Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 102

Jokaisen 16-vuotiaan pahin painajainen.
Vanhempainilta, osa 102

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 102 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Ytimekäs kobra 14.2.2023 0:14
   Tulos: +33 (163 ääntä)
   Siis oliko itkijä Ryhmän jäsen vai 16-vuotias serkku? Oli kumpi tahansa, en silti ymmärrä miksi itketään. Ilosta vai surusta?

   Lainaa

  2. Korpulentti taikuri 14.2.2023 0:17
   Tulos: +346 (384 ääntä)
   Korona-aika paljasti todella paljon kaikenmaailman hörhöjä jotka uskoo muun muassa noihin eteerisiin öljyihin. Omassa tuttavapiirissä niitä on tullut ilmi muutama, ketä olen pitänyt ihan järki-ihmisinä.

   Lainaa

  3. Tinkimätön koira 14.2.2023 0:20
   Tulos: +185 (311 ääntä)
   Jos 16-vuotiaana ei ole vielä oppinut käsittelemään pettymyksiä tai toisekseen avaamaan suuta kaupassa jäätelöä valittaessa, niin ei kyllä hyvältä näytä tulevaisuus. Tai sitten tosiaan tilanne on teiniraskaus. Onnea serkku.

   Lainaa

  4. Himoton keiju 14.2.2023 0:24
   Tulos: +164 (212 ääntä)
   Korpulentti taikuri: Korona-aika paljasti todella paljon kaikenmaailman hörhöjä jotka uskoo muun muassa noihin eteerisiin öljyihin. Omassa tuttavapiirissä niitä on tullut ilmi muutama, ketä olen pitänyt ihan järki-ihmisinä.
   Kyllähän öljy toimii monesti (eteenkin kuivalla) iholla kivasti rasvaten ja saattaa olla kivoja tuoksujakin, mutta ei se mitään tauteja paranna.

   Lainaa

  5. Keuhkoton seepra 14.2.2023 0:38
   Tulos: +280 (314 ääntä)
   Kyllä minäkin aikuisena herkkänä ihmisenä silloin tällöin itken ihan ns. turhasta. Jos on vaikka hirveä stressi päällä, perheenjäsen sairaana, monta yötä nukkunut huonosti, sähkölasku tuli triplana, kissa kakkasi lattialle, ruoka paloi pohjaan ja vielä kuukautiset alkamassa, se rima on aika matalalla. Mutta miksei siltä serkulta voinut kysyä mitä jäätelöä otettaisiin? Jos käyn vaikka kavereiden kanssa kaupassa ostamassa naposteltavaa illanistujaisiin, toki kysellään puolin ja toisin mitä kukakin haluaisi, ja otetaan vaikka pari eri vaihtoehtoa (kyllä se jätski tai sipsit jossain vaiheessa tulee pois syötyä).

   Lainaa

  6. Tulos: +174 (200 ääntä)
   Riikan 6-vuotiaalla on aika raju huumorintaju ikäisekseen tai sitten olin itse saatanan tylsä ton ikäsenä.

   Lainaa

  7. Varoittava vuohi 14.2.2023 1:02
   Tulos: +232 (248 ääntä)
   ”Vaihtoehtoinen” lääke on määritelmällisesti lääke, joka joko ei ole todistettu toimivaksi tai on todistettu ei-toimivaksi. Vaihtoehtoista lääkettä, joka on todistettu toimivaksi, kutsutaan ihan vain lääkkeeksi.

   Lainaa

  8. Tornipöllö 14.2.2023 1:04
   Tulos: +231 (253 ääntä)
   "Hoidon tueksi" nyt voi vaikka pelata kuunvalossa pasianssia tonttulakki päässä (mikä todennäköisesti on tasan yhtä tehokasta kuin eteeristen öljyjen kanssa läträäminen) jos luulee siitä olevan apua. Paha vaan että usein näihin hörhöilyihin liittyy se, että se humpuukihoito on AINOA hoito mitä suostutaan käyttämään ja sitten lapsiparka joutuu kärvistelemään ihan turhan takia kun mamman mielestä antibiootit on saatanasta. Vasemman alakulman muumimeemi sopisi muuten hiton hyvin kahvimukin kylkeen.

   Lainaa

  9. Sateenkaareva vuohi 14.2.2023 1:07
   Tulos: -117 (165 ääntä)
   Sanoisin, että on jokseenkin epäuskottavaa, että 6-vuotias on valinnut vain tuollaisia muumimeemejä tulostettavaksi. Eiköhän sieltä googlesta hakusanalla ”Muumi” ole tullut aika paljon ihan tavallisiakin muumikuvia.

   Lainaa

  10. Marinoitu riepu 14.2.2023 1:08
   Tulos: +60 (66 ääntä)
   Ytimekäs kobra: Siis oliko itkijä Ryhmän jäsen vai 16-vuotias serkku? Oli kumpi tahansa, en silti ymmärrä miksi itketään. Ilosta vai surusta?
   Ryhmän jäsen itki ilosta, kun tajusi että hän saa itse syödä koko jäätelön.

   Lainaa

  11. Koherentti ankka 14.2.2023 1:19
   Tulos: +264 (272 ääntä)
   Sateenkaareva vuohi: Sanoisin, että on jokseenkin epäuskottavaa, että 6-vuotias on valinnut vain tuollaisia muumimeemejä tulostettavaksi. Eiköhän sieltä googlesta hakusanalla ”Muumi” ole tullut aika paljon ihan tavallisiakin muumikuvia.
   Mä oletin kyllä, että äidin galleriasta valitsi kuvat. Jos on muumimeemejä sinne kerännyt talteen, lapsi voi hyvinkin valita ne kuvan perusteella (kaikki 6-vuotiaat ei osaa vielä lukea).

   Lainaa

  12. Sateenkaareva vuohi 14.2.2023 1:37
   Tulos: +36 (58 ääntä)
   Koherentti ankka: Mä oletin kyllä, että äidin galleriasta valitsi kuvat. Jos on muumimeemejä sinne kerännyt talteen, lapsi voi hyvinkin valita ne kuvan perusteella (kaikki 6-vuotiaat ei osaa vielä lukea).
   Aaa. Tuossa tapauksessa on tosiaan ihan uskottavaa.
   Minä ymmärsin muksun etsineen kuvia ihan satunnaisesti netistä, jolloin ei olisi mitään syytä miksi hän lukutaidottomana (tai vähintäänkin luetunymmärtämisen osalta rajoittuneena) päättäisi poimia VAIN kiroilevia muumimeemejä, eikä joukkoon osuisi yhtäkään tavallista muumikuvaa.

   Lainaa

  13. Tulos: +33 (55 ääntä)
   Sateenkaareva vuohi: Sanoisin, että on jokseenkin epäuskottavaa, että 6-vuotias on valinnut vain tuollaisia muumimeemejä tulostettavaksi. Eiköhän sieltä googlesta hakusanalla ”Muumi” ole tullut aika paljon ihan tavallisiakin muumikuvia.
   Luetun ymmärtäminen.

   Lainaa

  14. Nimetön marja 14.2.2023 2:58
   Tulos: +94 (106 ääntä)
   Itse luin sujuvasti 6-vuotiaana, mutta elin aika suojeltua elämää. Kun naapurin lapset tulivat kertomaan että humalainen on ojassa luulin että se on joku kasvi. Kyllä, aikuiset hoitivat asian ja siinä vaiheessa selvisi oikea laita.

   Lainaa

  15. Kuivuva hyttynen 14.2.2023 6:14
   Tulos: +146 (156 ääntä)
   Kyllä oli nyt niin hyvät perustelut Helmillä et vaihdan heti lääkkeet eteerisiin öljyihin. Luin sanat "puhdas" ja "aito", kyllähän semmoinen on paljon parempi kuin ne KEMIKAALIT.

   Lainaa

  16. Heilahteleva ahven 14.2.2023 6:32
   Tulos: +22 (76 ääntä)
   Vanilja nyt on... tylsää.

   Lainaa

  17. Epäaito haltija 14.2.2023 7:07
   Tulos: +131 (139 ääntä)
   Itselleni tulee ensimmäisenä mieleen, että serkku on ehkä aloittanut e-pillerien käytön. Muistan kaverini valitelleen useampaan kertaan ehkäisypillerit alottaessaan itkeskelleensä täysin mitättömistä asioista, vaikkei yleensä itke juuri mistään. Hormonit voivat joillakin vaikuttaa aika rajustikin mielialaan, eikä asiaa välttämättä aina edes osaa yhdistää e-pillereihin.

   Lainaa

  18. Itkevä kotka 14.2.2023 7:17
   Tulos: +161 (171 ääntä)
   Normalisoidaan itkeminen! Toki se voi tuntua turhauttavalta kanssaolijasta, mutta ikinä ei voi tietää mitä toisella on meneillään taustalla. Tai vaikkei olisikaan sen suurempia, silti itkeminen on täysin normaalia.

