Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 291

Asiahan ei minulle kuulu, mutta...
Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 291

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 65 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tyly nektariini 29.2.2024 0:39
   Tulos: +398 (406 ääntä)
   Tiedän että on huonot olosuhteet mutta silti haluan vähän tukea sitä

   Lainaa

  2. Lihava kiivi 29.2.2024 0:42
   Tulos: +86 (94 ääntä)
   Jep, ja kerropa Marica espanjankieliselle hotellin respalle mihin sen Mitsubishi Pajerosi parkkeerasit 😉. Vaan mikä logo se oranssi kolmio on?

   Lainaa

  3. Moitittava oliivi 29.2.2024 0:47
   Tulos: +376 (410 ääntä)
   Sanotaan että ihmishenki on mittaamattoman arvokas, mutta kuinka monelle sen arvo on 5 euron alennus jostain kusisesta mekosta joka menee käyttökelvottomaksi ekan pesun jälkeen?

   Lainaa

  4. Epävarma kiivi 29.2.2024 0:48
   Tulos: +271 (279 ääntä)
   Ei ole aikaakaan, kun länsimaissa lapsityövoimalla mm. nuohottiin savupiiput, koska lapset mahtuvat piippuihin niin kätevästi. Nyt tuo ei tulisi kuuloonkaan, joten toivon, että jossain vaiheessa maailmassa on asiat niin hyvin, että tälle "ulkoistimme halpatyön muualle saadaksemme kaiken halvalla ilman omantunnontuskia" -meiningille puistatellaan samalla tavalla päätä. Elämme varmasti tulevaisuuden historiankirjojen "kaksinaismoralismin kulta-aikaa" tjsp.

   Lainaa

  5. Uneton meduusa 29.2.2024 0:49
   Tulos: +142 (146 ääntä)
   Tuleeko kenellekään mieleen tuo logo? Nyt uteliaisuus heräsi.

   Lainaa

  6. Kolopalloilija 29.2.2024 0:50
   Tulos: +109 (135 ääntä)
   Tjaa tulee sitä yksi nettisivu mieleen musta-oranssilla logolla 😇

   Lainaa

  7. Kiivas nauta 29.2.2024 0:55
   Tulos: +115 (121 ääntä)
   Kolopalloilija: Tjaa tulee sitä yksi nettisivu mieleen musta-oranssilla logolla 😇
   Sama, mutta siinä ei ole kolmiota 🤔

   Lainaa

  8. Tulos: -44 (64 ääntä)
   Lihava kiivi: Jep, ja kerropa Marica espanjankieliselle hotellin respalle mihin sen Mitsubishi Pajerosi parkkeerasit 😉. Vaan mikä logo se oranssi kolmio on?
   Ei ole Pajeroa Espanjassa ollut myynnissä.

   Lainaa

  9. Tehokas sika 29.2.2024 4:41
   Tulos: 0 (36 ääntä)
   Homo espanjaksi on maricon. Taijaa en ole kuullut, tosin en ole viime aikoina paljon matkaillut Ruotsissa.

   Lainaa

  10. Arveluttava vadelma 29.2.2024 5:15
   Tulos: +32 (46 ääntä)
   Kiivas nauta: Sama, mutta siinä ei ole kolmiota 🤔
   Ei niin, tarkistin.

   Lainaa

  11. Veneetön huonekalu 29.2.2024 5:53
   Tulos: +190 (212 ääntä)
   Ihmiset aiba vetoavat siihen että Kiinakhan se suurin saastuttaja on. Niin. Minne Kiins niitä tuotteita tekeekään?

   Lainaa

  12. Komia manaatti 29.2.2024 6:08
   Tulos: +70 (72 ääntä)
   Tehokas sika: Homo espanjaksi on maricon. Taijaa en ole kuullut, tosin en ole viime aikoina paljon matkaillut Ruotsissa.
   Lattareissa marica.

   Lainaa

  13. Säikeetön haltija 29.2.2024 6:28
   Tulos: -155 (169 ääntä)
   Veneetön huonekalu: Ihmiset aiba vetoavat siihen että Kiinakhan se suurin saastuttaja on. Niin. Minne Kiins niitä tuotteita tekeekään?
   Mihin tämä liittyy?

   Lainaa

  14. Hästäg whatabout 29.2.2024 6:40
   Tulos: +93 (93 ääntä)
   Petkele: Ei ole Pajeroa Espanjassa ollut myynnissä.
   Ei se tarkoita, etteikö Marica voisi Espanjaan Pajerolla ajaa.

   Lainaa

  15. Tulos: +183 (211 ääntä)
   J on juuri sellainen ihmiskunnan syöpä ja paiserutto jonka takia maailma saastuu. Ei pelkästään se että tilaa halpaa paskaa Kiinasta, vaan myös se asenne että laittaa sen oman halun hankkia tuota täysin tarpeetonta paskaa ihmisarvojen yläpuolelle.

   Lainaa

  16. Tulos: -54 (106 ääntä)
   Kaikkien ns. kehittyneiden maiden menestyksen taustalla on lapsityövoiman käyttöä. Koko EU:n talous pohjautuu siirtoimaista riistettyyn omaisuuteen minkä keräämisessä lapsityövoima oli tuottavuudeltaan hyvä. Nyt "kehittyneet" maat ovat huolissaan kehitysmaiden lapsityövoimasta. Kannattaa miettiä onko EU huolissaan koska pelkää kilpailijoita. Erittäin kaksinaismoraalista, miten EU voi hyväksyä että siirtomaavallat eivät korvaa aiheuttamiaan vahinkoja ? Miksi esim Belgiaa ei anneta 60 vuodeksi kongolaisten leikkikentäksi korvauksena historian vääryyksistä ?

