Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 618

Britanniassa mainostetaan suomalaisia mustikoita – mutta kaikki ei täsmää.
Sekalaisia, osa 618

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 52 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Peeaa vadelma 4.5.2023 0:26
   Tulos: -11 (201 ääntä)
   Tässä yks versio tilanteesta: Mies oli lomaillut Intiassa ja hotellihuoneen vessa ei toiminut. Hän soitti respaan ja huonolla englannilla pyysi asiakaapalvelijaa käymään huoneessa. Kun aspa saapui, mies vei hänet vessaan, jonka pöntössä oli aamuiset krapulatuotteet tulisesta currykanasta. Mies sanoi vain "look" ja vetäisi narusta. Paska katos sekunnissa viemäreihin ja molemmat jäivät tuijottamaan ihmeissään toisiaan.

   Lainaa

  2. Tornipöllö 4.5.2023 0:36
   Tulos: +274 (300 ääntä)
   Fun fact: se Suomen metsistä löytyvä mustikka on oikeaoppisesti "bilberry" enkuksi, kun taas "blueberry" viittaa alunperin Pohjois-Amerikasta kotoisin oleviin mustikoihin, joihin mm. pensasmustikka kuuluu. Villejä pensasmustikoita suoraan Suomen vuoristoista...

   Lainaa

  3. Ikävystynyt jänis 4.5.2023 0:44
   Tulos: +205 (207 ääntä)
   Peeaa vadelma: Tässä yks versio tilanteesta: Mies oli lomaillut Intiassa ja hotellihuoneen vessa ei toiminut. Hän soitti respaan ja huonolla englannilla pyysi asiakaapalvelijaa käymään huoneessa. Kun aspa saapui, mies vei hänet vessaan, jonka pöntössä oli aamuiset krapulatuotteet tulisesta currykanasta. Mies sanoi vain "look" ja [...]
   Tän saman oon monesti kuullut kerrottavan ruotsinlaivalla tapahtuneena, ja sinne hyttiin on haettu ruotsalainen kerrossiivooja, jolle on sanottu "titta, titta", jonka jälkeen mukamas rikkinäinen WC on vedetty.

   Lainaa

  4. Peeaa vadelma 4.5.2023 1:34
   Tulos: +91 (93 ääntä)
   Ikävystynyt jänis: Tän saman oon monesti kuullut kerrottavan ruotsinlaivalla tapahtuneena, ja sinne hyttiin on haettu ruotsalainen kerrossiivooja, jolle on sanottu "titta, titta", jonka jälkeen mukamas rikkinäinen WC on vedetty.
   Näitähän riittää

   Lainaa

  5. Tuntematon kesyaasi 4.5.2023 2:47
   Tulos: +127 (141 ääntä)
   Meillä töissä useat vieraat koputtelee oveen kun ovikello ei toimi. Ei ole asiakaspalvelua joten kävijöitä on vain silloin tällöin. Mutta aina kun itse kokeilen, ei ongelmaa. Kokeilen vaikka millä tyylillä. Nopeasti, hitaasti, niin etten paina alas asti, se vaan toimii. Usein kävijät on vielä samoja yhteistyökumppaneita ja joskus se toimii heidänkin köydessä ja joskus ei. Mutta heti kun minä menen kokeilemaan, toimii. On tultu siihen tulokseen, että se ovikello vihaa miehiä, joita suurin osa kävijöistä on.

   Lainaa

  6. Tulos: +105 (121 ääntä)
   Olin Venäjällä käymässä ja vessa ei vetänyt. Mukana ollut kaveri yritti englanniksi selittää ongelmaa hotellin työntekijälle, mutta eihän se työntekijä ymmärtänyt kuin venäjää ja sitä me emme osanneet. Puutuin tilanteeseen viemällä työntekijän vessaan, osoitin pöttöä ja vedin vessan. Tai siis yritin, koska ei se vieläkään toiminut. Henkilö korjasi vian ja näytti, että nyt vetää.

   Lainaa

  7. Tukintolvana 4.5.2023 6:33
   Tulos: +73 (75 ääntä)
   Tappaja-Tarmo ei tunne sääliä!

   Lainaa

  8. Tulos: -24 (46 ääntä)
   Tuosta valokatkaisijasta tulee mieleen se vitsi kun WC ei vedä ja pyytää sit huoltoa/henkilökuntaa huonolla Ruotsilla katsomaan ja sit se pönttö taas toimi.

