Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kirpputorin löytöjä, osa 484

Kahdet epäonnistuneet kaupat – kenen puolella olet?
Kirpputorin löytöjä, osa 484

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 48 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Spesifi vesinokkaeläin 27.4.2023 1:04
   Tulos: -14 (156 ääntä)
   Kannattaisi suosia huutokauppaa tai ylipäänsä huuto.net sivustoa, olisi paljon helpompaa että varmempaa tuo osto/myynti. 11 vuoden varmalla kokemuksella.

   Lainaa

  2. Tunnettu vesimeloni 27.4.2023 1:13
   Tulos: +114 (266 ääntä)
   Pakko kyllä olla Netan puolella tässä keississä. Ihan jo sillä, että kaikkea on kokeiltu, mutta mikään ei toimi - aina joku keksii syyn pahoittaa mielensä milloin mistäkin tavasta kirjoittaa ja mikään muu tavara ei lopulta lähde mihinkään, kuin se ilmainen. Ja sekin pitäisi toimittaa itse autottomana - ja tietysti ilmaiseksi - 500km päähän Lappiin.

   Lainaa

  3. Mönjässä kierinyt lintu 27.4.2023 1:22
   Tulos: +320 (372 ääntä)
   Mä taas oon sillä kannalla, että kun näkee hintana 0€ jotain kiinnostavaa ja sit hinta onkin yhtäkkiä 50€ niin se on harhaanjohtamista, oli kuinka hyvä tarkoitus mielessä. Ja jos on monta eri hintaista, niin laittaa sit tuotteiden yhteishinnan tai kalleimman tuotteen hinnan, niin mä tekisin, jos mä myisin monta tuotetta kerralla. 🤔

   Lainaa

  4. Ihailtava karpalo 27.4.2023 1:25
   Tulos: +169 (189 ääntä)
   Netalle vinkki että pyydä kasveista keskimääräinen hinta. Jos vaikka Haulikolla ammuttu on 20e ja Saniainen 3 vaikka 10e niin pyydä ilmoituksessa 15e. Tai pyydä 20e ja anna alennusta/tinkivaraa saniaisesta kiinnostuneelle sitten yksityisviestissä. Tai sitten vaan tee eri ilmoitukset eri hintaisille.

   Lainaa

  5. Ylittämätön mato 27.4.2023 1:30
   Tulos: +227 (235 ääntä)
   Saikohan violetti ostettua? Siitepölykausihan vasta alkoi ja sitähän riittää pitkälle kesään asti. Sarihan oli yllättävänkin kärsivällinen ja asiallinen, en havaitse ylenmääräistä kärkkäyttä.

   Lainaa

  6. Säädytön lehmä 27.4.2023 4:28
   Tulos: +30 (42 ääntä)
   Ylittämätön mato: Saikohan violetti ostettua? Siitepölykausihan vasta alkoi ja sitähän riittää pitkälle kesään asti. Sarihan oli yllättävänkin kärsivällinen ja asiallinen, en havaitse ylenmääräistä kärkkäyttä.
   Alkanut kyllä jo hyvän aikaa sitten… 😁

   Lainaa

  7. Värjätty lisko 27.4.2023 6:04
   Tulos: +49 (79 ääntä)
   Eikö hinnaksi voi laittaa 1-10€?

   Lainaa

  8. Tääontää 27.4.2023 6:18
   Tulos: +109 (111 ääntä)
   Ikinä en enää fbn kautta yritä myydä mitään. Tinkausta kestän kyllä tiettyyn rajaan mutta ne prkleet kun peruu kaupat 5min sovitusta ajasta, miten voi koko pvän olla kiinnostunut myytävästä ttuotteeestaa ja sit just ku pitäs hakeee ni mummon naapurin sokaa kissaa pitää lähteä etsimään tms. Ja tietysti olet joutunut siinä odotellessa kieltäytymään myynnistä kun 1.ostaja on tulossa hakemaan ja sit peruuutuksen jälkee näitä kiinnostuneita eei enää kiinnosta tai jotai.

   Lainaa

  9. Tulos: +85 (95 ääntä)
   Kukkia en oo koskaan myyny, vois tietty kuvitella, et niitä ois niin rajallinen määrä, että jokasesta vois tehdä erillisenkin ilmon. Ellei joku sääntö estä sitä? Mut kun myyn purkuautoa osina, niin niitähän on sitten miljoona erilaista nippeliä. Ehjästä moottorista voi saada vaikka tonnin, jostain yhdestä letkusta ehkä euron, mitä nyt kukakin sattuu tarviimaan. Ihan sama mitä laittaa ilmoon hinnaks, aina joku pahottaa mielensä. Jos laittaa sen tonnin, ni alkaa itku, että miten kaikki maksaa tonnin. Jos laittaa euron, ni tulee sen sata viestiä, että tuun hakemaan katin ja koneen ja vanteet eurolla. Keskiarvo? 500e? Ei sekään kelpaa kenellekään.. :D Ärsyttävä ominaisuus tuo, että pakko laittaa joku hinta. Miksei sitä vois vaan jättää tyhjäks, kuten muuallakin?

