Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Uutiskatsaus, osa 30

Meitä on moneen junaan. Silti jokaisesta vaunusta löytyy yksi Raija.
Uutiskatsaus, osa 30

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 39 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Näkymätön näätä 22.6.2023 0:22
   Tulos: +307 (321 ääntä)
   Tuirehan voisi aloittaa itsestään väestön harventamisen. Ja Ullalle foliohattua vaan syvemmälle päähän.

   Lainaa

  2. Kantava pähkinä 22.6.2023 0:22
   Tulos: +210 (222 ääntä)
   Mikähän Tuiren mielipide olisi jos kyseessä olisi ollut hänelle läheinen ihminen...

   Lainaa

  3. Äreä keiju 22.6.2023 0:30
   Tulos: +77 (137 ääntä)
   Köyhiltä harvoin jää perittävää niin eipä verollakaan väliä. Toisaalta jos köyhä perii niin siitähän tulee rikas ja silloin verokarhun pitää tarttuakin tahmaisilla tassuilla. Eli se siitä köyhä - pysyt köyhänä myös perittyäsi rikkaan ja se on oma syy!

   Lainaa

  4. Urbaani fretti 22.6.2023 0:48
   Tulos: +194 (196 ääntä)
   Nyt lopetatte mun stalkkaamisen täällä!!!

   Lainaa

  5. Laajahko haltija 22.6.2023 0:52
   Tulos: +190 (192 ääntä)
   Urbaani fretti: Nyt lopetatte mun stalkkaamisen täällä!!!
   Ei voi olla sattumaa että kommentoit tähän!

   Lainaa

  6. Päihtynyt hai 22.6.2023 1:16
   Tulos: -11 (61 ääntä)
   Urbaani fretti: Nyt lopetatte mun stalkkaamisen täällä!!!
   Tottahan toki! Emme enää seuraa unidataasi emmekä puhettasi vuorokauden ympäri. Emme myöskään internetin käyttöäsi emmekä seuraa liikkumistasi enää jatkuvasti. Ja ainakaan emme enää katsele sinua ja ympäristöäsi puhelimesi kameralla ja lopetamme välittömästi myös rahaliikenteesi seuraamisen. 
   Kiitos, kun olet mahdollistanut tämän kaikkina näinä vuosina. Toivotamme mukavaa jatkoa ulkoavaruudessa, tai missä ikinä loppuelämäsi päätätkään viettää lonkeroidemme ulottumattomissa. 

   Lainaa

  7. Matala metsämarja 22.6.2023 1:27
   Tulos: -39 (179 ääntä)
   Perintöverossa on jo porrastus. Ja pienimmät menee verotta. Paljon tässä maassa jaksetaan rikkaita vihata. Ja kovasti on tehty töitä ettei niitä tulisikaan.

   Lainaa

  8. Velaton pulu 22.6.2023 2:02
   Tulos: +198 (216 ääntä)
   Matala metsämarja: Perintöverossa on jo porrastus. Ja pienimmät menee verotta. Paljon tässä maassa jaksetaan rikkaita vihata. Ja kovasti on tehty töitä ettei niitä tulisikaan.
   Ei Tarjan tarkoittamalla tavalla. Nyt se menee niin, että jos köyhä perii miljoonan, joutuu hän maksamaan siitä saman verran veroa kuin jos rikas perii miljoonan. 
   Eli jos köyhä perii kalliin talon, hän joutuu myymään sen maksaakseen verot. Rikas maksaa verot omasta pussistaan ja pitää talon. 
   Porrastus riippuu siis perinnön määrästä, ei saajan varallisuudesta. 

   Lainaa

  9. Tulos: +40 (42 ääntä)
   Kyllä on erittäin selkeästi sanottu. Keskimääräinen kulutus on mitä lienee, jotain kai, vähän ja paljon, mutta joskus enemmän tai vähemmän.

   Lainaa

  10. Liittoutumaton pussieläin 22.6.2023 5:58
   Tulos: -14 (42 ääntä)
   Tuire on kunnon misantrooppi. Arvostan!

   Lainaa

  11. Ääkkönen 22.6.2023 6:51
   Tulos: -71 (115 ääntä)
   Minusta olisi yhdentekevää vaikka perintövero olisi 100%. Se nimenomaan poistaisi eroa rikkaiden ja köyhien välillä ja olisi tasapuolista. Omilla avuilla pitäisi pärjätä, ei vanhempien.

