Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kirpputorin löytöjä, osa 480

Suomessa on kaksi virallista valuuttaa.
Kirpputorin löytöjä, osa 480

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 39 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +454 (460 ääntä)
   Mikähän takia Siljan pitäisi jakaa sitten maksuksi saamansa kahvit ilmaisin kavereilleen? Kahvipaketeilla en kyllä muutenkaan lähtis mitään 5€ suurempaa ostosta edes ehdottelemaan maksettavaksi kahvipaketeilla😅 Luulin tosin aluksi, että muumimukit olisivat olleet se toinen valuutta.

   Lainaa

  2. Avaimeton hyttynen 6.4.2023 0:36
   Tulos: +337 (343 ääntä)
   Jahas: Luulin tosin aluksi, että muumimukit olisivat olleet se toinen valuutta.
   Muumimuki on suomalainen osake.

   Lainaa

  3. Koemaistettu gaselli 6.4.2023 0:37
   Tulos: +406 (410 ääntä)
   Kaikki Suomessa käyttää euroja – jopa ne jotka ei juo kahvia.

   Lainaa

  4. Ikävystynyt jänis 6.4.2023 0:55
   Tulos: +284 (288 ääntä)
   Jos tuotteen arvo on vähemmän kuin yksi kahvipaketti, saako "vaihtorahana" kahvikupillisia vai esim. teepusseja?

   Lainaa

  5. KORKITON KISSA 6.4.2023 1:29
   Tulos: +288 (298 ääntä)
   HALOO ITE?! EI KAIKKI SUOMESSA JUO KAHVIA.

   Lainaa

  6. Piparjuuri 6.4.2023 3:26
   Tulos: +219 (223 ääntä)
   Ennen maksettiin oravannahoilla, nykyään kahvipaketeilla. Itse en välitä kummastakaan, onneksi toisinaan käy eurotkin.

   Lainaa

  7. Vaatelias maksamakkara 6.4.2023 4:07
   Tulos: +51 (81 ääntä)
   En ole ikinä juonut kahvia, enkä juo.

   Lainaa

  8. Tukintolvana 6.4.2023 4:57
   Tulos: +194 (198 ääntä)
   Mitähän ne kaupassa sanoisi, kun koittaisi maksaa rahan sijaan ostokset kahvilla.

   Lainaa

  9. Tulos: +160 (170 ääntä)
   Tukintolvana: Mitähän ne kaupassa sanoisi, kun koittaisi maksaa rahan sijaan ostokset kahvilla.
   "Hain tuolta hyllystä kahvia. Saisinko sitä vastaan kassasta rahaa?"

   Lainaa

  10. Toj Karin 6.4.2023 7:34
   Tulos: +97 (121 ääntä)
   Violetilla ei varmasti ole kahdeksaa kahvipakettia varalla edes tällaisia vaihtoja varten, joten miksi tehdä asia vaikeaksi ostamalla sylillisen kahvia, kun voisi samalla kauppareissulla nostaa sen viisikymppisenkin ja säästää ostosten painossa.

   Lainaa

  11. Vastuuton neuvonantaja 6.4.2023 7:34
   Tulos: +149 (153 ääntä)
   Vaikka juonkin kahvia, niin en kyllä haluaisi jotain randomia merkkiä. Tai noin montaa pakettia menettämään makuaan kaappiin.

   Lainaa

  12. Itseasiassa 6.4.2023 7:57
   Tulos: +60 (84 ääntä)
   Mä en juo kahvia ja pidin vierasvarana aina jotain vieraita varten, haudutin pressopannussa. Yleensä vieraat kyllä yhden kerran jälkeen oppivat pyytämään teetä, ei välttämättä maistunut enää vuoden auki ollut Juhlamokka ihan parhaalle mahdolliselle. Mutta jos voin tarjoya vieraille oikeasti laadukasta teetä, niin miksi lähtisin hakemaan kaupasta uutta kahvipakettia, jos siitä juodaan yksi annos? Kaikille ei pikakahvikaan kelpaa ja teessä on yhtälailla kofeiinia, joten sen tarvekin tulee tyydytettyä.

