Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Ihana kielemme, osa 27

Roope Salminen on huolestunut Pisa-tuloksista.
Ihana kielemme, osa 27

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 67 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Peeaa vadelma 16.1.2024 0:12
   Tulos: +153 (181 ääntä)
   ‼️🌹⭐💋r👁️👁️pe!

   Lainaa

  2. Sulkeutunut mustikka 16.1.2024 0:20
   Tulos: +73 (267 ääntä)
   Rape Salminen roskiin

   Lainaa

  3. Hassu kantojuhta 16.1.2024 0:24
   Tulos: +144 (154 ääntä)
   Nyt en tiedä ottaisiko Mian tosissaan vai ei? Pelkään kyllä pahinta.

   Lainaa

  4. Jamppa Tuominen 16.1.2024 0:31
   Tulos: +108 (116 ääntä)
   Korkit pysyvästi kiinni: "Nyt loppui juominen."

   Lainaa

  5. Huvittava vuohi 16.1.2024 0:32
   Tulos: -45 (177 ääntä)
   Yllättävän monelle on tuottanut tuskaa nuo uudet korkit. Eräskin persu valitti niistä ja sanoi, että on hankala juoda kun korkin irti repimisen jälkeen jäävä tikku osuu koko ajan silmään. Joku saattaisi kääntää sen tikun niin, ettei se osu silmään.

   Lainaa

  6. Tulos: +29 (99 ääntä)
   Hassu kantojuhta: Nyt en tiedä ottaisiko Mian tosissaan vai ei? Pelkään kyllä pahinta.
   Myös erityistarpeisilla on pääsy internetiin. Turha sen enempää tuohin tarttua.

   Lainaa

  7. Ansaitsematon järvisieni 16.1.2024 0:53
   Tulos: +46 (164 ääntä)
   Huvittava vuohi: Yllättävän monelle on tuottanut tuskaa nuo uudet korkit. Eräskin persu valitti niistä ja sanoi, että on hankala juoda kun korkin irti repimisen jälkeen jäävä tikku osuu koko ajan silmään. Joku saattaisi kääntää sen tikun niin, ettei se osu silmään.
   Ja joku ei repisi sitä irti väkisellä. Senhän olisi tarkoitus pitää korkki pullon mukana että sekin muovi tulisi kierrätettyä. Ei haittaa käyttöä kun tosiaan kiertää sen eri puolelle kuin mihin neste on menossa. Ei edes vaikeata jos haluaa, mutta aina voi tehdä öyhövideoita koska "vihervasemmisto on pilannut maailman." 😆
   Itsellä oli tosin jo aiemmin tapana säilyttää korkki niin pysyy palautuspullosäkki siistinä kun ei juomien jämät vuoda. Eli ihan käytännön syistä.

   Lainaa

  8. Vetämätön vesinokkaeläin 16.1.2024 0:53
   Tulos: +14 (150 ääntä)
   Huvittava vuohi: Yllättävän monelle on tuottanut tuskaa nuo uudet korkit. Eräskin persu valitti niistä ja sanoi, että on hankala juoda kun korkin irti repimisen jälkeen jäävä tikku osuu koko ajan silmään. Joku saattaisi kääntää sen tikun niin, ettei se osu silmään.
   Tässä on koomista se, että tarkotus on nimenomaan että auki olevan pullon korkit pysyisi pullossa kätevästi kiinni. Tarkotus ei ole repiä niitä irti ja sitten valittaa hankaluudesta. Pullosta on yhtä helppo juoda kuin ennenkin, jos ei ole vanhoihin tapoihinsa jumiutunut puuaivo.

   Lainaa

  9. Tulos: +130 (136 ääntä)
   Kello 1:34 nauratti epätavallisen paljon kuuttivitsit 🦭❤️

   Lainaa

  10. Syöty kirjohylje 16.1.2024 4:23
   Tulos: +77 (83 ääntä)
   Lilja: Kello 1:34 nauratti epätavallisen paljon kuuttivitsit 🦭❤️
   Samalset vitsit nauratti epätavallisen paljon myös 4.23 😂

   Lainaa

  11. Tulos: -36 (88 ääntä)
   Yllättävänison ongelman aiheutti limppari ym pullot uudistuessaan. Taisipa joku persu olla kun valitti että tikku tökkää kokoajan silmään, missään nimessähän sitä pulloa ei voi kääntää niin ettei ota silmaan. No persut on toki oma lajinsa enkä tiedä tohtiiko heitä mennä edes neuvomaan, saa vielä syytteern niskaansa.

