Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 120

Taas on nykylapset kasvatettu väärin ilman myrkkyä.
Vanhempainilta, osa 120

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 28 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Harmiton näyttelijä 22.8.2023 0:18
   Tulos: +154 (176 ääntä)
   Olisipa mukavan ytimekäs Super Nänni -sarja. Ei ehtisi kovin montaa mainoskatkoakaan väliin. Ja oikeassahan tässä M. Räsänen on, periksi ei äksyilijälle anneta.

   Lainaa

  2. Tulos: +306 (318 ääntä)
   Äityleiden Räsäsen jutussa oli vielä sekin ironinen lisäosa, että Räsänen oli aiemmin avautunut tukiperheestä, jonka luokse heidän lapsensa aina välillä pääsevät. Eli aivan ilman ulkopuolisten tukea ei Räsäsilläkään ole selvitty.

   Lainaa

  3. Tornipöllö 22.8.2023 1:32
   Tulos: +253 (267 ääntä)
   ...Ja jos Tarjan lapsi joutuisi sairaalaan syötyään päiväkodin myrkkykukkasta, vaikka äiti tomerasti kielsi niin tekemästä, niin kummasti se vastuu yhtäkkiä olisikin päiväkodilla. Mutta ei, jos joku muu tästä asiallisesti huomauttaa, niin se on yliholhousta ja pullamössösukupolven kasvatusta.

   Lainaa

  4. Puristettu sankari 22.8.2023 2:43
   Tulos: +112 (114 ääntä)
   Puluparka: Äityleiden Räsäsen jutussa oli vielä sekin ironinen lisäosa, että Räsänen oli aiemmin avautunut tukiperheestä, jonka luokse heidän lapsensa aina välillä pääsevät. Eli aivan ilman ulkopuolisten tukea ei Räsäsilläkään ole selvitty.
   Se on se että muita on helpompi neuvoa. Älä tee niinkuin minä teen vaan niinkuin sanon.

   Lainaa

  5. Puoliväljä orja 22.8.2023 2:59
   Tulos: +77 (83 ääntä)
   Tarja on ihmisiä, joiden puolella haluaisi olla, mutta jotka näkivät viimeksi maalaisjärjen ohiajaessaan sataakahtakymppiä Kauhavalla vuonna '97.

   Lainaa

  6. Tulos: +8 (30 ääntä)
   Eikö se M. Räsänen oo joku rikollinen, jotain eläimiin liittyvää, lapsiakin oli muistaakseni huostattu

   Lainaa

  7. Reseptivapaa Dinosaurus 22.8.2023 9:25
   Tulos: +94 (98 ääntä)
   Meillä oli joskus silloin, kun isoisä lampun osti, luokassa tyräkkikasvi somistamassa tilaa. Ei siihen kukaan kuollut, mutta se kukka kyllä kuoli, kun joku neropatti keksi, että siitä tosiaan valuu valkoista nestettä, kun nykäisee lehden irti. Se oli kahdeksanvuotiaille erinomaisen jännittävä elämys. Seuraavalla viikolla opettaja toi ikkunalaudalle kaktuksen. Se ei ollut myrkyllinen, mutta sen kanssa tarvittiin terkkarin apua huomattavasti useammin, kuin tyräkin kanssa. Ope oli kuitenkin sitä mieltä, että laastaroitu sormi on lapsille hyvinkin tärkeä oikean elämän oppitunti ja kaktus jäi luokkaan tietääkseni aina siihen asti, että kyseinen opettaja lähti eläkkeelle. Mutta olisihan se järkevää sijoittaa myrkyllinen kasvi johonkin muualle, kuin päiväkotiin. Varmasti olisi tyräkille ottajiakin, ne ovat kovin suosittuja huonekasviharrastajien parissa!

   Lainaa

  8. Klooraamaton simpanssi 22.8.2023 9:26
   Tulos: +116 (118 ääntä)
   Myrkkykukkahattutäti 🌚

   Lainaa

  9. Navakka sitruuna 22.8.2023 9:38
   Tulos: +161 (165 ääntä)
   Kyllä se 1-vuotias tietää, mitä saa laittaa suuhun ja mitä ei. Siksi itsekin nielaisin saman ikäisenä nappipariston ihan vain vittuillakseni vanhemmilleni.