   Lainaa

  13. Itseasiassa 6.4.2023 8:00
   Tulos: +121 (125 ääntä)
   Toj Karin: Violetilla ei varmasti ole kahdeksaa kahvipakettia varalla edes tällaisia vaihtoja varten, joten miksi tehdä asia vaikeaksi ostamalla sylillisen kahvia, kun voisi samalla kauppareissulla nostaa sen viisikymppisenkin ja säästää ostosten painossa.
   Tai sitten ne on näitä tarjousten perässä juoksijoita, joilla vanhimmista on loppumasa jo päiväykset. Mutta onneksi säästi kun ajeli tarjouskahvin perässä ympärikyliä ja vaihtelee niitä nettikirpparilla tavaraan.

   Lainaa

  14. Kammottava karhu 6.4.2023 8:14
   Tulos: +48 (56 ääntä)
   Itseasiassa: Mä en juo kahvia ja pidin vierasvarana aina jotain vieraita varten, haudutin pressopannussa. Yleensä vieraat kyllä yhden kerran jälkeen oppivat pyytämään teetä, ei välttämättä maistunut enää vuoden auki ollut Juhlamokka ihan parhaalle mahdolliselle. Mutta jos voin tarjoya vieraille oikeasti [...]
   "Suomalaisessa suodatinkahvissa kofeiinia on noin 100 mg/kupillinen (1,25 dl). Tölkillisessä kolajuomaa tai kupillisessa teetä puolestaan on 25-45 mg kofeiinia." "Pikakahvi sisältää yleensä vähemmän kofeiinia kuin tavallinen kahvi, sillä yksi kupillinen sisältää noin 30-90 mg." -Google Valmisteessä ei tuon perusteella nyt aivan yhtälailla ole kofeiinia kuin kahvissa on. Mutta täytyy sanoa, että itsekin annan vieraiden valita teen ja pikakahvin väliltä, koska itse kahviajuomattomana en näe syytä mahduttaa kahvinkeitintä pieneen keittiööni.

   Lainaa

  15. Ylittämätön kärpänen 6.4.2023 8:19
   Tulos: +95 (99 ääntä)
   Juon kahvia, mutta en kyllä minäkään haluaisi maksua minään kahvipaketteina.

   Lainaa

  16. Itseasiassa 6.4.2023 8:33
   Tulos: +22 (38 ääntä)
   Kammottava karhu: "Suomalaisessa suodatinkahvissa kofeiinia on noin 100 mg/kupillinen (1,25 dl). Tölkillisessä kolajuomaa tai kupillisessa teetä puolestaan on 25-45 mg kofeiinia." "Pikakahvi sisältää yleensä vähemmän kofeiinia kuin tavallinen kahvi, sillä yksi kupillinen sisältää noin 30-90 mg." -Google Valmisteessä ei tuon [...]
   Jos kofeiinia haluaa reippaammin, niin juo vihreää tai valkoista teetä, mustasta osa kofeiinia tuhoutuu lehtien hapattamisen yhteydessä (tiedoksi kaikille, että nämä kaikki kolme laatua ovat yhtä ja samaa kasvia). Mutta pari kuppia teetä riittää varmasti, jos sitä kofeiinihammasta kolottaa kunnolla.

   Lainaa

  17. Peruuttamaton riikinkukko 6.4.2023 8:45
   Tulos: -17 (39 ääntä)
   Itseasiassa: Mä en juo kahvia ja pidin vierasvarana aina jotain vieraita varten, haudutin pressopannussa. Yleensä vieraat kyllä yhden kerran jälkeen oppivat pyytämään teetä, ei välttämättä maistunut enää vuoden auki ollut Juhlamokka ihan parhaalle mahdolliselle. Mutta jos voin tarjoya vieraille oikeasti [...]
   Minä en juo teetä. En edes laadukasta. Pidän silti teetä vierasvarana. 
   Kahvi säilyy parhaiten kylmässä, jääkaapissa vaikkapa.

   Lainaa

  18. Kuorimaton gaselli 6.4.2023 9:25
   Tulos: +85 (89 ääntä)
   Jos 50 euron arvosta toisi 8 pakettia, niin yhden paketin hinta olisi 6,25 e. Usein normihinta on jo tuota luokkaa, mutta violetti ostaja on varmaan hamstrannut alennuksesta niitä tyyliin 3 e/pkt ja ajatteli säästää maksaessaan niillä. 3 e x 8 = 24 e. Ja kas, säästettiin pyydetystä hinnasta 26 e.

