Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kissaihmiset, osa 59

Jos naapurin kissa synnyttää pihallani, saanko pitää pennut?
Kissaihmiset, osa 59

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 59 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Läpimätä ahma 21.9.2023 0:21
   Tulos: +203 (389 ääntä)
   Voi kumoa ihmiset ymmärtäisivät olla soittelematta hätänumeroon sinne kuulumattomien asioiden takia. Eksynyt kissa ei missään nimessä ole syy soittaa hätänumeroon.

   Lainaa

  2. Pesty hämähäkki 21.9.2023 0:32
   Tulos: +299 (407 ääntä)
   Siinä vaiheessa kun poliisin kiireetön puhnro on lakkautettu 112:sesta tuli juuri oikea osoite myös kiireettömien tehtävien välittämiseen ja kyllä ne poliisit nimenomaan tulee avaamaan ovet Viikkiin.

   Lainaa

  3. Olematon pussieläin 21.9.2023 0:38
   Tulos: +24 (154 ääntä)
   Kai sitä kisua voi vähän aikaa pitää hallussa jos se kerran sopuisasti on antanut ottaa kiinni ja koittaa soitella uusiksi. Jospa sieltä joku joskus vastaa, luulis omistajienkin jossain kohti vapautuvan ja kaipaavan. Elleivät sitten ole tehny ohareita kissalle ja laittaneet väärää numeroa kaulapantaan. Se olisi kyllä aika julmaa. Semmonen tuli mieleen että eikös jossain kuitenkin aina ole jokin päivystävä löytöeläinkoti? 020202 voisi siis auttaa 😉

   Lainaa

  4. Tulos: +123 (189 ääntä)
   Kissa on jonkun omaisuutta. Miten kelleen tulee edes mieleen kysyä kenen omaisuutta sen kissan pennut on?? Miten helkkarissa paikka, jossa synnytys tapahtuu, voisi mitenkään vaikuttaa asiaan? Nnnngh, jotkut ihmiset.

   Lainaa

  5. Säädytön lehmä 21.9.2023 2:01
   Tulos: +203 (237 ääntä)
   Läpimätä ahma: Voi kumoa ihmiset ymmärtäisivät olla soittelematta hätänumeroon sinne kuulumattomien asioiden takia. Eksynyt kissa ei missään nimessä ole syy soittaa hätänumeroon.
   Poliisi on myös eläinsuojeluviranomainen ja virka-ajan ulkopuolella he hoitaa eläinsuojeluun liittyvät asiat, mm. löytyneet eläimet. Kaikilla seuduilla ei ole käytössä poliisin ”kiireetöntä numeroa”, jolloin ainut kontakti poliisiin on 112.
   Hätäkeskuksessa osaavat myös kyllä lopettaa puhelun, jos arvioivat ettei puhelu heille kuulu ja ohjata tarvittaessa muualle. 

   Lainaa

  6. Esteetön maito 21.9.2023 2:08
   Tulos: +223 (249 ääntä)
   Jos jonkun vaimo (ei omasi) synnyttää sun piharakennukseen tms, kenen lapsi lain mukaan on?

   Lainaa

  7. Suojaton sateenvarjo 21.9.2023 2:11
   Tulos: +128 (152 ääntä)
   Jahans. Mun tyttäret ovatkin Jorvissa syntyneinä HUS-yhtymän elo Uudenmaan hyvinvointialueen omaisuutta. No onneksi taidan minäkin olla Naistenklinikalla syntyneenä.

   Lainaa

  8. Tulos: +211 (219 ääntä)
   Jaoin Hesareita joskus opiskelijana minäkin. Oli söpöä, kun yhdessä asunnossa oli ihan hiljainen kissa, joka joskus töppäsi tassulla luukun kautta. Ilman kynsiä.

   Lainaa

  9. Tulos: +123 (141 ääntä)
   Olematon pussieläin: Kai sitä kisua voi vähän aikaa pitää hallussa jos se kerran sopuisasti on antanut ottaa kiinni ja koittaa soitella uusiksi. Jospa sieltä joku joskus vastaa, luulis omistajienkin jossain kohti vapautuvan ja kaipaavan. Elleivät sitten ole tehny ohareita kissalle ja laittaneet väärää numeroa [...]
   Jotkut voi olla esim. allergisia. Tai sit sul voi olla himassa esim. koiria, ettei sitä kisua oikein voi sinnekään viedä. Tai sit oot vaikka töihin menossa, kun matkalla löydät sen kissan, niin ei kaikilla oo mahdollisuutta jäädä duunista pois/ myöhästyä sen takia.

   Lainaa

  10. Tulos: +57 (79 ääntä)
   Kyöpeli: Jaoin Hesareita joskus opiskelijana minäkin. Oli söpöä, kun yhdessä asunnossa oli ihan hiljainen kissa, joka joskus töppäsi tassulla luukun kautta. Ilman kynsiä.
   Hän siunasi sinut. Wololoo!

   Lainaa

  11. Tulos: +68 (80 ääntä)
   Akrasia: Kissa on jonkun omaisuutta. Miten kelleen tulee edes mieleen kysyä kenen omaisuutta sen kissan pennut on?? Miten helkkarissa paikka, jossa synnytys tapahtuu, voisi mitenkään vaikuttaa asiaan? Nnnngh, jotkut ihmiset.
   Yritätkö siis sanoa, että toi lapsi onkin nyt meiän, eikä kaupungin, vaikka vaimo kävi kaupungin sairaalassa synnyttämässä??

   Lainaa

  12. Astmasta kärsivä keiju 21.9.2023 6:48
   Tulos: +33 (49 ääntä)
   Jos naapuri rakentaa tontilleni saunan, saanko pitää sen? Ja nimenomaan lain mukaan.

