Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 129

Mihin kellonaikaan lapsilisät maksetaan?
Vanhempainilta, osa 129

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 46 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Huvittava vuohi 18.1.2024 0:12
   Tulos: +907 (949 ääntä)
   Onneksi Julia ei ottanut tuota ensimmäistä mobilea. Ihan varmasti olisi poika ollut pilalla, jos olisi sitä joutunut tuijottelemaan. Tiedä vaikka homo olisi tullut.

   Lainaa

  2. Tyyris kirahvi 18.1.2024 0:12
   Tulos: +764 (784 ääntä)
   Poikavauvat ei saa nähdä värejä!! Se olisi kamalaa, ties mikä mutantti siitä kasvaisi

   Lainaa

  3. Mukava maksamakkara 18.1.2024 0:21
   Tulos: +551 (569 ääntä)
   Onpa muuten masentava värimaailma, sukupuolesta riippumatta. Toi vaaleanpunainenkin on niin harmahtava että luulisi ettei poikavauva menisi siitä rikki vaikka vanhemmat onkin tuollaisia.

   Lainaa

  4. Tornipöllö 18.1.2024 0:37
   Tulos: +527 (541 ääntä)
   Myönnän, etten ymmärrä vauvoista oikein mitään, mutta eikö ne noin niin kuin yleisesti tykkää enemmän värikkäistä jutuista kuin tuollaisista perus-ikeakaluston sävyisistä? Luulisi, että lapsi itse pitäisi enemmän tuosta mobilesta, jossa on edes vähän jotain väriä. Vai Juliako sitä mobilea ajatteli tuijotella?

   Lainaa

  5. Ronski tuhatjalkainen 18.1.2024 0:38
   Tulos: +69 (79 ääntä)
   Ilmeisesti paskominen on elämisen merkki. Pets alive... Kaikenlaista sitä onkin

   Lainaa

  6. Hullu robotti 18.1.2024 0:58
   Tulos: +431 (441 ääntä)
   Eikö mobilet ole nimenomaan tehty aktivoimaan vauvan aivoja? Luulisi että värit olisivat siihen parempi valinta. Välillä näen niitä instagram-elämäntyylilyylien vitivalkoisia asuntoja missä lasten lelutkin on enintään beigejä ja mietin että olisipa ankeaa 😅

   Lainaa

  7. Raajaton hamsteri 18.1.2024 2:07
   Tulos: +300 (304 ääntä)
   Hullu robotti: Eikö mobilet ole nimenomaan tehty aktivoimaan vauvan aivoja? Luulisi että värit olisivat siihen parempi valinta. Välillä näen niitä instagram-elämäntyylilyylien vitivalkoisia asuntoja missä lasten lelutkin on enintään beigejä ja mietin että olisipa ankeaa 😅
   Näitä tosiaan tunnutaan hankittavan nykyään enemmän sisustustarvikkeiksi kuin oikeasti vauvan tarpeita ajatellen. Tärkeintä ilmeisesti että näyttää vanhemman silmään hyvältä.

   Lainaa

  8. Tulos: +130 (136 ääntä)
   Siis eikö tossa toisessa kuvassa ole vaan värejä muokattu?

   Lainaa

  9. Huvittava vuohi 18.1.2024 2:47
   Tulos: +207 (209 ääntä)
   Raajaton hamsteri: Näitä tosiaan tunnutaan hankittavan nykyään enemmän sisustustarvikkeiksi kuin oikeasti vauvan tarpeita ajatellen. Tärkeintä ilmeisesti että näyttää vanhemman silmään hyvältä.
   Ja vielä tärkeämpää, että näyttää somekuvissa hyvältä.

   Lainaa

  10. Tallentumaton kivi 18.1.2024 3:43
   Tulos: +146 (152 ääntä)
   Hullu robotti: Eikö mobilet ole nimenomaan tehty aktivoimaan vauvan aivoja? Luulisi että värit olisivat siihen parempi valinta. Välillä näen niitä instagram-elämäntyylilyylien vitivalkoisia asuntoja missä lasten lelutkin on enintään beigejä ja mietin että olisipa ankeaa 😅
   Niillä on myös aika huono (varsinkin väri)näkö jonkun aikaa. En yllättyisi, jos vauva ei edes erota tota katosta.

