Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Suomalaisuuden juurilla

Monitahoinen katsaus suomalaisuuden ytimeen.
Suomalaisuuden juurilla

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 52 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Armas patsas 16.11.2023 0:09
   Tulos: +256 (342 ääntä)
   Vai kuuluu Susanna vähemmistöön? En usko. Eiköhän täällä jokainen maksa veroja jokaisesta ostoksesta ja palvelusta. Myös etuisuudet verotetaan. Ei niitä veroja pelkästään palkoista kerätä.

   Lainaa

  2. Tulos: +114 (128 ääntä)
   Little maya on suomalaista käsityötä, mut pieni typo tullu mainoksessa oikeinkirjoituksessa. 😅

   Lainaa

  3. Napiton maksamakkara 16.11.2023 0:26
   Tulos: +243 (313 ääntä)
   Mukavaa vaihtelua kuitenkin oli, että oli välillä joku muu vähemmistö kyseessä kuin lihaa syövä valkoinen heteromies. Tuo kaikista pahiten kärsimään joutuva ihmisparka.

   Lainaa

  4. Päivänselvä keiju 16.11.2023 0:34
   Tulos: +111 (121 ääntä)
   Katoin ensin että Jere Karalahti telkkarissa ja viittomakielen tulkkikin että nyt on tärkeätä asiaa 😆

   Lainaa

  5. Juonitteleva seepra 16.11.2023 0:56
   Tulos: -85 (153 ääntä)
   Napiton maksamakkara: Mukavaa vaihtelua kuitenkin oli, että oli välillä joku muu vähemmistö kyseessä kuin lihaa syövä valkoinen heteromies. Tuo kaikista pahiten kärsimään joutuva ihmisparka.
   Rent Free. Alkaa oikeesti olla surullista, pitäisköhän levy vaihtaa välillä?

   Lainaa

  6. Tuoksuva raatokärpänen 16.11.2023 0:57
   Tulos: +71 (115 ääntä)
   Asiat olisivat kyllä nyt mallillaan jos Katainen olisi hukattu tuolloin jenkkivankilaan.

   Lainaa

  7. Ripeä haisunäätä 16.11.2023 1:11
   Tulos: +90 (94 ääntä)
   Suomalista käsityötä, ok. Sponsoroitu mainos vielä. Menee Pikku-Maijalta rahat hukkaan tuolla menolla jos ei petraa oikeinkirjoituksessa.

   Lainaa

  8. Perinnötön patsas 16.11.2023 1:49
   Tulos: +170 (176 ääntä)
   Ihan asiallinen kysymys että mitäpä ne alienit Porissa? Abduktoivat Tero Vaaran ettei tee enää lisää Mambaa? 😁

   Lainaa

  9. Uneton meduusa 16.11.2023 2:04
   Tulos: +94 (98 ääntä)
   Tuutiitutöötituu.

   Lainaa

  10. Nafti päärynä 16.11.2023 2:23
   Tulos: +118 (118 ääntä)
   Ääntämisen tuottaessa vaikeuksia esim. sanakirja.org on loistava sivu/sovellus. Siellä on ääntämisohjeet ja usein vielä nauhoite sanasta britti- ja jenkkienglanniksi. Toki täydellisesti ei tarvitse osata lausua. Pääasia, että tulee ymmärretyksi. 😊

   Lainaa

  11. Tukintolvana 16.11.2023 2:37
   Tulos: +73 (73 ääntä)
   Nafti päärynä: Ääntämisen tuottaessa vaikeuksia esim. sanakirja.org on loistava sivu/sovellus. Siellä on ääntämisohjeet ja usein vielä nauhoite sanasta britti- ja jenkkienglanniksi. Toki täydellisesti ei tarvitse osata lausua. Pääasia, että tulee ymmärretyksi. 😊
   Toinen hyvä ääntämisen opetteluun oleva sivu on Forvo. Siellä on natiivipuhujien nauhoittamia ääntämisohjeita.

