paikalle.. Oma työmatka 100km suunta, ei julkisia kulkuneuvoja.
      Tai aattelepa, että sen työmatkan vois ottaa huomioon jo verokortissa, niin saa laskettua sitä veroprosenttia jo kuluvana vuonna

      Lainaa

    22. Iloton krokotiili 7.3.2024 7:33
      Tulos: +38 (108 ääntä)
      Inka ja Henna ovat niitä syitä siihen, että hallitus on alkanut tekemään leikkauksia kaikesta työttömyyteen liittyvästä.

      Lainaa

    23. Eräsvaan 7.3.2024 7:39
      Tulos: +65 (65 ääntä)
      Mikäli olet kuukausipalkalla, niin siihen kuuluu kuukauden työt. Mikäli haluat, niin voit laskea siihen kuuluvan myös työmatkan. Mieti paljonko laskennallinen tuntipalkkasi nousee, jos muutat työpaikan viereen.

      Lainaa

    24. Horjahtava kookos 7.3.2024 7:45
      Tulos: +134 (172 ääntä)
      Nyky-yhteiskunnassa todellakin ihannoidaan sitä, että sä vihaat sun työtäs ja et se stressaa sua. Jos oikeesti useampi olis rehellinen eikä teskis työtä mikä aiheuttaa vain ja ainoastaan ahdistusta niin asiat muuttuis. Mä siis todellakin kannatan nuoria, jotka ei suostu kärsimään 8 tuntia päivässä! Mä olen tehnyt mm. kaupassa työtä ja todellakin lähdin sieltä, koska mua uhkailtiin väkivallalla asiakkaan puolelta ja johto ei tehnyt mitään. Ei työn tarvitse olla maailman paras juttu, mutta se ei saa tuhota sun vapaa-aikaa. Jos kotona jaksat vain maata ja maanantai saa sut itkemään niin ei se ole ihmisarvoista elämää. Mä olen nyt työssä, jossa maanantait ei ahdista, saan tehdä mun osaamiselle sopia tehtäviä, löytyy sopivasti haastetta ja mulla on turvallinen työympäristö. Palkka on sellainen, että tulen ok toimeen ja oikeastaan mitään ei puutu. Nuoret, tuokaa äänenne esiin vihamielisistä työpaikoista, varoittakaa niistä muita ja lähtekää lätkimään. Minä maksan verorahoistani teidän kokeilut :)

      Lainaa

    25. Monilaenen jääkarhu 7.3.2024 7:52
      Tulos: +13 (65 ääntä)
      Mietteliäs konna: Ei näissä kyllä ollut mitään hauskaa missään. On ihan totta, että aika iso osa ihmisistä on burnoutin partaalla ja odottaa lomia ja viikonloppuja, joiden aikana ei ehdi kuitenkaan palautua tarpeeksi, ja taas mennään. On totta, että työnteko ei sovi kaikille, eikä tarvitsekaan. Janettella on [...]
      Kyllä työmatka on vapaa-aikaa. Voit ihan itse päättää, missä kuljet.

      Lainaa

    26. Monilaenen jääkarhu 7.3.2024 7:52
      Tulos: +47 (81 ääntä)
      Iloton krokotiili: Inka ja Henna ovat niitä syitä siihen, että hallitus on alkanut tekemään leikkauksia kaikesta työttömyyteen liittyvästä.
      No jaa, en usko, että nämä mainitut olisivat työkykyisiä. Kyllä tuolla taustalla aina jotain on, diagnosoitavaa tai ei.

      Lainaa

    27. Toj Karin 7.3.2024 7:58
      Tulos: +20 (22 ääntä)
      Olen
      Kyöpeli: Joko se tai kuormittavuus+työaika. Epäilen, että kaikki yli 6000/kk työt ovat varsin kuormittavia, ja työpäivät tuppaavat venymään(?) Hennalle voisi käydä etätyö tai postin jakaminen samalla alueella kuin itse asuu. Tosin postin jakamista ei voi Postin nykyisellä johtamistavalla suositella kenellekään.
      Sekoitiko keskenään Postin ja nämä roskamainoksia jakavat roskapuljut? Vain jälkimmäisessä jaettävät lehdet tulevat kotiovelle.

      Lainaa

    28. Veljetön kani 7.3.2024 8:04
      Tulos: -50 (88 ääntä)
      Monilaenen jääkarhu: No jaa, en usko, että nämä mainitut olisivat työkykyisiä. Kyllä tuolla taustalla aina jotain on, diagnosoitavaa tai ei.
      Sepä se, kun kaikki on diagnosoitavissa vaikka sairautta ei ole. Ja lääke on tarttua toimeen.

      Lainaa

    29. Kouluttamaton muurahainen 7.3.2024 8:05
      Tulos: +24 (42 ääntä)
      Varoittava maito: Tai aattelepa, että sen työmatkan vois ottaa huomioon jo verokortissa, niin saa laskettua sitä veroprosenttia jo kuluvana vuonna
      Miten verovähennys liittyy tähän? Jos käyttää työmatkoihin vaikka 1000 euroa (omavastuun jälkeen) rahaa, saa siltä vuodelta vähentää 1000 euroa verotettavaa tuloa. Eli jos veroprosentti on vaikka 30, vähennetään tuosta 1000 eurosta 30 prosenttia, joten veroja maksaa 300 euroa vähemmän. Näin ollen itse maksettavaa jää vain 700 euroa. Minä ainakin ottaisin paljon mieluummin suoraan kilometrikorvaukset siten, ettei työmatkoista joutuisi maksamaan mitään. Verovähennys kompensoi siis pieneltä osin suuria työmatkakuluja, mutta minkäänlaista palkkaa niistä työmatkoista ei saa. Ihan omalla vapaa-ajalla sinne töihin siirrytään. Eikä tuo verovähennyskään ole mielestäni kovin oikeudenmukainen. Saman 1000 euroa omavastuun yli työmatkoihinsa käyttävä ihminen, jolla on pienet tulot ja veroprosentti 10, saa verohyvityksinä ainoastaan 100 euroa. Mitä isompi palkka, sen halvempaa töihin kulkeminen on.

      Lainaa

    30. Halukas etana 7.3.2024 8:17
      Tulos: +42 (52 ääntä)
      Pitääkin etsiä seuraava työpaikka Rovaniemeltä, työmatkaan menee siis sellanen 12 tuntia suuntaansa ja palkka juoksee! Henna vois vaikka hakea työpaikkaa lähialueelta, tai muuttaa työpaikan lähelle. Niin muutkin tekevät.

      Lainaa

    31. Lila herne 7.3.2024 8:40
      Tulos: +47 (99 ääntä)
      Iloton krokotiili: Inka ja Henna ovat niitä syitä siihen, että hallitus on alkanut tekemään leikkauksia kaikesta työttömyyteen liittyvästä.
      Sanoisin ennemminkin, että Inka ja Henna ovat lähinnä tekosyitä.

      Lainaa

    32. Spesifi banaani 7.3.2024 8:58
      Tulos: +77 (91 ääntä)
      Veljetön kani: Sepä se, kun kaikki on diagnosoitavissa vaikka sairautta ei ole. Ja lääke on tarttua toimeen.
      Mutta jos sairauden oire on se kyvyttömyys tarttua toimeen, niin sittenpä ollaankin vaikeammassa tilanteessa. Tuo sinun lääkkeesi kun kuulostaa juuri siltä "no lopetat vaan masentelun" tai "tartu itseäsi niskasta kiinni" tyyppiseltä. Ymmärrän toisaalta, että ns. terveiden ihmisten on todella vaikea asettua niiden vähemmän terveiden asemaan, mutta kyllä silti rassaa joskus tuo pakonomainen tarve pönkittää omaa egoaan sillä, että minä ainakin pystyn elämään normaalia elämää ja käyn töissä, nuo muut vaan on laiskoja kun eivät vaan tartu toimeen! Ja nyt en edes tarkoita oikeasti fyysisiä sairauksia vaan niitä henkisiä sairauksia ja ongelmia, joita ei välttämättä edes itse tiedosteta. Kyllä minusta se ahdistus mennä töihin kertoo jo aika paljon siitä, että kaikki ei ihan hyvin ole. Mullakin lapsuuden traumojen myötä oli jatkuva ahdistuneisuus ja pelkäsin mokaavani ja nolaavani itseni niin pahoin, että myös minusta tuntui pitkään, ettei työnteko vaan yksinkertaisesti sovi minulle. Illat ja viikonloput meni kaikki siihen, että stressasin vaan sitä kuinka seuraavana työpäivänä sinne tarvitsee taas mennä ja miten silloin voikaan asiat mennä pieleen tai jos en saa tehtyä asioita ajoissa tai riittävän hyvin. Työssäkäynti oli silloin järjettömän raskasta ja ahdistavaa enkä osannut kertoa sille itsekään syytä. Vasta kun sain ajan mittaan käsiteltyä asioita ja toivuttua, niin sen jälkeen työntekokin on ollut jopa mukavaa ja tajusin, että tunne siitä työnteon sopimattomuudesta minulle johtuikin siitä.

      Lainaa

    33. Tulos: +38 (38 ääntä)
      Työmatkasta kun maksettaisiin palkka, niin johan alkaisi pyöräily ja kävely kiinnostamaan. Itse toki menisin ehkä julkisilla, menee kolme kertaa pidempään kuin fillarilla.

      Lainaa

    34. Räkäpää 7.3.2024 9:33
      Tulos: +48 (56 ääntä)
      Koomimupio-: Ja tämä todistaa sen että Isänmaan Toivot 2024 ovat ihan säälittäviä tapauksia. Wokeilu ja muu prideilu on tehnyt nuorisosta ihan kyvytöntä. Palatkaa takaisin kahden sukupuolen maailmaan. Ja unohtakaa hinureiden oikeudet. Tällöin maailma pelastuu.
      Ei ole aikariippuvainen asia tämä. Asiasta löytyy juttua muun muuassa raamatusta ja kiinalaisista teksteistä kauan ennen raamattua. Arkinen raataminen on ollut ahdistavaa ja turhauttavaa suurella osalla ihmisiä aina. Sodat käynyt sukupolvi lääkitsi tätä tunnetta aika yleisesti alkoholilla näin niinkuin esimerkiksi.

