Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 609

Viesti kavereilleni, joilla on rahaa.
Sekalaisia, osa 609

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 74 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Kupera luumu 23.2.2023 0:19
   Tulos: +161 (165 ääntä)
   On ihmisillä taas ongelmat.

   Lainaa

  2. Korpulentti taikuri 23.2.2023 0:21
   Tulos: +184 (258 ääntä)
   Kommunisti Pinja siellä

   Lainaa

  3. Nevöhööd haisunäätä 23.2.2023 0:36
   Tulos: +127 (257 ääntä)
   Pinja, mene kouluun, opiskele ammatti ja lopeta valittaminen.

   Lainaa

  4. Tulos: -49 (107 ääntä)
   "Jos kavereissani on ihmisiä jotka tienaavat yli 4000e, hävetkää ja poistakaa itsenne, ettei minun tarvi". Tarvitse hävetä vai? No noinhan se sujuu. Minäkin aina valtavaa paskakasaa syödessäni häpeän itseäni, kun kaverilla on kakku. Joten kiusaan sen häpeämään itseään niin, ettei lopulta saa kyyneliltään edes syötyä sitä kakkua. Olisi niin häpeällistä olla tyyliin ainoa, joka joutuu syömään tätä ällöä paskaa, mutta onneksi keksin, että kakut ovat jokufoobisia, ja sain häpäistyä kaikki muutkin syömään tätä kanssani. Harmittaa vain kaikki nämä kakut, jotka nyt lojuvat homehtumassa. Mutta onneksi Pinja ei sentään ole poistamassa minua kavereistaan, koska olen tienannut elämässäni vain 20 € (leikkasin naapurin nurmikon ja annoin alennusta kun hänellä ei ollutkaan sitä viimeistä 5 € seteliä).

   Lainaa

  5. Kofeiiniton peruna 23.2.2023 1:24
   Tulos: -47 (87 ääntä)
   Pinja hiton based

   Lainaa

  6. Tulos: +182 (228 ääntä)
   No ei mitkään lääkärit ja lakimiehet ole osa ongelmaa. Miljardöörit on.

   Lainaa

  7. Lehtevä makkara 23.2.2023 3:25
   Tulos: -112 (184 ääntä)
   Litton: No ei mitkään lääkärit ja lakimiehet ole osa ongelmaa. Miljardöörit on.
   Ei 4000€:lla kuussa vielä miljardööriksi tulla.

   Lainaa

  8. Sovelias järvisieni 23.2.2023 5:59
   Tulos: +203 (223 ääntä)
   En ymmärrä ekaa? Onko 2kk välein vessaharjan uusiminen liian harvoin vai liian siivousfriikkiä? En itse vaihda vessaharjaa noin usein, mutta en tiedäkkään suositusta kuinka usein pitäisi.

   Lainaa

  9. Tulos: +81 (99 ääntä)
   Sovelias järvisieni: En ymmärrä ekaa? Onko 2kk välein vessaharjan uusiminen liian harvoin vai liian siivousfriikkiä? En itse vaihda vessaharjaa noin usein, mutta en tiedäkkään suositusta kuinka usein pitäisi.
   Suositus on 6kk välein 👍

   Lainaa

  10. Terkkuja Pinjalle 23.2.2023 6:22
   Tulos: +107 (123 ääntä)
   Olin Pinjan feissikaveri, oikeasti lähinnä tutuntuttuja. Poistin itseni tuon jälkeen, mutta en hävennyt. En ilmoitellut mitään, enkä seurannut lähtikö montakin. Terkkuja vaan Pinjalle, olihan meillä joskus ihan hyviäkin ajatustenvaihtoja. o/

   Lainaa

  11. Suonensisäinen lokki 23.2.2023 7:14
   Tulos: +23 (123 ääntä)
   Pinja vaikuttaa ihmiseltä, joka haluaa kaiken ja mieluusti niin että joku muu maksaa. Kunhan itse ei tarvi tehdä mitään. Näitä löytyy nykyään ihan liikaa...

