Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kirpputorin löytöjä, osa 498

Toimiiko Posti oikeasti näin?
Kirpputorin löytöjä, osa 498

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 38 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +220 (224 ääntä)
   Vihkonen voi olla alkuperäinen mutta kokoonpanosta taitaapi olla alkuperäisiä vain Tuomas ja Emppu eli kaksi kuudesta.

   Lainaa

  2. Pöpi opas 2.11.2023 1:04
   Tulos: +177 (187 ääntä)
   Että ihan vastaannotto. Kyllä muakin nolottaisi jos olisin siitä mennyt klikkaamaan ja antamaan tiedot.

   Lainaa

  3. Selkeä kiivi 2.11.2023 1:26
   Tulos: +13 (153 ääntä)
   Yövissy: Vihkonen voi olla alkuperäinen mutta kokoonpanosta taitaapi olla alkuperäisiä vain Tuomas ja Emppu eli kaksi kuudesta.
   Tämä. Melkoisen pihalla täytyy yhdestä Suomen tunnetuimmasta yhtyeestä olla, mikäli on mennyt ohitse esimerkiksi solistin vaihtuminen. Puhumattakaan basistista, tai rumpalista. Tai Troyn liittymisestä vakiokokoonpanoon.

   Lainaa

  4. Tulos: +260 (264 ääntä)
   Kollega puhui pitkään puhelimessa paypalin asiakaspalvelun kanssa, kun oli saanut ilmoituksen tilinsä kaappaamisesta. Aspa sijaitsi Helsingissä mutta niin kovin huonolla englannilla puhui kuitenkin. Pyysivät mm. Kuvaa ajokortista ja kirjautumaan sisään pankkitunnuksilla heidän antamaan linkkiin. Kun puhelu oli ohi, hän ihmetteli koko juttua kun ei hänellä edes ole paypal-tiliä. Ihan uskomatonta mihin aikuiset ihmiset lankeaa.

   Lainaa

  5. Kielioppinatsi 2.11.2023 6:33
   Tulos: +67 (69 ääntä)
   Hyvä käytännön esimerkki yhdys sana virheestä. Kokoonpanovihkonen on varmaankin alkuperäinen, eikä kopio..

   Lainaa

  6. Vika katkarapu 2.11.2023 9:14
   Tulos: +166 (172 ääntä)
   Ennen ajattelin että ihmiset jotka noihin huijausjuttuihin lankeaa on täysiä idiootteja. Lähipiirissä sattui taannoin samanlainen keissi ja tiedän ettei kyseinen ihminen ole "täysi idiootti" joten ikävä kyllä oikea termi on "hyväuskoinen".

   Lainaa

  7. Itseasiassa 2.11.2023 9:18
   Tulos: +83 (85 ääntä)
   Mitä noi tyynet on, joita ton vähän persaukisen tyypin pitäis käyttää?

   Lainaa

  8. Lorvaileva henkilö 2.11.2023 9:50
   Tulos: +76 (78 ääntä)
   Itseasiassa: Mitä noi tyynet on, joita ton vähän persaukisen tyypin pitäis käyttää?
   Jaa-a. Itsellä ensimmäinen arvaus oli että kyseessä olisi perheen koira jota pitää käyttää tarpeillaan pihalla kun itse ilmoituksessakin puhutaan karvaamattomasta koirasta. Mutta voihan se olla myös jokin tuote, palvelu tai ihminenkin esim. mummo? Pikainen nettihaku tuottaa tulokseksi lähinnä Loirin Tyyne-hahmon (pimpelipom) ja Työttömien Neuvontapalvelun. Jälkimmäistä toki äiti voisikin kiristää käyttämään että saadaan Hannelle duunia, mutta pysyn arvauksessani koira.