   Lainaa

  12. Tulos: -16 (60 ääntä)
   Sanmperi: Yllättävänison ongelman aiheutti limppari ym pullot uudistuessaan. Taisipa joku persu olla kun valitti että tikku tökkää kokoajan silmään, missään nimessähän sitä pulloa ei voi kääntää niin ettei ota silmaan. No persut on toki oma lajinsa enkä tiedä tohtiiko heitä mennä edes neuvomaan, saa vielä syytteern niskaansa.
   Voi kokoaja parka! Tulikohan siitä kokoamisesta lopulta valmista? Siirsikö joku pulloa, vai tökkikö tikku silmään koko ajan?

   Lainaa

  13. Pennitön kolibri 16.1.2024 6:08
   Tulos: -8 (44 ääntä)
   Kurppa: Voi kokoaja parka! Tulikohan siitä kokoamisesta lopulta valmista? Siirsikö joku pulloa, vai tökkikö tikku silmään koko ajan?
   Huono yritys.

   Lainaa

  14. Veneetön huonekalu 16.1.2024 6:46
   Tulos: -9 (45 ääntä)
   Se ärsyttävä korkki irtoaa repäisenällä. Olipa hieno idea.

   Lainaa

  15. Tulos: +80 (96 ääntä)
   Vetämätön vesinokkaeläin: Tässä on koomista se, että tarkotus on nimenomaan että auki olevan pullon korkit pysyisi pullossa kätevästi kiinni. Tarkotus ei ole repiä niitä irti ja sitten valittaa hankaluudesta. Pullosta on yhtä helppo juoda kuin ennenkin, jos ei ole vanhoihin tapoihinsa jumiutunut puuaivo.
   Ymmärrän kyllä, miksi ne kiinnipysyvät korkit tulivat, mutta ovathan ne aika ärsyttäviä. Ovat tiellä juodessa ja uudelleensulkeminen vaatii ihan eri tavalla asettelua kuin ennen. Varsinkin autossa yhdellä kädellä sulkeminen on vaikeampaa kuin ennen ja se on sellainen tolanne, jossa ei haluaisi käyttää liikaa keskittymistä pullonkorkin kanssa nyhräämiseen.

   Lainaa

  16. Itseasiassa 16.1.2024 8:39
   Tulos: +67 (75 ääntä)
   Mielenkiintoinen tuo VR:n ilmoitus. Ymmärrän että halutaan antaa joku konkreettinen esimerkki, mutta todennäköisesti jäätiköt kuitenkin sulavat nopeammin kuin mitä junanarkustajat sitä pelastavat. Pidän kyllä hyvänä, että ihmiset matkustavat ekologisemmin, mutta meidän vain pitäisi tehdä asialle paljon enemmän kuin mitä tällä hetkellä tapahtuu. Päästölähteiden lisäksi on hyvä kehittää nykyistä tahtia nopeammin myös kasvihuonekaasuja sitovia teknologioita. Tämä hetkellähän Suomessa kehitetään mm. ruokaa, joka on tehty ilmasta kerätystä hiilidioksidista.

   Lainaa

  17. Tulos: +46 (48 ääntä)
   Hyljehommille hörähdin ääneen!

   Lainaa

  18. Tulos: +40 (42 ääntä)
   Syöty kirjohylje: Samalset vitsit nauratti epätavallisen paljon myös 4.23 😂
   Naurattaa myös aamulla klo 9.14. 😄

   Lainaa

  19. Hauras hauki 16.1.2024 9:29
   Tulos: +97 (99 ääntä)
   Sitä tikulla silmään, joka korkkia avaa. - vanha eurooppalainen kansanviisaus

   Lainaa

  20. Harteikas muovipussi 16.1.2024 9:34
   Tulos: -40 (76 ääntä)
   Huvittava vuohi: Yllättävän monelle on tuottanut tuskaa nuo uudet korkit. Eräskin persu valitti niistä ja sanoi, että on hankala juoda kun korkin irti repimisen jälkeen jäävä tikku osuu koko ajan silmään. Joku saattaisi kääntää sen tikun niin, ettei se osu silmään.
   Keksitpä taas yhden uuden tavan levittää persuvihaa

   Lainaa

  21. Väärä appelsiini 16.1.2024 9:40
   Tulos: +54 (66 ääntä)
   Vetämätön vesinokkaeläin: Tässä on koomista se, että tarkotus on nimenomaan että auki olevan pullon korkit pysyisi pullossa kätevästi kiinni. Tarkotus ei ole repiä niitä irti ja sitten valittaa hankaluudesta. Pullosta on yhtä helppo juoda kuin ennenkin, jos ei ole vanhoihin tapoihinsa jumiutunut puuaivo.
   On vaan tosi vaikea juoda, jos se korkki roikkuu siinä. Tai roikkuisi sitten vähän pidemmällä, mutta kun se osuu tyyliin nenään, jos sen siihen jättää. Itsekin repäisen sen siitä pois. Säästän kyllä aina korkin ja kierrätän senkin, kuten varmasti suurin osa suomalaisista. Siksi tämä uudistus on meidän näkökulmasta ihan hölmö. Toivottavasti muualla EU:ssa edes auttaa johonkin.