   Lainaa

  13. Hölmö valas 21.9.2023 6:52
   Tulos: +223 (229 ääntä)
   Taksikuski, jonka autoon joku synnyttää matkalla sairaalaan: "Ei /!÷÷u, taas yksi suu lisää ruokittavaksi"

   Lainaa

  14. Tulos: +151 (169 ääntä)
   Itseasiassa se on juuri hätänumero, jonne tuollaisissa tilanteissa soitetaan. Ihan fakta. Poliisi tulee noutamaan eläimen ja vie sen löytöeläintaloon. Siinä voi joutua odottamaan hetken, että yksikkö irtoaa noutamaan eläimen, mutta esim. Helsingillä on oma eläinyksikkö. Niin oudolta kuin kuulostaakin, tuo on ihan oikein soittaa 112.

   Lainaa

  15. Kahvia juova hamsteri 21.9.2023 7:43
   Tulos: +74 (88 ääntä)
   Miksi tämä muokattu, feikki "postin" lappu on otettu tänne? Alkuperäinen anonyymi julkaisijakin myönsi että kyseessä on kuvanmuokkaus, mutta koki sen hauskaksi koska "näin voisi kyllä tapahtua, kun kissa kynsii". Vinkkejä kuvanmuokkauksen bongaamiseen: - Teksti menee täysin suorassa, vaikka paperi ei. - Painetun tekstin väri on täysin samanlainen koko ajan. - Teksti menee tasaisesti, vaikka paperi sen alla on rypyssä. Verratkaa esim. paperin yläreunassa olevaan Postin logoon, joka on taittunut. Kyseessä ei myöskään varmasti ole kolmisivuinen tiedote kissan raapimisesta. Voi myös katsoa alhaalla olevia tekstejä, "kotipaikka Helsinki" yms. jotka ovat epäselvempiä kuin tuo hassunhauskan tiedotteen sisältö.

   Lainaa

  16. Poltettu aprikoosi 21.9.2023 8:00
   Tulos: +53 (65 ääntä)
   Esteetön maito: Jos jonkun vaimo (ei omasi) synnyttää sun piharakennukseen tms, kenen lapsi lain mukaan on?
   Jeesus ei sit vissii ookkaa Jumalan poika, ku synty jonku muun ladossa.

   Lainaa

  17. Kirpeä ahven 21.9.2023 8:31
   Tulos: -24 (54 ääntä)
   Kyöpeli: Jaoin Hesareita joskus opiskelijana minäkin. Oli söpöä, kun yhdessä asunnossa oli ihan hiljainen kissa, joka joskus töppäsi tassulla luukun kautta. Ilman kynsiä.
   Miten tuo käytännössä tapahtuu? Jos tyrkkäät ne postit luukusta sisään, miten se kissa yltää sormille? Ei kai kättä siihen luukun väliin tarvitse postia jakaessa laittaa?

   Lainaa

  18. Tulos: +49 (51 ääntä)
   Astmasta kärsivä keiju: Jos naapuri rakentaa tontilleni saunan, saanko pitää sen? Ja nimenomaan lain mukaan.
   Näin rakennustarkastajan näkökulmasta tulkitsisin, että kyllä. Kiinteistön omistaja omistaa myös kiinteistöllä olevat rakennukset, mikäli rakennuksia ei ole rekisteröity jonkun toisen nimelle. 
   Ei ole tosin tullut tällaista tapausta vastaan, joten veikkaisin että tällainen tapaus tarkoittaisi käytännössä naapuririitaa ja asian eteenpäin viemistä hallinto-oikeuteen, jossa lakia enemmänkin opiskelleet ihmiset sitten tulkitsisivat, kenen se sauna nyt on. Joka tapauksessa naapuri sen joutuisi siirtämään, ellei asiasta sovittaisi muuta, kuten että kiinteistön omistaja myisi maataan naapurille saunan kohdalta tai että naapuri myisi/lahjoittaisi saunan kiinteistön omistajalle. 
   Helpointa siis onkin, että rakentaa ne pihasaunat ja muut ihan omalle pihalleen tarvittavan kauas naapurin rajoista. 
   Kissanpennuista en tiedä. Itse en haluaisi yllärinä useampaa kissanpentua hoidettavaksi ihan vain siksi että sattuvat mun pihalle syntymään. 

   Lainaa

  19. Tulos: +59 (61 ääntä)
   Kirpeä ahven: Miten tuo käytännössä tapahtuu? Jos tyrkkäät ne postit luukusta sisään, miten se kissa yltää sormille? Ei kai kättä siihen luukun väliin tarvitse postia jakaessa laittaa?
   Kissat ovat semmoisia vempuloita, että normitasolla olevasta postiluukusta yltää hyvin käpälät rappukäytävään asti jos sitä luukkua vain raottaa ja kissalla on päättäväisyyttä napata se vieras käsi. Takajaloilleen nousevat niin pituutta tulee aivan tarpeeksi. Oman kokemuksen mukaan kissojen suosikkileikkejä ovat nimenomaan ne, joissa "saaliin" näkee vilaukselta ja sitten sitä saa itse käpälällä noukkia pienestä raosta tai jonkun huonekalun takaa/alta. Joten se postiluukkua räpläävä käsi joka pudottelee papereita sisään rutiininomaisesti lähes päivittäin voi hyvinkin olla kissalle aivan mielettömän kivaa. Täällä on itseasiassa se yksi toinenkin moka jossa postinantaja laittaa heippalapun postiluukusta käpälöivään kissaan. Käyn sen aina välillä lukemassa koska lapun "Ps. Tykkään kissat" -päätöksestä tulee aina niin hyvä mieli. Linkki: https://www.feissarimokat.com/2017/06/kuvakooste-osa-166/

   Lainaa

  20. Ravinteeton haisunäätä 21.9.2023 9:33
   Tulos: -35 (47 ääntä)
   Ei niitä sormia kuulu tunkea postiluukusta sisään.

   Lainaa

  21. Huomionkipeä Vladimir 21.9.2023 9:34
   Tulos: +74 (80 ääntä)
   Jos vapaana ulkoileva armeija (omasi) miehittää palan naapurimaasta, perustaa sinne nukketasavallan ja rakentaa sillan, saanko pitää sen miehitetyn alueen? Tai edes sen sillan? Ja nyt nimenomaan lain mukaan. (Kaverin puolesta kyselen.)

