Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Luontoilta, osa 76

Vuoden huonoin luontokuva on valittu.
Luontoilta, osa 76

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 39 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Hinnakas karhu 13.7.2023 0:21
   Tulos: +108 (156 ääntä)
   Jaahas, flexaillaanpa nyt sitten vaikka sillä kuka on nähnyt eniten käärmeitä. Annikki selkeästi kova jätkä.

   Lainaa

  2. Obi-1 Ken-Obi 13.7.2023 0:28
   Tulos: +174 (184 ääntä)
   "That's no moon."

   Lainaa

  3. Tulos: +372 (378 ääntä)
   Siis ihan oikea aikuinen ihminen ei ole ikänä kuullut lintujen rengastuksesta? Ei edes vahingossa?

   Lainaa

  4. Kuutamokka 13.7.2023 0:46
   Tulos: -45 (79 ääntä)
   Puolikuu? Ennemminki sirppi

   Lainaa

  5. Hauska norppa 13.7.2023 1:21
   Tulos: +196 (198 ääntä)
   Kuutamokka: Puolikuu? Ennemminki sirppi
   Kuolontähti ilmestyy sumun takaa horisonttiin.

   Lainaa

  6. Tornipöllö 13.7.2023 2:09
   Tulos: +286 (286 ääntä)
   En ole koskaan kuullutkaan tuosta "kyy synnyttää puussa" uskomuksesta. Eli sen mukaan kyy luikertelee puun oksalle synnyttämään ja poikaset sitten vaan plätsähtelevät sieltä joukolla alas? Jännä mielikuva kieltämättä.

   Lainaa

  7. Raju sankari 13.7.2023 2:13
   Tulos: +71 (85 ääntä)
   Kiva kun mokissa vaihteeksi Naistenhuoneelta nerokkaita ja sarkastisia kommentteja. Jes!

   Lainaa

  8. Muikea Mastodontti 13.7.2023 2:36
   Tulos: -88 (170 ääntä)
   Prööt: Siis ihan oikea aikuinen ihminen ei ole ikänä kuullut lintujen rengastuksesta? Ei edes vahingossa?
   No hei haloo, se on jostain Naistenhuone Nou Ruuls muijainryhmästä jossa puolet jäsenistä on ex-glitteritiinoja jotka meikkasi ja kikatti läpi kaikki yläkoulun "tyhmät tunnit" (kuten biologia ja historia) eli tietämys esim. villieläimistä on jäänyt hyvin ohueksi. 
   Mitä voi odottaa keskiverto Naistenhuoneeseen postaajalta?

   Lainaa

  9. Lentävä pähkinä 13.7.2023 3:21
   Tulos: -105 (187 ääntä)
   Miten kaikki tuohon "kyy synnyttää puussa" -postaukseen kommentoineet tuntuvat hyväksyvän kyiden synnyttävän? Hieman huolestuttaa yleistiedon taso, kyyt ovat nimittäin käärmeitä ja aivan kuten muutkin matelijat, ne munivat munia, joista aikanaan poikaset kuoriutuvat.

   Lainaa

  10. Tulos: +207 (207 ääntä)
   Lentävä pähkinä: Miten kaikki tuohon "kyy synnyttää puussa" -postaukseen kommentoineet tuntuvat hyväksyvän kyiden synnyttävän? Hieman huolestuttaa yleistiedon taso, kyyt ovat nimittäin käärmeitä ja aivan kuten muutkin matelijat, ne munivat munia, joista aikanaan poikaset kuoriutuvat.
   Väärin. Kyy nimenomaan synnyttää poikasensa, jotka kuoriutuvat munasta jo emon mahassa.

   Lainaa

  11. Tulos: +138 (140 ääntä)
   Sukka hai: Väärin. Kyy nimenomaan synnyttää poikasensa, jotka kuoriutuvat munasta jo emon mahassa.
   Joo, tämä on aina parasta, kun joku kauhistelee toisten tietämättömyyttä (lue: yrittää fleksata omalla tietäväisyydellään), ja omat faktat on väärin.
   Jep, kyy tosiaan synnyttää eläviä poikasia, ja tämä on löytyy Googlesta sekunnissa.
   Muistuu mieleen joskus kuullut naureskelut jonkun "nololle" englannille, kun tämän puheessa pyhä henki oli holy ghost ja äidinkieli mother tongue. Jotka siis ovat juurikin oikeita englannin kielen ilmaisuja, vaikka voivat jonkun korvaan hassulta kuulostaa.