   Lainaa

  22. Älyvapaa puuma 16.1.2024 9:53
   Tulos: +62 (68 ääntä)
   Vetämätön vesinokkaeläin: Tässä on koomista se, että tarkotus on nimenomaan että auki olevan pullon korkit pysyisi pullossa kätevästi kiinni. Tarkotus ei ole repiä niitä irti ja sitten valittaa hankaluudesta. Pullosta on yhtä helppo juoda kuin ennenkin, jos ei ole vanhoihin tapoihinsa jumiutunut puuaivo.
   Yksityisessä käytössä limupullojen uudet korkit ovat sinällään mulle ihan yhdentekevä, mahdollisesti positiivinenkin muutos.
   MUTTA ei oo kyllä kaikkien pakkausvalmistajien tuotekehityksessä tätä korkkiuudistusta mietitty ihan loppuun asti: Baaritöissä tää ekologiseksi tarkoitettu uudistus on johtanut lisääntyneeseen hävikkiin ja huomattavaan riesaan, kun mehu-/maitotölkkejä pitäisi pystyä availemaan ja sulkemaan rivakkaan tahtiin, mutta monella valmistajalla nämä uudet korkit vaativat huomattavasti aiempaa enemmän näpertämistä, jolloin kiireessä usein korkki ei aukea oikein, vaan joko vaurioituu, tai koko muoviosa repeytyy irti tölkistä, jolloin sisältö loiskuu ympäri baareissa yleisiä vetolaatikkomallisia kylmälokeroita, josta aiheutuu hävikkiä, sotkua ja säilyvyysaika lyhenee. Sinällään ongelma ei ole sääntelyssä, vaan huonossa toteutuksessa, mutta ei kaikki kritiikki ole pelkkää öyhötystä, vaan myös ihan todellisia ongelmia.

   Lainaa

  23. Vitsikäs hirmulisko 16.1.2024 10:11
   Tulos: +14 (28 ääntä)
   Hassu kantojuhta: Nyt en tiedä ottaisiko Mian tosissaan vai ei? Pelkään kyllä pahinta.
   Mia on ihan vilpitön. Hän on tosi iloinen ja mukava persoona.

   Lainaa

  24. Tulos: +38 (38 ääntä)
   onneks Mian kommentis oli toi "see translation", emojien määrä vatii jo sen

   Lainaa

  25. Opiskeleva unikeko 16.1.2024 10:48
   Tulos: +56 (58 ääntä)
   Suomessa muistaakseni yli 90 prosenttia muovipullojen korkeista kierrätettiin pullojen mukana jo ennen tätä uudistusta. Tämä määräys tuleekin EU:sta, jonka muissa jäsenvaltioissa ei välttämättä olla yhtä tunnollisia kierrättäjiä kuin Suomessa. Jää nähtäväksi, nostaako uudistus korkkien kierrätysastetta Suomessa yhtään. Osa kuitenkin mielenosoituksellisesti repii sen korkin kokonaan irti ja paiskaa roskiin.

   Lainaa

  26. Tulos: +30 (56 ääntä)
   Meidän poliitikot on vuosikausia jauhanut, että Suomen pitää tehdä sitä ja tätä ollakseen tiennäyttäjä jolloin muut maat seuraa perässä. Ei ole muut maat seurannut pullojen kierrätyssysteemissä perässä, vaikka meillä on ollut helvetin hyvin toimiva systeemi jo vuosikymmenet. Sen sijaan EU pakottaa tällaisen (meille Suomalaisille tiennäyttäjille turhan) uuden hienon uudistuksen sen sijan, että ottaisivat oikeasti meistä mallia ja pakottaisivat panttisysteemin kaikkialle. K-kyllä ne m-muut vielä joskus m-meiltä ottaa oppia! Eli miksi uskoisin muiden seuraavan perässä missään muussakaan asiassa, jota pieni Suomi tekee?

   Lainaa

  27. Työteliäs flamingo 16.1.2024 10:53
   Tulos: -27 (39 ääntä)
   Sulkeutunut mustikka: Rape Salminen roskiin
   Iltapaskojen kestotilaaja-kunnianloukkaajat rosikseen ja roskiin.

   Lainaa

  28. Luodinkestävä lihapiirakka 16.1.2024 11:05
   Tulos: +10 (40 ääntä)
   Se korkkiuudistus on todella hyvä idea! Harmi vaan, että teollisuudessa sen toteutus on kussut ja tämän hetkinen korkkimalli on vaikea käyttää. Eli älkää haukkuko uudistusta, vaan sen teko tapaa.

