Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 616

Onko kaikki YouTubessa totta?
Sekalaisia, osa 616

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 73 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Kuivattu pohatta 13.4.2023 0:06
   Tulos: +247 (257 ääntä)
   Hanna: se on ihan normipäivä internetissä. Pakko sanoa. Pakko.

   Lainaa

  2. Tahditon pöllö 13.4.2023 0:11
   Tulos: +263 (265 ääntä)
   YouTube, tuo "totuuden torvi". Nykyään kun kuka vaan voi kuvata ja editoida itse videoita, niin kaikki sekoilu totuudesta riippumatta pääsee näytille. Onneksi kaikkea sontaa ei ole pakko katsoa.

   Lainaa

  3. Poistuva pupu 13.4.2023 0:25
   Tulos: +192 (196 ääntä)
   Mä niin ymmärrän Hannaa. Se on valitettava ja todella ärsyttävä tosiasia, että kun kysyt esim. ohjetta kiisseliin, saat reseptin äidin lihapulliin, koska ne täyttävät paremmin. Ostin autoon sellaisen radion johtoihin kytkettävän usb-bluetooth soittimen ja kyselin firmoja tai henkilöitä, joilla asennus onnistui. Vastauksena sain: "Osta semmonen tupakansytyttimeen laitetetta." Kerroin että laite on jo ostettu, mutta kukaan ei kertonut mistä löytää asennusapua. Lopulta kyrsiinnyin ja ostin sen sytytinversion mutta se on aika surkee tsydeemi,jossain joku kosketushäiriöä ja ei tarvii ku auton ajaa vähänkin huonolla tiellä, niin yhteys katkeaa. Netissä ei vahingossakaan auteta muita, koska siitähän voi vahingossa saada toiselle hyvän mielen. 😏

   Lainaa

  4. Ikävystynyt jänis 13.4.2023 0:44
   Tulos: +54 (108 ääntä)
   Poistuva pupu: Mä niin ymmärrän Hannaa. Se on valitettava ja todella ärsyttävä tosiasia, että kun kysyt esim. ohjetta kiisseliin, saat reseptin äidin lihapulliin, koska ne täyttävät paremmin. Ostin autoon sellaisen radion johtoihin kytkettävän usb-bluetooth soittimen ja kyselin firmoja tai henkilöitä, joilla asennus [...]
   Minua on pari kertaa autettu kaupassa, kun kysyin tuotteen sijaintia ja joskus olen kysellyt infopisteestä kadottamaani tavaraa. Myös kaverit tai sukulaiset saattaa jeesata.

   Lainaa

  5. Välttämätön albatrossi 13.4.2023 0:50
   Tulos: +107 (113 ääntä)
   Uusissa asunnoissa voisi jääkaapit asentaa seinään, jotta puskisivat lämmön suoraan ulos niin saisimme globaalin kylmenemisen pysäytettyä.

   Lainaa

  6. Poistuva pupu 13.4.2023 2:09
   Tulos: -45 (103 ääntä)
   Ikävystynyt jänis: Minua on pari kertaa autettu kaupassa, kun kysyin tuotteen sijaintia ja joskus olen kysellyt infopisteestä kadottamaani tavaraa. Myös kaverit tai sukulaiset saattaa jeesata.
   Tässä kuitenkin taidettiin puhua netin ja vissiin ihan facen keskusteluryhmistä eikä jostain kaupan infopisteestä tai suvun yhteisestä keskusteluryhmistä.

   Lainaa

  7. Jalkineeton gerbiili 13.4.2023 2:18
   Tulos: +219 (223 ääntä)
   Poistuva pupu: Tässä kuitenkin taidettiin puhua netin ja vissiin ihan facen keskusteluryhmistä eikä jostain kaupan infopisteestä tai suvun yhteisestä keskusteluryhmistä.
   Oiskohan niin että tuo kommentoija vastasi mokan hengen mukaisesti aiheen vierestä.

   Lainaa

  8. Kuutamokka 13.4.2023 3:04
   Tulos: +39 (41 ääntä)
   Jalkineeton gerbiili: Oiskohan niin että tuo kommentoija vastasi mokan hengen mukaisesti aiheen vierestä.
   Todennäkösesti

   Lainaa

  9. Keveä marsu 13.4.2023 5:07
   Tulos: +97 (99 ääntä)
   Huomionkipeys, se meitä ihmisiä vaivaa. On pakko käyttää pienikin mahdollisuus saada kertoa, että hei, minäkin olen täällä ja minä se muuten osaan saksaa.

   Lainaa

  10. Muovailtava harakka 13.4.2023 5:36
   Tulos: +51 (55 ääntä)
   Toivottavasti pian keksivät kylmäilmapumpun, joka imisi kylmän ilman pois talvisin. Olisi varmaankin sitten lämpimämpää...

   Lainaa

  11. Kerron vaan 13.4.2023 6:08
   Tulos: +88 (90 ääntä)
   Poistuva pupu: Mä niin ymmärrän Hannaa. Se on valitettava ja todella ärsyttävä tosiasia, että kun kysyt esim. ohjetta kiisseliin, saat reseptin äidin lihapulliin, koska ne täyttävät paremmin. Ostin autoon sellaisen radion johtoihin kytkettävän usb-bluetooth soittimen ja kyselin firmoja tai henkilöitä, joilla asennus [...]
   Mulla on autossa kasettisoitin! Se ei pätki!

