Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Automaailma, osa 17

Järvenpäässä autotkin korjautuvat itsestään.
Automaailma, osa 17

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 34 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Vehmas pelikaani 11.4.2023 0:13
   Tulos: +421 (425 ääntä)
   Ah kerrankin tuollainen parkkipaikka missä joku on mahtunut tekemään tuon taakse ajon. Liian usein parkkipaikat on niin ahtaita ettei sinne mahdu jättämään omaa autoaan paikan vieneen taakse.

   Lainaa

  2. Tornipöllö 11.4.2023 0:20
   Tulos: +335 (347 ääntä)
   On kyllä niin luotettavan näköinen kissa ettei pari perintäkirjettä haittaa.

   Lainaa

  3. Rahanahne kuormaeläin 11.4.2023 0:29
   Tulos: +137 (141 ääntä)
   Toiset miehet on näppäriä, hoitaa ne asiat mitä itte ei ehdi.

   Lainaa

  4. Näköjään herukka 11.4.2023 1:14
   Tulos: +310 (350 ääntä)
   Rikun chilli vastaus on instant green flag.

   Lainaa

  5. Moitteeton henkilö 11.4.2023 2:17
   Tulos: +243 (269 ääntä)
   Oon pari kertaa tukkinut tien samanlaisessa tilanteessa. Sitä on hauska katella ikkunasta, kun ääliö panikoi mikä nyt avuksi. Suosittelen.

   Lainaa

  6. Kilpikonna 11.4.2023 6:39
   Tulos: +332 (380 ääntä)
   Moitteeton henkilö: Oon pari kertaa tukkinut tien samanlaisessa tilanteessa. Sitä on hauska katella ikkunasta, kun ääliö panikoi mikä nyt avuksi. Suosittelen.
   Ymmärrän tämän ja todellakin on mielestäni ok, jos joku välinpitämättömyyttään parkkeerannut toisen paikalle. Näissä tilanteissa on kuitenkin hyvä muistaa, että joskus saattaa olla kyse vaan erehdyksestä ja aidosta vahingosta eikä pahantahtoisuudesta.
   Olin itse vaimoni kanssa isäni muuttoapuna. Isä kehotti meitä parkkeeraamaan auton uuden taloyhtiön autopaikalle 21 ja näin toimimme. Otimme kassit takapenkiltä ja veimme ne asuntoon. Oli tarkoitus sen jälkeen tyhjentää tavaratila tavaroista. Viivyimme n 10 minuuttia isän asunnolla, ja kun tulimme takaisin, oli automme taakse ajettu toinen auto juuri kuten tämän sivun esimerkeissä kuvattu. Kävikin ilmi, että isäni oli muistanut paikan numeron väärin (oli 23) ja näin ollen olimme todellakin väärällä paikalla, mutta vailla mitään pahaa tarkoitusta.
   Meillekin oli jätetty v*ttuileva lappu tuulilasiin, ja kun soitimme, ei henkilö toisessa päässä ollenkaan uskonut meitä, kettuili edelleen vain. Suostui viimein siirtämään autonsa ja isä hänen naapurinaan selvitti asiaa hänen kanssaan. Kun sitten paikan omistaja viimein alkoi uskoa tarinaamme, näytti hän hieman nololta kaikesta v*ttuilustaan.
   Eli taas hyvänä muistutuksena että pidetään mieli avoimena. Ei kaikki ole kusipäitä, ainakaan tarkoituksella:) Terveisiä Kangasalle!

   Lainaa

  7. Laiton gerbiili 11.4.2023 8:12
   Tulos: +270 (272 ääntä)
   Kilpikonna: Ymmärrän tämän ja todellakin on mielestäni ok, jos joku välinpitämättömyyttään parkkeerannut toisen paikalle. Näissä tilanteissa on kuitenkin hyvä muistaa, että joskus saattaa olla kyse vaan erehdyksestä ja aidosta vahingosta eikä pahantahtoisuudesta. Olin itse vaimoni kanssa isäni muuttoapuna. Isä kehotti meitä [...]
   Muutimme uuteen taloon ja isännöitsijä antoi parkkiruudun numeron. Joku parkkeerasi auton ruudun taakse. Selvisi että asukas luulin parkkiruudun kuuluvan automaattisesti asuntoon ja oli pysäköinyt ilmaiseksi vuosia.