   Lainaa

  22. Tulos: +33 (57 ääntä)
   Akrasia: Kissa on jonkun omaisuutta. Miten kelleen tulee edes mieleen kysyä kenen omaisuutta sen kissan pennut on?? Miten helkkarissa paikka, jossa synnytys tapahtuu, voisi mitenkään vaikuttaa asiaan? Nnnngh, jotkut ihmiset.
   Lain mukaan kissa, joka ulkoilee ilman valvontaa (eli luultavasti kyseinen synnyttäjä kuuluu myös tähän kastiin) lasketaan heitteille jätetyksi, joten ei mitenkään erityisen tyhmä kysymys minusta.

   Lainaa

  23. Kammottava soturi 21.9.2023 9:51
   Tulos: +23 (75 ääntä)
   Mustakuu: Jotkut voi olla esim. allergisia. Tai sit sul voi olla himassa esim. koiria, ettei sitä kisua oikein voi sinnekään viedä. Tai sit oot vaikka töihin menossa, kun matkalla löydät sen kissan, niin ei kaikilla oo mahdollisuutta jäädä duunista pois/ myöhästyä sen takia.
   Allergia voi olla, tosin silloin ei ehkä olisi kissaa ottanut haltuun alunperinkään. Näyttäisi autossa olevan eli ei mahdollisten koirien ulottuvilla. Niin ei kait sitä kissaa olisi tarkoitus päiviä majoittaa ja tilanteestahan se on kiinni jos on kiireetön, niin mikäs siinä odotellessa. Ei ne poliisitkaan niin nopeasti tule noudolle etteikö se jotain viivettä aiheuttaisi jos johonkin on hoppu. Kuvatekstissä kerrotaan että löytöeläinpaikka ei ole auki joten saattaapi olla ilta-aika.

   Lainaa

  24. Itseasiassa 21.9.2023 10:19
   Tulos: +58 (62 ääntä)
   Nämä "löytäjä saa pitää" -tyypit oli raskaita jo lapsena, mutta miten niitä löytyy edelleen aikuisiässä?

   Lainaa

  25. Tyhjä norsu 21.9.2023 10:19
   Tulos: -18 (48 ääntä)
   Virago: Lain mukaan kissa, joka ulkoilee ilman valvontaa (eli luultavasti kyseinen synnyttäjä kuuluu myös tähän kastiin) lasketaan heitteille jätetyksi, joten ei mitenkään erityisen tyhmä kysymys minusta.
   Ei tietenkään lasketa heitteille jätetyksi, jos siitä huolehditaan. Järki käteen.
   Jos laki on jo sinun kantasi puolella, miksi ihmeessä koet tarpeelliseksi valehdella?
   Lain mukaan kissanomistajan on pidettävä huolta, ettei kissa pääse kytkemättömänä kuntopoluille, hiihtoladuille, urheilukentille, uimarannoille, leikkipaikoille, autoteille, jne. Toisin sanoen: kissa on pidettävä ulkoillessa kytkettynä, koska muuten omistaja ei voi asiasta varmistua.
   Täsmälleen sama pätee myös koiriin. Laki sanoo eksplisiittisesti, että maaliskuusta elokuuhun koira on pidettävä kytkettynä. Elokuusta maaliskuuhun tuo ei (jostain käsittämättömästä syystä) ole voimassa, mutta omistajan on silti varmistuttava, ettei vapaana ulkoileva koira pääse paikkoihin, joihin sillä ei ole asiaa (uimarannat, leikkipaikat, autotiet, jne.), eli implisiittisesti täsmälleen sama: koira on pidettävä kytkettynä. Muuten et voi asiasta varmistua.
   Vaikka toki jokainen koiranomistaja itse tietää, että eihän minun oma pikku Rekkuni karkaa vaikkei olekaan hihnassa, niin jännästi niitä Rekkuja vähän väliä on omistajiltaan karussa, kun ovat säikähtäneet jotain tai löytäneet kiinnostavan hajun seurattavaksi.

   Lainaa

  26. Kouluttamaton muurahainen 21.9.2023 10:57
   Tulos: +66 (70 ääntä)
   Hölmö valas: Taksikuski, jonka autoon joku synnyttää matkalla sairaalaan: "Ei /!÷÷u, taas yksi suu lisää ruokittavaksi"
   Mutta jos taksikuski on ostanut auton osa-maksulla, se on vielä virallisesti autoliikkeen omaisuutta ja hän on vain haltija, niin kenen se vauva silloin on? Siis lain mukaan?

   Lainaa

  27. It's a deal 21.9.2023 11:12
   Tulos: +65 (67 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: Mutta jos taksikuski on ostanut auton osa-maksulla, se on vielä virallisesti autoliikkeen omaisuutta ja hän on vain haltija, niin kenen se vauva silloin on? Siis lain mukaan?
   Rahoitusyhtiön, meille tulee vuosittain viitisen lasta ja erilaisia eläimiä. Lasten sekä ruumiiden vuoksi hälytysajoneuvot pitää maksaa nykyään kertasuorituksina.

