Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mitä tänään syötäisiin? Osa 85

Miksi makkaroilla on vain miesten nimiä?
Mitä tänään syötäisiin? Osa 85

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 88 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Hinnakas karhu 13.7.2023 0:12
   Tulos: +172 (174 ääntä)
   Aika samaa luokkaa oli meidänkin perunat äskettäin, vaikka vartta on jo reilusti. No ei se auta kuin odottaa.

   Lainaa

  2. Pompöösi riikinkukko 13.7.2023 0:20
   Tulos: +123 (131 ääntä)
   Olin tulossa kommaamaan että onhan Wilhelmiina makkara, mutta taisikin olla Wilhelm.

   Lainaa

  3. Nurja päärynä 13.7.2023 0:33
   Tulos: +134 (142 ääntä)
   Missimakkarat ois mahtava liikeidea! Tai ylipäätään mikä tahansa tuotesarja, koska nimet ovat tosiaan aika myyviä. Armi, Ester, Lola, Viivi, Essi, Karita,Lotta ja Anne kuulostavat Ikean tuotteilta.

   Lainaa

  4. Syytön sammakko 13.7.2023 0:38
   Tulos: +42 (140 ääntä)
   Ihan liian houkuttelevia kaikenlaisiin hauskoihin väännöksiin, esim. pääsisi vetämään Armia poskeen :D

   Lainaa

  5. Kofeiiniton peruna 13.7.2023 0:57
   Tulos: +283 (291 ääntä)
   Syytön sammakko: Ihan liian houkuttelevia kaikenlaisiin hauskoihin väännöksiin, esim. pääsisi vetämään Armia poskeen 😁
   Nii eikö Wilhelmin laittaminen suuhun ole mitenkään hassua

   Lainaa

  6. Tulos: -300 (380 ääntä)
   Voiko tuota makkararoiden nimitystä kommentoida ilman, että joku femiini tulee huutamaan, että "kyllä naisillakin voi olla prinssinnakki [siellä]"

   Lainaa

  7. Rujo hevonen 13.7.2023 1:25
   Tulos: +61 (127 ääntä)
   Villi veikkaus on, että makkara muistuttaa hivenen miehistä elintä, siitä johyuen miesten nimet makkaroilla... Onhan ruokia joilla on naisen nimi, edellä mainitusta syyhyn liittyen

   Lainaa

  8. Hämyisä haukka 13.7.2023 1:27
   Tulos: -77 (211 ääntä)
   En ole vege mutta jos vastustaisin lihansyöntiä koska rakastan eläimiä elävinä enkä lihana, niin en kyllä toivoisi lihattomien ruokienkaan maistuvan lihalle. Vegejen puheista olen ymmärtänyt että pihvissä ja nakissa se suutuntuma on tärkein että tuntuu oikeanlaiselle tuotteelle, siksi niitä kehitellään mahdollisimman lähelle. Mutta en usko että sen pitäisi vegeille juuri lihalta maistua. Sitten taas jos yritetään käännyttää lihansyöjiä vegeiksi niin silloin se huijaus täytyy rakentaa sillä maulla ettei edes huomaa. Yhtäkkiä huomaa ettei tarvikaan lihaa mihinkään, mikä tietty olisi ekologisesti hyvä ratkaisu pitkässä juoksussa.

   Lainaa

  9. Epälikvidi kauris 13.7.2023 4:38
   Tulos: -2 (118 ääntä)
   No kyllä mun äitille, joka on vege, iso ongelma lihassa sen eettisyyden lisäksi on maku. Hän ei tykkää lihan tai kalan mausta yhtään. Ei pidä yleistää.

   Lainaa

  10. Tulos: -153 (285 ääntä)
   Sadulle ja kaikille muillekin taas muistutuksena, että liha, kana ja kala, ei maistu ihmisen suussa yhtään miltään. Ihminen saa niistä "hyvän makuisia" vasta maustamalla ne pääasiassa kasveista tehdyillä mausteilla. Sen takia on outoa, että puhutaan "lihan" makuisesta, vaikka maku on suolasta, pippurista, jne...

   Lainaa

  11. Liittoutumaton pussieläin 13.7.2023 6:01
   Tulos: +161 (191 ääntä)
   Kyllä ne vaan maistuu. Mausteet taas korostaa sitä makua entisestään.

   Lainaa

  12. Kilokalori 13.7.2023 6:35
   Tulos: +74 (158 ääntä)
   Sam: Sadulle ja kaikille muillekin taas muistutuksena, että liha, kana ja kala, ei maistu ihmisen suussa yhtään miltään. Ihminen saa niistä "hyvän makuisia" vasta maustamalla ne pääasiassa kasveista tehdyillä mausteilla. Sen takia on outoa, että puhutaan "lihan" makuisesta, vaikka maku on suolasta, pippurista, jne...
   Ystäväni on vegaani, ja hänen vakiovastaus tuohon "miksi kasvisruuan pitää näyttää lihalta"-vänkäämiseen on "miksi liha pitää maustaa vegaanisen makuiseksi mustapippurilla ja valkosipulilla ja curryllä ja chilillä ja tomaatilla ja sipulilla ja paprikalla".
   Tosin Satu taitaa olla eka vegaaniryhmän sisällä, joka tuota asiaa vääntää. Yleensä se on se 45v+ miesoletettu joka ei syö kasviksia.

   Lainaa

  13. heimosenkeimo 13.7.2023 6:38
   Tulos: -143 (169 ääntä)
   Vitun hienoja kylmäsavu "siivuja":DDD Luultavasti joku feministi vetäis hernarit hengityskoneistoon jos makkaralla olis naisen nimi.

   Lainaa

  14. Aikaansaava mäyrä 13.7.2023 6:38
   Tulos: +81 (93 ääntä)
   Kyllä se liha maistuu
   Sam: Sadulle ja kaikille muillekin taas muistutuksena, että liha, kana ja kala, ei maistu ihmisen suussa yhtään miltään. Ihminen saa niistä "hyvän makuisia" vasta maustamalla ne pääasiassa kasveista tehdyillä mausteilla. Sen takia on outoa, että puhutaan "lihan" makuisesta, vaikka maku on suolasta, pippurista, jne...
   Kyllä eri liha maistuu siinä missä porkkana ja perunaki. Itse en voi sietää sian lihan makua, mutta kana ja nauta ja kaloista lohi on todella hyviä. Porokin menettelee ruuasta riippuen.

   Lainaa

  15. Laajahko sakaali 13.7.2023 6:40
   Tulos: +206 (224 ääntä)
   Petkele: Voiko tuota makkararoiden nimitystä kommentoida ilman, että joku femiini tulee huutamaan, että "kyllä naisillakin voi olla prinssinnakki [siellä]"
   Sinähän se tulit ensimmäisenä sitä huutamaan.

   Lainaa

  16. Valitsematon lihapiirakka 13.7.2023 6:48
   Tulos: +16 (70 ääntä)
   Ei se vegaaninen mauste tarkoita että vegaanit vain niitä käyttäisi.

