Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kirpputorin löytöjä, osa 502

Moi, voisin ostaa tämän.
Kirpputorin löytöjä, osa 502

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 46 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Vaikeudeton taistelija 14.12.2023 0:24
   Tulos: +189 (215 ääntä)
   Tossa kunnossa oleva 300 euron Artek? Ei oikeesti? 🤦‍♀️ Muutenkin tuo kolmijalkainen design on hirvittävän epäkäytännöllinen ja vaarallinen.

   Lainaa

  2. Kallis paprika 14.12.2023 0:51
   Tulos: +227 (239 ääntä)
   Homeiset jalat, räjähtänyt istuinosa ja hintapyyntö 300e

   Lainaa

  3. Työntyvä sotilas 14.12.2023 0:55
   Tulos: +147 (153 ääntä)
   Sanoisin tosta Artek 60 "Hate"

   Lainaa

  4. Kintsana stalkkeri 14.12.2023 1:33
   Tulos: -19 (103 ääntä)
   Mä niin tunnen Eevan turhautumisen.

   Lainaa

  5. Intiimi peura 14.12.2023 1:59
   Tulos: -152 (216 ääntä)
   Eevalla on hiekkaa pillussa. Tai ehkä jopa pronssia.

   Lainaa

  6. Lääkitetty marsu 14.12.2023 2:12
   Tulos: +133 (149 ääntä)
   Tuosta tuolista ei maksaisi 300e vaikka itse Jeesus olisi sen valmistanut, ja paavi tanssinut ripaskaa siinä.

   Lainaa

  7. Sujuva öykkäri 14.12.2023 4:54
   Tulos: +88 (106 ääntä)
   Sanoisin, että kyllä ne hopeiset ovat. Pikkasen happamassa kunnossa vaan.

   Lainaa

  8. Tulos: +107 (123 ääntä)
   Kys korvakorut ovat Kalevalan "hattulan lintu" mallia. Myyty sekä pronssisina, että hopeisina ja kuvan valkotasapaino voi todella hämätä. Ovat joko pronssia tai hopeaa.

   Lainaa

  9. Peittyvä pelikaani 14.12.2023 6:22
   Tulos: +127 (135 ääntä)
   Ahdistaa jos joku oikeasti kuvittelee saavansa 300e tuosta jakkarasta, kun eihän tota kukaan halua edes ilmaiseksi. Uusi vastaava on hitusen päälle 300e niin en todella ymmärrä mitä kyseinen myyjä ajattelee.

   Lainaa

  10. Gluteeniton hyönteinen 14.12.2023 6:35
   Tulos: +95 (99 ääntä)
   Lääkitetty marsu: Tuosta tuolista ei maksaisi 300e vaikka itse Jeesus olisi sen valmistanut, ja paavi tanssinut ripaskaa siinä.
   Sen näköinen, että paavi olisi voinut vaikka vääntää ripaskat istuimelle. Designesineissä on hienoa se, miten paskakin muuttuu patinaksi!

   Lainaa

  11. Yliherkkä lihapulla 14.12.2023 7:50
   Tulos: +94 (98 ääntä)
   Pronssi on kyllä todella paljon ruskeampaa kuin puhdistamaton hopea.

   Lainaa

  12. Heikko ylioppilas 14.12.2023 7:57
   Tulos: +23 (31 ääntä)
   Peittyvä pelikaani: Ahdistaa jos joku oikeasti kuvittelee saavansa 300e tuosta jakkarasta, kun eihän tota kukaan halua edes ilmaiseksi. Uusi vastaava on hitusen päälle 300e niin en todella ymmärrä mitä kyseinen myyjä ajattelee.
     Ei mitään? "RAHAA"? Parhaimmat arvaukseni.

   Lainaa

  13. Säälittävä apina 14.12.2023 8:06
   Tulos: +59 (79 ääntä)
   Näin kultaseppänä vinkkaan, että materiaalin voi tosiaan tarkistaa niistä leimoista, esimerkiksi 925 on 'perushopea' Mikäli ei koruista löydy leimaa ja ne näyttävät tuolta, niin kyseessä on todennäköisesti pronssi. Puhdistustakin voisin suositella.

