Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 281

Miksi köyhät käyvät edes töissä?
Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 281

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 35 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Selvittämätön meduusa 24.10.2023 0:56
   Tulos: +192 (234 ääntä)
   Helppoa oli säästää opintojen jälkeen, kun hetken ehti olla omanalan töissä. Oli noin 2kk rahat saatu säästöön, kun työt yllättäen loppuivat. Kohta 8kk työttömänä, ja edes kaupankassalle ei ole huolittu. Tammikuussa kun hallitus pudottaa tuet usealla sadalla, niin "pääseekin", elämään toimeentulotuella....

   Lainaa

  2. Kujeileva apina 24.10.2023 2:02
   Tulos: +132 (150 ääntä)
   Ollu työkyvyttömyyseläkkeellä puolison kaa pitkään. Toisinaan saadaan purkkiin rahaa, mutta toisinaan tulee niitä päiviä, kun purkki tyhjenee ja sitten purkki saattaa olla parikin kuukautta tyhjä kun menoista ei jää säästöön yhtään, kunnes taas tulee hetki, että sitä rahaa saa taas kerättyä purkkiin. Sellaista se on arki meillä. Katsos kun köyhätkin sairaslomalla olevat ja työkyvyttömät kun sairastaa lopulta yllättävän paljon ja heillä se kurittaakin sit enemmän, jos tulee laskua toisen perään. Eikä aina saa toimeentulotukee lääkemenoihin tms, mikäli ne laskee kelassa, että kyllä sun tuloilla riittää rahaa. Nykyisellään sähköjen hinnat on noussu paljon, samoin vuokra, joten en yhtään ihmettele, jos ei saa säästöön mitään. Itsekin vain luotan, että tulipa eteen mitä tahansa, tähänkin asti on selvitty. 🙏🏻

   Lainaa

  3. Sovelias järvisieni 24.10.2023 2:12
   Tulos: +133 (143 ääntä)
   Mulla on vaan muutama tunti töitä viikossa ja paska palkka. Asumistuenkaan kanssa saan hädin tuskin maksettua vuokraa, puhelinlaskuja tai sähköä. Kuolisin nälkään, jos pitäis tuosta vielä säästää 😅 Ja kyllä, etsin ja haen aktiivisesti töitä, mutta ei tärppää.

   Lainaa

  4. WanhaHintti 24.10.2023 4:55
   Tulos: +17 (49 ääntä)
   10v ollut työkyvyttömänä ja laskelmieni mukaan n. 400€ mennyt miinukselle joka kuukausi tukien jälkeen. Ei olis 2kk palkka kovin pitkälle auttanut. Jos hintataso pysyy nykyisellään, pärjään vielä suht ok 15 vuotta, sen jälkeen varmaan alan tekemään samaa kuin muutkin joille nälkään kuoleminen ainoana toisena vaihtoehtona.

   Lainaa

  5. Kalarikas pingviini 24.10.2023 5:59
   Tulos: +116 (124 ääntä)
   Eipä ennen ole tullut vastaan sitä, että joku ihmettelee miksi ihmiset käy töissä, vaikkei säästöjä jää. Yleensä tuilla eläviä nimenomaan passitetaan töihin, eikä olla silleen et jos ei jää ylimääräistä niin miksi tekisit töitä. Mutta hassulta tuntuu sekin, että jollekin on jotenkin uutinen että meitä köyhiä on ja köyhällä ei ole mistä säästää – näin inflaation aikaan varsinkin.

   Lainaa

  6. Tulos: -76 (96 ääntä)
   Selvittämätön meduusa: Helppoa oli säästää opintojen jälkeen, kun hetken ehti olla omanalan töissä. Oli noin 2kk rahat saatu säästöön, kun työt yllättäen loppuivat. Kohta 8kk työttömänä, ja edes kaupankassalle ei ole huolittu. Tammikuussa kun hallitus pudottaa tuet usealla sadalla, niin "pääseekin", elämään toimeentulotuella....
   Ilmaista rahaa sekin on tekemättä mitään.

