Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Johan on asuntomarkkinat! Osa 35

Hometalo, vai kolmen miljoonan huvila ilman saunaa?
Suurenna näkymä
Johan on asuntomarkkinat! Osa 35
Ilman lukijoita emme saa materiaalia. Muista jakaa, jotta voimme julkaista tasaiseen tahtiin myös koko kesän ajan. Lähetä linkki kaverille, jaa Facebook-ryhmässä tai vaikka seinälläsi. Jokainen jako auttaa!

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 53 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Ylittämätön karjalanpiirakka 27.4.2023 0:52
   Tulos: +373 (413 ääntä)
   Paskapuhetta että kaikki rintamamiestalot olis homepommeja. Useemman rintamamiestalon kaupoissa ollut mukana ja yhdessäkään ei hometta tai sisäilmaongelmia. Yleensä ne ongelmat aiheutuu siitä kun on itte ruvettu vähä "laittamaan" ja "lisäilemään" alkuperäisen päälle asiasta mitään ymmärtämättä.

   Lainaa

  2. Tunnettu vesimeloni 27.4.2023 1:05
   Tulos: -45 (151 ääntä)
   Ryhmän jäsen: ”Ja ihan terve ihminen olen, vaikka vähän kasvaimia löytyykin ja nenä vuotaa verta, rytmihäiriöitä tulee joka päivä, enkä haista mitään!” Toisaalta hyvä, jos juuri jäsenen kaltaiset niihin hometaloihin muuttaa, eivätkä jotkut asiasta tietämättömät ja siitä talosta sitten vakavasti sairastuvat.

   Lainaa

  3. Epänormaali mustikka 27.4.2023 1:12
   Tulos: +311 (317 ääntä)
   Kiinnostais tietää mitä Pekka kommentoi kun sauna ei puuttunutkaan? Kielsikö loppuun asti vai minkälaista änkyröintiä? Siihen malliin öyhöttää että hankala uskoa reiluun "käsi ylös virheen merkiksi"-reaktioon :D

   Lainaa

  4. Tulos: -74 (142 ääntä)
   Ylittämätön karjalanpiirakka: Paskapuhetta että kaikki rintamamiestalot olis homepommeja. Useemman rintamamiestalon kaupoissa ollut mukana ja yhdessäkään ei hometta tai sisäilmaongelmia. Yleensä ne ongelmat aiheutuu siitä kun on itte ruvettu vähä "laittamaan" ja "lisäilemään" alkuperäisen päälle asiasta mitään ymmärtämättä.
   Savikkoon rakennettu kellari on pomminvarma sisäilmaongelmien alku. Asuinkerrokset on lisäksi niin harvoja, ettei niissä kestä ihmisen asua ilman turkishaalaria. Ja jos veto tilkitään, alkaa homehtuminen.
   Kyllähän nuo on ihan kivoja, kunhan ei itse omista eikä tarvitse asua.

   Lainaa

  5. Tulos: +262 (266 ääntä)
   Nuo asuntoilmoitusten kommenttikentät Facessa ovat kyllä sellainen valitusvirsien kuoroseura että pistää väkisinkin ihmettelemään, miten voikin ottaa niin pahasti sieluun sellainen talo tai asunto, jota ei ole aikeissa edes ajatellakaan ostavansa, mutta jossa on henkilökohtaisella tasolla äärimmäisen pielessä asia x. Milloin on liian tummat seinät, milloin puuttuu sauna tai se on liian moderni, milloin kismittää pieni piha tai variseva omenapuu.

   Lainaa

  6. Säädytön lehmä 27.4.2023 4:21
   Tulos: +99 (105 ääntä)
   Ei siihen Pekka mitään vieraantumista tarvi, jos esim. terveydelliset syyt estää saunomisen.

   Lainaa

  7. Tulos: +123 (147 ääntä)
   Mä en sauno, koska en siedä kuumuutta yhtään. Sauna ei ole mulle paikka, jossa tulee hyvä ja rento olo, päinvastoin. Näin on ollut pienestä asti, joten pahasti oon päässy vieraantumaan jo synnyttyäni.