      Lainaa

    35. Itseasiassa 7.3.2024 9:44
      Tulos: +37 (39 ääntä)
      Kyöpeli: Joko se tai kuormittavuus+työaika. Epäilen, että kaikki yli 6000/kk työt ovat varsin kuormittavia, ja työpäivät tuppaavat venymään(?) Hennalle voisi käydä etätyö tai postin jakaminen samalla alueella kuin itse asuu. Tosin postin jakamista ei voi Postin nykyisellä johtamistavalla suositella kenellekään.
      Tai pitää olla niin korvaamaton, että siitä maksetaan. Esim. yksi konsultti laskutti sopimuksella ihan sievoisen summan, mutta jos sille soitti, niin puhelun hinta oli 200 €/h. Vielä kun keksisi alan, jossa olisi poikkeuksellisen hyvä ja sitä vielä joku tarvitsisi kipeästi.

      Lainaa

    36. Itseasiassa 7.3.2024 9:46
      Tulos: +38 (44 ääntä)
      On aika paljon töitä, joita voi tehdä kotoa, joten Henna voisi etsiä itselleen sellaisen. Muuten nuo julkaisut kuulostavat kyllä mullekin joko loppuun palaneilta, pitkäaikaismasentuneilta tai ; (diagnosoimattomilta) kroonisesti sairailta.

      Lainaa

    37. Luodinkestävä lihapiirakka 7.3.2024 9:54
      Tulos: +25 (35 ääntä)
      Janetelle ei kai muuta mahdollisuutta ole, kuin jonkinlainen yrittäjyys. Somessa, onlyfansissa tai sitten perinteisemmin taiteilija.

      Lainaa

    38. Tulos: -33 (53 ääntä)
      Kouluttamaton muurahainen: Miten verovähennys liittyy tähän? Jos käyttää työmatkoihin vaikka 1000 euroa (omavastuun jälkeen) rahaa, saa siltä vuodelta vähentää 1000 euroa verotettavaa tuloa. Eli jos veroprosentti on vaikka 30, vähennetään tuosta 1000 eurosta 30 prosenttia, joten veroja maksaa 300 euroa vähemmän. Näin ollen itse maksettavaa jää [...]
      Toisaalta mitä pienempi palkka on, sitä isomman osan siitä saa käteen. Isommilla tuloilla progressio haukkaa hyvin nopeasti, ja ajaa kieltäytymään ylitöistä, ylennyksistä ym. ja haikailemaan lyhyemmän työajan perään. Onneksi hallitus nyt edes vähän keventää verotusta.

      Lainaa

    39. Osa-aikainen greippi 7.3.2024 10:12
      Tulos: +39 (41 ääntä)
      Jos ihan vakavasti miettii Janetten unelmatyötä niin palkka on ainoa epärealistinen osuus. Voisihan sitä onneaan kokeilla streamaajana tai "sisällöntuottajana" mutta aika pieni osuus niistäkään tienaa noin paljon kuukaudessa. Jos palkkatoiveita tiputtaa kuudesta tonnista johonkin kolmeen (ei niin että heti tienaisi sen kolme tonnia kuussa) niin periaatteessa se voisi ollakin mahdollista. Ikävä tosiasia vaan on se että jos haluat tienata kymppitonnin kuussa niin sun pitää olla valmis tekemään paljon töitä. Mahdollisesti perustaa yritys josta tulee vähintään maanlaajuinen ja jolla on paljon vientiä ulkomaille. Todennäköisesti pitää myös opiskella pitkään. En tiedä paljonko esimerkiksi joku aivokirurgi tienaa vaikka kymmenen vuoden työkokemuksella mutta se summa ei kyllä jää ihan pariin tonniin. Lentäjä on toinen mikä tulee mieleen.

      Lainaa

    40. Maanalainen huonekalu 7.3.2024 10:15
      Tulos: -39 (53 ääntä)
      On surullista, kuinka moni kuvittelee 6000e/kk palkan olevan utopistinen n vuoden kokemuksella. Tuohon riittää ammattikorkeakoulun tekninen ala ja 5-10 vuotta kokemusta.

      Lainaa

    41. Palkaton pohatta 7.3.2024 10:15
      Tulos: -30 (76 ääntä)
      Näille elämäntapatyöttömille toimeentulotukea vain työtä vastaan, saat rahaa jos olet tehnyt roskienkeräämistä, vanhainkotien, sairaaloiden, kaupungin laitosten jne. pihojen hiekoitusta, ja muuta sellaista työtä, joissa riittää jalat, kädet ja niin terve pää, että pystyy ulisemaan somessa. Ja jos työ ei maita, niin sitten kaivamaan itselleen valvotusti kuopan, johon voi kopsahtaa odottelemaan noutajaa. Ihan oikeasti ei jaksa nöitä ”mö en viitsi töitä tehdä” paskiaisia elättää, työhön kykenemättömät ymmärrän, mutta nämä asenneongelmaiset joutaa kyllä manan maille.

      Lainaa

    42. Kiihkeä lisko 7.3.2024 10:16
      Tulos: +24 (24 ääntä)
      Monilaenen jääkarhu: Kyllä työmatka on vapaa-aikaa. Voit ihan itse päättää, missä kuljet.
      Mitä olen metsureiden kanssa jutellut niin ei ole kovin reilu systeemi. Ihan sama missä asut niin työmatkat on aina tunnin suuntaansa. Ellei jopa enemmän.

      Lainaa

    43. Tulos: +33 (39 ääntä)
      En tiedä, onko Janeten vaatimukset mitenkään ihan mahdottomia, oon nähnyt epärealistisempiakin. Eläinlääkis? Ja kun eläimistä voi joustaa, niin vaikka viestintä- ja markkinointipuolella voi onnistua myös. Kuormitus on usein enemmän kiinni työpaikan kulttuurista kun ammatista itsestään.

      Lainaa

    44. Toipuva haisunäätä 7.3.2024 10:34
      Tulos: +39 (41 ääntä)
      Horjahtava kookos: Nyky-yhteiskunnassa todellakin ihannoidaan sitä, että sä vihaat sun työtäs ja et se stressaa sua. Jos oikeesti useampi olis rehellinen eikä teskis työtä mikä aiheuttaa vain ja ainoastaan ahdistusta niin asiat muuttuis. Mä siis todellakin kannatan nuoria, jotka ei suostu kärsimään 8 tuntia päivässä! Mä olen tehnyt mm. [...]
      Tässä on kyllä hyvä pointti. Pitää muistaa, että markkinataloudessa se työpanos on yksi hyödykkeistä, joilla kauppaa käydään ja työntekijöiden mahdollisuus vaikuttaa työoloihin on kieltäytyä myymästä sitä työnantajille, jotka eivät sitä ansaitse. Markkinat saavat sitten tehdä taikansa ja sulkea firmat, joilla ei ole varaa maksaa sellaisia palkkoja, että heidän työoloissaan olisi kiva työskennellä tai halua muuttaa työoloja vastaamaan niistä maksettua korvausta.

      Lainaa

    45. Voittoisa noita 7.3.2024 10:43
      Tulos: +75 (75 ääntä)
      Itse tällä hetkellä työttömänä. En omasta tahdostani sentään, enkä elämäntapatyöttömänä. Oma elämä muuttui toisen sairauden myötä aika tavalla ja nyt olen vähän montussa, että mitä työtä tehdä niin, ettei riko itseään siinä enää enempää. Tein kohtalaisen raskasta ja fyysistä työtä 8h päivässä aikaisemmin, tulin kotiin, nukuin koska en jaksanu töiden jälkeen ajatella mitään, heräsin, tein ruokaa, itkin, koska väsyttää niin paljon ja aamulla takaisin töihin. Samalla kaavalla pidemmän aikaa. Nyt kun sain diagnoosin, olen alkanut ymmärtämään mistä väsymys johtuu ja sen, ettei ole reilua, että joka ikinen ilta itkee sitä, että ei jaksa ja silti nousee aamulla töihin, eikä viikonloppu riitä palautumiseen. Minulla on siis suolistosairaus, sekä MS-tauti. Halu tehdä töitä, mutta ei mitään käsitystä siitä, mitä.. olen menossa sopeutumisvalmennuskurssille, että josko vaikka jokin ahaa-elämys tulisi. Fyysisesti raskas työ ei vaan enää sovi.

      Lainaa

    46. Särötön hedelmä 7.3.2024 10:51
      Tulos: +30 (32 ääntä)
      Mietteliäs konna: Ei näissä kyllä ollut mitään hauskaa missään. On ihan totta, että aika iso osa ihmisistä on burnoutin partaalla ja odottaa lomia ja viikonloppuja, joiden aikana ei ehdi kuitenkaan palautua tarpeeksi, ja taas mennään. On totta, että työnteko ei sovi kaikille, eikä tarvitsekaan. Janettella on [...]
      Työmatkat voi kuulua työaikaan siinä tapauksessa jos voit samalla tehdä töitä. Esim. junassa läppärillä tmv.

