Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kissaihmiset, osa 56

Pienellä vaivalla kissa elää helposti yli 30-vuotiaaksi.
Kissaihmiset, osa 56

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 25 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tornipöllö 11.7.2023 0:17
   Tulos: +384 (386 ääntä)
   "Mä tiedän, koska olen sua vanhempi. Ja Googlekin sanoo että asia on niin, ja sen on oltava totta koska minä uskon siihen. Ettäs v.ttu tiedät."

   Lainaa

  2. Valaistu riikinkukko 11.7.2023 1:19
   Tulos: +198 (206 ääntä)
   Tia-v.tun-Maria sua kaipaan niin... poistumaan internetistä.

   Lainaa

  3. Tulos: +106 (114 ääntä)
   Tia ehkä viittaa maailman vanhimpaan kissaan Creme Puffiin joka tosiaan eli 38-vuotiaaksi.

   Lainaa

  4. Kasteltu gorilla 11.7.2023 5:34
   Tulos: +128 (134 ääntä)
   Äitini mökkinaapurin kissa kuoli vasta pari kuukautta sitten, se oli olemassa jo kun olin ihan pieni lapsi. Nyt täytän tänä vuonna 30. Ei monesta vuodesta jäänyt kiinni, että kissa olisi elänyt 30-vuotiaaksi. Oli se kyllä jo ihan kauhean näkönen vuosi sitten kun itse sen viimeksi näin ja ymmärrän tilanteen harvinaisuuden.

   Lainaa

  5. Käsittämätön perhonen 11.7.2023 6:16
   Tulos: -15 (79 ääntä)
   Kiitos, että mielisairas Traumcity ei ole täällä kommentoimassa.

   Lainaa

  6. Pilkkopimeä ämpäri 11.7.2023 6:36
   Tulos: +120 (124 ääntä)
   uskon, että jotkin kissat voivat todellakin elää 35 vuotiaiksi, mutta en kyllä väittäisi sitä miksikään standardiksi. ihan siinä missä neitokakadutkin voi elää 30+ vuotta, mutta tavalliseksi elinodotteeksi kuitenkin lasketaan peräti 15-25 vuotta. pääasia nyt kuitenkin että kaikkia hoidetaan hyvällä ja eläimelle parhaalla tavalla, katsotaan sitten minne vuodet jatkuu.

   Lainaa

  7. Suonensisäinen lokki 11.7.2023 7:01
   Tulos: +32 (48 ääntä)
   Onhan niitä poikkeuksia... Ihmisiälim jotka elää yli 100 vaikka keskimääräisesti kuollaan 80v molemmin puolin. Itsellä on 20v maatilakissa. Siis vapaasti ulkoilut (sisällä toki ruokittu). Mut kun leikattu niin eipä ole lähtenyt tielle tai naapureille. Nyt kyl ei enää juurikaan tuvasta poistu. Serkulla oli 24v kissa. Oli kyl... No,. käveli ja söi vielä. Jännää on kyl joidenkin ihmisten pakottava tarve päästä "tietämällä" muiden yläpuolelle ja sitten vitur lentää kun ei ymmärretä kuinka parempi ja tietävämpi hän on.

   Lainaa

  8. Tulos: +74 (76 ääntä)
   Tuo Tia on kyllä melko rasittava vaikka yleensä yrittää auttaa. Jokaiseen Järvenpään eläin postaukseen menee pätemään.

   Lainaa

  9. Ainoa dinosaurus 11.7.2023 8:44
   Tulos: +34 (42 ääntä)
   Zippo: Tia ehkä viittaa maailman vanhimpaan kissaan Creme Puffiin joka tosiaan eli 38-vuotiaaksi.
   Yleensähän terveperimäinen, onnekas kissa elää hyvällä hoidolla parikymppiseksi, ellei joku Tia pidä sitä irrallaan ja Tian miäs Pasi peruuta citymaasturilla sen yli.

   Lainaa

  10. Tulos: +7 (21 ääntä)
   Valaistu riikinkukko: Tia-v.tun-Maria sua kaipaan niin... poistumaan internetistä.
   Kiitti vaan nyt se soi mun päässä ja mä vihaan sitä biisiä. Yö on tehnyt hyviäkin biisejä mutta osa on suorastaan kuvottavia, ja tää on lähempänä yökötystä. Yö(k)

   Lainaa

  11. Terhakka vesimeloni 11.7.2023 10:25
   Tulos: +94 (96 ääntä)
   Se että joku ihminen on elänyt 120-vuotiaaksi ei tarkoita sitä että jokaisen ihmisen eliniänodote on 120 vuotta. Samalla periaatteella jos joku kissa on elänyt 35-vuotiaaksi ei todellakaan tarkoita sitä että jokaisen kissan eliniänodote on 35 vuotta. Rasittaa nämä tällaiset ihmiset jotka levittävät ihan puutaheinää täytenä totena ja perustelu "kyl mä tiedän, kato googlesta".