   Lainaa

  17. Lakattu vadelma 29.2.2024 8:11
   Tulos: +53 (111 ääntä)
   Toj Karin: J on juuri sellainen ihmiskunnan syöpä ja paiserutto jonka takia maailma saastuu. Ei pelkästään se että tilaa halpaa paskaa Kiinasta, vaan myös se asenne että laittaa sen oman halun hankkia tuota täysin tarpeetonta paskaa ihmisarvojen yläpuolelle.
   Olen itsekin tietenkin liikakulutusta ja ihmisoikeuksien polkemista vastaan, mutta otan silti hieman ymmärtäväisemmän kannan. J on aikansa tuote, joka näkee "kaikkien muiden" tilailevan halvalla kaikkea söpöä ja ihanaa, ehkä teoriassa vaikka hyödyllistäkin, ja haluaa kokea sen kihelmöivän tunteen, kun pääsee avaamaan pakettia. Ymmärrän sen tunteen. Etenkin jos aina yrittää tehdä oikeita valintoja, voi tuntua vapauttavalta tehdä jotain tuollaista itselle pientä. Omalla kohdallani kyse ei kuitenkaan ole halpanettikaupoista vaan vaikkapa autolla ajamisesta Prismaan. Voisin kävelläkin, mutta miksen minä saisi ajaa sinne, kun muutkin ajavat? Pari kertaa vuodessa sitten sorrun.

   Lainaa

  18. Kilokalori 29.2.2024 8:12
   Tulos: +178 (188 ääntä)
   Säikeetön haltija: Mihin tämä liittyy?
   Jos minä laitan myyntiin villasukat joiden tekemiseen pakotan naapurin lapsen kiristämällä ja kutomisen ohessa aina lyön lasta vitsalla kun sukkaa kutoo ja tämä on kaikkien tiedossa, niin ostatko sinä ne sukat minulta -3e halvemmalla, vai naapurinmummolta joka ei lyö mukuloita sukantekoprosessissa?
   Jos tietoisesti valitset minun vitsalla vahvistetut sukat, niin kyllä sinäkin olet vastuussa siitä, että jatkan toimintaani. Voisit myös valita mummon sukat ja minä ajautuisin konkurssiin.
   Mutta suomalaisten (ja ylipäätään länsimaisten ihmisten) oikeudentaju ylettää just niin pitkälle. Kuten se persevaraosayrittäjä. Myydään varaosia sotakoneisiin venäjälle, rikastutaan ja sitten itketään kun joutuu uutisiin "kun just näiden osien vienti ei ollut kiellettyä".

   Lainaa

  19. Itseasiassa 29.2.2024 8:15
   Tulos: +120 (128 ääntä)
   Tyly nektariini: Tiedän että on huonot olosuhteet mutta silti haluan vähän tukea sitä
   Ei kai siinä ole hävettävää, kun meidän hallitus oli juuri kaatamassa EU:n yritysvastuudirektiiviä joten tännekin saa ihan vapaasti tuoda lapsi-ja orjatyövoimalla tehtyä tavaraa. Ja jos joku nyt haluaa saivarrella ettei äänestetty vastaan, niin läpi meneminen tarvitsi määräenemmistön, joten tyhjän äänestäminen on vastaan äänestämistä. Ja tämäkin vain siksi, että siinä direktiivissä olisi tullut kuluttajalle oikeuksia.

   Lainaa

  20. Peittynyt fretti 29.2.2024 8:28
   Tulos: +69 (69 ääntä)
   Oliko kolmuo kärjellään seisova? Jollain näistä fantasiajääkiekko/tms. sivustoista taisi olla sellainen. En itse seuraa, mutta yllättävän suosittua jossain porukoissa

   Lainaa

  21. Avaimeton paprika 29.2.2024 8:39
   Tulos: +17 (27 ääntä)
   Tehokas sika: Homo espanjaksi on maricon. Taijaa en ole kuullut, tosin en ole viime aikoina paljon matkaillut Ruotsissa.
   Kirjoitetaan tajja, mutta lausuttuna tajja ja Taija kuulostavat toki suunnilleen samalta.

   Lainaa

  22. Epävarma kiivi 29.2.2024 8:55
   Tulos: +60 (60 ääntä)
   Tehokas sika: Homo espanjaksi on maricon. 
   Komia manaatti: Lattareissa marica.
   Kyseessä on saman sanan eri muoto, vähän kuin homppeli ja homo, paitsi että kyseessä on loukkaava sana verrattavissa englannin sanoihin fag ja faggot.
   Fun fact, sana on diminutiivi nimestä María.
   Marica = Pikku-María.
   Maricón = Iso Pikku-María. 

   Lainaa

  23. Suurustettu hyeena 29.2.2024 9:56
   Tulos: +18 (48 ääntä)
   Lakattu vadelma: Olen itsekin tietenkin liikakulutusta ja ihmisoikeuksien polkemista vastaan, mutta otan silti hieman ymmärtäväisemmän kannan. J on aikansa tuote, joka näkee "kaikkien muiden" tilailevan halvalla kaikkea söpöä ja ihanaa, ehkä teoriassa vaikka hyödyllistäkin, ja haluaa kokea sen kihelmöivän tunteen, kun pääsee avaamaan [...]
   Mielikuvien luontia tuokin ”kihelmöivä jännitys pakettia avatessa”. Ehkä lapsella jouluna, mutta ei välttämättä enää edes niin, kun kaikkea saa kaiken aikaa niin paljon.

