Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mitä tänään syötäisiin? Osa 91

Kuinka monta omenaa saa varastaa? + Kerrankin onnistuneet vohvelit!
Mitä tänään syötäisiin? Osa 91

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 56 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Kämänen banaani 24.8.2023 0:25
   Tulos: +329 (343 ääntä)
   Kylläpä se on nykyään herkkää tuo rikosilmoituksella uhkaaminen. Anitalla todellakin meni tunteisiin, akottelemaankin vielä alkoi. Ehkä pitäisi tarkistaa se oma hiekkatilanne kun on niin herkillä.

   Lainaa

  2. Tulos: +304 (312 ääntä)
   Oma periaate on että saa tulla poimimaan omenoita, viinimarjoja ja karviaisia kuka vaan joka pyytää (kohtuudella toki) mutta kysymättä ei ole mitään asiaa.

   Lainaa

  3. Myrskyisä alligaattori 24.8.2023 0:40
   Tulos: +125 (137 ääntä)
   Ei näihin nyt oikein oo mitään sanottavaa. Paitsi että alkoi tehdä mieli lettuja!

   Lainaa

  4. Tulos: +159 (203 ääntä)
   Myrskyisä alligaattori: Ei näihin nyt oikein oo mitään sanottavaa. Paitsi että alkoi tehdä mieli lettuja!
   Toi on vohveli.

   Lainaa

  5. Myrskyisä alligaattori 24.8.2023 0:46
   Tulos: +141 (181 ääntä)
   Irvikisu: Toi on vohveli.
   So? Ei tee mieli vohveleita. Tekee mieli lettuja (jotka kommenteissa mainittiin).

   Lainaa

  6. Jäävi ahma 24.8.2023 1:47
   Tulos: +106 (110 ääntä)
   Tuulalta ihan hyvä loppukommentti, sai ainakin mulle hymyn 😄

   Lainaa

  7. Kouluttamaton muurahainen 24.8.2023 7:18
   Tulos: +211 (225 ääntä)
   Anitaa ei varmaan haittaa, jos mä ryöstän sen kaikki rahat, kun onhan maailmassa rahaa vaikka kuinka. Ikävä ajatus, että täällä tosiaan on ihmisiä, joiden mielestä toiselta varastaminen on ihan ok, siitä ei saisi edes huomauttaa tai harmistua. Jos se kerran on vain yksi omena, niin voisiko sen vaan olla ottamatta. Onhan maailmassa muitakin omenoita, hakisi vaikka sieltä kaatopaikalta.

   Lainaa

  8. Tulos: +93 (101 ääntä)
   Keepo: Oma periaate on että saa tulla poimimaan omenoita, viinimarjoja ja karviaisia kuka vaan joka pyytää (kohtuudella toki) mutta kysymättä ei ole mitään asiaa.
   Ei ihan liity aiheeseen, mutta itsellä on vähän samanlainen periaate tupakan kanssa. Jos joku tuntematon tulee pummimaan tupakkaa, pyydän siitä aina 50c. Jos se taas tulee kohteliaasti pyytämään kolikoiden kanssa jos voisi ostaa, annan ilmaiseksi.

   Lainaa

  9. Vastarannan kiiski 24.8.2023 7:46
   Tulos: +77 (79 ääntä)
   Nää kunnianloukkaus- ja rikosilmoitusihmiset näissä viestiketjuissa on kyllä huippuja.

   Lainaa

  10. Uuttera mango 24.8.2023 7:53
   Tulos: +207 (211 ääntä)
   Koska jotkut joutuvat viemään maahan tippuneita pilaantuneita omenoita kaatopaikalle, kaikkien omenapuiden omistajien tulisi antaa jokaisen ohikulkijan ottaa luvatta omenoita puistaan? On kyllä taas niin paska asenne

   Lainaa

  11. Tulos: +171 (175 ääntä)
   Ne joilla niitä omppuja tulee ylenmäärin jättääkin niitä yleensä laatikoihin kadunpieleen kyltin kera, ainakin ite oon nähnyt monta tapausta. Kannattaa niiltä ottaa jos haluaa ehkäistä omenahävikkiä.