   Lainaa

  29. Esteetön maito 16.1.2024 11:13
   Tulos: -3 (37 ääntä)
   Opiskeleva unikeko: Suomessa muistaakseni yli 90 prosenttia muovipullojen korkeista kierrätettiin pullojen mukana jo ennen tätä uudistusta. Tämä määräys tuleekin EU:sta, jonka muissa jäsenvaltioissa ei välttämättä olla yhtä tunnollisia kierrättäjiä kuin Suomessa. Jää nähtäväksi, nostaako uudistus korkkien kierrätysastetta Suomessa [...]
   Luultavasti laskee, juuri tuon mielenosoitusasian takia. Meillä on ennen ehkä kerran vuodessa joku korkki sohvan alle tjms hukkunut, mutta nämä EU-pakotehärpäkkeet kyllä nostattaa protestimielialaa. Ja siis se korkkihan täytyy joka tapauksessa repiä irti että se toimii ilman jatkuvaa säätämistä. Ulkomaille tarkoitettu, mutta käsittääkseni kaikissa maissa ei edes ole pullopantteja joten ne pullot menee korkkeineen joka tapauksessa roskiin. Tunnollisuudella tuskin on asiaan osaa, ei täälläkään kukaan niitä ilmaiseksi kauppaan kantaisi.

   Lainaa

  30. Tulos: +45 (55 ääntä)
   85-vuotias tätini valitti juuri sitä kun joutuu käyttämään niin hirvittävästi voimaa korkin repimiseen irti, eikä hänellä, vanhalla hauraalla ihmisellä riitä voimat. Kysyin olisko mitään tsäänssiä jättää repimättä sitä korkkia irti. Hän oli ihmeissään. Totesi sitten, että voisihan sitäkin vaihtoehtoa kokeilla.

   Lainaa

  31. Tulos: +12 (40 ääntä)
   Mammutti: Myös erityistarpeisilla on pääsy internetiin. Turha sen enempää tuohin tarttua.
   Missään ICD-10-, ICD-11-, tai DSM-diagnoosilistassa ei mainita yhdenkään kehitysvamman, persoonallisuushäiriön tai muun kommunikaatioon vaikuttavan sairauden, häiriön tai poikkeaman esiintyvän mm. hymiöiden överikäytöllä. Onko sulla yleisesti tapana kulkea tuolla ja diagnosoida ihmisiä vammaisiksi ties mistä naurettavista syistä vai teetkö sitä vain hymiöiden kohdalla?

   Lainaa

  32. Tulos: +56 (56 ääntä)
   Näin silmälaseja käyttävänä noi uudet korkit on kyllä saatanasta. Normi limupullosta pystyy vielä juomaan jotenkin, mutta esim juotava jogurtti! Voi hemmetti kun siinä korkissa on jogurttia myös ja se valuu siitä joka paikkaan - ja se korkki on myös niin iso että se kolisee silmälaseihin (ja varmaan tökkii silmään niillä jotka ei laseja käytä)

   Lainaa

  33. Maankuulu kirsikka 16.1.2024 12:07
   Tulos: +36 (38 ääntä)
   Ulkomailla asuvana ei ole tullut näitä uusia korkkeja vastaan, niin pitipä oikein googlata mistä on kyse. Mokasta on jäänyt pois Iltalehden hieman huvittavampi otsikko: "Kristillisdemokraatilla paloi käämi uusiin pullonkorkkeihin: ”Saatanan keksintö”. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/98e5b4dc-341c-4bce-b3c1-1cab0e4b80be

   Lainaa

  34. Noudettu norsu 16.1.2024 12:57
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Maankuulu kirsikka: Ulkomailla asuvana ei ole tullut näitä uusia korkkeja vastaan, niin pitipä oikein googlata mistä on kyse. Mokasta on jäänyt pois Iltalehden hieman huvittavampi otsikko: "Kristillisdemokraatilla paloi käämi uusiin pullonkorkkeihin: ”Saatanan keksintö”. iltalehti.fi/kotimaa/a/98e5b4dc-341c-4bce-b3c1-1cab0e4b80be
   Juu ei ole näkynyt mitään tuollaisia. Korkit tulee kierrätettyä muutenkin alkuperäispakkauksensa mukana, kun muoviroskikseen lytistettävä pullo vähän niin kuin vaatii sen korkin, ettei ponnahtaisi takaisin muotoonsa.

