Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Hyttyskesä on alkanut

Tiesitkö, vai luulitko, ettet voisi elää ilman hyttysiä?
Hyttyskesä on alkanut

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 61 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Kanneloitu kesyaasi 23.5.2023 0:38
   Tulos: +312 (316 ääntä)
   Mutu, maalaisjärki tai jotain sinnepäin. Hyvä Sirpa, faktapohjalta.

   Lainaa

  2. Tulos: +202 (208 ääntä)
   Sirpahan se varsinainen asiantuntija näyttää olevan! Tjsp...

   Lainaa

  3. Tauoton majava 23.5.2023 1:16
   Tulos: +376 (448 ääntä)
   Olenko ainoa, jota rassaa tämä, että ihmiset pumppaa ympäristöön kaikenmaailman kemikaaleja tai käyttää muita ties mitä laitteita, jotka sitten tappaa pölyttäjiä, vaan siksi, että saunaverannalla istuessa kokee hyttyset epämukavaksi? Ja nyt niitä tilataan saamari jostain Kiinasta? Eikö se nyt ole aivan satavarmaa että moisissa on jotain DDT:tä tai ties mitä vastaavia Suomessa kiellettyjä myrkkyjä. Jotenkin se, että oma pieni epämukavuus menee ihmisillä kaiken muun ohi on musta aivan naurettavaa. ”Että kyllä minä luontoa arvostan mutta jos se minun grillauksen pilaa niin kuolkoon kaikki.” Pikkasen oon sitä mieltä että jos ne hyttyset niin kamala risti jollekin on niin pysyköön sisätiloissa koko kesän.

   Lainaa

  4. Selkeä kotka 23.5.2023 1:18
   Tulos: +124 (130 ääntä)
   Onneksi hyttysten elinikä on niin lyhyt että vältän elatusmaksut. Huh, kuinkahan monen vanhempi sitä on tullut oltua?

   Lainaa

  5. Tulos: +110 (112 ääntä)
   Sirpa: "...ja OON siis vaan kärpäsen paska hyttysiin verrattuna." Tirsk

   Lainaa

  6. Subwooferilla höystetty ananas 23.5.2023 1:44
   Tulos: +154 (156 ääntä)
   Ei se Jouko ihan väärässä oo, paskaa totisesti "pumpataan" pelloille.

   Lainaa

  7. Kurantti poro 23.5.2023 4:57
   Tulos: +53 (53 ääntä)
   Hetken luulin lukevani vanhoja ekan jutun takia 😆 https://www.feissarimokat.com/2019/11/luontoilta-osa-15/

   Lainaa

  8. Tulos: +146 (160 ääntä)
   Jaana :DDD Argh. Maalaisjärki ei riitä perusteluksi tällaisissa kysymyksissä. Kuinka kujalla ihminen voi olla oman äidinkielensä peruskäsitteistä? Ihmisen luontosuhde on kyllä omituinen: sinne mökille on pakko päästä, luonnon keskelle, mutta jos eläimet kehtaakin toteuttaa luontaisia toimintojaan piittaamatta ihmisen mukavuudesta niin ne pitää tappaa.

   Lainaa

  9. Pöhlä harakka 23.5.2023 6:35
   Tulos: -50 (84 ääntä)
   [vieläkö joku tilaa kiinasta -ininää tähän]

   Lainaa

  10. Laajahko sakaali 23.5.2023 7:10
   Tulos: +95 (103 ääntä)
   Mahtaakohan Joukon paheksunta maanviljelijöiden toimintaa kohtaan näkyä myös Joukon lautasella? Muutenkin omituinen logiikka, että on ok tärvellä ympäristöä, kun joku muukin taho näin tekee.

   Lainaa

  11. Vatsakas mato 23.5.2023 7:29
   Tulos: -4 (54 ääntä)
   Pöhlä harakka: [vieläkö joku tilaa kiinasta -ininää tähän]
   *kiinalaisen hyttysmyrkyn suihkautusääniä*

   Lainaa

  12. Peruuttamaton riikinkukko 23.5.2023 8:01
   Tulos: +102 (112 ääntä)
   Tauoton majava: Olenko ainoa, jota rassaa tämä, että ihmiset pumppaa ympäristöön kaikenmaailman kemikaaleja tai käyttää muita ties mitä laitteita, jotka sitten tappaa pölyttäjiä, vaan siksi, että saunaverannalla istuessa kokee hyttyset epämukavaksi? Ja nyt niitä tilataan saamari jostain Kiinasta? Eikö se nyt ole aivan satavarmaa että [...]
   Et ole ainoa. Ja suuresti ihmettelin, kun taannoin oli juttua Thermacellista, joka on vahva myrkky, eikä sitä ohjeen mukaan saa käyttää kuin terassilla, niin HYÖNTEISTUTKIJA kertoi kantavansa sitä mukana hyönteistutkimuksen maastoreissuilla. Onhan niitä kuolleita/taintuneita ötököitä toki helpompi tutkia, mutta en tiiä kannattaisko senkin henkilön kuitenkin miettiä alanvaihtoa, jos ne hyönteiset niin ärsyttää.