   Lainaa

  17. Kenkku ampiainen 13.7.2023 7:09
   Tulos: +71 (77 ääntä)
   Rujo hevonen: Villi veikkaus on, että makkara muistuttaa hivenen miehistä elintä, siitä johyuen miesten nimet makkaroilla... Onhan ruokia joilla on naisen nimi, edellä mainitusta syyhyn liittyen
   Kerro toki lisää

   Lainaa

  18. Imfunnylikethat 13.7.2023 7:22
   Tulos: +62 (82 ääntä)
   Lihan- ja kalanmakuiset vegetuotteet on suunnattu lähinnä sekaaneille. Sekaruoan syöjä testaa helpommin vegetuotetta, jos tietää siinä olevan itselleen tuttu maku ja rakenne.

   Lainaa

  19. Eronnut hanki 13.7.2023 7:25
   Tulos: +84 (86 ääntä)
   Eipä tuu tosiaan mieleen muu, kuin siskonmakkara, mitä tulee tuohon makkarakysymykseen.

   Lainaa

  20. Mauton orava 13.7.2023 7:34
   Tulos: +96 (114 ääntä)
   Kilokalori: Ystäväni on vegaani, ja hänen vakiovastaus tuohon "miksi kasvisruuan pitää näyttää lihalta"-vänkäämiseen on "miksi liha pitää maustaa vegaanisen makuiseksi mustapippurilla ja valkosipulilla ja curryllä ja chilillä ja tomaatilla ja sipulilla ja paprikalla". Tosin Satu taitaa olla eka vegaaniryhmän sisällä, joka tuota asiaa vääntää. Yleensä se on se 45v+ miesoletettu joka ei syö kasviksia.
   Ei todella ole ensimmäinen. Vastaukset on juuri siksi noin tylyjä, kun tuota saa oikeasti harva se viikko selittää, kun vegeryhmään tulee aloitusta niiltä Oikeilta Vegaaneilta™️, jotka eivät pidä lihan mausta ja syövät porkkanan porkkanana. Toki joskus myös noilta setämiehiltä, mutta hyvin usein se on joko hyvin pitkän linjan tai hyvin tuore vegaani, joka luulee ekana keksineensä kyseenalaistaa lihankorvikkeiden ja mausteiden olemassaolon. Ei oikeesti jaksaisi. Mikä siinä on niin ihmeellistä, että jotkut pitävät juuri niistä lihankorvikkeista ja mauista? En pidä lihasta, en pidä loputtomasti kasviksista kasviksina, vaan pidän lihankorvikkeiden mausta, tekstuurista ja niistä ruoista mitä niistä voi tehdä. Tuokin on ihan pätevä argumentti, että siirtymä on helpompaa, kun on helpot ja tuttua muistuttavat korvikkeet, mutta kyllä niistä saa pitää monien vuosien vegeilynkin jälkeen. En ymmärrä, miksi siitä pitää tehdä joku hyvyyden mittari, kuinka vähän pitää lihasta ja siitä muistuttavista asioista.

   Lainaa

  21. Peruuttamaton riikinkukko 13.7.2023 7:38
   Tulos: +69 (79 ääntä)
   Hiljakkoin olin eräässä tapahtumassa rahastamassa grillimakkaroita. Makkaroita oli kahta laatua, joten asiakkaan piti kertoa, kumpaa oli ottanut. Osalla oli Hiillosta, osalla Wilhelmiä, mutta ihan tosi moni kertoi ottaneensa Wilhelmiinaa.

   Lainaa

  22. Mauton orava 13.7.2023 7:39
   Tulos: +103 (135 ääntä)
   Ja jos joku on silleen että kai sitä kysyä saa, niin onhan toi Satun kysymys lähtökohtaisesti todella asenteellinen miksi ihmeineen ja syiden tivaamisineen. Vai olisko ihan neutraalia taivastella kotiruokaryhmässä esim. "Olen aina ihmetellyt, miksi ihmeessä joku haluaa syödä perunaa? Kertokaa käyttökokemuksia ja syitä käytölle." ja toistaa tätä hieman eri tavoin muotoiltuna viikoittain.

   Lainaa

  23. Itsestäänselvä lammas 13.7.2023 7:59
   Tulos: +51 (61 ääntä)
   Hämyisä haukka: En ole vege mutta jos vastustaisin lihansyöntiä koska rakastan eläimiä elävinä enkä lihana, niin en kyllä toivoisi lihattomien ruokienkaan maistuvan lihalle. Vegejen puheista olen ymmärtänyt että pihvissä ja nakissa se suutuntuma on tärkein että tuntuu oikeanlaiselle tuotteelle, siksi niitä [...]
   Juuri näin. En halua sialta maistuvaa ruokaa, koska en syö lihaa. Sen sijaan arvostan, jos esim burgerin väliin löytyy jokin muu, kuin pakastealteen hapertunut kasvisräiskäle. En osaa sanoa lihan suutuntumasta, mutta esim muu-pihvit ja vöner ovat rakenteeltaan mukavia ja monikäyttöisiä.

   Lainaa

  24. Tallentumaton kivi 13.7.2023 8:15
   Tulos: +152 (160 ääntä)
   "Miksi ihmiset, jotka ei halua tappaa eläimiä, haluaa nauttia lihan mausta?" kysyy ihminen, joka luultavasti syö lihaa maun vuoksi, eikä tappamisen ja kidutuksen ilosta.

   Lainaa

  25. Itseasiassa 13.7.2023 8:22
   Tulos: +37 (43 ääntä)
   Hämyisä haukka: En ole vege mutta jos vastustaisin lihansyöntiä koska rakastan eläimiä elävinä enkä lihana, niin en kyllä toivoisi lihattomien ruokienkaan maistuvan lihalle. Vegejen puheista olen ymmärtänyt että pihvissä ja nakissa se suutuntuma on tärkein että tuntuu oikeanlaiselle tuotteelle, siksi niitä [...]
   Ehkä se tuo vaihtelua makumaailmaan. Ihmisille tutut maut ovat tärkeitä. Ja oikeasti noi tuotteet ovat suunniteltu myös sekasyöjille, meitä kun on aika paljon jotka syövät sekä kasvis- että liharuokia. Nuo maut tekevät kasvisruoan lähestymisestä helpompaa. 
   Itse en ole oikein koskaan makkarasta tykännyt, joku maussa tai koostumuksessa on aina tökkinyt. Nykyään grillaan mielummin vegemakkaraa, koska ne maistuvat mun mielestä hyviltä. 

   Lainaa

  26. Tulos: +51 (77 ääntä)
   Satun kysymys on kieltämättä ärsyttävä ja laiska, varsinkin kun suurin osa varmasti tietää vastauksen, mutta jostain syystä sitä pitää silti kysyä. Enkä ole edes vegaani tahi kasvissyöjä.

