Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sentti venyy ja paukkuu, osa 17

Teetkö tämän kalliin virheen ostaessasi voita?
Sentti venyy ja paukkuu, osa 17

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 54 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Koomimupio- 19.3.2024 0:11
   Tulos: +341 (359 ääntä)
   Ei myöskään kannata ostaa rasvatonta maitoa vaan täysmaitoa jota sitten jatkaa vedellä kunnes on lähes rasvaton. Litrasta täysmaitoa saa kymmeniä litroja rasvatonta maitoa.

   Lainaa

  2. Tulos: +370 (372 ääntä)
   Koomimupio-: Ei myöskään kannata ostaa rasvatonta maitoa vaan täysmaitoa jota sitten jatkaa vedellä kunnes on lähes rasvaton. Litrasta täysmaitoa saa kymmeniä litroja rasvatonta maitoa.
   Ei, vaan täytyy ostaa täysmaitoa, josta erottelee rasvan ja tekee siitä samalla voita ja kermaa. Muuten tulee helvetin kalliiksi.

   Lainaa

  3. Tulos: +304 (310 ääntä)
   Piia: on. He ovat vie-rai-ta-si, eivät maksavia asiakkaita.

   Lainaa

  4. Vuoroin vieraissa 19.3.2024 1:04
   Tulos: +262 (268 ääntä)
   Piia: On kohtuutonta. Vieraanvaraisuus sisältää sen ettei vierailta veloiteta mitään vaan tarjotaan kaikki. Ei edes kehtaisi muutaman euron takia. Joku raja nuukailussakin.

   Lainaa

  5. Kuvaileva bataatti 19.3.2024 1:55
   Tulos: +255 (257 ääntä)
   Vuoroin vieraissa: Piia: On kohtuutonta. Vieraanvaraisuus sisältää sen ettei vierailta veloiteta mitään vaan tarjotaan kaikki. Ei edes kehtaisi muutaman euron takia. Joku raja nuukailussakin.
   Mitä! Eikö teillä muka ole kanttiinia kotona, mistä vieraat voi ostaa kahvia ja pullaa?

   Lainaa

  6. Tulos: +187 (193 ääntä)
   Heli pakkomielteilee jostain "helvetin kalliista suolasta" tajuamatta, että suolaamaton voi on kilohinnaltaan kalliimpaa kuin suolattu voi (vaikka väittää muuta). Vieläpä ihan euroissa mitattava hinta: Valion 500g voi normaalisuolaisena 7,78€/kg; suolaamattomana 11,96€/kg Prisman verkkokaupassa. Cittarin sivuilla on samankaltainen hintasuhde. Nopeasti silmäiltynä myös muut voit olivat kalliimpia suolaamattomana. Ironisesti päädyin tekemään hintavertailun, kun meinasin päteä toisesta tavasta millä Heli periaateessa häviää rahaa tuolla "sentin venyttämisellään", joten mitä Heli oikeen puuhaa kun ei ole tämän vertaa katsellut hintoja. Vai mistä Heli oikein ostaa voinsa? Jos silti halutaan leikkiä sitä ulottuvuutta missä voit ovat tismalleen saman hintaisia, niin suolan erikseen ostaminen maksaa myös lisää. Jos reseptiin menee 50g voita, voi siihen käyttää kumpaa voita tahansa ja silloin se hyppysellinen suolaa on ylimääräinen kustannus kun olisi tullut suolatun voin kylkiäisenä. Jos taas joku laskisi suolatun voin koostumuksen ja kompensoisi sen pari grammaa vähemmän voita reseptiin, on säästö niin mitätön esimerkiksi verrattuna siihen, että oikeasti nuuka käyttäisi esimerkiksi vain 45g voita. Jos hyppysellinen suolaa voissa tulee ajan mittaan "helvetin kalliiksi", suosittelen Helille jättämään tuollaisten päivitysten kirjoittelun väliin niin säästyy helvetin kallista nettidataa.