   Lainaa

  10. Valtava raadonsyöjä 27.4.2023 6:48
   Tulos: +11 (81 ääntä)
   Myyjänä: Ärsyttävä ominaisuus tuo, että pakko laittaa joku hinta. Miksei sitä vois vaan jättää tyhjäks, kuten muuallakin?
   Missä on tämä  "muuallakin" jossa voi myydä tavaroita niin, ettei kerro hintaa niille? Jätetään nämä pekäkonttikirppikset ja muut vastaavat pois. Totta pirussa hinta pitää ilmoittaa. Kukaan jaksa lähteä näiden "no tarjoa jotakin" -hessujen kanssa leikkimään.

   Lainaa

  11. Kilokalori 27.4.2023 7:42
   Tulos: +70 (76 ääntä)
   Ihan sama mitä laitat facessa hinnaksi, joku tinkii kuitenkin. Myin erästä alumiinista valmistettua, suht korkean jalostusasteen harrastustuotetta, käyttämättömänä noin 1/3 alkuperäishinnasta, pyyntihinta oli 30e (jolla sen myös samana päivänä myin). Joku älypää tarjosi siitä 10 euroa ja postitkin olisi pitänyt hänen puolestaan vielä maksaa. Ilmoitin hänelle että hän ei saa edes tuota määrää romualumiinia sillä hinnalla. Ihmisillä ei ole mitään tolkkua enää noilla kirpputoreilla. Olen lakannut vastaamasta tinkijöille (ja siirtynyt huutonettiin ja toriin kokonaan, facessa myynti on turhaa)

   Lainaa

  12. Lepsu koala 27.4.2023 7:52
   Tulos: +82 (88 ääntä)
   Koittakaa nyt ymmärtää, että Facebookissa myynti-ilmoitukset laitetaan Marketplace-toiminnolla. Siihen on pakko laittaa kansikuva ja sitten siinä on oma palkki hinnalle ja oma palkki sijainnille. Näitä kolmea ei voi jättää tyhjäksi. Näihin palkkeihin ei myöskään voi kirjoittaa mitä tahansa. Sijainti-kohta hyväksyy ainoastaan sellaisen sijainnin, jonka se tunnistaa (esim isolla alkukirjaimella kirjoitettu kaupungin nimi, kuten Helsinki). Siihen ei voi kirjoittaa vaikkapa lyhennettä kuten "tre" (Tampere) tai jotain epäselkeää kuten "snägärin takana oleva puisto". Sitten tämä hinta-kohta, joka herätti keskustelua. Siihen ei voi laittaa esim. 1-10e, siinä on pakko olla pelkkiä numeroita. Eli 0,1,30,12345... Marketplace-julkaisussa on paikka myös esittelytekstille. Tämä on se, mihin voi kirjoittaa mitä haluaa ja siihen ihmiset yleensä laittaa noutopaikan tarkemmin ja jos tuotteita on useampi myynnissä, niin ilmoittaa hintahaarukan tai sit vaan laittaa ne hinnat sinne kommenttiosioon tuotekuvien kanssa. Nuo sijainti- ja hinta-palkit on ihan turhia, koska sijainti ei aina toimi vaan siihen tulee jotain ihan häränpyllyä (yrität laittaa Helsinki, ja Facebook päättää että kyllä tämä on Seinäjoki etkä saa vaihtaa) ja kun on useampi tuote myynnissä, niin on hankalaa kun hinta-palkkiin ei voi laittaa hintahaarukkaa. Sit viel toki se, että jotkut ihmiset on rasittavia eikä lue sitä esittelytekstiä. Eivät lue edes niitä sijainti- ja hinta-palkkeja. Kommenttiosioon tai yksityisviestillä sataa kysymyksiä "paljonko tämä maksaa, mistä nouto, mitä kokoa" vaikka kaikki tiedot lukee julkaisussa.

   Lainaa

  13. Mäntylahti-Piiras 27.4.2023 7:54
   Tulos: +38 (50 ääntä)
   Spesifi vesinokkaeläin: Kannattaisi suosia huutokauppaa tai ylipäänsä huuto.net sivustoa, olisi paljon helpompaa että varmempaa tuo osto/myynti. 11 vuoden varmalla kokemuksella.
   huuto.netistä kokemusta yli 15 vuoden ajalta, ei siellä pääse yhtään sen vähäisemmällä stressillä kuin naamakirjan marketplacessa; huudetaan huvin vuoksi ja lakataan vastaamasta kun on voitettu, tai sitten haukutaan tuote, hinta ja myyjä alimpaan helvettiin ja sitten kun myyjä uusii satasen ilmoituksen euron halvemmalla niin heti on sama valittaja ostamassa & kun se tulee hakemaan tavaraa niin hänellä onkin vain 90€ mukana että tehdäänkö kaupat sillä vai perutaanko vaikka ollaan jo kasvokkain jne.

