Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Roskalavalla rapisee, osa 178

Muumimukit mainittu! "Onko tässä mitään järkeä?"
Roskalavalla rapisee, osa 178

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 40 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Veljetön raadonsyöjä 30.1.2024 0:20
   Tulos: +355 (359 ääntä)
   Onkohan se pyhäinhäväistys jos antaa Muumimukeja ilmaiseksi? Kyllähän siinä toki poljetaan hintoja kun parin sadan mukit lahjoitetaan 😆. Mutta mikähän siinä on että muiden pitää olla poliisina sille mitä lahjoittaa? Kai sitä saa vaikka koko omaisuutensa lahjoittaa jos sellainen fiilis tulee?

   Lainaa

  2. Käärinliinaton kuguaari 30.1.2024 0:29
   Tulos: +339 (341 ääntä)
   Ihan hyvä vaan, jos muumimukien hintoja alennetaan. Sit ehkä jengi käyttäis niitä juomiseen pölyn keräämisen sijaan.

   Lainaa

  3. Reseptivapaa satuhahmo 30.1.2024 0:41
   Tulos: +203 (207 ääntä)
   Voi ei! Kahvikuppikeräilijän kokoelman arvo putoaa kun joku toinen haluaa kaappeihinsa tilaa.

   Lainaa

  4. Hapero pöllö 30.1.2024 1:11
   Tulos: +323 (327 ääntä)
   Nyt tiedän vihdoin mitä teen jos voitan lotossa: ostan kaupat tyhjäksi muumimukeista ja jakelen niitä ilmaiseksi, ihan vaan muumimukifanaatikkojen kiusaksi. Ja ehkä ostan uuden auton jos rahaa jää.

   Lainaa

  5. Tumma kookos 30.1.2024 2:22
   Tulos: +139 (141 ääntä)
   Evitan pitäisi toimittaa mukinsa ensin Sallalle jotta Niina tulisi hakemaan molemmat 😆

   Lainaa

  6. Tulos: +86 (88 ääntä)
   Tietämättä onko tuossa mukivalikoimassa joka superharvinainen, mutta eiköhän useimpia muumimukeja ole niin paljon tarjolla, ettei arvo muutu vaikka joku ilmaiseksi jakaisikin.

   Lainaa

  7. Uuvahtanut Salaatti 30.1.2024 7:03
   Tulos: +208 (212 ääntä)
   Hakija ei ole varmasti lähtenyt edes kotoaan. Mahdollisesti pohtinut lähtevänsä. Tiedätte ihmistyypin.

   Lainaa

  8. Itseasiassa 30.1.2024 7:16
   Tulos: +138 (140 ääntä)
   Tuo Millan hakija vaikuttaa taas näiltä, joilla on vähän ajanhallintaongelmia. Mulla on sellainen sukulainen, joka on aina kaikkialta myöhässä. Siinä vaiheessa kun pitäisi lähteä, jotta olisi ajoissa perillä, niin esim. se istuu sohvalle ja alkaa lukea lehteä. Tai harrastaa jotain muuta kiireetöntä asiaa. En oikein tiedä, miksi siitä myöhästelystä pitää saada aina joku show tehtyä, kaikki kun tietää hänen olevan myöhässä. On mulla ollut myös arvokkaamman tavaran ostaja jonka työvuoro yllätti joka hakukerta, oli sillä kuulemma ihan työvuorolista, ettei ollut mikään päivystäjä. Olisko ollut neljäs kerta, jonka jälkeen pistin ettei tarvitse tuolla hakemaan, niin itkuhan sieltä tuli, selittelyä kuinka on ollut kiireitä ja plaa plaa. Koska mullahan ei ollut muuta kuin aikaa odotella jotain jolle kalenteri on liian vaikea.

   Lainaa

  9. Luettava sorsa 30.1.2024 7:47
   Tulos: +99 (99 ääntä)
   Terhi taisi vaan harmistua kun ei ehtinyt ensin varaamaan mukeja.

   Lainaa

  10. Tinkimätön unikeko 30.1.2024 7:49
   Tulos: +44 (46 ääntä)
   Hapero pöllö: Nyt tiedän vihdoin mitä teen jos voitan lotossa: ostan kaupat tyhjäksi muumimukeista ja jakelen niitä ilmaiseksi, ihan vaan muumimukifanaatikkojen kiusaksi. Ja ehkä ostan uuden auton jos rahaa jää.
   Ei taida jäädä ylimääräistä näillä mumimukihinnoilla.