   Lainaa

  12. Jussi Pattitussi 13.4.2023 6:33
   Tulos: +106 (116 ääntä)
   Poistuva pupu: Mä niin ymmärrän Hannaa. Se on valitettava ja todella ärsyttävä tosiasia, että kun kysyt esim. ohjetta kiisseliin, saat reseptin äidin lihapulliin, koska ne täyttävät paremmin. Ostin autoon sellaisen radion johtoihin kytkettävän usb-bluetooth soittimen ja kyselin firmoja tai henkilöitä, joilla asennus [...]
   Mun suosikki on se, kun kysyt, vaikkapa työpaikan Whatsapp-ryhmässä että tietääkö joku, missä/milloin/miten... Ensimmäinen vastaus on usein "Mä en ainakaan tiedä." Okei, kiitos panoksestasi.

   Lainaa

  13. Kupruileva majava 13.4.2023 6:33
   Tulos: +64 (66 ääntä)
   Poistuva pupu: Tässä kuitenkin taidettiin puhua netin ja vissiin ihan facen keskusteluryhmistä eikä jostain kaupan infopisteestä tai suvun yhteisestä keskusteluryhmistä.
   Itellä netin toimimattomuuteen auttoi kun käynnistin modeemin uudelleen.

   Lainaa

  14. Liikahteleva kala 13.4.2023 6:50
   Tulos: +124 (128 ääntä)
   Se mikä on netissä, on aina totta - Abraham Lincoln

   Lainaa

  15. Tulos: +34 (38 ääntä)
   Voi Veera parka, kun aina pitäisi muistaa, että sosiaalisessa mediassa ei mikään ole totta.

   Lainaa

  16. Konkurssikypsä herne 13.4.2023 7:12
   Tulos: -89 (97 ääntä)
   Liikahteleva kala: Se mikä on netissä, on aina totta - Abraham Lincoln
   Ei Abraham Lincolnin aikaan ollut vielä kaiken kansan vapaata nettiä.

   Lainaa

  17. Tulos: +14 (64 ääntä)
   No vähän pitää niuhottaa sen verran itsekin että se lohikeitto tehdään yleensä ensin veteen ja sitten vasta lisätään kerma lopuksi. Ja kuomat käy helposti myös tytöille. Että näissä kahdessa nyt ei ole kauheasti heittoa alkuperäiseen kysymykseen. Mutta kyllä, voin muuten samaistua tähän pointtiin. Toinen kiva asia netissä on että sanot asian x ja ihmiset ottavat sen asian y:nä ja alkavat tinkaamaan vastaan vaikka oltaisiin samaa mieltä asiasta.

   Lainaa

  18. Tulos: +21 (81 ääntä)
   Mä olen sellainen joka varmasti ärsyttäisi Hannaa. "Mitä autoja teidän pojat toivoo joululahjaksi?" Noh, mun tyttöni toivovat Hot wheelsejä. "Mistä löytää kivoja sinisiä paitoja pojille?" Mä ostan tytöilleni sinisiä paitoja kaupasta x. "Myynnissä pojalle leikkitraktori ja tytölle leikkikeittiö". Argh.

   Lainaa

  19. Päivänpolttava kuguaari 13.4.2023 7:32
   Tulos: +69 (79 ääntä)
   Tämän takia minä yleensä puhun lapsesta/lapsista, määrittelemättä sukupuolta. 😅

   Lainaa

  20. Altis kantojuhta 13.4.2023 7:54
   Tulos: -23 (29 ääntä)
   Olin pitänyt urbaania sanakirjaa jollain tapaa uskottavana sivustona, mutta katsokaapa sieltä joitain muita etunimiä ja miettikää, vastaako mielikuvasi tuota nimeä. Luukas taisi olla yksi tällainen hakusana. Ymmärrän, että Jonne-nimellä on tuo yllä annettu merkitys, mutta sitten Luukakset haukutaan lyttyyn.

   Lainaa

  21. Tulos: +45 (47 ääntä)
   Liikahteleva kala: Se mikä on netissä, on aina totta - Abraham Lincoln
   Internet-sitaatit ovat useimmiten täyttä paskaa.
   Calvin Coolidge

   Lainaa

  22. Tulos: -33 (55 ääntä)
   Häiritsee ihan helvetisti tuossa jonne-tekstissä olevien esimerkkien täydellinen kirjakieli, vaikka ihmiset jotka käyttävät sanaa jonne, eivät 100% varmasti puhu kirjakieltä. Saatika että sana jonne olisi kirjakieltä.

   Lainaa

  23. Tulos: +45 (47 ääntä)
   Joo se lämpöpumpun imemä lämpö kyllä vuotaa takas ulkoilmaan pikkuhiljaa, muutenhan talo lämpiää lämpenemistään koko ajan

   Lainaa

  24. Särötön hedelmä 13.4.2023 8:50
   Tulos: +57 (63 ääntä)
   Jussi Pattitussi: Mun suosikki on se, kun kysyt, vaikkapa työpaikan Whatsapp-ryhmässä että tietääkö joku, missä/milloin/miten... Ensimmäinen vastaus on usein "Mä en ainakaan tiedä." Okei, kiitos panoksestasi.
   Tästä tulee mieleen entinen kollega, kun kysyit teamsissä tiimiltä jotain asiaa niin hän aina ennätti ihan ensimmäisenä vastaamaan että hän ei ainakaan tiedä tästä yhtään mitään! No, kiitos mutta kysyinkin että kuka tietää?

