Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 617

Ruumishuoneella on ongelma.
Sekalaisia, osa 617

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 52 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tornipöllö 27.4.2023 1:09
   Tulos: +366 (374 ääntä)
   Jenkkien saunomistavat tuppaavat kyllä olemaan, näin nätisti sanottuna, vähintäänkin erikoisia. Istutaan räpläämässä puhelinta vaatteet päällä huoneessa, joka on ehkä vähän lämmin, koska veden heittäminen kiukaalle on kielletty. Ja sitten on ne tyypit, jotka kyselee kuinka kauan ja missä lämpotilassa pitää saunoa päivittäin että saa maksimaaliset terveyshyödyt, kun joku Tohtori Hölpötinpölpötin sanoi podcastissaan että säännöllinen saunominen parantaa kaikki taudit kihdistä kuppaan, estää syövät ja nuorentaa vähintään parikymmentä vuotta.

   Lainaa

  2. Tahditon banaani 27.4.2023 1:35
   Tulos: +236 (246 ääntä)
   Akun kertoma aika on todellakin aikoinaan ollut. Olutta tarjoiltiin vain ruokailijoille ja tätähän kierrettiin sillä, että joku kuiva käntty kiersi pöydästä toiseen ja siitä pöydästä pystyi sitten aina tilaamaan. Juomia ei todellakanan saanut kuljettaa mihinkään vaan piti pyytää tarjoilija siirtämään ne toiseen pöytään jos halusi itse siirtyä. Tuplana ei paukkuja saanut, eikä useampaa juomaa muutenkaan. Semmoiset käyttöhuoneet.

   Lainaa

  3. Lihavahko valas 27.4.2023 1:42
   Tulos: +100 (114 ääntä)
   Tuohon leluun voi kyllä tukehtua jos ei tiedä mihin se kuuluu. Ei todellakaan lasten ulottuville :D

   Lainaa

  4. Läpinäkymätön kuguaari 27.4.2023 3:10
   Tulos: +260 (264 ääntä)
   Erämaan mummon olisi kuulunut kyllä tuosta hyvästä saada bonuseläkettä tai vähintään korvausmaksuja päälle. Kunnioitettava kävelymatka ikäisekseen.

   Lainaa

  5. Kaukaa viisas vaatekappale 27.4.2023 6:50
   Tulos: +23 (69 ääntä)
   Tahditon banaani: Akun kertoma aika on todellakin aikoinaan ollut. Olutta tarjoiltiin vain ruokailijoille ja tätähän kierrettiin sillä, että joku kuiva käntty kiersi pöydästä toiseen ja siitä pöydästä pystyi sitten aina tilaamaan. Juomia ei todellakanan saanut kuljettaa mihinkään vaan piti pyytää tarjoilija [...]
   Niin? Sehän sen jutun pointti olikin.

   Lainaa

  6. Tulos: -51 (97 ääntä)
   Läpinäkymätön kuguaari: Erämaan mummon olisi kuulunut kyllä tuosta hyvästä saada bonuseläkettä tai vähintään korvausmaksuja päälle. Kunnioitettava kävelymatka ikäisekseen.
   "ikäisekseen" xD

   Lainaa

  7. Kouluttamaton muurahainen 27.4.2023 7:18
   Tulos: +103 (109 ääntä)
   Jenni voisi kertoa amerikkalaisille, että ei veri ala kiehua 100 asteisessa saunassa, vaan se haihtuu ja ihminen kuivuu. (Jos ei sitten satu tulemaan pois saunasta ennen sitä.)

   Lainaa

  8. Tulos: -110 (176 ääntä)
   Tornipöllö: Jenkkien saunomistavat tuppaavat kyllä olemaan, näin nätisti sanottuna, vähintäänkin erikoisia. Istutaan räpläämässä puhelinta vaatteet päällä huoneessa, joka on ehkä vähän lämmin, koska veden heittäminen kiukaalle on kielletty. Ja sitten on ne tyypit, jotka kyselee kuinka kauan ja missä [...]
   Me suomalaiset rakastamme uskoa, että sauna on 100% suomalainen keksintö ja kaikki muut tavat saunoa ovat vain versioita suomalaisesta saunasta ja siten vääriä. Totuus on tietenkin se, että kuumassa huoneessa istuskelu ei ole mitenkään erityisen suomalainen juttu vaan sitä on tehty ympäri maailman ja ehkä meidänkin olisi syytä alkaa ymmärtää ympäröivää maailmaa.