      Lainaa

    47. Tulos: +17 (17 ääntä)
      Jimbo: Postin jakaminen omalle alueelle vaatii kuitenkin lajittelukeskukseen menoa lajittelemaan ja lastaamaan posti, eikä se välttämättä ole ihan naapurissa. Ei ne postit postinkantajalle kotiin tule. Postin johtamistavoista ollaan luultavasti samaa mieltä.
      Ei tarvi enää lajitella. Lajitellaan valmiiksi isoissa keskuksissa ja jakaja vaan jakaa. 7,5 h päivässä. Ei ole kevyttä hommaa enää kerrostaloalueella

      Lainaa

    48. Tulos: +38 (40 ääntä)
      Janetelle: amerikkalaisen miljardöörin sylikoiran henkilökohtainen avustaja?

      Lainaa

    49. Konstikas panda 7.3.2024 11:07
      Tulos: +28 (36 ääntä)
      Eipä tuossa Janeten kommentissa tai viimeisessäkään mitään mokaa ole. Itse olen IT alalla töissä ja lähestulkoon kaikki noista Janeten vaatimuksista toteutuu. Eläinten kanssa ei pääse touhuamaan, mutta se nyt ei ollutkaan pakollinen. Ja mitä tuohon Hennan kommenttiin työmatkojen palkallisuudesta tulee, niin viimeiset neljä vuotta ollut itsellä sama periaate, eikä ole vielä tähän mennessä ollut yhdellekkään työnantajalle ongelma. Teen kotoa käsin ja jos joku haluaa minut fyysisesti paikalle, niin otan kyllä maksun myös matkaan käytetystä ajasta. Tänä päivänä ihan realistisia työsuhteen ehtoja.

      Lainaa

    50. Kannattava vaatekappale 7.3.2024 11:09
      Tulos: -81 (97 ääntä)
      Hah naurattaa nää jotka ei jaksa edes 8h työvuoroja. Itellä päiväduunissa monesti 12-13h vuoroja, jopa peräkkäisinä päivinä ja viikonloppusin, vapaat on miten sattuu ympäri viikkoa ja ne "vapaat" käytän toiseen duuniin vielä tähän päälle. Unta ei paljoa kerry yöllä, mutta eipähän tartte stressata millä laskut maksaa, tuntuu loppupeleissä paljon paremmalta että tietää saavansa jotain aikaseks, ku lorvia toimeettomana kotona ja imemässä omia varpaita ja makaronivelliä.

      Lainaa

    51. Tuoksuva eläin 7.3.2024 11:12
      Tulos: +32 (40 ääntä)
      Sera, hanki sellainen työ, josta olet oikeasti kiinnostunut tai josta muuten pidät, niin se työaikakin voi tuntua elämältä. Sen sijaan jos rupeat elämäntapatyöttömäksi, se jatkuva toimeentulotuella kituuttaminen oikeasti haittaa elämästä nauttimista.

      Lainaa

    52. Konstikas panda 7.3.2024 11:15
      Tulos: +13 (13 ääntä)
      Riihikuiva dinosaurus: Ajatella miten hienoa olisi jos työmatkasta maksettaisiin vaikka kilometrikorvauksia! Tällä saisi työntekijöitä kauempaakin tulemaan paikalle.. Oma työmatka 100km suunta, ei julkisia kulkuneuvoja.
      Kyllähän tätä tehdään paljonkin. Itse olen ollut useammassakin työpaikassa, jossa homma toimii juuri näin. Tällä hetkellä työmatka 300km/suunta. Suurin osa matkasta toki menee junalla.

      Lainaa

    53. Monenlajenen puhveli 7.3.2024 11:20
      Tulos: +33 (47 ääntä)
      Koomimupio-: Ja tämä todistaa sen että Isänmaan Toivot 2024 ovat ihan säälittäviä tapauksia. Wokeilu ja muu prideilu on tehnyt nuorisosta ihan kyvytöntä. Palatkaa takaisin kahden sukupuolen maailmaan. Ja unohtakaa hinureiden oikeudet. Tällöin maailma pelastuu.
      Millon feissarimokista tuli tällainen paikka? Sellasta ripulia taas kommenttikentässä että kelpais feissarimokiin.

      Lainaa

    54. Ravinteeton haisunäätä 7.3.2024 11:25
      Tulos: +21 (21 ääntä)
      Kekselijäisyyttä.

      Lainaa

    55. Meluton papaija 7.3.2024 11:30
      Tulos: +67 (83 ääntä)
      Palkaton pohatta: Näille elämäntapatyöttömille toimeentulotukea vain työtä vastaan, saat rahaa jos olet tehnyt roskienkeräämistä, vanhainkotien, sairaaloiden, kaupungin laitosten jne. pihojen hiekoitusta, ja muuta sellaista työtä, joissa riittää jalat, kädet ja niin terve pää, että pystyy ulisemaan somessa. Ja [...]
      Kyllä minä ainakin mielelläni maksan verorahoistani vaikka joku olisi sitten aivan kuinka omasta tahdostaankin lorvimassa. Ihminen kun harvemmin vaan silloin päättää mennä sinne kuoppaan kuolemaan pois silloinkaan vaan kyllä silloin tehdään jotain asian eteen, mutta se ei silloinkaan ole luultavimmin se työskentely. Mieluummin maksan siitä, että ihmisillä on se perusturva ja sen myötä lämmin koti ja elääkseen ruokaa kuin että minun verorahat käytettäisiin muualle ja sitten vaan kauhisteltaisiin, kun rikollisuus on kasvanut merkittävästi, ryöstetään ruuat, rahat ja tarvikkeet ja rikotaan paikkoja että päästään jonnekin lämpimään.

      Lainaa

    56. Meluton papaija 7.3.2024 11:34
      Tulos: +8 (16 ääntä)
      Meluton papaija: Kyllä minä ainakin mielelläni maksan verorahoistani vaikka joku olisi sitten aivan kuinka omasta tahdostaankin lorvimassa. Ihminen kun harvemmin vaan silloin päättää mennä sinne kuoppaan kuolemaan pois silloinkaan vaan kyllä silloin tehdään jotain asian eteen, mutta se ei silloinkaan ole luultavimmin se työskentely. [...]
      No jopas tuli oikein silloin-sanojen ylivuoto..

      Lainaa

    57. Intiimi peura 7.3.2024 11:37
      Tulos: -6 (10 ääntä)
      Mahtaileva kala: Ois kyllä kiva jos voisi vaaikka verottajalle kertoa työmatkoistaan ja saada sitä kautta korvauksia.... Eiku
      Olisi kyllä kiva jos noin olisi.

      Lainaa

    58. Typötyhjä lohikäärme 7.3.2024 11:57
      Tulos: +59 (59 ääntä)
      Maailmassa, jossa on likimain loputon määrä erilaisia töitä ja työympäristöjä, itselle sopivan paikan löytäminen on vaikeaa. Tiedän kokemuksesta. En tuntenut itseäni niin hyvin, että olisin tunnistanut, millaisesta työstä pidän. Hakeuduin itselleni vääränlaisiin töihin - sellaisiin, joihin kuului haluta. Vaativat pitkään kestävät kehitysprojektit. Huippupalkkainen ulkomaan matkustelua sisältävä työ. Esihenkilötehtävät. Minulle sopiikin sitten työ, jota aina parjataan ja jonka parjaamiseen osallistuin itsekin: sekalainen silpputyö, jonka tekeminen vieläpä keskeytetään usein. En olisi ikinä arvannut, että joku voi nauttia tällaisesta työstä. Palkka ei päätä huimaa, mutta vapaa-ajalle asti ulottuva, työstä kumpuava hyvinvointi korvaa sen. En ole koskaan voinut niin hyvin kuin nykyään, takana on nyt kuusi vuotta tätä työtä. Olen todella onnekas, että päädyin tähän työhön ja ennen kaikkea siksi, että minulla oli vaihtoehtoja ja mahdollisuus yrittää ja erehtyä. Samaa mahdollisuutta ei monella ole. Pääsykoeuudistuksen ja lakkautettavaksi aiotun aikuiskoulutustuen poiston myötä yhä useampi jää jumiin alalle ja työhön, joka aiheuttaa kärsimystä. Sitä sitten vuosikymmenet joutuu tekemään. En ihmettele, että nuoria ahdistaa. Ja vanhempiakin.

      Lainaa

    59. Konstikas panda 7.3.2024 11:58
      Tulos: +22 (24 ääntä)
      Edellinen kommentti näköjään katosi jonnekkin päin bittiavaruutta, että saattaa nyt sitten tulla tuplana tai olla tulematta. Mutta menkööt. Ei tuossa Janeten listassa nyt loppujen lopuksi ole mitään ihmeellistä. Itse työskentelen IT alalla ja aika pitkälti kaikki kohdat täyttyvät. Eläinten kanssa ei pääse olemaan tekemisissä, mutta se nyt ei muutenkaan ollut pakollinen vaatimus. Ja mitä tulee Hennan kommenttiin työmatkoista, niin itsellä ollut tuo periaate viimeiset neljä vuotta, eikä ole vielä yksikään työnantaja kieltäytynyt sen takia palkkaamasta. Työskentelen pääasiassa kotoa käsin ja jos joku minut haluaa fyysisesti paikalle, niin otan kyllä korvauksen myös matkaan käytetystä ajasta. Eli ihan normaaleja vaatimuksia nykypäivän työelämässä molemmat.

      Lainaa

    60. Rajoittunut piimä 7.3.2024 11:58
      Tulos: +17 (29 ääntä)
      Ei kapitalismipropagandaa feissarimokiin!

      Lainaa

    61. Kokematon kettu 7.3.2024 12:35
      Tulos: -6 (18 ääntä)
      Jimbo: Janetten tavoitteissa ei oikeastaan ole mitään muuta epärealistista kuin palkka. Lun palkkatavoitteen pudottaa 2000€/kk, vaihtoehtoja alkaa löytyä jo useampia.
      Minusta hän kuvaili persukansanedustajan työn.

      Lainaa

    62. Pöykäri peruna 7.3.2024 12:45
      Tulos: -11 (19 ääntä)
      Alin kettu: Mitä jos poistettaisiin toimeentulotuet, mutta vapautettaisiin kerjääminen ja lahjoituksen tekijä saisi vastaavan summan verohelpotuksia. Näin työssäkäyvät saisivat itse päättää, ketä haluavat elättää.
      Sit pitäis katella sitä loppuväkeä kaduilla. 
      Ei kiitos. 
      Mutta leikata pitää. 

