Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Rakkaat naapurit, osa 85

Pesetkö alusvaatteesi paheksuttavalla tavalla?
Rakkaat naapurit, osa 85

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 69 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Neuloutuva sohvaperuna 21.3.2024 0:21
   Tulos: +525 (531 ääntä)
   Onkohan Saijalla siis yksi puhdas kone tavallisille, paskattomille vaatteille, ja toinen paskainen kone paskaisille alusvaatteille? Onneks ei kuulu mun sukuun.

   Lainaa

  2. Dystooppinen sammakko 21.3.2024 0:47
   Tulos: +340 (344 ääntä)
   Mitenköhän tuota hissin käyttöä valvotaan ettei A6 ja A7 sitä käytä? Kamera hississä ja isännöitsijä lähettää laskun jos käyttävät? Entäs ne vieraat? Kamerat myös käytävillä mistä seurataan mihin menevät? Ja saako postinjakajat ajaa hissillä jos vievät ko. asuntoihin postia?

   Lainaa

  3. Tulos: +50 (134 ääntä)
   Itse käytän bideetä ja kuivaan paperilla. Kakkarantuja on jäänyt alkkareihin viimeksi lapsena. Mutta toki jos sotkee usein ja pahasti, eikä kuitenkaan halua käyttää suojia, niin ehkä se onkin sitten järkevää pyörittää alusvaatteensa muusta pyykistä erillään. Kyllähän vaikka maatilallakin saattaa olla työvaatteille kokonaan oma pesukone, kun työ on oikeasti likaista.

   Lainaa

  4. Kuvaileva bataatti 21.3.2024 0:49
   Tulos: +433 (437 ääntä)
   Alusvaatteet on pestävä yksi kerrallaan. Hyi helvetti jos paskaisten kalsareiden kanssa pesee toiset paskaiset kalsarit ja sitten paskavedet sielä vaan pyörii niiden paskaisten kalsareiden kanssa. Hyi v*ttu! Onneksi meidän suvussa ei pestä kalsareita ollenkaan.

   Lainaa

  5. Katuvaloissa tanssiva omena 21.3.2024 1:10
   Tulos: +169 (173 ääntä)
   Saijan ärtymys on ihan ymmärrettävää, sillä hänen sukunsa pesi alusvaatteensa erillisessä pesukoneessa jo silloin, kun muut vielä hankasivat vaatteitaan häpeällisesti pyykkilautaa vasten rantakivellä.

   Lainaa

  6. Hassu kantojuhta 21.3.2024 1:44
   Tulos: +170 (174 ääntä)
   Aika ironista. Minua taas hävettäis olla Saijan sukulainen.

   Lainaa

  7. Rakas panda 21.3.2024 1:47
   Tulos: +190 (228 ääntä)
   Kun allah kutsuu niin kontilleen se on mentävä. Sinällään siis ihan normaalia toimintaa, ei sitä pidä säikähtää. Toivoa voi toki että on ensin toimittanut Foodorat perille ja sitten vasta pitänyt rukoustauon. Matto lattialle ja naama Mekkaa kohti. Eikös tämän tietäminen kuulu yleissivistykseen?

   Lainaa

  8. Tulos: +209 (213 ääntä)
   Dystooppinen sammakko: Mitenköhän tuota hissin käyttöä valvotaan ettei A6 ja A7 sitä käytä? Kamera hississä ja isännöitsijä lähettää laskun jos käyttävät? Entäs ne vieraat? Kamerat myös käytävillä mistä seurataan mihin menevät? Ja saako postinjakajat ajaa hissillä jos vievät ko. asuntoihin postia?
   Samoja kysymyksiä heräs itelläkin. Ensimmäiseen on kyllä helppo ratkaisu, eiköhän tommosesta taloyhtiöstä muutama Ulla Taalasmaa löydy jotka hoitavat valvonnan vaivattomasti muun kyttäämisen ohella. Saattaa hoitua valvonta myös vieraidenkin osalta, riippuen niiden osaamistasosta.
   Lisäksi mietin, että mitenköhän sitten jos kämppä myydään? Olettaisin että kielto pysyy voimassa, mutta olisi kyllä aika jännä lisätieto myynti-ilmoituksessa, "Ei hissinkäyttöoikeutta".

   Lainaa

  9. Jeesus Putlerilainen 21.3.2024 2:01
   Tulos: +100 (108 ääntä)
   Dystooppinen sammakko: Mitenköhän tuota hissin käyttöä valvotaan ettei A6 ja A7 sitä käytä? Kamera hississä ja isännöitsijä lähettää laskun jos käyttävät? Entäs ne vieraat? Kamerat myös käytävillä mistä seurataan mihin menevät? Ja saako postinjakajat ajaa hissillä jos vievät ko. asuntoihin postia?
   No on tullut tuollaisia taloyhtiöitä ennenkin vastaan ja niissä on sitten ollut sähköinen lukitus, eli lätkää näyttämällä lähtee hissi liikkeelle.

   Lainaa

  10. Raitis karhu 21.3.2024 2:55
   Tulos: +57 (63 ääntä)
   Mikael: Lisäksi mietin, että mitenköhän sitten jos kämppä myydään? Olettaisin että kielto pysyy voimassa, mutta olisi kyllä aika jännä lisätieto myynti-ilmoituksessa, "Ei hissinkäyttöoikeutta".
   Joo ei ole kovin hyvä myyntivaltti, suorastaan pekka jää kouraan.
   Jeesus Putlerilainen: No on tullut tuollaisia taloyhtiöitä ennenkin vastaan ja niissä on sitten ollut sähköinen lukitus, eli lätkää näyttämällä lähtee hissi liikkeelle.
   Tämähän kyllä toimii 👍.