   Lainaa

  12. Kahen kilon kalori 23.2.2023 7:21
   Tulos: +119 (177 ääntä)
   En edes välttämättä käytä wc-harjaa 2kk välein, niin ei sitä niin usein viitsisi uuttakaan ostaa.

   Lainaa

  13. Mätä ananias 23.2.2023 7:41
   Tulos: +48 (68 ääntä)
   Ahdistaa kun en osaa sanoa poistuisinko Pinjan kavereista vai en. Sitten jäisin vaille luultavasti myötähäpeän pintaan saavia päivityksiä, mutta toisaalta joku voisi luulla että tienaan alle 4k. Joo, en tunne tuota Pinjaa, mutta toivottavasti joku vuotaa näitä tänne enemmänkin.

   Lainaa

  14. Pysyvästi huonekalu 23.2.2023 7:43
   Tulos: +103 (147 ääntä)
   Zippo: Suositus on 6kk välein 👍
   Herranjumala! Kahden käytön jälkeen vaihtoon?!

   Lainaa

  15. Ränsistynyt tohtori 23.2.2023 7:43
   Tulos: +80 (96 ääntä)
   Ida et ole keski-ikäistynyt vaan teiniystynyt, koska ei keski-iässä enää ajatella makkaroitaan vaan osataan ottaa rennosti.

   Lainaa

  16. Lannoitettu monni 23.2.2023 7:57
   Tulos: +156 (168 ääntä)
   Kyllä minäkin kävelisin takki auki, jos siitä maksettais yli 8000e/kk.

   Lainaa

  17. Tulos: +95 (97 ääntä)
   Litton: No ei mitkään lääkärit ja lakimiehet ole osa ongelmaa. Miljardöörit on.
   En kyllä tiedä oliko kyse brutto- vai nettopalkasta, mutta jos tienaa yli 4000 € kuussa bruttona, ei tarvitse kyllä olla lääkäri tai asianajaja. Jos on nettopalkasta kyse, niin silloin ehkä.

   Lainaa

  18. Järvisieni 23.2.2023 8:09
   Tulos: +114 (142 ääntä)
   Zippo: Suositus on 6kk välein 👍
   Meillä oli kotona sama vessaharja yli 20 vuotta. Että repikää bakteerikammoiset siitä sitten ja ahdistukaa :D

   Lainaa

  19. Järvisieni 23.2.2023 8:11
   Tulos: +147 (159 ääntä)
   Zippo: Suositus on 6kk välein 👍
   Vessaharjafirmojen propagandaa

   Lainaa

  20. Orpo paimen 23.2.2023 8:38
   Tulos: +39 (65 ääntä)
   Korpulentti taikuri: Kommunisti Pinja siellä
   Ei kommunisti vaan epäonnistunut kapitalisti. Joka on katkera ja kateellinen jos muilla menee paremmin kuin hänellä.

   Lainaa

  21. Numeroimaton herkkuruoka 23.2.2023 8:43
   Tulos: +119 (125 ääntä)
   Lääkärintakin kanssa on hankala istua jos napit ovat kiinni. Seuraavaksi joku valittaa kun lääkäri napittaa takkia vastaanotolla. Miksi kaikesta pitää valittaa?

   Lainaa

  22. Paksu katkarapu 23.2.2023 9:26
   Tulos: -56 (94 ääntä)
   Litton: No ei mitkään lääkärit ja lakimiehet ole osa ongelmaa. Miljardöörit on.
   Toivottavasti pääset elämässäsi eteenpäin ja voitat kaikki miljardöörien sinulle aiheuttamat ongelmat. On kamalaa että maailmassa on ihmisiä joilla on niin paljon varallisuutta että voivat investoida uusiin keksintöihin ja auttaa ratkaisemaan globaaleja kriisejä.