   Lainaa

  11. Tulos: +200 (210 ääntä)
   Tyyris kirahvi: Poikavauvat ei saa nähdä värejä!! Se olisi kamalaa, ties mikä mutantti siitä kasvaisi
   Maaseudulla kasvaneena olen kuullut että niistä kasvaa homonja jos näkevät muutakuin sinisenvärin sekä traktorin.

   Lainaa

  12. Syövyttävä flamingo 18.1.2024 5:25
   Tulos: -53 (83 ääntä)
   Tyyris kirahvi: Poikavauvat ei saa nähdä värejä!! Se olisi kamalaa, ties mikä mutantti siitä kasvaisi
   Luin että "ties mikä muratti". Ajattelin että no nyt meni pieleen mutta toisaalta, kai siitä tänä päivänä voisi kadvaa murattikin, jos siltä tuntuu.

   Lainaa

  13. Kaino kiivi 18.1.2024 6:20
   Tulos: +188 (192 ääntä)
   Tyyris kirahvi: Poikavauvat ei saa nähdä värejä!! Se olisi kamalaa, ties mikä mutantti siitä kasvaisi
   Katsoin että tuossa jälkimmäisessä kuvassa on täsmälleen sama vaaleanpunainen kilke mustavalkoisessa kuvassa. Ei siinä kuvassa muutkaan näe värejä.

   Lainaa

  14. Kynnyksetön papukaija 18.1.2024 7:36
   Tulos: +139 (141 ääntä)
   Mulla on yksi sukulainen, joka nuoresta iästään huolimatta (en sano, että ikä sinänsä on tekijä mutta ei kuitenkaan ole sitä sukupolvea, jossa sukupuolistereotypiat on olleet huipussaan) suorastaan pakotti lapset tykkäämään sukupuoliensa mukaisista väreistä. Jos tytär halusi ostaakin sinisen lelun niin jankutettiin niin kauan "eikö tämä olisi kivempi" vaaleanpunaisesta lelusta, että lopulta siihen päädyttiin. Sama sitten molempien poikien kohdalla. Aivan loukkaantui kun sukulaiset kehtasivat tuoda väärää väriä olevia vaatteita tai jopa väärän väriset säästölippaat kun pitää olla sukupuolen mukaiset värit. Lapset on nyt varmaan pilalla.

   Lainaa

  15. Impotentti kurkku 18.1.2024 7:50
   Tulos: +167 (169 ääntä)
   Lelukaupassa työskentelevänä voin vahvistaa, että lelujen halutaan olevan valkoisia tai mustia, harmaa ehkä menee, mutta mikään muu neutraali sävy ei käy. Vauvojen aivoja stimuloi eniten keltainen ja punainen, joten itse suosisin niitä. Jos ei ole saatavilla neutraalia, niin väri valitaan lähes poikkeuksetta sukupuolen mukaan; tytölle punainen ja pojalle sininen. Harvoin tulee vastaan sellaisia, että joku väri valitaan vain koska se on mieleisin.

   Lainaa

  16. Hyökkäävä liitu 18.1.2024 7:58
   Tulos: +133 (135 ääntä)
   Masentavia nämä haalean väriset lelut. En sano että pitäisi olla värisirkusta, mutta itse juuri nyt 2kk ikäisen lapsen vanhempana otsin sopivasti värikkään lelukaaren ja yksi suosikki pehmokirja on sellainen jossa on yksinkertaiset mutta selkeän väriset kuvat. Vauvat näkee alkuun parhaiten asiat joissa on iso kontrasti ja punaisen värin (muistaakseni). Täten mustavalkoiset selkeät kuvat ja se neuvolan perinteinen iso hymynaamakuva ovat hyviä.