   Lainaa

  8. Itselataava peto 27.4.2023 6:03
   Tulos: -27 (43 ääntä)
   Akrasia: Mä en sauno, koska en siedä kuumuutta yhtään. Sauna ei ole mulle paikka, jossa tulee hyvä ja rento olo, päinvastoin. Näin on ollut pienestä asti, joten pahasti oon päässy vieraantumaan jo synnyttyäni.
   Olet vähän outo </sarkasmi>

   Lainaa

  9. Tehty pussieläin 27.4.2023 6:37
   Tulos: -51 (75 ääntä)
   Ylittämätön karjalanpiirakka: Paskapuhetta että kaikki rintamamiestalot olis homepommeja. Useemman rintamamiestalon kaupoissa ollut mukana ja yhdessäkään ei hometta tai sisäilmaongelmia. Yleensä ne ongelmat aiheutuu siitä kun on itte ruvettu vähä "laittamaan" ja "lisäilemään" alkuperäisen päälle asiasta mitään ymmärtämättä.
   Jos asuu vanhassa tönössä missä ei tule vettä sisään ja ikkunat ja ovet laskevat rakosistaan kaikki varpusta pienemmät sisään, ja seinät ovat pahvia ja sahanpurua, niin ei varmaan homeongelmaakaan ole. Tilanne muuttuu kun laittaa niihin tönöihin juoksevan veden ja tilkitsee vuotavat lautaovet ja kaksikerrosikkunat nykyaikaisilla ratkaisuilla. Toivottavasti et ole mikään kiinteistövälittäjä.

   Lainaa

  10. Tulos: +120 (126 ääntä)
   Akrasia: Mä en sauno, koska en siedä kuumuutta yhtään. Sauna ei ole mulle paikka, jossa tulee hyvä ja rento olo, päinvastoin. Näin on ollut pienestä asti, joten pahasti oon päässy vieraantumaan jo synnyttyäni.
   Senkin maailmankansalainen!

   Lainaa

  11. Kouluttamaton muurahainen 27.4.2023 6:59
   Tulos: +97 (101 ääntä)
   Mitäköhän olisi tapahtunut, jos Pekalle olisi kerrottu, että tuon talon voi ostaa joku rikas epäsuomalainen?

   Lainaa

  12. Kilokalori 27.4.2023 7:05
   Tulos: -38 (112 ääntä)
   Ihania nuo jotka muistaa sanoa että lapsia ei pidä sitten hankkiman koska olet erilainen kuin minä. Rajataan nyt ainakin rintamamiestaloissa asuvat lapsettomiksi, ei kasva lapsi siellä. Koska Suomen suurin ongelma on liikalapsisuus ja suuret perhekoot...

   Lainaa

  13. Tulos: +94 (96 ääntä)
   Tehty pussieläin: Jos asuu vanhassa tönössä missä ei tule vettä sisään ja ikkunat ja ovet laskevat rakosistaan kaikki varpusta pienemmät sisään, ja seinät ovat pahvia ja sahanpurua, niin ei varmaan homeongelmaakaan ole. Tilanne muuttuu kun laittaa niihin tönöihin juoksevan veden ja tilkitsee vuotavat lautaovet ja kaksikerrosikkunat nykyaikaisilla ratkaisuilla. Toivottavasti et ole mikään kiinteistövälittäjä.
   Useimmiten tehdään juoksevan veden kanssa myös viemäri, se auttaa jo aika paljon. Lisäksi on hyvä tietysti huolehtia muutenkin kosteudesta, vaikka puhaltimella ja vesieristyksellä. Eikä korvausilma-aukkoja kannata mistään talosta tukkia jollei avaa uusia. Mutta tyyppitalojen oikeat haasteet on huonosti tuulettuva yläpohja ja kapillaarikatkoton alapohja, lisättynä vielä rakennusaikaisella niukkuudella materiaalien kanssa. Kaiken kanssa pärjää, vaikeampaa kuin tuhota rintsikka on pitää kunnossa -70-/-80-lukuinen. Uudetkaan ei ole ongelmattomia tekniikkansa kanssa.

   Lainaa

  14. Tulos: +115 (117 ääntä)
   Epänormaali mustikka: Kiinnostais tietää mitä Pekka kommentoi kun sauna ei puuttunutkaan? Kielsikö loppuun asti vai minkälaista änkyröintiä? Siihen malliin öyhöttää että hankala uskoa reiluun "käsi ylös virheen merkiksi"-reaktioon 😁
   Oli pakko mennä katsomaan kyseinen julkaisu. Pekka tappeli muutaman ihmisen kanssa pohtien jopa, onko eräs henkilö mahdollisesti psykopaatti. Mutta niihin vastauksiin, joissa näytettiin sauna pohjapiirroksesta, ei Pekka enää sanonut mitään.
   Kävin myös katsomassa talon kuvat ja pakko vähän ulista köyhänä. Kaikki seinät oli maalattu tasaisen valkoiseksi ja lattia oli jotain vaaleaa beigeä puuta. Sisustus myös hyvin yksinkertainen ja moderni, ei yhtään taloon sopiva :(

   Lainaa

  15. Näkinkenkiä keräilevä alligaattori 27.4.2023 7:16
   Tulos: +67 (71 ääntä)
   No jos VIINIkellari on tuplasti SAUNAN kokoinen...! O.o Nyyh, epäsuomalainen englantilaistyylinen talo on tämä.