   Lainaa

  7. Viljava preeriasusi 19.3.2024 3:16
   Tulos: +9 (59 ääntä)
   Jos menettää vuodessa 0,02 € suolaan, se on helvetin kallista. Jos löytää maasta 20 € setelin, se on kallista (muttei helvetin). Jos saa lahjaksi 100 € arvoiset kengät, se on normaalihintaista. Jos voittaa arpajaisissa 300 € arvosta kaupan lahjakorttia, se on halpaa. Jos saa pysyvän palkankorotuksen 600 € / vuosi, niin se on helvetin halpaa. Yritäs tässä vain pähkäillä Helin hintakäsityksiä 🤔 En ole ennen kuullut noin jyrkästä pudotuksesta "helvetin kalliin" ja "ilmaisen" välillä.

   Lainaa

  8. Viljava preeriasusi 19.3.2024 3:19
   Tulos: -120 (144 ääntä)
   Ai niin ja anteeksi. Unohdin pyytää Toj Karinilta luvan kommentointiin. Anteeksi että olen tyhmä idiootti jonka pitäisi tappaa itsensä. Toivottavasti Toj Karin ei suutu kun menin itse kommentoimaan esihyväksytyttämättä mielipidettäni hänellä.

   Lainaa

  9. Tulos: +100 (104 ääntä)
   En kyl ikinä kehtais ees pohtia parin euron ruinaamista vierailta.

   Lainaa

  10. Vaikeudeton hedelmä 19.3.2024 6:31
   Tulos: +111 (113 ääntä)
   Jos pitää laskea paljonko yövieraat "tuhlaavat" Pian sähköä ja vettä, parempi kun ei kutsu kotiinsa ketään. Tai ainakin taksa pitäisi kertoa etukäteen, voivat vieraat itse päättää onko kohtuutonta ja haluavatko yöpyä Pian luona.

   Lainaa

  11. Haikaileva paarma 19.3.2024 6:54
   Tulos: -131 (131 ääntä)
   Zippo: En kyl ikinä kehtais ees pohtia parin euron ruinaamista vierailta.
   Tätä juuri kysyttiinkin. Kiitos vastauksesta.

   Lainaa

  12. Arvaamaton haisunäätä 19.3.2024 7:20
   Tulos: +120 (130 ääntä)
   Haikaileva paarma: Tätä juuri kysyttiinkin. Kiitos vastauksesta.
   Ja tätäkin varmasti kysyttiin?
   Anteeksi, mutta missä kohtaa kysyttiin yhtään mitään?
   Kiitos vastauksesta.

   Lainaa

  13. Suolaton mato 19.3.2024 7:28
   Tulos: +50 (52 ääntä)
   Olisko tuo Heidin juttu vitsi, jollei se edes tiennyt että suolaamaton voi on kalliimpaa.

   Lainaa

  14. toni määttänen 19.3.2024 7:31
   Tulos: -64 (72 ääntä)
   Muutama satanen rahastoon kuussa niin voi käydä australiassa joka vuosi eikä tarvii erikseen säästää kun siirto menee automaattisesti.

   Lainaa

  15. Itseasiassa 19.3.2024 7:32
   Tulos: +70 (74 ääntä)
   Zippo: En kyl ikinä kehtais ees pohtia parin euron ruinaamista vierailta.
   Olisihan se mielenkiintoinen tilanne, jos ei olisi käteistä tai MobilePayta tai muita vastaavia sovelluksia, niin alkaako Piia kirjoittaa laskua vieraalle? Jos olisi vienyt jotain tuliaisia, niin voisi vastavuoroisesti antaa niistä laskun takaisin. Saisi vielä hyvän tappelun, kuka on velkaa ja kenelle.