   Lainaa

  8. Tulos: +295 (305 ääntä)
   Laiton gerbiili: Muutimme uuteen taloon ja isännöitsijä antoi parkkiruudun numeron. Joku parkkeerasi auton ruudun taakse. Selvisi että asukas luulin parkkiruudun kuuluvan automaattisesti asuntoon ja oli pysäköinyt ilmaiseksi vuosia.
   Minulla oli kerran outo naapuri. Rakennusvaiheessa oltiin pysäköity asunnon numeroa vastaavaan ruutuun mutta sähkötolppien asentamisen yhteydessä viisas isännöitsijä oli jakanut paikat uudelleen. En ollut siitä tietoinen joten jatkoin pysäköintiä samaan ruutuun mihin aiemminkin. Mutta sen ruudun omistaja ei kiukutellut eikä pysäköinyt autoa mun auton eteen vaan soitti ovikelloa ja kertoi ihan asiallisesti käytännön muuttuneen ja että kannattaa ottaa yhteys isännöitsijään niin saan uuden paikan ja avaimen sähkötolppaan. Luulen että se naapuri oli juuri muuttanut jostain maalta.

   Lainaa

  9. Tulos: +113 (175 ääntä)
   Tylsimys: Minulla oli kerran outo naapuri. Rakennusvaiheessa oltiin pysäköity asunnon numeroa vastaavaan ruutuun mutta sähkötolppien asentamisen yhteydessä viisas isännöitsijä oli jakanut paikat uudelleen. En ollut siitä tietoinen joten jatkoin pysäköintiä samaan ruutuun mihin aiemminkin. Mutta sen ruudun omistaja ei [...]
   Joo, kuulostaa ihan joltain peräkylän juntilta kun tulee ystävällisesti selvittämään  asiaa. Kai näytit sille kaapin paikan ja vittuilit vastaukseksi?

   Lainaa

  10. Mietteliäs kani 11.4.2023 9:21
   Tulos: +195 (199 ääntä)
   Minulle kävi kerran niin että rupesin saamaan lappuja tuulilasiin kun olin pysäköinyt omalle, maksetulle paikalleni. "Senkin k...ä, hanki oma parkkipaikka". En tiennyt lappujen laittajaa, joten en voinut ottaa yhteyttä. Laitoin sitten lapun omaan tuulilasiini että tämä on kyllä minun oma paikkani. Sitten lappujen tulo lakkasi.

   Lainaa

  11. Välkky haltija 11.4.2023 9:46
   Tulos: -57 (85 ääntä)
   Kanssaautoilijoiden koulutus on ilomme. Eipä silti, teen sitä itsekin. Erityisesti jos joku koettaa vaihtaa kaistaa eteeni ilman villkua, silloin laitan välin edestäni kiinni vaikka peltivaurion uhalla. Vilkun käyttäjät päästän ilomielin eteeni.

   Lainaa

  12. Sävyisä taikuri 11.4.2023 9:56
   Tulos: +32 (40 ääntä)
   Välkky haltija: Kanssaautoilijoiden koulutus on ilomme. Eipä silti, teen sitä itsekin. Erityisesti jos joku koettaa vaihtaa kaistaa eteeni ilman villkua, silloin laitan välin edestäni kiinni vaikka peltivaurion uhalla. Vilkun käyttäjät päästän ilomielin eteeni.
   Mua ärsyttää ihan helv... liikkeiden parkkipaikat, joissa on SELVÄSTI väli eli ajoväylä reunimmaisen parkkiruudun ja korotetun jalkakäytävän/kevyen liikenteen väylän välissä. JA SILTI IHMISET V**** KÄYTTÄÄ SITÄ PARKKIRUUTUNA KUN EI JAKSA KÄVELLÄ 10M PIDEMPÄÄN SIELTÄ SEURAVASTA RIVISTÄ. Tästä siis aiheutuu se, että joudut kiertämään kadun kautta takaisin parkkiselle, jos ei ollutkaan paikkaa. AI ETTÄ jos ois heippalappuja mitä jättää. Ehkä niitä vois tulostaa jemmaan autoon niin saa jättää tarvittaessa. Tai elmukelmua mitä kiertää auton ympärille.

