Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Löytötavaratoimisto Facebook, osa 69

Kosto on entistä suloisempi, kun karman nimi on Riikka.
Löytötavaratoimisto Facebook, osa 69

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 58 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Läpimätä ahma 10.10.2023 0:07
   Tulos: +327 (339 ääntä)
   Tyhmästi Sonja sotki kortit. Olisi piirtänyt vaan vaikka viikset.

   Lainaa

  2. Säälittävä apina 10.10.2023 0:37
   Tulos: +330 (334 ääntä)
   Sonja on hienosti onnistunut sotkemaan tussilla myös ilmaa kortin ulkopuolelta. Sonja, olet velho.

   Lainaa

  3. Tulos: +214 (220 ääntä)
   Kiittämättömyys on Satun palkka.

   Lainaa

  4. Raukea lokki 10.10.2023 1:12
   Tulos: +173 (179 ääntä)
   Ja sit ihmetellään miksei ihmiset enää tee hyviä tekoja yms. (Viitaten tokaan mokaan)

   Lainaa

  5. Urbaani fretti 10.10.2023 1:28
   Tulos: +52 (104 ääntä)
   Voi Ali, jotenkin liikuttava! 😂👏

   Lainaa

  6. Epäuskottava ananas 10.10.2023 1:53
   Tulos: +210 (212 ääntä)
   Puluparka: Kiittämättömyys on Satun palkka.
   Toivottavasti pojastaan kasvaa parempi ihminen. Äidin kanssa ainakaan ei kannata lähteä mihinkään niin ei tarvitse hävetä.

   Lainaa

  7. Tulos: +278 (286 ääntä)
   Mulla on puhelin aina äänettömällä, eikä esim. Facesta tule ilmoituksia ollenkaan. Ahdistuin mielettömästi jatkuvasta puhelimen kilinästä ja häiriötekijöistä. Nykyään läheiset tietää, ettei tartte huolestuu jos en heti tai edes moneen tuntiin vastaa, koska en halua olla jatkuvasti tavoitettavissa. Nykyään se on monella oletus, koska siihen on mahdollisuus, mutten voi ymmärtää ihmisiä, jotka suuttuu jos ei heti vastaa eikä tajuta, että toiset saattaa olla kiireisiä tai ihan vaan arvostaa myös omaa sekä hiljaista aikaa.

   Lainaa

  8. Rentoutunut jänis 10.10.2023 2:00
   Tulos: +153 (157 ääntä)
   Riikka ei ole varsinainen criminal mastermind 😁

   Lainaa

  9. Kujeileva apina 10.10.2023 2:42
   Tulos: +61 (71 ääntä)
   Akrasia: Mulla on puhelin aina äänettömällä, eikä esim. Facesta tule ilmoituksia ollenkaan. Ahdistuin mielettömästi jatkuvasta puhelimen kilinästä ja häiriötekijöistä. Nykyään läheiset tietää, ettei tartte huolestuu jos en heti tai edes moneen tuntiin vastaa, koska en halua olla jatkuvasti [...]
   Mulla sama. Aina kun puhelin soi tai tulee viestiääni, alkaa hermostuttaa.

   Lainaa

  10. Tulos: +81 (91 ääntä)
   Akrasia: Mulla on puhelin aina äänettömällä, eikä esim. Facesta tule ilmoituksia ollenkaan. Ahdistuin mielettömästi jatkuvasta puhelimen kilinästä ja häiriötekijöistä. Nykyään läheiset tietää, ettei tartte huolestuu jos en heti tai edes moneen tuntiin vastaa, koska en halua olla jatkuvasti [...]
     ...moneen _tuntiin_ on muka hidasta? Lähipiirini tietää että mikäli ei ole joku asia, josta nyt juuri pitäisi sopia ja on kiire, niin ei aina tule vastausta moneen päivään, joskus viikkoihin.Tuollaisen täytyy olla mielettömän ahdistavaa jos heti pitäisi vastata kaikkeen. En vastaa työposteihinkaan työajan ulkopuolella, jos eivät voi elää huomiseen tai maanantaihin asti, niin kuolkoot sitten. En tajunnut, että touhu on mennyt noin hulluksi muillakin kuin mokiin päätyneillä. 
     Sen ainoan kerran kun löysin lompakon, etsin omistajan saman tien (helppoa kun on kaikki henkkarit yms hallussa) ja laitoin viestiä, mutta kuitenkin laitoin perheelleni päivällistä ihan rauhassa, en päivystänyt koneen ääressä minuuttivastausta varten. Poliisilta olisi saanut tavaransa joskus seuraavalla viikolla aikaisintaan, eli ilman rahaa ja papereita viikonloppu pilalla, joten palvelus se oli kuitenkin saada tavaransa samana iltana, jos nyt ei sitten samalla minuutilla. (Tosin omistaja kiittikin kauniisti ja antoi palkkion, joten eivät kaikki ole seonneet). 