   Lainaa

  19. Lajikas kettu 14.2.2023 7:28
   Tulos: +78 (82 ääntä)
   Napael: Riikan 6-vuotiaalla on aika raju huumorintaju ikäisekseen tai sitten olin itse saatanan tylsä ton ikäsenä.
   Ihan on perus huumorintaju. Lapset kun keksii kirosanat ja muut ”aikuisten vitsit” niin se ei hetkeen lopu. 
   T: päiväkotiope

   Lainaa

  20. Taitamaton hampurilainen 14.2.2023 7:28
   Tulos: +63 (69 ääntä)
   Itkevä kotka: Normalisoidaan itkeminen! Toki se voi tuntua turhauttavalta kanssaolijasta, mutta ikinä ei voi tietää mitä toisella on meneillään taustalla. Tai vaikkei olisikaan sen suurempia, silti itkeminen on täysin normaalia.
   Hyvä! Kiitos!

   Lainaa

  21. Pikku krokotiili 14.2.2023 7:38
   Tulos: +106 (112 ääntä)
   Luultavasti tytöllä oli jotain murheita (seurustelukumppani jättänyt, koulu menee huonosti, tentti jännittää, menkat tulossa ja kaikki vituttaa, parhaan kaverin kanssa riitaa..) ja siksi mokomakin tylsä vaniljajäätelö kirvoitti moisen reaktion.

   Lainaa

  22. Tulos: +118 (130 ääntä)
   Eteerisissä öljyissä ei ole mitään "luontaista" saatikka puhdasta. Mikään kasvi ei tuota eteeristä öljyä niin että sen voisi vaan puristaa siitä, kuten mehun tai ruokaöljyn, vaan se on aina teollisesti tuotettua ja myös herkästi allergisoivaa

   Lainaa

  23. Tulos: +108 (116 ääntä)
   Ei helvetti noiden öljyjen kanssa läträäville. Vaikka kuinka purkin kyljessä lukisi "puhdas ja aito" ei nuo monestikaan läpäise edes elintarvikkeille vaadittavaa seulaa, saati sitten vielä tarkempaa lääkkeille vaadittavaa seulaa. Ja joskus noissa saattaa olla suoraan ihan vaarallisiakin aineita seassa. Helmi, tiedätkö miksi kutsutaan vaihtoehtoisia lääkkeitä jotka toimivat? Lääkkeiksi.

   Lainaa

  24. Räkäpää 14.2.2023 8:30
   Tulos: +58 (58 ääntä)
   Lajikas kettu: Ihan on perus huumorintaju. Lapset kun keksii kirosanat ja muut ”aikuisten vitsit” niin se ei hetkeen lopu.  T: päiväkotiope
   Ei ollu vielä papalla loppunu ysikytvuotispäiville mennessä. Ennen satavuotispäivää loppui, mutta ois saanu jatkuakkin. Oli mukava ukko.

   Lainaa

  25. Tulos: +30 (52 ääntä)
   Heilahteleva ahven: Vanilja nyt on... tylsää.
   Ei ollenkaan tylsää kun miettii että jäätelön vanilja-aromi saattaa hyvin todennäköisesti olla lähtöisin majavan anusrauhasesta.

   Lainaa

  26. Peruuttamaton riikinkukko 14.2.2023 8:46
   Tulos: -28 (54 ääntä)
   Vaniljajäätelö on yks suurimmista kusetuksista. Puikkojäätelöistä varmaan 90 % on vaniljajäätelöä, joiden hintaa on nostettu jollain mukaerilaisella kuorrutteella (eli suklaalla). Myös litran jäätelöpaketeissa iso osa on vaniljajäätelöä jollain pienellä hillosilmällä.

   Lainaa

  27. Pimeä näätä 14.2.2023 8:47
   Tulos: +8 (62 ääntä)
   Toisaalta placebon voimaa ei kannata aliarvioida ollenkaan! Jos öljyt on vaarattomia, niin kaikin mokomin kannattais lääkärinkin suorastaan jopa vähän tukea (tyyliin voit kokeilla jos se tuntuu sinusta hyvältä). Placebo ei tarkoita sitä, että ”ei ollutkaan oikeasti sairas jos placebo toimi”, vaan se voi oikeasti auttaa sairauksien voittamisessa. Tämä on ihan tutkittu juttu, samoin kuin sekin että positiivisella mielellä oleva potilas paranee nopeammin. Tietenkään se ei yksistään riitä kuten ei positiivinen mielikään ja on hyvin yksilöllistä. Missään nimessä tutkittuja lääkkeitä ei kannata silti pois jättää.

   Lainaa

  28. Reseptivapaa Dinosaurus 14.2.2023 8:47
   Tulos: +73 (87 ääntä)
   Parastahan noissa "puhtaissa ja luonnollisissa" eteerisissä öljyissä on se, että niiden takana on ihan ehta pyramidihuijaus. Tiedän useammankin ihmisen, jotka menettivät rahansa erään Y:llä alkavan ulkomaisen puljun kusetuspelissä. Niitä rahojahan ei saa mitenkään takaisin, kun on vapaaehtoisesti ne johonkin sopimuksella laittanut netin ohjeiden mukaisesti. Lisäksi osa noista öljyistä on ihan aikuisten oikeasti lasten leikisti todella myrkyllisiä, jotkut jopa hermomyrkkyjä. Hörhökaupan ohjeiden mukaan niitä öljyjä hierotaan paljaalle iholle, hengitetään haihduttimesta ja jopa syödään ruuassa ja sitten ihmetellään lääkärissä, kun tulee vakaviakin oireita. Ei ole ihan yksi tai kaksi tapausta Suomessa. Kieltoa odotellessa. Peeäs, marketeissa yms myytävät eteeriseen öljyyn pohjautuvat kotimaiset saunatuoksut ovat nykytiedon valossa ihan turvallisia käyttää paketin ohjeiden mukaan. En kuitenkaan suosittele hinkkaamaan iholle tai nielemään ainakaan kovin suuria määriä!

   Lainaa

  29. Tulos: +72 (74 ääntä)
   Tunnetustihan puhdas ja aito valkoinen kärpässieni on terveydelle vaaratonta.

   Lainaa

  30. Laiha biisoni 14.2.2023 9:31
   Tulos: +25 (37 ääntä)
   Korpulentti taikuri: Korona-aika paljasti todella paljon kaikenmaailman hörhöjä jotka uskoo muun muassa noihin eteerisiin öljyihin. Omassa tuttavapiirissä niitä on tullut ilmi muutama, ketä olen pitänyt ihan järki-ihmisinä.
   Itsellä kaverin naisystävä opiskelee lääkiksessä, ja vakavissaan pohti, josko huoneen väri parantaisi koronasta tai muista sairauksista.

   Lainaa

  31. Huijaamava bataatti 14.2.2023 9:32
   Tulos: +51 (55 ääntä)
   Heilahteleva ahven: Vanilja nyt on... tylsää.
   Eipä olekaan, toimii raparperi- ja omenakauramurupaistoksen kanssa paremmin kuin hyvin, paremmin kuin vaniljakastike! Mielestäni!

   Lainaa

  32. Nuhteeton hirmulisko 14.2.2023 9:49
   Tulos: +72 (76 ääntä)
   Pimeä näätä: Toisaalta placebon voimaa ei kannata aliarvioida ollenkaan! Jos öljyt on vaarattomia, niin kaikin mokomin kannattais lääkärinkin suorastaan jopa vähän tukea (tyyliin voit kokeilla jos se tuntuu sinusta hyvältä). Placebo ei tarkoita sitä, että ”ei ollutkaan oikeasti sairas jos placebo [...]
   Eteeriset öljyt eivät ole vaarattomia. Eri öljyillä on eri ominaisuuksia, eikä niillä pitäisi huvikseen läträtä. Kyse ei ole homeopatiasta. 
   Mitä lääkäri ei maininnut tai tiennyt, on se, että niillä on käyttöä jopa lääketeollisuudessa, mutta se ei tarkoita sitä, että joku perusmerja voi sekoitella omat rohdot "kunhan ne ovat puhtaita". Mitä öljyä, kuinka paljon? Esimerkiksi eukalyptusöljyä saattaa olla kurkkupastilleissa 0,05 %, mutta teelusikallinen sitä laimentamattomana voi viedä sairaalaan tai jopa tappaa. 

   Lainaa

  33. Kerrattu haltija 14.2.2023 10:07
   Tulos: +66 (74 ääntä)
   Pimeä näätä: Toisaalta placebon voimaa ei kannata aliarvioida ollenkaan! Jos öljyt on vaarattomia, niin kaikin mokomin kannattais lääkärinkin suorastaan jopa vähän tukea (tyyliin voit kokeilla jos se tuntuu sinusta hyvältä). Placebo ei tarkoita sitä, että ”ei ollutkaan oikeasti sairas jos placebo [...]
   Plasebo voi toimia, tai olla toimimatta. Se on aivan tieteellisesti todistettu.
   MUTTA plasebo ei toimi lapsiin eikä eläimiin. Ei se auta, että tropin antaja uskoo.

