Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 290

Minäkö tässä olen käyttäytynyt väärin?
Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 290

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 56 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Eleetön kobra 13.2.2024 0:18
   Tulos: +518 (550 ääntä)
   Sääntö 1 baarissa: tee kuten henksu sanoo äläkä järjestä draamaa niin kaikki menee hyvin. Muutenkin sulkemisaikoja kannattaa noudattaa joka paikassa, siten kunnioittaa palvelualan työntekijöitä.

   Lainaa

  2. Valittu mestari 13.2.2024 0:25
   Tulos: +469 (485 ääntä)
   Riehu kännissä baarissa ja uhriudu. Pääset feissarimokiin.

   Lainaa

  3. Grillattu koira 13.2.2024 0:35
   Tulos: +329 (341 ääntä)
   Jos toi baarireissu meni puoliksikaan noin kun nimetön kertoo (en pistänyt hanttiin mutta tuli paljon mustelmia. En ollu humalassa ym.) niin minä olen grillattu koira

   Lainaa

  4. Ympäripyöreä pähkinä 13.2.2024 0:49
   Tulos: +243 (249 ääntä)
   Nököpossulompakko? Että mitä että?

   Lainaa

  5. Sipulinhajuinen aasi 13.2.2024 2:08
   Tulos: +257 (273 ääntä)
   Rasittavia tollaset. Baarimikko ja portsariki haluaa nukkumaa jo ja toine jää kiukuttelemaan

   Lainaa

  6. Viekas lammas 13.2.2024 2:19
   Tulos: +378 (386 ääntä)
   "Tiputin narikkalapun maahan" eli heittänyt sen siihen että poimi siitä. Baarityöntekijänä on kyllä järkyttävää seurata sivusta kuinka monta täysin viatonta ihmistä baarista poistetaan joka ilta, yksikään heistä ei ole tehnyt mitään väärää! Ainakaan omasta mielestään...

   Lainaa

  7. Kastunut mato 13.2.2024 3:50
   Tulos: +251 (253 ääntä)
   siis oikeestikko nimetön jäsen oletti et muut olis sen puolella tässä jutussa, vielä hienosti kertoo miten väkisin alko kiukuttelee ku lapsi suostumatta antaa sitä narikkalappua :D

   Lainaa

  8. Väkevä hamsteri 13.2.2024 4:24
   Tulos: +266 (268 ääntä)
   Nimetön jäsen, Jos tuommoiset tilanteet järkyttää ja ahdistaa, kannattaisko käyttäytyy ja olla joutumatta sellaisiin tilanteisiin?

   Lainaa

  9. Kulunut piirroshahmo 13.2.2024 4:44
   Tulos: -210 (300 ääntä)
   Eleetön kobra: Sääntö 1 baarissa: tee kuten henksu sanoo äläkä järjestä draamaa niin kaikki menee hyvin. Muutenkin sulkemisaikoja kannattaa noudattaa joka paikassa, siten kunnioittaa palvelualan työntekijöitä.
   Sääntö yks. Valomerkki ei ole merkki, että ravintola suljetaan heti, vaan hetken päästä ja sen yhden juoman ehtii juoda kun 30min ennen sulkemista tulee valomerkki. On henkilökunta halunnut vaan kotia ennen aikojaan ja portsarit ovat monessa paikassa juuri näitä hormonihirmuja, joilla on aineet lopussa ja hermot kireällä, niin käyttävät asemaansa väärin. Rikosilmoitus ehdottomasti AINA kun järjestystä valvova henkilö käy käsiksi.

   Lainaa

  10. Kuumennettu hyttynen 13.2.2024 4:51
   Tulos: +84 (92 ääntä)
   Nois ryhmissä pyörii se toinenkin missä nainen on päissään riehunut baarissa ja kun heitetty pihalle on ego ottanut sellaisen kolauksen, että nyt baarin nimeä jakaen koittaa aiheuttaa baarille ja pokelle mainehaittaa. Eipä vaan mee se darrassa kirjoitettu uhriutuminen kenellekkään läpi ja saanut vaan banaania spämmäämisestä.

   Lainaa

  11. Liittoutumaton pussieläin 13.2.2024 4:52
   Tulos: +122 (172 ääntä)
   Kulunut piirroshahmo: Sääntö yks. Valomerkki ei ole merkki, että ravintola suljetaan heti, vaan hetken päästä ja sen yhden juoman ehtii juoda kun 30min ennen sulkemista tulee valomerkki. On henkilökunta halunnut vaan kotia ennen aikojaan ja portsarit ovat monessa paikassa juuri näitä hormonihirmuja, joilla on aineet lopussa ja hermot [...]
   Niin siis, paikkahan sulkeutuu tasan silloin kun omistajat haluaa, ei siinä ole asiakkailla mitään purnaamista. Ja portsareilla on täys oikeus käyttää voimakeinoja hankalien asiakkaiden poistamiseen. Epäilen vahvasti että tässäkään tilanteessa portsari ei ollut niin kovakourainen mitä tämä uhriutuja antaa ymmärtää.