   Lainaa

  14. Tulos: +85 (91 ääntä)
   Tuo jakkaran myynti-ilmoitus oli vitsi ja pientä kuittailua tuolle ryhmälle. Se kyllä selkisi lopusta ketjusta, joka tässä tietenkin oli leikattu pois.

   Lainaa

  15. Tulos: +36 (42 ääntä)
   Peittyvä pelikaani: Ahdistaa jos joku oikeasti kuvittelee saavansa 300e tuosta jakkarasta, kun eihän tota kukaan halua edes ilmaiseksi. Uusi vastaava on hitusen päälle 300e niin en todella ymmärrä mitä kyseinen myyjä ajattelee.
   No ei kai nyt tosiaan kuvittele. Vitsihän tuo koko postaus on 😄

   Lainaa

  16. Kyllästynyt iskä 14.12.2023 9:04
   Tulos: +44 (58 ääntä)
   Suurin moka tässä on tuo fontti.

   Lainaa

  17. Itseasiassa 14.12.2023 9:42
   Tulos: +41 (47 ääntä)
   Yliherkkä lihapulla: Pronssi on kyllä todella paljon ruskeampaa kuin puhdistamaton hopea.
   Mulla hopea on tummunut enemmän tummanharmaan suuntaan kuin ruskean. Ihan nuo Kalevalatkin, joita olen sitten kiikuttanut ammattilaiselle puhdistettavaksi. Mutta sitä hopealeimaa odotellessa...

   Lainaa

  18. Taittumaton ylioppilas 14.12.2023 9:58
   Tulos: +68 (68 ääntä)
   Itseasiassa: Mulla hopea on tummunut enemmän tummanharmaan suuntaan kuin ruskean. Ihan nuo Kalevalatkin, joita olen sitten kiikuttanut ammattilaiselle puhdistettavaksi. Mutta sitä hopealeimaa odotellessa...
   Hopeakorut on todella helppo puhdistaa itse. Vuoraa kulho alumiinifoliolla, laita sinne vettä ja merisuolaa. Upota koru veteen. Tadaa, tummunut hopea on kirkastunut noin minuutissa.

   Lainaa

  19. Maksuunpantu maahinen 14.12.2023 10:02
   Tulos: +28 (52 ääntä)
   Nyt meni Eevalla sen verran tunteisiin, että saattaa olla vaikka pronssiset korvikset

   Lainaa

  20. Heitettävä riikinkukko 14.12.2023 10:48
   Tulos: -17 (43 ääntä)
   Hämmentää miten moni kuvitteli, että 300 e hintapyyntö tuosta jakkarasta oli jotain muuta kuin vitsi.

   Lainaa

  21. Työtätekevä norsu 14.12.2023 11:11
   Tulos: +4 (46 ääntä)
   Vaikeudeton taistelija: Tossa kunnossa oleva 300 euron Artek? Ei oikeesti? 🤦‍♀️ Muutenkin tuo kolmijalkainen design on hirvittävän epäkäytännöllinen ja vaarallinen.
   Ei kolmijalkainen tuoli ole epäkätännöllinen tai vaarallinen  Epätasaisella lattialla se on tukevampi kuin nelijalkainen. Kolmijalkaisessa ottaa aina kaikki jalat kiinni lattiaan, nelijalkaisessa voi olla yksi jalka ilmassa ja tuoli heiluu. Ei esim. kameran ja salamalamppujen jalustat turhaan ole vain kolmejalkaisia.

   Lainaa

  22. Itseasiassa 14.12.2023 11:20
   Tulos: +13 (23 ääntä)
   Taittumaton ylioppilas: Hopeakorut on todella helppo puhdistaa itse. Vuoraa kulho alumiinifoliolla, laita sinne vettä ja merisuolaa. Upota koru veteen. Tadaa, tummunut hopea on kirkastunut noin minuutissa.
   En lähde siihen, kun koruissa on myös helmiä. Muuten olen itse putsannut esim. hopealusikoita on helppoa vaikka työlästä.

