Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Ihana kielemme, osa 17

Suomalainen nimi aiheuttaa oikosulun ulkomailla.
Ihana kielemme, osa 17

Meillä on Assiselle vain yksi vinkki.

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 52 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +194 (212 ääntä)
   Tuollainen taivutus on varmasti hankala ulkomaalaisille, kun sijapääte menee tosiaan niin että paikkakuntalaiset itse päättää. Ei auta edes akrobatia.

   Lainaa

  2. Kujeileva apina 11.7.2023 0:36
   Tulos: -20 (50 ääntä)
   Yritin vuosia sitten, paypalin asiakapalvelija tavata nimeäni, jotta saisin käyttäjitilin suljettua. Mä saan vieläkin sieltä sillä nimellä sähköpostia ja en saa suljettua sitä, ne ei nimittäin vastaa kirjallisiin yhteydenottoihin. 🙄

   Lainaa

  3. Hännätön hyeena 11.7.2023 1:02
   Tulos: +111 (111 ääntä)
   Assi tai Assinen eivät oikein toimi saksaksikaan. Siellä Assi tai Asi on suunnilleen "roskasakkia" tarkoittava haukkumasana, joka on johdettu asozial-sanasta, eli epäsosiaalisesta.

   Lainaa

  4. Ajaton gaselli 11.7.2023 1:05
   Tulos: +82 (90 ääntä)
   Kujeileva apina: Yritin vuosia sitten, paypalin asiakapalvelija tavata nimeäni, jotta saisin käyttäjitilin suljettua. Mä saan vieläkin sieltä sillä nimellä sähköpostia ja en saa suljettua sitä, ne ei nimittäin vastaa kirjallisiin yhteydenottoihin. 🙄
   Ei siihen mitään asiakaspalvelijaa välikädeksi tarvi. Tuostahan seuraisi aivan valtava työmäärä ja kallis erä tällaisille jättisaiteille, jos joka ainoa tilin sulkeminen pitäisi tehdä aspan kautta. https://www.paypal.com/us/cshelp/article/how-do-i-close-my-paypal-account-help247

   Lainaa

  5. Napakka patsas 11.7.2023 1:05
   Tulos: +128 (130 ääntä)
   Saakatti: Tuollainen taivutus on varmasti hankala ulkomaalaisille, kun sijapääte menee tosiaan niin että paikkakuntalaiset itse päättää. Ei auta edes akrobatia.
   Ei tarvi olla edes ulkomaalainen, riittää että ulkopaikkakuntalainen. Ihan satunnaista on miten taipuu. Ainoa mistä on varma on Torniossa ja Ylitorniolla. Sekin Jopen Mauri-hahmon ansiota vitsistä mitä eroa niillä on ja vastaus oli että sama kuin olisi kusessa tai kusella.

   Lainaa

  6. Merkittävä seuraeläin 11.7.2023 1:35
   Tulos: +96 (96 ääntä)
   Maailmanmatkailija Erkki Assinen.

   Lainaa

  7. Tulos: +138 (144 ääntä)
   Mulla oli joskus opettaja jonka nimi oli Ruokonen. Tämäkin aiheutti kuulemma hauskoja tilanteita aina ulkomailla. "R-U-O-K-" "Wha- yes, thanks"

   Lainaa

  8. Itseasiassa 11.7.2023 7:43
   Tulos: +84 (98 ääntä)
   Saakatti: Tuollainen taivutus on varmasti hankala ulkomaalaisille, kun sijapääte menee tosiaan niin että paikkakuntalaiset itse päättää. Ei auta edes akrobatia.
   Mä en ymmärrä miksi ne ylipäätään on pitänyt taivuttaa. Yleensä aikatauluissa on ihan perusmuotoa käytössä.

   Lainaa

  9. Itseasiassa 11.7.2023 7:50
   Tulos: +67 (77 ääntä)
   Geokätköilyssä denari (tai DNF) tarkoittaa Did not find. Kannattaa kirjoittaa sinne loggaukseksi, jos kätkö ei löytynyt, koska silloin kätkönomistaja ja muut etsijät saavat vinkin että kätkö voi olla kateissa tai tuhottu. Jos on jo useampi denari, niin todennäköisesti näin on käynyt. Mahdollisesti vaikeustaso väärä jos sen pitäisi ola luokiteltu löydettävän vaikka pyörätuolista, mutta todellisuudessa on kolmen metrin korkeudessa tms. Mulla se on muuten ihan liian usein kötkö. Ei sitä aina vauhdossa huomaa.