   Lainaa

  14. Lepsu koala 27.4.2023 8:06
   Tulos: +106 (112 ääntä)
   Sit viel se, että nykytilanteessa olen kokenut järkevimmäksi laittaa hinta-palkkiin mieluummin tuon 12345 eikä 0. Selitänpä miksi: Kun laitat hinta-palkkiin 12345, niin suurin osa ihmisistä tietää jo homman nimen, eli menevät lukemaan esittelytekstistä tai kommenttiosiosta tuotteiden hinnat. Ne, jotka eivät vielä tiedä/tajua, hermostuvat "mikä saatanan hinta tämä on" ja kiinnostuvat siksi lukemaan esittelytekstin/kommenttiosion ja kokevat ahaa-elämyksen. Jos laitat hinta-palkkiin 0, niin tottuneissakin kirppistelijöissä herää toivo ilmaisesta tavarasta ja sitten pieni pettymys, kun lukee tarkemmin ja oikeat hinnat selviää. Sitten taas ne tavan tolvanat näkevät vain sen nollan ja tulevat rageemaan kun sen on pakko olla niin vaikka esittelytekstissä lukisi oikeat hinnat, ja tämä oli kyllä hirveä huijaus rääräärää. Toki kaikki tuotteet voisi laittaa erikseen omiin julkaisuihin, mutta jos niitä on paljon niin on kätevämpää laittaa kaikki yhteen julkaisuun. Saa myös paremmin kaupaksi, kun yksi ostaja saattaa ostaa useamman kerralla yhdestä julkaisusta. Kun ei välttämättä näe niitä kaikkia erillisiä julkaisuja, koska Facebookin algoritmit. Ja sit viel se, että kanssakirppistelijöitä (ja ryhmien ylläpitäjiä) yleensä ärsyttää, jos ryhmän seinä täyttyy yhden myyjän miljoonasta julkaisusta. On kaikille parempi, että kaikki tuotteet on samassa julkaisussa eikä erikseen.

   Lainaa

  15. Mäntylahti-Piiras 27.4.2023 8:07
   Tulos: +27 (31 ääntä)
   Kilokalori: Ihan sama mitä laitat facessa hinnaksi, joku tinkii kuitenkin. Myin erästä alumiinista valmistettua, suht korkean jalostusasteen harrastustuotetta, käyttämättömänä noin 1/3 alkuperäishinnasta, pyyntihinta oli 30e (jolla sen myös samana päivänä myin). Joku älypää tarjosi siitä 10 euroa ja [...]
   maahanmuuttajat varsinkin yrittää aina tinkiä mutta tekevät sen sentään suoraan ja ainakin omalla kohdalla summat on olleet kohtuullisia toisin kuin kantasuomalaisten kanssa jotka alkaa tinkaamisen sanomalla että tuo on ihan paska ja ihan liian kaukana ollakseen postien/noudon väärti, MUTTA jos pudotat hintaa puoleen niin sitten voidaan harkita, seuraavalla ilmoituskierroksella kun pyyntihinta on alentunut vain murto-osalla valittajan ehdottamasta hinnanalennuksesta niin yllättäen hinta onkin just sopiva, nimittäin siihen asti että ollaan kasvokkain & rahaa tulikin 'vahingossa' liian vähän mukaan...

   Lainaa

  16. Kivulias matelija 27.4.2023 8:28
   Tulos: +44 (48 ääntä)
   Ylittämätön mato: Saikohan violetti ostettua? Siitepölykausihan vasta alkoi ja sitähän riittää pitkälle kesään asti. Sarihan oli yllättävänkin kärsivällinen ja asiallinen, en havaitse ylenmääräistä kärkkäyttä.
   Kun riittäisikin vain pitkälle kesään. Jos on allerginen kaikelle, myös pujolle, se jatkuu syyskuulle. Että katellaan kauppoja syssymmällä xD

   Lainaa

  17. Kirpeä Ahven 27.4.2023 8:40
   Tulos: 0 (16 ääntä)
   Spesifi vesinokkaeläin: Kannattaisi suosia huutokauppaa tai ylipäänsä huuto.net sivustoa, olisi paljon helpompaa että varmempaa tuo osto/myynti. 11 vuoden varmalla kokemuksella.
   Olen samaa mieltä. Erinomainen. Tori.fi:kin on nykyään niin karsea käytettävä, ettei tee mieli enää edes käydä sivustolla.