   Lainaa

  35. Tulos: -12 (38 ääntä)
   Huvittava vuohi: Yllättävän monelle on tuottanut tuskaa nuo uudet korkit. Eräskin persu valitti niistä ja sanoi, että on hankala juoda kun korkin irti repimisen jälkeen jäävä tikku osuu koko ajan silmään. Joku saattaisi kääntää sen tikun niin, ettei se osu silmään.
   Trollin tunnistaa persujauhamisesta.

   Lainaa

  36. Harteeton tomaatti 16.1.2024 13:16
   Tulos: +38 (40 ääntä)
   Esteetön maito: Luultavasti laskee, juuri tuon mielenosoitusasian takia. Meillä on ennen ehkä kerran vuodessa joku korkki sohvan alle tjms hukkunut, mutta nämä EU-pakotehärpäkkeet kyllä nostattaa protestimielialaa. Ja siis se korkkihan täytyy joka tapauksessa repiä irti että se toimii ilman jatkuvaa säätämistä. Ulkomaille [...]
   Suomessa palautetaan paljon myös pantittomia, joten kyllä niitä ilmaiseksi kauppaan kannetaan. 
   En tosin tiedä onko sillä mitään tekemistä tunnollisuuden kanssa vai onko se vain kätevin tapa päästä niistä eroon ilman, että roskis täyttyy. 

   Lainaa

  37. Kupera kotieläin 16.1.2024 13:22
   Tulos: +19 (21 ääntä)
   Maankuulu kirsikka: Ulkomailla asuvana ei ole tullut näitä uusia korkkeja vastaan, niin pitipä oikein googlata mistä on kyse. Mokasta on jäänyt pois Iltalehden hieman huvittavampi otsikko: "Kristillisdemokraatilla paloi käämi uusiin pullonkorkkeihin: ”Saatanan keksintö”. iltalehti.fi/kotimaa/a/98e5b4dc-341c-4bce-b3c1-1cab0e4b80be
   Lainaus kyseisen kriden suusta: "Tekisi mieli sanoa, että saatanan keksintö, mutta ei saa sanoa rumasti." 
   Kylläpä kutittelee nauruhermoja tämä lausahdus 🤣

   Lainaa

  38. Tallentumaton kivi 16.1.2024 13:50
   Tulos: +40 (42 ääntä)
   Harteeton tomaatti: Suomessa palautetaan paljon myös pantittomia, joten kyllä niitä ilmaiseksi kauppaan kannetaan.  En tosin tiedä onko sillä mitään tekemistä tunnollisuuden kanssa vai onko se vain kätevin tapa päästä niistä eroon ilman, että roskis täyttyy. 
   Todennäköisemmin ne pantittomat pullot on helppo heittää niitten pantillisten joukkoon asiaa sen enempää ajattelematta ja saada automaatilla tietää, paljonko rahaa koko saaliista tulee. Pantillisten pullon yleisyys luo sen tavan, että pullot erikseen muista roskista, ja kaikki automaatille yhtä aikaa.

   Lainaa

  39. Tulos: -8 (22 ääntä)
   Eikö sen korkin voi vaan irrottaa siitä renkaasta niinkun ennenkin on tehty? En tajua tätä uudistusta ollenkaan. Menee samaan kategoriaan pahvipillien kanssa, tosin jos ihmisellä on edes toinen käsi tallessa ei sitä pilliä edes tarvi. Miksei niitä vaan poistettu kokonaan? Ja miksei mukien kansia tehdä pahvista kun se on ihan mahdollista? Sama kun joku ekofirma messuilla joka jakaa mustekyniä mitkä on tehty pahviputkeen ja kun kysyy että eikö olis ekologisempaa olla jakamatta/ valmistamatta noita kokonaan ne ei osaa sanoa siihen mitään.

   Lainaa

  40. Koeajettu avokado 16.1.2024 14:00
   Tulos: +27 (27 ääntä)
   asd: onneks Mian kommentis oli toi "see translation", emojien määrä vatii jo sen
   Hitsi kun nuo kääntäjät osaisivatkin kääntää hymiöt että mitä ne tarkoittaa. Itsekin tarvisi että minkä hymiön aina valitsee että mitä se tarkoittaa ja eteenkin onko sillä jotain piilomerkityksiä. Jotkut ruoka-aineet ainakin sisältävät semmoisia. T. Boomeri

   Lainaa

  41. Koskematon delfiini 16.1.2024 14:13
   Tulos: +19 (21 ääntä)
   Vetämätön vesinokkaeläin: Tässä on koomista se, että tarkotus on nimenomaan että auki olevan pullon korkit pysyisi pullossa kätevästi kiinni. Tarkotus ei ole repiä niitä irti ja sitten valittaa hankaluudesta. Pullosta on yhtä helppo juoda kuin ennenkin, jos ei ole vanhoihin tapoihinsa jumiutunut puuaivo.
   Itselläni ensimmäiset pari pulloa aiheutti lievää ärsyyntymistä kun luulin että molempiin sattunut joku valmistusvirhe koska joutui näkemään hirveästi vaivaa että sai sen korkin irt, ja sitten siihen jäi sellainen terävä väkänen.. En ollut kuullut tästä uudesta jutusta ollenkaan. Käyhän se tietysti järkeen vaikka todella tarpeeton juttu itselleni kun aina olen pitänyt korkin siinä pullon mukana kuitenkin, ja välillä ne ei meinaa mennä enää kiinni jos on vääntänyt vahingossa sitä rinkulaa. Mutta kaikkeen tottuu.