   Lainaa

  11. Valmistunut rätti 10.10.2023 5:26
   Tulos: -78 (90 ääntä)
   Akrasia: Mulla on puhelin aina äänettömällä, eikä esim. Facesta tule ilmoituksia ollenkaan. Ahdistuin mielettömästi jatkuvasta puhelimen kilinästä ja häiriötekijöistä. Nykyään läheiset tietää, ettei tartte huolestuu jos en heti tai edes moneen tuntiin vastaa, koska en halua olla jatkuvasti [...]
   Jatkuvasta puhelimen kilinästä? Mahtaa olla aktiivinen ystävä-/sukulaispiiri tai sitten kaupustelijoilla on sinulle asiaa. Itse en todellakaan kanna kännykkää koko ajan mukana. Epäsosiaalisuudesta on joskus etua.

   Lainaa

  12. Tulos: -104 (112 ääntä)
   Akrasia: Mulla on puhelin aina äänettömällä, eikä esim. Facesta tule ilmoituksia ollenkaan. Ahdistuin mielettömästi jatkuvasta puhelimen kilinästä ja häiriötekijöistä. Nykyään läheiset tietää, ettei tartte huolestuu jos en heti tai edes moneen tuntiin vastaa, koska en halua olla jatkuvasti [...]
   Tätä tosiaan kysyttiin.

   Lainaa

  13. Tukintolvana 10.10.2023 6:47
   Tulos: +95 (99 ääntä)
   Valmistunut rätti: Jatkuvasta puhelimen kilinästä? Mahtaa olla aktiivinen ystävä-/sukulaispiiri tai sitten kaupustelijoilla on sinulle asiaa. Itse en todellakaan kanna kännykkää koko ajan mukana. Epäsosiaalisuudesta on joskus etua.
   Joillakin on aktiivinen ystävä- ja perhepiiri. Tämän lisäksi myös ryhmistä tulee ilmoituksia jatkuvalla syötöllä. 
   Itselläni on myös Fabon lisäksi WA, insta ja Discord joista myös tulee ilmoituksia tiheään tahtiin. Silloin puhelimen äänettömyys on hyvä ratkaisu tähän.

   Lainaa

  14. Tulos: +74 (76 ääntä)
   Akrasia: Mulla on puhelin aina äänettömällä, eikä esim. Facesta tule ilmoituksia ollenkaan. Ahdistuin mielettömästi jatkuvasta puhelimen kilinästä ja häiriötekijöistä. Nykyään läheiset tietää, ettei tartte huolestuu jos en heti tai edes moneen tuntiin vastaa, koska en halua olla jatkuvasti [...]
   Minullakin puhelin on ollut äänettömällä tyyliin vuodesta 2015. En jaksa jatkuvaa piiputusta ja sitä että niihin pitäisi reagoida heti.

   Lainaa

  15. Säpevä alligaattori 10.10.2023 7:11
   Tulos: +92 (94 ääntä)
   Kirkas hai: Tätä tosiaan kysyttiin.
   Jos tätä ei kysytty, niin mitä kysyttiin?

   Lainaa

  16. Tulos: +68 (74 ääntä)
   Zippo: Minullakin puhelin on ollut äänettömällä tyyliin vuodesta 2015. En jaksa jatkuvaa piiputusta ja sitä että niihin pitäisi reagoida heti.
   Mä luulin että mä oon harvinaistapaus. Tuli lievä burnout viitisen vuotta sitten ja olin ehdollistunut siihen että kun puhelin soi se on taas menoa joten sain ahdistuskohtauksen aina kun se alkoi soimaan. Laitoin puhelimen värinälle ja puheluista huolimatta se ei aiheuta ahdistusta. Sillä on menty tähän asti. Kerran kokeilin laittaa äänet takaisin mutta välitön ahdistus tuli heti kun se soi.

   Lainaa

  17. Aikaansaava mäyrä 10.10.2023 7:29
   Tulos: +91 (93 ääntä)
   Mulla on puhelimessa äänet päällä, mutta olen mykistänyt aktiiviset ryhmäkeskustelut ja laittanut sovelluksista turhat ilmoitukset pois päältä. Lisäksi olen laittanut tärkeille ihmisille omat viestiäänet, joten tiedän äänestä onko viesti sellainen, jonka haluan lukea heti vai kestääkö "odotuttaa"

   Lainaa

  18. Tyyris ilonpilaaja 10.10.2023 7:35
   Tulos: +100 (102 ääntä)
   Kirkas hai: Tätä tosiaan kysyttiin.
   Nyt taidat sekoittaa feissarimokien kommenttiosion, johon on siis nimensä mukaisesti tarkoitus kommentoida, johonkin kysymys ja vastaus -palstaan.

