Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Ihana kielemme, osa 19

Osaako joku suomentaa tämän? En puhu emojikieltä.
Ihana kielemme, osa 19

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 42 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Vahva pupu 10.8.2023 0:25
   Tulos: +149 (181 ääntä)
   Marian ulostulo oli niin sekavaa settiä etten pysty järkytykseltä miettiä, että haluan samoja sieniä kuin mitä hänkin on vetänyt..

   Lainaa

  2. Pesty hämähäkki 10.8.2023 0:53
   Tulos: +290 (298 ääntä)
   Korjailisin mieluusti sukupuutani. Kuinka monen sukupolven taakse sukupuun korjaus voidaan tehdä? Onnistuuko se maistraatin kautta ja onko rekisteröintimaksu kuinka suuri? Pitääkö sukunimi vaihtaa samalla?

   Lainaa

  3. Valittu mestari 10.8.2023 1:09
   Tulos: +212 (226 ääntä)
   Alkaako tuon Marian sukunimi kirjaimella N?

   Lainaa

  4. Palanut herne 10.8.2023 1:42
   Tulos: +104 (112 ääntä)
   Ennenkin kärynneet pistorasiat :D Sähköturvallisuus hyvää yötä.

   Lainaa

  5. Radikaali mestari 10.8.2023 2:07
   Tulos: +116 (122 ääntä)
   Palanut herne: Ennenkin kärynneet pistorasiat 😁 Sähköturvallisuus hyvää yötä.
   Ihan turha kytkentä muutenkin. Jos tuohon kahden pistorasian paikkaan tarvittaisiin oikeasti jatkuvasti neljä, niin sähkömies voisi käydä asentamassa kunnollisen. Todennäköisesti tuokin johto menee johonkin kiinteään laitteeseen mille olisi voinut vetää ihan oman sähkön. Amatöörien hommaa ja vielä asiakkaiden nähtävillä.

   Lainaa

  6. Tulos: -176 (280 ääntä)
   Jakorasia ON puhekielessä vakiintunut termi, ja jakorasiassa ON likaisia reikiä joihin yritetään osua. Kuvituskuvan pistorasia ei liity tapaukseen.

   Lainaa

  7. Sateenkaareva kirahvi 10.8.2023 2:23
   Tulos: +9 (89 ääntä)
   Tuli tosta kantovedestä mieleen tupenrapinat. Joo pohjanmaalaisten puukontuppi rupeaa rapisemaan, mut en saa päästäni sellasta ajatusta, että kun "nyt tuli tupenrapinat", se vois tarkoittaa sitä, että tupee, tuo fancypants-nimitys sille pikkuperuukille, rupee siinä hommassa rapisemaan😁

   Lainaa

  8. Kompakti kivi 10.8.2023 2:32
   Tulos: -30 (94 ääntä)
   Mulle se on jatkojohto tai jatkoroikka, mutta kun tuossa viritelmässä ei sitä johtoa ole niin en kyl tiedä miksi tuota kutsuisin. Jakorasiasta en puhu ikinä tässä yhteydessä (tai oikeastaan muussakaan yhteydessä), sillä kun on se omansa konnotaatio…

   Lainaa

  9. Tulos: +28 (104 ääntä)
   Kysymyksiä: 1. Mikä tuo sitten on, ellei jakorasia, tuo härpäke, joka JAKAA pistorasian kahdeksi? Luulin pistorasian olevan se, joka on seinässä 2. Kuvan virityksellä saa neljä töpselinpaikkaa. Miksi jakorasiat on laitettu päällekkäin eikä rinnakkain? Myös niin saisi neljä, eikä näyttäisi ihan noin hassulta. Emojisotku näyttäisi viittaavan deep state -salaliittoon, jossa (muun muassa) liskoihmiset yrittävät (muun muassa) Big Pharman kautta aivopestä meitä ja tuhota perinteisen perherakenteen. Kohta jo valtio kasvattaa lapset eikä mitään voi ostaa ilman kroppaan istutettua mikrosirua.

