Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mitä tänään syötäisiin? Osa 90

Kalat eivät menesty väärin tehdyssä keitossa.
Mitä tänään syötäisiin? Osa 90

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 63 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Yötön taikuri 22.8.2023 0:16
   Tulos: +475 (495 ääntä)
   Brovo.

   Lainaa

  2. Tulos: -93 (307 ääntä)
   Olen kyllä suuri kalan ja kalakeiton ystävä, mutta toi lautanen näyttää jonkun jokipeikon ruualta. Nii ja kyllä se on kirkas liemi paras kalakeitossa, ellei kala ole lohta.

   Lainaa

  3. Harmiton näyttelijä 22.8.2023 0:27
   Tulos: +267 (267 ääntä)
   Leppoisa meno LEIVONTA JA KORISTELU ryhmässä, kunhan vaan maksaa verot, muuten hovissa tavataan.

   Lainaa

  4. Laskuvarjoton ämpäri 22.8.2023 0:41
   Tulos: +104 (108 ääntä)
   Voiko possupihviä syödä ruskean kastikkeen kanssa?

   Lainaa

  5. Reiätön seepra 22.8.2023 0:53
   Tulos: -146 (190 ääntä)
   Miksei voi kaverille vain sanoa että kiitos en tarvitse mitään näistä pullista. Helpompi ja mukavampi kaikille kun autetaan vastavuoroisesti ja pyyteettömästi ystäviä. Tuossa kuitenkaan kulut ei varmasti oo enempää ku 5e.😅

   Lainaa

  6. Joidenkin mielestä varis 22.8.2023 0:56
   Tulos: -76 (128 ääntä)
   Brovo kuuluisi kirjoittaa "browo", mutta Katja ei varmaan tunne termin alkuperää. Sehän tulee nettitrollien työkalusta selaimesta eli browserista. Jo 1990-luvulla Mosaicilla ja Netscape Navigatorilla tehtiin muutamia legendaarisia browoja, joita internetin pioneerit yhä muistelevat palstoillaan.

   Lainaa

  7. Kasviton omena 22.8.2023 1:09
   Tulos: +205 (207 ääntä)
   Saakatti: Olen kyllä suuri kalan ja kalakeiton ystävä, mutta toi lautanen näyttää jonkun jokipeikon ruualta. Nii ja kyllä se on kirkas liemi paras kalakeitossa, ellei kala ole lohta.
   Makuasioita. Itse en ole koskaan liiemmin pitänyt kirkasliemisestä kalakeitosta.

   Lainaa

  8. Tornipöllö 22.8.2023 1:23
   Tulos: +178 (178 ääntä)
   "Kunnianloukkausasioita täällä TAAS"? Leivonta ja koristelu -ryhmä on ilmeisesti yllättävän raadollinen paikka.

   Lainaa

  9. Juoppo hamsteri 22.8.2023 1:51
   Tulos: +46 (140 ääntä)
   Ei kai toi muikkusoppa oo tosissaan tehty? Nykyään on harmillisen vaikea erottaa trollia ja oikeasti vähälahjaista. Perunat oli sentään kuorinut ja pilkkonut.

   Lainaa

  10. Puristettu sankari 22.8.2023 2:39
   Tulos: +60 (62 ääntä)
   Laskuvarjoton ämpäri: Voiko possupihviä syödä ruskean kastikkeen kanssa?
   Voi. Ja nautaa salaatin kanssa.

   Lainaa

  11. Puoliväljä orja 22.8.2023 2:50
   Tulos: -11 (49 ääntä)
   Kunnon paksua keittoa sen olla pitää. Maitoa, kermaa ja koskenlaskijaa. "Hapanta ja paksua, Maan ja lannan tuoksua, Tummaa, verenlämpöistä"

   Lainaa

  12. Säädötön rätti 22.8.2023 2:53
   Tulos: +56 (78 ääntä)
   Joidenkin mielestä varis: Brovo kuuluisi kirjoittaa "browo", mutta Katja ei varmaan tunne termin alkuperää. Sehän tulee nettitrollien työkalusta selaimesta eli browserista. Jo 1990-luvulla Mosaicilla ja Netscape Navigatorilla tehtiin muutamia legendaarisia browoja, joita internetin pioneerit yhä muistelevat palstoillaan.
   No mutta tämähän on paskapuhetta.

