Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kulkuneuvola, osa 9

Skuutit ovat pilanneet maailman ja siitä on turha kenenkään syyttää Irmaa.
Kulkuneuvola, osa 9

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 41 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Läpimätä ahma 12.9.2023 0:20
   Tulos: +378 (406 ääntä)
   Juhani ei aja kortilla vaan bensalla ja öljyllä, okei. Itse ajan autolla.

   Lainaa

  2. Tiivis roska 12.9.2023 0:24
   Tulos: +268 (292 ääntä)
   Irman piti näköjään päästä öyhöttämään sen sijaan että olisi itse korjannut tilanteen. Olisihan sitä voinut siitäkin sitten avautua puskiksessa että "vanhempien ihmisten pitää siivota nuorison jäljet". Ei olisi jäänyt sinne alikulkuun ansaksi.

   Lainaa

  3. Tornipöllö 12.9.2023 0:28
   Tulos: +357 (363 ääntä)
   Käsitinkö nyt oikein, että Juhanilta oli otettu kortti hyllylle, koska on vaara että hän saa epilepsiakohtauksen ajaessaan? Ja hän siis lähtee muina miehinä ajelemaan, vaikka on riski, että kesken ajon iskee sairaskohtaus mikä vaikeuttaa auton hallintaa aika merkittävästi? Voi älä älä jätä todellakin.

   Lainaa

  4. Rönsyilevä kesyaasi 12.9.2023 0:35
   Tulos: +229 (231 ääntä)
   Minkähänlaista omaa lääkettä Juhani aikoi poliiseille tarjota?

   Lainaa

  5. Läpimätä ahma 12.9.2023 0:58
   Tulos: +347 (351 ääntä)
   Rönsyilevä kesyaasi: Minkähänlaista omaa lääkettä Juhani aikoi poliiseille tarjota?
   Epilepsialääkettä varmaan…

   Lainaa

  6. Ihana kivi 12.9.2023 1:46
   Tulos: +91 (93 ääntä)
   Rönsyilevä kesyaasi: Minkähänlaista omaa lääkettä Juhani aikoi poliiseille tarjota?
   Ei selvinnyt vaikka keskisteluun taisi tulla lähemmäs 100 viestiä, ja monta vastausta myös Juhanilta.

   Lainaa

  7. Yötön taikuri 12.9.2023 2:03
   Tulos: +113 (179 ääntä)
   Noi skuutit sais mun puolesta kieltää kokonaan.

   Lainaa

  8. Tulos: +191 (191 ääntä)
   Kiitos Kuopion poliisi tarkkaavaisesta toiminnasta, jolla saatiin yksi liikenteen vaarantaja pois 👍

   Lainaa

  9. Tulos: -143 (169 ääntä)
   Tornipöllö: Käsitinkö nyt oikein, että Juhanilta oli otettu kortti hyllylle, koska on vaara että hän saa epilepsiakohtauksen ajaessaan? Ja hän siis lähtee muina miehinä ajelemaan, vaikka on riski, että kesken ajon iskee sairaskohtaus mikä vaikeuttaa auton hallintaa aika merkittävästi? Voi älä älä jätä todellakin.
   Se on äly älä jätä.

   Lainaa

  10. Liittoutumaton pussieläin 12.9.2023 5:55
   Tulos: +136 (140 ääntä)
   Ah, klassinen "kytät on sikoja" kortti heitetty kun omasta mielestä ei olla tehty mitään väärää ja sakkoa tulee

   Lainaa

  11. Tulos: +126 (134 ääntä)
   Pottu: Se on äly älä jätä.
   Juu, niin on, mutta lueppa Irman kommentit uudelleen ;)

   Lainaa

  12. Uskomaton piirroshahmo 12.9.2023 6:09
   Tulos: +132 (144 ääntä)
   Yhtä hyvin siinä skuutin tilalla vois olla lapsi, varmaan ois syytä hidastaa jos tulee sellaiseen kurviin ettei kunnolla näe eteensä.

   Lainaa

  13. Ihan ookoo hedelmä 12.9.2023 6:19
   Tulos: +62 (64 ääntä)
   Pyöräillessä pitää käyttää oikeaa laitaa joten vaikka skuutit toki pitäis huolehtia järkevään paikkaan niin on pyöräilijällä myös joku oma vastuunsa asiassa.