   Lainaa

  16. Häikäilemätön myyrä 19.3.2024 8:03
   Tulos: +65 (71 ääntä)
   Jos minulla olisi sähköauto ja lataisin sen vierailulla täyteen, niin varmaankin tarjoaisin maksua sähköstä ihan oma-aloitteisesti.

   Lainaa

  17. Tulos: +54 (58 ääntä)
   Tulipahan mieleen ensimmäisestä jutusta "tutun-tutut" x ja y. x raivostui, kuinka pihi y kehtaa olla, kun illanvieton jälkeisenä aamuna tulee hakemaan avatun 0,5l limupullon takaisin. Viikon päästä kuulemme, kuinka x ei anna y:n ja kolmannen henkilön käyttää opiskelija-asunnossaan suihkua matkustamisen jälkeen, koska lämmin vesi maksaa (vuokra-asunnossa, jossa vuokralainen ei maksa kaukolämmöstä mitään)

   Lainaa

  18. Luodinkestävä lihapiirakka 19.3.2024 8:46
   Tulos: +61 (63 ääntä)
   Piialle sanoisin, et riippuu tilanteesta, vaikka tuo 2 € on kyllä niin outo pieni summa. Jos yövieraat eivät oikeastaan ole sinun vieraitasi, vaan tulevat nukkumaan sun luona jonkun tapahtuman yhteydessä, on joku kompensaatio kiva. Mutta yleensä se on jotain muuta kuin rahaa, kuten ruokaa/herkkuja/kahvia. Eli kannattaa mieluummin pyytää rahan sijasta tuomaan jotain tarpeellista.

   Lainaa

  19. Armeijan käynyt pulu 19.3.2024 8:53
   Tulos: -7 (55 ääntä)
   Löytyy myös vierailijoita joilta pitäisi oikeasti pyytää rahaa. He Tulevat aina yökylään kun on ovat lähdössä lomamatkalle. Lentokenttähotelli tulee kalliiksi niin yövytään puolituttujen nurkissa.

   Lainaa

  20. Intiimi peura 19.3.2024 8:57
   Tulos: +9 (33 ääntä)
   En ymmärrä ihmisiä, jotka ostavat suolaamatonta voita. Maksaa saman verran kuin suolattu, eli siinä myydään ilmaa voin kilohinnalla. No eipä siinä mitään jos haluaa olla tyhmä, tulee vaan helvetin kalliiksi. Ps. Ei ne oikeasti maksa saman verran.

   Lainaa

  21. Tulos: -18 (42 ääntä)
   Suolatonta ostaisin jos sitä sais pienemmissä pakkauksissa 200-250g. En säästäväisyyssyistä vaan sen takia että suolaa ei voissa tarvita. On terveydelle haitaksi, ja haitaksi myös jos tekee kirkastettua voita ja hyvää intialaisruokaa. Sen verran vähän menee voita että puolen kilon pakettia ei tule käytettyä ennenkun pilaantuu. Toivottavasti joku pikkumeijeri alkais tehdä suolattomia pikkuvoipaketteja niin pikkuisen ostelisin hintaa katsomatta.

   Lainaa

  22. Tulos: +16 (66 ääntä)
   Viljava preeriasusi: Ai niin ja anteeksi. Unohdin pyytää Toj Karinilta luvan kommentointiin. Anteeksi että olen tyhmä idiootti jonka pitäisi tappaa itsensä. Toivottavasti Toj Karin ei suutu kun menin itse kommentoimaan esihyväksytyttämättä mielipidettäni hänellä.
   Täältä löydät kriisiapua noihin sinun ongelmiin: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/11/18/nain-saat-apua-kriisitilanteessa-kokosimme-listan-auttavista-puhelimista Sieltä löytyy numerot moniin eri ongelmiin kuten masennukseen ja päihdeongelmiin. Jos tarvitset apua henkiseen kasvuun, soita vaikka äitillesi.