   Lainaa

  13. Viimi seuraeläin 23.5.2023 8:05
   Tulos: -10 (44 ääntä)
   Vatsakas mato: *kiinalaisen hyttysmyrkyn suihkautusääniä*
   *hyttysen kuolonkorisevaa ininää*

   Lainaa

  14. ferrumthorax 23.5.2023 8:17
   Tulos: +33 (35 ääntä)
   Entomologian dosentti Sirpa julkaisi tutkimustietoa pölyttäjistä, joiden taksonomia menee näin: Kärpäsen paskat > mehiläiset > hyttyset

   Lainaa

  15. Itseasiassa 23.5.2023 8:33
   Tulos: +58 (64 ääntä)
   Tauoton majava: Olenko ainoa, jota rassaa tämä, että ihmiset pumppaa ympäristöön kaikenmaailman kemikaaleja tai käyttää muita ties mitä laitteita, jotka sitten tappaa pölyttäjiä, vaan siksi, että saunaverannalla istuessa kokee hyttyset epämukavaksi? Ja nyt niitä tilataan saamari jostain Kiinasta? Eikö se nyt ole aivan satavarmaa että [...]
   Jotenkin se oman toiminnan vaikutus hämärtyy. Samat ihmiset todennäköisesti haukkuvat DDT:n käyttäjiä idiooteiksi, mutta tappavat hyttyset ja myrkyttävät itsensä, perheensä ja kotieläimensä jollain Kiinan kemikaalilla, koska eivät ole nähneet ettei kasvit pölyty ja omat keuhkot ole täynnä jotain paskakerrosta.

   Lainaa

  16. Ruma pelikaani 23.5.2023 8:36
   Tulos: -19 (47 ääntä)
   "Pikkasen oon sitä mieltä että jos ne hyttyset niin kamala risti jollekin on niin pysyköön sisätiloissa koko kesän." Ei ainakaan meidän sisätiloissa tarvitse hyttysten pysyä. Pysyköön ulkona vaan.

   Lainaa

  17. Tulos: +55 (69 ääntä)
   Minäkin vihaan hyttysiä oikein intohimolla. Tästä syystä vietän kesäni kaupungissa, ja sisätiloissa. Nämä kiellettyjen hyttysmyrkkyjen tilailijat jotenkin sopivat samaan kastiin jotka huutelevat muille kuinka vieraantuneita luonnosta he ovat, ja kuinka kaupunkilaiset sudensuojelijat eivät ymmärrä maalaiselämästä mitään. Toisaalta näkisin myös kaupunkilaisten tilailevan näitä kun kerran kesässä mennään mökille ja siellä on "hui ötököitä".

   Lainaa

  18. Taipuisa taikuri 23.5.2023 9:20
   Tulos: -28 (100 ääntä)
   Tauoton majava: Olenko ainoa, jota rassaa tämä, että ihmiset pumppaa ympäristöön kaikenmaailman kemikaaleja tai käyttää muita ties mitä laitteita, jotka sitten tappaa pölyttäjiä, vaan siksi, että saunaverannalla istuessa kokee hyttyset epämukavaksi? Ja nyt niitä tilataan saamari jostain Kiinasta? Eikö se nyt ole aivan satavarmaa että [...]
   No jaa, kuulostaa vähän kaupunkilaisen mielipiteeltä. Tälleen kaupungissa asuvana voisin ajatella samalla tavalla, kun pienessä metsikössä käydessä saa hätistellä huonollakin tuurilla ehkä kymmentä itikkaa ja jos liikkuu nopeasti niin niistä pääsee eroon. Semmoisen ei luulisi häiritsevän mitenkään hirveän paljon. 
   Mutta mökkeilevänä ihmisenä täytyy sanoa että kun ulos astuessa kimppuun pärähtää samantien 200 itikkaa joille ei muka saa tehdä mitään koska "luonnollista" ja "luonto" niin onnea vaan. Yritä siinä tehdä jotain pihahommia tai nauttia kesäillasta/-yöstä kun käsivarret tai jalat on ihan kirjaimellisesti, yhtään valehtelematta mustanaan itikoita. Koko ajan.
   Ei niitä myrkkyjä mistään Kiinasta tarvitse tilata mutta muuten kaikki on sallittua. Onhan se nyt yhtä helvettiä ensin kärsiä kuusi kuukautta pimeydestä, kylmyydestä, loskasta, jäästä ja lumesta ja sitten joku sanoo että joudut nyt olemaan sisällä loputkin kuusi kuukautta koska itikoita ei saa karkottaa koska se "saattaa" vaikuttaa myös pölyttäjiin.

   Lainaa

  19. Eriskummallinen viikinki 23.5.2023 9:24
   Tulos: +86 (90 ääntä)
   Pöhlä harakka: [vieläkö joku tilaa kiinasta -ininää tähän]
   Ihan paikallaan on kyllä sellainen ininä tähän väliin jos oikeasti löytyy tällaisia järjenjättiläisiä jotka tilaa jopa hyttysmyrkkyä Kiinasta.