   Lainaa

  9. Tulos: +52 (60 ääntä)
   Itseasiassa: Mitä noi tyynet on, joita ton vähän persaukisen tyypin pitäis käyttää?
   Oisko kyseessä lemmikki jonka nimi on Tyyne, et se pitäis käyttää ulkona

   Lainaa

  10. Siirretty ämpäri 2.11.2023 10:43
   Tulos: +41 (41 ääntä)
   Kielioppinatsi: Hyvä käytännön esimerkki yhdys sana virheestä. Kokoonpanovihkonen on varmaankin alkuperäinen, eikä kopio..
   Jep, tuotakin tuossa on voitu tarkoittaa. Toisaalta Sirpa lukitsee myös alkuperäisen kokoonpanon kommenteissa.

   Lainaa

  11. Tulos: +67 (119 ääntä)
   Selkeä kiivi: Tämä. Melkoisen pihalla täytyy yhdestä Suomen tunnetuimmasta yhtyeestä olla, mikäli on mennyt ohitse esimerkiksi solistin vaihtuminen. Puhumattakaan basistista, tai rumpalista. Tai Troyn liittymisestä vakiokokoonpanoon.
   Siinä tapauksessa suurin osa suomalaisista on asunut tynnyrissä. Ei ihmiset tunne tuosta orkesterista muita kuin  Tarjan, tuon kahden markan Ville Valon näköisen jonka nimeä en muista, ja tuon valkoparran jonka nimeä en myöskään muista. Tämä on se perus tietämys kun asiasta kyselee tuolla. Jotkut saattaa muistaa noiden kahden nimet, mutta muuten kaikki muut on vain tuntemattomia taustatanssijoita ihmisten mielikuvissa.

   Lainaa

  12. Tulos: +92 (106 ääntä)
   Selkeä kiivi: Tämä. Melkoisen pihalla täytyy yhdestä Suomen tunnetuimmasta yhtyeestä olla, mikäli on mennyt ohitse esimerkiksi solistin vaihtuminen. Puhumattakaan basistista, tai rumpalista. Tai Troyn liittymisestä vakiokokoonpanoon.
   Mä oon ainakin pihalla kun punatulkku, en tiedä muuta kuin että Tarja lähti joskus vuonna nakki&muusi. Se että joku on "Suomen tunnetuin" ei tarkoita sitä, että kaikki tietäis siitä kaiken tai että asia edes kiinnostaisi.

   Lainaa

  13. Kuutioitu lisko 2.11.2023 11:22
   Tulos: +39 (41 ääntä)
   Unis: Mä oon ainakin pihalla kun punatulkku, en tiedä muuta kuin että Tarja lähti joskus vuonna nakki&muusi. Se että joku on "Suomen tunnetuin" ei tarkoita sitä, että kaikki tietäis siitä kaiken tai että asia edes kiinnostaisi.
   Ehkä Sirpa ei sitten ole fani eikä tiedä bändin historiaa, myy vain kiertuevihkosta. Totta, ehkä tosifani ei myisi. Tai on niin nuori että aloittanut fanituksen vasta tuosta kokoonpanosta. Joka sekin on jo muuttunut basistin osalta.

   Lainaa

  14. Tanssittava seepra 2.11.2023 11:38
   Tulos: +32 (42 ääntä)
   Selkeä kiivi: Tämä. Melkoisen pihalla täytyy yhdestä Suomen tunnetuimmasta yhtyeestä olla, mikäli on mennyt ohitse esimerkiksi solistin vaihtuminen. Puhumattakaan basistista, tai rumpalista. Tai Troyn liittymisestä vakiokokoonpanoon.
   Tarjan potkuista tuli iso mediakohu 2005. Marco tuli bändiin jo vuonna 2001 kun korvasi alkuperäisen basistin (joka itse asiassa ei edes soita eka levyllä). Rumpali vaihtui kiertuetuuraajasta vakiojäseneksi aiemman rumpalin univaikeuksien takia 2019. Troystä ei toki kukaan tiedä. Joka tapauksessa se että kokoonpano ei ole alkuperäinen toteutuu jo sillä että tietäisi edes yhden noista uutisista. Tietty jos on kovin nuori niin sitten tuo nykyistä edellinen kokoonpano voi tuntua alkuperäiseltä. Kaitsukin kannutteli kiertueella jo 2014 ja Troy on myös ollut mukana ennen virallista jäsenyyttä.