   Lainaa

  10. Tulos: +52 (56 ääntä)
   Itseasiassa: Geokätköilyssä denari (tai DNF) tarkoittaa Did not find. Kannattaa kirjoittaa sinne loggaukseksi, jos kätkö ei löytynyt, koska silloin kätkönomistaja ja muut etsijät saavat vinkin että kätkö voi olla kateissa tai tuhottu. Jos on jo useampi denari, niin todennäköisesti näin on käynyt. [...]
   Mä menen yleensä kärköllä. 
   Noista paikannimien taivutuksista, niistä oli juttua joskus Aristoteleen kantapäässä, että taipuvat sen mukaan onko paikka ollut aikanaan luontokohde vai asutusta, esim. Joensuussa ja Tampereella. Joensuu on joensuu ja Tampereella on hyvin varhaisessa vaiheessa ollut asutusta. Tms,.en muista niin tarkkaan. Joku reipas voi kaivella YLE areenaa jos kiinnostaa.

   Lainaa

  11. Häikäilemätön myyrä 11.7.2023 8:19
   Tulos: +56 (60 ääntä)
   Ass alkuisia sukunimiä löytyy Brittien sukunimihaulla yli 200, kuten Assad, Assam, Assan, Assum, Assur, ym.

   Lainaa

  12. Uhkarohkea hedelmä 11.7.2023 8:25
   Tulos: +50 (52 ääntä)
   Ajaton gaselli: Ei siihen mitään asiakaspalvelijaa välikädeksi tarvi. Tuostahan seuraisi aivan valtava työmäärä ja kallis erä tällaisille jättisaiteille, jos joka ainoa tilin sulkeminen pitäisi tehdä aspan kautta. paypal.com/us/cshelp/article/how-do-i-close-my-paypal-account-help247
   Olen yrittänyt sulkea jo ties kuinka kauan tiliäni tuolla tavalla. Mutta ei. Kun yritän, ohjelma käskee vain olemaan yhteydessä asiakaspalveluun, mihin on tosiaan erittäin hankala ottaa yhteyttä. Ja en ole siis sama henkilö kuin Kujeileva apina. Pikaisen googlailun mukaan samassa tilanteessa olevia on lukuisia. Olisi kiva, jos edes olisi selitys, mistä homma kiikastaa, niin laittaisin sen kuntoon.

   Lainaa

  13. Tulos: +60 (66 ääntä)
   Vielä Assistakin hämmentävämpi sukunimi olisi Ruokimokuru.

   Lainaa

  14. Kuteeton ämpäri 11.7.2023 10:00
   Tulos: +101 (107 ääntä)
   Assisella on ihan hauska postaus mutta en usko että se oikeasti tuottaa paljon ongelmia tai epäilyjä pilailusta. Koko maailma on täynnä etu- ja sukunimiä jotka esim. englanniksi tarkoittaa milloin mitäkin, hyvä esimerkki Fanny. Eikä varmasti yksikään vähänkään tasokas respa iske luuria korvaan edes Englannissa vaikka sinne joku Fanny soittaisikin. Tuli tuosta jutusta mieleen kun tuttu oli lähdössä jenkkeihin Karibianmeren risteilylle, ja joutui soittamaan sinne aspaan ja tavaamaan lippujen tiedot sinne. Siis silleen "A like an alphabet, B like a banana" jne, ja yksi kirjain oli Z. Mietti siinä puhelimessa että mikä hitto alkaa zetalla kunnes keksi: "Z like a Zebra", mutta aspa vastasi "I'm sorry I don't know what that is, sir". Joutui sitten paniikissa selittämään eläimestä jolla on mustavalkoiset raidat, elää Afrikassa, vähän kuin villihevonen jne kun aspa vaan oli koko ajan "I don't know what that is, sir".. Kyllä se meni läpi lopulta, ja jälkeenpäin tuli mieleen että olisi voinut ennemmin sanoa vaikka "zoo". Mutta siis tosi epämukava tilanne jos on joku kirjain mihin ei ole hirveän montaa sanaa eikä toisessa päässä silti ymmärretä sitä. Ja kuka hitto ei tiedä mikä on seepra??

