Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Töitä tarjolla, osa 4

Työtarjousten tuloa ei voi estää.
Töitä tarjolla, osa 4

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 56 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. traumcity 9.2.2023 0:20
   Tulos: +142 (374 ääntä)
   Arki-iltaisin etätyötä, ei asiakaspalvelua = Liian kovat kriteerit?

   Lainaa

  2. Mukava maksamakkara 9.2.2023 0:28
   Tulos: +523 (543 ääntä)
   Oikeesti traagista että noita pyramidikusetuksia ei saada aisoihin.

   Lainaa

  3. Tulos: +211 (217 ääntä)
   Ohjelmointi voisi olla sellainen työ. Muuta nyt ei heti tule mieleen mikä ei sisällä riskejä kuten vedonlyönti tai pokeri.

   Lainaa

  4. Unohtumaton koira 9.2.2023 0:35
   Tulos: +233 (251 ääntä)
   Pluri: Ohjelmointi voisi olla sellainen työ. Muuta nyt ei heti tule mieleen mikä ei sisällä riskejä kuten vedonlyönti tai pokeri.
   Myös kääntäjä, tai sitten tekstittäjä jos vieraat kielet ei suju. Ei järin kovapalkkaista työtä, mutta sopii kriteereihin.

   Lainaa

  5. Silmälasiton maksamato 9.2.2023 1:00
   Tulos: +149 (157 ääntä)
   Unohtumaton koira: Myös kääntäjä, tai sitten tekstittäjä jos vieraat kielet ei suju. Ei järin kovapalkkaista työtä, mutta sopii kriteereihin.
   Tai jos on jo hetken ehtinyt opiskella, niin voi tarjota lisäopetusta fukseille tai hakijoille. Toki vähän alasta riippuen.
   Muutenkin olisi aika olennaista kertoa mitä opiskelee tai onko esimerkiksi jotain relevantteja harrastuksia, kuten ohjelmointi. Ilman mitään tarkempia tietoja on vähän hankala ehdottaa mitään muuta kuin, niitä mitä Annika itsekin listasi.

   Lainaa

  6. Tulos: +115 (151 ääntä)
   Onhan tuollaisia hommia, mitä nauramista tuossa on? Erinäiset puhtaaksi kirjoittamiseen/ editointiin liittyvät hommat. Jopa kirjoittaminen. Yksi tuttu kirjoittaa romanttisia pokkareita ihan rutiinimeiningillä rahasta. Musiikki-ihmisillä sovitushommat, tosin niitä ei kovin helposti taida saada tarpeeksi.

   Lainaa

  7. Tuottelias ahma 9.2.2023 1:22
   Tulos: +145 (151 ääntä)
   "Alalinja" - eli värväyksellä tienaa. Pyramidi...

   Lainaa

  8. Vikuri ahven 9.2.2023 1:37
   Tulos: -37 (79 ääntä)
   Ärsyttävää ihmistyyppiä tämä Mona, yhh...

   Lainaa

  9. Tulos: -55 (83 ääntä)
   Tuottelias ahma: "Alalinja" - eli värväyksellä tienaa. Pyramidi...
   Sinä se oletkin astetta terävämpi kaveri.

   Lainaa

  10. Apea mandariini 9.2.2023 2:21
   Tulos: -20 (288 ääntä)
   Ihan armotta karenssia näille jotka sabotoivat työnsaantimahdollisuutensa tahallaan ja kehtaavat vielä ruikuttaa kun joutuvat vastuuseen. "Te-toimisto velvoittaa hakemaan" on kyllä juuri sellainen loppulause jonka tilalla voisi olla suoraan että "ei kiinnosta tehdä teille töitä, haluan jatkaa sohvalla lusmuilua." Se nyt vaan on ikävä tosiasia, että aina ei ole unelmatyöpaikkoja tarjolla. Niitä odotellessakin olisi suotavaa kuitenkin jotain tehdä, kun on kerran työkykyiseksi katsottu. Sohvalle voi jäädä makaamaan sitten kun laiskuutensa voi myös rahoittaa itse...

   Lainaa

  11. Syyntakeeton kirahvi 9.2.2023 2:30
   Tulos: +195 (241 ääntä)
   Apea mandariini: Ihan armotta karenssia näille jotka sabotoivat työnsaantimahdollisuutensa tahallaan ja kehtaavat vielä ruikuttaa kun joutuvat vastuuseen. "Te-toimisto velvoittaa hakemaan" on kyllä juuri sellainen loppulause jonka tilalla voisi olla suoraan että "ei kiinnosta tehdä teille töitä, haluan jatkaa [...]
   Mulle sanottiin suoraan kelasta, siis työelämässä vakituisesti ollessani, että jos työkyvyttömyydestä huolimatta en pääse sairaseläkkeelle, joudun mahdollisesti jäämään työttömäksi saadakseni työttömyyskorvausta. Sairaspäivärahat oli käytetty loppuun. Onneksi pääsin eläkkeelle. Olisin muuten itsekin ruikuttava lusmu. Mitään emme tiedä tuon henkilön taustoista.

