Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 292

Mihin aikaan autoa saa lämmittää?
Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 292

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 63 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulvaton piikkisika 19.3.2024 0:48
   Tulos: +236 (252 ääntä)
   Caritalla on varaa saliin mutta ei airpodeihin? Ja miten semmoiset voi edes hajottaa? Kai ne nyt kestää vaikka korvasta tipahtaa lattialle? Käsipainollako ne on murjottu vai jääny painopakan väliin? 🤷‍♀️ Anyways, kerjääminen ei ole tyylikästä.

   Lainaa

  2. Tulos: +244 (270 ääntä)
   Inkallakin vois olla ystäviä, ellei hän rakentaisi oletettavasti joka keskusteluun aasinsiltaa sukupuoliasioihin.

   Lainaa

  3. Kuvaileva bataatti 19.3.2024 2:07
   Tulos: +101 (103 ääntä)
   Suville ei huumori uppoa

   Lainaa

  4. Tornipöllö 19.3.2024 4:55
   Tulos: +116 (124 ääntä)
   Blaah: Inkallakin vois olla ystäviä, ellei hän rakentaisi oletettavasti joka keskusteluun aasinsiltaa sukupuoliasioihin.
   Kiinnostaisi myös tietää, miten tuosta sukupuoliaasinsillasta on ilmeisesti päädytty pitämään galluppia baarin miesten seksuaalisesta suuntautumisesta.

   Lainaa

  5. Tukintolvana 19.3.2024 5:00
   Tulos: +157 (161 ääntä)
   Petivaatteiden pölyttäminen onnistuu keväisin hyvin viemällä ne parvekkeelle keräämään katu- ja siitepölyä! Kellonajasta ei niin ole väliä.

   Lainaa

  6. Ufo riikinkukko 19.3.2024 5:33
   Tulos: +146 (152 ääntä)
   Somessa ruinaamalla uudet kuulokkeet? Toivottavasti ei onnistu. Maailmassa on ihan oikeitakin avun tarvitsijoita, joita kukaan ei auta.

   Lainaa

  7. Tulos: -111 (131 ääntä)
   Kuvaileva bataatti: Suville ei huumori uppoa
   No olihan toi nyt aika väsynyt vitsi, varsinkin kun ennen toi oli ihan yleistä että ne tolpat oli ajastettu noin. Nykyään yleistynyt ne tolppakohtaiset ajastimet, missä voit itse määritellä sen pari tunnin (tms) aikavälin milloin se on päällä.

   Lainaa

  8. Syyntakeeton mustikkamehukeitto 19.3.2024 6:04
   Tulos: +118 (130 ääntä)
   Mauri: No olihan toi nyt aika väsynyt vitsi, varsinkin kun ennen toi oli ihan yleistä että ne tolpat oli ajastettu noin. Nykyään yleistynyt ne tolppakohtaiset ajastimet, missä voit itse määritellä sen pari tunnin (tms) aikavälin milloin se on päällä.
   Tuo ajastustoiminta ei kyllä itsessään kovin vitsikästä ole, kun tolpat on ajastettu jonkin 40 vuotta vanhan yhteiskunnan toiminnan mukaan. 
   Se töihin meno voi oikeasti jäädä väliin, jos työt alkaa vaikkapa 05 ja on näitä -38°C talvilämpöjä. Joukkoliikennekään ei vielä pienemmissä kaupungeissa toimi tuohon aikaan. Onneksi on pyörä! ☺️
   Olen entisessä työpaikassani törmännyt näihin väliaikasähkötolppiin ja sylettää maksaa niistä talviaikaan yhtään ekstraa, kun useimmiten et saa eailämmitettyä moottoria halutessasi.

   Lainaa

  9. toni määttänen 19.3.2024 7:35
   Tulos: -58 (122 ääntä)
   Saatanan tuplamonikot... Aina sattuu silmiin. Airpodsit, Angry birdsit, ribsit, wingsit.... :(

   Lainaa

  10. Peloton maksamato 19.3.2024 7:41
   Tulos: +149 (151 ääntä)
   Luulin että Carita puhui vanhoille kuulokkeille, kun sanoi, että luotan nyt teihin.

   Lainaa

  11. Erilainen flamingo 19.3.2024 7:43
   Tulos: +14 (18 ääntä)
   Isälläni oli tolppa, mikä oli jostain syystä aina päällä. Sitä oli helppo käyttää. Tuli siihen sitten stoppi jossain vaiheessa.

   Lainaa

  12. Intiimi peura 19.3.2024 7:45
   Tulos: +26 (88 ääntä)
   Tulvaton piikkisika: Caritalla on varaa saliin mutta ei airpodeihin? Ja miten semmoiset voi edes hajottaa? Kai ne nyt kestää vaikka korvasta tipahtaa lattialle? Käsipainollako ne on murjottu vai jääny painopakan väliin? 🤷‍♀️ Anyways, kerjääminen ei ole tyylikästä.
   En ymmärrä tuota logiikkaa että jos on varaa yhteen asiaan niin on sen lisäksi varaa myös johonkin toiseen asiaan.