   Lainaa

  17. Itseasiassa 18.1.2024 8:34
   Tulos: +104 (106 ääntä)
   Kaino kiivi: Katsoin että tuossa jälkimmäisessä kuvassa on täsmälleen sama vaaleanpunainen kilke mustavalkoisessa kuvassa. Ei siinä kuvassa muutkaan näe värejä.
   Jes, mä luulin että keksin tuon päästäni, mutta ei! Olisi mahtavaa nähdä Julian ilme, kun tuo selviää. Vaikka vastustan tuota typerää sukupuolittamista, poikaan ei tule mitään vikaa, jos näkee vähän jotain hailakkaa punaista. Saattaa pikemminkin avartaa maailmaa, kun kaiken ei tarvitse olla niin jyrkästi lajiteltu jollekin kuuluvaksi.
   Aikoinaan ostin veljeni syntymättömälle vauvalle lahjaksi oranssin hämähäkkimiespaidan. Eka kysymys oli, että mitäs jos se onkin poika (tuolloin ei vielä ahkerasti kysytty sukupuolta ennen syntymää). Jostain syystä tyttö olisi kuitenkin saanut käyttöä supersankaripaitaa, mutta poika ei oranssia. En tiedä mitä paidalle tapahtui, kun poika syntyi, mutta vaikuttaa onneksi tuo jyrkkyys vähän laantuneen vuosien myötä. 

   Lainaa

  18. Talviasuttava viikinki 18.1.2024 9:18
   Tulos: +72 (74 ääntä)
   Itseasiassa: Jes, mä luulin että keksin tuon päästäni, mutta ei! Olisi mahtavaa nähdä Julian ilme, kun tuo selviää. Vaikka vastustan tuota typerää sukupuolittamista, poikaan ei tule mitään vikaa, jos näkee vähän jotain hailakkaa punaista. Saattaa pikemminkin avartaa maailmaa, kun kaiken ei tarvitse olla niin jyrkästi lajiteltu [...]
   Hirvenmetsästys on sitten vissiin veljen (tai oletettavammin veljen puolison) mielestä tyttösten harrastus, siellä kun on tietyn kirkas oranssi pakollinen väri. Mikäs siinä. 
   En ole omassa agraariyhteisössä kuullut edes 1900-luvun alkupuolella syntyneiltä miehiltä mitään väriölinöitä, kai ne oli ne miehisyyden muilla mitattavia heidän aikaansa. Yksikin jo kuollut sodan aikaan syntynyt rakasti kirkkaanpunaista, tai ainakin käytti sitä tosi hanakasti. 

   Lainaa

  19. Tulos: +75 (77 ääntä)
   Tornipöllö: Myönnän, etten ymmärrä vauvoista oikein mitään, mutta eikö ne noin niin kuin yleisesti tykkää enemmän värikkäistä jutuista kuin tuollaisista perus-ikeakaluston sävyisistä? Luulisi, että lapsi itse pitäisi enemmän tuosta mobilesta, jossa on edes vähän jotain väriä. Vai Juliako sitä mobilea ajatteli tuijotella?
   Jotkut ihmiset asuu ikea-kuvaston kaltaisissa kämpissä ja niille vauvatkin ovat vain sisustuselementtejä. Vauvaa ei hommata siksi että haluaa jälkikasvua vaan siksi että se häkkisänky huoneen nurkassa näyttää niin kivalta.

   Lainaa

  20. Leveähkö herukka 18.1.2024 11:55
   Tulos: +38 (40 ääntä)
   Ronski tuhatjalkainen: Ilmeisesti paskominen on elämisen merkki. Pets alive... Kaikenlaista sitä onkin
   Kyllähän se pöntöllä istuessa tekee aina mieli huutaa I'm so aliveeeee! 😆

   Lainaa

  21. Tulos: +55 (57 ääntä)
   Oon itekki miettiny tuota lelujen värikkyyttä, ja vähänkö oli vaikee löytää värikäs mobile ynnä muita värikkäämpiä leluja, kaikkialla vaan myyään niiiin harmaita ja vaaleasävysiä "kivoja" leluja että ei kiitos