   Lainaa

  11. Tulos: +86 (96 ääntä)
   Haluaisin tietää, millaisen sätkyn Seija saisi, jos huomaisi, että myös kestovaipat ja kestokuukautissuojat pestään koneessa... tai vaihtoehtoisesti, jos huomaisi, että koneen voi myös pestä sen puhdistamiseksi jos tulee tarvetta. Jos jotain töhnää kertyy niin ei sitä ole koneeseen tarkoitus jättää. Toivon, ettei Seijan sukuun kuulu lapsia ainakaan. Asiat sotkeentuvat. Sitten ne puhdistetaan. Näin se menee, ei ole sen äklömpää kuin elämä on.

   Lainaa

  12. Teroitettu peura 21.3.2024 5:20
   Tulos: +102 (106 ääntä)
   Dystooppinen sammakko: Mitenköhän tuota hissin käyttöä valvotaan ettei A6 ja A7 sitä käytä? Kamera hississä ja isännöitsijä lähettää laskun jos käyttävät? Entäs ne vieraat? Kamerat myös käytävillä mistä seurataan mihin menevät? Ja saako postinjakajat ajaa hissillä jos vievät ko. asuntoihin postia?
   Muistaakseni tässä oli taustalla se, että A6 ja A7 olivat maantason asuntoja. Tästä oli aikoinaan uutisjuttukin.

   Lainaa

  13. Idioottivarma lisko 21.3.2024 5:59
   Tulos: +131 (167 ääntä)
   Rakas panda: Kun allah kutsuu niin kontilleen se on mentävä. Sinällään siis ihan normaalia toimintaa, ei sitä pidä säikähtää. Toivoa voi toki että on ensin toimittanut Foodorat perille ja sitten vasta pitänyt rukoustauon. Matto lattialle ja naama Mekkaa kohti. Eikös tämän tietäminen kuulu yleissivistykseen?
   Ja miten se voi olla pelottavaa, että joku rukoilee jossain. Eikö tuo tyyppi uskalla kirkkoonkaan mennä?

   Lainaa

  14. Tulos: +82 (88 ääntä)
   En käsitä Saijan logiikkaa, alusvaatteita ei voi pestä yhtä aikaa muiden vaatteiden kanssa, mutta luuleeko se että yleiskäyttökoneissa pestään koko taloyhtiön pyykit (lajiteltuna) kerrallaan?

   Lainaa

  15. Hyökkäävä liitu 21.3.2024 7:12
   Tulos: +51 (57 ääntä)
   Vallan kallista hommaa olisi pestä aina erikseen vauvan kakkaiset vaatteet. Vai lasketaanko niitä kun eivät ole paskaisia kalsareita🤔

   Lainaa

  16. Harjaton salaatti 21.3.2024 7:45
   Tulos: +38 (56 ääntä)
   Teroitettu peura: Muistaakseni tässä oli taustalla se, että A6 ja A7 olivat maantason asuntoja. Tästä oli aikoinaan uutisjuttukin.
   Taitaa maatason kämpät olla muutenkin vapautettuja hissin rakentamisen kustannuksista, koska eivät siitä mitenkään hyödy. Nuo mainitut asunnot todennäköisesti siis eivät ole maantasossa olevia, koska niille on tuo kielto erikseen mainittu. Lisäksi A-rapussa on tuossa yhtiössä ilmeisesti myös asunnot 1 - 5, ja jos nekin 6 ja 7 tavoin olisivat maantasossa (kuten äkkiseltään numerojärjestyksestä voisi päätellä), pitäisin erikoisena, että he olisivat kuitenkin osallistuneet rakennuskustannuksiin.

   Lainaa

  17. toni määttänen 21.3.2024 7:51
   Tulos: +106 (116 ääntä)
   Millasia pidätysongelmia Saijalla on jos alusvaatteet on niin hirveessä kunnossa ettei voi muun pyykin kanssa pestä?

   Lainaa

  18. Sysimusta murmeli 21.3.2024 7:59
   Tulos: +82 (86 ääntä)
   Kun meidän taloyhtiössä oli hissiremontti, niin eipä kyselty kiinnostaako osallistua maksamiseen.

   Lainaa

  19. Tulos: -86 (144 ääntä)
   Pitääpä ihtekki keksiä joku uskonto että voi töissä alkaa pitämään taukoja kun vaan huvittaa...

   Lainaa

  20. Tinkimätön unikeko 21.3.2024 8:30
   Tulos: +127 (135 ääntä)
   Epärelevanttia, tiedän. Mut en pääse yli miten ennen printtausta ei ole voinut korjata tätä: A 6 A7

   Lainaa

  21. Sensuelli hampurilainen 21.3.2024 8:41
   Tulos: +55 (55 ääntä)
   Sysimusta murmeli: Kun meidän taloyhtiössä oli hissiremontti, niin eipä kyselty kiinnostaako osallistua maksamiseen.
   Lapussa ainakin lukee "henkilökohtaisesti" rahoittamisesta eli mahdollisesti tämä ei ole taloyhtiön toimesta lähtenyt liikkeelle. Sitä en tiedä miten tuollainen onnistuu käytännössä, mutta ei ainakaan taloyhtiön remonteista taida voida vaan joku yksittäinen talous jättäytyä pois, joten jonkinlainen erilainen järjestely kai on tässä tehty. Tai sitten joku ärsyyntynyt naapuri on tuon lapun laittanut kun joku ollut tarpeeksi vastahankaan asiaa käsitellessä.