   Lainaa

  42. Huvittava vuohi 16.1.2024 14:53
   Tulos: +20 (32 ääntä)
   Harteikas muovipussi: Keksitpä taas yhden uuden tavan levittää persuvihaa
   En keskityn vaan ihan Twitteristä eli X:stä luin. Yleisesti ottaen vaan persut siellä varsinaisesti älynlahjoilla loista. Itse tosin poistin jo joku aika sitten koko sovelluksen myrkylliseksi käyneen sisältönsä vuoksi.

   Lainaa

  43. Altis kantojuhta 16.1.2024 15:28
   Tulos: +9 (19 ääntä)
   Roope unohti lupauksensa kunnon suomen kielen käytöstä suht nopeaa.

   Lainaa

  44. Huvittava vuohi 16.1.2024 15:50
   Tulos: +26 (44 ääntä)
   Tulkki: Trollin tunnistaa persujauhamisesta.
   Persut tunnistaa mielensäpahoittamisesta. 
   ”Mestarin” näyttäessä mallia. 

   Lainaa

  45. Tyyni tonttu 16.1.2024 16:26
   Tulos: +20 (24 ääntä)
   Itelle kun noi uudemmat korkit tuli joskus kesällä ensimmäistä kertaa vastaan, kaataessa juomaa pullosta lasiin, korkki kierähti jollain ilveellä takaisin suuaukon eteen. :(

   Lainaa

  46. Löydetty marja 16.1.2024 17:06
   Tulos: +23 (37 ääntä)
   Huvittava vuohi: Persut tunnistaa mielensäpahoittamisesta. ”Mestarin” näyttäessä mallia. 
   Kyllä! Halla-aho on oikea lumihiutaleiden mestari.

   Lainaa

  47. Kiistelty ampiainen 16.1.2024 17:07
   Tulos: +19 (21 ääntä)
   Nunnu: Naurattaa myös aamulla klo 9.14. 😄
   Sekä näin iltapäivästä klo 17:07 ✌

   Lainaa

  48. Tulos: +8 (16 ääntä)
   Esteetön maito: Luultavasti laskee, juuri tuon mielenosoitusasian takia. Meillä on ennen ehkä kerran vuodessa joku korkki sohvan alle tjms hukkunut, mutta nämä EU-pakotehärpäkkeet kyllä nostattaa protestimielialaa. Ja siis se korkkihan täytyy joka tapauksessa repiä irti että se toimii ilman jatkuvaa säätämistä. Ulkomaille [...]
   Tarkoitus varmaan lieneekin se, että korkki menee pullon mukana roskiin (tai meillä pullonpalautukseen), eikä päädy luontoon.

   Lainaa

  49. Tukintolvana 16.1.2024 20:54
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Maankuulu kirsikka: Ulkomailla asuvana ei ole tullut näitä uusia korkkeja vastaan, niin pitipä oikein googlata mistä on kyse. Mokasta on jäänyt pois Iltalehden hieman huvittavampi otsikko: "Kristillisdemokraatilla paloi käämi uusiin pullonkorkkeihin: ”Saatanan keksintö”. iltalehti.fi/kotimaa/a/98e5b4dc-341c-4bce-b3c1-1cab0e4b80be
   Riippuu missä asut. Italiassa nämä on olleet jo käytössä jonkin aikaa ennen Suomea.

   Lainaa

  50. Lapsirakas leopardi 16.1.2024 21:14
   Tulos: +9 (11 ääntä)
   Kiistelty ampiainen: Sekä näin iltapäivästä klo 17:07 ✌
   Nyt enää klo 21:14 ei naurata enää 😶. Toki siitä syystä että nauratti jo yöllä tuoreeltaan 😁.

   Lainaa

  51. Tekevä ilonpilaaja 17.1.2024 0:27
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Kupera kotieläin: Lainaus kyseisen kriden suusta: "Tekisi mieli sanoa, että saatanan keksintö, mutta ei saa sanoa rumasti."  Kylläpä kutittelee nauruhermoja tämä lausahdus 🤣
   Olisi pitänyt sanoa "Tekisi mieli sanoa, että saatanan keksintö, mutta panettelu on rumaa."