   Lainaa

  34. Tuliterä kilpikonna 14.2.2023 10:15
   Tulos: +32 (44 ääntä)
   Verrattuna noihin kiinalaisten tehtaiden jätevesistä uutettuihin "puhtaisiin ja luonnollisiin" öljyihin perustuviin "hoitoihin", homeopatia on varsin mainio vaihtoehtoinen hoitomuoto. En siis tietenkään tarkoita sitä, että homeopatia toimisi yhtään placeboa paremmin, mutta ainakaan siitä ei voi olla haittaa kun koko homma perustuu siihen, että "vaikuttava" aine (oli se sitten hopeaa, risiiniä, nokkosta tai elohopeaa) liotetaan niin suureen määrään vettä, ettei se oikeasti vaikuta mihinkään. Yksinkertaistettuna homeopatia on siis sitä, että juot vettä, mikä useimpien lääkärienkin mielestä sopii mainiosti lähes kaikkien sairauksien hoitoon (varsinaisen lääketieteellisen hoidon ohella) ja jopa ihan jokapäiväiseen elämään vaikket sairaana olisikaan.

   Lainaa

  35. Levätön ilonpilaaja 14.2.2023 10:33
   Tulos: +29 (37 ääntä)
   Laiha biisoni: Itsellä kaverin naisystävä opiskelee lääkiksessä, ja vakavissaan pohti, josko huoneen väri parantaisi koronasta tai muista sairauksista.
   Kannattaisi ehkä kuunnella, mitä ihmiset sanovat ja edes yrittää ymmärtää, sen sijaan että väännät asian vain naurettavaksi "Öhö öhö, huoneen väri parantaa taudeista" -vitsiksi.
   Jo sairastunutta ihmistä huoneen väri ei (tietenkään) auta kuin korkeintaan placebon verran, mutta jos et vielä ole sairastunut, huoneen värillä voi olla merkitystä kuinka todennäköisesti saat tartunnan.
   Ensinnäkin on tietysti se triviaali vaikutus, että vaaleilta pinnoilta on helpompi huomata tahroja, joten et välttämättä päädy nojaamaan juuri siihen kohtaan seinästä, jossa on hetki sitten aivastaneen kaverisi räkäklimppi.
   Toiseksi hyvin valaistussa tilassa bakteerit ja virukset kuolevat valkoisilla pinnoilla nopeammin kuin tummilla.

   Lainaa

  36. Tulos: +26 (30 ääntä)
   Toisaalta placebon voimaa ei kannata aliarvioida ollenkaan! Ei, mutta plasebo ei toimi niin, että sen plasebo antaja uskoo siihen. Plasebo siis ei toimi lapsiin eikä eläimiin. Aikuiset hoitakoon itseään miten haluavat.

   Lainaa

  37. Tulos: +16 (24 ääntä)
   Huijaamava bataatti: Eipä olekaan, toimii raparperi- ja omenakauramurupaistoksen kanssa paremmin kuin hyvin, paremmin kuin vaniljakastike! Mielestäni!
   Vaniljajäätelö onkin hyvä lisuke, mutta onhan se yksinään tosi tylsä. Paremmat vaniljajäätelöt vähän eri asia, mutta jos puhutaan niistä 1-2€ maksavista paketeista...

   Lainaa

  38. Väsyttävä tuhatjalkainen 14.2.2023 11:09
   Tulos: +65 (71 ääntä)
   Jos ihminen itkee toisen edessä, niin se jo itsessään saattaa nolottaa itkevää ihmistä. Mutta sitten vielä empatiakyvytön serkku menee valittamaan asiasta somessa (onneksi edes anonyymina). Käännä nyt veistä haavassa? Sit vielä pohdintaa: Vanhempi serkku vaikuttaa olevan miespuolinen. Jos olisi ollut nainen, niin erittäin todennäköisesti olisi muistanut ja ymmärtänyt, että teinitytöillä voimakas hormonitoiminta aiheuttaa itkeskelyä. Varmasti aiheuttaisi teinipojillakin, mutta pojat opetetaan purkamaan turhautumisensa aggressiivisuuden kautta, joten näet teinipojan todennäköisemmin rikkomassa paikkoja kuin itkemässä. Jospa annettaisiin kaikkien itkeä rauhassa, niin tyttöjen ja poikien, kuin aikuistenkin naisten ja miesten, niin kaikilla olisi parempi olla.

   Lainaa

  39. It's a deal 14.2.2023 11:22
   Tulos: -11 (21 ääntä)
   Koherentti ankka: Mä oletin kyllä, että äidin galleriasta valitsi kuvat. Jos on muumimeemejä sinne kerännyt talteen, lapsi voi hyvinkin valita ne kuvan perusteella (kaikki 6-vuotiaat ei osaa vielä lukea).
   Jos se galleria on täynnä tuollaisia, niin jonkun valon pitäisi syttyä. Paitsi jos siellä on paljon normaaleja muumikuvia ja 8/8 vaan osui noihin.

   Lainaa

  40. Joidenkin mielestä hylje 14.2.2023 11:26
   Tulos: +55 (55 ääntä)
   Tylsimys: Ei ollenkaan tylsää kun miettii että jäätelön vanilja-aromi saattaa hyvin todennäköisesti olla lähtöisin majavan anusrauhasesta.
   Joo ehkä joskus sata vuotta sitten. Kyllä nykyään 99 prosenttia vanilja-aromista tehdään synteettisesti ja käytännössä loput ihan vaniljakasvista. Majavien anusrauhasten kerääminen on näihin verrattuna älyttömän kallista ja kestämätöntä, mutta joissakin hajuvesissä sitä saatetaan vielä käyttää.

   Lainaa

  41. Itseasiassa 14.2.2023 12:16
   Tulos: +43 (43 ääntä)
   Epäaito haltija: Itselleni tulee ensimmäisenä mieleen, että serkku on ehkä aloittanut e-pillerien käytön. Muistan kaverini valitelleen useampaan kertaan ehkäisypillerit alottaessaan itkeskelleensä täysin mitättömistä asioista, vaikkei yleensä itke juuri mistään. Hormonit voivat joillakin vaikuttaa aika [...]
   Voi hyvin olla syy, itse kun aloitin e-pillereiden syönnin teininä, niin ei mennyt montaa viikkoa kun pimahdin ihan totaalisesti. Huusin poikakaverille joku 4 tuntia kaikesta aivan älyttömästä, siis aiheet olivat luokkaa että hänellä oli vääränlaiset huonekalut väärissä paikoissa ja miksi ulkona paistaa aurinko. Ennen eikä jälkeen ei ole itselleni vastaavaa tapahtunut, en pystynyt hallitsemaan itseäni ollenkaan. Vähän sen jälkeen mietin, haluaakohan poikakaveri vielä jatkaa seurustelua, mutta oltiin vielä jokunen vuosi yhdessä tuon jälkeen. Eli kaupassa itku jäätelön vuoksi on aika pientä. 
   Toisaalta voi olla että ihan murrosikä hormoneineen voi aiheuttaa tuon. Taannoin olin samaan aikaan paikalla muutaman teini-ikäisen sukulaisen kanssa. He keskustelivat keskenään jostain ja naureskelivat, itse touhusi jotain omiani lähistöllä mutta kuulin mitä puhuivat. Yhtäkkiä ilman mitään näkyvää syytä yksi heistä purskahtaa itkuun, joku sanottu oli tökännyt väärään kohtaan vaikka varmaan muussa tilanteessa ei olisi aiheuttanut vastaavaa. Tilanteesta selvittiin, vaikka aiheutti vähän hämmennystä. Mutta onhan tuo ihan kauhea ikä, onneksi se menee jossain vaiheessa ohi. 

   Lainaa

  42. Uneton meduusa 14.2.2023 13:41
   Tulos: +38 (38 ääntä)
   "Se on puhdasta ja aitoa lyijyä. Vuosisatoja sitä on sulatettu ja hengitetty sen parantavia aromeja mm. kupan parantamiseksi."

   Lainaa

  43. Uneton meduusa 14.2.2023 13:43
   Tulos: +47 (49 ääntä)
   Itkevä kotka: Normalisoidaan itkeminen! Toki se voi tuntua turhauttavalta kanssaolijasta, mutta ikinä ei voi tietää mitä toisella on meneillään taustalla. Tai vaikkei olisikaan sen suurempia, silti itkeminen on täysin normaalia.
   Aivan samaa mieltä! Nykyään ollaan sellaisessa hullussa tilanteessa, että jopa suuttuminen ja huutaminen on helpommin sosiaalisesti hyväksyttyä kuin se, että aikuinen itkee. Ei itkulle yleensä mitään mahda, se tulee jos on tullakseen.

   Lainaa

  44. Uneton meduusa 14.2.2023 13:47
   Tulos: +43 (45 ääntä)
   Vanilja on yksi suurimmista suosikkimausteistani. Se on myös hyvin kallista. Siihen nähden surullista, että se halpa "vanilja"jäätelö on ainoa muoto, jossa monet "vaniljan" tuntevat. Onhan se nyt vähän niin kuin tuore mansikka kesällä vs. joku Hubbabubba "mansikka"purukumi.