   Lainaa

  25. Jänteikäs tomaatti 13.4.2023 9:08
   Tulos: +36 (42 ääntä)
   Altis kantojuhta: Olin pitänyt urbaania sanakirjaa jollain tapaa uskottavana sivustona, mutta katsokaapa sieltä joitain muita etunimiä ja miettikää, vastaako mielikuvasi tuota nimeä. Luukas taisi olla yksi tällainen hakusana. Ymmärrän, että Jonne-nimellä on tuo yllä annettu merkitys, mutta sitten Luukakset haukutaan lyttyyn.
   Sehän on ihan vitsi-sivusto alunperinkin.

   Lainaa

  26. Tohlo hedelmä 13.4.2023 9:58
   Tulos: +87 (95 ääntä)
   Olen tullut siihen tulokseen, että tietyn iän ylittävät ihmiset eivät tajua sitä että kaikki kysymykset joihin he netissä törmäävät eivät ole heille. He ajattelevat että kun se eteen tulee niin pakko on jotain sanoa. Sama asia netissä olevissa mainoksissa, niihin kaikkiin on pakko kommentoida ei kiinnosta / miksi tämä tulee minulle kun ei ymmärretä miten algoritmit toimivat

   Lainaa

  27. Kiitettävä tohtori 13.4.2023 11:02
   Tulos: +57 (59 ääntä)
   Aah internet paikka jossa voit sanoa et tykkään pannukakuista ni joku tulee sanomaan, että vihaat vohveleita siis.

   Lainaa

  28. Tulos: +6 (32 ääntä)
   Oho: Mä olen sellainen joka varmasti ärsyttäisi Hannaa. "Mitä autoja teidän pojat toivoo joululahjaksi?" Noh, mun tyttöni toivovat Hot wheelsejä. "Mistä löytää kivoja sinisiä paitoja pojille?" Mä ostan tytöilleni sinisiä paitoja kaupasta x. "Myynnissä pojalle leikkitraktori ja tytölle leikkikeittiö". Argh.
     No ei tarvitse niin hermostua. Ostin juuri pojalleni synttärilahjaksi polkupyörän Facen markkinapaikalta, ja se sattui olemaan Frozen-kuvioitu, Elsoineen kaikkineen. Myyjä toivotti tyttärelleni hauskaa synttäriä, enkä sitten alkanut siinä avaamaan, että pojalle se menee, koska pojalla voi ihan hyvin olla Frozen-pyörä, ja ostin sen koska koko ja kunto passasivat, bladiblaa, vaan kiitin ja otin pyöräni :)

   Lainaa

  29. It's a deal 13.4.2023 12:15
   Tulos: +44 (48 ääntä)
   Kysymykseen kannattaa liittää ylimääräistä dataa, jos haluaa sellaisen laajemman kirjon vastauksiin eikä tylsää asiassa pysymistä. Suosittelisin seuraavaa: "Sanna Marin kertoi A-studion homoillan jälkeen tekevänsä kasvispitsansa tällä reseptillä, jossa on mm. vehnäpohja, ananasta ja emmentaljuustoa. Jopa hänen kissansa pitää siitä. Mitä mieltä olette, kanssasiskot?" Kommentoijista 98/100 eivät edes lukisi sitä reseptiä. Sadan otannasta arvioitu tulos savun hävettyä taistelukentältä ehkä 30 bannia ja 4 elsua.

   Lainaa

  30. Korkiton bataatti 13.4.2023 12:21
   Tulos: -77 (95 ääntä)
   Kivi:   No ei tarvitse niin hermostua. Ostin juuri pojalleni synttärilahjaksi polkupyörän Facen markkinapaikalta, ja se sattui olemaan Frozen-kuvioitu, Elsoineen kaikkineen. Myyjä toivotti tyttärelleni hauskaa synttäriä, enkä sitten alkanut siinä avaamaan, että pojalle se menee, koska pojalla voi ihan hyvin olla [...]
   Miksi teet pojastasi väkisin homoa?

   Lainaa

  31. Itseasiassa 13.4.2023 12:39
   Tulos: +54 (60 ääntä)
   Konkurssikypsä herne: Ei Abraham Lincolnin aikaan ollut vielä kaiken kansan vapaata nettiä.
   Kuulostat ihan yhdeltä tyypiltä, joka halusi mm. hitaasti artikuloiden kertoa mulle, että maailmassa oli ennenkin värit vaikka valokuvat olivat musta-valkoisia.