   Lainaa

  9. Kahen kilon kalori 4.5.2023 7:19
   Tulos: +114 (120 ääntä)
   Ikävystynyt jänis: Tän saman oon monesti kuullut kerrottavan ruotsinlaivalla tapahtuneena, ja sinne hyttiin on haettu ruotsalainen kerrossiivooja, jolle on sanottu "titta, titta", jonka jälkeen mukamas rikkinäinen WC on vedetty.
   Tää on niitä vitsejä, joita Jaajo tykkää kertoa omana kokemuksenaan.

   Lainaa

  10. Altis kantojuhta 4.5.2023 7:54
   Tulos: +132 (132 ääntä)
   Tornipöllö: Fun fact: se Suomen metsistä löytyvä mustikka on oikeaoppisesti "bilberry" enkuksi, kun taas "blueberry" viittaa alunperin Pohjois-Amerikasta kotoisin oleviin mustikoihin, joihin mm. pensasmustikka kuuluu. Villejä pensasmustikoita suoraan Suomen vuoristoista...
   Ja silti koulussa tämä opetetaan aina väärin, siis puhutaan vain blueberrystä.

   Lainaa

  11. Luja luovuttaja 4.5.2023 8:07
   Tulos: +82 (90 ääntä)
   Tuosta mustikka mainoksesta tulee mielen Lapin matkailu. Kaikkea mainostetaan suomalaisena ja lappilaisena jne. Myydään made in china tavaraa. Hotellien sisustus on muka lappilaista, näkyy sielä ehkä poro, mutta muuten sisustus muistuttaa suoraan ikean kuvastoa. Työntekijätkin ovat hankittu ulkomailta ettei mitään tietoa suomalaisesta kulttuurista eikä siis puhuta suomea. Ainoa kotimaisuus matkailussa on sijainti ja yrityksien johtajat. 90% on lainattua muualta tai luotu turistien takia.

   Lainaa

  12. Murea lohikäärme 4.5.2023 8:32
   Tulos: +50 (56 ääntä)
   Kahen kilon kalori: Tää on niitä vitsejä, joita Jaajo tykkää kertoa omana kokemuksenaan.
   Ja noin 200 000 muutakin ihmistä. Joka työpaikassa vähintään yhdelle kahvipöytähöpöttelijälle on tämä ainakin tapahtunut.

   Lainaa

  13. Viaton perhonen 4.5.2023 8:42
   Tulos: +38 (50 ääntä)
   Kahen kilon kalori: Tää on niitä vitsejä, joita Jaajo tykkää kertoa omana kokemuksenaan.
   Mun lähtökohtainen oletus aina tällaisissa hauskoissa sattumuksissa on, että ne ei koskaan ole sattuneet kertojalle itselleen. Varmaan joskus poikkeuksiakin on, mutta hyvin harvoin. Kun sitä käyttää oletusarvona, niin ei se ole niin merkityksellistä kenelle se oikeasti tapahtui, se on vaan hauska tarina uudelleen kerrottuna. Lähtökohtaisesti 99,9% kaikista vitseistä on muutenkin jotain kiertovitsejä, jotka joku on jo keksinyt ties kuinka kauan sitten.

   Lainaa

  14. Toj Karin 4.5.2023 8:45
   Tulos: +60 (62 ääntä)
   Tornipöllö: Fun fact: se Suomen metsistä löytyvä mustikka on oikeaoppisesti "bilberry" enkuksi, kun taas "blueberry" viittaa alunperin Pohjois-Amerikasta kotoisin oleviin mustikoihin, joihin mm. pensasmustikka kuuluu. Villejä pensasmustikoita suoraan Suomen vuoristoista...
   Kiitti perhanasti! Oon aina miettinyt että mikä oikein mättää kun amerikkalaisen kanssa keskustelee mustikoista. Kumpikin ymmärtää toisiaan ja on samaa mieltä mutta silti takana pyörii ajatus että joku tässä tuntuu väärältä. Nyt tiedän mikä.

