Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Ihana kielemme, osa 19

Osaako joku suomentaa tämän? En puhu emojikieltä.
Ihana kielemme, osa 19

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 42 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Vahva pupu 10.8.2023 0:25
      Tulos: +149 (181 ääntä)
      Marian ulostulo oli niin sekavaa settiä etten pysty järkytykseltä miettiä, että haluan samoja sieniä kuin mitä hänkin on vetänyt..

      Lainaa

    2. Pesty hämähäkki 10.8.2023 0:53
      Tulos: +292 (300 ääntä)
      Korjailisin mieluusti sukupuutani. Kuinka monen sukupolven taakse sukupuun korjaus voidaan tehdä? Onnistuuko se maistraatin kautta ja onko rekisteröintimaksu kuinka suuri? Pitääkö sukunimi vaihtaa samalla?

      Lainaa

    3. Valittu mestari 10.8.2023 1:09
      Tulos: +212 (226 ääntä)
      Alkaako tuon Marian sukunimi kirjaimella N?

      Lainaa

    4. Palanut herne 10.8.2023 1:42
      Tulos: +104 (112 ääntä)
      Ennenkin kärynneet pistorasiat :D Sähköturvallisuus hyvää yötä.

      Lainaa

    5. Radikaali mestari 10.8.2023 2:07
      Tulos: +116 (122 ääntä)
      Palanut herne: Ennenkin kärynneet pistorasiat 😁 Sähköturvallisuus hyvää yötä.
      Ihan turha kytkentä muutenkin. Jos tuohon kahden pistorasian paikkaan tarvittaisiin oikeasti jatkuvasti neljä, niin sähkömies voisi käydä asentamassa kunnollisen. Todennäköisesti tuokin johto menee johonkin kiinteään laitteeseen mille olisi voinut vetää ihan oman sähkön. Amatöörien hommaa ja vielä asiakkaiden nähtävillä.

      Lainaa

    6. Tulos: -176 (280 ääntä)
      Jakorasia ON puhekielessä vakiintunut termi, ja jakorasiassa ON likaisia reikiä joihin yritetään osua. Kuvituskuvan pistorasia ei liity tapaukseen.

      Lainaa

    7. Sateenkaareva kirahvi 10.8.2023 2:23
      Tulos: +9 (89 ääntä)
      Tuli tosta kantovedestä mieleen tupenrapinat. Joo pohjanmaalaisten puukontuppi rupeaa rapisemaan, mut en saa päästäni sellasta ajatusta, että kun "nyt tuli tupenrapinat", se vois tarkoittaa sitä, että tupee, tuo fancypants-nimitys sille pikkuperuukille, rupee siinä hommassa rapisemaan😁

      Lainaa

    8. Kompakti kivi 10.8.2023 2:32
      Tulos: -30 (94 ääntä)
      Mulle se on jatkojohto tai jatkoroikka, mutta kun tuossa viritelmässä ei sitä johtoa ole niin en kyl tiedä miksi tuota kutsuisin. Jakorasiasta en puhu ikinä tässä yhteydessä (tai oikeastaan muussakaan yhteydessä), sillä kun on se omansa konnotaatio…

      Lainaa

    9. Tulos: +28 (104 ääntä)
      Kysymyksiä: 1. Mikä tuo sitten on, ellei jakorasia, tuo härpäke, joka JAKAA pistorasian kahdeksi? Luulin pistorasian olevan se, joka on seinässä 2. Kuvan virityksellä saa neljä töpselinpaikkaa. Miksi jakorasiat on laitettu päällekkäin eikä rinnakkain? Myös niin saisi neljä, eikä näyttäisi ihan noin hassulta. Emojisotku näyttäisi viittaavan deep state -salaliittoon, jossa (muun muassa) liskoihmiset yrittävät (muun muassa) Big Pharman kautta aivopestä meitä ja tuhota perinteisen perherakenteen. Kohta jo valtio kasvattaa lapset eikä mitään voi ostaa ilman kroppaan istutettua mikrosirua.