   Lainaa

  12. Sotaisa vihannes 13.7.2023 7:47
   Tulos: +58 (64 ääntä)
   Tornipöllö: En ole koskaan kuullutkaan tuosta "kyy synnyttää puussa" uskomuksesta. Eli sen mukaan kyy luikertelee puun oksalle synnyttämään ja poikaset sitten vaan plätsähtelevät sieltä joukolla alas? Jännä mielikuva kieltämättä.
   Ainakin maaseudulla erilaiset kyitä demonisoivat tarinat oli useasti viljeltyjä. Sikäli arvokkaita, että ovat varmaan hyvinkin muinaisia, mutta toisaalta ne istuvat hyvinkin syvällä ja niitä pidetään totena, mikäi puolestaan johtaa aivan järjettömään kyyvihaan. Samalla tavallahan on myös suden kanssa

   Lainaa

  13. Tulos: +127 (127 ääntä)
   Lentävä pähkinä: Miten kaikki tuohon "kyy synnyttää puussa" -postaukseen kommentoineet tuntuvat hyväksyvän kyiden synnyttävän? Hieman huolestuttaa yleistiedon taso, kyyt ovat nimittäin käärmeitä ja aivan kuten muutkin matelijat, ne munivat munia, joista aikanaan poikaset kuoriutuvat.
   Tämä pisti minullakin silmään, mutta sen sijaan että olisin täällä taivastelemassa muiden yleistiedosta, kävin katsomassa Googlesta. Kyy munii, mutta hautoo jälkeläisensä sisällään joten ulospäin näyttää kuin kyy synnyttäisi eläviä poikasia. Todella mielenkiintoinen evolutiivinen välimuoto munimisen ja synnyttämisen välillä.

   Lainaa

  14. Tulos: -1 (25 ääntä)
   Tornipöllö: En ole koskaan kuullutkaan tuosta "kyy synnyttää puussa" uskomuksesta. Eli sen mukaan kyy luikertelee puun oksalle synnyttämään ja poikaset sitten vaan plätsähtelevät sieltä joukolla alas? Jännä mielikuva kieltämättä.
   Siis kun mulla on vahva mielikuva että joku käärme tekee näin nimenomaan ettei ne lapsoset syö sitä äitiä, mutta ei se kyllä kyy ole. Joku tropiikin käärme varmaan.

   Lainaa

  15. Itseasiassa 13.7.2023 8:48
   Tulos: +62 (78 ääntä)
   Muikea Mastodontti: No hei haloo, se on jostain Naistenhuone Nou Ruuls muijainryhmästä jossa puolet jäsenistä on ex-glitteritiinoja jotka meikkasi ja kikatti läpi kaikki yläkoulun "tyhmät tunnit" (kuten biologia ja historia) eli tietämys esim. villieläimistä on jäänyt hyvin ohueksi.  Mitä voi odottaa keskiverto Naistenhuoneeseen postaajalta?
   Nyt on silleen vaan hitusen stereotyyppinen kuva joistain ihmisistä.

   Lainaa

  16. Sisäänlämpiävä järvisieni 13.7.2023 8:50
   Tulos: +82 (84 ääntä)
   Jäi mietittyttämään miksi Toni on ollut 30 kertaa kyyn synnytyksessä mukana? Myy niitä?

   Lainaa

  17. Tulos: +124 (126 ääntä)
   Sisäänlämpiävä järvisieni: Jäi mietittyttämään miksi Toni on ollut 30 kertaa kyyn synnytyksessä mukana? Myy niitä?
   Ehkä Toni on sivutoimenaan kyykätilö

   Lainaa

  18. Konstikas panda 13.7.2023 9:15
   Tulos: +53 (55 ääntä)
   Tornipöllö: En ole koskaan kuullutkaan tuosta "kyy synnyttää puussa" uskomuksesta. Eli sen mukaan kyy luikertelee puun oksalle synnyttämään ja poikaset sitten vaan plätsähtelevät sieltä joukolla alas? Jännä mielikuva kieltämättä.
   Jotain "vanhan kansan juttuja". Ilmeisesti joskus kyyt nousevat "synnyttäessään" hieman puuta (tai jotain muuta) vasten päästäkseen enemmän pystysuoraan asentoon, joka helpottaa toimitusta. Luultavast tästä tuo uskomus saanut alkunsa.