   Lainaa

  9. Tulos: +94 (96 ääntä)
   Klassikkoelokuva Matka Maan keskipisteeseen aikoinaan väitti, että ihminen ei selviä yli 60°C lämpötilassa

   Lainaa

  10. Kahen kilon kalori 27.4.2023 7:31
   Tulos: +23 (29 ääntä)
   Tietääkö leskiemäntä mitä Antille tapahtui?

   Lainaa

  11. Lila herne 27.4.2023 7:55
   Tulos: +54 (58 ääntä)
   Ann, baareissa ei saa juoda Alkosta ostettuja juomia.

   Lainaa

  12. Impotentti kurkku 27.4.2023 8:05
   Tulos: +26 (56 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: Jenni voisi kertoa amerikkalaisille, että ei veri ala kiehua 100 asteisessa saunassa, vaan se haihtuu ja ihminen kuivuu. (Jos ei sitten satu tulemaan pois saunasta ennen sitä.)
   Eiköhän se veri kuitenkin pysy ihan siellä missä pitääkin.

   Lainaa

  13. Tulos: +51 (57 ääntä)
   Tahditon banaani: Akun kertoma aika on todellakin aikoinaan ollut. Olutta tarjoiltiin vain ruokailijoille ja tätähän kierrettiin sillä, että joku kuiva käntty kiersi pöydästä toiseen ja siitä pöydästä pystyi sitten aina tilaamaan. Juomia ei todellakanan saanut kuljettaa mihinkään vaan piti pyytää tarjoilija [...]
   Ei siitä ole montaakaan vuotta, kun vasta poistui tuo tuplien myyntikielto baareissa. Sitä ei vaan mikään baari noudattanut silloinkaan, paitsi Tampereen Ylioppilastalo, siellä ei saanut yksin kahta juomaa ostettua kerralla.

   Lainaa

  14. Kolmas Peruna 27.4.2023 8:31
   Tulos: +140 (142 ääntä)
   Vaakku: Klassikkoelokuva Matka Maan keskipisteeseen aikoinaan väitti, että ihminen ei selviä yli 60°C lämpötilassa
   Ei se lämpö tapa, vaan aika mikä siellä ollaan. 60 astetta puolen tunnin ajan on oikein jees. 60 astetta vuorokauden ajan voi vetää kropan aika jännään kuntoon.

   Lainaa

  15. Tulos: +164 (168 ääntä)
   -x-x-: Me suomalaiset rakastamme uskoa, että sauna on 100% suomalainen keksintö ja kaikki muut tavat saunoa ovat vain versioita suomalaisesta saunasta ja siten vääriä. Totuus on tietenkin se, että kuumassa huoneessa istuskelu ei ole mitenkään erityisen suomalainen juttu vaan sitä on tehty ympäri maailman ja ehkä meidänkin olisi syytä alkaa ymmärtää ympäröivää maailmaa.
   Kyllä se on erityisen suomalainen juttu. Se on hyvin integraali osa meidän kulttuuria ja yksi harvoja asioita jotka on säilyneet kivimajojen ajoilta moderniin nykyaikaan. Saunaa jos mitä voi kutsua "erityisen suomalaiseksi". 
   Mutta se että se on erityisen suomalainen, ei tarkoita etteikö saunoja olisi muissakin kulttuureissa. Lisäksi asioita voidaan keksiä ympäri maailmaa yhtä aikaa itsenäisesti toisistaan tietämättä. Suomalainen sauna on 100% suomalainen keksintö, mutta se ei tarkoita että kukaan muu ei olisi voinut myös keksiä sitä. Sauna ei ole ainoa asia mikä on syntynyt itsenäisesti useissa eri kulttuureissa.

   Lainaa

  16. Kirpeä Ahven 27.4.2023 8:36
   Tulos: +31 (33 ääntä)
   -x-x-: Me suomalaiset rakastamme uskoa, että sauna on 100% suomalainen keksintö ja kaikki muut tavat saunoa ovat vain versioita suomalaisesta saunasta ja siten vääriä. Totuus on tietenkin se, että kuumassa huoneessa istuskelu ei ole mitenkään erityisen suomalainen juttu vaan sitä on tehty ympäri maailman ja ehkä meidänkin olisi syytä alkaa ymmärtää ympäröivää maailmaa.
   No kun puhutaan suomalaisesta saunakulttuurista, se on lähtökohdiltaan eri asia. Saunominen on lähtöisin savutuvista, jotka muuttuivat savusaunoiksi, kun asuintalot kehittyivät. Toki on vastaavaa saattanut Ruotsin ja Norjan puolellakin olla, siitä en varmaksi tiedä, mutta Venäjän puolella ainakin.