   Lainaa

  23. Simpsakka hilleri 19.3.2024 10:22
   Tulos: +39 (41 ääntä)
   Tylsimys: Suolatonta ostaisin jos sitä sais pienemmissä pakkauksissa 200-250g. En säästäväisyyssyistä vaan sen takia että suolaa ei voissa tarvita. On terveydelle haitaksi, ja haitaksi myös jos tekee kirkastettua voita ja hyvää intialaisruokaa. Sen verran vähän menee voita että puolen kilon pakettia [...]
   Kyllä sitä saa, Maitomaalla ja Juustoportilla on 200g paketteja suolaamatonta voita saatavilla.

   Lainaa

  24. Kohdistettu papukaija 19.3.2024 10:43
   Tulos: -15 (37 ääntä)
   bleb: Heli pakkomielteilee jostain "helvetin kalliista suolasta" tajuamatta, että suolaamaton voi on kilohinnaltaan kalliimpaa kuin suolattu voi (vaikka väittää muuta). Vieläpä ihan euroissa mitattava hinta: Valion 500g voi normaalisuolaisena 7,78€/kg; suolaamattomana 11,96€/kg Prisman verkkokaupassa. Cittarin sivuilla on [...]
   Niin, joku Valion. Mutta on suolaamatonta voita myös samaan hintaan tai jopa halvemmalla. Jos saa samaan hintaan niin suolattu tulee kalliimmaksi koska… Lisättyä suolaa voissa: 1,5 % Pakkauskoko: 500 g Suolan määrä pakkauksessa: 7,5 g Erikseen ostettuna suolan kilohinta on noin seitsemän kertaa pienempi kuin voin, mikä ON helvetin suuri ero. Jos ostaa yhden paketin voita kuukaudessa, vuodessa suolasta maksaa 60 senttiä liikaa ja voita saa 90 grammaa vähemmän. Jos näin toimii koko aikuisiän (60 vuotta), jää säästämättä 30 euroa ja 5,4 kiloa voita.

   Lainaa

  25. Tulos: +14 (16 ääntä)
   Marjo vaikuttaa hyvältä tyypiltä!

   Lainaa

  26. Viljava preeriasusi 19.3.2024 11:03
   Tulos: -55 (67 ääntä)
   Toj Karin: Täältä löydät kriisiapua noihin sinun ongelmiin
   Voi ei, nyt se raivohullu sai taas raivokohtauksen 😢

   Lainaa

  27. Nukkainen herne 19.3.2024 11:16
   Tulos: +30 (40 ääntä)
   Pian kysymykseen, ei ole kohtuutonta jos joku tunkee kylään säästääkseen hotellikulut. Mutta jos muuten tulee vaikka kutsuttuna ja haluttuna vieraana, niin silloin on.

   Lainaa

  28. Tulos: +21 (23 ääntä)
   Koomimupio-: Ei myöskään kannata ostaa rasvatonta maitoa vaan täysmaitoa jota sitten jatkaa vedellä kunnes on lähes rasvaton. Litrasta täysmaitoa saa kymmeniä litroja rasvatonta maitoa.
   Maitotiiviste

   Lainaa

  29. Tulos: +58 (60 ääntä)
   Vuoroin vieraissa: Piia: On kohtuutonta. Vieraanvaraisuus sisältää sen ettei vierailta veloiteta mitään vaan tarjotaan kaikki. Ei edes kehtaisi muutaman euron takia. Joku raja nuukailussakin.
   No jep, tuntuis niin tyhmältä kiertää vieraiden joukossa jonkun kolikkokipon kanssa: ”2€ kiitos” 🤦‍♀️ mieluummin vaikka pyytää sitten tuomaan kahvia tai keksipaketin tullessaan, kuten joku täällä ehdotti. Ja myös vieraan näkökulmasta yleiseen kohteliaisuuteen taitaa kuulua, että auttaa vaikka tiskaamisessa ja viikkaa käytetyt petivaatteet siististi lähtiessään.
   Eri asia sit jos puhutaan jostain viikkokausia sohvalla nukkuvista vieraista, sitten on jo asiallista sopia jonkinlaisesta rahakorvauksesta. 