   Lainaa

  23. Taivutettu krokotiili 23.2.2023 9:27
   Tulos: +54 (62 ääntä)
   Minä ruukaan desinfioida kloriitilla wc-harjaa aika-ajoin. Samoin tiskiharjaa pesetän tiskikoneessa viikottain

   Lainaa

  24. Tulos: +80 (88 ääntä)
   Zippo: Suositus on 6kk välein 👍
   En kyl tiiä mikä viranomainen on tällaisen suosituksen takana. En ole koskaan kuullutkaan. Varmaankin joku uusavuttomien etujärjestö? Kyllä ihmisen pitäisi osata ihan itse katsehavaintoon perustuen päättää koska vanha harja joutaa roskiin.

   Lainaa

  25. Itseasiassa 23.2.2023 9:28
   Tulos: +71 (75 ääntä)
   Zippo: Suositus on 6kk välein 👍
   Meillä on varmaan edellinen ollut jo 10 kertaa liian kauan. Mitähän käytännössä tapahtuu, jos ei vaihda tarpeeksi usein? Kai se pian nähdään...

   Lainaa

  26. Tulos: -73 (109 ääntä)
   Litton: No ei mitkään lääkärit ja lakimiehet ole osa ongelmaa. Miljardöörit on.
   Miljardöörit rahoittavat monin tavoin maailman kehityskulkua jonka avulla vähemmällä saadaan jatkossa enemmän. Jos se raha olisi kaikilla tasan niin mitä kukaan innovoisi sillä muutamalla ylimääräisellä eurolla itsekseen? 
   Siihen, että raha kerääntyy kapitalistisessa yhteiskunnassa joillekin, on usein hyvä syy. He ovat tuottaneet maailmaan arvoa. Ja rahaa on hyvä olla niillä jotka ovat teoillaan pystyneet osoittamaan olevansa kykeneväisiä sitä arvoa tuottamaan, koska heidän käsissään se raha voidaan sijoittaa uusiin arvokkaisiin asioihin jatkossakin. 
   Duunarinkin pitää pystyä itsensä elättämään. Mutta miljardöörin rahat eivät olisi paremmissa käsissä jaettuna duunareille, mitä ihmiskunnan tulevaisuuteen tulee. 
   Jos haluat tosissaan jakaa rahaa tasan niin aloita omasta lompakosta. Jos sinulla ylipäätään on torstaiaamuna ollut aikaa näpyttää fm-palstalle viestiä niin olet aika kaukana maailman vähäosaisten asemasta : ) vink vink. 

   Lainaa

  27. Tulos: +95 (105 ääntä)
   Zippo: Suositus on 6kk välein 👍
   Se ostetaan kerran uusi kun muuttaa asuntoon ja seuraavan kerran vasta kun muuttaa tai vanha hajoaa.

   Lainaa

  28. Epäpätevä tohtori 23.2.2023 10:03
   Tulos: +80 (88 ääntä)
   Zippo: Suositus on 6kk välein 👍
   Arvostaisin suuresti jos joku tekisi vuodeksi työjärjestyksen jokaisesta kotityön suosituksesta.
   Lakanoiden pesu/tamppaaminen jne, jääkaapin pesu/pakastimen sulatus jne...
   Joskus huvittuneena seuraan iltapäivälehdissä olevia suosituksia.
   Jos jokaista noudattaisi prikulleen, ei vuodessa varmaan ehtisi käymään edes töissä :D

   Lainaa

  29. Tulos: +53 (65 ääntä)
   Mä olin joskus kauan sitten autokolarissa. Pieneen paikallislehteen kirjoitettiin siitä juttu ja minut oli tunnistettu vanhaksi haminalaiseksi mieheksi. Ei siinä mitään mut olin silloin 13- tai 14-vuotias, oltiin Pohjois-Savossa ja en ole vielä kolmekymppisenäkään käynyt lähelläkään Haminaa. Oma äiti, jonka kyydissä olin ja maanviljelijä joka traktorillaan kääntyi eteen, oli kuvattu juttuun ihan oikein.

   Lainaa

  30. Tulos: +19 (61 ääntä)
   Tyypit ei vissiin pese vessojaan kovin usein kun kertovat käyttävänsä vessaharjaa ehkä kerran kolmessa kuukaudessa?