   Lainaa

  18. Liittoutumaton pussieläin 27.4.2023 8:40
   Tulos: +16 (20 ääntä)
   Juuri tällaisen takia en yleensä myy tai osta facebookissa yhtään mitään.

   Lainaa

  19. Kirpeä Ahven 27.4.2023 8:42
   Tulos: +4 (12 ääntä)
   Mäntylahti-Piiras: huuto.netistä kokemusta yli 15 vuoden ajalta, ei siellä pääse yhtään sen vähäisemmällä stressillä kuin naamakirjan marketplacessa; huudetaan huvin vuoksi ja lakataan vastaamasta kun on voitettu, tai sitten haukutaan tuote, hinta ja myyjä alimpaan helvettiin ja sitten kun myyjä uusii satasen ilmoituksen euron [...]
   En tiedä mitä tavaroita sinä siellä kauppaat. Itse toista sataa kauppa tehneenä vain kerran on tullut

   Lainaa

  20. Kirpeä Ahven 27.4.2023 8:44
   Tulos: +2 (8 ääntä)
   * Ongelmia kun myyjä ei osannut käyttää sivustoa.

   Lainaa

  21. Vakavarainen muovipussi 27.4.2023 9:36
   Tulos: +48 (52 ääntä)
   Eiköhän kaikilla myyntisivustoilla/-sovelluksilla ole se sama ongelma: ihmiset. Ainahan se on myyjän vika jos ostaja ei joko ymmärrä lukemaansa tai osaa lukea ollenkaan. Mulla olisi vanhoja pelikonsoleita ja tietokoneita ja käyttämätön telkkarikin (ei kuvaputkea) käytännössä myyntiä vaille kun en niillä ole mitään tehnyt enää muutamaan vuoteen, mutta en ole vielä jaksanut nähdä sitä vaivaa kun pelkään että saan riesakseni jonkun idiootin joka "ostaa" mutta ei sitten koskaan maksa, tai tulee hakemaan tavaraa ja ottaa liian vähän rahaa mukaan ja sitten olen kuitenkin jumissa niiden kamojen kanssa.

   Lainaa

  22. Tulos: +57 (59 ääntä)
   Omasta mielestäni selkein hinnoittelu on 123456789 tai 1 000 000. Onhan meitä moneen junaan, mutta jättäisin kyllä kaupat tekemättä sellaisen kanssa, joka luulee jonkin rehun maksavan miljoonan.

   Lainaa

  23. Mäntylahti-Piiras 27.4.2023 10:35
   Tulos: +14 (18 ääntä)
   Kirpeä Ahven: En tiedä mitä tavaroita sinä siellä kauppaat. Itse toista sataa kauppa tehneenä vain kerran on tullut
   lähinnä elektroniikkaa, tosin ne kaupat on siirtyneet marketplaceen koska huuto.netissä aina sama virsi "ihan paska pöytäkone/läppäri/näytönohjain, puoletkin pyyntihinnasta olis liikaa tosta romusta, mutta voin maksaa 80% jos kaupat tehdään heti tällä minuutilla", nykyään profiilissani lukee suoraan että tinkaajille en myy mitään vaikka tarjottaisiin tuplasti mitä pyydän (eli jos myyn jotain hinnalla X ja joku valittaa että "ihan paska, tarjoan puolet pyynnistä" niin silloin on 'tarjoajan' ihan turha yrittää ostaa multa yhtään mitään, tämän lisättyäni profiiliin ei ole tullut huuto.netissä kauppoja mutta marketplacessa on kaikki mennyt samalla pyyntihinnalla, lähes poikkeuksetta maahanmuuttajille.)

   Lainaa

  24. Tulos: +11 (17 ääntä)
   Ylittämätön mato: Saikohan violetti ostettua? Siitepölykausihan vasta alkoi ja sitähän riittää pitkälle kesään asti. Sarihan oli yllättävänkin kärsivällinen ja asiallinen, en havaitse ylenmääräistä kärkkäyttä.
   Jos on kovinki allerginen/herkkä reagoimaan, niin oireet jatkuu lumien tuloon asti. Syksyllä leijailevat homeitiöt aiheuttaa siitepölyallergian kaltasia oireita.

   Lainaa

  25. It's a deal 27.4.2023 11:00
   Tulos: +49 (53 ääntä)
   Ihmettelin aluksi, miksi Huutonet jakaa mielipiteitä kun olen satoja hyviä kauppoja siellä tehnyt. Sitten tajusin, etten koskaan ole myynyt siellä mitään. Valitsen luotettavaksi arvioidun myyjän, tarkistan ehdot ja painan "Osta heti"-painiketta. Jos pyydetty hinta tuntuu minusta liian korkealta, jätän sen painikkeen rauhaan ja katselen muualta tai odotan hintatason yleistä laskua. Myytävän tuotteen haukkuminen saa ostajan vaikuttamaan joko idiootilta tai veivarilta. Joskus jopa molemmilta.