   Lainaa

  52. Säädytön lehmä 17.1.2024 6:04
   Tulos: -20 (32 ääntä)
   Ansaitsematon järvisieni: Ja joku ei repisi sitä irti väkisellä. Senhän olisi tarkoitus pitää korkki pullon mukana että sekin muovi tulisi kierrätettyä. Ei haittaa käyttöä kun tosiaan kiertää sen eri puolelle kuin mihin neste on menossa. Ei edes vaikeata jos haluaa, mutta aina voi tehdä öyhövideoita koska "vihervasemmisto on pilannut [...]
   Aiemmin ei ole ollut mitään ongelmaa jättää korkkia paikoilleen, kun pullo tyhjentynyt. 
   Jatkossa pidän huolen, ettei korkki päädy pullon kanssa kierrätykseen.

   Lainaa

  53. Tulos: -3 (11 ääntä)
   -x-x-: Ymmärrän kyllä, miksi ne kiinnipysyvät korkit tulivat, mutta ovathan ne aika ärsyttäviä. Ovat tiellä juodessa ja uudelleensulkeminen vaatii ihan eri tavalla asettelua kuin ennen. Varsinkin autossa yhdellä kädellä sulkeminen on vaikeampaa kuin ennen ja se on sellainen tolanne, jossa ei haluaisi käyttää liikaa keskittymistä pullonkorkin kanssa nyhräämiseen.
   Olen ratkaissut tuon ongelman repimällä korkin ja sen "piikin" irti. Minulla piikki menee roskikseen mutta tiedän että muutkin tekee varmasti samoin ja kaikilla se ei mene roskikseen. Eli mietityttää että miten se vähentää muovin päätymistä paikkaan johon se ei kuulu sillä että sitä irtoaa nykyään yksi pala enemmän kuin ennen. 
   Ne jotka korkin jostakin kumman syystä ovat heittäneet aikaisemmin luontoon repivät sen korkin suurella todennäköisyydellä irti ja heittävät sen yhä luontoon sen "piikin" lisäksi. Toivon että olen väärässä mutta uskon että niitä alkaa ilmestyä kauppojen parkkipaikoille ja muualle luontoon.

   Lainaa

  54. Tulos: +18 (24 ääntä)
   Säädytön lehmä: Aiemmin ei ole ollut mitään ongelmaa jättää korkkia paikoilleen, kun pullo tyhjentynyt.  Jatkossa pidän huolen, ettei korkki päädy pullon kanssa kierrätykseen.
   Näköjään en ollut ihan väärässä ajatuskulkuni kanssa kun luin kommentit loppuun niin löytyi jo yksi sankari joka rankaisee luontoa tahallaan päättäjien typerän ratkaisun takia.

   Lainaa

  55. Ontuva kobra 17.1.2024 13:41
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Miksi cstrandberg on jätetty sensuroimatta, mutta myöskin teeveestä tuttu ernest***** on sensuroitu? 🤔

   Lainaa

  56. Kelvoton ananas 17.1.2024 15:40
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Mikä tuossa ekassa on mokana?

   Lainaa

  57. Meluisa aprikoosi 17.1.2024 20:04
   Tulos: +8 (12 ääntä)
   Huvittava vuohi: Yllättävän monelle on tuottanut tuskaa nuo uudet korkit. Eräskin persu valitti niistä ja sanoi, että on hankala juoda kun korkin irti repimisen jälkeen jäävä tikku osuu koko ajan silmään. Joku saattaisi kääntää sen tikun niin, ettei se osu silmään.
   kyseinen persu on muistellut vanhoja, ja halunnut että korkki ei roiku siinä. ne on tarkoituksella muotoiltu niin, että vanhojen muistelijoille tulee tikku silmään.

   Lainaa

  58. Kirkas kultakala 17.1.2024 22:41
   Tulos: +5 (9 ääntä)
   Odotan sitä aikaa kun parin vuoden päästä katsellaan näitä kommentteja ja nauretaan miten isot ongelmat meillä on ollut pullonkorkeista. Ihan fiksu muutos mielestäni, itsellä on välillä hienomotoriikan kanssa ongelmaa, joten hyvin nopeasti se korkki saattoi lentää ties minne kun lipeää käsistä.

   Lainaa

  59. Säädytön lehmä 18.1.2024 2:47
   Tulos: -13 (17 ääntä)
   Pluri: Näköjään en ollut ihan väärässä ajatuskulkuni kanssa kun luin kommentit loppuun niin löytyi jo yksi sankari joka rankaisee luontoa tahallaan päättäjien typerän ratkaisun takia.
   Miten mä luontoa sillä rankaisen, etten laita korkkeja pullojen mukana kierrätykseen?
   Enemmänkin ”jaloillaan äänestämistä”.