      Lainaa

    63. Pöykäri peruna 7.3.2024 12:50
      Tulos: -1 (21 ääntä)
      Kokematon kettu: Minusta hän kuvaili persukansanedustajan työn.
      Enpä ole perussuomalaisia koskaan äänestänyt, saati että heihin lukeutuisin. 
      Sen vaan sanon, että kansanedustajissa on enemmän ja vähemmän fiksumpaa väkeä ihan kautta linjan, eikä kukaan jatkuvalla Persut sitä Persut tätä -jorinalla saavuta mitään tai vaikuta sen älykkäämmältä itsekään. 

      Lainaa

    64. Häveliäs näätä 7.3.2024 12:51
      Tulos: +45 (49 ääntä)
      Näin autistina joka kärsii vahvasta sosiaalisesta väsymyksestä (pää ja keho sammuu 2 tunnin sosiaalisuuden jälkeen) mun toiveet työpaikasta olisivat: etätyö ja vähintään 1500 e palkka. On kuitenkin kuulemma liikaa kysytty, ei ole mitään löytynyt viimeisten 10 vuoden aikana. Tässä sitä sitten kärjistellään vuoroin työmarkkinatuella ja vuoroin sairauspäivärahalla, kun Kela ei sairauseläkkeellekään päästä.

      Lainaa

    65. Stabiili fretti 7.3.2024 13:05
      Tulos: -8 (36 ääntä)
      Joo eihän suurin osa ihmisistä tekisi töitä jos ei ole pakko. Ja ei varmaan enemmistö sano että ne "nauttivat" töissä olemisesta. Eli ei kovin moni ole maanantaina aamusta että onneksi viikonloppu ohi ja nyt töihin. Mutta enemmistö ihmisistä myös tajuaa, että elämä ei ole pelkkää pumpuleita ja sateenkaria. Me ei eletä missään Muumilaakso utopiassa. Tästä on tehty jokunen kysely ja yllättävän moni nuori luulee, että tuollaiset reilut palkat tulee heti, kun astuu AMKista tai Yliopistosta. Joillakin aloilla se on mahdollista saada jopa heti valmistuessa, mutta pieni osa valmistuneista heti ensimmäisenä nappaa jonku huippu asiantuntija palkkaisen työn. Varsinkin kun ei ole yhtään kokemusta kuin pari harjoittelua ehkä. Inka on siis niitä jotka ovat valinneet työttömyyden ja todennäköisesti odottaa, että heillä silti pitäisi olla "tulot" kuukaudessa kuin kansanedustajalla. Huvittavaa miten jotkut työttömät ajattelee tyylin että työttömien pitäisi saada "palkankorotus" eli tukien määrä pitäisi kasvaa ajan saatossa. Ja viimeisenä, kuinka kauas Henna aikoi mennä töihin? Jos hän saisi töitä vaikka noin 10 minuutin matkan päästä niin eiköhän silloinkaan menisi töihin jos ei saa palkkaa tästä huimasta kymmenestä minuutista?

      Lainaa

    66. Tulos: +30 (30 ääntä)
      Voittoisa noita: Itse tällä hetkellä työttömänä. En omasta tahdostani sentään, enkä elämäntapatyöttömänä. Oma elämä muuttui toisen sairauden myötä aika tavalla ja nyt olen vähän montussa, että mitä työtä tehdä niin, ettei riko itseään siinä enää enempää. Tein kohtalaisen raskasta ja fyysistä työtä 8h [...]
      Höh, kurjaa 😕 mites joku blogin pitäminen tms? Tai onko sulla digitaalista osaamista josta voisit laskuttaa? (Esim kirjanpito, online-assistentti, digitaide..) 
      Toivottavasti jotain löytyy 😊

      Lainaa

    67. Seurattu viikuna 7.3.2024 13:11
      Tulos: -25 (37 ääntä)
      Jääkauden viimeinen appelsiini: Ja nämä samat ihmiset valittaa, että maahanmuuttajat elää heidän verorahoilla...
      Nämä kuulostavat kyllä enemmän siltä ryhmältä jonka mielestä rikollisen kutsuminen rikolliseksi on rasistista...

      Lainaa

    68. Nafti valas 7.3.2024 13:37
      Tulos: +31 (31 ääntä)
      Jeps: En tiedä, onko Janeten vaatimukset mitenkään ihan mahdottomia, oon nähnyt epärealistisempiakin. Eläinlääkis? Ja kun eläimistä voi joustaa, niin vaikka viestintä- ja markkinointipuolella voi onnistua myös. Kuormitus on usein enemmän kiinni työpaikan kulttuurista kun ammatista itsestään.
      Numeroihin suhtautuminen loi kyllä mielikuvaa, että lääkis ei onnistu. Jatkuvaa numeroiden pyörittely ei varmaan eläinlääkärillä ole, mutta kuitenkin koko ajan on lääkeannostelussa, joten… Ehkä ei?

      Lainaa

    69. Mustanpuhuva makkara 7.3.2024 13:37
      Tulos: +53 (59 ääntä)
      Ja yhdenkään töissä käyvän turha kahedhtia näitä Inkoja. Kelan tuilla Suomessa saat juuri ja juuri syödäksesi ja muuten on varaa vain istua neljän seinän sisällä. Sellainen ei ole elämää. Jos näillä Inkoilla on niin surkea elämä, että kelan rahat riittävät 'hyhin', niin toistan, sellainen elämä ei ole kadehdittavaa.

      Lainaa

    70. Voittoisa noita 7.3.2024 13:40
      Tulos: +26 (26 ääntä)
      Laura: Höh, kurjaa 😕 mites joku blogin pitäminen tms? Tai onko sulla digitaalista osaamista josta voisit laskuttaa? (Esim kirjanpito, online-assistentti, digitaide..)  Toivottavasti jotain löytyy 😊
      Tällä hetkellä ei kyllä oo silleen digitaalista osaamista, oon sen verran vanhanaikainen et rakastan piirtää kynillä ja kirjottaa ja ne ei kyllä kannata ammattina tai työnä ja on niin paljon taitavampia, haaveilen kovin kumminkin vielä saavani työpaikan ja ammatin, jossa jaksaa mieli ja keho, hetki vaan menee etsiessä varmasti. Oon aina rakastanu tehdä fyysistä työtä, mutta se, että se sitten syö niin paljon jaksamista muuten normaalista elämästä ja parisuhteesta, niin.. Kyllä jotain vielä tässä keksitään ja jossei muuta, niin sitten osa-aikaisesti, vaikka ei ehkä hirveitä kannata tänä päivänä enää. Hetki vaan menee löytäessä taas uusi polku. 😊

      Lainaa

    71. Luottokelvoton koala 7.3.2024 13:42
      Tulos: +45 (53 ääntä)
      Lyly: Jännä, miten rupesin mielessäni kannattamaan tukien epäämistä ihmisiltä, jotka ei itse halua mitenkään osallistua yhteiskunnan pyörittämiseen... Ehkä näillä onkin vanhemnat tai joku jättiperintö tukenaan.
      Palkkatyöttömyys ei tarkoita automaattisesti yhteiskunnan pyörittämiseen osallistumattomuutta. Työttömät voivat olla korvaamaton tuki läheisilleen, tehdä jaksamansa määrän vapaaehtoistyötä, olla poliittisesti aktiivisia, tehdä taidetta tai muuta yhteiskunnallista toimintaa. Yhteiskuntaan osallistuminen on muutakin kuin palkkatyö ja mekaaninen verojen maksaminen.

      Lainaa

    72. Kouluttamaton muurahainen 7.3.2024 14:12
      Tulos: +26 (30 ääntä)
      teppola: Toisaalta mitä pienempi palkka on, sitä isomman osan siitä saa käteen. Isommilla tuloilla progressio haukkaa hyvin nopeasti, ja ajaa kieltäytymään ylitöistä, ylennyksistä ym. ja haikailemaan lyhyemmän työajan perään. Onneksi hallitus nyt edes vähän keventää verotusta.
      Niinhän se on. Oikeasti isopalkkaiset siirtävät yrityksensä ulkomaille pienempien verojen takia, ja taas Suomi häviää. Uskoisin, että pienemmillä veroprosenteilla valtiolle jäisi lopulta enemmän rahaa käteen. Mutta jos verrataan isopalkkaisia ja pienipalkkaisia, niin isopalkkaisen on aina mahdollista tienata vähemmän, mikäli pienempi veroprosentti kiinnostaa. Aika harva kuitenkaan vapaaehtoisesti valitsee pienipalkkaisuuden, jos mahdollisuus on isoon palkkaan. Pienipalkkainen yleensä pyrkii isompaan palkkaan. Jos minä saan valita, niin mieluummin maksan miten isoa veroprosenttia tahansa, mikäli käteen jää monta tonnia kuukaudessa kuin vaikka nollaprosenttia, mikäli käteen jää vain muutama satanen.

      Lainaa

    73. Tulos: +40 (42 ääntä)
      Hyvin harva ihminen ei halua ikinä työskennellä minkään eteen. Valitettavasti kuitenkin tämä työskentely saattaa olla porvarimiehen mielestä turhaa työtä, kuten esimerkiksi erilaiset käsityöt ja taide, sosiaaliapu tai julkisten tilojen puhtaanapito. "Onnellisesti työtön" ihminen on todennäköisesti joko sairas, tai tietää olevansa kykenemätön 40h/vk hektiseen työhön. Pahaa oloa todennäköisesti lisää yhteiskunnalliset ilmiöt, kun hyödykkeiden hinnat kiipeävät pilviin samalla kun automaatio uhkaa viedä luovat työt markkinoilta kun niiden piti nimenomaan helpottaa työkuormaa. Puhumattakaan sodista, joita on uutisvirta täynnä. Hyvinvoiva ihminen haluaa tehdä töitä (vaikka ei välttämättä täyttä päivää), jopa niitä jotka ei ole ehdottomia lemppareita, kunhan vaan perustarpeet ja -turvallisuus on täytetty.