   Lainaa

  32. Itseasiassa 13.4.2023 12:43
   Tulos: +35 (45 ääntä)
   Oho: Mä olen sellainen joka varmasti ärsyttäisi Hannaa. "Mitä autoja teidän pojat toivoo joululahjaksi?" Noh, mun tyttöni toivovat Hot wheelsejä. "Mistä löytää kivoja sinisiä paitoja pojille?" Mä ostan tytöilleni sinisiä paitoja kaupasta x. "Myynnissä pojalle leikkitraktori ja tytölle leikkikeittiö". Argh.
   Kuinkahan sekaisin Hanna menisi, jos olisi vastannut "Mun lapsella on Kuomat". Olis hyvä sukupuolittaminen mennyt hukkaan. Toivoisin että tyttärillekin etsittäisiin kenkiä ensisijaisesti käytännöllisyyden kannalta, eikä vain kivoja ja nättejä.

   Lainaa

  33. It's a deal 13.4.2023 12:51
   Tulos: +34 (40 ääntä)
   Itseasiassa: Kuulostat ihan yhdeltä tyypiltä, joka halusi mm. hitaasti artikuloiden kertoa mulle, että maailmassa oli ennenkin värit vaikka valokuvat olivat musta-valkoisia.
   Höpö höpö, värit tulivat maailmaan joskus 1940-luvulla ja olivat aluksi rakeisia ja haaleita. Ne kuvat ovat värivalokuvia mustavalkoisesta maailmasta, siksi ne eivät ole muuttuneet.
   -Calvinin/Lassin isä-

   Lainaa

  34. Metsätön stalkkeri 13.4.2023 16:09
   Tulos: -55 (71 ääntä)
   Kyllä lapsista tulee aikamoisia kermap.rseitä jos ei saa enää edes ostaa sukupuoleen sopivia lahjoja. Ei kunnon pojat leiki milään pinkeillä nukeilla tai ajele jollakin tyttöjen polkupyörillä.

   Lainaa

  35. Maalaileva kuguaari 13.4.2023 16:49
   Tulos: +20 (20 ääntä)
   Kerron vaan: Mulla on autossa kasettisoitin! Se ei pätki!
   Mulla on autossa levysoitin, se pomppii aika paljon ja levyn vaihtaminen myös hankalaa. Voisiko joku auttaa tässä tai jossain muussa asiassa?

   Lainaa

  36. Itseasiassa 13.4.2023 16:58
   Tulos: +41 (43 ääntä)
   Metsätön stalkkeri: Kyllä lapsista tulee aikamoisia kermap.rseitä jos ei saa enää edes ostaa sukupuoleen sopivia lahjoja. Ei kunnon pojat leiki milään pinkeillä nukeilla tai ajele jollakin tyttöjen polkupyörillä.
   No, ei tullut mun veljestä aikamoista kermapersettä vaikka leikki Barbieilla, käytti hameita ja tykkäsi leikkiä perinteisiä naisten ammatteja. Minä taas pidin aseilla leikkimisestä, mun lempi tv-ohjelmia oli Turtlesit, Haamujengi ja Pätkähiiret. Silti meistä tuli koulutettuja, työssä käyviä ja ihan sopivalla mielenterveydellä varustettuja. Pyörän toimintaan ei vaikuta sen väri ja nukeilla saavat leikkiä mielellään kaikki, jotka haluavat opetella leikin ohella hoivaa ja mahdollisesti saavat joskus omia lapsia.

   Lainaa

  37. Salamannopea kuormaeläin 13.4.2023 18:15
   Tulos: -4 (20 ääntä)
   Itseasiassa: Kuinkahan sekaisin Hanna menisi, jos olisi vastannut "Mun lapsella on Kuomat". Olis hyvä sukupuolittaminen mennyt hukkaan. Toivoisin että tyttärillekin etsittäisiin kenkiä ensisijaisesti käytännöllisyyden kannalta, eikä vain kivoja ja nättejä.
   On niitä kivoja ja nättejä kenkiä myös käytännöllisinä versioina. Miksi tytölle ei saisi etsiä nättejä kenkiä? Jos lapsi sellaisia toivoo, niin mikä ettei.
   Vanhempani tiesivät hyvin, että en tykkää leikkiä barbeilla ja eivät myöskään siksi ostaneet niitä. Mutta siitä huolimatta sain sen yhden barbin, johon tykästyin. En edelleenkään ole mikään huoliteltu, pinkkiin pukeutunut nainen 99% ajasta, mutta sen 1% ajasta haluan näyttää upealta (ilman sitä pinkkiä tosin). Nykyään laittautuminen on vain alkanut hävettää liikaa, koska tuntuu että se leimataan niin naiselliseksi, joten meikkaan enää vain jos tiedän pysyväni kotona. "Sä olisit nätti ilmankin meikkiä", "ei ne miehetkään meikkaa" tai "olisit vain laittanut housut, ei naisten nykyään ole pakko käyttää mekkoa juhlissa".

   Lainaa

  38. Purppura kameli 13.4.2023 19:02
   Tulos: +19 (21 ääntä)
   Sen lisäksi että Bolt veetuilee, ei niillä taida osata kukaan suomea ilman käännöskonetta.

   Lainaa

  39. Nuutunut kivi 13.4.2023 19:07
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Veeraa vähän epäilyttää, mutta ei kuitenkaan uskalla kyseenalaistaa.