   Lainaa

  11. Höpsö ihminen 30.1.2024 8:05
   Tulos: +81 (89 ääntä)
   Itseasiassa: Tuo Millan hakija vaikuttaa taas näiltä, joilla on vähän ajanhallintaongelmia. Mulla on sellainen sukulainen, joka on aina kaikkialta myöhässä. Siinä vaiheessa kun pitäisi lähteä, jotta olisi ajoissa perillä, niin esim. se istuu sohvalle ja alkaa lukea lehteä. Tai harrastaa jotain muuta [...]
   Ihan tosi random huutelu sivusta, mutta luin joskus artikkelin, jossa kerrottiin aivovamman saaneista henkilöistä. Todella usein tapauksissa toistui juuri tuollainen kadonnut ajantaju ja ennen kaikkea kyky arvioida kauanko jossain asiassa kestää eli usein myöhästelyyn liittyi se, että he oikeasti luulivat, että voivat vielä tämän yhden pikkujutun tässä tehdä vaikka oikeasti aikaa ei ollut yhtään. Ja huomautan vielä varulta, että aivovamma ei aina tarkoita lähes vihanneksena elämistä vaan siitä voi kärsiä ihan tietämättäänkin pitkään, jos kyseessä lievä tapaus.

   Lainaa

  12. Kilokalori 30.1.2024 8:35
   Tulos: +81 (83 ääntä)
   Aikani torissa saamiani muumimukeja myin. Osa meni kaupaksi isoonkin hintaan. Sitten kun loppujen suht tavallisten mukien myyntihinta ei vastannut enää säädön määrää, vein ne paikallisen eläinsuojeluyhdistyksen kirpputorille heille myytäväksi. Voin sanoa, että muumimukien ostajat muuten säätää. Todella niin maan perusteellisesti.

   Lainaa

  13. Itseasiassa 30.1.2024 8:59
   Tulos: +51 (63 ääntä)
   Höpsö ihminen: Ihan tosi random huutelu sivusta, mutta luin joskus artikkelin, jossa kerrottiin aivovamman saaneista henkilöistä. Todella usein tapauksissa toistui juuri tuollainen kadonnut ajantaju ja ennen kaikkea kyky arvioida kauanko jossain asiassa kestää eli usein myöhästelyyn liittyi se, että he oikeasti luulivat, että [...]
   En usko että tällä sukulaisella on aivovammasta kiinni, kyllä se töissä osaa käydä, tiedän että tapaa paljon asiakkaitakin. Enemmän tulee mieleen sellainen hiljainen muiden kontrollointi, kukaan ei voi aloittaa ennen kun hän on paikalla. 
   Jos ei onnistu FB-kirpparilla ajan sopiminen, niin voisin kyllä joustaa jos ostaja antaisi vinkkiä että tällaista ongelmaa on. Mutta jos tulee vain itkua ja syyttelyä, kun en jaksa neljän kerran jälkeen odotella häntä kotona, niin saa olla. 

   Lainaa

  14. Suojaton perhonen 30.1.2024 9:23
   Tulos: -65 (79 ääntä)
   Milla sanoo että noitten viestien kohalla kello oli 19.15, mutta tuolla näkyy että 18.59 Milla viestinyt etteivät ole enää kotona!

   Lainaa

  15. Simppeli sarvikuono 30.1.2024 9:35
   Tulos: +63 (63 ääntä)
   Suojaton perhonen: Milla sanoo että noitten viestien kohalla kello oli 19.15, mutta tuolla näkyy että 18.59 Milla viestinyt etteivät ole enää kotona!
   Niin? Siinä näkyy, milloin viestiketjuun on alkanut tulla uutta asiaa. Nuo hakijan viestit ja Millan viesti eivät ole tulleet kaikki samalla kellonlyömällä, joten tästä voisi päätellä, että sovellus ei näytä kaikkien viestien kellonaikaa erikseen kuten vaikka WhatsApp. Ne saa varmaankin  näkymään muuten, Milla on tarkastanut.

   Lainaa

  16. Tulos: +79 (81 ääntä)
   Suojaton perhonen: Milla sanoo että noitten viestien kohalla kello oli 19.15, mutta tuolla näkyy että 18.59 Milla viestinyt etteivät ole enää kotona!
   Niin. Milla on ilmoittanut klo 18.59 ettei enää ole kotona, ja maton hakija on reagoinut vasta klo 19.15.