      Lainaa

    74. Vyölaukkuun pukeutunut herukka 7.3.2024 14:52
      Tulos: +20 (22 ääntä)
      Konstikas panda: Edellinen kommentti näköjään katosi jonnekkin päin bittiavaruutta, että saattaa nyt sitten tulla tuplana tai olla tulematta. Mutta menkööt. Ei tuossa Janeten listassa nyt loppujen lopuksi ole mitään ihmeellistä. Itse työskentelen IT alalla ja aika pitkälti kaikki kohdat täyttyvät. Eläinten [...]
      Tätä olin tulossa sanomaan myös. IT-alan projektikonsulttina palkat on hyvinkin tuota luokkaa eikä päivät tyypillisesti veny. Ei tarvitse myöskään olla matematiikan kanssa kovin paljon tekemisissä, enemmän ihmisjohtamisesta kyse. No eläimiä harvemmin näkee, joskus toimistokoiria 😀

      Lainaa

    75. Tulos: +21 (21 ääntä)
      Meillä saa kirjata matka-ajalla tehdyn työn työajaksi. Eli kannattaa kulkea työmatkat julkisilla, tunnin junamatkalla ehtii jo vaikka mitä.

      Lainaa

    76. Tulos: +40 (40 ääntä)
      No se on kyllä totta että 8h työpäivä on liian pitkä. Ite oon huomannu että mun raja menee siinä kuudessa tunnissa ja sit pari viimestä tuntia on aina semmosta laahaamista ja kellon vilkuilua.

      Lainaa

    77. Ihkauusi apina 7.3.2024 16:33
      Tulos: -5 (27 ääntä)
      Spesifi banaani: Mutta jos sairauden oire on se kyvyttömyys tarttua toimeen, niin sittenpä ollaankin vaikeammassa tilanteessa. Tuo sinun lääkkeesi kun kuulostaa juuri siltä "no lopetat vaan masentelun" tai "tartu itseäsi niskasta kiinni" tyyppiseltä. Ymmärrän toisaalta, että ns. terveiden ihmisten on todella vaikea asettua niiden [...]

      Valitettavasti on niin, että pelkkä lepäily ei paranna ketään, eikä työkyvyttömyyseläköityminen. Se johtaa vain entistä heikompaan asemaan yhteiskunnassa, syrjäytymiseen pahimmillaan.

      On mielenterveysongelmia ja on ongelmia sopeutua työhön. Ne ovat kaksi eri asiaa. Työtä voi vaihtaa, omaa ajatteluaan voi kehittää. Vastuuta ei voi ulkoistaa, jotain pitää tehdä itse.

      Lainaa

    78. moka-addikti 7.3.2024 18:04
      Tulos: +38 (38 ääntä)
      Kannattava vaatekappale: Hah naurattaa nää jotka ei jaksa edes 8h työvuoroja. Itellä päiväduunissa monesti 12-13h vuoroja, jopa peräkkäisinä päivinä ja viikonloppusin, vapaat on miten sattuu ympäri viikkoa ja ne "vapaat" käytän toiseen duuniin vielä tähän päälle. Unta ei paljoa kerry yöllä, mutta eipähän tartte [...]
      Tässä sinulle mitali:

      Lainaa

    79. Haista paprika 7.3.2024 18:05
      Tulos: +15 (15 ääntä)
      Ihkauusi apina: Valitettavasti on niin, että pelkkä lepäily ei paranna ketään, eikä työkyvyttömyyseläköityminen. Se johtaa vain entistä heikompaan asemaan yhteiskunnassa, syrjäytymiseen pahimmillaan. On mielenterveysongelmia ja on ongelmia sopeutua työhön. Ne ovat kaksi eri asiaa. Työtä voi vaihtaa, omaa ajatteluaan voi kehittää. Vastuuta ei voi ulkoistaa, jotain pitää tehdä itse.
      Oman ajattelun kehittäminen saattaa muuten hyvinkin auttaa sekä mielenterveysjuttuihin, että työhön sopeutumiseen. 
      Mutta ois reilua, että siihen ois apua tarjolla. 
      Monet on oppineet jo kotoa niin hankalat vuorovaikutusmallit, kehnot sosiaaliset taidot, ja saaneet vanhemmiltaan esim. supersyyllistävän sisäisen puheen ajatusmallin, että yksinään jo sellainen yhdistelmä sysää ongelmiin työllistymisessä. 
      Mutta tuollaisen myöntäminen itselleen saattaa olla kova tai jopa mahdoton pala. En tiedä miten pitäisi ratkoa. Kaikkein kasvot säilyttävin malli olisi kehittää itseään itse, kuten esität, ja netissä on kyllä materiaalia. 
      Mutta sitten työllistymisessä on vielä monta muutakin ongelmaa. Ihan vaan perusihmiselle jonkin tutkinnon jälkeen työllistyminen on monelle alalle tosi vaikeaa, jos ei ole hyviä suhteita luotu esim. harjoittelussa. 
      Työvoimapulaa ei nähdäkseni Suomessa ole sinänsä, etteikö työvoimaa reservissä olisi, mutta se soveltuu siltänsä huonosti tarjolla oleviin töihin. 
      Mikä auttaisi? En tiedä, yksiselitteistä ratkaisua ei ole. Mutta vähän jotain alkusysäystä varmasti esim. nuorten tai muuten vähällä kokemuksella varustettujen työllistymiseen tarvittaisiin. Yrityksillä ei näytä olevan halua tai mahdollisuutta kouluttaa sinänsä täysin itse. 

      Lainaa

    80. Haista paprika 7.3.2024 18:10
      Tulos: -4 (16 ääntä)
      Luottokelvoton koala: Palkkatyöttömyys ei tarkoita automaattisesti yhteiskunnan pyörittämiseen osallistumattomuutta. Työttömät voivat olla korvaamaton tuki läheisilleen, tehdä jaksamansa määrän vapaaehtoistyötä, olla poliittisesti aktiivisia, tehdä taidetta tai muuta yhteiskunnallista toimintaa. Yhteiskuntaan osallistuminen on muutakin kuin palkkatyö ja mekaaninen verojen maksaminen.
      Mekaaninen verojen maksaminen? No onpa siinäkin taas alentava termi keksitty yhteiskunnan kasassa pitävälle voimalle, siis veronmaksamiselle. 
      Vai miltä yövartijavaltio kuulostaa? Ei varmaan kovin kivalta. 

      Lainaa

    81. Esteetön maito 7.3.2024 18:37
      Tulos: +19 (27 ääntä)
      No jaa, kun kaikille ei kuitenkaan töitä riitä, ei sillä mitään kansantaloudellista väliä ole jos joku Inka on omasta halustaan työtön. Siinä säästyy vain yksi työpaikka sellaiselle joka sen oikeasti haluaa. Ja tosiaan ihan turha kelan rahoja on kadehtia.

      Lainaa

    82. Kuolematon hyeena 7.3.2024 19:28
      Tulos: -6 (6 ääntä)
      Monenlajenen puhveli: Millon feissarimokista tuli tällainen paikka? Sellasta ripulia taas kommenttikentässä että kelpais feissarimokiin.
      Trollitutka rikki?

      Lainaa

    83. Mustanpuhuva makkara 7.3.2024 21:34
      Tulos: +22 (24 ääntä)
      Litton: No se on kyllä totta että 8h työpäivä on liian pitkä. Ite oon huomannu että mun raja menee siinä kuudessa tunnissa ja sit pari viimestä tuntia on aina semmosta laahaamista ja kellon vilkuilua.
      Ja tämä on juuri syy sille, miksi työajan vähentäminen 8h viikossa ei vähennä työtehoa, päinvastoin.
      Edelleen olen surullinen, kun eräs projektitehtävä päättyi eräässä firmassa, jossa itse pomo saattoi tulla toimistolle noin klo 14-15 välillä ja sanoa kaikkien lähtevän hänen kanssaan kahville, kun ei tähän aikaan päivästä töitäkään kukaan jaksa tehdä :D

      Lainaa

    84. Moitittava oliivi 7.3.2024 22:23
      Tulos: -12 (22 ääntä)
      Unelmatyö? Kuka tervejärkinen unelmoi orjuudesta?

      Lainaa

    85. Taukoamaton leopardi 7.3.2024 22:31
      Tulos: -1 (25 ääntä)
      Äiditön seuraeläin: Mitä jos poistettaisiin ihmiset, jotka ovat aina valittamassa, että köyhät elävät minun rahoilla? Tulis nopeasti parempi maailma, kun tällaiset henkisesti köyhät ihmiset poistettaisiin.
      Mitenköhän kävisi, jos näiden ideologisesti työttömien pitäisi ihan itse elämänsä kustantaa? Eihän sekään tunnu kovin reilulta, että tunnolliset elättävät näitä omaan napaan tuijottajia.

      Lainaa

    86. Mustanpuhuva makkara 8.3.2024 2:09
      Tulos: +19 (27 ääntä)
      Taukoamaton leopardi: Mitenköhän kävisi, jos näiden ideologisesti työttömien pitäisi ihan itse elämänsä kustantaa? Eihän sekään tunnu kovin reilulta, että tunnolliset elättävät näitä omaan napaan tuijottajia.
      On se silti reilumpaa tukea heitä, kuin että he ryöstelisivät ja varastaisivat jenkki tyyliin.

