Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mielensäpahoittajat, osa 109

Tällaista rasismia voi kantasuomalainen kokea.
Mielensäpahoittajat, osa 109

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 42 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Skrubu jyrsijä 12.10.2023 0:13
   Tulos: +365 (371 ääntä)
   Idahan sen tossa summaa. Huhhuh kun meni toiseen pöytään/penkkiriville/jne. Bussikatoskin on varattu kun siellä on yksi ihminen, vaikka sataisi niin sinne on kovasti hankala mennä vaikka tilaa olisi.

   Lainaa

  2. Makaaberi susi 12.10.2023 0:14
   Tulos: +239 (273 ääntä)
   Kati kyllä persahti äkkiä. Nopeasti kansallispuvuista wokehippeihin ja k-piikkeihin.

   Lainaa

  3. Reseptivapaa Dinosaurus 12.10.2023 1:05
   Tulos: +350 (358 ääntä)
   Oikea kansallispukuhan on itse tehty käyttövaatekerta, eikä mistään käsityömuseon putiikista ostettu koriste-esine, jossa tulee käyttöohjeet mukana. Oma isoäitini valmisti aikoinaan nuorena likkana kotikylänsä perinteen mukaisesti kansallispuvun aivan alusta asti omin käsin, kankaita myöten. Puku oli tarkoitettu vähän parempaan arkikäyttöön, ei suinkaan juhlavaatteeksi. Koruja ja koristuksia ei siihen aikaan pienessä maalaiskylässä ollut, mitä nyt itse kudottuja pirtanauhoja ja kaiverrettuja luukiinnikkeitä. Vanhoilla päivillään isoäiti käytti milloin missäkin niitä pukunsa osia, jotka vielä päälle mahtuivat. Villahame oli päällä hiihtoladulla ja puvun aviosäätyä merkinnyt hilkkakin muuttui tupakkamassiksi, kun isoisä nukkui pois. Luonnollisesti isoäiti laskettiin puku mukanaan myös haudan lepoon. Vaan kyllä olisi muorilta tullut kipakkaa palautetta, jos joku Katin kaltainen olisi tullut motkottamaan, että ei muka olisi saanut omin käsin valmistamaansa pukua käyttää miten lystää! Vaatteet on tarkoitettu käyttöön, eikä silkkipaperiin käärittynä mihinkään piironginlaatikkoon haprastumaan. Turhaa haaskuuta ja käsityötaidon kunnioituksen puutetta, jos kansallispuvun tasoista vaatetta säästelee ja sen käyttöä kursailee!

   Lainaa

  4. Kumitettava flamingo 12.10.2023 1:15
   Tulos: +78 (116 ääntä)
   Ja jos mies olisikin pyytänyt liittyä hänen pöytäänsä, niin mistä vetoa että tämä sama mielensäpahoittaja vaahtoaisi, kuinka rasisti mies valitsi suomalaisen hengen pöydän eikä musliminaisen.

   Lainaa

  5. Urbaani fretti 12.10.2023 1:47
   Tulos: +147 (149 ääntä)
   Reseptivapaa Dinosaurus: Oikea kansallispukuhan on itse tehty käyttövaatekerta, eikä mistään käsityömuseon putiikista ostettu koriste-esine, jossa tulee käyttöohjeet mukana. Oma isoäitini valmisti aikoinaan nuorena likkana kotikylänsä perinteen mukaisesti kansallispuvun aivan alusta asti omin käsin, kankaita myöten. [...]
   Ihana tarina 🥲💕

   Lainaa

  6. Läpimätä ahma 12.10.2023 3:19
   Tulos: +128 (138 ääntä)
   Kukahan sitä rahaa niille koronapiikille käskijöille maksoi ja minkälaisista summista mahtoi olla kyse?