   Lainaa

  17. Tulos: +83 (89 ääntä)
   Itseasiassa: Tuo Millan hakija vaikuttaa taas näiltä, joilla on vähän ajanhallintaongelmia. Mulla on sellainen sukulainen, joka on aina kaikkialta myöhässä. Siinä vaiheessa kun pitäisi lähteä, jotta olisi ajoissa perillä, niin esim. se istuu sohvalle ja alkaa lukea lehteä. Tai harrastaa jotain muuta [...]
     Itse en ole tahallani myöhässä, mutta pienten aikamäärien hallinta puuttuu. Eli jos pitäisi kuudelta lähteä, olen kyllä kuudelta valmis, eli siis kassi pakattuna ja vaatteet yllä. Bussilipun löytämiseenhän menee vain 30 sekuntia, samoin kuin hampaiden harjaukseen, samoin kuin valojen ja hellan tarkistukseen, ja kissan vesikulhon tarkistukseen, ja takin pukemiseen, ja ja....Kun tarpeeksi tulee mikrotehtäviä joissa menee vain sekunti, niin se onkin aika monta sekuntia. 
     Asia on ratkaistu lisäämällä aikatauluihin kohta "yleinen sekoilu". 

   Lainaa

  18. Törkiä piirroshahmo 30.1.2024 10:47
   Tulos: +49 (53 ääntä)
   Uuvahtanut Salaatti: Hakija ei ole varmasti lähtenyt edes kotoaan. Mahdollisesti pohtinut lähtevänsä. Tiedätte ihmistyypin.
   Molempien tavaranlahjoittajien olisi siis pitänyt käydä viemässä mukit "hakijalle". Tämähän se trendi on. Edes ilmaista ei vaivauduta hakemaan. Silloinhan sitä ei oikeasti tarvi.

   Lainaa

  19. It's a deal 30.1.2024 10:58
   Tulos: +29 (31 ääntä)
   Aika paljon pitäisi mitään jakaa ilmaiseksi, että se arvoon vaikuttaisi. Nillittämistä ja vääntöä se voi hetkellisesti aiheuttaa, kun ihmiset usein vetoavat siihen, mitä joku on joskus maksanut, tai jättänyt maksamatta, kun ei ymmärretä kysynnän ja tarjonnan lakia. Sitten kun kaikilla halukkailla on se tuote, arvo on nolla. Huutokauppa-, antiikki- ja panttilainaamo-ohjelmissa tämä kärjistyy, koska kaikki on sen arvoista, mitä joku siitä suostuu maksamaan. Ei sen arvoista, mitä joku joskus on maksanut. Näissähän ostaja ei henkilökohtaisesti halua objektia, vaan uskoo ja toivoo löytävänsä jonkun, joka haluaa, ja saavansa palkkion siitä vaivasta voiton muodossa.

   Lainaa

  20. Tulos: +36 (38 ääntä)
   Itseasiassa: En usko että tällä sukulaisella on aivovammasta kiinni, kyllä se töissä osaa käydä, tiedän että tapaa paljon asiakkaitakin. Enemmän tulee mieleen sellainen hiljainen muiden kontrollointi, kukaan ei voi aloittaa ennen kun hän on paikalla. Jos ei onnistu FB-kirpparilla ajan sopiminen, niin voisin kyllä joustaa jos [...]
   Onpa ärsyttävää! 😣 Kai kuitenkin nykyään jo aloitatte juhlat ja muut vaikkei hän olisikaan vielä paikalla? Oppisi siitä että elämä pyörii ilman häntäkin ja jos haluaa ehtiä mukaan, pitää lähteä aiemmin kotoa.