   Lainaa

  28. Kouluttamaton muurahainen 21.9.2023 11:13
   Tulos: +22 (52 ääntä)
   Tyhjä norsu: Laki sanoo eksplisiittisesti, että maaliskuusta elokuuhun koira on pidettävä kytkettynä. Elokuusta maaliskuuhun tuo ei (jostain käsittämättömästä syystä) ole voimassa, [...]
   Se "käsittämätön syy" on luonnonvaraisten eläinten pesintäaika. Vapaana saa pitää pesintäajan ulkopuolella esimerkiksi metsässä. Suurin osa koiranomistajista pystyy hyvin olemaan varma, että koira pysyy metsässä hänen kanssaan menemättä laittomiin paikkoihin. Suuri osa koirista ei edes yritä poistua kovin pitkälle omistajastaan. Ne rekut, jotka ovat karussa toreilla, ovat yleensä niitä, jotka ovat karanneet vahingossa, eikä omistaja ole päästänyt niitä tahallaan ulkoilemaan vapaasti, koska tietää, että niillä on taipumusta kadota omille teilleen. Eläinsuojelulaki muuten sanoo, että koiran liikunnantarpeen tyydyttämisestä on huolehdittava ja sen on saatava toteuttaa liikkumiseen liittyviä olennaisia käyttäytymistapojaan. Monen koiran liikunnantarve on huomattavasti suurempi kuin mitä se pelkästään hihnassa ulkoillessa voi saada, eikä hihnassa ulkoilu riitä mitenkään tyydyttämään koiran luonnollisella käyttäytymistavalla liikkumista, kuten spurtteja, hajujen seuraamisia, eri askellajeilla vapaasti liikkumista ym. Vähän on ristiriitaa näiden lakien välillä.

   Lainaa

  29. Tulos: +49 (53 ääntä)
   Jk: Itseasiassa se on juuri hätänumero, jonne tuollaisissa tilanteissa soitetaan. Ihan fakta. Poliisi tulee noutamaan eläimen ja vie sen löytöeläintaloon. Siinä voi joutua odottamaan hetken, että yksikkö irtoaa noutamaan eläimen, mutta esim. Helsingillä on oma eläinyksikkö. Niin oudolta kuin kuulostaakin, tuo on ihan oikein soittaa 112.
     Jep, voin kertoa omakohtaisesta kokemuksesta, että näin on. Naapurin kissa karkasi rappukäytävään. Olisin kissarakkaana ihmisenä voinut ottaa sen hetkeksi kotiini odottelemaan, mutta kissa ei halunnut sellaisesta kuullakaan, se halusi tapella kaiken kanssa ja pissiä nurkkiin (vinkki: kissaa ei oteta kiinni ilman varusteita, jos se ei halua. Kissa on pienempi, mutta kuudesta päästä viisi on pahuksen teräviä. Lisäksi itse et halua satuttaa kissaa, mutta sillä ei ole mitään ongelmaa satuttaa sinua. Lopputulos: kissalla on täysi ylivoima).
    https://www.reddit.com/r/dndmemes/comments/l9udo1/_/  (Ohjeet siitä mitä tehdään, hajoan sille aina jostain syystä). 
     Joten kun sitä ei voinut rappuunkaan jättää -se tuhosi paikkaa aika innolla, plus jos joku olisi avannut alaoven, se olisi saattanut kadota lopullisesti, soitin 112 ja selitin tilanteen. Sieltä lähettivät poliisipartion, joilla oli liivit päällä, paksut hanskat, ja kissalaatikko, ja veivät sen pois. Vanhan pyyhkeen tosin pyysivät lainaksi että saivat olion kiinni. Ei muuta mahdollisuutta ole, olen soittanut myös eläinsuojelun numeroon hakemaan haavoittunutta lintua, mutta ne ovat auki vain virka-aikaan, jonka ulkopuolella kuvatunlaisissa tilanteissa 112 on ainoa vaihtoehto.

   Lainaa

  30. Harhaton vadelma 21.9.2023 11:53
   Tulos: +37 (43 ääntä)
   Tyhjä norsu: Ei tietenkään lasketa heitteille jätetyksi, jos siitä huolehditaan. Järki käteen. Jos laki on jo sinun kantasi puolella, miksi ihmeessä koet tarpeelliseksi valehdella? Lain mukaan kissanomistajan on pidettävä huolta, ettei kissa pääse kytkemättömänä kuntopoluille, hiihtoladuille, urheilukentille, uimarannoille, [...]

   Koiran luvallinen irtipito ajoittuu metsäsyskauteen (kyyhkysjahti taitaa alkaa ekana), jolloin lintukoirat, hirvikoirat ja esim. jäniskoirat tekevät työtään. On mukava, että myös tavan kotikoira saa silloin juosta menemään, mutta siinäkin pitää omistajalla olla järki päässä. Ei koira saa ketään häiritä luvallisen irtipidonkaan aikana.

   Kiinnipitokausi taas ajoittuu luonnoneläinten lisääntymisrauhan aikaan, ja valitettavan moni luontoihmiseksi itseään julistava koiranomistaja ei tätä ymmärrä. Eikä kissanomistaja. Asutaan alueella, jossa on maassapesiviä lintulajeja. JOka kerta kun tulee luvattomaan aikaan irtijuoksevia koiria, mainitsen kyllä asiasta. 100 % ihmisistä ei tykkää ja alkaa pään aukominen, kun ei meidän Tessu. Kyllä se teidän Tessu myös.
   Ja minulla on oma koira:)

   Lainaa

  31. Tulos: +32 (38 ääntä)
   Päteekö toi logiikka myös villieläimiin? Jos hirvi vaikka sattuu synnyttämään pihallasi, niin se vasa on sitten sun omaisuutta? (Ja saat taistella siitä vihaisen hirviemon kanssa) Onneksi se mursu ei synnyttänyt silloin sen tyypin mattotelineeseen! Aika kalliiksi tulis pitää mursua lemmikkinä 😂

   Lainaa

  32. Itseasiassa 21.9.2023 12:03
   Tulos: +6 (10 ääntä)
   Laura: Päteekö toi logiikka myös villieläimiin? Jos hirvi vaikka sattuu synnyttämään pihallasi, niin se vasa on sitten sun omaisuutta? (Ja saat taistella siitä vihaisen hirviemon kanssa) Onneksi se mursu ei synnyttänyt silloin sen tyypin mattotelineeseen! Aika kalliiksi tulis pitää mursua lemmikkinä 😂
   Arto Paasilinna on kirjoittanut tästä eräänlaisen version kirjassa Rovasti Huuskosen petomainen mies palvelija https://www.wsoy.fi/kirja/arto-paasilinna/rovasti-huuskosen-petomainen-miespalvelija/9789510460238

   Lainaa

  33. Gaius Baltar 21.9.2023 12:19
   Tulos: +28 (30 ääntä)
   Akrasia: Kissa on jonkun omaisuutta. Miten kelleen tulee edes mieleen kysyä kenen omaisuutta sen kissan pennut on?? Miten helkkarissa paikka, jossa synnytys tapahtuu, voisi mitenkään vaikuttaa asiaan? Nnnngh, jotkut ihmiset.
   Tietty jos kissa saa 10 poikasta niin 10% löytöpalkkiolla yks kissa sulle..?

