Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 615

Kysymys kristityille: Oletko syntinen neuloja?
Sekalaisia, osa 615

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 43 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tarkka lisko 4.4.2023 0:33
   Tulos: +482 (484 ääntä)
   Se vaan halus morjestaa Pekkaa ja tehtävä tuli viimein suoritettua. Asia vilpitön.

   Lainaa

  2. Tunnettu vesimeloni 4.4.2023 0:42
   Tulos: +172 (218 ääntä)
   Kyllä Mikko, juuri näin kunnon uskovaisen kuuluu ajatella. Mikä tahansa, mikä vähintäänkin viittaa syntiin tai on millään tavalla kosketuksissa syntisten kanssa, johtaa sinut ikuiseen kadotukseen. Älä myöskään unohda huutaa tästä torilla megafoniin joka päivä klo 7-20, protestoida abortteja ja muita naisten sekä vähemmistöjen ihmisoikeuksia vastaan eduskuntatalon edessä, tai ainakaan jauhaa siitä netissä jokaisessa ryhmässä ja palstalla aiheesta riippumatta.

   Lainaa

  3. Säädytön lehmä 4.4.2023 1:31
   Tulos: +140 (200 ääntä)
   Marja ei ilmeisesti oo tietoinen, et puhelimen voi laittaa äänettömälle tai sillä voi jopa estää epätoivottuja numeroita…

   Lainaa

  4. Televisioitu kotka 4.4.2023 1:52
   Tulos: +174 (180 ääntä)
   "Toivon asiallista keskustelua puolin toisin" Veikkaan, että Mikko on tuolla omalla puolellaan ihan itsekseen.

   Lainaa

  5. Ytimekäs kobra 4.4.2023 1:52
   Tulos: +179 (211 ääntä)
   Mikä näillä kristityillä on, kun hakemalla haetaan kiellettävää?

   Lainaa

  6. Tulos: +154 (164 ääntä)
   Kristittynä ja teologiaa opiskelleena vastaisin Mikolle ”mitä hittoa?!”

   Lainaa

  7. Tääontää 4.4.2023 2:11
   Tulos: +85 (129 ääntä)
   Ytimekäs kobra: Mikä näillä kristityillä on, kun hakemalla haetaan kiellettävää?
   Joitain uskovia tunnen ja sen käsityksen olen saanut että ei parane paljon muusta nauttia kuin herran rajattomasta armosta koska kaikki muu ns mukava on syntiä. Miksi, se ei ole selvinnyt ja tuskin sitä tietävät itsekkään.

   Lainaa

  8. Tornipöllö 4.4.2023 2:47
   Tulos: +193 (197 ääntä)
   Tulee mieleen yksi vanha moka, jossa todettiin curlingin olevan syntiä koska Jeesus kielsi heittämästä ensimmäistä kiveä.

   Lainaa

  9. jukkapalmu 4.4.2023 3:15
   Tulos: +62 (72 ääntä)
   Säädytön lehmä: Marja ei ilmeisesti oo tietoinen, et puhelimen voi laittaa äänettömälle tai sillä voi jopa estää epätoivottuja numeroita…
   Ja noin käy kun ihmisille ei kerrota hijausviestien etymologiaa oikein vaan aina se iänikuinen "ÄLÄ AVAA LINKKEJÄ JA POISTA VIESTI!!!" Sitten ne pelkää kaikkea mitä ne ei tiedä. Kun riittäisi ettei anna mitään tietoja jos ei ole varma.

   Lainaa

  10. Internetitön vesinokkaeläin 4.4.2023 6:12
   Tulos: +157 (161 ääntä)
   Kukaan ei kertonut, että +358 on suuntanumero?

   Lainaa

  11. Kykenemätön lammas 4.4.2023 6:19
   Tulos: -40 (48 ääntä)
   Mun mielestä Mikon logiikka on ihan järkeenkäypä.

   Lainaa

  12. Häikäilemätön myyrä 4.4.2023 7:30
   Tulos: +62 (68 ääntä)
   En ole koskaan nähnyt lampaiden käyttävän vaatteita, joten kyseessä varmaankin nudistit.

   Lainaa

  13. Oleva kotka 4.4.2023 7:31
   Tulos: +115 (115 ääntä)
   Mikon kommentista tulee mieleen sananlasku: "Lukee kuin piru raamattua". Vertauskuvat ja käskyt sekoittuvat näköjään noinkin helposti.

   Lainaa

  14. Puli paarma 4.4.2023 7:55
   Tulos: +39 (49 ääntä)
   Jos pankista soitetaan niin Päivi kyllä kertoo auliisti vastauksen kaikkeen mitä kysytään.