   Lainaa

  12. Apea mandariini 9.2.2023 2:46
   Tulos: -56 (160 ääntä)
   Syyntakeeton kirahvi: Mulle sanottiin suoraan kelasta, siis työelämässä vakituisesti ollessani, että jos työkyvyttömyydestä huolimatta en pääse sairaseläkkeelle, joudun mahdollisesti jäämään työttömäksi saadakseni työttömyyskorvausta. Sairaspäivärahat oli käytetty loppuun. Onneksi pääsin eläkkeelle. Olisin muuten [...]
   Ihan tällainen villi veikkaus, että kaltaisesi väliinputoajat joilla ei välttämättä ole muuta vaihtoehtoa systeemin pettäessä, eivät karenssin uhatessa ensisijaisesti kirjoita yllä nähdyn kaltaista viestiä Naistenhuoneelle. Ikävää, jos otit henkilökohtaisesti, mutta eiköhän karenssikäytäntö ole jouduttu ottamaan käyttöön ensisijaisesti siksi, että läheskään kaikkia työkykyisiä ei vain huvita työllistyä (ainakaan niihin hommiin mistä töitä helpoiten löytyisi) eikä suinkaan rääkkäämään sitä marginaalista ihmisryhmää joka ei oikeasti pysty tekemään mitään työtä, mutta joutuu silti hakemaan sairaseläkepäätöstä toivoessa.

   Lainaa

  13. Loikoileva lepakko 9.2.2023 5:49
   Tulos: +113 (151 ääntä)
   Hetkonen, mikä moka ensimmäisessä nyt on? Itse tein opiskelijana aivan samaan tapaan töitä sivussa iltaisin, mm. freelancer-kääntäjänä. Miten opiskelijan toivoma opintojen lomaan sopiva etätyö on ”liian tiukka kriteeri”, vai onko moka juuri tuo kommentti ja vanhusten naureskelu opiskelijalle?

   Lainaa

  14. Nukkavieru hilleri 9.2.2023 6:03
   Tulos: -45 (179 ääntä)
   Apea mandariini: Ihan armotta karenssia näille jotka sabotoivat työnsaantimahdollisuutensa tahallaan ja kehtaavat vielä ruikuttaa kun joutuvat vastuuseen. "Te-toimisto velvoittaa hakemaan" on kyllä juuri sellainen loppulause jonka tilalla voisi olla suoraan että "ei kiinnosta tehdä teille töitä, haluan jatkaa [...]
   Huomaa että tähän aikaan yöstä ei ole kuin alapeukuttajia. Muiden lähdettävä aamulla töihin.

   Lainaa

  15. Nimetön marja 9.2.2023 6:05
   Tulos: -103 (109 ääntä)
   Mulla on sivutyönä 100% etätyö ja yhteydenpito vain pomon ja sihteerin kanssa pääasiassa sähköpostilla. Mutta saatte itse etsiä työnne. Koulutusta ei tarvii mutta osaamista kyllä ja deadline on ja määrä on pilkuntarkka. Ei sovi tyypille joka ei kestä stressiä. Etsikää siis itse, mitä voi olla. Välineiksi tarvitsee toetokoneen, sähköpostin ja pari ohjelmaa. Itse saa valita ohjelmat muutamasta vaihtoehdosta. Hyvä näyttö helpottaa.

   Lainaa

  16. Sukkela oppilas 9.2.2023 6:47
   Tulos: -73 (105 ääntä)
   traumcity: Arki-iltaisin etätyötä, ei asiakaspalvelua = Liian kovat kriteerit?
   On.
   Tuohon haarukkaan kun ei käytännössä mikään työ osu. Ainakaan sellainen joka opiskelijalle sopii.
   Pitäisi olla jokin koodaava yksisarvinen tai vastaava että voisi kuvitella tuollaista vaativansa.

   Lainaa

  17. Tulos: +148 (148 ääntä)
   Olen yhdessä ryhmässä, missä jaetaan vinkkejä lisätuloihin ja ja tarjotaan työkeikkaa ja se ryhmä on täynnä noita verkostomarkkinoijia. Kaikilla on ihan samanlainen kirjoitustyyli :D Ja aina se homma on niiiin ihanan helppoa, en oikeastaan tarvitse tehdä mitään tulojen eteen ja, ah, unelmien jykevä leukainen lentäjälääkärikin on löytynyt myynnin avulla rinnalle.

   Lainaa

  18. Räkäpää 9.2.2023 7:18
   Tulos: +83 (101 ääntä)
   Apea mandariini: Ihan armotta karenssia näille jotka sabotoivat työnsaantimahdollisuutensa tahallaan ja kehtaavat vielä ruikuttaa kun joutuvat vastuuseen. "Te-toimisto velvoittaa hakemaan" on kyllä juuri sellainen loppulause jonka tilalla voisi olla suoraan että "ei kiinnosta tehdä teille töitä, haluan jatkaa [...]
   Ei vielä riitä ihan tiedot tekemään tuollaista johtopäätöstä. Tokihan näitäkin tapauksia löytyy, mutta voipa taustalla olla vaikka mimmoisia sairastapauksia, jotka on jäänyt byrokratian rattaisiin ja tönäisty työttömäksi. Sairaseläkkeelle ei kaikki pääse vaikka ehdot täyttyy.