      Lainaa

    87. Mustanpuhuva makkara 8.3.2024 2:09
      Tulos: +3 (11 ääntä)
      Taukoamaton leopardi: Mitenköhän kävisi, jos näiden ideologisesti työttömien pitäisi ihan itse elämänsä kustantaa? Eihän sekään tunnu kovin reilulta, että tunnolliset elättävät näitä omaan napaan tuijottajia.
      On se silti reilumpaa tukea heitä, kuin että he ryöstelisivät ja varastaisivat jenkki tyyliin.

      Lainaa

    88. Tulos: -7 (31 ääntä)
      Monilaenen jääkarhu: No jaa, en usko, että nämä mainitut olisivat työkykyisiä. Kyllä tuolla taustalla aina jotain on, diagnosoitavaa tai ei.
      Niin on... lorvikatarri.
      Mistä nämä työHALUTTOMAT kuvittelee tukirahojen tulevan? Taikaseinästä? Tuet kyllä kelpaa mutta mitään niiden eteen ei tehdä, maataan vaan perse homeessa ja odotetaan että kaikki tuodaan eteen kuin Manulle illallinen. Töitä ei voi missään nimessä tehdä eikä osallistua yhteiskunnan pyörittämiseen kun ahistaa ja vapaa-aikaa ei enää olekaan 24 tuntia vuorokaudessa. Kyllä sylettää kustantaa tuollaisten elättämistä.

      Lainaa

    89. Syyntakeeton mustikkamehukeitto 8.3.2024 7:21
      Tulos: +16 (18 ääntä)
      Oma motto on aina ollut "Tee työtä josta pidät ja pidä työstä jota teet". Eli sinulla ei välttämättä ole se unelmaduuni, mutta aika monessa työssä se oma asenne ratkaisee pitkälti vaikutuksen omaan motivaatioon. Esim monet "paskaduunit" on yhteiskunnan pyörimisen kannalta välttämätöntä, joten ole ylpeä siitä, että sinä teet niitä hommia ja tee ne myös hyvin. Ole kiva työkaveri ja luo osaltasi sellaista toimintaympäristöä, jossa viihtyy kaikki ilman itkua ja joissa on itsekin mukava viihtyä se kolmasosa elämää. Koita ylipäätään elää elämää joka päivä, mielestäni on tuhlausta ajatella "sitten viikonloppuna/lomalla/ eläkkeellä". Arkikin voi olla aika ihanaa (ja sen huomaa valitettavan usein silloin, kun esim. sairastuu vakavasti eikä enää kykene siihen tavanomaiseen arkeen). Kaikki ei voi olla 6000-10000€ tienaavia valkokaulustyöntekijöitä tai esimiehiä. Vaikka sellaiseen pestiin pääsee, voi olla yllättävää huomata, että se raha ei välttämättä kompensoi vaikka työn merkityksellisyyden kokemusta. Kaiken tämän sanottuani, uskalla myös tehdä ratkaisuja, mikäli se arki on itkemistä ennen töihin lähtöä. Aika paatoksellinen puheenvuoro tuli, täytyy lopuksi huomauttaa että en ole mikään "motivaatiopuhuja" ammatiltani. 😅

      Lainaa

    90. Uppoamaton kesyaasi 8.3.2024 8:11
      Tulos: +2 (8 ääntä)
      Mietteliäs konna: Ei näissä kyllä ollut mitään hauskaa missään. On ihan totta, että aika iso osa ihmisistä on burnoutin partaalla ja odottaa lomia ja viikonloppuja, joiden aikana ei ehdi kuitenkaan palautua tarpeeksi, ja taas mennään. On totta, että työnteko ei sovi kaikille, eikä tarvitsekaan. Janettella on [...]
      Ja kun päätän muuttaa kahden tunnin työmatkan päähän työpaikastani niin teenkö töitä siis vain sen neljä tuntia päivässä (täydellä palkalla tietysti), kun neljä tuntia menee työajasta jo matkoihin? Vai onko silloin työpäivän pituus 12h, joka onkin jo laittoman puolella? Ja nouseeko silloin myös palkka 1,5-kertaiseksi?

      Lainaa

    91. Hapeton päärynä 8.3.2024 9:17
      Tulos: +8 (12 ääntä)
      Voisipa vain todeta ettei työnteko sovikkaan minulle ja heittää hanskat naulaan

      Lainaa

    92. Hapeton päärynä 8.3.2024 9:18
      Tulos: -18 (22 ääntä)
      Jääkauden viimeinen appelsiini: Ja nämä samat ihmiset valittaa, että maahanmuuttajat elää heidän verorahoilla...
      Eivätköhän nämä ole niitä jotka mamuja tänne rahtaavat

      Lainaa

    93. Kiistelty aprikoosi 8.3.2024 9:53
      Tulos: +8 (8 ääntä)
      Uppoamaton kesyaasi: Ja kun päätän muuttaa kahden tunnin työmatkan päähän työpaikastani niin teenkö töitä siis vain sen neljä tuntia päivässä (täydellä palkalla tietysti), kun neljä tuntia menee työajasta jo matkoihin? Vai onko silloin työpäivän pituus 12h, joka onkin jo laittoman puolella? Ja nouseeko silloin myös palkka 1,5-kertaiseksi?
      Riippuu ihan siitä, mitä työnantajan kanssa sovit asiasta. Itselläni esimerkiksi n. 3h työmatka suuntaansa silloin kun toimistolla käyn. Yleensä toimistolla olen sen n. 4-5 tuntia ja päivälle tulee yhteensä pituutta se n. 10-11h, josta yli 8h menevät menee tuntipankkiin.

      Lainaa

    94. Meluisa aprikoosi 8.3.2024 12:00
      Tulos: -4 (24 ääntä)
      Ehkä surullisinta näiden ihmisten kohdalla on se, että he eivät oikeasti ymmärrä sitä että joku heidätkin elättää, eivätkä osaa olla siitä kiitollisia. Vaan enemmänkin kateellisia siitä, kun jollain on enemmän rahaa. Isossa kuvassa kannatan hyvinvointiyhteiskuntaa ja sen turvaverkkoja. Suurimmalle osalle se on hyvä, että otetaan kiinni ennenkuin ajautuu liian syvälle. Se on myös yhteiskunnalle hyvä, koska näin on helpompi päästä takaisin työelämään, ennenkuin syrjäytyy liikaa ja alkoholisoituu. Valitettavasti on näitä joilla maailmankuva on vinksallaan, eivätkä ymmärrä miten yhteiskunta toimii. Kun on syntynyt siihen että voi olla tekemättä mitään ja se on tietyllä tavalla lähtöoletus. Kaikki yritteliäisyys, kunnianhimo ja vastuuntunto on kadonnut ihmisistä. En tiedä oikein mistä se johtuu. Varmaan aika pitkälle kasvatuksesta. Ei varmasti pelkästään kannustinloukuista, vaikka se tietyllä tavalla ilmiötä mahdollistaa ja ylläpitää. Tämä ei ehkä ole yhtä suuri ongelma kuin tällaisten päivitysten yhteydessä näyttäisi, mutta jotain ilmiölle pitäisi tehdä ja kaikki ihmiset saada paremmin mukaan yhteiskuntaan. Ja onhan se totta, että jos palattaisiin täyteen kapitalismiin ja näitä ei elätettäisi, niin aika nopeasti realismi aukeaisi näillekin yksilöille, miten maailma makaa. Se on surullista, että oletus on että yhteiskunta maksaa. Kun oletus on se että ihmisen pitäisi itse selvitä, ja se mitä yhteiskunta pystyy sen päälle auttamaan, siitä pitäisi osata olla kiitollinen!

      Lainaa

    95. Näpsäkkä mansikka 8.3.2024 14:20
      Tulos: +13 (13 ääntä)
      Eivät nuo Janetten vaatimukset niin ihmeellisiä ole, paitsi palkkavaatimus melko korkea. Itse olen tutkijana yliopistossa ja toteutuu muut paitsi eläimet ja palkka, ja numeroitakin saa jonkin verran pyöritellä tilastollisia analyysejä tehdessä (jota en itse oikein matematiikaksi laske kun ohjelma hoitaa sen puolen, mutta toki pitää tietää mitä tekee). Palkka voisi noin korkeaksi noustakin jos etenee täydeksi professoriksi asti (olen toistaiseksi vasta postdoc-tutkija), mutta sitten tulee kyllä myös enemmän vastuuta ja kiirettä. Tähän mennessä nautin työstäni tosi paljon, saa toteuttaa luovuutta ja tehdä tärkeäksi kokemaansa työtä, ja työ- ja loma-ajoissa on paljon joustavuutta (toki saa tehdä myös 8-16 jos haluaa, itse olen yökyöpelimpi niin aloitan työt 10-11 aikaan).

      Lainaa

    96. Näpsäkkä mansikka 8.3.2024 14:30
      Tulos: +12 (14 ääntä)
      Lisättävä vielä, että varmaan useampikin asiantuntijatyö voisi suunnilleen täyttää nuo vaatimukset. Koulutus toki pitää ensin olla, mutta eihän Janette sanonutkaan, ettei olisi siihen valmis.

      Lainaa

    97. Viehättävä järvisieni 8.3.2024 17:59
      Tulos: -13 (23 ääntä)
      Mustanpuhuva makkara: On se silti reilumpaa tukea heitä, kuin että he ryöstelisivät ja varastaisivat jenkki tyyliin.
      Epäilen että näistä vässyköistä on edes ryöstelemään, kun sehän vaatii samanlaista aktiivisuutta kuin töissä käynti tarvii.

      Lainaa

    98. Kirpeä ahven 8.3.2024 22:27
      Tulos: +1 (7 ääntä)
      Riihikuiva dinosaurus: Ajatella miten hienoa olisi jos työmatkasta maksettaisiin vaikka kilometrikorvauksia! Tällä saisi työntekijöitä kauempaakin tulemaan paikalle.. Oma työmatka 100km suunta, ei julkisia kulkuneuvoja.
      Itse olen ratkaissut asian niin, että ajan sellaisella autolla jolla ajamisesta nauttii ;) Nykyään työmatkat yleensä alta tunnin, taannoin oli joskus 1,5 h suuntaansa. Ei haittaa yhtään kun musiikki soi ja auto on sellainen, että sen voi ottaa vapaa-aikana.