   Lainaa

  21. Tulos: -6 (20 ääntä)
   Veljetön raadonsyöjä: Onkohan se pyhäinhäväistys jos antaa Muumimukeja ilmaiseksi? Kyllähän siinä toki poljetaan hintoja kun parin sadan mukit lahjoitetaan 😆. Mutta mikähän siinä on että muiden pitää olla poliisina sille mitä lahjoittaa? Kai sitä saa vaikka koko omaisuutensa lahjoittaa jos sellainen fiilis tulee?
   Lahjavero pitää maksaa jos annettavan omaisuuden arvo ylittää 5000e. :)

   Lainaa

  22. Tulos: +39 (43 ääntä)
   Itseasiassa:
   On mulla ollut myös arvokkaamman tavaran ostaja jonka työvuoro yllätti joka hakukerta, oli sillä kuulemma ihan työvuorolista, ettei ollut mikään päivystäjä. Olisko ollut neljäs kerta, jonka jälkeen pistin ettei tarvitse tuolla hakemaan, niin itkuhan sieltä tuli, selittelyä kuinka on ollut kiireitä ja plaa plaa. Koska mullahan ei ollut muuta kuin aikaa odotella jotain jolle kalenteri on liian vaikea.
   Ite oon just sellanen tyyppi jolle tuollainen aikataulujen organisointi on ihan mahdoton tehtävä, mutta en koskaan ole syyttänyt siitä ketään muita kuin itseäni. Naurettava pelkkä ajatuskin että muiden pitäisi juosta minun menojen ja aikataulumokien mukaan kuin pilliä viheltämällä.

   Lainaa

  23. Tohlo leijona 30.1.2024 15:53
   Tulos: +33 (35 ääntä)
   Philo: Lahjavero pitää maksaa jos annettavan omaisuuden arvo ylittää 5000e. 😊
   Kyllä, lahjan saajan. 🙃 ja tämäkin per perse: lahjoita omaisuus usealle henkilölle

   Lainaa

  24. Hännätön lisko 30.1.2024 19:32
   Tulos: +3 (11 ääntä)
   Tohlo leijona: Kyllä, lahjan saajan. 🙃 ja tämäkin per perse: lahjoita omaisuus usealle henkilölle
   Jep. Voipi lahjoittaa 4999€ arvosta omaisuutta per vuosi per henkilö. Vaan kaikkeen se verottajakin sotkeutuu. Jos olisi paljon omaisuutta niin myisi kaiken ja ostaisi sillä kultaa. Sitten vain jättäisi niitä kultapalasia sinne sun tänne löydettäväksi. Niitähän saa siis muutamien satasten/tonnien arvoisina hippuina. Ei tarvitse olla monen kymmenen kilon harkkoina :-) Siitäpä tulikin idea, että voisi testata miten rehellisiä ihmiset on jos laittaisi vaikka jonkin tunnisteen minkä poliisi voi selvittää. Sitten odotella moniko toimittaisi ne poliisille. Suomessa voisi olla aika iso prosentti, täällä ollaan niin rehellisiä. Mutta ei kaikki toki.

   Lainaa

  25. Pilkuntarkka kotieläin 30.1.2024 19:57
   Tulos: +19 (21 ääntä)
   Hännätön lisko: Jep. Voipi lahjoittaa 4999€ arvosta omaisuutta per vuosi per henkilö. Vaan kaikkeen se verottajakin sotkeutuu. Jos olisi paljon omaisuutta niin myisi kaiken ja ostaisi sillä kultaa. Sitten vain jättäisi niitä kultapalasia sinne sun tänne löydettäväksi. Niitähän saa siis muutamien satasten/tonnien arvoisina hippuina. [...]
   Tuo 4999e on kolmen vuoden välein. Mutta toiselle voi ostaa ruokaa tai huonekaluja, mitä ei lasketa tai maksaa asumiskustannuksia suoraan vuokranantajalle, sähköyhtiölle tms. Jostain syystä ei voi kuitenkaan verottomasti maksaa toisten asuntolainoja pois. Tuossa tarkemmin: https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/omaisuus/lahja/milloin-pit%C3%A4%C3%A4-maksaa-lahjaveroa/koti-irtaimisto-tai-kasvatusta-tai-koulutusta-varten-annettu-lahja/

   Lainaa

  26. Kiihkoileva tohtori 30.1.2024 20:32
   Tulos: +11 (15 ääntä)
   Käärinliinaton kuguaari: Ihan hyvä vaan, jos muumimukien hintoja alennetaan. Sit ehkä jengi käyttäis niitä juomiseen pölyn keräämisen sijaan.
   Se tunne kun joskus vuosia sitten saanut pari mukia lahjaksi, ennen kuin niiden keräilystä tuli nykyisen kaltainen ilmiö. En ollut käyttänyt koska suosin isompia mukeja (yhteen kuppiin sopii 1.5 muumimukillista), ja sitten kun tästä keräilystä tuli "in" ja erehdyin huvikseni tarkistamaan omistamieni mukien arvon niin nyt sitten niitä ei edes kehtaa käyttää enää. Sattuu olemaan pari sellaista n. 100e "arvoista" mukia. Sitten päästään siihen että kannattaisiko ne myydä jo pois, tippuuko niiden arvo vai nouseeko se vielä jos niitä säilyttää toiset kymmenen vuotta. Oon vaan pistänyt ne kaappiin ja 90% ajasta en edes muista niiden olemassaoloa.