   Lainaa

  20. Tulos: -3 (31 ääntä)
   Mä haluaisin alkaa oman elämäni Jaanaksi. Mun rakas 85-vuotias tätini luulee että lähetän hänelle kuvia kun laitan niitä facebookkiin. Musta se on valloittavaa. Haluun kans olla isona Jaana.

   Lainaa

  21. Avioton sakaali 23.5.2023 9:46
   Tulos: -38 (60 ääntä)
   Eri lähteistä saa aina vähän erilaista tietoa. Hyttysten katoamisesta saattaisi olla enemmän hyötyä kuin haittaa. Eivät ne nyt niin älyttömän hyviä pölyttäjiä ole ja moni ihminen pelastuisi jos hyttyset katoaisivat.

   Lainaa

  22. Sinertävä jänis 23.5.2023 10:09
   Tulos: +13 (19 ääntä)
   Ruma pelikaani: "Pikkasen oon sitä mieltä että jos ne hyttyset niin kamala risti jollekin on niin pysyköön sisätiloissa koko kesän." Ei ainakaan meidän sisätiloissa tarvitse hyttysten pysyä. Pysyköön ulkona vaan.
   Lauseen loppuosa viittaa kylläkin jollekin-sanaan.

   Lainaa

  23. Sinertävä jänis 23.5.2023 10:17
   Tulos: +54 (58 ääntä)
   Taipuisa taikuri: No jaa, kuulostaa vähän kaupunkilaisen mielipiteeltä. Tälleen kaupungissa asuvana voisin ajatella samalla tavalla, kun pienessä metsikössä käydessä saa hätistellä huonollakin tuurilla ehkä kymmentä itikkaa ja jos liikkuu nopeasti niin niistä pääsee eroon. Semmoisen ei luulisi häiritsevän mitenkään hirveän [...]
   Eihän tässä kaikkia hyttysmyrkkyjä tuomittu, vaan sellaset, jotka haittaa pölyttäjiä. Hommaa vaikka jotain sellasta myrkkyä, jonka levität vaan omalle ihollesi. 
   Ite en ikinä hommais mökkiä juurikin hyttysten, muurahaisten ja punkkien takia. (Toki liiskaan joka ikisen hyttysen joka uskaltautuu iholle enkä väistele muurahaisiakaan, vaan astun päälle jos sattuvat alle). 

   Lainaa

  24. Muodokas lehmä 23.5.2023 10:23
   Tulos: +63 (69 ääntä)
   Taipuisa taikuri: No jaa, kuulostaa vähän kaupunkilaisen mielipiteeltä. Tälleen kaupungissa asuvana voisin ajatella samalla tavalla, kun pienessä metsikössä käydessä saa hätistellä huonollakin tuurilla ehkä kymmentä itikkaa ja jos liikkuu nopeasti niin niistä pääsee eroon. Semmoisen ei luulisi häiritsevän mitenkään hirveän [...]
   Mulla on mökillä lasiveranta. 
   Pihatöissä on joka tapauksessa oltava vaatteet päällä. 
   Teen myös esim. vesakonraivausta. Voi jestas sitä hyttysten määrää. 
   En todellakaan silti katso oikeudekseni keinutella ekosysteemiä yhtään enempää kuin jo teen. 

   Lainaa

  25. Käsittämätön ananas 23.5.2023 10:41
   Tulos: +66 (70 ääntä)
   Avioton sakaali: Eri lähteistä saa aina vähän erilaista tietoa. Hyttysten katoamisesta saattaisi olla enemmän hyötyä kuin haittaa. Eivät ne nyt niin älyttömän hyviä pölyttäjiä ole ja moni ihminen pelastuisi jos hyttyset katoaisivat.
   Mitäs linnut sitten syövät, jos niiden ruokahyönteiset katoavat?

   Lainaa

  26. It's a deal 23.5.2023 11:09
   Tulos: -15 (23 ääntä)
   Paljonkohan noita pitää jäädä haaviin tai jotain vakavaa sattua, että tulli kokee tarpeelliseksi ottaa asian puheeksi? Tässä on jotain samaa kuin ihmeellisissä kieltokylteissä, taustatarina olisi kiinnostava.

   Lainaa

  27. Valittu mestari 23.5.2023 11:13
   Tulos: +51 (63 ääntä)
   Arvostukseni luonnossa vaeltajia kohtaan laski kun viime kesänä joku kyseli Facebookissa voisiko joku noutaa hänen kansallispuistoon hukkaamansa hyttysentappolaitteen, joka tietysti tappaa kaiken muunkin selkärangattoman elämän kuin hyttyset. Hyttyset eivät edes levitä Suomessa juurikaan tauteja ja silti niiltä pitää suojautua jopa luonnonsuojelualueilla.