   Lainaa

  14. Osaton alokas 12.9.2023 6:59
   Tulos: +169 (177 ääntä)
   Erikoista tuossa skuuttihommassa oli, ettei aloittajan asia ole siirtää muiden skuutteja, mutta jonkun se nyt vain silti olisi tultava siirtämään.

   Lainaa

  15. Itseasiassa 12.9.2023 9:22
   Tulos: +92 (92 ääntä)
   Tornipöllö: Käsitinkö nyt oikein, että Juhanilta oli otettu kortti hyllylle, koska on vaara että hän saa epilepsiakohtauksen ajaessaan? Ja hän siis lähtee muina miehinä ajelemaan, vaikka on riski, että kesken ajon iskee sairaskohtaus mikä vaikeuttaa auton hallintaa aika merkittävästi? Voi älä älä jätä todellakin.
   Käsittääkseni näitä ihmisiä on todella paljon, joilla terveys jo estää ajamisen, mutta ajetaan silti kun kukaan ei ole ottanut korttia pois. Tunnen useamman vanhemman ihmisen, jonka näkö on jo mennyt mutta "ajaa ihan vain tuttuja reittejä". Ja aika moni vanhus on ajanut vastaan moottoritielläkin. Taannoin piti soittaa ihan oikeaan suuntaan ajavasta vanhuksesta hätänumeroon, kun ei meinannu moottoritiellä löytää kaistoja ja nopeus oli mitä oli. Vielä kun miettii paljonko käytetään lääkkeitä, jotka ei sovi autoilun kanssa. Joskus kysyin jostain kolmiolääkkestä lääkäriltä, niin hän oli sitä mieltä että hyvin voi ajaa. Jätin väliin, kun pakkausselosteessa sanottiin muuta ja oma olo oli aika hutera.

   Lainaa

  16. Itseasiassa 12.9.2023 9:31
   Tulos: +74 (80 ääntä)
   Mä oon noista skuuteista ihmetellyt, kun niitä on välillä paikoissa, missä ei ole yhtään mitään. Siis esim. pyöräteillä, jotka ovat metsän keskellä ja lähimmät rakennukset jossain muutaman sadan metrin päässä. Mihin ne kuskit ovat menneet, vai säästetäänkö rahaa ja urheillaan loppumatka? Tai onko keskellä jotain siltaa joku kaveri ottanut kyytiin? Joskus kun itse olen noita käyttänyt, niin yleensä jätän skuutin esim. rakennuksen ulkopuolelle tai muuhun sopivan kävelyetäisyyden päähän, jossa se kuitenkin on pois muiden jaloista. Ehkä pitää mennä sinne pusikkoon rymyämään, jos siellä on jotain nähtävän arvoista. Tai hankkia kavereita noukkimaan mua kyytiin matkan varrelta, jos en halua sillalta hypätä.

   Lainaa

  17. Hemmoteltu viikuna 12.9.2023 9:34
   Tulos: +12 (50 ääntä)
   Onhan ne skuutit aika isoja ja painavia, ei välttämättä onnistu ihan jokaiselta niiden kantamalla siirtäminen. Kaikki eivät ole nuoria ja terveitä. Toki asiasta voisi ilmoittaa jonnekin muualle kuin Facebookiin.

   Lainaa

  18. Sulatettu oppilas 12.9.2023 9:38
   Tulos: +51 (59 ääntä)
   Itseasiassa: Mä oon noista skuuteista ihmetellyt, kun niitä on välillä paikoissa, missä ei ole yhtään mitään. Siis esim. pyöräteillä, jotka ovat metsän keskellä ja lähimmät rakennukset jossain muutaman sadan metrin päässä. Mihin ne kuskit ovat menneet, vai säästetäänkö rahaa ja urheillaan loppumatka? Tai [...]
   Akku loppu?

   Lainaa

  19. Köytetty ankerias 12.9.2023 10:00
   Tulos: +22 (40 ääntä)
   Hemmoteltu viikuna: Onhan ne skuutit aika isoja ja painavia, ei välttämättä onnistu ihan jokaiselta niiden kantamalla siirtäminen. Kaikki eivät ole nuoria ja terveitä. Toki asiasta voisi ilmoittaa jonnekin muualle kuin Facebookiin.
   Siinä on kuitenkin renkaat että sitä on aika kevyt työntää. Ei toki kaikilla riitä fysiikka siihenkään. Oli miten oli noillehan pitäisi olla jonkinlainen huoltotiimi joka niihin vaihtaa akkuja ja siirtelee paremmille paikoille. Luulisi että skootissa olisi kontaktitieto.