   Lainaa

  26. Itseasiassa 27.4.2023 11:18
   Tulos: +49 (53 ääntä)
   Tääontää: Ikinä en enää fbn kautta yritä myydä mitään. Tinkausta kestän kyllä tiettyyn rajaan mutta ne prkleet kun peruu kaupat 5min sovitusta ajasta, miten voi koko pvän olla kiinnostunut myytävästä ttuotteeestaa ja sit just ku pitäs hakeee ni mummon naapurin sokaa kissaa pitää lähteä etsimään tms. Ja [...]
   Mun ennätys on pyöränostaja, joka siirsi hakua kolme kertaa. Neljännellä en enää suostunut siirtoon ja alkoi ulina, kun ei voi aina muistaa milloin sillä on työvuoro. No, olis varmaan kannattanut opetella lukemaan vuorolistaa päivää pidemmälle, kun hänellä näemmä sellainen oli.

   Lainaa

  27. Kirpeä Ahven 27.4.2023 11:35
   Tulos: -11 (15 ääntä)
   Mäntylahti-Piiras: lähinnä elektroniikkaa, tosin ne kaupat on siirtyneet marketplaceen koska huuto.netissä aina sama virsi "ihan paska pöytäkone/läppäri/näytönohjain, puoletkin pyyntihinnasta olis liikaa tosta romusta, mutta voin maksaa 80% jos kaupat tehdään heti tällä minuutilla", nykyään profiilissani lukee suoraan että tinkaajille [...]
   No itsehän tuossa itselleen stressiä kerjää jos noille pöljille jotain muuta vastailee kuin että ei ole pakko ostaa. Kaupat tehdään siellä sivustolla, eikä ne  ostajat tai mahdolliset tinkaajat sinun profiiliasi kuitenkaan lue.

   Lainaa

  28. Kirpeä Ahven 27.4.2023 11:48
   Tulos: -12 (14 ääntä)
   Vakavarainen muovipussi: Eiköhän kaikilla myyntisivustoilla/-sovelluksilla ole se sama ongelma: ihmiset. Ainahan se on myyjän vika jos ostaja ei joko ymmärrä lukemaansa tai osaa lukea ollenkaan. Mulla olisi vanhoja pelikonsoleita ja tietokoneita ja käyttämätön telkkarikin (ei kuvaputkea) käytännössä myyntiä vaille kun en niillä ole mitään [...]
   Vanhoja telkkareita on kyllä turha yrittää myydä jos ei ole nimenomaan kuvaputki tai uudenveroinen... Minä olen kahta 42" koittanut kaupata nimelliseen 10 euron hintaan toistavuotta. Ei ole edes kyselijöitä ollut. Toki toinen on pikkuvikainen ja toinen plasma tv, mutta kuitenkin...

   Lainaa

  29. Kirpeä Ahven 27.4.2023 11:53
   Tulos: -8 (14 ääntä)
   Kirpeä Ahven: Vanhoja telkkareita on kyllä turha yrittää myydä jos ei ole nimenomaan kuvaputki tai uudenveroinen... Minä olen kahta 42" koittanut kaupata nimelliseen 10 euron hintaan toistavuotta. Ei ole edes kyselijöitä ollut. Toki toinen on pikkuvikainen ja toinen plasma tv, mutta kuitenkin...
   Ai niin. Yksi kyselijä oli sille pikkuvikaiselle. Olisi ostanut pelkän tv:n jalustan 10 eurolla. Sanoin että pitää ottaa koko televisio, (vaikeaa sitä on muuten säilyttää). Loppui kiinnostus siihen...

   Lainaa

  30. Vaiheikas muovipussi 27.4.2023 12:17
   Tulos: +22 (26 ääntä)
   Kirpeä Ahven: Vanhoja telkkareita on kyllä turha yrittää myydä jos ei ole nimenomaan kuvaputki tai uudenveroinen... Minä olen kahta 42" koittanut kaupata nimelliseen 10 euron hintaan toistavuotta. Ei ole edes kyselijöitä ollut. Toki toinen on pikkuvikainen ja toinen plasma tv, mutta kuitenkin...
   Törmännyt samaan ongelmaan, minkä takia lopulta ilmoitin vain Torilla, että ilmainen televisio ensimmäiselle noutajalle. Kymmenen minuutin päästä tuli naapurista jannu hakemaan. Rahaa ei tullut, mutta pääsin sentään rojusta eroon. 10/10, suosittelen.