   Lainaa

  13. Itseasiassa 19.3.2024 8:12
   Tulos: +47 (49 ääntä)
   Mä ymmärrän niin vähän minkään brändien päälle, että oli pakko googlata paljonko airpodit maksavat. Näköjään sen verran etten maksaisi merkistä, mutta jos tekniikka olisi todella kohdillaan, niin sitten voisin harkita.

   Lainaa

  14. Itseasiassa 19.3.2024 8:16
   Tulos: +48 (52 ääntä)
   Mä olin aikoinaan työpaikassa, jossa ison parkkipaikan lämmitystolpissa oli joku ihme kiertävä systeemi. Kykasnbei vain tiennyt miten se kiertää, montako eri lohkoa niillä paikoilla on ja kauanko se on päällä kerralla. Nähtävästi ei tuntia tai paria kerralla, ehkä joku 15 tai 20 minuuttia. Kerran keskellä päivää näin, että auton konepelti oli vähän sula, mutta se oli sitten ainoa tapaus kahden talven aikana.

   Lainaa

  15. Epärelevantti hampurilainen 19.3.2024 8:46
   Tulos: +94 (98 ääntä)
   Carita-parka. Ihmisen perustarpeisiin tunnetusti kuuluu ruoka, puhdas vesi, happi, katto pään päällä ja n. 100-300 euron langattomat nappikuulokkeet. Ilman näitä ei ihminen selviä, toivotaan että hyväsydämiset ihmiset auttavat Caritaa

   Lainaa

  16. Suomea puhuva haltija 19.3.2024 8:50
   Tulos: +75 (87 ääntä)
   toni määttänen: Saatanan tuplamonikot... Aina sattuu silmiin. Airpodsit, Angry birdsit, ribsit, wingsit.... 😒
   Mitenkä nämä pitäisi kirjoittaa? Jos perussana on "ribs", niin aika luontevaa on sanoa suomalaisittain monikossa "ribsit". Voihan nuo tietty kääntää jokaisen suomeksi ja sanoa sitä kautta oikeassa monikkomuodossa. Ilmakapselit, Vihaiset linnut, kylkiluut, siivet. :)

   Lainaa

  17. Kiistelty aprikoosi 19.3.2024 9:18
   Tulos: +21 (31 ääntä)
   Mauri: No olihan toi nyt aika väsynyt vitsi, varsinkin kun ennen toi oli ihan yleistä että ne tolpat oli ajastettu noin. Nykyään yleistynyt ne tolppakohtaiset ajastimet, missä voit itse määritellä sen pari tunnin (tms) aikavälin milloin se on päällä.
   Onko näin? En toki kovin monessa kerrostalossa ole asunut, mutta ei ole kyllä mun elämän aikana tullut vastaan tuollaisia tolppia.

   Lainaa

  18. Nesteytetty kobra 19.3.2024 9:55
   Tulos: +106 (108 ääntä)
   En tiedä, miksi oon ottanu asuntolainan maksettavaksi, luotan nyt teihin.

   Lainaa

  19. Tulos: +35 (41 ääntä)
   Epärelevantti hampurilainen: Carita-parka. Ihmisen perustarpeisiin tunnetusti kuuluu ruoka, puhdas vesi, happi, katto pään päällä ja n. 100-300 euron langattomat nappikuulokkeet. Ilman näitä ei ihminen selviä, toivotaan että hyväsydämiset ihmiset auttavat Caritaa
   Kyse ei ole materiasta vaan arvoista. Armo, vapaus, ja airpodit.

   Lainaa

  20. Alentuva vihannes 19.3.2024 10:16
   Tulos: +35 (37 ääntä)
   Tietäsköhän Kykasnbei?

   Lainaa

  21. Tulos: +11 (39 ääntä)
   toni määttänen: Saatanan tuplamonikot... Aina sattuu silmiin. Airpodsit, Angry birdsit, ribsit, wingsit.... 😒
   Kyseessä ei ole tuplamonikko vaan erisnimestä tehty monikkomuoto. Erisnimen pidetään olevan yksikkömuodossa vaikka nimen muodostava sana olisi kieliopin mukaan monikko.

   Lainaa

  22. Tulos: +15 (17 ääntä)
   Meidän talossa ei saa tomuttaa tekstiilejä omilla parvekkeilla ollenkaan, ja pihassa olevaa yhtä ainoaa mattotelinettä saa käyttää kans vaan tiettyinä päivinä tiettyinä kellonaikoina. Oon sit tomuttanu parvekkeellani mutta pitänyt lasit kiinni.

   Lainaa

  23. Tulos: +33 (41 ääntä)
   Peloton maksamato: Luulin että Carita puhui vanhoille kuulokkeille, kun sanoi, että luotan nyt teihin.
     Vanhoihin kuulokkeisiin voi ihan hyvin luottaa. Omanikninovat tarpeeksi vanhoja käymään laillisesti Alkossa, ja eivät häviä kun ovat piuhalla kiinni. Ei aina tarvitse olla kaiken maailman härpäkettä.