   Lainaa

  17. Tulos: +35 (45 ääntä)
   -x-x-: Me suomalaiset rakastamme uskoa, että sauna on 100% suomalainen keksintö ja kaikki muut tavat saunoa ovat vain versioita suomalaisesta saunasta ja siten vääriä. Totuus on tietenkin se, että kuumassa huoneessa istuskelu ei ole mitenkään erityisen suomalainen juttu vaan sitä on tehty ympäri maailman ja ehkä meidänkin olisi syytä alkaa ymmärtää ympäröivää maailmaa.
   Harvempi mitään uskoa rakastaa, ellei sitten kuulu johonkin herätysliikkeeseen.
   Kun joku menee suomalaiseen saunaan, niin tokihan hänelle nauretaan kun ei lämpöä ole kuin 50 astetta. 

   Lainaa

  18. Tulos: +36 (36 ääntä)
   Mimmi: Ei siitä ole montaakaan vuotta, kun vasta poistui tuo tuplien myyntikielto baareissa. Sitä ei vaan mikään baari noudattanut silloinkaan, paitsi Tampereen Ylioppilastalo, siellä ei saanut yksin kahta juomaa ostettua kerralla.
   Jep, tai ainakin itellä semmonen kokemus että esim. tuplaviskiä ei yleensä suostuttu myymään, mutta kaksi erillistä juomaa myytiin kyllä yleensä kerralla vaikka kiellettyä sekin oli vielä ennen 2018 vuoden uudistusta.

   Lainaa

  19. Peittynyt kesyhanhi 27.4.2023 9:08
   Tulos: +14 (20 ääntä)
   Mimmi: Ei siitä ole montaakaan vuotta, kun vasta poistui tuo tuplien myyntikielto baareissa. Sitä ei vaan mikään baari noudattanut silloinkaan, paitsi Tampereen Ylioppilastalo, siellä ei saanut yksin kahta juomaa ostettua kerralla.
   Itseasiassa aika monet baarit noudattivat sitä. Kuopiossa varmaan jokainen ja Helsingissäkin kaikki joissa itse kävin, ainakin sen lain voimaantulon ensimmäisinä vuosina. Tosi kiva lakimuunnos kun sen seurauksena jouduit jonottamaan vartista puoleen tuntiin että sait uuden juoman jossain yökerhossa. Itse ainakin join huomattavasti enemmän viinaa ja drinkkejä, sen sijaan että olisin tyytynyt kaljaan tai lonkeroon, koska niistä nyt tuli ainakin kunnon humalaan eikä tarvinnut viettää puolet illasta jonossa.
   En tietysti osaa sanoa pysyikö se linja tiukkana loppua kohden kun en ole käynyt baareissa liki kymmeneen vuoteen.

   Lainaa

  20. Arveluttava vadelma 27.4.2023 9:16
   Tulos: +36 (42 ääntä)
   Kolmas Peruna: Ei se lämpö tapa, vaan aika mikä siellä ollaan. 60 astetta puolen tunnin ajan on oikein jees. 60 astetta vuorokauden ajan voi vetää kropan aika jännään kuntoon.
   100 astetta ja tunti/kg.

   Lainaa

  21. Altis kantojuhta 27.4.2023 9:33
   Tulos: -31 (45 ääntä)
   Sanna, vainajan hautaamista ei saa suorittaa omin luvin mihin penkkaan tahansa.

   Lainaa

  22. Sakea kesyhanhi 27.4.2023 9:45
   Tulos: +98 (104 ääntä)
   Jäi kyllä mietityttämään, että oliko hoitopaikka kummassa kohdassa erehtynyt, siinäkö kenen ruumis kylmiössä oli, vai aikaisemmin jolloin luovuttanut väärän ruumiin :/

   Lainaa

  23. It's a deal 27.4.2023 11:16
   Tulos: +26 (28 ääntä)
   Tahditon banaani: Olutta tarjoiltiin vain ruokailijoille ja tätähän kierrettiin sillä, että joku kuiva käntty kiersi pöydästä toiseen ja siitä pöydästä pystyi sitten aina tilaamaan.
   Syömättä jäänyt oopperaleipä vietiin keittiöön. Siellä se lämmitettiin uudelleen myytäväksi toiselle seurueelle ja tämän takia sakki tökki niihin hammastikkuja, jotta tuli aina todistettua, etteivät edes vaivautuneet uutta leipää tekemään vaan ottivat vain rahat.

