Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Ihana kielemme, osa 25

Sana "ikoninen" on loukkaava, lakatkaa käyttämästä sitä.
Ihana kielemme, osa 25

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 40 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +280 (288 ääntä)
   Verohallinto tekee vähän erikosia postauksia, ja aikaisemmin on ollut videoitakin. Kyllä siellä on tekemistä, vaikka joskus on hetken muutakin kuin kuiva veronkantaja.

   Lainaa

  2. Kovalentti järvisieni 14.12.2023 0:16
   Tulos: +261 (311 ääntä)
   Oikeesti Juha, tuon kuvan ja tekstin tekemiseen meni joltakin verovirkahenkilöltä maksimissaan kahvitauon verran. Siinä kun kollega kävi röökillä toinen tekasi kivan jutun someen.

   Lainaa

  3. Estävä sakaali 14.12.2023 0:20
   Tulos: +300 (300 ääntä)
   Elias on taas näitä ärsyttäviä internet-sotureita, jotka ei edes tiedä asiastaan ja heti ensimmäisestä kommentista alkaa kiroilu kun argumentit ovat jo loppuneet - jos niitä oli alkuunkaan. Raskaita tyyppejä. Mika pudotti maanpinnalle. Enempi Mikoja, vähemmän Eliaita, kiitos.

   Lainaa

  4. Työntyvä sotilas 14.12.2023 0:57
   Tulos: +172 (176 ääntä)
   Entäs eeppinen? Kyllä Ilias ja Odysseia mielensä pahoittaa.

   Lainaa

  5. Intiimi peura 14.12.2023 2:07
   Tulos: +21 (91 ääntä)
   Eliaksella on hiekkaa esinahan alla.

   Lainaa

  6. Huoliteltu joutsen 14.12.2023 7:28
   Tulos: +164 (170 ääntä)
   Kovalentti järvisieni: Oikeesti Juha, tuon kuvan ja tekstin tekemiseen meni joltakin verovirkahenkilöltä maksimissaan kahvitauon verran. Siinä kun kollega kävi röökillä toinen tekasi kivan jutun someen.
   Ja vaikuttava viestintä noin yleensä säästää valtavasti virkailijoitten aikaa. Ei nyt juuri tämä julkaisu, mutta tällaiset välipalat pitää kanavan / tilin kiinnostavana. Siten se tärkeä ”Jätäthän veroilmoituksesi ajoissa” tai vastaava viesti ei mene ohi.

   Lainaa

  7. Sateeton sohvaperuna 14.12.2023 7:44
   Tulos: -61 (121 ääntä)
   Minkälainen ihminen seuraa verohallintoa facebookissa?

   Lainaa

  8. Paljo näyttelijä 14.12.2023 8:15
   Tulos: +111 (121 ääntä)
   Sateeton sohvaperuna: Minkälainen ihminen seuraa verohallintoa facebookissa?
   Aika varmasti ihmiset, joiden on hyvä olla kartalla verohallinnon alle liittyvistä asioista.  Se ettet sinä ole sellainen, ei tarkoita etteikö sellaisia olisi. Esim. yrittäjät saattaa seurata, koska laki ja periaatteet muuttuu ja muistutuksiakin saa varmaan tärkeiden päivämäärien aikaan. Samoin melko varmaan kirjanpitäjät. Saahan noita tietoja uutisia seuraamallakin usein, mutta mikäs sen kätevämpi kuin verohallinnon julkaisujen seuraaminen. Ihan vähän jaksan epäillä, että siellä verohallinnolla joku perus verovirkailija noita päivityksiä tekisi. Eiköhän siellä ole ihan joku oma virkansa niitä varten. Ei ehkä pelkästään niitä varten, mutta kuitenkin, että työtehtäviin oikeasti kuuluu päivittää somea. Samat henkilöt luultavasti kuin ne jotka päivittää verohallinnon sivuille ajankohtaisia asioita jne. Eli varmaan sitä on muutakin tekemistä, mutta myös uusien somepäivitysten tekemistä.