   Lainaa

  15. Pyyntihinnasta tinkivä vuohi 11.7.2023 10:31
   Tulos: +76 (94 ääntä)
   Ei ole suomen kieli näköjään helppo tuolle voimisteluseuran ihmisellekään. "Pyysin tehdä" särähtää korvaan todella pahasti, oikea muoto on "pyysin tekemään".

   Lainaa

  16. Luodinkestävä lihapiirakka 11.7.2023 10:36
   Tulos: +28 (30 ääntä)
   Mulla taas kätkön typo on yleensä käykö.

   Lainaa

  17. Anova karjalanpiirakka 11.7.2023 10:39
   Tulos: +61 (69 ääntä)
   Kuteeton ämpäri: Mietti siinä puhelimessa että mikä hitto alkaa zetalla kunnes keksi: "Z like a Zebra", mutta aspa vastasi "I'm sorry I don't know what that is, sir". Joutui sitten paniikissa selittämään eläimestä jolla on mustavalkoiset raidat, elää Afrikassa, vähän kuin villihevonen jne kun aspa vaan oli koko ajan "I don't know what that is, sir".. Kyllä se meni läpi lopulta, ja jälkeenpäin tuli mieleen että olisi voinut ennemmin sanoa vaikka "zoo". Mutta siis tosi epämukava tilanne jos on joku kirjain mihin ei ole hirveän montaa sanaa eikä toisessa päässä silti ymmärretä sitä. Ja kuka hitto ei tiedä mikä on seepra?? 
   Voi johtua siitä, että se lausutaan joissain maissa zebra ja joissain ziibra. Ja siihen jos lisää vielä suomiaksentin, niin "tsepra" ei kuulosta sanalta ollenkaan.

   Lainaa

  18. Itserakas pingviini 11.7.2023 10:45
   Tulos: -58 (68 ääntä)
   Pyyntihinnasta tinkivä vuohi: Ei ole suomen kieli näköjään helppo tuolle voimisteluseuran ihmisellekään. "Pyysin tehdä" särähtää korvaan todella pahasti, oikea muoto on "pyysin tekemään".
   Lahen murre Ei taida olla sulle tuttu? Lahen murteella toi on ihan oikein. Kuten "meen pesee käet" = menen pesemään kädet. 🤫

   Lainaa

  19. Tulos: +38 (40 ääntä)
   Itseasiassa: Geokätköilyssä denari (tai DNF) tarkoittaa Did not find. Kannattaa kirjoittaa sinne loggaukseksi, jos kätkö ei löytynyt, koska silloin kätkönomistaja ja muut etsijät saavat vinkin että kätkö voi olla kateissa tai tuhottu. Jos on jo useampi denari, niin todennäköisesti näin on käynyt. [...]
   Hyvä että selvensit, luulin että Satu puhuu usein juopoista.

   Lainaa

  20. Tulos: +76 (80 ääntä)
   Pyyntihinnasta tinkivä vuohi: Ei ole suomen kieli näköjään helppo tuolle voimisteluseuran ihmisellekään. "Pyysin tehdä" särähtää korvaan todella pahasti, oikea muoto on "pyysin tekemään".
   Ja kielteisessä lausessa käytetään "kuitenkaan" eikä "kuitenkin". 
   Ja lahtelaiselle, "meen pesee" on ihan ok puhekieltä, tässä se olisi ollut "pyysin tekee" - "pyysin tehdä" on vain väärin.

   Lainaa

  21. Tulos: -18 (32 ääntä)
   Mulla on assiselle yksi vinkki: Lopeta se paskan puhuminen.

   Lainaa

  22. Kyltymätön pupu 11.7.2023 12:46
   Tulos: +47 (49 ääntä)
   Uhkarohkea hedelmä: Olen yrittänyt sulkea jo ties kuinka kauan tiliäni tuolla tavalla. Mutta ei. Kun yritän, ohjelma käskee vain olemaan yhteydessä asiakaspalveluun, mihin on tosiaan erittäin hankala ottaa yhteyttä. Ja en ole siis sama henkilö kuin Kujeileva apina. Pikaisen googlailun mukaan samassa tilanteessa olevia on lukuisia. Olisi [...]
   Eivät ne halua ihmisten sulkevan tilejään. Siksi se tehdään tahallaan vaikeaksi.