      Lainaa

    10. Suomennettu hamsteri 10.8.2023 4:53
      Tulos: +39 (63 ääntä)
      Se on aina hauskaa kun joku Olli tulee kertomaan faktoja jotka päin helvettiä

      Lainaa

    11. Saastunut vuohi 10.8.2023 4:54
      Tulos: +127 (135 ääntä)
      Jos joku luuli että sähköautoilija tai klitoris on herkkä niin katsokaapa sellaisen uutisen kommentteja jossa sivutaan raskasta ajoneuvokalustoa. Rekkakuskit on melkoisen tarkkoja termeistä, itse uutinen ja sen sisältö ovat täysin toissijaisia juttuja.

      Lainaa

    12. Tukintolvana 10.8.2023 5:48
      Tulos: +159 (179 ääntä)
      Marialla on tainnut mennä transihmisten elämä tunteisiin. Marian kannattaisi miettiä, miksi tuntemattomien elämä harmittaa häntä itseään noin kovin.

      Lainaa

    13. Littana sarvikuono 10.8.2023 6:44
      Tulos: -23 (51 ääntä)
      traumcity: Jakorasia ON puhekielessä vakiintunut termi, ja jakorasiassa ON likaisia reikiä joihin yritetään osua. Kuvituskuvan pistorasia ei liity tapaukseen.
      Jakorasiassa ei oikeastaan ole niitä reikiä joihin tavan ihminen voi yrittää osua.

      Lainaa

    14. Littana sarvikuono 10.8.2023 6:47
      Tulos: -54 (60 ääntä)
      Kompakti kivi: Mulle se on jatkojohto tai jatkoroikka, mutta kun tuossa viritelmässä ei sitä johtoa ole niin en kyl tiedä miksi tuota kutsuisin. Jakorasiasta en puhu ikinä tässä yhteydessä (tai oikeastaan muussakaan yhteydessä), sillä kun on se omansa konnotaatio…
      Veikkaisin että nuo ovat adaptereja, siksi niitä on myös tarvittu kaksin kappalein kun ei ole löytynyt suoraan sopivaa yhdistelmää

      Lainaa

    15. Sisäsiisti lehmä 10.8.2023 7:03
      Tulos: +36 (46 ääntä)
      Vahva pupu: Marian ulostulo oli niin sekavaa settiä etten pysty järkytykseltä miettiä, että haluan samoja sieniä kuin mitä hänkin on vetänyt..
      Samoin, mutta vain puoli annosta kiitos.

      Lainaa

    16. Tinkimätön unikeko 10.8.2023 7:35
      Tulos: +87 (89 ääntä)
      Littana sarvikuono: Veikkaisin että nuo ovat adaptereja, siksi niitä on myös tarvittu kaksin kappalein kun ei ole löytynyt suoraan sopivaa yhdistelmää
      Veikkaapa uudestaan.

      Lainaa

    17. Tohlo hedelmä 10.8.2023 7:52
      Tulos: +75 (77 ääntä)
      Pesty hämähäkki: Korjailisin mieluusti sukupuutani. Kuinka monen sukupolven taakse sukupuun korjaus voidaan tehdä? Onnistuuko se maistraatin kautta ja onko rekisteröintimaksu kuinka suuri? Pitääkö sukunimi vaihtaa samalla?
      Jos muutan sukupuutani, voinko osallistua jatkossa esim. toisen suvun juhliin, vai onko se epäreilua tätä sukua kohtaan?