   Lainaa

  9. Hehkuva roska 14.12.2023 8:45
   Tulos: +241 (243 ääntä)
   Verohallinnolla on viestintäosasto, jolla on viestintästrategia (miten viestitään kansantajuisesti, lähestyttävästi ja jopa hauskasti aiheesta, jota suurin osa pitää joko tylsänä tai jopa vastenmielisenä), jota he toteuttavat siinä määrin onnistuneesti, että aika moni tosiaan seuraa Verohallintoa somessa. Se on vaativaa työtä, eikä todellakaan sitä, että joku virkailija vaan kahvitauolla vähän jotakin postaa :D

   Lainaa

  10. Tuota pikaa delfiini 14.12.2023 8:54
   Tulos: -32 (62 ääntä)
   Estävä sakaali: Elias on taas näitä ärsyttäviä internet-sotureita, jotka ei edes tiedä asiastaan ja heti ensimmäisestä kommentista alkaa kiroilu kun argumentit ovat jo loppuneet - jos niitä oli alkuunkaan. Raskaita tyyppejä. Mika pudotti maanpinnalle. Enempi Mikoja, vähemmän Eliaita, kiitos.
   *Eliaksia

   Lainaa

  11. Suunnaton pomelo 14.12.2023 8:55
   Tulos: -163 (183 ääntä)
   Hehkuva roska: Verohallinnolla on viestintäosasto, jolla on viestintästrategia (miten viestitään kansantajuisesti, lähestyttävästi ja jopa hauskasti aiheesta, jota suurin osa pitää joko tylsänä tai jopa vastenmielisenä), jota he toteuttavat siinä määrin onnistuneesti, että aika moni tosiaan seuraa Verohallintoa somessa. Se on [...]
   Lähinnä myötähäpeää herättää, eikä todellakaan kiinnosta seurata. Surullista, että valtaväestöön vetoaa se, että Verohallinto käyttäytyy kuin Jounin Kauppa.

   Lainaa

  12. Itseasiassa 14.12.2023 9:52
   Tulos: +89 (97 ääntä)
   Sateeton sohvaperuna: Minkälainen ihminen seuraa verohallintoa facebookissa?
   Esim. minä juuri noiden julkaisujen vuoksi. Aloin itse asiassa seurata ensin Linkkarissa, siellä seuraajia on varmaan vielä enemmän. Mutta huumorin lisäksi niissä on usein ihan asiaa ja keskustelussa moni saa jopa vinkkejä suoraan oikeaan paikkaan selvittämään asioita. Helpottaa kaikkien osapuolten elämää.

   Lainaa

  13. Vähennetty marsu 14.12.2023 9:53
   Tulos: -109 (131 ääntä)
   "Kaikki asiakaspalvelijamme ovat nyt varattuja, he opettelevat eri murteita että pystyvät tekemään hassun hauskoja postauksia jotka tulevat olemaan lit, odota ole hyvä. Tiesitkö, että voit hoitaa asiasi myös verkossa osoitteessa vero.fi? "

   Lainaa

  14. Tulos: +56 (60 ääntä)
   Verohallinnon some best. Eiku siis paras.

   Lainaa

  15. Tulos: +75 (83 ääntä)
   Sateeton sohvaperuna: Minkälainen ihminen seuraa verohallintoa facebookissa?
   No esimerkiksi minä ja ihan siksi, että verohallinnon someviestintä on hauskaa ja kekseliästä. Juha sen sijaan on varmasti hauskaa seuraa juhlissa.

   Lainaa

  16. Kovalentti oravainen 14.12.2023 11:11
   Tulos: +17 (19 ääntä)
   tonique: Verohallinto tekee vähän erikosia postauksia, ja aikaisemmin on ollut videoitakin. Kyllä siellä on tekemistä, vaikka joskus on hetken muutakin kuin kuiva veronkantaja.
   Se on mielikuvamarkkinointia

   Lainaa

  17. Hyödytön oliivi 14.12.2023 12:42
   Tulos: +39 (55 ääntä)
   Kyllä, on päteviä anglismeja, kuten vaikka selfie. Mutta sitten kun noita aletaan vääntämään väkisin, niin lopputulos ärsyttää. "Upshiftaus" ja "Upgreidaus" ehkä järkyttävimpiä anglismeja joita olen kuullut.

   Lainaa

  18. Kultivoitunut paimen 14.12.2023 12:44
   Tulos: +27 (33 ääntä)
   Elias on äkäisin Ortodoksi jonka olen nähnyt :o Mikä ihme siinä on, että nykyään pitää joka tuutista tulla näitä puolesta loukkaantujia ja sivusotureita? Useimmin näistä on vain haittaa alkuperäiselle sanomalle.

   Lainaa

  19. Katuva lokki 14.12.2023 12:59
   Tulos: +45 (51 ääntä)
   Hyödytön oliivi: Kyllä, on päteviä anglismeja, kuten vaikka selfie. Mutta sitten kun noita aletaan vääntämään väkisin, niin lopputulos ärsyttää. "Upshiftaus" ja "Upgreidaus" ehkä järkyttävimpiä anglismeja joita olen kuullut.
   Joo selfie parempi kuin itsuli ja vielä pahempi itsari 😬 mulle itsari on jotain ihan muuta

   Lainaa

  20. Timmi makkara 14.12.2023 13:15
   Tulos: +17 (37 ääntä)
   Katuva lokki: Joo selfie parempi kuin itsuli ja vielä pahempi itsari 😬 mulle itsari on jotain ihan muuta
   Niin siis selfie on sama, kuin omakuva. Omakuvia on maalattu ja valokuvattu vuosisatoja ja nyt jostain on pulpahtanut tällainen "selfie".