   Lainaa

  7. Peruuttamaton riikinkukko 24.10.2023 8:10
   Tulos: +112 (116 ääntä)
   Tää tulee ehkä Jennalle yllätyksenä, mutta joillakin aloilla palkat on niin pienet, että säästöön ei jää mitään. Vaikka käviskin kokoaikaisesti töissä ja asuis yksin tai kaksin. Kun työssäkäyvä lapseton yleensä ei saa edes yhteiskunnan tukia esim. asumistuen muodossa, vaan kaikki tuleva raha menee ihan peruselämiseen.

   Lainaa

  8. Jorma Ralli-Kukkula 24.10.2023 9:30
   Tulos: +35 (55 ääntä)
   Ei mulla muuta, mutta onpas vihkiraamattuun nimet kirjoittaneella ollut todella hyvä käsiala!

   Lainaa

  9. Tueton riepu 24.10.2023 9:54
   Tulos: +56 (58 ääntä)
   Naisten Miss Marple -huone. Mukavastihan siellä arvoitukset ratkeaa 👍. Uskomatonta kyllä että sattuu olemaan jäsenenä juuri oikeat henkilöt.

   Lainaa

  10. Tulos: +40 (44 ääntä)
   Helena selvästikin luuli Jasminin tarkoittavan, että hänen lähipiirissään ei ole montaa henkilöä, jotka todennäköisesti menettäis työpaikkansa tai sairastuisi vakavasti. Tyyliin pari ikäihmistä, eihän me nuoret. Mitä Jasmin ei tietenkään tarkoittanut, koska olisi tyhmää väittää niin, mutta ehkä sen varjolla Helenan kommentti kävisi järkeen. Vaikka tyhmä kommentti silti.

   Lainaa

  11. Selvittämätön meduusa 24.10.2023 12:04
   Tulos: +91 (113 ääntä)
   Tulkki: Ilmaista rahaa sekin on tekemättä mitään.
   Tekemättä mitään? Ymmärrätkö kuinka henkisesti raskasta on vain yrittää selvitä päivästä toiseen ilman rahaa? 
   Tämä henkinen ja fyysinen kidutus ei todellakaan tee sosiaalietuuksista "ilmaista rahaa"

   Lainaa

  12. Tulos: -74 (94 ääntä)
   Peruuttamaton riikinkukko: Tää tulee ehkä Jennalle yllätyksenä, mutta joillakin aloilla palkat on niin pienet, että säästöön ei jää mitään. Vaikka käviskin kokoaikaisesti töissä ja asuis yksin tai kaksin. Kun työssäkäyvä lapseton yleensä ei saa edes yhteiskunnan tukia esim. asumistuen muodossa, vaan kaikki tuleva raha menee ihan peruselämiseen.
   Jos molemmat käy töissä eikä ole mitään velkoja tms. niin onhan sitä jäätävä jotain yli jos osaa elää asiallisesti. Meillä jää 900€ kuussa ylimääräistä ja ollaan molemmat ihan perusduunissa. Tietysti jos ostaa kaiken velaksi niin äkkiä kuukauden laskut vie monta sataa. Meillä ei ole mistään velkaa. Kaikki aina käteisellä autoa myöten. Asutaan maalla jossa asunto halpa. Yksityiseltä vuokrattu rivitaloasunto.

   Lainaa

  13. Nesteytetty ylioppilas 24.10.2023 14:33
   Tulos: +68 (68 ääntä)
   jukkapalmu: Jos molemmat käy töissä eikä ole mitään velkoja tms. niin onhan sitä jäätävä jotain yli jos osaa elää asiallisesti. Meillä jää 900€ kuussa ylimääräistä ja ollaan molemmat ihan perusduunissa. Tietysti jos ostaa kaiken velaksi niin äkkiä kuukauden laskut vie monta sataa. Meillä ei ole mistään velkaa. Kaikki aina [...]
   Matalapalkka-aloilla nettopalkka on alimmillaan 1100-1500€. Perusduuniahan se on samalla tavalla kuin ammattikoulusta valmistuneen sähköasentajan työ, jossa tuntipalkka voi helposti olla 20€. Siitä kun laskee niin "perusduunissa" voi tienata ihan kunnolla, tai voi olla että tienaat tyyliin 200€ enemmän kuin työttömänä.