   Lainaa

  27. Tekevä hämähäkki 30.1.2024 20:35
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Hännätön lisko: Jep. Voipi lahjoittaa 4999€ arvosta omaisuutta per vuosi per henkilö. Vaan kaikkeen se verottajakin sotkeutuu. Jos olisi paljon omaisuutta niin myisi kaiken ja ostaisi sillä kultaa. Sitten vain jättäisi niitä kultapalasia sinne sun tänne löydettäväksi. Niitähän saa siis muutamien satasten/tonnien arvoisina hippuina. [...]
   Niin, no. Varmasti jotkut hörhöt ne pitäisikin mutta mihin viet ne hiput että saat rahaa? Eikö siellä paikassa haluta tietää aika tarkkaan mistä olet saanut haltuusi tämän muutaman satasen tai tonnin arvoisen kultakimpaleen? Ennemmin suosittelisin ihan oikeaa rahaa. Lompakko jossa vaikka viiden sadan euron seteli, lompakossa yhteystiedot.

   Lainaa

  28. Arveluttava sarvikuono 30.1.2024 23:08
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Tekevä hämähäkki: Niin, no. Varmasti jotkut hörhöt ne pitäisikin mutta mihin viet ne hiput että saat rahaa? Eikö siellä paikassa haluta tietää aika tarkkaan mistä olet saanut haltuusi tämän muutaman satasen tai tonnin arvoisen kultakimpaleen? Ennemmin suosittelisin ihan oikeaa rahaa. Lompakko jossa vaikka viiden sadan euron seteli, lompakossa yhteystiedot.
   Mietin kans että pitääkö kultahipun mukana olla myös kuitti. Kultakaupathan noita vois ostaa. Tai kanikonttori. Hyvä idea lompsa 200e setelillä. Tosin sitä ei kaupat tykkää ottaa vastaan ja pankkikin kyselee. Parempi nippu kaksikymppisiä. 500e seteliä ei taida enää ollakaan, ainakaan uusia ei vissiin paineta?

   Lainaa

  29. Johdoitettu pähkinä 31.1.2024 14:37
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Käärinliinaton kuguaari: Ihan hyvä vaan, jos muumimukien hintoja alennetaan. Sit ehkä jengi käyttäis niitä juomiseen pölyn keräämisen sijaan.
   Mä keräilin muumimukeja ja niitä oli aika paljon parhaimmillaan. Musta oli kiva joka päivä arpoa aamuisin, mikä on sen päivän käyttömuki. :D  Sittemmin myin kokoelmani. Osan mukeista halusi isä ostaa ja osan sit myin ihan netin kautta ja mulla jäi enää vain yksi muki, joka sekin on ihan vaan hyllyllä keräämässä pölyä. Se on se kaikista ensimmäisin muumimuki, jonka lapsena sain. En vain raaskinut sitä heittää pois. Siinä on hyvä pitää kyniä ja muita pikkujuttuja. :D

   Lainaa

  30. Nuutunut kivi 31.1.2024 18:04
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   Käärinliinaton kuguaari: Ihan hyvä vaan, jos muumimukien hintoja alennetaan. Sit ehkä jengi käyttäis niitä juomiseen pölyn keräämisen sijaan.
   Uusi muotitrendi: Kerää pölysi Muumumukeihin!

   Lainaa

  31. Hupaisa päärynä 1.2.2024 1:03
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Höpsö ihminen: Ihan tosi random huutelu sivusta, mutta luin joskus artikkelin, jossa kerrottiin aivovamman saaneista henkilöistä. Todella usein tapauksissa toistui juuri tuollainen kadonnut ajantaju ja ennen kaikkea kyky arvioida kauanko jossain asiassa kestää eli usein myöhästelyyn liittyi se, että he oikeasti luulivat, että [...]
   Ns. "time blindness" eli vaikeus ymmärtää ajan kulkua tai esim. arvioida kauanko jossain asiassa kestää (vaikka olisi tuttu asia) on myös tosi yleistä esim. ihmisillä joilla on ADHD. Toki ei se ole mikään oikeuttava syy olla myöhässä, vaikka vaikeuttaakin arkea tosi paljon, pitäis vaan yrittää varata sitä aikaa vielä enemmän ja mieluummin sit saapua liian ajoissa.