   Lainaa

  19. Tulos: +13 (61 ääntä)
   Itse vastaan viesteihin ja puheluihin yleensä heti tai vähintään nopealla aikataululla ja minua vituttaa vietävästi ihmiset jotka eivät niin tee minulle. Vielä tähän päivään mennessä en ole kuitenkaan koskaan hyökännyt toisten kimppuun tämän takia, koska tiedän ja ymmärrän ettei kaikki ole kuin minä. Parhaimmillaan olen ystävällisesti ihmetellyt miksi vastaamisessa kestää kun olen ollut huolissaan tai kyseisen ihmisen puhelinkäyttäytyminen ei ole vielä ollut tuttua minulle. Ihan naurettavaa aukoa päätään asiasta tuntemattomille ihmisille.

   Lainaa

  20. Ketterä peruna 10.10.2023 7:55
   Tulos: -14 (20 ääntä)
   Läpimätä ahma: Tyhmästi Sonja sotki kortit. Olisi piirtänyt vaan vaikka viikset.
   Kuusi ei ole ymmärtänyt huumoria

   Lainaa

  21. Suonensisäinen lokki 10.10.2023 7:59
   Tulos: +57 (67 ääntä)
   Mä en voi käsittää ihmisiä, jotka kuvittelee että kaikilla on puhelin liimattu käteen 24/7 ja voi heti vastata. Mulla on kaikki muut notifikaatiot pois paitsi whatsapp. Whatsapp ryhmät on mykistetty, tarkistan kyl aamulla ja illalla. Somea mulla ei ole ollenkaan. Ja oikeasti teen töitä jossa en voi vastata tai aina ei edes ole puhelin mukana. Toki minuakin ärsyttää yksi asia. Soitat jollekin, joka alottaa "nyt ei voi puhua/ paha paikka..." no miksi helv..vastasit?

   Lainaa

  22. Kolmas Peruna 10.10.2023 8:13
   Tulos: +24 (52 ääntä)
   Suonensisäinen lokki: Mä en voi käsittää ihmisiä, jotka kuvittelee että kaikilla on puhelin liimattu käteen 24/7 ja voi heti vastata. Mulla on kaikki muut notifikaatiot pois paitsi whatsapp. Whatsapp ryhmät on mykistetty, tarkistan kyl aamulla ja illalla. Somea mulla ei ole ollenkaan. Ja oikeasti teen töitä [...]
   Tämä saattaa tulla yllätyksenä, mutta WhatsApp on some.

   Lainaa

  23. Terve haisunäätä 10.10.2023 8:26
   Tulos: -23 (27 ääntä)
   Ongelma saattaa olla Riikan ulosanti, mutta mun mielestä hän tuossa kyllä kysyy onko mitään syytä olla viemättä lompakkoa löytötavaratoimistoon (josta omaisuuden hakeminen maksaa). Jos Riikka sanoo mitä tarkoittaa, niin silloin vaihtoehto ei olisi pitää rahoja, vaan asioida kasvokkain ilmeisen epämiellyttävän Sakun kanssa. Sakun tägääminen postaukseen nyt on vaan tyhmää.

   Lainaa

  24. Tulos: +16 (20 ääntä)
   Itsellä on puhelin äänettömänä aina öisin, kun en siihen sentään halua herätä, mutta ei koskaan muulloin. En tosiaan tiedä kuinka paljon muilla on tiheään soittelevia kontakteja, mutta mulla ei ole ongelmaa että se soisi kovinkaan usein. Ehkä en vain ole kovin suosittu. :D Silti voin samaistua jollain tasolla, sillä aina tulee pieni epämiellyttävä tunne kun kuulen soittoäänen. Mutta se on varmaan vähän sellainen samanlainen lievä ärsytyksen tunne kuin mikä tulee herätyskellosta, niihin hälytysääniin kyllästyy nopeasti. Meillä on perheessä tiheään käytössä whatsapp-ryhmä, ja kavereiden kanssa discord, ja kaikki oikeastaan noudattavat sellaista hyvää tapaa että näihin laitetaan kaikki kiireetön asia, minkä sitten tosiaan ehtii lukea itselle sopivaan aikaan. Sen vuoksi on ihan ok vastaanottaa puhelut aina silloin harvoin, kun tulee jokin sellainen asia josta joku haluaa soittaa saman tien.

   Lainaa

  25. Asiallinen nuija 10.10.2023 8:59
   Tulos: +33 (37 ääntä)
   Akrasia: Mulla on puhelin aina äänettömällä, eikä esim. Facesta tule ilmoituksia ollenkaan. Ahdistuin mielettömästi jatkuvasta puhelimen kilinästä ja häiriötekijöistä. Nykyään läheiset tietää, ettei tartte huolestuu jos en heti tai edes moneen tuntiin vastaa, koska en halua olla jatkuvasti [...]
   Sama! Käyn myös kerran viikossa uimahallissa, ja en todellakaan ota altaalle tai saunaan kännykkää mukaan. Eikä töissäkään voi puhelinta koko ajan kytätä, varsinkaan jos on vaikka päivän kestävä koulutus (no on siinä toki taukoja mut sillonkin ennemmin käy vessassa / hakee kahvia / tekee pienen happihyppelyn tms). On kyllä todella rasittavaa nykyään että pitäis olla 24/7 tavoitettavissa...