   Lainaa

  15. Muikea Mastodontti 2.11.2023 11:50
   Tulos: +24 (56 ääntä)
   Itseasiassa: Mitä noi tyynet on, joita ton vähän persaukisen tyypin pitäis käyttää?
   Perheen koira joka on alunperin otettu kun tämä tytär on halunnut ihqu koiranpennun ja luvannut pyhästi hoitaa sitä jokaisena päivänä vuffen elämän loppuun saakka. 
   Nyt teinipissistä kiinnostaa enemmän meikit, TikTok ja pojat eikä koira enää saa lenkitystä kuin äidin puolelta tulevan kiristyksen ja lahjonnan jälkeen koska "mitä välii emmä ees halunnu koiraa sillon 5 vuotta sitten ragemutsi on paska" jne.

   Lainaa

  16. Muikea Mastodontti 2.11.2023 11:58
   Tulos: -58 (68 ääntä)
   Toj Karin: Siinä tapauksessa suurin osa suomalaisista on asunut tynnyrissä. Ei ihmiset tunne tuosta orkesterista muita kuin  Tarjan, tuon kahden markan Ville Valon näköisen jonka nimeä en muista, ja tuon valkoparran jonka nimeä en myöskään muista. Tämä on se perus tietämys kun asiasta kyselee tuolla. Jotkut saattaa muistaa [...]
   Tuomas Holopainen ja Marko Ahola(? tai joku -la...) 
   Aika kiven alla on saanut viimeisen 15 vuotta elää jos ei tiedä noita kahta Nightwishin muusikkoa...

   Lainaa

  17. Värikäs järvisieni 2.11.2023 12:23
   Tulos: +50 (56 ääntä)
   Vika katkarapu: Ennen ajattelin että ihmiset jotka noihin huijausjuttuihin lankeaa on täysiä idiootteja. Lähipiirissä sattui taannoin samanlainen keissi ja tiedän ettei kyseinen ihminen ole "täysi idiootti" joten ikävä kyllä oikea termi on "hyväuskoinen".
   No on sitä lähipiirissä sattunut muutamalle ihan fiksulle kaverille vaikka näistä aina varoitetaan. Osa sivuista on niin hyvin tehty tai sitten käytetään muita psykologisia keinoja, että väsyneenä ja kiireisenä saattaa haksahtaa. En syyttäisi uhria näissäkään vaan sitä tekijää.

   Lainaa

  18. Tulos: -12 (30 ääntä)
   Muikea Mastodontti: Tuomas Holopainen ja Marko Ahola(? tai joku -la...)  Aika kiven alla on saanut viimeisen 15 vuotta elää jos ei tiedä noita kahta Nightwishin muusikkoa...
   Niinhän mä juuri sanoin että suurin osa tietää nuo kaksi mutta ei muita. Mitä oikein yrität sanoa?

   Lainaa

  19. Tuima kissa 2.11.2023 14:14
   Tulos: +21 (27 ääntä)
   Lorvaileva henkilö: Jaa-a. Itsellä ensimmäinen arvaus oli että kyseessä olisi perheen koira jota pitää käyttää tarpeillaan pihalla kun itse ilmoituksessakin puhutaan karvaamattomasta koirasta. Mutta voihan se olla myös jokin tuote, palvelu tai ihminenkin esim. mummo? Pikainen nettihaku tuottaa tulokseksi lähinnä Loirin Tyyne-hahmon [...]
   Haluatko lukita arvauksesi koirasta?