   Lainaa

  27. Tyvekäs kesyhanhi 13.7.2023 8:39
   Tulos: +16 (50 ääntä)
   Hämyisä haukka: En ole vege mutta jos vastustaisin lihansyöntiä koska rakastan eläimiä elävinä enkä lihana, niin en kyllä toivoisi lihattomien ruokienkaan maistuvan lihalle. Vegejen puheista olen ymmärtänyt että pihvissä ja nakissa se suutuntuma on tärkein että tuntuu oikeanlaiselle tuotteelle, siksi niitä [...]
   Väittäisin, että vegepihviä kutsutaan pihviksi ja - makkaraa makkaraksi vakiintuneen muodon vuoksi. Vege voi haluta myös syödä pihviä hampurilaisen välissä tai makkaraa hodarin välissä, kaipaamatta ollenkaan eläimen lihan koostumusta tai makua.
   Mausta puheenollen, mausteet ovat suolaa lukuunottamatta kasvisperäisiä. Harva syö lihansa maustamattomana. Totuus on, että kasviksissa on makua, lihassa ei.
   Suomessa nyt vain sattuneesta syystä ei ole kasvisten syömisen kulttuuria. Suuren osan aikaa vuodesta on jouduttu syömään nahistuneita juureksia. 20 vuoden ajan oli vaihe, jolloin kasvikset käsittivät pakastekeittojuurekset ja hemapan. 
   Välimeren maissa tai joissain Itä-Aasian maissa ei tehdä eroa kasvis--ja sekaruoan välillä, koska kasvikset ovat siellä tuoreita, ja luonnollinen osa ruokavaliota.
   Suomessa tuoreiden kasvisten sesonki on kieltämättä lyhyt, mutta meillä voitaisiin hyödyntää paljon enemmän luonnon antimia, kuten marjoja ja sieniä. 

   Lainaa

  28. Pyöreä tonttu 13.7.2023 8:42
   Tulos: +36 (42 ääntä)
   Rujo hevonen: Villi veikkaus on, että makkara muistuttaa hivenen miehistä elintä, siitä johyuen miesten nimet makkaroilla... Onhan ruokia joilla on naisen nimi, edellä mainitusta syyhyn liittyen
   Luulisin että makkaroiden markkinoinnissa haluttaisiin saada ihmiset unohtamaan tämä yhteys. Miehet kuitenkin kuluttavat makkaraa enemmän (ei tilastotietoa, mutta syödyn ruuan määrää suurempi ja vegaanien osuus pienempi) ja suurinta osaa miehistä (ja monia naisia) etoo ajatus miehisen elimen suuhun laittamisessa

   Lainaa

  29. Radikaali haisunäätä 13.7.2023 9:02
   Tulos: +33 (37 ääntä)
   Rujo hevonen: Villi veikkaus on, että makkara muistuttaa hivenen miehistä elintä, siitä johyuen miesten nimet makkaroilla... Onhan ruokia joilla on naisen nimi, edellä mainitusta syyhyn liittyen
   Millä ruuilla on naisen nimi?

   Lainaa

  30. Radikaali haisunäätä 13.7.2023 9:03
   Tulos: +15 (31 ääntä)
   Sam: Sadulle ja kaikille muillekin taas muistutuksena, että liha, kana ja kala, ei maistu ihmisen suussa yhtään miltään. Ihminen saa niistä "hyvän makuisia" vasta maustamalla ne pääasiassa kasveista tehdyillä mausteilla. Sen takia on outoa, että puhutaan "lihan" makuisesta, vaikka maku on suolasta, pippurista, jne...
   Näin mäkin väitin silloin, kun olin kasvissyöjä.
   Sinällään kyllä harva kypsennetty, lämmin ruoka maistuu ihan parhaalta ilman suolaa, oli sit floraa tai faunaa.

   Lainaa

  31. Kuorimaton hanhi 13.7.2023 9:06
   Tulos: -70 (100 ääntä)
   Kilokalori: Ystäväni on vegaani, ja hänen vakiovastaus tuohon "miksi kasvisruuan pitää näyttää lihalta"-vänkäämiseen on "miksi liha pitää maustaa vegaanisen makuiseksi mustapippurilla ja valkosipulilla ja curryllä ja chilillä ja tomaatilla ja sipulilla ja paprikalla". Tosin Satu taitaa olla eka vegaaniryhmän sisällä, joka tuota asiaa vääntää. Yleensä se on se 45v+ miesoletettu joka ei syö kasviksia.
   Ystäväsi on idiootti, mutta mitäpä voi vegaanilta odottaa.

   Lainaa

  32. Värjätty piirroshahmo 13.7.2023 9:09
   Tulos: +43 (75 ääntä)
   Sam: Sadulle ja kaikille muillekin taas muistutuksena, että liha, kana ja kala, ei maistu ihmisen suussa yhtään miltään. Ihminen saa niistä "hyvän makuisia" vasta maustamalla ne pääasiassa kasveista tehdyillä mausteilla. Sen takia on outoa, että puhutaan "lihan" makuisesta, vaikka maku on suolasta, pippurista, jne...
   Et ole tainnut paljonkaan lihaa syödä kun kerran väität ettei se maistu miltään. Kaikki liha maistuu erilaiselta ilman mausteita, edes suolaa. Et myöskään ole kovin erikoinen kokki jos käytät mausteita peittämään ruoan maun, kun ne on tarkoitettu nimenomaan korostamaan makua. Toki jos lihakokemuksesi perustuvat tyyliin eineslihapulliin ja pippuripihviin niin ei voi olettaakaan että tietäisit asiasta jotain, mutta sitten voisi toivoa ettei levitetä näitä geneerisiä ns. "äärivegaanien" aivopieruja.

   Lainaa

  33. Tulos: +61 (65 ääntä)
   Rujo hevonen: Villi veikkaus on, että makkara muistuttaa hivenen miehistä elintä, siitä johyuen miesten nimet makkaroilla... Onhan ruokia joilla on naisen nimi, edellä mainitusta syyhyn liittyen
   Tiedän muutaman ruuan tai brändi-nimen mikä on tehty naisen mukaan, kuten vaikka Elovena, mutta en yhtään noihin "edellä mainittuihin syihin liittyen". Mitä ruokia on nimetty naisten mukaan koska ne näyttävät naisten elimiltä?