   Lainaa

  15. Pesunkestävä kobra 4.5.2023 8:57
   Tulos: -14 (44 ääntä)
   Altis kantojuhta: Ja silti koulussa tämä opetetaan aina väärin, siis puhutaan vain blueberrystä.
   No koulussa opetetaan myös (tai opetettiin minun aikanani) että mansikka on marja vaikka se on oikeasti hedelmä. En tiedä onko suomenkielessä sitten eri merkitys sanoilla "marja" ja "hedelmä" kuin englanninkielessä.
   Tiedän että tuo valo-tarina on kiertovitsi mutta mulle on käynyt hyvin samalla tavalla. Yleensä vanhempien ruohonleikkurin kanssa. Saanut kiskoa ja repiä sitä vartin eikä kone ole inahtanutkaan, käynyt hakemassa isän ja mietitty missä se vika on, se on ottanut ja repäissyt kerran ja kone lähtenyt käyntiin. Oli tosi "mielenkiintoinen" juttu varsinkin sinä kesänä kun olin seurakunnalla ruohonleikkaajana kesätöissä ja joka päivä käynnistin niiden koneen yhdellä vetäisyllä mutta sitten porukoiden konetta en ikinä saanut päälle paitsi ehkä sitten joskus viidenkymmenen yrityksen jälkeen.

   Lainaa

  16. Tulos: +31 (31 ääntä)
   Mulla oli lapsuudenasunnossa makuuhuoneessa myös sellainen hassu katkaisija, jota piti painaa tietyllä tavalla, en tiedä olisiko samanlaisesta kyse. Siinä ei ollut varsinaista nappia, jota painaa ylös alas, vaan yksi painike jota vaan painetaan seinää kohti. Painamalla hennommin ylä- tai alakulmasta valoa sai himmennettyä sopivanasteiseksi. Missään muualla en ole samanlaiseen törmännyt, ja oli melkein pudonnut muistista nyt kun olen muutaman vuoden asunut muualla.

   Lainaa

  17. Norja kurkku 4.5.2023 9:18
   Tulos: +46 (64 ääntä)
   Viaton perhonen: Mun lähtökohtainen oletus aina tällaisissa hauskoissa sattumuksissa on, että ne ei koskaan ole sattuneet kertojalle itselleen. Varmaan joskus poikkeuksiakin on, mutta hyvin harvoin. Kun sitä käyttää oletusarvona, niin ei se ole niin merkityksellistä kenelle se oikeasti tapahtui, se on vaan hauska tarina uudelleen [...]
   Mun mielestä nää tarinan kertojatkin voisi pitää sitä oletusarvona. Miksi ne vitsit pitää kertoa niinkun se tarina ois sattunu itselle. Ihan yhtä hauska juttu, ilman valehtelijaksi leimaantumista, olisi jos sanoisi "kuulin eräänkin tarinan, jossa...", "vanha vitsihän kertoo...". Usein vielä nää vitsit koitetaan kertoa mahdollisimman paljon itseä kuvaillen "siinä meikämanne sitten levitteli käsiä naama Viking Linen punaisena röh röh". Jos siis ylipäätään on pakko toistaa näitä 80-luvulta asti kiertäneitä Pikku-Kalle yms. vitsejä, aina, kun kuulee triggeröiviä sanoja kuten "laivamatka", "WC-pytty" tai "sähkömies".

   Lainaa

  18. Lievä sakaali 4.5.2023 9:26
   Tulos: +22 (22 ääntä)
   Peeaa vadelma: Tässä yks versio tilanteesta: Mies oli lomaillut Intiassa ja hotellihuoneen vessa ei toiminut. Hän soitti respaan ja huonolla englannilla pyysi asiakaapalvelijaa käymään huoneessa. Kun aspa saapui, mies vei hänet vessaan, jonka pöntössä oli aamuiset krapulatuotteet tulisesta currykanasta. Mies sanoi vain "look" ja [...]
   Tämä sama vitsi oli Pahkasiassa vuonna kivi ja kirves. Mutta tapahtui muistaakseni Espanjassa,

   Lainaa

  19. Koputtelija 4.5.2023 9:45
   Tulos: +14 (24 ääntä)
   Tuntematon kesyaasi: Meillä töissä useat vieraat koputtelee oveen kun ovikello ei toimi. Ei ole asiakaspalvelua joten kävijöitä on vain silloin tällöin. Mutta aina kun itse kokeilen, ei ongelmaa. Kokeilen vaikka millä tyylillä. Nopeasti, hitaasti, niin etten paina alas asti, se vaan toimii. Usein kävijät on [...]
   Mä koputan yleensä aina, vaikka olis ovikello, koska vihaan itse ovikellon ääntä. Jos kahden koputuksen jälkeen ei tulla avaamaan, soitan ovikelloa (koputus ei aina kuulu).