   Lainaa

  12. Tulos: +77 (81 ääntä)
   Ihana Tuula! Kukkienkin kanssa kiittää osallistujia, vaikka vaikutti menevän yli hilseen nuo muiden kommentit. Niin moni muu feissarimokiin päässyt olisi alkanut riehumaan jotain "tämä ei ole mikään huumoriryhmä" tai vastaavaa.

   Lainaa

  13. Valvomaton kiivi 24.8.2023 8:03
   Tulos: -94 (122 ääntä)
   Jos omenapuun oksa tulee yleiselle tielle niin se on yleistä omaisuutta. En menis toisten tontille mitään marjoja tai hedelmiä keräilemään, mutta jos käytetään yleistä aluetta niin silloin se on yleistä omaisuutta. Usein näkee että tarkoituksella "jatketaan" sitä omaa tonttia sillä että oksat on missä sattuu. Sit voi olla että ihmiset käyttää jokaisen oikeutta niistä hyötymiseen.

   Lainaa

  14. Tulos: +126 (130 ääntä)
   Mummon pihasta pöllittiin AINA omppuja. Ja puu ei ollut aidan tykö, vaan siinä pihassa portista 1,5-2m. Eli ohikulkijat tuli pihaan asti. Kerran sitten isälläni meni hermot ja hän otti puutarhatuolin lomallaan ja istui pihaan portin viereen ”piiloon”. Ainakin 10hlö hän läksytti siinä. Sen jälkeen tehtiin mummolle portti ja porttiin kyltti ”yksityisalue”😊

   Lainaa

  15. Impotentti kurkku 24.8.2023 8:09
   Tulos: +138 (142 ääntä)
   Valvomaton kiivi: Jos omenapuun oksa tulee yleiselle tielle niin se on yleistä omaisuutta. En menis toisten tontille mitään marjoja tai hedelmiä keräilemään, mutta jos käytetään yleistä aluetta niin silloin se on yleistä omaisuutta. Usein näkee että tarkoituksella "jatketaan" sitä omaa tonttia sillä että [...]
   Jokaisenoikeus ei salli istutuksiin kajoamista. Omenapuun omenoiden ottamiseen tarvitaan maanomistajan lupa, huolimatta siitä, missä puun oksat ovat, niin kauan kun itse istutus, tässä tilanteessa puu, on jonkun omistamalla maalla.

   Lainaa

  16. Tulos: +116 (120 ääntä)
   Anita sanoo ensin, että saa omppuja saisi muka ottaa ilman lupaa. Kummiskin myöntää, että on näpistys, kun marjat on viety. Sama asia. Ilman lupaa jotain viety niin se on väärin.

   Lainaa

  17. Itseasiassa 24.8.2023 8:23
   Tulos: +59 (63 ääntä)
   Lapsena ainakin meillä oli tapana lähteä omenavarkaisiin, joita kutsuttiin omppukaisiksi. Että niin yleinen tapa se oli. Enää en poimisi jonkun pihasta omenia. Niitä halutessa voi huudella vaikka puskaradiossa, jos joku haluaisi antaa ylimääräisiä.

   Lainaa

  18. Itseasiassa 24.8.2023 8:25
   Tulos: +25 (29 ääntä)
   👆Tarkoitin siis yleisellä tavalla sitä että niillä reissuilla oli jopa oma lempinimi.

   Lainaa

  19. Tulos: +17 (21 ääntä)
   Toj Karin: Ei ihan liity aiheeseen, mutta itsellä on vähän samanlainen periaate tupakan kanssa. Jos joku tuntematon tulee pummimaan tupakkaa, pyydän siitä aina 50c. Jos se taas tulee kohteliaasti pyytämään kolikoiden kanssa jos voisi ostaa, annan ilmaiseksi.
   En oo koskaan pumminut tuikituntemattomalta, mutta ostaa kyllä jonkun kerran ja yleensä tarjosin yhdestä tupakasta 1-2€ koska se on vaan noloa vaivata ihmisiä. Mutta viimeinen kerta kun tätä yritin, niin tämä kyseinen herra veti hirveät raivarit ja jäi huutelemaan perään pitkäksi aikaa enkä sen jälkeen tupakoijan urallani uskaltanut enää tätä koittaa. Enkä varmaan uskaltaisi enää yrittää ostaa tai pyytää poimia kenenkään omenoitakaan 😅