   Lainaa

  31. Vihanta soturi 23.2.2023 10:39
   Tulos: -2 (26 ääntä)
   Lehtevä makkara: Ei 4000€:lla kuussa vielä miljardööriksi tulla.
   Onhan se nyt iso summa, kun nettona jää käteen jotain 2400 euroa

   Lainaa

  32. Tulos: -24 (50 ääntä)
   Kateellinen pinja siellä huutelee, vaikka hän itsekin voisi tienata sen 4t€/kk jos haluaisi.

   Lainaa

  33. Ikääntyvä ankerias 23.2.2023 13:32
   Tulos: +60 (64 ääntä)
   Itseasiassa: Meillä on varmaan edellinen ollut jo 10 kertaa liian kauan. Mitähän käytännössä tapahtuu, jos ei vaihda tarpeeksi usein? Kai se pian nähdään...
   Varmaan tulee likaisesta harjasta ulostebakteereja vessanpönttöön, ou nou.

   Lainaa

  34. Tulos: +61 (69 ääntä)
   Paksu katkarapu: Toivottavasti pääset elämässäsi eteenpäin ja voitat kaikki miljardöörien sinulle aiheuttamat ongelmat. On kamalaa että maailmassa on ihmisiä joilla on niin paljon varallisuutta että voivat investoida uusiin keksintöihin ja auttaa ratkaisemaan globaaleja kriisejä.
   Miljonäärit voi tehdä noita asioita. On ihan okei olla paljon rahaa.
   Kuitenkin miljoonalla ja miljardilla on niin iso ero että _miljardöörejä_ ei tarvitsisi maailmassa olla. Niiden omistama rahamäärä on jo paljon muilta pois ja harvemmin sä miljardööriksi pääset täysin rehellisin keinoin. Jos ei muuten niin iso osa ihmiset jotka näille miljardööreille työskentelee joutuu olemaan huonoissa työoloissa ja liian pienellä palkalla. Miljardi, saati miljardeja on jo niin paljon rahaa ettei se ihminen tai sen jälkeläisetkään pysty kuluttamaan sitä kaikkea elämänsä aikana millään. Heillä on ihan liikaa turhaa rahaa jota he ei edes käytä maailman parantamiseen tai mihinkään muuhun kun itseensä.

   Lainaa

  35. Tulos: +50 (62 ääntä)
   Banaani: Miljardöörit rahoittavat monin tavoin maailman kehityskulkua jonka avulla vähemmällä saadaan jatkossa enemmän. Jos se raha olisi kaikilla tasan niin mitä kukaan innovoisi sillä muutamalla ylimääräisellä eurolla itsekseen?  Siihen, että raha kerääntyy kapitalistisessa yhteiskunnassa [...]
   Ei ne miljardöörit ala sun kavereiksi vaikka kuinka puolustelisit

   Lainaa

  36. Kiltti tyttö 23.2.2023 16:49
   Tulos: -4 (38 ääntä)
   Voi Pinja! Vai että 4000 euroa tienaava on osa ongelmaa. No minäpä siirryn tästä vaikka kaupan kassalle sen sijaan, että tekisin ilmastonmuutostakin ehkäisevää työtäni, ihan vaan jotta Pinjalla ei olisi paha mieli... Vaikka saisivat kaupan kassat ja sairaanhoitajat tienata enemmänkin, ei sillä, mutta enpä ole ketään veitsellä uhaten pakottanut maksamaan minulle yli neljäätuhatta euroa kuussa.

   Lainaa

  37. Kiltti tyttö 23.2.2023 16:51
   Tulos: -3 (39 ääntä)
   Jos tilaa sadalla eurolla uimapukuJA ilmeisesti viime hetkellä ennen reissua, saa kyllä syyttää itseään, jos mikään ei istu eikä näytä kauniilta. Löytääkseen halvalla hyvää joutuu näkemään vähän vaivaa. Ei tarvitse ostaa sadan euron uimapukua, mutta Shein-Wish-akselilta saa ns. sitä mitä tilaa.