   Lainaa

  19. Vähennetty susi 9.2.2023 7:45
   Tulos: +132 (132 ääntä)
   Apea mandariini: Ihan armotta karenssia näille jotka sabotoivat työnsaantimahdollisuutensa tahallaan ja kehtaavat vielä ruikuttaa kun joutuvat vastuuseen. "Te-toimisto velvoittaa hakemaan" on kyllä juuri sellainen loppulause jonka tilalla voisi olla suoraan että "ei kiinnosta tehdä teille töitä, haluan jatkaa [...]
   Te-toimisto velvoittaa myös minua hakemaam täysipäiväistä työpaikkaa koska opiskelen työmarkkinatuella - täysipäiväisesti. Tässä on työhaastatteluissa käyty ja homma stopannut siihen kun maininnut että oikeasti pystyisin tehdä vain ilta- sekä viikonloppuvuoroja. Toki yötyö on vaihtoehto, ei vain jaksamisen kannalta kovin hyvä.

   Lainaa

  20. Syyntakeeton kirahvi 9.2.2023 8:15
   Tulos: +45 (59 ääntä)
   Apea mandariini: Ihan tällainen villi veikkaus, että kaltaisesi väliinputoajat joilla ei välttämättä ole muuta vaihtoehtoa systeemin pettäessä, eivät karenssin uhatessa ensisijaisesti kirjoita yllä nähdyn kaltaista viestiä Naistenhuoneelle. Ikävää, jos otit henkilökohtaisesti, mutta eiköhän karenssikäytäntö [...]
   Niin tosiaan, en ole väliinputoaja. Sain asianmukaisen eläkepäätöksen. Mutta sain jo varmuuden vuoksi ohjeet väliinputoamiseen. Karenssi ei mua tässä haitannut, vaan niiden ylimalkainen jakelu feissarimokien kommenttiosiossa. Toivon että karenssit menee juuri niille työstäkieltäytyjille, jotka joko eivät halua mitään työtä, tai etsivät vain todella spesifisti itselle mieluista työtä yms. Enkä näe mitään syytä, miksi väliinputoaja ei kirjoittaisi tuollaista. Todella kevyitä olettamuksia tässäkin asiassa.

   Lainaa

  21. Toj Karin 9.2.2023 8:50
   Tulos: +5 (45 ääntä)
   Silmälasiton maksamato: Tai jos on jo hetken ehtinyt opiskella, niin voi tarjota lisäopetusta fukseille tai hakijoille. Toki vähän alasta riippuen. Muutenkin olisi aika olennaista kertoa mitä opiskelee tai onko esimerkiksi jotain relevantteja harrastuksia, kuten ohjelmointi. Ilman mitään tarkempia tietoja on vähän [...]
   Mitäs ihmettä opettaminen on jos ei asiakaspalvelua?

   Lainaa

  22. Turha tiikeri 9.2.2023 9:04
   Tulos: +33 (35 ääntä)
   Unohtumaton koira: Myös kääntäjä, tai sitten tekstittäjä jos vieraat kielet ei suju. Ei järin kovapalkkaista työtä, mutta sopii kriteereihin.
   Verkkokaupan sisällöntuottaja. Tosin siinäkin pitää tuntea tuotteet että voi tarinoida oikeasti myyvää tekstiä, se puoli saattaa olla hankalaa etänä.

   Lainaa

  23. Häijy kobra 9.2.2023 9:06
   Tulos: -44 (78 ääntä)
   Etätyö kotona ja jota voi tehdä iltaisin silloin kun itseään sattuu parhaiten huvittamaan? Ja taitaa Annika haluta, että siitä vielä maksettaisiin hyvin? Eihän noilla kriteereillä jää jäljelle kuin Only Fans.

   Lainaa

  24. Tulos: +100 (102 ääntä)
   Nyt on useampi tässä sanonut, että jotain kääntäjän etäiltatyötä olisi tarjolla. Miten en ole IKINÄ nähnyt missään ilmoituksia moisista? Miten noihin pääsee?

   Lainaa

  25. Tulos: +11 (47 ääntä)
   traumcity: Arki-iltaisin etätyötä, ei asiakaspalvelua = Liian kovat kriteerit?
   No jos on opiskelija joka ei ainakaan tuossa vaiheessa katsonut oleelliseksi tuoda esiin mitään henkilökohtaista erikoisosaamista ja motiivina vaikuttaa olevan lähinnä se ettei tarvitsisi oikeastaan tehdä mitään niin… joo kuulostaa liian kovilta kriteereiltä.