   Lainaa

  34. Kenkku ampiainen 21.9.2023 14:28
   Tulos: +43 (45 ääntä)
   Mua ei jostain syystä naurata yhtään, että toinen yrittäis tehdä työtään ja joutuu eläimen pahoinpitelemäksi.

   Lainaa

  35. Paljon kissa 21.9.2023 15:15
   Tulos: -8 (30 ääntä)
   Virago: Lain mukaan kissa, joka ulkoilee ilman valvontaa (eli luultavasti kyseinen synnyttäjä kuuluu myös tähän kastiin) lasketaan heitteille jätetyksi, joten ei mitenkään erityisen tyhmä kysymys minusta.
   Ei se ole automaattisesti heitteille jätetty. Lukaisepa vielä eläinsuojelulaki. Eläimestä pitää nähdä päältä päin että se on elänyt pitkään ulkona ja vasta sitten sen voi tulkita "heitteille jätetyksi/hylätyksi". Et voi tietää kissaa katsomalla onko se "vapaasti ulkoileva" vai karannut joten mikä järki siinä olisi että jos kissa pääsee vahingossa karkuun sisätiloista niin se olisi automaattisesti "heitteille jätetty". Koirienkin pitäisi siinä tapauksessa kuulua saman asetuksen piiriin.
   Toki yllättävän usein loukuttajilla tai edes eläinlääkäreillä ei ole tiedossa tämä suhteellisen tärkeä lisäys laissa, ja on olemassa tapauksia missä kissa on loukutettu kotipihalta ja viety suoraan eläinlääkäriin jossa lääkäri on kissaa erikseen tutkimatta lopettanut sen, samalla kun omistaja on ollut talossa paikalla eikä kukaan ole edes yrittänyt ottaa selvää onko se hänen kissansa.

   Lainaa

  36. Säädytön lehmä 21.9.2023 18:04
   Tulos: +15 (15 ääntä)
   Kahvia juova hamsteri: Miksi tämä muokattu, feikki "postin" lappu on otettu tänne? Alkuperäinen anonyymi julkaisijakin myönsi että kyseessä on kuvanmuokkaus, mutta koki sen hauskaksi koska "näin voisi kyllä tapahtua, kun kissa kynsii". Vinkkejä kuvanmuokkauksen bongaamiseen: - Teksti menee täysin suorassa, vaikka paperi ei. - Painetun [...]
   Muistanko väärin, et vastaavanlainen aito Postin/Itellan kirje on joskus pudotettu jonkun postiluukusta, kun jakajan kädet raadeltiin kissan toimesta? 
   Kammottava soturi: Allergia voi olla, tosin silloin ei ehkä olisi kissaa ottanut haltuun alunperinkään. Näyttäisi autossa olevan eli ei mahdollisten koirien ulottuvilla. Niin ei kait sitä kissaa olisi tarkoitus päiviä majoittaa ja tilanteestahan se on kiinni jos on kiireetön, niin mikäs siinä odotellessa. Ei ne poliisitkaan niin [...]
   Allergioita ja sen aiheuttamia oireiluita on erilaisia. Jos luontoon kuulumattoman eläimen kiinniotto ei aiheuta itselle välitöntä terveydellistä uhkaa, niin totta helvetissä sen eläimen autan takaisin kotiinsa.

   Lainaa

  37. Tulos: -12 (26 ääntä)
   Näille, jotka sanoo, että on oikea paikka soittaa 112 jos löytää hyvissä hengenvoimissa olevan kissan: Älä soita hätänumeroon 112 *kysely- tai -tiedustelutarkoituksessa *häiriötilanteissa, joissa kukaan ei ole vaarassa (esimerkiksi sähkökatkokset) *kiireettömissä tilanteissa Lainaus suoraan hätäkeskuslaitoksen sivulta, olkaahyvä. Viikki on myös ainakin omien sivujensa mukaan auki 24/7

   Lainaa

  38. Vanhahko krokotiili 21.9.2023 18:27
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Tunnistankin tuon paskajutuista pitävän Saijan. Nyt tuli ihan osuva :D

   Lainaa

  39. Tahaton greippi 21.9.2023 18:43
   Tulos: +19 (23 ääntä)
   Pottu: Näille, jotka sanoo, että on oikea paikka soittaa 112 jos löytää hyvissä hengenvoimissa olevan kissan: Älä soita hätänumeroon 112 *kysely- tai -tiedustelutarkoituksessa *häiriötilanteissa, joissa kukaan ei ole vaarassa (esimerkiksi sähkökatkokset) *kiireettömissä tilanteissa Lainaus suoraan hätäkeskuslaitoksen sivulta, olkaahyvä. Viikki on myös ainakin omien sivujensa mukaan auki 24/7
   Mitähän olet katsonut, kun Viikin löytöeläinsuojan sivuilla nimenomaan listattu aukioloajat ma-pe 8 – 19 la, su ja pyhäpäivät 9 – 16