   Lainaa

  19. Sitoutunut susi 13.7.2023 9:21
   Tulos: +7 (29 ääntä)
   Lentävä pähkinä: Miten kaikki tuohon "kyy synnyttää puussa" -postaukseen kommentoineet tuntuvat hyväksyvän kyiden synnyttävän? Hieman huolestuttaa yleistiedon taso, kyyt ovat nimittäin käärmeitä ja aivan kuten muutkin matelijat, ne munivat munia, joista aikanaan poikaset kuoriutuvat.
   Onpas tosiaan huolestuttavalla tasolla yleistieto jos kuvitellaan että kyy synnyttää munia kuten muut matelijat.

   Lainaa

  20. Peittyvä delfiini 13.7.2023 9:24
   Tulos: +44 (46 ääntä)
   Muikea Mastodontti: No hei haloo, se on jostain Naistenhuone Nou Ruuls muijainryhmästä jossa puolet jäsenistä on ex-glitteritiinoja jotka meikkasi ja kikatti läpi kaikki yläkoulun "tyhmät tunnit" (kuten biologia ja historia) eli tietämys esim. villieläimistä on jäänyt hyvin ohueksi.  Mitä voi odottaa keskiverto Naistenhuoneeseen postaajalta?
   Rengastuksesta kerrotaan ala-asteella, tuntuu että moneen kertaan jopa.

   Lainaa

  21. Tulos: +51 (53 ääntä)
   Tornipöllö: En ole koskaan kuullutkaan tuosta "kyy synnyttää puussa" uskomuksesta. Eli sen mukaan kyy luikertelee puun oksalle synnyttämään ja poikaset sitten vaan plätsähtelevät sieltä joukolla alas? Jännä mielikuva kieltämättä.
   Itse muistan oman mummon opettaneen noin kun oltiin lapsia. Hän myös opetti miten ne käärmeen kieriytyy jouselle ja pingahtaa ilmaan hypätäkseen sinne puuhuun. Tästäkin oli täällä juttua taannoin.

   Lainaa

  22. Reseptivapaa Dinosaurus 13.7.2023 10:58
   Tulos: +28 (30 ääntä)
   Toj Karin: Itse muistan oman mummon opettaneen noin kun oltiin lapsia. Hän myös opetti miten ne käärmeen kieriytyy jouselle ja pingahtaa ilmaan hypätäkseen sinne puuhuun. Tästäkin oli täällä juttua taannoin.
   Minun pappani kertoi samoja tarinoita, mutta ei kylläkään tositarinoina, vaan hauskoina hölynpölyinä, joissa ei ollut totuuden hiventäkään. Me lapset nauroimme aivan kippurassa, kun pappa matki kyyn kiertymistä ja pingahdusta. Toinen hauska oli se tarina, jossa marakattia voi vetää hännästä kuin jousipyssyä konsanaan ja se hyppää sata metriä, kun hännästä laskee irti. Hyviä muistoja!

   Lainaa

  23. It's a deal 13.7.2023 11:56
   Tulos: +29 (29 ääntä)
   Nanne: Siis kun mulla on vahva mielikuva että joku käärme tekee näin nimenomaan ettei ne lapsoset syö sitä äitiä, mutta ei se kyllä kyy ole. Joku tropiikin käärme varmaan.
   En löytänyt yhtään eläviä poikasia synnyttävää käärmettä, joka tekisi mitään turvallisuussyistä. Vanhoissa uskomuksissa löytyy sellaisia, joissa poikasten pitäisi muka syödä itsensä ulos.
   Tarina voi juontaa siitä ajatuksesta, että nuoret myrkylliset eläimet eivät osaisi säännellä myrkyn määrää ja purisivat emoa. Noin fiilispohjalta veikattuna.