   Lainaa

  12. Suonensisäinen lokki 22.6.2023 7:13
   Tulos: -22 (122 ääntä)
   Ääkkönen: Minusta olisi yhdentekevää vaikka perintövero olisi 100%. Se nimenomaan poistaisi eroa rikkaiden ja köyhien välillä ja olisi tasapuolista. Omilla avuilla pitäisi pärjätä, ei vanhempien.
   Niin että sosialisoidaan ihmisten omaisuus valtiolle kokonaan? Sosialisimi on näemmä voimissaan...
   Minun pitäisi saada kaikkea ja mieluusti niin että joku muu maksaa.
   Isänne kuoli yllättäen, nyt teidän perheyhtiö, jonka hän omisti kokonaan, siirtyy valtiolle.
   Omillaan pitää pärjätä.. mutta köyhille pitäisi jakaa ne rikkaiden perinnöt ja/tai rahaa valtion kassasta? 
   Suomalainen kateus on kyl huipussaan jos ihminen on omalla sinnikkyydellä ja yrittäjäriskillä luonut menestyvän yrityksen ja kartuttanut varallisuutta... Sietäisi hävetä että on niin tehnyt! Osa jopa vähäisellä koulutuksella (esim Ponssen perustaja). Kehtasikin innovoida ja luoda työpaikkoja!  

   Lainaa

  13. Tulos: +50 (50 ääntä)
   Raija, kaksi sanaa sinulle: _sosiaalinen_ media.

   Lainaa

  14. Itseasiassa 22.6.2023 8:51
   Tulos: +32 (36 ääntä)
   Kantava pähkinä: Mikähän Tuiren mielipide olisi jos kyseessä olisi ollut hänelle läheinen ihminen...
   Sitten olis hirveä uhriutuminen käynnissä joka palstalla.

   Lainaa

  15. Itsestäänselvä lammas 22.6.2023 8:54
   Tulos: -31 (39 ääntä)
   Velaton pulu: Ei Tarjan tarkoittamalla tavalla. Nyt se menee niin, että jos köyhä perii miljoonan, joutuu hän maksamaan siitä saman verran veroa kuin jos rikas perii miljoonan.  Eli jos köyhä perii kalliin talon, hän joutuu myymään sen maksaakseen verot. Rikas maksaa verot omasta pussistaan ja pitää talon.  Porrastus riippuu siis perinnön määrästä, ei saajan varallisuudesta. 
   Tuollaisia sikarikkaita on oikeasti hyvin vähän.

   Lainaa

  16. Reseptivapaa ampiainen 22.6.2023 9:15
   Tulos: +105 (105 ääntä)
   Oikeastihan perintövero voi olla varsin hanurista, jos vähävaraisena sattuu perimään jotain, jonka verotusarvo on korkea, mutta jota on vaikea muuttaa rahaksi, kuten vaikka talo muuttotappiokunnasta tässä taloystilanteessa.

   Lainaa

  17. Suurin piirtein kurkku 22.6.2023 9:48
   Tulos: -15 (43 ääntä)
   Tuire, ihmispopulaatioita täytyy myös suojella. Pienempi syntyvyys olisi hyväksi niillä alueilla, joilla se on kestämättömällä tasolla liian suuren syntyvyyden takia. Monilla muilla alueilla, esim. Euroopassa ja Itä-Aasiassa ongelma on päinvastainen. Näillä alueilla pitäisi syntyä enemmän lapsia. Olen tavannut tuollaisia raijoja monesti. Ai, että ovat ärsyttäviä. Luulevat aina, että kaikessa on kyse heistä ja leimaavat sen takia muut rikollisiksi. Siinä kätevästi uhriutuu ja vierittää syyn omasta käytöksestä ja pahasta olosta muiden niskaan.

   Lainaa

  18. Maksuunpantu maahinen 22.6.2023 9:55
   Tulos: +47 (71 ääntä)
   Suurin piirtein kurkku: Tuire, ihmispopulaatioita täytyy myös suojella. Pienempi syntyvyys olisi hyväksi niillä alueilla, joilla se on kestämättömällä tasolla liian suuren syntyvyyden takia. Monilla muilla alueilla, esim. Euroopassa ja Itä-Aasiassa ongelma on päinvastainen. Näillä alueilla pitäisi syntyä enemmän [...]
   Koko maapallo on kestämättömällä tasolla ihmispopulaation takia. Missään ei oikeasti tarvita lisää ihmisiä, maapallon kantokyky ei kestä. Toki tämä johtuu osin isoista keskittymistä mutta siitä huolimatta meitä on kokonaisuudessa liikaa

   Lainaa

  19. Tulos: +67 (71 ääntä)
   Mä ymmärrän periaatteessa Tuirea ja Tuire saa olla mitä mieltä haluaa mutta yhtä asiaa en ymmärrä. "Kun te reppanat ette muuta argumenttia keksi". Mikä se esitetty argumentti oli? Jounin kysymys "ai miten niin" ei ole argumentti. En tajua. Tuire kerro.