   Lainaa

  38. Haudankaivaja 23.2.2023 17:09
   Tulos: -8 (42 ääntä)
   Pinjalla on hiekkaa pinjassa. Kyllä muakin ärsyttää että ahtaajat tienaa neljä tonnia kuussa ja mä en. Mutta kun oikein piiskasin kaikkia kolmea aivosoluani niin tajusin että ne duunarit pitää oikeasti koko maan talouden pyörimässä. Ja sen että verottaja vie niiltäkin palkasta jo montakytä prosenttia. Eli kyllä se neljä tonnia tienaava ajelee corollaa ihan tavis pipo päässä eikä rolls-roycea silinterihatussa.

   Lainaa

  39. Muoviton hirmulisko 23.2.2023 17:14
   Tulos: +4 (26 ääntä)
   Korpulentti taikuri: Kommunisti Pinja siellä
   Melko moni kommunisti tienaa enemmän kuin keskivertopersu, joista valtaosa on työttömiä.

   Lainaa

  40. Haudankaivaja 23.2.2023 17:48
   Tulos: -9 (25 ääntä)
   Muoviton hirmulisko: Melko moni kommunisti tienaa enemmän kuin keskivertopersu, joista valtaosa on työttömiä.
   Vasemmistolaiset on tunnetusti kovia tienaamaan ja keräämään yksityisomaisuutta.

   Lainaa

  41. Joviaali alpakka 23.2.2023 18:35
   Tulos: +7 (19 ääntä)
   Sitten Pinjalle ei jää yhtään kaveria, niin voi miettiä, että miksi oli porukan ainoa köyhä.

   Lainaa

  42. Tulos: -11 (21 ääntä)
   Rasvaseppo: Ei ne miljardöörit ala sun kavereiksi vaikka kuinka puolustelisit
   En tarvi niitä kavereiksi. Niille on kannattavaa että mä saan osani muutenkin : )

   Lainaa

  43. Viime huonekalu 23.2.2023 19:49
   Tulos: +25 (45 ääntä)
   Paksu katkarapu: Toivottavasti pääset elämässäsi eteenpäin ja voitat kaikki miljardöörien sinulle aiheuttamat ongelmat. On kamalaa että maailmassa on ihmisiä joilla on niin paljon varallisuutta että voivat investoida uusiin keksintöihin ja auttaa ratkaisemaan globaaleja kriisejä.
   Vuosisadan vitsi. Miljardööri joka auttaa ratkaisemaan globaaleja kriisejä. Joku Musk ja Gates nyt vielä ehkä joo jossain määrin, kun heittelevät niitä tuhatlappusiaan vähän sinne sun tänne, mutta maailmassa on aika monta muutakin miljardööriä jotka eivät kyllä auta ketään muuta kuin itseään tai läheisiään.

   Lainaa

  44. Tulos: +34 (42 ääntä)
   Banaani: Miljardöörit rahoittavat monin tavoin maailman kehityskulkua jonka avulla vähemmällä saadaan jatkossa enemmän. Jos se raha olisi kaikilla tasan niin mitä kukaan innovoisi sillä muutamalla ylimääräisellä eurolla itsekseen?  Siihen, että raha kerääntyy kapitalistisessa yhteiskunnassa [...]
     Kerrohan minulle, miten, sanotaan vaikkapa Prinssi Andrew on tuottanut maailmaan minkäänlaista arvoa.
     Suurin osa rikkaista on syntynyt rikkaiksi, ja sellaisina pysyvät, olivat millaisia tunareita tahansa. Voisin katsoa suuret tuloerot oikeutetuksi, sillä ehdolla, että periminen ei olisi mahdollista lainkaan. 

   Lainaa

  45. Tulos: +18 (36 ääntä)
   Järkytyin vähän noista kommenteista, ettei jotku käytä vessaharjaa kuin muutaman kuukauden välein. Luulin, että ihmiset pesee pönttöään vähän useammin. Nyt en enää ihmettele toisaalta, että niin monessa kämpässä on vesirajasta ruskeeksi pinttyneet pöntöt 🤮

   Lainaa

  46. Tavallinen karpalo 24.2.2023 7:24
   Tulos: +23 (25 ääntä)
   Lääkärintakit ei istu kellekään. Ei sitä voi pitää kiinni. Jotkut pitää ja se herättää kysymyksiä, että miksi toi tekee noin,siinä varoitusvalot vilkkuu itsellä tällasen henkilön kanssa. Sitten kun sitä huonosti istuvaa takkia pitää auki, niin se jää ovenkahvoihin kiinni ja jumiin työtuolin rullien alle. Joten yleensä en pidä sitä, esittelen itseni lääkäriksi ja sitten vastaanoton lopulla potilaat kysyy koska se lääkäri tulee paikalle.