      Lainaa

    18. Tulos: +25 (73 ääntä)
      Tuossa on nähdäkseni emojit (selityksineen): DNA DOUBLE HELIX, CARPENTRY SAW = sahan terästä voi saada vierasta DNA:ta; vältä koskettamasta terällä ruumiinnesteitä. FROG FACE, LIZARD, EXTRATERRESTRIAL ALIEN = vaihtolämpöiset pienet eläimet kiinnostavat alieneita, koska he luulevat niitä Maan älykkääksi lajiksi (edellinen vierailu 11,4 miljoonaa vuotta sitten). GHOST, SYRINGE, PILL, DNA DOUBLE HELIX, WHITE SCISSORS, STAFF OF AESCULAPIUS = (tämä pitää tulkita lopusta alkuun, kun on muutenkin takaperoista) Asklepioksen sauva usein sekoitetaan Merkuriuksen sauvaan, mutta leikkaamalla valkoisilla saksilla käärmeen kahtia saadaan vähän sinne päin oleva lopputulos. Käärmeet tuovat mieleen DNA:n kaksoiskierteen, ja jos nyt joutuisi lääkärille, tämä voisi määrätä joitain tabuja. Ruisku viittaa siihen, että kaasukromatografiin voidaan näyte syöttää mikrolitraruiskun avulla, ja jos ruisku on likainen tai kolonnia ei ole kuumennettu etukäteen riittävästi, niin kromatogrammissa voi olla haamupiikkejä. (Tosielämässä tämä on prosessi on myös huomattavasti hitaampi kuin CSI-sarjoissa.) RADIOACTIVE SIGN, BIOHAZARD SIGN, EXTRATERRESTRIAL ALIEN = jos näet sekä säteily- että biohazard-merkit, niin alienit ovat pienin huolenaiheesi. FACE WITH PARTY HORN AND PARTY HAT = Maria sekoitti osteoporoosin oksitosiiniin. Oksitosiini on hormoni, jota erittyy, kun kokee läheisyyttä. Jos on läheisen ihmisen seurassa, niin voi tuntea olevansa kuin bileissä.

      Lainaa

    19. Tulos: +82 (92 ääntä)
      Minusta sähköalan ammattilaista pitäisi ahistaa jokin ihan muu asia kuin tuo termin käyttö tuossa päivityksessä. En saata mitenkään uskoa että tuo hirvitysviritelmä on ihan oikeasti turvavaatimusten mukainen. Ihmisillä on aina kova luotto omiin kokemuksiinsa kun aina tulee tuo "99% ihmisistä", jos kukaan kehtaakaan väittää ettei noin pitäisi sanoa/olettaa.

      Lainaa

    20. Tulos: +23 (25 ääntä)
      Valittu mestari: Alkaako tuon Marian sukunimi kirjaimella N?
      Voi alkaakin, mutta ei ole Nordin. Sensuroinnin alta näkyy kaksi väkästä, jotka voisi olla esim. pp.

      Lainaa

    21. Tulos: +39 (67 ääntä)
      traumcity: Jakorasia ON puhekielessä vakiintunut termi, ja jakorasiassa ON likaisia reikiä joihin yritetään osua. Kuvituskuvan pistorasia ei liity tapaukseen.
      En ole eläessäni kuullut, että pistorasia kutsuttaisiin jakorasiaksi ja ikää on 60+ vuotta.

      Lainaa

    22. Impotentti kurkku 10.8.2023 8:46
      Tulos: +97 (99 ääntä)
      Jakorasialla ja pistorasialla on tosiaan eroa. Pistorasiaan menee töpseli ja jakorasia on suljettu rasia, jonka sisällä on johtojen kytkentöjä.

      Lainaa

    23. Tulos: +82 (84 ääntä)
      Kyöpeli: Kysymyksiä: 1. Mikä tuo sitten on, ellei jakorasia, tuo härpäke, joka JAKAA pistorasian kahdeksi? Luulin pistorasian olevan se, joka on seinässä 2. Kuvan virityksellä saa neljä töpselinpaikkaa. Miksi jakorasiat on laitettu päällekkäin eikä rinnakkain? Myös niin saisi neljä, eikä näyttäisi ihan noin [...]
      Kuvassa ei ole jakorasia, vaan kaksi 2-osaista jatkopistorasiaa. Pistorasiaan liitetään pistotulppa, kuten kuvassa.
      Jakorasia on pinta-asennukseen tehtävä kotelo, jonka sisällä on tehty kytkentöjä. Suomessa ylivoimaisesti kautta historian myydyin sähkötarviketuote kappalemäärältään on ABB:n AP9-jakorasia, jonka jokainen on varmasti nähnyt. Kotelointiluokka jakorasioissa on IP65, joten niitä voi löytää myös kosteista tiloista.

      Lainaa

    24. Itseasiassa 10.8.2023 9:39
      Tulos: +10 (40 ääntä)
      Tukintolvana: Marialla on tainnut mennä transihmisten elämä tunteisiin. Marian kannattaisi miettiä, miksi tuntemattomien elämä harmittaa häntä itseään noin kovin.
      Voi hyvin olla, tuo Vivian on mies, joka kuuluu seksuaalivähemmistöön. Marialla todella menee pienestä aivot tilttiin.