   Lainaa

  24. Kissalan poika 19.3.2024 11:03
   Tulos: +70 (78 ääntä)
   Hieman huvittaa ja ärsyttää tuo itsevarma "Kyllä se auto käynnistyy ilman tolppaakin!". Niin missä? Helsingissä ja Espoossa? Itse tässä kaksi kuukautta taaksepäin todistin tapausta, kun työpaikkamme yksi sähkötolppa ei toiminutkaan ja kaksi työntekijää eivät päässeet lähtemään kotiin kun kummankaan autot ei käynnistyneet. 8-9 tuntia lapin pakkasessa oli liikaa. Samoilla pakkasilla ei ole mitenkään tavatonta nähdä kauppojen parkkipaikoilla kymmeniä ja kymmeniä autoja tyhjäkäynnillä ilman kuskia, kun kukaan ei uskalla sammuttaa autoaan kauppareissun ajaksi. :D

   Lainaa

  25. Vedessäelävä maahinen 19.3.2024 11:17
   Tulos: +37 (39 ääntä)
   Tavallaanhan tuo on nerokasta että vuodevaatteiden ja mattojen pölyttäminen on eri päivinä. Ettei samalla kun peittoa heiluttelee kolmoskerroksen parvekkeelta samalla ylhäältä nelosesta tomuuteta matton paskoja päälle. Vain tiistaille tai torstaille sattuva aatto voi aiheuttaa päällekäisyyksiä.

   Lainaa

  26. Tulos: +44 (48 ääntä)
   Blaah: Inkallakin vois olla ystäviä, ellei hän rakentaisi oletettavasti joka keskusteluun aasinsiltaa sukupuoliasioihin.
   Olen tuohon Inkaan aika monessa Facebook-ryhmässä törmännyt ja sanoisin, ettei hänen ongelmansa ole sukupuoliasioista puhuminen vaan ihan yleinen kommentoinnin sävy.

   Lainaa

  27. Väkevä panda 19.3.2024 12:34
   Tulos: +59 (79 ääntä)
   Tornipöllö: Kiinnostaisi myös tietää, miten tuosta sukupuoliaasinsillasta on ilmeisesti päädytty pitämään galluppia baarin miesten seksuaalisesta suuntautumisesta.
   Mä kyllä luin tuon Inkan viestin tilityksenä siitä, miten hän kokee elämänsä vaikeaksi transnaisena. Miten jotkut miehet baarissa luulevat häntä ennakkoluuloisesti homomieheksi, vaikka Inka on sukupuoltaan korjannut eikä edes miehistä kiinnostunut. Ja miten onnekkaita keskustelun naiset ovat, kun ovat alun perinkin naisiksi syntyneet. Ei erityisen hauskaa, aika surullista.

   Lainaa

  28. Itseasiassa 19.3.2024 12:55
   Tulos: +9 (19 ääntä)
   Kiistelty aprikoosi: Onko näin? En toki kovin monessa kerrostalossa ole asunut, mutta ei ole kyllä mun elämän aikana tullut vastaan tuollaisia tolppia.
   Meillä on tolpassa oma säädin. Voi säätää jo aikaisin edellisen päivänä, ei tarvitse koko yötä olla päällä ja lämmittää pari tuntia kerralla.

   Lainaa

  29. Lihaton metso 19.3.2024 12:57
   Tulos: -9 (35 ääntä)
   Hämmästyttävän moni tuntuu ajattelevan että auton lämmittäminen on ainoastaan sitä varten, että auto lähtisi käyntiin. Jos auto lähtee käyntiin ilman lämmitystä niin silloin olisi ihan turha edes lämmittää

   Lainaa

  30. Tulos: +28 (30 ääntä)
   Nesteytetty kobra: En tiedä, miksi oon ottanu asuntolainan maksettavaksi, luotan nyt teihin.
   Ei kannata, oon luottanut teihin jo pitkän aikaa, että ottaisitte mulle asuntolainan, mutta asun edelleen vuokralla.

   Lainaa

  31. Kohtikatsova vesimeloni 19.3.2024 14:11
   Tulos: +41 (43 ääntä)
   Itseasiassa: Mä olin aikoinaan työpaikassa, jossa ison parkkipaikan lämmitystolpissa oli joku ihme kiertävä systeemi. Kykasnbei vain tiennyt miten se kiertää, montako eri lohkoa niillä paikoilla on ja kauanko se on päällä kerralla. Nähtävästi ei tuntia tai paria kerralla, ehkä joku 15 tai 20 minuuttia. [...]
   Itse oon ollut työpaikassa jossa johtoporras päätti marraskuussa ottaa tällaisen "kiertävän lämmityksen" käyttöön niissä lämmitystolpissa. Säästösyyt taustalla. Se vaan aika jännästi ei koskenut johtoportaan parkkipaikkoja. No, tammikuun alussa "tj" oli joutunut jättämään autonsa normaaliin parkkiin päiväksi jostain syystä (huoltoauto siinä tms) ja eihän se auto siitä liikahtanut iltapäivällä mihinkään kun mittarissa oli koko päivän ollut -25. Seuraavalla viikolla luovuttiin tästä "kiertävästä lämmityksestä". Onneksi kävi niin, siellä jäi melkein joka päivä jonkun auto parkkiin kun ei lähtenyt käyntiin.