   Lainaa

  21. It's a deal 14.12.2023 13:25
   Tulos: +3 (33 ääntä)
   Verohallinto on viimeinen instanssi, johon ottaisin yhteyttä tilanteessa "vaikka kaikki ei oiskaa ihan legit".

   Lainaa

  22. Tulos: +90 (92 ääntä)
   Mut siis.. eihän ”ikoninen” ja ”fossiili”/”kivettymä” ole toistensa synonyymejä? Ei ne tarkoita samaa asiaa. Jos joku urheilija on ikoninen, häntä ihaillaan ja kunnioitetaan. (Vähän niinkuin niitä kirkon ikoneja, joita kirjaimellisesti palvotaan) Fossiileja tai kivettymiä kyllä kunnioitetaan ja pidetään esillä museoissa yms, mutta ei niitä ihannoida. Ei kukaan toivo olevansa vielä joskus fossiili. Ja ihmisestä puhuttaessa ”fossiili” on usein haukkumasana.

   Lainaa

  23. Tulos: +24 (34 ääntä)
   Pakko kyllä arvostaa tuota verotoimiston posta.. anteeksi... julkaisua. Tuo on oikeasti hyvä läppä.

   Lainaa

  24. Lipevä rätti 14.12.2023 15:35
   Tulos: +62 (70 ääntä)
   Suunnaton pomelo: Lähinnä myötähäpeää herättää, eikä todellakaan kiinnosta seurata. Surullista, että valtaväestöön vetoaa se, että Verohallinto käyttäytyy kuin Jounin Kauppa.
   Minusta se on kyllä huomattavasti surullisempaa että joku jaksaa mielensä pahoittaa siitä minkälaisia julkaisuja joku verohallinto tekee facebookkiin.

   Lainaa

  25. Syrjäytynyt kirjohylje 14.12.2023 16:17
   Tulos: +24 (26 ääntä)
   Laura: Mut siis.. eihän ”ikoninen” ja ”fossiili”/”kivettymä” ole toistensa synonyymejä? Ei ne tarkoita samaa asiaa. Jos joku urheilija on ikoninen, häntä ihaillaan ja kunnioitetaan. (Vähän niinkuin niitä kirkon ikoneja, joita kirjaimellisesti palvotaan) Fossiileja tai kivettymiä kyllä [...]
   Ei käynyt ennen mielessäkään mutta nyt toivon olevani joskus fossiili!

   Lainaa

  26. Köydetön seppä 14.12.2023 16:30
   Tulos: +25 (35 ääntä)
   Viestijät joutuvat tekemään kaikenlaista kummaa niin kuin tuon Vero-juttu. Ongelmahan on, että viestijöille yleensä maksetaan työstä. Jos ei ole hyviä ideoita, täytyy keksiä sellainen huono idea, jonka voi myydä pomoille muka hyvänä. Jos ei keksi hyviä eikä huonoja ideoita, jää työttömäksi. Sitä paitsi huonokin idea voi ajaa tarkoituksensa. Nyt varmasti kaikki muistavat, että verottajaa voi lähestyä monilla eri murteilla ja että ylipäätään kannattaa olla yhteydessä, jos verotusasiat mietityttävät.

   Lainaa

  27. Tulos: +51 (53 ääntä)
   Juha, ja muut, verohallinnolla varmasti on muutakin tekemistä mutta heidän someryhmä varmaan on kyllä ihan tälle asialle palkattu.

   Lainaa

  28. Lamoava aasi 14.12.2023 23:36
   Tulos: +21 (29 ääntä)
   Diggaan tuosta Verohallinnon tyylistä!

   Lainaa

  29. Tulos: -14 (16 ääntä)
   Intiimi peura: Eliaksella on hiekkaa esinahan alla.
   Saatanan SIKA!!!!!!'

   Lainaa

  30. Sukka seppä 15.12.2023 1:44
   Tulos: +54 (54 ääntä)
   Eiköhän anneta vielä pisteet Hannalle, joka ymmärsi mitä tuli tehtyä eikä pahoittanut mieltään vaan otti oman kämminsä huumorilla. Ei voi muuta sanoa kuin hattua nostaa.