   Lainaa

  26. Tulos: +10 (12 ääntä)
   Naurahdin Nikon kommentille.olisin varmaan samassa tilanteessa alkanut samanlailla näsäviisastelemaan.

   Lainaa

  27. Tulos: +20 (22 ääntä)
   Piirtojälki täysin virheetön. viiva on tasapaksu alusta loppuun.

   Lainaa

  28. Tulos: +36 (38 ääntä)
   Satu on kyllä selvästi sellainen henkilö, joka omasta mielestään on aina oikeassa, ja vika löytyy kaikista muista..

   Lainaa

  29. Sukkahousuton karpalo 10.10.2023 10:08
   Tulos: +34 (36 ääntä)
   Näin yötyöläisenä en todellakaan ole vastailemassa puheluihin ja viesteihin päiväsaikaan jos on työyö edessä. Enkä vastaa välttämättä edes samalle päivälle, kun herään sen verran myöhään ettei viitsi kenellekään siihen aikaan soitella tai viestitellä.

   Lainaa

  30. Tulos: +20 (24 ääntä)
   Valmistunut rätti: Jatkuvasta puhelimen kilinästä? Mahtaa olla aktiivinen ystävä-/sukulaispiiri tai sitten kaupustelijoilla on sinulle asiaa. Itse en todellakaan kanna kännykkää koko ajan mukana. Epäsosiaalisuudesta on joskus etua.
   Tiesitkö, että todella monella suomalaisella on esim. puhelinetu, joten on mielestäni outoa ajatella, että ihmisen vastaanotetut puhelut koostuvat pelkästään ystävä-, sukulais-, tai puhelinmyyjäkontakteista? Joillakin voi olla myös muuta elämää.

   Lainaa

  31. Meluisa aprikoosi 10.10.2023 10:38
   Tulos: +24 (32 ääntä)
   mikä näitä elämäm_koululaisia vaivaa kun pitää olla niin aggressiivisia aina? ylisukupolviset traumat jyllää yhä?

   Lainaa

  32. Itseasiassa 10.10.2023 11:52
   Tulos: +32 (34 ääntä)
   Kujeileva apina: Mulla sama. Aina kun puhelin soi tai tulee viestiääni, alkaa hermostuttaa.
   Mulla oli vastaava oli, kun oli työuupumus nousukiidossa. Silloin laitoin äänet pois kaikesta, paitsi puheluista. En voinut avata edes sähköpostia ahdistumatta, mikä on jo selvä merkki että lopullinen romahdus on jo lähellä.

   Lainaa

  33. Itseasiassa 10.10.2023 11:56
   Tulos: +7 (11 ääntä)
   Terve haisunäätä: Ongelma saattaa olla Riikan ulosanti, mutta mun mielestä hän tuossa kyllä kysyy onko mitään syytä olla viemättä lompakkoa löytötavaratoimistoon (josta omaisuuden hakeminen maksaa). Jos Riikka sanoo mitä tarkoittaa, niin silloin vaihtoehto ei olisi pitää rahoja, vaan asioida kasvokkain 
   Sakun tägääminen postaukseen nyt on vaan tyhmää.[...]
   En edes ihmettele, jos on tähän nyt jonkun ihan väärän Sakun. 
   Yksi sukulaismies pitää jotain meidän sukuryhmää ja laittaa sinne synttärionnitteluita. Useimmiten se saa tägäiltyä ihan vääriä ihmisiä, kun yllättäen suvussa on samat sukunimet ja joillain kauksisemmilla serkuilla tai isovanhempi-lapsenlapsi-yhdistelmillä sama etunimi. No, viimeks mun synttäritkin olivat vaihtaneet vuoden aikaa. Ei se aina voi mennä putkeen. 

   Lainaa

  34. Altis kantojuhta 10.10.2023 12:03
   Tulos: +19 (21 ääntä)
   Tässä taannoin taas jaettiin puskaradiossa kuva pankkikortin takapuolesta kuva ilman sensuuria.

   Lainaa

  35. Tulos: +12 (18 ääntä)
   Akrasia: Mulla on puhelin aina äänettömällä, eikä esim. Facesta tule ilmoituksia ollenkaan. Ahdistuin mielettömästi jatkuvasta puhelimen kilinästä ja häiriötekijöistä. Nykyään läheiset tietää, ettei tartte huolestuu jos en heti tai edes moneen tuntiin vastaa, koska en halua olla jatkuvasti [...]
   Moneen tuntiin? Ehkä ennemminki "moneen päivään", koska jos jokusen tunnin päästä vastaa, niin kyl se aika nopea vastaus on. En mä esim työpäivän aikana pysty mihinkään viesteihin vastaamaan..