   Lainaa

  12. Joidenkin mielestä matelija 13.2.2024 5:59
   Tulos: +182 (206 ääntä)
   Liittoutumaton pussieläin: Niin siis, paikkahan sulkeutuu tasan silloin kun omistajat haluaa, ei siinä ole asiakkailla mitään purnaamista. Ja portsareilla on täys oikeus käyttää voimakeinoja hankalien asiakkaiden poistamiseen. Epäilen vahvasti että tässäkään tilanteessa portsari ei ollut niin kovakourainen mitä tämä uhriutuja antaa ymmärtää.
   Ei se ihan noinkaan mene. Valomerkki on nimenomaan merkki siitä, että tarjoilu päättyy ja sen jälkeen pitää olla aikaa nauttia ostamansa juomat. Toki täytyy muistaa, että tarinoilla on kaks puolta eikä kannata ihan sokeasti luottaa uhriutujan tarinaan, mutta juomien myyminen juuri ennen valomerkkiä ja heti valomerkin jälkeen niiden pois kerääminen on asiakkaan kusetusta.

   Lainaa

  13. Räkäpää 13.2.2024 6:56
   Tulos: +121 (133 ääntä)
   Liittoutumaton pussieläin: Niin siis, paikkahan sulkeutuu tasan silloin kun omistajat haluaa, ei siinä ole asiakkailla mitään purnaamista. Ja portsareilla on täys oikeus käyttää voimakeinoja hankalien asiakkaiden poistamiseen. Epäilen vahvasti että tässäkään tilanteessa portsari ei ollut niin kovakourainen mitä tämä uhriutuja antaa ymmärtää.
   Muutenkin nuista jutuista saa usein sen käsityksen että portsari on tyyliin ajanut tankilla päälle tjms. Totuus: tarttunut kädestä ja taluttanut. Asiakas rimpuillut joka suuntaan ja piessyt itseään joka ikiseen seinään joka on metrien säteellä.

   Lainaa

  14. Erma Havanko 13.2.2024 7:10
   Tulos: +133 (137 ääntä)
   Normi maailmassa kyllä pilkun jälkeen on noin puoli tuntia aikaa suoriutua ulos ravintolasta ja bilis suljetaan yleensä hiukan ennen sulkemisaikaa. Mutta miten mahtoi oikeasti mennä.

   Lainaa

  15. Tulos: +128 (134 ääntä)
   Joidenkin mielestä matelija: Ei se ihan noinkaan mene. Valomerkki on nimenomaan merkki siitä, että tarjoilu päättyy ja sen jälkeen pitää olla aikaa nauttia ostamansa juomat. Toki täytyy muistaa, että tarinoilla on kaks puolta eikä kannata ihan sokeasti luottaa uhriutujan tarinaan, mutta juomien myyminen juuri ennen valomerkkiä ja heti valomerkin jälkeen niiden pois kerääminen on asiakkaan kusetusta.
   Tässä vähän haisee tuon narikkalapun heittämisen takia että ongelmia on voinut olla jo ennen biliksen lopetusta ja poke on käynyt ilmoittamassa että seurue poistuu.
   Joissain paikoissa voi aktiviteetit kuten biljardi olla määritelty loppumaan vaikka siihen valomerkkiin, että saadaan suljettua baarista osastoja kerrallaan.
   Jos yritys on määritellyt että bilispuoli sulkeutuu valomerkin yhteydessä ja siellä ismo-petterit ja marja-tertut vielä varttia myöhemmin hakkaavat päissään palloja valleihin pussittamatta niitä ja portsari tyhjentää pöydän niin ei se ole sen portsarin vika.

   Lainaa

  16. Puuhakas vadelma 13.2.2024 7:34
   Tulos: +93 (99 ääntä)
   Henkilökohtaisesti oon kyl sitä mieltä et jos baarissa oleminen ja sieltä poistuminen (enemmän tai vähemmän omasta tahdosta) ahdistaa noin kovaa, voi aina asiakkaana äänestää jaloillaan tai sit vaan jäädä kotiin. Toki on olemassa näitä oman elämänsä sankareita portsareissa, mut niin on asiakkaissakin. Epäilen että tässä nyt oli molemmissa vikaa ja turha ulista. Poliisia taas kiinnostelee luultavasti tilanne sen kuuluisan paskan verran.

   Lainaa

  17. Tulos: +26 (56 ääntä)
   Grillattu koira: Jos toi baarireissu meni puoliksikaan noin kun nimetön kertoo (en pistänyt hanttiin mutta tuli paljon mustelmia. En ollu humalassa ym.) niin minä olen grillattu koira
   Öö.. Sähän oot Grillattu koira. Tossa lukee selvästi niin.