   Lainaa

  13. Tulos: +214 (218 ääntä)
   Mistä helkkarista kenellekään tulee edes mieleen ruveta kertomaan toiselle, millaista keittoa hänen pitäisi syödä? Luoja.

   Lainaa

  14. Pöhlä rotta 22.8.2023 5:32
   Tulos: +73 (87 ääntä)
   Reiätön seepra: Miksei voi kaverille vain sanoa että kiitos en tarvitse mitään näistä pullista. Helpompi ja mukavampi kaikille kun autetaan vastavuoroisesti ja pyyteettömästi ystäviä. Tuossa kuitenkaan kulut ei varmasti oo enempää ku 5e.😅
   Viinepäivinä pelkkä sähkö siirtoineen enemmän kuin 5€ ;-)

   Lainaa

  15. Astmasta kärsivä hevonen 22.8.2023 5:53
   Tulos: +54 (56 ääntä)
   Borvoosta päivää?

   Lainaa

  16. Tukintolvana 22.8.2023 6:00
   Tulos: +76 (78 ääntä)
   Mereneläväpizza voi olla Teijalle ylitsepääsemätön asia. Kaikki on väärin.

   Lainaa

  17. Tämmönen metso 22.8.2023 6:26
   Tulos: +33 (37 ääntä)
   Laskuvarjoton ämpäri: Voiko possupihviä syödä ruskean kastikkeen kanssa?
   Voi, jos se ei ole kuravelliä.

   Lainaa

  18. Näkinkenkiä keräilevä alligaattori 22.8.2023 7:55
   Tulos: -22 (70 ääntä)
   Kyllähän "provo" tulee provosoinnista, eli kiihottaa, yllyttää, johdatella.

   Lainaa

  19. Tulos: +65 (91 ääntä)
   Reiätön seepra: Miksei voi kaverille vain sanoa että kiitos en tarvitse mitään näistä pullista. Helpompi ja mukavampi kaikille kun autetaan vastavuoroisesti ja pyyteettömästi ystäviä. Tuossa kuitenkaan kulut ei varmasti oo enempää ku 5e.😅
   Aika pienellä tuntipalkalla oot valmis tekemään töitä.

   Lainaa

  20. Ärsyttävä delfiini 22.8.2023 8:21
   Tulos: +26 (64 ääntä)
   Ei niillä sioilla ole tilaa pyöriä yhtään missään.

   Lainaa

  21. Tulos: +80 (88 ääntä)
   Näkinkenkiä keräilevä alligaattori: Kyllähän "provo" tulee provosoinnista, eli kiihottaa, yllyttää, johdatella.
   Joo mut siinä lukee "brovo", ja mitä ihmeen kiihottamisyllyttämistä on kysyä paljonko korvapuustien leipomisesta kehtaa pyytää vaivanpalkkaa? Tai no, pitäisi ehkä kysyä Petriltä. Minusta todella reilua kaverilta tarjota palkkaa kun kerran haluaa tilata satsin korvapuusteja. Veikkaisin keskutelun menneen niin, että kaveri haluaa antaa vaivanpalkkaa, muttei tiedä paljonko on sopivasti niin hän on kysynyt Katjalta, että paljonko velottaisi korvapuusteista. Katja ei tiedä leivonnaisten hinnoittelusta, joten hän kysyy leivontaryhmästä. Vaikka minustakin on mukava tehdä kavereille palveluksia, niin on ihan hyvien tapojen mukaista tarjota maksua tuollaisista "tilaustöiden" tekemisestä. Hyvä ystävä ei lokkeile, ja hyvä ystävä voi myös ehdottaa vastapalvelusta korvaukseksi, jos se sattuu sopimaan siihen tilanteeseen. Ja ihan oikeesti nyt mitään verottajaa kiinnosta jos kaveri maksaa toiselle pari kymppiä korvapuusteista. Ihan hyvä, ettei sokeasti vaan olla tukemassa harmaata taloutta mut joku järki tähänkin asiaan.