   Lainaa

  28. Keskisuuri herukka 23.5.2023 11:18
   Tulos: +30 (38 ääntä)
   Toihan on kätevä: "Ylellä sanottiin tänään, että Temppareiden katsominen lisää aivosyövän riskiä tjsp. Tampereen yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan jo 20 min altistuminen lisää riskiä 0,5 % ja kokonainen kausi 15–22 %" Sanoin tjsp!

   Lainaa

  29. Maanalainen katkarapu 23.5.2023 11:20
   Tulos: +33 (39 ääntä)
   Taipuisa taikuri: No jaa, kuulostaa vähän kaupunkilaisen mielipiteeltä. Tälleen kaupungissa asuvana voisin ajatella samalla tavalla, kun pienessä metsikössä käydessä saa hätistellä huonollakin tuurilla ehkä kymmentä itikkaa ja jos liikkuu nopeasti niin niistä pääsee eroon. Semmoisen ei luulisi häiritsevän mitenkään hirveän [...]
   Oikealla maaseudulla, siis maatilalla, jossa avara piha, hyttyset on kyllä pieni, miltei olematon haitta. Lähinnä vaivaavat tuulettomina kesäiltoina vähän. 
   Mökkeily se on se ongelma. Sinne kannattaisi miettiä ratkaisut kuntoon. Voiko kesäillan oleskelupaikan rakentaa niin, että se houkuttaa vähemmän hyttysiä? 

   Lainaa

  30. Lahkeeton sammakko 23.5.2023 11:38
   Tulos: +50 (50 ääntä)
   "Meilläpäin tota sun maalaisjärkeä kutsutaan paskapuheeksi." Loistava. 👌 Pakko laittaa muistiin, kun niin usein "maalaisjärjellä" perustellaan ties mitä.

   Lainaa

  31. Tulos: +26 (34 ääntä)
   Avioton sakaali: Eri lähteistä saa aina vähän erilaista tietoa. Hyttysten katoamisesta saattaisi olla enemmän hyötyä kuin haittaa. Eivät ne nyt niin älyttömän hyviä pölyttäjiä ole ja moni ihminen pelastuisi jos hyttyset katoaisivat.
   Siitä että muutama ihminen pelastuu taas ei tunnu olevan planeetalle mitään muuta kuin haittaa, joten kokonaisuus on edelleen miinuksen puolella.

   Lainaa

  32. Sisustettu appelsiini 23.5.2023 11:42
   Tulos: +21 (23 ääntä)
   "lman lukijoita emme saa materiaalia. Muista jakaa, jotta voimme julkaista tasaiseen tahtiin myös koko kesän ajan. Lähetä linkki kaverille, jaa Facebook-ryhmässä tai vaikka seinälläsi. Jokainen jako auttaa!" Oon lähettäny vaikka kuinka monta mokaa, eikä yhtäkään oo julkastu :(

   Lainaa

  33. Tulos: +2 (12 ääntä)
   ferrumthorax: Entomologian dosentti Sirpa julkaisi tutkimustietoa pölyttäjistä, joiden taksonomia menee näin: Kärpäsen paskat > mehiläiset > hyttyset
   Kärpäsen paska pölyttää kasveja? Miten ihmeessä se paskapökäle pääsee ensin hakemaan siitepölyä kukasta ja sen jälkeen onnistuu lentämään toiseen kukkaan pölyttämään sen?

   Lainaa

  34. Tulos: +39 (47 ääntä)
   Maanalainen katkarapu: Oikealla maaseudulla, siis maatilalla, jossa avara piha, hyttyset on kyllä pieni, miltei olematon haitta. Lähinnä vaivaavat tuulettomina kesäiltoina vähän.  Mökkeily se on se ongelma. Sinne kannattaisi miettiä ratkaisut kuntoon. Voiko kesäillan oleskelupaikan rakentaa niin, että se houkuttaa vähemmän hyttysiä? 
   Mutta kun täytyy olla vesistö mökin yhteydessä ja tietysti täytyy päästä sinne pusikkoon shortseissa ja t-paidassa ja sitten täytyy saada istua rauhassa siinä kuistilla, koska MINÄ HALUAN. 
   Minä asun pusikossa lammen vieressä ihan ympärivuotisesti ja tämä + ihan loppukesä on kyllä ainoita vuodenaikoja kun lähden ovesta ulos ilman pitkähihaista. Sellainen cool verkkohattu on myös hyvä varuste, mutta vähintään hattu ja huppu täytyy olla. Onhan sekin vähän ikävää jos on todella lämmin sää, mutta toisaalta metsä ei kuumene samalla tavalla kuin kaupunki. Ja mieluummin otan Suomen kesän hyttysärsytyksineen kuin jonkun sellaisen maan kesän jossa saa pelätä ötököitä tyyliin henkensä edestä. 