      Lainaa

    99. Valitettava haisunäätä 9.3.2024 13:30
      Tulos: +8 (8 ääntä)
      Viehättävä järvisieni: Epäilen että näistä vässyköistä on edes ryöstelemään, kun sehän vaatii samanlaista aktiivisuutta kuin töissä käynti tarvii.
      Valitettavasti sellainen rinnakkaisyhteiskunta, jossa ryöstely ja huumausainerikokset ovat ainoa realistinen ammattiala, on syntynyt jo Suomeen, Ruotsiin ja moneen muuhunkin maahan. Tottahan se on, että kaikki syrjäytyneet eivät varkaiksi ole ryhtymässä, syystä tai toisesta. Mutta se, että kaikki syrjäytyneet eivät kykenisi rikoksiin on kyllä kaikkea muuta kuin nykypäivää.

      Lainaa

    100. Kuolemanvakava piirroshahmo 9.3.2024 20:44
      Tulos: +10 (10 ääntä)
      Sera, olis luksusta, jos olis vapaat viikonloput ja 8 h työpäivät, mutta ei oo. Päivät helposti 16 h ja viikonloput samoin, yrittäjän arkea. En valita kuitenkaan, elän unelmaani alalla jota rakastan.

      Lainaa

    101. Maidoton lokki 10.3.2024 14:27
      Tulos: -14 (18 ääntä)
      Valitettava haisunäätä: Valitettavasti sellainen rinnakkaisyhteiskunta, jossa ryöstely ja huumausainerikokset ovat ainoa realistinen ammattiala, on syntynyt jo Suomeen, Ruotsiin ja moneen muuhunkin maahan. Tottahan se on, että kaikki syrjäytyneet eivät varkaiksi ole ryhtymässä, syystä tai toisesta. Mutta se, että kaikki syrjäytyneet eivät kykenisi rikoksiin on kyllä kaikkea muuta kuin nykypäivää.
      Rinnakkaisyhteiskunta ei johdu varsinaisesti työttömyydestä vaan maahanmuuttajista, joita ei kiinnosta työllistyä rehelliseen työhön.

      Lainaa

    102. Leso ampiainen 10.3.2024 14:31
      Tulos: -13 (17 ääntä)
      Olen ollut työkkärissä töissä, ja iso osa pitkäaikaisasiakkaista oli näitä seroja ja inkoja. Miksi vaivautua töihin, kun ihan riittävän mukavan elämän voi saavuttaa tuillakin? On aivan oikein, että työttömyysturvaa leikataan... Se on sääli, että ansiosidonnaisen määrää heikennetään esim. lapsiosan poistolla, sillä joskus sitä käy niin, että jää työttömömäksi vasten tahtoaan ja heti ei uusi työ löydy. Mutta kyllä se löytyy kun vaan etsii, siksi olisi oikein, että leikattaisiin pitkäaikaistyöttömiltä jotka ovat työttömiä tasan tarkkaan sen takia, että työnteko ei vain kiinnosta. Se kun voi olla joskus raskasta ja epämiellyttävää.

      Lainaa

    103. Räävitön huonekalu 10.3.2024 18:04
      Tulos: +12 (14 ääntä)
      Maidoton lokki: Rinnakkaisyhteiskunta ei johdu varsinaisesti työttömyydestä vaan maahanmuuttajista, joita ei kiinnosta työllistyä rehelliseen työhön.
      Mistäs tiedät? Ootko käynyt tiedustelemassa maahanmuuttajataustaisilta rinnakkaisyhteiskunnan toimijoilta heidän suhtautumistaan palkkatyöhön, vai oletatko ennemminkin? Faktahan on se, että vaikka useimmat heistä ottaisivat mieluusti työpaikan vastaan ja integroituisivat, ei heille sellaista mahdollisuutta anneta. Suomessa työllistyminen on todella haasteellista myös niille kantasuomalaisille, jotka ovat tehneet osan urastaan ulkomailla, tämän olen saanut itse henkilökohtaisesti nahoissani kokea. Rekrytoijien vastenmielisyys "epäilyttävää" ulkomaaneläjää kohtaan on kirjaimellisesti aistittavissa.

      Lainaa

    104. Sökö pelikaani 10.3.2024 19:20
      Tulos: +7 (7 ääntä)
      Räävitön huonekalu: Mistäs tiedät? Ootko käynyt tiedustelemassa maahanmuuttajataustaisilta rinnakkaisyhteiskunnan toimijoilta heidän suhtautumistaan palkkatyöhön, vai oletatko ennemminkin? Faktahan on se, että vaikka useimmat heistä ottaisivat mieluusti työpaikan vastaan ja integroituisivat, ei heille sellaista mahdollisuutta anneta. [...]
      Eikä asiaa edes voi tutkia kyselemällä muutamalta syrjäytyneeltä maahanmuuttajasta asiaa, vastashsn voi olla mitä vaan. 
      Meidän yhteiskunnalla on vaikeuksia / osittaista pahaa epäonnistumista suomalaistaustaistenkin nuorten intergroimisessa työelämään. Osan maahanmuuttajista kohdalla ei ees yritetä. 
      Muistelen lukeneeni jostain, että maahanmuuttajanaisten osalta työllistyminen on helpompaa, koska naisille on aina tarjolla hoivatyötä. Nuoret miehet eivät ole tästä mahdollisuudesta niin kiinnostuneita, eikä se kaikille sovi. Mitäs muuta sitten? Miesten työt on enemmän yksityisellä sektorilla, ja sinne on vaikea työllistyä. Ja varmaan homma menee jo koulussa ja muussa ympäristössä nuorempana vihkoon osiltaan, mikä sitten kumuloituu myöhemmissä elämänvaiheissa siten, että pitäisi hypätä entistä leveämmän kuilun yli päästäkseen johonkin. 
      Kenen vika? Niin, hyvä kysymys. Tavallaan meidän kaikkien. En tiedä mitä pitäisi tehdä. 

      Lainaa

    105. Pidätetty sateenvarjo 10.3.2024 21:49
      Tulos: +10 (10 ääntä)
      Töitä kyllä pitää elämässä tehdä suht paljon että voi tommosen 6000e palkan saavuttaa. Olen joskus ajatellut et sen jälkeen kun on valmistunuu insinööriksi töitä tulis niinku manu illalliselle, suht kovan duunin pitää kuitenki tehä tonki koulun eteen. Eräs tuttava joka haki inssin hommiin Turussa sai jälkeenpäin kuulla että hakijoita oli 1500 kappaletta, melkoinen työmaa on edes rekrytä moista.. Näköjään Suomessa työttömiä inssejä piisaa. Duunarina helpompaa, mut eihän palkat tosin päätä huimaa.

      Lainaa

    106. Kopioitu Metsätonttu 11.3.2024 12:11
      Tulos: +6 (8 ääntä)
      Kannattava vaatekappale: Hah naurattaa nää jotka ei jaksa edes 8h työvuoroja. Itellä päiväduunissa monesti 12-13h vuoroja, jopa peräkkäisinä päivinä ja viikonloppusin, vapaat on miten sattuu ympäri viikkoa ja ne "vapaat" käytän toiseen duuniin vielä tähän päälle. Unta ei paljoa kerry yöllä, mutta eipähän tartte [...]
      Aika lapsellista, jos tuollainen naurattaa. Kaikilla ei ole samanlaisia mahdollisuuksia tai voimavaroja duunata samalla lailla, joten pitäisi vain olla tyytyväinen omaan elämäänsä eikä pilkata heikommassa asemassa olevia. Minäkin tein 15 vuoden työrupeaman kahdessa ja kolmessa vuorossa sekä toisinaan pitkiä päiviä työskennellen sht ankeissa tehdas olosuhteissa. Vaikka työ ei ollutkaan unelma-ammattiani, niin olin tyytyväinen, että oli työtä ja kohtalainen palkka. Olin fyysisesti huippukunnossa ja sitoutunut työkykyni ylläpitämiseen vielä vaadittavat vuosikymmenet, kun kuntoni ja työkykyni yllättäen romahti ja jouduin jäämään ensin pitkälle sairaslomalle ja sen jälkeen kokonaan pois työelämästä, koska mitään työtä en olisi jaksanut tai pystynyt tehdä.  Olen ollut nyt vuosia työttömänä ja perheemme elintaso on romahtanut, koska myös vaimoni sairastui ja on nyt työkyvyttömyyseläkkeellä. Elämä on nykyisin päivä kerrallaan kituuttamista, eikä parannusta tilanteeseen ole näköpiirissä, ennemminkin päin vastoin, kun nykyistä maamme ja maailman tilanteita seuraa. Vieläkin aikkien näiden "laiskottelu"vuosien jälkeen näen vikottain unia, joissa olen työkykyinen ja käyn töissä. Tuolloin saan edes hetken tuntea olevani olevani "normaalia" ja ympäristön hyväksymä yhteiskunnan jäsen. Naura pois vain, jos se sinua helpottaa, mulle alkaa olemaan aivan sama.

      Lainaa

    107. Jämerä maksamakkara 11.3.2024 14:35
      Tulos: +2 (2 ääntä)
      Janetten unelmatyö on aikalailla minun työni. Ainoastaan eläimien kanssa touhuaminen puuttuu. Työaika 8-16 ja työhommissa luotetaan siihen että hoidan parhaaksi näkemälläni tavalla.