   Lainaa

  20. Leikattu herukka 12.9.2023 10:30
   Tulos: +22 (42 ääntä)
   Köytetty ankerias: Siinä on kuitenkin renkaat että sitä on aika kevyt työntää. Ei toki kaikilla riitä fysiikka siihenkään. Oli miten oli noillehan pitäisi olla jonkinlainen huoltotiimi joka niihin vaihtaa akkuja ja siirtelee paremmille paikoille. Luulisi että skootissa olisi kontaktitieto.
   Jos ei fysiikka riitä siirtämään skuuttia, ei todennäköisesti riitä taluttamaan pyörääkään, jolloin ei myöskään tule ajaa sillä pyörällä.
   Toki vain oletan Irman kulkeneen pyörällä. Tuskin käveli niin lujaa, ettei olisi voinut pysähtyä ajoissa nähdessään skuutin?

   Lainaa

  21. It's a deal 12.9.2023 10:44
   Tulos: +56 (58 ääntä)
   Sulatettu oppilas: Akku loppu?
   Tai kantama, sehän on vain etäisyys jostain pisteestä, eikä mikään looginen päätepiste. Siksi niitä on joissain kohtaa useampiakin, vaikkei mitään järkevää ole lähimailla.

   Lainaa

  22. Tilava kesyaasi 12.9.2023 10:45
   Tulos: +72 (74 ääntä)
   Tosin noita väärin pysäköityjä skootteja on niin joka paikka täynnä, että jos joka ikinen pitäisi pysähtyä siirtämään niin ei sitä tulisi liikkumisesta mitään. Eli pakko rajoittaa vain ihan kaikkein vaarallisimpiin.

   Lainaa

  23. It's a deal 12.9.2023 10:54
   Tulos: +43 (43 ääntä)
   Leikattu herukka: Jos ei fysiikka riitä siirtämään skuuttia, ei todennäköisesti riitä taluttamaan pyörääkään, jolloin ei myöskään tule ajaa sillä pyörällä. Toki vain oletan Irman kulkeneen pyörällä. Tuskin käveli niin lujaa, ettei olisi voinut pysähtyä ajoissa nähdessään skuutin?
   Nyt kun luin uudestaan, kyseessä voi olla täällä usein nähty klassinen vaaratilanteen oletusgeneraattori, jossa tyhjäkäynnillä oleva auto parkkipaikalla olisi voinut estää kahden  ambulanssin pääsyn oven eteen, juuri kun sydänkohtauksia sattuu rapussa useampia kerralla. Oikea syy siis se, että vaan närästi haistella pakokaasua roskia viedessään. 
   Skuuteissahan joku on voinut jättää sen nätisti sivumpaan ja joku tollo kaataa sen myöhemmin jne.
   Roskien kohdalla ne pitää aina kuvata, postata, että vieressä olisi ollut roskis, ja jatkaa matkaa.

   Lainaa

  24. Vastapuikea meduusa 12.9.2023 10:55
   Tulos: +14 (18 ääntä)
   Rönsyilevä kesyaasi: Minkähänlaista omaa lääkettä Juhani aikoi poliiseille tarjota?
   Epilepsialääkettä

   Lainaa

  25. Hemmoteltu viikuna 12.9.2023 10:58
   Tulos: +26 (42 ääntä)
   Köytetty ankerias: Siinä on kuitenkin renkaat että sitä on aika kevyt työntää. Ei toki kaikilla riitä fysiikka siihenkään. Oli miten oli noillehan pitäisi olla jonkinlainen huoltotiimi joka niihin vaihtaa akkuja ja siirtelee paremmille paikoille. Luulisi että skootissa olisi kontaktitieto.
   Leikattu herukka: Jos ei fysiikka riitä siirtämään skuuttia, ei todennäköisesti riitä taluttamaan pyörääkään, jolloin ei myöskään tule ajaa sillä pyörällä. Toki vain oletan Irman kulkeneen pyörällä. Tuskin käveli niin lujaa, ettei olisi voinut pysähtyä ajoissa nähdessään skuutin?
   Ei kai itse tarvitse ajaa pyörällä huomatakseen, että skuutti aiheuttaisi pyöräilijälle vaaratilanteen?