   Lainaa

  32. Tulos: +11 (13 ääntä)
   Kiistelty aprikoosi: Onko näin? En toki kovin monessa kerrostalossa ole asunut, mutta ei ole kyllä mun elämän aikana tullut vastaan tuollaisia tolppia.
   On, ehkä ollaan eri sitten ikäluokkaa. Alla lainaus Ylen jutusta 2011 vuodelta, jolloin omalla ajastimella olevat tolpat oli jo yleistynyt ja korvannut noita keskuskellolla olevia.
   "Vanhimmat tolpat antavat sähköä suoraan ilman ajastinta.
   Joissakin vanhemmissa taloyhtiöissä lämmitystolpat on kytketty yhteen keskuskelloon, jolla lämmitysaikaa rajoitetaan. Tällöin kaikki asukkaat joutuvat lämmittämään autojaan samaan aikaan, esimerkiksi aamuisin kello 6 - 8 ja iltapäivisin kello 15 - 17.
   Nykyään tyypillisin systeemi lienee omalla ajastimella varustettu tolppa, jossa lämmityksen saa päälle kahdeksi tunniksi kerrallaan."
   Linkki: https://yle.fi/a/3-5302978

   Lainaa

  33. Tulos: +7 (9 ääntä)
   Ite oon näköjään jo sitä ikäluokkaa, että ei pysy ajatus kasassa edes tekstinmuokkauksen ajan. Eli "ehkä ollaan sitten eri ikäluokkaa", ei "ehkä ollaan eri sitten ikäluokkaa".

   Lainaa

  34. Uuvahtanut Salaatti 19.3.2024 18:03
   Tulos: +29 (33 ääntä)
   Jotenkin ihanaa itseluottamusta, että kokee itsestäänselvyytenä, että muut haluavat maksaa sulle uudet kuulokkeet! Maailma voi osua vielä pahasti.

   Lainaa

  35. Kysyvä arpa 19.3.2024 18:33
   Tulos: +37 (49 ääntä)
   toni määttänen: Saatanan tuplamonikot... Aina sattuu silmiin. Airpodsit, Angry birdsit, ribsit, wingsit.... 😒
   Nimenomaan. Kyllähän sinäkin pukeudut kesällä shorteihin ja napostelet iltasella sippejä. Muffinien kanssa sentään ei ihan aina tehdä samaa virhettä.

   Lainaa

  36. Maalattu metsämarja 19.3.2024 18:35
   Tulos: +12 (26 ääntä)
   Uuvahtanut Salaatti: Jotenkin ihanaa itseluottamusta, että kokee itsestäänselvyytenä, että muut haluavat maksaa sulle uudet kuulokkeet! Maailma voi osua vielä pahasti.
   Tuollainen naiivius on harvan mielestä ihanaa. Itseluottamuksen sijaan puhuisin sairaalloisesta itsekeskeisyydestä. Euroopassa on sota ja Suomessakin monet kotitaloudet ovat raskaissa taloudellisissa vaikeuksissa, mutta tämän oman navan tuijottelijan mielestä muiden pitäisi järjestää keräys jotain itse hukattuja turhakepodeja varten. Käsittämätöntä.

   Lainaa

  37. Ainoa menninkäinen 19.3.2024 19:07
   Tulos: -27 (55 ääntä)
   Väkevä panda: Mä kyllä luin tuon Inkan viestin tilityksenä siitä, miten hän kokee elämänsä vaikeaksi transnaisena. Miten jotkut miehet baarissa luulevat häntä ennakkoluuloisesti homomieheksi, vaikka Inka on sukupuoltaan korjannut eikä edes miehistä kiinnostunut. Ja miten onnekkaita keskustelun naiset ovat, kun ovat alun perinkin naisiksi syntyneet. Ei erityisen hauskaa, aika surullista.
   Jos näin on, niin Inkahan on siinä tapauksessa heteromies. Jotkut transnaiset sanovat olevansa "translesboja," jos ovat naisista kiinnostuneita, mutta tosiasiassa ovat ihan just niitä valkoisia heteromiehiä, joita muissa konteksteissa pidetään kaiken pahan alkuna ja juurena. Tirsk. On hauskaa, kuinka sukupuolisielun löydettyään näistä heteromiehistä tuleekin maailman sorretuinta vähemmistöä. PS. Mikään määrä alapeukkuja ei poista sitä faktaa, että Inkan sukupuoli pysyy leikkauksista huolimatta miehenä.