   Lainaa

  26. Kirpeä Ahven 9.2.2023 9:56
   Tulos: -53 (61 ääntä)
   Mukava maksamakkara: Oikeesti traagista että noita pyramidikusetuksia ei saada aisoihin.
   Onko se nyt sitten huijaus, jos ymmärtää mistä on kyse? Tunnen joitakin, jotka noita tuotteita kauppaavat. Harrastemielessä kylämarkkinoilla tms. Ei siinä minusta mitään pahaa, pieni lisä vähävaraisille vähällä ilman mitään isompaa riskiä. On toki sellaisiakin pyramdihuijauksia noissa, missä vain rahastetaan aloituspalkkioilla tms. Mutta jos ymmärtää mistä on kyse eikä kuvittele sen olevan jotain oikeaa yritystoimintaa, tai elantoaan hankkivansa sillä, niin kai sitä saa harrastaa?

   Lainaa

  27. Impotentti kurkku 9.2.2023 12:48
   Tulos: +34 (64 ääntä)
   Syyntakeeton kirahvi: Niin tosiaan, en ole väliinputoaja. Sain asianmukaisen eläkepäätöksen. Mutta sain jo varmuuden vuoksi ohjeet väliinputoamiseen. Karenssi ei mua tässä haitannut, vaan niiden ylimalkainen jakelu feissarimokien kommenttiosiossa. Toivon että karenssit menee juuri niille työstäkieltäytyjille, [...]
   Tuossa lukee, että on haettu "kaupungin johtajasta alkaen paikkoja". Joko siellä on haettu tarkoituksella paikkoihin joihin ei voi päästä tai sitten on vähän turhan suuret luulot itsestä. En usko, että kukaan joka tosissaan pyrkii tuollaiseen paikkaan olisi sitten vinkumassa Facebookissa siitä.
   Tietenkään ei voida tietää mitään henkilön taustasta, mutta työvykyttömyys ei ole synonyymi idiootille, koska tyhmähän sitä täytyy olla jos ei ymmärrä tuon näyttävän heti epäilyttävältä.

   Lainaa

  28. Tulos: +21 (33 ääntä)
   Kyöpeli: Onhan tuollaisia hommia, mitä nauramista tuossa on? Erinäiset puhtaaksi kirjoittamiseen/ editointiin liittyvät hommat. Jopa kirjoittaminen. Yksi tuttu kirjoittaa romanttisia pokkareita ihan rutiinimeiningillä rahasta. Musiikki-ihmisillä sovitushommat, tosin niitä ei kovin helposti taida saada tarpeeksi.
   Jep! Myös esim freelancena taidealojen keikat/työt, jos osaa vaikka tehdä digitaalista taidetta, valokuvata, kuvankäsittely ja videoeditointi tms. Erilaiset kirjoitustyötä täällä onkin jo mainittu, samoin koodaus. Kirjanpitoon liittyvät hommat pystyis kans tekemään etänä, jos hallitsee oikeat ohjelmat. Tai sitten vaikka oma blogi/YouTube pystyyn, vaikka niillä ei kovin varmasti tuloja saakaan - varsinkaan heti.

   Lainaa

  29. Tulos: +66 (68 ääntä)
   Unohtumaton koira: Myös kääntäjä, tai sitten tekstittäjä jos vieraat kielet ei suju. Ei järin kovapalkkaista työtä, mutta sopii kriteereihin.
   Vaatii myös keskimääräistä parempaa kielitaitoa, mieluusti jonkin alan erikoisterminologian hallitsemista useammalla kielellä ja usein alan koulutusta, pois lukien jotkut alihintaa maksavat höpöhöpöverkkolehdet. Se, että on hyvä englannissa ei vielä riitä hyvään tai edes välttävään käännöstyöhön.

   Lainaa

  30. Itseasiassa 9.2.2023 14:39
   Tulos: +48 (52 ääntä)
   Nimetön marja: Mulla on sivutyönä 100% etätyö ja yhteydenpito vain pomon ja sihteerin kanssa pääasiassa sähköpostilla. Mutta saatte itse etsiä työnne. Koulutusta ei tarvii mutta osaamista kyllä ja deadline on ja määrä on pilkuntarkka. Ei sovi tyypille joka ei kestä stressiä. Etsikää siis itse, mitä voi [...]
   Meidän firmassa jokaisessa työssä käytetään tietokonetta, sähköpostia ja paria ohjelmaa. Ja kyllä niille ohjelmille on myös vaihtoehtoja. Firman kirjoilla on satoja ihmisiä ja vastaavia yrityksiä löytyy kymmeniä Suomesta. Jäi nyt vähän epäselväksi, miksei työtäsi voi ilmoittaa? Onko se niin triviaali, että oikealla vinkillä pääsee heti jäljille? Veikkaan siis jotain privaattivideoiden tekoa.