      Lainaa

    25. Tulos: +113 (123 ääntä)
      Vivian, voin yrittää suomentaa parhaan käsitykseni mukaan: ”öyh öyh, vihaan sukupuolivähemmistöjä! Liskoihmiset ja alienit yrittää steriloida meidät rokotteilla. Vain minä ja muutama muu ollaan tarpeeksi fiksuja tajuamaan totuus (#doyourownresearch). Blaargh, vihaan Sanna Marinia. En ymmärrä mitään hormoneista tai hormonihoidoista, joten varmasti niistä aiheutuu ennenaikaiset vaihdevuodet ja osteoporoosi. (Kyllä mä tiedän paremmin kuin oikeat lääkärit, vitun lampaat ottakaa asioista itse selvää)” .. jotenkin noin.

      Lainaa

    26. Tulos: -34 (46 ääntä)
      Impotentti kurkku: Jakorasialla ja pistorasialla on tosiaan eroa. Pistorasiaan menee töpseli ja jakorasia on suljettu rasia, jonka sisällä on johtojen kytkentöjä.
      Pistorasiaan menee pistotulppa. Toimivaan pistorasiaan menee myös kaapeli ja sen sisällä on kytkentöjä. Jakorasiaan menee penis tai useampi.

      Lainaa

    27. Tulos: +1 (19 ääntä)
      Henri: Jakorasia on pinta-asennukseen tehtävä kotelo, jonka sisällä on tehty kytkentöjä. Suomessa ylivoimaisesti kautta historian myydyin sähkötarviketuote kappalemäärältään on ABB:n AP9-jakorasia, jonka jokainen on varmasti nähnyt. Kotelointiluokka jakorasioissa on IP65, joten niitä voi löytää myös kosteista tiloista.
      Jakorasioita on pinta-asennuksen lisäksi upotettavia. Vaikka esimerkiksi AP9 onkin IP65, löytyy myös myös mm. IP20-tiiveysluokan jakorasioita, joita ei kosteaan tilaan saa asentaa. Toki vastaavasti markkinoilla on myös IP65:sta tiivimpiä jakorasioita.

      Lainaa

    28. Ainoa dinosaurus 10.8.2023 12:25
      Tulos: +46 (48 ääntä)
      Vahva pupu: Marian ulostulo oli niin sekavaa settiä etten pysty järkytykseltä miettiä, että haluan samoja sieniä kuin mitä hänkin on vetänyt..
      Kukaan ei halua niitä sieniä. Pahalla tripillä on.

      Lainaa

    29. Jakoon laitettu tyyny 10.8.2023 14:21
      Tulos: 0 (30 ääntä)
      En muista miksi noita johdottomia pistorasian jakajia kutsuttiin, kun olen semmoista viimeksi käyttänyt joskus 90-luvulla, mutta "jakorasia" on kyllä ihan looginen lyhenne kun asiaa ajattelee. Tuossa kytkennässä pitäisi ahdistaa niin moni tärkeämpi asia kuin sanavalinta.

      Lainaa

    30. Tulos: +8 (20 ääntä)
      plop: Jakorasioita on pinta-asennuksen lisäksi upotettavia. Vaikka esimerkiksi AP9 onkin IP65, löytyy myös myös mm. IP20-tiiveysluokan jakorasioita, joita ei kosteaan tilaan saa asentaa. Toki vastaavasti markkinoilla on myös IP65:sta tiivimpiä jakorasioita.
      Toki on olemassa myös uppoasennukseen (AU8 ja AU19), mutta koska ne eivät ole ihmisten nähtävillä ja ovat harvinaisempia, niin jätin mainitsematta. 
      Ja on myös olemassa ilman IP-luokitusta olevia jakorasioita (AP6 ja AP12), mutta eivät pienen kokonsa puolesta ole kovin yleisiä. Käyttökohteina ovat varmaan lähinnä heikkovirta-asennukset.
      Olet oikeassa, että on myös olemassa esim. IP67-luokituksen omaavia rasioita, mutta silloin puhutaan jo silumiinirasioista, jotka ovat jo niin arvokkaita, että ei niitäkään maallikon silmiin usein vastaan tule.
      Kiitos kuitenkin tarkennuksesta. :)