   Lainaa

  38. Kujeileva apina 19.3.2024 19:39
   Tulos: +13 (15 ääntä)
   Peloton maksamato: Luulin että Carita puhui vanhoille kuulokkeille, kun sanoi, että luotan nyt teihin.
   Niin mäkin luulin. 🤣😅

   Lainaa

  39. Tulos: +34 (50 ääntä)
   Ainoa menninkäinen: Jos näin on, niin Inkahan on siinä tapauksessa heteromies. Jotkut transnaiset sanovat olevansa "translesboja," jos ovat naisista kiinnostuneita, mutta tosiasiassa ovat ihan just niitä valkoisia heteromiehiä, joita muissa konteksteissa pidetään kaiken pahan alkuna ja juurena. Tirsk. On hauskaa, kuinka sukupuolisielun [...]
   Paitsi että hän ei ole homo eikä hetero. Postauksessa sanoi olevansa aseksuaali, eli ei ole kiinnostunut mistään sukupuolesta seksuaalisessa mielessä. Et ihan sama miten ahdasmielisyyksissäs vääntelet tota sukupuoliasiaa, ni seksuaalisuus meni nyt perseelleen.

   Lainaa

  40. Prepaid raadonsyöjä 19.3.2024 23:17
   Tulos: +12 (16 ääntä)
   Uuvahtanut Salaatti: Jotenkin ihanaa itseluottamusta, että kokee itsestäänselvyytenä, että muut haluavat maksaa sulle uudet kuulokkeet! Maailma voi osua vielä pahasti.
   Ainut lapsi ja saanut aina kaiken haluamansa. Kotoa poismuuton jälkeen olettaa että kaverit maksaa.

   Lainaa

  41. Nuutunut pehmelö 19.3.2024 23:29
   Tulos: +23 (23 ääntä)
   Suomea puhuva haltija: Mitenkä nämä pitäisi kirjoittaa? Jos perussana on "ribs", niin aika luontevaa on sanoa suomalaisittain monikossa "ribsit". Voihan nuo tietty kääntää jokaisen suomeksi ja sanoa sitä kautta oikeassa monikkomuodossa. Ilmakapselit, Vihaiset linnut, kylkiluut, siivet. 😊
   Ilmakapselit ehdottomasti käyttöön!

   Lainaa

  42. Nuutunut pehmelö 19.3.2024 23:32
   Tulos: +20 (22 ääntä)
   Vedessäelävä maahinen: Tavallaanhan tuo on nerokasta että vuodevaatteiden ja mattojen pölyttäminen on eri päivinä. Ettei samalla kun peittoa heiluttelee kolmoskerroksen parvekkeelta samalla ylhäältä nelosesta tomuuteta matton paskoja päälle. Vain tiistaille tai torstaille sattuva aatto voi aiheuttaa päällekäisyyksiä.
   Peittoa heilutellaan parvekkeella, tirsk.

   Lainaa

  43. Taidoton kesyhanhi 20.3.2024 0:59
   Tulos: -2 (22 ääntä)
   Vedessäelävä maahinen: Tavallaanhan tuo on nerokasta että vuodevaatteiden ja mattojen pölyttäminen on eri päivinä. Ettei samalla kun peittoa heiluttelee kolmoskerroksen parvekkeelta samalla ylhäältä nelosesta tomuuteta matton paskoja päälle. Vain tiistaille tai torstaille sattuva aatto voi aiheuttaa päällekäisyyksiä.
   Näinhän se on! Ja olisiko tietyt ajat myös sen vuoksi että jos ei halua naapurin maton/peiton tomuja ikkunastaan sisään niin tietää pitää ikkunat kiinni noihin aikoihin tms.
   Tällaiset on tietysti nykyään ihmisille vaikeita ymmärtää kun kaikkea pitää saada tehdä yötä päivää juuri silloin kun huvittaa lähellä elävistä ihmisistä välittämättä, koska omien mielihalujen toteuttaminen on tietysti tärkeämpää kuin se et koetettaisiin tehdä kaikkien elämästä viihtyisää.

   Lainaa

  44. Sukkahousuton karpalo 20.3.2024 4:19
   Tulos: +11 (17 ääntä)
   Tulvaton piikkisika: Caritalla on varaa saliin mutta ei airpodeihin? Ja miten semmoiset voi edes hajottaa? Kai ne nyt kestää vaikka korvasta tipahtaa lattialle? Käsipainollako ne on murjottu vai jääny painopakan väliin? 🤷‍♀️ Anyways, kerjääminen ei ole tyylikästä.
   Hieman hämmentävä ajatus että jos on varaa käydä salilla pitäisi olla varaa ostella kallista elektroniikkaa. Ehkäpä Carita on ostanut salille kausikortin jo aikaa sitten, tai vaikka saanut sellaisen lahjaksi.Tai käyttää työnantajan sponssaamaa liikuntaetua sen maksamiseen. Tai voihan hän olla vaikka siellä salilla töissä ja saa työntekijänä käydä siellä ilmaiseksi.