   Lainaa

  20. Vakaa pussieläin 24.8.2023 10:53
   Tulos: +94 (96 ääntä)
   Meillä ei ole onneksi omenapuita tontin rajan lähellä, mutta vattupuskia on. Yhtenä vuotena äiti ihmetteli, että mitenkä vadelmia tulee niin niukasti, kun aikaisemmin oli näyttänyt siltä, että tulee ihan runsas sato. No, yhtenä päivänä selvisi syy: kaksi keski-iän paikkeilla olevaa naista tuli astiat kourassa parin askeleen verran tontin rajan yli meidän pihan puolelle ja tyytyväisinä alkoivat poimimaan marjoja meidän puskista. Lähtivät pois, kun äitini kävi heille huomauttamassa, ettei ole oikein soveliasta mennä ilman lupaa toisten pihoille. Ja omenoista vielä sen verran, että ainakin täällä, missä asun, on ihmisillä tapana tehdä niin, että jos omat puut tuottavat enemmän omenaa kuin itsellä on tarvetta, laitetaan ylimääräiset omenat koriin portin pieleen ja siihen lappu "Saa ottaa!".

   Lainaa

  21. Peruuttamaton riikinkukko 24.8.2023 11:31
   Tulos: +94 (96 ääntä)
   Kyllä mua ärsytti tänä kesänä, kun naapurin kersat tuli mun pihalle mansikkavarkaisiin. Maistuu ne marjat mullekin, enkä omalla pihallani kasvata mitään yleistä satoa.

   Lainaa

  22. Tulos: +93 (95 ääntä)
   Luulin että se on ihan yleinen sääntö/ yleisiä käytöstapoja, että omenoita ym saa ottaa vain jos siinä on joku kori tai lappu jossa annetaan lupa. Tai sitten kysymällä omistajalta jos tämä on paikalla. (Tossa mokassakin ihmetyttää ettei kysynyt, vaikka omistaja oli itse siinä pihalla!) Marjojen hakeminen toisen marjapuskista vasta onkin töykeää! Sama jos kävis poimimassa toisen istuttamista ruusuista kauneimmat tms.

   Lainaa

  23. Hemmoteltu viikuna 24.8.2023 11:50
   Tulos: +73 (77 ääntä)
   Valvomaton kiivi: Jos omenapuun oksa tulee yleiselle tielle niin se on yleistä omaisuutta. En menis toisten tontille mitään marjoja tai hedelmiä keräilemään, mutta jos käytetään yleistä aluetta niin silloin se on yleistä omaisuutta. Usein näkee että tarkoituksella "jatketaan" sitä omaa tonttia sillä että [...]
   Jokaisenoikeus ei koske viljeltyjä kasveja, ainoastaan luonnonvaraisia.

   Lainaa

  24. Vakava sorsa 24.8.2023 12:44
   Tulos: -57 (65 ääntä)
   Ei tarvi ottaa ilman lupaa tai kehotusta, mutta kävi sääliksi iäkästä rouvaa. :(

   Lainaa

  25. Kuolematon hyeena 24.8.2023 13:14
   Tulos: +77 (79 ääntä)
   Vakava sorsa: Ei tarvi ottaa ilman lupaa tai kehotusta, mutta kävi sääliksi iäkästä rouvaa. 😒
   Ei ikä pyhitä keinoja tai tee motiiveista puhtaita. Yhtä lailla iäkkäät osaavat olla röyhkeitä. Uutisia katsellessa tulee mieleen muutamakin suurvaltajohtaja, nykyinen ja entinen.