   Lainaa

  14. Tulos: +65 (65 ääntä)
   jukkapalmu: Jos molemmat käy töissä eikä ole mitään velkoja tms. niin onhan sitä jäätävä jotain yli jos osaa elää asiallisesti. Meillä jää 900€ kuussa ylimääräistä ja ollaan molemmat ihan perusduunissa. Tietysti jos ostaa kaiken velaksi niin äkkiä kuukauden laskut vie monta sataa. Meillä ei ole mistään velkaa. Kaikki aina [...]
   Mitä piippiä? Onha siitä jäätävä yli? Mitä ihmettä nyt..ei todellakaan vaan jää, hyvin harvalla perus duunarilla jää 900€ kuukaudessa ylimäärästä säästöön.

   Lainaa

  15. Tulos: +39 (41 ääntä)
   jukkapalmu: Jos molemmat käy töissä eikä ole mitään velkoja tms. niin onhan sitä jäätävä jotain yli jos osaa elää asiallisesti. Meillä jää 900€ kuussa ylimääräistä ja ollaan molemmat ihan perusduunissa. Tietysti jos ostaa kaiken velaksi niin äkkiä kuukauden laskut vie monta sataa. Meillä ei ole mistään velkaa. Kaikki aina [...]
     Miten sairauksia? Niillä kun saa tosi nopeasti taloutensa tosi ihmeelliseen kuntoon -samaan aikaan tulot romahtavat ja menot kasvavat.

   Lainaa

  16. Tupakkatauon äänekkäin taistelija 24.10.2023 16:00
   Tulos: -13 (37 ääntä)
   Selvittämätön meduusa: Tekemättä mitään? Ymmärrätkö kuinka henkisesti raskasta on vain yrittää selvitä päivästä toiseen ilman rahaa? Tämä henkinen ja fyysinen kidutus ei todellakaan tee sosiaalietuuksista "ilmaista rahaa"
   Työttömänä tein niin että, laskin paljonko saa käyttää joka päivä rahaa, ja sitä summaa ei saa ylittää. Tuolla tavalla ne tuet riitti seuraaviin tukiin.

   Lainaa

  17. Viheriä persoona 24.10.2023 17:11
   Tulos: +60 (68 ääntä)
   Tupakkatauon äänekkäin taistelija: Työttömänä tein niin että, laskin paljonko saa käyttää joka päivä rahaa, ja sitä summaa ei saa ylittää. Tuolla tavalla ne tuet riitti seuraaviin tukiin.
   Miten sitten kun on maksettava joku yllärimeno, mikä ylittää päiväbudjetin? Esim. Mun pyörästä varastettiin osia, korjaus maksoi 45e. Vakuutus ei korvaa kun ei ylitä omavastuuta, pyörä on pakollinen kun julkisiin ei ole varaa ja kyllä, ostin käytettynä kaikki osat mitä löysin. Mun päiväbudjetti on noin 6,5 euroa, eli siinä meni melkein viikon budjetti. Osaatko ennustaa kaikki yllätysmenot vai oletko vaan viikon syömättä, jos tuollaista sattuu?

   Lainaa

  18. Kissamainen kotka 24.10.2023 18:31
   Tulos: +32 (36 ääntä)
   Aika outo ajatelma Jennalta... Esimerkki: henkilö tienaa 10 000 euroa/kk, maksaa asuntolainaa, mökkilainaa, kolmea autolainaa ja venelainaa, käy joka kuukausi Espanjassa golfaamassa ja syö joka päivä ravintolassa. Kaiken tämän jälkeen hänellä jää kuukaudessa säästöön 50 euroa. Miksi ihmeessä hän edes käy töissä?

   Lainaa

  19. Tupakkatauon äänekkäin taistelija 24.10.2023 18:34
   Tulos: -43 (59 ääntä)
   Viheriä persoona: Miten sitten kun on maksettava joku yllärimeno, mikä ylittää päiväbudjetin? Esim. Mun pyörästä varastettiin osia, korjaus maksoi 45e. Vakuutus ei korvaa kun ei ylitä omavastuuta, pyörä on pakollinen kun julkisiin ei ole varaa ja kyllä, ostin käytettynä kaikki osat mitä löysin. Mun päiväbudjetti on noin 6,5 euroa, eli [...]
   Onko aina pakko maalailla noita jos jos jos uhkakuvia? Jos niitä tulee niin sitten tulee, mutta silloin ei tullut. Kyseisellä budjetoinnilla jäi joka kuukausi yleensä sellainen 30-100€ ylimääräistä tuista käteen.