   Lainaa

  18. Tulos: +70 (94 ääntä)
   Joidenkin mielestä matelija: Ei se ihan noinkaan mene. Valomerkki on nimenomaan merkki siitä, että tarjoilu päättyy ja sen jälkeen pitää olla aikaa nauttia ostamansa juomat. Toki täytyy muistaa, että tarinoilla on kaks puolta eikä kannata ihan sokeasti luottaa uhriutujan tarinaan, mutta juomien myyminen juuri ennen valomerkkiä ja heti valomerkin jälkeen niiden pois kerääminen on asiakkaan kusetusta.
   Ei se ihan noinkaan mene. Valomerkki ei tarkoita että sulla on vielä puoli tuntia aikaa nautiskella juomista. Se tarkoittaa että baari sulkeutuu puolen tunnin päästä ja kun kello lyö tasan, sinun on oltava jo ulkona. Ei vasta keräämässä kamppeita. Poken kanssa ei tarvitse käytännössä koskaan asioida narikkatapahtumia enempää jos tuon muistaisi. Jos baari on iso ja täynnä porukkaa, sen tyhjentymiseen menee helposti enemmän kuin puoli tuntia ja jokainen itseriittoinen mullaonvieläpuolituntiaaikaajuoda-öyhö hidastaa sitä entisestään.

   Lainaa

  19. Tulos: -55 (83 ääntä)
   Jos baaritilanne on mennyt nimettömän kuvaamalla tavalla, niin ehdottomasti ilmoittaisin. Kyllä portsarilta pitää sen verran ammattitaitoa löytyä,ettei asiakkaan väkivallattomasta kiukuttelusta mene pikkarit niin kiepille,että alkaa tarpeetonta voimaa käyttämään.

   Lainaa

  20. Tulos: +64 (74 ääntä)
   Kulunut piirroshahmo: Sääntö yks. Valomerkki ei ole merkki, että ravintola suljetaan heti, vaan hetken päästä ja sen yhden juoman ehtii juoda kun 30min ennen sulkemista tulee valomerkki. On henkilökunta halunnut vaan kotia ennen aikojaan ja portsarit ovat monessa paikassa juuri näitä hormonihirmuja, joilla on aineet lopussa ja hermot [...]
   Tuossa on vain se ongelma, että jos sinä teet rikosilmoituksen, todennäköisesti myös sinun toimesi tutkitaan ja voit itse joutua maksumieheksi. Eivät poket todellakaan jaksa tehdä rikosilmoituksia kaikista tapauksista, mistä se olisi mahdollista tehdä, mutta jos heistä tehdään rikosilmoitus, he hyvin todennäköisesti tekevät myös rikosilmoituksen sinun toimistasi.

   Lainaa

  21. Harjaton ahma 13.2.2024 8:31
   Tulos: +93 (97 ääntä)
   On niitä paskoja portsareitakin (ja paljon). Sain kerran kavereideni kanssa porttikiellon baariin, koska halusimme juoda juuri ennen valomerkkiä tilaamamme juomat loppuun. Muistan kaiken kirkkaasti, koska olin kuskina enkä kerennyt edes lisätä kahviini sokeria kun portsari käski ulos. Pöytään jäi kaksi täyttä tuoppia ja kuppi kahvia.

   Lainaa

  22. Kirjautuminen epäonnistui 13.2.2024 8:42
   Tulos: -7 (25 ääntä)
   Toj Karin: Öö.. Sähän oot Grillattu koira. Tossa lukee selvästi niin.
   Hyvä huomio. Vertautuu hyvin siihen, kuinka tuolla itse mokassa lukee selvästi yksityiskohtainen selostus, mitä siellä baarissa tapahtui.

   Lainaa

  23. Konstikas panda 13.2.2024 9:17
   Tulos: +68 (78 ääntä)
   Harjaton ahma: On niitä paskoja portsareitakin (ja paljon). Sain kerran kavereideni kanssa porttikiellon baariin, koska halusimme juoda juuri ennen valomerkkiä tilaamamme juomat loppuun. Muistan kaiken kirkkaasti, koska olin kuskina enkä kerennyt edes lisätä kahviini sokeria kun portsari käski ulos. Pöytään jäi kaksi täyttä tuoppia ja kuppi kahvia.
   Joo paskoja portsareita löytyy paljonkin. Itsellä ehkä erikoisin kokemus kun olin vieraassa kaupungissa työmatkalla ja ajattelin pistäytyä paikallisessa yökerhossa, jossa en ollut koskaan aikaisemmin käynyt. Olin juonut ihan "aikuisten oikeasti" pari olutta ruoan kanssa ennen tätä ja alkoholia oli veressä niin vähän, että rattijuopumuksen rajakaan tuskin olisi ylittynyt. Muutenkin seuraavana aamuna oli aikainen herätys, joten mikään hillitön kännääminen ei ollut suunnitelmissa. No alku meni hyvin: Menin sisään, maksoin narikkamaksun, menin tiskille, tilasin oluen, istuin vapaaseen pöytään ja hörpin oluen loppuun. Tämän jälkeen ajattelin ottaa väliin yhden lasin vettä ja menin tiskille pyytämään lasillisen vettä. Yhtäkkiä joku portsari tulee jostain takavasemmalta ilmoittamaan että "no niin se olisi aika lähteä". (Ei ollut sulkemisaika kyseessä. En tiedä mistä tämä "lähtökäsky" johtui) Ei ollut koskaan tullut tuollaista tilannetta aikaisemmin vastaan ja olin siinä vähän ihmeissäni että mitä nyt oikein tapahtuu ja sanoin "oookkeii.. No voin kai minä lähteä, mutta tilasin juuri lasin vettä, niin jos minä nopeasti hörppään sen ensin loppuun". Tämän jälkeen portsari tarraa yllättäen kädestä kiinni ja tästä yllättyneenä refleksinomaisesti riuhtaisen käden takaisin ja ehkä onnistun hieman tönäisemään kyseistä portsaria samalla, joka horjahtaa taaksepäin. Jostain ryntää sitten 3-4 muuta järjestyksenvalvojaa ja nappaavat minut kantoon jokainen yhdestä raajasta kiinnipitäen ja kantavat minut pihalle. Tässä vaiheessa oli sen verran epäuskoinen olo, että tilanne alkoi lähinnä huvittamaan ja annoin kavereiden kantaa minut ulos sen kummempia rimpuilematta :D Pihalla sattui olemaan poliisiauto, jonka eteen portsarit minut sitten kantoivat ja poliisit pistivät maijan perään "odottelemaan". Auto lähti liikkeelle ja huutelin sieltä poliiseille, että nyt kiinnostaisi kyllä kuulla tämän kiinnioton syy. Poliisit ajoivat kulman taakse, tulivat avaamaan ovet ja sanoivat että "et sinä kovin humalassa näytä olevan. Älä mene tänä iltana enää tuohon kapakkaan". Totesin että siitä ei kyllä ole pelkoa, oli sen verran erikoinen asiakaskokemus ja toivotin poliiseille hyvät illanjatkot.