   Lainaa

  20. Joidenkin mielestä hylje 22.6.2023 10:32
   Tulos: +54 (76 ääntä)
   No mut siis eihän rikkailta tai suurituloisilta saa vähentää mitään. Jos Orpo saisi päättää suurituloisilta poistettaisiin verotus kokonaan ja pienituloisten verotusta nostettaisiin. Tai tältä se ainakin vaikuttaa näiden viimeaikaisten puheiden perusteella. Saapa nähdä miten hyvin Suomi tästä "nousee" kun leipäjonot ovat jo ennestään pidemmät kuin useisiin kymmeniin vuosiin. Köyhyys tulee lisääntymään mutta eipähän se tietysti kokoomuksen äänestäjiä haittaa kun heistä 99% on muutenkin keski- tai suurituloisia.

   Lainaa

  21. Jurpo greippi 22.6.2023 11:20
   Tulos: +39 (51 ääntä)
   Suurin piirtein kurkku: Tuire, ihmispopulaatioita täytyy myös suojella. Pienempi syntyvyys olisi hyväksi niillä alueilla, joilla se on kestämättömällä tasolla liian suuren syntyvyyden takia. Monilla muilla alueilla, esim. Euroopassa ja Itä-Aasiassa ongelma on päinvastainen. Näillä alueilla pitäisi syntyä enemmän [...]
   Eurooppa ja Itä-Aasia kuuluvat maailman tiheimmin asuttuihin alueisiin. Ei haittaisi yhtään, vaikka olisi vähän väljempää. Toki hyvinvointivaltion ylläpitäminen väestöpyramidin keikahdettua päälaelleen on aika hankalaa, mutta ihmiskunnan olisikin hyvä vähitellen keksiä talousmalleja, jotka eivät perustu jatkuvalle kasvulle.

   Lainaa

  22. Kauhea päärynä 22.6.2023 12:36
   Tulos: +55 (57 ääntä)
   Aivan, Ulla. Suositusta on ihan pakko noudattaa. Jos suositus on vaikka juoda 2 litraa päivässä ja senkin jälkeen tulee jano, ei MISSÄÄN NIMESSÄ saa juoda enää pisaraakaan. Niinkerta.

   Lainaa

  23. Ketterä peruna 22.6.2023 13:16
   Tulos: -24 (38 ääntä)
   Perinnöt on muutenkin verovapaita 20 000 euroon asti per perillinen. Eikä ne sen saamansa 20 000 euron jälkeen enää köyhiä olekaan.

   Lainaa

  24. Tulos: +25 (37 ääntä)
   Suurin piirtein kurkku: Tuire, ihmispopulaatioita täytyy myös suojella. Pienempi syntyvyys olisi hyväksi niillä alueilla, joilla se on kestämättömällä tasolla liian suuren syntyvyyden takia. Monilla muilla alueilla, esim. Euroopassa ja Itä-Aasiassa ongelma on päinvastainen. Näillä alueilla pitäisi syntyä enemmän [...]
   Ja kuitenkin ne vähemmän synnyttävät populaatiot onnistuvat tuottamaan enemmän saasteita kuin joku kehitysmaassa asuva 12-lapsinen perhe. Hyväksi kaikille olisi ihmisten, varallisuuden ja luonnovarojen tasaisempi jakautuminen.

   Lainaa

  25. Impotentti kurkku 22.6.2023 16:24
   Tulos: +23 (27 ääntä)
   Ääkkönen: Minusta olisi yhdentekevää vaikka perintövero olisi 100%. Se nimenomaan poistaisi eroa rikkaiden ja köyhien välillä ja olisi tasapuolista. Omilla avuilla pitäisi pärjätä, ei vanhempien.
   Meillä kulkee suvussa mökki, jolla ei ole mitään älyttömän suurta rahallista arvoa, mutta tunnearvoa ja se on osa minun perinteitä ja perimää, enkä halua kenenkään ahneiden käsien sitä koskevan.