   Lainaa

  26. Luvuton pulu 12.9.2023 11:05
   Tulos: +69 (71 ääntä)
   Se kyllä ihmetyttää että miten niitä skootteja on tuolla metsässäkin mihin ei pääse kuin jalan tai maastopyörällä. Ne reitit sinne on liian kivisiä, upottavia ja juurakkoisia että sillä voisi siellä ajaa eli ainoa vaihtoehto on kantaa. Tahallaanko joku ne sinne raahaa? Toisaalta heitteleehän joku noita veteenkin tai laittaa erilaisten rakennelmien päälle. Tässäkin taas huomaa asenteen että jos ei ole omaa niin ne saa tuhota.

   Lainaa

  27. Idearikas noppa 12.9.2023 11:48
   Tulos: +67 (71 ääntä)
   Köytetty ankerias: Siinä on kuitenkin renkaat että sitä on aika kevyt työntää. Ei toki kaikilla riitä fysiikka siihenkään. Oli miten oli noillehan pitäisi olla jonkinlainen huoltotiimi joka niihin vaihtaa akkuja ja siirtelee paremmille paikoille. Luulisi että skootissa olisi kontaktitieto.
   Niissä (ainakin joissain, ehkä kaikissa) on jarru päällä ja piipitys, jos niitä yrittää siirtää vuokraamatta.
   Käyttäjät joutaisivat kyllä opettelemaan niiden käyttöehdot, joiden mukaan ne pitää parkkeerata niin, etteivät ne aiheuta haittaa muulle liikenteelle.
   Jättäisivätkö he oman skuuttinsa samoin?
   Liikennesääntöjen opettelemisestakaan tuskin olisi haittaa.

   Lainaa

  28. Tulos: +48 (48 ääntä)
   Itseasiassa: Mä oon noista skuuteista ihmetellyt, kun niitä on välillä paikoissa, missä ei ole yhtään mitään. Siis esim. pyöräteillä, jotka ovat metsän keskellä ja lähimmät rakennukset jossain muutaman sadan metrin päässä. Mihin ne kuskit ovat menneet, vai säästetäänkö rahaa ja urheillaan loppumatka? Tai [...]
   Oletettavasti tällaiset skuuttaajat ovat varjostajaa pakenevia salaisia agentteja. Tilaisuuden tullen hyppäävät ojaan tai jokeen, jotta eivät jättäisi kenjänjälkiä ja siten paljastaisi salaista tukikohtaa.

   Lainaa

  29. Tiia Maarit 12.9.2023 12:42
   Tulos: +79 (81 ääntä)
   Kenenkään ei tule ottaa mutkia suoriksi ja kaartaa yhtään kumpaakaan tien reunaa sokkona alikulkuun sellaisella nopeudella, ettei ennätä pysähtyä, jos alikulkutunnelissa on jokin este. Oli se sitten skuutti, lapsi, koira tai pyörtynyt mummo.

   Lainaa

  30. Tulos: +43 (47 ääntä)
   Tornipöllö: Käsitinkö nyt oikein, että Juhanilta oli otettu kortti hyllylle, koska on vaara että hän saa epilepsiakohtauksen ajaessaan? Ja hän siis lähtee muina miehinä ajelemaan, vaikka on riski, että kesken ajon iskee sairaskohtaus mikä vaikeuttaa auton hallintaa aika merkittävästi? Voi älä älä jätä todellakin.
   Onkohan peräti saanut jo aiemmin epilepsiakohtauksen kesken ajamisen ja siksi kortti alun perin otettu pois? 🤔 oli miten oli, hirvittää kyl ajatella että tolla logiikalla ihmiset silti ajelee tuolla!