   Lainaa

  10. Suomennettu hamsteri 10.8.2023 4:53
   Tulos: +39 (63 ääntä)
   Se on aina hauskaa kun joku Olli tulee kertomaan faktoja jotka päin helvettiä

   Lainaa

  11. Saastunut vuohi 10.8.2023 4:54
   Tulos: +127 (135 ääntä)
   Jos joku luuli että sähköautoilija tai klitoris on herkkä niin katsokaapa sellaisen uutisen kommentteja jossa sivutaan raskasta ajoneuvokalustoa. Rekkakuskit on melkoisen tarkkoja termeistä, itse uutinen ja sen sisältö ovat täysin toissijaisia juttuja.

   Lainaa

  12. Tukintolvana 10.8.2023 5:48
   Tulos: +159 (179 ääntä)
   Marialla on tainnut mennä transihmisten elämä tunteisiin. Marian kannattaisi miettiä, miksi tuntemattomien elämä harmittaa häntä itseään noin kovin.

   Lainaa

  13. Littana sarvikuono 10.8.2023 6:44
   Tulos: -23 (51 ääntä)
   traumcity: Jakorasia ON puhekielessä vakiintunut termi, ja jakorasiassa ON likaisia reikiä joihin yritetään osua. Kuvituskuvan pistorasia ei liity tapaukseen.
   Jakorasiassa ei oikeastaan ole niitä reikiä joihin tavan ihminen voi yrittää osua.

   Lainaa

  14. Littana sarvikuono 10.8.2023 6:47
   Tulos: -54 (60 ääntä)
   Kompakti kivi: Mulle se on jatkojohto tai jatkoroikka, mutta kun tuossa viritelmässä ei sitä johtoa ole niin en kyl tiedä miksi tuota kutsuisin. Jakorasiasta en puhu ikinä tässä yhteydessä (tai oikeastaan muussakaan yhteydessä), sillä kun on se omansa konnotaatio…
   Veikkaisin että nuo ovat adaptereja, siksi niitä on myös tarvittu kaksin kappalein kun ei ole löytynyt suoraan sopivaa yhdistelmää

   Lainaa

  15. Sisäsiisti lehmä 10.8.2023 7:03
   Tulos: +36 (46 ääntä)
   Vahva pupu: Marian ulostulo oli niin sekavaa settiä etten pysty järkytykseltä miettiä, että haluan samoja sieniä kuin mitä hänkin on vetänyt..
   Samoin, mutta vain puoli annosta kiitos.

   Lainaa

  16. Tinkimätön unikeko 10.8.2023 7:35
   Tulos: +87 (89 ääntä)
   Littana sarvikuono: Veikkaisin että nuo ovat adaptereja, siksi niitä on myös tarvittu kaksin kappalein kun ei ole löytynyt suoraan sopivaa yhdistelmää
   Veikkaapa uudestaan.

   Lainaa

  17. Tohlo hedelmä 10.8.2023 7:52
   Tulos: +74 (76 ääntä)
   Pesty hämähäkki: Korjailisin mieluusti sukupuutani. Kuinka monen sukupolven taakse sukupuun korjaus voidaan tehdä? Onnistuuko se maistraatin kautta ja onko rekisteröintimaksu kuinka suuri? Pitääkö sukunimi vaihtaa samalla?
   Jos muutan sukupuutani, voinko osallistua jatkossa esim. toisen suvun juhliin, vai onko se epäreilua tätä sukua kohtaan?