   Lainaa

  45. Siskoton lammas 14.2.2023 14:00
   Tulos: +4 (8 ääntä)
   Eteerisistä öljyistä: https://fi.wikipedia.org/wiki/Eteerinen_%C3%B6ljy

   Lainaa

  46. Tulos: +38 (40 ääntä)
   Öljyjä somessa kehuvat sitten vielä usein myyvät niitä näissä monitasomarkkinointi systeemeissä (tuo "kysy tarkemmin jos kiinnostaa" viittaa usein tällaiseen).

   Lainaa

  47. Osuva pomelo 14.2.2023 14:55
   Tulos: +14 (14 ääntä)
   Koherentti ankka: Mä oletin kyllä, että äidin galleriasta valitsi kuvat. Jos on muumimeemejä sinne kerännyt talteen, lapsi voi hyvinkin valita ne kuvan perusteella (kaikki 6-vuotiaat ei osaa vielä lukea).
   Juurikin näin. T. Alkuperäistä Fb-ketjua seurannut.

   Lainaa

  48. Kumara hämähäkki 14.2.2023 15:14
   Tulos: -21 (35 ääntä)
   Tietty voi ensin kysyä, mitä toinen haluaa, jos vaihtoehtoja on. Silti kuulostaa erikoiselta, että toinen alkaa kyynelehtimään sen takia, että saa vaniljajäätelöä. Siinä vaiheessa olisi hyvä muistaa käytöstavat ja olla kiitollinen jäätelöstä. Tietty eri asia, jos hormonaalinen toiminta on siinä vaiheessa, että pienestäkin itkee, mutta silloinkin olisi hyvä muistaa käytöstavat ja vaikka valehdella jotain. Kannatan valkoisia valheita, joita käytetään käytöstapojen vuoksi.

   Lainaa

  49. Tulos: +4 (12 ääntä)
   Mä en kestä ton photoshopatun mörön ilmettä, haluun kans seinälle tollasen. On niillä varmaan ifolorilla ollu nauramista tälle tilaukselle.

   Lainaa

  50. Tulos: +51 (51 ääntä)
   Itseasiassa: Voi hyvin olla syy, itse kun aloitin e-pillereiden syönnin teininä, niin ei mennyt montaa viikkoa kun pimahdin ihan totaalisesti. Huusin poikakaverille joku 4 tuntia kaikesta aivan älyttömästä, siis aiheet olivat luokkaa että hänellä oli vääränlaiset huonekalut väärissä paikoissa ja miksi [...]
    Ihan sama, nuoruudessani oli vielä todella outo suhtautuminen ehkäisyyn ainakin omalla gynekologillani (tai no, en tiedä miten teineihin nykyisin suhtaudutaan, mutta toivon ainakin, ettei näin). 
     Minä: Aloitin kirjoitetut pillerit, koen, että sekoan. Itken kaikesta ja jos en itke niin raivostun. 
     Gyne: Niin, se on tunnettu sivuvaikutus. Yritä toista merkkiä. 
     Minä: Ja se auttaa?
     Gyne: Ehkä, ehkä ei. Yritä, kolme kuukautta kerrallaan, kunnes löytyy joku joka toimii. 
     Mnä: Eli siis saan olla täydellisen häiriintyneessä mielentilassa ehkä vuoden, ylioppilaskirjoitusvuoden?
     Gyne: Niin, sinulla on poikaystävä. Kyllä tiedät että miehet vaativat seksiä eikä niistä ole vastuullisiksi ehkäisyssä. Teiniraskaaksiko haluat?
     Minä: Nyt menen kotiin. En tarvitse reseptiä kiitos. 
     Senaikainen poikaystävä: Mikä hitto sitä naista (gyne oli nainen) riivaa? Tietysti voin käyttää kondomia, en halua että itkuraivoat koko ajan. 
     En tullut teiniraskaaksi. Pilleri on toki hyvä niille, joille se toimii, mutta ei se ole ainoa vaihtoehto jos ei.

   Lainaa

  51. Tulos: +18 (28 ääntä)
   Tuliterä kilpikonna: Verrattuna noihin kiinalaisten tehtaiden jätevesistä uutettuihin "puhtaisiin ja luonnollisiin" öljyihin perustuviin "hoitoihin", homeopatia on varsin mainio vaihtoehtoinen hoitomuoto. En siis tietenkään tarkoita sitä, että homeopatia toimisi yhtään placeboa paremmin, mutta ainakaan siitä ei [...]
   Homeopatialla on todellakin helvetin vakavia haittavaikutuksia. Mitä epätoivoisempi ihminen on oman terveytensä puolesta, sitä parempaa kohderyhmää he ovat kaiken maailman puoskareille ja käärmeöljykauppiaille. Hyvin usein homeopatiaan liittyy neuvot siitä että perinteinen tutkittu lääketieteellinen hoito pitää jättää kokonaan välistä mikä usein johtaa siihen että ihmiset eivät saa hoitoa ollenkaan. Ja kun hoito epäonnistuu, homeopaatit syyttävät asiakkaitaan siitä että tekivät hoidon väärin, tai eivät uskoneet hoitoon, tai jos ovat ottaneet vastaan oikeaa lääketieteellistä hoitoa, sanovat sen olevan epäyhteensopiva ja aiheuttaneen kunnon romahtamisen. Onnistunut parantuminen on tietenkin aina homeopatian ansiota, vaikka sillä ei olisi ollut oikeasti mitään  tekemistä paranemisen kanssa, mutta epäonnistunut hoito ja terveyden huonontuminen on aina asiakkaan itsensä vika.
   Kuulostaa joo tosi harmittomalta.

   Lainaa

  52. Saletti raadonsyöjä 14.2.2023 17:40
   Tulos: +29 (29 ääntä)
   Luulin, että Muumi-kuvien moka oli siinä, että on tilattu paperitulosteena kuvia ruutukaappauksista kaikkine näytöllä näkyvine tietoineen (ennen kuin suurensin kuvaa ja huomasin tekstit). Ja ilmeisesti muutama on vielä ruutukaappaus ruutukaappauksesta, kun tilapalkki ja painikkeet on kahtena. :o Ja nyt kun mietin, niin minusta jo se riittäisi feissarimokiin.

   Lainaa

  53. Järisyttävä ämpäri 14.2.2023 17:48
   Tulos: +10 (20 ääntä)
   Toj Karin: Homeopatialla on todellakin helvetin vakavia haittavaikutuksia. Mitä epätoivoisempi ihminen on oman terveytensä puolesta, sitä parempaa kohderyhmää he ovat kaiken maailman puoskareille ja käärmeöljykauppiaille. Hyvin usein homeopatiaan liittyy neuvot siitä että perinteinen tutkittu [...]
   Toj, oliko tuolla sinun kommentillasi tosiaan niin kiire, ettet mitenkään olisi ehtinyt lukea ensimmäistä lausetta pidemmälle sitä kommenttia, johon vastasit? Jos varsinaisen tarvitsemasi lääkehoidon lisäksi käytät homeopaattista hoitoa - eli juot vettä - niin ei se vedenjuonti sinun olotilaasi pahenna. Eli varsinaisen hoidon rinnalla käytettynä homeopatia on täysin harmitonta (ja itseasiassa siis hyödyllistä, koska vedenjuonti on kuulemma terveellistä), toisin kuin monet muut "vaihtoehtoiset" hoidot kuten raskasmetallien hierominen limakalvoille.

   Lainaa

  54. Pehmeä jänis 14.2.2023 17:57
   Tulos: -15 (15 ääntä)
   Tinkimätön koira: Jos 16-vuotiaana ei ole vielä oppinut käsittelemään pettymyksiä tai toisekseen avaamaan suuta kaupassa jäätelöä valittaessa, niin ei kyllä hyvältä näytä tulevaisuus. Tai sitten tosiaan tilanne on teiniraskaus. Onnea serkku.
   Kyseessä olikin teiniabortti

   Lainaa

  55. Tulos: -4 (22 ääntä)
   Järisyttävä ämpäri: Toj, oliko tuolla sinun kommentillasi tosiaan niin kiire, ettet mitenkään olisi ehtinyt lukea ensimmäistä lausetta pidemmälle sitä kommenttia, johon vastasit? Jos varsinaisen tarvitsemasi lääkehoidon lisäksi käytät homeopaattista hoitoa - eli juot vettä - niin ei se vedenjuonti sinun [...]
   Luin kyllä kommentin. Luitko sinä? Tai ymmärrätkö mitä homeopatia on?
   Yksinkertaistettuna homeopatia on kaikkea muuta kuin veden juontia. Jos sen voisi yksinkertaistaa veden juontiin, mitään mainitsemiani asioita ei tapahtuisi. Mutta niitä tapahtuu ja ihmisiä kuolee. Niin itse myrkkyihin kuin myös oikean hoidon saamatta jättämiseen. Lisäksi lainaamani kommentti ei myöskään puhunut mitään homeopatian käytöstä oikean lääketieteellisen hoidon tukena. Sen pystyi jopa ymmärtämään niin että homeopatia olisi pelkästään veden juontiin rinnastettavaa, koska hän ei edes vihjannut mahdollisten ongelmien olemassaolosta. Mutta en kuitenkaan rokottanut häntä tuosta mahdollisuudesta, vaan ainoastaan toim mukaan keskusteluun massiiviset ongelmat joita homeopatisella hoidolla on, koska hän niin iloisesti jättäytyi mainitsemasta näitä.