   Lainaa

  60. Runneltu hai 18.1.2024 6:42
   Tulos: +9 (13 ääntä)
   Säädytön lehmä: Miten mä luontoa sillä rankaisen, etten laita korkkeja pullojen mukana kierrätykseen? Enemmänkin ”jaloillaan äänestämistä”.
   Kierrätyksen idea on auttaa luontoa. Muovipullojen tapauksessa kierrätys auttaa ensisijaisesti siksi, että käytetyn pullon materiaalia voidaan uusiokäyttää uuden muovin pohjana, jolloin uutta muovia tarvii tuottaa vähemmän. Jos et kierrätä, siitä kärsii luonto eikä EU-päättäjät.

   Lainaa

  61. Johdoton hirmulisko 18.1.2024 8:13
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Kelvoton ananas: Mikä tuossa ekassa on mokana?
   Koira, joka ei kahise tai rapise.

   Lainaa

  62. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Säädytön lehmä: Miten mä luontoa sillä rankaisen, etten laita korkkeja pullojen mukana kierrätykseen? Enemmänkin ”jaloillaan äänestämistä”.
   Ymmärtääkseni muovi luonnossa ei ole hyvä asia ja sen takia nämä korkit ilmeisesti tulikin. Eli jos heität muovia luontoon niin mielestäni voidaan sanoa että rankaiset sitä. Jaloilla äänestäminen olisi sitä ettet ostaisi enää tuotteita joissa tuollainen korkki on.

   Lainaa

  63. Viriili mehiläinen 19.1.2024 8:53
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Pluri: Ymmärtääkseni muovi luonnossa ei ole hyvä asia ja sen takia nämä korkit ilmeisesti tulikin. Eli jos heität muovia luontoon niin mielestäni voidaan sanoa että rankaiset sitä. Jaloilla äänestäminen olisi sitä ettet ostaisi enää tuotteita joissa tuollainen korkki on.
   Siinä rankaisee ihmiskuntaa ja samalla loppua eläinkuntaa. Ravintoketjun huipulla toki suurin osa mikromuovista päätyy ihmiseen, ja se on kai kollektiivisesti ihan oikein. 
   Mutta miksemme osaa paremmin? En tiedä.

   Lainaa

  64. Jokapaikan Raivomarsu ääriöyhö 19.1.2024 8:54
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Lilja: Kello 1:34 nauratti epätavallisen paljon kuuttivitsit 🦭❤️
   Hymyillen töihin klo 8.54 ☺️

   Lainaa

  65. Juonitteleva leijona 19.1.2024 11:42
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Tukintolvana: Riippuu missä asut. Italiassa nämä on olleet jo käytössä jonkin aikaa ennen Suomea.
   Entä mites ESPANJASSA?

   Lainaa

  66. Piiritetty sonni 20.1.2024 19:25
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Vittuako sillä on väliä on jos välillä puuttuu korkki kun suomalain palauttaa 90% pulloista? muistan yhden ainoan kerran kun oon palauttanut pullon ilman sitä korkkia koska hukkasin sen koska olin humalassa. Muutenkin suomalaiset palauttaa pulloja hyvin verrattuna muuhun maailmaan, ei maailma kaadu siihen että välillä joltakin jää korkki kierrättämättä, yhtiöt tekee niin paljon pahaa ympäristölle että ei ne muutamat korkit jotka jää kiertämättä vaikuta mitenkään.

   Lainaa

  67. Neulottu ilonpilaaja 22.1.2024 6:17
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Harteeton tomaatti: Suomessa palautetaan paljon myös pantittomia, joten kyllä niitä ilmaiseksi kauppaan kannetaan.  En tosin tiedä onko sillä mitään tekemistä tunnollisuuden kanssa vai onko se vain kätevin tapa päästä niistä eroon ilman, että roskis täyttyy. 
   Meillä ainakin kaupan roskis alkaa täyttymään, koska ottivat käytäntöön ettei maatti ota vastaan pantittomia tai ulkomaan pulloja/tölkkejä. Vieressä isolla kirjoitettu "kierrätetään vastuullisesti". Jatkossakin kuskaan samassa pussissa olevat kaupalle. Tiedän kyllä ettei kaupat varsinkaan tee hyväntekeväisyyttä ja ymmärrän että tulee kuluja noista pantittomista, mutta voi hemmetti näillä ruuan hinnoilla...

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: hylje, kahina, kieli, kielitaito, koirat, luonto, napajää, pelastaa, pisa, pullonkorkit, roope salminen, suomi, toppatakki, uudistus, vr