   Lainaa

  18. Tulos: +25 (73 ääntä)
   Tuossa on nähdäkseni emojit (selityksineen): DNA DOUBLE HELIX, CARPENTRY SAW = sahan terästä voi saada vierasta DNA:ta; vältä koskettamasta terällä ruumiinnesteitä. FROG FACE, LIZARD, EXTRATERRESTRIAL ALIEN = vaihtolämpöiset pienet eläimet kiinnostavat alieneita, koska he luulevat niitä Maan älykkääksi lajiksi (edellinen vierailu 11,4 miljoonaa vuotta sitten). GHOST, SYRINGE, PILL, DNA DOUBLE HELIX, WHITE SCISSORS, STAFF OF AESCULAPIUS = (tämä pitää tulkita lopusta alkuun, kun on muutenkin takaperoista) Asklepioksen sauva usein sekoitetaan Merkuriuksen sauvaan, mutta leikkaamalla valkoisilla saksilla käärmeen kahtia saadaan vähän sinne päin oleva lopputulos. Käärmeet tuovat mieleen DNA:n kaksoiskierteen, ja jos nyt joutuisi lääkärille, tämä voisi määrätä joitain tabuja. Ruisku viittaa siihen, että kaasukromatografiin voidaan näyte syöttää mikrolitraruiskun avulla, ja jos ruisku on likainen tai kolonnia ei ole kuumennettu etukäteen riittävästi, niin kromatogrammissa voi olla haamupiikkejä. (Tosielämässä tämä on prosessi on myös huomattavasti hitaampi kuin CSI-sarjoissa.) RADIOACTIVE SIGN, BIOHAZARD SIGN, EXTRATERRESTRIAL ALIEN = jos näet sekä säteily- että biohazard-merkit, niin alienit ovat pienin huolenaiheesi. FACE WITH PARTY HORN AND PARTY HAT = Maria sekoitti osteoporoosin oksitosiiniin. Oksitosiini on hormoni, jota erittyy, kun kokee läheisyyttä. Jos on läheisen ihmisen seurassa, niin voi tuntea olevansa kuin bileissä.

   Lainaa

  19. Tulos: +82 (92 ääntä)
   Minusta sähköalan ammattilaista pitäisi ahistaa jokin ihan muu asia kuin tuo termin käyttö tuossa päivityksessä. En saata mitenkään uskoa että tuo hirvitysviritelmä on ihan oikeasti turvavaatimusten mukainen. Ihmisillä on aina kova luotto omiin kokemuksiinsa kun aina tulee tuo "99% ihmisistä", jos kukaan kehtaakaan väittää ettei noin pitäisi sanoa/olettaa.

   Lainaa

  20. Tulos: +23 (25 ääntä)
   Valittu mestari: Alkaako tuon Marian sukunimi kirjaimella N?
   Voi alkaakin, mutta ei ole Nordin. Sensuroinnin alta näkyy kaksi väkästä, jotka voisi olla esim. pp.

   Lainaa

  21. Tulos: +39 (67 ääntä)
   traumcity: Jakorasia ON puhekielessä vakiintunut termi, ja jakorasiassa ON likaisia reikiä joihin yritetään osua. Kuvituskuvan pistorasia ei liity tapaukseen.
   En ole eläessäni kuullut, että pistorasia kutsuttaisiin jakorasiaksi ja ikää on 60+ vuotta.

   Lainaa

  22. Impotentti kurkku 10.8.2023 8:46
   Tulos: +97 (99 ääntä)
   Jakorasialla ja pistorasialla on tosiaan eroa. Pistorasiaan menee töpseli ja jakorasia on suljettu rasia, jonka sisällä on johtojen kytkentöjä.

   Lainaa

  23. Tulos: +82 (84 ääntä)
   Kyöpeli: Kysymyksiä: 1. Mikä tuo sitten on, ellei jakorasia, tuo härpäke, joka JAKAA pistorasian kahdeksi? Luulin pistorasian olevan se, joka on seinässä 2. Kuvan virityksellä saa neljä töpselinpaikkaa. Miksi jakorasiat on laitettu päällekkäin eikä rinnakkain? Myös niin saisi neljä, eikä näyttäisi ihan noin [...]
   Kuvassa ei ole jakorasia, vaan kaksi 2-osaista jatkopistorasiaa. Pistorasiaan liitetään pistotulppa, kuten kuvassa.
   Jakorasia on pinta-asennukseen tehtävä kotelo, jonka sisällä on tehty kytkentöjä. Suomessa ylivoimaisesti kautta historian myydyin sähkötarviketuote kappalemäärältään on ABB:n AP9-jakorasia, jonka jokainen on varmasti nähnyt. Kotelointiluokka jakorasioissa on IP65, joten niitä voi löytää myös kosteista tiloista.

   Lainaa

  24. Itseasiassa 10.8.2023 9:39
   Tulos: +10 (40 ääntä)
   Tukintolvana: Marialla on tainnut mennä transihmisten elämä tunteisiin. Marian kannattaisi miettiä, miksi tuntemattomien elämä harmittaa häntä itseään noin kovin.
   Voi hyvin olla, tuo Vivian on mies, joka kuuluu seksuaalivähemmistöön. Marialla todella menee pienestä aivot tilttiin.

