Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kohtaamisia kaupoilla, osa 121

Nuorten karkkipetokset puhuttavat poliisia ja vanhempia: "Tämä on käsittämätöntä!"
Kohtaamisia kaupoilla, osa 121

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 65 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Absurdi ahven 2.11.2023 0:12
   Tulos: -688 (790 ääntä)
   Tietenkään ei saa varastaa mitään, mutta on tuo jotenkin koomista. Tässä maailmassa jossa Unkarin sota ei ole loppunut, Gazassa kuolee lapsia, Suomessa koetaan eniten rasismia ja seksuaalinen häirintä on edelleen arkipäivää, niin kyllä tuo muutama varastettu irtokarkki tuntuu pieneltä. Voidaan palata irtokarkkeihin, kun voin mennä töihin ilman, että minulta kysytään alapääni karvoituksesta, kosteustasosta, viimeisimmistä vierailijoista tai ehdotetaan seuraavia.

   Lainaa

  2. Virheetön taikuri 2.11.2023 0:23
   Tulos: +724 (738 ääntä)
   Absurdi ahven: Tietenkään ei saa varastaa mitään, mutta on tuo jotenkin koomista. Tässä maailmassa jossa Unkarin sota ei ole loppunut, Gazassa kuolee lapsia, Suomessa koetaan eniten rasismia ja seksuaalinen häirintä on edelleen arkipäivää, niin kyllä tuo muutama varastettu irtokarkki tuntuu [...]
   Mainitsemasi asiat ei liity mitenkään siihen, että poliisi muistuttaa ettei noin saa tehdä ja kyseessä on rikos. 
   Unkarissa ei ole sotaa. 

   Lainaa

  3. Vehmas pelikaani 2.11.2023 0:29
   Tulos: +423 (429 ääntä)
   Tottakai asioita pitää osat suhteuttaa, mutta rajansa kaikella. Ei joiltain asioilta voi sulkea silmiä vaan siksi että jokin toinen asia on huonommin. Vertailemalla ei parane mikään asia.
   Absurdi ahven: Tietenkään ei saa varastaa mitään, mutta on tuo jotenkin koomista. Tässä maailmassa jossa Unkarin sota ei ole loppunut, Gazassa kuolee lapsia, Suomessa koetaan eniten rasismia ja seksuaalinen häirintä on edelleen arkipäivää, niin kyllä tuo muutama varastettu irtokarkki tuntuu [...]

   Lainaa

  4. Tulos: +344 (350 ääntä)
   Saako sen itse määritellä missä menee vähän vaan varastamisen raja? Vai katsotaanko se viime vuoden verotuksen mukaan?

   Lainaa

  5. Ylistävä hämähäkki 2.11.2023 0:48
   Tulos: +232 (238 ääntä)
   Oho, ämpärit kiinnostaa Ruotsissakin! Ajattelin että se on vain suomalaisten oma hassu juttu. Missä ämpäreitä, siellä jono. Toki voivat olla ruotsinsuomalaisia 😆. Ja hieno homma että Pasikin sai ämpärinsä satunnaisen rouvan avustuksella. Ei jäänyt Pasikaan ilman.

   Lainaa

  6. Maailmankuulu kantojuhta 2.11.2023 1:39
   Tulos: +139 (157 ääntä)
   Kyselyssä kysytään onko syyllistynyt punnituspetokseen. Vastasin etten ole, koska se ainoa kerta kun olen väärän hintalapun tuotteeseen laittanut oli kilohinta viisinkertainen ostamaani tuotteeseen nähden. Olin saanut matkalla töihin viestin että pitäisi tuoda kurkkua kaupasta. Ajatuksissani kuulokkeet korvilla keräsin kurkut, punnitsin ja maksoin kassalla. Töissä pomo pyytää kuittia että voi maksaa kurkut. Olin hiukan nolona kun kuitista paljastui että olin mukamas ostanut reilun kilon chiliä. Eihän sitä kuittia voinut kirjanpitoon laittaa. Moka oli täysin omani, mutta harmitti ettei myöskään kassa ollut älynnyt että jotain oli pielessä.

   Lainaa

  7. Tulos: +224 (232 ääntä)
   Absurdi ahven: Tietenkään ei saa varastaa mitään, mutta on tuo jotenkin koomista. Tässä maailmassa jossa Unkarin sota ei ole loppunut, Gazassa kuolee lapsia, Suomessa koetaan eniten rasismia ja seksuaalinen häirintä on edelleen arkipäivää, niin kyllä tuo muutama varastettu irtokarkki tuntuu [...]
     Whataboutismilla ei ole ikinä päästy mihinkään. "Miksi valitat kun jouduit standardipahoinpitelyn uhriksi, jotkut tapetaan!"
     Joo, ei se hyvä ole, mutta ei kuulu asiaan. Juuri tuollainen on kasvatuksen paikka: toivon, että lapseni ymmärtää jo luonnollisella empatialla että muita ei saa pahoinpidellä, en joudu sitä erikseen sanomaan. Mutta väärinpunnituksesta on tosi helppo ajatella, että ei se oikeastaan ole varastamista, kun menee kassan kautta kuitenkin ja pari karkkia sinne tai tänne. Luonnollinen empatia ei sano, että systeemi ei voi toimia, jos suurin osa ihmisistä ei ole osapuilleen rehellisiä, se pitää ihan ajatella. Tässä tulee kasvatus peliin, ja moraalifilosofiakin: mitä tapahtuisi, jos kaikki toimisivat näin? Kassoilla olisi uudelleenpunnitus ja vartijat, jotka eivät ole ilmaisia, joten loppujen lopuksi tämä riemuidea ei kauaa toimisi, ja kaikkien hinnat nousisivat.

   Lainaa

  8. Suonensisäinen lokki 2.11.2023 3:23
   Tulos: +64 (70 ääntä)
   Ylistävä hämähäkki: Oho, ämpärit kiinnostaa Ruotsissakin! Ajattelin että se on vain suomalaisten oma hassu juttu. Missä ämpäreitä, siellä jono. Toki voivat olla ruotsinsuomalaisia 😆. Ja hieno homma että Pasikin sai ämpärinsä satunnaisen rouvan avustuksella. Ei jäänyt Pasikaan ilman.
   Mä olin Saksassa Euroopan suurimman maatalousnäyttelyssä ja siellä tää ämpärihomma oli ennen kuin rantautui Suomeen.ja osalla ihsn sairasta. Katoin ku mummot töni ja etuili, porukkaa tuli vastaan kantaen sellaista metristä ämpäripinkkaa..

