Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Puskaradio suhisee, osa 45

Miksi valelääkärit ansaitsevat enemmän arvostusta.
Puskaradio suhisee, osa 45

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 30 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Internetitön mato 5.9.2023 0:11
   Tulos: +298 (312 ääntä)
   Kenellä olikaan se huono itsetunto, kun pitää olla vahtaamassa että saa ansaitsemansa kunnian kipon tunnistuksesta

   Lainaa

  2. Köytetty sankari 5.9.2023 0:49
   Tulos: +220 (246 ääntä)
   Vai on valelääkäri hoitanut potilaita hyvin monta vuotta? Veikkaan että kuunnellut potilasta kiinnostuneen oloisesti, esittänyt tutkivansa muka jotain, antanut hövelisti saikkua, lähettänyt kalliisiin tutkimuksiin ja kirjoittanut päätä sekoittavia lääkkeitä mutta mitään oikeaa diagnoosia, tutkintaa tai operaatioita ei ole tehnyt. Vai antaisitko itse kouluttamattoman tehdä esimerkiksi päiväkirurgisia toimenpiteitä?

   Lainaa

  3. Keveä aasi 5.9.2023 1:10
   Tulos: +134 (142 ääntä)
   Maria pelkäsi ettei saa internetin tietoviisas -pisteitä vaan Johannes ryöstää ne.

   Lainaa

  4. Antoisa dinosaurus 5.9.2023 1:17
   Tulos: +72 (76 ääntä)
   Siinä on kallionlakea riittämiin kun kiipeää Nallikarin "majakkaan" ja huutaa ulapalle. Ei häiritse ketään. Auringonlaskun aikaan vieläpä hieno näkymä. Vastarantaa ei näy, jokunen saari siinä toki on ettei ihan "erämaa".

   Lainaa

  5. Abstrakti fretti 5.9.2023 2:53
   Tulos: +332 (336 ääntä)
   Aika älytöntä että lääkäreitä koulutetaan jossain yliopistossa. Kuitenkin ovat kaikki siellä vain opiskelijatarran perässä että riittää rahaa spraymaaliin. Sillä välin suoraan työelämään siirtynyt valelääkäri on jo pyyteettömästi diaknoinut monta syöpää.

   Lainaa

  6. Epäkelpo harakka 5.9.2023 3:14
   Tulos: -10 (46 ääntä)
   Köytetty sankari: Vai on valelääkäri hoitanut potilaita hyvin monta vuotta? Veikkaan että kuunnellut potilasta kiinnostuneen oloisesti, esittänyt tutkivansa muka jotain, antanut hövelisti saikkua, lähettänyt kalliisiin tutkimuksiin ja kirjoittanut päätä sekoittavia lääkkeitä mutta mitään oikeaa diagnoosia, [...]
   No siis vaikka uskomattomalta se kuulostaa, niin täysin osaamaton valelääkäri muuttui henkiä pelastavaksi kirurgiksi Korean sodassa. Virheiden ja kirjojen avulla "itseopiskeli"
   Toki taisi joutua pidemmäksi aikaa vankilaan, kun tältä ei sitten sodan jälkeen löytynytkään minkään valtakunnan papereita.

   Lainaa

  7. Tunnoton paprika 5.9.2023 3:45
   Tulos: +113 (117 ääntä)
   Facebook toimii nykyään niin. että se arpoo mitkä kommentit kellekin näkyy. Kaikki kommentit saa kyllä näkyviin, mutta ei se toimi sittenkään loogisesti vaikka pitäisi. Välillä ei löydä omiaankaan.