   Lainaa

  31. Tulos: +40 (46 ääntä)
   Verohallinnon palvelu on hyvää ja niitä seuraa mielellään. Ja ne yrittää oikeasti neuvoa ihmisiä siellä, itselläni oli vähän kinkkinen verotilanne ja veron neuvoja puhelimessa kuunteli ja auttoi liki puoli tuntia - ja keksi sitten jonkun pykälän, jonka myötä sain paljon isomman verovähennyksen mitä olin luullut saavani. Neuvoja itsekin oli iloinen että löysi sen lainkohdan. Toisin kuin esim. KELA, kelan ainoa toimintatapa tuntuu olevan keksiä omia lainvastaisia "Kelan sisäisiä tulkintasääntöjä", joilla asiakkailta voisi jollain keinolla evätä niiden lain mukaan kuuluvat korvaukset.

   Lainaa

  32. Runneltu hai 15.12.2023 8:21
   Tulos: +34 (36 ääntä)
   Kilokalori: Verohallinnon palvelu on hyvää ja niitä seuraa mielellään. Ja ne yrittää oikeasti neuvoa ihmisiä siellä, itselläni oli vähän kinkkinen verotilanne ja veron neuvoja puhelimessa kuunteli ja auttoi liki puoli tuntia - ja keksi sitten jonkun pykälän, jonka myötä sain paljon isomman [...]
   Naulan kantaan! En itsekään ymmärrä mielten pahoitusta verottajan somesta. Verohallinnosta saa Suomen virastoista parasta asiakaspalvelua, eikä sitä yhtään haittaa se että heillä on somevastaava tai -tiimi joka pyrkii tekemään Verohallinnosta helposti lähestyttävän ja muistuttelee tärkeistä päivämääristä hauskalla tavalla.

   Lainaa

  33. Tulos: +31 (33 ääntä)
   Kuinka huono elämä pitää ihmisellä olla, jotta kiukuttelee jostain Verohallinnon huumoripäivityksestä? Suupielet teipattu alaspäin varmuuden vuoksi, ettei vain olisi vahingossa koskaan kivaa?

   Lainaa

  34. Kidukseton seuraeläin 15.12.2023 9:54
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Tuota pikaa delfiini: *Eliaksia
   Saadaanko tästä seuraava polli?

   Lainaa

  35. Meluton haisunäätä 15.12.2023 12:40
   Tulos: -3 (15 ääntä)
   Kilokalori: Verohallinnon palvelu on hyvää ja niitä seuraa mielellään. Ja ne yrittää oikeasti neuvoa ihmisiä siellä, itselläni oli vähän kinkkinen verotilanne ja veron neuvoja puhelimessa kuunteli ja auttoi liki puoli tuntia - ja keksi sitten jonkun pykälän, jonka myötä sain paljon isomman [...]
   Kuinka helkkarissa? Itse saan sieltä aina vaan puhelimen päähän tyypin, joka kykenee lukemaan mulle ääneen syventäviä vero-ohjeita. Mitä vattua mä sellaisella teen, kun osaan itsekin lukea. Tartun puhelimeen siinä vaiheessa, kun ne kirjalliset ohjeet ei anna tyhjentävää vastausta.

   Lainaa

  36. Neuloutuva sohvaperuna 15.12.2023 18:18
   Tulos: +11 (17 ääntä)
   Katuva lokki: Joo selfie parempi kuin itsuli ja vielä pahempi itsari 😬 mulle itsari on jotain ihan muuta
   Kuulin jostain version "meitsie", pitäiskö ottaa käyttöön

   Lainaa

  37. Intiimi peura 15.12.2023 23:52
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Mainehuus: Saatanan SIKA!!!!!!'
   Jaa.

   Lainaa

  38. Tottelematon kotka 16.12.2023 2:41
   Tulos: +15 (17 ääntä)
   Runneltu hai: Naulan kantaan! En itsekään ymmärrä mielten pahoitusta verottajan somesta. Verohallinnosta saa Suomen virastoista parasta asiakaspalvelua, eikä sitä yhtään haittaa se että heillä on somevastaava tai -tiimi joka pyrkii tekemään Verohallinnosta helposti lähestyttävän ja muistuttelee tärkeistä päivämääristä hauskalla tavalla.
   Rupesin itsekin seuraamaan koska täällä meni osalla tunteisiin 😁.

   Lainaa

  39. Pimeä marsu 19.12.2023 15:36
   Tulos: -3 (5 ääntä)
   Rakastan Verohallinnon somea, mut ton murrepostauksen takia haluisin laittaa Verohallinnon boikottiin.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: englanti, ikoninen, julkaisu, kuva, kuvake, lainasana, murre, murteet, ortodoksit, postaus, slangi, tausta, taustapaperi, uskonnot, verohallinto, verot