   Lainaa

  36. Itseasiassa 10.10.2023 12:45
   Tulos: +20 (24 ääntä)
   Henri: Tiesitkö, että todella monella suomalaisella on esim. puhelinetu, joten on mielestäni outoa ajatella, että ihmisen vastaanotetut puhelut koostuvat pelkästään ystävä-, sukulais-, tai puhelinmyyjäkontakteista? Joillakin voi olla myös muuta elämää.
   Jossain vaiheessa kun olin yhdistystoiminasaa mukava, niin puheluita saattoi tulla joltain muulta hallituksen jäseneltä tai yhdistyksen jäsenet soittelivat jostain (yleensä nettisivuilta löytyvästä) asiasta. Ja välillä hallituksen keskusteluja käytiin maililla, joten saattoi olla 20 uutta mailia joka päivä, varsinkin jos oli joku asia mihin piti yli puolen hallituksesta ottaa kantaa. Ihmiset eivät myöskään yleensä lähetelleet niitä sähköposteja hirveän suunnitelmallisesti, saattoi tulla joku kannanotto suurinpiirtein lause kerrallaan. Mutta joo, ihmisillä todella on perheen, sukulaisten, kavereiden ja työn lisäksi välillä muitakin yhdyshenkilöitä.

   Lainaa

  37. Huikea riikinkukko 10.10.2023 12:54
   Tulos: +33 (35 ääntä)
   Sadun kaltaiset ihmiset saavat toiset ihmiset tuntemaan auttamisen halua ja ihmisrakkautta. Hymiöt uhkailussa tekevät siitä kauniin asian. Ottakaa ihmiset Sadusta mallia! Olkaa kohtuuton ja uhkailkaa (hymiöiden kera), jos joku teitä hyvästä sydämestään auttaa. Ei varmasti auta enää toista kertaa ja maailma pelastuu.

   Lainaa

  38. Tunnoton paprika 10.10.2023 14:23
   Tulos: +10 (16 ääntä)
   Aikaansaava mäyrä: Mulla on puhelimessa äänet päällä, mutta olen mykistänyt aktiiviset ryhmäkeskustelut ja laittanut sovelluksista turhat ilmoitukset pois päältä. Lisäksi olen laittanut tärkeille ihmisille omat viestiäänet, joten tiedän äänestä onko viesti sellainen, jonka haluan lukea heti vai kestääkö "odotuttaa"
   100% sama. Ryhmistä, joissa valitetaan etten vastaa nopeasti, olen eronnut kokonaan. Ei ne niin tärkeitä ole.

   Lainaa

  39. Pilaantunut hirmulisko 10.10.2023 14:56
   Tulos: +6 (10 ääntä)
   Liityn puhelin-aina-äänettömällä -kuoroon. Sain noin vuosi sitten uuden puhelimen, ja varmaan ensimmäiseen puoleen vuoteen en edes tiennyt mistä äänet laitetaan päälle. Ihana vapaus! Täytyy myös todeta, että erittäin harvoin nykyään kukaan enää soittaa puhelimella - lähinnä jotkut suvun vanhuksista tai esim. lääkäri. Jos tiedän odottavani jotain tiettyä puhelua, voin pistää väliaikaisesti äänet päälle. Viestisovelluksia on käytössä useita, niistä useimmista näkyy ilmoitus kun uusi viesti saapuu, mutta välillä mykistän tarpeen mukaan joko yksittäisiä keskusteluja tai kokonaisia sovelluksia. Facebookista ei tule ilmoituksia ollenkaan. Koskaan. Pääsääntöisesti vastaan viesteihin heti kun voin tai osaan - joskus pitää ennen vastaamista selvitellä esim. muita menoja tms. Kaveripiirini ovat aika aktiivisia, joten välillä viestiketjuissa on useammassakin kova säpinä samaan aikaan. Onneksi kaikilla muillakin on aktiivinen elämä, niin ei ole kukaan vielä pahoittanut mieltään siitä ettei vastata samalla sekunnilla - enkä minä tietysti myöskään odota muilta välitöntä vastausta. Ja "oikeiden" kaveriviestien päälle sitten vielä erilaisiin peleihin liittyvät chatit eri viestisovelluksissa. Usein pelikaverit asuvat eri puolilla maailmaa, joten jokainen viestittää silloin kun on hereillä/ei-töissä. Sen sijaan että pahoittaisin mieleni siitä että joku viestittää taistelustrategiaa minun aamuyölläni, nukun rauhassa ja vilkaisen uusien viestien tilanteen sellaiseen aikaan päivästä kun minulla on sopiva hetki ja aikaa keskittyä.