   Lainaa

  8. Viekas kantojuhta 5.9.2023 7:18
   Tulos: +107 (109 ääntä)
   Epäkelpo harakka: No siis vaikka uskomattomalta se kuulostaa, niin täysin osaamaton valelääkäri muuttui henkiä pelastavaksi kirurgiksi Korean sodassa. Virheiden ja kirjojen avulla "itseopiskeli" Toki taisi joutua pidemmäksi aikaa vankilaan, kun tältä ei sitten sodan jälkeen löytynytkään minkään valtakunnan papereita.
   Ferninand Demara oli jonkin sortin yleisnero, tai vähintäänkin hänellä oli todella poikkeuksellinen kyky muistaa sekä itse keksimiään valheita, varastamiaan henkilöllisyyksiä että myös ”roolejaan” varten lukemiaan asioita.
   Se, että yksittäinen valelääkäri (ja -asianajaja, -munkki, -opettaja, yms.) onnistui poikkeuksellisen hyvin auttamaan ihmisiä, ei millään tasolla anna oikeutusta muille valelääkäreille.

   Lainaa

  9. Toj Karin 5.9.2023 7:41
   Tulos: +137 (139 ääntä)
   "Tarra kuuluu olla..." Ei, sen tarran ei kuulu olla keskellä suorassa. Se tarra ei ole osa esinettä. Sen tarkoitus on ainoastaan merkata käyttöesineen valmistaja ensimyynnissä. Se on verrattavissa tuotepakkaukseen. Jos tuo logo olisi osa esinettä, se olisi merkattu sellaisella tavalla astiaan ettei se lähde ensimmäisen pesun aikana irti, kun sun tarrafetisseistä tietämätön puoliso laittoi sen astiapesukoneeseen.

   Lainaa

  10. Kenkku ampiainen 5.9.2023 7:59
   Tulos: +44 (48 ääntä)
   Odotin, että vitsi olisi ollut siinä, että kyseessä joku ryhmä hau kippo tao vastaava. Siltä se nimittäin mun silmiin näytti. Varmaan hämäsi tuo helikopteri taustalla.

   Lainaa

  11. Halaistu mäyrä 5.9.2023 8:04
   Tulos: -31 (61 ääntä)
   Eikö Päivi Räsäsen puoliso mahda olla aika hyvä lääkäri by bed, koskapa rouvakin on teologi by bed. Kaipa asiantuntijapätevyys siirtyy kikkeliä myöten kumpaankin suuntaan. Tai sitten Päivi on valeteologi, jonka pitäisi peittää päänsä ja tukkia turpansa seurakunnassa, ym. ym.

   Lainaa

  12. Itseasiassa 5.9.2023 8:11
   Tulos: +51 (53 ääntä)
   Epäkelpo harakka: No siis vaikka uskomattomalta se kuulostaa, niin täysin osaamaton valelääkäri muuttui henkiä pelastavaksi kirurgiksi Korean sodassa. Virheiden ja kirjojen avulla "itseopiskeli" Toki taisi joutua pidemmäksi aikaa vankilaan, kun tältä ei sitten sodan jälkeen löytynytkään minkään valtakunnan papereita.
   Tää on mielenkiintoinen ominaisuus, välillä tulee ilmoitus että joku on maininnut sinut kommentista, mutta sitä kommenttia ei käy ollenkaan. Tapahtuu niin usein, että ei ne kaikki ole voinut poistaa niitä kommentteja. Eikä auta vaikka vaihtaisi kaikki kommentit näkyviin, silti huomaa puuttivan ketjuista osia.

   Lainaa

  13. Itseasiassa 5.9.2023 8:18
   Tulos: +73 (75 ääntä)
   Toj Karin: "Tarra kuuluu olla..." Ei, sen tarran ei kuulu olla keskellä suorassa. Se tarra ei ole osa esinettä. Sen tarkoitus on ainoastaan merkata käyttöesineen valmistaja ensimyynnissä. Se on verrattavissa tuotepakkaukseen. Jos tuo logo olisi osa esinettä, se olisi merkattu sellaisella tavalla astiaan [...]
   Tässä on muuten mielenkiintoista se, että osassa Arabian astoita on niin huono leima pohjassa, että se lähtee pesussa. Vanhemmissa Teema/Kilta-astioissa se on siellä lasitteen alla, mutta ainakin joissain uudemmissa vain siinä päällä. Albania vastaus oli asiaan "johtuu tuotantoteknisistä syistä". Oikea vastaus on ehkä paremminkin, että siirrettiin valmistus Suomesta Aasiaan ja haluttiin vielä säästää ottamalla yksi työvaihe kokonaan pois.