   Lainaa

  23. Vaatelias kotieläin 11.7.2023 13:35
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Luodinkestävä lihapiirakka: Mulla taas kätkön typo on yleensä käykö.
   Tää mullakin. Joskus myös kätlö

   Lainaa

  24. Tulos: -2 (18 ääntä)
   Frutti demari ei kyllä ole mikään lyöntivirhe vaan täysin tahallinen ja varsin yleinen läppä.

   Lainaa

  25. Sukkahousuton seuraeläin 11.7.2023 17:34
   Tulos: +15 (15 ääntä)
   Häikäilemätön myyrä: Ass alkuisia sukunimiä löytyy Brittien sukunimihaulla yli 200, kuten Assad, Assam, Assan, Assum, Assur, ym.
   Mistä löytyy brittien sukunimihaku?

   Lainaa

  26. Nuutunut kivi 11.7.2023 20:08
   Tulos: -13 (17 ääntä)
   Mikä paikkakunta tuossa voimisteluseuran ilmoitusessa aiheuttaa vaikeuksia. Ei, en jaksa kuukkeloida.

   Lainaa

  27. Nuutunut kivi 11.7.2023 20:18
   Tulos: +12 (18 ääntä)
   Nanne: Mä menen yleensä kärköllä.  Noista paikannimien taivutuksista, niistä oli juttua joskus Aristoteleen kantapäässä, että taipuvat sen mukaan onko paikka ollut aikanaan luontokohde vai asutusta, esim. Joensuussa ja Tampereella. Joensuu on joensuu ja Tampereella on hyvin varhaisessa vaiheessa ollut asutusta. Tms,.en muista niin tarkkaan. Joku reipas voi kaivella YLE areenaa jos kiinnostaa.
   Vaasassa, Kuopiossa, Lahdessa, Turussa
   Laihialla, Pihtiputaalla, Suonenjoella, Pudasjärvellä
   Ei oikein vakuuta tuo perustelu. Ennemminkin toisinpäin. Moni rannikkopaikka kunta taipuu -ssa/-ssä. 

   Lainaa

  28. Nuutunut kivi 11.7.2023 20:19
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   Nuutunut kivi: Vaasassa, Kuopiossa, Lahdessa, Turussa Laihialla, Pihtiputaalla, Suonenjoella, Pudasjärvellä Ei oikein vakuuta tuo perustelu. Ennemminkin toisinpäin. Moni rannikkopaikka kunta taipuu -ssa/-ssä. 
   Miten saa korjattua omia kiroitus mokiaan?

   Lainaa

  29. Ponneton paimen 11.7.2023 22:13
   Tulos: +14 (20 ääntä)
   Paypal-tilistä pääsee kun lähettää sinne rahaa seksityo:hön viittaavalla saatteella, sulkevat sen pikapikaa sun puolesta.

   Lainaa

  30. Validi mansikka 11.7.2023 23:59
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Onpas kärköilijät aliedustettuna tuossa Ollin kyselyssä. Mulla se on yleisin typo.

   Lainaa

  31. Kujeileva apina 12.7.2023 0:20
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Ajaton gaselli: Ei siihen mitään asiakaspalvelijaa välikädeksi tarvi. Tuostahan seuraisi aivan valtava työmäärä ja kallis erä tällaisille jättisaiteille, jos joka ainoa tilin sulkeminen pitäisi tehdä aspan kautta. paypal.com/us/cshelp/article/how-do-i-close-my-paypal-account-help247
   No, mulla oli tuohon mennessä jo vaihtunut puhelinnumero, kun yritin sulkea sitä tiliä, eikä muistissa ollut vanhaa puhelinnumeroa, joten en päässyt tilille enää sisälle. Ainoat vaihtoehdot vahvistaa henkilöllisyys on saada tekstari johonkin numeroon josta tiedän vain neljä viimeistä lukua tai sitten soitto asiakaspalvelun kautta, joka on yhtä tyhjän kanssa, koska aspa ei ol siellä koskaan ymmärtänyt mua kun oon yrittänyt tavata vaikeaa nimeäni. Eikä käytäntö näytä muuttuneen. Enhän minä alunperinkään väittänyt että kaikki tilit pitäisi sulkea aspan kautta, mutta se on mun ainoa mahdollisuus saada tili suljettua, koska henkilöllisyyttä ei siellä voi näemmä vahvistaa mitenkään muuten, joten siellä se tili edelleen roikkuu. 🤷🏻