   Lainaa

  10. Dekadentti ankka 22.8.2023 10:03
   Tulos: +99 (105 ääntä)
   Jos Nina tekee huomautuksen kasvin mahdollisesta vaarallisuudesta asiallisesti, niin en näkisi asiassa mitään kukkahattutäteilyä.

   Lainaa

  11. Indifferentti tyyny 22.8.2023 10:22
   Tulos: +80 (82 ääntä)
   Navakka sitruuna: Kyllä se 1-vuotias tietää, mitä saa laittaa suuhun ja mitä ei. Siksi itsekin nielaisin saman ikäisenä nappipariston ihan vain vittuillakseni vanhemmilleni.
   😁 Mutta joo, kyllähän vielä sinne 3-4 vuotiaaksi lapset saattaa kerätä lattialtakin kaikenlaisia nappeja ja nappuloita ja laittaa suuhun. En tiedä onko monet lääkkeet sen takia hirveän makuisia suussa jos niitä ei heti nielaise ja pinta ehtii sulaa, jotta asiattomat maistajat sylkisi ne pois. Osassa ei edes ole sitä suojapintaa.

   Lainaa

  12. Itseasiassa 22.8.2023 10:37
   Tulos: +73 (75 ääntä)
   Reseptivapaa Dinosaurus: Meillä oli joskus silloin, kun isoisä lampun osti, luokassa tyräkkikasvi somistamassa tilaa. Ei siihen kukaan kuollut, mutta se kukka kyllä kuoli, kun joku neropatti keksi, että siitä tosiaan valuu valkoista nestettä, kun nykäisee lehden irti. Se oli kahdeksanvuotiaille erinomaisen jännittävä [...]
   Tässä se nähdään, ettei se sanominen aina auta. Nimimerkillä "Itsekin vähän silitin lapsena kaktusta". Myös ajoin pyörällä mäkeä, josta oli jyrkkyyden ja kuoppaisuuden vuoksi kielletty ajamasta, ja edelleen mulla on kädessä arpi kun oli pakko joku kerta siitä polkea, enkä pysynytkään pystyssä. Onneksi uskoin sentään, että kieltä ei laiteta pakkasella metalliin, äidin tarina sellaisesta kuulosti jo tarpeeksi kauhealta.

   Lainaa

  13. Itseasiassa 22.8.2023 10:39
   Tulos: +30 (32 ääntä)
   Mä odotin että joku tulee korjaamaan, että siellä päiväkodilla on joku ihan muu kasvi.

   Lainaa

  14. Räkäpää 22.8.2023 11:04
   Tulos: +55 (57 ääntä)
   Itseasiassa: Tässä se nähdään, ettei se sanominen aina auta. Nimimerkillä "Itsekin vähän silitin lapsena kaktusta". Myös ajoin pyörällä mäkeä, josta oli jyrkkyyden ja kuoppaisuuden vuoksi kielletty ajamasta, ja edelleen mulla on kädessä arpi kun oli pakko joku kerta siitä polkea, enkä pysynytkään pystyssä. Onneksi uskoin sentään, [...]
   Kokeilin myös jälkimmäistä. Tarttuvat muistot tuli. Onneksi oli sentään vasara eikä mikään kiinteä esine että pääsi lämpimään sen kanssa.

   Lainaa

  15. Itseasiassa 22.8.2023 11:12
   Tulos: +51 (53 ääntä)
   Räkäpää: Kokeilin myös jälkimmäistä. Tarttuvat muistot tuli. Onneksi oli sentään vasara eikä mikään kiinteä esine että pääsi lämpimään sen kanssa.
   Ei enempää vinkkejä! Melkein haluaisin tuon liikuteltava ön esineen vuoksi lähteä kokeilemaan miltä se tuntuu 😅. Esim. mattotelinettä kun on vähän vaikeampi.

   Lainaa

  16. Notkea kirjohylje 22.8.2023 12:05
   Tulos: +42 (44 ääntä)
   Itseasiassa: Ei enempää vinkkejä! Melkein haluaisin tuon liikuteltava ön esineen vuoksi lähteä kokeilemaan miltä se tuntuu 😅. Esim. mattotelinettä kun on vähän vaikeampi.
   Pääsee siitä mattotelineestäkin irti kun on kärsivällinen. Fiksumpi oppisi vaan kerrasta. Paimenpoikaan kuseminen vinkkilistalle 😁.