   Lainaa

  22. Luodinkestävä lihapiirakka 21.3.2024 9:02
   Tulos: +25 (33 ääntä)
   Harjaton salaatti: Taitaa maatason kämpät olla muutenkin vapautettuja hissin rakentamisen kustannuksista, koska eivät siitä mitenkään hyödy. Nuo mainitut asunnot todennäköisesti siis eivät ole maantasossa olevia, koska niille on tuo kielto erikseen mainittu. Lisäksi A-rapussa on tuossa yhtiössä ilmeisesti myös asunnot 1 - 5, ja jos [...]
   Ehkä talossa on numerot vähän hassusti ja yläkerrassa ovat numerot 1-5 ja pohjakerroksessa 6-7? Olisi kyllä aika pieni talo. Eikös face-mokissa ollut joskus juttua oudosti numeroiduista taloista?

   Lainaa

  23. Ujosteleva hyönteinen 21.3.2024 9:05
   Tulos: +88 (90 ääntä)
   Dystooppinen sammakko: Mitenköhän tuota hissin käyttöä valvotaan ettei A6 ja A7 sitä käytä? Kamera hississä ja isännöitsijä lähettää laskun jos käyttävät? Entäs ne vieraat? Kamerat myös käytävillä mistä seurataan mihin menevät? Ja saako postinjakajat ajaa hissillä jos vievät ko. asuntoihin postia?
   No höh, tietenkään postinjakajalla ei ole hissinkäyttöoikeutta, jos ei osallistunut hankkeen kustannuksiin!

   Lainaa

  24. Itseasiassa 21.3.2024 9:34
   Tulos: +29 (31 ääntä)
   Teroitettu peura: Muistaakseni tässä oli taustalla se, että A6 ja A7 olivat maantason asuntoja. Tästä oli aikoinaan uutisjuttukin.
   Kuulostaa loogiselta. Onko täällä jollain kokemusta, miten hissinhankkeiden kustannukset jaetaan? Kuitenkin mitä ylemmäs mennään, niin sitä enemmän asunnon arvo nousee, kun taloon saadaan hissi. Muutama vuosi sitten tuli käytyä katsomassa neljännen kerroksen kämppää, josta myyjä ei osannut kuin lupailla, että hissi on suunnitteilla. Ei ole vieläkään rakennettu, joten onneksi ei tullut ostettua. Nyt kun tässä joutuu taas pyörimään asuntomarkkinoilla, niin hissi on ihan ekoja kriteereita, ellei asunto ole maantasalla.

   Lainaa

  25. Peruuttamaton riikinkukko 21.3.2024 9:34
   Tulos: +32 (34 ääntä)
   Harjaton salaatti: Taitaa maatason kämpät olla muutenkin vapautettuja hissin rakentamisen kustannuksista, koska eivät siitä mitenkään hyödy. Nuo mainitut asunnot todennäköisesti siis eivät ole maantasossa olevia, koska niille on tuo kielto erikseen mainittu. Lisäksi A-rapussa on tuossa yhtiössä ilmeisesti myös asunnot 1 - 5, ja jos [...]
   Voi ne olla maantasallakin. Vanhoissa kerrostaloissa on joskus todella mielenkiintoisia numerointeja. Saattaa olla esim. muuten ihan normaalisti, mutta jälkikäteen on muutettu jotain kellarikäytävän askarteluhuoneita asunnoiksi ja niille annettu vain seuraavat vapaat numerot. Tai sitten vaihdettu kaikkien kämppien numeroinnin, jolloin ykkönen on kellarissa ja kutonen ja seiska voi olla jo hyvinkin katutasolla puoli kerrosta katutason yläpuolella. Monessa vanhassa talossa hissi nimittäin pysähtyy kerrosten väliin.

   Lainaa

  26. Kasapäin Simpanssi 21.3.2024 9:39
   Tulos: +45 (47 ääntä)
   Mä pesen kalsarit aina erikseen, sukat erikseen jne. Jokaisen pesun jälkeen puhdistuspesu. Eiku.

   Lainaa

  27. Kivikova gorilla 21.3.2024 10:05
   Tulos: +15 (33 ääntä)
   Teroitettu peura: Muistaakseni tässä oli taustalla se, että A6 ja A7 olivat maantason asuntoja. Tästä oli aikoinaan uutisjuttukin.
   Oudosti olisi A-rappuun numerointi tehty. Yleensä ne maatason on A1 ja A2, ja siitä sitten ylöspäin. B-rapussakin normaalisti olisi B1, B2 mutta olen nähnyt että B jatkaa siitä mihin A loppuu eli siellä maatasossa onkin B11 ja B12. Mutta miksi A, joka on ensimmäinen, olisi tehty noin. Aina toki ei voi tietää mitä noissakin on ajateltu.
   Tinkimätön unikeko: Epärelevanttia, tiedän. Mut en pääse yli miten ennen printtausta ei ole voinut korjata tätä: A 6 A7
   Tämä pisti itselläkin silmään. Jotenkin häiriinnyn epäloogisuuksista tai jos jokin on huonosti tasattu tai keskitetty.