   Lainaa

  32. Kujeileva apina 12.7.2023 0:23
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Uhkarohkea hedelmä: Olen yrittänyt sulkea jo ties kuinka kauan tiliäni tuolla tavalla. Mutta ei. Kun yritän, ohjelma käskee vain olemaan yhteydessä asiakaspalveluun, mihin on tosiaan erittäin hankala ottaa yhteyttä. Ja en ole siis sama henkilö kuin Kujeileva apina. Pikaisen googlailun mukaan samassa tilanteessa olevia on lukuisia. Olisi [...]
   Joo, se on tehty todella vaikeaksi. Tietyllä tapaa helpottaa, etten ole ainoa, niin tietää ettei vika tosiaan ole mun päässä. 😅

   Lainaa

  33. Kujeileva apina 12.7.2023 0:25
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   Kyltymätön pupu: Eivät ne halua ihmisten sulkevan tilejään. Siksi se tehdään tahallaan vaikeaksi.
   Mitä ne siitä noin niinku käytännön tasolla hyötyy? Ainakaan jos puhelinnumero, pankkikortti ja edes saman aikainen pankki ei ole käytössä. 🤔

   Lainaa

  34. Kujeileva apina 12.7.2023 0:29
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Uhkarohkea hedelmä: Olen yrittänyt sulkea jo ties kuinka kauan tiliäni tuolla tavalla. Mutta ei. Kun yritän, ohjelma käskee vain olemaan yhteydessä asiakaspalveluun, mihin on tosiaan erittäin hankala ottaa yhteyttä. Ja en ole siis sama henkilö kuin Kujeileva apina. Pikaisen googlailun mukaan samassa tilanteessa olevia on lukuisia. Olisi [...]
   Sama täällä. Monta kertaa koittanut ihan tuon annetun ohjeen mukaan, mutta vain asiakaspalvelu annetaan ainoaksi vaihtoehdoksi, eikä käytäntö ole vuosien aikana muuttunut. Toisaalta helpottaa tietää, etten ole ainoa tämän ongelman kanssa.

   Lainaa

  35. Höskä lihapiirakka 12.7.2023 2:06
   Tulos: +15 (19 ääntä)
   Mä olen luopunut Paypalin käytöstä vuosia sitten ylitsepääsemättömien aspahankaluuksien vuoksi. En muista enää yksityiskohtia, mutta taisi olla niin, että menin naimisiin ja näin ollen sukunimi vaihtui, sekä sen myötä maksukortti ja passi yms. Kuitenkaan en pystynyt rekisteröidä sinne uutta korttia, koska siinä eri nimi, enkö muuttaa nimeäni palveluun ilman asian hyväksyntää. Lähetin sinne moneen kertaan kuvia passeista, saapuneista talouslaskuista(ongelma koska esim sähkö tulee miehen nimellä) ja vaikka mistä. Mikään ei kuitenkaan riittänyt, olisi pitänyt olla myös avioliittotodistus (sitähän olisi siis pitänyt hakea jostain maistraatista), todistus kaikista menneistä nimistä ja muita mitä mielikuvituksellisimpia todisteita. Luulisi että ihmiset menee naimisiin yhtenään ja muuttaa nimeään, mutta ei tuntunut olevan rutiinia heille. En lopultakaan kovan yrittämisen jälkeen saanut heitä vakuutettua olemassaolostani, joten päätin että maksan jatkossa muilla tavoin.

   Lainaa

  36. Höskä lihapiirakka 12.7.2023 2:08
   Tulos: +9 (15 ääntä)
   Jatkoa edelliseen: Hauskaa jutusta tekee se, että kun paypaliin luo uuden tilin, kukaan ei tarkista passia tms. Sen kun vaan syötät perustiedot ja kortin tiedot, eikä niitä kukaan sen enempää tarkastele.