   Lainaa

  31. Tulos: +32 (40 ääntä)
   Sukkela oppilas: On. Tuohon haarukkaan kun ei käytännössä mikään työ osu. Ainakaan sellainen joka opiskelijalle sopii. Pitäisi olla jokin koodaava yksisarvinen tai vastaava että voisi kuvitella tuollaista vaativansa.
   Arki-iltaisin lienee pakollinen kriteeri koska kyseessä on opiskelija joka on aamupäivät koulussa, joten jäljelle jää etätyöt jotka eivät ole asiakaspalvelua. Oletko ihan vakavissasi sitä mieltä, että käytännössä mikään etätyö ei voi olla jotain muuta kuin asiakaspalvelua?
   Mä oon tehnyt etätyötä mikä ei ole asiakaspalvelua, mutta oon varmaan sitten sellainen kokkaileva sarvikuono vai mikä se oli.

   Lainaa

  32. Vararenkaaton sarvikuono 9.2.2023 17:44
   Tulos: +35 (59 ääntä)
   Olen kyllä sitä mieltä, että kenenkään ei tulisi lusmuta turhaan kotona ilman minkäänlaista yritystä työllistyä. Toki sairaudet voivat estää työllistymisen, mutta moni muu asia myös. Esimerkiksi jos asuu pienellä paikkakunnalla, ei siellä todellakaan ole välttämättä työpaikkoja tarjolla millään kriteerillä järkevän matkan päässä. Lisäksi, jos koulutuksena on vaikka siivooja, eikä mitään muuta osaamista, niin siivoustöiden tarjonnan puutteessa on aika mahdotonta hakea sellaista työpaikkaa, johon oikeasti olisi mahdollista päästä. En ole työtön, mutta kyllä minun olisi vaikeaa keksiä kuukausi toisensa perään neljää sellaista haettavaa työpaikkaa kuukaudessa, jossa voisin kuvitella pärjääväni.

   Lainaa

  33. Auktorisoitu oliivi 9.2.2023 17:46
   Tulos: -17 (41 ääntä)
   Syyntakeeton kirahvi: Niin tosiaan, en ole väliinputoaja. Sain asianmukaisen eläkepäätöksen. Mutta sain jo varmuuden vuoksi ohjeet väliinputoamiseen. Karenssi ei mua tässä haitannut, vaan niiden ylimalkainen jakelu feissarimokien kommenttiosiossa. Toivon että karenssit menee juuri niille työstäkieltäytyjille, [...]
   Ristiriitaista..? Eikös tässä muutkin näyttäneet toivovan niitä karensseja juurikin oikeille työstäkieltäytyjille eli ihan vain varmuuden vuoksi otit itseesi ja pahoitit mielesi muidenkin puolesta...? tässä maailmassa ja etenkin netin rajatuissa kommenttiosioissa nyt vaan joutuu yleistämään ja puhumaan enemmistön kannalta. Enemmistö saa taatusti karenssia ihan ansaitusti ja työnvälttelijöille saa mielestäni sitä toivoa vaikka olisi niin epäonninen tilanne että pieni vähemmistö työnhakuun pakotetusta olisi terveytensä puolesta kyvytön ottamaan mitään työtä vastaan. Sinullehan näin ei edes käynyt, eli homma toimi, uhriudut nyt siis ihan jossittelun perusteella....?
   Ei siinäkään järkeä ole että lähdetään linjalle "minä jakelen ylimalkaisesti 'sinä et saa toivoa noin koska minäminäminä melkein olin poikkeus jota tällainen kommentti ei huomioi!!1" Maailma pyörii yleistyksillä koska on mahdotonta aina huomioida kaikessa kaikki poikkeukset... Voihan sitä sairaseläkkeensä viettää loukkaantuen jokaisesta yleistyksestä joka melkein koskettaa itseä, mutta olisiko kuitenkin kivempi yrittää löytää positiivisia puolia maailmasta!?

   Lainaa

  34. Nuutunut kivi 9.2.2023 18:50
   Tulos: +22 (22 ääntä)
   Tuottelias ahma: "Alalinja" - eli värväyksellä tienaa. Pyramidi...
   Alalinjasta tulee itselle mieleen joku koiranjalostus tai evoluution kulku.

   Lainaa

  35. Nuutunut kivi 9.2.2023 18:55
   Tulos: +34 (36 ääntä)
   Räkäpää: Ei vielä riitä ihan tiedot tekemään tuollaista johtopäätöstä. Tokihan näitäkin tapauksia löytyy, mutta voipa taustalla olla vaikka mimmoisia sairastapauksia, jotka on jäänyt byrokratian rattaisiin ja tönäisty työttömäksi. Sairaseläkkeelle ei kaikki pääse vaikka ehdot täyttyy.
   Eikä saa edes kuntoutustukea, että saisi aikaa palautua työkykyisrksi.