   Lainaa

  22. Esteetön maito 18.1.2024 13:41
   Tulos: +12 (26 ääntä)
   Kynnyksetön papukaija: Mulla on yksi sukulainen, joka nuoresta iästään huolimatta (en sano, että ikä sinänsä on tekijä mutta ei kuitenkaan ole sitä sukupolvea, jossa sukupuolistereotypiat on olleet huipussaan) suorastaan pakotti lapset tykkäämään sukupuoliensa mukaisista väreistä. Jos tytär halusi ostaakin sinisen [...]
   Ainakin minun elinikänäni sukupuolistereotypiat ovat kyllä olleet huipussaan nimenomaan tällä nykykyisellä sukupolvella.

   Lainaa

  23. Kesävihanta piirroshahmo 18.1.2024 14:33
   Tulos: +47 (49 ääntä)
   Tornipöllö: Myönnän, etten ymmärrä vauvoista oikein mitään, mutta eikö ne noin niin kuin yleisesti tykkää enemmän värikkäistä jutuista kuin tuollaisista perus-ikeakaluston sävyisistä? Luulisi, että lapsi itse pitäisi enemmän tuosta mobilesta, jossa on edes vähän jotain väriä. Vai Juliako sitä mobilea ajatteli tuijotella?
   Joo, jos oikein muistan niin vauvojen kehittyvä näkökyky hahmottaa värejäkin aluksi heikosti, ja kirkkaat värit on vauvalle helpoin erottaa toisistaan. Tämän myötä myös esineen muoto on helpompi hahmottaa. Siksi kirkasväriset esineet kiinnostaa vauvoja, ja taitavat vielä tukea aivojen kehitystä antamalla aististumulaatiota jota aivot pääsevät käsittelemään.

   Lainaa

  24. Tulos: +14 (20 ääntä)
   Alussa vauva ei oikee nää värejä nii ei sen väliä onko värikäs vai ei. Meillä aluks vauvan lempi lelut oli mustavalkoset lampaat, vaikka yritti esitellä värikkäämpiäki leluja nii rakasti enemmä kattella niit lampaita. Nykyää on värikkäitä leluja, joilla leikkii ja mobilee oon kiinnittäny kukkia, joita on kiva kattella, ku muute mobile on harmahtava. Toki ei me kyl iha kauheesti ees mobilee tosin käytetä ja vauva nukkuu nykyää mahallaa mielummi. Mut pointti oli et alussa varmaa muutamaa kk ei oo mitää välii lelujen ja muide väreillä, ku vauva ei niitä ees juuri nää.

   Lainaa

  25. Sähköpostiton bataatti 18.1.2024 15:57
   Tulos: +52 (54 ääntä)
   Jostain syystä tämä ei nyt yllätä sen jälkeen kun oon kymmenen vuotta seuraillut puolihuolimattomasti kaikenlaisia sisustusohjelmia ja asuntojen myynti-ilmoituksia. Jos koko kämppä on pelkkää valkoista ja beigeä, vaatteet mukaanlukien niin kai sitä sitten haluaa että sen lapsenkin kaikki tavarat lelut mukaanlukien on sitä samaa.. Itselleni tulee ihan joko sairaala tai hoitolaitos mielikuva noista väreistä ja vähän sääliksi käy muksujakin.