   Lainaa

  37. Tulos: +25 (25 ääntä)
   Suosittelen kansainvälisten aakkossanojen opettelua itse kullekin. Ne ovat seuraavat: Alfa, Bravo, Charlie, Delta, Echo, Foxtrot, Golf, Hotel, India, Juliett, Kilo, Lima, Mike, November, Oscar, Papa, Quebec, Romeo, Sierra, Tango, Uniform, Victor, Whiskey, X-ray, Yankee, Zulu. Linkin niihin löytää, kun muistaa niistä muutaman hakusanaksi. Kaksi tai kolme riitti, kun kokeilin.

   Lainaa

  38. Onnekas robotti 12.7.2023 10:36
   Tulos: +28 (28 ääntä)
   Kujeileva apina: Sama täällä. Monta kertaa koittanut ihan tuon annetun ohjeen mukaan, mutta vain asiakaspalvelu annetaan ainoaksi vaihtoehdoksi, eikä käytäntö ole vuosien aikana muuttunut. Toisaalta helpottaa tietää, etten ole ainoa tämän ongelman kanssa.
   Tehkää tietosuojavaltuutetulle ilmoitus GDPR:n perusteella. EU-kansalaisella on oikeus saada kaikki henkilötietonsa poistetuksi palveluntarjoajan tietokannoista.

   Lainaa

  39. Advocatus Diaboli 12.7.2023 10:39
   Tulos: +5 (13 ääntä)
   Kuteeton ämpäri: Assisella on ihan hauska postaus mutta en usko että se oikeasti tuottaa paljon ongelmia tai epäilyjä pilailusta. Koko maailma on täynnä etu- ja sukunimiä jotka esim. englanniksi tarkoittaa milloin mitäkin, hyvä esimerkki Fanny. Eikä varmasti yksikään vähänkään tasokas respa iske luuria korvaan edes Englannissa vaikka [...]
   "Siis silleen "A like an alphabet, B like a banana" jne, ja yksi kirjain oli Z. Mietti siinä puhelimessa että mikä hitto alkaa zetalla kunnes keksi: "Z like a Zebra", mutta aspa vastasi "I'm sorry I don't know what that is, sir"
   Helpoimmallahan pääsee kun opettelee ja käyttää ihan standardoituja tavausaakkosia eikä lähde omasta päähinestä vetelemään mitään seeproja.
   Z on "zulu" ja tulee ymmärretyksi suomi-aksentillakin. Nuo on miljoonilla ihmisillä kautta maailman arkikäytössä niin meri-, ilma-, kuin maaliikenteessäkin sekä militarypuolella, missä vain puheviestintää käytetään.
   https://en.m.wikipedia.org/wiki/NATO_phonetic_alphabet

   Lainaa

  40. Hauska norppa 12.7.2023 13:34
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Kujeileva apina: Mitä ne siitä noin niinku käytännön tasolla hyötyy? Ainakaan jos puhelinnumero, pankkikortti ja edes saman aikainen pankki ei ole käytössä. 🤔
   Ja mitä tilistä on edes haittaa jos siellä ei ole rahaa eikä enää yhtään käyttökelpoista luottokorttia / pankkoyhteyttä kytkettynä? Sillä ei voi maksaa joten yhtä tyhjän kanssa. Antaa mädäntyä. Noissa muuten on joskus semmoisia sääntöjä, en tiedä onko GDPR:n takia, mutta jos jotain ei käytä pariin vuoteen niin ne tuhoaa ne itse.

   Lainaa

  41. Kujeileva apina 13.7.2023 0:31
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Hauska norppa: Ja mitä tilistä on edes haittaa jos siellä ei ole rahaa eikä enää yhtään käyttökelpoista luottokorttia / pankkoyhteyttä kytkettynä? Sillä ei voi maksaa joten yhtä tyhjän kanssa. Antaa mädäntyä. Noissa muuten on joskus semmoisia sääntöjä, en tiedä onko GDPR:n takia, mutta jos jotain ei käytä pariin vuoteen niin ne tuhoaa ne itse.
   Einse suoranaisesti haittaa, mutta kun käytän kuitenkin samaa sähköpostiosoitetta, kuin aikanaan paypalissa, niin on hieman ärsyttävää saada paypalista sähköpostia, kun sitä ei edes käytä. Ja niitä ei pysty peruuttamaan, kun ei pääse tilille. 🤷🏻