   Lainaa

  36. Tulos: +40 (40 ääntä)
   Opiskeluaikoina olin mm. "tutkimusassistenttina" eli suomeksi litteroin tutkijoiden nauhoittamia haastatteluja. Mitään ei tarvinnut kuin kirjata kuulemansa, eikä sisältöä tarvinnut ymmärtää (mitä nyt joissain epäselvissä nauhoituksissa piti googlettaa kuuliko jonkun termin oikein). Rahaa maksettiin nauhoituksen selkeyden ja pituuden mukaan, eli mitä.nopeammin kirjoitti, sitä paremmille tuntipalkoille pääsi. Ihan hyvä duuni, etänä ja omaan tahtiin, vaikka ei sitä kauaa jaksanut :)

   Lainaa

  37. Konstikas panda 9.2.2023 22:32
   Tulos: +14 (18 ääntä)
   Sukkela oppilas: On. Tuohon haarukkaan kun ei käytännössä mikään työ osu. Ainakaan sellainen joka opiskelijalle sopii. Pitäisi olla jokin koodaava yksisarvinen tai vastaava että voisi kuvitella tuollaista vaativansa.
   Onhan noita vaikka kuinka. Itse tehnyt useampaakin ja teen tälläkin hetkellä opintojen ohella. Sellaisesta pienimuotoisesta ja vähän vapaammasta esimerkkinä freelance-kääntäjän hommat.
   Nykyään IT alalla asiantuntijatehtävissä ja työaika on täysin liukuva. Toki päiväsaikaan joutuu välistä osallistumaan palavereihin yms. mutta koska myös suurin osa luennoista  videoidaan, eikä läsnäolopakkoa ole, niin aika hyvin olen tähän asti saanut sumplittua. Tenttiviikoilla ilmoitan suoraan, että nyt en ole päiväsaikaan näinä ja näinä päivinä tavoitettavissa. Enkä ole siis edes mikään "koodaava yksisarvinen", vaan aika "perus IT jamppa".

   Lainaa

  38. Meluisa aprikoosi 9.2.2023 22:49
   Tulos: +18 (18 ääntä)
   itse asiassa meillä on opiskelijoita töissä juuri Annikan kriteerit täyttävissä hommissa.

   Lainaa

  39. Kimakka paprika 10.2.2023 0:21
   Tulos: -3 (37 ääntä)
   Naistenhuoneen "Ryhmän jäsen" voisi vaikka hakea ihan tosissaan neljää työpaikkaa ensi kuussa. Ei tartte TE-toimiston kanssa kinastella, kun käy palkkatöissä.

   Lainaa

  40. Syyntakeeton mustikkamehukeitto 10.2.2023 1:51
   Tulos: +18 (18 ääntä)
   Syyntakeeton kirahvi: Niin tosiaan, en ole väliinputoaja. Sain asianmukaisen eläkepäätöksen. Mutta sain jo varmuuden vuoksi ohjeet väliinputoamiseen. Karenssi ei mua tässä haitannut, vaan niiden ylimalkainen jakelu feissarimokien kommenttiosiossa. Toivon että karenssit menee juuri niille työstäkieltäytyjille, [...]
   Itse olin pitkän sairasloman jälkeen työkyvyttömänä työnhakijana (vaikka olin sairauslomalla vakituisesta työpaikastani) ja se oli tosi hyvin hoidettu TE -toimiston puolesta. Itkin aivan onnesta, kun sieltä tuli ekaa kertaa ohjeet, miten toimia ja missä järjestyksessä. Siihen asti oli pitänyt tehdä sitä sun tätä ja odottaa kuukausia päätöksiä, että mitä rahaa tulee mistäkin. Kaiken lisäksi te-toimiston yhteyshenkilöni sanoi, että älä yritä kirjoittaa näitä muistiin, lähetän sinulle sähköpostitse kirjallisena nämä kaikki tiedot!  Mitään hakemuksia ei tarvinnut minun ainakaan laittaa, koska lääkärintodistus oli työkyvyttömyydestä.

   Lainaa

  41. Painoton patsas 10.2.2023 6:51
   Tulos: +18 (44 ääntä)
   Erikoista, että joku kehtaa omalla nimellään hakea läpällä noita kaupunginjohtaja, ym. -paikkoja. Ei vissiin naurunalaiseksi joutumisella ole väliä.

   Lainaa

  42. Tulos: -12 (52 ääntä)
   Painoton patsas: Erikoista, että joku kehtaa omalla nimellään hakea läpällä noita kaupunginjohtaja, ym. -paikkoja. Ei vissiin naurunalaiseksi joutumisella ole väliä.
   Selvästi oman pätevyysalueen ulkopuolelle jäävän työn hakeminen vain TE-toimiston vaatimuksen täyttämiseksi ei ole läppä vaan työvoimapoliittinen protesti. Se ei ole itsessään sen enemmän eikä vähemmän naurettavaa kuin kadulla marssiminen banderollia kantaen ja iskulauseita huudellen.

   Lainaa

  43. Marjaisa kurkku 10.2.2023 12:00
   Tulos: +1 (5 ääntä)
   Vituttaa kyl ihmiset jotka ei osaa nappasta nimeä pois ku vastaa kommenttiin, sit ku siihen alas alkaa vielä keskustelu paisumaan ja ruvetaan jo tägäämään vahingossa eri ihmistä ku kenelle oli tarkotus vastata, ni joutuu monesti poistaa koko postauksen tai oman kommentin, ku ei tuu spämmäykselle loppua...