   Lainaa

  14. Vanhentumaton lokki 5.9.2023 8:58
   Tulos: +59 (61 ääntä)
   Viekas kantojuhta: Ferninand Demara oli jonkin sortin yleisnero, tai vähintäänkin hänellä oli todella poikkeuksellinen kyky muistaa sekä itse keksimiään valheita, varastamiaan henkilöllisyyksiä että myös ”roolejaan” varten lukemiaan asioita. Se, että yksittäinen valelääkäri (ja -asianajaja, -munkki, -opettaja, yms.) onnistui [...]
   Ja hänelläkin kuitenkin oli lääkintämiehen koulutus laivastosta, eli ei ihan noviisi vaikkei oikea lääkärikään.

   Lainaa

  15. Yötön sorsa 5.9.2023 9:08
   Tulos: +54 (60 ääntä)
   Halaistu mäyrä: Eikö Päivi Räsäsen puoliso mahda olla aika hyvä lääkäri by bed, koskapa rouvakin on teologi by bed. Kaipa asiantuntijapätevyys siirtyy kikkeliä myöten kumpaankin suuntaan. Tai sitten Päivi on valeteologi, jonka pitäisi peittää päänsä ja tukkia turpansa seurakunnassa, ym. ym.
   Sinä taisit saada lääkkeesi valelääkäriltä

   Lainaa

  16. Yöpyvä huonekalu 5.9.2023 9:23
   Tulos: +82 (86 ääntä)
   Köytetty sankari: Vai on valelääkäri hoitanut potilaita hyvin monta vuotta? Veikkaan että kuunnellut potilasta kiinnostuneen oloisesti, esittänyt tutkivansa muka jotain, antanut hövelisti saikkua, lähettänyt kalliisiin tutkimuksiin ja kirjoittanut päätä sekoittavia lääkkeitä mutta mitään oikeaa diagnoosia, [...]
   No sepä just se, kun turhan moni koulutettu lääkäri ei osaa kuunnella potilasta kiinnostuneena. Potilaan kohtaaminen on kuitenkin puoli hoitoa peruslääkärille ja placeboa ei missään nimessä kannata aliarvioida! 
   En minäkään valelääkäreitä halua, mutta haluan lääkäreitä, jotka osaa kohdata potilasn niin että se edesauttaa terveyttä, sen sijaan että pahentaa oloa yliolkaisuudella ja välinpitämättömyydellä. 

   Lainaa

  17. Tulos: +64 (78 ääntä)
   Maria vs Johannes vs Kalevi: Ensimmäisenä tuli mieleen, että Maria on tainnut vain herkistyä sille, ettei tule huomioiduksi, vaikka olisi oikeassa. Näitähän sattuu aika usein varsinkin, jos on isot tissit, blondi tai vähän vain höpsö tyttö. (Koska tissien kokohan vaikuttaa suoraan kantajansa ajattelukapasiteettiin.) Vastaavia tapauksia omasta elävästä elämästä: Kerrot vitsin, kukaan ei reagoi. Mies sanoo kohta täsmälleen saman vitsin, ja kaikki nauravat. Yrität saada töissä muutosta läpi, mutta sinun inttämiseesi lähinnä tuskastutaan. Sitten tulee mies ja ehdottaa samaa asiaa tai tukee sinua, ja yhtäkkiä se olikin hyvä pointti ja ajatus. Mielipidettäsi kysytään, mutta loppujen lopuksi sitä ei kuunnella ajatuksella vain sinut sitten kuitenkin sivuutetaan. Ja klassikko: olet tekemässä jotain ja mies tulee kertomaan sinulle, mitä olet tekemässä niin kuin et sitä itse tietäisi. Kaikki ei välttämättä liity sukupuoleen vaan yhteisöjen piiloutuviin valtarakenteisiin ja ennakkoluuloihin, ja sama voi tottakai käydä esim. naiskollegan kanssa. Mutta tyypillisestihän se on mies, jota jo alitajuisesti kuunnellaan isommalla prioriteetillä. Öyhöttämättä samaistun Mariaan, vaikken itse lähtisikään tappelemaan jossain FB:n kommenttiosassa, kun eihän Johannes varmaan edes huomannut, että aloittaja oli jo vastauksen saanut. Lmao.