   Lainaa

  30. Hulvaton hanhi 19.3.2024 11:58
   Tulos: +72 (78 ääntä)
   toni määttänen: Muutama satanen rahastoon kuussa niin voi käydä australiassa joka vuosi eikä tarvii erikseen säästää kun siirto menee automaattisesti.
   Ei kaikilla ole varaa laittaa muutamaa satasta kuussa säästöön. Todellakaan.
   Olen aiemminkin huomannut, ettet oikein ymmärrä mitä monen työssäkäyvän todellisuus on.

   Lainaa

  31. Hävytön kultakala 19.3.2024 12:56
   Tulos: +44 (46 ääntä)
   Häikäilemätön myyrä: Jos minulla olisi sähköauto ja lataisin sen vierailulla täyteen, niin varmaankin tarjoaisin maksua sähköstä ihan oma-aloitteisesti.
   Niin minäkin mutta tämä on minusta hieman eri asia koska ei kukaan bensojakaan yleensä vieraille tarjoa.

   Lainaa

  32. Liukuportaissa riehuva nektariini 19.3.2024 13:14
   Tulos: -39 (45 ääntä)
   olen käynyt vakinaisissa ansiotöissä (koko- että osa-aikaisena) viimeiset 10 vuotta kaupasta ostan mitä huvittaa (kohtuuden rajoissa) en tupakoi ei ole autoa ei ole lapsia ei ole lemmikkiä ei ole mökkiä teen pitkälti ruuat itse asun vuokralla alkoholia tykkään juoda muutaman kerran kuussa, kuten myös käydä ulkona ravintolassa/baarissa/pubissa seksi on ollut ilmaista toistaiseksi ikä 35 ja kuoleman välissä Minulla olisi varaa käydä vaikka joka vuosi Australiassa, jos haluaisin. Oliko tämä joku kilpailu? Mitä voitan?

   Lainaa

  33. Tulos: +12 (24 ääntä)
   Kohdistettu papukaija: Niin, joku Valion. Mutta on suolaamatonta voita myös samaan hintaan tai jopa halvemmalla. Jos saa samaan hintaan niin suolattu tulee kalliimmaksi koska… Lisättyä suolaa voissa: 1,5 % Pakkauskoko: 500 g Suolan määrä pakkauksessa: 7,5 g Erikseen ostettuna suolan kilohinta on noin seitsemän kertaa pienempi kuin [...]
   Käytin esimerkkinä Valiota, koska sen voiversiot löytyivät nopeasti kahden eri kauppaketjun verkkokaupoista. En nähnyt itse mistä saa suolaamatonta voita halvemmalla kuin suolattua, joten minun esimerkin väheksymisen sijaan et paljasta mistä sitä suolaamatonta voita oikeasti saa samaan hintaan tai halvemmalla. Jos kyseessä on joku pientila tai perheyrityksen tarjoama naamakerroinalennus niin tuo "en voi ymmärtää miksei kaikki tee näin" ole yhtään pätevä. Joten miksi esimerkkisi käyttää samanhintaista voita? Eikö se todellinen säästö tulisi laskea siitä halvimmasta suolaamattomasta voista? Luitko loppupuolta kommentistani? Kompensoitko resepteissä laskemalla 50g suolattua voita 49,25g suolaamattomaksi voiksi? Mitä teet 7,5 grammalla "ylimääräistä" voita? Pihi ei käytä tuollaista tärkeää säästöä johonkin muuhun reseptiin kun se ei sitä tarvitse tai ylimääräiseen herkutteluun kun se on niin helvetin kallista. Joten mihin sitten? Ei se voi säily 60 vuotta kunnes sulla on 5,4 kiloa voita pienen pieninä paloina. 30 euroa koko aikuisiän säästöstä on todella pieni summa jollain tällasella kikkailulla. Tietysty pienistä puroista syntyy lopulta joki ja blaablaablaa, mutta tuo 30 euroa on joko pieni tippa perinnössä, tai vaihtoehtoisesti sen verran "turha" summa kuolinvuoteella, että sen olisi kyllä saanut helposti säästettyä 60 vuodessa jostain muustakin paljon helpommin. Kaukana siitä helvetin kalliista ja helvetin suuresta erosta. Tietystihän sillä 30 eurolla voi sitten ostaa vaikka sen keittiövaa'an jolla mitata kaikki nämä säästöt.