      Lainaa

    108. Sinnikäs pähkinä 11.3.2024 15:37
      Tulos: -8 (10 ääntä)
      Jääkauden viimeinen appelsiini: Ja nämä samat ihmiset valittaa, että maahanmuuttajat elää heidän verorahoilla...
      Tuskinpa vaan, nämä ovat ihan vasemmistosankareita.

      Lainaa

    109. Kopioitu Metsätonttu 11.3.2024 17:05
      Tulos: +8 (10 ääntä)
      Mustanpuhuva makkara: Ja yhdenkään töissä käyvän turha kahedhtia näitä Inkoja. Kelan tuilla Suomessa saat juuri ja juuri syödäksesi ja muuten on varaa vain istua neljän seinän sisällä. Sellainen ei ole elämää. Jos näillä Inkoilla on niin surkea elämä, että kelan rahat riittävät 'hyhin', niin toistan, sellainen elämä ei ole kadehdittavaa.
      Aivan! Ja usein noilta työttömien haukkujilta ja kadehtijoilta unohtuu se, että ei heidänkään ole mikään pakko töitä tehdä, vaan voivat ottaa lopputilit milloin huvittaa ja alkaa elämään sitä heidän kuvitteellista rikasta ja auvoista lusmuelämää toimeentulotuella tai työttömyyskorvauksilla. Kyseltäisiin sitten parin kolmen vuoden päästä kuinka kivaa heidän elämänsä silloin on. Kun itse aikoinani pystyin käymään töissä ei tullut mieleenkään kadehtia tai syytellä työttömiä mistään. Sellaisesta ei edes puhuttu työyhteisössäni ainakaan vaan työläiset keskittyivät omaan työntekoonsa ja elämäänsä. Pienellä palkalla eläminen ei ollut mitään luksusta, mutta sillä pärjäsi ja sai maksettua jopa asunnon, jos oli tarkkana turhien rahanmenojen suhteen. Verojen maksaminen palkasta oli jonkinlainen kunnia-asia eikä siitä kitisty niin paljon, kuin nykyään. Muutenkin ilmapiiri on nykyään ihan outo ja joka nettipalstallakin löytyy noita katkeroituneita "parempiosaisia" öyhöttäjiä pilkkaamaan ja ohjeistamaan köyhempiään. Tuskin monikaan heistä mitään "oikeita" töitä tee, koska aikaa ja energiaa riittää notkumaan netissä ympäri vuorokauden. Jotkut ainakin varmaan jotain maksettuja kapitalistitrolleja. Ei muuten voi selittää miksi olisivat niin kiinnostuneita muiden elämästä ja tulolähteistä. Miksette loisijoista öyhöttäjät keskity oman elämänne parantamiseen. ELÄKÄÄ JA ANTAKAA TOISTEN ELÄÄ!

      Lainaa

    110. Kopioitu Metsätonttu 11.3.2024 17:23
      Tulos: +11 (11 ääntä)
      Leso ampiainen: Olen ollut työkkärissä töissä, ja iso osa pitkäaikaisasiakkaista oli näitä seroja ja inkoja. Miksi vaivautua töihin, kun ihan riittävän mukavan elämän voi saavuttaa tuillakin? On aivan oikein, että työttömyysturvaa leikataan... Se on sääli, että ansiosidonnaisen määrää heikennetään esim. [...]
      Nyt valehtelet niin, että tuuli heiluvista korvistasi tuntuu tänne asti. Ensinnäkään kukaan asiakas ei tuollaista työkkärissä kertoisi, koska karenssi paukahtaisi välittömästi, jos kertoisi ettei ole kiinnostunut hakemaan töitä. Toiseksi mitä pitempään on työttömänä sitä vaikeampaa on työllistyminen. Työnantajat eivät juurikaan palkkaa pitkäaikaistyöttömiä vaan työn saavat vähiten aikaa työttömänä olleet, jos hekään, aivan muutamia erikoisosaamistapauksia lukuunottamatta. Usein pitkäaikaistyöttömän osaaminen on vanhentunutta, eikä tarjottu työvoimakoulutus useinkaan kohtaa todellisia tarpeita. Pitkäaikaistyöttömien joukossa on usein myös vajaakuntoisia ja sairaita, joita kukaan ei palkkaa töihin, mutta joile Kela ei kuitenkaan myönnä sairaseläkettä. Kukaan ei vapaaehtoisesti elä ihmisarvoltaan olematonta kituuttavaa aidosti köyhää elämää, siksikin on väärin leikata juuri heiltä heikompiosaisilta. Meillä on jo nyt liikaa syrjäytettyjä, ei heidän määrän lisääminen auta maamme tulevaisuutta mitenkään.

      Lainaa

    111. Kopioitu Metsätonttu 11.3.2024 17:43
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      Kirpeä ahven: Itse olen ratkaissut asian niin, että ajan sellaisella autolla jolla ajamisesta nauttii ;) Nykyään työmatkat yleensä alta tunnin, taannoin oli joskus 1,5 h suuntaansa. Ei haittaa yhtään kun musiikki soi ja auto on sellainen, että sen voi ottaa vapaa-aikana.
      Aivan oikein. Ei tarvitse olla edes uusi tai kallis auto, vaan riittää, että on tosiaan ajoltaan nautittava. Autoissa ja autoissa ja niiden ajettavuudessa ja ohjattavuudessa on eroa niinkuin viineissä, kannattaa kokeilla ja koeajaa eri malleja ja merkkejä ennen kuin ostaa. Ja hyvät stereovehkeet ovat "pakolliset" varusteet. Nykyään alkaa olemaan kelvollisia äänentoistosysteemejä uusissa autoissa, mutta aiemmin piti itse asentaa vähintään uudet kaiuttimet, jos halusi nauttia myös musiikista ajon aikana. Itse ostin ensimmäisen autoni ja siihen kunnon stereovehkeet ekalla työlläni lukioaikoina ja hyvät olivat valinnat, koska auto toimivine stereoineen vieläkin tallella, vaikei nyt ajossa, 37 vuoden jälkeen. 6X9 tuuman eteenpäin suunnatut takakaiuttimet on vaihdettu kertaalleen uuteen. Äänenlaatu hakkaa jopa useimmat uudet vakiostereosysteemit, samoin kuin auton ajettavuus. Harmi, kun en voi enää käydä töissä ja käyttää sitä autoa työmatkoihin.

      Lainaa

    112. Kopioitu Metsätonttu 11.3.2024 17:46
      Tulos: +5 (9 ääntä)
      Hapeton päärynä: Voisipa vain todeta ettei työnteko sovikkaan minulle ja heittää hanskat naulaan
      Mikset voi? Elämme vapaassa maassa. Tervetuloa työttömäksi!

      Lainaa

    113. Kopioitu Metsätonttu 11.3.2024 17:48
      Tulos: -3 (7 ääntä)
      Taukoamaton leopardi: Mitenköhän kävisi, jos näiden ideologisesti työttömien pitäisi ihan itse elämänsä kustantaa? Eihän sekään tunnu kovin reilulta, että tunnolliset elättävät näitä omaan napaan tuijottajia.
      Samin voitaisiin tehdä kaltaisillesi ideologisesti älykääpiöille.

      Lainaa

    114. Valittu mestari 13.3.2024 11:55
      Tulos: +3 (5 ääntä)
      Onhan se vähän älytöntä että työtä tekevät joutuvat tekemään entistä enemmän töitä palkkansa eteen, koska työpaikkoja on vähennetty ja käytännössä se johtaa siihen, että jäljellä olevat tekevät työpaikallaan entistenkin töitä, koska tehtävän työn määrä ei ole vähentynyt samaa vauhtia. Samaan aikaa on paljon työttömiä. Jos työt jaettaisiin tasaisesti kaikkien kesken, olisi lyhyemmät työpäivät ja kenties jopa lyhyemmät työviikot ja kaikki olisivat tyytyväisiä eikä olisi enää työttömyyttä.

      Lainaa

    115. Tulos: +1 (3 ääntä)
      Aika monta työtä löytyy,esimerkiksi rakennusalalta, joissa matkat yleensä maksetaan kotoa työmaalle ja joissakin duuneissa juoksee vielä tuntipalkkakin matkalla. Itse asun samassa osoitteessa firman kanssa jolloin koko päivän ajelut ovat työajoa josta saa 61€/100km verovapaana vanttuuseen niin ei enää harmita ajella monta sataa kilometriä päivässä vaikkei siitä aamun ekasta ja illan vikasta pätkästä enää erikseen tuntiveloitusta tulekaan.

      Lainaa

    116. Tunturisorsa 31.3.2024 14:34
      Tulos: +1 (1 ääni)
      Letkeä hauki: Janette vois tollasella mielikuvituksella vaikka kirjottaa fantasiakirjan ja toivoa, että siitä tulee yhtä suosittu kuin Pottereista. Rahaa tulee, ei vuorotyötä ja eläimiäkin saa mukaan mikäli teokseen tuuppaa lohikäärmeen.
      Kyllä tohonkin haarukkaan löytyy vaikka eläinlääkäri. Kuormittavuus riippuu vähän mitä tekee ja esim kunnan eläinlääkäri tienaa kyllä hyvinkin ton 6k€, vaikkakin aika järkyttävillä työajoilla

      Lainaa

    117. Riemukas lohikäärme 5.4.2024 20:31
      Tulos: 0 (2 ääntä)
      Palkaton pohatta: Näille elämäntapatyöttömille toimeentulotukea vain työtä vastaan, saat rahaa jos olet tehnyt roskienkeräämistä, vanhainkotien, sairaaloiden, kaupungin laitosten jne. pihojen hiekoitusta, ja muuta sellaista työtä, joissa riittää jalat, kädet ja niin terve pää, että pystyy ulisemaan somessa. Ja [...]
      Sinä kuulostat siltä että voit erittäin huonosti. Oikeasti.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: ahdistus, korvaus, palkka, työmatka, työnhaku, työnteko, työpaikka, työt, työttömyys, työtön, töitä