   Lainaa

  24. Esteetön maito 29.2.2024 10:30
   Tulos: +87 (91 ääntä)
   Suurustettu hyeena: Mielikuvien luontia tuokin ”kihelmöivä jännitys pakettia avatessa”. Ehkä lapsella jouluna, mutta ei välttämättä enää edes niin, kun kaikkea saa kaiken aikaa niin paljon.
   Wishin ja kumppanien kohdalla jännityksen lähteenä on kai arvuuttelu miten paljon, jos lainkaan, paketissa oleva tavara mahtaa muistuttaa tilaussivun kuvaa.

   Lainaa

  25. Tulos: +67 (69 ääntä)
   Peittynyt fretti: Oliko kolmuo kärjellään seisova? Jollain näistä fantasiajääkiekko/tms. sivustoista taisi olla sellainen. En itse seuraa, mutta yllättävän suosittua jossain porukoissa
   Nopeesti ku hain, nii tuli vastaan ainaki espn fantasy sports, jossa on oikeestaan vaakuna, ja vaakunna alaosa on oranssi, nopeesti vilkastuna saattais näyttää kolmiolta. Siinä yks vaihtoehto, jatkan tutkimuksia

   Lainaa

  26. Kumma paprika 29.2.2024 11:51
   Tulos: +47 (53 ääntä)
   Epävarma kiivi: Ei ole aikaakaan, kun länsimaissa lapsityövoimalla mm. nuohottiin savupiiput, koska lapset mahtuvat piippuihin niin kätevästi. Nyt tuo ei tulisi kuuloonkaan, joten toivon, että jossain vaiheessa maailmassa on asiat niin hyvin, että tälle "ulkoistimme halpatyön muualle saadaksemme kaiken [...]
   Nykyään ihmetellään miten teollistumisen aikaan laitettiin lapset siivoamaan koneita niiden ollessa vielä käynnissä. Että kuinka ihmeessä tuosta toiminnasta johtuvien onnettomuuksien sallittiin olevan arkipäivää.
   Tulevaisuudessa ihmetellään samaa, kuinka esim. nykyään annettiin kolareiden olla arkipäivää.
   Näin se kehitys kehittyy.

   Lainaa

  27. Vikkelä pupu 29.2.2024 12:03
   Tulos: +50 (60 ääntä)
   Esteetön maito: Wishin ja kumppanien kohdalla jännityksen lähteenä on kai arvuuttelu miten paljon, jos lainkaan, paketissa oleva tavara mahtaa muistuttaa tilaussivun kuvaa.
   Tässähän olisi markkinarako kotimaiselle eettiselle toimijalle. Nettisivulta voisi "jotain" ja paketissa olisi sitten "ihan mitä sattuu" ja siinä se jännitys sitten tiivistyisi. Ns. mysteeripaketteja. Onhan niitä mysteeri-illallisia ja muitakin. Saisi ainakin aitoja unboxausvideoita kun ei tiedä tuleeko sieltä robotti-imuri, airfryer, printteri, kukkaruukku, tiili vai aikuisten leluja.

   Lainaa

  28. Perforoitu mandariini 29.2.2024 12:03
   Tulos: +82 (88 ääntä)
   "Minä haluaisin jotain kaunista" painaa tietenkin aina vaakakupissa enemmän kuin ihmisoikeudet. Siis voitteko kuvitella sitä ahdinkoa ettei saisi aina halutessaan ostaa mitä haluaa (mutta ei kuitenkaan halua sitä tarpeeksi vahvasti että maksaisi siitä reilun hinnan)? /s Tiedän, että korkea hinta ei suinkaan ole tae eettisestä tuotantoketjusta. Mutta onko sitä pakko sitten tukea niitä, jotka kaikista räikeimmin näitä ihmisoikeuksia rikkovat? Vastuu on yrityksillä, mutta miks ihmeessä yritykset tekisivät yhtään mitään jos kuluttajatkaan ei osoita välittävänsä?

   Lainaa

  29. Tuju alpakka 29.2.2024 12:43
   Tulos: -41 (51 ääntä)
   Haluan lakkauttaa sanan tapailukumppani. Onko se nyt vaan tapailua vai kumppanitasolla? Onko siinä sitouduttu käymään kahveilla vaan yhden kanssa? Jotkut puhuu tapailukumppaneista exänä, vaikka suhteen taso on vaan tapailua??? Missä vaiheessa tapailukumppani on sitten jo kumppani?