   Lainaa

  34. Vapaa maksamakkara 19.3.2024 13:38
   Tulos: -3 (19 ääntä)
   Haikaileva paarma: Tätä juuri kysyttiinkin. Kiitos vastauksesta.
   Missä kohtaa näit kysymyksen? Täysin turha vastaus.

   Lainaa

  35. Tulos: +64 (66 ääntä)
   Vapaa maksamakkara: Missä kohtaa näit kysymyksen? Täysin turha vastaus.
   Eikös tuossa postauksessa kysytty onko kohtuutonta pyytää 2 € blaablaablaa 🤔 ja sitten joku siihen täällä vastasi, ettei kehtais ajatellakaan moista tekevänsä.
   En tiedä miks siihen piti tulla vinkumaan, ettei sitä kysytty. Mun mielestä sitä juurikin kysyttiin.

   Lainaa

  36. Lumisateessa kastunut simpanssi 19.3.2024 15:14
   Tulos: +19 (21 ääntä)
   Litton: Maitotiiviste
   Eikös sitä maitojauhetta ole olemassa? Lisää vain vesi?

   Lainaa

  37. Ravitseva susi 19.3.2024 15:34
   Tulos: +9 (13 ääntä)
   Piia aloittamassa airbnb toimintaa?

   Lainaa

  38. Suonensisäinen raparperi 19.3.2024 17:04
   Tulos: 0 (22 ääntä)
   Armeijan käynyt pulu: Löytyy myös vierailijoita joilta pitäisi oikeasti pyytää rahaa. He Tulevat aina yökylään kun on ovat lähdössä lomamatkalle. Lentokenttähotelli tulee kalliiksi niin yövytään puolituttujen nurkissa.
   Kuka kehtaa tulla puolituttujen nurkkiin nukkumaan? Noloa. Jos on varaa matkaan niin täytyy olla varaa myös lentokenttähotelleihin.
   Itse en yövy koskaan muualla asuvien ystävieni luona, koska tykkään hotellin omasta rauhasta. 
   Kesämökki tms on eri asia.

   Lainaa

  39. Uuvahtanut Salaatti 19.3.2024 17:45
   Tulos: +22 (26 ääntä)
   Armeijan käynyt pulu: Löytyy myös vierailijoita joilta pitäisi oikeasti pyytää rahaa. He Tulevat aina yökylään kun on ovat lähdössä lomamatkalle. Lentokenttähotelli tulee kalliiksi niin yövytään puolituttujen nurkissa.
   Ihme vierailijoita kun vain tulevat yökylään. Eivät kysy lupaa edes?

   Lainaa

  40. Tympeä mäyrä 20.3.2024 6:46
   Tulos: -21 (25 ääntä)
   Akrasia: Eikös tuossa postauksessa kysytty onko kohtuutonta pyytää 2 € blaablaablaa 🤔 ja sitten joku siihen täällä vastasi, ettei kehtais ajatellakaan moista tekevänsä.En tiedä miks siihen piti tulla vinkumaan, ettei sitä kysytty. Mun mielestä sitä juurikin kysyttiin.
   Missä kommentissa kysyttiin? Et kai kuvittele että nuo mokat ovat jotain kommentoijille tarkoitettuja kysymyksiä?