   Lainaa

  22. Reseptivapaa Dinosaurus 22.8.2023 9:01
   Tulos: +115 (137 ääntä)
   Kirkasta tai kermaista, ihan sama, mutta eikö ketään muuta häiritse nuo kokonaiset kalat keitossa?

   Lainaa

  23. Tulos: +29 (51 ääntä)
   Reseptivapaa Dinosaurus: Kirkasta tai kermaista, ihan sama, mutta eikö ketään muuta häiritse nuo kokonaiset kalat keitossa?
   Ei ne kokonaisia ole. Päät puuttuu. Muikuthan perataan puhkomalla eli katkaistaan pää ja vedetään samalla sisälmykset ulos. Ei niitä sen enempää yleensä pilkota ruoaksi laittaessa.

   Lainaa

  24. Massiton päärynä 22.8.2023 9:24
   Tulos: +32 (38 ääntä)
   Reseptivapaa Dinosaurus: Kirkasta tai kermaista, ihan sama, mutta eikö ketään muuta häiritse nuo kokonaiset kalat keitossa?
   Kai ne kalat on edes kypsennetty?

   Lainaa

  25. Itseasiassa 22.8.2023 9:25
   Tulos: +50 (64 ääntä)
   Reiätön seepra: Miksei voi kaverille vain sanoa että kiitos en tarvitse mitään näistä pullista. Helpompi ja mukavampi kaikille kun autetaan vastavuoroisesti ja pyyteettömästi ystäviä. Tuossa kuitenkaan kulut ei varmasti oo enempää ku 5e.😅
   Ootko niitä jotka mielellään ottavat "ystäviltä" palveluksia vastaan, mutta itse unohdat osallistua, kun muut tarvitsevat jotain. Tyypillisesti lokeille muiden panos on aina hyvin pieni, oma lähes mittaamattoman suuri jos sitä edes viitsii muille antaa.

   Lainaa

  26. Itseasiassa 22.8.2023 9:28
   Tulos: +34 (44 ääntä)
   Mä lopetan koko kalakeiton syönnin. Yleensä kun teen kirkkaan liemen, jossa on makuna sitruunaa, tai tomaattipohjaisen. Millä oikeudella sekoitan noiden pienten kalojen biojätteessä olevat päät laittamalla niitä väärään liemeen?

   Lainaa

  27. Litteä roska 22.8.2023 9:53
   Tulos: +82 (92 ääntä)
   Miten jotkut on niin röyhkeitä, että ajattelevat sen olevan ihan ok, että pyytää kaveria leipomaan jotain pullia eikä maksa siitä mitään vaivanpalkkaa (tai sovi jotain vastapalvelusta)? Ei siinä mitään jos toinen toteaa, että ei tarvitse rahaa vaan hoitaa homman ns. lahjana. Mutta sen ei todellakaan pitäisi olla mikään oletus. Älkää käyttäkö ihmisiä hyväksi! >:(

   Lainaa

  28. Pilkkopimeä joutsen 22.8.2023 9:57
   Tulos: +78 (84 ääntä)
   Näkinkenkiä keräilevä alligaattori: Kyllähän "provo" tulee provosoinnista, eli kiihottaa, yllyttää, johdatella.
   Ja "brovo" tulee brovosoinnista eli giihottaa, ulluttaa, ja jöhdätellä. Selkis.

   Lainaa

  29. Hontelo ahma 22.8.2023 10:00
   Tulos: +107 (111 ääntä)
   Mutta siis "kala kasvaa ja elää vedessä"? Ei kai sen siellä keitossa varsinaisesti olekaan enää tarkoitus elää ja kasvaa, joten eikö se maito tai kerma senkin puolesta ihan hyvin käy. Akvaariot on toki sitten asia erikseen, ei maitoa tai kermaa sinne.

   Lainaa

  30. Vaikea sirkka 22.8.2023 10:19
   Tulos: +40 (46 ääntä)
   Saakatti: Olen kyllä suuri kalan ja kalakeiton ystävä, mutta toi lautanen näyttää jonkun jokipeikon ruualta. Nii ja kyllä se on kirkas liemi paras kalakeitossa, ellei kala ole lohta.
   Muikku on lohikala...