   Lainaa

  26. Sairas vesimeloni 24.8.2023 17:23
   Tulos: +27 (31 ääntä)
   Kämänen banaani: Kylläpä se on nykyään herkkää tuo rikosilmoituksella uhkaaminen. Anitalla todellakin meni tunteisiin, akottelemaankin vielä alkoi. Ehkä pitäisi tarkistaa se oma hiekkatilanne kun on niin herkillä.
   Ihana nimimerkki 😍

   Lainaa

  27. Tulos: +31 (33 ääntä)
   Oma periaate: Jos omena on pudonnut ja on kadulla, sen voi ottaa. Puusta ei - paitsi jos puu on julkisella paikalla tai selvästi hylätyn talon pihalla. Siis pystyyn mätänevän talon, ei väliaikaisesti tyhjillään olevan. Usein omenoita saa ilmaiseksi, kun huutelee Facessa. Monilla jää ylimääräisiä, ei kuitenkaan kaikilla eikä joka vuosi.

   Lainaa

  28. Vanhennut mansikka 24.8.2023 18:08
   Tulos: +36 (38 ääntä)
   Valvomaton kiivi: Jos omenapuun oksa tulee yleiselle tielle niin se on yleistä omaisuutta. En menis toisten tontille mitään marjoja tai hedelmiä keräilemään, mutta jos käytetään yleistä aluetta niin silloin se on yleistä omaisuutta. Usein näkee että tarkoituksella "jatketaan" sitä omaa tonttia sillä että [...]
   Ja heti ensimmäisellä virkkeellä metsään.

   Lainaa

  29. Kenkku ampiainen 24.8.2023 19:53
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   Nimi: En oo koskaan pumminut tuikituntemattomalta, mutta ostaa kyllä jonkun kerran ja yleensä tarjosin yhdestä tupakasta 1-2€ koska se on vaan noloa vaivata ihmisiä. Mutta viimeinen kerta kun tätä yritin, niin tämä kyseinen herra veti hirveät raivarit ja jäi huutelemaan perään pitkäksi aikaa enkä sen jälkeen tupakoijan [...]
   Miten mulla tuli tästä muistikuva, että ennen (joskus markka-aikaan varmaan) jossain kiskoilla tai baareissa oli myynnissä irtotupakkaa, sait ostaa yhden tai enemmän. Lieneekö ihan todellinen muisto?

   Lainaa

  30. Tulos: +15 (17 ääntä)
   Kenkku ampiainen: Miten mulla tuli tästä muistikuva, että ennen (joskus markka-aikaan varmaan) jossain kiskoilla tai baareissa oli myynnissä irtotupakkaa, sait ostaa yhden tai enemmän. Lieneekö ihan todellinen muisto?
   On todellinen muisto.

   Lainaa

  31. Nuutunut kivi 24.8.2023 20:51
   Tulos: +30 (36 ääntä)
   Hemmoteltu viikuna: Jokaisenoikeus ei koske viljeltyjä kasveja, ainoastaan luonnonvaraisia.
   Ei luonnonvaraisistakaan puista saa poimia asioita. Maahan pudonneita saa ottaa, suoraan puusta ei, esim. käpyjä, oksia, naavaa. Omenoista en ole ihan varma, kun luonnonvaraisia metsäomenapuita kasvaa vain Ahvenanmaalla.

   Lainaa

  32. Kujeileva apina 25.8.2023 0:41
   Tulos: +25 (27 ääntä)
   Täällä päin on joillain sellanen tapa, että tuo kevyenliikenteen väylälle omenoita ja yks toinen pitää pihatiensä vieressä omenalaatikoita ja siitä saa napata mukaansa. Arvostan tätä. Mutta sitä en arvosta, että toisen pihalta lähettäs, varsinkaan lupaa kysymättä, poimimaan omenoita tai marjoja. Olipa vanha tai nuori, niin sen verran kunnioitusta pitää olla muita kohtaan. Ja ikäihmistenkin on ymmärrettävä, että kunnioitus on heidänkin ansaittava. Jos käyttäyty epäkohteliaasti, turha odottaa muilta kunnioitusta silloin.

   Lainaa

  33. Peruuttamaton kolibri 25.8.2023 1:04
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Kenkku ampiainen: Miten mulla tuli tästä muistikuva, että ennen (joskus markka-aikaan varmaan) jossain kiskoilla tai baareissa oli myynnissä irtotupakkaa, sait ostaa yhden tai enemmän. Lieneekö ihan todellinen muisto?
   Oikein muistat. Olin 90-luvulla töissä pienessä kaupassa, ja siellä myytiin irtotupakoita.