   Lainaa

  23. It's a deal 14.12.2023 11:49
   Tulos: +35 (43 ääntä)
   Työtätekevä norsu: Ei kolmijalkainen tuoli ole epäkätännöllinen tai vaarallinen  Epätasaisella lattialla se on tukevampi kuin nelijalkainen. Kolmijalkaisessa ottaa aina kaikki jalat kiinni lattiaan, nelijalkaisessa voi olla yksi jalka ilmassa ja tuoli heiluu. Ei esim. kameran ja salamalamppujen jalustat turhaan ole vain kolmejalkaisia.
   Ne jalat ovat yleensä aika paljon kannateltavaa kohdetta leveämmällä eivätkä osoita suoraan alaspäin. Kameran painopisteen siirtäminen kymmenellä sentillä ei myöskään vaikuta mihinkään, koska se ei paina yli kymmenen kertaa enemmän kuin se kolmijalka.

   Lainaa

  24. Tulos: +35 (45 ääntä)
   Maksuunpantu maahinen: Nyt meni Eevalla sen verran tunteisiin, että saattaa olla vaikka pronssiset korvikset
   No mutta onhan tuo nyt todella ärsyttävää joutua jankkaamaan asiasta, kun on ilmoituksessakin kahteen otteeseen kerrottu, että hopeiset ovat. Sitten aina kun puhelin kilahtaa uuden kommentin merkiksi, saat ostotarjouksen sijasta lukea jälleen yhden "onko hopeaa???" viestin. Ei missään nimessä 20€ arvoinen tilanne.

   Lainaa

  25. Uniikki valas 14.12.2023 12:38
   Tulos: +11 (19 ääntä)
   Intiimi peura: Eevalla on hiekkaa pillussa. Tai ehkä jopa pronssia.
   Usko jo, hopeaa se on, tai ehkä jopa kultaa

   Lainaa

  26. Katuva lokki 14.12.2023 13:02
   Tulos: +20 (22 ääntä)
   Taittumaton ylioppilas: Hopeakorut on todella helppo puhdistaa itse. Vuoraa kulho alumiinifoliolla, laita sinne vettä ja merisuolaa. Upota koru veteen. Tadaa, tummunut hopea on kirkastunut noin minuutissa.
   Eikö siis tarvitse olla kiehuvaa vettä? Mut opetti isä siihen niin en ole sitä viileämmällä vedellä kokeillut. Kokeilen ensi kerralla! 👍

   Lainaa

  27. Onnekas robotti 14.12.2023 13:14
   Tulos: +34 (48 ääntä)
   Ymmärrän hyvin sekaannuksen tuossa ekassa, olen itsekin ostanut kerran kullanvärisen korun nettikirpparilta kuvan perusteella (ilmoituksessa ei kerrottu väriä), joka oli kotiintullessaan hopeanvärinen. Kuvassa vaan oli vahva lämmin sävy, enkä edes keksinyt epäillä ja kysyä asiaa. Tuota myyjän kimpaantumista en kyllä ymmärrä, koska ihan ymmärrettävä sekaannus ja asiallisesti siitä kysytty.

   Lainaa

  28. Kokenut pomelo 14.12.2023 14:05
   Tulos: +36 (38 ääntä)
   Työtätekevä norsu: Ei kolmijalkainen tuoli ole epäkätännöllinen tai vaarallinen  Epätasaisella lattialla se on tukevampi kuin nelijalkainen. Kolmijalkaisessa ottaa aina kaikki jalat kiinni lattiaan, nelijalkaisessa voi olla yksi jalka ilmassa ja tuoli heiluu. Ei esim. kameran ja salamalamppujen jalustat turhaan ole vain kolmejalkaisia.
   Et ole tainnut kokeilla tuota artekin kolmijalkaista, sillä on todella helppo keikahtaa nurin.