   Lainaa

  44. Tulos: +19 (25 ääntä)
   Apea mandariini: Ihan tällainen villi veikkaus, että kaltaisesi väliinputoajat joilla ei välttämättä ole muuta vaihtoehtoa systeemin pettäessä, eivät karenssin uhatessa ensisijaisesti kirjoita yllä nähdyn kaltaista viestiä Naistenhuoneelle. Ikävää, jos otit henkilökohtaisesti, mutta eiköhän karenssikäytäntö [...]
   Sillä ei ole merkitystä miksi ensisijsisesti karenssi on otettu käyttöön. Me väliinputoajat ollaan silti kusessa.

   Lainaa

  45. Istuva jyrsijä 10.2.2023 19:05
   Tulos: +19 (69 ääntä)
   Vararenkaaton sarvikuono: Olen kyllä sitä mieltä, että kenenkään ei tulisi lusmuta turhaan kotona ilman minkäänlaista yritystä työllistyä. Toki sairaudet voivat estää työllistymisen, mutta moni muu asia myös. Esimerkiksi jos asuu pienellä paikkakunnalla, ei siellä todellakaan ole välttämättä työpaikkoja tarjolla [...]
   Sitähän voi aina muuttaa työn perässä toiselle paikkakunnalle ja/tai kouluttautua alalle, jossa töitä on tarjolla.

   Lainaa

  46. Tulos: -3 (15 ääntä)
   Mietin, kuinka vakavasti nuo TE-toimistoa koskevat päivitykset kannattaa ottaa. Töitähän löytyy tekevälle pahimpaan hätään, mutta onhan se kiva kitistä esim. byrokratiasta. Oikeasti tuo neljä hakemusta kuussa on niin pieni määrä, ettei kukaan tosissaan töitä hakeva joudu ongelmiin. Varmaan tässäkin on taustalla jokin syy siihen miksei töitä voi tehdä. Tokihan myös on ihan mahdollista että esim. sosioekonominen tausta (monisukupolvinen työttömyys) on aiheuttanut sen asenteen, ettei töissä käyminen ja opiskelu ole mahdollista kun helpommin kuin saisi elannon. Yleensähän näiden asenteiden mukana tulee sit muita elämänhallinnan ongelmia kaupanpäällisiksi. Nää on kuitenkin käsittääkseni aika harvinaisia tapauksia. Tuo vaatimus on luultavasti olemassa ihan sitä varten että työkyvyttömäksi määriteltävän yksilön olisi helpompi saada tukia, jos muuten yhteiskunnan turvaverkko ei toimi. Tukien kanssa eläminen on kyl sen verran mutkikasta, että töissä käymällä terve ihminen kyllä pääsee vähemmällä. On sitten täysin toinen kysymys, onko tuo päivitys niin hauska kuin sen postaaja kuvitteli. Tulee mieleen yläastelainen, joka saa nelosen kokeesta ja esittelee sitä ylpeänä kavereilleen saadakseen statusta.

   Lainaa

  47. Lyhyt hamsteri 11.2.2023 15:29
   Tulos: +20 (30 ääntä)
   Tane: Selvästi oman pätevyysalueen ulkopuolelle jäävän työn hakeminen vain TE-toimiston vaatimuksen täyttämiseksi ei ole läppä vaan työvoimapoliittinen protesti. Se ei ole itsessään sen enemmän eikä vähemmän naurettavaa kuin kadulla marssiminen banderollia kantaen ja iskulauseita huudellen.
   Näin on. Pakkohaut ovat täyttä ajanhukkaa niin TE-toimistolle, työttömille kuin yrityksillekkin. Poliitikkojen moraaliposeerausta jota sietääkin protestoida. Ja siis ihan hyvä laittaa se merkintä siihen hakemukseen, että edes vähän säästetään työnantajien aikaa pakkospämmin karsinnassa. Ehtii sentään vähän keskittymään niihin oikeisiin hakijoihin. Jos poliitikot lakkaisivat käyttämästä TE-toimistoa lyömäaseena köyhien kyykyttämkseen, ehkä siellä olisi jollain aikaa auttaa ihmisiä löytämään sopivaa työtä turhan aktiivimallipaperisodan sijaan. Ratkaisemaan sitä "kohtaanto-ongelmaa" jolla selitellään miten täällä voi muka olla samaan aikaan sekä neljännesmiljoona työtöntä että niin kauhea työvoimapula että pitää väkeä hakea Aasiasta asti töihin. Ja joidenkin oletettujen "lusmuilijoiden" patisteluun ei ainakaan kannattaisi aikaa tuhlata niin kauan kun töitä ei riitä halukkaillekkaan.

   Lainaa

  48. Tulos: -1 (3 ääntä)
   Mukava maksamakkara: Oikeesti traagista että noita pyramidikusetuksia ei saada aisoihin.
   Siis oikeasti. Eka on joku prinsessa, toka ei kuuluisi feissarimokiin, koska on oikea asia, kolmas on täyttä paskaa pyramidihuijauksensa kanssa.