   Lainaa

  31. Lommoton liitu 27.4.2023 12:23
   Tulos: +5 (15 ääntä)
   Tääontää: Ikinä en enää fbn kautta yritä myydä mitään. Tinkausta kestän kyllä tiettyyn rajaan mutta ne prkleet kun peruu kaupat 5min sovitusta ajasta, miten voi koko pvän olla kiinnostunut myytävästä ttuotteeestaa ja sit just ku pitäs hakeee ni mummon naapurin sokaa kissaa pitää lähteä etsimään tms. Ja [...]
   Näissähän ratkaisuna on se, että ei sovi kauppoja kenenkään kanssa vaan myy ensimmäiselle joka tulee ovelle.

   Lainaa

  32. Tulos: +17 (27 ääntä)
   Mönjässä kierinyt lintu: Mä taas oon sillä kannalla, että kun näkee hintana 0€ jotain kiinnostavaa ja sit hinta onkin yhtäkkiä 50€ niin se on harhaanjohtamista, oli kuinka hyvä tarkoitus mielessä. Ja jos on monta eri hintaista, niin laittaa sit tuotteiden yhteishinnan tai kalleimman tuotteen hinnan, niin mä tekisin, jos mä myisin monta tuotetta kerralla. 🤔
   Kyllä, toi olis paljon parempi tapa! Hinnaksi kaikkien yhteishinta, otsikoksi "Useita tuotteita, yksilöhinnat kuvauksessa" tms. (ja sit vaan muistaa laittaa ne yksilöhinnat sinne kuvaukseen 😅)

   Lainaa

  33. Tulos: +26 (28 ääntä)
   It's a deal: Ihmettelin aluksi, miksi Huutonet jakaa mielipiteitä kun olen satoja hyviä kauppoja siellä tehnyt. Sitten tajusin, etten koskaan ole myynyt siellä mitään. Valitsen luotettavaksi arvioidun myyjän, tarkistan ehdot ja painan "Osta heti"-painiketta. Jos pyydetty hinta tuntuu minusta liian [...]
     Voi vihannes. Pohdin, miksei itselläni ole tällaisia kokemuksia Facen kirppareista -ostin paljon kestovaippoja, imetyspaitoja, sellaista, eihän niitä uusina viitsi kun ei kuitenkaan tarvita kauan. Pienen vauvan leluja myös. Kaikki sujui aina aivan sujuvasti, sain sellaisia tavaroita kuin pitikin siihen hintaan kuin sovittiin. Itsehän myyjän valitsin, ei siellä mitään tonttuja ollut.
     Mutta nyt olisi tullut aika myydä tarpeetonta pois. Kiitos, nyt pelottaa.

   Lainaa

  34. Mäntylahti-Piiras 27.4.2023 16:03
   Tulos: +27 (29 ääntä)
   Kirpeä Ahven: Vanhoja telkkareita on kyllä turha yrittää myydä jos ei ole nimenomaan kuvaputki tai uudenveroinen... Minä olen kahta 42" koittanut kaupata nimelliseen 10 euron hintaan toistavuotta. Ei ole edes kyselijöitä ollut. Toki toinen on pikkuvikainen ja toinen plasma tv, mutta kuitenkin...
   tuossahan nuo tuli ihan lopussa, "pikkuvika" voi olla "jatkuva vika jonka huomaa mutta joka ei vaikuta käytettävyyteen" tai se voi olla "muuten kaikki pelaa täydellisesti paitsi yksi käytettävyyden pilaava vika tulee esiin kerran kuussa, siitä pääsee eroon sammutamalla ja käynnistämällä uudestaan" & vian korjaaminen voi olla "ota kotelo auki ja kolvaa yksi juotos" tai "osta tonnin näyttöpaneeli tai vie suosiolla SERiin ja osta uus"

   Lainaa

  35. Vetoisa vadelma 27.4.2023 16:20
   Tulos: +19 (23 ääntä)
   Värjätty lisko: Eikö hinnaksi voi laittaa 1-10€?
   Ei voi. Vaan yksi hinta. 
   Ja sit yleisesti viel, et jos on useita eri hintaisia tuotteita, niin laitat ilmon otsikkoon minkä tahansa, niin jokainen (paitsi mahd se yks) on harhaanjohtava.
   Ja 123 ei kannata, kun jos rajaa hinnat vaikka Maks 50€, noon silloin noi 123 jää aina ulkopuolelle.
   Eli teet niin tai näin, aina on jollain habanero prsees.

   Lainaa

  36. Kloorattu kala 27.4.2023 16:29
   Tulos: -48 (48 ääntä)
   Lepsu koala: Koittakaa nyt ymmärtää, että Facebookissa myynti-ilmoitukset laitetaan Marketplace-toiminnolla. Siihen on pakko laittaa kansikuva ja sitten siinä on oma palkki hinnalle ja oma palkki sijainnille. Näitä kolmea ei voi jättää tyhjäksi. Näihin palkkeihin ei myöskään voi kirjoittaa mitä tahansa. [...]
   Nypytitkö hieman nänniäsi kun kirjoitit tuota pätemisviestiä?