   Lainaa

  12. Väistämätön delfiini 16.11.2023 2:37
   Tulos: +87 (93 ääntä)
   Armas patsas: Vai kuuluu Susanna vähemmistöön? En usko. Eiköhän täällä jokainen maksa veroja jokaisesta ostoksesta ja palvelusta. Myös etuisuudet verotetaan. Ei niitä veroja pelkästään palkoista kerätä.
   Jos Susanna ajattelee olevansa maailmankansalainen, niin silloin kuuluu suomalaisena vähemmistöön.
   Tosin en ole ihan vakuuttunut siitä, että Susanna ajattelisi.

   Lainaa

  13. Pähkähullu metso 16.11.2023 6:09
   Tulos: +67 (67 ääntä)
   Böö: Little maya on suomalaista käsityötä, mut pieni typo tullu mainoksessa oikeinkirjoituksessa. 😅
   Pikku-Maija ois parempi nimi.

   Lainaa

  14. Taltioitu päärynä 16.11.2023 7:39
   Tulos: +73 (79 ääntä)
   Väistämätön delfiini: Jos Susanna ajattelee olevansa maailmankansalainen, niin silloin kuuluu suomalaisena vähemmistöön. Tosin en ole ihan vakuuttunut siitä, että Susanna ajattelisi.
   Tai sitten Susanna ajattelee ulkomaalaisten maksavan täällä eniten veroja, kun itse suomalaisena kuuluu vähemmistöön.

   Lainaa

  15. Parantava gaselli 16.11.2023 7:42
   Tulos: -31 (45 ääntä)
   Böö: Little maya on suomalaista käsityötä, mut pieni typo tullu mainoksessa oikeinkirjoituksessa. 😅
   Ai, enpä olisi ymmärtänyt, kiitos kovasti selityksestä!
   /s

   Lainaa

  16. Kitsas gerbiili 16.11.2023 7:43
   Tulos: +27 (27 ääntä)
   Suomalista käsityötä! On on!

   Lainaa

  17. Tulos: +21 (51 ääntä)
   Juonitteleva seepra: Rent Free. Alkaa oikeesti olla surullista, pitäisköhän levy vaihtaa välillä?
   Auts. Taisi osua. ;D

   Lainaa

  18. Säpevä alligaattori 16.11.2023 8:37
   Tulos: -61 (79 ääntä)
   Napiton maksamakkara: Mukavaa vaihtelua kuitenkin oli, että oli välillä joku muu vähemmistö kyseessä kuin lihaa syövä valkoinen heteromies. Tuo kaikista pahiten kärsimään joutuva ihmisparka.
   Ainakin se on se, joka leikin kustantaa jos ei muuta.

   Lainaa

  19. Napiton maksamakkara 16.11.2023 8:46
   Tulos: +70 (78 ääntä)
   Säpevä alligaattori: Ainakin se on se, joka leikin kustantaa jos ei muuta.
   Mikäs leikki nyt pitää kustantaa? T: lihaa syövä valkoinen heteromies

   Lainaa

  20. Maksuunpantu maahinen 16.11.2023 10:17
   Tulos: +56 (64 ääntä)
   Susannan miljoonia käärii samat rikkaat omaan taskuunsa kuin köyhienkin. Oikeudet Susannalla taitaa olla jo valmiina, kun tituleeraa itseään kantasuomalaiseksi ja veronmaksajaksi

   Lainaa

  21. Luodinkestävä lihapiirakka 16.11.2023 10:22
   Tulos: +8 (28 ääntä)
   Though vielä menee, mutta thr alkuinen through tuottaa ongelmia. Itsekin olen asunut Englannissa Surreyssa ja silti ei onnistu...