   Lainaa

  28. Tulos: +58 (60 ääntä)
   Yövyin kerran Airbnb:ssä erään ystäväni kanssa, joka oli ihmeissään siitä, miten voin pestä sukat ja alusvaatteet samassa pesussa - häntä ajatus ällötti kovasti. Että onhan näitä joilla on alempi kynnys inhottua muiden mielestä kummallisista asioista, mutta ei sentään tarvitsisi alkaa idiootiksi haukkua.

   Lainaa

  29. Tulos: +70 (78 ääntä)
   Wiltsu: Pitääpä ihtekki keksiä joku uskonto että voi töissä alkaa pitämään taukoja kun vaan huvittaa...
   Ei tartte, voit alkaa esimerkiksi vaikka polttamaan tupakkaa. Tai ruveta Wolt-kuskiksi kun on helppoa rahaa ja taukojakin saa pitää kun vaan huvittaa.

   Lainaa

  30. Tulos: +81 (83 ääntä)
   Ei voi pestä kaikkia vaatteita yhtäaikaisesti, koska alkkarien paskaisuus saastuttaa muut vaatteet. Kuitenkin ne ryönäiset kalsarit puhdistuvat siellä pesukoneessa niin hyvin, että ne voi taas hyvillä mielin pukea päälleen. En ymmärrä logiikkaa tässä.

   Lainaa

  31. Esteetön maito 21.3.2024 10:52
   Tulos: +70 (72 ääntä)
   Wiltsu: Pitääpä ihtekki keksiä joku uskonto että voi töissä alkaa pitämään taukoja kun vaan huvittaa...
   Foodorakuskit ovat ns "yrittäjiä" joten voivat muutenkin pitää taukoja koska huvittaa.

   Lainaa

  32. Itseasiassa 21.3.2024 10:54
   Tulos: +47 (49 ääntä)
   Kasapäin Simpanssi: Mä pesen kalsarit aina erikseen, sukat erikseen jne. Jokaisen pesun jälkeen puhdistuspesu. Eiku.
   Kannattaa mielummin heittää vaatteet roskiin käytön jälkeen, ei tarvi pestä mitään paskaisia rättejä. Ei tarviste edes ostaa pesukonetta tai raahautua pyykkitupaan. Pitää vain ostaa välillä tukkupakkauksia uusia vaatteita.

   Lainaa

  33. Tulos: +18 (24 ääntä)
   Saija ilmeisesti asuu yksin. Sitä kun sattuu taloudessa asumaan ittensä kanssa muita, niin pyykkärissä voi myös pyöriä kaikenlaista muutakin "iljettävää", ihan vaan esimerkkinä: elukoitten eritteisiä pyyhkeitä, likaisia remppakamoja, luutuja ja mattoja. Ei toki ihmispyykkien kanssa yhtäaikaa mutta kuitenkin, "ällöä" yhtäkaikki.

   Lainaa

  34. Touhukas marja 21.3.2024 11:40
   Tulos: +39 (41 ääntä)
   Entä jos asuntoihin A6 ja A7 muuttaa uusia asukkaita? Saavako he luvan käyttää hissiä, vai joutuvatko he ns. maksamaan edeltäjiensä synneistä ja kävelemään rappusia?

   Lainaa

  35. Pomminvarma vesinokkaeläin 21.3.2024 11:41
   Tulos: -15 (33 ääntä)
   Idioottivarma lisko: Ja miten se voi olla pelottavaa, että joku rukoilee jossain. Eikö tuo tyyppi uskalla kirkkoonkaan mennä?
   Kyllä se joku terroristi voi olla

   Lainaa

  36. Suomalaisten Suo-Sima 21.3.2024 11:45
   Tulos: +56 (58 ääntä)
   Menee nyt jotenkin aivot solmuun tuon pyykkijutun suhteen: 1. Onko ongelmana se, että yhteisessä koneessa on pesty alusvaatteita? 2. Onko ongelmana se, että yhteisessä koneessa on pesty alusvaatteita muiden vaatteiden kanssa samaan aikaan? 3. Onko ongelmana se, että joku tuntematon on pessyt alusvaatteitaan koneella? Tiedämme, että henkilö pesee itse erikseen alusvaatteet. Voisiko henkilö käyttää yhteistä konetta, mikäli tietäisi sillä pestyn alusvaatteet erikseen? Voisiko henkilö käyttää yhteistä konetta, mikäli tietäisi edellisen pyykkikerran olleen alusvaatteeton? Pitääkö henkilö konetta likaisena mikäli sillä on pesty alusvaatteita? Miten oma pyykinpesukone voi olla hygieeninen alusvaatteiden pesun jälkeen - eli valmis muille pyykeille, mutta ei yhteiskäytössä oleva?

   Lainaa

  37. Käsittelemätön seepra 21.3.2024 11:47
   Tulos: +55 (57 ääntä)
   Ei voi laittaa likaisia vaatteita pesukoneeseen, koska pesukone ja muut pyykit likaantuu siitä. Pettämätön logiikka.