   Lainaa

  30. Tulos: +66 (74 ääntä)
   Lakattu vadelma: Olen itsekin tietenkin liikakulutusta ja ihmisoikeuksien polkemista vastaan, mutta otan silti hieman ymmärtäväisemmän kannan. J on aikansa tuote, joka näkee "kaikkien muiden" tilailevan halvalla kaikkea söpöä ja ihanaa, ehkä teoriassa vaikka hyödyllistäkin, ja haluaa kokea sen kihelmöivän tunteen, kun pääsee avaamaan [...]
     Siksi pitää vähän katsoa, millaista ystäväpiiriä pitää. Jos "kaikilla" on joka talvi reissu jossain kaukomailla ja 250 Alibaban riepua vuodessa (uskon, että ainakin osa liimataan kasaan lautasliinoista, kun eihän niitä ole tarkoituskaan pitää kuin kerran. Olen itsekin tehnyt naamiaisasuja sillä menetelmällä, ei tarvitse tuhlata kangasta, ja voi juhlien jälkeen siivota asulla keittiön). Jos "kaikki" katsovat nenäänsä pitkin jos huhhuh, kehtaat käyttää samaa mekkoa kaksissa perättäisissä juhlissa ja niin edelleen, niin kyllähän siinä alkaa ketä tahansa vituttaa. 
     Sitä voi myös hakea seuraa joka harrastaa hortoilua, neuloo villasukkia, ja jonka seurassa saa olla vähän nolona jos on upouusi vaatekappale, missä ovat kirpparitaitosi, etkö osaa. Itse en suoraan sanoen ollut havainnut, että olin valinnut seurani näin, se nyt vain sattui valiutumaan niin. Yhä helpommaiksi käy, kun kaikki seurueen naiset pitävät vaikkapa vaatevaihtajaisia, jotta firman juhliin voi aina tulla "uudessa" mekossa (ei se ole uusi, se on kaverin vanha, mutta sitähän te ette tiedä, hahaa olen ninja). 
     En kauheasti pääse ylpeilemään, kun lapsi meni kouluun (täällä aloitetaan varhain). Taas ollaan tilanteessa, jossa "kaikilla on". Selitä nyt siinä sitten taaperolle, että et saa samanlaisia lenkkareita kuin muilla, joissa vilkkuvat valot, koska vanhat ovat ihan hyvät, etkä saa muovista härpäkettä joka kestää kerran, vaikka muut saavat, vaikka sitten joka viikko uuden, koska laadukkaat puiset lelut ovat paljon kehittävämpiä ja kestävät sukupolvelta toiselle. Ja selitä nyt siinä sitten lapsen kaverien vanhemmille, jotka katselevat halveksuvasti ryysyläislasta, että kyllä meillä olisi varaa merkkivaatteisiin, mutta merkkivaatteet kuraleikki-ikäiselle ovat hölmöjä. 
     Eli kai tässä pitäisi muuttaa koko systeemi. 

   Lainaa

  31. Kelpo kuormaeläin 29.2.2024 14:47
   Tulos: +25 (35 ääntä)
   Tylsimys: Kaikkien ns. kehittyneiden maiden menestyksen taustalla on lapsityövoiman käyttöä. Koko EU:n talous pohjautuu siirtoimaista riistettyyn omaisuuteen minkä keräämisessä lapsityövoima oli tuottavuudeltaan hyvä. Nyt "kehittyneet" maat ovat huolissaan kehitysmaiden lapsityövoimasta. Kannattaa miettiä onko EU huolissaan [...]
   Periaatteessa olet oikeassa, mutta jos puhutaan "lapsityövoiman käytöstä" niin kyllä ne on olleet ihan maan omia kansalaisia jotka niissä tehtaissa ja kaivoksissa on työskennelleet. Ja minkäs takia tätä ei enää harrasteta? Olisiko tässä se syy siihen miksi länsimaissa ihmisten kannattaisi tuomita lapsityövoiman käyttäminen? Ei kuulosta kovin järkevälle heittää kädet ilmaan ja todeta että "ei haittaa, mekin harrastettiin tätä 200v sitten". Siirtomaiden orjatyövoiman käyttäminen on eri asia. Kiinallakaan ei ihan hirveästi ole siirtomaita, muista aasian maista puhumattakaan. "Siirtomaat" oli aivan puhdasta ryöstöä ja iso syy siihen minkä takia Afrikassa vieläkin on niin paljon täysin korruptoituneita maita.

   Lainaa

  32. Tulos: +43 (47 ääntä)
   Lakattu vadelma: Olen itsekin tietenkin liikakulutusta ja ihmisoikeuksien polkemista vastaan, mutta otan silti hieman ymmärtäväisemmän kannan. J on aikansa tuote, joka näkee "kaikkien muiden" tilailevan halvalla kaikkea söpöä ja ihanaa, ehkä teoriassa vaikka hyödyllistäkin, ja haluaa kokea sen kihelmöivän tunteen, kun pääsee avaamaan [...]
   Ymmärrän tämän kannan, ja ymmärrän hyvin sen tunteen kun haluaisi ostaa itsellekin jotain pientä kivaa, mutta siitä huolimatta uskon, että sitä pientä kivaa löytyy muualtakin kuin noista rihkamakaupoista. Kävisi edes jossakin paikallisessa rihkamakaupassa, jossa edes paperilla pitäisi olla vähän paremmista oloista tavaraa. Ainakin säästyy ympäristöä pikkasen kun ne tulivat samalla kyydillä Eurooppaan. Kirppareiltakin varmasti löytyy jotain veikeää, halpaa ja kaunista kotiin, ja samalla pääsee käymään jossain ja hipeltämään muitakin kauniita juttuja.

   Lainaa

  33. Konsonoiva norppa 29.2.2024 16:34
   Tulos: -30 (32 ääntä)
   Kilokalori: Jos minä laitan myyntiin villasukat joiden tekemiseen pakotan naapurin lapsen kiristämällä ja kutomisen ohessa aina lyön lasta vitsalla kun sukkaa kutoo ja tämä on kaikkien tiedossa, niin ostatko sinä ne sukat minulta -3e halvemmalla, vai naapurinmummolta joka ei lyö mukuloita sukantekoprosessissa? Jos tietoisesti [...]
   Miten tämä liittyy lainaamaasi kommenttiin?

   Lainaa

  34. Hilpeä hamsteri 29.2.2024 16:37
   Tulos: -12 (24 ääntä)
   Tainnut kiinalaisetkin vihdoin saavuttaa sen saastuttamisen tason, mikä suomalaisilla on ollut jo vuosikymmenet. Sillähän kannattaa suomalaisena leuhotella.