   Lainaa

  18. Lihava Tiikeri 5.9.2023 11:10
   Tulos: +50 (52 ääntä)
   Yöpyvä huonekalu: No sepä just se, kun turhan moni koulutettu lääkäri ei osaa kuunnella potilasta kiinnostuneena. Potilaan kohtaaminen on kuitenkin puoli hoitoa peruslääkärille ja placeboa ei missään nimessä kannata aliarvioida!  En minäkään valelääkäreitä halua, mutta haluan lääkäreitä, jotka osaa kohdata potilasn niin että se [...]
   Samaa mieltä. Lisäksi lääkärien olisi hyvä lukea edes se tuorein potilaskertomus + reseptit ihan ajatuksen kanssa. Jouduin muuton yhteydessä vaihtamaan terveyskeskusta ja verenpainekontrollin yhteydessä sovimme, että kokeilen uutta lääkettä. Pari viikkoa myöhemmin yritin uusia toisen lääkkeen reseptiä ja sitä ei uusittu. Olin ihmeissäni ja soitin terveyskeskukseen. Noh tämä toinen lääke oli lääkärin toimesta lopetettu. Tohtori Tomera oli siis järkeillyt, että kun kyseisessä reseptissä lukee verenpaine niin sen voi jättää pois ja vieläpä niin, ettei potilaalle mainita asiaa ollenkaan. Muuten hyvä, mutta reseptissä lukee verenpaine ja rytmihäiriöt... Sairaalareissuhan siitä sitten tuli.

   Lainaa

  19. Tunnustamaton koira 5.9.2023 11:20
   Tulos: -15 (37 ääntä)
   Yöpyvä huonekalu: No sepä just se, kun turhan moni koulutettu lääkäri ei osaa kuunnella potilasta kiinnostuneena. Potilaan kohtaaminen on kuitenkin puoli hoitoa peruslääkärille ja placeboa ei missään nimessä kannata aliarvioida! 
   En minäkään valelääkäreitä halua, mutta haluan lääkäreitä, jotka osaa kohdata potilasn niin että se edesauttaa terveyttä, sen sijaan että pahentaa oloa yliolkaisuudella ja välinpitämättömyydellä.
   Placeboa ei pidä aliarvioida, mutta lääkärin kuuluu myös tietää, milloin potilas tarvitsee oikeaa hoitoa, eikä lumelääkettä. Siksi valelääkärit ovat aina vakava riski potilasturvallisuudelle vaikkeivat omilla toimenpiteillään aiheuttaisikaan suoraa vahinkoa.
   Lääkärin ammattitaidon mitta on se, osaako hän oirekuvauksen perusteella päätellä oikein todennäköisimmän terveysongelman ja määrätä/suositella senmukaista hoitoa.
   Jos hän lisäksi sattuu olemaan sosiaalinen, huumorintajuinen, kielitaitoinen tai mitä muuta hyvänsä, se on toki plussaa, mutta ei mikään edellytys lääkärinä toimimiselle.
   Jos potilas tarvitsee empatiaa, miksi sitä olisi pakko saada juuri lääkäkäriltä? Siellä on muutama muukin potilas jonossa odottelemassa diagnoosia. Ei sitä ruuhkaa tarvitse pahentaa entisestään sillä, että lääkäri jää juttelemaan mukavia jokaisen potilaan kanssa. Se ei ole välinpitämättömyyttä vaan järkevää työajan käyttöä.
   Potilaista huolehtiminen kuuluu muutenkin hoitajien ja avustajien työnkuvaan. Antaa lääkäreiden keskittyä diagnosoimiseen.