   Lainaa

  56. Valtaapitävä maksamakkara 14.2.2023 18:29
   Tulos: +18 (18 ääntä)
   Vituttaa nuo eteeriset öljyt. Ja nuo ihmiset jotka niihin uskoo. Tuokin yksi ihan varma asiastaan ja varmaan mielestään argumentoi tosi asiallisesti :D

   Lainaa

  57. Kiipeilevä viinirypäle 14.2.2023 19:12
   Tulos: +15 (25 ääntä)
   Toj Karin: Luin kyllä kommentin. Luitko sinä? Tai ymmärrätkö mitä homeopatia on? Yksinkertaistettuna homeopatia on kaikkea muuta kuin veden juontia. Jos sen voisi yksinkertaistaa veden juontiin, mitään mainitsemiani asioita ei tapahtuisi. Mutta niitä tapahtuu ja ihmisiä kuolee. Niin itse myrkkyihin [...]
   Homeopaattinen hoito toimii niin, että otetaan satunnaisen shamaanin tai muun tontun suosittelemaa ”vaikuttavaa” ainetta pieni määrä, sanotaan nyt vaikka teelusikallinen kissanhiekkaa tai korianteria, ja sekoitetaan se suureen määrään, sanotaan vaikka 10 litraan, vettä.
   Sitten otetaan teelusikallinen näin tehtyä seosta, ja sekoitetaan se taas kymmeneen litraan vettä.
   Sitten otetaan teelusikallinen näin tehtyä, entistäkin laimeampaa, seosta, ja sekoitetaan se kymmeneen litraan vettä.
   Ja tätä pelleilyä jatketaan pari-kolmekymmentä kertaa.
   Lopputuloksena on homeopaattinen ”lääke”, joka on oikeasti vain vettä.
   Sen juomisesta ei ole mitään haittaa terveydelle, vaikka alkuperäinen ”vaikuttava” aine olisi ollut syanidia, koska se on lantrattu niin moneen kertaan, ettei ”vaikuttavasta” aineesta ole oikeasti mitään jäljellä. Homeopaattinen hoidon käyttö varsinaisen hoidon rinnalla on siis täsmälleen sama asia kuin juoda vettä varsinaisen hoidon lisäksi.
   Siinä lainaamassasi kommentissa nimenomaan todettiin, ettei homeopaattinen hoito toimi placeboa paremmin, mutta se on harmittomampaa kuin myrkyllisten öljyjen imppaaminen, ja että vedenjuonti varsinaisen tarvitsemasi lääkityksen lisäksi on lääkärienkin mielestä ihan suositeltavaa.

   Lainaa

  58. Tulos: +22 (22 ääntä)
   Mikä hitto on "oikea ja aito" eteerinen öljy? Onko niistä muka jotain tuoteväärennöksiäkin? Voi ei, ostin pullon kamomillaa, mutta tämä tuoksuu ihan kamelille! Hoitotehoa en viitsi edes kommentoida.

   Lainaa

  59. Tyvekäs lepakko 14.2.2023 19:37
   Tulos: -2 (12 ääntä)
   Jos on jotain lisuketta sen vaniljajäätelön kanssa niin mikä ettei, mutta omaan suuhun se ei kyllä itsessään maistu juuri miltään. Edes vaniljalta. En toki alkaisi itkua tuhertamaan vaan söisin mitä tarjotaan, mutta en muista milloin viimeksi olisin vaniljaa itselleni ostanut vaikka jonkin verran tuleekin jäätelöä syötyä.

   Lainaa

  60. Tulos: +21 (23 ääntä)
   Näenkö harhoja, vai onko toi muumimeemumutsi tosiaan teettänyt Ifolorilla kuvat screenshoteista? Pari näyttäis olevan jopa toiseen kertaan kaapattuja ruutuja. Vain todellinen diginatiivi kykenee tommoseen.

   Lainaa

  61. Käsitetty minkki 14.2.2023 20:02
   Tulos: +21 (21 ääntä)
   Itseasiassa: Voi hyvin olla syy, itse kun aloitin e-pillereiden syönnin teininä, niin ei mennyt montaa viikkoa kun pimahdin ihan totaalisesti. Huusin poikakaverille joku 4 tuntia kaikesta aivan älyttömästä, siis aiheet olivat luokkaa että hänellä oli vääränlaiset huonekalut väärissä paikoissa ja miksi [...]
   Käytin e-pillereitä yli 10 vuotta ja olin apaattinen. 2 kuukautta pillerien lopettamisen jälkeen tuntui kuin olisin ottanut mustat lasit pois silmiltä ja elämäni muuttui totaalisesti. Tiedä sitten montako vuotta oikeasti haaskasin pillerien takia. Sinänsä ihan toimivat, kun veivät seksihalut lähes kokonaan... Lopettaessani sairastuin akneen, mistä en ollut teini-ikäisenä (pillerittömänä) kärsinyt ollenkaan. Toivoisin, etteivät lääkärit tyrkyttäisi niitä nuorille. Käytän nykyään hormonikierukkaa, vaikka vannoin etten halua enää hormoneja kehooni. Kierukasta ei ole tullut sivuvaikutuksia, paitsi kuukautiset ovat jääneet pois, mikä on vain suuri helpotus.

   Lainaa

  62. Toiveikas menninkäinen 14.2.2023 20:15
   Tulos: +25 (31 ääntä)
   Eteerisiä öljyjä voi ostaa myös osallistumatta mihinkään verkostomarkkinointikuvioihin ja niitä voi käyttää olematta silti mikään lääkevastainen kaikkia mahdollisia kemikaaleja pelkäävä hörhö. Itse käytän ihan tavallisista luontaistuotekaupoista löytyviä kotimaisia eteerisiä öljyjä joskus tuoksulyhdyssä (sopiva yhdistelmä esimerkiksi karkottaa hyttysiä, niistä voi tehdä myös virkistävän tai rauhoittavan sekoituksen) tai esim. siivousaineiden ja vaikka käsienpesuaineen seassa piristämässä niiden tuoksua. Teepuuöljy auttaa hyvin myös hyönteisten puremiin ja muihin kutinoihin. Mutta varsinaisten sairauksien parantaminen kuuluu ehdottomasti lääkäreille ja muulle osaavalle henkilökunnalle ja asianmukaiset lääkkeet pitää käyttää ohjeen mukaan.

   Lainaa

  63. Tulos: -3 (21 ääntä)
   Kiipeilevä viinirypäle: Homeopaattinen hoito toimii niin, että otetaan satunnaisen shamaanin tai muun tontun suosittelemaa ”vaikuttavaa” ainetta pieni määrä, sanotaan nyt vaikka teelusikallinen kissanhiekkaa tai korianteria, ja sekoitetaan se suureen määrään, sanotaan vaikka 10 litraan, vettä.Sitten otetaan [...]
   Sulla on ihanan naiivi ja sinisilmäinen käsitys homeopatiasta. Todellakin toivoisin että olisit oikeassa, että se olisi tuollaisia lasten lääkärileikkejä vastaavaa, mutta kun et ole. Olet valitettavasti ihan helvetin väärässä. Löydätkö tästä todellista tietoa homeopatiaa mainostavilta sivustoilta? No et helvetissä. He pyrkivät kaikin keinoin pitämään ongelmat piilossa. Yhden näistä selitin jo aijemmin; he syyllistävät hoitoa hakevaa mahdolisista ongelmista ja valehtelevat silmät päästä että mikään vika ei oikeasti johdu homeopatiasta. Olet ilmeisesti opiskellut aihetta lähinnä Wikipediasta? Suomen kielinen artikkeli käsittelee aihetta äärimmäisen  suppeasti eikä ongelmia yhtään. Aloita itsesi sivistäminen vaikka lukemalla sieltä englannin kielinen artikkeli, etenkin otsikon Ethics and safety alta. Tässä suora linkki sinne: https://en.wikipedia.org/wiki/Homeopathy#Ethics_and_safety Jatketaan keskustelua sen jälkeen kun alat lopulta hyväksymään että homeopatia ei ole todellakaan mitään maustettujen vesien maistelua, minkä kuvan asiaa hyvin pintapuolisesti käsitteleviltä sivuilta helposti saa.