   Lainaa

  20. Valvomaton jääkarhu 4.5.2023 10:20
   Tulos: +38 (40 ääntä)
   Mainokseen viitaten, mustikoissa ei edes ole mitenkään hirveästi rautaa. Tuoreissa pensasmustikoissa on 0,8mg rautaa per 100g, metsämustikoissa 0,6mg. Kuivattua mustikkajauhetta popsimalla saisi enemmän, 3,5mg per 100g, mutta ei mikään jättimäärä sekään.

   Lainaa

  21. Ponne Jarkka 4.5.2023 11:21
   Tulos: +2 (18 ääntä)
   Ikävystynyt jänis: Tän saman oon monesti kuullut kerrottavan ruotsinlaivalla tapahtuneena, ja sinne hyttiin on haettu ruotsalainen kerrossiivooja, jolle on sanottu "titta, titta", jonka jälkeen mukamas rikkinäinen WC on vedetty.
   Toinen versio menee: "Suomalainen lähti laivamatkalle Ruotsiin ja hyttiin päästyään huomasi että pöntössä oli jonkun vetämätön pökäle. Hän etsi kerrossiivojan jonka ymmärsi ruotsalaiseksi ja pyysi mukaansa hyttiin osoittaen siellä pönttöön ja sanoi: "Titta, kakka". Siivooja taisi sitten taputtaa hyvästä suorituksesta.

   Lainaa

  22. It's a deal 4.5.2023 11:22
   Tulos: +44 (46 ääntä)
   Markku on miellyttävä optimisti ja lähtökohtaisesti kohtelias. Niin paljon näkee haukkumista ja negatiivisuutta ihmisiltä, jotka eivät katso kuvia kunnolla tai lue otsikkoa pidemmälle.

   Lainaa

  23. Esiintyvä käärme 4.5.2023 11:56
   Tulos: +36 (38 ääntä)
   Pesunkestävä kobra: No koulussa opetetaan myös (tai opetettiin minun aikanani) että mansikka on marja vaikka se on oikeasti hedelmä. En tiedä onko suomenkielessä sitten eri merkitys sanoilla "marja" ja "hedelmä" kuin englanninkielessä. Tiedän että tuo valo-tarina on kiertovitsi mutta mulle on käynyt hyvin samalla tavalla. Yleensä [...]
   En tavoita, miten mansikan kasvitieteellinen luokitus liittyy englanninkielisiin termeihin ja etenkään siihen, onko marjalla ja hedelmällä suomessa eri merkitys kuin englannissa. Suomessa läheskään kaikkien marjojen nimissä ei mainita sanaa marja, englannissa taas se löytyy herukkaa lukuunottamatta kaikista niistä, jotka itselleni tulee mieleen, myös mansikasta (strawberry). 
   Ehkä en vain tajunnut, mitä halusit sanoa. Muistakaamme kesällä, kun käskemme jotakuta tuomaan marjoja kaupasta, että jos saamme banaaneja mansikoiden sijasta, se on oma vikamme. 

   Lainaa

  24. rottanpää 4.5.2023 11:58
   Tulos: +23 (31 ääntä)
   Pesunkestävä kobra: vanhempien ruohonleikkurin kanssa. Saanut kiskoa ja repiä sitä vartin eikä kone ole inahtanutkaan, käynyt hakemassa isän ja mietitty missä se vika on, se on ottanut ja repäissyt kerran ja kone lähtenyt käyntiin. Oli tosi "mielenkiintoinen" juttu varsinkin sinä kesänä kun olin seurakunnalla ruohonleikkaajana kesätöissä ja joka päivä käynnistin niiden koneen yhdellä vetäisyllä mutta sitten porukoiden konetta en ikinä saanut päälle
   Eli vanhempiesi ruohonleikkuri on hankala käynnistää. Isäsi tietenkin osaa, kun tietää miten. Ei välttämättä edes itse huomaa sen olevan erikoisen hankala, jos on kovin tottunut siihen.