   Lainaa

  40. Tulos: +16 (18 ääntä)
   Kahvia juova hamsteri: Miksi tämä muokattu, feikki "postin" lappu on otettu tänne? Alkuperäinen anonyymi julkaisijakin myönsi että kyseessä on kuvanmuokkaus, mutta koki sen hauskaksi koska "näin voisi kyllä tapahtua, kun kissa kynsii". Vinkkejä kuvanmuokkauksen bongaamiseen: - Teksti menee täysin suorassa, vaikka paperi ei. - Painetun [...]
   Jep, voi hyvin tapahtua ja tapahtuikin mulle aikanaan jakelussa. Kissan oranssi tassu kävi postiluukusta kynnet edellä juuri senverran silloin tällöin että sen ehti aina unohtaa. Ekalla kertaa sain haavan sormeen. Soitin ovikelloa ja kysyin laastaria. Asukas valitteli että he tietävät kyllä ongelman mutta kissa osaa avata välioven. Fair play, jotkut kissat on aika Houdineja.
   Seuraavalla kerralla meni hanska. Kissa sai siihen juuri senverran kynnen kiinni sormenpäähän etten viitsinity ruveta retuuttamaan takaisin kun pelkäsin että kynsi voi revetä irti. Pistin perään siinä rappukäytävässä käsin rustatun lapun että jos kämpästä löytyy työhanska se in kissan sotasaalis postinkantajalta. 
   Tämän jälkeen loppuivat tassuyllärit. En tiedä keksikö ne tavan sulkea välioven joka on kissatiivis. Hiukan naurettiin että eihän siinä mitään että postinkantajaa vähän raapii mutta ai-että, random työhanska voi olla vaikka likainen *gasp* ei voi hyväksyä. Pitää keksiä toimiva ratkaisu.

   Lainaa

  41. Timmi makkara 21.9.2023 23:58
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: Se "käsittämätön syy" on luonnonvaraisten eläinten pesintäaika. Vapaana saa pitää pesintäajan ulkopuolella esimerkiksi metsässä. Suurin osa koiranomistajista pystyy hyvin olemaan varma, että koira pysyy metsässä hänen kanssaan menemättä laittomiin paikkoihin. Suuri osa koirista ei edes yritä poistua kovin pitkälle [...]
   Eipä saa pitää ilman maanomistajan tai metsästysoikeuden haltijan lupaa. Luepa lakikirjat uudelleen.

   Lainaa

  42. Tarkoitettu tuhatjalkainen 22.9.2023 0:01
   Tulos: +17 (21 ääntä)
   Poltettu aprikoosi: Jeesus ei sit vissii ookkaa Jumalan poika, ku synty jonku muun ladossa.
   No mutta kun _kaikki_ maailmankaikkeudessa on Herran, myös se lato vai mikä perkeleen karjasuoja se nyt oli.

   Lainaa

  43. Timmi makkara 22.9.2023 0:02
   Tulos: +14 (18 ääntä)
   Harhaton vadelma: Koiran luvallinen irtipito ajoittuu metsäsyskauteen (kyyhkysjahti taitaa alkaa ekana), jolloin lintukoirat, hirvikoirat ja esim. jäniskoirat tekevät työtään. On mukava, että myös tavan kotikoira saa silloin juosta menemään, mutta siinäkin pitää omistajalla olla järki päässä. Ei koira saa ketään häiritä luvallisen [...]
   No ei kyllä saa juosta menemään tavan koirat kiinnipitoajan ulkopuolellakaan. Mistä moinen väärinkäsitys?

   Lainaa

  44. Kouluttamaton muurahainen 22.9.2023 6:42
   Tulos: +8 (14 ääntä)
   Timmi makkara: Eipä saa pitää ilman maanomistajan tai metsästysoikeuden haltijan lupaa. Luepa lakikirjat uudelleen.
   En ajatellut koko lakikirjaa tähän lainata. Pointti oli, että kiinnipitoaika johtuu pesinnästä ja silloin koiran pitää olla kiinni. Tietenkin monissa paikoissa koira ei saa olla vapaana koskaan eikä se saa missään paikassa aiheuttaa vahinkoa. Paitsi omassa kodissaan (syytä lienee erikseen tarkentaa, ettei kenellekään jää epäselvyyttä). Toki kiinnipitoaikanakin koira saa olla vapaana esimerkiksi omalla pihallaan tai koirapuistossa, mutta en ajattele tarpeelliseksi luetella näitäkään erikseen, kun keskustelun aiheena ei ole se, missä koira saa olla vapaana.

   Lainaa

  45. Tulos: +19 (21 ääntä)
   Läpimätä ahma: Voi kumoa ihmiset ymmärtäisivät olla soittelematta hätänumeroon sinne kuulumattomien asioiden takia. Eksynyt kissa ei missään nimessä ole syy soittaa hätänumeroon.
   Nyt olet väärässä. Kuten muut ovat jo täällä kommentoineet, poliisi huolehtii myös eläimistä, he ovat myös eläinsuojeluviranomaisia. Nimenomaan 112 se on juuri se paikka jonne soitetaan, muistetaan vaan ilmoittaa heti, että kyseessä ei ole hätätilanne. Poliisi kuljettaa kiinni saatuja kotieläimiä löytöeläintoimistoon. Poliisi ei tule ottamaan vapaana juoksevia eläimiä kiinni, ellei kyse ole muille vaarallisesta yksilöstä, mutta jos tavallinen kansalainen on saanut eläimen kiinni, saa soittaa 112 ja he lähettävät poliisi paikalle kun ehtivät. Tämä on varmistettu 112 hätäkeskuksesta viranomaisen suusta.

   Lainaa

  46. Säädytön lehmä 22.9.2023 8:06
   Tulos: +25 (27 ääntä)
   Pottu: Näille, jotka sanoo, että on oikea paikka soittaa 112 jos löytää hyvissä hengenvoimissa olevan kissan: Älä soita hätänumeroon 112 *kysely- tai -tiedustelutarkoituksessa *häiriötilanteissa, joissa kukaan ei ole vaarassa (esimerkiksi sähkökatkokset) *kiireettömissä tilanteissa Lainaus suoraan hätäkeskuslaitoksen sivulta, olkaahyvä. Viikki on myös ainakin omien sivujensa mukaan auki 24/7
   Viikin pieneläinsairaala ei ole sama asia kuin Viikin löytöeläintalo.