   Lainaa

  45. Ränsistynyt ahma 20.3.2024 7:51
   Tulos: +14 (20 ääntä)
   Hmm. Rupesi vaivaamaan, onkohan yleisestikin puhuttu tekstiilien pölyttämisestä, eikä pöllyttämisestä? Korrektein ilmaisu kaiketi olisi tuulettaminen, kun kerran kyseessä on sentään tuuletusparveke, eikä pölytys tai pöllytysparveke... Pölyttäminenhän on siis sitä, mitä hyönteiset tekee kukille. Hakusanalla "pölyttäminen" ei löydy nykyisin käytännössä mitään tekstiileihin liittyvää.

   Lainaa

  46. Tulos: +15 (17 ääntä)
   Kissalan poika: Hieman huvittaa ja ärsyttää tuo itsevarma "Kyllä se auto käynnistyy ilman tolppaakin!". Niin missä? Helsingissä ja Espoossa? Itse tässä kaksi kuukautta taaksepäin todistin tapausta, kun työpaikkamme yksi sähkötolppa ei toiminutkaan ja kaksi työntekijää eivät päässeet lähtemään kotiin kun kummankaan autot ei [...]
   Tämä näin. Tyyppi ei ole vain koskaan käynyt Lapissa. Meillä ei täällä etelässä ole oikein paikkaa auton lämmittämiseen, ja kyllä se tosiaan käynnistyy, mutta muistan, kun olimme joulun pohjoisessa, meille siellä -40 asteilla paikalliset neuvoivat, että vähintään 2 h pitäisi auton olla lämmityksessä ennen lähtöä, mieluummin yön yli. Oltiin sitten toisen etelän ihmisen kanssa lähdössä johonkin kahdella autolla. Ei onnistunut lähtö kummallakaan. Toinen oli pitänyt omaansa lämmityksessä vain tunnin - ei käynnistynyt. Meillä oli auton virtalukko jäässä, eikä ollut lukkosulaa. Eivät näitä asioita oikein tällaiset etelän höppänät hallitse. :)

   Lainaa

  47. Raitti karjalanpiirakka 20.3.2024 9:17
   Tulos: +14 (14 ääntä)
   Itseasiassa: Mä ymmärrän niin vähän minkään brändien päälle, että oli pakko googlata paljonko airpodit maksavat. Näköjään sen verran etten maksaisi merkistä, mutta jos tekniikka olisi todella kohdillaan, niin sitten voisin harkita.
   Omat ilmakapseli pro- kuulokkeet olleet kyllä rahan väärti, vaikken omenatuotteiden ykkösfani olekaan. Ja jos ei halua itse maksaa, ainahan voi kysyä Naistenhuoneelta!

   Lainaa

  48. Kiistelty aprikoosi 20.3.2024 9:48
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Itseasiassa: Meillä on tolpassa oma säädin. Voi säätää jo aikaisin edellisen päivänä, ei tarvitse koko yötä olla päällä ja lämmittää pari tuntia kerralla.
   No tämä on juurikin se malli, johon olen törmännyt. Ja olettanut kaikkien olevan sellaisia. Eli ei siis niin, että se päälläoloaika olisi jokin kiinteä aikaväli, jota ei itse tolpasta pysty säätämään.
   Mauri: On, ehkä ollaan eri sitten ikäluokkaa. Alla lainaus Ylen jutusta 2011 vuodelta, jolloin omalla ajastimella olevat tolpat oli jo yleistynyt ja korvannut noita keskuskellolla olevia. "Vanhimmat tolpat antavat sähköä suoraan ilman ajastinta. Joissakin vanhemmissa taloyhtiöissä lämmitystolpat on kytketty yhteen [...]
   Ajokortin (ja auton) olen saanut vuonna 2008, eli varmaan niihin aikoihin sitten nuo omalla ajastimella olevat tolpat olivat jo sen verran yleisiä, ettei ole vaan tullut vastaan.

   Lainaa

  49. Mikronkestävä mato 20.3.2024 13:02
   Tulos: -18 (20 ääntä)
   Kysyvä arpa: Nimenomaan. Kyllähän sinäkin pukeudut kesällä shorteihin ja napostelet iltasella sippejä. Muffinien kanssa sentään ei ihan aina tehdä samaa virhettä.
   Yksi Sipsi, monikossa sipsit. Ei tässä ole tuplamonikkoa. Toki tulee sanasta chips, mutta ei sitä suomeksi puhuessa käytetä. Myös yksikössä shortsi, moninossa shortsit suomen kielessä.

   Lainaa

  50. Selvittämätön henkilö 20.3.2024 15:17
   Tulos: +23 (27 ääntä)
   Mikronkestävä mato: Yksi Sipsi, monikossa sipsit. Ei tässä ole tuplamonikkoa. Toki tulee sanasta chips, mutta ei sitä suomeksi puhuessa käytetä. Myös yksikössä shortsi, moninossa shortsit suomen kielessä.
   Mutta sipsi tulee monikkomuodosta chips. Jos sanat lainattaisiin yksiköstä, se menisi näin: Chip – Sippi, sipit Napostelen sippejä. Wing – Wingi, wingit Syön wingejä. Airpod – Airpodi, airpodit Hajotin airpodit. Short – Shortti, shortit Ostin uudet shortit.