   Lainaa

  15. Mukava Norppa 4.4.2023 9:00
   Tulos: +66 (66 ääntä)
   Toi Kymi-numero on soitellu mullekin. Mut googlasin sen, oli joku tutkimus tai kaupustelija, mikälie, oon antanu sitte vaan olla. Mun äiti on kyllä samanlainen, kuin tää Päivi. Pelkää, että mikä tahansa soitto, viesti tai ihan oikeeltakin taholta tullut sähköposti on joku identiteetin tai vähintään rahat vievä huijaus ja jäänyt sitten välillä asioitakin hoitamatta, kun ei uskalla avata mitään. Sitä se jatkuva "ÄLÄ IKINÄ AVAA MITÄÄN!" -pelottelu teettää. Vaikka toisaalta parempi olla varovainen kuin huithapeli.

   Lainaa

  16. Toj Karin 4.4.2023 9:29
   Tulos: +58 (70 ääntä)
   Jotenkin todella hämmentävää että jotkut uskovaiset pitävät sutta lampaiden vaatteissa itsestäänselvänä vertauskuvana johtuen siitä miten uskomatonta se on elämän reaaliteetteihin verrattuna, mutta silti ottavat luomiskertomuksen ihan kirjaimellisesti totena.

   Lainaa

  17. Jäätynyt sakaali 4.4.2023 9:35
   Tulos: +6 (14 ääntä)
   Säädytön lehmä: Marja ei ilmeisesti oo tietoinen, et puhelimen voi laittaa äänettömälle tai sillä voi jopa estää epätoivottuja numeroita…
   Aivan samaa itsekin ajattelin, mutta tekniikka on ihmeellistä ja vaikeaa käyttää xD

   Lainaa

  18. Tulos: +68 (72 ääntä)
   Ah, perinteinen "pohdin Raamatun sanoja, kääntelin, vääntelin ja tulkitsin"

   Lainaa

  19. Rasvaseppo 4.4.2023 10:11
   Tulos: +85 (89 ääntä)
   Älkää koskaan vastatko +358 alkuisiin numeroihin! HUIJAAVAT RAHAT!

   Lainaa

  20. Tulos: +39 (57 ääntä)
   Se on jännä satukirja tuo raamattu kun sieltä tulkitaan kaikennäköstä oman mielen mukaan ja omiin ajatuksiin sopivaksi ja parhaimmassa tapauksessa irrotetaan yks ainokainen lause kontekstistä ja niitä sit huuellaan "täytenä totuutena" kaikille jotka jaksaa kuunnella, ja vaikkei jaksaiskaan kuunnella.

   Lainaa

  21. Niinhiinihiin 4.4.2023 11:00
   Tulos: -17 (47 ääntä)
   Täysin asiallinen pointti Mikolla. Varsinkin kristinusko on aina ollut semmoista että jokainen soveltaa sitä miten parhaakseen näkee. Juurikaan kukaan ei kirjan oppien mukaisesti elä, mutta silti valheellisesti ollaan niin hartaita uskovaisia. Voin kuvitella kuinka uskovaiset taas tuomitsevat Mikon, koska hänen tulkintansa ei sovi heidän tulkintaansa. Idiootteja kaikki :)

   Lainaa

  22. Innokas perhonen 4.4.2023 11:19
   Tulos: +45 (45 ääntä)
   Mukava Norppa: Toi Kymi-numero on soitellu mullekin. Mut googlasin sen, oli joku tutkimus tai kaupustelija, mikälie, oon antanu sitte vaan olla. Mun äiti on kyllä samanlainen, kuin tää Päivi. Pelkää, että mikä tahansa soitto, viesti tai ihan oikeeltakin taholta tullut sähköposti on joku identiteetin tai [...]
   Vertauskohtana nuoret ovat jättäneet tuntemattomat numerot vastaamatta siitä asti kun numeronnäyttö keksittiin. Siellähän on kuitenkin taas joku puhelinmyyjä.

   Lainaa

  23. Kielevä simpanssi 4.4.2023 11:36
   Tulos: +39 (39 ääntä)
   Tornipöllö: Tulee mieleen yksi vanha moka, jossa todettiin curlingin olevan syntiä koska Jeesus kielsi heittämästä ensimmäistä kiveä.
   Tota vois kiertää silleen, että ihan ensimmäisen kiven käy heittämässä joku muu. Vähän niinkuin amerikan mailla eka baseball-syöttö voi olla vain seremoniallinen, monesti julkkiksen suorittama, ja sitten matsi alkaa oikeasti. Curlinkiin sama niin voi jatkaa synnitöntä elämää harrastuksen parissa ja odottaa paratiisia.