   Lainaa

  25. Tulos: +112 (122 ääntä)
   Vivian, voin yrittää suomentaa parhaan käsitykseni mukaan: ”öyh öyh, vihaan sukupuolivähemmistöjä! Liskoihmiset ja alienit yrittää steriloida meidät rokotteilla. Vain minä ja muutama muu ollaan tarpeeksi fiksuja tajuamaan totuus (#doyourownresearch). Blaargh, vihaan Sanna Marinia. En ymmärrä mitään hormoneista tai hormonihoidoista, joten varmasti niistä aiheutuu ennenaikaiset vaihdevuodet ja osteoporoosi. (Kyllä mä tiedän paremmin kuin oikeat lääkärit, vitun lampaat ottakaa asioista itse selvää)” .. jotenkin noin.

   Lainaa

  26. Tulos: -34 (46 ääntä)
   Impotentti kurkku: Jakorasialla ja pistorasialla on tosiaan eroa. Pistorasiaan menee töpseli ja jakorasia on suljettu rasia, jonka sisällä on johtojen kytkentöjä.
   Pistorasiaan menee pistotulppa. Toimivaan pistorasiaan menee myös kaapeli ja sen sisällä on kytkentöjä. Jakorasiaan menee penis tai useampi.

   Lainaa

  27. Tulos: +1 (19 ääntä)
   Henri: Jakorasia on pinta-asennukseen tehtävä kotelo, jonka sisällä on tehty kytkentöjä. Suomessa ylivoimaisesti kautta historian myydyin sähkötarviketuote kappalemäärältään on ABB:n AP9-jakorasia, jonka jokainen on varmasti nähnyt. Kotelointiluokka jakorasioissa on IP65, joten niitä voi löytää myös kosteista tiloista.
   Jakorasioita on pinta-asennuksen lisäksi upotettavia. Vaikka esimerkiksi AP9 onkin IP65, löytyy myös myös mm. IP20-tiiveysluokan jakorasioita, joita ei kosteaan tilaan saa asentaa. Toki vastaavasti markkinoilla on myös IP65:sta tiivimpiä jakorasioita.

   Lainaa

  28. Ainoa dinosaurus 10.8.2023 12:25
   Tulos: +46 (48 ääntä)
   Vahva pupu: Marian ulostulo oli niin sekavaa settiä etten pysty järkytykseltä miettiä, että haluan samoja sieniä kuin mitä hänkin on vetänyt..
   Kukaan ei halua niitä sieniä. Pahalla tripillä on.

   Lainaa

  29. Jakoon laitettu tyyny 10.8.2023 14:21
   Tulos: 0 (30 ääntä)
   En muista miksi noita johdottomia pistorasian jakajia kutsuttiin, kun olen semmoista viimeksi käyttänyt joskus 90-luvulla, mutta "jakorasia" on kyllä ihan looginen lyhenne kun asiaa ajattelee. Tuossa kytkennässä pitäisi ahdistaa niin moni tärkeämpi asia kuin sanavalinta.

   Lainaa

  30. Tulos: +8 (20 ääntä)
   plop: Jakorasioita on pinta-asennuksen lisäksi upotettavia. Vaikka esimerkiksi AP9 onkin IP65, löytyy myös myös mm. IP20-tiiveysluokan jakorasioita, joita ei kosteaan tilaan saa asentaa. Toki vastaavasti markkinoilla on myös IP65:sta tiivimpiä jakorasioita.
   Toki on olemassa myös uppoasennukseen (AU8 ja AU19), mutta koska ne eivät ole ihmisten nähtävillä ja ovat harvinaisempia, niin jätin mainitsematta. 
   Ja on myös olemassa ilman IP-luokitusta olevia jakorasioita (AP6 ja AP12), mutta eivät pienen kokonsa puolesta ole kovin yleisiä. Käyttökohteina ovat varmaan lähinnä heikkovirta-asennukset.
   Olet oikeassa, että on myös olemassa esim. IP67-luokituksen omaavia rasioita, mutta silloin puhutaan jo silumiinirasioista, jotka ovat jo niin arvokkaita, että ei niitäkään maallikon silmiin usein vastaan tule.
   Kiitos kuitenkin tarkennuksesta. :)