   Lainaa

  25. Viisas leopardi 4.5.2023 12:07
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Tarmollakin on oikeus elää!

   Lainaa

  26. Kovalentti flamingo 4.5.2023 12:28
   Tulos: +24 (26 ääntä)
   Luja luovuttaja: Tuosta mustikka mainoksesta tulee mielen Lapin matkailu. Kaikkea mainostetaan suomalaisena ja lappilaisena jne. Myydään made in china tavaraa. Hotellien sisustus on muka lappilaista, näkyy sielä ehkä poro, mutta muuten sisustus muistuttaa suoraan ikean kuvastoa. Työntekijätkin ovat hankittu [...]
   Myönnän, etten ole koskaan käynyt Lapissa, mutta on vähän kiinnostanut, miten koiravaljakkoajeluita markkinoidaan siellä turisteille. Se kun ei ole mikään suomalainen/saamelainen tapa, vaan lähinnä intiaanien/inuiittien/Siperian kansojen (tai tässä yhteydessä voi edelleen käyttää termiä "eskimokansojen") tapa.

   Lainaa

  27. Tulos: +4 (8 ääntä)
   Peeaa vadelma: Tässä yks versio tilanteesta: Mies oli lomaillut Intiassa ja hotellihuoneen vessa ei toiminut. Hän soitti respaan ja huonolla englannilla pyysi asiakaapalvelijaa käymään huoneessa. Kun aspa saapui, mies vei hänet vessaan, jonka pöntössä oli aamuiset krapulatuotteet tulisesta currykanasta. Mies sanoi vain "look" ja [...]
   Kun sanot "yksi versio", niin tarkoitatko että "yksi klassisimmista vitseistä/urbaanilegendoista, joka on luultavasti miltei yhtä vanha kuin vedettävä vesivessa"?

   Lainaa

  28. jukkapalmu 4.5.2023 13:07
   Tulos: +1 (7 ääntä)
   Peeaa vadelma: Tässä yks versio tilanteesta: Mies oli lomaillut Intiassa ja hotellihuoneen vessa ei toiminut. Hän soitti respaan ja huonolla englannilla pyysi asiakaapalvelijaa käymään huoneessa. Kun aspa saapui, mies vei hänet vessaan, jonka pöntössä oli aamuiset krapulatuotteet tulisesta currykanasta. Mies sanoi vain "look" ja [...]
   Joo. Oon jopa lukenut saman missä Elastinen oli laivan vessassa. Joskus vuonna 2004

   Lainaa

  29. Rasvaseppo 4.5.2023 13:19
   Tulos: +44 (46 ääntä)
   Pesunkestävä kobra: No koulussa opetetaan myös (tai opetettiin minun aikanani) että mansikka on marja vaikka se on oikeasti hedelmä. En tiedä onko suomenkielessä sitten eri merkitys sanoilla "marja" ja "hedelmä" kuin englanninkielessä. Tiedän että tuo valo-tarina on kiertovitsi mutta mulle on käynyt hyvin samalla tavalla. Yleensä [...]
   Mansikka ei ole edes hedelmä vaan niin sanottu epähedelmä.

   Lainaa

  30. Tulos: -19 (43 ääntä)
   Tuntematon kesyaasi: Meillä töissä useat vieraat koputtelee oveen kun ovikello ei toimi. Ei ole asiakaspalvelua joten kävijöitä on vain silloin tällöin. Mutta aina kun itse kokeilen, ei ongelmaa. Kokeilen vaikka millä tyylillä. Nopeasti, hitaasti, niin etten paina alas asti, se vaan toimii. Usein kävijät on [...]
   Laittakaa lappu että "Ovikellomme on feministi. Koputa jos olet mies." :D

   Lainaa

  31. Suojaisa noita 4.5.2023 15:46
   Tulos: +42 (44 ääntä)
   Epäilen että tukkeutunut vessa-juttu on tapahtunut useammallekin ihmiselle. Minullekin kävi kerran, sillä erotuksella että en kehdannut mennä hakemaan hotellin työntekijää avuksi tuijottelemaan stressivatsani aikaansaannoksia, vaan suljin vain pöntön kannen ja vessan oven ja menin nukkumaan. Aamulla pönttö toimi, eikä mun onnekseni tarvinnut nolata itseäni kenenkään ulkopuolisen silmissä.