   Lainaa

  7. Häijy kobra 12.10.2023 5:24
   Tulos: -96 (140 ääntä)
   On se vaan hyvä ettei kellään ole tuossa kuvassa sulkapäähinettä. Sillä sittenhän niillä rastatukkaisilla wokehipeillä olis mopo karannut ihan täysin käsistä. 🤣

   Lainaa

  8. Tulos: +91 (91 ääntä)
   Reseptivapaa Dinosaurus: Oikea kansallispukuhan on itse tehty käyttövaatekerta, eikä mistään käsityömuseon putiikista ostettu koriste-esine, jossa tulee käyttöohjeet mukana. Oma isoäitini valmisti aikoinaan nuorena likkana kotikylänsä perinteen mukaisesti kansallispuvun aivan alusta asti omin käsin, kankaita myöten. [...]
   Siun mummo oli mahtava tyyppi. Kiitos kun kerroit tän!

   Lainaa

  9. Altis kantojuhta 12.10.2023 7:58
   Tulos: -37 (51 ääntä)
   Häijy kobra: On se vaan hyvä ettei kellään ole tuossa kuvassa sulkapäähinettä. Sillä sittenhän niillä rastatukkaisilla wokehipeillä olis mopo karannut ihan täysin käsistä. 🤣
   Lapinpuvuilla taas on rasistiset käyttöohjeet mukana.

   Lainaa

  10. Impotentti kurkku 12.10.2023 8:42
   Tulos: +61 (65 ääntä)
   Reseptivapaa Dinosaurus: Oikea kansallispukuhan on itse tehty käyttövaatekerta, eikä mistään käsityömuseon putiikista ostettu koriste-esine, jossa tulee käyttöohjeet mukana. Oma isoäitini valmisti aikoinaan nuorena likkana kotikylänsä perinteen mukaisesti kansallispuvun aivan alusta asti omin käsin, kankaita myöten. [...]
   Kansallispuvut on koottu rahvaan juhlavaatteiden pohjalta. Ne ovat olleet heidän parempia vaatteita, joita ei käytetty sillä tavalla arkena, vaikkakin niitä saattoi käyttää milloin tahansa eikä vain tilaisuuksissa, kuten nykyään on tapana.
   Päähineistä sen verran, että ne eivät kerro aukottomasti aviosäädystä, vaan raja menee ilmeisesti rippikoulussa. Minun kuuluisi käyttää tykkimyssyä, vaikka en ole naimisissa. Se tosin vielä puvustani puuttuu kun vasta opettelen nypläämään pitsiä sitä varten.
   Pukuni tuli mummolta minulle hänen jo kuoltua, kuulemma hän oli toivonut sitä minulle ja varjelen sitä todella, mutta vain siksi, että sillä on erityistä tunnearvoa. Teen joskus sitten jonkun, jossa voi rymytä.
   Ne käyttöohjeet ei ole niin justiinsa, kunhan vain osaa pukea puvun osat. Esimerkiksi tykkimyssy on puettava tietyllä tavalla, jotta se pysyy päässä.

   Lainaa

  11. Itseasiassa 12.10.2023 8:53
   Tulos: +91 (93 ääntä)
   Läpimätä ahma: Kukahan sitä rahaa niille koronapiikille käskijöille maksoi ja minkälaisista summista mahtoi olla kyse?
   Tuli heti kusetettu olo, kun mä en ainakaan saanut mitään. En saanut edes toruja, vaikka onnistuin kaatamaan pöydän, jossa oli rivissä niitä piikkejä valmiina (oikeasti vissiin vaan sekoitin ne mikrosirut keskenään ja nyt mulla on sitten jonkun random Raimon siru lopun elämäni).

   Lainaa

  12. Itseasiassa 12.10.2023 8:58
   Tulos: +84 (86 ääntä)
   Vitun Jee, eikö se ole hyvä jos kansallispukuja vain on esillä, jotta ne säilyisivät? Itsekin toivon perinteen jatkuvan, vaikka itse en ole päässyt aiheeseen sisälle. Totesin ettei meidän kaupungilla edes ole omaa pukua, joten pitäisi ekana identifioitua sukuhistoriaan ja lähteä sitä kautta etsimään omaa pukua. Mutta pisteet kaikille pukua käyttäville!