   Lainaa

  17. It's a deal 22.8.2023 12:15
   Tulos: +50 (54 ääntä)
   Navakka sitruuna: Kyllä se 1-vuotias tietää, mitä saa laittaa suuhun ja mitä ei. Siksi itsekin nielaisin saman ikäisenä nappipariston ihan vain vittuillakseni vanhemmilleni.
   Anna kun arvaan. Ne penteleet oppivat ekasta olemaan antamatta sinulle nappiparistoja? Noin päin sen opetuksen pitää tapahtua, aikuiset omaksuvat oikein koulutettuina asioita nopeasti.

   Lainaa

  18. Kuiva päärynä 22.8.2023 14:14
   Tulos: +18 (28 ääntä)
   Yipdu: Eikö se M. Räsänen oo joku rikollinen, jotain eläimiin liittyvää, lapsiakin oli muistaakseni huostattu
   Niin. Suomessahan ei ole kuin yksi ainoa Räsänen.

   Lainaa

  19. Peruuttamaton riikinkukko 22.8.2023 14:19
   Tulos: +42 (62 ääntä)
   Itseasiassa: Tässä se nähdään, ettei se sanominen aina auta. Nimimerkillä "Itsekin vähän silitin lapsena kaktusta". Myös ajoin pyörällä mäkeä, josta oli jyrkkyyden ja kuoppaisuuden vuoksi kielletty ajamasta, ja edelleen mulla on kädessä arpi kun oli pakko joku kerta siitä polkea, enkä pysynytkään pystyssä. Onneksi uskoin sentään, [...]
   Mitä?! Onko joku sellainen olemassa, joka ei oikeasti ole kokeillut laittaa kieltään pakkasella metalliin?! 😂

   Lainaa

  20. Immuuni karjalanpiirakka 22.8.2023 14:27
   Tulos: +43 (47 ääntä)
   Itseasiassa: Tässä se nähdään, ettei se sanominen aina auta. Nimimerkillä "Itsekin vähän silitin lapsena kaktusta". Myös ajoin pyörällä mäkeä, josta oli jyrkkyyden ja kuoppaisuuden vuoksi kielletty ajamasta, ja edelleen mulla on kädessä arpi kun oli pakko joku kerta siitä polkea, enkä pysynytkään pystyssä. Onneksi uskoin sentään, [...]
   Joo, itse olen kokeillut tuota "paina kieli metalliseen tankoon pakkasella" eikä ollut kovin kivaa. Onneksi vain kielen kärki, mutta oli sekin kiva repäistä irti kun itsekseni olin leikkipuistossa.. Ja kun pyöräily opeteltiin niin sanottiin että käsiä ei saa irroittaa tangosta, mistä ajattelin että ei kai se nyt hirveän paha ole kun olin nähnyt isompien poikien ajavan ilman käsiä, ja heti kun päästin irti ajoin johonkin kuoppaan ja kaaduin turvalleni hiekkatiellä...
   Pikkusisarukset veti vähän toisella tavalla kun toinen kirjaimellisesti söi vanhempien tupakat kun aski oli jäänyt tarpeeksi matalalle että yletti ottamaan. Siis söi ne purut, ei koskenut filttereihin. Varmasti tosi terveellistä silti. Kun oli sanottu että näihin ei saa koskea.
   Ja toinen oli keittiössä äidin kanssa kun laitettiin ruokaa, ja äiti sitten sanoi "älä koske tuohon levyyn, se on kuuma", sisarukseni sitten katsoi hetken äitiä silmiin, ja ihan uhallaan painoi kämmenen siihen levylle... Ei onneksi ollut "paistokuuma" eikä siitä mitään vakavaa tullut onneksi, mutta enpä usko että toista kertaa tuli tehtyä

   Lainaa

  21. Mäntylahti-Piiras 22.8.2023 15:43
   Tulos: +56 (62 ääntä)
   Tarja on ihan oikeassa, 1-vuotias tottelee varmasti kun kielletään jotain, ja jos ei tottele niin silloin puoliso on syypää, jos puolisoa ei voi syyttää niin sitten vika on puolison vanhemmissa, jos he taas ovat kuolleet niin vika on omissa vanhemmissa, ja jos heitäkään ei voi syyttää niin vika on sitten Marinin hallituksessa, Euroopan Unionissa tai Illuminatin liskoihmisissä.