   Lainaa

  20. Tulos: +36 (56 ääntä)
   Risto valitsee siis mieluummin täysin ammattitaidottoman lääkärin kuin ulkomaalaisen. Vai olisiko niin että Ristolle kelpaa kielitaidoton ulkomaalainen lääkärikin kuten esimerkiksi saksalainen tai ranskalainen, kunhan vain ihonväri on oikea?

   Lainaa

  21. Passeli alpakka 5.9.2023 12:16
   Tulos: +23 (33 ääntä)
   Köytetty sankari: Vai on valelääkäri hoitanut potilaita hyvin monta vuotta? Veikkaan että kuunnellut potilasta kiinnostuneen oloisesti, esittänyt tutkivansa muka jotain, antanut hövelisti saikkua, lähettänyt kalliisiin tutkimuksiin ja kirjoittanut päätä sekoittavia lääkkeitä mutta mitään oikeaa diagnoosia, [...]
   No siis.. Esimerkiksi "valehoitajaksi" yleensä päätyy henkilö joka on käynyt tutkinnon vaikka neljäkymmentä vuotta sitten ja on jättänyt uudelleenkouluttautumiset väliin. Periaatteessa se työnkuva ei välttämättä ole muuttunut miksikään, on mahdollista että sillä samalla tiedolla pärjää aivan mainiosti ilman että aiheuttaa mitään vaaraa kellekään koko työuran ajan (riippuen työtehtävistä tietysti), mutta sitten jos jotakin sattuu tulee ongelmia. Vaikka kävisi aivan "normaali" hoitovirhe ja potilas kuolee mistä ei tule "oikein koulutetuille" ihmisille mitään sanktioita niin jos hoitajalta onkin jäänyt välistä ne kouluttamiset vuosien varrella, yhtäkkiä asiasta tuleekin rikostutkinta.
   Toki, jos et ole valmistunut lääkäriksi niin et ole lääkäri ja siinä se. Mutta nämä termit on vähän hämääviä siinä mielessä että henkilö voi olla lääkäri mutta ei vaan ole käynyt niillä koulutuspäivillä missä päivitetään osaamista. Ja yhtäkkiä normaalista hoitovirheestä tuleekin kuolemantuottamus. Lääkäri kun tekee hoitovirheen jossa potilas kuolee, hänelle ei tule mitään seuraamuksia ihan sama miten idioottimainen virhe oli. Esimerkiksi kirurgilla on "stressaava työtilanne" ja "paineita" tai muuta minkä seurauksena "unohdin leikkauksessa käytetyt sakset potilaan sisään kun paikkasimme hänet, enkä viitsinyt kuunnella hoitajaa joka asiasta mainitsi koska kyllä kirurgi aina tietää paremmin", ja THL taputtaa kirurgia lohduttavasti olkapäälle ja sanoo että ei se mitään. Mutta jos "valekirurgi" syyllistyy samaan asiaan niin siitä tulee vankeutta.

   Lainaa

  22. Tulos: +42 (46 ääntä)
   Lääkäri smchääkäri mutta kunhan ei ole ulkolainen. Ymmärrän kyllä tuon turhautumisen huonosta kielitaidosta koska olen itsekin törmännyt kielimuuriin. Siltikin valitsen ihan oikean lääkärin enkä jotain bussipysäkiltä revittyä larppaajaa, jos saan valita.