   Lainaa

  32. Letittämätön banaani 4.5.2023 17:11
   Tulos: +59 (67 ääntä)
   Litton: Laittakaa lappu että "Ovikellomme on feministi. Koputa jos olet mies." 😁
   Feministi ei vihaa tai inhoa miehiä.

   Lainaa

  33. Letittämätön banaani 4.5.2023 17:15
   Tulos: +6 (12 ääntä)
   Suojaisa noita: Epäilen että tukkeutunut vessa-juttu on tapahtunut useammallekin ihmiselle. Minullekin kävi kerran, sillä erotuksella että en kehdannut mennä hakemaan hotellin työntekijää avuksi tuijottelemaan stressivatsani aikaansaannoksia, vaan suljin vain pöntön kannen ja vessan oven ja menin nukkumaan. [...]
   Näissä vitseissä on vessanpytty joka ei vedä eli ei tule vettä, tukkeutunut vessa on sitten ihan eri asia.
   Tässä taas vinkkinä, että vessan voi vetää myös sangollisella vettä. Toki jos asunnosta ei löydy edes vettä pitävää roskista niin aika hankalaa. Joskus se tukkokin lähtee kun ensin odottaa että vesi laskee ja sitten kaataa reippaasti sen sangollisen vettä pyttyyn.

   Lainaa

  34. Kitkaton kookos 4.5.2023 19:35
   Tulos: -2 (10 ääntä)
   Peeaa vadelma: Tässä yks versio tilanteesta: Mies oli lomaillut Intiassa ja hotellihuoneen vessa ei toiminut. Hän soitti respaan ja huonolla englannilla pyysi asiakaapalvelijaa käymään huoneessa. Kun aspa saapui, mies vei hänet vessaan, jonka pöntössä oli aamuiset krapulatuotteet tulisesta currykanasta. Mies sanoi vain "look" ja [...]
   Tää kyl tapahtu laivalla ja äijä sano siivoojalle titta titta, ja paska vaan hävis.

   Lainaa

  35. Tulos: -6 (18 ääntä)
   Letittämätön banaani: Feministi ei vihaa tai inhoa miehiä.
   Joo tiedän naisena feministinä itsekin. Otin harkitun riskin kun toi oli sopiva vitsi tilanteeseen.

   Lainaa

  36. Kade seepra 5.5.2023 2:53
   Tulos: +28 (32 ääntä)
   Murea lohikäärme: Ja noin 200 000 muutakin ihmistä. Joka työpaikassa vähintään yhdelle kahvipöytähöpöttelijälle on tämä ainakin tapahtunut.
   Toki ei liity vessanpönttöihin, mutta paras tapa korjata mikä tahansa laite, on kutsua korjaaja paikalle.
   Töissä eräässä tehtaassa oli laite, joka jätti valmistettaviin tavaroihin raon joka oli yli sallitun rajan.
   Kutsuin korjaajan paikalle, ja kun aloin näyttämään tälle kuinka kone tekee huonoa jälkeä, niin kappas, sehän toimikin moitteettomasti.
   Remppamies lähti siitä sitten pois, mutta hetken kuluttua alkoi taas tekemään huonoa laatua. Ei siinä muuta, kun uutta soittoa samalle korjaajalle.

   Lainaa

  37. Itseasiassa 5.5.2023 11:12
   Tulos: -10 (16 ääntä)
   Onko toi lattian pesin Tarmo joku vittuilu S-ketjulta edesmenneelle Tarmo-lähikauppiaalle? Kun ei ole enää omaa kauppaketjua, niin pääsee edes jynssäämään naapurin asiakkaiden kengänjälkiä...