   Lainaa

  22. Vyölaukkuun pukeutunut pulu 16.11.2023 10:28
   Tulos: -23 (57 ääntä)
   Aika usein naureskellaan, kun suomalainen sanoo olevansa vähemmistöä. Kuitenkin, globaalisti katsoen, suomalaiset ovat pieni kansa. Moni ajattelee asiaa nurkkakuntaisesti: Suomessa suomalaisia on yhdeksänkymmentä prosenttia eli emme ole vähemmistöä. Mutta silloin vähemmistöksi luetaan usein globaalisti suuremmat kansat. Suomessa on olemassa todellisia vähemmistöjä kuten saamelaiset ja karjalaiset ja sitten on näitä pseudovähemmistöjä, suomalaisia huomattavasti suurempia kansoja, jotka käyttävät "vähemmistöstatusta" uhriutuakseen ja saadakseen etuja itselleen. Heidän pitäisi ennemmin puolustaa pienempiä kansoja kuten suomalaisia. Homma ei voi mennä niin päin, että pienemmät kansat puolustavat suurempiaan itsensä kustannuksella.

   Lainaa

  23. Kivenkova mustikka 16.11.2023 10:50
   Tulos: -26 (42 ääntä)
   Toj Karin: Auts. Taisi osua. 😉
   Onhan se hauskaa. Anna kun vaihdan sukupuolen tai värin.. Ei kun hetkinen 🤔 siitähän tulee paskamyrsky

   Lainaa

  24. It's a deal 16.11.2023 10:55
   Tulos: +62 (62 ääntä)
   Miksen löydä mistään tuota tarinaa Kataisesta?

   Lainaa

  25. Synkkä sankari 16.11.2023 10:58
   Tulos: +40 (58 ääntä)
   Vyölaukkuun pukeutunut pulu: Aika usein naureskellaan, kun suomalainen sanoo olevansa vähemmistöä. Kuitenkin, globaalisti katsoen, suomalaiset ovat pieni kansa. Moni ajattelee asiaa nurkkakuntaisesti: Suomessa suomalaisia on yhdeksänkymmentä prosenttia eli emme ole vähemmistöä. Mutta silloin vähemmistöksi luetaan usein globaalisti suuremmat [...]
   Tämä on taas kyllä niin täysin turha kommentti. Näytä yksi valtio jonka kansalaiset puhuvat itsestään globaalissa mittakaavassa. Mikä tämän tarkoitus taas oli? Joo, mulla on korona eikä ehkä aivot toimi ihan 100% mutta en näe mitään järkeä tässä esseessä.

   Lainaa

  26. Tulos: -11 (17 ääntä)
   Böö: Little maya on suomalaista käsityötä, mut pieni typo tullu mainoksessa oikeinkirjoituksessa. 😅
   Niinkö? 😅

   Lainaa

  27. Nesteytetty kobra 16.11.2023 11:43
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   -95 nevöföget

   Lainaa

  28. Itseasiassa 16.11.2023 12:51
   Tulos: +42 (42 ääntä)
   Armas patsas: Vai kuuluu Susanna vähemmistöön? En usko. Eiköhän täällä jokainen maksa veroja jokaisesta ostoksesta ja palvelusta. Myös etuisuudet verotetaan. Ei niitä veroja pelkästään palkoista kerätä.
   Mä mietin että missä maassa tuo uhriutuja Susanna oikein asuu? Jos se asuu vaikka Ruotsissa, niin kyllä se sitten on vähemmistöä siellä. Mutta edelleen se ei liity verojen maksuun, kaikki niitä maksavat sielläkin kykyjensä ja lainsäädännön mukaan.

   Lainaa

  29. Itseasiassa 16.11.2023 12:53
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   Porissa käyneenä se oli mun mielestä ihan mukava paikka. No, Cumuluksen jäljet olisi voinut häivyttää Scandicista paremmin ja vaikka rempata jossain välissä 70-luvun vessat, mutta hotellia lukuun ottamatta oli mukavasti nähtävää ja satuttiin hyville olutfestareille.