   Lainaa

  38. Kelvoton ananas 21.3.2024 11:57
   Tulos: +43 (47 ääntä)
   Säilöökö Saija sitten niitä alushousujaan tyyliin 3 kuukautta jossain korissa, että saa 7kg koneen täyteen alushousuja? Vaikka päivittäin alushousut vaihtaa, niin aika monta niitä tarvitaan että saa täyden koneellisen?

   Lainaa

  39. Tulos: +24 (28 ääntä)
   Harjaton salaatti: Taitaa maatason kämpät olla muutenkin vapautettuja hissin rakentamisen kustannuksista, koska eivät siitä mitenkään hyödy. Nuo mainitut asunnot todennäköisesti siis eivät ole maantasossa olevia, koska niille on tuo kielto erikseen mainittu. Lisäksi A-rapussa on tuossa yhtiössä ilmeisesti myös asunnot 1 - 5, ja jos [...]
   Ei ole hisseistä kokemusta, mutta kun meidän yhtiössä uusittiin autotallien ovet, jotka koskevat murto-osaa osakkaista, niin kyllä maksajina toimivat kaikki osakkaat, koska yhtiö hallinnoi ovia. Tässä tietenkin noudatettiin isännöintitoimiston näkemystä. Vaikea on uskoa, ettei hissiremppa koskisi kaikkia, ainakin jos lain mukaan on menty.

   Lainaa

  40. Meluisa aprikoosi 21.3.2024 12:43
   Tulos: +48 (62 ääntä)
   niin, muslimi rukoilee kesken työpäivän siellä missä sattuu silloin olemaan. ei nyt luulisi kovin ihmeellistä olevan, mutta kaikkea vierasta pitää pelätä.

   Lainaa

  41. Meluisa aprikoosi 21.3.2024 12:44
   Tulos: +23 (27 ääntä)
   Rakas panda: Kun allah kutsuu niin kontilleen se on mentävä. Sinällään siis ihan normaalia toimintaa, ei sitä pidä säikähtää. Toivoa voi toki että on ensin toimittanut Foodorat perille ja sitten vasta pitänyt rukoustauon. Matto lattialle ja naama Mekkaa kohti. Eikös tämän tietäminen kuulu yleissivistykseen?
   kirjiottelija ei varmaan käynyt tarkistamassa onko foodoran laukku tyhjä vai täysi.

   Lainaa

  42. Uneton meduusa 21.3.2024 13:33
   Tulos: +4 (12 ääntä)
   Sysimusta murmeli: Kun meidän taloyhtiössä oli hissiremontti, niin eipä kyselty kiinnostaako osallistua maksamiseen.
   Nooo, hissin rakentaminen alusta lähtien on kuitenkin muutostyö, joka erikseen suunnitellaan ja hyväksytään/hylätään. Olisiko tosiaan sitten mahdollista rakentaa hissi, vaikka pari osakasta ilmoittaisi, että me ei osallistuta eikä makseta - ei kyllä aavistusta. Joskus harvoissa tapauksissa koko taloyhtiö maksaa jopa huoneistokohtaisia remontteja, jos ne katsotaan välttämättömiksi.
   Taloyhtiön pesukoneita olen kyllä nähnyt kohtalaisen ällöttäviä. Ikävintä tosin olivat ne pinttyneet huuhteluainejämät ja pesupulveri, jota ilmeisesti oli heitelty ympäriinsä konfettina. Kaverin taloyhtiön kuivausrumpuun taasen joku oli pistänyt koiranpaskaa.

   Lainaa

  43. Koskeva raadonsyöjä 21.3.2024 14:05
   Tulos: +25 (27 ääntä)
   Mitä jos taloyhtiön saunatilat ja varastot ovat ullakolla? Katutason asukkaat menevät sitten portaita jos eivät ole suostuneet maksamaan? Luulisi että näissä kaikki osallistuu taloyhtiön yhteisiin kustannuksiin, mutta voi noissa poikkeuksiakin olla jos kerran oli yksityisesti rahoittamalla rakennettu, eikä taloyhtiön tililtä.

   Lainaa

  44. Lyhyehkö sirkka 21.3.2024 14:13
   Tulos: +45 (51 ääntä)
   Wiltsu: Pitääpä ihtekki keksiä joku uskonto että voi töissä alkaa pitämään taukoja kun vaan huvittaa...
   Aika hölmö kommentti. Yrittäjänä voit pitää niin monta taukoa kuin haluat, ja yrittäjiä ne foodoran ja woltin lähetitkin on.

   Lainaa

  45. Kutsumaton pöllö 21.3.2024 14:16
   Tulos: +15 (17 ääntä)
   Dystooppinen sammakko: Mitenköhän tuota hissin käyttöä valvotaan ettei A6 ja A7 sitä käytä? Kamera hississä ja isännöitsijä lähettää laskun jos käyttävät? Entäs ne vieraat? Kamerat myös käytävillä mistä seurataan mihin menevät? Ja saako postinjakajat ajaa hissillä jos vievät ko. asuntoihin postia?
   Taas unettomia öitä tiedossa kun näitä joutuu pohtimaan! Liikaa kysymyksiä ja liian vähän vastauksia.