   Lainaa

  29. Tulos: +23 (23 ääntä)
   Aapeli: Tuo jakkaran myynti-ilmoitus oli vitsi ja pientä kuittailua tuolle ryhmälle. Se kyllä selkisi lopusta ketjusta, joka tässä tietenkin oli leikattu pois.
   Thank god! Mä jo ajattelinkin 😄

   Lainaa

  30. Varaton kärpänen 14.12.2023 14:30
   Tulos: +13 (33 ääntä)
   Kyllähän tuossa Eevan ilmoituksessa ihan selvästi lukee hopeiset kahteen kertaan. En itsekään jaksaisi alkaa mitään millin kokoisia leimoja yrittää kuvata, kun hintakin on vain 20 €.

   Lainaa

  31. Hampaaton hirvi 14.12.2023 15:12
   Tulos: +30 (34 ääntä)
   It's a deal: Ne jalat ovat yleensä aika paljon kannateltavaa kohdetta leveämmällä eivätkä osoita suoraan alaspäin. Kameran painopisteen siirtäminen kymmenellä sentillä ei myöskään vaikuta mihinkään, koska se ei paina yli kymmenen kertaa enemmän kuin se kolmijalka.
   Juuri näin. Kolmijalkaisuus sinällään ei siis ole ongelma mutta tuossa tuolissa se on paha ongelma. Eiffel-tornikin pysyisi pystyssä kolmella jalalla kun ne on niin harallaan ja kaikki tukevat koko rakennetta. Tommonen suorajalkainen jakkara on jo nelijalkaisena vaarallinen jos painoa on enempi jollain sivulla. Nelijalkaisen päälle sentään uskaltaa astua jos astuu keskelle ja saa tukea jostain muualta, mutta lähtökohtaisesti jo aika riskialtista. Saati kolmijalkainen joka keikkaa vielä herkemmin.

   Lainaa

  32. Rapea kilpikonna 14.12.2023 16:59
   Tulos: +35 (35 ääntä)
   En tiedä miltä kuva näyttää esimerkiksi puhelimen ruudulla, mutta koneella kun katsoo niin en mitenkään saa väristä pronssista. Tummunutta hopeaa. Vaikka olisi tummunutta pronssia niin sekin on ihan eri väristä kuin tuo.

   Lainaa

  33. Kultivoitunut paimen 14.12.2023 17:30
   Tulos: +21 (23 ääntä)
   Kokenut pomelo: Et ole tainnut kokeilla tuota artekin kolmijalkaista, sillä on todella helppo keikahtaa nurin.
   Tämä. Siinä missä nelijalkainen tuoli saattaa keikkua, niin sellainen on vaikea kaataa. 
   Mutta kolmijalkainen tuoli kaatuu helposti tasaisellakin maalla.

   Lainaa

  34. Punerva pelikaani 14.12.2023 18:36
   Tulos: +23 (35 ääntä)
   En ymmärrä myyjän suuttumusta, enkä haluaisi mitään ostaa noin kipakalta ihmiseltä. Kyllä minäkin tarkistaisin, jos kuvan perusteella näyttää siltä, että saattaisi olla muuta kuin tekstissä lukee. Eikä varmasti olisi tarvinnut montaa viestiä vängätä asiaa ja kettuilla, jos olisi heti ekaan viestiin vastannut "joo, ovat todellakin hopeaa" tms. Enemmän herää epäilyjä tuollaisesta vihaisesta vakuuttelusta, joka tulee täysin puun takaa. Ostin kerran "silkkipaidan" nettikirppikseltä. Kun sain paidan, lapussa luki 100% polyesteri tms tekokuitu. Toki tuntuma oli sileä, myyjän mielestä varmaan "silkkinen". Mun olisi pitänyt siinä kysyä, että viittitkö tarkistaa vielä materiaalilapun tai muuta, eikä vain uskoa otsikkoa. No sen kokemuksen jälkeen olen kyllä kysynyt tarpeen mukaan tarkennuksia.