   Lainaa

  30. Vuosikas nauta 16.11.2023 13:11
   Tulos: -22 (26 ääntä)
   Armas patsas: Vai kuuluu Susanna vähemmistöön? En usko. Eiköhän täällä jokainen maksa veroja jokaisesta ostoksesta ja palvelusta. Myös etuisuudet verotetaan. Ei niitä veroja pelkästään palkoista kerätä.
   Etuudet verotetaan, jos niitä saa tarpeeksi.
   Mutta periaatteessa ihminen, joka ei saa ansiosidonnaista, vaan pelkästään kelan päivärahaa, voisi laittaa 25% veron nollaan, sillä tuloraja ei täyttyisi.
   Mutta tässä on +-0 hyöty, sillä voi pitää veron 25% ja saada toimeentulotukea. Tai laskea veron nollaan, ja saada suunnilleen saman summan käteen, kuin toimeentulossa.

   Lainaa

  31. Säpevä hirvi 16.11.2023 13:16
   Tulos: +68 (68 ääntä)
   It's a deal: Miksen löydä mistään tuota tarinaa Kataisesta?
   No olisikohan siksi, ettei se pidä paikkaansa?
   Voi olla, että maahantulotarkastuksessa on aiheuttanut hämmennystä, jos tuollainen keskivertohiipparin näköinen ukko haluaa juttelemaan presidentille, mutta ei siitä vankilaan joudu. Korkeintaan sivuhuoneeseen vastaamaan kolmeen lisäkysymykseen ennen kuin asia selviää.

   Lainaa

  32. Tulos: +15 (15 ääntä)
   Armas patsas: Vai kuuluu Susanna vähemmistöön? En usko. Eiköhän täällä jokainen maksa veroja jokaisesta ostoksesta ja palvelusta. Myös etuisuudet verotetaan. Ei niitä veroja pelkästään palkoista kerätä.
   Tilastokeskuskselta löytyi tilasto vuodelta 2013, en nyt jaksanut käyttää monta tuntia uudempien tietojen kaiveluun. Sen mukaan vajaat 45 prosenttia kotitalouksista maksoi tulonsiirtoja enemmän kuin sai.

   Lainaa

  33. Valtava vihannes 16.11.2023 14:18
   Tulos: +37 (39 ääntä)
   Juonitteleva seepra: Rent Free. Alkaa oikeesti olla surullista, pitäisköhän levy vaihtaa välillä?
   Eiköhän maksamakkara viitannut heihin, jotka uhriutuvat ja sanovat kokevansa syrjintää, koska ovat lihaa syöviä valkoisia heteromiehiä. Suurin osa lihaa syövistä valkoisista heteromiehistä eivät uhriudu tuolla tavalla, eivätkä väitä kokevansa syrjintää edellä mainituista ominaisuuksista johtuen, joten maksamakkaran "piikki" ei ollut kohdistettu heihin.

   Lainaa

  34. Tulos: -5 (9 ääntä)
   Vyölaukkuun pukeutunut pulu: Aika usein naureskellaan, kun suomalainen sanoo olevansa vähemmistöä. Kuitenkin, globaalisti katsoen, suomalaiset ovat pieni kansa. Moni ajattelee asiaa nurkkakuntaisesti: Suomessa suomalaisia on yhdeksänkymmentä prosenttia eli emme ole vähemmistöä. Mutta silloin vähemmistöksi luetaan usein globaalisti suuremmat [...]
   Vähemmistöstatus riippuu siitä, missä ympäristössä on ja voi ihan hyvin vaihdella tilanteittain. Yksittäisen maahanmuuttajan sosiaalietuudet tekee noin ei yhtään mitään kokonaisen vieraan kansan eteen, varsinkin, kun silloin tällä maahanmuuttajalla on luultavasti vähintään oleskelulupa lähtömaan ulkopuolella.