   Lainaa

  24. It's a deal 27.4.2023 11:19
   Tulos: +106 (110 ääntä)
   Läpinäkymätön kuguaari: Erämaan mummon olisi kuulunut kyllä tuosta hyvästä saada bonuseläkettä tai vähintään korvausmaksuja päälle. Kunnioitettava kävelymatka ikäisekseen.
   Kelan lääkärin lausunnossa todettiin, että jos noin pitkään pystyy kävelemään, joutaa ihan hyvin palaamaan työelämään ja eläke peruttiin. Kuulemma uudelleenkoulutettiin Posion radanrakennuskoulussa rautatiehommiin.

   Lainaa

  25. Itseasiassa 27.4.2023 11:32
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   It's a deal: Syömättä jäänyt oopperaleipä vietiin keittiöön. Siellä se lämmitettiin uudelleen myytäväksi toiselle seurueelle ja tämän takia sakki tökki niihin hammastikkuja, jotta tuli aina todistettua, etteivät edes vaivautuneet uutta leipää tekemään vaan ottivat vain rahat.
   Ja kuulemma joku uusi tapaus meni sen kerran haukkaamaan tuosta hammsstikkuleivästä.

   Lainaa

  26. Itseasiassa 27.4.2023 11:34
   Tulos: +29 (31 ääntä)
   Tornipöllö: Jenkkien saunomistavat tuppaavat kyllä olemaan, näin nätisti sanottuna, vähintäänkin erikoisia. Istutaan räpläämässä puhelinta vaatteet päällä huoneessa, joka on ehkä vähän lämmin, koska veden heittäminen kiukaalle on kielletty. Ja sitten on ne tyypit, jotka kyselee kuinka kauan ja missä [...]
   Jenkeissä yhdessä saunassa oli lauteet normaalilla istimatasolla ja kokolattiamatto. Tuossa oli kuntosali vieressä, joten en oikein tiedä käytiinkö siellä lämmittelemässä ennen vai jälkeen treenin.

   Lainaa

  27. Jäätynyt sakaali 27.4.2023 11:39
   Tulos: +22 (26 ääntä)
   Peittynyt kesyhanhi: Itseasiassa aika monet baarit noudattivat sitä. Kuopiossa varmaan jokainen ja Helsingissäkin kaikki joissa itse kävin, ainakin sen lain voimaantulon ensimmäisinä vuosina. Tosi kiva lakimuunnos kun sen seurauksena jouduit jonottamaan vartista puoleen tuntiin että sait uuden juoman jossain yökerhossa. Itse ainakin join [...]
   Mieluummin välttää jonottamisen ja ryyppää kotona :D

   Lainaa

  28. Tulos: +18 (24 ääntä)
   Itseasiassa: Ja kuulemma joku uusi tapaus meni sen kerran haukkaamaan tuosta hammsstikkuleivästä.
     Olen aina pohtinut, että joskushan sen täytyi tapahtua, että joku rassu ei tiennyt, ettei se kiertopalkintopuuro todellakaan ollut tarkoitettu syötäväksi, ja nälkäänsä söi sen. Mahtoi tulla aikamoiset vatsanväänteet...
     Mitä saunaan tulee, nuoruudessani oli tapanani istua siellä vaatetettuna n. 50 asteessa, ilman löylyä. Se oli nopein tapa sulaa tehtyään lumitöitä tms. Toki sitä kutsuisi lämmittelyksi, ei saunomiseksi, mutta onko se kamalaa lämpöhuoneen väärinkäyttöä, jos haluaa olla lämmin.

   Lainaa

  29. Tulos: +53 (53 ääntä)
   Kyllä löytyy ihan yhtä pöljiä suomalaisiakin. Muistan ala-asteella vääntäneeni opettajan kanssa, kun hän kivenkovaan oli sitä mieltä ettei saunaa voi lämmittää 100-asteiseksi, koska siellähän jo vesikin vain kiehuu.