   Lainaa

  24. Kiinnostunut jyrsijä 4.4.2023 11:39
   Tulos: +24 (34 ääntä)
   Tove: Kristittynä ja teologiaa opiskelleena vastaisin Mikolle ”mitä hittoa?!”
   Ei teologiaa opiskelleena kristittynä vastaisin: "Mitä vittua?"

   Lainaa

  25. Naarmuton näätä 4.4.2023 12:00
   Tulos: +12 (20 ääntä)
   Ei nyt tuntemattomille kannata vastata, pysy Päivi vaan visusti facebookissa ja käy nappaamassa pari ilmasta e-bikeä ja mökkifirman ylimääräset kuljetusvaunun päällä odottavat mökit omalle takapihalle, ne on paljon enemmän legit juttuja kun puhelu kotimaasta.

   Lainaa

  26. Tulos: -21 (23 ääntä)
   Siis mullekin on soitellut häirikkö kysellyt Pekkaa! Tästä on yli 20 vuotta aikaa ja kymmenisen vuotta sitten mulle selvisi, että kyseessä oli silloinen hyvä ystäväni, joka oli ollut muhun ihastunut 10 vuotta aiemmin. Sittemmin meistä tuli ystäviä, joskin kun sain tietää hänen 10 vuotta aiemmasta ihastuksestaan, meidän välit katkesi täysin. Mutta hauska yhteensattuma, koska tosiaan Pekkaa hänkin oli vaille ja soitteli mulle usein viikonloppuisin ja keskellä yötä ja rupattelimme pitkiä aikoja keskustellen siitä miksei Pekka ole tavoitettavissa :D

   Lainaa

  27. Matala bataatti 4.4.2023 12:25
   Tulos: +39 (41 ääntä)
   Säädytön lehmä: Marja ei ilmeisesti oo tietoinen, et puhelimen voi laittaa äänettömälle tai sillä voi jopa estää epätoivottuja numeroita…
   Ei ole aina voinut. Tämä soittelu on tapahtunut vuosia sitten, eli kyseistä esto-ominaisuutta ei ole välttämättä vielä puhelimissa ollut. Ja lapsilla on omia kännyköitä ollut jo parikymmentä vuotta sitten.

   Lainaa

  28. Tulos: +34 (36 ääntä)
   Miten on mahdollista ettei joku tiedä tota "susi lampaiden vaatteissa" -vertauskuvaa? Sehän on ihan sanonnaksi vakiintunut, sama jos joku ihmettelisi sanontaa "ei omena kauas puusta putoa" 🤨

   Lainaa

  29. Ansioton panda 4.4.2023 13:21
   Tulos: -2 (26 ääntä)
   Puli paarma: Jos pankista soitetaan niin Päivi kyllä kertoo auliisti vastauksen kaikkeen mitä kysytään.
   Paitsi, että yksikään pankki ei hoida arkaluontoisia tietoja puhelimessa.

   Lainaa

  30. It's a deal 4.4.2023 14:09
   Tulos: +69 (69 ääntä)
   Säädytön lehmä: Marja ei ilmeisesti oo tietoinen, et puhelimen voi laittaa äänettömälle tai sillä voi jopa estää epätoivottuja numeroita…
   Minulle on yli kymmenen vuotta soitellut lankapuhelimesta iisalmelainen vanhempi naisihminen, koska numeroni on yhden pieleen hänen poikansa numerosta.
   En ole estänyt häntä, jotta voin aina vastata ja kertoa puhelun tulleen minulle, joten hänen poikansa ei tiedä, että äiti on häntä tavoitellut.  Ollaan päästy jo ohi siitä vaiheesta, missä piti pahoitella, nyt se on "Kiitokset taas kun kerroit."