   Lainaa

  13. Läpikuultava herukka 12.10.2023 9:53
   Tulos: -78 (120 ääntä)
   Suomalaisten kokemaa rasismia vähätellään usein eikä sen laajempaa yhteyttä nähdä. Kyse on usein kuitenkin siitä, että suuremmat kansat pyrkivät raivaamaan itselleen uutta elintilaa pienemmän kansan (suomalaisten) alueelta. Tähän käy kaikki keinot, joista ylenmääräinen syyttely kaiken maailman asioista on yksi keinoista. Tosiasia on kuitenkin, että suomalaiset, saamelaiset ja karjalaiset tarvitsevat Suomea ollakseen olemassa, nämä muut kansat eivät.

   Lainaa

  14. Säälittävä apina 12.10.2023 10:12
   Tulos: +72 (72 ääntä)
   Kansallispuvuista koronapiikkiin alta aikayksikön. Ida tiivisti asian aika hyvin. Tosisuomalainen jurottaa yksin nurkassa lipittämässä kahvia, perkele

   Lainaa

  15. Maalattu vadelma 12.10.2023 10:17
   Tulos: +71 (73 ääntä)
   Ida sen hyvin tiivisti. Samoin koronan aikana muu maailma meni sekaisin, kun piti piettää turvavälejä. Suomalaisilla ainoa muutos arkeen oli maskit päähän.

   Lainaa

  16. Tulos: +81 (81 ääntä)
   Minä sain kolme koronarokotetta eikä mistään niistä maksettu minulle senttiäkään. Mitä minä tein väärin? Vai eikö tämä jokin mystinen illuminati-seura hyväksynytkään minua?

   Lainaa

  17. Tulos: +43 (59 ääntä)
   Enemmän mua vituttaa PMMP:n tai keikkamyyjän tai kenen moka se nyt onkaan kun ensin mainostettiin stadionille isoa comeback- keikkaa ja kun liput oli myyty selvisi että kyseinen bändi tekee pitkin kesää festarikeikkoja ennen sitä "comeback"- keikkaa. Moni osti lipun että näkisi sen ensimmäisen keikan tauon jälkeen mikä sitten onkin tyyliin viides. Sama kun myis lauantaille jäähyväiskeikan ja sitten kun liput on myyty ilmotettais että sunnuntaina on vielä yksi.

   Lainaa

  18. Rahoitettu valas 12.10.2023 11:35
   Tulos: +96 (96 ääntä)
   Maalattu vadelma: Ida sen hyvin tiivisti. Samoin koronan aikana muu maailma meni sekaisin, kun piti piettää turvavälejä. Suomalaisilla ainoa muutos arkeen oli maskit päähän.
   Korona pakotti 2 metriä turvaväliksi mutta sen jälkeen sai palata normaaliin 5 metriin 😆

   Lainaa

  19. It's a deal 12.10.2023 11:49
   Tulos: +57 (57 ääntä)
   Itseasiassa: Tuli heti kusetettu olo, kun mä en ainakaan saanut mitään. En saanut edes toruja, vaikka onnistuin kaatamaan pöydän, jossa oli rivissä niitä piikkejä valmiina (oikeasti vissiin vaan sekoitin ne mikrosirut keskenään ja nyt mulla on sitten jonkun random Raimon siru lopun elämäni).
   Naapurini Rami on nyt kolme vuotta kironnut uutta pakkomiellettään ottaa pizzaan tupla-ananas. No, selvisi syy siihenkin. Se oli itse aiemmin hifimiehiä, onko sinulla nykyään millainen kotiteatteri?