   Lainaa

  49. Tulos: -1 (1 ääni)
   Ay aktiivinina.

   Lainaa

  50. Aistikas manaatti 12.2.2023 8:26
   Tulos: -3 (5 ääntä)
   Toj Karin: Mitäs ihmettä opettaminen on jos ei asiakaspalvelua?
   Suurimmassa osassa töissä palvellaan asiakasta tavalla tai toisella.

   Lainaa

  51. Tulos: -1 (1 ääni)
   Pluri: Ohjelmointi voisi olla sellainen työ. Muuta nyt ei heti tule mieleen mikä ei sisällä riskejä kuten vedonlyönti tai pokeri.
   No, vaikkapa klikkijuttujen hakkaaminen jollekin verkkosivulle, joka ei hae varsinaisesti lukijoita, mutta niille otsikoille klikkauksia, joiden perusteella sivusto saa mainostuloja.

   Lainaa

  52. Puuton alpakka 13.2.2023 7:53
   Tulos: -15 (61 ääntä)
   Istuva jyrsijä: Sitähän voi aina muuttaa työn perässä toiselle paikkakunnalle ja/tai kouluttautua alalle, jossa töitä on tarjolla.
   Joo, jos on suhteellisen nuori, perheetön ja vuokralla asuva. Vai oletko sitä mieltä, että kenen tahansa pitäisi olla koska vaan valmis jättämään perheensä muuttaakseen työn perässä toiselle paikkakunnalle? (Siltä varalta, että et itse tajua, niin omistusasunnon myyminen ja puolisolle uuden työn löytyminen samalta seudulta kuin itselle, ei välttämättä ole kuukaudessa tai ehkä vuodessakaan hoidettu.)
   Jos taas ikää on vaikka 55 vuotta, voi uudelleenkouluttautuminen olla jo aika turhaa. Tuon ikäisenä opiskelun aloittanut, pienen työkokemuksen omaava vastavalmistunut tuskin on juuri paremmassa asemassa työelämässä kuin ennen kouluttautumistaan. Erona on vain se, että opiskelun myötä taloudellinen asema voi olla entistä huonompi.

   Lainaa

  53. Istuva jyrsijä 16.2.2023 13:29
   Tulos: +29 (45 ääntä)
   Puuton alpakka: Joo, jos on suhteellisen nuori, perheetön ja vuokralla asuva. Vai oletko sitä mieltä, että kenen tahansa pitäisi olla koska vaan valmis jättämään perheensä muuttaakseen työn perässä toiselle paikkakunnalle? (Siltä varalta, että et itse tajua, niin omistusasunnon myyminen ja puolisolle uuden [...]
   En ole sitä helpoksi väittänytkään.  Näin pitäisi silti tehdä. On todella käsittämätöntä siirtää ongelma meidän muiden verovaroilla maksettavaksi. Kyllä jokaisen tulee itse tehdä ensin kaikkensa, ennen toisten lompakoille tukeutumista. Välillä tämä tarkoittaa myös ikäviä päätöksiä.

   Lainaa

  54. Veneetön majava 16.2.2023 23:39
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Unohtumaton koira: Myös kääntäjä, tai sitten tekstittäjä jos vieraat kielet ei suju. Ei järin kovapalkkaista työtä, mutta sopii kriteereihin.
   Se on ammatti, johon kouluttaudutaan yliopistossa.
   Ja tekstittäjätkin ovat pitkälti kääntäjiä...

   Lainaa

  55. Aivasteleva laama 20.2.2023 9:53
   Tulos: +28 (30 ääntä)
   Vararenkaaton sarvikuono: Olen kyllä sitä mieltä, että kenenkään ei tulisi lusmuta turhaan kotona ilman minkäänlaista yritystä työllistyä. Toki sairaudet voivat estää työllistymisen, mutta moni muu asia myös. Esimerkiksi jos asuu pienellä paikkakunnalla, ei siellä todellakaan ole välttämättä työpaikkoja tarjolla [...]
   Tuossa esimerkissäsi kannattaisi varmaan muuttaa isommalle paikkakunnalle, jossa töitä on tarjolla?

   Lainaa

  56. Päihtynyt pomelo 26.2.2023 23:02
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Vikuri ahven: Ärsyttävää ihmistyyppiä tämä Mona, yhh...
   Aikamoinen tyyppi. Suorastaan hävytön. Toinen on vastannut asiallisesti aloittajan esittämään kysymykseen ja Monan pitää tulla siihen aukomaan päätään. Kukaan ei ollut kiinnostunut hänen kokemuksistaan Nu Skinin asiakkaana. Vaikka toki aloittajalle saattaisi olla vain hyvä juttu, ettei asiakkaaksi lähteneet pääse eroon tilauksistaan.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: karenssi, kriteerit, lisätienesti, lopeta tilaus, nu skin, opiskelija, te-toimisto, työnhaku, työpaikat, verkostomarkkinointi