   Lainaa

  31. Lemuava pupu 4.4.2023 14:31
   Tulos: +74 (74 ääntä)
   It's a deal: Minulle on yli kymmenen vuotta soitellut lankapuhelimesta iisalmelainen vanhempi naisihminen, koska numeroni on yhden pieleen hänen poikansa numerosta. En ole estänyt häntä, jotta voin aina vastata ja kertoa puhelun tulleen minulle, joten hänen poikansa ei tiedä, että äiti on häntä tavoitellut.  Ollaan päästy jo ohi siitä vaiheesta, missä piti pahoitella, nyt se on "Kiitokset taas kun kerroit."
   Sinä olet kiltti <3

   Lainaa

  32. Tulos: +30 (42 ääntä)
   Laura: Miten on mahdollista ettei joku tiedä tota "susi lampaiden vaatteissa" -vertauskuvaa? Sehän on ihan sanonnaksi vakiintunut, sama jos joku ihmettelisi sanontaa "ei omena kauas puusta putoa" 🤨
   Hei kristityt! Toki muutkin saa vastata. 
   Jos omena kuvastaa kiellettyä hedelmää, ja se ei pudonnut kauas puusta, tarkoittaako tämä sitä, että omenat ovat lähellä puussa olevaa käärmettä, paholaista?
   Ja koska kiellettyä hedelmää ei määritelty Raamatussa, sanonta voisi olla vaikka "ei päärynä kauas puusta putoa". 
   Tulkitsen siis niin, että puussa kasvavien hedelmien syöminen on syntiä, sillä ne johdattavat meitä paholaisen juurille. 
   Toivon asiallista keskustelua puolin ja toisin. 

   Lainaa

  33. Tiedoton maito 4.4.2023 15:04
   Tulos: -6 (24 ääntä)
   Aika moni täällä tuntuu luulevan että Mikko puhuu tuota tosissaan :D Mikko selkeesti haluaa vaan tuoda ilmi sitä kuinka kaikki eri kristinuskot tulkitsevat raamatun asiat omalla tavallaan ja keksivät omia älyttömiä tulkintojaan ja sitten niistä riidellään keskenään.

   Lainaa

  34. Saako olla alasti? 4.4.2023 15:23
   Tulos: +39 (41 ääntä)
   Häikäilemätön myyrä: En ole koskaan nähnyt lampaiden käyttävän vaatteita, joten kyseessä varmaankin nudistit.
   Kun asiaa oikein syvällisesti ajattelee, niin Aatami ja Eevahan oli paratiisissä alasti joten KAIKKi pukeutuminen on syntiä!

   Lainaa

  35. Itseasiassa 4.4.2023 16:37
   Tulos: +38 (42 ääntä)
   Lisäisin Mikolle vielä vähän mietittävää. Monesti langat ovat sekoitetta, esim. suosittu 7 veljestä on 75 % lampaanvillaa ja 25 % polyamidia. Raamatussa kielletään vaatteiden tekeminen useammasta materiaalista. Johdattaako sekoitelangat meidät vielä kauemmaksi Jumalan rakkaudesta?

   Lainaa

  36. Itseasiassa 4.4.2023 19:32
   Tulos: +12 (24 ääntä)
   Tääontää: Joitain uskovia tunnen ja sen käsityksen olen saanut että ei parane paljon muusta nauttia kuin herran rajattomasta armosta koska kaikki muu ns mukava on syntiä. Miksi, se ei ole selvinnyt ja tuskin sitä tietävät itsekkään.
   Kuuluu osaksi joukkonarsismia, yhteisö pysyy sillä kasassa kun ollaan yhdessä parempia kuin muut. Tietysti auttaa myös jatkuva syyllisten etsiminen omasta joukosta, joten lauman pitää pysyä aisoissa keinotekoisilla säännöillä. Mutta jotta saadaan sopiva syyllisyys pidettyä, niin pitää kuitenkin koetella laumaa jatkuvasti. Esim. hoitokokouksissa, tai miksi tässä lahkossa näitä kokoontumisia kutsutaankaan, pitää puhua jatkuvasti synnistä. Esim. puhutaan seksistä ja sanotaan perään ettei sitä saa ajatella, koska se on syntiä. On psykologinen fakta, että ihmisten on tuon jälkeen pakko ajatella seksiä, koska se juuri kiellettiin, mieli toimii niin. Ja tällä saadaan ihmiset tuntemaan itsensä syntisiksi ja heille tarve hyvittää näitä joillain keinoilla, kuten vaikka tekemällä katumusharjoituksia tai antamalla rahaa, seurakunnalle.

   Lainaa

  37. Tukintolvana 4.4.2023 20:07
   Tulos: +16 (18 ääntä)
   Mikko ei taida tietää, että on muitakin lankoja kuin villalankaa.

   Lainaa

  38. Ihan oikea banaani 4.4.2023 20:53
   Tulos: +23 (23 ääntä)
   Itse pelaan varman päälle ja estän aina kaikki +358-alkuiset numerot, jotka koittavat soittaa!