   Lainaa

  26. Tulos: +40 (50 ääntä)
   Esteetön maito: Ainakin minun elinikänäni sukupuolistereotypiat ovat kyllä olleet huipussaan nimenomaan tällä nykykyisellä sukupolvella.
     No nykyisestä en tiedä, mutta joskus kyllä tuntuu, että asiat olivat paremmin ennen Instaa. Pidin serkkujeni vanhoja vaatteita koska miksei, lapset kasvavat ulos niistä niin nopeasti. Serkkuja oli paljon, joten värimaailma vaihteli villisti. Eipä haitannut, muistan, että pidin selkeistä ja kirkkaista väreistä -sininen, punainen, keltainen, kunhan jonkin _värinen_ eikä sellainen ruskea 70-luvun kukerrus (niitä en sitten vaan pitänyt). 
     Oman lapseni puen mieluiten siniseen, koska se on oma mielivärini, mutta jos ei ole (ostan käytettynä), niin ykshailee, ei kai hän vaaleanpunaisesta rikki mene. Tärkeintä lie, että vaate on oikean kokoinen ja kauteen sopiva. Kun en muutenkaan käytä häntä sisustuselementtinä -miten jokin, mikä repii kirjat hyllyistä ja hieroo muovailuvahaa seiniin, ja kantaa sankotolkulla hiekkaa sisään, voisi olla sistuselementti, sistuksen tuhoamiselementti pikemminkin. Täytyy kyllä olla ankeaa lapsilla, jotka eivät saa olla rauhassa mudan peitossa lapsia, vaan pitää istua kiltisti hiukset kiharrettuna beigessä. No, ehkä se on tasa-arvoa, että ennen tytöt eivät saaneet rymytä, nyt kukaan ei saa, kun merkkivaatteet! Vähän samanlaista "tasa-arvoa" kuin vaikkapa naisten nouseva alkoholinkäyttö "kun kerran noilla on ikävää niin olkoon sitten meilläkin! Krapula on kiva!"

   Lainaa

  27. Säikeetön vesimeloni 18.1.2024 18:28
   Tulos: -54 (58 ääntä)
   Huvittava vuohi: Onneksi Julia ei ottanut tuota ensimmäistä mobilea. Ihan varmasti olisi poika ollut pilalla, jos olisi sitä joutunut tuijottelemaan. Tiedä vaikka homo olisi tullut.
   Tyyris kirahvi: Poikavauvat ei saa nähdä värejä!! Se olisi kamalaa, ties mikä mutantti siitä kasvaisi
   Mukava maksamakkara: Onpa muuten masentava värimaailma, sukupuolesta riippumatta. Toi vaaleanpunainenkin on niin harmahtava että luulisi ettei poikavauva menisi siitä rikki vaikka vanhemmat onkin tuollaisia.
   Julian kommenttia enemmän häiritsee teidän kommentit. Mitä se on teiltä pois jos joku haluaa tiettyä väriä?

   Lainaa

  28. Kuriton seuraeläin 18.1.2024 21:13
   Tulos: +32 (34 ääntä)
   Säikeetön vesimeloni: Julian kommenttia enemmän häiritsee teidän kommentit. Mitä se on teiltä pois jos joku haluaa tiettyä väriä?
   Lapsen aivot kaipaa stimulaatiota, ja värit on niitä harvoja, jotka tuon ikäiselle toimii. Ei ne vielä ristisanatehtäviäkään osaa tehdä siinä iässä, kun maataan selällään ja ihmetellään ylempänä heiluvia esineitä. 
   Lapset on tietysti vanhempiensa, mutta toisaalta kaikki maailman lapset ovat koko ihmiskunnan yhteinen ja ainoa tulevaisuudentoivo. Ihan hyvä, että ois fiksumpaa. 
   Pikkuinen asia varmaan lapsen kehityksessä joku väriasia, eli pelkkää mutua varsinaisesti sen suhteen, miten tuo vähävärimen mobile vs. värikkäämpi vaikuttaisi, ja mahdotonkin kai tuollaista olisi verrata. 
   Muta avasin nyt tätä ajattelua, että miksi lasten kehittyminen herättää keskustelua. 

   Lainaa

  29. Vastapuikea meduusa 18.1.2024 21:49
   Tulos: +36 (38 ääntä)
   Huvittava vuohi: Onneksi Julia ei ottanut tuota ensimmäistä mobilea. Ihan varmasti olisi poika ollut pilalla, jos olisi sitä joutunut tuijottelemaan. Tiedä vaikka homo olisi tullut.
   Itsestäni tuli hetero ku katoin vaan ton toisen kuvan. Kiva selittää tää miehelle..

   Lainaa

  30. Valloittava haisunäätä 19.1.2024 4:09
   Tulos: +21 (23 ääntä)
   Ronski tuhatjalkainen: Ilmeisesti paskominen on elämisen merkki. Pets alive... Kaikenlaista sitä onkin
   Paskon, siis elän.