   Lainaa

  9. Jääkaapissa on konna 2.11.2023 4:08
   Tulos: +227 (233 ääntä)
   "Kaupan katteet kestää", eli Outia ei haittaa maksaa tuotteista enemmän, kun näpistelystä tullut hävikki näkyy hinnoissaa, kunhan nuoret saavat hölmöillä rauhassa.

   Lainaa

  10. Hästäg whatabout 2.11.2023 5:02
   Tulos: +112 (128 ääntä)
   Absurdi ahven: Tietenkään ei saa varastaa mitään, mutta on tuo jotenkin koomista. Tässä maailmassa jossa Unkarin sota ei ole loppunut, Gazassa kuolee lapsia, Suomessa koetaan eniten rasismia ja seksuaalinen häirintä on edelleen arkipäivää, niin kyllä tuo muutama varastettu irtokarkki tuntuu [...]
   Tietenkään ketään ei saa seksuaalisesti häiritä tai rasismia suvaita, mutta on tuo asiasta mainitseminen jotenkin koomista, kun Ukrainassa sota ei ole loppunut, Gazassa kuolee lapsia ja Afrikassakin on nälänhätä. Että puututaanko näihin "pienempiin ongelmiin" vasta sitten, kun maailmassa kaikki on hyvin? ;)

   Lainaa

  11. Pakastettu hampurilainen 2.11.2023 5:09
   Tulos: +221 (225 ääntä)
   On se jännä, ettei maailma muutu Teininä purin omaa hyväkskäyttöä netissä ja siihen tuli monia kommentteja, että "ajattele niitä lapsia jotka on sek**orjina thaimaassa, ei toi sun juttu oo paha" Eli monien mielestä ei saa "kärsiä" jos maailmalla menee paljon huonommin...

   Lainaa

  12. Violetti kana 2.11.2023 6:53
   Tulos: +107 (119 ääntä)
   Absurdi ahven: Tietenkään ei saa varastaa mitään, mutta on tuo jotenkin koomista. Tässä maailmassa jossa Unkarin sota ei ole loppunut, Gazassa kuolee lapsia, Suomessa koetaan eniten rasismia ja seksuaalinen häirintä on edelleen arkipäivää, niin kyllä tuo muutama varastettu irtokarkki tuntuu [...]
   Siis miksi sulta kysytään alapäästä töissä?

   Lainaa

  13. Violetti kana 2.11.2023 6:55
   Tulos: +77 (87 ääntä)
   Mut joo tottahan se oli, että ei koronaankaan olis pitänyt rahoja laittaa, nimittäin malaria tappoi paljon enemmän ihmisiä vuodessa, ja edelleenkin. Ihmisten pitäis keskittyä ensin isoihin ongelmiin eikä tehdä kärpäsestä härkästä.

   Lainaa

  14. Tulos: +67 (71 ääntä)
   Violetti kana: Mut joo tottahan se oli, että ei koronaankaan olis pitänyt rahoja laittaa, nimittäin malaria tappoi paljon enemmän ihmisiä vuodessa, ja edelleenkin. Ihmisten pitäis keskittyä ensin isoihin ongelmiin eikä tehdä kärpäsestä härkästä.
   Saako hyttysestä tehdä kuitenkin härkäsen, vaikka se on kärpästä pienempi? Noin niin kuin tuota malariaa ajatellen

   Lainaa

  15. Tinkimätön unikeko 2.11.2023 7:33
   Tulos: +86 (94 ääntä)
   Pakastettu hampurilainen: On se jännä, ettei maailma muutu Teininä purin omaa hyväkskäyttöä netissä ja siihen tuli monia kommentteja, että "ajattele niitä lapsia jotka on sek**orjina thaimaassa, ei toi sun juttu oo paha" Eli monien mielestä ei saa "kärsiä" jos maailmalla menee paljon huonommin...
   Kyllä täällä käsittääkseni saa sanoa ”seksi”.

   Lainaa

  16. Jurpo greippi 2.11.2023 8:00
   Tulos: +67 (69 ääntä)
   Kivi:   Whataboutismilla ei ole ikinä päästy mihinkään. "Miksi valitat kun jouduit standardipahoinpitelyn uhriksi, jotkut tapetaan!"  Joo, ei se hyvä ole, mutta ei kuulu asiaan. Juuri tuollainen on kasvatuksen paikka: toivon, että lapseni ymmärtää jo luonnollisella empatialla että muita ei saa pahoinpidellä, en joudu sitä [...]
   "mitä tapahtuisi, jos kaikki toimisivat näin?"
   Tuotteet tosiaan punnittaisiin kassoilla. Oman kokemukseni mukaan asiakkaisiin luottaminen irtotuotteiden punnitsemisessa on melkoinen harvinaisuus; useimmissa maissa, joissa olen ruokakaupassa käynyt, ei tällaista vaihtoehtoa ole ollut. Valitettavasti voi olla, että siirrymme Suomessa samaan - monessa paikassahan ei täälläkään enää voi ostaa paistotuotteita itsepalvelukassalla. Kauppojen tuotehintoihin tällä lisäriesalla tosin varmaankin on korkeintaan pikkuriikkinen vaikutus verrattuna siihen, mitä kahden jättitoimijan duopoli hinnoille tekee.

   Lainaa

  17. Itseasiassa 2.11.2023 8:08
   Tulos: +97 (99 ääntä)
   Jääkaapissa on konna: "Kaupan katteet kestää", eli Outia ei haittaa maksaa tuotteista enemmän, kun näpistelystä tullut hävikki näkyy hinnoissaa, kunhan nuoret saavat hölmöillä rauhassa.
   Todennäköisesti me maksetaan katteissa Outinkin venyneen nuoruuden moraalin venytykset.
   Ja hyvä Juha kun ohjeista Suomen poliisia, mitä niiden pitäisi ihmisille kertoa. Poliiseilla ei tietenkään ole mitään koulutusta tai arviointikykyä, joten ei ne varmaan ilman random Juhaa netissä tietäisi, mitä kansalaisille kannattaa ilmoittaa, jos haluaa kitkeä tuollaisia suht turhia pikkurikoksia.

   Lainaa

  18. Tulos: +76 (78 ääntä)
   Violetti kana: Siis miksi sulta kysytään alapäästä töissä?
   Pakko johtua siitä Unkarin sodasta. Mielikuvitus!