   Lainaa

  41. Pudotettu ämpäri 20.3.2024 13:12
   Tulos: +13 (15 ääntä)
   Ainoastaan silloin ymmärtäisin tuota tilannetta, jos olisi samanlainen tilanne kuin itsellä, että kaveri tuli viikoksi asumaan minun "kämppikseksi", kun tämä odotti ekaa palkkapäivää, jotta saisi itselleen vuokrakämpän. Tuossa tilanteessa sovittiin, että kaveri maksaa seuraavissa laskuissa ilmenevät hintapiikit.

   Lainaa

  42. Rasittava eläin 20.3.2024 17:22
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   En kyllä kysyisi paria euroa vierailta, vaikka edellistä sähkölaskuakaan en saanut ajallaan maksettua kun käyttötili oli tyhjä. Mutta periaatteessa jos joku vähemmän läheinen tuttu (esim saman lajin harrastaja) kysyisi turnausta varten yöpaikkaa, ja rahat olisi loppu (molemmilta) niin siinä tapauksessa voisi moista harkitakin.

   Lainaa

  43. Rasittava eläin 20.3.2024 17:22
   Tulos: +13 (15 ääntä)
   Mutta en ikinä vieraalta jonka olisin itse kutsunut kylään.

   Lainaa

  44. Kopioitu Metsätonttu 20.3.2024 19:54
   Tulos: +15 (19 ääntä)
   Armeijan käynyt pulu: Löytyy myös vierailijoita joilta pitäisi oikeasti pyytää rahaa. He Tulevat aina yökylään kun on ovat lähdössä lomamatkalle. Lentokenttähotelli tulee kalliiksi niin yövytään puolituttujen nurkissa.
   Oletko kuullut koskaan ei sanasta?

   Lainaa

  45. Kopioitu Metsätonttu 20.3.2024 19:59
   Tulos: +3 (9 ääntä)
   toni määttänen: Muutama satanen rahastoon kuussa niin voi käydä australiassa joka vuosi eikä tarvii erikseen säästää kun siirto menee automaattisesti.
   Ei mulla ainakaan ole varaa matkustaa edes kuuhun satasia viemään.

   Lainaa

  46. Kopioitu Metsätonttu 20.3.2024 20:14
   Tulos: +15 (17 ääntä)
   Tympeä mäyrä: Missä kommentissa kysyttiin? Et kai kuvittele että nuo mokat ovat jotain kommentoijille tarkoitettuja kysymyksiä?
   Kommenteissa kommentoidaan postauksia, joten myös postauksen kysymykseen vastaaminen on kommentoimista. Mihin sinä kuvittelit, että täällä sitten muka kommentoidaan?

   Lainaa

  47. Ummikko joutsen 20.3.2024 20:52
   Tulos: -6 (10 ääntä)
   Kopioitu Metsätonttu: Oletko kuullut koskaan ei sanasta?
   Oletko koskaan kuullut oikeinkirjoituksesta?

   Lainaa

  48. Kirpeä ahven 20.3.2024 20:55
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Kohdistettu papukaija: Niin, joku Valion. Mutta on suolaamatonta voita myös samaan hintaan tai jopa halvemmalla. Jos saa samaan hintaan niin suolattu tulee kalliimmaksi koska… Lisättyä suolaa voissa: 1,5 % Pakkauskoko: 500 g Suolan määrä pakkauksessa: 7,5 g Erikseen ostettuna suolan kilohinta on noin seitsemän kertaa pienempi kuin [...]
   Jos haluaa suolattua voita, niin kyllähän se on ainakin terveellisempää ostaa valmiiksi suolattua, kuin lisätä sitä erikseen. Mahdotonta niin tarkasti pientä määrää leivän päälle tai pannulle pistää mitä voin mukana tulee. Isompi menekki ja hävikki myös kompensoi hinnan.