   Lainaa

  31. Huvittava vuohi 19.1.2024 4:49
   Tulos: +19 (21 ääntä)
   Vastapuikea meduusa: Itsestäni tuli hetero ku katoin vaan ton toisen kuvan. Kiva selittää tää miehelle..
   Ymmärtää varmasti. Eihän sille mitään voi, näin se vaan menee.

   Lainaa

  32. Tulos: -20 (22 ääntä)
   Pienet vauvat erottaa parhaiten värejä, joissa on vahva kontrasti eli esimerkiksi musta ja valkea. Ihan pienet vauvat erottaa vain harmaan sävyjä (sekä musta ja valkea). Tämän takia vauvojen lelut on helposti "ankeita". Niitä vaihdetaan sitten iän kartuttua värikkäämpiin. Tämän takia markkinoille on alkanutkin tulla noita harmaita ja mustia mobileita.

   Lainaa

  33. Nuutunut kivi 19.1.2024 13:50
   Tulos: +27 (29 ääntä)
   Kynnyksetön papukaija: Mulla on yksi sukulainen, joka nuoresta iästään huolimatta (en sano, että ikä sinänsä on tekijä mutta ei kuitenkaan ole sitä sukupolvea, jossa sukupuolistereotypiat on olleet huipussaan) suorastaan pakotti lapset tykkäämään sukupuoliensa mukaisista väreistä. Jos tytär halusi ostaakin sinisen [...]
   Tuttavan poikalapsen lempiväri oli vaaleanpunainen. Kunnes meni päivähoitoon. Kahden päivän päästä vaaleanpunainen oli yäk.

   Lainaa

  34. Nuutunut kivi 19.1.2024 13:51
   Tulos: -4 (8 ääntä)
   Talviasuttava viikinki: Hirvenmetsästys on sitten vissiin veljen (tai oletettavammin veljen puolison) mielestä tyttösten harrastus, siellä kun on tietyn kirkas oranssi pakollinen väri. Mikäs siinä.  En ole omassa agraariyhteisössä kuullut edes 1900-luvun alkupuolella syntyneiltä miehiltä mitään väriölinöitä, kai ne oli ne miehisyyden muilla [...]
   Jos hän oli puna-vihersokea ja luuli käyttävänsä vihreää?

   Lainaa

  35. Ruutukartta 19.1.2024 15:07
   Tulos: +8 (12 ääntä)
   Minun poika meni varmaan nyt jotenkin rikki, kun hänen mobilessaan oli vähän vaaleanpunaista 😱

   Lainaa

  36. Tulos: +20 (22 ääntä)
   Nuutunut kivi: Tuttavan poikalapsen lempiväri oli vaaleanpunainen. Kunnes meni päivähoitoon. Kahden päivän päästä vaaleanpunainen oli yäk.
   Mun poika tykkäsi pinkistä kolmivuotiaaksi, kunnes yhtäkkiä "musta on miesten väri". Viime vuonna hän kuitenkin lähti kanssani katsoon Barbie-elokuvaa vaaleanpunaisessa paidassa. 
   Nykypäivän pikkupojat käyttää muuten vaaleanpunaistakin. Ihan näin eskariopen ominaisuudessa rohkenen väittää tietäväni.

   Lainaa

  37. Purppura kameli 20.1.2024 11:46
   Tulos: -11 (17 ääntä)
   Nyt tarkkana niiden värien kanssa. Jos poika-vauvalle ostaa punaisia leluja, niin se aikuisena hakeutuu punaisten huulien luokse. Jos vauvalle ostaa sinistä, niin hän hakeutuu aikuisena sinisten huulien luo. Olisiko se punainen silti vähän terveempi väri?