   Lainaa

  35. Katuva lokki 14.12.2023 19:58
   Tulos: +9 (15 ääntä)
   Rapea kilpikonna: En tiedä miltä kuva näyttää esimerkiksi puhelimen ruudulla, mutta koneella kun katsoo niin en mitenkään saa väristä pronssista. Tummunutta hopeaa. Vaikka olisi tummunutta pronssia niin sekin on ihan eri väristä kuin tuo.
   Mulla puhelimen näytöllä myös selvästi hopeaa

   Lainaa

  36. Esteetön maito 14.12.2023 21:24
   Tulos: +20 (28 ääntä)
   Punerva pelikaani: En ymmärrä myyjän suuttumusta, enkä haluaisi mitään ostaa noin kipakalta ihmiseltä. Kyllä minäkin tarkistaisin, jos kuvan perusteella näyttää siltä, että saattaisi olla muuta kuin tekstissä lukee. Eikä varmasti olisi tarvinnut montaa viestiä vängätä asiaa ja kettuilla, jos olisi heti ekaan [...]
   Jos et luota ilmoitukseen, miksi luottaisit myyjän vastauksiinkaan?

   Lainaa

  37. Naimaton peura 14.12.2023 22:10
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   Peittyvä pelikaani: Ahdistaa jos joku oikeasti kuvittelee saavansa 300e tuosta jakkarasta, kun eihän tota kukaan halua edes ilmaiseksi. Uusi vastaava on hitusen päälle 300e niin en todella ymmärrä mitä kyseinen myyjä ajattelee.
   Kyllähän noita saman kuntoisia vanhoja jakkaroita myydään ihan Artekin sivuillakin, esim. tässä yksi https://www.artek.fi/2ndcycle/en/available-now/patinated-stool-e60

   Lainaa

  38. Tulos: +19 (19 ääntä)
   Kolmijalkaisen esineen tukevuudesta argumentoidessa ei myöskään kannata unohtaa sitä, että kaikenlaiset kameroiden jalustat yms eivät ole vain leveitä, vaan niissä voi myös säätää yksittäisen jalan pituutta, joka lisää tukevuutta huomattavasti epätasaisilla alustoilla. Jonkun pitäisikin tehdä uusi design tuolle jakkaralle, leveillä jaloilla ja säätövaroilla 👌

   Lainaa

  39. Eväätön haukka 15.12.2023 15:32
   Tulos: +18 (20 ääntä)
   Katuva lokki: Mulla puhelimen näytöllä myös selvästi hopeaa
   Minusta se mekko on sininen.

   Lainaa

  40. Intiimi peura 16.12.2023 0:03
   Tulos: +3 (15 ääntä)
   Varaton kärpänen: Kyllähän tuossa Eevan ilmoituksessa ihan selvästi lukee hopeiset kahteen kertaan. En itsekään jaksaisi alkaa mitään millin kokoisia leimoja yrittää kuvata, kun hintakin on vain 20 €.
   Sen on pakko olla hopeaa koska ilmoituksessa LUKEE NIIN. Eihän mitenkään voi olla mahdollista että myyjä on erehtynyt materiaalista, eihän?

   Lainaa

  41. Välkky riikinkukko 16.12.2023 22:03
   Tulos: +12 (12 ääntä)
   Punerva pelikaani: En ymmärrä myyjän suuttumusta, enkä haluaisi mitään ostaa noin kipakalta ihmiseltä. Kyllä minäkin tarkistaisin, jos kuvan perusteella näyttää siltä, että saattaisi olla muuta kuin tekstissä lukee. Eikä varmasti olisi tarvinnut montaa viestiä vängätä asiaa ja kettuilla, jos olisi heti ekaan [...]
   "Aaa, no voi olla että kuva vähän hämää, mutta kyllä ne hopeaa ovat." vs. "No luuletteko todella että otanpa oikein kuvan sitten kun se on kyllä kumma kun ei millään tajuta että varmaan tässä niin sanoisin jos näin ja ihme touhua ja oletteko vähän tyhmiä että ihan kyllä ovat että jnejne." Ja vieläkin jää kismittämään niin, että 10 minuuttia myöhemmin pitää paasata vähän lisää.