   Lainaa

  34. heimosenkeimo 25.8.2023 3:51
   Tulos: -10 (40 ääntä)
   Mun lapsuuskodin naapuri oli todellinen mulkku. Talvella ei saanut laskea mäkeä siitä mihin se kolas lumet koska siellä oli alla kukkasia. Meidän tontti oli siihen nähden montussa joten helppo työntää naapurin tontille. Sit se jurnuutti aina sillä lumilingolla kun oli senttikin lunta ja piha oli aina aivan mintissä. Sain sellasen käsityksen porukoilta että jos heitän kiven sen ikkunaan nii älä jää kiinni. Teininä sitten muistan kun kaverin kans maattiin selällää katsellen taivasta siä karviaispuskassa poltelleen tupakkaa ja syöden karviaisia kun se kalevi karju rullatuolissaan partsilla että ne on minun marjoja saatana. Syätiin koko puska tyhjäks.

   Lainaa

  35. Oikaistu siili 25.8.2023 7:04
   Tulos: -35 (37 ääntä)
   Nuutunut kivi: Ei luonnonvaraisistakaan puista saa poimia asioita. Maahan pudonneita saa ottaa, suoraan puusta ei, esim. käpyjä, oksia, naavaa. Omenoista en ole ihan varma, kun luonnonvaraisia metsäomenapuita kasvaa vain Ahvenanmaalla.
   Ajatteles jos joku olisi niin pässi, että googlaisi knoppitietoa jotta pääsisi pätemään jollekin feissarimokasivustolle! Eikö olisikin tosi tyhmää?

   Lainaa

  36. Arkkienkeli 25.8.2023 11:57
   Tulos: +27 (27 ääntä)
   Kämänen banaani: Kylläpä se on nykyään herkkää tuo rikosilmoituksella uhkaaminen. Anitalla todellakin meni tunteisiin, akottelemaankin vielä alkoi. Ehkä pitäisi tarkistaa se oma hiekkatilanne kun on niin herkillä.
   Juttu jatkui vielä ryhmässä. Haukkui lopuksi kaikki hu**iksi ja häipyi kun muut uhkasivat rikosilmoituksella XD

   Lainaa

  37. Vakava sorsa 25.8.2023 12:14
   Tulos: -25 (31 ääntä)
   Kuolematon hyeena: Ei ikä pyhitä keinoja tai tee motiiveista puhtaita. Yhtä lailla iäkkäät osaavat olla röyhkeitä. Uutisia katsellessa tulee mieleen muutamakin suurvaltajohtaja, nykyinen ja entinen.
   Enhän mä siitä mitään sanonutkaan. Kävi vaan sääliksi tilannetta, jossa puunomistaja räjähti vähän liikaa. Täysin kuvitteellinen, koska emme tiedä mitä tapahtui. Tämä tuli minun mieleeni ja tuli ikävä fiilis.

   Lainaa

  38. Venttiilitön järvisieni 25.8.2023 14:28
   Tulos: +24 (24 ääntä)
   Keepo: Oma periaate on että saa tulla poimimaan omenoita, viinimarjoja ja karviaisia kuka vaan joka pyytää (kohtuudella toki) mutta kysymättä ei ole mitään asiaa.
   Noinhan se lainkin mukaan menee. Toisen omaisuuteen ei kajota ilman lupaa. Itselle teki aikoinaan häijyä kun ohikulkijat taittelivat (repivät) oksia kukkivasta sireeniaidasta. Luvan pyytäminen erottaa normaalin ihmisen varkaasta.

   Lainaa

  39. Tapetoitu varis 25.8.2023 19:11
   Tulos: +23 (25 ääntä)
   Onkohan Anitan mielestä ok varastaa omena kaupasta, jos varastaa vain yhden?