   Lainaa

  20. Reseptivapaa Dinosaurus 12.10.2023 12:13
   Tulos: +51 (53 ääntä)
   Impotentti kurkku: Kansallispuvut on koottu rahvaan juhlavaatteiden pohjalta. Ne ovat olleet heidän parempia vaatteita, joita ei käytetty sillä tavalla arkena, vaikkakin niitä saattoi käyttää milloin tahansa eikä vain tilaisuuksissa, kuten nykyään on tapana. Päähineistä sen verran, että ne eivät kerro aukottomasti aviosäädystä, vaan [...]
   Näinhän minä kerroinkin, että isoäidin puku oli käyttövaatekerta vähän parempaan arkikäyttöön, eli ei esimerkiksi peltotöihin tai savottaan, mutta ne päällä käytiin esimerkiksi myymässä kotona tehdyt limput kylän toriaukiolla. Ei siihen aikaan ollut varaa pitää vaatteita jouten, ihan arkikäytössä ne olivat.
   Tässä isoäidin puvussa se tietty päähine nimenomaan symboloi aviosäätyä. Isoäidin vanhapiiaksi jäänyt sisar ei esimerkiksi omistanut tällaista hilkkaa lainkaan, se kun saatiin häälahjaksi omalta äidiltä ja muilta suvun naisilta. Hän käytti pukunsa kanssa taanua, eli päähuivia. Päähineiden merkityshän vaihtelee paikkakunnittain paljonkin, joten oikeassa olet, että yksiselitteisesti se ei kerro aviosäätyä!

   Lainaa

  21. Esteetön maito 12.10.2023 12:34
   Tulos: +38 (38 ääntä)
   jukkapalmu: Enemmän mua vituttaa PMMP:n tai keikkamyyjän tai kenen moka se nyt onkaan kun ensin mainostettiin stadionille isoa comeback- keikkaa ja kun liput oli myyty selvisi että kyseinen bändi tekee pitkin kesää festarikeikkoja ennen sitä "comeback"- keikkaa. Moni osti lipun että näkisi sen ensimmäisen keikan tauon jälkeen [...]
   Ei se mikään moka ollut, vaan tarkoituksellinen markkinointistrategia.

   Lainaa

  22. Tulos: +44 (48 ääntä)
   Nyt ei kyllä henkilö taida olla ihan perillä mitä rasismi on.

   Lainaa

  23. Hulvaton kirjohylje 12.10.2023 13:25
   Tulos: +32 (32 ääntä)
   Läpimätä ahma: Kukahan sitä rahaa niille koronapiikille käskijöille maksoi ja minkälaisista summista mahtoi olla kyse?
   Ja missä on minun rahat!

   Lainaa

  24. Vanttera aasi 12.10.2023 14:38
   Tulos: +68 (68 ääntä)
   No helvetti. Minä kävin kaksi koronapiikkiä ottamassa enkä saanut yhtään rahaa! Keneen tästä voi olla yhteydessä?? Valkoisena kantasuomalaisena mulle on ihan sama mitä etnisyyttä ihminen edustaa mutta jos se minun kahvipöytään istahtaa niin kyllä ärsyttää. Viime keväänä viimeksi joku suomea puhuva valkoinen, varmaan kaksoiskansalainen joka elää suurimman osan vuodesta muualla, istahti pöytääni kahvilassa vaikka siellä oli useita tyhjiä pöytiä ja sitten se vielä alkoi höpöttämään puhelimeen. Kuka tekee tuollaista, käsittämätöntä..

   Lainaa

  25. Perinnötön piikkisika 12.10.2023 16:20
   Tulos: +49 (49 ääntä)
   Skrubu jyrsijä: Idahan sen tossa summaa. Huhhuh kun meni toiseen pöytään/penkkiriville/jne. Bussikatoskin on varattu kun siellä on yksi ihminen, vaikka sataisi niin sinne on kovasti hankala mennä vaikka tilaa olisi.
   Kyllä sinne vielä toinen ihminen menee kunhan ensimmäinen on ihan reunassa. Jos oikein kovasti sataa niin kolmas voi uskaltaa keskelle. Yhtään enempää ei mene vaikka Esteri olisi kuinka vauhdissa.

