Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Luontoilta, osa 72

Lintuharrastajat paheksuvat tätä reiätöntä pönttömallia.
Luontoilta, osa 72

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 27 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +240 (268 ääntä)
      Tekeeköhän Marjut itse mitään eläinten, tai minkään muunkaan, asian eteen muuta kuin itkee facessa muille? Luultavasti ei. Eipä tuossa valituksessa muutenkaan ole päätä eikä häntää kyllä ja tahtoisin tykätä Hannun kommentista.

      Lainaa

    2. Hoidettu biisoni 2.5.2023 0:33
      Tulos: +152 (172 ääntä)
      Nyt on hieno geokätkö! Ja nähty vaivaa

      Lainaa

    3. Toj Karin 2.5.2023 1:23
      Tulos: +185 (195 ääntä)
      Eikö geokätköissä ideana ole että niitä pitää etsiä? Eikä välttämättä pelkästään etsinnän ilon vuoksi, vaan myös siksi että asiasta tietämättömät hölmöt ei mene tuhoamaan kätköjä.

      Lainaa

    4. Tukintolvana 2.5.2023 2:42
      Tulos: +316 (318 ääntä)
      Marjutille toedoksi, että ei todellakaan pitäisi tehdä pönttöä geokätkön viereen. Jatkuva ihmisten kätköllä ravaaminen olisi liian stressaavaa pesivälle pikkulinnulle.

      Lainaa

    5. Täpötäysi ankka 2.5.2023 7:55
      Tulos: +114 (120 ääntä)
      Geokätköilijät, nuo Suomen luonnon suurin uhka ja tuho... Linnuiltakin haluavat niskat taittaa ihan vain saadakseen lisää väkeä liikkumaan luontoon. Hävetkää.

      Lainaa

    6. Poikavain 2.5.2023 8:05
      Tulos: -108 (154 ääntä)
      Geokätkönä tuollainen on kyllä tosi kehno. Kuinkahan paljon oikeita linnunpönttöjä on menty ronkkimaan, kun kätköilijätt ajattelevat, että linnunpönttökin voi olla geokätkö?

      Lainaa

    7. Kiireetön kauris 2.5.2023 8:12
      Tulos: +98 (108 ääntä)
      Vaikka eläimillä kuinka olisi ihmismäinen tapa ajatella ja tuntea, niin eiköhän nekin olisi silloin tottuneet tuntemaan niitä pettymisiä, eivätkä olisi niistä moksiskaan. Taitaa nämä Marjutit olla niitä, jotka elävät lapsienkin ehdoilla ihan täysin, ettei vaan lapsi pääse ikinä pettymään tai kokemaan mitään negatiivisia tunteita. Luultavasti myös Marjut kasvatettu samoin.

      Lainaa

    8. Vakavarainen muovipussi 2.5.2023 9:28
      Tulos: +43 (69 ääntä)
      Tuo "telkän pyydys" on ehkä typerin kommentti koko ketjussa. "Joo kyllä näin on tehty", joo ihan varmasti mikä tahansa lintu lentää suoraan mustaan pisteeseen vaikka se olisi luonnollisesti ilmaantunut puun runkoon.

      Lainaa

    9. MerryXmas 2.5.2023 9:34
      Tulos: +147 (149 ääntä)
      Kyllä nyt lintua ottaa pattiin ja rankasti. Huomaa keväällä lupaavan huoneiston ja tuumii, että tuossapa oiva pönttö pesimispuuhiin. Menee lähemmäksi ja hakkaa päätään oviaukkoon ennen kuin tajuaa, että ihmiskunta on nyt pettänyt raskaasti siipeilijät. Menee linnulta hinku pesimiseen, alkaa ryypätä raskaasti ja hankkii puolisolle lähestymiskiellon ja lentää kännipäissään Helsinki-Rovaniemi -pikajunan keulaan, että hyvästi julma maailma.

      Lainaa

    10. Validi mansikka 2.5.2023 9:34
      Tulos: +146 (148 ääntä)
      Poikavain: Geokätkönä tuollainen on kyllä tosi kehno. Kuinkahan paljon oikeita linnunpönttöjä on menty ronkkimaan, kun kätköilijätt ajattelevat, että linnunpönttökin voi olla geokätkö?
      Geokätköjä etsitään tietyistä koordinaateista parin metrin tarkkuudella, ei summamutikassa jokaista vastaan tulevaa linnunpönttöä kopeloiden. Jos kätköpaikalla on oikea linnunpönttö, niin fiksu kätköttäjä ei laita kätköä lähietäisyydelle.

      Lainaa

    11. Tulos: +87 (87 ääntä)
      Poikavain: Geokätkönä tuollainen on kyllä tosi kehno. Kuinkahan paljon oikeita linnunpönttöjä on menty ronkkimaan, kun kätköilijätt ajattelevat, että linnunpönttökin voi olla geokätkö?
      Geokätkölinnunpöntönhän nimenomaan tunnistaa siitä että siinä ei ole linnuille sisääntuloaukkoa ja sitä voi vapaasti mennä ronkkimaan.