   Lainaa

  46. Tympeä viinirypäle 21.3.2024 16:02
   Tulos: +2 (6 ääntä)
   Koskeva raadonsyöjä: Mitä jos taloyhtiön saunatilat ja varastot ovat ullakolla? Katutason asukkaat menevät sitten portaita jos eivät ole suostuneet maksamaan? Luulisi että näissä kaikki osallistuu taloyhtiön yhteisiin kustannuksiin, mutta voi noissa poikkeuksiakin olla jos kerran oli yksityisesti rahoittamalla rakennettu, eikä taloyhtiön tililtä.
   Todella epäammattimaista taloyhtiön pitoa alkaa rakennella yhtiön rakenteisiin kiinni jotain osakkaiden omia vimpaimia. Kuitenkin esim. hissin ylläpitovastuu lienee yhtiöllä. 
   Kyllähän kaikenlaisia virityksiä varmaan tehdään, mutta eri asia onko ne järkeviä ja aina edes lain ja asetusten mukaisia. 

   Lainaa

  47. Kokomusta ihminen 21.3.2024 16:13
   Tulos: +19 (25 ääntä)
   Jos en väärin muista, niin taloyhtiössä oli useampi rappu, ja muissa rapuissa ei ollut innokkuutta investoida hissiin. A rapussa innokkaita riitti, joten he saivat taloyhtiön luvalla rakennuttaa sen omakustanteisesti. Alimpien asuntojen omistajat jättäytyivät pois projektista, koska se oli vapaaehtoinen.

   Lainaa

  48. Häikäilemätön myyrä 21.3.2024 16:31
   Tulos: +12 (16 ääntä)
   Touhukas marja: Entä jos asuntoihin A6 ja A7 muuttaa uusia asukkaita? Saavako he luvan käyttää hissiä, vai joutuvatko he ns. maksamaan edeltäjiensä synneistä ja kävelemään rappusia?
   Hissin käyttöoikeus on asuntokohtainen etu, joten myös uudet asukkaat joutuvat käyttämään rappusia. Jos kuitenkin haluavat hissillä mennä, sitten ei muuta kuin ostamaan yhtiöltä käyttöoikeutta siihen hissiin.
   Jos A6 asunnosta menee kyläilemään vaikka A15 asuntoon, voi hissiä varmaankin käyttää menomatkalla koska ovat tällöin asunnon A15 vieraita, ja sitä kautta saavat hissiä käyttää, mutta takaisin olisi parempi tulla rappusia pitkin, jos joku kyttääjä sattuisi seuraamaan.

   Lainaa

  49. Taltioitu päärynä 21.3.2024 17:51
   Tulos: +3 (15 ääntä)
   ilpo: Ei ole hisseistä kokemusta, mutta kun meidän yhtiössä uusittiin autotallien ovet, jotka koskevat murto-osaa osakkaista, niin kyllä maksajina toimivat kaikki osakkaat, koska yhtiö hallinnoi ovia. Tässä tietenkin noudatettiin isännöintitoimiston näkemystä. Vaikea on uskoa, ettei hissiremppa koskisi kaikkia, ainakin jos lain mukaan on menty.
   Hissiremonteissa rahoitus jyvitetään siten, että ylempänä asuvat, maksavat remontista enemmän. Ikävää ylimmässä kerroksessa asuvan kannalta, mutta kuitenkin reilua, että eniten tarvitseva maksaakin eniten.

   Lainaa

  50. Tympeä viinirypäle 21.3.2024 17:55
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Häikäilemätön myyrä: Hissin käyttöoikeus on asuntokohtainen etu, joten myös uudet asukkaat joutuvat käyttämään rappusia. Jos kuitenkin haluavat hissillä mennä, sitten ei muuta kuin ostamaan yhtiöltä käyttöoikeutta siihen hissiin. Jos A6 asunnosta menee kyläilemään vaikka A15 asuntoon, voi hissiä varmaankin käyttää menomatkalla koska ovat [...]
   Mahtaakohan olla ihan lain hengen mukainen menettely? 
   Aika ison riskin on taloyhtiön vastuuhenkilöt ottaneet suostumalla moiseen kikkailuun, kun varmasti se hissipäätös olisi mennyt läpi muutenkin kuin yksimielisenä päätöksenä. 

   Lainaa

  51. Intiimi peura 21.3.2024 20:34
   Tulos: -9 (11 ääntä)
   Hyi että! Saija pesee alusvaatteensa samassa koneessa joidenkin paskasten poksereiden kanssa. Taitaa olla joku vitu idiootti eikä äiti ole opettanut että alusvaatteet pestään yksitellen.

   Lainaa

  52. Kiistelty aprikoosi 21.3.2024 21:06
   Tulos: -12 (22 ääntä)
   Esteetön maito: Foodorakuskit ovat ns "yrittäjiä" joten voivat muutenkin pitää taukoja koska huvittaa.
   Miksi lainausmerkit? Tai no osa varmaan on näitä "kevytyrittäjiä", eli laskuttavat jonkun laskutuspalvelun kautta, mutta kyllä tuota varmaan suurin osa tekee toiminimellä tai oy:llä.

   Lainaa

  53. Särötön hedelmä 22.3.2024 0:10
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Mikael: Samoja kysymyksiä heräs itelläkin. Ensimmäiseen on kyllä helppo ratkaisu, eiköhän tommosesta taloyhtiöstä muutama Ulla Taalasmaa löydy jotka hoitavat valvonnan vaivattomasti muun kyttäämisen ohella. Saattaa hoitua valvonta myös vieraidenkin osalta, riippuen niiden osaamistasosta. Lisäksi mietin, että mitenköhän [...]
   Sama tuli mulle mieleen. Että myydäänkö asunto sitten tavallaan "hissittömästä" talosta kun sitä ei saa käyttää. Tietysti, jos asunto on ykköskerroksessa eikä talossa ole esim. vinttiä tmv. yläkerrassa niin ei kai sitä hissiä niin tarvitsekaan.