   Lainaa

  40. Nuutunut kivi 13.4.2023 19:09
   Tulos: +4 (12 ääntä)
   Irkku: No vähän pitää niuhottaa sen verran itsekin että se lohikeitto tehdään yleensä ensin veteen ja sitten vasta lisätään kerma lopuksi. Ja kuomat käy helposti myös tytöille. Että näissä kahdessa nyt ei ole kauheasti heittoa alkuperäiseen kysymykseen. Mutta kyllä, voin muuten samaistua tähän pointtiin. Toinen kiva asia [...]
   Alkavat tinkaamaan eli pyytämään alennusta. 
   Hakemasi sana on kenties tivaamaan? 

   Lainaa

  41. Nuutunut kivi 13.4.2023 19:13
   Tulos: +20 (24 ääntä)
   Metsätön stalkkeri: Kyllä lapsista tulee aikamoisia kermap.rseitä jos ei saa enää edes ostaa sukupuoleen sopivia lahjoja. Ei kunnon pojat leiki milään pinkeillä nukeilla tai ajele jollakin tyttöjen polkupyörillä.
   Jos lapsi saa sukupuoleen sopivia lahjoja hänestä tulee, mikä? Raavas oikeantyön raataja?

   Lainaa

  42. Yötön ampiainen 13.4.2023 19:53
   Tulos: +36 (40 ääntä)
   Salamannopea kuormaeläin: On niitä kivoja ja nättejä kenkiä myös käytännöllisinä versioina. Miksi tytölle ei saisi etsiä nättejä kenkiä? Jos lapsi sellaisia toivoo, niin mikä ettei. Vanhempani tiesivät hyvin, että en tykkää leikkiä barbeilla ja eivät myöskään siksi ostaneet niitä. Mutta siitä huolimatta sain sen yhden barbin, johon tykästyin. [...]
   Hmm. Näköjään olet hienosti sisäistänyt uskomuksen, että vain huoliteltu nainen voi olla upea. 
   Ja kummallisissa porukoissa liikut, en tietenkään kokemustasi kiistä mutta enpä ole kuullut eikä omalle kohdalle osunut tuollaista, että meikkaamista tai mekkoon pukeutumista tms niinsanotusti naisellista kritisoitaisiin. Yhtään kenenkään toimesta. Toiseen suuntaan on kyllä kokemusta.

   Lainaa

  43. Lavastettu hirvi 13.4.2023 20:16
   Tulos: +16 (18 ääntä)
   Poistuva pupu: Mä niin ymmärrän Hannaa. Se on valitettava ja todella ärsyttävä tosiasia, että kun kysyt esim. ohjetta kiisseliin, saat reseptin äidin lihapulliin, koska ne täyttävät paremmin. Ostin autoon sellaisen radion johtoihin kytkettävän usb-bluetooth soittimen ja kyselin firmoja tai henkilöitä, joilla asennus [...]
   Vianorilla osaavat asentaa renkaita

   Lainaa

  44. Tulos: +27 (31 ääntä)
   Poistuva pupu: Mä niin ymmärrän Hannaa. Se on valitettava ja todella ärsyttävä tosiasia, että kun kysyt esim. ohjetta kiisseliin, saat reseptin äidin lihapulliin, koska ne täyttävät paremmin. Ostin autoon sellaisen radion johtoihin kytkettävän usb-bluetooth soittimen ja kyselin firmoja tai henkilöitä, joilla asennus [...]
   Hetkinen nyt - sä siis kyselit facesta tietoa asentajista, et yllättäen sitä sieltä saanut ja sen vuoksi ostit jo ostamasi laitteen tilalle jonkun paskan mitä et halunnut, koska facessa sanottiin niin?
   ...
   Eikö tosiaan mistään muualta ois voinut löytyä lähialueesi asentajista tietoa...?

   Lainaa

  45. Käsittelemätön monni 14.4.2023 0:51
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   Poistuva pupu: Mä niin ymmärrän Hannaa. Se on valitettava ja todella ärsyttävä tosiasia, että kun kysyt esim. ohjetta kiisseliin, saat reseptin äidin lihapulliin, koska ne täyttävät paremmin. Ostin autoon sellaisen radion johtoihin kytkettävän usb-bluetooth soittimen ja kyselin firmoja tai henkilöitä, joilla asennus [...]
   Missä käyt huollattamassa autosi, jos asentajaa piti facesta kysellä?

   Lainaa

  46. Tulos: +9 (21 ääntä)
   Jussi Pattitussi: Mun suosikki on se, kun kysyt, vaikkapa työpaikan Whatsapp-ryhmässä että tietääkö joku, missä/milloin/miten... Ensimmäinen vastaus on usein "Mä en ainakaan tiedä." Okei, kiitos panoksestasi.
   No on tuossa kuitenkin se pointti, että kun kysymys on esitetty suht pienelle joukolle (vaikka 15 hlö), niin eipähän tarvitse kysyjän miettiä että tietävätköhän Keijo ja Riitta vastausta kun eivät ole mitään sanoneet. Ilmoittamalla että eivät tiedä, Keijo ja Riitta säästävät kysyjän aikaa.
   Jossain 5000 ihmisen facebook-ryhmässä tilanne on tietenkin eri.