   Lainaa

  19. Mauton orava 2.11.2023 8:23
   Tulos: +159 (163 ääntä)
   Mua jaksaa aina ihmetyttää nää "hölmöily kuuluu nuoruuteen" -tyypit sen vuoksi, että yleensä (kuten tässäkin) heillä tuntuu olevan pointtina, että ei nyt viitsitä niitä nuoria opettaa ja laittaa vastuuseen, kun kyllä se siitä loppuu. Millä logiikalla hölmöily loppuu itsestään, jos siihen ei mitenkään puututa? Enkä mä eikä tuossa poliisikaan vaadi rangaistuksia, vaan puhumista, sitä tarkoitan puuttumisella.

   Lainaa

  20. Tulos: +103 (109 ääntä)
   Absurdi ahven: Voidaan palata irtokarkkeihin, kun voin mennä töihin ilman, että minulta kysytään alapääni karvoituksesta, kosteustasosta, viimeisimmistä vierailijoista tai ehdotetaan seuraavia.
   Nyt kyllä vähän kiinnostaisi tietää, millaisia duuneja olet hakenut.

   Lainaa

  21. Yötön myyrä 2.11.2023 8:41
   Tulos: +30 (38 ääntä)
   Violetti kana: Siis miksi sulta kysytään alapäästä töissä?
   Riippuu varmaankin siitä minkälaisia töitä tekee tai hakee :D

   Lainaa

  22. Kumma paprika 2.11.2023 8:44
   Tulos: +73 (75 ääntä)
   Absurdi ahven: Tietenkään ei saa varastaa mitään, mutta on tuo jotenkin koomista. Tässä maailmassa jossa Unkarin sota ei ole loppunut, Gazassa kuolee lapsia, Suomessa koetaan eniten rasismia ja seksuaalinen häirintä on edelleen arkipäivää, niin kyllä tuo muutama varastettu irtokarkki tuntuu [...]
   Varmaan juuri sinä osaat laittaa asiat tärkeysjärjestykseen, ja kertoa mistä ongelmasta aloitetaan ennen kuin saadaan siirtyä seuraavaan.

   Lainaa

  23. Tulos: +74 (76 ääntä)
   Maailmankuulu kantojuhta: Kyselyssä kysytään onko syyllistynyt punnituspetokseen. Vastasin etten ole, koska se ainoa kerta kun olen väärän hintalapun tuotteeseen laittanut oli kilohinta viisinkertainen ostamaani tuotteeseen nähden. Olin saanut matkalla töihin viestin että pitäisi tuoda kurkkua kaupasta. Ajatuksissani [...]
   Anteeksi, ei ole tarkoitus kyseenalaistaa tapahtunutta, mutta uteliaisuudesta kysyn: miksi chilikuittia ei voinut laittaa kirjanpitoon? Oliko verottaja itse syömässä kurkkusalaattia vai oliko syynä kuitenkin se, että työnantaja ei halunnut maksaa ylimääräistä? Reilu ihminen antaisi tuollaisen mokan anteeksi, kun kyse ei ole mistään hirveän isosta summasta ja kävit kuitenkin hyvää hyvyyttäsi kaupassa toisen puolseta?

   Lainaa

  24. Apua tarvitseva raparperi 2.11.2023 8:56
   Tulos: +8 (26 ääntä)
   Mä punnitsen aina yhden ison tomaatin ostaessani sen kanssa toisen pienemmän, että voin sitten kassalla kehua löytäneeni oikein ison tomaatin.

   Lainaa

  25. Ostettu robotti 2.11.2023 9:05
   Tulos: +55 (57 ääntä)
   Absurdi ahven: Tietenkään ei saa varastaa mitään, mutta on tuo jotenkin koomista. Tässä maailmassa jossa Unkarin sota ei ole loppunut, Gazassa kuolee lapsia, Suomessa koetaan eniten rasismia ja seksuaalinen häirintä on edelleen arkipäivää, niin kyllä tuo muutama varastettu irtokarkki tuntuu [...]
   Miten kehtaat valittaa noin pienistä ongelmistasi kun "Unkarissa" soditaan ja Gazassa kuolee lapsia. Afrikassakin on nälänhätä ja kaakkois-aasiassa pienet saarivaltiot uhkaavat jäädä meren alle. Hoidetaan ensin maailma kuntoon ja aletaan vasta sitten kiinnittämään huomiota irtokarkkien varasteluun, rasismiin ja seksuaaliseen häirintään tässä pienessä viiden miljoonan ihmisen maassa. Vai?

   Lainaa

  26. Itseasiassa 2.11.2023 9:13
   Tulos: +54 (56 ääntä)
   Mä en käsitä tuota ämpärien jonotusta. Niitä on välillä saanut kaupasta joku 1 €/kpl, joten hinta ei voi olla syynä. Onko se sen verran iso tavara, että se vaikuttaa arvokkaalta (siis muovinen ämpäri...). Harva kuitenkaan lähtee jonkun pienemmän tavaran takia tappelemaan, esim. avaimenperien tai kynien. Harva kerää marjojakaan montaa kymmentä litraa, joten ei ne sinnekään mene. Säästetäänkö ne ämpärit sitten kasoissa pestyjen jogurttipurkkien kanssa vierekkäin? Vai meneekö tämäkin siihen samaan sarjaan, kun jotkut ihmiset tutkitusti ajattelevat esim. alennusmyynneissä kusettavansa kaupalta halvalla tavaraa?

   Lainaa

  27. Pienehkö joutsen 2.11.2023 9:38
   Tulos: +45 (47 ääntä)
   Suonensisäinen lokki: Mä olin Saksassa Euroopan suurimman maatalousnäyttelyssä ja siellä tää ämpärihomma oli ennen kuin rantautui Suomeen.ja osalla ihsn sairasta. Katoin ku mummot töni ja etuili, porukkaa tuli vastaan kantaen sellaista metristä ämpäripinkkaa..
   Suomessa sentään rajoitus on 1 per henkilö. Tosta tönimisestä ja etuilusta tulee mieleen joku Ikean tai vastaavan ison uuden kaupan avajaiset, missä oli edullisia lampaantaljoja myytävänä ja niistä ilmeisestikin naiset olivat taistelleet toisiaan tukasta vetäen. Joku ilman jäänyt oli seurannut työntekijää varastoon että saisi itselleenkin, vaikka oli sanottu että ne loppui nyt mutta ei uskonut. Tuosta oli uutisissa juttua kun oli siis mennyt ihan pahoinpitelyksi.