   Lainaa

  32. Tulos: +10 (10 ääntä)
   Oikein naurattaa mökillä ryystää kaffetta muutaman markan muumimukeista jotka ovat nykyään mukamas jotakin omaisuuksien arvoisia keräilyharvinaisuuksia. En todellakaan lähde jokusen satasen takia niitä hörhöille kauppaamaan vaan kahvia kaatuu vanhaan tahtiin, saa perikunta sitten hämmästellä että paappa se on tyynesti ryystänyt kahvia tonnin muumimukista XD

   Lainaa

  33. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Voin kokemuksesta kertoa että ei koskaan kannata antaa mitään ilmaseksi pois. Saat kaikki pahimmat renkaanpotkijat ja ghostaajat ja palvelun vaatijat niskoille. Vaikka olis kyseessä vanha tiskirätti niin pyydä siitä pari euroa.

   Lainaa

  34. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Kilokalori: Aikani torissa saamiani muumimukeja myin. Osa meni kaupaksi isoonkin hintaan. Sitten kun loppujen suht tavallisten mukien myyntihinta ei vastannut enää säädön määrää, vein ne paikallisen eläinsuojeluyhdistyksen kirpputorille heille myytäväksi. Voin sanoa, että muumimukien ostajat muuten säätää. Todella niin maan perusteellisesti.
   Joo, joku niissä muumimukeissa on että porukka menee sekaisin

   Lainaa

  35. Äänetön banaani 2.2.2024 18:18
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Hupaisa päärynä: Ns. "time blindness" eli vaikeus ymmärtää ajan kulkua tai esim. arvioida kauanko jossain asiassa kestää (vaikka olisi tuttu asia) on myös tosi yleistä esim. ihmisillä joilla on ADHD. Toki ei se ole mikään oikeuttava syy olla myöhässä, vaikka vaikeuttaakin arkea tosi paljon, pitäis vaan yrittää varata sitä aikaa vielä enemmän ja mieluummin sit saapua liian ajoissa.
   Tämä on ihan totta. Itse nuorena myöhästelin 15-30 minuuttia kaikesta enkä suinkaan tahallani, vaan ajanhallintani vain oli täydellinen katastrofi. En osannut laskea että paikalle ehtimiseen menee kävellen/pyörällä aikaa oikeasti tietyn verran jne. plus pienet askareet mistä joku alempi kommentoija totesi veivat ylimääräistä aikaa plus yleinen vahingossa tapahtuva jumitus. Monet luulivat että olen välinpitämätön heidän ajastaan vaikka kärsin kovasta syyllisyydesta ja huonommudeen tunteesta asian vuoksi. Pari vuotta sitten selvisikin että mulla on ADHD ja se on hyvin yleinen ongelma ADHD-tyypeillä. Oon saanut myöhästelyn tasoitettua myös tämän asian tietäessäni siten että laitan puhelimeen hälytyksiä n.5-10 minuutin välein viimeistään edeltävälle tunnille ennen menoa. Hälyty "herättää" aina jos on harhautunut tekemään muuta ja tietää sitten myös paljonko aikaa on jäljellä. Se on saanut itseni olemaan yleensä joko paikalla just kun pitää tai max. pari minuuttia myöhässä. Mutta se on oikeasti ihan todella vaikeaa, varsinkin kun ADHD:n yleinen oire on myös huono työmuisti eli asiat unohtelee kun niitä ei näe, ja lähtövaiheessa huomaakin että ai niin, hanskat, ai niin, avaimet, ai niin, silmälasit, jne.