   Lainaa

  47. Tulos: +4 (10 ääntä)
   Tahditon pöllö: YouTube, tuo "totuuden torvi". Nykyään kun kuka vaan voi kuvata ja editoida itse videoita, niin kaikki sekoilu totuudesta riippumatta pääsee näytille. Onneksi kaikkea sontaa ei ole pakko katsoa.
   To be fair, YouTubeen on aina pystynyt kuka tahansa kuvaamaan ja editoimaan sisältöä, se on koko sivuston idea. (nykyään sieltä itse asiassa herkemmin poistetaan ja sensuroidaan sisältöä, ja kaiken maailman algoritmit nostavat tunnetumpien tilien videoita pienempien ohi.)

   Lainaa

  48. Tulos: -23 (25 ääntä)
   Tahditon pöllö: YouTube, tuo "totuuden torvi". Nykyään kun kuka vaan voi kuvata ja editoida itse videoita, niin kaikki sekoilu totuudesta riippumatta pääsee näytille. Onneksi kaikkea sontaa ei ole pakko katsoa.
   Ja myös sensuroimaton. Valtamedia ei ole siellä kertomassa mitä sanotaan ja ohjailemassa keskustelua. Eli on siinä hyvätkin puolensa. Se on sitten ihan itsestä kiinni mihin uskoo ja miten paljon haluaa asioista ottaa selvää.

   Lainaa

  49. Onnekas norppa 14.4.2023 17:28
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Linkkiä tohon ilmalämpöpumppu-videoon?

   Lainaa

  50. Käsittelemätön monni 14.4.2023 17:36
   Tulos: +14 (18 ääntä)
   Bätäng: Ja myös sensuroimaton. Valtamedia ei ole siellä kertomassa mitä sanotaan ja ohjailemassa keskustelua. Eli on siinä hyvätkin puolensa. Se on sitten ihan itsestä kiinni mihin uskoo ja miten paljon haluaa asioista ottaa selvää.
   Youtube on aika pahastikkin sensuroitu.

   Lainaa

  51. Uniikki sohvaperuna 14.4.2023 20:32
   Tulos: +9 (11 ääntä)
   Itseasiassa: Kuulostat ihan yhdeltä tyypiltä, joka halusi mm. hitaasti artikuloiden kertoa mulle, että maailmassa oli ennenkin värit vaikka valokuvat olivat musta-valkoisia.
   Tai mun entiseltä työkaverilta, joka oli kirjoittanut ohjeeksi "press any key". Me sitten heitettiin kulunutta vitsiä, että mitä jos ei löydetä sitä "any keytä". Tämä sitten suomensi ohjeen ja oli tosissaan  selittänyt pomolle, että make ja mirkku sanoivat, etteivät ymmärrä englantia. Pomo myöhemmin myönsi, että oli ollut pokassa pitelemistä.

   Lainaa

  52. Tulos: -2 (24 ääntä)
   Yötön ampiainen: Hmm. Näköjään olet hienosti sisäistänyt uskomuksen, että vain huoliteltu nainen voi olla upea.  Ja kummallisissa porukoissa liikut, en tietenkään kokemustasi kiistä mutta enpä ole kuullut eikä omalle kohdalle osunut tuollaista, että meikkaamista tai mekkoon pukeutumista tms niinsanotusti naisellista kritisoitaisiin. Yhtään kenenkään toimesta. Toiseen suuntaan on kyllä kokemusta.
     Toisesta suunnasta on todellakin kaikki kokemus. Lapsena puettiin itkien mekkoon (siniseen, merimiestyyliseen, koska hörhelömpään ei saatu ilman suoraa väkivaltaa -yritystä kyllä oli). Teininä esiinnyin armeijahousuissa ja bändipaidoissa, mutta kun kuitenkin poikaystävän omaaminen kiinnosti, niin ymmärsin mistä kana pissii. Pari ensimmäistä vuotta bilemekoissa tuntui ihan kuin olisi pukeutunut dragiin. 
     No, lopulta menin naimisiin ja sain palata rakkaisiin armeijahousuihin ja bändipaitoihin. Mies ei tykkää pahaa, kunhan muistan mekottautua työpaikan illallisia joihin tuodaan avecit ja muuta sellaista varten, kun vieraiden ihmisten mielipiteillä on väliä. 
     (Ja olen cisnainen, äitikin. Olen todella todella kiitollinen että synnyin naiseksi enkä joudu transpolin sihtiin "todista, että pukeudut ja käyttäydyt oletetun sukupuolesi mukaisesti" koska pahaa pelkään, etten pääsisi läpi. Paitsi jos haluaisin mieheksi tietysti). 

   Lainaa

  53. Apea mandariini 14.4.2023 21:55
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Toj Karin: Häiritsee ihan helvetisti tuossa jonne-tekstissä olevien esimerkkien täydellinen kirjakieli, vaikka ihmiset jotka käyttävät sanaa jonne, eivät 100% varmasti puhu kirjakieltä. Saatika että sana jonne olisi kirjakieltä.
   Kirjakieltä? Tuo "leimanta" ei ainakaan ole edes suomea.