   Lainaa

  13. Kiillotettu tonttu 11.4.2023 10:02
   Tulos: +112 (118 ääntä)
   Kilpikonna: Ymmärrän tämän ja todellakin on mielestäni ok, jos joku välinpitämättömyyttään parkkeerannut toisen paikalle. Näissä tilanteissa on kuitenkin hyvä muistaa, että joskus saattaa olla kyse vaan erehdyksestä ja aidosta vahingosta eikä pahantahtoisuudesta. Olin itse vaimoni kanssa isäni muuttoapuna. Isä kehotti meitä [...]
   Itsellä kävi vähän samoin, parkkeerasin autoni vuokranantajan ilmoittamaan ruutuun. 
   Illalla sain sitten soittoa, että auto on toisen ruudussa. Pahoittelin asiaa, kerroin että olin saanut väärät tiedot omasta ruudustani. Auto oli yön tienvarsiparkissa ja seuraavana päivänä otin isännöintiin itse yhteyttä ja selvitin mikä ruutu asuntoon oikeasti kuului. 
   Pois muuttaessa ilmoitin vuokranantajalle oikean ruudun, jotta seuraaville asukkaille ei tulisi samaa ongelmaa. 

   Lainaa

  14. Sumea varis 11.4.2023 11:01
   Tulos: +92 (102 ääntä)
   Ai että joskus v-itutti, kun meillä oli parkkihallissa niin lumo-asuntojen parkkipaikkoja & meidän asumisoikeusyhtiö parkkipaikkoja. Sen lisäksi Lumo-asunnoilla oli oma parkkihallinsa. No eräänä aamuna, olin jo valmiiksi vähän myöhässä lähdössä töihin, niin joku oli parkkeeranut autonsa kuvan osoittamalla tavalla autoni taakse, etten pääse pois ja jättänyt lapun että jos haluat siirrettävän autosi niin soita tähän numeroon, että tämä paikka on heidän, vähän vielä ylimielisesti ja vittuilevasti kirjoitettu. No, koska olin valmiiksi aikataulupaineessa, meinasin revetä henkseleistäni, tämä parkkipaikka oli siis ollut minun jo kaksi vuotta, enkä usko että sitä olisi irtisanottu/muutettu minulle ilmoittamatta. Lisäksi parkkipaikalla oli esim. pyöräteline, joten olisi voinut päätellä että se on jollain käytössä, ilman minun autoanikin. Noh, soitin tuohtuneena tälle lapun kirjoittelijalla et tuuppa ja vähän äkkii siirtää toi koslas tosta helvettiin, että minä olen maksanut tästä paikasta jo kaksi vuotta ja maksan edelleen, että etkö yhtään kyseenalaistanut että sinulle on annettu väärä paikka kenties, jos siinä on jo auto ja kamoja valmiiksi? Vaan oletus oli että se valmiiksi ruudussa oleva auto ja ylimääräinen sälä paikalla on kaikki siinä huvikseen? Parkkihalliin ei siis pääse ilman sellaista ovinappia. Ilmeisesti meuhkasin sen verran, että lapun jättänyt tyttö ei uskaltanut edes itse tulla siirtämään autoa, vaan hänen poikaystävä tuli häntä koipien välissä anteeksi pyydellen. Olin jo itsekin vähän rauhoittunut, joten kysyin että missä heille sanottiin, että tämä on heidän paikkaa ja hän vastasi että huoltoyhtiö näin sanoi. Vielä ihmettelin, että eikö käynyt mielessä että ehkä huoltoyhtiö on mokannut jotain, jos paikalla on jo auto? Sanoin, myös että kannattaa lukea ne huoltoyhtiö laittamat ohjeet kunnolla, koska samalla ovinapilla pääsee myös toiseen parkkihalliin, missä on luultavasti myös samalla numerolla oleva parkkipaikka. Näillä parkkihalleilla oli siis ihan eri "käyntiosoite". No hän siirsi autonsa ja minä pääsin töihin ja kaikki hyvin ja ilmeisimmin vika oli heidän sisälukutaidossa. Mutta koska oli Lumon vuokra-asunnoista kyse, oli vaihtuvuus ilmeisimmin suurta, koska varmaan puoli vuotta tästä oli taas joku väittämässä että olen hänen paikallaan. Noh, tällä kertaa otin asian rauhallisesti, soitin että täällä on toinenkin parkkihalli, kannattaa käydä katsomassa sieltä ja annoin ajo-ohjeetkin. Mutta hän vaan intti ja intti että siirrä autosi, hän maksaa siitä. Pyysin vielä huoltoyhtiöstä todistuksen että paikka on kuin onkin minun, mutta ei uskonut. Sitten soitin lumolle asiasta, että voisitteko laatia niin perkeleen hyvät ohjeet että kerralla menisi nappiin, yksi kerta menisi erehdyksestä, mutta toinen kertoo jo huonoista ohjeista heidän taholtaan. He vaan voivottelivat, enkä tiedä tapahtuiko kehitystä asiassa, sillä muutin pois noin vusoi myöhemmin. Pyysin myös meidän huoltoyhtiöitä laittamaan jotkut laput, jotta helpommin tajuaisi ettei tietyt paikat olleet Lumon, mutta ilmeisesti se oli liian "vaikeaa". Summa summarun, otin opiksi ettei kannata heti repiä henkseleitä, vaikka kuinka vituttaisi, mutta muut voisi ottaa opiksi ettei parkeeraa toisten taakse autollaan ellei ole 500% prosenttisen varma että paikka on sinun ja silloinkin tarkkaan harkiten.