   Lainaa

  20. Tulos: +25 (31 ääntä)
   Muikea Mastodontti: Tuomas Holopainen ja Marko Ahola(? tai joku -la...)  Aika kiven alla on saanut viimeisen 15 vuotta elää jos ei tiedä noita kahta Nightwishin muusikkoa...
   Etkä kuitenkaan itekään pystynyt lukitsee vastausta.

   Lainaa

  21. Tulos: +45 (49 ääntä)
   Vasta kommenteista hoksasin, että joku ei uhkaile lastaan poliisilla siksi, että tämä nukkuu ilman tyynyä. 🤦‍♀️

   Lainaa

  22. Hulvaton raataja 2.11.2023 15:52
   Tulos: +28 (32 ääntä)
   Akrasia: Etkä kuitenkaan itekään pystynyt lukitsee vastausta.
   Itse lukitsisin tähän Marco Hietala. Tarotin basisti/laulaja, soolouraa tehnyt ja myös mukana Raskasta joulua -konseptissa. Kertonut mt-ongelmistaan julkisuudessa. Voi olla tuttu eri puolilta siis.

   Lainaa

  23. Lommoton liitu 2.11.2023 18:19
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   just: Vasta kommenteista hoksasin, että joku ei uhkaile lastaan poliisilla siksi, että tämä nukkuu ilman tyynyä. 🤦‍♀️
   Mä elän tässä uskossa vieläkin kunnes toisin todistetaan

   Lainaa

  24. Lommoton liitu 2.11.2023 18:20
   Tulos: +13 (23 ääntä)
   Värikäs järvisieni: No on sitä lähipiirissä sattunut muutamalle ihan fiksulle kaverille vaikka näistä aina varoitetaan. Osa sivuista on niin hyvin tehty tai sitten käytetään muita psykologisia keinoja, että väsyneenä ja kiireisenä saattaa haksahtaa. En syyttäisi uhria näissäkään vaan sitä tekijää.
   Ei ole kovin fiksua haksahtaa tällaisiin. Ensimmäiseen vaiheeseen saattaa väsyneenä ja huomion herpaantuessa mennä mutta ei kukaan 'fiksu' tai edes täysjärkinen anna mitään pankkitietoja tai korttinsa tietoja näihin.

   Lainaa

  25. Esteetön maito 2.11.2023 19:31
   Tulos: +33 (39 ääntä)
   Tanssittava seepra: Tarjan potkuista tuli iso mediakohu 2005. Marco tuli bändiin jo vuonna 2001 kun korvasi alkuperäisen basistin (joka itse asiassa ei edes soita eka levyllä). Rumpali vaihtui kiertuetuuraajasta vakiojäseneksi aiemman rumpalin univaikeuksien takia 2019. Troystä ei toki kukaan tiedä. Joka tapauksessa se että kokoonpano [...]
   Onko se oikeasti niin vaikea uskoa, ettei kaikki seuraa julkkiskohuja saati muista niitä vuosikymmenten takaa? Tarja on ainoa jonka minä osaisin bändistä nimetä, enkä kyllä muista muuta hänen lähdöstään kuin että se on joskus tapahtunut.

   Lainaa

  26. Nuutunut kivi 2.11.2023 19:53
   Tulos: +25 (29 ääntä)
   Selkeä kiivi: Tämä. Melkoisen pihalla täytyy yhdestä Suomen tunnetuimmasta yhtyeestä olla, mikäli on mennyt ohitse esimerkiksi solistin vaihtuminen. Puhumattakaan basistista, tai rumpalista. Tai Troyn liittymisestä vakiokokoonpanoon.
   Melkoisen pihalla täytyy muistakin julkkiksista olla jos ei tiedä kuka Aira Samulin oli. Meillä töissä yksi ei tiennyt, vaikka uutisissa väitettiin, että KAIKKI SUOMALAISET TUNTEE hänet. Ihan täyspäinen yksilö kuitenkin kyseessä (työkaveri siis). Kaikkia ei kiinnosta samat asiat.