   Lainaa

  31. Peruuttamaton riikinkukko 22.8.2023 10:53
   Tulos: +32 (44 ääntä)
   Reseptivapaa Dinosaurus: Kirkasta tai kermaista, ihan sama, mutta eikö ketään muuta häiritse nuo kokonaiset kalat keitossa?
   Ei ne ole kokonaisia. Niiltä on pää ja sisäelimet poistettu. Se on ihan normaali tapa perata muikut.

   Lainaa

  32. Ankea omena 22.8.2023 11:11
   Tulos: +5 (33 ääntä)
   Saakatti: Olen kyllä suuri kalan ja kalakeiton ystävä, mutta toi lautanen näyttää jonkun jokipeikon ruualta. Nii ja kyllä se on kirkas liemi paras kalakeitossa, ellei kala ole lohta.
   Paketti lastenkoskijaa saa liemen maistumaan, ja ei ole enää kirkasta.

   Lainaa

  33. Tulos: +18 (22 ääntä)
   Säädötön rätti: No mutta tämähän on paskapuhetta.
   No tohon ei kyllä ole enää mitään lisättävää :D

   Lainaa

  34. Kutsumaton pöllö 22.8.2023 12:05
   Tulos: +17 (27 ääntä)
   Reseptivapaa Dinosaurus: Kirkasta tai kermaista, ihan sama, mutta eikö ketään muuta häiritse nuo kokonaiset kalat keitossa?
   Muikkukeittoon en kyllä ole ikinä nähnyt paloiteltavan niitä kaloja ja melko monen eri tekijän keittoa syönyt.

   Lainaa

  35. Vastasyntynyt appelsiini 22.8.2023 12:23
   Tulos: +3 (25 ääntä)
   Peruuttamaton riikinkukko: Ei ne ole kokonaisia. Niiltä on pää ja sisäelimet poistettu. Se on ihan normaali tapa perata muikut.
   Miksi pyrstöevää ei poisteta?

   Lainaa

  36. It's a deal 22.8.2023 12:47
   Tulos: +12 (16 ääntä)
   "Miksi pyydät palkkaa ihmiseltä, joka ei vain osaa tai ehdi tehdä itse ja tilaa työn sinulta?" Eikä aleta nyt kieltämään mitään sanoja tai välimerkkien käyttötapoja, Satulta on kiellettävä kaikki kirjoittaminen päiväkirjaa myöten, senkin saattaa joku joskus nähdä. Ehkis. Sitten nämä kaikki veroista nillittäjät, jos joku tienaa kympin parin tunnin hommasta. Lakivalistuksen sijasta heistä pitäisi trollata pihalle kaikki halu kommentoida ikinä mihinkään esim. seuraavilla: "Mieheni on Porvoon verotoimistossa töissä ja hän sanoi, että leipominen on aina verovapaata." "Tein eilen talkoohommina Nilsiän kunnanvaltuuston kesämökille kaikki tarjoilut, sain 1000 euroa." "En usko veroihin, pyytäkööt jos haluavat, mihinkään en jaksa ilmoitella."

   Lainaa

  37. Shokeeraava huonekalu 22.8.2023 13:55
   Tulos: -11 (35 ääntä)
   Saakatti: Olen kyllä suuri kalan ja kalakeiton ystävä, mutta toi lautanen näyttää jonkun jokipeikon ruualta. Nii ja kyllä se on kirkas liemi paras kalakeitossa, ellei kala ole lohta.
   En ole ikinä tehnyt tai edes nähnyt (Suomessa ainakaan) kalakeittoa jossa olisi kirkas liemi. Yhdistän omassa päässäni sen enemmän sellaisiin rasvaisiin proteiineihin kuten nakkeihin tai punaiseen lihaan ylipäänsä. Tämä nyt on ihan täysin oma mielipiteeni ja makuasia, mutta mielestäni kala kuin kala (ja kana) hyötyy enemmän maitoon tai kermaan pohjautuvasta liemestä toisin kuin punainen liha joka jo ennestään on aika tuhtia.