   Lainaa

  24. Tulos: +19 (29 ääntä)
   Eka ja viimeinen moka olisi sopineet myös White trash vauhdissa -osastoon.

   Lainaa

  25. Itseasiassa 13.2.2024 10:11
   Tulos: +90 (90 ääntä)
   Konstikas panda: Joo paskoja portsareita löytyy paljonkin. Itsellä ehkä erikoisin kokemus kun olin vieraassa kaupungissa työmatkalla ja ajattelin pistäytyä paikallisessa yökerhossa, jossa en ollut koskaan aikaisemmin käynyt. Olin juonut ihan "aikuisten oikeasti" pari olutta ruoan kanssa ennen tätä ja alkoholia oli veressä niin vähän, [...]
   Olisko sut voitu sekoittaa johonkin toiseen tai joku muu asiakas käynyt portsareille ilmiantamassa jostain?

   Lainaa

  26. Itseasiassa 13.2.2024 10:14
   Tulos: +52 (52 ääntä)
   Millan julkaisu kyllä vähän hämmentää. Tottakai on hyvä jos on luottoa ihmisiin, mutta jos olisin itse joskus kusettanut rahaa muilta, niin en varmaan uskaltaisi ostaa mitään koskaan ellen saisi tavaraa samantien käteen.

   Lainaa

  27. Narusta roikkuva avokado 13.2.2024 10:16
   Tulos: +65 (65 ääntä)
   Meilläpäin saa pelata biliksen ja juoda juoman tyhjäksi, jos asiasta mainitsee asiallisesti portsarille. Kunhan on sulkemisaikaan ulkona. Vähän epäilen tarinan kulkua. Ja jos tiputat sen narikkalapun, niin totta vtussa nostat sen.

   Lainaa

  28. Tulos: +50 (50 ääntä)
   Räkäpää: Muutenkin nuista jutuista saa usein sen käsityksen että portsari on tyyliin ajanut tankilla päälle tjms. Totuus: tarttunut kädestä ja taluttanut. Asiakas rimpuillut joka suuntaan ja piessyt itseään joka ikiseen seinään joka on metrien säteellä.
   juu, joskus seurannu sivust ku ukko talutettu ovelle, kaikki ok siihen asti ja ovel sit vetää ittensä X-asentoon ja jokaseen karmiin kiinni huutaen "apua! pahoinpitely! soittakaa poliisi!"
   onneks muut asiakkaat vaa todennu et menis ny vaa ulos

   Lainaa

  29. Esteetön maito 13.2.2024 10:42
   Tulos: -38 (52 ääntä)
   -x-x-: Tuossa on vain se ongelma, että jos sinä teet rikosilmoituksen, todennäköisesti myös sinun toimesi tutkitaan ja voit itse joutua maksumieheksi. Eivät poket todellakaan jaksa tehdä rikosilmoituksia kaikista tapauksista, mistä se olisi mahdollista tehdä, mutta jos heistä tehdään rikosilmoitus, he hyvin todennäköisesti tekevät myös rikosilmoituksen sinun toimistasi.
   Narikkalapun pudottamista tuskin mikään laki kieltää.