   Lainaa

  28. Itseasiassa 2.11.2023 10:09
   Tulos: +45 (47 ääntä)
   Tuli vielä mieleen, että tällaisissa näpistyksissä ja muiden rikosten tekemisissä pitäisi ehkä katsoa pintaa syvemmälle nuorten tilannetta. Tietysti aina on niitä, jotka kokeilevat ihan vain jännityksen vuoksi varastaa jotain. Omasta nuoruudesta kuitenkin muistan, kuinka kaveriporukassa oli tapauksia, joista joillakin meni varastaminen jo ihan ammattilaisuuden puolelle. Varastivat jo ihan myydäkseen tavaraa. Varsinaisesti ei ollut edes tarvetta niin suurille rahamäärille, kotoakin saivat käteistä kun oli tarvetta. Mutta oli tullut jo esille kotona olevan muita ongelmia, jotka aiheuttivat taas seuraavia. Joidenkin kohdalla henkistä ja yhden kohdalla todistin ihan fyysistä väkivaltaa. Yritin silloin teininä tuon tapauksen jälkeen auttaa, mutta jos apua ei suostu ottamaan vastaan, niin ulkopuolisen (toisen nuoren) on vaikea tehdä mitään. Mutta näissä tapauksissa varastaminen oli todennäköisesti osa suurempaa kokonaisuutta, jolla yritettiin huonoilla konsteilla voittaa kotiolot.

   Lainaa

  29. Tulos: +4 (26 ääntä)
   Miksi Motonetin jonossa on noin monta Motonetin paidassa?

   Lainaa

  30. Tulos: +38 (40 ääntä)
   Me oltiin niin tunnollisia lapsosia, että punnittiin ja maksettiin irtokarkit tyyliin yks kerrallaan, että niiden hinta pyöristyi alaspäin. Ja monesti pienimpiä mahdollisia karkkeja. Siinä ei mitään huimaa säästöä kyllä saatu aikaan ja lisäksi oli kassatyöntekijälle varmaan aika raskasta kun lauma muksuja ramppaa kassan ja karkkihyllyn väliä, mutta olipahan ainakin laillista.

   Lainaa

  31. Kujeileva apina 2.11.2023 10:23
   Tulos: +44 (46 ääntä)
   Mauton orava: Mua jaksaa aina ihmetyttää nää "hölmöily kuuluu nuoruuteen" -tyypit sen vuoksi, että yleensä (kuten tässäkin) heillä tuntuu olevan pointtina, että ei nyt viitsitä niitä nuoria opettaa ja laittaa vastuuseen, kun kyllä se siitä loppuu. Millä logiikalla hölmöily loppuu itsestään, jos siihen ei [...]
   Olen valitettavasti törmännyt livenä ihan nuorten vanhempien kohdalla siihen, että he mielellään ulkoistavat oman kasvatuksensa poliiseille. Ihan ku poliiseilla ei ois muutenkin tarpeeksi töitä. 😬

   Lainaa

  32. Tulos: +41 (43 ääntä)
   Kivi:   Whataboutismilla ei ole ikinä päästy mihinkään. "Miksi valitat kun jouduit standardipahoinpitelyn uhriksi, jotkut tapetaan!"  Joo, ei se hyvä ole, mutta ei kuulu asiaan. Juuri tuollainen on kasvatuksen paikka: toivon, että lapseni ymmärtää jo luonnollisella empatialla että muita ei saa pahoinpidellä, en joudu sitä [...]
   Lapsille joutuu kyllä usein selittämään myös sen pahoinpitelyn vääryyden, harva esim 2-3v taitaa vielä osata hallita tunteitaan niin hyvin, että osaisi olla empaattinen kiukkukohtauksen keskellä ja väkivaltainen käytös ei ole mitenkään tavatonta pienillä lapsilla. 
   Ja sitten jos vaikka itse pahoinpitelee lastaan tai kasvattaisi sen kulttuurissa, jossa pahoinpitelyä tapahtuu normina, niin todennäköisesti lapsesi omaksuu samoja toimintatapoja. Uskoisin sillä, että meidät on opetettu tuomitsemaan väkivalta ja olemaan empaattisia olevan isompi merkitys kuin millään sisäsyntyisellä mekanismilla. 

   Lainaa

  33. Tulos: +37 (39 ääntä)
   Mä punnitsin kerran ostamani tomaatit vahingossa kurkkuina. Tomaatit kun on kurkkuja kalliimpia, niin siinä tuli vähän varastettua. D: Lisäksi mulla on sellainen pakkomielteinen tapa, että kun kerään vihanneksia pussiin, suljen pussin vasta punnittuani sen. Ikään kuin solmu painaisi enemmän ja hinta nousisi merkittävästi. Välillä sitten mietin että katsookohan joku mun touhua silleen, että aionko laittaa tuotteita pussiin punnituksen jälkeen.

   Lainaa

  34. Siirretty ämpäri 2.11.2023 10:40
   Tulos: +33 (35 ääntä)
   Mimmi: Miksi Motonetin jonossa on noin monta Motonetin paidassa?
   Arvelisin heidän olevan henkilökuntaa tossa portilla ottamassa vastaan ja toivottamassa tervetulleiksi. Aika paljon heitä kyllä on mutta toisaalta tuo on Ruotsi niin siellä ihmiset ovat sosiaalisia ja tykkäävät jutella. Ja mikäs siinä kun henkilökunta saa siitä palkkaa.

   Lainaa

  35. Maailmankuulu kantojuhta 2.11.2023 11:45
   Tulos: +37 (39 ääntä)
   Henri: Anteeksi, ei ole tarkoitus kyseenalaistaa tapahtunutta, mutta uteliaisuudesta kysyn: miksi chilikuittia ei voinut laittaa kirjanpitoon? Oliko verottaja itse syömässä kurkkusalaattia vai oliko syynä kuitenkin se, että työnantaja ei halunnut maksaa ylimääräistä? Reilu ihminen antaisi tuollaisen mokan anteeksi, kun kyse [...]
   Juu reiluus ei valitettavasti ollut Hesellä kovinkaan tuttu käsite...