   Lainaa

  34. Jämerä ananas 13.7.2023 9:31
   Tulos: -8 (54 ääntä)
   Näin itse vegaanina, niin en kaipaa yhtään sitä ”lihan makua” vegaaniruokiin. En ole koskaan pitänyt lihasta tai sen mausta, ja se, eettisyyden lisäksi, on toinen syy, miksi en sitä lihaa syö. Usein kuullut kysyttävän ”etkö yhtään kaipaa pihviä” niin en, en todellakaan. Lihan maku ja koostumus on lapsesta asti olleet todella ällöttäviä. Joten en ymmärrä näitä lihan korvikkeitakaan, joihin väkisin tehdään se lihan maku 🙄

   Lainaa

  35. Rahanahne maito 13.7.2023 9:40
   Tulos: +41 (51 ääntä)
   Itse tykkään kaikenlaisista vege makkaroista ja pihveistä sun muista sen takia, kun se valmistaminen on niin selkeää jo nimen perusteella. Jossain mifu suikaleiden paketissa lukee päällä "käytä kuin kanaa" tai jsp ja sen takia valmistaminen on helppoa. En koskaan ole oppinut käyttämään soija rouheita sun muita kun niitä täytyy liotella ja mitä lie ennen kuin niistä saa tehtyä ruokaa. Mitä väärää on jossain vuustossa kun tietää heti miten ja missä sitä voi käyttää?

   Lainaa

  36. Sähköistetty paprika 13.7.2023 9:40
   Tulos: +43 (47 ääntä)
   Paras nimi makkaralle on ehdottomasti Iso Iita. Miksi se ei ole tuossa kyselyssä vaihtoehtona?

   Lainaa

  37. Paranematon ilonpilaaja 13.7.2023 9:42
   Tulos: -63 (79 ääntä)
   En söisi makkaraa, jolla on naisen nimi. Tosin voihan naisellakin olla nykyään makkara, mutta ei ne minua kiinnosta. Kyrsin vain kunnon äijämakkaraa.

   Lainaa

  38. Tulos: +70 (78 ääntä)
   Pientä kulkijaa kyllä taas hämmästyttää ja kummastuttaa kun toisten syömiset ja syömättäjättämiset niin kutiittaa persiitä. Tulee mieleen kun eräs rouva vuosia sitten harmitteli etteivät perheen kanssa voi grillata koska eivät syö lihaa. Voi pyhä yksinkertaisuus sentään, kai muutakin kuin läskiä voi tulella kypsentää.

   Lainaa

  39. Pölynimuriton kesyaasi 13.7.2023 10:15
   Tulos: +45 (55 ääntä)
   Itse syön kasvisruokaa ilmastosyistä, enkä niinkään eläinten oikeuksien takia. Pidän kuitenkin lihan mausta ja mielelläni syön vastaavia kasviskorvikkeita.

   Lainaa

  40. Arvoliberaali maahinen 13.7.2023 10:21
   Tulos: +36 (70 ääntä)
   Jos tulisi makkaroita naisten nimillä niin kohta joku olisi jo itkemässä "woketuksesta" ja sanomassa että makkarat on "pilattu"

   Lainaa

  41. Hämyisä haukka 13.7.2023 10:21
   Tulos: +31 (37 ääntä)
   Rujo hevonen: Villi veikkaus on, että makkara muistuttaa hivenen miehistä elintä, siitä johyuen miesten nimet makkaroilla... Onhan ruokia joilla on naisen nimi, edellä mainitusta syyhyn liittyen
   Huonosti tulee kyllä ittellä mieleen. Taina-Taco? Piia-Piirakka? Ullan Pullat? Minkan Munkit?

   Lainaa

  42. Hämyisä haukka 13.7.2023 10:26
   Tulos: +31 (35 ääntä)
   Valitsematon lihapiirakka: Ei se vegaaninen mauste tarkoita että vegaanit vain niitä käyttäisi.
   Suurin osa mausteista lienee vegaanisia niinkuin suola ja kasveista saatavat. Ylipäätään suurin osa raaka-aineista on vegaanisia niinkuin viljat. Liekkö muuta täysin lihaa kuin täyslihapihvi ilman mitään mausteita eläinrasvassa paistettuna? Eli vegaanisia tuotteeita ei käytännössä voi välttää. Toki niitä ei ole aiemmin kutsuttu erikseen vegaanisiksi. Suola nyt on vaan suola. Sen kyllä ymmärtää että jos jostain ei-vegaanisesta on uusi versio vegaanisena niin sitten sitä kannattaa mainostaa.

   Lainaa

  43. Tulos: +30 (32 ääntä)
   Minä ostan makkaraa sillä perusteella, mitä se sisältää ja miltä se maistuu, nimi ei vaikuta päätökseen.

   Lainaa

  44. Reseptivapaa Dinosaurus 13.7.2023 10:37
   Tulos: -10 (52 ääntä)
   Radikaali haisunäätä: Millä ruuilla on naisen nimi?
   Viola, Flora, Aura, Paula...

   Lainaa

  45. Tulos: -55 (65 ääntä)
   Erika- makkara vois olla kun esikuvakin on sellanen kuorestaan tursuava makkara. Ja ennenkun joku itkee niin tykkään biiseistä, mutta esiintyjällä ei ole tyylitajua pukeutumisen suhteen. On liian runsas sellaisiin tiukkoihin vaatteisiin. Kaija Koo pukeutuu nykyään viittaan kun on röpi. Niin se pitää tehdä.

   Lainaa

  46. Hajuton rotta 13.7.2023 11:27
   Tulos: -37 (67 ääntä)
   Ahti-sillin nimi pitäisi kyllä olla vaikkapa Annin silli. Mainos-slogan olisi: "Annin silli! Senhän tunnistaa jo hajustakin!"

   Lainaa

  47. Epämoderni alligaattori 13.7.2023 11:27
   Tulos: -34 (66 ääntä)
   Taas näitä rentoja vegaaneja ekassa mokassa. Sitten ihmettelevät että miksi heitä pidetään sellaisina kuin pidetään.

   Lainaa

  48. It's a deal 13.7.2023 11:41
   Tulos: +37 (37 ääntä)
   Pompöösi riikinkukko: Olin tulossa kommaamaan että onhan Wilhelmiina makkara, mutta taisikin olla Wilhelm.
   Wilhelmina on klassinen pikkuleipä, jota valmistaa Oululainen.

   Lainaa

  49. Tulos: -5 (39 ääntä)
   Kilokalori: Ystäväni on vegaani, ja hänen vakiovastaus tuohon "miksi kasvisruuan pitää näyttää lihalta"-vänkäämiseen on "miksi liha pitää maustaa vegaanisen makuiseksi mustapippurilla ja valkosipulilla ja curryllä ja chilillä ja tomaatilla ja sipulilla ja paprikalla". Tosin Satu taitaa olla eka vegaaniryhmän sisällä, joka tuota asiaa vääntää. Yleensä se on se 45v+ miesoletettu joka ei syö kasviksia.
   Eipä hyvää lihaa tarvitsekaan maustaa yhtään millään. Lähinnä mausteilla ja marinadeilla yritetään peittää vikoja. Itse ainakin syön possuni ihan sellaisenaan.

   Lainaa

  50. Hilluva posliini 13.7.2023 12:26
   Tulos: -20 (30 ääntä)
   Rujo hevonen: Villi veikkaus on, että makkara muistuttaa hivenen miehistä elintä, siitä johyuen miesten nimet makkaroilla... Onhan ruokia joilla on naisen nimi, edellä mainitusta syyhyn liittyen
   Jeps, sama tuli ekana mieleen. Kuka haluaisi kullia muistuttavalle ruoalle naisen nimen?