   Lainaa

  15. Silmäätekevä laama 11.4.2023 12:27
   Tulos: -16 (40 ääntä)
   Rahanahne kuormaeläin: Toiset miehet on näppäriä, hoitaa ne asiat mitä itte ei ehdi.
   Hoiteleepa hyvinkin, vaimonkin ;-)

   Lainaa

  16. Tulos: +72 (84 ääntä)
   Toj Karin: Joo, kuulostaa ihan joltain peräkylän juntilta kun tulee ystävällisesti selvittämään  asiaa. Kai näytit sille kaapin paikan ja vittuilit vastaukseksi?
     Taisi kuitenkin olla sarkasmi kyseessä?
     
     Asian vierestä, itselleni on käynyt niin, että joku nyysi pyykkivuoroni. Ihmettelin siinä pyykit lattialla, kun nyysijä saapui, ja kiihtyi samantien siitä, että hänen pyykkivuoronsa on viety!!! Se on 13. päivä kello 16, miten minä kehtaan, tosiaankin heitän varkaan pyykit lattialle, blaadiblaa! Varmaan onkin vuoro, näytin sitten puhelimestani, että paha vain, että nyt on 14. päivä. 
     Jostain luin, että "you should keep your words sweet, you may have to eat them". Olin itsekin nuorena aika kärkäs suuttumaan, mutta opin olemaan, kun tarpeeksi monta kertaa kävi ilmi, että virheen tekijä olinkin minä. Ei suinkaan aina, tai edes usein, mutta tarpeeksi usein, ettei kannata lähtemään nolaamaan itseään vetämällä heti kierroksia.

   Lainaa

  17. Nuutunut kivi 11.4.2023 18:22
   Tulos: -15 (37 ääntä)
   Janican paikalle parkkeerattu auto näyttää olleen paikallaan jo hyvän tovin. Talvisäilössä? Toisekseen, eikö Janica aio käydä missään omalla autolla?