   Lainaa

  16. Mäntylahti-Piiras 27.4.2023 7:25
   Tulos: +39 (47 ääntä)
   Ylittämätön karjalanpiirakka: Paskapuhetta että kaikki rintamamiestalot olis homepommeja. Useemman rintamamiestalon kaupoissa ollut mukana ja yhdessäkään ei hometta tai sisäilmaongelmia. Yleensä ne ongelmat aiheutuu siitä kun on itte ruvettu vähä "laittamaan" ja "lisäilemään" alkuperäisen päälle asiasta mitään ymmärtämättä.
   tämän olen kuullut itsekin, lanko osti rintamamiestilan jossa kyllä riittää laittamista, mutta hometta rakennuksissa ei ole (meidän puolella sukua on useampikin "homekoira" jotka oireilee heti jos vähänkään hometta/muita sienikunnan jäseniä läsnä, kukaan ei ole oireillut), haaveissa olis kans ostaa rintamamiestalo joskus (maatilaa en välttämättä talon ympärille tarvitse-) mutta taitaa jäädä ostamatta.

   Lainaa

  17. Lila herne 27.4.2023 7:34
   Tulos: +75 (79 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: Mitäköhän olisi tapahtunut, jos Pekalle olisi kerrottu, että tuon talon voi ostaa joku rikas epäsuomalainen?
   Pekka olisi varmaan tuolloin ollut taas hyvin huolissaan siitä, miten Suomeen tulee ulkomaalaisia ulkomaalaisine tapoineen tappamaan ikiaikaista, aina muuttumattomana pysynyttä suomalaista kulttuuria, josta osa suomalaisistakin alkaa jo surullisesti vieraantua, kun eivät välitä saunoa.

   Lainaa

  18. Mäntylahti-Piiras 27.4.2023 7:38
   Tulos: +45 (49 ääntä)
   Tehty pussieläin: Jos asuu vanhassa tönössä missä ei tule vettä sisään ja ikkunat ja ovet laskevat rakosistaan kaikki varpusta pienemmät sisään, ja seinät ovat pahvia ja sahanpurua, niin ei varmaan homeongelmaakaan ole. Tilanne muuttuu kun laittaa niihin tönöihin juoksevan veden ja tilkitsee vuotavat lautaovet ja kaksikerrosikkunat nykyaikaisilla ratkaisuilla. Toivottavasti et ole mikään kiinteistövälittäjä.
   lanko osti rintamamiestilan vajaa 13 vuotta sitten, monena talvena siellä käynyt ja hyvin on aina tarjentunut kovillakin pakkasilla vaikka talossa on juokseva vesi ja tiiviit ovet ja ikkunat eikä homeesta tietoakaan.

   Lainaa

  19. Heilahteleva preeriasusi 27.4.2023 8:14
   Tulos: -61 (93 ääntä)
   Ne metroliput on "halpoja" koska niistä maksaa koko Suomi ei vain pk-seudun väki. Vai luuleeko henkilö, että metro on puhtaasti rakennut vain helsingin rahoilla ja pyörii vain myydyillä matkalipuilla.

   Lainaa

  20. Kilokalori 27.4.2023 8:33
   Tulos: +97 (119 ääntä)
   Heilahteleva preeriasusi: Ne metroliput on "halpoja" koska niistä maksaa koko Suomi ei vain pk-seudun väki. Vai luuleeko henkilö, että metro on puhtaasti rakennut vain helsingin rahoilla ja pyörii vain myydyillä matkalipuilla.
   Samaa voinee sanoa myös siitä teidän peräkylän 23km valtion varoin ylläpidetystä kylätiestä, jota ajaa 3 aikuista aamulla töihin ja illalla takaisin ja koulutaksi hakee yhden 9-vuotiaan kouluun. Ei maksa nuo ajajat pikitietään itse. Metrolla ajaa päivittäin liki 40,000 asiakasta.

   Lainaa

  21. Tulos: +63 (71 ääntä)
   Erikoinen kuvitelma, että sauna pitäisi olla asunnossa. Säästettiin noin 25% asunnon hinnassa, kun valittiin asunto ilman saunaa. Edellisessä kämpässä sauna muuttui vähitellen varastoksi. Jotenkin tuntuisi hölmöltä maksaa 50000€ saunasta, kun taloyhtiöstä löytyy puu- ja sähkölämmitteinen sauna. Noissa tuleekin sit käytyä lähes vuosittain.