   Lainaa

  31. Tulos: +19 (23 ääntä)
   Itseasiassa: Käsittääkseni näitä ihmisiä on todella paljon, joilla terveys jo estää ajamisen, mutta ajetaan silti kun kukaan ei ole ottanut korttia pois. Tunnen useamman vanhemman ihmisen, jonka näkö on jo mennyt mutta "ajaa ihan vain tuttuja reittejä". Ja aika moni vanhus on ajanut vastaan moottoritielläkin. Taannoin piti [...]
   Oon kanssa ihmetellyt sitä lainsäädäntöä noista lääkkeistä. Itsellä oli rauhoittaviin aikanaan resepti ja myöhemmin lainasin hätätilassa ahdistukseen tuttavalta pillerin. En ollut siitä päihtynyt mitenkään mutta poliisiratsiassa olisin ollut huumekuski mikäli olisin rattiin tarttunut. Joku aika aloitin adhd-lääkityksen ja toisella viikolla annos tuplaantui. Otin aamulla lääkkeet ja lähdin ajamaan töihin 350km matkaa. Parissa tunnissa tuli sellainen olo että ajaminen tuntui haastavalta ja olo ei ollut ihan normaali. Poliisiratsiassa olisin ollut puhdas kansalainen. Olihan minulla resepti lääkkeeseen. Eli todellisuus on sitä että ajokunnolla (lääkkeistä tai terveydellisistä syistä heikentyneellä) ei ole väliä jos ne on heikentyneet järjestelmän hyväksymällä tavalla.

   Lainaa

  32. Jäätynyt sakaali 12.9.2023 14:28
   Tulos: +38 (38 ääntä)
   Nimi: Kiitos Kuopion poliisi tarkkaavaisesta toiminnasta, jolla saatiin yksi liikenteen vaarantaja pois 👍
   Toki asenteesta päätelleen tuskin vaikuttaa mihinkään, eiköhän tuo aja autoa niin pitkään kun saa taas kohtauksen ja pääsee paremmille laitumille.

   Lainaa

  33. Soinniton maksamakkara 12.9.2023 14:58
   Tulos: +18 (26 ääntä)
   Siis tämä ihmisryhmä vituttaa kyllä kaikkein eniten. Nähdään että on jokin vika jossain ja sen sijaan että itse sille tekee jotain mennään itkemään ja mesomaan facebookiin että "jonkun kyllä pitää tehdä jotain".

   Lainaa

  34. Käheä näyttelijä 12.9.2023 16:53
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Pluri: Oon kanssa ihmetellyt sitä lainsäädäntöä noista lääkkeistä. Itsellä oli rauhoittaviin aikanaan resepti ja myöhemmin lainasin hätätilassa ahdistukseen tuttavalta pillerin. En ollut siitä päihtynyt mitenkään mutta poliisiratsiassa olisin ollut huumekuski mikäli olisin rattiin tarttunut. Joku aika aloitin [...]
   ADHD-lääkkeistä ja ajokunnosta sen verran, että tein tässä asiassa aika mielenkiintoisen huomion. Ajoin kortin vasta pari vuotta sitten ihan kunnolla aikuisena ja käytin Medikinetiä autokoulun aikana ollakseni mahdollisimman tarkkaavainen ja nopeampi reagoimaan. 
   Kuulun näet siihen tarkkaamattomaan sakkiin joiden diagnoosi aiemmin oli ADD ja mulla ylenmääräisen hyperiyden sijaan elämää vaikeuttaa ankara jumittaminen, aivosumu ja toiminnanohjauksen häiriöt, joihin tuo lääke auttaa. Se ikäänkuin tuo sen sisälläni visusti uinuvan toimeliaisuuden ja reippauden pintaan. En vain ikäväkseni voi käyttää sitä säännöllisesti koska ei pumppu kestä sellaista. 
   Mutta takaisin asiaan. Huomasin autokoulun jälkeen, että loppujen lopuksi olenkin parempi kuski ilman lääkettä. Lääkkeen avulla huomioin ympäristöstäni liikaakin asioita ja koska se myös vähentää mulla aistiherkkyyksiä, niin en lääkityksen alaisena esimerkiksi erota liikennevaloja muista valoista yhtä hyvin kuin ilman. Ja koska se nopeuttaa reaktioitani, teen paljon enemmän virheitä liikenteessä lääkittynä, koska reagoin tilanteisiin liiankin nopeasti. Useimmissa tilanteissa kun pieni harkinta ennen toimintaa olisi lopulta parempi. Tosin en ole kokeillut ajaa lääkittynä aivan alkuaikojen jälkeen. Voisi ollakin jännä kokeilla nyt kun on kertynyt ajokokemusta parin vuoden ajan. 