   Lainaa

  18. Moitteeton henkilö 11.4.2023 21:17
   Tulos: +47 (51 ääntä)
   Nuutunut kivi: Janican paikalle parkkeerattu auto näyttää olleen paikallaan jo hyvän tovin. Talvisäilössä? Toisekseen, eikö Janica aio käydä missään omalla autolla?
   "Sillä aikaa kun olimme lomalla"

   Lainaa

  19. Ikkunasta kurkisteleva paprika 12.4.2023 0:21
   Tulos: +35 (45 ääntä)
   Kun tuo aloituksen pysäköijä noin kysyy niin vastaan että ei saa (pysäköidä niin että muiden lähtö pois parkkipaikalta estyy). Avauksen tekijä on se joka poliisilta sakon saa jos ehkäkin sitten väärään ruutuun pysäköinyt kotteroaan haluaisi siirtää. Jos joku on saanut talo- tai huoltoyhtiöltä väärää tietoa omasta pysäköintiruudustaan, on se selviteltävä sitten talo- tai huoltoyhtiön kanssa, auton blokkaaminen omallaan on omiaan kiristämään naapurivälejä. Vahinkoja voi sattua kenelle vain.

   Lainaa

  20. jukkapalmu 12.4.2023 1:41
   Tulos: -20 (28 ääntä)
   Janika seellä on idiootti. Ja luulee olevansa nokkela kun oikeen flexaa sillä netissä.

   Lainaa

  21. Sakea kesyhanhi 12.4.2023 5:28
   Tulos: +27 (33 ääntä)
   Ikkunasta kurkisteleva paprika: Kun tuo aloituksen pysäköijä noin kysyy niin vastaan että ei saa (pysäköidä niin että muiden lähtö pois parkkipaikalta estyy). Avauksen tekijä on se joka poliisilta sakon saa jos ehkäkin sitten väärään ruutuun pysäköinyt kotteroaan haluaisi siirtää. Jos joku on saanut talo- tai [...]
   Tulin vain tarkistamaan että joku on tämän jo laittanut.
   Useampi kommentoijakin saisi tämän lukea.

   Lainaa

  22. Tulos: +44 (48 ääntä)
   Tornipöllö: On kyllä niin luotettavan näköinen kissa ettei pari perintäkirjettä haittaa.
   Tuo kissa on sen näköinen että taitaa itse tehdä perintää.

   Lainaa

  23. Ruosteinen perseapina 12.4.2023 10:50
   Tulos: +55 (59 ääntä)
   Kannattaa varmistaa selustansa ja olla varma siitä että paikka on oma. Olin kerran tulossa Joensuusta festariviikonlopun jälkeen Helsinkiin ja ostin lipun seuraavaan junaan joka oli niin täynnä ettei tilaa ollut kuin kalliimmassa extra-luokassa. Seuraavaa olisi saanut odotella tuntikausia joten purin hammasta ja ostin sen kalliimman lipun. Extra-luokka oli melko täynnä ja joku pukumies tuli tärkeänä kertomaan minun istuvan hänen paikallaan, pyysin näyttämään lippunsa ja näytin omani joka oli juuri kyseiselle paikalle. Hänen lippunsa oli eri vaunussa ja halvemmassa luokassa, joten tärkeilevä pukumies joutui myöntämään tappionsa festareilta haisevalle hupparijätkälle. Siitäpä sai.

   Lainaa

  24. Möyheä kultakala 12.4.2023 18:06
   Tulos: +30 (36 ääntä)
   Mulle tulee noista auton blokkausjutuista vaan paha mieli, vahinkoja sattuu niin kiva että joku on heti nolaamassa ja haukkumassa kyrväksi. Kun muutin vuokralle, mun asunnon numero oli 4 ja vuokraisäntä sanoi, että autopaikan numero on sama. Heti ekana yönä, kun autoni oli siinä omakseni luulemallani paikalla, oli tuulilasiin ilmestynyt todella tulenkatkuinen, solvaava ja uhkaileva viesti. No soitin isännöitsijälle ja selvisi, että autopaikkani numero olikin 23. Olisi asia selvinnyt vähän kohteliaammallakin puheella, mutta lapun jättänyt henkilö teki ainakin lähtemättömän vaikutuksen uuteen naapuriin. Nykyisessä talossa joku on pari kertaa jättänyt meille tuulilasiin lapun, että hommatkaa oma autopaikka. Paha vaan, että automme on sillä meidän omalla maksetulla autopaikalla. Kyseinen paikka on joskus aikaisemmin ollut vieraspaikka, ja ilmeisesti joku luulee että on edelleen. Emme tiedä kuka lappuja on jättänyt, ja ketä häiritsee noin kovasti jos pysäköisimme vieraspaikalla, joten emme ole päässeet korjaamaan luuloa.