   Lainaa

  22. Painoton lammas 27.4.2023 8:37
   Tulos: +35 (45 ääntä)
   Heilahteleva preeriasusi: Ne metroliput on "halpoja" koska niistä maksaa koko Suomi ei vain pk-seudun väki. Vai luuleeko henkilö, että metro on puhtaasti rakennut vain helsingin rahoilla ja pyörii vain myydyillä matkalipuilla.
   Puolet Suomen tuloveroista saadaan metron alueelta joten ei ole tarve Lahen tai Kouvvolan veroja käyttää siihen. Lisäksi metroliput ei ole järin edullisia, eikä toisaalta sen alkuperäinen kirjoittaja tarkoittanutkaan.

   Lainaa

  23. Esiintyvä käärme 27.4.2023 8:42
   Tulos: +75 (81 ääntä)
   Tehty pussieläin: Jos asuu vanhassa tönössä missä ei tule vettä sisään ja ikkunat ja ovet laskevat rakosistaan kaikki varpusta pienemmät sisään, ja seinät ovat pahvia ja sahanpurua, niin ei varmaan homeongelmaakaan ole. Tilanne muuttuu kun laittaa niihin tönöihin juoksevan veden ja tilkitsee vuotavat lautaovet ja kaksikerrosikkunat nykyaikaisilla ratkaisuilla. Toivottavasti et ole mikään kiinteistövälittäjä.
   Miten musta tuntuu että sä et tiedä mikä on rintamamiestalo. 
   Mun lapsuuskodissani, 50-luvun alkuvuosina pappani rakentamassa rintsikassa oli kyllä ihan alkujaankin vesijohdot, kaksinkertaiset ikkunat, ulko-ovet joihin ei jäänyt rakosia (ja tuulikaapit jotka esti vedon) ja tukevammat seinät kuin mitä nykypäivän gyprocit sun muut. Purueristeet oli tottakai painuneet, mutta talvellakin tarkeni ihan hyvin, paitsi pesutiloissa. Kun velipoika sen osti rapia vuosikymmen sitten ja remontoi, kävi homekoirat eikä mitään löytynyt. Eikä ole homehtunut myöskään peruskorjauksen jälkeen.
   Sen sijaan kun asuttiin 70-luvun omakotitalossa, takapihan ovea vasten piti talveksi nostaa superlonpatja eristeeksi ja sivupihan ovesta kasvoi heinät sisälle. Jos oltiin kotoa poissa viikonlopun verran, palatessa eteisen lattialla kuhisi mustana mattona muurahaisia. Erityisen kylmänä en asuntoa muista, mutta umpihomeessahan se oli, ambulanssiakin tarvittiin toistuvasti yhden lapsen avuksi. Ja nykyisestä 80-luvun rotiskosta on yritetty päästä pakenemaan jo hyvän tovin, mutta erinäisistä syistä ei onnistu. Onneksi ei ole omia kumpikaan näistä. 
   Saahan sen rintsikan homehtumaan eristämällä väärin ja muutenkin mokailemalla. Mutta kun tutustuu perinnerakentamiseen, remontit sujuu ja sisäilma pysyy hyvänä.

   Lainaa

  24. Tulos: +67 (81 ääntä)
   Kilokalori: Ihania nuo jotka muistaa sanoa että lapsia ei pidä sitten hankkiman koska olet erilainen kuin minä. Rajataan nyt ainakin rintamamiestaloissa asuvat lapsettomiksi, ei kasva lapsi siellä. Koska Suomen suurin ongelma on liikalapsisuus ja suuret perhekoot...
   Vielä ihanampia ootte te jotka väännätte asian ihan muuksi kuin se on, ja pöyristytte sitten sen perusteella.
   Eli eihän Jonna tossa toivo ettei ryhmän jäsen tekisi lapsia koska on eri mieltä, tai ettei kukaan rintamamiestalossa asuva tekisi lapsia, vaan että ryhmän jäsen ei tekisi lapsia sinne homekämppään missä kertoi olevansa valmis asumaan, jotta mahdolliset lapset ei altistuisi homeelle. 
   Itsekin olen vahvasti sitä mieltä, että aikuinen ihminen saa altistuttaa itsensä homeelle ihan vapaasti jos siltä tuntuu, mutta lapsien altistuttaminen on ihan eri asia.

   Lainaa

  25. Rasvaseppo 27.4.2023 9:01
   Tulos: -12 (46 ääntä)
   Eikös se homeelle altistuminen kannata niin tulee vastustusta kaikille homeitiöille. Johan dokumentti "Last of Us" kertoo että olisi hyvä saada immuniteetti sienitaudeille.