   Lainaa

  26. Tulos: +23 (43 ääntä)
   Läpikuultava herukka: Suomalaisten kokemaa rasismia vähätellään usein eikä sen laajempaa yhteyttä nähdä. Kyse on usein kuitenkin siitä, että suuremmat kansat pyrkivät raivaamaan itselleen uutta elintilaa pienemmän kansan (suomalaisten) alueelta. Tähän käy kaikki keinot, joista ylenmääräinen syyttely kaiken [...]
   Semmoiset lebensraumit sieltä

   Lainaa

  27. Tulos: +33 (43 ääntä)
   just: Semmoiset lebensraumit sieltä
     Ilmeisesti Ylilaudasta tuli maksullinen, joten nyt ne ovat meidän ja muiden seuranamme sitten. Jos olisi kaupunkisuunnittelusta kysymys, niin vika olisi siinä, että viemäri vuotaa juomaveteen. 
     Reseptivapaan Dinosauruksen kertomuksen luettuani, haluan kansallispuvun (tunnen isänäidin historian hyvin, joten tietäisin, mitä hakisin). Mutta missä sellaista voisi nykyaikana pitää, Linnan juhliin en kutsua saa?

   Lainaa

  28. Tulos: +36 (38 ääntä)
   Altis kantojuhta: Lapinpuvuilla taas on rasistiset käyttöohjeet mukana.
   Tarkoitat nyt saamelaisten käyttämiä asuja, jotka eivät ole niinkään kansallispukuja, vaan saamelaisten heimojen omia tunnuksia, yhteisöllisiä asuja.

   Lainaa

  29. Liberaali kesyhanhi 12.10.2023 22:09
   Tulos: -32 (46 ääntä)
   Hyvä se on nauraa näille mokan nimettömänä esiintyville hihhuleille. Ongelma on, että siinä peittyy se oikea rasismi, jota valkoinen ihminen voi aivan hyvin kokea. Se, että nämä asiasta tietämättömät hihhulit hihhuloivat netissä, ei poista sitä.

   Lainaa

  30. Soiva gerbiili 13.10.2023 6:03
   Tulos: -6 (40 ääntä)
   minä kuulun vähemmistöön. Olen vaaleahiuksinen sinisilmäinen ja vaaleaihoinen. Meitä on vain 3% väestöstä.

   Lainaa

  31. Tulos: +16 (24 ääntä)
   Kivi:   Ilmeisesti Ylilaudasta tuli maksullinen, joten nyt ne ovat meidän ja muiden seuranamme sitten. Jos olisi kaupunkisuunnittelusta kysymys, niin vika olisi siinä, että viemäri vuotaa juomaveteen.   Reseptivapaan Dinosauruksen kertomuksen luettuani, haluan kansallispuvun (tunnen isänäidin historian hyvin, joten [...]
   Ottaisin melkein mieluummin sen viemäriputkesta saadun vesilasillisen kuin ylilautalaisen.

   Lainaa

  32. Veretön hyönteinen 13.10.2023 11:00
   Tulos: +7 (29 ääntä)
   Soiva gerbiili: minä kuulun vähemmistöön. Olen vaaleahiuksinen sinisilmäinen ja vaaleaihoinen. Meitä on vain 3% väestöstä.
   Ricky Gervais vitsaili jossain esityksessään kuuluvansa vähemmistöön, koska on miljonääri. Se on hauskaa, koska se on totta. Nykyään pitää kuulua vähemmistöön. Enemmistö kelpaa vain syntipukiksi yhteiskunnallisiin ongelmiin. Ihmisiä erotellaan yhä useampiin ja pienempiin lokeroihin. Sitten kisataan mikä lokero onkaan se pienin ja "sorretuin," koska sillä on suurin valta. Jaottelun sijaan pitäisi keskittyä asioihin jotka meitä yhdistävät. Niitä löytyy paljon enemmän kuin eroja, jos siltä kannalta ajattelee. Olemme kaikki kuitenkin ennen kaikkea ihmisiä.