   Lainaa

  30. Konstikas panda 13.2.2024 10:47
   Tulos: +38 (40 ääntä)
   Itseasiassa: Olisko sut voitu sekoittaa johonkin toiseen tai joku muu asiakas käynyt portsareille ilmiantamassa jostain?
   Paha sanoa. Portsareilta en kuullut sen kummempia selityksiä ja enpä käynyt jälkeenpäinkään kyselemässä :D Mitään "ilmiantamisen" arvoista en tietääkseni ehtinyt tekemään. Voihan se olla että jollain kadonneella kaksoisveljellä on porttikielto paikkaan tai muuta vastaavaa.

   Lainaa

  31. Armeijan käynyt pulu 13.2.2024 11:15
   Tulos: +41 (49 ääntä)
   Miksi aina samoilla ihmisillä on ongelmia virkavallan, portsareiden ja vartioiden kanssa? Uhmaikä jäänyt päälle?

   Lainaa

  32. Tulos: +85 (85 ääntä)
   Minua pelottaa tilanteet joissa järjestyksenvalvoja poistaa minut baarista joten teen aivan kaikkeni joutuakseni sellaisiin tilanteisiin. Mielenkiintoinen logiikka.

   Lainaa

  33. Pitkä oppilas 13.2.2024 11:28
   Tulos: +57 (59 ääntä)
   Esteetön maito: Narikkalapun pudottamista tuskin mikään laki kieltää.
   Ei mutta jos haluat sitä vastaan tavaraa narikasta niin ei kannata pudottaa. Ilman lappua et saa ja kukaan ei sulle sitä sun lappua nosta. Oma valinta.

   Lainaa

  34. It's a deal 13.2.2024 11:30
   Tulos: +7 (19 ääntä)
   Voi saatavana, se on *sangon.

   Lainaa

  35. Sysimusta murmeli 13.2.2024 11:38
   Tulos: +74 (74 ääntä)
   Konstikas panda: Joo paskoja portsareita löytyy paljonkin. Itsellä ehkä erikoisin kokemus kun olin vieraassa kaupungissa työmatkalla ja ajattelin pistäytyä paikallisessa yökerhossa, jossa en ollut koskaan aikaisemmin käynyt. Olin juonut ihan "aikuisten oikeasti" pari olutta ruoan kanssa ennen tätä ja alkoholia oli veressä niin vähän, [...]
   Minä olin kerran kuskina, eli täysin selvinpäin mutta en päässyt baariin sisään koska portsarin mielestä olin liian humalassa. Kännissä olevat kaverit kyllä pääsi.

   Lainaa

  36. Järisyttävä katkarapu 13.2.2024 12:19
   Tulos: +32 (36 ääntä)
   Voisko aikuiset ihmiset vaan käyttäytyä asiallisesti, siellä baarissa niin kuin muuallakin.

   Lainaa

  37. Tulos: +48 (48 ääntä)
   Itseasiassa: Olisko sut voitu sekoittaa johonkin toiseen tai joku muu asiakas käynyt portsareille ilmiantamassa jostain?
   Mulle käynyt joskus noin, että on sekotettu toiseen henkilöön. Tapahtui kaupungissa, jossa en ollut edes aiemmin käynyt. Yhdessä sekatavarakaupassakin, kun kävin samalla siellä, niin Myyjä sanoi toiselle myyjälle kovaan ääneen, että katsos ketä tuolta saapuu, kun astuin sisälle. Kysyin myyjiltä asiallisesti, että tunnetaanko me toisemme, niin vilkuilivat vain pitkin kattoa ja vartija nurkasta liikkui lähemmäksi tuiman näköisenä. Joku kaksoisolentoni asuu kaiketi tuolla.

   Lainaa

  38. Tulos: +45 (45 ääntä)
   Niin unohdin mainita, että en edes päässyt ravintolaan sisälle tuossa kaupungissa, kun poke ilmoitti jo ovella, että minä en ole tervetullut kyseiseen paikkaan. Musiikkia olin menossa selvinpäin kuuntelemaan.