   Lainaa

  24. Kristitty appelsiini 13.7.2023 12:40
   Tulos: -5 (19 ääntä)
   Sitoutunut susi: Onpas tosiaan huolestuttavalla tasolla yleistieto jos kuvitellaan että kyy synnyttää munia kuten muut matelijat.
   Tiedätkö sen tunteen kun tulee pätemään yleistiedollaan (jonka juuri googlasi), mutta samassa kommentissaan kirjoittaa munien synnyttämisestä?

   Lainaa

  25. Mielisairas apina 13.7.2023 12:43
   Tulos: +52 (54 ääntä)
   Joku vielä luulee että lintuja on olemassa? Obamahan vaihtoi ne robotteihin. Jalassa on yhdistetty 5G-antenni/langattoman latauksen vastaanotin.

   Lainaa

  26. Mehevä vesimeloni 13.7.2023 13:29
   Tulos: +38 (44 ääntä)
   Peittyvä delfiini: Rengastuksesta kerrotaan ala-asteella, tuntuu että moneen kertaan jopa.
   En muista missä vaiheessa olen oppinut rengastuksesta, ehkä ala-asteella tosiaan. Kommenttisi kuitenkin pisti miettimään, että me kaikki opitaan varmaan aivan eri asioita koulussa. Joo joo, on joku opetussuunnitelma, mutta kaikkihan on kiinni siitä miten opettajat niitä suunnitelmia toteuttaa, mihin on resursseja, mitä asioita painotetaan.
   Joku asia mainitaan aika ohimennen, eikä siihen palata koskaan edes kokeessa. Toisessa koulussa joku opettaja nostaa saman asian viikon aiheeksi ja sen ympärille rakentuu joku ryhmätyö ja retki.
   Opettajien luonteet ja opetustyylit myös vaikuttaa paljon siihen millaisia mielikuvia oppijoille jää. Ja toki jokainen muistaa ne asiat mitä muistaa, eikä voi muistaa mitä kaikkea ei muista. Niin ja suunnitelmat ja opetuksen sisällöt ja oppikirjatkin totta kai vaihtuu aika ajoin.
   Eli todennäköisesti monen asian kohdalla "kaikkihan tän tietää" pätee aika hyvin jos puhutaan samanikäisitä ihmisistä, joilla on ollut sama ope. 

   Lainaa

  27. It's a deal 13.7.2023 14:00
   Tulos: +38 (42 ääntä)
   Kristitty appelsiini: Tiedätkö sen tunteen kun tulee pätemään yleistiedollaan (jonka juuri googlasi), mutta samassa kommentissaan kirjoittaa munien synnyttämisestä?
   Yritätkö sanoa, että joku tässä keskustelussa on siis... "muninut"? Haen aurinkolasini.

   Lainaa

  28. Kova jääkarhu 13.7.2023 14:34
   Tulos: +36 (38 ääntä)
   bleb: Ehkä Toni on sivutoimenaan kyykätilö
   Kyyn kätilö olis hyvä bändinimi

   Lainaa

  29. Aatteeton mandariini 13.7.2023 15:07
   Tulos: +33 (35 ääntä)
   Kova jääkarhu: Kyyn kätilö olis hyvä bändinimi
   Eli kyytilö.

   Lainaa

  30. Tulos: +14 (16 ääntä)
   Googlen mukaan väliamerikkalainen Schlegelin puukyy synnyttää poikasensa puussa, ja on tehnyt niin Helsingissäkin: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/sopoa-sihinaa-erikoinen-kaarmelaji-synnytti-13-kesapoikasta-puun-oksalla-tropicariossa-katso-kuvat-keltaisista-luikeroista/7481196#gs.33vp64

   Lainaa

  31. Epäpätevä manaatti 13.7.2023 19:18
   Tulos: -7 (9 ääntä)
   It's a deal: Yritätkö sanoa, että joku tässä keskustelussa on siis... "muninut"? Haen aurinkolasini.
   Tarkoitat kai "synnyttänyt munan"

   Lainaa

  32. Spitaalinen kärsä 13.7.2023 19:39
   Tulos: +17 (19 ääntä)
   Muikea Mastodontti: No hei haloo, se on jostain Naistenhuone Nou Ruuls muijainryhmästä jossa puolet jäsenistä on ex-glitteritiinoja jotka meikkasi ja kikatti läpi kaikki yläkoulun "tyhmät tunnit" (kuten biologia ja historia) eli tietämys esim. villieläimistä on jäänyt hyvin ohueksi.  Mitä voi odottaa keskiverto Naistenhuoneeseen postaajalta?
   Et se sinäkään taida olla se penaalin terävin kynä.