   Lainaa

  49. Kopioitu Metsätonttu 20.3.2024 22:42
   Tulos: -25 (29 ääntä)
   Jossain vaiheessa, kuten esim. tänä iltana, täällä käy joku ammattimiinustaja, joka miinustaa kaikkien kommentit. Toisinaan niitä on pari tai useampiakin. Pelkkää kiusaako vai kenties jotain katkeruutta? Mene töihin!

   Lainaa

  50. Kopioitu Metsätonttu 20.3.2024 22:52
   Tulos: -24 (28 ääntä)
   Tässä ketjussa on kolme kommenttia eri nimimerkeillä, joille ei ole annettu yhtään miinuksia. Kertooko se sitten jotain jostain on eri juttu.

   Lainaa

  51. Kopioitu Metsätonttu 20.3.2024 22:56
   Tulos: -10 (14 ääntä)
   Kopioitu Metsätonttu: Ei mulla ainakaan ole varaa matkustaa edes kuuhun satasia viemään.
   Eikun se siirto meneekin automaattisesti rahastoon  eikä tarvitse itse mennä paikalle. Ymmärsin lukemani väärin.  Mutta  miksi se rahasto ylipäätään on kuussa?

   Lainaa

  52. Syövyttävä pingviini 21.3.2024 6:48
   Tulos: +11 (15 ääntä)
   Kopioitu Metsätonttu: Tässä ketjussa on kolme kommenttia eri nimimerkeillä, joille ei ole annettu yhtään miinuksia. Kertooko se sitten jotain jostain on eri juttu.
   Kertoo sen että en ole ehtinyt ihan kaikkia vielä miinustamaan, kun on niin paljon kommentteja. Itse en nähnyt kuin kaksi, jotka sitten miinustinkin jo. Oliko sinulla muita huolia?

   Lainaa

  53. Kykenevä vesimeloni 21.3.2024 14:07
   Tulos: +15 (17 ääntä)
   Kopioitu Metsätonttu: Eikun se siirto meneekin automaattisesti rahastoon  eikä tarvitse itse mennä paikalle. Ymmärsin lukemani väärin.  Mutta  miksi se rahasto ylipäätään on kuussa?
   Iron Sky -elokuvassa siellä oli nasseilla tukikohta. Liekkö heillä pankkikin?

   Lainaa

  54. Ennakkoluuloton rakki 23.3.2024 18:53
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Suonensisäinen raparperi: Kuka kehtaa tulla puolituttujen nurkkiin nukkumaan? Noloa. Jos on varaa matkaan niin täytyy olla varaa myös lentokenttähotelleihin.Itse en yövy koskaan muualla asuvien ystävieni luona, koska tykkään hotellin omasta rauhasta. Kesämökki tms on eri asia.
   Tuo on kyllä älyttömin argumentti mihin usein törmää. Että jos on varaa maksaa jostain niin silloin täytyy olla niin rikas, että on varaa maksaa kaikesta? Itse näkisin asian juuri toisin päin. Eli kun ne vähän rahat on mennyt johonkin oleelliseempaan, niin sitten ei välttämättä ole enää rahaa mihinkään muuhun kalliiseen. Jos päätavoite on päästä johonkin lomailemaan, niin oletettavasti se olennaisin kustannus on siinä itse matkassa ja sitten muissa kuluissa koetetaan säästää. Olisi järjetöntä maksaa lentokenttähotellista niin paljon, ettei olisi enää rahaa itse matkaan! :D Ja tietenkin niiltä tutuilta kysytään, että sopiiko tulla kylään ja ihan itse tarjotaan jotain pientä korvausta joko just esim. ruoan tai siivousavun tai miksei vaikka ihan rahan muodossa. Ja heillä on oikeus kieltäytyä.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: australia, hinta, kallis, kilohinta, loma, matka, suola, suolaamaton, suolattu, sähkö, vesimaksu, vieraat, voi, yövieraat

 • Uusimmat

 • Kategoriat