   Lainaa

  35. Tuulenpitävä majava 16.11.2023 15:09
   Tulos: -12 (16 ääntä)
   Armas patsas: Vai kuuluu Susanna vähemmistöön? En usko. Eiköhän täällä jokainen maksa veroja jokaisesta ostoksesta ja palvelusta. Myös etuisuudet verotetaan. Ei niitä veroja pelkästään palkoista kerätä.
   Kirjoittaja ei osannut ilmaista tarkoittamaansa asiaa ihan oikein, mutta jäin tässä miettimään ymmärsikö tämä kommentoija väärin oikeasti vai tahallaan? Niin tai näin, perustelut omalle kysymykselleen osoittavat, että uskomattoman vähän kommentoija ymmärtää taloudesta. Ja tälle annettu sata peukkua ylöspäin, oikeastiko..

   Lainaa

  36. Tulos: +23 (25 ääntä)
   Kivenkova mustikka: Onhan se hauskaa. Anna kun vaihdan sukupuolen tai värin.. Ei kun hetkinen 🤔 siitähän tulee paskamyrsky
   Ei siitä tulisi. Ketään ei kiinostaisi paskan vertaa jos joku random idiootti tekee itsestään vielä idiootimman noin hölmöillä vertauksilla.

   Lainaa

  37. Virraton ankka 16.11.2023 15:55
   Tulos: +62 (62 ääntä)
   Veikkaanpa että diplomaattipassin kera matkanneelta Kataiselta ei ole tullissa paljoa kyselty.

   Lainaa

  38. Vyölaukkuun pukeutunut pulu 16.11.2023 15:57
   Tulos: -13 (19 ääntä)
   Synkkä sankari: Tämä on taas kyllä niin täysin turha kommentti. Näytä yksi valtio jonka kansalaiset puhuvat itsestään globaalissa mittakaavassa. Mikä tämän tarkoitus taas oli? Joo, mulla on korona eikä ehkä aivot toimi ihan 100% mutta en näe mitään järkeä tässä esseessä.
   Ehkä olisi syytä suhteuttaa asiat globaalissa mittakaavassa globaalissa maailmassa. Se, että jokin asia esitetään toisesta näkökulmasta, ei tee siitä turhaa - mutta se saattaa tehdä siitä vaikeasti ymmärrettävän. Ihmisten aivot pyrkivät sopeuttamaan asiat jo valmiiksi tuttuihin asioihin tai kieltää ne kokonaan. Jos olet eri mieltä siitä, mistä kirjoitin, perustele se itsellesi. Ota siitä palanen kerrallaan ja perustele itsellesi, miksi siinä ei ole järkeä. Vai onko sittenkin?

   Lainaa

  39. Vyölaukkuun pukeutunut pulu 16.11.2023 16:05
   Tulos: -15 (15 ääntä)
   just: Vähemmistöstatus riippuu siitä, missä ympäristössä on ja voi ihan hyvin vaihdella tilanteittain. Yksittäisen maahanmuuttajan sosiaalietuudet tekee noin ei yhtään mitään kokonaisen vieraan kansan eteen, varsinkin, kun silloin tällä maahanmuuttajalla on luultavasti vähintään oleskelulupa lähtömaan ulkopuolella.
   Niin, tuo on ideologinen, vanhakantainen ja yksilökeskeinen lähestymistapa. Yritin sitä naputtelussani hiukan vastustaa, jos luit sen. Ihminen on territoriaalinen laumaeläin ihan niin kuin muutkin apinat.

   Lainaa

  40. Sähköistetty paprika 16.11.2023 18:18
   Tulos: -14 (20 ääntä)
   Itseasiassa: Porissa käyneenä se oli mun mielestä ihan mukava paikka. No, Cumuluksen jäljet olisi voinut häivyttää Scandicista paremmin ja vaikka rempata jossain välissä 70-luvun vessat, mutta hotellia lukuun ottamatta oli mukavasti nähtävää ja satuttiin hyville olutfestareille.
   Oli niin hyvää olutta että et muista kummassa hotellissa majailit?

   Lainaa

  41. Itseasiassa 16.11.2023 21:00
   Tulos: +24 (24 ääntä)
   Sähköistetty paprika: Oli niin hyvää olutta että et muista kummassa hotellissa majailit?
   Scandic osti Cumulukset joskus 5 vuotta sitten ja vaihtoi niiden kaikkien nimet.