   Lainaa

  35. Työteliäs flamingo 12.9.2023 19:28
   Tulos: +23 (29 ääntä)
   Alkukesän sunnuntaiaamuna lenkkeillessä siirtelin 9 kpl skuutteja keskeltä ajoväylää sen reunaan. Kävi kuntoilusta, ne on painavia. sinänsä en ihmettele, ettei nuori väki jaksa niitä siirtää tien oheen kun maksettu ajoaika päättyy. Eihän nykyään 16-vuotiaat pääse kuulemma enää kyykkyynkään. Mutta tosiaan, jos ajoväylällä on este, kulkijalla on velvollisuus siirtää se sivuun, eikä ensisijaisesti alkaa rutkuttaa jossain naamakirjan luonnehäiriöisten ryhmässä.

   Lainaa

  36. Synkkä eläin 12.9.2023 19:56
   Tulos: +22 (22 ääntä)
   It's a deal: Skuuteissahan joku on voinut jättää sen nätisti sivumpaan ja joku tollo kaataa sen myöhemmin jne.
   Aiemmilla asuinseuduilla Vantaalla joku siirteli asiallisesti pysäköityjä skuutteja poikittain pyörätielle, mahdollisimman kapeisiin paikkoihin ja nurin risteyksiin. Huvinsa kullakin jne.

   Lainaa

  37. Itsestäänselvä alpakka 12.9.2023 20:47
   Tulos: +24 (24 ääntä)
   Synkkä eläin: Aiemmilla asuinseuduilla Vantaalla joku siirteli asiallisesti pysäköityjä skuutteja poikittain pyörätielle, mahdollisimman kapeisiin paikkoihin ja nurin risteyksiin. Huvinsa kullakin jne.
   Kaikenlaisia idiootteja sitä onkin. Eikös tuosta napsahda jokin liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja vahingonteko?

   Lainaa

  38. Rasvaton kauris 12.9.2023 23:26
   Tulos: +31 (31 ääntä)
   Osaton alokas: Erikoista tuossa skuuttihommassa oli, ettei aloittajan asia ole siirtää muiden skuutteja, mutta jonkun se nyt vain silti olisi tultava siirtämään.
   Olen kerran siirtänyt pyörätien puomien väliin parkatun skuutin. Ihan siksi että oli jätetty niin, että sitä ei varmasti kukaan olisi huomannut ennen kuin on liian myöhäistä. On muuten pirun painava liikutella. Ei joltain seniori-Irmalla välttämättä voimat ole riittäneet vaikka olisikin yrittänyt.

   Lainaa

  39. Suojaton sateenvarjo 13.9.2023 0:52
   Tulos: +23 (23 ääntä)
   Jos skuutteja ei käytä, ei välttämättä tiedä niiden olevan liikuteltavissa noin vain. Kirjoittaja saattaa oikeasti olettaa, että kyseessä on samalla lailla "henkilökohtainen" laite kuin auto. Eikä hän pyydä ketä tahansa sitä siirtämään, vaan nimenomaan hänet, joka jätti laitteen vaaralliseen paikkaan.

   Lainaa

  40. Nuutunut kivi 13.9.2023 21:21
   Tulos: +19 (21 ääntä)
   Laura: Onkohan peräti saanut jo aiemmin epilepsiakohtauksen kesken ajamisen ja siksi kortti alun perin otettu pois? 🤔 oli miten oli, hirvittää kyl ajatella että tolla logiikalla ihmiset silti ajelee tuolla!
   Kortti lähtee hyllylle aina epilepsiakohtauksen jälkeen, sai sen missä vain. Samoin muut epämääräiset pyörtymiset.

   Lainaa

  41. Reitevä kauris 15.9.2023 22:35
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   Tornipöllö: Käsitinkö nyt oikein, että Juhanilta oli otettu kortti hyllylle, koska on vaara että hän saa epilepsiakohtauksen ajaessaan? Ja hän siis lähtee muina miehinä ajelemaan, vaikka on riski, että kesken ajon iskee sairaskohtaus mikä vaikeuttaa auton hallintaa aika merkittävästi? Voi älä älä jätä todellakin.
   Ja vieläpä ollut ostamassa autoa, vaikka kortti juuri mennyt 😅

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: ajo-oikeus, ajokortti, autot, epilepsia, kuopion poliisi, poliisit, siirtää, skuutit, tunneli, vaarallinen