   Lainaa

  38. Maksettu harakka 22.8.2023 13:58
   Tulos: +26 (30 ääntä)
   Vastasyntynyt appelsiini: Miksi pyrstöevää ei poisteta?
   Koska se on syötävä osa kalaa. Paistetuissa ainakin mukavan rapea. En tosin tiedä miten se käyttäytyy keitossa, muuttuuko lötköksi tms

   Lainaa

  39. Tulos: +29 (33 ääntä)
   Kun joku oikein provosoi voi taputtaa käsiä yhteen ja huutaa browoo! Browoo!

   Lainaa

  40. Tulos: +26 (30 ääntä)
   Reseptivapaa Dinosaurus: Kirkasta tai kermaista, ihan sama, mutta eikö ketään muuta häiritse nuo kokonaiset kalat keitossa?
   Joo, ennenku luin kommentit nii oletin niitten liittyvän siihen ku on aika kookkaita nuo "kalapalat" keitossa, mutta olin sittenkin väärässä. Toki mikässiinä jos haluaa ne syyä ton kokosina, mutta itestä tuntuis väärältä jättää nuin isoiksi. Kukin tyylillään

   Lainaa

  41. Vinkeä metso 22.8.2023 15:18
   Tulos: +49 (55 ääntä)
   Reiätön seepra: Miksei voi kaverille vain sanoa että kiitos en tarvitse mitään näistä pullista. Helpompi ja mukavampi kaikille kun autetaan vastavuoroisesti ja pyyteettömästi ystäviä. Tuossa kuitenkaan kulut ei varmasti oo enempää ku 5e.😅
   Et viittis tehdä mulle isoa vuokaa lasagnea, kun en itse osaa ja jaksa? Ei kai siitä tarvi mitään maksaa? Saat hyvän mielen ja minä mahan täyteen parina kolmena päivänä. Win win.

   Lainaa

  42. Tulos: +22 (30 ääntä)
   Reiätön seepra: Miksei voi kaverille vain sanoa että kiitos en tarvitse mitään näistä pullista. Helpompi ja mukavampi kaikille kun autetaan vastavuoroisesti ja pyyteettömästi ystäviä. Tuossa kuitenkaan kulut ei varmasti oo enempää ku 5e.😅
     No voin sanoa miksei. Tai siis, miksi vaatisin saada maksaa ainakin jotain, mikäli kyse olisi jostain julkisesta (ja sitähän FB-keskustelut ovat). Yksityisesti kyllä teen kavereilleni palveluksia (kävin juuri auttamassa muutossa, ja kävi ilmi, että oli sitten kaljaa ja pitsaa, mutta sitä en tiennyt lupautuessani). Siksihän kaverit on. 
     Mutta. Jos netti saa päähänsä, että joku leipoo/ koodaa/ laittaa hiuksia/ vahtii lapsia/ mitänytikinätahansa saa keksiä aivan ilmaiseksi ja vastikkeetta, niin sitten sillä ystävälläni olisi jono kaksi kertaa korttelin ympäri: "Tee nyt mullekin toi ilmaiseksi, no mikset, teit tollekin". Miksi toivoisin sellaista riesaa jollekulle, joka juuri teki minulle palveluksen? Vaikka maksusta olisi kieltäydyttykin, niin maksaisin silti, tai ainakin väittäisin sivullisille maksaneeni, ihan vain että alkuperäinen tekijä saisi lokeilta rauhan.

   Lainaa

  43. Tajuton kani 22.8.2023 16:54
   Tulos: +19 (21 ääntä)
   Pilkkopimeä joutsen: Ja "brovo" tulee brovosoinnista eli giihottaa, ulluttaa, ja jöhdätellä. Selkis.
   Spurdo Spärde hyvägsyy :DDD

   Lainaa

  44. TheMercenary89 22.8.2023 17:09
   Tulos: +46 (50 ääntä)
   Itseäni aina pyydettiin lastenvahdiksi, kun "olethan sie lasten kanssa töissäkin" ja "siehän sen vasta osaatkin kun oot siihen koulutettu". Varhaiskasvatuksen opettaja siis olen koulutukseltani. Mitään tästä ei koskaan olisi tarvinnut maksaa koska "siehän pidät lapsista". Kyselyt loppuivat kun ilmoitin että 50€/tunti voin tullakin...