   Lainaa

  27. Ikivihreä paimen 3.11.2023 6:46
   Tulos: -14 (20 ääntä)
   Nuutunut kivi: Melkoisen pihalla täytyy muistakin julkkiksista olla jos ei tiedä kuka Aira Samulin oli. Meillä töissä yksi ei tiennyt, vaikka uutisissa väitettiin, että KAIKKI SUOMALAISET TUNTEE hänet. Ihan täyspäinen yksilö kuitenkin kyseessä (työkaveri siis). Kaikkia ei kiinnosta samat asiat.
   Miten tämä liittyy kommenttiin, jonka lainasit? Vai oliko vain pakko päästä kertomaan?

   Lainaa

  28. Kouluttamaton muurahainen 3.11.2023 7:02
   Tulos: +23 (27 ääntä)
   Lommoton liitu: Ei ole kovin fiksua haksahtaa tällaisiin. Ensimmäiseen vaiheeseen saattaa väsyneenä ja huomion herpaantuessa mennä mutta ei kukaan 'fiksu' tai edes täysjärkinen anna mitään pankkitietoja tai korttinsa tietoja näihin.
   Eihän se fiksua ole, mutta kukaan ei ole absoluuttisen fiksu, vaan fiksutkin ihmiset tekevät joskus tyhmiä asioita. Tyhmyyskään ei ole väärin, huijaaminen on. Syy on siis aina tekijän, ei uhrin.

   Lainaa

  29. Violetti kana 3.11.2023 7:34
   Tulos: +19 (21 ääntä)
   Selkeä kiivi: Tämä. Melkoisen pihalla täytyy yhdestä Suomen tunnetuimmasta yhtyeestä olla, mikäli on mennyt ohitse esimerkiksi solistin vaihtuminen. Puhumattakaan basistista, tai rumpalista. Tai Troyn liittymisestä vakiokokoonpanoon.
   Solistina vaihtuminen joo, mutta muista jäsenistä ei mitään hajua.

   Lainaa

  30. Tulos: +17 (19 ääntä)
   Tyyne on se karvaamaton koira.

   Lainaa

  31. Uskoton gaselli 3.11.2023 13:52
   Tulos: +17 (19 ääntä)
   Selkeä kiivi: Tämä. Melkoisen pihalla täytyy yhdestä Suomen tunnetuimmasta yhtyeestä olla, mikäli on mennyt ohitse esimerkiksi solistin vaihtuminen. Puhumattakaan basistista, tai rumpalista. Tai Troyn liittymisestä vakiokokoonpanoon.
   Varmaan "aika pihalla" on ainakin 20% suomalaisista (heitin hatusta. Voihan se olla vaikka 60%), jos aiheena on jonkun bändin jäsenet. Kyllähän moni tietää bändin nimen, moni osaisi suunnilleen genrenkin muistaa oikein, mutta eiköhän se siihen jää.

   Lainaa

  32. Suopa varis 3.11.2023 15:00
   Tulos: +35 (45 ääntä)
   Violetti kana: Solistina vaihtuminen joo, mutta muista jäsenistä ei mitään hajua.
   Tässä riittää jo sekin. Näyttääkö vihkosen nainen Tarjalta? Ellei, niin kokoonpano ei voi olla alkuperäinen. Muuta ei tarvitse tietää.

   Lainaa

  33. rottanpää 4.11.2023 10:18
   Tulos: -8 (14 ääntä)
   Muikea Mastodontti: Perheen koira joka on alunperin otettu kun tämä tytär on halunnut ihqu koiranpennun ja luvannut pyhästi hoitaa sitä jokaisena päivänä vuffen elämän loppuun saakka.  Nyt teinipissistä kiinnostaa enemmän meikit, TikTok ja pojat eikä koira enää saa lenkitystä kuin äidin puolelta tulevan kiristyksen ja lahjonnan jälkeen [...]
   Missä tuossa luki, että lapsi on tytär? Tai vaikka olisi lukenutkin, niin aika paljon osasit päätellä noin pienestä keskustelun pätkästä.