   Lainaa

  51. Selvittämätön henkilö 20.3.2024 15:21
   Tulos: +17 (17 ääntä)
   Selvittämätön henkilö: Mutta sipsi tulee monikkomuodosta chips. Jos sanat lainattaisiin yksiköstä, se menisi näin: Chip – Sippi, sipit Napostelen sippejä. Wing – Wingi, wingit Syön wingejä. Airpod – Airpodi, airpodit Hajotin airpodit. Short - shortti, shortit Ostin uudet shortit.
   Eli kyllä suomeen lainatut versiot ovat tuplamonikkoja. Tietysti nyt "sipit" ja "shortit" kuulostavat oudoilta, mutta jos ne olisi alun perin lainattu yksikössä, ei niissä olisi mitään outoa.

   Lainaa

  52. Mikronkestävä mato 20.3.2024 17:22
   Tulos: -9 (13 ääntä)
   Selvittämätön henkilö: Eli kyllä suomeen lainatut versiot ovat tuplamonikkoja. Tietysti nyt "sipit" ja "shortit" kuulostavat oudoilta, mutta jos ne olisi alun perin lainattu yksikössä, ei niissä olisi mitään outoa.
   Sipsi on toki lainasana, mutta ei sitä voi verrata vaikka sanaan ribs, joka on ihan suoraan englanninkielinen sana ja loppuu tuohon s monikkoon. Suomenkielessä on sana sipsi, joka taipuu sipsit. Jos se olisi chips, tai sips, niin sitten toki tuo sipit menis oikein. https://fi.m.wiktionary.org/wiki/sipsi

   Lainaa

  53. Kirpeä ahven 20.3.2024 20:17
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Syyntakeeton mustikkamehukeitto: Tuo ajastustoiminta ei kyllä itsessään kovin vitsikästä ole, kun tolpat on ajastettu jonkin 40 vuotta vanhan yhteiskunnan toiminnan mukaan. Se töihin meno voi oikeasti jäädä väliin, jos työt alkaa vaikkapa 05 ja on näitä -38°C talvilämpöjä. Joukkoliikennekään ei vielä pienemmissä kaupungeissa toimi tuohon aikaan. [...]
   Oli aikoinaan opiskelijaasuntojen lämmitystolpissa samanlainen ajastus, mutta siinä kuitenkin lämmitti 1,5 h pätkissä päällä ja poissa. Ideahan on että se auto pidetään tolpassa esim. yön yli, jolloin moottori lämpiää, mutta ei ehtisi jäähtyä välissä. Ei se hyvä idea ole, mutta ajatus lienee estää sähkön tuhlaaminen ylilämmittämällä

   Lainaa

  54. Tulos: +6 (8 ääntä)
   Suvilla on aika paljon opittavaa lohkolämmittimen ja polttomoottorin toiminnan perusteista mutta pätemisen tarve ajaa asian edelle. Nämä ihmiset aina hämmentää jotka tosissaan pätevät asiasta joista eivät monesti tiedä edes alkeita. Itsekin päden tilaisuuden tullen mutta vain silloin kun tiedän mistä puhun.

   Lainaa

  55. Kujeileva apina 21.3.2024 0:44
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Kissalan poika: Hieman huvittaa ja ärsyttää tuo itsevarma "Kyllä se auto käynnistyy ilman tolppaakin!". Niin missä? Helsingissä ja Espoossa? Itse tässä kaksi kuukautta taaksepäin todistin tapausta, kun työpaikkamme yksi sähkötolppa ei toiminutkaan ja kaksi työntekijää eivät päässeet lähtemään kotiin kun kummankaan autot ei [...]
   Mä muistan kun olin lapsi, meidän perhe ja muutama muu vuokras, talvella, yhden ison majatalon viikonlopuksi. Lähtöpäivän aamuna oli yli -30°c. Penskat paleli kylmässä mökissä kun perheet koitti saada autojaan käyntiin. Meidän bensa-auto lähti käyntiin lämmityksen ansiosta ja pari muuta myös, mutta ne 10 muuta ei käynnistyneet omin avuin.🥶
   Muistan rakkaudella silloista saabbiamme. Siellä oli talvella aina pirun kylmä (2 astetta lämpimämpää kuin ulkona), mutta se sentään lähti käyntiin säällä kuin säällä. Palvelit hyvin perhettämme. 💗

   Lainaa

  56. Trollologian professori 21.3.2024 7:17
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   toni määttänen: Saatanan tuplamonikot... Aina sattuu silmiin. Airpodsit, Angry birdsit, ribsit, wingsit.... 😒
   Perkeleen kielifasistit