   Lainaa

  39. Perinnötön piikkisika 13.2.2024 12:33
   Tulos: +72 (72 ääntä)
   Poken hommia tehneenä en osaisi sanoa tuon tarinan perusteella mitään niin varmasti kuin moni kommentoija. Osa asiakkaista puhuu ihan mitä tahansa omista tekemisistään, mutta on silti tullu tavattua sellaisia kollegoja joilta said ottaa kortin pysyvästi pois. Joskus vuorossa ollessa pari kaveria kantoi jotain ulos joka pisti vähän hanttiin ja tulin siihen sitten kolmanneksi. Kannettiin äijä pihalle ja kun kysyin mitä se oli tehny niin ei ensin tullut oikein mitään vastausta. Hetken kuluttua toinen kaveri myönsi että ei se oikein mitään tehny, vähän sanoi ehkä johonkin vastaan ja hänellä oli tylsää niin päätti poistaa sen ravintolasta. Oli valomerkkikin kohta tulossa niin sen ois kuitenkin pitäny kohta(40 min) lähtee ja mitäköhän se muuta selitti. En kyllä yhtään ihmettele jos asiakas pisti vähän vastaan kun yhtäkkiä aletaan kantamaan ulos ilman oikein mitään syytä. Karumpia esimerkkejä ei tässä viiti kertoa. Mutta tässä omat ajatukset tästä kirjoituksesta. Esimerkiksi tuo valomerkki tilaneen kuvaus, voi olla että jv on ollut innokas lähtemään kotiin ja kerännyt juomat samantien pois ja alkanut ajaa porukkaa ulos. Tai sitten asiakas yrittää inttää 20-35min valomerkin jälkeen että vastahan se tuli ja hän nyt juo nopeasti loppuun ja pelaa tän pelin. Raflan pitäisi olla tyhjä kun se sulkeutuu eli lähtökohtaisesti 30 min valomerkin jälkeen. Eli ei ole sääntönä että sen puolituntia saa vielä juoda jne ja sitten alkaa tekemään lähtöä. Mutta asiakkaille on annettava kohtuullinen mahdollisuus juoda juomansa loppuun valomerkin jälkeen. Tarkempaa ohjeistusta ei ainakaan silloin aikanaan ollut. Järjen käyttö oli sallittua ja usein suotavaa. Ensin kohteliaasti käytiin vähän hoputtamassa ja loppua kohden ohjataan ulos. Tai narikka tilanne on sellainen että tiedän tyyppejä jotka kokee pienenkin asian loukkauksena ja saattaa sen jälkeen ottaa rajusti kiinni ja tarkoituksella vähän jättää mustelmia muistutukseksi. Ja on asiakkaita jotka riehuu kuin pikku pirut ja selittää olleensa enkeleitä. Meitä on moneen junaan, mutta toivoisin että alalle päätyy enemmän asiallista väkeä. Pieni palkka ja lähes olematon koulutus yhdistettynä pieneen valtaan valitettavasti tuntuu johtavan siihen että kusipäitä alalle eksyy paljon.

   Lainaa

  40. Itseasiassa 13.2.2024 12:45
   Tulos: +23 (29 ääntä)
   Perinnötön piikkisika: Poken hommia tehneenä en osaisi sanoa tuon tarinan perusteella mitään niin varmasti kuin moni kommentoija. Osa asiakkaista puhuu ihan mitä tahansa omista tekemisistään, mutta on silti tullu tavattua sellaisia kollegoja joilta said ottaa kortin pysyvästi pois. Joskus vuorossa ollessa pari [...]
   Persuilla oli tällainen kansanedustaja Jukka Mäkynen joka ei päässyt läpi viime vaaleissa. En tiedä nykytilannetta, mutta on ainakin ollut vartija ja järkkä, löi toista henkilöä baarissa sen jälkeen kun oli saanut tietää tämän edustavan toista puoluetta. Mäkynen on saanut tästä tuomion vuonna 2017.

   Lainaa

  41. Uuvahtanut Salaatti 13.2.2024 13:29
   Tulos: +38 (40 ääntä)
   Aikanaan Helsingin Fennia ravintolassa ystävä joutui pokejoukon pahoinpitelemäksi. Teki asiasta poliisi-ilmoituksen. Kirjasivat tapauksen ylös ja kertoivat, että samasta ravintolasta oli useampia samanlaisia tarinoita. Poket vaan puhuivat aina toistensa puolesta, joten siihen ei oikein pystynyt puuttumaan. Eli kyllä näitä voimankäytön liioitteluja sattuu, ihan niin kuin uutisistakin olemme lukeneet. Ehkä tekisin kertojana ilmoituksen jos on pahoja mustelmia, mutta jättäisin oman osuuden kaunistelu vähemmälle. Olisi uskottavampi sitten.

   Lainaa

  42. Joustava omena 13.2.2024 15:34
   Tulos: +24 (26 ääntä)
   Itseasiassa: Olisko sut voitu sekoittaa johonkin toiseen tai joku muu asiakas käynyt portsareille ilmiantamassa jostain?
   Onhan se mahdollista mutta kun ottaa huomioon että kyseiseen ammattikuntaan kuuluu myös esimerkiksi ns. "moottoripyöräjengiläisiä" (vissiin kaikki noi vähänkään "tunnetut" Nakista lähtien on toimineet portsareina jossain vaiheessa elämäänsä eikä varmasti ole muuttunut asia sen suhteen ollenkaan) niin itse olen ottanut vähän sen asenteen baareissa käydessä että "portsari on aina oikeassa", vaikka olisin juonut pelkkää limua koko illan niin jos käsketään ulos niin sitten lähden ulos. En uskalla alkaa vänkäämään vastaan kun tutuille on käynyt niinkin että sitten ollaan "humalassa kaaduttu vähän rappusissa tiloista poistamisen yhteydessä".

   Lainaa

  43. Tulos: +14 (20 ääntä)
   It's a deal: Voi saatavana, se on *sangon.
   Olen Pohjois-Suomesta, ja meillä sanottiin "sankko", ja se taipuu "sankon".