   Lainaa

  33. Suurehko luovuttaja 13.10.2023 17:04
   Tulos: -7 (11 ääntä)
   just: Semmoiset lebensraumit sieltä
   En kuule pahaa, en näe pahaa, en puhu pahasta. Silloin pahan on helppo voittaa.

   Lainaa

  34. Tulos: +14 (18 ääntä)
   Soiva gerbiili: minä kuulun vähemmistöön. Olen vaaleahiuksinen sinisilmäinen ja vaaleaihoinen. Meitä on vain 3% väestöstä.
     Niin muuten kuuluvat kaikki muutkin. Luulenpa, että vihreäsilmäisiä, niin valkoisia että ovat melkein piirustuspaperia mutta tummahkotukkaisia, kuten minä, on kanssa aika vähän, en nyt ole tullut tarkistaneeksi, mikäli kukaan edes pitää tilastoa. Kun asuin Itiksessä, huomasin (tavaratalon meikkiosastolla), että "tummaihoinen" ei todellakaan ole mikään asia, sitä on noin pariasataa sävyä, ihan vain meikkivoidevalikoimaan perustuen. 
     Ihmistä, jonka kanssa samaa sävyä olisi yli 50%, ihan vaan ei ole, joten siinä mielessä kuulut et vain enemmistöön vaan kaikkeistoon. Jos joku ei ilmoittaudu joka on todistettavasti niin vihreä että pystyy yhteyttämään, niin en aio kummemmin hämmästellä. Tiedäthän, että maailmassa on saatu riitaa ja murhaa aikaiseksi siitäkin, että jonkun joka on ihan saman värinen vaikkapa nenä on eri muotoinen, itse en aloittaisi. Sillä tiellä kun ei järkevää loppua ole.

   Lainaa

  35. Alustettu vesinokkaeläin 14.10.2023 12:00
   Tulos: -14 (20 ääntä)
   Läpikuultava herukka: Suomalaisten kokemaa rasismia vähätellään usein eikä sen laajempaa yhteyttä nähdä. Kyse on usein kuitenkin siitä, että suuremmat kansat pyrkivät raivaamaan itselleen uutta elintilaa pienemmän kansan (suomalaisten) alueelta. Tähän käy kaikki keinot, joista ylenmääräinen syyttely kaiken [...]
   Harmi että totta.

   Lainaa

  36. Liberaali kesyhanhi 15.10.2023 17:29
   Tulos: -7 (17 ääntä)
   Liberaali kesyhanhi: Hyvä se on nauraa näille mokan nimettömänä esiintyville hihhuleille. Ongelma on, että siinä peittyy se oikea rasismi, jota valkoinen ihminen voi aivan hyvin kokea. Se, että nämä asiasta tietämättömät hihhulit hihhuloivat netissä, ei poista sitä.
   Miksi tähän on tullut tämmöinen läjä miinusta.
   Toki jos esimerkin kautta sitten yrittää avata tätä:
   Silakkaryhmässä lähtökohtaisesti ilmeisesti entinen RASMUS-ryhmäläinen jakoi mm. Väitteitä, että jos valkoinen tulee ihonvärinsä vuoksi pahoinpidellyksi, ei kyseessä olisi rasismia, sillä olevinaan valkoista kohtaan ei voi olla rasisti.
   Tämä oletushan on jo itsessään syrjivä, sillä sillä rajataan kokonainen ihmisryhmä ihonvärin vuoksi viharikoksen uhrimahdollisuuden ulkopuolelle.
   Saamelaisetkin ovat valkoisia, ja jos heitä pahoinpideltäisiin ihonvärin vuoksi, niin tämän edellämainitun olettamuksen perusteella, kyseessä ei olisi siis viharikos.