   Lainaa

  25. Tukkajumala riikinkukko 12.4.2023 19:19
   Tulos: +25 (27 ääntä)
   Minä oon myös kerran jäänyt autoni kanssa mottiin naapurin toimesta rehellisen vahingon vuoksi. Olin ensimmäistä kertaa yötä uuden poikaystävän luona ja sain luvan ajaa autoni hänen autopaikalleen. Paikat oli merkitty vähän epäselvästi ja jätinkin autoni vahingossa viereiseen ruutuun minulle neuvotusta. En tajunnut mokaani ennen seuraavaa aamua, kun aamuviiden aikaan lampsin parkkipaikalle ja totesin, että naapurin prätkä on miltei autoni takapuskurissa kiinni ja tuulilasissani on tulikivenkatkuinen lappu. Lappuun oli jätetty puhelinnumero, johon yritin tuloksetta soittaa pari kertaa. Asunnon numeroa lapussa ei ollut, joten ainoaksi vaihtoehdokseni jäi kirjoittaa vastauslappu pahoittelen virhettäni ja aamuöistä soitteluani, mutta töihin oli pakko päästä. Kirjasin vastauslappuun myös omat yhteystietoni. Jätin lapun prätkän kojelautaan ja aloitin Austin Powers -tyylisen auton ruudusta ulos nitkuttamisen. Onneksi poikaystävän viereinen paikka oli tyhjänä, joten sentti kerrallaan auto kääntyi tarpeeksi, että sain sen peruutettua ulos motista ilman peltivaurioita. Vieläkin vähän harmittaa, että tämä tapahtui aikana ennen älypuhelimia, sillä olen edelleen aika ylpeä ajosuorituksestani. Olisi ollut hienoa saada tapahtumasta jotain todistusaineistoa, sillä alkuun näytti siltä, ettei auto tule ruudusta ulos ilman nostokurkea. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Kerkesin töihin, eikä naapurin prätkäjätkästä ikinä kuulunut mitään. Vieläkin olen pahoillani, että varmasti herätin hänet aamuyöstä soitoillani, mutta toivon naapurin oppineen, että kaikki meistä eivät toimi typerästi ilkeyttään.

   Lainaa

  26. Tulos: +5 (19 ääntä)
   Kivi:   Taisi kuitenkin olla sarkasmi kyseessä?    Asian vierestä, itselleni on käynyt niin, että joku nyysi pyykkivuoroni. Ihmettelin siinä pyykit lattialla, kun nyysijä saapui, ja kiihtyi samantien siitä, että hänen pyykkivuoronsa on viety!!! Se on 13. päivä kello 16, miten minä kehtaan, tosiaankin heitän varkaan pyykit [...]
   Onko olemassa joku sääntö että sarkastista vitsiä ei saa jatkaa toisella sarkastisella vitsillä? Ei nyt tule mieleen muutakaan miksi siit ämainitset.