   Lainaa

  47. Intiimi peura 22.9.2023 10:42
   Tulos: -4 (8 ääntä)
   Kahvia juova hamsteri: Miksi tämä muokattu, feikki "postin" lappu on otettu tänne? Alkuperäinen anonyymi julkaisijakin myönsi että kyseessä on kuvanmuokkaus, mutta koki sen hauskaksi koska "näin voisi kyllä tapahtua, kun kissa kynsii". Vinkkejä kuvanmuokkauksen bongaamiseen: - Teksti menee täysin suorassa, vaikka paperi ei. - Painetun [...]
   Koita nyt kestää, netistä löytyy kriisipuhelimen numero josta saat keskusteluapua tarvittaessa. Postauksen läpi päästänyt ylläpitäjä teloitetaan aamunkoitteessa.

   Lainaa

  48. Kirpeä ahven 22.9.2023 12:02
   Tulos: +2 (10 ääntä)
   bleb: Kissat ovat semmoisia vempuloita, että normitasolla olevasta postiluukusta yltää hyvin käpälät rappukäytävään asti jos sitä luukkua vain raottaa ja kissalla on päättäväisyyttä napata se vieras käsi. Takajaloilleen nousevat niin pituutta tulee aivan tarpeeksi. Oman kokemuksen mukaan kissojen suosikkileikkejä ovat [...]
   Jaa sekö luukku pitää avata ulospäin? Miksi? Tuntuisi fiksummalta että se avautuu sisäänpäin, jotta postinipun voisi vain tyrkätä luukusta sisään ja jatkaa seuraavalle ovelle... (En ole koskaan asunut huoneistossa jossa on postiluukku, joten anteeksi tyhmät kysymykset!)

   Lainaa

  49. Tulos: +9 (9 ääntä)
   Kirpeä ahven: Jaa sekö luukku pitää avata ulospäin? Miksi? Tuntuisi fiksummalta että se avautuu sisäänpäin, jotta postinipun voisi vain tyrkätä luukusta sisään ja jatkaa seuraavalle ovelle... (En ole koskaan asunut huoneistossa jossa on postiluukku, joten anteeksi tyhmät kysymykset!)
   Ymmärtääkseni suurimmassa osassa huoneistoihin vievissä postiluukuissa on kaksi läppää. Yksi kummallakin puolella ovea, joten se ulompi sitten aukeaa ulospäin. En ole postiluukkusuunnittelija, mutta veikkaisin syyksi yksityisyyttä. Ei ole hyvä jos kodin ovessa on kurkisteluluukku josta on hyvä näköyhteys sisälle työntämällä luukkua sisäänpäin. Tästä syystä ymmärtääkseni molemmat luukut aukeavat vain hieman, joten sen sisemmän luukun raottaminen ainakin pelkästään käsillä pitäisi olla mahdotonta niin että sisälle näkee. Kaikilla ei tosiaan ole väliovea (eli siis sellaista ns. normaalin huoneen ovea kerrostalohuoneiston ulko-oven edessä), niin postiluukku ei voi olla sellainen josta voidaan työnnellä mitä vain sisälle asuntoon. Joku muu voi lisätä jos postiluukuista on vielä jotain teknisempää sanottavana. Mitä kissoihin tulee, niin vaikka luukku olisikin tuollainen kuvailemasi mukainen, riittää että kissa haluaa sen käden napata ja tassu tulee sieltä koko jalan mitalta kun posti sen luukun raottaa tarpeeksi avonaiseksi. Joten kissa kyllä helpostikin voi raapaista postinkantajaa vaikka kuinka nopeasti yrittäisi tyrkätä postin sisälle sisäänpäin aukeavasta luukusta. Niinkuin sanoin, kissat ovat aikamoisia vempuloita, ja niillä on tosi nopeat refleksit kun vaanimisleikkeihin päättävät ruveta. Ei pärjää ihminen ollenkaan, varsinkaan jos hän on tekemässä työtään ja keskittymässä muihin asioihin kuin postin luukusta sisään saamiseksi maailmanennätyksessä.

   Lainaa

  50. Tulos: +13 (15 ääntä)
   No heti kommentin lähettämisen jälkeen muistin ne luukut joissa molemmat menevät sisäänpäin. Muistaakseni kuitenkin niissäkin on saranat niin raskaat, että kirjeet menevät ehjempinä perille jos postinjakaja avittaa luukkua kädellä. Eli siis ei ole sellaista heiluriovea niissäkään.

   Lainaa

  51. Huomaamaton herkkuruoka 23.9.2023 0:45
   Tulos: +6 (16 ääntä)
   Setamies: Yritätkö siis sanoa, että toi lapsi onkin nyt meiän, eikä kaupungin, vaikka vaimo kävi kaupungin sairaalassa synnyttämässä??
   No ei se lapsi teidän omaisuutta ole, vaan teidän vastuullanne. Siinä on aivan valtava ero. Kissa valitettavasti voi ollakin jonkun laillista omaisuutta, mutta vapaasti kulkeva kissa on lain mukaan lähtökohtaisesti hylätty (toki voi olla oikeasti myös karannut vahingossa) ja kodittoman kissan pennut eivät tietääkseni lain mukaan kuulu kenellekään, paitsi toki eläinsuojelun vastuulle. Olisi ollut ihan mukava nähdä joku asiallinen vastaus tuohon aloitukseen perseilyn sijaan.