   Lainaa

  12. Altis satuhahmo 11.7.2023 11:56
   Tulos: +16 (18 ääntä)
   Ainoa dinosaurus: Yleensähän terveperimäinen, onnekas kissa elää hyvällä hoidolla parikymppiseksi, ellei joku Tia pidä sitä irrallaan ja Tian miäs Pasi peruuta citymaasturilla sen yli.
   Pasi perkule!

   Lainaa

  13. Värisevä kameli 11.7.2023 11:58
   Tulos: +4 (26 ääntä)
   Käsittämätön perhonen: Kiitos, että mielisairas Traumcity ei ole täällä kommentoimassa.
   Mahdollisesti ei mutta voisi olla eri nimimerkillä. Teksteistä sen kyllä tunnistaisi kun semmoista sontaa tulee ja monesti pitkään ja hartaasti. Jäämme seuraamaan tilannetta.

   Lainaa

  14. Hallitseva roska 11.7.2023 14:55
   Tulos: +33 (33 ääntä)
   Yhdysvallat on 2023 vuotta vanha. -Google

   Lainaa

  15. Elinkelpoinen piirroshahmo 11.7.2023 21:13
   Tulos: +27 (29 ääntä)
   Kissa on juuri vedetty nudistiksi????

   Lainaa

  16. Elävä näätä 11.7.2023 22:02
   Tulos: +47 (49 ääntä)
   Tai sitten kissa ei ole se sama kissa vaan käy niinkuin minulle. Luulin että mummolla on ollut yksi misse niminen kissa mutta hänellä olikin monta eri kissaa (yksi kissa siis kerrallaan) ja kaikkien nimi oli misse. En tiedä miksi. Ihmettelin vaan kun valokuvia katellessa oli aina se misse kissa vuosikymmenet.

   Lainaa

  17. Tulos: +24 (26 ääntä)
   Terhakka vesimeloni: Se että joku ihminen on elänyt 120-vuotiaaksi ei tarkoita sitä että jokaisen ihmisen eliniänodote on 120 vuotta. Samalla periaatteella jos joku kissa on elänyt 35-vuotiaaksi ei todellakaan tarkoita sitä että jokaisen kissan eliniänodote on 35 vuotta. Rasittaa nämä tällaiset ihmiset jotka [...]
   Mikä vaan elää vaikka miten vanhaksi jos ei syö vehnää. Kysy vaikka Tiialta jos et muuten usko.

   Lainaa

  18. Tulos: 0 (10 ääntä)
   Ainoa dinosaurus: Yleensähän terveperimäinen, onnekas kissa elää hyvällä hoidolla parikymppiseksi, ellei joku Tia pidä sitä irrallaan ja Tian miäs Pasi peruuta citymaasturilla sen yli.
     Niin, terveperimäinen ja onnekas. Itsekin olen menettänyt kissoja nuorella iällä, vaikka pidän niitä hyvin enkä laske valvomatta ulos: emokissan kelvoton ruokinta raskausaikana saa aikaiseksi kissoja, jotka eivät oikein elä vaikka tekisi mitä (enkä rescue-kissojen huoltajana voi sille mitään, että niiden pentuajat olivat kurjat). Antakaa kissallenne laadukkainta saatavaa ruokaa, se on sen arvoista!
     Uskon hyvinkin, että kissa voi elää kolmekymppiseksi, jos a/ emokissa ruokittiin loistavasti b/ emonkin emo mielellään c/ geenit ovat tosi hyvät d/ eläinlääkärissä mitään ei jää huomaamatta e/ onnettomuuksia ei satu (tuttavani kissa kuoli pudottuaan _hattuhyllyltä_ juuri väärässä kulmassa, vaikka omani loikkivat sinne päivittäin lystikseen) ja niin edelleen. 
     Eläähän sitä ihminenkin helposti 120-vuotiaaksi, paitsi jos kuolee ensin.
     Kissoja muuten ei pitäisi ajella "nudeksi". Turkki suojaa niitä lämmöltä ja muutenkin. 