   Lainaa

  19. Kuuro hai 6.4.2023 9:48
   Tulos: +59 (63 ääntä)
   Ei tarvi kahvia juomattoman pitää kahvia varalla, mutta ei teetä juomattomienkaan kannata mitään perusteepusseja pitää vuositolkulla kaapissa. Jos vieras tarvii elääkseen jotain, hän varmaan pitää siitä itse huolen. Näistä asoista voi myös puhua ennen vierailia, jos ei ole niin tuttu.

   Lainaa

  20. Vihanta soturi 6.4.2023 11:05
   Tulos: +67 (71 ääntä)
   Kahdeksan pakettia kahvia vierasvaraksi...

   Lainaa

  21. Kouluttamaton muurahainen 6.4.2023 12:17
   Tulos: +22 (30 ääntä)
   Toj Karin: Violetilla ei varmasti ole kahdeksaa kahvipakettia varalla edes tällaisia vaihtoja varten, joten miksi tehdä asia vaikeaksi ostamalla sylillisen kahvia, kun voisi samalla kauppareissulla nostaa sen viisikymppisenkin ja säästää ostosten painossa.
   Onhan se voinut tehdä kauppaa kahvipaketeilla myös myyjän ominaisuudessa. Tai sitten sillä käy paljon vieraita. Me emme juo kahvia, mutta kahvipaketteja tuntuu silti kertyvän kaappiin, kun vieraat tuovat niitä aina tuliaisina. Me sitten laitamme vahingon kiertämään ja viemme niitä samoja paketteja tuliaisina minne milloinkin. Jos harrastaisin kirppiskauppaa, niin niitä voisi tietenkin käyttää myös valuuttana.

   Lainaa

  22. Poistuva pupu 6.4.2023 12:30
   Tulos: +45 (49 ääntä)
   Ei meilläkään kahvia juoda. Teetä silloin tällöin, mutta en haluaisi maksua teenäkään. Kun myyn jotain, haluan maksun ehdottomasti rahana.

   Lainaa

  23. Tulos: +10 (22 ääntä)
   Kuorimaton gaselli: Jos 50 euron arvosta toisi 8 pakettia, niin yhden paketin hinta olisi 6,25 e. Usein normihinta on jo tuota luokkaa, mutta violetti ostaja on varmaan hamstrannut alennuksesta niitä tyyliin 3 e/pkt ja ajatteli säästää maksaessaan niillä. 3 e x 8 = 24 e. Ja kas, säästettiin pyydetystä hinnasta 26 e.
     Itse olisin arvannut, ettei kahvia ole hankittu ihan laillisin menetelmin. Samoilla alueilla kuin missä ihmiset tiedustelevat "onksulbentsoi?", tarjotaan yleensä myös ostettavaksi lihaa, juustoa, kahvia, etc. (Kuten myyjille totean, hinta ei voi olla tarpeeksi halpa -jos haluaisin jotain minkä varmasti tiedän näpistetyksi, voisin ihan yhtä hyvin näpistää sen ilmaiseksi itse. Varastettuun tavaraan ryhtyminenkin on rikos, joten sama se). Pleikkarin kun voisi viedä kaniin, kahvia ei.

   Lainaa

  24. Pandariini 6.4.2023 15:56
   Tulos: +14 (28 ääntä)
   Itseasiassa: Jos kofeiinia haluaa reippaammin, niin juo vihreää tai valkoista teetä, mustasta osa kofeiinia tuhoutuu lehtien hapattamisen yhteydessä (tiedoksi kaikille, että nämä kaikki kolme laatua ovat yhtä ja samaa kasvia). Mutta pari kuppia teetä riittää varmasti, jos sitä kofeiinihammasta kolottaa kunnolla.
   ?? :D Mustassa teessä on eniten kofeiinia. Vihreässä on vähemmän. Valkoisessa vielä vähemmän.

   Lainaa

  25. Ventti sotilas 6.4.2023 18:50
   Tulos: -7 (15 ääntä)
   Ymmärsin sen 5e/kahvipaketti vaihdannaisen, koska ei tarvitse ostaa rahaa ja rikkoa ja siinä ne sopi hyvin yks yhteen yleensä arvon kanssa. Mutta ihmiset pyytää nykyään tyyliin 8 kahvipakettia arvottomasta esim. retrolampusta tajuamatta, että se kahvipaketti maksaa jo 7-8e ja mielestäni 50-60e on jo aika kallis pyyntihinta arvottomasta retrolampusta.