   Lainaa

  30. Kouluttamaton muurahainen 27.4.2023 13:15
   Tulos: +36 (38 ääntä)
   Impotentti kurkku: Eiköhän se veri kuitenkin pysy ihan siellä missä pitääkin.
   Eiköhän ihminen kuivu ihan kokonaan, jos on tarpeeksi kauan 100 asteisessa saunassa. Toki yleensä tulee itse pois ennen sitä, ja jos ei tule, niin joku hakee ruumiin ja saunakin jäähtyy.

   Lainaa

  31. Arkkienkeli 27.4.2023 13:37
   Tulos: -25 (41 ääntä)
   -x-x-: Me suomalaiset rakastamme uskoa, että sauna on 100% suomalainen keksintö ja kaikki muut tavat saunoa ovat vain versioita suomalaisesta saunasta ja siten vääriä. Totuus on tietenkin se, että kuumassa huoneessa istuskelu ei ole mitenkään erityisen suomalainen juttu vaan sitä on tehty ympäri maailman ja ehkä meidänkin olisi syytä alkaa ymmärtää ympäröivää maailmaa.
   Suomalainen sauna on versio keskieurooppalaisesta saunasta ja jonka juuret taas ovat entisen persian ja Rooman alueelta. Turkissa saunottiin jo ennen kuin suomessa asuttiin edes maakuopissa.

   Lainaa

  32. Tulos: +55 (55 ääntä)
   Amerikkalaiset taitaa myös mennä niihin "saunoihin" pyyhe päällä, tai vähintään uikkarit. Yleensä käsittääkseni muun kuntoilun jälkeen. Hyi se ajatuskin, haaleassa saunassa puolipukeisena, joku munakello laskemassa minuutteja joilla saadaan "optimaalinen terveyshyöty" 🤦‍♀️😆 Suurin saunan terveyshyöty taitaa olla nimenomaan se rentoutuminen, mikä on tuosta kaukana.

   Lainaa

  33. Käsitetty minkki 27.4.2023 13:39
   Tulos: +9 (9 ääntä)
   Kahen kilon kalori: Tietääkö leskiemäntä mitä Antille tapahtui?
   Tuli muuten ihan sama tapaus mieleen! https://yle.fi/aihe/artikkeli/2008/10/27/kadonneet-antti-hanhivaara

   Lainaa

  34. Nidottu puuma 27.4.2023 13:42
   Tulos: +36 (40 ääntä)
   Vaakku: Klassikkoelokuva Matka Maan keskipisteeseen aikoinaan väitti, että ihminen ei selviä yli 60°C lämpötilassa
   Ei selviäkään. Sellaiseen lämpötilaan kuolee lopulta, jos ei pääse johonkin jäähdyttelemään.

   Lainaa

  35. Kirjautuminen epäonnistui 27.4.2023 14:32
   Tulos: +84 (94 ääntä)
   Nykypäivänä ei marssittaisi Kelaan osoittamaan olevansa elossa myöskään siksi, koska ei se mitään auttaisi. Virkailija katsoisi tiedoista, että ”Kyllä meidän tietojemme mukaan te olette kuollut” ja koettaisi selittää tätä selkeää asiaa asiakkaalle kuin tämä ei ymmärtäisi mitään. Lopulta hirveän väännön jälkeen saisit lupauksen, että asia selvitetään, kävelisit sen 80 km kotiin ja seuraavalla asiointikerralla saisit huomata, että ei se merkintä lupauksista huolimatta ole mihinkään muuttunut.

   Lainaa

  36. Moitteeton henkilö 27.4.2023 15:35
   Tulos: +49 (49 ääntä)
   Kiinnostaisi tietää lähtikö mummo käppäilemään jalkaisin takaisin mistä tulikin, kun sai asiansa hoidettua.

   Lainaa

  37. Mäsä muurahainen 27.4.2023 16:34
   Tulos: -27 (33 ääntä)
   It's a deal: Syömättä jäänyt oopperaleipä vietiin keittiöön. Siellä se lämmitettiin uudelleen myytäväksi toiselle seurueelle ja tämän takia sakki tökki niihin hammastikkuja, jotta tuli aina todistettua, etteivät edes vaivautuneet uutta leipää tekemään vaan ottivat vain rahat.
   Sitten herättiin kertoilemaan lisää urbaanilegendoja.