   Lainaa

  42. Ravinteeton haisunäätä 13.7.2023 7:43
   Tulos: -1 (9 ääntä)
   Yhdyssana on yhdyssana -ryhmä on nykyään aivan pilalla. Siellä on nykyään paljon tuollaisia yhden kirjaimen puuttumisia tai vahingossa tehtyjä pieniä kirjoitusvirheitä, vaikka kyseessä ei olisi varsinaisesti yhdyssanavirhe saati muutenkaan kielen rappeutuminen. Lisäksi tuossa heitetään läppää Erkki-nimisistä ihmisistä, vaikka kuvassa lukee "2 erkkiä" pienellä.

   Lainaa

  43. Uhkarohkea hedelmä 13.7.2023 8:38
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Kujeileva apina: Sama täällä. Monta kertaa koittanut ihan tuon annetun ohjeen mukaan, mutta vain asiakaspalvelu annetaan ainoaksi vaihtoehdoksi, eikä käytäntö ole vuosien aikana muuttunut. Toisaalta helpottaa tietää, etten ole ainoa tämän ongelman kanssa.
   Minun saagani muuten päivittyi juuri. Innostuin näistä viesteistä jatkamaan taistelua ja sain aspan lopulta vastaamaan. Olisi pitänyt toimittaa kaikki mahdolliset lippulappuset henkilöllisyystodistuksena ja maksaa vielä joku euro siitä lystistä, että poistavat tilin. Siinä vaiheessa olin jo, että pitäkää tunkkinne. Deletoin kaikki maksutiedot sieltä. Nimeksi ja osoitteeksi vaihdoin ihan puutaheinää. Sähköpostiksi laitoin roskapostiosoitteeni. Salasanaksi jotain, mitä en käytä missään. Puhelinnumeroa en saa pois, mutta toivottavasti sen avulla ei nyt yksinään saa mitään tehtyä.

   Lainaa

  44. Tulos: +8 (8 ääntä)
   Tane: Suosittelen kansainvälisten aakkossanojen opettelua itse kullekin. Ne ovat seuraavat: Alfa, Bravo, Charlie, Delta, Echo, Foxtrot, Golf, Hotel, India, Juliett, Kilo, Lima, Mike, November, Oscar, Papa, Quebec, Romeo, Sierra, Tango, Uniform, Victor, Whiskey, X-ray, Yankee, Zulu. Linkin niihin löytää, kun muistaa niistä muutaman hakusanaksi. Kaksi tai kolme riitti, kun kokeilin.
   En tiennyt että nää on kansainvälisiä aakkossanoja, mutta oon pelannut sen verran Metal Gear Solidia, että muistan nää melkein kaikki sieltä. Kätevää!

   Lainaa

  45. Uhkarohkea hedelmä 13.7.2023 11:08
   Tulos: +30 (34 ääntä)
   Uhkarohkea hedelmä: Minun saagani muuten päivittyi juuri. Innostuin näistä viesteistä jatkamaan taistelua ja sain aspan lopulta vastaamaan. Olisi pitänyt toimittaa kaikki mahdolliset lippulappuset henkilöllisyystodistuksena ja maksaa vielä joku euro siitä lystistä, että poistavat tilin. Siinä vaiheessa olin jo, että pitäkää tunkkinne. [...]
   Hahaa, ja viimeinen päivitys. Kun sanoin aspaan, mitä tein tililleni, niin yllättäen tilin sulku äkkiä onnistuikin ilman mitään maksuja ja henkilöllisyyden todisteluja. Olen vapaa! Kiitos Feissarimokien kommentit motivaation nostattamisesta!

   Lainaa

  46. Vaikea viikinki 13.7.2023 23:12
   Tulos: +2 (6 ääntä)
   Ei toi esite oo vieläkään oikein. Se on "Lahessa" eikä Lahdessa...