   Lainaa

  35. Avioton sakaali 23.5.2023 12:17
   Tulos: -16 (24 ääntä)
   Käsittämätön ananas: Mitäs linnut sitten syövät, jos niiden ruokahyönteiset katoavat?
   Vaaksiaisia ja surviassääskiä vaikkapa. Taitavat syödä niitä jo nyt enemmän kuin hyttysiä

   Lainaa

  36. Tylppä kesyaasi 23.5.2023 12:42
   Tulos: +29 (31 ääntä)
   Avioton sakaali: Eri lähteistä saa aina vähän erilaista tietoa. Hyttysten katoamisesta saattaisi olla enemmän hyötyä kuin haittaa. Eivät ne nyt niin älyttömän hyviä pölyttäjiä ole ja moni ihminen pelastuisi jos hyttyset katoaisivat.
   Eri lähteistä tosiaan saa erilaista tietoa. Ihan ymmärrettävää, koska lähteitä on eri tasoisia ja niissä esitetyillä näkemyksillä on erilaisia tarkoitusperiä. 
   Tässä yksi näkemys asiaan: 
   (Jos ei jaksa avata, niin Ylen jutun mukaan hyttysiä ei kannattaisi hävittää maapallolta, vaan tehdä ne vastustuskykyisiksi niille loisille, jotka levittää tarttuvia tauteja. Hyttysten hyödyt tunnustetaan.)

   Lainaa

  37. Tulos: -45 (51 ääntä)
   Eriskummallinen viikinki: Ihan paikallaan on kyllä sellainen ininä tähän väliin jos oikeasti löytyy tällaisia järjenjättiläisiä jotka tilaa jopa hyttysmyrkkyä Kiinasta.
   Niin koska esim. Ötökkä -merkkinen hyttysmyrkky on parempi vaihtoehto, koska siinä lukee suomea. Valmistusmaa tosin Kiina, mutta ei anneta näiden pikkuseikkojen haitata, eikän? Laput silmille vaan.

   Lainaa

  38. Tauoton majava 23.5.2023 16:59
   Tulos: +24 (30 ääntä)
   Sinertävä jänis: Eihän tässä kaikkia hyttysmyrkkyjä tuomittu, vaan sellaset, jotka haittaa pölyttäjiä. Hommaa vaikka jotain sellasta myrkkyä, jonka levität vaan omalle ihollesi.  Ite en ikinä hommais mökkiä juurikin hyttysten, muurahaisten ja punkkien takia. (Toki liiskaan joka ikisen hyttysen joka uskaltautuu iholle enkä väistele muurahaisiakaan, vaan astun päälle jos sattuvat alle). 
   Juuri näin. Onhan noita hyttyskarkottimia vaikka mitä. Miksi pitää käyttää niitä, jotka on haitaksi kaikelle elävälle kymmenen metrin säteellä? 
   Taipuisa taikuri: No jaa, kuulostaa vähän kaupunkilaisen mielipiteeltä. Tälleen kaupungissa asuvana voisin ajatella samalla tavalla, kun pienessä metsikössä käydessä saa hätistellä huonollakin tuurilla ehkä kymmentä itikkaa ja jos liikkuu nopeasti niin niistä pääsee eroon. Semmoisen ei luulisi häiritsevän mitenkään hirveän [...]
   Tämmönen henkilöön menevä argumentointi on todella hölmöä, mutta vastataan nyt sitten. Kaupungissa asun, mutta perheelläni on kaksi mökkiä. Toinen Etelä-Suomessa, toinen Nuorgamissa. Jälkimmäinen on käytännössä pienen pieni torppa ilman sähköä ja juoksevaa vettä, joten siellä ollessa ollaan ennen kaikkea ulkona. Ja voin kertoa, etten koskaan ikinä milloinkaan ole etelässä törmännyt sellaisiin hyttysmääriin kuin siellä tunturimökillä, etenkin vielä muutamia vuosia sitten. Joinain vuosina niitä on oikeasti ollut sakeanaan, ja ekana aamuna mökistä on herätty naama punaisena ja paukamilla. Ja niin vaan on selvitty ilman myrkkyjä, jotka tuhoaa kaiken. Karkotinta iholle, niin se kyllä hoitaa asian. Jos on niin herkkä, että ne itikat pilaa olemisen täysin, kannattaakin pysyä siellä kaupungissa, siellä selviää vähemmällä. Eikä tarvitse tuhota luontoa ympäriltään.

   Lainaa

  39. Tauoton majava 23.5.2023 17:02
   Tulos: +18 (20 ääntä)
   Peruuttamaton riikinkukko: Et ole ainoa. Ja suuresti ihmettelin, kun taannoin oli juttua Thermacellista, joka on vahva myrkky, eikä sitä ohjeen mukaan saa käyttää kuin terassilla, niin HYÖNTEISTUTKIJA kertoi kantavansa sitä mukana hyönteistutkimuksen maastoreissuilla. Onhan niitä kuolleita/taintuneita ötököitä toki helpompi tutkia, mutta en [...]
   Mitä helkkaria. No on kyllä käsittämätöntä. En edes oikeen tiedä mitä tähän pitäisi sanoa, kun pistää niin hiljaiseksi.