   Lainaa

  57. Tulos: +5 (7 ääntä)
   Kissalan poika: Hieman huvittaa ja ärsyttää tuo itsevarma "Kyllä se auto käynnistyy ilman tolppaakin!". Niin missä? Helsingissä ja Espoossa? Itse tässä kaksi kuukautta taaksepäin todistin tapausta, kun työpaikkamme yksi sähkötolppa ei toiminutkaan ja kaksi työntekijää eivät päässeet lähtemään kotiin kun kummankaan autot ei [...]
   Huono akku, kova pakkanen ja viikonlopun yli seisonut auto ei lähde helpolla käyntiin ilman lämmitystä. Toiseksi lämmityksen ainoa syy EI OLE käynnistyminen vaan se että lämmin polttomoottori EI TUOTA niin paljon saastehiukkasia kuin kylmä polttomoottori. Esim. katalysaattori alkaa toimimaan vasta kuumana

   Lainaa

  58. Tulos: 0 (4 ääntä)
   Mikronkestävä mato: Sipsi on toki lainasana, mutta ei sitä voi verrata vaikka sanaan ribs, joka on ihan suoraan englanninkielinen sana ja loppuu tuohon s monikkoon. Suomenkielessä on sana sipsi, joka taipuu sipsit. Jos se olisi chips, tai sips, niin sitten toki tuo sipit menis oikein. https://fi.m.wiktionary.org/wiki/sipsi
   potato chips on suomeksi perunalastu  wings on siipi lips on huuli barbeque ribs on grillikylki Toisinsanoen yrittäkää edes puhua SUOMEA

   Lainaa

  59. Vuosikas orava 22.3.2024 6:34
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   tepsi:   Esim. katalysaattori alkaa toimimaan vasta kuumana
   Heh heh.

   Lainaa

  60. Valtionhoitaja 25.3.2024 20:32
   Tulos: +2 (6 ääntä)
   Lihaton metso: Hämmästyttävän moni tuntuu ajattelevan että auton lämmittäminen on ainoastaan sitä varten, että auto lähtisi käyntiin. Jos auto lähtee käyntiin ilman lämmitystä niin silloin olisi ihan turha edes lämmittää
   Lämmitystolppaa käytetään, jotta polttoaineen kulutus ja päästöjen määrä pienenee

   Lainaa

  61. Estynyt maksamato 27.3.2024 15:30
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Suomea puhuva haltija: Mitenkä nämä pitäisi kirjoittaa? Jos perussana on "ribs", niin aika luontevaa on sanoa suomalaisittain monikossa "ribsit". Voihan nuo tietty kääntää jokaisen suomeksi ja sanoa sitä kautta oikeassa monikkomuodossa. Ilmakapselit, Vihaiset linnut, kylkiluut, siivet. 😊
   Airpodit, angry birdit, ribit, wingit. Älä myöskään unohda: turtlet, muffinit.

   Lainaa

  62. Neulottu ilonpilaaja 30.3.2024 16:28
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Sukkahousuton karpalo: Hieman hämmentävä ajatus että jos on varaa käydä salilla pitäisi olla varaa ostella kallista elektroniikkaa. Ehkäpä Carita on ostanut salille kausikortin jo aikaa sitten, tai vaikka saanut sellaisen lahjaksi.Tai käyttää työnantajan sponssaamaa liikuntaetua sen maksamiseen. Tai voihan hän olla vaikka siellä salilla töissä ja saa työntekijänä käydä siellä ilmaiseksi.
   Niin ja varmasti saanut lahjaksi ne podit ja iphonenki, jonka kanssa käyttää niitä podeja. Jos kaiken saa lahjaksi ni asenne on tietysti sitten tuo että odottaa jatkossakin saavansa, eikä itse tarvi ostella saati huolehtia romuistaan.

   Lainaa

  63. Pystysuora flamingo 2.4.2024 22:50
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Ränsistynyt ahma: Hmm. Rupesi vaivaamaan, onkohan yleisestikin puhuttu tekstiilien pölyttämisestä, eikä pöllyttämisestä? Korrektein ilmaisu kaiketi olisi tuulettaminen, kun kerran kyseessä on sentään tuuletusparveke, eikä pölytys tai pöllytysparveke... Pölyttäminenhän on siis sitä, mitä hyönteiset tekee [...]
   Pölyttäminen tässä yhteydessä on sama asia kuin tomuttaminen eli pölyn/tomun poisto tekstiilistä ravistamalla tai piiskaamalla. Tuulettaminen on eri asia eikä sitä ole tarvetta rajoittaa, koska se ei pidä ääntä eikä levitä pölyä/roskia. Pöllyttäminen kuulostaa kyllä tosi herttaiselta versiolta, mutta en kyllä itse yhdistä kyseistä verbiä tähän lainkaan.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: aikataulu, airpods, autot, kuva, lohkolämmitin, lottovoitto, lämmitys, mattojen pölyttäminen, rikki, sukupuoli, tolppa, uudet