   Lainaa

  35. Satavuotias mehiläinen 29.2.2024 16:37
   Tulos: +42 (52 ääntä)
   bleb: Ymmärrän tämän kannan, ja ymmärrän hyvin sen tunteen kun haluaisi ostaa itsellekin jotain pientä kivaa, mutta siitä huolimatta uskon, että sitä pientä kivaa löytyy muualtakin kuin noista rihkamakaupoista. Kävisi edes jossakin paikallisessa rihkamakaupassa, jossa edes paperilla pitäisi olla vähän paremmista oloista [...]
   Tai vielä parempi. Antaa sen kihelmöivän jännityksen kestää aikansa, niin kauan, että on varaa ostaa kotimaista tai vaikka eurooppalaista, käsityönä tai pienteollisuudessa tehtyä. 
   Ai että miten kihelmöi päivästä toiseen vetää jalkaan kotimaisen jalkinetehtaan työntekijän omin käsin tekemät jalkineet. 
   Ja kyllä sekin kihelmöi ihan kivasti, kun paikallinen suutari korjasi mun kengät. Ne oli kyllä halpiskengät, nuorena ja hölmönä ostettu juhlakäyttöön, ja niistä meni korkolaput loppuun. Kylläpä olin iloisesti yllättynyt, kun kengät sain takaisin. Korkolapun laadukkaaksi vaihdon jälkeen kengät oli paremmat kuin uutena, ja samaan hintaan suutari oli vielä kiillottanut ne upeaksi. 
   Että kaikenlaista kihelmöivää sitä on saatavilla. Miksi sen pitää olla juuri ympäristöä paskaavaa roinaa, joka kärrätään kaukaa lento- tai laivarahtina (pahoja molemmat!)? 
   Ja ai että miten muuten kihelmöikin mennä parturiin, kosmetologille tai vaikka rentouttavaan päänhierontaan! 

   Lainaa

  36. Satavuotias mehiläinen 29.2.2024 17:06
   Tulos: +37 (43 ääntä)
   Konsonoiva norppa: Miten tämä liittyy lainaamaasi kommenttiin?
   Miten mikään liittyy mihinkään? 
   Miten kaikki liittyy kaikkeen? 
   Mitä on logiikka? 
   Miten logiikkaa voi oppia? 
   Onko kaikki aina jonkun toisen vika? Voiko mikään koskaan olla kenenkään vastuulla? Fatalismia? 
   Mikä määrä kysymyksiä on sopiva? 
   Miten tämä minun viestini liittyy mihinkään? 

   Lainaa

  37. Nidottu sonni 29.2.2024 17:40
   Tulos: -30 (60 ääntä)
   Moitittava oliivi: Sanotaan että ihmishenki on mittaamattoman arvokas, mutta kuinka monelle sen arvo on 5 euron alennus jostain kusisesta mekosta joka menee käyttökelvottomaksi ekan pesun jälkeen?
   Mulla on useita kuvapaitoja ja huppareita. Sellaisia, joissa kuva on koko paita on kuvaa, hihat ja kaikki. Suomessa en ole sellaisia myynnissä nähnyt. Wishiltä tilattu. Vanhimmat ehkä 8 vuotta sitten. Parissa paidassa värit vähän haalistuneet ja nukkaantuneet, mutta suurin osa on ihan saman näköisiä, kun uutenakin. En tiedä mistä tuon 5€ alennuksen keksit? Suurin osa käyttötavaroista ja muista mitä itse olen ostanut, on hinta suomessa jotain 5-10 kertainen.

   Lainaa

  38. Harmaa Soturi 29.2.2024 17:44
   Tulos: -25 (25 ääntä)
   Tuo "fantasia"-logo, jossa oranssia on varmaan ihan vaan pikaisesti väärin nähty Fantan logo.

   Lainaa

  39. Söötti siili 29.2.2024 18:36
   Tulos: +42 (52 ääntä)
   Nidottu sonni: Mulla on useita kuvapaitoja ja huppareita. Sellaisia, joissa kuva on koko paita on kuvaa, hihat ja kaikki. Suomessa en ole sellaisia myynnissä nähnyt. Wishiltä tilattu. Vanhimmat ehkä 8 vuotta sitten. Parissa paidassa värit vähän haalistuneet ja nukkaantuneet, mutta suurin osa on ihan saman näköisiä, kun [...]
   Kyllä nämä asiat pitäisi säädellä valtion tai EU:n taholta, koska yksittäinen kuluttaja on juuri tällainen - perusteluja riittää. 
   Kun harkinta perustuu omaan etuun, niin harkinta ei ole koskaan kokonaisvaltaista. 

   Lainaa

  40. Patamusta harakka 29.2.2024 18:47
   Tulos: +6 (12 ääntä)
   Avaimeton paprika: Kirjoitetaan tajja, mutta lausuttuna tajja ja Taija kuulostavat toki suunnilleen samalta.
   Kirjoitetaan "taja", ei "tajja" ja esiintyy kyllä nuorisokielessä niin Ruotsissa, Suomessa kuin Norjassakin. Sellaista teinipoikien jatkuvaa käteenvetämistä siinä elämänvaiheessa, kun kulli seisoo solkenaan.

   Lainaa

  41. Tulos: +41 (45 ääntä)
   Vikkelä pupu: Tässähän olisi markkinarako kotimaiselle eettiselle toimijalle. Nettisivulta voisi "jotain" ja paketissa olisi sitten "ihan mitä sattuu" ja siinä se jännitys sitten tiivistyisi. Ns. mysteeripaketteja. Onhan niitä mysteeri-illallisia ja muitakin. Saisi ainakin aitoja unboxausvideoita kun ei tiedä tuleeko sieltä robotti-imuri, airfryer, printteri, kukkaruukku, tiili vai aikuisten leluja.
   Näitä on jo, eikä pelkästään ihmisille vaan myös lemmikeille. Ja ei, tämä ei ole eettinen markkinarako, ei ole eettistä kannustaa ihmisiä ostamaan turhaa tavaraa, ja se tavara on aina turhaa kun et edes tiedä mitä olet saamassa. 
   Ei pidetä yllä tälläista mielenmaisemaa, missä tunne-elämän tyhjyyttä ja tarkoituksettomuutta ruokitaan materialismilla, jooko? 