   Lainaa

  64. Noudettu kobra 14.2.2023 21:06
   Tulos: -3 (3 ääntä)
   pinguli: Mikä hitto on "oikea ja aito" eteerinen öljy? Onko niistä muka jotain tuoteväärennöksiäkin? Voi ei, ostin pullon kamomillaa, mutta tämä tuoksuu ihan kamelille! Hoitotehoa en viitsi edes kommentoida.
   Kamelin perseelle :D

   Lainaa

  65. Tinkimätön hanhi 14.2.2023 22:38
   Tulos: -4 (8 ääntä)
   Napael: Riikan 6-vuotiaalla on aika raju huumorintaju ikäisekseen tai sitten olin itse saatanan tylsä ton ikäsenä.
   Eiköhän hänellä ole vain ikäisekseen normaali lukutaito. Vai oliko itselläsi paljon parempi?

   Lainaa

  66. Tinkimätön hanhi 14.2.2023 22:45
   Tulos: -16 (22 ääntä)
   Pimeä näätä: Toisaalta placebon voimaa ei kannata aliarvioida ollenkaan! Jos öljyt on vaarattomia, niin kaikin mokomin kannattais lääkärinkin suorastaan jopa vähän tukea (tyyliin voit kokeilla jos se tuntuu sinusta hyvältä). Placebo ei tarkoita sitä, että ”ei ollutkaan oikeasti sairas jos placebo [...]
   Tiesitkö, että mielialalääkkeiden vaikutus on tutkitusti 90-prosenttisesti placeboa? Loput 10 % ovat sivuvaikutuksia.

   Lainaa

  67. Itseasiassa 14.2.2023 22:48
   Tulos: +19 (21 ääntä)
   Kivi:  Ihan sama, nuoruudessani oli vielä todella outo suhtautuminen ehkäisyyn ainakin omalla gynekologillani (tai no, en tiedä miten teineihin nykyisin suhtaudutaan, mutta toivon ainakin, ettei näin).   Minä: Aloitin kirjoitetut pillerit, koen, että sekoan. Itken kaikesta ja jos en itke niin [...]
   Mulle lääkäri on ilmoittanut, ettei e-pillerit aiheuta mielialan vaihteluita. Mietin että mistähän tuokin on oppinsa saanut. Kun kokeilin minipillereitä, niin olin viikossa työkyvytön, mutta perhesuunnitteluun soittaessa vain sanottiin, että koira kestää kyllä se ehkä menee ohi. Seuraava yritys päättyi kun aloin saada elämäni ekaa kertaa paniikkikohtauksia. Ihan järkyttävää vähättelyä gyneltä joten miehen kanssa vaihdettiin hormoniehkäisyt kondomiin.

   Lainaa

  68. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Tinkimätön koira: Jos 16-vuotiaana ei ole vielä oppinut käsittelemään pettymyksiä tai toisekseen avaamaan suuta kaupassa jäätelöä valittaessa, niin ei kyllä hyvältä näytä tulevaisuus. Tai sitten tosiaan tilanne on teiniraskaus. Onnea serkku.
   Voipi myös olla ihan vaan menkat.
   Eikä se itkeminen mikään paha juttu oo jos ei muuten vetäny potkuraivareita perään. On ihan ookoo itkeä, oli kuinka typerä asia tahansa.

   Lainaa

  69. Aurinkolasiton Noita 15.2.2023 2:21
   Tulos: +16 (16 ääntä)
   Jostain luin, että eteeriset öljyt voivat olla hyvinkin vahingollisia lemmikeille. Varsinkin kissoille. Sellainen höytyrin kun puksuttää öljyjä ilmaan, ne hyvin todenköisesti päätyy siitä kissan turkkiin ja siitä suoraan suuhun. Pitäs sit tietää mitkä niistä on harmittomia mömmöjä.

   Lainaa

  70. Parraton kesyhanhi 15.2.2023 5:42
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Varoittava vuohi: ”Vaihtoehtoinen” lääke on määritelmällisesti lääke, joka joko ei ole todistettu toimivaksi tai on todistettu ei-toimivaksi. Vaihtoehtoista lääkettä, joka on todistettu toimivaksi, kutsutaan ihan vain lääkkeeksi.

   Sä oot kuunnellu Tim Minchinisi. Arvostan.

   Lainaa

  71. Pyrstökäs persikka 15.2.2023 6:34
   Tulos: +4 (10 ääntä)
   Tinkimätön hanhi: Tiesitkö, että mielialalääkkeiden vaikutus on tutkitusti 90-prosenttisesti placeboa? Loput 10 % ovat sivuvaikutuksia.
   Höpö x2

   Lainaa

  72. Robusti biisoni 15.2.2023 6:36
   Tulos: -25 (25 ääntä)
   Toj Karin: Sulla on ihanan naiivi ja sinisilmäinen käsitys homeopatiasta. Todellakin toivoisin että olisit oikeassa, että se olisi tuollaisia lasten lääkärileikkejä vastaavaa, mutta kun et ole. Olet valitettavasti ihan helvetin väärässä. Löydätkö tästä todellista tietoa homeopatiaa mainostavilta [...]
   Nypytitkö hieman nänniäsi samalla kun raapustit tuon aivopierusi?

   Lainaa

  73. Intravenoosi harakka 15.2.2023 6:37
   Tulos: -1 (11 ääntä)
   Toj Karin: Luin kyllä kommentin. Luitko sinä? Tai ymmärrätkö mitä homeopatia on? Yksinkertaistettuna homeopatia on kaikkea muuta kuin veden juontia. Jos sen voisi yksinkertaistaa veden juontiin, mitään mainitsemiani asioita ei tapahtuisi. Mutta niitä tapahtuu ja ihmisiä kuolee. Niin itse myrkkyihin [...]
   Eli et ymmärtänyt lukemaasi.

   Lainaa

  74. Koito siili 15.2.2023 6:49
   Tulos: +15 (17 ääntä)
   Laadukas vaniljajäätelö on ihanaa.

   Lainaa

  75. Nurja päärynä 15.2.2023 8:08
   Tulos: +11 (11 ääntä)
   Jos toi öljyhuijaus kiinnostaa enemmänkin, niin Cheyenne Järvisellä on siitä IG:ssä paljon juttua. Tutki asia tuossa ehkä kuukausi takaperin ja toi esille todella häiriintyneitä juttuja, esim. miten niitä suositellaan SYÖTÄVÄKSI vauvoille ja eläimille.

   Lainaa

  76. Ihmiskunta 15.2.2023 9:15
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   Korpulentti taikuri: Korona-aika paljasti todella paljon kaikenmaailman hörhöjä jotka uskoo muun muassa noihin eteerisiin öljyihin. Omassa tuttavapiirissä niitä on tullut ilmi muutama, ketä olen pitänyt ihan järki-ihmisinä.
   Korona-aika paljasti myös sen, kuinka valmiita ollaan uskomaan ihan kaikki kritiikittä. Puolin ja toisin. 
   Toisaalla piikitetään jotain hevosmatolääkkeitä ja juodaan tolua koska Amerikan presidentti ilmoittaa, että tämä torjuu koronaa. Toisaalla hakataan pampuilla kaduilla liikkuvia ihmisparkoja koska heillä ei ole maskia päässä. Kumpikin osoittautui pieleen menneeksi yritykseksi. 
   Ennustan tosin, että minut leimataan tämän kommentin pohjalta salaliittohörhöksi ja täydellisessä denialismin kourissa kielletään maskien hyödyttömyys. Olen rokotettu, olen tiedeuskovainen. En ole kuitenkaan itseäni muita ylempänä pitävä idiootti.

   Lainaa

  77. Tulos: -1 (7 ääntä)
   Himoton keiju: Kyllähän öljy toimii monesti (eteenkin kuivalla) iholla kivasti rasvaten ja saattaa olla kivoja tuoksujakin, mutta ei se mitään tauteja paranna.
   Nno jjep, eihän se tauteja paranna, siks on lääkärit ja lääkkeet ja niitten homma on parannella sairaita. Mutta saattaa öljyt joillain helpottaa esim. päänsärkyyn (eikaikilla) ja jotku tuoksut voi rauhottaa ja pystyy nukahtaa paremmin yms. Että on niistä jotain hyötyyki, kuhan käyttää oikein ja oikeisiin asioihin, eikä ala sooloilee että parantais jonku sairauden... Mut vissii ne tuoksut on siinä ennemminki se juttu🤷🏼‍♀️

   Lainaa

  78. Koherentti ankka 15.2.2023 10:18
   Tulos: +8 (12 ääntä)
   Ihan vaan ku joku sanoi että plasebo ei toimi lapsiin. Kumminki on ihan todella yleistä, että lapsi itkee lohduttomasti saatuaan pikkiriikkisen naarmun, josta ei tule edes verta, tekee suunnilleen kuolemaa kun "auauau sattuu hirveesti", ja sit ku siihen laittaa pienen laastaripalan, "kipu" loppuu heti ja lapsi palaa tyytyväisenä leikkeihinsä. Mitä muuta kuin plaseboa tuo on? Lisäyksenä että pelkkä sylittely, puhaltelu ja yleinen lohdutus ei näissä auta, vaaditaan se laastari, jotta kriisi raukenee.