   Lainaa

  51. Tulos: -40 (50 ääntä)
   Höpö: Pientä kulkijaa kyllä taas hämmästyttää ja kummastuttaa kun toisten syömiset ja syömättäjättämiset niin kutiittaa persiitä. Tulee mieleen kun eräs rouva vuosia sitten harmitteli etteivät perheen kanssa voi grillata koska eivät syö lihaa. Voi pyhä yksinkertaisuus sentään, kai muutakin kuin läskiä voi tulella kypsentää.
   Mistä päättelit että tämä liittyy jotenkin takapuolen kutiamiseen? Onko sinulla joku anusfiksaatio?

   Lainaa

  52. Tulos: +22 (36 ääntä)
   Imfunnylikethat: Lihan- ja kalanmakuiset vegetuotteet on suunnattu lähinnä sekaaneille. Sekaruoan syöjä testaa helpommin vegetuotetta, jos tietää siinä olevan itselleen tuttu maku ja rakenne.
   Näinhän se pitkälti on. Viime vuosina on tullut paljon lihalta maistuvia ja lihan tavoin käytettäviä tuotteita, jotta sekasyöjien olisi helpompaa vähentää lihansyöntiä tai jopa lopettaa se. Ne jotka ovat olleet vuosia tai vuosikymmeniä kasvissyöjinä/vegaaneina (joihin itsekin kuulun), eivät välttämättä pidä näistä tuotteista, kun kauan ilman lihaa olleena se maku vain ällöttää. Mielestäni on hyvä, että näitä tuotteita on, ja joistain niistä pidän itsekin (lähinnä kanan korvikkeista), mutta henkilökohtaisesti ärsyttää ettei niiden rinnalle enää meinaa saada sitä kasvisruokaa, mitä esim. ravintoloissa oli kymmenisen vuotta sitten. Mielestäni vaikka kunnon portobello-hampurilainen jossa pihvi on korvattu portobello-sienellä pesee nykyiset Beyond Meat -viritelmät mennen tullen. Tai hampurilainen, jossa pihvi on korvattu halloumi-juustolla, jos ei tarvitse olla vegaani. Mutta ei, nykyään melkein aina ainoa vegevaihtoehto on se mahdollisimman lihalta maistuva.

   Lainaa

  53. Onnekas robotti 13.7.2023 12:49
   Tulos: +36 (38 ääntä)
   Hämyisä haukka: En ole vege mutta jos vastustaisin lihansyöntiä koska rakastan eläimiä elävinä enkä lihana, niin en kyllä toivoisi lihattomien ruokienkaan maistuvan lihalle. Vegejen puheista olen ymmärtänyt että pihvissä ja nakissa se suutuntuma on tärkein että tuntuu oikeanlaiselle tuotteelle, siksi niitä [...]
   Itse en syö eläinperäisiä, enkä myöskään voi syödä mitään eläinperäistä liiaksi muistuttavaa (maultaan tai ulkonäöltään). Ymmärrän kuitenkin, että vegaaniseen ruokavalioon on varmaan yhtä monta syytä, kuin on sitä noudattaviakin, joten ei ole minulta millään tavalla pois, jos joku tykkää niistä lihankaltaisista tuotteista.

   Lainaa

  54. Onnekas robotti 13.7.2023 12:51
   Tulos: +31 (55 ääntä)
   Epämoderni alligaattori: Taas näitä rentoja vegaaneja ekassa mokassa. Sitten ihmettelevät että miksi heitä pidetään sellaisina kuin pidetään.
   Aika huolestuttava ajatusmalli tuollainen, että kolmen ihmisen perusteella oletetaan miljoonien muiden olevan samanlaisia. Ja meillä on näin ajatteleviä nykyään valtion johdossakin...

   Lainaa

  55. Mehevä vesimeloni 13.7.2023 13:10
   Tulos: +1 (29 ääntä)
   Mauton orava: Ja jos joku on silleen että kai sitä kysyä saa, niin onhan toi Satun kysymys lähtökohtaisesti todella asenteellinen miksi ihmeineen ja syiden tivaamisineen. Vai olisko ihan neutraalia taivastella kotiruokaryhmässä esim. "Olen aina ihmetellyt, miksi ihmeessä joku haluaa syödä perunaa? Kertokaa [...]
   Ei se toisaalta ole sen yksittäisen kysyjän vika, että moni muukin kysyy samaa asiaa. Kysyjä voi olla ihan vilpittömästi asiaa miettinyt ja vaikka se olisi kuinka hömelöä ja naiivia tai mitä ikinä, en näe (ainakaan just tuota ja tuolla tavoin aseteltua kysymystä) negatiivisena.
   Moni on varmaan herkistynyt kuittailulle ja olettaa heti kysymyksen takana piilevän jotain kettuilua ja kelju asenne ja siksi vastaukset ovat niin kärkkäitä ja hyökkääviä. Kasvissyönti ja veganismi kasvavat ilmiöinä koko ajan ja se on hienoa. Samaan tahtiin kasvaa niistä keskustelu ja asioiden ääneen päivittely. Osa päivittelystä on hölmöä, osa täysin ymmärretävää pohdintaa.  Kysymys "miksi vegaanisen tuotteen tarvitsee maistua lihalta" on ihan ymmärrettävä kysymys, vaikka niille, jotka asiaa ovat vähän enemmän miettineet vastaukset ovatkin itsestään selviä ja kysymys turha ja liikaa toistettu. Kysyjän vika se nyt ei kuitenkaan ole ja toivoisin että edes yksi vastaaja jaksaisi nähdä vaivan kirjoittaa auki ne itsestään selvyydet ilman ilkeilyä.

   Lainaa

  56. Tulos: -28 (50 ääntä)
   Kenen lihansyöjän mielestä se liha on oikeasti hyvää? Syö siis sitä ilman mausteita? Mausteet ja yrtithän on pitkälti kasveja, joten jos se maku tulee maustamalla, niin sithän kannattaa vain ostaa niitä mausteita. Epäilemättä nuo "aromit" ovat juurikin mausteseoksia. Vähän jotain savuaromia ehkä sekaan.

   Lainaa

  57. Tulos: +31 (47 ääntä)
   Jämerä ananas: Näin itse vegaanina, niin en kaipaa yhtään sitä ”lihan makua” vegaaniruokiin. En ole koskaan pitänyt lihasta tai sen mausta, ja se, eettisyyden lisäksi, on toinen syy, miksi en sitä lihaa syö. Usein kuullut kysyttävän ”etkö yhtään kaipaa pihviä” niin en, en todellakaan. Lihan maku ja [...]
   Voin selventää tämän vielä rautalangasta:
   suurin osa vegaaneista ei ole vegaaneita siksi, etteivätkö pitäisi lihan mausta/koostumuksesta. Suurin osa on vegaaneita, koska se on hyväksi ihmiselle, maapallolle ja eläimille. Jos ei-lihatuotteista tehdään lihaisia, suurempi osa tykkää niistä. Niille on siis kysyntää. Tämä on hyväksi myös jos meinaamme vähentää lihankulutusta tulevaisuudessa. Ymmärrän ettei nämä tuotteet ole kaikille, mutta luulisi sinulle löytyvän muutenkin tuotteita vaikka kuinka paljon.