   Lainaa

  20. Tupakkatauon äänekkäin taistelija 24.10.2023 18:39
   Tulos: -33 (43 ääntä)
   Ja edelliseen vielä, ei ollut työttömänä niin justiinsa jos fillari hajosi kun oli aikaa kävellä. Korjas sitten fillarin kun korjas.

   Lainaa

  21. Pelkkää arkipäivää tekevä hoitsu 24.10.2023 19:24
   Tulos: -12 (36 ääntä)
   Peruuttamaton riikinkukko: Tää tulee ehkä Jennalle yllätyksenä, mutta joillakin aloilla palkat on niin pienet, että säästöön ei jää mitään. Vaikka käviskin kokoaikaisesti töissä ja asuis yksin tai kaksin. Kun työssäkäyvä lapseton yleensä ei saa edes yhteiskunnan tukia esim. asumistuen muodossa, vaan kaikki tuleva raha menee ihan peruselämiseen.
   Totta, mutta se mikä toiselle on peruselämistä, on toiselle jo turhaa törsäämistä. Meitä on moneen junaan. Ja hyvä niin, kunhan pienistä tuloista ei valita omien valintojen takia.
    Joka työpaikalla on ollut aina ne, joilla palkkaa ei tule ikinä tarpeeksi ja ne, joilla siitä samasta palkasta jää yli vaikka ja kuinka. 
   terv. pienillä summilla sijoittaja, omistusasuja. 

   Lainaa

  22. Ryhmätön mehiläinen 24.10.2023 23:12
   Tulos: -66 (80 ääntä)
   Kujeileva apina: Ollu työkyvyttömyyseläkkeellä puolison kaa pitkään. Toisinaan saadaan purkkiin rahaa, mutta toisinaan tulee niitä päiviä, kun purkki tyhjenee ja sitten purkki saattaa olla parikin kuukautta tyhjä kun menoista ei jää säästöön yhtään, kunnes taas tulee hetki, että sitä rahaa saa taas kerättyä [...]
   Anna kun arvaan, että olette molemmat ylipainoisia ja hieman syrjäytyneitä. Molempien elintavat ovat huonot ja liikunnan määrä lähenee nollaa. Lisäksi jos toinen teistä onnistuu jossain niin toinen vetää hänet mustasukkaisuudessa takaisin pohjalle. Se muutos lähtee vain ja ainoastaan omasta itsestä.

   Lainaa

  23. Aiheeton panda 25.10.2023 0:40
   Tulos: +50 (58 ääntä)
   Ryhmätön mehiläinen: Anna kun arvaan, että olette molemmat ylipainoisia ja hieman syrjäytyneitä. Molempien elintavat ovat huonot ja liikunnan määrä lähenee nollaa. Lisäksi jos toinen teistä onnistuu jossain niin toinen vetää hänet mustasukkaisuudessa takaisin pohjalle. Se muutos lähtee vain ja ainoastaan omasta itsestä.
   Nyt kiinnostaa kovin mitä kuvittelet työkyvyttömyyseläkkeen tarkoittavan? Sitä saa kun vähän valittaa kelassa ettei huvita tehdä töitä? Lääkärit oikein innoissaan kirjoittavat päätöksiä eläkkeestä eikä edes oikeastaan tarvitse olla mitään sairautta joka työkyvyn vie?

   Lainaa

  24. Kujeileva apina 25.10.2023 5:38
   Tulos: +50 (54 ääntä)
   Ryhmätön mehiläinen: Anna kun arvaan, että olette molemmat ylipainoisia ja hieman syrjäytyneitä. Molempien elintavat ovat huonot ja liikunnan määrä lähenee nollaa. Lisäksi jos toinen teistä onnistuu jossain niin toinen vetää hänet mustasukkaisuudessa takaisin pohjalle. Se muutos lähtee vain ja ainoastaan omasta itsestä.
   Arvasit valitettavasti vääron. Jos sinä olet luonteeltasi tuollainen, ei se tarkoita, että muut olisivat samanlaisia. 💖
   Suosittelen todellakin tutkimaan sisintäsi ja kysymään peilikuvaltasi, miksi sinä ajattelet muista niin negatiivisesti ja tekemään itsesi kanssa työtä, että pääset siitä negatiivisesta asenteestasi irti. Sillä niinkuin sanoit, sinusta itsestäsihän se muutos lähtee. 🙏🏻