   Lainaa

  38. Sovelias menninkäinen 20.1.2024 12:29
   Tulos: -30 (36 ääntä)
   Mirkjo: Mun poika tykkäsi pinkistä kolmivuotiaaksi, kunnes yhtäkkiä "musta on miesten väri". Viime vuonna hän kuitenkin lähti kanssani katsoon Barbie-elokuvaa vaaleanpunaisessa paidassa.  Nykypäivän pikkupojat käyttää muuten vaaleanpunaistakin. Ihan näin eskariopen ominaisuudessa rohkenen väittää tietäväni.
   Käyttävät, jos vanhemmat höyryvät aiheesta ja epäsuorasti pakottavat käyttämään. Sitten kun saavat itse päättää, jää vaaleanpunainen hyvin pitkälti pois. Ihan näin yläkoulun työntekijänä rohkenen väittää tietäväni.

   Lainaa

  39. rottanpää 20.1.2024 13:17
   Tulos: +30 (32 ääntä)
   Säikeetön vesimeloni: Julian kommenttia enemmän häiritsee teidän kommentit. Mitä se on teiltä pois jos joku haluaa tiettyä väriä?
   Se on pois siltä lapselta, ja laajassa kuvassa (kun samoin ajattelevia on tarpeeksi) kaikilta miehiltä (ja vielä laajemmassa kuvassa kaikilta muiltakin, kun ottaa huomioon, että miesten käytös vaikuttaa myös muihin.)
   "Pinkki ei sovi pojille" -ajattelu ei rajoitu mihinkään yhteen mobileen. Näiden vanhempien lapset eivät saa tykätä siitä, mistä todella pitävät, ilmaista itseään vapaasti tai olemaan omia itsejään, vaan heidät tungetaan muottiin ja opetetaan tukahduttamaan kaikki sen muotin olkopuolelle jäävä. Näihin ahtaisiin sukupuolimuotteihin liittyy niin paljon muutakin kuin värit, ja ne värit on itse asiassa niistä se kaikkein pienin huoli. Näistä ahtaissa muoteissa kaavatetuista lapsista tulee ahtaita aikuisia, ja sama homma jatkuu.
   On kai mahdollista, että juuri tässä tapauksessa muottiin pakotus rajoittuukin vain väreihin (mikä on toki yksinäänkin huono), mutta vähän pahaa pelkään ettei: en ole kovin luottavainen sen suhteen, että ihmisillä, joille värien sukupuolittaminen on näin tärkeää, ei olisi myös muita sukupuolittuneita asenteita. 

   Lainaa

  40. Letittämätön kyyhky 20.1.2024 18:30
   Tulos: +14 (14 ääntä)
   Impotentti kurkku: Lelukaupassa työskentelevänä voin vahvistaa, että lelujen halutaan olevan valkoisia tai mustia, harmaa ehkä menee, mutta mikään muu neutraali sävy ei käy. Vauvojen aivoja stimuloi eniten keltainen ja punainen, joten itse suosisin niitä. Jos ei ole saatavilla neutraalia, niin väri valitaan lähes poikkeuksetta [...]
   Onpas surullista jos on noin yleistä. Itse olen pyrkinyt pienille lapsille aina ostamaan värikästä. Samat lelut ja vaatteet kätevästi mennytkin isoveljeltä pikkusiskolle. Esikoinen on siinä iässä, että suosii mustaa ja valkoista, mutta saattaa silti käyttää myös myös liilaa, punaista, oranssia, keltaista jne, vaikka jo isompi koululainen on ja päättää itse vaatteistaan.

   Lainaa

  41. 80-luvun jonne 21.1.2024 19:36
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   Tornipöllö: Myönnän, etten ymmärrä vauvoista oikein mitään, mutta eikö ne noin niin kuin yleisesti tykkää enemmän värikkäistä jutuista kuin tuollaisista perus-ikeakaluston sävyisistä? Luulisi, että lapsi itse pitäisi enemmän tuosta mobilesta, jossa on edes vähän jotain väriä. Vai Juliako sitä mobilea ajatteli tuijotella?
   Nuohan on täsmälleen samat mobilet