   Lainaa

  31. Metallia niellyt kookos 10.8.2023 15:49
   Tulos: +23 (31 ääntä)
   Kyöpeli: Kysymyksiä: 1. Mikä tuo sitten on, ellei jakorasia, tuo härpäke, joka JAKAA pistorasian kahdeksi? Luulin pistorasian olevan se, joka on seinässä 2. Kuvan virityksellä saa neljä töpselinpaikkaa. Miksi jakorasiat on laitettu päällekkäin eikä rinnakkain? Myös niin saisi neljä, eikä näyttäisi ihan noin [...]
   Tuolla virityksellä saa ainoastaan kolme töpselipaikkaa sillä ylempi jakorasia menee sopivasti alemman jakorasian "tyhjän" paikan päälle.

   Lainaa

  32. Ydinaseeton riikinkukko 10.8.2023 17:32
   Tulos: +18 (22 ääntä)
   Paikallisessa prismassa herätti mielenkiintoa taannoisen remontin jälkeen kun yhteen pilariin oli ilmestynyt pistorasia katonrajaan, ja siihen oli yhdistetty jatkoroikka ja se roikka ruuveilla kiinni sen pistorasian yläpuolelle siihen pilariin. Pistorasiassa ei ollut mitään muuta kuin se jatkopala, ja jatkopalassa ei yhtään mitään mutta silti virta päällä koko ajan. Olin työharjoittelijana muutaman kuukauden ja ihmettelin vakkareiden kanssa koko sen ajan että miksi siellä pitää edes olla sellainen. Kai ne sähkömiehet oli sitä tarvinneet ja unohtaneet sinne. Nyttemmin se on kyllä hävinnyt sieltä.

   Lainaa

  33. Tiedetty vesinokkaeläin 10.8.2023 18:59
   Tulos: +51 (53 ääntä)
   Sateenkaareva kirahvi: Tuli tosta kantovedestä mieleen tupenrapinat. Joo pohjanmaalaisten puukontuppi rupeaa rapisemaan, mut en saa päästäni sellasta ajatusta, että kun "nyt tuli tupenrapinat", se vois tarkoittaa sitä, että tupee, tuo fancypants-nimitys sille pikkuperuukille, rupee siinä hommassa rapisemaan😁
   Se ois silloin tupeenrapinat. Voi se ruveta sekin rapisemaan jos pohojalaanen rupiaa häjyksi.

   Lainaa

  34. Tulos: +22 (28 ääntä)
   Kyöpeli: Kysymyksiä: 1. Mikä tuo sitten on, ellei jakorasia, tuo härpäke, joka JAKAA pistorasian kahdeksi? Luulin pistorasian olevan se, joka on seinässä 2. Kuvan virityksellä saa neljä töpselinpaikkaa. Miksi jakorasiat on laitettu päällekkäin eikä rinnakkain? Myös niin saisi neljä, eikä näyttäisi ihan noin [...]
   Ei saa neljää tollai kun menee päällekkäin

   Lainaa

  35. Koherenssi käärme 10.8.2023 23:31
   Tulos: +44 (62 ääntä)
   Saastunut vuohi: Jos joku luuli että sähköautoilija tai klitoris on herkkä niin katsokaapa sellaisen uutisen kommentteja jossa sivutaan raskasta ajoneuvokalustoa. Rekkakuskit on melkoisen tarkkoja termeistä, itse uutinen ja sen sisältö ovat täysin toissijaisia juttuja.
   Mites ois naispuolinen sähköREKKAkuski joka vetää TÄYSperävaunua? ;-)

   Lainaa

  36. Tulos: +63 (71 ääntä)
   Vähän sama, kuin siivooja alkais ojentamaan, ettei se ole ämpäri vaan sanko, äläkä rupee sanomaan lattialasta kun se on kuivainpyyhin! Ammattisanasto ja puhekieli erikseen. Toki toivoisi, ettei esim. Iltapaskojen jutuissa aina puhuttais perussiivouksesta, kun tarkoitetaan ihan tavallista ylläpitosiivousta (pölyjen ja tahrojen poisto, imurointi, lattian pesu jne.). Perussiivouksen kun tilaat, tullaan pesemään ikkunat ja vahaamaan lattiat.