   Lainaa

  26. Kuiskaava sirkka 6.4.2023 19:24
   Tulos: +10 (14 ääntä)
   Pandariini: ?? 😁 Mustassa teessä on eniten kofeiinia. Vihreässä on vähemmän. Valkoisessa vielä vähemmän.
   Molemmat olette tavallaan oikeassa. Vihreissä ja valkoisissa teenlehdissä on paljon kofeiinia, mutta koska nämä haudutetaan mustaa matalammassa lämmössä (80-90 astetta) niin valmiiseen juomaan sitä päätyy melko vähän. Matcha-teessä tosin pitäisi olla niin paljon kofeiinia, että valmiissakin juomassa voi valmistustavasta riippuen olla runsaasti. Musta teejuoma on yleensä kofeiinipitoisempaa, koska se haudutetaan kiehuvan kuumaan veteen, joka irrottaa kofeiinia lehdistä hyvin, ja lisäksi lehdille tehty käsittely helpottaa kofeiinin irtoamista. Eli valmiissa juomassa noin kuten sanoit, kuivissa lehdissä voi olla kuten lainaamassasi kommentissa.

   Lainaa

  27. Kuivakka maahinen 6.4.2023 21:01
   Tulos: -9 (15 ääntä)
   Koemaistettu gaselli: Kaikki Suomessa käyttää euroja – jopa ne jotka ei juo kahvia.
   Ja myös ne, jotka juovat.

   Lainaa

  28. Kkkkkkkkkkk 7.4.2023 1:53
   Tulos: -25 (29 ääntä)
   Vastuuton neuvonantaja: Vaikka juonkin kahvia, niin en kyllä haluaisi jotain randomia merkkiä. Tai noin montaa pakettia menettämään makuaan kaappiin.
   Meinaakko, että se kahvipaketti ,onka ostat kaupan hyllyltä ei oo seissy jo kaupan hyllyssä "menettämässä makuaan"?

   Lainaa

  29. Tulos: -7 (15 ääntä)
   Minullekin tuli mieleen, että ostaja on varastanut tai aikoo varastaa kahvia maksaakseen sillä.

   Lainaa

  30. Lihaisa guava 7.4.2023 9:20
   Tulos: +13 (21 ääntä)
   Ihan mielenkiinnosta haluaisin tietää että jos myyjä olisi sanonut jonkun tällä hetkellä kalleimman kahvimerkin ja sitä vähintään viidenkympin edestä, niin olisikohan kauppa toteutunut. Veikkaan että ostajalla oli mielessä joku "3e/kpl-tarjous" kulta katriina tai saludo jota on ostettu kaappi täyteen aiemmin. Se nyt on kuitenkin aika eri asia.

   Lainaa

  31. Tulos: -9 (23 ääntä)
   Itseasiassa: Mä en juo kahvia ja pidin vierasvarana aina jotain vieraita varten, haudutin pressopannussa. Yleensä vieraat kyllä yhden kerran jälkeen oppivat pyytämään teetä, ei välttämättä maistunut enää vuoden auki ollut Juhlamokka ihan parhaalle mahdolliselle. Mutta jos voin tarjoya vieraille oikeasti [...]
   Huomaan, ettet juo kahvia. Teetä ja kahvia ei vaan voi verrata keskenään. Toki teestä sitä kofeiinia saa, mutta ei se korvaa kahvin makua. Itse en teetä juo ja jos minulla olisi kaltaisesti tuttava ja tarjottavana olisi vain pikakahvia, niin kyllä sitä nyt senkerran juo. Eihän se nyt mikään makuelämys ole mutta menee paremman puutteessa.

   Lainaa

  32. Kenkku ampiainen 7.4.2023 13:33
   Tulos: +4 (10 ääntä)
   Vihanta soturi: Kahdeksan pakettia kahvia vierasvaraksi...
   Aina on jotkut ylppärit tulossa.