   Lainaa

  27. Ikkunasta kurkisteleva paprika 13.4.2023 2:16
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Ruosteinen perseapina: Kannattaa varmistaa selustansa ja olla varma siitä että paikka on oma. Olin kerran tulossa Joensuusta festariviikonlopun jälkeen Helsinkiin ja ostin lipun seuraavaan junaan joka oli niin täynnä ettei tilaa ollut kuin kalliimmassa extra-luokassa. Seuraavaa olisi saanut odotella tuntikausia [...]
   Nyt mennäänkin jo vähän alkuperäisen aiheen sivuun, mutta mulla on samantapaisia kokemuksia. Tosin junan ravintolavaunun yläkerran erikseen maksettavista paikoista. Tapana on ostaa juurikin sinne yläkertaan oma paikka jos sesonkijunalla olen menossa johonkin suuntaan. Joka kerta on saanut rautalangasta vääntää paikallani jo istuvalle että ne on numeroituja ja varattuja paikkoja.

   Lainaa

  28. Hameeseen pukeutuva metso 13.4.2023 7:54
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   Meillä naapuri pysäköi välillä vahingossa meidän ruutuun, jolloin ajan hänen ruutuunsa. Väärin parkeeraus ei ole mikään ongelma koska seuraavana päivänä ongelma korjaantuu itsestään ja sama sähkötolppa käytössä molemmissa ruuduissa.

   Lainaa

  29. Tulos: -9 (21 ääntä)
   Aloittaja tekee ihan oikein blokatessaan ruudun. Asuin opiskeluaikana Joensuussa eräässä taloyhtiössä, joka oli hyvin lähellä Ilosaarirockin festarialuetta. Koska kävin opiskelujen ohella vuorotöissä, lähes poikkeuksetta joku ajoi autonsa minun maksamalleni paikalle. Kun katsoi rekisterinumerolla auton tiedot, huomasi sen tulleen toiselta puolen Suomea eli lähes varma festarivieras. Jos soitti tyypille, mikäli numeron löysi, hän oli lähes aina ympäripäessään, eikä siirtänyt. Siispä otin tavakseni aina irrottaa pultit auton renkeista, mutta en sentään nakellut niitä minnekään, vaan jätin renkaan viereen. Oppipahan pysäköimään!

   Lainaa

  30. Poistuva pupu 14.4.2023 23:38
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Totisesti olen kiitollinen mun naapurille tai hänen vierailevalle lapselleen siitä, ettei he tehnyt tuota loukkua parkkipaikalla tänään. Me kun hankittiin auto viime vuonna, niin tottahan me sit maksullinen autopaikkakin sille hommattiin ja siihen ollaan siitä alkaen siihen pysäköity. Ilman ongelmia. Tänään naapuri sit kävi sanomassa, että oon pysäköiny hänen ruutuunsa ja sanoin: "Että koitin kyllä tarkkaan kattoa, että omaan ruutuun pysäköin." Olin jo valmiina lähös tarkastamaan tilanteen, kun hän kertoi paikkansa numeron ja siinä sit totesin, että kyseinen paikka on ollut meillä siitä alkaen kun auto hankittiin. Ja onneksi se samainen tieto näkyy kun avaa taloyhtiön asukassivut ni sieltä löytää kätsysti oman autopaikankin numeron ja näytin sen sieltä hänelle. Puhui siitä, että punasen auton vieressä on hänen paikkansa ja olen pannut merkille, että kyseisen punaisen auton vieressä on tosiaan kummallakin puolella tyhjä ruutu. Että tiedä sitten muistaako hän autopaikkansa numeron väärin vai, onko hänelle todella annettu väärä numero. Ilmeisesti hän on maksullisen autopaikan hankkinut vasta nyt lähipäivinä, koska vasta tänään hän on havainnut että auto on pysäköity kyseiseen ruutuun. Mietin vaan, että koko tön ajan mitä me on tässä asuttu, hänen lapsensa (jota varten maksullinen parkkiruutu on ilmeisesti otettu), on aina täällä käydessään parkkeerannut kohtaan missä on pysäköinti kielletty. Tilanteesta tekee kummallisen, että tän ois pitänyt peruuttaa autoaan vaan huimat 3 metriä, niin ois ollu sallitussa kohtaa pysäköity. Kehoitin kuitenkin ottamaan taloyhtiöön yhteyttä, että asia selviää ja hän saa vapaan ruudun. Et niitä sekaannuksia voi tosiaan tapahtua ja nuo tuommoiset "kostot" ei todellakaan ol mitään hauskoja, varsinkaan jos koston kohde ei ole edes toiminut väärin. Ekassa mokassakin on voinut käydä inhimillinen moka, että toinen osapuoli on vahingossa saanut saman autopaikan ja pysäköinyt siihen siis luvan kanssa.