   Lainaa

  36. Värikäs järvisieni 2.11.2023 12:15
   Tulos: +36 (42 ääntä)
   Itseasiassa: Mä en käsitä tuota ämpärien jonotusta. Niitä on välillä saanut kaupasta joku 1 €/kpl, joten hinta ei voi olla syynä. Onko se sen verran iso tavara, että se vaikuttaa arvokkaalta (siis muovinen ämpäri...). Harva kuitenkaan lähtee jonkun pienemmän tavaran takia tappelemaan, esim. avaimenperien [...]
   Siis yleensähän ne ämpärit sisältävät jotain kaupan tuotteita. Eli se ämpäri itsessään ei ole Se juttu. Isäni paheksui, että Tokmannin ämpärien ilmaistarjonnastakin oli kehdattu valittaa kun oli kuulemma huonot tuotteet.

   Lainaa

  37. Tulos: +30 (32 ääntä)
   Maailmankuulu kantojuhta: Kyselyssä kysytään onko syyllistynyt punnituspetokseen. Vastasin etten ole, koska se ainoa kerta kun olen väärän hintalapun tuotteeseen laittanut oli kilohinta viisinkertainen ostamaani tuotteeseen nähden. Olin saanut matkalla töihin viestin että pitäisi tuoda kurkkua kaupasta. Ajatuksissani [...]
   Hei voin samaistua, ite ostin joskus bataattia tyyliin persimonin tai jonku muun vastaavan hinnalla, kilohintaero ei ollu ihan yhtä suuri ku sulla, mutta harmitti silti että oli painanu väärin ja maksanu liikaa... enkä huomannu tietenkään ennenku kotona

   Lainaa

  38. Gaius Baltar 2.11.2023 13:11
   Tulos: +55 (59 ääntä)
   Absurdi ahven: Tietenkään ei saa varastaa mitään, mutta on tuo jotenkin koomista. Tässä maailmassa jossa Unkarin sota ei ole loppunut, Gazassa kuolee lapsia, Suomessa koetaan eniten rasismia ja seksuaalinen häirintä on edelleen arkipäivää, niin kyllä tuo muutama varastettu irtokarkki tuntuu [...]
   Paljonko sinulta voi varastaa, että se on vielä ok? Kerrotko rajasi, kiitos.

   Lainaa

  39. Gaius Baltar 2.11.2023 13:15
   Tulos: +4 (32 ääntä)
   Jurpo greippi: "mitä tapahtuisi, jos kaikki toimisivat näin?"Tuotteet tosiaan punnittaisiin kassoilla. Oman kokemukseni mukaan asiakkaisiin luottaminen irtotuotteiden punnitsemisessa on melkoinen harvinaisuus; useimmissa maissa, joissa olen ruokakaupassa käynyt, ei tällaista vaihtoehtoa ole ollut. Valitettavasti voi olla, että [...]
   Oletko kuullut Lidlistä?

   Lainaa

  40. It's a deal 2.11.2023 14:42
   Tulos: +28 (30 ääntä)
   Vehmas pelikaani:  Vertailemalla ei parane mikään asia.
   Tämä on fiksuin kiteytys, jonka olen 2023 lukenut, kumpikaan ongelma ei poistu.
   "Kate" tuntuu olevan yksi vaikeimmista käsitteistä joillekin ymmärtää, samoin kuin se, miten se eroaa liikevaihdosta. Katehan kestää aina, jos maksaa pienempiä ostohintoja ja palkkoja tai nostaa myyntihintoja. Yksi euro ei vaikuta mihinkään, mutta kun se pitää kertoa tapausten määrällä, ja kuten täällä joku aika sitten todettiin, omenapuusta ei riitä yhtä omenaa per henkilö, jos ottajia on satoja.

   Lainaa

  41. Tulos: +30 (34 ääntä)
   Absurdi ahven: Tietenkään ei saa varastaa mitään, mutta on tuo jotenkin koomista. Tässä maailmassa jossa Unkarin sota ei ole loppunut, Gazassa kuolee lapsia, Suomessa koetaan eniten rasismia ja seksuaalinen häirintä on edelleen arkipäivää, niin kyllä tuo muutama varastettu irtokarkki tuntuu [...]
   Käsittääkseni Unkarissa ei ole ollut sotaa noin puoleen vuosisataan.

   Lainaa

  42. Tulos: +24 (26 ääntä)
   Absurdi ahven: Tietenkään ei saa varastaa mitään, mutta on tuo jotenkin koomista. Tässä maailmassa jossa Unkarin sota ei ole loppunut, Gazassa kuolee lapsia, Suomessa koetaan eniten rasismia ja seksuaalinen häirintä on edelleen arkipäivää, niin kyllä tuo muutama varastettu irtokarkki tuntuu [...]
   Unkari mainittu.

   Lainaa

  43. Tulos: +30 (34 ääntä)
   Olen joskus lapsena harrastanut kaverin kanssa punnitusrikoksia enkä pidä sitä maailman suurimpana syntinä, mutta silti mielestäni on ihan oikein, että vanhemmat ohjeistavat oikean toimintatavan suhteen ja rikosoikeudellisessa vastuussa oleva saa sen vastuunsa kantaa. Toki oikeassa suhteessa rangaistukset niin virkavallan kuin vanhempienkin puolelta.

   Lainaa

  44. Hulvaton raataja 2.11.2023 15:41
   Tulos: +27 (29 ääntä)
   Värikäs järvisieni: Siis yleensähän ne ämpärit sisältävät jotain kaupan tuotteita. Eli se ämpäri itsessään ei ole Se juttu. Isäni paheksui, että Tokmannin ämpärien ilmaistarjonnastakin oli kehdattu valittaa kun oli kuulemma huonot tuotteet.
   Joskus oli arpa joka ämpärissä että saattoi voittaa jotain. Krääsästä johonkin parempaan. Ja jos ei voittoa niin jäi se ämpäri kuitenkin.

   Lainaa

  45. Hulvaton raataja 2.11.2023 15:46
   Tulos: +23 (27 ääntä)
   Gaius Baltar: Oletko kuullut Lidlistä?
   Se onkin erilainen paikka. Aluksi ei ollut edes pakkaamiselle tilaa kassalla. Saksassa vissiin keräävät myyjän piippaamisen jälkeen tavarat takaisin koriin, jolle on just ja just tilaa, ja menevät sivummalle pakkaamaan kasseihin. Täällä on totuttu että ostokset valuu pakkausta varten pitkälle eteenpäin eikä kassa lopu kesken.