   Lainaa

  26. Kirpeä Ahven 27.4.2023 9:16
   Tulos: +28 (32 ääntä)
   Ylittämätön karjalanpiirakka: Paskapuhetta että kaikki rintamamiestalot olis homepommeja. Useemman rintamamiestalon kaupoissa ollut mukana ja yhdessäkään ei hometta tai sisäilmaongelmia. Yleensä ne ongelmat aiheutuu siitä kun on itte ruvettu vähä "laittamaan" ja "lisäilemään" alkuperäisen päälle asiasta mitään ymmärtämättä.
   Näin juuri. Yleisimmät syyt lienee ymmärtämättömyydestä. Kasvatetaan ties mitä pensaita seinää vasten, säästetään pitämällä huoneita viileinä ja tiivistetään ilmaraot, niin varmasti saadaan talo pilalle.

   Lainaa

  27. Kaikkitietävä herkkuruoka 27.4.2023 9:19
   Tulos: +38 (40 ääntä)
   Tehty pussieläin: Jos asuu vanhassa tönössä missä ei tule vettä sisään ja ikkunat ja ovet laskevat rakosistaan kaikki varpusta pienemmät sisään, ja seinät ovat pahvia ja sahanpurua, niin ei varmaan homeongelmaakaan ole. Tilanne muuttuu kun laittaa niihin tönöihin juoksevan veden ja tilkitsee vuotavat lautaovet ja kaksikerrosikkunat nykyaikaisilla ratkaisuilla. Toivottavasti et ole mikään kiinteistövälittäjä.
   Selvästikään sinulla ei ole aavistustakaan miten "rintamamiestalo" on rakennettu, tai miten niitä remontoidaan.

   Lainaa

  28. Valittu mestari 27.4.2023 9:25
   Tulos: +53 (57 ääntä)
   Piti ihan tarkistaa etuovesta: "Sauna Asunnossa on sauna". Tietysti jos portaiden alle rakennettu pieni sauna ei riitä englantilaistyylisessä vanhassa huvilassa, melkein kolmen miljoonan euron talon ostajalla on varmaan varaa rakennuttaa uusi sauna tuonne varaston tilalle.

   Lainaa

  29. Kilokalori 27.4.2023 9:45
   Tulos: +45 (77 ääntä)
   Pekko: Vielä ihanampia ootte te jotka väännätte asian ihan muuksi kuin se on, ja pöyristytte sitten sen perusteella. Eli eihän Jonna tossa toivo ettei ryhmän jäsen tekisi lapsia koska on eri mieltä, tai ettei kukaan rintamamiestalossa asuva tekisi lapsia, vaan että ryhmän jäsen ei tekisi lapsia sinne homekämppään missä [...]
   Tuo on silti osa sitä puheenpartta, joka on hälyyttävästi yleistynyt. Lapsia ei pidä tehdä liian nuorena, eikä saa odottaa opiskelujen yli ettei ole liian vanha vanhempi. Opiskelijana ei saa tehdä lapsia ettei opinnot veny. Työtön ei saa tehdä lapsia ettei lapset jää yhteiskunnan elätettäviksi. Ei saa tehdä lapsia jos niille ei osta vähintään toiseksi uusinta pleikkaria koska sitten lapsia kiusataan. Ei saa tehdä lapsia jos ei ole molemmat vanhemmat läsnä. Ja nyt ei sitten vanhaan puutaloonkaan saa tehdä lapsia?
   Ja lapsettomaksikaan ei saa jäädä...

   Lainaa

  30. Itseasiassa 27.4.2023 9:52
   Tulos: +48 (50 ääntä)
   Epänormaali mustikka: Kiinnostais tietää mitä Pekka kommentoi kun sauna ei puuttunutkaan? Kielsikö loppuun asti vai minkälaista änkyröintiä? Siihen malliin öyhöttää että hankala uskoa reiluun "käsi ylös virheen merkiksi"-reaktioon 😁
   Ei Pekka mitään myöntänyt. Lisäksi siinä ketjussa riitti näitä samoja saunattomuudesta ulisijoita, todennäköisesti eivät edes avanneet ilmoitusta vaan osallistuivat vaan ensimmäisen öyhöttäjän kuoroon.