   Lainaa

  38. It's a deal 27.4.2023 16:44
   Tulos: +42 (46 ääntä)
   Mäsä muurahainen: Sitten herättiin kertoilemaan lisää urbaanilegendoja.
   Muuten hyvä, mutta olin skenessä kun pöydillä oli vielä valkoiset liinat ja anniskeluravintoloissa tarjoilijoita. Ei se mitään sota-aikaa ollut vaan melko lähihistoriaa.

   Lainaa

  39. Nyt jolophi 27.4.2023 17:00
   Tulos: -8 (18 ääntä)
   Kahen kilon kalori: Tietääkö leskiemäntä mitä Antille tapahtui?
   Poistha jolophi, jäthäkää karigasniemi rauhaan!

   Lainaa

  40. Lihavahko meduusa 28.4.2023 0:44
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Tornipöllö: Jenkkien saunomistavat tuppaavat kyllä olemaan, näin nätisti sanottuna, vähintäänkin erikoisia. Istutaan räpläämässä puhelinta vaatteet päällä huoneessa, joka on ehkä vähän lämmin, koska veden heittäminen kiukaalle on kielletty. Ja sitten on ne tyypit, jotka kyselee kuinka kauan ja missä [...]
   Viina, terva ja sauna.

   Lainaa

  41. Sankka siili 28.4.2023 6:37
   Tulos: -26 (30 ääntä)
   It's a deal: Muuten hyvä, mutta olin skenessä kun pöydillä oli vielä valkoiset liinat ja anniskeluravintoloissa tarjoilijoita. Ei se mitään sota-aikaa ollut vaan melko lähihistoriaa.
   Niin? Miten liittyy tuohon ympäri Suomea kiertäneeseen urbaanilegendaan?

   Lainaa

  42. Hullun mulkku 28.4.2023 9:30
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   Mitenköhän Sannan tarina ratkesi?

   Lainaa

  43. Kunnioitettava sotilas 28.4.2023 9:41
   Tulos: +19 (21 ääntä)
   Itse asiassa, baari ei sovi vertaukseksi verovaroin ylläpidetylle käyttöhuoneelle. Ellei sitten baariin päästetä kaikki sisään omien juomien kanssa, sinne palkataan valtion toimesta joku pesemään puhtaita tuoppeja joista kukin voi omia oluitaan nauttia.

   Lainaa

  44. It's a deal 28.4.2023 10:50
   Tulos: +24 (26 ääntä)
   Sankka siili: Niin? Miten liittyy tuohon ympäri Suomea kiertäneeseen urbaanilegendaan?
   Yksinkertaista. Jos olisin todistanut sitä hommaa kerran, se ei olisi urbaanilegenda. Jos näin sitä venkulointia vuosikausia, se ei ole edes vale. Se lainsäädäntö ei miellyttänyt kumpaakaan osapuolta, ja henkilökunta oli hyvissä väleissä kaikkien kantapeikkojen kanssa, joten asiasta oli yhteisymmärrys.
   Se oli sitten eri asia, jos joku tilasi ensin syömistä. Olisi melko uskomatotonta, että näin ei olisi toimittu ikinä ja missään esim. sylkemällä tai muuten tärvelemällä hallituksen pakkomyymä elintarvike, kun joku yrittää vaan saada sen krapulan pois ja se toistetaan jokaisen pöytäseurueen kohdalla _aina_. 
   Ikinä en nähnyt kenenkään syövän sitä leipää, mutta pakko kai senkin on jollekin sattua kännissä tai muun inhimillisen erehdyksen seurauksena, kun asetelma toistetaan tuhansia kertoja.
   Änkyröinti ja pullikointi palkittiin ovimiehen ystävällisellä ulostalutuksella, jonka ohessa mainittiin suotava palaamispäivämäärä, joten hiljainen vastarinta oli monessa asiassa yleistä ajanvietteen koostuessa pajatsosta ja kahden radiokanavan valikoimasta.

   Lainaa

  45. Pakollinen nimi 28.4.2023 12:16
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: Eiköhän ihminen kuivu ihan kokonaan, jos on tarpeeksi kauan 100 asteisessa saunassa. Toki yleensä tulee itse pois ennen sitä, ja jos ei tule, niin joku hakee ruumiin ja saunakin jäähtyy.
   Eiköhän veren proteiinit ennemin denaturoidu saunassa, kuin ala kiehumaan. Tai siis, nostan hattua jos saat hemoglobiinin kiehumaan tai haihtumaan, etenkään saunan lämpötiloissa. Toki se veri siellä suonissa kuivuu, mutta eipä se sieltä juurikaan poistu, ainakaan haihtumalla...