   Lainaa

  44. Jauhopussista löytynyt kissa 13.2.2024 16:22
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Eleetön kobra: Sääntö 1 baarissa: tee kuten henksu sanoo äläkä järjestä draamaa niin kaikki menee hyvin. Muutenkin sulkemisaikoja kannattaa noudattaa joka paikassa, siten kunnioittaa palvelualan työntekijöitä.
   Sulkemisaika on 30 min pilkusta, ei pilkulla. Mutta ulos on oltava ennen kuin sulkee

   Lainaa

  45. Riippumaton pyykkinaru 13.2.2024 17:05
   Tulos: +19 (19 ääntä)
   Narusta roikkuva avokado: Meilläpäin saa pelata biliksen ja juoda juoman tyhjäksi, jos asiasta mainitsee asiallisesti portsarille. Kunhan on sulkemisaikaan ulkona. Vähän epäilen tarinan kulkua. Ja jos tiputat sen narikkalapun, niin totta vtussa nostat sen.
   Niin meilläkin yleensä, mutta silti minullakin on kokemusta siitä, että melkein tyhjästä baarista tultiin heti valomerkin jälkeen lähettämään ihan asiallisesti istuskellut pöytäseurueemme ulos. Yritettiin sanoa, että "juodaan nämä loppuun ja lähdetään", mutta vastaus tuli tiukkaan sävyyn: "ei, vaan te lähdette nyt". Vähän väittelyksi se meni, mutta omin jaloin lähdettiin, ja viimeiset hörpyt jäi tuoppeihin. Tässä ei ainakaan voinut olla syynä se, että "täyden ravintolan tyhjentämisessä kestää". Uskon, että henkilökunta halusi vain vähän aikaisemmin kotiin.
   Ei tosin tullut mieleenkään itkeä asiasta somessa tai alkaa tappelemaan fyysisesti henkilökuntaa vastaan, vaikka vähän jäikin kaivelemaan.

   Lainaa

  46. Esteetön maito 13.2.2024 18:45
   Tulos: -7 (17 ääntä)
   Pitkä oppilas: Ei mutta jos haluat sitä vastaan tavaraa narikasta niin ei kannata pudottaa. Ilman lappua et saa ja kukaan ei sulle sitä sun lappua nosta. Oma valinta.
   Niin, mutta miten tämä liittyy rikosilmoituksen tekemiseen? Lainaamassani tekstissä sanottiin ettei portsarin pahoinpitelyn uhrin kannata tehdä rikosilmoitusta koska portsari voi tehdä kostoksi ilmoituksen uhrista. Narikkalapun pudotuksesta?

   Lainaa

  47. Tulos: +16 (18 ääntä)
   Konstikas panda: Joo paskoja portsareita löytyy paljonkin. Itsellä ehkä erikoisin kokemus kun olin vieraassa kaupungissa työmatkalla ja ajattelin pistäytyä paikallisessa yökerhossa, jossa en ollut koskaan aikaisemmin käynyt. Olin juonut ihan "aikuisten oikeasti" pari olutta ruoan kanssa ennen tätä ja alkoholia oli veressä niin vähän, [...]
   Sinun tarinasta muistui mieleen vähän saman tapainen itselläni. Aikanaan Helsingissä asuessani oli kavin kanssa tarkoitus lähteä muutamalle. Olin napannut tutussa baarissa peräti yhden oluen pohjalle kun sain kaverilta viestin sen olevan jossain itselleni ennen tuntemattomassa Kallion räkälässä. Kävelin paikan päälle ja sisään. Poke oli ilmeisesti keräämässä tuoppeja tai jossain, poissa ovelta kun en nähnyt. Kävelin tiskin ohi kaverin luo jonka olin jo nähnyt istuvan pöydässä. Sitten portsari vain yhtäkkiä tulee selän taakse ja vääntää minun käden taakse talutusotteeseen ja vie minut ulos. Menin mukana ulos ihan rimpuilematta, mutta aloin kyselemään pokelta että mitäs helvettiä tämä nyt on, olin vain hakemassa kaveria pois baarista. Otin samalla askeleen ovelle päin kun en ollut tehnyt vielä mitään väärää ja yritin hakea kaveria, mutta varoittamatta poke lämäsee minua kasvoille ja sitten paiskaa seinää vasten ja alkaa uhittelemaan. Sitten kun se päästi irti, aloin toki aukomaan sille päätäni, mihin se tietenkin vastasi uhkaamalla ties millä väkivallalla ja alkoi ottaa kädet täristen hölkkäaskeleita minua kohti. Siinä vaiheessa älysin onneksi juosta karkuun. Ei koskaan selvinnyt mikä sitä horkka-apinaa oikein rienasi minussa, kun en ollut kirjaimellisesti kerennyt vielä tekemään muuta kuin kävelemään sisään lähes selvinpäin. Ei ollut selvästikään ensimäinen pahoinpitely, kun osasi aloittaa lyömällä avokämmenellä.
   Se on minun ainoa huono kokemus järkkäreistä, mitä en ole itse typeryyttäni aloittanut samankaltaisella käytöksellä kuin mokan Nimetön.

   Lainaa

  48. Rajaton etana 14.2.2024 7:58
   Tulos: +3 (15 ääntä)
   "Rahuli" kieltoon ja heti! Kaikki *-ulit kieltoon. Tämmönen uli-eli kieltä molottava sukulainen mullakin on: "Jokos kisuli kävi tekmässä pisulin? Tulikos kakkeli kanssa?" Heitin akan pihalle, lensi perseelleen liukkaalla ja taas pääsi uli uli...