   Lainaa

  46. Neuloutuva sohvaperuna 2.11.2023 17:27
   Tulos: +25 (27 ääntä)
   Hästäg whatabout: Tietenkään ketään ei saa seksuaalisesti häiritä tai rasismia suvaita, mutta on tuo asiasta mainitseminen jotenkin koomista, kun Ukrainassa sota ei ole loppunut, Gazassa kuolee lapsia ja Afrikassakin on nälänhätä. Että puututaanko näihin "pienempiin ongelmiin" vasta sitten, kun maailmassa kaikki on hyvin? 😉
   Mitenkä aattelit että Suomen poliisi voi näitä asioita edistää? Vai pitäiskö heidät vaan lomauttaa tai uudelleensijoittaa joksikin rauhanturvaajiksi kun ei nää Suomessa tapahtuvat pikkurikokset oo mitään sotaan verrattuna?

   Lainaa

  47. Violetti kana 2.11.2023 18:22
   Tulos: +23 (23 ääntä)
   Hulvaton raataja: Se onkin erilainen paikka. Aluksi ei ollut edes pakkaamiselle tilaa kassalla. Saksassa vissiin keräävät myyjän piippaamisen jälkeen tavarat takaisin koriin, jolle on just ja just tilaa, ja menevät sivummalle pakkaamaan kasseihin. Täällä on totuttu että ostokset valuu pakkausta varten pitkälle eteenpäin eikä kassa lopu kesken.
   Joo mutta etelässä on myös ennen ollut pakkaajia erikseen joka kassalla. Mut täällä pointti oli, että ostajat keräävät itse. Voi mikä uutismyrsky siitä nousikaan, ennen somea!

   Lainaa

  48. Esteetön maito 2.11.2023 19:12
   Tulos: +27 (29 ääntä)
   Lidlissä tosiaan punnitsevat kassalla. Käteväähän se on eikä kukaan pääse fuskaamaan.

   Lainaa

  49. Tulos: +5 (9 ääntä)
   Nimi: Lapsille joutuu kyllä usein selittämään myös sen pahoinpitelyn vääryyden, harva esim 2-3v taitaa vielä osata hallita tunteitaan niin hyvin, että osaisi olla empaattinen kiukkukohtauksen keskellä ja väkivaltainen käytös ei ole mitenkään tavatonta pienillä lapsilla.  Ja sitten jos vaikka itse pahoinpitelee lastaan tai [...]
     Olet varmaankin oikeassa, mutta se kasvatus tulee sitten enemmän luonnostaan? Lapsiahan ei saa lyödä, luojan kiitos -ulkomailla asuessa on joskus joutunut selittämään, että "fyysinen rankaiseminen" sitten _ei_ ole asia tai vaihdamme koulua heti. (Teki mieli sanoa "jos pahoinpitelette lastani, tapan teidät" mutta se ei taitaisi olla oikein tarkoituksenmukaista miltään kannalta, esimerkinkään). Ja tietysti pikkulapsi lyö vanhempiaan kun ketuttaa, mutta ei tarvitse sanoa kuin "au, tuo sattuu!" ja hän on kovasti pahoillaan ja tarjoaa laastaria. Ymmärrys tuntuu riittävän siihen, että tulee itsekin surulliseksi jos muilla on paha mieli, jos ei aina siihen, mistä muille tulee paha mieli. Mutta karkin tms varastamisesta kellekään ei varsinaisesti tule näkyvästi paha mieli -kassaa tuskin suuremmin kiinnostaa, ei se heidän palkastaan mene -joten siihen tarvitaan abstraktia ajattelua. Kissanpentukin oppii olemaan varovasti kynsiensä kanssa jos ihminen sanoo "au" riittävän säälittävästi. "Yhteiskunta toimii kuten toimii, koska yhteiskuntasopimus" saattaa vaatia selityksen? 
    Kai se "au tuo sattuu" on kasvatusta sekin. Mutta en ole ikinä lyönyt lastani, en tiedä kenenkään lyöneen, ja silti "au surullinen" saa aikaan reaktion "voi ei, laastari!".Jokin siinä on sisäänrakennettua -"huidon kuin dinosaurus jos ketuttaa, mutta jos muihin sattuu niin se on huono"?

   Lainaa

  50. Ummikko albatrossi 3.11.2023 4:30
   Tulos: +22 (24 ääntä)
   Nämä Outin kaltaiset idiootit pilaa maailman. "kyllä sitä vähän voi ottaa kun kauppiaan katteet kestää. Vähän voisin ottaa naapurin lompakosta, koska kyllä sen pinkka kestää" Oikaisen nyt hieman valhellista käsitystäsi ja sanon sen, että kyllä kauppojen tuotteissa on katteet kohdallaan, mutta kun sinä ja sinun lapsesi varastatte sen karkkipussin, niin naapurisi leipäpussin hinta nousee. Yksinkertaista maalaisjärkeä ja matematiikkaa. Ei se kauppias nyt omasta pussista maksa kun vanhemmat opettaa lapsilleen, että on ihan ok vähän huijata sitä kauppiasta joka sen ruuan kantaa lähes sun ovelle. Ei pitäisi ikinä kenellekkään näin sanoa, mutta saunan takana on tilaa teille, jotka ajattelette tasan itseänne, ettekä arvosta toisen omaa. Kyllä. Se karkki on kauppiaan kunnes maksat sen, koska kauppias on siitä maksanut jo.

   Lainaa

  51. Tulos: +12 (12 ääntä)
   Ummikko albatrossi: Nämä Outin kaltaiset idiootit pilaa maailman. "kyllä sitä vähän voi ottaa kun kauppiaan katteet kestää. Vähän voisin ottaa naapurin lompakosta, koska kyllä sen pinkka kestää" Oikaisen nyt hieman valhellista käsitystäsi ja sanon sen, että kyllä kauppojen tuotteissa on katteet kohdallaan, [...]
   Facebookissakin näkee ihan julkisten sivujen (ei siis yksityishenkilöiden) postauksia joiden mielestä ruoan varastaminen kaupasta on ihan OK koska maailmassa on köyhiä. Tekisi mieli sanoa suorat sanat että ei se tee varastamisesta hyväksyttävää.