   Lainaa

  37. Norski krokotiili 11.8.2023 6:44
   Tulos: -38 (50 ääntä)
   Saastunut vuohi: Jos joku luuli että sähköautoilija tai klitoris on herkkä niin katsokaapa sellaisen uutisen kommentteja jossa sivutaan raskasta ajoneuvokalustoa. Rekkakuskit on melkoisen tarkkoja termeistä, itse uutinen ja sen sisältö ovat täysin toissijaisia juttuja.
   Kommenttien perusteella sähköhenkilöt voidaan lukea samaan sakkiin. Sen verran raivokasta oman nännin nypytystä näyttää olevan nuo pätemiset.

   Lainaa

  38. Kykenemätön hanki 11.8.2023 16:06
   Tulos: -6 (32 ääntä)
   ”Mala” = ”paha” espanjaksi, ihan ymmärrettävä käännös. 😄

   Lainaa

  39. Ainoa dinosaurus 15.8.2023 8:39
   Tulos: +9 (11 ääntä)
   Kompakti kivi: Mulle se on jatkojohto tai jatkoroikka, mutta kun tuossa viritelmässä ei sitä johtoa ole niin en kyl tiedä miksi tuota kutsuisin. Jakorasiasta en puhu ikinä tässä yhteydessä (tai oikeastaan muussakaan yhteydessä), sillä kun on se omansa konnotaatio…
   Haaroitin

   Lainaa

  40. Kirpeä ahven 15.8.2023 21:25
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Radikaali mestari: Ihan turha kytkentä muutenkin. Jos tuohon kahden pistorasian paikkaan tarvittaisiin oikeasti jatkuvasti neljä, niin sähkömies voisi käydä asentamassa kunnollisen. Todennäköisesti tuokin johto menee johonkin kiinteään laitteeseen mille olisi voinut vetää ihan oman sähkön. Amatöörien hommaa ja vielä asiakkaiden nähtävillä.
   Paitsi ettei tuohon sovi kuin kolme... Pitäisi olla alemmassa tuo toinen. Sinänsähän noissa jakajissa ei mitään vikaa ole. Nuo on vain likaisia. Käytännössä ihan sama jakaa tuolla 2 pistorasiaa neljään kuin kutsua sähkömies asentamaan uusi rasia. On vain halvempi ja simppelimpi noin

   Lainaa

  41. Kirpeä ahven 15.8.2023 21:29
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Henri: Kuvassa ei ole jakorasia, vaan kaksi 2-osaista jatkopistorasiaa. Pistorasiaan liitetään pistotulppa, kuten kuvassa. Jakorasia on pinta-asennukseen tehtävä kotelo, jonka sisällä on tehty kytkentöjä. Suomessa ylivoimaisesti kautta historian myydyin sähkötarviketuote kappalemäärältään on ABB:n AP9-jakorasia, jonka [...]
   Jos yksinkertaistetaan vielä niin: Pistorasiaan kytketään pistoke, jakorasia on umpinainen laatikko johon menee yksi johto, ja lähtee useampi.

   Lainaa

  42. Tilattava tuhatjalkainen 15.8.2023 21:48
   Tulos: +4 (8 ääntä)
   Tohlo hedelmä: Jos muutan sukupuutani, voinko osallistua jatkossa esim. toisen suvun juhliin, vai onko se epäreilua tätä sukua kohtaan?
   Jos minä vaihdan sukupuutani, voiko minusta tulla kuninkaallinen? Saako sen itse valita, vai arvotaanko se jostain lottokoneesta? Voinko myös vaihtaa itseni menneeseen sukupuuhun, esim keskiajalle? Niin paljon kysymyksiä, niin vähän vastauksia.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: emojit, espanja, jakorasia, kantovesi, kuva, käännös, lomalla, pistorasia, vaarallinen

 • Uusimmat

 • Kategoriat