   Lainaa

  33. Tulos: -1 (1 ääni)
   Lentävä pähkinä: Miten kaikki tuohon "kyy synnyttää puussa" -postaukseen kommentoineet tuntuvat hyväksyvän kyiden synnyttävän? Hieman huolestuttaa yleistiedon taso, kyyt ovat nimittäin käärmeitä ja aivan kuten muutkin matelijat, ne munivat munia, joista aikanaan poikaset kuoriutuvat.
   Pölöjä ne munii mut ne munat hautuu ja kuoriutuu kyyn sisällä ja se synnyttää eläviä poikasia. Et näyttäis sielä se yleistieto olevan -4

   Lainaa

  34. Pelkäämätön pupu 14.7.2023 14:01
   Tulos: +20 (22 ääntä)
   Tornipöllö: En ole koskaan kuullutkaan tuosta "kyy synnyttää puussa" uskomuksesta. Eli sen mukaan kyy luikertelee puun oksalle synnyttämään ja poikaset sitten vaan plätsähtelevät sieltä joukolla alas? Jännä mielikuva kieltämättä.
   Tulin vain sanomaan, miten hauska on sana "plätsähtelevät".

   Lainaa

  35. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Reseptivapaa Dinosaurus: Minun pappani kertoi samoja tarinoita, mutta ei kylläkään tositarinoina, vaan hauskoina hölynpölyinä, joissa ei ollut totuuden hiventäkään. Me lapset nauroimme aivan kippurassa, kun pappa matki kyyn kiertymistä ja pingahdusta. Toinen hauska oli se tarina, jossa marakattia voi vetää hännästä kuin jousipyssyä konsanaan ja se hyppää sata metriä, kun hännästä laskee irti. Hyviä muistoja!
     Kun kumipuu kaadetaan, täytyy ennen karsimista odottaa viikko, että se lakkaa pomppimasta. (Sori, oli tarkoitettu tuohon lainauksen mukaan, mutta tuli näppihirve.)

   Lainaa

  36. Tulos: +8 (10 ääntä)
   bleb: Tämä pisti minullakin silmään, mutta sen sijaan että olisin täällä taivastelemassa muiden yleistiedosta, kävin katsomassa Googlesta. Kyy munii, mutta hautoo jälkeläisensä sisällään joten ulospäin näyttää kuin kyy synnyttäisi eläviä poikasia. Todella mielenkiintoinen evolutiivinen välimuoto munimisen ja synnyttämisen välillä.
   Tämä! Jospa vain ois käden ulottuvilla laite, jolla voisi etsiä tietoa maailmasta ennen kuin alkaa vittuilemaan väärästä tiedosta. 
   Multakin on mennyt ohi tai jäänyt tallentumatta päähän. 

   Lainaa

  37. Kylän kaunein majava 17.7.2023 23:40
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   bleb: Ehkä Toni on sivutoimenaan kyykätilö
   😁😂

   Lainaa

  38. Tulos: +1 (1 ääni)
   Hauska norppa: Kuolontähti ilmestyy sumun takaa horisonttiin.
   Me ollaan Alderaan ja saadaan kohta säteestä.

   Lainaa

  39. Tulos: 0 (0 ääntä)
   "Vanha kansa uskoi, että kyy synnyttää puussa, koska muuten myrkylliset poikaset tappavat emonsa. – Todellinen syy on, että kyyllä ei ole synnytystä helpottavia vatsalihaksia juuri ollenkaan. --- POIKASTEN myrkyllisyys sen sijaan on totta. Se johtuu siitä, että ne eivät vielä pysty säännöstelemään myrkkyä. Niiden myrkkyrauhanen tyhjentyy joka puraisulla." Kyyasiantuntijan sanoja, mutta Ilta-Sanomissa. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005134665.html

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: heijastus, ikkuna, kalju, kuu, kuva, kyy, käärmeet, linnamäki, linnut, lintsi, lokit, lokki, luonto, pää, ranneke