   Lainaa

  26. Tulos: -7 (15 ääntä)
   Tuire on oikeassa.

   Lainaa

  27. Ruostumaton kavioeläin 22.6.2023 20:23
   Tulos: +15 (33 ääntä)
   Maksuunpantu maahinen: Koko maapallo on kestämättömällä tasolla ihmispopulaation takia. Missään ei oikeasti tarvita lisää ihmisiä, maapallon kantokyky ei kestä. Toki tämä johtuu osin isoista keskittymistä mutta siitä huolimatta meitä on kokonaisuudessa liikaa
   Enemmänkin on kyse siitä, että me rikkaissa maissa elämme todella kestämättömällä tavalla. Jos eläisimme vähän kuluttavasti, meitä voisi olla täällä paljon useampiakin ilman, että tappaisimme kaikki muut lajit (ja lopulta itsemme).

   Lainaa

  28. Tarkkaileva pussieläin 22.6.2023 21:34
   Tulos: -32 (50 ääntä)
   Suomihan aikanaan nousi hyvinvointivaltioksi kovalla työllä. Nyt Suomessa ahkeruus ja työn teko muuttunut kirosanaksi ja heti pitäisi rangaista jos tekee vähän enemmän ja varoja tarttuu. Ei Suomessa ihan noin vaan varakkaaksi tulla.

   Lainaa

  29. Nuutunut kivi 22.6.2023 22:52
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Ulla, mitähäh?

   Lainaa

  30. Päättymätön katkarapu 23.6.2023 9:38
   Tulos: +4 (18 ääntä)
   Impotentti kurkku: Meillä kulkee suvussa mökki, jolla ei ole mitään älyttömän suurta rahallista arvoa, mutta tunnearvoa ja se on osa minun perinteitä ja perimää, enkä halua kenenkään ahneiden käsien sitä koskevan.
   Se mökki kulkee sulla geeneissä?

   Lainaa

  31. Voitokas ylioppilas 23.6.2023 9:40
   Tulos: +3 (9 ääntä)
   Jurpo greippi: Eurooppa ja Itä-Aasia kuuluvat maailman tiheimmin asuttuihin alueisiin. Ei haittaisi yhtään, vaikka olisi vähän väljempää. Toki hyvinvointivaltion ylläpitäminen väestöpyramidin keikahdettua päälaelleen on aika hankalaa, mutta ihmiskunnan olisikin hyvä vähitellen keksiä talousmalleja, jotka eivät perustu jatkuvalle kasvulle.
   Sittei varmaan kannata mitään massamuuttoa järjestää näille alueille.

   Lainaa

  32. Arkkienkeli 23.6.2023 13:40
   Tulos: -2 (8 ääntä)
   Tuire huolehtii ylikansoituksesta, mutta voisi ihan omin käsin tarttua toimeen ja hävitä keskuudestamme.

   Lainaa

  33. Renkaaton sika 24.6.2023 7:58
   Tulos: -9 (13 ääntä)
   Matala metsämarja: Perintöverossa on jo porrastus. Ja pienimmät menee verotta. Paljon tässä maassa jaksetaan rikkaita vihata. Ja kovasti on tehty töitä ettei niitä tulisikaan.
   Köyhät ulisee taas! Tuolla ei varmaan oo ees omaa autonkuljettajaa. Höhö, ime siitä :D

   Lainaa

  34. Laakeriton lihapulla 24.6.2023 10:35
   Tulos: -7 (7 ääntä)
   Päihtynyt hai: Tottahan toki! Emme enää seuraa unidataasi emmekä puhettasi vuorokauden ympäri. Emme myöskään internetin käyttöäsi emmekä seuraa liikkumistasi enää jatkuvasti. Ja ainakaan emme enää katsele sinua ja ympäristöäsi puhelimesi kameralla ja lopetamme välittömästi myös rahaliikenteesi seuraamisen.  Kiitos, kun olet [...]
   Taidatpa tosissaan olla päihtynyt

   Lainaa

  35. Tulos: +10 (20 ääntä)
   Näkymätön näätä: Tuirehan voisi aloittaa itsestään väestön harventamisen. Ja Ullalle foliohattua vaan syvemmälle päähän.
   Jep, näillä "harventajilla" menee aina pupu pöksyyn kun ehdottaa että mikset ryhdy toimiin ja aloita itsestäsi. Toinen suosittu on nämä jotka haluavat aloittaa "harventamisen" kehitysmaista ja muista köyhistä maista, mutta kun näille kertoo että harventaminenhan pitäisi loogisesti ehdottomasti aloittaa täältä rikkaasta lännestä joiden asukkaiden hiilijalanjälkikin on heihin verrattuna monikymmenkertainen, niin alkaa uikutus ja mussutus.