   Lainaa

  42. Häiritsevä kilpikonna 21.1.2024 23:05
   Tulos: +14 (14 ääntä)
   Sovelias menninkäinen: Käyttävät, jos vanhemmat höyryvät aiheesta ja epäsuorasti pakottavat käyttämään. Sitten kun saavat itse päättää, jää vaaleanpunainen hyvin pitkälti pois. Ihan näin yläkoulun työntekijänä rohkenen väittää tietäväni.
   Viisivuotias poikani on aina tykännyt pinkistä, vaikka toiset isovanhemmat tarmokkaasti yrittävät sinistä ja harmaata tarjota. Kuvat menevät värien edelle eli mieluummin ottaa (värinä inhoamansa) mustan paidan dinosaurusprintillä kuin pinkin batmanpaidan. Väristä tykkäämistä ehkä vahvistaa se, että ihailee kovasti seitsemän vuotta vanhempaa (poika)serkkuaan, jonka lempivärejä ovat pitkään olleet pinkki ja violetin eri sävyt. Molemmat ovat leikkineet autoilla, dinosauruksilla, pehmoeläimillä ja keittiöllä, molemmat maalaavat ja pelaavat pallopelejä ja skeittaavat. Tosi absurdia ajatella, että väri voisi millään tavalla muuttaa tai määrittää ihmistä. Kuitenkin pitkään punainen oli miesten ja sininen naisten väri. Vähän kuin väitetään että pojat luonnostaan ja geneettisesti tykkäävät autoista. Nopeaa evoluutiota kun autoja kuitenkin ollut se vähän päälle sata vuotta ja ihmisiä aika paljon kauemmin🤷‍♀️

   Lainaa

  43. Kuolemanvakava piirroshahmo 22.1.2024 6:25
   Tulos: +8 (8 ääntä)
   Mukava maksamakkara: Onpa muuten masentava värimaailma, sukupuolesta riippumatta. Toi vaaleanpunainenkin on niin harmahtava että luulisi ettei poikavauva menisi siitä rikki vaikka vanhemmat onkin tuollaisia.
   Minä en edes meinannu nähä mitään värieroo, ihmettelin kauan, että miten alempi muka kelpaa, vaikka ihan identtinen ylemmän kanssa. Sitten huomasin hienosen värieron.😄

   Lainaa

  44. Tulos: -18 (18 ääntä)
   Huvittava vuohi: Onneksi Julia ei ottanut tuota ensimmäistä mobilea. Ihan varmasti olisi poika ollut pilalla, jos olisi sitä joutunut tuijottelemaan. Tiedä vaikka homo olisi tullut.
   Julialla sentään järki päässä, toisin kuin sinulla.

   Lainaa

  45. Käsitetty puhveli 23.3.2024 0:15
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Sovelias menninkäinen: Käyttävät, jos vanhemmat höyryvät aiheesta ja epäsuorasti pakottavat käyttämään. Sitten kun saavat itse päättää, jää vaaleanpunainen hyvin pitkälti pois. Ihan näin yläkoulun työntekijänä rohkenen väittää tietäväni.
   Näin yläkoulun työntekijänä väittäisin, että yläkoulu on kyllä aivan väärä paikka havainnoida lasten mieltymystä tiettyihin väreihin. Olisi aika ihme jos yläkouluun asti pääsisi oppimatta ympäriltään oletuksia "tyttöväreistä" ja "poikaväreistä".

   Lainaa

  46. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Mirkjo: Mun poika tykkäsi pinkistä kolmivuotiaaksi, kunnes yhtäkkiä "musta on miesten väri". Viime vuonna hän kuitenkin lähti kanssani katsoon Barbie-elokuvaa vaaleanpunaisessa paidassa.  Nykypäivän pikkupojat käyttää muuten vaaleanpunaistakin. Ihan näin eskariopen ominaisuudessa rohkenen väittää tietäväni.
   Poika oli oikeassa, tässä eka nopeasti löytämäni linkki asiasta: https://www.savonsanomat.fi/paikalliset/2984401

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kuva, lapsilisät, lelu, maksaa, mobile, pankki, pets alive, poikien, s-pankki, tili, tyttöjen, vanhemmat, väri