   Lainaa

  37. Tulos: +3 (7 ääntä)
   Mäntylahti-Piiras: maahanmuuttajat varsinkin yrittää aina tinkiä mutta tekevät sen sentään suoraan ja ainakin omalla kohdalla summat on olleet kohtuullisia toisin kuin kantasuomalaisten kanssa jotka alkaa tinkaamisen sanomalla että tuo on ihan paska ja ihan liian kaukana ollakseen postien/noudon väärti, MUTTA jos pudotat hintaa puoleen [...]
   Kannattaa ottaa rahat vastaan, laskea ja tuumata että sattuipas ikävästi tästähän tosiaan puuttuu. Sen jälkeen rahat taskuun, tuote mukaan ja tuumata että hätä ei ole tämän näköinen. Menen sisälle odottelemaan että haet vahingossa unohtuneen summan. Lisäten että aiot vielä syödä ja viettää perheen kanssa kaksi tuntia laatuaikaa että palaa asiaan sen jälkeen. Tämä tietenkin vain silloin kun kauppa hintoineen on sovittu etukäteen eikä esim. silloin kun on sovittu että toinen tulee katsomaan tuotetta ja haluaa alennusta mikäli tuotteen kunto ei vastaa odotettua. Kyllä itsekin saatan neuvotella hintaa vielä paikanpäällä jos ilmoituksen "hyvä" kunto tarkoittaakin vain pelkkää kuntoa mutta jos kaupat on sovittu niin silloin puolitetaan se sovittu summa. Huutokaupassahan se on aina toki tuo jälkimmäinen.

   Lainaa

  38. Tulos: 0 (4 ääntä)
   Mäntylahti-Piiras: maahanmuuttajat varsinkin yrittää aina tinkiä mutta tekevät sen sentään suoraan ja ainakin omalla kohdalla summat on olleet kohtuullisia toisin kuin kantasuomalaisten kanssa jotka alkaa tinkaamisen sanomalla että tuo on ihan paska ja ihan liian kaukana ollakseen postien/noudon väärti, MUTTA jos pudotat hintaa puoleen [...]
   Kannattaa ottaa rahat vastaan, laskea ja tuumata että sattuipas ikävästi tästähän tosiaan puuttuu. Sen jälkeen rahat taskuun, tuote mukaan ja tuumata että hätä ei ole tämän näköinen. Menen sisälle odottelemaan että haet vahingossa unohtuneen summan. Lisäten että aiot vielä syödä ja viettää perheen kanssa kaksi tuntia laatuaikaa että palaa asiaan sen jälkeen. Tämä tietenkin vain silloin kun kauppa hintoineen on sovittu etukäteen eikä esim. silloin kun on sovittu että toinen tulee katsomaan tuotetta ja haluaa alennusta mikäli tuotteen kunto ei vastaa odotettua. Kyllä itsekin saatan neuvotella hintaa vielä paikanpäällä jos ilmoituksen "hyvä" kunto tarkoittaakin vain pelkkää kuntoa mutta jos kaupat on sovittu niin silloin puolitetaan se sovittu summa. Huutokaupassahan se on aina toki tuo jälkimmäinen.

   Lainaa

  39. Tulos: +6 (10 ääntä)
   Fb-kirppiksille voi kyllä tehdä myös ihan tavallisen postauksen, johon lisää myytävien tuotteiden kuvat ja kertoo niiden hinnat. Siis ei se myynti-ilmoitus, johon on pakko laittaa hinta, vaan tavallinen postaus.

   Lainaa

  40. Mäntylahti-Piiras 28.4.2023 6:54
   Tulos: +5 (11 ääntä)
   Mäntylahti-Piiras: huuto.netistä kokemusta yli 15 vuoden ajalta, ei siellä pääse yhtään sen vähäisemmällä stressillä kuin naamakirjan marketplacessa; huudetaan huvin vuoksi ja lakataan vastaamasta kun on voitettu, tai sitten haukutaan tuote, hinta ja myyjä alimpaan helvettiin ja sitten kun myyjä uusii satasen ilmoituksen euron [...]
   tulikin mieleen loistava idea: ostanpa jostain halvat sukset ja sauvat & otan ne näihin luovutustilanteisiin mukaan, jos aletaan tinkaamaan annan sukset ja sauvat ja sanon että "lähin suo on tuossa suunnassa, alahan suksia."