   Lainaa

  52. Reseptivapaa Dinosaurus 23.9.2023 9:35
   Tulos: +9 (11 ääntä)
   Pottu: Näille, jotka sanoo, että on oikea paikka soittaa 112 jos löytää hyvissä hengenvoimissa olevan kissan: Älä soita hätänumeroon 112 *kysely- tai -tiedustelutarkoituksessa *häiriötilanteissa, joissa kukaan ei ole vaarassa (esimerkiksi sähkökatkokset) *kiireettömissä tilanteissa Lainaus suoraan hätäkeskuslaitoksen sivulta, olkaahyvä. Viikki on myös ainakin omien sivujensa mukaan auki 24/7
   Löydetty kotieläin tai loukkaantunut villieläin kuuluu eläinsuojeluviranomaisen hoidettavaksi kiireellisenä tilanteena, mikäli löytäjä ei itse voi asiaa hoitaa. Eli esimerkiksi jos löytäjä ei voi itse kuljettaa kissaa löytöeläintaloon, eikä pitää sitä kotonaan, kuuluu kissa eläinsuojeluviranomaisen, eli poliisin vastuulle. Silloin aivan oikea paikka soittaa on hätäkeskus, josta ohjataan tehtävä poliisipartiolle. Toki kissasta huolehtiminen siirtyy jonon hännille, jos sattuu vaikkapa iso kolari, mutta tavallisena päivänä löytyy aivan varmasti poliisipartio, joka ehtii käydä viemässä mirrin löytölään tai joskus jopa kotiinsa, jos omistaja löytyy ennen löytölää.

   Lainaa

  53. Epäreilu sotilas 24.9.2023 18:37
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Tasan tarkkaan on 112 paikka. Ihmisten kynnys soittaa sinne on mun mielestä liian korkea kuin matala, lopulta ihmetellään että minne pitäis soittaa, jos asialla on vain hieman kiire. Aikanaan kun tein vartijan hommia, niin kiinnioton jälkeen poliisi soitettiin paikalle 112 kautta, vaikka kyllä sen juopon kanssa ois voinu ootella työvuoron loppuunkin asti.

   Lainaa

  54. Valvomaton dinosaurus 25.9.2023 11:13
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Tyhjä norsu: Ei tietenkään lasketa heitteille jätetyksi, jos siitä huolehditaan. Järki käteen. Jos laki on jo sinun kantasi puolella, miksi ihmeessä koet tarpeelliseksi valehdella? Lain mukaan kissanomistajan on pidettävä huolta, ettei kissa pääse kytkemättömänä kuntopoluille, hiihtoladuille, urheilukentille, uimarannoille, [...]
   Kissojen ja koirien vapaana ulkoilua on hieman erikoista verrata siinä mielessä, että harva lähtee kissan mukaan kävelylle ilman hihnaa. Koirat taas eivät yleensä ulkoile yksinään, vaikka saattaisivatkin olla vapaana omistajansa kanssa kävelyllä. Poikkeuksiakin toki on, mutta oman kokemuksen mukaan ne karkaavat koirat ovat yleensä niitä, jotka normaalisti ulkoilevat hihnassa. Ovat karanneet avoimesta ovesta, aitauksesta tai, kuten oman koirani kohdalla, hihan lukko hajosi, kun koira syöksähti peuran perään. Koiria käytetään maalis-elokuun ulkopuolella myös esimerkiksi metsästyksessä, jolloin olisi erikoista, jos koira pitäisi pitää metsästyskaudella kytkettynä. Metsästystä taas ei harrasteta kuntopolkujen, uimarantojen tai leikkipuistojen läheisyydessä, joten ei ole suurtakaan riskiä siitä, että metsästämässä oleva koira päätyisi kyseisiin paikkoihin.

   Lainaa

  55. Särötön hedelmä 25.9.2023 13:08
   Tulos: +2 (6 ääntä)
   Kyöpeli: Jaoin Hesareita joskus opiskelijana minäkin. Oli söpöä, kun yhdessä asunnossa oli ihan hiljainen kissa, joka joskus töppäsi tassulla luukun kautta. Ilman kynsiä.
   😻 voi että, ihana kisunen!

   Lainaa

  56. Paineeton kurkku 25.9.2023 20:17
   Tulos: -8 (8 ääntä)
   Soitto 112 vain kun henki, terveys tai omaisuus on akuutissa vaarassa tai uhka sen toteutumiseen on ilmeinen.

   Lainaa

  57. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Pesty hämähäkki: Siinä vaiheessa kun poliisin kiireetön puhnro on lakkautettu 112:sesta tuli juuri oikea osoite myös kiireettömien tehtävien välittämiseen ja kyllä ne poliisit nimenomaan tulee avaamaan ovet Viikkiin.
   Ajoin taksia aikoinaan ja usein oli tilanne että tahtoisi poliisin tietävän asian x mutta ei viitsinyt häkeenkään soittaa niin se kyttien oma linja oli kyllä kätevä. Mutta kehitys kehittyy ja sittenpä soitellaan kateista possuille. Jee.

   Lainaa

  58. Peruuttamaton riikinkukko 26.9.2023 17:03
   Tulos: +13 (13 ääntä)
   En varmastikaan ole ainoa, jonka sormet on ollut verillä, kun kissan mielestä oli hassunhauskaa leikkiä postinjakajan sormilla. Viimeinen niitti sen yhden soman pitkäturkkisen valkoisen kissan kohdalla oli se, kun se sai toisella käpälällä hihasta kiinni ja toisen käpälän kynsillä sormet saaliikseen. Ja kyseinen postiluukku oli sellainen, että se vaati kahden käden tekniikkaa. Useamman kerran oli taloutta tiedotettu ongelmasta. Lopputulemana oli kolme sormea halki tyvestä kärkeen, työterveydestä antibiootit ja kissanomistajalle esimieheltäni kirje, jossa sanottiin, että jollei kissan pääsyä postiluukulle voida estää, heidän postinsa toimitetaan noudettavaksi lähimmästä Postin palvelupisteestä. Sen jälkeen ei kissaa näkynyt. P.S. Tykkään kissoista, enkä syytä sitä, mutta omistajat olivat harvinaisen ääliöitä.

   Lainaa

  59. Haihtuva taistelija 30.9.2023 11:13
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Ihan vain antaa olla sen kissan. Se osaa todennäköisesti itse kotiin.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: 112, hanskat, hyökätä, hätänumero, kirje, kissat, kuva, löydetty, pennut, posti, postiluukku, synnyttää, tapaturmariski