   Lainaa

  46. Kurainen vaippapaviaani 28.4.2023 12:49
   Tulos: -13 (19 ääntä)
   Tahditon banaani: Akun kertoma aika on todellakin aikoinaan ollut. Olutta tarjoiltiin vain ruokailijoille ja tätähän kierrettiin sillä, että joku kuiva käntty kiersi pöydästä toiseen ja siitä pöydästä pystyi sitten aina tilaamaan. Juomia ei todellakanan saanut kuljettaa mihinkään vaan piti pyytää tarjoilija [...]
   Herranen aika, onko meidän muisti niin lyhyt ettei tuota kaikki tietäisi vai kerroitko tuon "ironisesti"?

   Lainaa

  47. Kurainen vaippapaviaani 28.4.2023 12:51
   Tulos: +21 (25 ääntä)
   Sankka siili: Niin? Miten liittyy tuohon ympäri Suomea kiertäneeseen urbaanilegendaan?
   Ei se ole mikään urbaanilegenda vaan lähihistoriaa.

   Lainaa

  48. Haudankaivaja 28.4.2023 18:48
   Tulos: +18 (18 ääntä)
   Oon törmännyt muutamankin kerran tuohon luuloon että ihminen ei pysty olemaan 100-asteisessa saunassa koska veri (tai muut kehon litkut) kiehuu ja kuolee suunnilleen heti. No ei kuole mutta jos siellä tuntitolkulla luuhaa niin alkaa kypsyä, jos ei henkisesti niin ainakin fyysisesti. Vesi kiehuu 100 asteessa, mutta laitapa kattilallinen vettä uuniin 300 asteeseen niin eipä kiehu ikinä. Miksi ei?

   Lainaa

  49. Syyntakeeton mustikkamehukeitto 28.4.2023 20:52
   Tulos: +22 (22 ääntä)
   Kurainen vaippapaviaani: Herranen aika, onko meidän muisti niin lyhyt ettei tuota kaikki tietäisi vai kerroitko tuon "ironisesti"?
   Täälläkin on varmasti aika monta 2000-luvulla syntynyttä, eli joo, kaikki ei muista. Vanhat muistaa. Vai kerroitko tuon "ironisesti"

   Lainaa

  50. Kirpeä Ahven 29.4.2023 9:53
   Tulos: +8 (12 ääntä)
   Syyntakeeton mustikkamehukeitto: Täälläkin on varmasti aika monta 2000-luvulla syntynyttä, eli joo, kaikki ei muista. Vanhat muistaa. Vai kerroitko tuon "ironisesti"
   Ehkä hän käytti muistia tässä tapauksessa kollektiivisessa merkityksessä? Kuten fraasissa "Ihmiskunnan muisti lyhyt".

   Lainaa

  51. Tulos: +1 (3 ääntä)
   Arkkienkeli: Suomalainen sauna on versio keskieurooppalaisesta saunasta ja jonka juuret taas ovat entisen persian ja Rooman alueelta. Turkissa saunottiin jo ennen kuin suomessa asuttiin edes maakuopissa.
   Ja aivan varmasti joo, Saksassa ei saunan kiukaassa ollut kiviä.  No toisessa oli mutta siellä oli kyltti jossa kielettiin heittämästä vettä kiuaskiville koska se oli VAARALLISTA! On sieläl hyvä puoliakin, ei tarvinnut mitään uimahousuja kun kävin uima-altaassa pulahtamassa vaikka muuta porukkaa jäähdytteli kaljaa juoden. Suomessa moisesta joutuisi lukeamaan iltapäivä lehdinstä "kansa kohisee järkytyksestä, alaston mies uima-altaassa"

   Lainaa

  52. Tulos: +1 (1 ääni)
   Läpinäkymätön kuguaari: Erämaan mummon olisi kuulunut kyllä tuosta hyvästä saada bonuseläkettä tai vähintään korvausmaksuja päälle. Kunnioitettava kävelymatka ikäisekseen.
   Muistuu mieleen eräs todella kaukainen sukulainen, joka tuomittiin irtolaisuudesta ja passitettiin Siperiaan... ukko käveli sieltä takaisin Suomeen.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: andrew tate, baarit, haudata, hauta, hautajaiset, isä, kela, kiehua, kuolema, kuollut, kuva, lidl, lämpötila, mummo, ruumis, sauna, tukehtumisvaara