   Lainaa

  38. Uneton meduusa 5.5.2023 14:48
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Voi Tarmo.

   Lainaa

  39. Lihavahko meduusa 5.5.2023 22:46
   Tulos: +16 (16 ääntä)
   Tarmostahan onkin vain pikku askel Terminaattoriin.

   Lainaa

  40. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Sattuuhan näitä. Olin aikoinaan asuntolassa töissä. Eräs uusi asukas tuli valittamaan, etteivät valot toimi. Menin katsomaan, onko sulake palanut vai missä mättää. Sitten kun mentiin yhdessä katsomaan ja asukas painoi katkaisijaa, niin meni ehkä sekunti, kun valot syttyivät. Asukasta nolotti, koska oli ilmeisesti tottunut valojen syttyvän nopeammin. Testattiin että kaikki valot toimivat normaalisti ja poistuin paikalta.

   Lainaa

  41. Nuutunut kivi 7.5.2023 15:32
   Tulos: +4 (12 ääntä)
   Markun mielestä (oletettu) tyttö on kaunis ja poika fiksu ja komia. Eli naiset pärjää vain kauneudella, miehet myös älyllä?

   Lainaa

  42. Nuutunut kivi 7.5.2023 15:35
   Tulos: +14 (14 ääntä)
   Pesunkestävä kobra: No koulussa opetetaan myös (tai opetettiin minun aikanani) että mansikka on marja vaikka se on oikeasti hedelmä. En tiedä onko suomenkielessä sitten eri merkitys sanoilla "marja" ja "hedelmä" kuin englanninkielessä. Tiedän että tuo valo-tarina on kiertovitsi mutta mulle on käynyt hyvin samalla tavalla. Yleensä [...]
   Mansikka on kasvitieteellisesti epähedelmä, tarkemmin turvonnut kukkapohjus. 
   Kasvitieteellinen nimi ja puhekieli ei aina kohtaa, tomaatti ja vesimeloni ovat molemmat kasvitieteellisesti marjoja. 

   Lainaa

  43. Palava lohikäärme 8.5.2023 8:54
   Tulos: +16 (18 ääntä)
   Tämä versio taas on ihan aidosti tapahtunut itselleni ja mukana olleet henkilötkin takuulla sen ikuisesti muistavat… Olin 19-vuotias, vielä väliaikaisella (”ykkösvaiheen”) ajokortilla ajava ja menossa ystävien kanssa juhlimaan. Äidin auto lainassa. Lauantai-ilta ja kaikilla ykköset päällä. Yhtäkkiä Helsingissä auto sammui punaisissa valoissa seistessämme eikä lähtenyt enää käyntiin vaikka tein mitä. Kääntelin avainta, tarkistin että vaihde oli parkilla, kokeilin vaikka mitä. Ei auttanut. Tukimme risteyksen, meidän takaa ei päässyt ajamaan. Paniikki nousi autossa, mitä tehdään!?! Ei uskallettu lähteä työntämään autoa risteyksen yli eikä piennarta ollut, vain jalkakäytävä jonne ei oltaisi saatu autoa nostettua. Sitten jonon hännille ajoi poliisiauto. Kipitin sinne ja kerroin että auto ei käynnisty ja me ei tiedetä mitä tehdä. Poliisi kysyi vähän virnistellen että ”oletko koittanut kääntää avaimesta”. Just joo, haha. Hän sitten käveli sinne meidän luo, istui kuskin penkille, käänsi avaimesta ja HHRRRR! Tadaa! Auto käynnistyi aivan normaalisti. Ikinä en ole niin paljon hävennyt. Kiitettiin kuitenkin ja ajoin pois. Ikinä ei selvinnyt mikä autoon oli tullut.

   Lainaa

  44. Tulos: +3 (5 ääntä)
   En oo nauranu varmaan vuosiin niin kovaa, että kyyneleet tursuaa silmistä, kun luin tota valokatkasin-juttua.

   Lainaa

  45. Reitevä kauris 11.5.2023 9:12
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Valvomaton jääkarhu: Mainokseen viitaten, mustikoissa ei edes ole mitenkään hirveästi rautaa. Tuoreissa pensasmustikoissa on 0,8mg rautaa per 100g, metsämustikoissa 0,6mg. Kuivattua mustikkajauhetta popsimalla saisi enemmän, 3,5mg per 100g, mutta ei mikään jättimäärä sekään.
   Mainoksessa ei sanotakaan, että mustikoista tulisi rautaa, vaan makua.