   Lainaa

  31. Itseasiassa 27.4.2023 10:00
   Tulos: +23 (35 ääntä)
   Pekko:
   Eli eihän Jonna tossa toivo ettei ryhmän jäsen tekisi lapsia koska on eri mieltä, tai ettei kukaan rintamamiestalossa asuva tekisi lapsia, vaan että ryhmän jäsen ei tekisi lapsia sinne homekämppään missä kertoi olevansa valmis asumaan, jotta mahdolliset lapset ei altistuisi homeelle. 
   Itsekin olen vahvasti sitä mieltä, että aikuinen ihminen saa altistuttaa itsensä homeelle ihan vapaasti jos siltä tuntuu, mutta lapsien altistuttaminen on ihan eri asia.
   Joo, näitä tapauksia todella löytyy. Yksi sukulaiseni asui sisäilmaongelmaisessa talossa vuokralla ja valitti kun lapsillakin alkoi olla hengitystieongelmia. Kun kerran kyläillessä kysyin, mikseivät muuta pois, niin sai vastaukseksi ihmeellistä mutinaa. Talo ei ollut mitenkään ihmeellinen, todella pieni kolmelle lapselle ja vanhemmille, paikkakunta sellainen, että joku antaisi varmaan kuluja vastaan asua, jos joku vain huolehtisi asunnosta, joten tarjontaa kyllä riitti. Muutivat sitten siinä vaiheessa, kun lapsista kahdella oli virallisesti astma. Että kyllä näitä tapauksia löytyy, jostain syystä vaikkei usein tavattu, niin nykyään en enää ikinä, koska en jaksa kuunnella näitä hänelle iskeneitä huonoja kohteluita. Lapsetkin ovat olleet huostassa, en tiedä mikä nykyää tilanne on, mutta olen välikäsien kautta kuullut että muualle sijoitettujen tilalle voi kätevästi tehdä uusia.

   Lainaa

  32. Mäntylahti-Piiras 27.4.2023 10:22
   Tulos: +4 (8 ääntä)
   Vaakku: Oli pakko mennä katsomaan kyseinen julkaisu. Pekka tappeli muutaman ihmisen kanssa pohtien jopa, onko eräs henkilö mahdollisesti psykopaatti. Mutta niihin vastauksiin, joissa näytettiin sauna pohjapiirroksesta, ei Pekka enää sanonut mitään. Kävin myös katsomassa talon kuvat ja pakko vähän ulista köyhänä. Kaikki [...]
   pohjapiirroksen saunassa on muuten lauteet ja kiuas piirretty toisiinsa nähden eripäin kuin mitä video näyttää; videolla lauteet on kiukaan edestä katsottuna vasemmalla ja pohjapiirroksessa taas oikealla.

   Lainaa

  33. It's a deal 27.4.2023 10:44
   Tulos: +35 (37 ääntä)
   Lila herne: Pekka olisi varmaan tuolloin ollut taas hyvin huolissaan siitä, miten Suomeen tulee ulkomaalaisia ulkomaalaisine tapoineen tappamaan ikiaikaista, aina muuttumattomana pysynyttä suomalaista kulttuuria, josta osa suomalaisistakin alkaa jo surullisesti vieraantua, kun eivät välitä saunoa.
   "Varmaan purkavat tuon saunan heti ja tekevät siitäkin viinikellarin!"

   Lainaa

  34. Kenkku ampiainen 27.4.2023 11:27
   Tulos: +6 (12 ääntä)
   NipaMan: Erikoinen kuvitelma, että sauna pitäisi olla asunnossa. Säästettiin noin 25% asunnon hinnassa, kun valittiin asunto ilman saunaa. Edellisessä kämpässä sauna muuttui vähitellen varastoksi. Jotenkin tuntuisi hölmöltä maksaa 50000€ saunasta, kun taloyhtiöstä löytyy puu- ja sähkölämmitteinen sauna. Noissa tuleekin sit käytyä lähes vuosittain.
   Röllitkin joutui käymään saunassa jopa 2 kertaa vuodessa

   Lainaa

  35. Peruuttamaton riikinkukko 27.4.2023 11:34
   Tulos: +22 (26 ääntä)
   Kyllä terveitä rintamamiestaloja löytyy, itsellänikin on. Mutta jos talon hinta on 20 000 €, niin jossainhan siellä on jotain pahasti pielessä. Edes Kainuussa ei taideta terveitä taloja myydä tuohon hintaan, vaikka se taitaa olla Suomen edullisinta aluetta asuntojen hinnan suhteen.

   Lainaa

  36. Tulos: +27 (31 ääntä)
   On kyllä hulppea talo! Oikein oma suihkulähde ja kaikki. Sekä haarniska käytävällä, ihan ku jossain Tylypahkassa

   Lainaa

  37. Sutki karjalanpiirakka 27.4.2023 11:58
   Tulos: +40 (42 ääntä)
   Puluparka: Nuo asuntoilmoitusten kommenttikentät Facessa ovat kyllä sellainen valitusvirsien kuoroseura että pistää väkisinkin ihmettelemään, miten voikin ottaa niin pahasti sieluun sellainen talo tai asunto, jota ei ole aikeissa edes ajatellakaan ostavansa, mutta jossa on henkilökohtaisella tasolla [...]
   Joskus miettinyt, että miten ne ihmiset kehtaa öyhöttää niissä ketjuissa, eikö niille kukaan sano, että mieti nyt hiukan mitä omalla nimelläsi ja naamallasi kirjoittelet.