      Lainaa

    31. Metallia niellyt kookos 10.8.2023 15:49
      Tulos: +24 (32 ääntä)
      Kyöpeli: Kysymyksiä: 1. Mikä tuo sitten on, ellei jakorasia, tuo härpäke, joka JAKAA pistorasian kahdeksi? Luulin pistorasian olevan se, joka on seinässä 2. Kuvan virityksellä saa neljä töpselinpaikkaa. Miksi jakorasiat on laitettu päällekkäin eikä rinnakkain? Myös niin saisi neljä, eikä näyttäisi ihan noin [...]
      Tuolla virityksellä saa ainoastaan kolme töpselipaikkaa sillä ylempi jakorasia menee sopivasti alemman jakorasian "tyhjän" paikan päälle.

      Lainaa

    32. Ydinaseeton riikinkukko 10.8.2023 17:32
      Tulos: +18 (22 ääntä)
      Paikallisessa prismassa herätti mielenkiintoa taannoisen remontin jälkeen kun yhteen pilariin oli ilmestynyt pistorasia katonrajaan, ja siihen oli yhdistetty jatkoroikka ja se roikka ruuveilla kiinni sen pistorasian yläpuolelle siihen pilariin. Pistorasiassa ei ollut mitään muuta kuin se jatkopala, ja jatkopalassa ei yhtään mitään mutta silti virta päällä koko ajan. Olin työharjoittelijana muutaman kuukauden ja ihmettelin vakkareiden kanssa koko sen ajan että miksi siellä pitää edes olla sellainen. Kai ne sähkömiehet oli sitä tarvinneet ja unohtaneet sinne. Nyttemmin se on kyllä hävinnyt sieltä.

      Lainaa

    33. Tiedetty vesinokkaeläin 10.8.2023 18:59
      Tulos: +51 (53 ääntä)
      Sateenkaareva kirahvi: Tuli tosta kantovedestä mieleen tupenrapinat. Joo pohjanmaalaisten puukontuppi rupeaa rapisemaan, mut en saa päästäni sellasta ajatusta, että kun "nyt tuli tupenrapinat", se vois tarkoittaa sitä, että tupee, tuo fancypants-nimitys sille pikkuperuukille, rupee siinä hommassa rapisemaan😁
      Se ois silloin tupeenrapinat. Voi se ruveta sekin rapisemaan jos pohojalaanen rupiaa häjyksi.

      Lainaa

    34. Tulos: +22 (28 ääntä)
      Kyöpeli: Kysymyksiä: 1. Mikä tuo sitten on, ellei jakorasia, tuo härpäke, joka JAKAA pistorasian kahdeksi? Luulin pistorasian olevan se, joka on seinässä 2. Kuvan virityksellä saa neljä töpselinpaikkaa. Miksi jakorasiat on laitettu päällekkäin eikä rinnakkain? Myös niin saisi neljä, eikä näyttäisi ihan noin [...]
      Ei saa neljää tollai kun menee päällekkäin

      Lainaa

    35. Koherenssi käärme 10.8.2023 23:31
      Tulos: +44 (62 ääntä)
      Saastunut vuohi: Jos joku luuli että sähköautoilija tai klitoris on herkkä niin katsokaapa sellaisen uutisen kommentteja jossa sivutaan raskasta ajoneuvokalustoa. Rekkakuskit on melkoisen tarkkoja termeistä, itse uutinen ja sen sisältö ovat täysin toissijaisia juttuja.
      Mites ois naispuolinen sähköREKKAkuski joka vetää TÄYSperävaunua? ;-)

      Lainaa

    36. Tulos: +63 (71 ääntä)
      Vähän sama, kuin siivooja alkais ojentamaan, ettei se ole ämpäri vaan sanko, äläkä rupee sanomaan lattialasta kun se on kuivainpyyhin! Ammattisanasto ja puhekieli erikseen. Toki toivoisi, ettei esim. Iltapaskojen jutuissa aina puhuttais perussiivouksesta, kun tarkoitetaan ihan tavallista ylläpitosiivousta (pölyjen ja tahrojen poisto, imurointi, lattian pesu jne.). Perussiivouksen kun tilaat, tullaan pesemään ikkunat ja vahaamaan lattiat.