   Lainaa

  39. Tulos: +6 (12 ääntä)
   Hattu: Hei kristityt! Toki muutkin saa vastata.  Jos omena kuvastaa kiellettyä hedelmää, ja se ei pudonnut kauas puusta, tarkoittaako tämä sitä, että omenat ovat lähellä puussa olevaa käärmettä, paholaista? Ja koska kiellettyä hedelmää ei määritelty Raamatussa, sanonta voisi olla vaikka "ei päärynä kauas puusta [...]
   Minä näen että tällä haetaan hartaan aika-avaruuden halkeamista joka aiheuttaa Neptunuksessa salamointia aina kun hedelmä tipahtaa puusta. Tätä pidetään huonona asiana koska hedelmät jotka koko asian aiheuttavat eivät saa salamoista osaansa koska putoavat lähelle puuta joka ottaa salaman todennäköisimmin vastaan ennen hedelmää. Tämä siis tosin pätee vain siinä tapauksessa että puu on neptunuksessa. Hedelmiä ei siis tule tuomita maan päällisen salaman osumisesta puuhun koska sen taustalla on Amor joka myös ukkosenjumalana tunnetaan. Näiden asioiden johdosta on aikanaan alettu keräillä hedelmiä ja kiusauksen välttämiseksi hedelmät on annettu pakanoille jotta oma haukkaamisen halu ei pääse konkretisoitumaan. En ole kristitty mutta olen lukenut taru hobittien hedelmästä kirjan kannesta kanteen. Siinähän Sauron jumala sanoi ikimuistoiset sanat "silmä sormuksesta velhon erottaa, kieli keskellä kämmentä minä verivanasta veneen vajaani valmistin".

   Lainaa

  40. Turhautunut aikuinen 5.4.2023 12:26
   Tulos: +15 (21 ääntä)
   Miksi niihin tuntemattomiin ja salaisiin numeroihin ei voi vastata? Jos se on huijari tai myyjä, lopettaa puhelun siihen. Sukulaismiestä tavoiteltin kerran salaisesta numerosta, johon hän ei tietenkään vastannut... Sairaalasta koittivat ilmoittaa, että äitinsä on siellä. :/ Itselleni on tullut mm. Poliisilta puhelu ja soittajana oli kännykkänumero. Entä sitten muut viranomaispuhelut? En vaan ymmärrä, mikä ongelma vastaamisessa on...

   Lainaa

  41. rottanpää 9.4.2023 2:32
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Tääontää: Joitain uskovia tunnen ja sen käsityksen olen saanut että ei parane paljon muusta nauttia kuin herran rajattomasta armosta koska kaikki muu ns mukava on syntiä. Miksi, se ei ole selvinnyt ja tuskin sitä tietävät itsekkään.
   Mä oon tuntenu monia kristittyjä, enkä vielä ole tavannut kuvailemasi kaltaisia uskovaisia.
   Mikähän siinä on, että vaikka muihin kohdistuvia stereotypioita yleensä kyllä huomataan kritisoida, niin kun stereotypiat kohdistuvatkin kristittyihin, eivät ihmiset tunnu usein edes huomaavan kyseessä olevan stereotypiat. 

   Lainaa

  42. Johdoitettu pähkinä 9.4.2023 13:55
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Ensinnäkin eiks +358 oo yleisesti suomen liittymien se joku maatunnusnumero tms? Lisäksi oon huomannu mm. terveysaseman vastaanotolle soittaessa tai eläinlääkärin päivystykseen soittaessa tuon tekstin Kymi. Jotenkin aattelen että varmaan liitty siihen, kun samalla seudulla asun ja kyseisen alueen virallisia numeroita olleet ne mihin soittanut. Kyl mä vastaan aina jos puhelin soi, mutta jos en ehdi vastata, niin outoihin numeroihin en lähde soittaan takas, mut saatan laittaa tekstarin perään ja tiedustella mitä asiaa. Harvoin ovat soittaneet takas paitsi jos on oikeesti jotain tärkeetä asiaa.

   Lainaa

  43. Tulos: +1 (1 ääni)
   Laura: Miten on mahdollista ettei joku tiedä tota "susi lampaiden vaatteissa" -vertauskuvaa? Sehän on ihan sanonnaksi vakiintunut, sama jos joku ihmettelisi sanontaa "ei omena kauas puusta putoa" 🤨
   kyllä niitä on ihmisiä jotka ei tajua juuri mitään  esim.  "ei omena kauan puusta putoa"

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: dekkari, huijaus, kirjat, neulonta, numero, pekka, puhelu, susi lampaiden vaatteissa, synti, uskonto, villa, väärä numero

 • Uusimmat

 • Kategoriat