   Lainaa

  45. Tulos: -4 (16 ääntä)
   Kyllä mikä vain kalakeitto kuuluu kuohukermaan tehdä. Piste.

   Lainaa

  46. Tulos: +18 (20 ääntä)
   Reiätön seepra: Miksei voi kaverille vain sanoa että kiitos en tarvitse mitään näistä pullista. Helpompi ja mukavampi kaikille kun autetaan vastavuoroisesti ja pyyteettömästi ystäviä. Tuossa kuitenkaan kulut ei varmasti oo enempää ku 5e.😅
   Jos tuossa halutaan tehdä ns. kauppaa molemmin puolin. Toinen haluaa leivontataidoista ja siihen käytetystä ajasta sekä tarvikkeista pienimuotoisen korvauksen ja toinen haluaa pullaa ja antaa siitä korvauksen eikä kykene sitä muutoin järkevästi antamaan kuin rahalla niin miksi pitäisi edes yrittää keksiä mitään muuta? Jos kaverisi haluaa ostaa sinun autosi niin sanotko että et tarvitse mitään rahaa ja voit huollattaa sen vielä päälle koska hän on sinun kaveri. Varmaan kumminkin 20v myöhemmin palvelut ovat suurinpiirtein samassa jamassa. Tai sitten ei. Raha on aika vanha keksintö ja melko kätevä. En ymmärrä miksi sitä ei voisi käyttää myös kavereiden välisissä kaupoissa vaan palvelu sekä tuote pitäisi antaa ilmaiseksi (odottaen että ehkä palvelukset menevät tasan eikä kummallekaan ikinä jää mitään hampaankoloon) koska kaveri. Taidat olla niitä aina saajapuolella olevia tyyppejä jotka ei ymmärrä että vitonen on verrattain iso raha tilanteesta riippuen. Esimerkiksi jos sinulla on valtava nälkä ja olet menossa kauppaan niin siinä on aika iso ero onko sinulla lompakossa 5e vai ei mitään. Ja jos sinulle on ok leipoa ilmaiseksi aina pyydettäessä kaverille niin ota yhteyttä minuun. Kavereita eikä pullaa ole koskaan liikaa.

   Lainaa

  47. Syyntakeeton mustikkamehukeitto 23.8.2023 0:27
   Tulos: +11 (11 ääntä)
   bleb: Joo mut siinä lukee "brovo", ja mitä ihmeen kiihottamisyllyttämistä on kysyä paljonko korvapuustien leipomisesta kehtaa pyytää vaivanpalkkaa? Tai no, pitäisi ehkä kysyä Petriltä. Minusta todella reilua kaverilta tarjota palkkaa kun kerran haluaa tilata satsin korvapuusteja. Veikkaisin keskutelun menneen niin, että [...]
   Tuo Petri taisi olla Katjan puoliso. Tuohon ensimmäiseen keskusteluun tuli ohjeita miten ihmiset, jotka myyvät leipomuksensa verottajan ohjeiden mukaan (niin kuin virallisesti kaikki ekstratulot tulisi ilmoittaa, eri asia on, että se ei vaikuta käytännössä mihinkään kun puhutaan muutamista leivonnaisista tai sukista) laskevat maksun suuruuden. Tästä yllättäen Katja sitten veti herneen nenään, että eihän hän ala verottajalle ilmoittamaan mitään muutamasta pullasta ja poisti koko keskustelun.
   Myöhemmin samana päivänä Petri liittyi ryhmään ja aukaisi suunsa heti tällaisella ystävällisellä uhkailulla, ilmeisesti kostona puolisonsa pullanleivonnan hankaloittamisesta. 🤷

   Lainaa

  48. Jakoon laitettu tyyny 23.8.2023 1:30
   Tulos: +1 (9 ääntä)
   Canna browosoi.

   Lainaa

  49. Höyrystetty kilpikonna 23.8.2023 6:27
   Tulos: -36 (40 ääntä)
   TheMercenary89: Itseäni aina pyydettiin lastenvahdiksi, kun "olethan sie lasten kanssa töissäkin" ja "siehän sen vasta osaatkin kun oot siihen koulutettu". Varhaiskasvatuksen opettaja siis olen koulutukseltani. Mitään tästä ei koskaan olisi tarvinnut maksaa koska "siehän pidät lapsista". Kyselyt loppuivat kun ilmoitin että 50€/tunti voin tullakin...
   Sitten heräsit ja päästit kissan ulos.