   Lainaa

  54. Piukka poro 14.4.2023 23:47
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   Laura: To be fair, YouTubeen on aina pystynyt kuka tahansa kuvaamaan ja editoimaan sisältöä, se on koko sivuston idea. (nykyään sieltä itse asiassa herkemmin poistetaan ja sensuroidaan sisältöä, ja kaiken maailman algoritmit nostavat tunnetumpien tilien videoita pienempien ohi.)
   Niin, nykyään kun on tommonen Youtube ja muita tuubeja. Vaan eipä ollut 90-luvulla, 80-luvulla eikä 70-luvullakaan. Se on se "ennen". Historiaa on myös ennen vuotta 2000.

   Lainaa

  55. Sinivihreä maahinen 15.4.2023 0:21
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Ikävystynyt jänis: Minua on pari kertaa autettu kaupassa, kun kysyin tuotteen sijaintia ja joskus olen kysellyt infopisteestä kadottamaani tavaraa. Myös kaverit tai sukulaiset saattaa jeesata.
   Onko tästä YouTube-videota? Muuten en usko

   Lainaa

  56. Rampa matelija 15.4.2023 7:57
   Tulos: -16 (16 ääntä)
   Nuutunut kivi: Jos lapsi saa sukupuoleen sopivia lahjoja hänestä tulee, mikä? Raavas oikeantyön raataja?
   Varmaankin mieleltään sairas. 
   Antakaa lasten pissavehkeiden jo olla rauhassa 😳

   Lainaa

  57. Lakattu vadelma 15.4.2023 9:36
   Tulos: +19 (23 ääntä)
   Jussi Pattitussi: Mun suosikki on se, kun kysyt, vaikkapa työpaikan Whatsapp-ryhmässä että tietääkö joku, missä/milloin/miten... Ensimmäinen vastaus on usein "Mä en ainakaan tiedä." Okei, kiitos panoksestasi.
   Tähän voi auttaa se, että jätät lauseen alun pois ja kysyt pelkän kysymyksen. Työskentelen itse lapsiryhmien kanssa, ja jos kysyn "kuka tietää mikä on meteoriitti", lapset miettivät kuka tietää eikä mikä on meteoriitti. Aikuisetkin toisinaan ajattelevat näin ja keskittyvät siihen tietävätkö he ("no minä en ainakaan tiedä!") ja sivuuttavat itse kysymyksen.

   Lainaa

  58. Tinkimätön hanhi 15.4.2023 13:08
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Toj Karin: Häiritsee ihan helvetisti tuossa jonne-tekstissä olevien esimerkkien täydellinen kirjakieli, vaikka ihmiset jotka käyttävät sanaa jonne, eivät 100% varmasti puhu kirjakieltä. Saatika että sana jonne olisi kirjakieltä.
   ”yläasteelainen” 🙄

   Lainaa

  59. Sukkela kirsikka 15.4.2023 18:54
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Bätäng: Ja myös sensuroimaton.
   LOLZIS

   Lainaa

  60. Oikeustajuton maksamato 15.4.2023 18:55
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   Rampa matelija: Varmaankin mieleltään sairas. Antakaa lasten pissavehkeiden jo olla rauhassa 😳
   Miksi olet kiinnostunut lasten pissavehkeistä? Oletko pedo?

   Lainaa

  61. Tulos: +8 (12 ääntä)
   Piukka poro: Niin, nykyään kun on tommonen Youtube ja muita tuubeja. Vaan eipä ollut 90-luvulla, 80-luvulla eikä 70-luvullakaan. Se on se "ennen". Historiaa on myös ennen vuotta 2000.
   Tiedän. Mutta ehkä meidän ennen 2000-lukua syntyneiden pitäis jo lakata puhumasta somesta uutena ilmiönä, kun se on ollut kaikkien käytössä jo pari vuosikymmentä.

   Lainaa

  62. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Metsätön stalkkeri: Kyllä lapsista tulee aikamoisia kermap.rseitä jos ei saa enää edes ostaa sukupuoleen sopivia lahjoja. Ei kunnon pojat leiki milään pinkeillä nukeilla tai ajele jollakin tyttöjen polkupyörillä.
   Tai pahempaa, Vaasalaisia homep.rseitä? Ja miten perseet ja kermat niissä liittyy siihen mistä skidi tykkää? No itsehän teen Saksalaista kalakeittoa Norjalaisella lohella Es:llä ryyditettynä. Ja miksi kukaan ei vielä ulise vegaaneista ja/tai rajakeista? Voihan kauramaitoap.rse!

   Lainaa

  63. Putketon Pihti 17.4.2023 13:21
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   "Jonnet ei muista Nokialaista Keksintöä suomalaista, joka rajat ylitti Jonnet ei muista Sepulturaa Kun kaksi Cavaleraa siinä tykitti"

   Lainaa

  64. Suomalainen 18.4.2023 16:11
   Tulos: -4 (4 ääntä)
   Todella outo tuo "yläasteelaispoika". Olen törmännyt vastaavaan vaikka kuinka monta kertaa. Mikä He***tti on yläastee?

   Lainaa

  65. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Välttämätön albatrossi: Uusissa asunnoissa voisi jääkaapit asentaa seinään, jotta puskisivat lämmön suoraan ulos niin saisimme globaalin kylmenemisen pysäytettyä.
   mikä globaalisen kylmenemisen kun lämpötila nousee ilmastomuutoksen vuoksia ja jäätiköt sulaa  ja koko turku hukkuu???