   Lainaa

  40. Tulos: +10 (10 ääntä)
   Kanneloitu kesyaasi: Mutu, maalaisjärki tai jotain sinnepäin. Hyvä Sirpa, faktapohjalta.
   DI-kaverillani on arvioille asteikko täsmällisemmästä summittaisempaan: MuTu, RaHi (ravistettu hihasta), RePe (repäisty…). Varmaan pitäisi jatkoksi lisätä MaJTaJSiPä.

   Lainaa

  41. Nuutunut kivi 23.5.2023 17:55
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   Tauoton majava: Olenko ainoa, jota rassaa tämä, että ihmiset pumppaa ympäristöön kaikenmaailman kemikaaleja tai käyttää muita ties mitä laitteita, jotka sitten tappaa pölyttäjiä, vaan siksi, että saunaverannalla istuessa kokee hyttyset epämukavaksi? Ja nyt niitä tilataan saamari jostain Kiinasta? Eikö se nyt ole aivan satavarmaa että [...]
   Aion pysyä sisätiloissa koko kesän, koska hyttyset on ärsyttäviä.

   Lainaa

  42. Nuutunut kivi 23.5.2023 17:57
   Tulos: +5 (13 ääntä)
   Maanalainen katkarapu: Oikealla maaseudulla, siis maatilalla, jossa avara piha, hyttyset on kyllä pieni, miltei olematon haitta. Lähinnä vaivaavat tuulettomina kesäiltoina vähän.  Mökkeily se on se ongelma. Sinne kannattaisi miettiä ratkaisut kuntoon. Voiko kesäillan oleskelupaikan rakentaa niin, että se houkuttaa vähemmän hyttysiä? 
   Ei auta iso ja avara maatilanpiha. Jos lähistöllä on yksikin hyttynen se kyllä löytää meikäläisen. Ja kutsuu sitten sukunsa mukaan.

   Lainaa

  43. Viisto ilves 23.5.2023 18:48
   Tulos: -8 (12 ääntä)
   Aah. Kesä ja hyttysmyrkkykina. Sitä onkin jo odotettu.

   Lainaa

  44. Hellyytävä vadelma 23.5.2023 18:51
   Tulos: +13 (21 ääntä)
   Mun mielestä alkukesä on pahin, silloin kun kestää pari viikkoa kutinaa, tottuu elimistö siihen hyttysten myrkkyyn ja loppukesästä ei enää kutise paukamat samalla tavalla. Asun alueella jossa hyttysiä on, ei nyt ihan samalla tavalla mustanaan kuin esim Lapissa. Olen yrittänyt selvitä ilman ylimääräisiä myrkkyjä, eivät tee hyvää itselle eikä luonnolle.

   Lainaa

  45. Kypsynyt kana 23.5.2023 19:25
   Tulos: -13 (17 ääntä)
   Itseasiassa hyttyset tosiaan ovat Suomen tärkeimpiä pölyttäjiä. Lähteeksi voi laittaa suomenluonto.fi, Duodecim tai vaikka Savon Sanomat. Kuuluu ihan perus yleissivistyksen ja löytyy ihan vaikka lukion ekosysteemiä käsittelevistä materiaaleista.

   Lainaa

  46. Luha seepra 23.5.2023 20:30
   Tulos: -6 (18 ääntä)
   Tauoton majava: Juuri näin. Onhan noita hyttyskarkottimia vaikka mitä. Miksi pitää käyttää niitä, jotka on haitaksi kaikelle elävälle kymmenen metrin säteellä?
   Koska sadan metrin säteellä tappavia ei ole vielä keksitty.

   Lainaa

  47. Avioton sakaali 23.5.2023 20:44
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Tylppä kesyaasi: Eri lähteistä tosiaan saa erilaista tietoa. Ihan ymmärrettävää, koska lähteitä on eri tasoisia ja niissä esitetyillä näkemyksillä on erilaisia tarkoitusperiä.  Tässä yksi näkemys asiaan:  (Jos ei jaksa avata, niin Ylen jutun mukaan hyttysiä ei kannattaisi hävittää maapallolta, vaan tehdä ne vastustuskykyisiksi niille [...]
   Joo lähinnä Jukka Salmela toi esiin, että ei hyttysten häviäminen itsessään olisi niin katastrofaalista, mutta keinot millä se onnistuisi taas tuhoaisivat ihan kaiken

   Lainaa

  48. Maho muovipussi 23.5.2023 22:01
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Kypsynyt kana: Itseasiassa hyttyset tosiaan ovat Suomen tärkeimpiä pölyttäjiä. Lähteeksi voi laittaa suomenluonto.fi, Duodecim tai vaikka Savon Sanomat. Kuuluu ihan perus yleissivistyksen ja löytyy ihan vaikka lukion ekosysteemiä käsittelevistä materiaaleista.
   Ei ole Suomen tärkeimpiä, eikä noissa "lähteissäsikään" niin sanota. Että se siitä perus yleissivistyksestä. Luetun ymmärtäminen näyttää olevan todella heikolla tolalla jos noilla ansioilla olet lukioon päässyt.