   Lainaa

  42. Tulos: -10 (12 ääntä)
   Ei tule muita kolmiologoja tekstillä mieleen kuin Sika, mutta ei se ole sivusto. Värikin taitaa olla punainen, eikä teksti ole mustaa. Fantastisuuteen en osaa ottaa kantaa.

   Lainaa

  43. Paineeton koira 29.2.2024 21:16
   Tulos: +32 (36 ääntä)
   Liittyyköhän tuohon osteluun myös joku FoMO-juttu. Siis fear of missing out. Paitsijäämisen pelko. Mä en saa tätä kaikkea ihanaa. Ne myyntikuvathan on tarkoituksella tehty tosi houkutteleviksi.

   Lainaa

  44. Tulos: +30 (40 ääntä)
   Lakattu vadelma: Olen itsekin tietenkin liikakulutusta ja ihmisoikeuksien polkemista vastaan, mutta otan silti hieman ymmärtäväisemmän kannan. J on aikansa tuote, joka näkee "kaikkien muiden" tilailevan halvalla kaikkea söpöä ja ihanaa, ehkä teoriassa vaikka hyödyllistäkin, ja haluaa kokea sen kihelmöivän tunteen, kun pääsee avaamaan [...]
   Entäpä jos Prisma pitäisi töissä lapsia nälkäpalkalla? Olisiko nämä ihmisoikeusrikkomukset silloin liian lähellä kotia ettet enää voisi enää painaa niitä villasella?

   Lainaa

  45. Kirpeä ahven 29.2.2024 22:49
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Peittynyt fretti: Oliko kolmuo kärjellään seisova? Jollain näistä fantasiajääkiekko/tms. sivustoista taisi olla sellainen. En itse seuraa, mutta yllättävän suosittua jossain porukoissa
   Minulle tuli mieleen musiikkikirjastopalvelu Plex. Muistaakseni oranssi kolmio oli siinä tumman harmaalla pohjalla.

   Lainaa

  46. Luodinkestävä lihapiirakka 1.3.2024 10:16
   Tulos: +23 (25 ääntä)
   Jossain oli haaste, että osta vain 5 uutta vaatetta vuodessa. Noilla shein-tilaajilla se taitaa mennä jo päivässä. Itsellä tämä toteutuu aika hyvin, kun ostan kaiken patsi alusvaatteet ja sukat kirppiksiltä. Tosin pitäähän jonkun muun ensin ostaa ne vaatteet ja sitten myydä/lahjoittaa eteenpäin. Eli samaa kulutusta, mutta välillisesti.

   Lainaa

  47. Ilmatiivis hauki 1.3.2024 11:34
   Tulos: +18 (20 ääntä)
   Perforoitu mandariini: "Minä haluaisin jotain kaunista" painaa tietenkin aina vaakakupissa enemmän kuin ihmisoikeudet. Siis voitteko kuvitella sitä ahdinkoa ettei saisi aina halutessaan ostaa mitä haluaa (mutta ei kuitenkaan halua sitä tarpeeksi vahvasti että maksaisi siitä reilun hinnan)? /s Tiedän, että korkea [...]
   "(mutta ei kuitenkaan halua sitä tarpeeksi vahvasti että maksaisi siitä reilun hinnan)?"
   Ikävä kyllä se reilu hintakaan ei takaa sitä, että lapsityövoimaa ei käytettäisi. Kaikki varmaan tietävät, että Zara ja H&M ovat kärähtäneet lapsityövoiman käytöstä, mutta myös huomattavasti kalliimmat merkit.

   Lainaa

  48. Laimea luovuttaja 1.3.2024 16:53
   Tulos: +12 (16 ääntä)
   bleb: Ymmärrän tämän kannan, ja ymmärrän hyvin sen tunteen kun haluaisi ostaa itsellekin jotain pientä kivaa, mutta siitä huolimatta uskon, että sitä pientä kivaa löytyy muualtakin kuin noista rihkamakaupoista. Kävisi edes jossakin paikallisessa rihkamakaupassa, jossa edes paperilla pitäisi olla vähän paremmista oloista [...]
   Nykynuorilla tuntuu olevan pakko ostaa koko ajan jotain, vaikka kotona olisi jo 30 samanlaista tai vähän erilaista, mutta silti pitää saada. Ja vanhemmat tukee tuota kun paikkaavat antamatta jäänyttä rakkauttaan sillä, että lyövät rahat kouraan että pääsee shoppailemaan. Eli kun kotoa ei saa tunnetta että on rakas ja arvostettu sellaisenaan, niin sitten sitä korvataan shoppailulla. Aina kaiken voi paikata rahalla. Voi ehkä yllättää sitten aikuisena että rahan eteen pitää tehdä töitä että pappa betalar loppuu ennemmin tai myöhemmin.
   Onhan se kiva saada jotain uutta kivaa. Joskus vaan voisi se pienempikin riittää, ei tarvi mennä niin mahdottomaksi. Lahjanantajiakin arvostetaan lahjan arvon mukaan. Ei sekään ole oikein. Jossain palstalla kyseltiin lahjaideoita kun oli sovittu perheen kesken, että kattona 200e. Huhheijakkaa. Hullua kulutusjuhlaa.
   Hankalaa se on jos vain tavaran kautta tuntee arvoa.