   Lainaa

  58. Tulos: +25 (29 ääntä)
   NipaMan: Kenen lihansyöjän mielestä se liha on oikeasti hyvää? Syö siis sitä ilman mausteita? Mausteet ja yrtithän on pitkälti kasveja, joten jos se maku tulee maustamalla, niin sithän kannattaa vain ostaa niitä mausteita. Epäilemättä nuo "aromit" ovat juurikin mausteseoksia. Vähän jotain savuaromia ehkä sekaan.
   Se mikä on "hyvää" on vähän moninaisempi asia. Pelkällä suolallahan lihan voi saada hyväksi jos sen tekee hyvin. Hyvää makua lisää myös esimerkiksi koostumus, vaikkei siihen lisäisi yhtään mitään.

   Lainaa

  59. Tulos: +14 (30 ääntä)
   NipaMan: Kenen lihansyöjän mielestä se liha on oikeasti hyvää? Syö siis sitä ilman mausteita? Mausteet ja yrtithän on pitkälti kasveja, joten jos se maku tulee maustamalla, niin sithän kannattaa vain ostaa niitä mausteita. Epäilemättä nuo "aromit" ovat juurikin mausteseoksia. Vähän jotain savuaromia ehkä sekaan.
   No esim tuoreena kokattu poro on kyllä niin hyvää, että ihan hyvin voi syödä maustamatta, maustamalla liikaa sen voi tosin pilata. Monen kalan tai riistan kanssa sama juttu. Ei sitten yleensä päde johonkin viikkoja sitten teurastettuun tehotuotettuun possu- tai lehmäparkaan.

   Lainaa

  60. Tulos: +8 (14 ääntä)
   Piparjuuri: Näinhän se pitkälti on. Viime vuosina on tullut paljon lihalta maistuvia ja lihan tavoin käytettäviä tuotteita, jotta sekasyöjien olisi helpompaa vähentää lihansyöntiä tai jopa lopettaa se. Ne jotka ovat olleet vuosia tai vuosikymmeniä kasvissyöjinä/vegaaneina (joihin itsekin kuulun), eivät välttämättä pidä näistä [...]
   Jep. Burgereista paras on kunnon halloumiburger, vaikka muuten pihviä vetelenkin. Beyond meatit sun muut jätän väliin allergiasyistä.

   Lainaa

  61. Varottava pomelo 13.7.2023 16:33
   Tulos: +12 (30 ääntä)
   NipaMan: Kenen lihansyöjän mielestä se liha on oikeasti hyvää? Syö siis sitä ilman mausteita? Mausteet ja yrtithän on pitkälti kasveja, joten jos se maku tulee maustamalla, niin sithän kannattaa vain ostaa niitä mausteita. Epäilemättä nuo "aromit" ovat juurikin mausteseoksia. Vähän jotain savuaromia ehkä sekaan.
   Kenen mielestä peruna ja pasta on suolattomana oikeasti hyvää?

   Lainaa

  62. Tulos: +15 (21 ääntä)
   Laajahko sakaali: Sinähän se tulit ensimmäisenä sitä huutamaan.
   Kuten tavallisesti näissä käy :D

   Lainaa

  63. Peruuttamaton riikinkukko 13.7.2023 18:26
   Tulos: +11 (15 ääntä)
   NipaMan: Kenen lihansyöjän mielestä se liha on oikeasti hyvää? Syö siis sitä ilman mausteita? Mausteet ja yrtithän on pitkälti kasveja, joten jos se maku tulee maustamalla, niin sithän kannattaa vain ostaa niitä mausteita. Epäilemättä nuo "aromit" ovat juurikin mausteseoksia. Vähän jotain savuaromia ehkä sekaan.
   Mä ainakin tykkään possusta nimenomaan pelkällä suolalla maustettuna. Toisaalta laitan kyllä suolaa myös kasvisruokiin, koska suola on monesti helpoin tapa korostaa makuja. Onnekseni mun ei tarvii suolaa myöskään välttää, kun on luonnostaan vähän liiankin matalat verenpaineet.

   Lainaa

  64. Tulos: +11 (23 ääntä)
   Jämerä ananas: Näin itse vegaanina, niin en kaipaa yhtään sitä ”lihan makua” vegaaniruokiin. En ole koskaan pitänyt lihasta tai sen mausta, ja se, eettisyyden lisäksi, on toinen syy, miksi en sitä lihaa syö. Usein kuullut kysyttävän ”etkö yhtään kaipaa pihviä” niin en, en todellakaan. Lihan maku ja [...]
     Ei se, että sinä et jostain pidä,tarkoita, ettei kukaan pidä. Itse en ensin pitänyt lihankorvikkeista, koska ne näyttivät liiaksi oikealta lihalta. Kun ensimmäisen kerran näin niitä ulkomailla ravintolassa, kyselin varmaan viiteentoista kertaan että onhan tämä nyt varmasti kasviperäistä, ja suhtauduin pöperöön sittenkin varsin epäilevästi. Nykyisin niitä tulee niin paljon vastaan että olen jo tottunut, mutta enpä itseni takia itkisi jos lihankorvikkeet katoaisivat maailmasta. Pidän palkokasveista ihan au naturel, ei niitä tarvitse prosessoida hengiltä ja pakata 400 gramman muovipurkkiin, joista suomalaisilla on tapana proteiininsa nauttia. 
     Mutta talouteeni kuuluu myös mieheni, joka ei ole ollut kasvissyöjä kovinkaan kauaa, ja hänelle kyllä maittaa. Ennen kaikkea siihen kuuluu lapsi, jolle en todellakaan tässä iässä ala selittää, että et saa purilaisia tai pitsaa tai mitä nyt keksitäänkään vaikka kaverit saavat, koska tehotuotannon julmuudet. Ei taaperolle, jonka mielestä eläimet on kavereita, maalailla mitään "tapauksia teurastamolta". Saat nauravia nakkeja kuten muutkin (soijanakkeja). 