   Lainaa

  37. Voitokas bataatti 16.10.2023 12:29
   Tulos: +6 (12 ääntä)
   Miten se mies uskalsi istua yksinäisen musliminaisen pöytään? Eikös se ole haram? Kohta tulee isä/veli/puoliso ja alkaa kunniaväkivalta 🤯

   Lainaa

  38. Runneltu hai 16.10.2023 22:14
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Kivi:   Ilmeisesti Ylilaudasta tuli maksullinen, joten nyt ne ovat meidän ja muiden seuranamme sitten. Jos olisi kaupunkisuunnittelusta kysymys, niin vika olisi siinä, että viemäri vuotaa juomaveteen.   Reseptivapaan Dinosauruksen kertomuksen luettuani, haluan kansallispuvun (tunnen isänäidin historian hyvin, joten [...]
   Kansallispukua voi käyttää oikeastaan missä tahansa juhlissa, esim. häissä tai yo-juhlissa. Ei tarvi olla linnan juhlat, vaikka se lieneekin kuuluisin tilaisuus jossa niitä näkyy.
   Itse käytin isoäitini tekemää pukua hänen hautajaisissaan kunnioittaakseni hänen kädenjälkeään, ja toivon että tulisi joku sopiva tilaisuus käyttää sitä uudelleen. Ei se ihan luontevin asu kuitenkaan itselleni ole, vaan kaverien häihin tulee kyllä valittua jotain modernimpaa.

   Lainaa

  39. Vento matelija 17.10.2023 11:25
   Tulos: +4 (8 ääntä)
   Voitokas bataatti: Miten se mies uskalsi istua yksinäisen musliminaisen pöytään? Eikös se ole haram? Kohta tulee isä/veli/puoliso ja alkaa kunniaväkivalta 🤯
   Mä mietin kans että tahallaanko se siihen istui, jotta naiselle tulis mahdollisesti ongelmia

   Lainaa

  40. rottanpää 17.10.2023 14:18
   Tulos: +9 (11 ääntä)
   Muistelen lukeneeni jostain tutkimuksesta (joskus kauan aikaa sitten), jossa testattiin ihmisten asenteita vammaisia kohtaan. Osa koetta oli hetki, jossa koehenkilöt odottivat omaa vuoroaan. Odotustilassa odotti ko yksi vammainen, ja vapaita paikkoja oli vammaisen vieressä ja ei-vammaisen vieressä. Muistaakseni taidettiin havaita jännää "käänteisesti syrjivää" käytöstä osallistujilta: he istuivat vammaisen viereen huomattavasti useammin kuin pelkkä sattuma soisi. Eli syrjimättömyyden nimissä ihmiset siis päätyivätkin kohtelemaan vammaista kuitenkin eri tavalla kuin muita. Miten tää nyt liittyy mihinkään? No ehkä ei oikeasti liitykään, mut tuli mieleen tuosta violetin kokemasta "rasismista" (🙄), että ehkäpä tässäkin kävi samalla tavalla: istumapaikkaa vailla oleva valitsi muslimin syrjimättömyyden nimissä.

   Lainaa

  41. Höyli sirkka 18.10.2023 15:04
   Tulos: -3 (5 ääntä)
   Makaaberi susi: Kati kyllä persahti äkkiä. Nopeasti kansallispuvuista wokehippeihin ja k-piikkeihin.
   Kansallispuvut on persuille pyhiä, paitsi kaikkien muiden kansallispuvut, jotka persut haluaa kieltää.

   Lainaa

  42. Tulos: -1 (1 ääni)
   just: Semmoiset lebensraumit sieltä
   Hienosti tulit sieltä heti todistamaan Herukan pointin, kiitos siitä.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: comeback, ilosaarirock, kansallispuku, paluu, pmmp, rasismi, rasistit