   Lainaa

  33. Kauhea päärynä 8.4.2023 8:03
   Tulos: -5 (11 ääntä)
   Jahas: Mikähän takia Siljan pitäisi jakaa sitten maksuksi saamansa kahvit ilmaisin kavereilleen? Kahvipaketeilla en kyllä muutenkaan lähtis mitään 5€ suurempaa ostosta edes ehdottelemaan maksettavaksi kahvipaketeilla😅 Luulin tosin aluksi, että muumimukit olisivat olleet se toinen valuutta.
   Mä olisin veikannut kossu- tms viinapulloa. Se ainakin on käypänen valuutta jos jotain apua tarvitsee.

   Lainaa

  34. Kauhea päärynä 8.4.2023 8:07
   Tulos: +4 (10 ääntä)
   Toj Karin: Violetilla ei varmasti ole kahdeksaa kahvipakettia varalla edes tällaisia vaihtoja varten, joten miksi tehdä asia vaikeaksi ostamalla sylillisen kahvia, kun voisi samalla kauppareissulla nostaa sen viisikymppisenkin ja säästää ostosten painossa.
   Tai käyttää mobilepayta, niin voi maksaa silloin kun hakee tavaran ja raha siirtyy välittömästi ilman tilinumeroa.

   Lainaa

  35. Odottamaton hirvi 9.4.2023 1:22
   Tulos: +8 (14 ääntä)
   Itseasiassa: Jos kofeiinia haluaa reippaammin, niin juo vihreää tai valkoista teetä, mustasta osa kofeiinia tuhoutuu lehtien hapattamisen yhteydessä (tiedoksi kaikille, että nämä kaikki kolme laatua ovat yhtä ja samaa kasvia). Mutta pari kuppia teetä riittää varmasti, jos sitä kofeiinihammasta kolottaa kunnolla.
   Se "sanonta" on että kahvihammasta kolottaa, eikä mitään kofeiinihammasta. Ja jos kahvihammasta kolottaa, niin voi litkiä vaikka ämpärillisen teetä mutta kahvihammasta kolottaa silti edelleen. Ja on aikamoinen vessahätä.

   Lainaa

  36. Vastarannan kiiski 9.4.2023 10:51
   Tulos: -7 (17 ääntä)
   Eiköhän tässä ole kyse siitä, että useampi kahvipaketti käydään hakemassa hameen sisällä kaupasta. Käteistä ei tahdo saada kuin ryöstämälllä ja siinä on isommat riskit / sanktiot.

   Lainaa

  37. Tulos: -7 (21 ääntä)
   Yleensä jengi ketä varastelee kaffet ym isoissa määrissä tietää jo valmiiksi mihin se uppoo. Ei kukaan lähde pöllii 50 pakettia ja vasta sitten mieti mihin sen sais menee. Läskiä ehkä joo mut ei borkkaa. Tainnu luukku jäädä nagee, eikä siks pääse eroon niistä ja nyt rupee tulee kipeeksi ja paniikki iskee🥺. No myönnettäköön ettei nuo narkovarkomaanit kaikki oli penaalin terävimpiä kahvipannuja. Perskuta rallaa nyt kun mietin niin about 30v vetänyt nuppii segiksiin ja ja sen min 20v ongelma käyttäjänä heilunut mutta silti aikuisiällä vain kerran varastanut mitään. Ja sekin oli joku herkku juusto kun oli mättikset päällä eikä kaikkeen rahat riittänyt. Eli laillistakaa ganja niin ei tarvitse pelätä että kahvit kävelee itekseen kaupasta ulos✌️, tai juustot tms.

   Lainaa

  38. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Peruuttamaton riikinkukko: Minä en juo teetä. En edes laadukasta. Pidän silti teetä vierasvarana.  Kahvi säilyy parhaiten kylmässä, jääkaapissa vaikkapa.
   Ne pari vuotta kaapissa kypsyneet Liptonin keltaiset on teenjuojalle aivan sama kuin Pirkka pikakahvi kahvinjuojille.

   Lainaa

  39. Tilattava tuhatjalkainen 18.4.2023 21:25
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Piparjuuri: Ennen maksettiin oravannahoilla, nykyään kahvipaketeilla. Itse en välitä kummastakaan, onneksi toisinaan käy eurotkin.
   Jossain käy, jossain ei.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: autot, huijari, huijaus, kahvipaketit, kahvipaketti, kirppari, kirppis, kirpputori, käytetty, lamppu, maksu, messenger, playstation, pleikkari, ps, rekisteröity, vaihtokauppa, valuutta, yksityisviestit, yv, ämpäri

 • Uusimmat

 • Kategoriat