   Lainaa

  25. Tulos: -24 (32 ääntä)
   Selvittämätön meduusa: Tekemättä mitään? Ymmärrätkö kuinka henkisesti raskasta on vain yrittää selvitä päivästä toiseen ilman rahaa? Tämä henkinen ja fyysinen kidutus ei todellakaan tee sosiaalietuuksista "ilmaista rahaa"
   Mee töihin.

   Lainaa

  26. Tulos: +25 (27 ääntä)
   Ei tarvi olla mitään ulosottoa päällä että menettäisi 1/3 ( tai enemmänkin) palkasta. Ihan pelkkä vuokran maksaminen / asuntolainan lyhennys on jo tarpeeksi tuohon. Mäkin asun yksin vuokralla, teen 40h/vko töitä ja saan joka kk säästöön ehkä muutaman satasen. Tää onnistuu lähinnä siksi ettei mulla ole isoja kulueriä esim autoa, parkkipaikkaa, lapsia, lemmikkejä, lainoja pankista. Jos olisi niin en saisi mitään säästöön.

   Lainaa

  27. Selvittämätön meduusa 25.10.2023 12:16
   Tulos: +29 (31 ääntä)
   Jep: Mee töihin.
   8kk yritetty päästä töihin, lähemmäs 10 hakemusta/kk.
   Mahtaako sinulla olla niitä töitä tarjota?

   Lainaa

  28. Pompöösi maksamakkara 25.10.2023 12:47
   Tulos: +25 (27 ääntä)
   Olisikin mahdollisuus säästää. Olen ollut 22 vuotta sairaslomalla ja työkyvytön koulutapaturman takia. Viimeiset 20 vuotta vain toimeentulotuella, koska kela on saman lääkärinlausunnon mukaan katsonut etten ole kykenevä opiskelemaan, mutta että olen työkykyinen ja siten en eläkkeelle joudu. On ollut hupia. Kyllä se mielenterveys sieltä sitten loppuu kun omaiset on pois. Lain silmissä asian pitäisi olla selvä ja kaupungin täydessä korvausvastuussa koska koulutapaturma (päätökset niin kko kuin kho), mutta kaupunki ei niitä noudata. Ehkä tämä hallitus viimein vie sen viimeisenkin halun yrittää. Tosin positiivisena asiana viimeinkin päässyt kelan kuntoutukseen! Saisi edes jonkun polun auki että voisi itse tienata elantonsa.

   Lainaa

  29. Tulos: +27 (29 ääntä)
   Pompöösi maksamakkara: Olisikin mahdollisuus säästää. Olen ollut 22 vuotta sairaslomalla ja työkyvytön koulutapaturman takia. Viimeiset 20 vuotta vain toimeentulotuella, koska kela on saman lääkärinlausunnon mukaan katsonut etten ole kykenevä opiskelemaan, mutta että olen työkykyinen ja siten en eläkkeelle joudu. [...]
   Hienoa että pääsit kuntoutukseen! Tsemppiä tulevaan, toivon että asiat alkaa kääntyä parempaan suuntaan! 💪

   Lainaa

  30. Peruuttamaton riikinkukko 25.10.2023 17:20
   Tulos: +24 (26 ääntä)
   jukkapalmu: Jos molemmat käy töissä eikä ole mitään velkoja tms. niin onhan sitä jäätävä jotain yli jos osaa elää asiallisesti. Meillä jää 900€ kuussa ylimääräistä ja ollaan molemmat ihan perusduunissa. Tietysti jos ostaa kaiken velaksi niin äkkiä kuukauden laskut vie monta sataa. Meillä ei ole mistään velkaa. Kaikki aina [...]
   Aattele, että jopa kaupungeissa tarvitaan esim. kassoja ja siivoojia. Asituskeskuksissa tuppaa elinkustannukset olemaan korkeammat kuin maalla. Siivousalalla usein myös on pakko omistaa auto, koska työajat ja -kohteet edellyttää sitä. Ja asunto on hirveen vaikee ostaa käteisellä. "Perusduuni" on käsitteenä aika laaja. Itse saan palkkaa 12,32 €/tunti, mutta esim. metallialan "perusduunissa" palkka on aika paljon suurempi. Siivoojan työssä ei ole edes minkäänlaista palkkakehitystä, ei kokemusvuosilisiä eikä muutakaan.
   Kiva, että sulla on pullat hyvin uunissa. Se ei tarkoita sitä, että kaikilla olisi mahdollisuus samaan.