   Lainaa

  47. Sileä kesyaasi 24.2.2023 11:50
   Tulos: -14 (28 ääntä)
   Korpulentti taikuri: Kommunisti Pinja siellä
   Kaikkea kurjuutta kaikille, Pinja on satavarmasti SDP-vasemmistoliittolaisia.

   Lainaa

  48. Tulos: -16 (26 ääntä)
   Kivi:   Kerrohan minulle, miten, sanotaan vaikkapa Prinssi Andrew on tuottanut maailmaan minkäänlaista arvoa.  Suurin osa rikkaista on syntynyt rikkaiksi, ja sellaisina pysyvät, olivat millaisia tunareita tahansa. Voisin katsoa suuret tuloerot oikeutetuksi, sillä ehdolla, että periminen ei olisi mahdollista lainkaan. 
   Yritin eritellä, mutta ehkä epäselvästi, tarkoittavani sitä, kun tullaan miljardööriksi kapitalistisin perustein. Näin ei varmaan ole prinssi Andrewin kohdalla. 
   Alla erittäin pelkistetty esimerkki:
   Kun vaihdat omat rahasi tuotteeseen (esim ostat 2000 eurollasi applen tietokoneen), teet valinnan perustuen siihen että haluat mieluummin sinulla olevan se tietokone kuin se 2000 euroa. Toisin sanoen yrityspamppu joka sinulle sen tietokoneen (lukemattomien välikäsien ja -prosessien kautta) myi, tuotti sinulle arvoa. Sait omasta näkökulmastasi enemmän kuin annoit pois. Muuten sinun ei kannattaisi kyseistä kauppaa tehdä. Eli kyseinen yritys tuotti sinulle arvoa enemmän, kuin otti pois. Sinun kannaltasi on siis hyvä että kyseinen yritys on olemassa. 
   Eikö sen rinnalla ole sivuseikka sinun kannaltasi jos se yritysjohtajakin hyötyy? Soisitko todella mieluummin, että sinulle tuottamansa arvon takia häneltä otettaisikin jotain pois kiitokseksi? 
   Jos näin on, miksi ihmeessä apple jatkaisi arvon tuottamista asiakkaille? 
   Mitä perimiseen tulee: sinun pitäisi silloin estää myös rahan antaminen muilla tavoin koska muutoinhan perimiskiellon voi kiertää lahjoituksilla ym. Tämän perimiskiellon ilmeisesti perustaisit siihen taustaolettamukseen että sinulla on kansalaisena oikeus päättää toisen ihmisen (tässä tapauksessa miljardöörin) rahoista, perusteella jota minä ainakaan en ymmärrä.

   Lainaa

  49. Tulos: +15 (19 ääntä)
   Terkkuja Pinjalle: Olin Pinjan feissikaveri, oikeasti lähinnä tutuntuttuja. Poistin itseni tuon jälkeen, mutta en hävennyt. En ilmoitellut mitään, enkä seurannut lähtikö montakin. Terkkuja vaan Pinjalle, olihan meillä joskus ihan hyviäkin ajatustenvaihtoja. o/
   En tiiä tienaatko ton 4k vai yli sen tai alle. Ite tienaan vähemmän, mutta oisin varmaan poistanut silti itseni kavereista, koska tosta päivityksestä paistoi läpi kateus ja katkeruus niin vahvasti, etten kaipaa sellaisia ihmisiä elämääni.