   Lainaa

  54. Taantuva harakka 22.3.2024 11:37
   Tulos: +30 (36 ääntä)
   Wiltsu: Pitääpä ihtekki keksiä joku uskonto että voi töissä alkaa pitämään taukoja kun vaan huvittaa...
   Ihan tämä meidän yleisuskonto kristinusko antaa jo aika paljon vapauksia, mistä yksi esimerkki toteutuu useimmilla ensi viikolla, ja jopa kirkkoon kuulumatta.

   Lainaa

  55. Olkaimeton rätti 22.3.2024 12:38
   Tulos: +7 (15 ääntä)
   Kivikova gorilla: Oudosti olisi A-rappuun numerointi tehty. Yleensä ne maatason on A1 ja A2, ja siitä sitten ylöspäin. B-rapussakin normaalisti olisi B1, B2 mutta olen nähnyt että B jatkaa siitä mihin A loppuu eli siellä maatasossa onkin B11 ja B12. Mutta miksi A, joka on ensimmäinen, olisi tehty noin. Aina toki ei voi tietää mitä [...]
   Itse en ole kyllä vielä 45 vuodessa nähnyt nimenomaan mitään muuta mallia kuin sen, että numerointi jatkuu seuraavassa rapussa siihen, mistä se edellisessä jäi. Numerointia, jossa jokaisella kirjaimella lähdetään uudestaan ykkösestä lienee lähinnä jossain rivi- tai paritalokokonaisuuksissa, jossa kirjain tarkoittaa taloa eikä rappua.
   Lisäksi on huomionarvoista, että kaikissa osoitteissa kirjaimet eivät tarkoita rappua tai taloa, vaan kirjain on osa tontin numeroa. Esimerkkitie 6a on siis eri asia kuin Esimerkkitie 6 A. Ensimmäinen on Esimerkkitie 6:sta lohkaistu erillinen tontti, joka sijaitsee numerointijärjestyksessä ennen 6:tta. Tällaisilla erillisillä tonteilla on luonnollisesti oma numerointinsa.

   Lainaa

  56. Rahoitettu orava 22.3.2024 12:48
   Tulos: +1 (9 ääntä)
   Mä oon siinä mielessä Saijan kanssa samaa mieltä, että kalsarit pestään erikseen (tosin sukkien kanssa), mutta toisaalta mä pesen kuuden ihmisen vaatteet niin kyllä ne aina täysiä koneita on. Enkä kaikkia herkempimateriaalisia paitoja laittaisi 60°. Taloyhtiön konetta voisin kyllä käyttää, ei siinä mitään.

   Lainaa

  57. Puhas tuhatjalkainen 22.3.2024 17:30
   Tulos: +1 (15 ääntä)
   Muuten joo pesen alusvaatteet samassa kuin muutkin,mutta mikä tuo "jos ei joka päivä vaihda" on, vitsikö? Alushousut ja sukat vaihdetaan päivittäin, tai useammin jos tulee käytyä esim. suihkussa kesken päivän vaikka liikunnan jälkeen.

   Lainaa

  58. Harhaton kettu 23.3.2024 7:08
   Tulos: -5 (17 ääntä)
   Idioottivarma lisko: Ja miten se voi olla pelottavaa, että joku rukoilee jossain. Eikö tuo tyyppi uskalla kirkkoonkaan mennä?
   Pelottavasta en tiedä, lähinnä naurattaa, että jotkut huhuilevat vielä vuonna 2024 jonkun satu ukon perään.

   Lainaa

  59. Hiljainen satuhahmo 23.3.2024 19:31
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Luodinkestävä lihapiirakka: Ehkä talossa on numerot vähän hassusti ja yläkerrassa ovat numerot 1-5 ja pohjakerroksessa 6-7? Olisi kyllä aika pieni talo. Eikös face-mokissa ollut joskus juttua oudosti numeroiduista taloista?
   Olen ollut kesätöissä postissa. Asuntojen numerointi ei aina mene kronologisesti, vaan kaikenlaisia variaatioita tuli nähtyä.

   Lainaa

  60. Tulos: +6 (10 ääntä)
   clover: Itse käytän bideetä ja kuivaan paperilla. Kakkarantuja on jäänyt alkkareihin viimeksi lapsena. Mutta toki jos sotkee usein ja pahasti, eikä kuitenkaan halua käyttää suojia, niin ehkä se onkin sitten järkevää pyörittää alusvaatteensa muusta pyykistä erillään. Kyllähän vaikka maatilallakin [...]
   Tuo on ihanne lähtökohta siitä miten peräaukko/peräsuoli toimii. Ne joilla on esim. pukamia mitkä tekevät tilanteen hieman vaikeammaksi eivät aina voi valita puhtauden lopputulosta. Tai periaatteessa voi. Täydellinen puhtaus voi vaatia sitä että ennestään hävyttömän kipeän verta vuotavan pukaman takaa kaivetaan vessapaperilla (jossa lukee Mirka80) ne viimeiset rippeet minne ei bidee yllä. Näin toimiessa tilanne pahenee entisestään ja siksi moni etsii kauhun tasapainoa ruskean raidan ja punaisen raidan välillä päätyen useammin pieneen ruskeaan raitaan kuin punaiseen. T: bideemies sattuneesta (paljon sattuneesta) syystä.