   Lainaa

  49. Liiska persikka 24.5.2023 6:37
   Tulos: -17 (23 ääntä)
   Maanalainen katkarapu: Oikealla maaseudulla, siis maatilalla, jossa avara piha, hyttyset on kyllä pieni, miltei olematon haitta. Lähinnä vaivaavat tuulettomina kesäiltoina vähän.  Mökkeily se on se ongelma. Sinne kannattaisi miettiä ratkaisut kuntoon. Voiko kesäillan oleskelupaikan rakentaa niin, että se houkuttaa vähemmän hyttysiä? 
   Itsekin asun 1300 asukkaan kylässä, ja niitä paskiaisia on tuhansia joka ikisellä neliömetrillä. Sen tumman hyttysmassan voi jopa nähdä kaikkialla ympärillään, mahdotonta tehdä mitään ulkona. Jopa koirat haluavat paeta sisälle. Kyllä käytän siis tulevaisuudessakin myrkkyjä niiden hyttysten tappamiseen jotta voi itse elää. "Voiko kesäillan oleskelupaikan rakentaa niin, että se houkuttaa vähemmän hyttysiä?" No melkoinen velho saat olla kun siinä onnistut.

   Lainaa

  50. Kaikkitietävä ahven 24.5.2023 7:44
   Tulos: +47 (49 ääntä)
   Kalju mato: Niin koska esim. Ötökkä -merkkinen hyttysmyrkky on parempi vaihtoehto, koska siinä lukee suomea. Valmistusmaa tosin Kiina, mutta ei anneta näiden pikkuseikkojen haitata, eikän? Laput silmille vaan.
   Kyllä, se on parempi vaihtoehto, jos siinä on käyttöohjeet ja tuotetiedot suomeksi ja ruotsiksi. Tuotteen nimellä ei ole väliä. Tukesin lupanumero kertoo, että siinä on vain sallittuja kemikaaleja, ja kun ostat sen suomalaisesta kaupasta, tiedät, että se on valvonnan piirissä. 
   Suoraan Kiinasta tilattujen tuotteiden ongelma ei ole se, että ne on tuotettu Kiinassa, vaan se, ettet voi varmaksi tietää, mitä ne sisältävät. Kiinasta tulee paljon ihan kunnollistakin tavaraa. Kuluttaja ei vain voi itse tilatessaan tietää, mikä on kunnollista ja mikä ei. 

   Lainaa

  51. Käsitetty minkki 24.5.2023 9:06
   Tulos: +22 (24 ääntä)
   Vinkkinä muuten, että sitruunakynttilä karkottaa hyttysiä tehokkaammin kuin se savuava kiehkura, ainakin oman kokemuksen mukaan. Ja joskus kyläillessäni paikassa, missä oli 2 terassia, teimme myös huomion, että toinen terassi oli valtoimenaan hyttysiä, toisessa niitä näkyi harvakseltaan. Jälkimmäisellä terassilla kasvoi yrttejä, mm. sitruunamelissaa. Aionkin tänä kesäsä testata toimisiko myös sitruunan tuoksuinen voide hyttysiä karkottavasti. Muuten, lähes joka marketissa myydään Suomessa valmistettua sitruuna(käsi)voidetta, mikä ei ole hinnalla pilattu ja joka on muutenkin hyvä käytössä. Toki jos ei itsekään siedä sitruunan tuoksua, niin sitten tämä on vähän huonompi vinkki... :D

   Lainaa

  52. Laajahko sakaali 24.5.2023 11:46
   Tulos: +9 (9 ääntä)
   Käsitetty minkki: Vinkkinä muuten, että sitruunakynttilä karkottaa hyttysiä tehokkaammin kuin se savuava kiehkura, ainakin oman kokemuksen mukaan. Ja joskus kyläillessäni paikassa, missä oli 2 terassia, teimme myös huomion, että toinen terassi oli valtoimenaan hyttysiä, toisessa niitä näkyi harvakseltaan. Jälkimmäisellä terassilla [...]
   En tiedä miten hyttyset reagoivat, mutta kärpäsiä tuo sitruunantuoksuinen voide ainakin vetää puoleensa kuin magneetti!