      Lainaa

    12. Luodinkestävä lihapiirakka 2.5.2023 10:00
      Tulos: +63 (65 ääntä)
      Joskus on kätköä etsiessä tullut katseltua kaukaa linnunpönttöäkin, aina ne koordinaatit ei ole niin tarkkoja. Mutta sen oikean pöntön ja feikin erottaa onneksi hyvin juuri tuosta kolosta. Ja linnunpöntöt ovat yleensä paljon korkeammalla.

      Lainaa

    13. Tulos: +67 (67 ääntä)
      Toivottavasti kiukuttelijat siivoavat roskia pois luonnosta samalla tavalla kuin geokätköilijät.

      Lainaa

    14. Tulos: +56 (56 ääntä)
      MerryXmas: Kyllä nyt lintua ottaa pattiin ja rankasti. Huomaa keväällä lupaavan huoneiston ja tuumii, että tuossapa oiva pönttö pesimispuuhiin. Menee lähemmäksi ja hakkaa päätään oviaukkoon ennen kuin tajuaa, että ihmiskunta on nyt pettänyt raskaasti siipeilijät. Menee linnulta hinku pesimiseen, alkaa [...]
      Raukka ensin lentänyt kaukomailta pitkän matkan takas Suomeen. Sitten hirveässä kiireessä koittanut saada naaraiden huomion. Lopulta on onnistanut ja nyt puoliso raskaana - ja sitten koti johon pesä piti rakentaa onkin valetta! 🐦🤬

      Lainaa

    15. Tulos: -17 (25 ääntä)
      Litton: Geokätkölinnunpöntönhän nimenomaan tunnistaa siitä että siinä ei ole linnuille sisääntuloaukkoa ja sitä voi vapaasti mennä ronkkimaan.
      Kuinka lähelle kätköä pitää mennä, että sen tunnistaa kätköksi? Olisi suotavaa, että sen verran kaukaa, että jos kyseessä onkin linnunpönttö, asukkaat eivät häiriinny.

      Lainaa

    16. Tulos: -32 (40 ääntä)
      Kiireetön kauris: Vaikka eläimillä kuinka olisi ihmismäinen tapa ajatella ja tuntea, niin eiköhän nekin olisi silloin tottuneet tuntemaan niitä pettymisiä, eivätkä olisi niistä moksiskaan. Taitaa nämä Marjutit olla niitä, jotka elävät lapsienkin ehdoilla ihan täysin, ettei vaan lapsi pääse ikinä pettymään tai [...]
      Aikamoisia johtopäätöksiä täällä tehdään... Ja plussaa satelee, huh huh.

      Lainaa

    17. Suolaton kameli 2.5.2023 12:38
      Tulos: -20 (48 ääntä)
      Geokätköilijöiden osakkeet kyllä romahti nyt minun silmissäni. Aiemmin pidin niitä harmittomina hölmöinä, mutta nyt ymmärrän heidän olevan aktiivisesti luonnolle haitallisia ihmishirviöitä

      Lainaa

    18. Tulos: +55 (55 ääntä)
      Kuka huolehti lintujen tarpeista silloin, kun ihmiset eivät vielä olleet keksineet vasaraa?

      Lainaa

    19. Tulos: -8 (24 ääntä)
      Höpö: Tekeeköhän Marjut itse mitään eläinten, tai minkään muunkaan, asian eteen muuta kuin itkee facessa muille? Luultavasti ei. Eipä tuossa valituksessa muutenkaan ole päätä eikä häntää kyllä ja tahtoisin tykätä Hannun kommentista.
      Minua ei kiinnosta yhtään, tekeekö Marjut itse mitään eläinten eteen, mutta on mielestäni epäoikeudenmukaista pitää oletusarvona, että ei tekisi mitään minkään hyväksi. Mikään mokan kommentti ei anna osviittaa tekemiselle tai tekemättä jättämiselle Marjutin osalta.

      Lainaa

    20. Itseasiassa 2.5.2023 19:29
      Tulos: +26 (26 ääntä)
      Harm: Kuinka lähelle kätköä pitää mennä, että sen tunnistaa kätköksi? Olisi suotavaa, että sen verran kaukaa, että jos kyseessä onkin linnunpönttö, asukkaat eivät häiriinny.
      Tuo on vain yksi tapa toteuttaa geokätkö, mutta näissä pöntöissä yleensä on tukittu se reikä ja sen huomaa jo vähän kauempaa. Oikea linnunpönttö on myös yleensä vähintään kolmen metrin korkeudessa. Vaikka geokätkökin voi olla korkealla, niin kätköttäjillä on yleensä sen verran pelisilmää, etteivät pistä noin hämääviä kätköjä niin ylös.