   Lainaa

  66. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Uniikki sohvaperuna: Tai mun entiseltä työkaverilta, joka oli kirjoittanut ohjeeksi "press any key". Me sitten heitettiin kulunutta vitsiä, että mitä jos ei löydetä sitä "any keytä". Tämä sitten suomensi ohjeen ja oli tosissaan  selittänyt pomolle, että make ja mirkku sanoivat, etteivät ymmärrä englantia. Pomo myöhemmin myönsi, että oli ollut pokassa pitelemistä.
   Itse olisi kysynyt "voiko painaa avaruusbaaria"

   Lainaa

  67. Tulos: +1 (1 ääni)
   Tero: No on tuossa kuitenkin se pointti, että kun kysymys on esitetty suht pienelle joukolle (vaikka 15 hlö), niin eipähän tarvitse kysyjän miettiä että tietävätköhän Keijo ja Riitta vastausta kun eivät ole mitään sanoneet. Ilmoittamalla että eivät tiedä, Keijo ja Riitta säästävät kysyjän aikaa. Jossain 5000 ihmisen facebook-ryhmässä tilanne on tietenkin eri.
   sähköposti kyselyt kaikille on vielä ikävämpiä koska jotku kuitenkin vastaa kaikille eli replyall.   Siinä on ongelmana se että jos kyselystä aiheutuu  keskustelua  niin työaikaa kuluu noiden sähköpostin lukemiseen/poistamiseen/vastaamiseen kaikilla, kiinnosti tai ei.

   Lainaa

  68. Elinkelpoinen kala 19.4.2023 17:56
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Liikahteleva kala: Se mikä on netissä, on aina totta - Abraham Lincoln
   Internetissä sitaatin vieressä oleva naamakuva osoittaa sitaatin aitouden. -Winston Churchill (ja tähän naama).

   Lainaa

  69. Jääkylmä sarvikuono 19.4.2023 17:57
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   häh: sähköposti kyselyt kaikille on vielä ikävämpiä koska jotku kuitenkin vastaa kaikille eli replyall.   Siinä on ongelmana se että jos kyselystä aiheutuu  keskustelua  niin työaikaa kuluu noiden sähköpostin lukemiseen/poistamiseen/vastaamiseen kaikilla, kiinnosti tai ei.
   Näihin pitää muistaa vastata replyall "älkää lähettäkö näitä minulle".

   Lainaa

  70. Itkevä kana 21.4.2023 16:48
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Maalaileva kuguaari: Mulla on autossa levysoitin, se pomppii aika paljon ja levyn vaihtaminen myös hankalaa. Voisiko joku auttaa tässä tai jossain muussa asiassa?
   Olen vegaani.

   Lainaa

  71. Letittämätön kyyhky 23.4.2023 22:29
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Kivi:   Toisesta suunnasta on todellakin kaikki kokemus. Lapsena puettiin itkien mekkoon (siniseen, merimiestyyliseen, koska hörhelömpään ei saatu ilman suoraa väkivaltaa -yritystä kyllä oli). Teininä esiinnyin armeijahousuissa ja bändipaidoissa, mutta kun kuitenkin poikaystävän omaaminen kiinnosti, niin ymmärsin mistä [...]
   Mitä ihmettä... Kyllä minä olen ainakin ollut teinistä asti useamman kerran miehen kanssa suhteessa (lapsiakin siunaantunut), vaikka olen aina pukeutunut ennemmin niihin bändipaitoihin ja armeijahousuihin. Laittautujakaan en ole, ja juhliinkin puen ennemmin siistin paidan ja farkut/suorat housut. Eipä ole koskaan ollut kumppaneille tai työpaikkojen juhlissa ongelma. Miksi ihmeessä lähtisin muuttamaan itseäni, jotta saisin miehen? Kyllä miehelle pitää kelvata sellaisena kun on, ja todella moni mies tykkää kun on rennosti tai rokisti pukeutuvat nainen, ei tarvitse itsekään silloin stressata kauluspaitojen jne kanssa. Pahempi se mielestäni on, että annetaan eka vääränlainen kuva itsestä, ja sitten kun mies "nalkissa", niin uskalletaan olla omanlaisia myös tyylin suhteen. Sitten nämä naisellisesti pukeutuvia naisia arvostavat miehet valittelevat, miten naiset lopettaa laittautumisen heti kun suhde vakavoituu tai mennään naimisiin. Olkaa siis rehdisti naiset mitä olette! Jos ei tietylle miehelle kelpaa, niin se mies ei ole juuri sinua varten.

   Lainaa

  72. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Korkiton bataatti: Miksi teet pojastasi väkisin homoa?
     Homo, hetero, ihan sama. Mutta miksi äitisi teki sinusta trollin?

   Lainaa

  73. Moukkamainen banaani 25.4.2023 5:09
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Jamppa: Joo se lämpöpumpun imemä lämpö kyllä vuotaa takas ulkoilmaan pikkuhiljaa, muutenhan talo lämpiää lämpenemistään koko ajan
   Eli sitten tulee kesä :)

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: asiakaspalvelu, bolt, ei liity aiheeseen, jonne, jonnet, kuvakaappaus, kylmä, lämpöilmapumput, talvi, totta, youtube

 • Uusimmat

 • Kategoriat