   Lainaa

  42. Tulos: +8 (16 ääntä)
   Armas patsas: Vai kuuluu Susanna vähemmistöön? En usko. Eiköhän täällä jokainen maksa veroja jokaisesta ostoksesta ja palvelusta. Myös etuisuudet verotetaan. Ei niitä veroja pelkästään palkoista kerätä.
   Jos Susanna on syntynyt vaikkapa vuonna 1991, tyyppi on kuluttanut yhteiskunnan varoja 25-vuotiaana sellaiset 300 000 euroa eli tuon verran valtio nimeltä Suomi on panostanut Susannan kasvattamiseen. Summa alkaa siinä vaiheessa yleensä pienetä, koska Susanna pääsee ehkä töihin ja alkaa maksaa veroja eli maksaa siitä ilosta, että Suomi panosti Susannaan rahaa. Nollille Susanna pääsee 45-vuotiaana eli on siihen mennessä kuitannut veroina häneen tuhlatut rahat. Sitten hän siirtyykin maksajan puolelle, jos nyt sitten jaksaa tehdä töitä eikä laiskottele työttömyyskortistossa. Vanhempana eli kasikymppisenä Susannasta tulee taas ns. nettosaaja eli pääsee kuluttamaan maksamiensa verojen jälkeen kansakunnan varallisuutta.

   Lainaa

  43. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Perinnötön patsas: Ihan asiallinen kysymys että mitäpä ne alienit Porissa? Abduktoivat Tero Vaaran ettei tee enää lisää Mambaa? 😁
   Älä nyt viitti. Vielä on niinku kesää jäljellä.

   Lainaa

  44. Tulos: -3 (7 ääntä)
   Parantava gaselli: Ai, enpä olisi ymmärtänyt, kiitos kovasti selityksestä! /s
   No moni ei ymmärräny ❤️

   Lainaa

  45. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Parantava gaselli: Ai, enpä olisi ymmärtänyt, kiitos kovasti selityksestä! /s
   Siis ymmärtäny*

   Lainaa

  46. Tulos: 0 (4 ääntä)
   Mimmi: Niinkö? 😅
   Joo o... Usko tai älä. Moni tätä ei ymmärtäny. 😁

   Lainaa

  47. Innostunut riesa 18.11.2023 9:20
   Tulos: +24 (26 ääntä)
   MerryXmas: Jos Susanna on syntynyt vaikkapa vuonna 1991, tyyppi on kuluttanut yhteiskunnan varoja 25-vuotiaana sellaiset 300 000 euroa eli tuon verran valtio nimeltä Suomi on panostanut Susannan kasvattamiseen. Summa alkaa siinä vaiheessa yleensä pienetä, koska Susanna pääsee ehkä töihin ja alkaa maksaa veroja eli maksaa siitä [...]
   https://yle.fi/a/74-20052185 Tässä Ylen tuoreessa jutussa avataan myös hyvätuloisten ja työssäkäyvien saamia etuuksia, mitä ei aina sellaisiksi tunnisteta. Itse pysyn nettosaajana lopun ikääni hyvinkin korkeasta tulotasosta huolimatta. Pitkäaikaissairauden hoito ja Kelan korvaamat lääkitykset pitävät minut hengissä, työkykyisenä ja elämänlaadun hyvänä. Pystyn nauttimaan ajasta lasteni kanssa ja harrastamaan. Olen työ- ja tuttavapiirini ainoa, joka ei suostu kitisemään veronmaksusta, koska ymmärrän päivittäisessä elämässäni arvostaa hyvinointivaltion periaatteita, vaikka Suomi ei sellainen kaikille enää todellakaan ole.