   Lainaa

  50. Venttiilitön järvisieni 23.8.2023 8:33
   Tulos: +20 (22 ääntä)
   Ketään ei voi haastaa Hovioikeuteen. Riita-asiasta, esim. kunnianloukkauksesta nostetaan kanne Käräjäoikeudessa, jonka ratkaisusta voi kumpi tahansa osapuoli valittaa Hovioikeuteen.

   Lainaa

  51. Tulos: +27 (29 ääntä)
   TheMercenary89: Itseäni aina pyydettiin lastenvahdiksi, kun "olethan sie lasten kanssa töissäkin" ja "siehän sen vasta osaatkin kun oot siihen koulutettu". Varhaiskasvatuksen opettaja siis olen koulutukseltani. Mitään tästä ei koskaan olisi tarvinnut maksaa koska "siehän pidät lapsista". Kyselyt loppuivat kun ilmoitin että 50€/tunti voin tullakin...
   Oikein! 👏👏👏 se että ansaitsee elantonsa tekemällä jotain, ei tarkoita että teen sitä ilmaiseksi vielä vapaa-ajallakin.

   Lainaa

  52. Tulos: +10 (12 ääntä)
   Syyntakeeton mustikkamehukeitto: Tuo Petri taisi olla Katjan puoliso. Tuohon ensimmäiseen keskusteluun tuli ohjeita miten ihmiset, jotka myyvät leipomuksensa verottajan ohjeiden mukaan (niin kuin virallisesti kaikki ekstratulot tulisi ilmoittaa, eri asia on, että se ei vaikuta käytännössä mihinkään kun puhutaan muutamista leivonnaisista tai sukista) [...]
   Jahaa noniin. Hienosti siis vedetty myös Katjalta tämän uuden informaation valossa. Ehkä johtuu siitä kun olen herneille allerginen, mutta itse olisin kiittänyt (erityisesti jos olisin saanut useamman vastauksen ja kaavan laskemiselle) ja poistanut sitten "palkasta" vero-osuuden ja ns. ei-ammattilaisen (oletuksena että tekijä ei ole ammattilainen vaan leipoo esimerkiksi suht hyviä vaan kotona) tekemien tuotteiden kaverialen. Infoa kun pyytää, niin infolla voi tehdä sitten mitä itse lystää, eikä tarvitse nähdä punaista siitä kun joku mainitsee miten he ITSE ilmoittavat verottajalle tulonsa. Mutta feissarimokissahan me ollaan niin mitenkäs muuten hoitaa asiat kuin kiskaista ne herneet nenään nähdessään olemattomia syytöksiä. Toisaalta niitä verottajaintoilijoita on niin paljon, etten olisi ihmeissään jos joku ketjussa olisikin vaatinut jokaikisestä pullasta tarkasti laskettavat vero-osuudet.

   Lainaa

  53. Kofeiiniton haisunäätä 23.8.2023 15:38
   Tulos: +3 (9 ääntä)
   Vinkeä metso: Et viittis tehdä mulle isoa vuokaa lasagnea, kun en itse osaa ja jaksa? Ei kai siitä tarvi mitään maksaa? Saat hyvän mielen ja minä mahan täyteen parina kolmena päivänä. Win win.
   Tottakai voin tehdä, ja tulen vieläpä teille tekemään ja opetan samalla sinullekin niin osaat sitten ensi kerralla itse ;)

   Lainaa

  54. Vuoreton keiju 23.8.2023 17:08
   Tulos: +4 (14 ääntä)
   Syyntakeeton mustikkamehukeitto: Tuo Petri taisi olla Katjan puoliso. [...]
   Taisi olla (mennyt muoto?), eli vieläkö ne on kimpassa vai menikö brovot liian tunteisiin?

   Lainaa

  55. Juu elikkä 23.8.2023 22:55
   Tulos: +15 (17 ääntä)
   Itse ainakin toivoisin että kala ei enää lautasella eläisi tai kasvaisi. Eli taidan valmistaa kermaan.