   Lainaa

  61. Tulos: +8 (14 ääntä)
   Pluri: Tuo on ihanne lähtökohta siitä miten peräaukko/peräsuoli toimii. Ne joilla on esim. pukamia mitkä tekevät tilanteen hieman vaikeammaksi eivät aina voi valita puhtauden lopputulosta. Tai periaatteessa voi. Täydellinen puhtaus voi vaatia sitä että ennestään hävyttömän kipeän verta vuotavan pukaman takaa kaivetaan [...]
   Muistaakseni sanovat että aikuisväestöstä 3/4 kärsii tästä jossain määrin. Minä vain mietin että miten se 1/4 saa tästä nautintoa?

   Lainaa

  62. Seisova pussieläin 24.3.2024 10:44
   Tulos: -7 (17 ääntä)
   Harhaton kettu: Pelottavasta en tiedä, lähinnä naurattaa, että jotkut huhuilevat vielä vuonna 2024 jonkun satu ukon perään.
   Oletko sattumalta myös kasvissyöjä?

   Lainaa

  63. Veroton robotti 25.3.2024 13:01
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   Pluri: Tuo on ihanne lähtökohta siitä miten peräaukko/peräsuoli toimii. Ne joilla on esim. pukamia mitkä tekevät tilanteen hieman vaikeammaksi eivät aina voi valita puhtauden lopputulosta. Tai periaatteessa voi. Täydellinen puhtaus voi vaatia sitä että ennestään hävyttömän kipeän verta vuotavan pukaman takaa kaivetaan [...]

   Lainaa

  64. Peruuttamaton riikinkukko 26.3.2024 10:20
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Tuli mieleen ajatus, että jos tuo hissihomma meneekin niin, että jos ne rahoitukseen osallistumattomat asunnot myydään, niin myyntihinnasta menee joku osuus taloyhtiölle.

   Lainaa

  65. Tulos: +1 (3 ääntä)
   Mikael: Samoja kysymyksiä heräs itelläkin. Ensimmäiseen on kyllä helppo ratkaisu, eiköhän tommosesta taloyhtiöstä muutama Ulla Taalasmaa löydy jotka hoitavat valvonnan vaivattomasti muun kyttäämisen ohella. Saattaa hoitua valvonta myös vieraidenkin osalta, riippuen niiden osaamistasosta. Lisäksi mietin, että mitenköhän [...]
   Herää kysymys: Jos käyttää hissiä niin mitä sitten? Annetaan varoitus, kolmesta varoituksesta julkinen ruoskiminen vai?

   Lainaa

  66. Darwinisti 27.3.2024 2:21
   Tulos: -3 (5 ääntä)
   Rakas panda: Kun allah kutsuu niin kontilleen se on mentävä. Sinällään siis ihan normaalia toimintaa, ei sitä pidä säikähtää. Toivoa voi toki että on ensin toimittanut Foodorat perille ja sitten vasta pitänyt rukoustauon. Matto lattialle ja naama Mekkaa kohti. Eikös tämän tietäminen kuulu yleissivistykseen?
   Eikös se ole takahudlari, kun suunnataan ns. sylttytehtaalle alistumisen merkiksi? Ateistina en voi väittää tuntevani kaikkia eri lahkojen hihhuleiden akteja, mutta loogiselta tuntuisi…

   Lainaa

  67. Obeesi ahma 27.3.2024 9:46
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   siteeraja: Herää kysymys: Jos käyttää hissiä niin mitä sitten? Annetaan varoitus, kolmesta varoituksesta julkinen ruoskiminen vai?
   Rikosnimike voisi olla 'hallinnan loukkaus'. Luvattoman hissinkäyttäjän saisi taklata maahan ja odottaa virkavallan saapumista: "Enimmäisrangaistus hallinnan loukkauksesta on kolme kuukautta vankeutta, joten tähän rikokseen syyllistyneeseen voidaan soveltaa yleistä kiinniotto-oikeutta." Toisaalta myös: "Hallinnan loukkauksena ei kuitenkaan pidetä tekoa, josta on aiheutunut ainoastaan vähäinen haitta."

   Lainaa

  68. Järeä susi 27.3.2024 18:27
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Yök... Jos joutuisin odottamaan, että saan koneellisen alusvaatteita pesuun, niin saisin odottaa aika kauan. Ja siinä ajassa ne ensimmäisen viikon alusvaatteet alkaa olemaan niin pinttyneitä, ettei taida yhdellä pyörityksellä tulla kunnolla puhdasta. Laitan jatkossakin kerran viikossa koneellisen pyörimään.

   Lainaa

  69. Niverä herukka 30.3.2024 15:37
   Tulos: -3 (7 ääntä)
   Darwinisti: Eikös se ole takahudlari, kun suunnataan ns. sylttytehtaalle alistumisen merkiksi? Ateistina en voi väittää tuntevani kaikkia eri lahkojen hihhuleiden akteja, mutta loogiselta tuntuisi…
   Oletko kenties myös kasvissyöjä?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: foodora, hissi, hissinkäyttöoikeus, kuva, lappu, pyykinpesu, pyykki, rukoilla, taloyhtiö