   Lainaa

  79. Nesteytetty lintu 15.2.2023 10:48
   Tulos: +2 (6 ääntä)
   Ihmiskunta: Korona-aika paljasti myös sen, kuinka valmiita ollaan uskomaan ihan kaikki kritiikittä. Puolin ja toisin.  Toisaalla piikitetään jotain hevosmatolääkkeitä ja juodaan tolua koska Amerikan presidentti ilmoittaa, että tämä torjuu koronaa. Toisaalla hakataan pampuilla kaduilla liikkuvia [...]
   Hieman sekava juttu, eli pidätkö maskeja hyödyttöminä?
   Minä, puolisoni, siskoni, äitini ja yksi kavereistani käytämme epämääräisten rättien sijaan FFP3-tason maskeja ja käsidesiä ahkerasti, eikä kukaan meistä ole edelleenkään sairastanut koronaa. Tiedän, anekdoottinen todiste, mutta kyllä näyttää toimivan, kuten pitää.  
   Muut ihmiset ympärillämme ovat käyttäneet alemman tason maskeja ja kaikki sairastuneet.

   Lainaa

  80. Kouluttamaton muurahainen 15.2.2023 10:54
   Tulos: +13 (13 ääntä)
   Kumara hämähäkki: Tietty voi ensin kysyä, mitä toinen haluaa, jos vaihtoehtoja on. Silti kuulostaa erikoiselta, että toinen alkaa kyynelehtimään sen takia, että saa vaniljajäätelöä. Siinä vaiheessa olisi hyvä muistaa käytöstavat ja olla kiitollinen jäätelöstä. Tietty eri asia, jos hormonaalinen toiminta on [...]
   Huonoa käytöstä on se, että vaatii toista olemaan itkemättä silloin kun itku tulee.Tietenkin tekoitku saadakseen tahtonsa läpi on eri asia ja paheksuttavaa, mutta ei kukaan itke tarkoituksellisesti jäätelön takia,Hormonitoiminta tai esimerkiksi mielialahäiriöt eivät ole valinnaisia ja jos olisivat, kukaan ei valitsisi niitä. Ne voivat vaikuttaa käytökseen siten, ettei sille voi itse mitään, ei vaikka joku huonokäytöksinen sitä arvostelisikin.

   Lainaa

  81. Tulos: +17 (17 ääntä)
   Kerrattu haltija: Plasebo voi toimia, tai olla toimimatta. Se on aivan tieteellisesti todistettu.MUTTA plasebo ei toimi lapsiin eikä eläimiin. Ei se auta, että tropin antaja uskoo.
   Itseasiassa plasebo toimii hyvin myös lapsiin. Sen tietää jokainen vanhempi, jonka lapsi on huutanut jonkun kolhun jälkeen sietämätöntä kipua, joka parantuu sillä sekunnilla, kun siihen liimataan laastari päälle.

   Lainaa

  82. Tulos: +9 (9 ääntä)
   Peruuttamaton riikinkukko: Vaniljajäätelö on yks suurimmista kusetuksista. Puikkojäätelöistä varmaan 90 % on vaniljajäätelöä, joiden hintaa on nostettu jollain mukaerilaisella kuorrutteella (eli suklaalla). Myös litran jäätelöpaketeissa iso osa on vaniljajäätelöä jollain pienellä hillosilmällä.
   Vaniljajäätelö muka kusetusta?
   Taisit kylläkin tarkottaa, että ne sun suklaapuikkos ja hillojäätelöt on mielestäsi kusetusta.

   Lainaa

  83. Tulos: +6 (8 ääntä)
   Mä tykkään vaniljajäätelöstä ihan sellaisenaan. Syön yhden jätskin joka kesä ja se on vaniljapehmis. Ei haittaa jos oon jonkun mielestä tylsä jätskinsyömistottumuksinenu, tai outo kun en tykkää suklaajätskistä. Mitä väliä mistä kukakin tykkää tai ei?

   Lainaa

  84. Suosittu orja 15.2.2023 14:25
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Sateenkaareva vuohi: Sanoisin, että on jokseenkin epäuskottavaa, että 6-vuotias on valinnut vain tuollaisia muumimeemejä tulostettavaksi. Eiköhän sieltä googlesta hakusanalla ”Muumi” ole tullut aika paljon ihan tavallisiakin muumikuvia.
   Pentu tilasi kuvia äidin puhelimen galleriasta. Kuten huomaat, kaikki kuvat ovat screen shoteja, eli äiti on ne tallentanut puhelimeen jostain.

   Lainaa

  85. Nesteytetty lintu 15.2.2023 15:29
   Tulos: +1 (17 ääntä)
   Akrasia: Mä tykkään vaniljajäätelöstä ihan sellaisenaan. Syön yhden jätskin joka kesä ja se on vaniljapehmis. Ei haittaa jos oon jonkun mielestä tylsä jätskinsyömistottumuksinenu, tai outo kun en tykkää suklaajätskistä. Mitä väliä mistä kukakin tykkää tai ei?
   Yhden jätskin joka kesä. Anteeksi, mutta 😄🥹

   Lainaa

  86. Tulos: +7 (7 ääntä)
   16-vuotiaan tuomitseminen siitä, että välillä itkettää ei ole okei. Tuskin se jäätelöstä yksinään johtui. Ja mitä jos nuori nainen ei kehdannut sanoa ettei pidä vaniljasta koska serkku maksoi? Luontaishoidossa ei sinänsä olisi mitään vikaa, mutta kun ihminen johon sellainen tehoaa on turhan manipuloitavissa ja niitä ei valvota samalla lailla kuin esim valvira tekee terveydenhuollon ammattilaisten kohdalla. Rahaahan noillakin halutaan saada ja se taas vaatii sitä että ainakin väittää että hoito toimii. Placebon ideanahan on että asiakas uskoo sen toimivan. Homma ei ihan pelitä jos myyjä myös hoitoja "jotka eivät toimi". Eli toimiakseen Placebo vaatii jo asiakkaan harhaanjohtamista. Jos joku tekee sitä viihteenä niin se on hänen oma asiansa. Placebopäihteet voisivat ollakin kova juttu kansanterveyden kannalta. Terveydenhuoltoon taas niitä ei ole eettistä tunkea. Tämän jo itsessään pitäisi soittaa kelloja vaihtoehtohoitojen tarjoamisesta. Lapsen haavaan puhaltaminen on eri asia kuin rokottamatta jättäminen tai jonkin kylpyhuoneen raikastamiseen tarkoitetun tökötin juottaminen. Tietenkin luulosairaan oireisiin voi keijupöly tehota, mutta se ei olisi eettistä. Psykososiaalisilla ongelmilla kun on syyt takanaan. Jos nämä vaihtoehtohoitojen tarjoajat oikeasti haluaisivat auttaa ihmisiä, mikseivät he ole opiskelleet oikeaa lääketiedettä tai muuta ammattia jossa tätä kutsumusta on mahdollista toteuttaa huijaamatta rahaa herkkäuskoisilta?

   Lainaa

  87. Tulos: -7 (13 ääntä)
   Tuliterä kilpikonna: Verrattuna noihin kiinalaisten tehtaiden jätevesistä uutettuihin "puhtaisiin ja luonnollisiin" öljyihin perustuviin "hoitoihin", homeopatia on varsin mainio vaihtoehtoinen hoitomuoto. En siis tietenkään tarkoita sitä, että homeopatia toimisi yhtään placeboa paremmin, mutta ainakaan siitä ei [...]
   Määritelmällisestihän rokotukset ovat homeopatiaa parhaimmillaan. "lääketieteen ("koululääketieteen") hylkäämä oppisuunta, jonka mukaan tauteja pitäisi hoitaa hyvin pienillä määrillä sellaisia lääkeaineita, jotka suurina määrinä aiheuttavat hoidettavan taudin oireita" "Homeopaattiset lääkeaineet aktivoivat, tasapainottavat ja vahvistavat elimistön omaa vastustuskykyä." <ensimmäiset rokotteet ja rokotteen toimintaperiaate.

   Lainaa

  88. Raaka bataatti 16.2.2023 17:44
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Nimi: Määritelmällisestihän rokotukset ovat homeopatiaa parhaimmillaan. "lääketieteen ("koululääketieteen") hylkäämä oppisuunta, jonka mukaan tauteja pitäisi hoitaa hyvin pienillä määrillä sellaisia lääkeaineita, jotka suurina määrinä aiheuttavat hoidettavan taudin oireita" "Homeopaattiset [...]
   Ei. Ei. Ei. 
   Rokote sisältää immuunijärjestelmän herättävää antigeeniä, joka jollakin tavoin muistuttaa sairauden aiheuttavaa eliötä. 
   Homeopatia perustuu "muistijälkeen tai energiakenttään". Homeopatia on vettä. 