      Lainaa

    21. Itseasiassa 2.5.2023 19:32
      Tulos: +36 (38 ääntä)
      Niilon ajatus ontuu, koska jos linnut törmäilisivät kaikkiin mustiin läiskiin ja katkaisisivat niskansa, niin kai jokaisen koivun ympäristä olisi täynnä kuolleita lintuja.

      Lainaa

    22. Tulos: -8 (12 ääntä)
      Itseasiassa: Niilon ajatus ontuu, koska jos linnut törmäilisivät kaikkiin mustiin läiskiin ja katkaisisivat niskansa, niin kai jokaisen koivun ympäristä olisi täynnä kuolleita lintuja.
      Ei oikeastaan. On siinä hiukan tottakin.
      Tiesitkö että kanalinnut lentävät päin tuulimyllyjä koska kuvittelevat siellä olevan kanavan josta tulee valo? Samoin metso saattaa sumeilematta lähteä lentoon ja lentää päin, jos sitä osoittaa otsalampulla.

      Lainaa

    23. Vakiintunut kana 2.5.2023 23:13
      Tulos: +26 (28 ääntä)
      Vakavarainen muovipussi: Tuo "telkän pyydys" on ehkä typerin kommentti koko ketjussa. "Joo kyllä näin on tehty", joo ihan varmasti mikä tahansa lintu lentää suoraan mustaan pisteeseen vaikka se olisi luonnollisesti ilmaantunut puun runkoon.
      Nykyaikana kommentti ehkä tosiaan vaikuttaa typerältä, mutta niin on jokatapauksessa ihan oikeassa tehty aikoinaan. Ei tosin "mille tahansa" linnuille koska useimmat lähestyvät pönttöä varovammin. Pappani kertoi kauan sitten tästä pyyntimenetelmästä, jota käytettiin nimenomaan telkkiin keväisin. Telkällä kun on tapana lentää aivan täysillä pöntön suuluukusta sisään, niin oli helppoa sulkea pöntön suu ja ottaa siitä itselleen lintupaisti. Telkkiä myös munitettiin laittamalla pesiin valemunia ja noukkimalla niiden jo munimia pois. Sillä tavoin saatiin hyvin ruuanjatkoa. Mutta en usko kenenkään enää tätä nykyä hankkivan ruokaa näillä menetelmillä.

      Lainaa

    24. Arkkienkeli 3.5.2023 11:18
      Tulos: -11 (15 ääntä)
      Tähän se pipilän hallitus johti. Kirsiin. Helvetin hankalaa muuten saada luku ja kirjoitustaitoista hitsaria Outokummun maailman suurimmalle terästehtaalle Torniossa. 50% joutuu käännyttämään jo ovella. Auskultointi ja lukutaito on näillä 18v. ikäisillä kuin tarharyhmäläisillä. Ja kun Facebook profiilia katsoo, niin 20% on persuja/natseja ja ovi on heiltä ikuisesti suljettu.

      Lainaa

    25. Saasteeton kesyhanhi 4.5.2023 6:53
      Tulos: +3 (5 ääntä)
      Hencassi: Minua ei kiinnosta yhtään, tekeekö Marjut itse mitään eläinten eteen, mutta on mielestäni epäoikeudenmukaista pitää oletusarvona, että ei tekisi mitään minkään hyväksi. Mikään mokan kommentti ei anna osviittaa tekemiselle tai tekemättä jättämiselle Marjutin osalta.
      Minua ei kiinnosta yhtään, mutta... Priceless.

      Lainaa

    26. Tulos: 0 (0 ääntä)
      Höpö: Tekeeköhän Marjut itse mitään eläinten, tai minkään muunkaan, asian eteen muuta kuin itkee facessa muille? Luultavasti ei. Eipä tuossa valituksessa muutenkaan ole päätä eikä häntää kyllä ja tahtoisin tykätä Hannun kommentista.
      Onhan tuossa! Helvetin sika!!

      Lainaa

    27. Tulos: +1 (1 ääni)
      Kiireetön kauris: Vaikka eläimillä kuinka olisi ihmismäinen tapa ajatella ja tuntea, niin eiköhän nekin olisi silloin tottuneet tuntemaan niitä pettymisiä, eivätkä olisi niistä moksiskaan. Taitaa nämä Marjutit olla niitä, jotka elävät lapsienkin ehdoilla ihan täysin, ettei vaan lapsi pääse ikinä pettymään tai [...]
      Kyllä linnut voivat oikeasti masentua, mutta vain tietyissä tapauksissa (en usko että tämä pönttö on yksi niistä).
      Esim. joutsenet voivat masentua menetettyään kumppaninsa (käynyt esim. eläintarhassa - joku kusipää oli mennyt syöttämään naarasjoutsenelle leipää, mihin oli kätketty neula; tämän kuoleman jälkeen kumppani ei suostunut enää syömään ja kuoli lopulta itsekin).

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: geokätköily, höyhenet, kuva, linnunpönttö, linnut, luonto, pyydys, pölyhuiska, reikä, sulat, sulka, telkkä, värjätty