   Lainaa

  49. Tulos: -1 (5 ääntä)
   Esteetön maito: Niin, mutta miten tämä liittyy rikosilmoituksen tekemiseen? Lainaamassani tekstissä sanottiin ettei portsarin pahoinpitelyn uhrin kannata tehdä rikosilmoitusta koska portsari voi tehdä kostoksi ilmoituksen uhrista. Narikkalapun pudotuksesta?
   Ei ollut lukenut sitä mitä lainasit. Tuo rikosilmoitusviesti oli kyllä tosi typerää uhkailua, harvemmin kai sitä asiakkaat baarissa rikoksia tekevät. Tässä annettiin ymmärtää, että kyllä ne poket kostoksi jotain keksivät...

   Lainaa

  50. Mäntylahti-Piiras 15.2.2024 10:20
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   >rahulit kieltoon sekä sana että Raisa

   Lainaa

  51. Peitettävä noita 15.2.2024 10:55
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Meikämandoliini mäjäyttää rahulit nököpossulompakkoon

   Lainaa

  52. Mäntylahti-Piiras 15.2.2024 13:22
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Peitettävä noita: Meikämandoliini mäjäyttää rahulit nököpossulompakkoon
   kielto ei riitä, tähän auttaa vain Exterminatus

   Lainaa

  53. Kokematon kettu 15.2.2024 16:56
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Kulunut piirroshahmo: Sääntö yks. Valomerkki ei ole merkki, että ravintola suljetaan heti, vaan hetken päästä ja sen yhden juoman ehtii juoda kun 30min ennen sulkemista tulee valomerkki. On henkilökunta halunnut vaan kotia ennen aikojaan ja portsarit ovat monessa paikassa juuri näitä hormonihirmuja, joilla on aineet lopussa ja hermot [...]
   Valomerkki tulee puoli tuntia ennen sulkemista. Jos sulla on siinä kohtaa ns. filmi poikki, sun olis pitänyt älytä poistua jo tunteja aikaisemmin.

   Lainaa

  54. Intiimi peura 15.2.2024 23:00
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Karma on tosiaa aika bitch jos se noin toimii että ihmistä rankaistaan jonkun toisen teoista.

   Lainaa

  55. Nurja päärynä 16.2.2024 15:26
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Sysimusta murmeli: Minä olin kerran kuskina, eli täysin selvinpäin mutta en päässyt baariin sisään koska portsarin mielestä olin liian humalassa. Kännissä olevat kaverit kyllä pääsi.
   Minä en päässyt normitiistaina omilla henkkareillani baariin 18v päivänäni. Selvin päin olin, kuulemma henkkarit vaikuttivat feikiltä (erikoista, kyseessä 16 vuotiaana hankkima passini). Sattumoisin maija vieressä, niin käytiin kaverin kanssa poliiseilta kysymässä, että näyttääkö passi feikiltä. Ei kuulemma, mutta valitettavasti portsari saa valita asiakkaansa. Jostain syystä kaksi tällaista perus blondia tyttöä ei kelvannut asiakkaiksi😅 Poliisit silti huusivat maijasta pokelle, että jos epäilee kyseessä olevan feikit henkkarit niin hänellä on laillinen vastuu ottaa ne haltuun ja soittaa virkavalta paikalle. Toivottivat mulle hyviä synttäreitä ja suosittelivat viereistä baaria, jossa ystävällinen baarimikko tarjosi ilmaisen synttäridrinkin.

   Lainaa

  56. Järeä susi 20.2.2024 20:18
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Tiedä sitten, mitä tuossa on oikeasti tapahtunut, mutta meillä pilkun aikaan käydään kaikille vielä erikseen sanomassa, että juomat huiviin ja ulos (kun kaikki ei sitä vilkuttelua erota strobovaloista). Ja siitä sitten 10min välein jäljelle jääneille asiakkaille. Kaikki on aina olleet pihalla ajoissa, eikä ketään ole tarvinnut riuhtoa ja riehua paikalta pois. Paikallisessa baarissa, jossa en ole töissä, saapi pelata pelin vartissa loppuun siitä kun pilkku on tullut. Sen jälkeen se on peli pussiin ja pihalle. Mutta siitäkin sanotaan etukäteen. Asiakas on ollut tuossa tilanteessa täysin idiootti, mutta voin kuvitella, että portsarillakin on ollut huono päivä, jos tilanne on eskaloitunut noin pahaksi. On yhden käden sormella laskettavissa tilanteet, jolloin asiakas on pitänyt väkisin poistaa baarista nimenomaan pilkun aikaan. Kyllä ne sankarit lentää pihalle jo aikaisemmin, jos tarvetta on.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: aukiolo, baari, huijarit, ikea, kassi, kirpputori, kukkaro, narikka, pilkku, playstation, pleikkari, portsari, ps3, rikosilmoitus, sulkea