   Lainaa

  42. Tulos: -9 (11 ääntä)
   Vaikeudeton taistelija: Tossa kunnossa oleva 300 euron Artek? Ei oikeesti? 🤦‍♀️ Muutenkin tuo kolmijalkainen design on hirvittävän epäkäytännöllinen ja vaarallinen.
   No ei ole, meillä on useampikin noita kolmejalkaisia jakkaroita eikä mikään niistä ole vaarallinen. Vika on siinä joka ei osaa istua tuolille. Ja ellet tajunnut niin hinta ja artekin "tuotesarja" johon tuo kuuluu on vitsi

   Lainaa

  43. Mäntylahti-Piiras 18.12.2023 18:15
   Tulos: +8 (8 ääntä)
   Eevan olis ehkä kannattanut vastata kuvalla korujen leimoista, näin ainakin itse tekisin (passiivis-agressivisella kommentilla höystettynä tai ilman riippuen vastaushetken mielialasta)

   Lainaa

  44. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Työtätekevä norsu: Ei kolmijalkainen tuoli ole epäkätännöllinen tai vaarallinen  Epätasaisella lattialla se on tukevampi kuin nelijalkainen. Kolmijalkaisessa ottaa aina kaikki jalat kiinni lattiaan, nelijalkaisessa voi olla yksi jalka ilmassa ja tuoli heiluu. Ei esim. kameran ja salamalamppujen jalustat turhaan ole vain kolmejalkaisia.
   Nyt taitaa olla jätetty fysiikan oppitunteja välistä. Kokeile istua kolmijalkaisella tuolilla, nosta jalat ylös ja heilu niin kauan että se kaatuu. Tee sama nelijalkaisella muuten samanlaisella tuolilla ja vertaa kumman kaataminen vaati vähemmän heilumista ja voit todeta olleesi väärässä.

   Lainaa

  45. Itsekeksitty eläin 19.12.2023 16:04
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Esteetön maito: Jos et luota ilmoitukseen, miksi luottaisit myyjän vastauksiinkaan?
   Tuskin siitä oli kyse luottaako. Mutta kysymällä voi saada tarkempaa tietoa sekä tuotteesta, että siitä miten kyseinen myyjä toimii. Sen perusteella luotettavuuttakin voi arvioida paremmin. Läheskään kaikille myyjille materiaalilla ei ole niin väliä. Osa ihmisistä voi käyttää sanaa hopeinen tms. lähinnä sävyn tai vaikutelman kertomiseen, eikä sanan tarkassa merkityksessä tai ajatella, että sama se tuon hintaiselle tavaralle, kunhan on poissa nurkista tms. Myyjiä on monenlaisia ja paljon ostaneilla huonojakin kokemuksia varmasti kertyy. Voihan myyjä valehdella vielä vastauksessakin, mutta silloin se täytyy tehdä jo tarkoituksellisesti. Kysyminen vähentää vikaostoksen mahdollisuutta.

   Lainaa

  46. Mäntylahti-Piiras 19.12.2023 17:43
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Pluri: Nyt taitaa olla jätetty fysiikan oppitunteja välistä. Kokeile istua kolmijalkaisella tuolilla, nosta jalat ylös ja heilu niin kauan että se kaatuu. Tee sama nelijalkaisella muuten samanlaisella tuolilla ja vertaa kumman kaataminen vaati vähemmän heilumista ja voit todeta olleesi väärässä.
   taisi jäädä jotain lukematta/sisäistämättä, kuten Norsu sanoi kolmejalkainen on vakaampi EPÄTASAISELLA alustalla, jos alusta on tasainen ja kaikki jalat tasamittaisia eikä mikään niistä ole vääntynyt, nelijalkainen on silloin vakaampi.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: artek, hopea, jakkara, kalevala, kirppari, kirppis, kirpputori, korut, korvakorut, kulta, kuva, messenger, pronssi, yv