   Lainaa

  40. Leuto kalkkuna 10.10.2023 15:01
   Tulos: +19 (21 ääntä)
   Akrasia: Mulla on puhelin aina äänettömällä, eikä esim. Facesta tule ilmoituksia ollenkaan. Ahdistuin mielettömästi jatkuvasta puhelimen kilinästä ja häiriötekijöistä. Nykyään läheiset tietää, ettei tartte huolestuu jos en heti tai edes moneen tuntiin vastaa, koska en halua olla jatkuvasti [...]
   Mulla ihan sama. 
   Ei liity mokaan, mutta mulla oli yksi tuttu joka ei vaan ymmärtänyt että en todellakaan vastaa fb viesteihin välttämättä edes samana päivänä koska en yksinkertaisesti käy siellä niin usein, että ei kannata hermostua. Eikä ole sitä "meseä" puhelimessa. Laitoin tyypin estoon lopulta kun saattoi tulla päivässä 20 viestiä, ensimmäinen oli joku kysymys esim "ootko juomassa" (vaikka olin monesti sanonut että juon parikolme kertaa vuoteen, ja silloinkin yleensä kun on jokin "hyvä" syy) ja sen jälkeen seuraavan kahden tunnin kuluessa oli tullut 19 viestiä ja niistäkin loput 10 oli sellaista itsesäälissä rypemistä että voi helvetti sentään, siis jotain "tiedän että oon paska ihminen eikä monet halua olla tekemisissä mun kanssa mutta toivoin että sinä olisit poikkeus".. Kiva tietää tälleen kolme päivää myöhemmin.

   Lainaa

  41. Runneltu hai 10.10.2023 15:28
   Tulos: +7 (11 ääntä)
   Itselläni on myös puhelin aina äänettömällä ja on ollut siitä lähtien, kun perinteiset tekstarit oli kuuma juttu. Värinä on päällä, mutta suurin osa Telegramin/Whatsappin/Discordin ym. ryhmistä on mutella eli puhelin värisee vain tärkeimmistä viesteistä ja puheluista. Moni näistä mutella olevista keskusteluryhmistä on tosi isoja ja aktiivisia ja viestejä tulee pitkin päivää, mutta luen niitä kun on sopiva hetki. Joskus myöhästyn kiinnostavista keskusteluista, mutta se on sellaista. Feedillisiä someja ei tule nykyään käytettyä, mutta silloin kun tuli niin olivat myös kaikki mutella dm:iä lukuunottamatta. Nurinkurisesti älykello on minulla rauhoittanut tilannetta entisestään, koska siitä voi vilkaista viestin tullessa tarviiko edes kaivaa puhelinta esiin nähdäkseen keneltä viesti on. Olen aidosti yllättynyt siitä, kuinka moni pitää puhelimessa ääniä. Itseäni ahdistaisi. Olen myös varma, että unohtaisin laittaa ne pois töissä/yöllä/konsertissa tms

   Lainaa

  42. Löysä monni 10.10.2023 18:08
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Säpevä alligaattori: Jos tätä ei kysytty, niin mitä kysyttiin?
   Mitään ei kysytty.

   Lainaa

  43. Viriili nauta 10.10.2023 18:24
   Tulos: -10 (30 ääntä)
   Asenna WhatsApp Asenna sähköpostisovellus Asenna Facebook Asenna YouTube Asenna Instagram Asenna X Asenna TikTok Asenna Snapchat Asenna Jodel Asenna muutama kymmenen peliä, ja pidä kaikissa ilmoitukset päällä Ilmoita puhelinnumerosi kaikkiin netin kilpailuihin ym. Keksi selitys sille, miksi teet yllämainitun ja laita puhelin äänettömälle, koska se huutaa koko ajan. Meniköhän jossain vähän pieleen, menikö?

   Lainaa

  44. Tulos: -9 (15 ääntä)
   On ihmisiä kenen lompakon löytäessäni putsaisin käteisestä ja jostain metskaisin jotain huimausainetta, esim amfetamiinia tms ja sitten pistäisin postissa menemään suomen pohjoisimpaan poliisilaitokseen. Siinähän selität ettei doupit oo mun. Muuten vaa mun lompakossa pötköö myrkkyjä. Sitä saa mitä tilaa. Mutta pitäisi tietää että oikealle tyypille tekee källit koska puskaraadio ei ole kovin luotettava eikä kaverin kaverin jutut ehkä pidä paikkaansa ja kuulemma Lapissa tulee lisää legendaa juttuihin että kandee miettii onko se juttu mennyt niin että kyseinen tyyppi on ryskinyt niitä verkkokellareita vai onko se vain huhu kaupungilla. Tietty voi myös olla aikuinen ja toimittaa asiaankuuluvaan paikkaan rahat ja kortit tallella. Luulis kai senkin olevan vaihtoehto?

   Lainaa

  45. Tipaton sorsa 10.10.2023 18:56
   Tulos: +6 (20 ääntä)
   Kolmas Peruna: Tämä saattaa tulla yllätyksenä, mutta WhatsApp on some.
   Kun et mitään järkevää keksi mutta vastaan on väitettävä, viisastele kuinka kaikki netin viestintä on jotenkin "some" ihan kuin et muka tietäisi mitä sanalla oikeasti tarkotetaan.