   Lainaa

  36. Tulos: +8 (20 ääntä)
   Suonensisäinen lokki: Niin että sosialisoidaan ihmisten omaisuus valtiolle kokonaan? Sosialisimi on näemmä voimissaan...Minun pitäisi saada kaikkea ja mieluusti niin että joku muu maksaa. Isänne kuoli yllättäen, nyt teidän perheyhtiö, jonka hän omisti kokonaan, siirtyy valtiolle. Omillaan pitää pärjätä.. mutta köyhille pitäisi jakaa ne [...]
     Niin, kerrohan nyt miten se, että vanhempasi tekivät töitä on jotenkin sinun ansiosi? Itsekin olen hemmoteltu -sain jo kummilahjaksi osakkeita, jotka voisin myydä, jos todella tekisi tiukkaa. En siis ole kateellinen. 
     Mutta en sentään niin pää perseessä, että luulisin ne jotenkin ansainneeni. Perheyritys on yksi juttu -jos sille tarvitaan jatkaja, niin se pitää voida järjestellä. Jos vaikkapa leski haluaa jäädä kotiinsa asumaan, niin sen tottakai pitää voida järjestyä, ei ihmisen kotia saisi hänen altaan myydä. Mutta aika usein peritään ihan vain omaisuutta, ja vaikka onhan se kiva, niin ei se ole oikeudenmukaista. (Terveisin äänestän omia etujani vastaan, koska se on oikein). 

   Lainaa

  37. Kouluttamaton muurahainen 26.6.2023 7:10
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Kivi:   Niin, kerrohan nyt miten se, että vanhempasi tekivät töitä on jotenkin sinun ansiosi? Itsekin olen hemmoteltu -sain jo kummilahjaksi osakkeita, jotka voisin myydä, jos todella tekisi tiukkaa. En siis ole kateellinen.   Mutta en sentään niin pää perseessä, että luulisin ne jotenkin ansainneeni. Perheyritys on yksi [...]
   Nykyään yleensä vanhempien omaisuus ei ole lasten ansiota. Aikaisemmin on ollut enemmän sääntö kuin poikkeus, että lapset ovat osallistuneet vanhempiensa omaisuuden kerryttämiseen töitä tekemällä heti niin pienestä kuin se on suinkin ollut mahdollista. Myös nykyään esimerkiksi noissa perheyritystapauksissa voi olla, että lapset ovat oikeasti tehneet osansa omaisuuden kasvattamisessa. Vaikka he olisivat saaneet siitä palkkaakin, niin omaisuuden kasvaminen on voinut jäädä kokonaan vanhempien hyväksi. Koen myös, että jos lapset esimerkiksi ovat huolehtineet iäkkäistä vanhemmistaan vuosia, ehkä vuosikymmeniä, niin he ovat tehneet töitä sen perintönsä eteen. Tietysti perintö jaetaan myös niille perillisille, jotka eivät ole tehneet sen eteen mitään, joten heidän voidaan katsoa saavan vastikkeetonta omaisuutta. Valtio sen eteen ei joka tapauksessa ole tehnyt yhtään mitään.

   Lainaa

  38. Vaikuton hamsteri 28.6.2023 13:44
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Yhdysvalloissa: Köyhille kerrottiin, että valtio verottaa jopa kuolemisesta. No, köyhät nousivat barrikadeille ja vaativat sen (eli perintöveron) pienentämistä/poistamista. Rikkaat nauroivat matkalla pankkiin.

   Lainaa

  39. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Reseptivapaa ampiainen: Oikeastihan perintövero voi olla varsin hanurista, jos vähävaraisena sattuu perimään jotain, jonka verotusarvo on korkea, mutta jota on vaikea muuttaa rahaksi, kuten vaikka talo muuttotappiokunnasta tässä taloystilanteessa.
   Vielä pahempi on ihminen, joka hankkii talon esim. Espanjasta ja sitten jättää sen sukulaiselle perittäväksi... Espanjan byrokratia on uskomattoman hidasta ja se hädin tuskin toimii.
   Pikkuserkun isä (hirveä tyyppi, kaikki inhosivat häntä) päätti siitä huolimatta ostaa talon sieltä ja kuoltuaan jätti sen sitten pikkuserkulle... nyt serkku yrittää myydä eikä siitä tule kielimuurin ja sen hitaan byrokratian takia yhtään mitään. Eli hänen pitää maksella veroja, sähkö- ja vesilaskuja Espanjaan talosta, jota kukaan ei käytä. Eikä sinne vuokralaisiakaan kannata ottaa juuri noiden byrokratiaongelmien takia.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: ilmianto, italia, karhu, perintövero, poliisit, salaliittoteoria, stalkkeri, stalkkeroida, tappaa, uutiset, vesi, ylläpito