   Lainaa

  31. Puseroton kalkkuna 25.10.2023 17:44
   Tulos: -34 (34 ääntä)
   Selvittämätön meduusa: 8kk yritetty päästä töihin, lähemmäs 10 hakemusta/kk.Mahtaako sinulla olla niitä töitä tarjota?
   Lopeta nirsoilu ja mene töihin.

   Lainaa

  32. Kuolematon biisoni 25.10.2023 21:40
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Minä mitään säästele, kaikki menee mitä tulee.

   Lainaa

  33. Neulottu ilonpilaaja 27.10.2023 10:14
   Tulos: -4 (4 ääntä)
   Tupakkatauon äänekkäin taistelija: Työttömänä tein niin että, laskin paljonko saa käyttää joka päivä rahaa, ja sitä summaa ei saa ylittää. Tuolla tavalla ne tuet riitti seuraaviin tukiin.
   En tajua miinuksia. Välillä harrastan vieläkin tätä tyyliä, vaikka töissä olenkin. Ei kai sitä joka päivä tarvi olla tuhlaamassa sitä päiväkohtaista summaa. Sitten sitä joko jää seuraavalle päivälle tuplasumma tai sitten hätävaraa yllätysmenoihin.

   Lainaa

  34. Mutkikas maahinen 27.10.2023 16:52
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Neulottu ilonpilaaja: En tajua miinuksia. Välillä harrastan vieläkin tätä tyyliä, vaikka töissä olenkin. Ei kai sitä joka päivä tarvi olla tuhlaamassa sitä päiväkohtaista summaa. Sitten sitä joko jää seuraavalle päivälle tuplasumma tai sitten hätävaraa yllätysmenoihin.
   No ei tietenkaan. Itse ostan sen mita tarvitaan, en enempaa, vaikka varaa olisi. Yleensa jaa ihan mukavasti saastoon -vuosikymmenien kuluessa olen kerannyt siina vuoden tulot saastoon, ja omistan kotini. Silti, joskus on ollut ihme paskaa: kerran kissa sairastui niin pahasti kuin voi olematta piikkivalmis. Kerran muuttoyhtio hukkasi melkein kaikki tavaramme (tiesitteko, etta pienessa printissa lukee, etta ne korvaavat pari kymppia/ loota jos ei ole arvokkaan tavaran vakuutusta. Siina sitten ostat kaiken rintaliiveista, imurista, ja lapsen potasta alkaen uusiksi). 
     Ei sellaista tuuria tarvittaisi kuin useampi kuu putkeen, ja olisin ihan kusessa. Kun joku voitttaa lotossakin, jollekin varmasti tapahtuu painvastainen onnenkantamoinen.

   Lainaa

  35. Tulos: +1 (1 ääni)
   Mimmi: Helena selvästikin luuli Jasminin tarkoittavan, että hänen lähipiirissään ei ole montaa henkilöä, jotka todennäköisesti menettäis työpaikkansa tai sairastuisi vakavasti. Tyyliin pari ikäihmistä, eihän me nuoret. Mitä Jasmin ei tietenkään tarkoittanut, koska olisi tyhmää väittää niin, mutta [...]
   Toivon oikeesti ettei kelleen niin kävisi, mutta mä jouduin työttömäksi vakavan rasitusvamman takia alle kolmekymppisenä. Ja mä aattelin olla sillä alalla eläkkeelle, joten tipuin ihan tyhjän päälle koska en enää ko. alalle voi palata. Onneksi löytyi muuta ja oli toipilasajalle yhteiskunnan apu.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kauppa, kuppa, puskuri, raamattu, raha, sairaus, salapoliisit, säästää, töölö, vihkiraamattu