   Lainaa

  40. Innoton ämpäri 25.8.2023 20:29
   Tulos: +19 (27 ääntä)
   Vakava sorsa: Enhän mä siitä mitään sanonutkaan. Kävi vaan sääliksi tilannetta, jossa puunomistaja räjähti vähän liikaa. Täysin kuvitteellinen, koska emme tiedä mitä tapahtui. Tämä tuli minun mieleeni ja tuli ikävä fiilis.
   No voi hyvänen aika. Julkaisussa lukee vain että vanha rouva kurotti ottamaan omenaa ja omistaja kielsi. Ja sinä pahoitit mielesi koska kuvittelit tilanteen tavalla johon ei mikään julkaisussa viittaa. Tulee mieleen tyypit jotka loukkaantuvat ihmiselle, jos näkevät unta jossa se ihminen sanoo rumasti tms.

   Lainaa

  41. Nuutunut kivi 26.8.2023 12:31
   Tulos: +16 (18 ääntä)
   Oikaistu siili: Ajatteles jos joku olisi niin pässi, että googlaisi knoppitietoa jotta pääsisi pätemään jollekin feissarimokasivustolle! Eikö olisikin tosi tyhmää?
   Ajatteles jos joku oli niin pässi, että kuunteli koulussa mitä kerrottiin jokaisenoikeudesta. Ja kehtasi vielä kertoa sen jollain feissarimokasivustolla. Eikö olisikin tosi tyhmää?

   Lainaa

  42. Hemmoteltu viikuna 26.8.2023 14:19
   Tulos: +15 (15 ääntä)
   Nuutunut kivi: Ei luonnonvaraisistakaan puista saa poimia asioita. Maahan pudonneita saa ottaa, suoraan puusta ei, esim. käpyjä, oksia, naavaa. Omenoista en ole ihan varma, kun luonnonvaraisia metsäomenapuita kasvaa vain Ahvenanmaalla.
   Kyllä saa, jos kyse on luonnonvaraisiata marjoista ja hedelmistä. Esimerkiksi pihlajanmarjoja saat kyllä käydä jokaisenoikeudella puusta poimimassa, kun se kasvaa metsässä eikä siis ole viljelty. Toisen pihapihlajasta ei saa kerätä, edes pihalle astumatta.
   Kävyt, oksat, naavat, silmut, kuusenkerkät ynnä muut ovat asia erikseen, niiden kerääminen puusta ei ole sallittua. Eikä myöskään maasta jäkälän yms. kerääminen. 

   Lainaa

  43. Hemmoteltu viikuna 26.8.2023 14:27
   Tulos: +14 (14 ääntä)
   Hemmoteltu viikuna: Kyllä saa, jos kyse on luonnonvaraisiata marjoista ja hedelmistä. Esimerkiksi pihlajanmarjoja saat kyllä käydä jokaisenoikeudella puusta poimimassa, kun se kasvaa metsässä eikä siis ole viljelty. Toisen pihapihlajasta ei saa kerätä, edes pihalle astumatta. Kävyt, oksat, naavat, silmut, kuusenkerkät ynnä muut ovat [...]
   Jälkimmäiseen kappaleeseen vielä lisäys, että ei ole sallittua ilman maanomistajan lupaa. Jos haluaa kerätä vaikka kuusenkerkkiä kokkailuun tai jäkälää askarteluun, niin toki maanomistajalta voi asiaa kysyä.

   Lainaa

  44. Varjoissa hiipivä stalkkeri 26.8.2023 22:01
   Tulos: +14 (14 ääntä)
   Arkkienkeli: Juttu jatkui vielä ryhmässä. Haukkui lopuksi kaikki hu**iksi ja häipyi kun muut uhkasivat rikosilmoituksella XD
   Ei hän poistunut, hänet poistettiin. Ja ko. keskustelussa oli todella paljon muutakin karsittavaa. Kävi tunteisiin, monella.

   Lainaa

  45. Tarvittava hai 27.8.2023 10:24
   Tulos: +17 (19 ääntä)
   Varjoissa hiipivä stalkkeri: Ei hän poistunut, hänet poistettiin. Ja ko. keskustelussa oli todella paljon muutakin karsittavaa. Kävi tunteisiin, monella.
   Kylläpä yksi kämänen omppu aiheutti kaaosta ja yksi hu**itteleva Anita sai banaaniakin 😀.