   Lainaa

  49. toni määttänen 1.3.2024 17:31
   Tulos: +3 (9 ääntä)
   Sama kun sanois että Sellon kauppakeskus on halpa. Jos ei ymmärrä mikä AliExpress on niin siitä kannattais lähteä liikkeelle.

   Lainaa

  50. Varpaaton hylje 2.3.2024 0:17
   Tulos: +1 (5 ääntä)
   Minusta Sirpa otti asian tosi zen.

   Lainaa

  51. Valkaistu vihannes 2.3.2024 7:01
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Kuutamokka: Nopeesti ku hain, nii tuli vastaan ainaki espn fantasy sports, jossa on oikeestaan vaakuna, ja vaakunna alaosa on oranssi, nopeesti vilkastuna saattais näyttää kolmiolta. Siinä yks vaihtoehto, jatkan tutkimuksia
   Niillä koripallon logo on siis musta koripallo orannsilla pohjalla, ei ihan kolmio, mutta sinnepäin

   Lainaa

  52. Vieras taikuri 2.3.2024 22:01
   Tulos: +4 (18 ääntä)
   Keskivertokommentoija ei viitsi lajitella omaa muovijätettään koska se palautuspiste on niin kaukana mutta on olevinaan kovin huolissaan siitä miten paljon sen muovijätteen kuljettaminen tänne Suomeen saastuttaa.

   Lainaa

  53. Moraaliton hanhi 3.3.2024 17:42
   Tulos: -2 (8 ääntä)
   Vieras taikuri: Keskivertokommentoija ei viitsi lajitella omaa muovijätettään koska se palautuspiste on niin kaukana mutta on olevinaan kovin huolissaan siitä miten paljon sen muovijätteen kuljettaminen tänne Suomeen saastuttaa.
   Muovijätteeni tulee kyllä lähinnä elintarvikepakkauksista, ja syömistä ajattelin jatkaa. 
   Mutta muistakaa olla laittamatta rasvaisia muoveja keräykseen, ne kuuluu sekajätteeseen (joka Suomessa poltetaan lämpöenergiaksi, että ei sekään varsinaista hukkaa ole!). 
   Huuhtoa muovia ei pidä, se on tuhlausta, ja vieläpä se rasvainen jätevesi aiheuttaa viemäreiden tukkeutumista taloputkistojen lisäksi myös kunnallisissa putkissa! 

   Lainaa

  54. Puheenaineeton ananas 4.3.2024 7:50
   Tulos: -3 (5 ääntä)
   Moraaliton hanhi: Muovijätteeni tulee kyllä lähinnä elintarvikepakkauksista, ja syömistä ajattelin jatkaa.
   Miten tämä liittyy lainaamaasi kommenttiin?

   Lainaa

  55. Ikivanha sammakko 4.3.2024 8:31
   Tulos: +2 (6 ääntä)
   Puheenaineeton ananas: Miten tämä liittyy lainaamaasi kommenttiin?
   Siinähän implikoitiin, että jätteet kierrättämällä Kiinasta ostetun krääsän ympäristövaikutukset saisi nollattua. Että ihmiset ovat laiskoja kierrättämään kierrätysmuovin, ja siksi räpättävät ulkomailta tilattavasta krääsästä. Sinun kommenttisi olisi pikemminkin ollut paikallaan kysymässä, että miten muovijätteen kierrätysaste liittyy tähän aiheeseen. 
   Aasialaisen halpakrääsän ostoa ei tosiaan voi perustella millään (pakkausjätteen?) muovinkeräyksellä, mutta se nyt lienee kenelle tahansa niin itsestäänselvää, ettei sitä tarvinne edes mainita. 
   Sen sijaan muovin kierrätykseen liittyy paljon vääränlaisia uskomuksia ja toimintatapoja. Tärkeää on, että viemärit ei mene tukkoon. Jos kunnallinen viemäri josssin menee tukkoon, se tarkoittaa jätevettä (siis paskaa, vessapaperia ja kaikkea mahdollista muuta) valumaan suoraan ympäristöön). Sitä tietoa kannattaa levittää. 

   Lainaa

  56. Vaikuton hylje 4.3.2024 17:42
   Tulos: -2 (8 ääntä)
   Ikivanha sammakko: Siinähän implikoitiin, että jätteet kierrättämällä Kiinasta ostetun krääsän ympäristövaikutukset saisi nollattua. Että ihmiset ovat laiskoja kierrättämään kierrätysmuovin, ja siksi räpättävät ulkomailta tilattavasta krääsästä. Sinun kommenttisi olisi pikemminkin ollut paikallaan kysymässä, että miten muovijätteen [...]
   Aiemmin lainaamasi kommentin pointti ei ole nimenomaan _muovin_ kierrättäminen, vaan kierrättäminen noin yleensä, ja se että keskivertokommentoija saattaa just ja just jaksaa vielä paperit laittaa paperinkeräykseen, mikäli se astia on riittävän lähellä sekajäteastiaa, mutta ei tee yhtään sen enempää. Silti hän esittää että on tosi huolissaan siitä, miten kiinakrääsän tilaaminen saastuttaa luontoa.