   Lainaa

  31. Lakattu vadelma 15.4.2023 9:50
   Tulos: +9 (11 ääntä)
   Kaverini muutti uuteen kotiin ja hankki autopaikan. Yrittäessään pysäköidä autoaan hän huomasi, että viereisen paikan hallitsija oli ajanut valtavan autonsa puoliksi hänen paikalleen. Kaverini laittoi lapun ikkunaan, ja meni seuraavana päivänä tarkastelemaan tilannetta. Lappu oli revitty kappaleiksi ja auto oli edelleen paikallaan kahdessa ruudussa. Kaverini ei ole riitaahaastava luonne joten otti puhelimen käteen ja soitti huoltoyhtiöön kysyäkseen asiasta. Kävi ilmi, että samassa katuosoitteessa on kaksi pysäköintialuetta (toinen sivummassa), jotka on numeroitu ihan samalla lailla keskenään mutta niitä ei ole erotettu toisistaan mitenkään. Mistä sellainen olisi pitänyt keksiä? Ja jos joku jäi miettimään, miksi naapurin auto oli kahdessa ruudussa, syy oli se, että hänen autonsa ei mahtunut kunnolla yhteen ruutuun, joten hän maksoi kahdesta.

   Lainaa

  32. Topakka sakaali 15.4.2023 13:40
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Meillä joskus virolaiset työmiehet entisessä asunnossa parkkeerasi meidän paikalle. Puhun viroa ihan ok ja kirjoitin useammankin kerran lapun - myös viroksi viroksi - etteivät jättäisi autoaan siihen. Kerran jopa puhuin omistajalle - viroksi, kun ei mitään muuta ymmärtänyt - että paikka on meidän. Lopulta paloi hermot kun taas erään viikonloppureissun jälkeen auto oli meidän paikalla. Joten aloin irrottaa autosta rengasta. Ennen kuin ensimmäinen pultti irtosi, juoksee auton omistaja paikalle ja huutaa suomeksi, että ei ei auto on minun! Hölmöä esittäen sitten vaan totesin, että aijaa, kun minua pyydettiin vaihtamaan tämän autopaikan asukkaan renkaat. Sen jälkeen ei ollut enää meidän paikalla. Hankki oman.

   Lainaa

  33. Tulos: -2 (2 ääntä)
   Toj Karin: Joo, kuulostaa ihan joltain peräkylän juntilta kun tulee ystävällisesti selvittämään  asiaa. Kai näytit sille kaapin paikan ja vittuilit vastaukseksi?
   Sinä ihan aidosti olet maalta. Mulla on kokemus, että pitkään kaupungeissa asuneet osaavat todellakin jo huomioida toinen toisensa.

   Lainaa

  34. Poistuva pupu 19.4.2023 13:11
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Olin kirjoittamassa, että tänään (tai tarkemminkin eilen) selvisi se, ettei kyseisellä naapurilla taida edes olla autopaikkaa. Mutta autopaikan numero on sama kuin hänen asuntonsa, joten ehkä hän luulee, että se on automaattinen. Toisaalta herää kysymys, että jos hän olisi aina ollut tässä uskossa että kys.autopaikka on hänen, miksei hän kehoita lastaan käyttämään kyseistä ruutua sen sijaan, että lapsi pysähtyy kiellettyyn kohtaan. Mutta varmistui tosiaan, että autopaikka on vain meidän nimissä. Ja ollut sitä viime vuodesta alkaen. Ja jäi naapurin jutusta hieman kumma fiilis, että miksi hän viime viikolla sitten havahtui asiaan. 🤔

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: audi, autokatos, autopaikka, autot, kirppari, kirppis, kirpputori, kissa, korjata, kuva, osamaksu, parkkipaikka, ulosotto