   Lainaa

  36. Ontuva kauris 2.2.2024 19:18
   Tulos: -4 (16 ääntä)
   Hupaisa päärynä: Ns. "time blindness" eli vaikeus ymmärtää ajan kulkua tai esim. arvioida kauanko jossain asiassa kestää (vaikka olisi tuttu asia) on myös tosi yleistä esim. ihmisillä joilla on ADHD. Toki ei se ole mikään oikeuttava syy olla myöhässä, vaikka vaikeuttaakin arkea tosi paljon, pitäis vaan yrittää varata sitä aikaa vielä enemmän ja mieluummin sit saapua liian ajoissa.
   Äänetön banaani: Tämä on ihan totta. Itse nuorena myöhästelin 15-30 minuuttia kaikesta enkä suinkaan tahallani, vaan ajanhallintani vain oli täydellinen katastrofi. En osannut laskea että paikalle ehtimiseen menee kävellen/pyörällä aikaa oikeasti tietyn verran jne. plus pienet askareet mistä joku alempi kommentoija totesi veivat [...]
   Time blindness on silkkaa välinpitämättömyyttä. It’s a you-problem.
   Jos on aina 15-30 minuuttia myöhässä, voi yksinkertaisesti kuvitella kaiken alkavan 30 minuuttia aiemmin. Eli "koulu alkaa kello 8:30", tadaa, olet 8:45-9:00 aikaan perillä. 
   Mutta ei, muiden ajasta ei välitetä, vaan yhteiskunnan pitäisi taipua ymmärtämään jUuRi SiNuA. 🙄

   Lainaa

  37. Vaaraton koira 3.2.2024 11:35
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Mitenhän kävisi jos muumimukien keksijä/suunnittelija canceloitaisiin jostain syystä? Siis ihan ajatuksena ilman mitään todenperää pohdinnaksi. Olisi jokin seks.rikos tai kainalontuulettelua historiassa. Lähtisikö mukit myyntiin halvalla ja tori täyttyisi, tai piiloon ullakolle ettei kukaan näe?

   Lainaa

  38. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Käärinliinaton kuguaari: Ihan hyvä vaan, jos muumimukien hintoja alennetaan. Sit ehkä jengi käyttäis niitä juomiseen pölyn keräämisen sijaan.
   Eikö noilla kerätä pääasiassa rahaa eikä pölyä...

   Lainaa

  39. Pystysuora flamingo 14.2.2024 17:14
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Ontuva kauris: Time blindness on silkkaa välinpitämättömyyttä. It’s a you-problem. Jos on aina 15-30 minuuttia myöhässä, voi yksinkertaisesti kuvitella kaiken alkavan 30 minuuttia aiemmin. Eli "koulu alkaa kello 8:30", tadaa, olet 8:45-9:00 aikaan perillä.  Mutta ei, muiden ajasta ei välitetä, vaan yhteiskunnan pitäisi taipua ymmärtämään jUuRi SiNuA. 🙄
   Missä kohtaa nämä kaksi kommentoijaa vaativat yhteiskuntaa toimimaan heidän aikakäsityksensä mukaan? Minä näin vain kommentteja, joissa kerrottiin, että tällaisessa myöhästelyssä ei välttämättä ole kyse välinpitämättömyydestä, pahansuopuudesta tai valta-asetelman osoittamisesta kuten moni olettaa, vaan siitä että eri tavalla toimivat aivot tekevät ajoissa olemisesta vaikeaa.
   Sinun ehdottamasi toimintamalli on toki ihan toimiva keino yrittää taklata kyseistä ongelmaa. Useimmat ADHD:n tai muun syyn takia aikasokeutta kokevat tekevät kyllä parhaansa ollakseen ajoissa. Omalla puolisollani on ADHD ja vaikka monenlaisia kikkoja on käytössä ja itse neurotyypillisenä teen parhaani auttaakseni tässä, niin olemme silti monesti viime tipassa tai myöhässä.
   Muiden ihmisten näkökulman ymmärtämisestä voisi olla hyötyä myös jUuRi SiNuLle, ettei tarvisi nähdä kaikkia muita niin negatiivisessa valossa.

   Lainaa

  40. Maalaamaton alligaattori 28.2.2024 6:26
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Eräsvaan: Tietämättä onko tuossa mukivalikoimassa joka superharvinainen, mutta eiköhän useimpia muumimukeja ole niin paljon tarjolla, ettei arvo muutu vaikka joku ilmaiseksi jakaisikin.
   Oikealla ylhäällä muutto-muki on vähän arvokkaampi, ehkä joku 50€. Muita saanee kaupasta vielä, Tuutikista en ole varma saako vielä.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: aika, antti, hakea, kermansavi, kirppari, kirppis, kirpputori, kotona, kuva, mukit, muumimukit, muumit, nimimuki, nouto, odottaa