   Lainaa

  23. Tulos: +38 (46 ääntä)
   Höpö: Lääkäri smchääkäri mutta kunhan ei ole ulkolainen. Ymmärrän kyllä tuon turhautumisen huonosta kielitaidosta koska olen itsekin törmännyt kielimuuriin. Siltikin valitsen ihan oikean lääkärin enkä jotain bussipysäkiltä revittyä larppaajaa, jos saan valita.
    Jos terveydenhuolto osaisi tilata toimivia IT-systeemejä, mitä se mitä ilmeisimmin ei osaa, niin siihenhän voisi vain lisätä, millä kielillä hoitoa voi ottaa, ja systeemi voisi yhdistää kieliparit. Itse en esim. osaa ruotsia -tiedän, pitäisi, vaan kun en osaa -joten täysin kotimainen aitolääkäri voisi olla ongelma. Toisaalta englanti tai vaikka hollanti ei haittaa mitään. Alueellani asuu tosi paljon porukkaa, joille varmasti arabiaa osaava kelpaisi, joten sellainen lääkäri voitaisiin palkata suoraan töihin eikä laittaa siivoamaan -säästyisi sitten ne sujuvaa suomea puhuvien ajat sellaista tarvitseville. (Jouduin aika hassuun tilanteeseen, kun pyysin kielitaitoista neuvolan tätiä, lapseni isä kun ei osaa suomea. Sain arabiaa osaavan, koska olihan se ihan hyvä arvaus, että kysymys olisi ollut siitä. No, englantia olisi tarvittu, joten siinä sitten tulkkailin kun meistä kukaan ei oikein ymmärtänyt). 
     Mitä lääkärin kuuntelutaitoon tulee -ei kyse ole siitä, että pitäisi pitää kädestä ja olla myötätuntoinen tunteistasi löytöeläimiä kohtaan. Vaan siitä, että tulee ihan hoitovirheitä, kun kuuntelematta potilasta ollenkaan, tai lukematta papereita, vedetään menemään vaan. Potilas kun yleensä kuitenkin itse tietää mitä pitkäaikaissairauksia, allergioita jne on, ja joskus perhelääkäriaikoina lääkärikin olisi tiennyt. Mutta kun nykyisin ei tiedä, ja ne saattavat olla tiedoissa sivulla kaksi tai kaksitoista, on hengenvaarallista olla kuuntelematta potilaan protesteja että hei, olen allerginen lateksille, tai mitä nyt onkaan.

   Lainaa

  24. Kahen kilon kalori 5.9.2023 16:37
   Tulos: +21 (23 ääntä)
   Mitähän mieltä Risto on kielitaidottomista kotimaisista?

   Lainaa

  25. Tulos: +36 (38 ääntä)
   Epäkelpo harakka: No siis vaikka uskomattomalta se kuulostaa, niin täysin osaamaton valelääkäri muuttui henkiä pelastavaksi kirurgiksi Korean sodassa. Virheiden ja kirjojen avulla "itseopiskeli" Toki taisi joutua pidemmäksi aikaa vankilaan, kun tältä ei sitten sodan jälkeen löytynytkään minkään valtakunnan papereita.
   Ne virheet, joista oppi, oli varmaan tosi iloisia päästessään opiskelumateriaaliksi.

   Lainaa

  26. Viimi seuraeläin 5.9.2023 19:37
   Tulos: +31 (33 ääntä)
   Toj Karin: "Tarra kuuluu olla..." Ei, sen tarran ei kuulu olla keskellä suorassa. Se tarra ei ole osa esinettä. Sen tarkoitus on ainoastaan merkata käyttöesineen valmistaja ensimyynnissä. Se on verrattavissa tuotepakkaukseen. Jos tuo logo olisi osa esinettä, se olisi merkattu sellaisella tavalla astiaan [...]
   En kyllä oikeasti ymmärrä joidenkin intoilua niistä tarroista. Myönnettäköön että en muutenkaan keräile astioita merkkien perusteella, joten ehkä en siksi tajua keräilijöiden syitä, mutta itse otan totta kai irti kaikki tarrat ja lappuset. On etenkin inhottavaa, kun tarrat kupristuvat pesussa ja niiden reunat menevät nihkeiksi. Mielestäni tarrojen astioissa säilyttäminen on vähän niin kuin jos jättäisi ostoslaput roikkumaan kiinni vaatteisiin, jotta merkin logo näkyisi.

   Lainaa

  27. Muurattu opas 6.9.2023 1:01
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   foo: Risto valitsee siis mieluummin täysin ammattitaidottoman lääkärin kuin ulkomaalaisen. Vai olisiko niin että Ristolle kelpaa kielitaidoton ulkomaalainen lääkärikin kuten esimerkiksi saksalainen tai ranskalainen, kunhan vain ihonväri on oikea?
   No kyllähän noita virolaisia ja venäläisiäkin vältellään, vaikka ihonväri on oikea.