   Lainaa

  57. Varreton alligaattori 4.3.2024 20:50
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   Vaikuton hylje: Aiemmin lainaamasi kommentin pointti ei ole nimenomaan _muovin_ kierrättäminen, vaan kierrättäminen noin yleensä, ja se että keskivertokommentoija saattaa just ja just jaksaa vielä paperit laittaa paperinkeräykseen, mikäli se astia on riittävän lähellä sekajäteastiaa, mutta ei tee yhtään sen enempää. Silti hän [...]
   Eikö voi olla sekä huolissaan turhan krääsän ostelusta, että huolimaton lajittelija? 
   Mielestäni kaikessa jätehuollossa on erittäin tärkeää myös miettiä se syntyvän jätteen vähentäminen. Mutta tässä nyt otettiin se muovi esille, niin ensinnäkään likikään kaikkea muovia ei saada hyödynnetyksi, ja iso ongelma on sekin, että muovi lajitellaan huonosti, eikä ole siksi hyödynnettäväksi kelpaavaa. 
   Rasvaisuus on kuitenkin ongelma siksi, että se pilaantuu ja haisee ja houkuttelee tuholaisia. Saattaa se muutenkin heikentää muovierää, mutta tästä en tiedä. 

   Lainaa

  58. Märkä pjillu 5.3.2024 1:03
   Tulos: -10 (14 ääntä)
   Ihan samalla tavalla ne köyhät, orjuutetut lapset ja naiset tekee mun muutkin vaatteet. Ei ole varaa ostaa mitään omin käsin poimitusta puuvillasta rakkaudella pierastuja kuteita niin ihan peruskaupoista joudun vaatteeni hankkimaan. Joten kai se on paskan sama tilaako ne temusta vai zalandolta

   Lainaa

  59. Nidottu sonni 5.3.2024 5:48
   Tulos: -12 (14 ääntä)
   Innostuin juuri eilen pitkästä aikaa tilaamaan netistä tavaroita. Suomessa samoista tavaroista olisi joutunut maksamaan useamman satasen, mutta nuo tulee mulle pienemmällä hinnalla, mitä olisi joutunut suomalaisista kaupoista toimituskuluja maksamaan! Ihan uskomatonta! Miten paljon vetävät välistä täällä. Ymmärrän kivijalkakaupat, mutta monet suomalaiset nettikaupat myyvät samoja tavaroita ihan älyttömillä hinnoilla.

   Lainaa

  60. Huvipuistohullu 5.3.2024 6:06
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   Meidän kellarissa on yhdessä ovessa oranssilla pohjalla tummansininen kolmio. Siinä lukee "varastot" ja "väestönsuoja"

   Lainaa

  61. Valitettava haisunäätä 5.3.2024 15:02
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Nidottu sonni: Innostuin juuri eilen pitkästä aikaa tilaamaan netistä tavaroita. Suomessa samoista tavaroista olisi joutunut maksamaan useamman satasen, mutta nuo tulee mulle pienemmällä hinnalla, mitä olisi joutunut suomalaisista kaupoista toimituskuluja maksamaan! Ihan uskomatonta! Miten paljon vetävät [...]
   Voihan toimivaa yhteiskuntaa kutsua myös välistä vetämiseksi. Itse kutsuisin kokonaisuutta mieluummin yhteiskunnaksi, jossa on korkea elintaso, ympäristöasiat kunnossa, tuoteturvallisuudesta kannetaan edes jonkinasteista huolta, toimivat, puolueettomat viranomaiset, turvallista jne...

   Lainaa

  62. Tulos: +1 (5 ääntä)
   Moitittava oliivi: Sanotaan että ihmishenki on mittaamattoman arvokas, mutta kuinka monelle sen arvo on 5 euron alennus jostain kusisesta mekosta joka menee käyttökelvottomaksi ekan pesun jälkeen?
   Ihmishenki ei ole mittaamattoman arvokas yhtään missään, ihan sama sanotaanko niin jossain vai ei. Itse asiassa se ei tunnu olevan minkään arvoinen, ollut oikeastaan koskaan.

   Lainaa

  63. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Tyly nektariini: Tiedän että on huonot olosuhteet mutta silti haluan vähän tukea sitä
   Absurdia on se, että orjatyöllä/lapsityövoimalla tuotettuja asioita saa vapaasti myydä. Ja sitä voi sitten kuluttaja mielessään pohtia että haluanko ostaa vai enkö, hmmm! Ja hinnat poljetaan niin alas ettei eettisillä (lue: normaaleilla) työnantajilla ole varaa maksaa kunnon palkkoja ja ympäristö kuormittuu entisestään.
   Mitäpä jos voisi luottaa tuotteen ostaessaan että sitä ei ole tuotettu orjatyövoimalla? Koska se ei olisi sallittua? Millaistakohan se olisi!

   Lainaa

  64. Ilmatiivis hauki 9.3.2024 14:34
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Märkä pjillu: Ihan samalla tavalla ne köyhät, orjuutetut lapset ja naiset tekee mun muutkin vaatteet. Ei ole varaa ostaa mitään omin käsin poimitusta puuvillasta rakkaudella pierastuja kuteita niin ihan peruskaupoista joudun vaatteeni hankkimaan. Joten kai se on paskan sama tilaako ne temusta vai zalandolta
   Tämä. Ja itse asiassa zalando jäi hiljattain kiinni viherpesusta.
   Se miten zalandolta tilaaminen eroaa on se, että zalandolta saat juuri sitä mitä tilaat, niin jätettä voisi olettaa tulevan hieman vähemmän.
   Käytännössä kuitenkin samaa paskaa eri paketissa, valitettavasti.

   Lainaa

  65. Auktorisoitu viikinki 25.3.2024 17:47
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Ilmatiivis hauki: Tämä. Ja itse asiassa zalando jäi hiljattain kiinni viherpesusta.
   Kerro lisää.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: aliexpress, anneli, etunimi, haku, kiina, lapsityövoima, logo, marika, meksiko, nimet, ruotsi, shein, taija, utelias, wish