   Lainaa

  52. En ole gynekologi mutta voin valaista 3.11.2023 9:51
   Tulos: +18 (20 ääntä)
   Absurdi ahven: Tietenkään ei saa varastaa mitään, mutta on tuo jotenkin koomista. Tässä maailmassa jossa Unkarin sota ei ole loppunut, Gazassa kuolee lapsia, Suomessa koetaan eniten rasismia ja seksuaalinen häirintä on edelleen arkipäivää, niin kyllä tuo muutama varastettu irtokarkki tuntuu [...]
   Syyllistitkö juuri liian pienistä valittamisesta ja suhteellisuudentajuttomuudesta samassa lauseessa rinnastit verbaalisen ahdistelun sotaan jossa ihmisiä, myös lapsia, ihan oikeasti raiskataan ja kokonaisia perheitä tapetaan? Kumman ongelmat luulisit Ukrainan/Gazan asukkaiden valitsevan, omansa vai sinun?
   Ei isot ongelmat ole mikään syy olla puuttumatta pieniinkin. On myös kyse lasten kasvatuksesta, että oppivat että rikoksilla/rikkomuksilla on seuraus.

   Lainaa

  53. Lyhyenläntä kurkku 3.11.2023 10:19
   Tulos: +17 (19 ääntä)
   Esteetön maito: Lidlissä tosiaan punnitsevat kassalla. Käteväähän se on eikä kukaan pääse fuskaamaan.
   Paitsi se Lidlin kassa, joka punnitsin tuore kurkku yli 800g painoiseksi, joko itse painoi alustaa tai seuraavan asiakkaan tuotteita oli siinä mukana. Pyysin korjaamaan, koska tuorekurkku ei mitenkään paina yli 800g. Toisella yrityksellä painoi oli vähän alle 600g. Sitten vielä jaksoin kohteliaasti pyytää uudelleen, koska edelleen kurkku ei ollut mitenkään iso. Lopuksi hän sai punnittua kurkun oikein 350g. Missään vaiheessa, hän ei pahoittelut virheitään, eikä itseasiassa edes tainnut huomata kuinka hinta vaihtui, koska eihän puhunut minulle mitään. Levitteli käsiään, teatraalisesti, kun pyysin kolmatta kertaa punnitsemaan. Taisin sanoa jotain "Sait vieläkin aika painavan tästä kurkusta, punnitsisitko sen vielä uudelleen"..

   Lainaa

  54. Vanhahtava roska 3.11.2023 16:15
   Tulos: +23 (23 ääntä)
   Absurdi ahven: Voidaan palata irtokarkkeihin, kun voin mennä töihin ilman, että minulta kysytään alapääni karvoituksesta, kosteustasosta, viimeisimmistä vierailijoista tai ehdotetaan seuraavia.
   Missä työpaikassa meno on tällaista? Pitäisikö olla yhteydessä esihenkilöön? Työsuojeluvastaavaan? Henkilöstöosastoon? Liittoon? Viranomaisiin?
   Ei silä että irtokarkkien varastamisen väheneminen tai lisääntyminen millään tavalla vaikuttaisi tähän.
   Maailmassa etenee monenlaisia asioita yhtäaikaa rinnakkain ilman että ne on muualta pois. Eri toimijat hoitaa. Vähäpätöisempiäkin asioita voidaan parantaa vaikka isommat asiat ovat vielä levällään.

   Lainaa

  55. Varastettu raparperi 3.11.2023 16:34
   Tulos: -24 (30 ääntä)
   Lyhyenläntä kurkku: Paitsi se Lidlin kassa, joka punnitsin tuore kurkku yli 800g painoiseksi, joko itse painoi alustaa tai seuraavan asiakkaan tuotteita oli siinä mukana. Pyysin korjaamaan, koska tuorekurkku ei mitenkään paina yli 800g. Toisella yrityksellä painoi oli vähän alle 600g. Sitten vielä jaksoin kohteliaasti pyytää uudelleen, [...]
   Sitten heräsit ja päästit kissan ulos.

   Lainaa

  56. Tulos: +11 (13 ääntä)
   -x-x-: Nyt kyllä vähän kiinnostaisi tietää, millaisia duuneja olet hakenut.
   Esim. ravintola-alalla on täysin tavallista törmätä seksuaaliseen häirintään. Ei siinä sen eksoottisempaa työtä tarvita.

   Lainaa

  57. Levoton ananas 5.11.2023 16:24
   Tulos: +8 (12 ääntä)
   Leevi: Esim. ravintola-alalla on täysin tavallista törmätä seksuaaliseen häirintään. Ei siinä sen eksoottisempaa työtä tarvita.
   Eikös tossa tilanteessa oteta yhteyttä pokeen ja se nakkaa häiritsijät pihalle?
   Siis jos ovat asiakkaita. Kollegojen ollessa kyseessä esihenkilö hoitanee homman. Ja jos häiritsijä on se esi niin sitten ylöspäin/työsuojelu/HR/liitto.

   Lainaa

  58. Vapaamaalari 6.11.2023 0:53
   Tulos: +13 (13 ääntä)
   Ylistävä hämähäkki: Oho, ämpärit kiinnostaa Ruotsissakin! Ajattelin että se on vain suomalaisten oma hassu juttu. Missä ämpäreitä, siellä jono. Toki voivat olla ruotsinsuomalaisia 😆. Ja hieno homma että Pasikin sai ämpärinsä satunnaisen rouvan avustuksella. Ei jäänyt Pasikaan ilman.
   Tai sitten ihan suomalaisia, jotka ovat kuulleet, että ruotsissa jaetaan ämpäreitä 😁

   Lainaa

  59. Konstikas panda 6.11.2023 2:00
   Tulos: +9 (17 ääntä)
   Absurdi ahven: Tietenkään ei saa varastaa mitään, mutta on tuo jotenkin koomista. Tässä maailmassa jossa Unkarin sota ei ole loppunut, Gazassa kuolee lapsia, Suomessa koetaan eniten rasismia ja seksuaalinen häirintä on edelleen arkipäivää, niin kyllä tuo muutama varastettu irtokarkki tuntuu [...]
   Jos tuollainen on sun duunissa arkipäivää, niin suosittelen ihan vaan vaihtamaan työpaikkaa. Voin kertoa että vähintään 99,99%:ssa työpaikoista tuollaista ei tapahdu ollenkaan, saati sitten mitenkään päivittäin.