   Lainaa

  19. Joutava hilleri 12.7.2023 1:20
   Tulos: +20 (22 ääntä)
   Elävä näätä: Tai sitten kissa ei ole se sama kissa vaan käy niinkuin minulle. Luulin että mummolla on ollut yksi misse niminen kissa mutta hänellä olikin monta eri kissaa (yksi kissa siis kerrallaan) ja kaikkien nimi oli misse. En tiedä miksi. Ihmettelin vaan kun valokuvia katellessa oli aina se misse kissa vuosikymmenet.
   Tämähän on näppärää, aina sama nimi. Jos on samannäköinenkin niin yhdellä Missellä pärjää. Joku vaan aina vaihtaa edesmenneen tuoreeseen. En tiedä ihmetteleekö mummo että rauhallinen vanha Misse onkin yhtäkkiä pienempi ja pirteämpi. No Misse kun Misse.

   Lainaa

  20. Tulos: +15 (17 ääntä)
   Elävä näätä: Tai sitten kissa ei ole se sama kissa vaan käy niinkuin minulle. Luulin että mummolla on ollut yksi misse niminen kissa mutta hänellä olikin monta eri kissaa (yksi kissa siis kerrallaan) ja kaikkien nimi oli misse. En tiedä miksi. Ihmettelin vaan kun valokuvia katellessa oli aina se misse kissa vuosikymmenet.
   Minun isovanhempani joskus kertoivat, että kissa tykkää jos nimessä on tuplakonsonanttina S. Taisivat itseasiassa antaa esimerkiksi jonkun todella lähellä Misse-nimeä. Joten ehkäpä mummosi ajatteli samoin kissan mielipiteistä nimeään kohtaan. Eipä tuo niitä kissoja haittaa jos kaikki Misset elivät eri aikaan. Omani nimessä ei ole yhtäkään S-kirjainta tai tuplakonsonanttia, mutta hyvin se tunnistaa nimensä ja reagoi nimen kutsuun.

   Lainaa

  21. Onnekas robotti 12.7.2023 11:16
   Tulos: +24 (30 ääntä)
   Käsittämätön perhonen: Kiitos, että mielisairas Traumcity ei ole täällä kommentoimassa.
   Miksi vieläkin jotkut jaksaa käyttää sanaa "mielisairas" toisen solvaamiseen? Mene itseesi.

   Lainaa

  22. Elävä näätä 13.7.2023 0:40
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Joutava hilleri: Tämähän on näppärää, aina sama nimi. Jos on samannäköinenkin niin yhdellä Missellä pärjää. Joku vaan aina vaihtaa edesmenneen tuoreeseen. En tiedä ihmetteleekö mummo että rauhallinen vanha Misse onkin yhtäkkiä pienempi ja pirteämpi. No Misse kun Misse.
   Mummo kyllä itse hankki Missensä aina itse. Oli niissä aina samaa näköä kyllä sekä en niin tarkkaan valokuvia katsonut. Viimeisen Missen vei kyyn purema 🙁

   Lainaa

  23. Silityskuiva pulu 4.8.2023 20:51
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Onnekas robotti: Miksi vieläkin jotkut jaksaa käyttää sanaa "mielisairas" toisen solvaamiseen? Mene itseesi.
   Pitkäaikaista psyykkista sairautta sairastavana mielisairas on kyllä musta silti kuvailemaan joitain traumcityn trollausyrityksiä. En toki puhu kaikkien puolesta, mutta en mä koe "mielisairaan" viittavan esimerkiksi psykooseista kärsivään tai maanis-depressiiviseen ihmiseen, vaan nimenomaan sellaiseen, jonka puheet ovat ns. sairaita.

   Lainaa

  24. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Meillä ensimmäinen kissa eli 17-vuotiaaksi, ja lopulta munuaisten vajaatoiminta vei. Toinen kissa sai puolestaan 12-vuotiaana lymfooman (imusolmukesyöpä, jota ei siis voi millään hoidolla estää) ja jouduttiin lopettamaan. Uusin, eli kolmas kissa, on nyt 6.

   Lainaa

  25. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Mummon naapurilla oli myös aina Misse, vaikka kissayksilö vaihtuikin aina edellisen kuoltua/kadottua. Ja toisella naapurilla oli aina Mosse, sama periaate.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: 35-vuotias, ikä, karannut, kissat, kuva, laiha, ruokavalio, vanha, vapaana, vehnä