   Lainaa

  38. Varpaaton hylje 27.4.2023 12:22
   Tulos: +20 (24 ääntä)
   Ylittämätön karjalanpiirakka: Paskapuhetta että kaikki rintamamiestalot olis homepommeja. Useemman rintamamiestalon kaupoissa ollut mukana ja yhdessäkään ei hometta tai sisäilmaongelmia. Yleensä ne ongelmat aiheutuu siitä kun on itte ruvettu vähä "laittamaan" ja "lisäilemään" alkuperäisen päälle asiasta mitään ymmärtämättä.
   Täysin samoilla linjoilla. Ongelmat alkaa yleensä just siitä et itse "parannellaan".

   Lainaa

  39. Tulos: +12 (22 ääntä)
   Rasvaseppo: Eikös se homeelle altistuminen kannata niin tulee vastustusta kaikille homeitiöille. Johan dokumentti "Last of Us" kertoo että olisi hyvä saada immuniteetti sienitaudeille.
     Tätä on varmaan alapeukutettu luettua vain ensimmäinen lause. "Dokumentti Last of Us" tosiaan kertoo kaiken tarvittavan siitä, miten homeitiöihin kannattaa suhtautua :D

   Lainaa

  40. Tulos: +24 (30 ääntä)
   Jos olis ihan hullun paljon rahulia, niin ostaisin ton Kulosaaren linnan ja muuttaisin saunan viinikellariksi. Ihan vaan Pekan kiusaksi.

   Lainaa

  41. Tulos: +20 (24 ääntä)
   Nykyihmiset ovat vieraantuneet suomalaista juuristaan - 1910-luvulla.

   Lainaa

  42. Tarvittava lisko 27.4.2023 15:56
   Tulos: +33 (37 ääntä)
   Puluparka: Nuo asuntoilmoitusten kommenttikentät Facessa ovat kyllä sellainen valitusvirsien kuoroseura että pistää väkisinkin ihmettelemään, miten voikin ottaa niin pahasti sieluun sellainen talo tai asunto, jota ei ole aikeissa edes ajatellakaan ostavansa, mutta jossa on henkilökohtaisella tasolla [...]
   Ja merkittävää osaa tuntuu kismittävän se, että Helsingissä on korkeammat hinnat kuin jossakin peräsohjolassa.

   Lainaa

  43. Ahnas patsas 27.4.2023 17:11
   Tulos: +29 (41 ääntä)
   Tarvittava lisko: Ja merkittävää osaa tuntuu kismittävän se, että Helsingissä on korkeammat hinnat kuin jossakin peräsohjolassa.
   Ja ilmeisesti asumisen mielekkyydessä painaa vaan ja ainoastaan se kuinka paljon neliöitä omakotitalossa ja lääniä pihassa on. Itse asun paljon mielummin kaksiossa Helsingissä niin että alle vartin metromatkan päässä on satapäin kauppoja, teattereita, museoita, tapahtumia sekä juna-asemia ja satamia, mutta en minä silti mene inisemään myynti-ilmoituksiin että en ikinä haluaisi asua maalla kun joku kauppaa omakotitaloa jostain peräpöpeliköstä.

   Lainaa

  44. Tulos: +22 (28 ääntä)
   Kyllä se vaan niin on että rintamamiestalot osattiin rakentaa. Nykytalot on alta 20 vuodessa homeessa ja purkutuomion saaneena.

   Lainaa

  45. Nuutunut kivi 27.4.2023 20:52
   Tulos: +22 (24 ääntä)
   Kilokalori: Samaa voinee sanoa myös siitä teidän peräkylän 23km valtion varoin ylläpidetystä kylätiestä, jota ajaa 3 aikuista aamulla töihin ja illalla takaisin ja koulutaksi hakee yhden 9-vuotiaan kouluun. Ei maksa nuo ajajat pikitietään itse. Metrolla ajaa päivittäin liki 40,000 asiakasta.
   Nyky kunnossapidolla tuntuu, että niiden kolmen autoilijan varoilla se peräkylän tie huolletaan.

   Lainaa

  46. Tulos: +18 (18 ääntä)
   Itseasiassa: Ei Pekka mitään myöntänyt. Lisäksi siinä ketjussa riitti näitä samoja saunattomuudesta ulisijoita, todennäköisesti eivät edes avanneet ilmoitusta vaan osallistuivat vaan ensimmäisen öyhöttäjän kuoroon.
   Näin ketjun. Havaitsin, että en ole suomalainen tai kannata ainakaan suomalaista elämänmuotoa, koska en ole käynyt saunassa vuosiin, enkä kyllä sellaista välttämättä ensimmäisenä asunnosta etsisi. Ehkä viimeisenä, jos silloinkaan.