   Lainaa

  48. Kouluttamaton muurahainen 20.11.2023 12:58
   Tulos: +14 (14 ääntä)
   Innostunut riesa: yle.fi/a/74-20052185 Tässä Ylen tuoreessa jutussa avataan myös hyvätuloisten ja työssäkäyvien saamia etuuksia, mitä ei aina sellaisiksi tunnisteta. Itse pysyn nettosaajana lopun ikääni hyvinkin korkeasta tulotasosta huolimatta. Pitkäaikaissairauden hoito ja Kelan korvaamat lääkitykset pitävät minut hengissä, [...]
   Jos jokainen saisi vaikka työuraansa aloittaessa päättää, maksaako koko elämänsä enemmän veroja ja saa hyvinvointivaltion turvan vai maksaako vähemmän veroja, mutta on omillaan, jos sairastuu, jää työttömäksi, saa lapsia, haluaa kouluttaa heitä jne., niin veikkaisin, että aika moni mieluummin maksaisi veroja. Todennäköisesti ainoastaan kultalusikka suussa syntyneet miljoonaperijät voisivat perustellusti ajatella, että valitsevat oman riskin. (Siis juuri ne, joiden verovaroja Suomi eniten tarvitsee.) Toisaalta ne, jotka päättävät maksaa vähemmän veroja ja ottaa riskin, maksaisivat todennäköisesti varsin paljon vakuutuksista, joilla suojaavat sitä samaa, minkä hyvinvointivaltio turvaa automaattisesti.

   Lainaa

  49. kieli nero, naisten kanssa 21.11.2023 21:15
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Nafti päärynä: Ääntämisen tuottaessa vaikeuksia esim. sanakirja.org on loistava sivu/sovellus. Siellä on ääntämisohjeet ja usein vielä nauhoite sanasta britti- ja jenkkienglanniksi. Toki täydellisesti ei tarvitse osata lausua. Pääasia, että tulee ymmärretyksi. 😊
   translate.google.fi  on parempi, sekin ääntää ja  useammalla kielellä kun painaa sitä kaiutin-ikonia Lisäksi voi sanoa sanottavansa jonka se kääntää kielelle X jonka voi laitta lausumaan jos kieli on tuettu

   Lainaa

  50. Esiintyvä ahma 22.11.2023 4:05
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Vyölaukkuun pukeutunut pulu: Aika usein naureskellaan, kun suomalainen sanoo olevansa vähemmistöä. Kuitenkin, globaalisti katsoen, suomalaiset ovat pieni kansa. Moni ajattelee asiaa nurkkakuntaisesti: Suomessa suomalaisia on yhdeksänkymmentä prosenttia eli emme ole vähemmistöä. Mutta silloin vähemmistöksi luetaan usein globaalisti suuremmat [...]
   Nimenomaan globaalisesti katsottuna minä olen pieni vähemmistö. Olen sinisilmäinen ja vaaleahiuksinen. Eli  0.017%. väestöstä. Voit tarkistaa, sillä minä juuri tarkistin.

   Lainaa

  51. Väärin lokeroitu ankka 22.11.2023 14:18
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Virraton ankka: Veikkaanpa että diplomaattipassin kera matkanneelta Kataiselta ei ole tullissa paljoa kyselty.
   Eipä niitä passeja tulli tarkasta vaan rajavartiolaitos/Homeland Security. Turvatarkastus tai lähtöselvitys ei myöskään ole tulli vaikka ihmiset aina tullista puhuu, ihan sama missäpäin lentokenttää tai rajaa menevät.

   Lainaa

  52. Kivuton lepakko 27.11.2023 20:26
   Tulos: -2 (4 ääntä)
   Väärin lokeroitu ankka: Eipä niitä passeja tulli tarkasta vaan rajavartiolaitos/Homeland Security. Turvatarkastus tai lähtöselvitys ei myöskään ole tulli vaikka ihmiset aina tullista puhuu, ihan sama missäpäin lentokenttää tai rajaa menevät.
   Tuli nypyteltyä vähän nänniä kun kirjoitit tuon pätemisviestisi?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: englanti, kantasuomalainen, katainen, kieli, miljoona, muoti, pori, suomalaisuus, suomi, ufohavainto, ufot, vaatteet, vähemmistö