   Lainaa

  46. Tulos: +13 (13 ääntä)
   Toj Karin: Ei ihan liity aiheeseen, mutta itsellä on vähän samanlainen periaate tupakan kanssa. Jos joku tuntematon tulee pummimaan tupakkaa, pyydän siitä aina 50c. Jos se taas tulee kohteliaasti pyytämään kolikoiden kanssa jos voisi ostaa, annan ilmaiseksi.
   Itse yleensä ulkomailla (jossa pääsääntöisesti tupakka halvempaa) pidin tapana antaa kaikille jotka pyysivät. Sitten kerran eräs herrasmies tuli pummaamaan röökiä ja annoin... hän todellakin oli niin röyhkeä että avasi oman lähes täyden askinsa minun edessäni ja sujautti sen sinne muiden sekaan. Tämän Kroatialaisen herrasmiehen ansiosta moni savuja tarvitseva on jäänyt ilman koska siihen loppui anteliaisuuteni.

   Lainaa

  47. Aiheeton hamsteri 28.8.2023 22:42
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Kouluttamaton muurahainen: Anitaa ei varmaan haittaa, jos mä ryöstän sen kaikki rahat, kun onhan maailmassa rahaa vaikka kuinka. Ikävä ajatus, että täällä tosiaan on ihmisiä, joiden mielestä toiselta varastaminen on ihan ok, siitä ei saisi edes huomauttaa tai harmistua. Jos se kerran on vain yksi omena, niin voisiko [...]
   Eikös jäteasemalle, vahalta nimeltään kaatopaikka, viedyt omenat ole jäteaseman omaisuutta? Kuten kaikki muukin romu ja roska. Näin ollen sieltäkin viedyt omenat ovat varastettuja.

   Lainaa

  48. Aiheeton hamsteri 28.8.2023 22:45
   Tulos: +10 (16 ääntä)
   Venttiilitön järvisieni: Noinhan se lainkin mukaan menee. Toisen omaisuuteen ei kajota ilman lupaa. Itselle teki aikoinaan häijyä kun ohikulkijat taittelivat (repivät) oksia kukkivasta sireeniaidasta. Luvan pyytäminen erottaa normaalin ihmisen varkaasta.
   Vähän aiheen sivusta, mutta eikös sireeni ole se mikä huutaa esimerkiksi hälytysajoneuvon katolla? Syreeni on puuvartinen kasvi, jota voidaan kasvattaa pensaana tai puuna.

   Lainaa

  49. Ainoa dinosaurus 29.8.2023 0:19
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Valvomaton kiivi: Jos omenapuun oksa tulee yleiselle tielle niin se on yleistä omaisuutta. En menis toisten tontille mitään marjoja tai hedelmiä keräilemään, mutta jos käytetään yleistä aluetta niin silloin se on yleistä omaisuutta. Usein näkee että tarkoituksella "jatketaan" sitä omaa tonttia sillä että [...]
   Se tie on tiekunnan tai tienpitäjän aluetta, ei sun. Joten jätä katkomatta ne, toope.

   Lainaa

  50. Vakava sorsa 29.8.2023 8:15
   Tulos: -11 (13 ääntä)
   Innoton ämpäri: No voi hyvänen aika. Julkaisussa lukee vain että vanha rouva kurotti ottamaan omenaa ja omistaja kielsi. Ja sinä pahoitit mielesi koska kuvittelit tilanteen tavalla johon ei mikään julkaisussa viittaa. Tulee mieleen tyypit jotka loukkaantuvat ihmiselle, jos näkevät unta jossa se ihminen sanoo rumasti tms.
   Niin, mulla on mielikuvitus, mitä sitten? Aika helposti vetäisit nyt omenan nokkaasi asiasta. :D

   Lainaa

  51. Tulos: +6 (6 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: Anitaa ei varmaan haittaa, jos mä ryöstän sen kaikki rahat, kun onhan maailmassa rahaa vaikka kuinka. Ikävä ajatus, että täällä tosiaan on ihmisiä, joiden mielestä toiselta varastaminen on ihan ok, siitä ei saisi edes huomauttaa tai harmistua. Jos se kerran on vain yksi omena, niin voisiko [...]
   Kyllähän näitä löytyy nykysin aika paljon joiden mielestä esim. myymälävarkaus on ihan ok homma. Suurin osa tosin kuvittelee että ne varastaa nälkäänsä jotaki makaronia sieltä 😂