   Lainaa

  46. Nuutunut kivi 10.10.2023 19:09
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Henri: Tiesitkö, että todella monella suomalaisella on esim. puhelinetu, joten on mielestäni outoa ajatella, että ihmisen vastaanotetut puhelut koostuvat pelkästään ystävä-, sukulais-, tai puhelinmyyjäkontakteista? Joillakin voi olla myös muuta elämää.
   Mitä! Väitätkö että jotkut käyvät töissä? Nyt ne lääkkeet!

   Lainaa

  47. Tulos: +2 (8 ääntä)
   Ihanaa, että on muitakin puhelimen kilinästä ahdistujia ❤ perhe ja kaverit manaa, kun mulla menee viesteihin vastaamisessa tunnista viikkoon. Ahdistaa kun puhelin kilisee koko ajan, niin se on äänettömällä. Mulla saattaa mennä koko päivä, etten muistakaan koko puhelimen olemassaoloa. Jos jotain pitää googlettaa niin huomaan samalla vastaamattomat viestit ja puhelut :D hämmentävää, että lähipiiri olettaa munkin olevan puhelimeen liimautunut 24/7, mut kai se on sitä nykyaikaa

   Lainaa

  48. Onnekas robotti 11.10.2023 9:56
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Zippo: Minullakin puhelin on ollut äänettömällä tyyliin vuodesta 2015. En jaksa jatkuvaa piiputusta ja sitä että niihin pitäisi reagoida heti.
   Mulla myös puhelin 24/7 äänettömällä, ja lisäksi kaikista somepalveluista (joita käytössä kaksi) kaikki notifikaatiot ylipäätään pois käytöstä. Muutenkin tulee säädettyä kaikki notifikaatiot appikohtaisesti, ja lukitusnäytölle päätyy ainoastaan sellaiset notifikaatiot, jotka elämän sujumisen vuoksi tarvitsee nähdä heti kun puhelinta katsoo. Niitä on aika vähän, sovellusten lukumäärään nähden.

   Lainaa

  49. Kirkas etana 11.10.2023 10:49
   Tulos: +18 (18 ääntä)
   Kolmas Peruna: Tämä saattaa tulla yllätyksenä, mutta WhatsApp on some.
   Suojattuviestintäpalvelu kuvaa paremmin. Harva mieltää sosiaaliseksi mediaksi enempää kuin sms viestitkään. Suunniteltu alunperin pikaviestintäpalveluksi. 
   Nykyisin "oma tila" sisältää hieman somen kaltaisia ominaisuuksia.
   Mielestäni on hyväksyttävää sanoa ettei käytä somea, vaikka whatsappia käyttääkin.
   Tätäkään ei kysytty.

   Lainaa

  50. Itsevarma kirsikka 11.10.2023 11:10
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   Kirkas etana: Suojattuviestintäpalvelu kuvaa paremmin. Harva mieltää sosiaaliseksi mediaksi enempää kuin sms viestitkään. Suunniteltu alunperin pikaviestintäpalveluksi. Nykyisin "oma tila" sisältää hieman somen kaltaisia ominaisuuksia. Mielestäni on hyväksyttävää sanoa ettei käytä somea, vaikka whatsappia käyttääkin. Tätäkään ei kysytty.
   Totta. Toisaalta sinne on tullu uusia ominaisuuksia ja julkisia ryhmiä. Jo yksityisissä ryhmissä touhu voi olla samaa sometusta ja täynnä spämmiä. Noihin toki auttaa että laittaa ryhmät äänettömälle. Myös käyttäjät voi mykistää, jättää äänet vain niille joilla on tärkeää asiaa. Viestimäärät saa jäämään näkyviin että välissä voi vilkaista mikä tilanne mutta eipä piipitä jatkuvasti kun keskustelut kiihtyy 😆

   Lainaa

  51. Tulos: -1 (3 ääntä)
   Kivi:   ...moneen _tuntiin_ on muka hidasta? Lähipiirini tietää että mikäli ei ole joku asia, josta nyt juuri pitäisi sopia ja on kiire, niin ei aina tule vastausta moneen päivään, joskus viikkoihin.Tuollaisen täytyy olla mielettömän ahdistavaa jos heti pitäisi vastata kaikkeen. En vastaa työposteihinkaan työajan [...]
   No siis kyllähän mä vastaan kun näen viestin, ja mä näen viestin kun oon valmis lukemaan sen - joko parin tunnin tai parinkymmenen tunnin päästä. 
   En mä kuitenkaan tahallaan päiväkausia sitä vastaamista venytä "ihan vaan koska voin" 🤨

   Lainaa

  52. Tulos: -2 (2 ääntä)
   Muhveli: Itsellä on puhelin äänettömänä aina öisin, kun en siihen sentään halua herätä, mutta ei koskaan muulloin. En tosiaan tiedä kuinka paljon muilla on tiheään soittelevia kontakteja, mutta mulla ei ole ongelmaa että se soisi kovinkaan usein. Ehkä en vain ole kovin suosittu. 😁 Silti voin samaistua jollain tasolla, sillä [...]
   Tuosta tulikin mieleeni, että ahdistun myös herätyskellon äänestä, jopa värinästä. Yleensä herään ennen sitä ja laitan sen pois päältä, ettei tarvitse kuulla "NYT LOPPUI VAPAA-AIKA, VALMISTAUDU TÖIHIN". 
   Toiset ei halua tuijotella kelloa, milloin pitää lähteä, itse en halua kuulla sitä. Ehkä jokin "minä itse päätän"-juttu siinä takana? Joka tapauksessa helpompaa.