   Lainaa

  28. Valvomaton dinosaurus 6.9.2023 14:19
   Tulos: +12 (16 ääntä)
   Viimi seuraeläin: En kyllä oikeasti ymmärrä joidenkin intoilua niistä tarroista. Myönnettäköön että en muutenkaan keräile astioita merkkien perusteella, joten ehkä en siksi tajua keräilijöiden syitä, mutta itse otan totta kai irti kaikki tarrat ja lappuset. On etenkin inhottavaa, kun tarrat kupristuvat pesussa ja niiden reunat menevät [...]
   Itse keräilen suomalaista designlasia ja kyllähän etenkin vanhoissa esineissä on toivottavaa, että tarra on tallella. Mutta keräilyesine on eri asia kuin käyttöesine. Jos ostan Iittalan viinilasin käyttöön, niin tarrat saavat kyllä häipyä. Inhottaa ajatuskin, että paljonko tarran alle jää likaa ja paskaa, joka pahimmillaan päätyy suuhun.

   Lainaa

  29. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Kivi:  Jos terveydenhuolto osaisi tilata toimivia IT-systeemejä, mitä se mitä ilmeisimmin ei osaa, niin siihenhän voisi vain lisätä, millä kielillä hoitoa voi ottaa, ja systeemi voisi yhdistää kieliparit. Itse en esim. osaa ruotsia -tiedän, pitäisi, vaan kun en osaa -joten täysin kotimainen aitolääkäri voisi olla ongelma. [...]
   Hyvähän se on että on lääkäreitä joilla on kielitaitoa kun esim täällä itähelsingissä asuu paljon porukkaa joille on helpompi asioida muulla kuin suomenkielellä. Mutta oli raskasta kipeänä yrittää saada yhteisymmärryksessä hoidettua sitä hoitoa kun en puhu hyvää arabiaa tms ja lääkäri ei suomea eikä englantia. No kaikki hoitui vaikkakin hitaammin. Ja mitä apottiin tulee niin olen sitä päässyt käyttämään ja voin kertoa että se on ihan susi. Jos perjantaina teit asiat tietyllä tavalla niin tullessasi seuraavaan vuoroon oli käyttöjärjestelmä muuttunut. Jippii. Tai siis apotti on keskeneräinen. Kai. Tästä jo hetki kun sitä pääsin räpeltää ja parastahan tässä on että oppilaat eivät ainakaan silloin voineet treenata sen käyttöä koska siitä oltaisiin otettu niin kovat lisenssimaksut ettei kouluilla ollut varaa siihen.  Kuitenkin alkuperäinen pointtini pätee. Oikean koulutuksen saanut vaikkakin huonolla kielitaidolla varustettu on kuitenkin turvallisempi vaihtoehto kuin joku märkäkorva joka luulee Googlesta etsimällä pärjäävänsä. Ei uskaltaisi leikkiä toisten terveydellä ja lääkkeillä vaikka liksa nousisi huolella. Pelottava ajatuskin.

   Lainaa

  30. Häiritsevä kilpikonna 11.9.2023 5:34
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Kivi:  Jos terveydenhuolto osaisi tilata toimivia IT-systeemejä, mitä se mitä ilmeisimmin ei osaa, niin siihenhän voisi vain lisätä, millä kielillä hoitoa voi ottaa, ja systeemi voisi yhdistää kieliparit. Itse en esim. osaa ruotsia -tiedän, pitäisi, vaan kun en osaa -joten täysin kotimainen aitolääkäri voisi olla ongelma. [...]
   Ehkä olisi kannattanut suoraan pyytää englantia osaavaa eikä vain kielitaitoista🤔 Erikoista toki myös, että kukaan ei ole pyydettäessä kysynyt, että mitä kieltä pitäisi taitaa🤷‍♀️

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: arabia, kiljua, koppi, kuva, lääkäripula, lääkärit, valelääkärit, vessa, wc