   Lainaa

  50. Tulos: -7 (17 ääntä)
   Banaani: Yritin eritellä, mutta ehkä epäselvästi, tarkoittavani sitä, kun tullaan miljardööriksi kapitalistisin perustein. Näin ei varmaan ole prinssi Andrewin kohdalla.  Alla erittäin pelkistetty esimerkki: Kun vaihdat omat rahasi tuotteeseen (esim ostat 2000 eurollasi applen tietokoneen), teet [...]
   Ihan hyvin mun mielestä avasit asian. Sitä vaan jäin miettimään, että mitähän Kivi sitten ajatteli, että sille kuolinpesän omaisuudelle tehtäisiin, jos ei olisi perintöoikeuksia? Valtiolleko hän ajatteli kaikkien kuolinpesien omaisuuden annettavan ja mihin tarkoitukseen - Suomen velkojen maksuun vai uuden raidejokeri-linjan rahoittamiseen? Tuskin se raha menisi ainakaan vanhustenhoitoon, mielenterveysongelmaisille, terveydenhuoltoon yms. Minusta taas olisi kohtuutonta, mikäli vanhempieni mahdollisesti elämänsä aikana kasaan haalima omaisuus 'ulosmitattaisiin' kuoleman jälkeen valtiolle. Eivät he sitä rahaa hillonneet eläissään sitä varten, vaan heillä oli ajatuksena auttaa lapsenlapsiaan aloittamaan rahallisesti turvattu aikuisuus - antaa 'eväät eteen päin'.

   Lainaa

  51. Parantava karpalo 24.2.2023 22:25
   Tulos: +17 (25 ääntä)
   Paksu katkarapu: Toivottavasti pääset elämässäsi eteenpäin ja voitat kaikki miljardöörien sinulle aiheuttamat ongelmat. On kamalaa että maailmassa on ihmisiä joilla on niin paljon varallisuutta että voivat investoida uusiin keksintöihin ja auttaa ratkaisemaan globaaleja kriisejä.
   No se varallisuuden hamstraaminenhan suurimman osan globaaleista kriiseistä on juuri aiheuttanut. Ahneuden ihannoinnille nyt loppu.

   Lainaa

  52. Hellyytävä vadelma 25.2.2023 10:37
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Pinja ei määritellyt, missä ajassa tuo 4000€ pitää tienata, että pääsee pois hänen kavereistaan. Vuodessa itsellä tulee helposti, tuli työttömänäkin.

   Lainaa

  53. Tulos: -10 (16 ääntä)
   Weno: Järkytyin vähän noista kommenteista, ettei jotku käytä vessaharjaa kuin muutaman kuukauden välein. Luulin, että ihmiset pesee pönttöään vähän useammin. Nyt en enää ihmettele toisaalta, että niin monessa kämpässä on vesirajasta ruskeeksi pinttyneet pöntöt 🤮
   käyttäminen ja vaihtaminen on 2 eri asiaa :) Onko sisälukutaito kunnossa? vai vaihdatko wc harjan joka käytön jälkeen?

   Lainaa

  54. Osuva pomelo 25.2.2023 23:34
   Tulos: +16 (18 ääntä)
   huoh rakas: käyttäminen ja vaihtaminen on 2 eri asiaa 😊 Onko sisälukutaito kunnossa? vai vaihdatko wc harjan joka käytön jälkeen?
   Luitko itse näitä kommentteja ollenkaan?

   Lainaa

  55. Osuva pomelo 25.2.2023 23:37
   Tulos: -1 (7 ääntä)
   Kahen kilon kalori: En edes välttämättä käytä wc-harjaa 2kk välein, niin ei sitä niin usein viitsisi uuttakaan ostaa.
   Millä sitten peset vessanpyttyä? Vai pesetkö pytyn ainoastaan 2 kk välein? 🤔

   Lainaa

  56. Valloittamaton maito 26.2.2023 14:40
   Tulos: +1 (9 ääntä)
   Paksu katkarapu: Toivottavasti pääset elämässäsi eteenpäin ja voitat kaikki miljardöörien sinulle aiheuttamat ongelmat. On kamalaa että maailmassa on ihmisiä joilla on niin paljon varallisuutta että voivat investoida uusiin keksintöihin ja auttaa ratkaisemaan globaaleja kriisejä.
   Poor people simping for capitalists