   Lainaa

  52. Kirpeä ahven 29.8.2023 15:51
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Nuutunut kivi: Ei luonnonvaraisistakaan puista saa poimia asioita. Maahan pudonneita saa ottaa, suoraan puusta ei, esim. käpyjä, oksia, naavaa. Omenoista en ole ihan varma, kun luonnonvaraisia metsäomenapuita kasvaa vain Ahvenanmaalla.
   Luulisin että luonnossa kasvavat omenat menevät jokamiehenoikeuksiin kuten katajanmarjatkin, mutta en kyllä varmaksi uskaltaisi luvata.

   Lainaa

  53. Tylsä perhonen 29.8.2023 22:08
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Nimi: En oo koskaan pumminut tuikituntemattomalta, mutta ostaa kyllä jonkun kerran ja yleensä tarjosin yhdestä tupakasta 1-2€ koska se on vaan noloa vaivata ihmisiä. Mutta viimeinen kerta kun tätä yritin, niin tämä kyseinen herra veti hirveät raivarit ja jäi huutelemaan perään pitkäksi aikaa enkä sen jälkeen tupakoijan [...]
   Itse pidin aina tupakoitsijoiden välisenä myötämielisyytenä, että yhden voi aina tarjota, jos joku pyytää. Ei niitä kuitenkaan koko aikaa tarvinnut jaella, niin menkööt.  Ärsyttävänä poikkeuksena sitten ne joille yksi ei riittänyt, esim työkaveri pummi joka arkipäivä pari, koska "oli lopettamassa niin ei voi ostaa"

   Lainaa

  54. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: Anitaa ei varmaan haittaa, jos mä ryöstän sen kaikki rahat, kun onhan maailmassa rahaa vaikka kuinka. Ikävä ajatus, että täällä tosiaan on ihmisiä, joiden mielestä toiselta varastaminen on ihan ok, siitä ei saisi edes huomauttaa tai harmistua. Jos se kerran on vain yksi omena, niin voisiko [...]
   Niin, jos joku olis mun pikku omenapuun ensimmäisen hedelmän hakenut, ketuttais. Jos se olis 30 vuotta vanhempi ja omenoita olis sata, ei ehkä haittais yhtä paljon kuin periaatteesta.

   Lainaa

  55. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Kirpeä ahven: Luulisin että luonnossa kasvavat omenat menevät jokamiehenoikeuksiin kuten katajanmarjatkin, mutta en kyllä varmaksi uskaltaisi luvata.
   Tiedän mountain hylättyä taloa joiden pihassa on vielä hedelmäpuita ja marjapensaita, eikä kukaan käy. Teknisesti on kait laitonta, mutta jollei kukaan muukaan hae, onko se rikos? Vielä ei ole omalle kohdalle käynyt kiusaus.

   Lainaa

  56. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Itseasiassa: Lapsena ainakin meillä oli tapana lähteä omenavarkaisiin, joita kutsuttiin omppukaisiksi. Että niin yleinen tapa se oli. Enää en poimisi jonkun pihasta omenia. Niitä halutessa voi huudella vaikka puskaradiossa, jos joku haluaisi antaa ylimääräisiä.
   Itse ei koskaan tarvinnut pikkutyttönä varastaa omenoita, naapurit kun antoivat minun poimia muutaman heidän omenapuustaan aina silloin tällöin. Pariskunnan mies kävi jopa parikymmentä vuotta myöhemmin tuomassa meille kassillisen niitä omenoita, kun olisivat muuten menneet haaskuuseen.
   Mies joutui vanhainkotiin pari vuotta sitten ja talon uudet omistajat kaatoivat sen omenapuun. Siinä meni noin satavuotias omenapuu ja tuhottiin arvokas, vanha kotimainen omenalajike.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kuva, kännykkä, letut, omenapuu, omenat, omenavaras, vohvelit