   Lainaa

  46. Ihana lepakko 13.5.2023 17:36
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Nuutunut kivi: Markun mielestä (oletettu) tyttö on kaunis ja poika fiksu ja komia. Eli naiset pärjää vain kauneudella, miehet myös älyllä?
   Markku ei tainnut noin sanoa, vaan sinä tulkitsit asian niin. Toisin sanoen olet siis itse sitä mieltä.

   Lainaa

  47. Tietty hanhi 21.5.2023 11:54
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Jarmo on pöllinyt tarinansa toisen henkilön (Jan Parviainen) blogista. Hyvä juttu silti. https://dirtyoldman.blog/fi/kakkajuttu/

   Lainaa

  48. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Ikävystynyt jänis: Tän saman oon monesti kuullut kerrottavan ruotsinlaivalla tapahtuneena, ja sinne hyttiin on haettu ruotsalainen kerrossiivooja, jolle on sanottu "titta, titta", jonka jälkeen mukamas rikkinäinen WC on vedetty.
   Tuntemassani versiossa suomalainen on ruotsinlaivalla ja huomaa että vessa ei vedä. Hän etsii siinä jonkun ruotsalaisen työntekijän käsiinsä, sanoo "Titta på!" ja vessa toimii.

   Lainaa

  49. Sinivihreä apina 16.9.2023 11:30
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   EK: Tuntemassani versiossa suomalainen on ruotsinlaivalla ja huomaa että vessa ei vedä. Hän etsii siinä jonkun ruotsalaisen työntekijän käsiinsä, sanoo "Titta på!" ja vessa toimii.
   Eli tuntemasi versio on sama?

   Lainaa

  50. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Sinivihreä apina: Eli tuntemasi versio on sama?
   Ei aivan; aina kuullut muodossa "titta på" muodon "titta, titta" sijasta.

   Lainaa

  51. Tilattava tuhatjalkainen 3.10.2023 21:34
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Pesunkestävä kobra: No koulussa opetetaan myös (tai opetettiin minun aikanani) että mansikka on marja vaikka se on oikeasti hedelmä. En tiedä onko suomenkielessä sitten eri merkitys sanoilla "marja" ja "hedelmä" kuin englanninkielessä. Tiedän että tuo valo-tarina on kiertovitsi mutta mulle on käynyt hyvin samalla tavalla. Yleensä [...]
   Minä en saanut autoa käyntiin. Yritin monta kertaa. Ja osaan kyllä käynnistää auton normaalisti ja ajaa. Soitettiin huoltoon, ja isompi auto tuli hakemaan autoa. Työhenkilö ajatteli kuitenkin kokeilla ajaa auton lavalle, ja hän vain käynnisti auton, ja kun oli ajamassa autoa lavalle, kysyi vielä, että eikös tämä toimi normaalisti? Joo toimii, kiitoksia paljon, ja anteeksi että vaivasin. 
   Tietokoneen kanssa aina sama homma. Olevinaan ei toimi, kun pyydän jotakin katsomaan sitä, aina toimii heti. 
   Näitä on varmasti lisää, mutta vain nämä tulivat nyt mieleen. 

   Lainaa

  52. Tyyppivika perhonen 8.4.2024 0:18
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Tilattava tuhatjalkainen: Minä en saanut autoa käyntiin. Yritin monta kertaa. Ja osaan kyllä käynnistää auton normaalisti ja ajaa. Soitettiin huoltoon, ja isompi auto tuli hakemaan autoa. Työhenkilö ajatteli kuitenkin kokeilla ajaa auton lavalle, ja hän vain käynnisti auton, ja kun oli ajamassa autoa lavalle, kysyi vielä, että eikös tämä [...]
   Tietokoneiden kanssa tämä ainakin on hyvin yleistä. Töissä kutsumme sitä demoefektiksi. Mikä siinä onkaan, että se toinen silmäpari saa kenkkuilevan ohjelman heti toimimaan. Usein saan myös viestejä, että ehdinkö katsoa jotain ongelmaa ja heti perään, että alkoikin toimia.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: blueiron, kuva, mainos, mustikat, pensasmustikat, pohjoismaat, robotti, sukupuoli, syrjäytyä, tarmo, vieraspeto, villapaita, vuono