   Lainaa

  47. Laaja maahinen 14.7.2023 7:23
   Tulos: -3 (9 ääntä)
   Anova karjalanpiirakka: Voi johtua siitä, että se lausutaan joissain maissa zebra ja joissain ziibra. Ja siihen jos lisää vielä suomiaksentin, niin "tsepra" ei kuulosta sanalta ollenkaan.
   Öööö... minkä takia kukaan lausuis seepran tseprana?! 😂 Vaikka oot itse surkea englannissa, niin silti on olemassa meitä, jotka osaa lausua sanat ihan normaalisti eikä sanota zebraa tsepraks. 🤦🏼‍♀️

   Lainaa

  48. Laaja maahinen 14.7.2023 7:25
   Tulos: -11 (15 ääntä)
   Eikä sitä sanota "A, B, C like" vaan "A, B, C for." Eikä jotain vuoropuhelua tarvii kirjottaa tänne englanniks niinku siinä olis jotain tosi siistiä, että on käyttäny englantia jossain😂

   Lainaa

  49. Sulkainen ihminen 14.7.2023 10:32
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Laaja maahinen: Öööö... minkä takia kukaan lausuis seepran tseprana?! 😂 Vaikka oot itse surkea englannissa, niin silti on olemassa meitä, jotka osaa lausua sanat ihan normaalisti eikä sanota zebraa tsepraks. 🤦🏼‍♀️
   Minä en lausu, mutta en tunne tarinan henkilöä, ehkä hän lausuu, kun kerta keskustelun toinen osapuoli ei sitä ymmärtänyt.
   Muutenkin turha hyökkäys. Suomalaisilla ihmisillä on luonnollisesti suomalainen aksentti, jos sitä ei harjoittele pois. Kaikilla ei ole tarpeeksi aikaa tai kiinnostusta. 

   Lainaa

  50. Tämä kani 15.7.2023 20:59
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Kuteeton ämpäri: Assisella on ihan hauska postaus mutta en usko että se oikeasti tuottaa paljon ongelmia tai epäilyjä pilailusta. Koko maailma on täynnä etu- ja sukunimiä jotka esim. englanniksi tarkoittaa milloin mitäkin, hyvä esimerkki Fanny. Eikä varmasti yksikään vähänkään tasokas respa iske luuria korvaan edes Englannissa vaikka [...]
   Tulee kanssa mieleen eräs kerta töissä, kun oli luurin päässä ranskalainen henkilö, joka puhui heikkoa englantia. Pyysin häntä selvittämään asiaansa tarkemmin sähköpostissa. Sitä varten piti vain kertoa hänelle sähköpostiosoite. Ajattelin, että parhaiten varmaan selviän, kun käytän foneettisia aakkosia. Se sujuikin yllättävän hyvin, kun sanoin kirjaimen, esim. m as in Mike, tuli kuittaus ok/yes ja jatkoin luettelua. Pääsin jo etunimen ohi pisteen ja luettelin sukunimeä kunnes sanoin h- as in hotel tämä tyyppi vastaakin; hotel? No! I'm not in a hotel! Ja siinä kohtaa tajusin, että hän ei ollut ymmärtänyt sanaakaan mitä olin selittänyt siihen asti. Piti aloittaa alusta. Se oli ehkä tuskastuttavin puhelinkeskustelu ikinä.

   Lainaa

  51. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Geojärkeily? Väärin mutta kuitenkin tavallaan edes vähän kuvaa mitä touhutaan.

   Lainaa

  52. Kujeileva apina 16.7.2023 22:13
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Uhkarohkea hedelmä: Minun saagani muuten päivittyi juuri. Innostuin näistä viesteistä jatkamaan taistelua ja sain aspan lopulta vastaamaan. Olisi pitänyt toimittaa kaikki mahdolliset lippulappuset henkilöllisyystodistuksena ja maksaa vielä joku euro siitä lystistä, että poistavat tilin. Siinä vaiheessa olin jo, että pitäkää tunkkinne. [...]
   Onnittelut. Mulla kun ongelmana on tosiaan se, että mä en edes pääse tililleni tekemään mitään, kun en pääse sinne sisälle. Vaihtoehtoina vahvistuksen saamiselle on joku ikivanha puhelinnumero tai aspan soitto ja kumpikaan ei tule kuuloonkaan mulla. 🤷🏻

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: assinen, erkki, kätkö, lahdella, lahdessa, lahti, matkustaa, nastola, sukunimi, supersaver, taivutus