   Lainaa

  53. Tulos: +16 (16 ääntä)
   Maanalainen katkarapu: Oikealla maaseudulla, siis maatilalla, jossa avara piha, hyttyset on kyllä pieni, miltei olematon haitta. Lähinnä vaivaavat tuulettomina kesäiltoina vähän.  Mökkeily se on se ongelma. Sinne kannattaisi miettiä ratkaisut kuntoon. Voiko kesäillan oleskelupaikan rakentaa niin, että se houkuttaa vähemmän hyttysiä? 
   Kuulemma voimakkasti tuoksuvat kasvit saattaa karkottaa hyttysiä, esim laventeli, rosmariini, sitruunamelissa, minttu… ja kookosöljyn pitäisi toimia paitsi hyttysiin, myös punkkeihin.
   ( En oo itse näitä vielä kokeillut, mutta aion kyllä tänä kesänä 😊)

   Lainaa

  54. Tulos: +13 (13 ääntä)
   Käsitetty minkki: Vinkkinä muuten, että sitruunakynttilä karkottaa hyttysiä tehokkaammin kuin se savuava kiehkura, ainakin oman kokemuksen mukaan. Ja joskus kyläillessäni paikassa, missä oli 2 terassia, teimme myös huomion, että toinen terassi oli valtoimenaan hyttysiä, toisessa niitä näkyi harvakseltaan. Jälkimmäisellä terassilla [...]
   Aa, just kun ehdin kirjoittaa ton oman kommenttini 😂 eli ainakin sitruuna todistetusti toimii! 🤩

   Lainaa

  55. Tulos: +14 (16 ääntä)
   Luha seepra: Koska sadan metrin säteellä tappavia ei ole vielä keksitty.
   On keksitty, mutta ne tappavat ihmisiäkin.

   Lainaa

  56. Nikkelivapaa öykkäri 25.5.2023 20:37
   Tulos: -19 (19 ääntä)
   Kaikkitietävä ahven: Kyllä, se on parempi vaihtoehto, jos siinä on käyttöohjeet ja tuotetiedot suomeksi ja ruotsiksi. Tuotteen nimellä ei ole väliä. Tukesin lupanumero kertoo, että siinä on vain sallittuja kemikaaleja, ja kun ostat sen suomalaisesta kaupasta, tiedät, että se on valvonnan piirissä. 
   Höpö x2

   Lainaa

  57. Äkkiarvaamaton näyttelijä 26.5.2023 12:52
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Liiska persikka: Itsekin asun 1300 asukkaan kylässä, ja niitä paskiaisia on tuhansia joka ikisellä neliömetrillä. Sen tumman hyttysmassan voi jopa nähdä kaikkialla ympärillään, mahdotonta tehdä mitään ulkona. Jopa koirat haluavat paeta sisälle. Kyllä käytän siis tulevaisuudessakin myrkkyjä niiden hyttysten tappamiseen jotta voi itse [...]
   Eihän siihen tarvita kuin lautaa, nauloja, lasia, verkkoa ja muita ihan tavallisia rakennustarvikkeita. Ääriratkaisu on siis joku lasiterassi tai vastaava. 
   Ei niitä hyttysiä mitenkään voi olla tasaisen paljon kaikkina vuorokaudenaikoina. Illat melkoisen suurella todennäköisyydellä pahimpia aikoja, ja silloin on ihanaa oleilla oikeassa suojassa. 

   Lainaa

  58. Krugeruger 27.5.2023 5:00
   Tulos: +8 (8 ääntä)
   Ei vanhempia, mutta verisukulaisia.

   Lainaa

  59. Vesiselvä karpalo 27.5.2023 23:29
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Kypsynyt kana: Itseasiassa hyttyset tosiaan ovat Suomen tärkeimpiä pölyttäjiä. Lähteeksi voi laittaa suomenluonto.fi, Duodecim tai vaikka Savon Sanomat. Kuuluu ihan perus yleissivistyksen ja löytyy ihan vaikka lukion ekosysteemiä käsittelevistä materiaaleista.
   Suomenluonto.fi - 14 artikkelia hakusanalla: hyttynen. En lukenut, koska minkään otsikko ei vaikuttanut liittyvän pölyttämiseen. Laitatko tarkemman linkin?

   Lainaa

  60. Tulos: +1 (1 ääni)
   Tauoton majava: Olenko ainoa, jota rassaa tämä, että ihmiset pumppaa ympäristöön kaikenmaailman kemikaaleja tai käyttää muita ties mitä laitteita, jotka sitten tappaa pölyttäjiä, vaan siksi, että saunaverannalla istuessa kokee hyttyset epämukavaksi? Ja nyt niitä tilataan saamari jostain Kiinasta? Eikö se nyt ole aivan satavarmaa että [...]
   Tämän takia käytän sähköisiä kärpäslätkiä ja niitä OFFin hyttyskarkotteita. Toimivat kunnolla eivätkä juuri aiheuta ongelmia.

   Lainaa

  61. Maalaamaton alligaattori 8.2.2024 5:56
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Maho muovipussi: Ei ole Suomen tärkeimpiä, eikä noissa "lähteissäsikään" niin sanota. Että se siitä perus yleissivistyksestä. Luetun ymmärtäminen näyttää olevan todella heikolla tolalla jos noilla ansioilla olet lukioon päässyt.
   Taisi Sirpa vaan käydä kommentoimassa jotain oman maineensa pelastamiseksi, mutta ei onnistunut..

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: hyttyset, hyttyskarkote, kielletty, lisääntyä, maalaisjärki, mehiläiset, myrkyt, pölyttäjät, pölytys, savon sanomat, siat, sika, tulli, veri