   Lainaa

  65. Tulos: +13 (21 ääntä)
   Mehevä vesimeloni: Ei se toisaalta ole sen yksittäisen kysyjän vika, että moni muukin kysyy samaa asiaa. Kysyjä voi olla ihan vilpittömästi asiaa miettinyt ja vaikka se olisi kuinka hömelöä ja naiivia tai mitä ikinä, en näe (ainakaan just tuota ja tuolla tavoin aseteltua kysymystä) negatiivisena.Moni on varmaan herkistynyt kuittailulle [...]
     "Näin saat naisia" ketjuissa yleensä on myös joku, jonka mielestä kieltäytyminen pitäisi esittää diplomaattisesti ja vaikka mitenkin pitkämielisesti. Vika on vain siinä, että jos kyseessä on viides lähentymisyritys samalla viikolla -tai samana päivänä -niin pinna ei kestä enää. Vähän sama näissä vegetiedusteluissa: olen lukenut tuon kysymyksen ehkä 1001 kertaa, ja kyllähän se alkaa käydä hermoille. Epäilemättä jos joku ei kysy suoraan sinulta, voisi vain jättää kokonaan vastaamatta -mutta tyly vaikutelma tulisi siitäkin, jos kukaan ei sano mitään. 
     Yleensä "netikettiin" kuuluu, että uusissa ryhmissä ollaan hetkinen hiljaa ja katsotaan, mitä muut sanovat, tai jos mahdollista luetaan taaksepäin sen tarkistamiseksi, ettei ole saman asian viidessadas kysyjä. 

   Lainaa

  66. Massiton seepra 13.7.2023 19:11
   Tulos: +3 (13 ääntä)
   Onnekas robotti: Aika huolestuttava ajatusmalli tuollainen, että kolmen ihmisen perusteella oletetaan miljoonien muiden olevan samanlaisia. Ja meillä on näin ajatteleviä nykyään valtion johdossakin...
   Älä sitten oleta.

   Lainaa

  67. Terästetty tuhatjalkainen 13.7.2023 19:16
   Tulos: -12 (26 ääntä)
   Varottava pomelo: Kenen mielestä peruna ja pasta on suolattomana oikeasti hyvää?
   Harva niitä kai sinällään syö, mutta en minä ainakaan keitettyihin perunoihin tai pastaan mitään suolaa lisää. Hyi hemmetti. Lisukkeet sitten erikseen.

   Lainaa

  68. Tulos: -5 (5 ääntä)
   jukkapalmu: Erika- makkara vois olla kun esikuvakin on sellanen kuorestaan tursuava makkara. Ja ennenkun joku itkee niin tykkään biiseistä, mutta esiintyjällä ei ole tyylitajua pukeutumisen suhteen. On liian runsas sellaisiin tiukkoihin vaatteisiin. Kaija Koo pukeutuu nykyään viittaan kun on röpi. Niin se pitää tehdä.
   https://youtu.be/874hFhG04zk

   Lainaa

  69. Lomaton albatrossi 13.7.2023 20:13
   Tulos: -16 (42 ääntä)
   Kysyin joskus vegaaniryhmässä että mitä laittavat leivän päälle. Vastaus oli kirosanojen ja henkilökohtaisten loukkausten saattelema "kaikkee muuta paitsi lihaa voita ja juustoa". 2 päivää söin kuivaa leipää ja soijasuikaleita kunnes vaihdoin taas oikeaan ruokaan aliravitsemuksen aiheuttaman kusipäisyyden tarttumisen pelossa.

   Lainaa

  70. Varottava pomelo 13.7.2023 20:27
   Tulos: +10 (22 ääntä)
   Terästetty tuhatjalkainen: Harva niitä kai sinällään syö, mutta en minä ainakaan keitettyihin perunoihin tai pastaan mitään suolaa lisää. Hyi hemmetti. Lisukkeet sitten erikseen.
   Yleensäkö lisäät siis mausteetkin vasta lautasella, et tekovaiheessa?

   Lainaa

  71. Itseasiassa 13.7.2023 20:48
   Tulos: +16 (20 ääntä)
   Lomaton albatrossi: Kysyin joskus vegaaniryhmässä että mitä laittavat leivän päälle. Vastaus oli kirosanojen ja henkilökohtaisten loukkausten saattelema "kaikkee muuta paitsi lihaa voita ja juustoa". 2 päivää söin kuivaa leipää ja soijasuikaleita kunnes vaihdoin taas oikeaan ruokaan aliravitsemuksen aiheuttaman kusipäisyyden tarttumisen pelossa.
   Oon kasvis- ja vegaaniruokaryhmissä nähnyt tämän keskustelun monta kertaa ja ihan asiallisia vastauksia siellä on ollut. Nykyään löytyy jo ihan laadukkaita vuustoja ja vegaanista levitteitä, näiden lisäksi voi toimia esim. hummus, pesto, vihannekset.

   Lainaa

  72. Kyltymätön pupu 13.7.2023 20:50
   Tulos: +4 (18 ääntä)
   Hämyisä haukka: En ole vege mutta jos vastustaisin lihansyöntiä koska rakastan eläimiä elävinä enkä lihana, niin en kyllä toivoisi lihattomien ruokienkaan maistuvan lihalle. Vegejen puheista olen ymmärtänyt että pihvissä ja nakissa se suutuntuma on tärkein että tuntuu oikeanlaiselle tuotteelle, siksi niitä [...]
   Ei korvikkeilla lihansyöjää huijata kuin korkeintaan valmistajan mainoksissa. Ne maistuvat erehdyttävästi lihalta saman porukan mielestä, joka täälläkin on julistamassa ettei liha maistu miltään. Eli siis ihmisten, jotka eivät tiedä miltä liha maistuu. Muut kyllä huomaavat eron. Korvikkeita tehdään ja syödään, koska jotkut tykkäävät niistä. Ei se sen enempää selitystä kaipaa.

   Lainaa

  73. Nuutunut kivi 13.7.2023 21:25
   Tulos: +14 (14 ääntä)
   Mikä/mitä on röpi?

   Lainaa

  74. Väkitukko paarma 14.7.2023 5:31
   Tulos: 0 (8 ääntä)
   Bailey Jay makkaraa ottaisin mielelläni vaikka päivittäin sisääni! Tietäjät tietää. ;)

   Lainaa

  75. Lisäaineeton leopardi 14.7.2023 11:25
   Tulos: -3 (13 ääntä)
   Tästä pari uutta makkarapaketin nimeä: -Wilhelmiina ja yöpöytälaatikon salaisuudet. -Hollannin missi -Thaimaan taikaa

   Lainaa

  76. Päihtynyt hai 14.7.2023 15:40
   Tulos: +6 (10 ääntä)
   Sam: Sadulle ja kaikille muillekin taas muistutuksena, että liha, kana ja kala, ei maistu ihmisen suussa yhtään miltään. Ihminen saa niistä "hyvän makuisia" vasta maustamalla ne pääasiassa kasveista tehdyillä mausteilla. Sen takia on outoa, että puhutaan "lihan" makuisesta, vaikka maku on suolasta, pippurista, jne...
   Voi voi, kun paistan kunnon pihvin, on se erinomaisen hyvänmakuista ihan ennen suolan lisäämistäkin, ei mautonta. Jos lihaansa tarvitsee mausteita, on lihassa säästelty ja siinä on mukana kaikenmaailman teurasjätettä.