   Lainaa

  89. Tulos: -4 (8 ääntä)
   Raaka bataatti: Ei. Ei. Ei.  Rokote sisältää immuunijärjestelmän herättävää antigeeniä, joka jollakin tavoin muistuttaa sairauden aiheuttavaa eliötä.  Homeopatia perustuu "muistijälkeen tai energiakenttään". Homeopatia on vettä. 
   Lue kommenttini vielä kerran ja sen jälkeen mitä ensimmäiset rokotteet olivat, ne olivat nimenomaan sitä tautia itseään. Homeopatia voi perustua mihin tahansa, mutta rokote sopii silti toimintaperiaatteeltaan määritelmän sisään, sillä ne aktivoivat elimistön oman puolustusjärjestelmän.

   Lainaa

  90. Raaka bataatti 16.2.2023 18:37
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Nimi: Lue kommenttini vielä kerran ja sen jälkeen mitä ensimmäiset rokotteet olivat, ne olivat nimenomaan sitä tautia itseään. Homeopatia voi perustua mihin tahansa, mutta rokote sopii silti toimintaperiaatteeltaan määritelmän sisään, sillä ne aktivoivat elimistön oman puolustusjärjestelmän.
   Ei. Rokote ei ole koskaan ollut vettä. Homeopatia on vettä ja taikauskoa:
   "Homeopaattisen lääkkeen toimivuudelle ei ole lopulta mitään biologista perustetta. Kemiallinen analyysi on kerta toisensa jälkeen osoittanut, että homeopaattinen valmiste on laimentamisen jälkeen 100 % vettä vailla vaikuttavia ainesosia. Joissakin tutkimuksissa tarkka mittaristo on osoittanut, että lääkkeessä on muutakin kuin vettä – mutta lähempi tarkastelu osoitti kyseessä olevan lääkepullosta liuenneita lasimolekyylejä."
   Singh S, Edzard E: Trick or Treatment - Alternative Medicine on Trial, 2008: Sivut 105–157

   Lainaa

  91. Tulos: -3 (5 ääntä)
   Raaka bataatti: Ei. Rokote ei ole koskaan ollut vettä. Homeopatia on vettä ja taikauskoa: "Homeopaattisen lääkkeen toimivuudelle ei ole lopulta mitään biologista perustetta. Kemiallinen analyysi on kerta toisensa jälkeen osoittanut, että homeopaattinen valmiste on laimentamisen jälkeen 100 % vettä vailla [...]
   Siis mitä vastaan tässä nyt argumentoit? Sitäkö, että jokainen internetistä löytyvä määritelmä homeopatialle on väärä? Googlaa se sana nyt edes kerran ennekuin tulet rustaamaan uutta novellia.

   Lainaa

  92. Raaka bataatti 16.2.2023 20:04
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   Nimi: Siis mitä vastaan tässä nyt argumentoit? Sitäkö, että jokainen internetistä löytyvä määritelmä homeopatialle on väärä? Googlaa se sana nyt edes kerran ennekuin tulet rustaamaan uutta novellia.
   Mitä itse argumentoit? Ettei homeopatia ole pelkkää vettä ja taikauskoa?

   Lainaa

  93. Myöhä hanki 17.2.2023 10:41
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Aidot eteeriset öljyt kyllä auttavat flunssan oireisiin, varsinkin saunassa.

   Lainaa

  94. Myöhä hanki 17.2.2023 10:42
   Tulos: -2 (6 ääntä)
   Nimi: Lue kommenttini vielä kerran ja sen jälkeen mitä ensimmäiset rokotteet olivat, ne olivat nimenomaan sitä tautia itseään. Homeopatia voi perustua mihin tahansa, mutta rokote sopii silti toimintaperiaatteeltaan määritelmän sisään, sillä ne aktivoivat elimistön oman puolustusjärjestelmän.
   Monilla jopa niin pahasti, että sairastuvat loppuelämäkseen.

   Lainaa

  95. Tulos: -4 (6 ääntä)
   Raaka bataatti: Mitä itse argumentoit? Ettei homeopatia ole pelkkää vettä ja taikauskoa?
   Ainoa argumenttini on ollut 1. homeopatian virallinen määritelmä 2. rokotteen määritelmä ja toimintaperiaate. En tosiaan ole niin homeopatia-ammattilainen, että lähtisin kenenkään kanssa argumentoimaan siitä miten sitä käytännössä harrastetaan, mutta tykkään vetää tämän aiheen aina esille, koska se triggeröi niin hirveästi sekä homeopatian kannattajia, kuin vihaajiakin. :)

   Lainaa

  96. Raaka bataatti 18.2.2023 12:49
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Nimi: Ainoa argumenttini on ollut 1. homeopatian virallinen määritelmä 2. rokotteen määritelmä ja toimintaperiaate. En tosiaan ole niin homeopatia-ammattilainen, että lähtisin kenenkään kanssa argumentoimaan siitä miten sitä käytännössä harrastetaan, mutta tykkään vetää tämän aiheen aina esille, [...]
   Mikä siinä nyt on niin jännää, että jonkun huuhaahoidon väitetään toimivan (mutta ei toimi) etäisesti samalla tavalla kuin rokotteet?
   Pseudotiede toimii juuri noin. Otetaan joku näennäisesti tieteellinen ominaisuus ja vääristellään sitä. Ydinvoima ja syöpähoidot perustuvat molemmat radioaktiivisuuteen => "kierros ydinvoimalassa on tieteellisesti tutkittu tapa parantaa syöpä!" Uu, jännää!

   Lainaa

  97. Tulos: -9 (9 ääntä)
   Korpulentti taikuri: Korona-aika paljasti todella paljon kaikenmaailman hörhöjä jotka uskoo muun muassa noihin eteerisiin öljyihin. Omassa tuttavapiirissä niitä on tullut ilmi muutama, ketä olen pitänyt ihan järki-ihmisinä.
   Parempi sekin kuin uskoa että koronapiikki toimii

   Lainaa

  98. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Kuivuva hyttynen: Kyllä oli nyt niin hyvät perustelut Helmillä et vaihdan heti lääkkeet eteerisiin öljyihin. Luin sanat "puhdas" ja "aito", kyllähän semmoinen on paljon parempi kuin ne KEMIKAALIT.
   Korona on lisännyt näiden itseoppineiden ja "otan asioista itse selvää" -tyyppien määrää aivan älyttömyyksiin asti. Yksi taudin levittäjistä, nimeähän ei saa sanoa, mutta sanotaan häntä vaikka Mariaksi, saa puoskaroida myymiään tuotteita ja kirjoja aivan avoimesti ilman minkään valtakunnan syytettä. Maailma siirtyy internetin aikakaudella takaisin pimeään keskiaikaan. Toisaalta, jos Darwinin opit toimivat, tyhmät karsiutuvat ennen pitkää pois ihmiskuntaa hapattamasta.

   Lainaa

  99. Läpikäytävä sotilas 19.2.2023 10:27
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Himoton keiju: Kyllähän öljy toimii monesti (eteenkin kuivalla) iholla kivasti rasvaten ja saattaa olla kivoja tuoksujakin, mutta ei se mitään tauteja paranna.
   Laimentamattomana nuo jopa syövyttävät. Allergisen reaktion, jopa anafylaksian, saa aikaan laimennetullakin.

   Lainaa

  100. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Nimi: Ainoa argumenttini on ollut 1. homeopatian virallinen määritelmä 2. rokotteen määritelmä ja toimintaperiaate. En tosiaan ole niin homeopatia-ammattilainen, että lähtisin kenenkään kanssa argumentoimaan siitä miten sitä käytännössä harrastetaan, mutta tykkään vetää tämän aiheen aina esille, [...]
   Sekoitat keskenään luonnehdinnan ja määritelmän. Ihmistä voi luonnehtia höyhenettömäksi kaksijalkaiseksi eläimeksi, mutta kynitty kana ei ole ihminen, vaikka se vastaakin kyseistä luonnehdintaa. Samoin rokottaminen ei ole homeopatiaa, vaikka se vastaa lainaamaasi homeopatian luonnehdintaa.

   Lainaa

  101. Punahilkka tohtori 21.2.2023 21:51
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Himoton keiju: Kyllähän öljy toimii monesti (eteenkin kuivalla) iholla kivasti rasvaten ja saattaa olla kivoja tuoksujakin, mutta ei se mitään tauteja paranna.
   Saattaa tulla iholle levitettynäkin oireita, ainakin jos ei laimenna helvetikseen ensin. Ja sitten herää kysymys, että miksi ei rasvaisi vaikka rypsiöljyllä, vähemmän haitallista ja halvempaakin. Hoitotulos sama.

   Lainaa

  102. Sosiopaattinen Sosiologi 14.5.2024 16:49
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Vanilja on ainut jäätelö jota voi edes syödä. Tässä kaikille tissiposkille pieni vinkki: Sen vaniljajäätelön voi maustaa haluamallaan tavalla, vaikka suklaakastikkeella tai mansikoilla! Näin jäätelö ei maistu mansikan tai suklaan kaltaiselta kemikaaliesanssilta, vaan siltä itseltään eli paljon paremmalta!

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: antibiootit, eteeriset öljyt, humpuuki, ifolor, jätski, jäätelö, kemikaalit, kuva, lääkkeet, lääkäri, meemit, muumit, sairas, tulehdus, vanilja