   Lainaa

  41. Kirpeä Ahven 28.4.2023 7:13
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Vaiheikas muovipussi: Törmännyt samaan ongelmaan, minkä takia lopulta ilmoitin vain Torilla, että ilmainen televisio ensimmäiselle noutajalle. Kymmenen minuutin päästä tuli naapurista jannu hakemaan. Rahaa ei tullut, mutta pääsin sentään rojusta eroon. 10/10, suosittelen.
   Tuskinpa sitä täältä asti kukaan asioikseen tulee hakemaan. Se 10 euroa on lähinnä korvaus paketoinnista ja kuljetuksesta matkahuoltoon/postiin.

   Lainaa

  42. Kirpeä Ahven 28.4.2023 7:17
   Tulos: -1 (9 ääntä)
   Mäntylahti-Piiras: tuossahan nuo tuli ihan lopussa, "pikkuvika" voi olla "jatkuva vika jonka huomaa mutta joka ei vaikuta käytettävyyteen" tai se voi olla "muuten kaikki pelaa täydellisesti paitsi yksi käytettävyyden pilaava vika tulee esiin kerran kuussa, siitä pääsee eroon sammutamalla ja käynnistämällä uudestaan" & vian korjaaminen [...]
   No en kai minä sellaista romua yrittäisi myydä :D Pikkuvika on että TV:n kuva häröilee käynnistyksessä n. 5 min. Lämmettyään toimii hyvin, ja on erinomaisen hyvä  kuvanlaatu. Oli se meillä pari vuotta käytössä sellaisena.

   Lainaa

  43. Mäntylahti-Piiras 28.4.2023 14:56
   Tulos: +19 (21 ääntä)
   Kirpeä Ahven: No en kai minä sellaista romua yrittäisi myydä :D Pikkuvika on että TV:n kuva häröilee käynnistyksessä n. 5 min. Lämmettyään toimii hyvin, ja on erinomaisen hyvä  kuvanlaatu. Oli se meillä pari vuotta käytössä sellaisena.
   yllättyisit millaista paskaa ihmiset myy, mistä ne ostajat tietää juuri sinun olevan rehellinen.

   Lainaa

  44. Kirpeä Ahven 29.4.2023 10:05
   Tulos: +2 (10 ääntä)
   Mäntylahti-Piiras: yllättyisit millaista paskaa ihmiset myy, mistä ne ostajat tietää juuri sinun olevan rehellinen.
   No tietysti ilmoituksessa kerron tarkemmin mikä se vika on? En nyt arvannut tähän tarkemmin avata... Ostatko pois? Huuto.netissä se palautesysteemi on muutenkin hyvä. jos myyjällä on satoja kappaleita positiivista palautetta profiilissa kuten minulla, niin ihan huoletta voi ostella tavaraa myyjä sanaan luottamalla. Pari kertaa kun on tarvinnut ostajana niin on palautuskin onnistunut ihan nikottelematta. Tietenkin pitää olla kohtelias ja asiallinen molemminpuolin. Sinä vaikutat aika kitkerältä ja hyökkäävältä kauppamieheksi.

   Lainaa

  45. Mäntylahti-Piiras 29.4.2023 12:40
   Tulos: -7 (15 ääntä)
   Kirpeä Ahven: No tietysti ilmoituksessa kerron tarkemmin mikä se vika on? En nyt arvannut tähän tarkemmin avata... Ostatko pois? Huuto.netissä se palautesysteemi on muutenkin hyvä. jos myyjällä on satoja kappaleita positiivista palautetta profiilissa kuten minulla, niin ihan huoletta voi ostella tavaraa myyjä sanaan luottamalla. [...]
   että tästäkin piti saada sota aikaiseksi, kertonee enemmän sinusta kuin minusta että koet kommenttini 'hyökkäävinä', tämä on ensimmäinen kerta kun mainitset huuto.netin joten en ollut tietoinen että olet yrittänyt myydä noita telkkareita nimenomaan siellä.

   Lainaa

  46. Nasta näätä 2.5.2023 9:50
   Tulos: +6 (10 ääntä)
   Värjätty lisko: Eikö hinnaksi voi laittaa 1-10€?
   Tämänkin voi tulkita halutessaan väärin: -9€.

   Lainaa

  47. Villi pomelo 2.5.2023 20:00
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Valtava raadonsyöjä: Missä on tämä  "muuallakin" jossa voi myydä tavaroita niin, ettei kerro hintaa niille? Jätetään nämä pekäkonttikirppikset ja muut vastaavat pois. Totta pirussa hinta pitää ilmoittaa. Kukaan jaksa lähteä näiden "no tarjoa jotakin" -hessujen kanssa leikkimään.
   Tori.fi

   Lainaa

  48. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Mikähän olisi "suksi vittuub" englantilainen vastine? "Fuck yoy"?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: 123, allergia, harhaanjohtava, hinta, ilmainen, kirppari, kirppis, kirpputori, messenger, siitepöly