   Lainaa

  77. Sinkitön ilves 14.7.2023 15:52
   Tulos: +12 (16 ääntä)
   Reseptivapaa Dinosaurus: Viola, Flora, Aura, Paula...
   Maitotuotteita koska naiset tuottaa maitoa? ;)

   Lainaa

  78. Tulos: +3 (9 ääntä)
   Itseasiassa: Oon kasvis- ja vegaaniruokaryhmissä nähnyt tämän keskustelun monta kertaa ja ihan asiallisia vastauksia siellä on ollut. Nykyään löytyy jo ihan laadukkaita vuustoja ja vegaanista levitteitä, näiden lisäksi voi toimia esim. hummus, pesto, vihannekset.
     Itse leivon oman seitanini, sen voi maustaa miten lystää (lihasta ihan oikeasti en tiedä, joten en teeskentelekään tietäväni, paitsi muistan lapsuudestani, että inhosin sianlihaa ja rakastin poroa joten kai niissä jotain eroa täytyy olla. Maku? Koostumus? Rasvapitoisuus? Ei mitään ideaa). Mutta seitan on juuri niin hyvää kuin sen valmistaja osaa maustaa, mikä tekee ruoanlaitosta hauskaa, leikkaan sen ohuiksi siivuiksi ja käytän leikkeleenä. Toki vihanneksia vielä päälle. Vuusto... No, se paranee koko ajan, joten toivoa on, mutta tällä hetkellä ihan vegaaniseksi tarkoitettukin, kuten hummus, on mielestäni edelleen parempi. Toki hyvä, että kaikkiin makuihin löytyy jotain.

   Lainaa

  79. Tulos: +13 (15 ääntä)
   Tyvekäs kesyhanhi: Väittäisin, että vegepihviä kutsutaan pihviksi ja - makkaraa makkaraksi vakiintuneen muodon vuoksi. Vege voi haluta myös syödä pihviä hampurilaisen välissä tai makkaraa hodarin välissä, kaipaamatta ollenkaan eläimen lihan koostumusta tai makua. Mausta puheenollen, mausteet ovat suolaa lukuunottamatta kasvisperäisiä. [...]
   Väite että liha ei maistu miltään ei pidä paikkaansa. Paras naudanlihapihvi tulee pelkällä suolalla ja ripauksella mustapippuria. Mustapippurinkin voi jättää pois. Tykkään naudan mausta pelkällä suolalla niin väitätkö että tykkään siis pelkästään suolan mausta? Oletko maistanut lihaa koska viimeksi? Minua ei haittaa mitä muut syövät ja ympäristön ja eläinten takia toivonkin että mahdollisimman moni olis vege mutta itse en siihen kykene mutta ihan turha tulla väittämään että liha ei maistu millekään.

   Lainaa

  80. Pyhä ilonpilaaja 16.7.2023 17:20
   Tulos: -15 (25 ääntä)
   kaveri pitää ravintolaa ja jos joku tulee kyselemään vege vaihto-ehtoja niin hän samoo että valitettavesti on vain tuo ulko-ovi,siitä voi lähteä vege...

   Lainaa

  81. Turpea konna 16.7.2023 18:29
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Rento kana: Mistä päättelit että tämä liittyy jotenkin takapuolen kutiamiseen? Onko sinulla joku anusfiksaatio?
   Oletpas sinä kiukkuinen. Miksi?

   Lainaa

  82. Tulos: 0 (4 ääntä)
   Itse pidin lihankorvikkeista enemmän silloin alan alkuaikoina kun ne eivät vielä paljoa muistuttaneet oikeaa lihaa. Nykyiset versiot alkavat olla niin lihankaltaisia että se jo häiritsee, ei vähiten siksi että alkaa epäilyttää että keittiössä laittoivat vahingossa lihapihvin hampurilaisen väliin vaikka piti olla vege.

   Lainaa

  83. Monitoroimaton hylje 17.7.2023 8:06
   Tulos: -1 (1 ääni)
   HK:lla on kylläkin Angela ja tais joku Claudia ja ehkä jotain muitakin olla.

   Lainaa

  84. Upouuni pöllö 17.7.2023 12:57
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Miksi sen pitää kenenkään muun persettä kutitella, mille se vegevaihtoehto maistuu? Maistukoon lihalle, kalalle, mullalle, paskalle.... Niin kauan kun sille on ostajia, sitä lienee myynnissä.

   Lainaa

  85. Tulos: -1 (1 ääni)
   Suunnitelmissa kasvispihvi joka tehdään ihrasta

   Lainaa

  86. Maalaamaton jääkarhu 6.8.2023 13:20
   Tulos: -3 (3 ääntä)
   Upouuni pöllö: Miksi sen pitää kenenkään muun persettä kutitella, mille se vegevaihtoehto maistuu? Maistukoon lihalle, kalalle, mullalle, paskalle.... Niin kauan kun sille on ostajia, sitä lienee myynnissä.
   MIstä päättelit että jonkun pyllyä kutittaa? Onko sinulla kihomatoja vai jokin peppufetissi?

   Lainaa

  87. Tulos: +1 (1 ääni)
   Kofeiiniton peruna: Nii eikö Wilhelmin laittaminen suuhun ole mitenkään hassua
   Ja nyt alkoi tulla kaksimielisiä ajatuksia. ...Söisiköhän juntti homokammoinen mies enää makkaraa, jos hänelle vitsailtaisiin "Ookko Wilhelmin lerssiä vetäny öhö öhö"?

   Lainaa

  88. Tulos: -1 (1 ääni)
   Epälikvidi kauris: No kyllä mun äitille, joka on vege, iso ongelma lihassa sen eettisyyden lisäksi on maku. Hän ei tykkää lihan tai kalan mausta yhtään. Ei pidä yleistää.
   Mikä ongelma tässäkin kommentissa on että pitää noin raakasti miinustaa?  Jos kommentoijan äiti ei tykkää, niin miksi se on jollekin ongelma? Koska vege mainittu? Koska puhkeaa joku kupla, että kaikki veget ei tykkääkään lihan ja kalan mausta, kun sallittua on vissiin olla vege vain eettisistä syistä? Itselläni on molemmat syyt. Olin lapsena ongelmallinen ruokailija, en tykännyt siitä enkä tästä enkä tuosta. Teininä mukaan tuli sitten jo eettisiäkin puolia. Ysärillä vegeily vielä oli niin vähemmistössä, että mun on pitänyt ihan erikseen opetella sietämään noita lihavalmisteita matkivia soija-, härkäpapu-, kikhernejuttuja. Mun puolesta olis voinut olla kasvisruoka ihan perusjuureksia jne. Mutta näin valmisruokia syövälle laktoosittomalle tulee vähän lisää vaihtoehtoja.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: juhannus, kiitos asiallisesta vastauksesta, maistuu lihalta, makkarat, maku, perunat, pieni, vegaanit, wilhelm