   Lainaa

  56. Särötön hedelmä 24.8.2023 10:02
   Tulos: -1 (7 ääntä)
   Reseptivapaa Dinosaurus: Kirkasta tai kermaista, ihan sama, mutta eikö ketään muuta häiritse nuo kokonaiset kalat keitossa?
   Ai eikö häiritse? Onneksi en oo aamupalaa vielä syönyt, ois tullut takaisin ylös. Kuvottava keitto todellakin.

   Lainaa

  57. Juoppo lihapulla 24.8.2023 17:50
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   No joo, oisin kyllä ottanu muikuista vähintään peräevät pois. Ja muutenkin laittanut vähän paremmin lusikkaan sopiviksi paloiksi.

   Lainaa

  58. Reiätön seepra 24.8.2023 23:19
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   Oho kylläpä porukalla meni tunteisiin😂 mä oon se tyyppi joka mielellään auttaa ystäviä enkä halua siitä palkkiota, palkkatyöni sitten erikseen. Oon leiponut ystävilleni ja he ovat maksaneet raaka-aineet enkä muuta tarvitse. Vastavuoroisesti lapset ovat olleet pari tuntia hoidossa ystävälläni. En kestäis jos ystäväpiirissäni kaikelle auttamiselle pitäisi aina olla hintalappu. Näitäkin tuttuja löytyy, mutta heidän kanssaan ei tule näitä pyyteettömiä auttamisia tehtyäkään.

   Lainaa

  59. Reiätön seepra 24.8.2023 23:22
   Tulos: +2 (6 ääntä)
   Vinkeä metso: Et viittis tehdä mulle isoa vuokaa lasagnea, kun en itse osaa ja jaksa? Ei kai siitä tarvi mitään maksaa? Saat hyvän mielen ja minä mahan täyteen parina kolmena päivänä. Win win.
   Jos oot mun ystävä niin voin tehdä! En mä tuntemattomille ala (eikä siitä ollut kyse julkaisussa), joulupuuavustukset yms.erikseen sit mutta ehkä tää auttaminen vaan on monelle vieras käsite.

   Lainaa

  60. Syyntakeeton mustikkamehukeitto 25.8.2023 0:40
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Vuoreton keiju: Taisi olla (mennyt muoto?), eli vieläkö ne on kimpassa vai menikö brovot liian tunteisiin?
   Hahah, lipsahti näköjään tuommoinen sanamuoto mikä saa mielikuvituksen liikkeelle! Eihän sitä tiedä, tai sitten Petri oli niin ritarillinen, että rakkaus kukoistaa entistä kuumemmin!

   Lainaa

  61. Vihervä matelija 26.8.2023 0:35
   Tulos: +9 (11 ääntä)
   Eikö kukaan muu laita kalakeittoon kasviksia? Itselläni kun ainakin pisti silmään niiden totaalinen puute tuossa annoksessa. Näyttää siltä, ettei tuossa keitossa ole muuta kuin muikkuja, perunoita ja kermaa.

   Lainaa

  62. Tulos: +7 (7 ääntä)
   TheMercenary89: Itseäni aina pyydettiin lastenvahdiksi, kun "olethan sie lasten kanssa töissäkin" ja "siehän sen vasta osaatkin kun oot siihen koulutettu". Varhaiskasvatuksen opettaja siis olen koulutukseltani. Mitään tästä ei koskaan olisi tarvinnut maksaa koska "siehän pidät lapsista". Kyselyt loppuivat kun ilmoitin että 50€/tunti voin tullakin...
   Mä oon kuvitellut aina että ihmiset kaipaavat vapaalla irtiottoa työstään. Esim sinä haluat rakentaa puuvajan ja raksaukko olla lasten kanssa, tai jotain. Tai sitten se olen minä vaan ja muut toimii erilailla.

   Lainaa

  63. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Yötön taikuri: Brovo.
   Kirjoittaakohan provokaationkin muodossa brovogaatio?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kalakeitto, kalat, kerma, kirkas, korvapuustit, kuva, leivontaryhmä, liemi, maito, verot, vesi