   Lainaa

  34. rottanpää 4.11.2023 10:22
   Tulos: +13 (17 ääntä)
   Selkeä kiivi: Tämä. Melkoisen pihalla täytyy yhdestä Suomen tunnetuimmasta yhtyeestä olla, mikäli on mennyt ohitse esimerkiksi solistin vaihtuminen. Puhumattakaan basistista, tai rumpalista. Tai Troyn liittymisestä vakiokokoonpanoon.
   Puhumattakaan basistista tai rumpalista? Kai se nyt kuitenkin toisin päin menee, että puhumattakaan solistista, vaikka rumpalin tai basistin vaihtuminen onkin saattanut mennä ohi.

   Lainaa

  35. Muikea Mastodontti 4.11.2023 16:29
   Tulos: +1 (19 ääntä)
   rottanpää: Missä tuossa luki, että lapsi on tytär? Tai vaikka olisi lukenutkin, niin aika paljon osasit päätellä noin pienestä keskustelun pätkästä.
   Päättelin siitä että kuvassa keltaista naisten trenditakkia pitelee <18v tyttö jonka oletan ottaneen talteen tuon screenshotin todisteeksi että "kaverienki mielest mun ei niinku tartte lenkittää Tyynee jos en haluu" ja sitten vahingossa liittäneen kuvan myynti-ilmoon. 
   Kuvan on luultavasti ottanut lissun ihqubestis Ninnu
   Jos tyttö vaan hengaa kaverien kaa ostarilla ja vinkuu jotain luxuslaukkuja eikä koulussa käynti tai kotityöt yhtään kiinnosta niin kyllä sen ymmärtää että mutsi joutuu ottamaan todella kovat keinot käyttöön...

   Lainaa

  36. Kaakeloitu valas 6.11.2023 7:25
   Tulos: -4 (12 ääntä)
   Suopa varis: Tässä riittää jo sekin. Näyttääkö vihkosen nainen Tarjalta? Ellei, niin kokoonpano ei voi olla alkuperäinen. Muuta ei tarvitse tietää.
   Enää pitäisi tietää että miksi sen pitäisi näyttää joltain Tarjalta ja kuka tämä Tarja on ja miltä hän sitten näyttää. Vaikka siellä omassa tynnyrissä joku asia tuntuukin täyttävän tilan kokonaan, niin tämä ulkomaailma ei välttämättä olekaan niin kiinnostunut siitä, miltä joku laulaja näyttää tai kuka soittaa/on soittanut jossain rokkiyhtyeessä.

   Lainaa

  37. Luonnonkihara myyrä 7.11.2023 11:12
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Kaakeloitu valas: Enää pitäisi tietää että miksi sen pitäisi näyttää joltain Tarjalta ja kuka tämä Tarja on ja miltä hän sitten näyttää. Vaikka siellä omassa tynnyrissä joku asia tuntuukin täyttävän tilan kokonaan, niin tämä ulkomaailma ei välttämättä olekaan niin kiinnostunut siitä, miltä joku laulaja näyttää tai kuka soittaa/on soittanut jossain rokkiyhtyeessä.
   Mutta onko pakko väittää tietävänsä, jos ei tiedä?

   Lainaa

  38. Höyli sirkka 9.11.2023 8:05
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Rastu: Kollega puhui pitkään puhelimessa paypalin asiakaspalvelun kanssa, kun oli saanut ilmoituksen tilinsä kaappaamisesta. Aspa sijaitsi Helsingissä mutta niin kovin huonolla englannilla puhui kuitenkin. Pyysivät mm. Kuvaa ajokortista ja kirjautumaan sisään pankkitunnuksilla heidän antamaan [...]
   Ikä ei tuo viisautta jos ei ole älyä vanhemmiltaan perinyt.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: alkuperäinen, huijarit, huijaus, kirppari, kirppis, kirpputori, kortti, lukitse vastaus, maksu, messenger, nightwish, yv