      Lainaa

    37. Norski krokotiili 11.8.2023 6:44
      Tulos: -38 (50 ääntä)
      Saastunut vuohi: Jos joku luuli että sähköautoilija tai klitoris on herkkä niin katsokaapa sellaisen uutisen kommentteja jossa sivutaan raskasta ajoneuvokalustoa. Rekkakuskit on melkoisen tarkkoja termeistä, itse uutinen ja sen sisältö ovat täysin toissijaisia juttuja.
      Kommenttien perusteella sähköhenkilöt voidaan lukea samaan sakkiin. Sen verran raivokasta oman nännin nypytystä näyttää olevan nuo pätemiset.

      Lainaa

    38. Kykenemätön hanki 11.8.2023 16:06
      Tulos: -6 (32 ääntä)
      ”Mala” = ”paha” espanjaksi, ihan ymmärrettävä käännös. 😄

      Lainaa

    39. Ainoa dinosaurus 15.8.2023 8:39
      Tulos: +9 (11 ääntä)
      Kompakti kivi: Mulle se on jatkojohto tai jatkoroikka, mutta kun tuossa viritelmässä ei sitä johtoa ole niin en kyl tiedä miksi tuota kutsuisin. Jakorasiasta en puhu ikinä tässä yhteydessä (tai oikeastaan muussakaan yhteydessä), sillä kun on se omansa konnotaatio…
      Haaroitin

      Lainaa

    40. Kirpeä ahven 15.8.2023 21:25
      Tulos: +2 (4 ääntä)
      Radikaali mestari: Ihan turha kytkentä muutenkin. Jos tuohon kahden pistorasian paikkaan tarvittaisiin oikeasti jatkuvasti neljä, niin sähkömies voisi käydä asentamassa kunnollisen. Todennäköisesti tuokin johto menee johonkin kiinteään laitteeseen mille olisi voinut vetää ihan oman sähkön. Amatöörien hommaa ja vielä asiakkaiden nähtävillä.
      Paitsi ettei tuohon sovi kuin kolme... Pitäisi olla alemmassa tuo toinen. Sinänsähän noissa jakajissa ei mitään vikaa ole. Nuo on vain likaisia. Käytännössä ihan sama jakaa tuolla 2 pistorasiaa neljään kuin kutsua sähkömies asentamaan uusi rasia. On vain halvempi ja simppelimpi noin

      Lainaa

    41. Kirpeä ahven 15.8.2023 21:29
      Tulos: +5 (7 ääntä)
      Henri: Kuvassa ei ole jakorasia, vaan kaksi 2-osaista jatkopistorasiaa. Pistorasiaan liitetään pistotulppa, kuten kuvassa. Jakorasia on pinta-asennukseen tehtävä kotelo, jonka sisällä on tehty kytkentöjä. Suomessa ylivoimaisesti kautta historian myydyin sähkötarviketuote kappalemäärältään on ABB:n AP9-jakorasia, jonka [...]
      Jos yksinkertaistetaan vielä niin: Pistorasiaan kytketään pistoke, jakorasia on umpinainen laatikko johon menee yksi johto, ja lähtee useampi.

      Lainaa

    42. Tilattava tuhatjalkainen 15.8.2023 21:48
      Tulos: +5 (9 ääntä)
      Tohlo hedelmä: Jos muutan sukupuutani, voinko osallistua jatkossa esim. toisen suvun juhliin, vai onko se epäreilua tätä sukua kohtaan?
      Jos minä vaihdan sukupuutani, voiko minusta tulla kuninkaallinen? Saako sen itse valita, vai arvotaanko se jostain lottokoneesta? Voinko myös vaihtaa itseni menneeseen sukupuuhun, esim keskiajalle? Niin paljon kysymyksiä, niin vähän vastauksia.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: emojit, espanja, jakorasia, kantovesi, kuva, käännös, lomalla, pistorasia, vaarallinen