   Lainaa

  60. Tulos: +8 (12 ääntä)
   Taasko ovat nuoret pilalla ja maailma menossa hullumpaan suuntaan? Silloin, kun minä olin nuori, nuorilla oli tapana laittaa irtokarkkipussin pohjalle tupakka-askeja viereiseltä hyllyltä. Nuoret eivät kylläkään ole tänä päivänä ainoa kansanryhmä, joka syyllistyy tähän punnitsemispetokseen. Enemmän sitä näyttävät harrastavan keski-ikäisoletetut tätioletetut, ne samat, joiden toisena harrastuksena on kerätä S-markettien punaliputetut lihat ostoskärryihin pilaantumaan klo 18-20 väliseksi ajaksi. Kyllä kukkaro kiittää, kun salamaakin nopeampi käsi sujauttaa valmiiksi punnittuun pussiin vielä yhdeksännentoista perunan samalla, kun pää pälyilee olan yli ja huutaa äänettömästi kaupan ovelle asti, että nyt tuli tehtyä jotain kiellettyä.

   Lainaa

  61. Työntyvä undulaatti 10.11.2023 1:48
   Tulos: -2 (4 ääntä)
   Nyt tulee varmaankin epäsuosittu mielipide, mut kyl mua vähän se huvittaa kuinka vakavasti tässä maassa suhtaudutaan näpistyksiin. Nuorten kohdalla se epäilemättä on jtn jännityksen kaipuuta, kavereille näyttämistä tai yleistä hölmöilyä, ja toki lasten on hyvä oppia ettei varastaminen lähtökohtaisesti ole ok, mut mun on pakko sanoa et jos joku köyhä kaupasta näpistää vähän ruokaa että saa rahat riittämään koko kuukaudeksi niin emminä sitä osaa suurena pahana pitää. Jenkeillä on jopa sanonta: when times get tough, my eyes keep shut. Sen filosofiankin kun täällä kommenteissa joku otti esiin (entä jos kaikki ajattelisivat samoin), niin onpa moraalifilosofiassa sellainenkin klassikkoajatuskoe, että jos henkilöllä ei ole varaa lääkkeisiin, joita ilman sairastuu/kuolee, onko väärin varastaa ne jos rahaa ei ole. Tässä ajatuskokeessa siis tarkoitus punnita seurauksia suhteessa tehtävään moraaliseen pahaan. Että kyllä minun on sanottava, että jos jollain on vaikkapa loppukuun ruuansaanti kiinni siitä, että osan ostoksista näpistää – kontekstina vielä tämä meidän maa, jossa muutama iso yhtiö hallitsee koko maan päivittäistavarakauppaa – kyllä minun moraali on sen köyhän ihmisen ruuansaannin puolella.

   Lainaa

  62. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Työntyvä undulaatti: Nyt tulee varmaankin epäsuosittu mielipide, mut kyl mua vähän se huvittaa kuinka vakavasti tässä maassa suhtaudutaan näpistyksiin. Nuorten kohdalla se epäilemättä on jtn jännityksen kaipuuta, kavereille näyttämistä tai yleistä hölmöilyä, ja toki lasten on hyvä oppia ettei varastaminen lähtökohtaisesti ole ok, mut mun [...]
     Eiköhän kaikkien ole. On ihan ok varastaa leipää jos toinen vaihtoehto on olla hanavedellä -muistaakseni erittäin suosittu lastenelokuva Aladdin alkaa juurikin kohtauksesta, jossa päähenkilö -joka on siis sankari, ei antisankari -varastaa, niin, nälkäänsä leipää. Jos yhteiskunta on mennyt sellaiseksi että joku todella voi nääntyä, niin yhteiskuntasopimus on rikki, ja sen rikkoi joku muu. Varkaus on aina väärin, mutta jos peli on järjestetty niin, että huijaamatta ei voi voittaa tai edes selviytyä, vääryys on järjestäjän eikä pelaajan. 
     En henkilökohtaisesti suhtaudu laittomasti rajoja ylittäviin kielteisesti: jos he tekevät sen paetakseen oikeaa vainoa taikka kestämätöntä köyhyyttä, niin mitä me oletamme? Istuvat siellä ja kiltisti katselevat lastensa nälkäkuolemaa? Ei tietenkään. 
     Puhuimme tässä karkin tms väärinpunnitsemisesta. Pahaa diabetes "liikaa insuliinia" -kohtausta lukuunottamatta en voi kuvitella tilannetta jossa on pakko saada karkkia.

   Lainaa

  63. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Absurdi ahven: Tietenkään ei saa varastaa mitään, mutta on tuo jotenkin koomista. Tässä maailmassa jossa Unkarin sota ei ole loppunut, Gazassa kuolee lapsia, Suomessa koetaan eniten rasismia ja seksuaalinen häirintä on edelleen arkipäivää, niin kyllä tuo muutama varastettu irtokarkki tuntuu [...]
   Taitaa sulle olla nää irtokarkkivarkaudet tuttuja ku noin kovasti oot "suhteuttamassa" 🤣🤣

   Lainaa

  64. mitästätähän 3.1.2024 16:17
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Työntyvä undulaatti: Nyt tulee varmaankin epäsuosittu mielipide, mut kyl mua vähän se huvittaa kuinka vakavasti tässä maassa suhtaudutaan näpistyksiin. Nuorten kohdalla se epäilemättä on jtn jännityksen kaipuuta, kavereille näyttämistä tai yleistä hölmöilyä, ja toki lasten on hyvä oppia ettei varastaminen lähtökohtaisesti ole ok, mut mun [...]
   On se siltikin väärin varastaa, vaikka olisi henki menossa. Ei hengen menetyksen uhka tee varastamisesta oikeaa toimintaa. Nämä ovat kaksi aivan eri asiaa. Lisäyksenä todettakoon että jos henki olisi menossa niin kyllä itsekin saattaisin varastaa. Onko se sitten pahempi asia jos minä, joka olen sitä mieltä että varastaminen on väärin, tietoisesti teen väärin, kuin se että joku sellainen, joka on sitä mieltä että varastaminen on ihan ok, varastaa? Minun mielestäni teemme molemmat ihan yhtä väärin.

   Lainaa

  65. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Levoton ananas: Eikös tossa tilanteessa oteta yhteyttä pokeen ja se nakkaa häiritsijät pihalle? Siis jos ovat asiakkaita. Kollegojen ollessa kyseessä esihenkilö hoitanee homman. Ja jos häiritsijä on se esi niin sitten ylöspäin/työsuojelu/HR/liitto.
   Ravintoloissa työskennellään todella usein yksin. Pokeja on lähinnä isommissa baareissa ja viikonloppuisin pienemmissäkin, jos ne ovat auki klo 02 jälkeen.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: hölmöily, irtokarkit, jono, kaupassa, kauppa, kuva, motonet, nuoret, petos, poliisit, punnita, ruotsi, sakko, tuoretiski, vaaka, ämpärit