   Lainaa

  22. Syyntakeeton mustikkamehukeitto 23.8.2023 0:50
   Tulos: +38 (40 ääntä)
   Immuuni karjalanpiirakka: Joo, itse olen kokeillut tuota "paina kieli metalliseen tankoon pakkasella" eikä ollut kovin kivaa. Onneksi vain kielen kärki, mutta oli sekin kiva repäistä irti kun itsekseni olin leikkipuistossa.. Ja kun pyöräily opeteltiin niin sanottiin että käsiä ei saa irroittaa tangosta, mistä ajattelin että ei kai se nyt [...]
   Minua varoitettiin koskemasta lieden kuumiin levyihin ja kilttinä tyttönä sen uskoinkin. Mutta muistan edelleen ajatukseni seistessäni lieden vieressä alle 3v natiaisena, että mistä sen tietää milloin levy on kuuma? Onkohan se nyt kuuma? Kurkotus varpaillaan ylöspäin ja etusormi levylle — ja jättimäinen rakko sormeen. En kokeillut uudestaan.

   Lainaa

  23. Jakoon laitettu tyyny 23.8.2023 1:48
   Tulos: +31 (33 ääntä)
   Peruuttamaton riikinkukko: Mitä?! Onko joku sellainen olemassa, joka ei oikeasti ole kokeillut laittaa kieltään pakkasella metalliin?! 😂
   On, koska jotkut on nähneet kaverin/sisaruksen/tubettajan tekevän sen ennenkuin itse ehtii koittaa. 😇

   Lainaa

  24. Vuoreton keiju 23.8.2023 17:12
   Tulos: +20 (22 ääntä)
   Jakoon laitettu tyyny: On, koska jotkut on nähneet kaverin/sisaruksen/tubettajan tekevän sen ennenkuin itse ehtii koittaa. 😇
   Kaikki ei silti usko vaan haluaa koittaa itse 🤦‍♀️

   Lainaa

  25. Tulos: +13 (13 ääntä)
   Peruuttamaton riikinkukko: Mitä?! Onko joku sellainen olemassa, joka ei oikeasti ole kokeillut laittaa kieltään pakkasella metalliin?! 😂
   No muun muassa minä tai siskoni ei ole kokeiltu tuota =D Tiedettiin, että sattuu joten jätettiin väliin =D

   Lainaa

  26. Härö hämähäkki 24.8.2023 12:14
   Tulos: +12 (12 ääntä)
   Peruuttamaton riikinkukko: Mitä?! Onko joku sellainen olemassa, joka ei oikeasti ole kokeillut laittaa kieltään pakkasella metalliin?! 😂
   Minä:D Kuulin äidin kertomana kauhutarinaa siitä, kun hän oli nuollut mattotelinettä, ja tuumin että minun päälle ei kaadeta kuumaa vettä (sain hyvin kipeän palovamman jalkaan joskus penskana, kun isä oli nostanut jonkun metalliesineen nuotiosta ja astuin sen päälle. )

   Lainaa

  27. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Omina tarha-aikoina lähes jokainen tarhakaverini yritti nuolla jäätynyttä lipputankoa tarhan pihassa, siihen jäi päivittäin aina joku lapsi kiinni. Itsekin tein sen kerran, ei ollut kivaa (tarhan tädit sitten kaatoivat kuumaa mehua siihen väliin). Tämä siis 90-luvun alussa ja puolivälissä, kun kaiken maailman tubettajia tai edes koko Youtubea ei vielä ollut... Nykyään en halua koskea jäätyneeseen metalliin edes paljaalla kädellä, sillä käden ihokin tuntuu jäätyvän siihen kiinni.

   Lainaa

  28. Ei ymmärrä 16.4.2024 19:52
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Minkä ihmeen takia joku haluaisi huonekasvin, joka ampuu siemenet pitkin kämppää?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: huijaus, kasvit, keräys, lapset, luokkaretki, myrkky, nukkatyräkki, päiväkoti, rahat, siemenet, supernanny, tv