   Lainaa

  47. Lavastettu hirvi 28.4.2023 0:48
   Tulos: +24 (24 ääntä)
   Väärä ulina pekalla. Kaikkihan tietää että saunan pitää sijaita ulkorakennuksessa tai omana tönönään. Sallittu lämmitystapa on puu, ja vedenkin tulee lämmetä sillä. Luxustelijoille hana seinässä, mutta mieluiten kantovesi. Kaivosta paras. Suihkut eivät saunaan kuulu. Ihan vakavastikkin tässä on puolensa. Ahkera saunoja saa aikamoisen kosteusrasituksen asuntoonsa. Rintamamies taloihin kommentoin että talvella kannattaa lämmittää takkaa päivittäin. Lämmityksen lisäksi se vaihtaa ilmaa asunnossa. Jos rakennusmateriaalit on hengittäviä ei kannata murehtia homehtumisesta. Rintsikat kestää kunhan pääsevät kuivumaan.

   Lainaa

  48. Lajiteltu sohvaperuna 29.4.2023 0:07
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   Kilokalori: Samaa voinee sanoa myös siitä teidän peräkylän 23km valtion varoin ylläpidetystä kylätiestä, jota ajaa 3 aikuista aamulla töihin ja illalla takaisin ja koulutaksi hakee yhden 9-vuotiaan kouluun. Ei maksa nuo ajajat pikitietään itse. Metrolla ajaa päivittäin liki 40,000 asiakasta.
   Ne mitään pikiteitä ole

   Lainaa

  49. Puhelimeton viikuna 29.4.2023 12:24
   Tulos: -9 (11 ääntä)
   Esiintyvä käärme: Miten musta tuntuu että sä et tiedä mikä on rintamamiestalo.  Mun lapsuuskodissani, 50-luvun alkuvuosina pappani rakentamassa rintsikassa oli kyllä ihan alkujaankin vesijohdot, kaksinkertaiset ikkunat, ulko-ovet joihin ei jäänyt rakosia (ja tuulikaapit jotka esti vedon) ja tukevammat seinät kuin mitä nykypäivän [...]
   Sulla on siis kokemus yhdestä rintamamiestalosta ja yhdestä tuoreemmasta tönöstä ja tulet esittämään asiantuntijaa. Kuitenkin mainitset itsekin kaksikerrosikkunat, sahanpurueristeet... Hyvin vedetty.

   Lainaa

  50. Puhelimeton viikuna 29.4.2023 12:25
   Tulos: -3 (7 ääntä)
   IsoT: Kyllä se vaan niin on että rintamamiestalot osattiin rakentaa. Nykytalot on alta 20 vuodessa homeessa ja purkutuomion saaneena.
   Höpö höpö.

   Lainaa

  51. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Tarvittava lisko: Ja merkittävää osaa tuntuu kismittävän se, että Helsingissä on korkeammat hinnat kuin jossakin peräsohjolassa.
   Osittain kyllä sitä kompensoi halvemmat liput metrossa. Tai näin mä ymmärsin, vaikka en löytänyt muiden kaupunkien hinnoista mitään tietoa🤔

   Lainaa

  52. Ihkauusi perseena 30.4.2023 21:29
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   MerryXmas: Näin ketjun. Havaitsin, että en ole suomalainen tai kannata ainakaan suomalaista elämänmuotoa, koska en ole käynyt saunassa vuosiin, enkä kyllä sellaista välttämättä ensimmäisenä asunnosta etsisi. Ehkä viimeisenä, jos silloinkaan.
   Jos Pekasta tulee presidentti, Suomeen perustetaan saunapoliisi, joka tarkistaa, että saunassa käydään vähintään kaksi kertaa viikossa. Kaikki jotka eivät käy, tuomitaan maailmankansalaisiksi ja karkoitetaan maasta.

   Lainaa

  53. Lapseton metso 3.5.2023 9:30
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Puhelimeton viikuna: Sulla on siis kokemus yhdestä rintamamiestalosta ja yhdestä tuoreemmasta tönöstä ja tulet esittämään asiantuntijaa. Kuitenkin mainitset itsekin kaksikerrosikkunat, sahanpurueristeet... Hyvin vedetty.
   Sä et osannut mainita edes niitä.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: home, homeeton, hometalo, huvila, kuva, kyltti, rintamamiestalo, romanit, sauna, talo, tontti, vähemmistöt