   Lainaa

  53. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Angst: Moneen tuntiin? Ehkä ennemminki "moneen päivään", koska jos jokusen tunnin päästä vastaa, niin kyl se aika nopea vastaus on. En mä esim työpäivän aikana pysty mihinkään viesteihin vastaamaan..
   Mun mielestä 20 tuntia on monta tuntia, ja ennen muinoin mun isä soitteli aina tyyliin 11 kertaa putkeen kun en niiden minuuttien aikana heti vastannu, ja kun näin puheluiden määrä oletin heti, että joku on kuollu, mut ei sillä ollu ees mitään tärkeetä asiaa. Se on vaan ite sellanen, joka vastaa vaikka unissaan puhelimeen ja syyllisti mua kun en heti vastannut.
   Selvensikö tämä?

   Lainaa

  54. Tulos: -1 (1 ääni)
   Leuto kalkkuna: Mulla ihan sama. Ei liity mokaan, mutta mulla oli yksi tuttu joka ei vaan ymmärtänyt että en todellakaan vastaa fb viesteihin välttämättä edes samana päivänä koska en yksinkertaisesti käy siellä niin usein, että ei kannata hermostua. Eikä ole sitä "meseä" puhelimessa. Laitoin tyypin estoon lopulta kun saattoi tulla [...]
   Mäkään en käy usein facebookissa, ja esim. mun sisko syyllistää mua siitä, koska hän tiedottaa kaiken elämästään siellä, ja sit mä en tietenkään ole ajantasalla, sekä siitä, etten mä tiedota kaikkea siellä. 
   Tekee mieli lähtee kokonaan vittuun sieltä, mut sittenhän se marina vasta alkaakin kun pitää mulle erikseen ruveta viestittelee - ja rehellisesti sanottuna en haluu edes tietää.

   Lainaa

  55. Tulos: -1 (3 ääntä)
   Viriili nauta: Asenna WhatsApp Asenna sähköpostisovellus Asenna Facebook Asenna YouTube Asenna Instagram Asenna X Asenna TikTok Asenna Snapchat Asenna Jodel Asenna muutama kymmenen peliä, ja pidä kaikissa ilmoitukset päällä Ilmoita puhelinnumerosi kaikkiin netin kilpailuihin ym. Keksi selitys sille, miksi [...]
   No, mulla on face, wa ja sposti. 
   Facesta ei tuu ilmoituksia.
   Spostilla tulee yleensä vain laskut ja tilausvahvistukset.
   Wa:lla kirjottelee aviomies, pomo, työkaverit, lapset ja vanhempani, ja aina kun se kilahtaa tai herrantähden jos se puhelin oikeesti soi, kyseessä on huonoja uutisia.
   Tai siltä ainakin musta tuntuu.
   Mulla on myös todettu ahdistus- ja paniikkihäiriö, johon syön kyllä päivittäin lääkkeitä, mutta joo, jotain on varmaan jossain kohtaa elämässä mennyt pieleen.
   Helpottiko tämä vastaus?

   Lainaa

  56. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Tais mennä Sonjan juttu Ali hilseen

   Lainaa

  57. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Pluri: Mä luulin että mä oon harvinaistapaus. Tuli lievä burnout viitisen vuotta sitten ja olin ehdollistunut siihen että kun puhelin soi se on taas menoa joten sain ahdistuskohtauksen aina kun se alkoi soimaan. Laitoin puhelimen värinälle ja puheluista huolimatta se ei aiheuta ahdistusta. Sillä on menty tähän asti. Kerran kokeilin laittaa äänet takaisin mutta välitön ahdistus tuli heti kun se soi.
   Itselläni ollut puhelin äänettömällä siitä asti kun 12 vuotiaana sain puhelimen. Näin 26v yllätyn aina kun alkuperäinen soittoääni alkaa soimaan kun odotan jotain tärkeää puhelua ja päätän hetkellisesti laittaa äänet päälle.

   Lainaa

  58. Höyli sirkka 18.10.2023 15:06
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Urbaani fretti: Voi Ali, jotenkin liikuttava! 😂👏
   Se on vitsi.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: bussikortti, karma, kosto, kuva, laki, lompakko, löytötavarat, poliisit, sotkettu, tussi, varas, verkkokellari