   Lainaa

  57. Sekaisin ilonpilaaja 27.2.2023 0:46
   Tulos: -4 (10 ääntä)
   "Hiekkaa pinjassa" :D

   Lainaa

  58. Kokonaisuus 27.2.2023 3:42
   Tulos: +4 (10 ääntä)
   Banaani: Miljardöörit rahoittavat monin tavoin maailman kehityskulkua jonka avulla vähemmällä saadaan jatkossa enemmän. Jos se raha olisi kaikilla tasan niin mitä kukaan innovoisi sillä muutamalla ylimääräisellä eurolla itsekseen?  Siihen, että raha kerääntyy kapitalistisessa yhteiskunnassa [...]
   Haluutko käydä kertomassa tuosta Amazonin varastotyöntekijöille, tai Googlen, Microsoftin, Metan ja Twitterin melkein 40000 tuhannelle pihalle potkitulle? Ihan vaan koska toisia kohdellaan kuin orjia ja toiset oli vaan resursseja, ei edes ihmisiä.

   Lainaa

  59. Kokonaisuus 27.2.2023 3:55
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Vihanta soturi: Onhan se nyt iso summa, kun nettona jää käteen jotain 2400 euroa
   Ei tunnu riittävän edes 3500e vaikka ei ole edes lainoja. Pitäis kai ryhdistäytyä joskus ja vähentää ryyppäämistä.

   Lainaa

  60. Huoltovapaa persoona 27.2.2023 15:56
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Litton: Miljonäärit voi tehdä noita asioita. On ihan okei olla paljon rahaa. Kuitenkin miljoonalla ja miljardilla on niin iso ero että _miljardöörejä_ ei tarvitsisi maailmassa olla. Niiden omistama rahamäärä on jo paljon muilta pois ja harvemmin sä miljardööriksi pääset täysin rehellisin keinoin. [...]
   Miljonäärin ja miljardoöörin ero on se, että toisella noin miljardi enemmän rahaa.

   Lainaa

  61. Kulunut ahven 28.2.2023 8:25
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   "En osaa mitään mutta en aio tehdä mitään. Peili on maailman fuksi." Tämä verraton aforismi pitää kirjoittaa muistiin.

   Lainaa

  62. Rönsyilevä ilves 28.2.2023 9:33
   Tulos: +3 (9 ääntä)
   Litton: Miljonäärit voi tehdä noita asioita. On ihan okei olla paljon rahaa. Kuitenkin miljoonalla ja miljardilla on niin iso ero että _miljardöörejä_ ei tarvitsisi maailmassa olla. Niiden omistama rahamäärä on jo paljon muilta pois ja harvemmin sä miljardööriksi pääset täysin rehellisin keinoin. [...]
   Raha ei ole rajallinen resurssi. Se, että jollain sitä on, ei ole pois keneltäkään muulta. Uutta rahaa synnytetään koko ajan. Miljardöörin omaisuus myöskin on lähes poikkeuksetta puhtaasti laskennallinen, eli se ei ole rahaa pankkitilillä, vaan valtaosa tulee useimmiten miljardöörin oman yhtiön tai yhtiöiden osakeomistuksen laskennallisesta arvosta. Käytännössä miljardöörin olisi mahdotonta myydä koko omistuksensa tähän hintaan, puhumattakaan tilanteesta, jossa yhteiskunta lähtisi tavalla tai toisella sosialisoimaan miljardöörin omistuksia.

   Lainaa

  63. Ruokahaluton sitruuna 28.2.2023 10:17
   Tulos: +1 (9 ääntä)
   Akrasia: Tyypit ei vissiin pese vessojaan kovin usein kun kertovat käyttävänsä vessaharjaa ehkä kerran kolmessa kuukaudessa?
   Domestosta pönttöön, antaa vaikuttaa ja huuhtelee. Ei ole paljon harjalle tarvetta.

   Lainaa

  64. Tunnekylmä alpakka 28.2.2023 10:23
   Tulos: +2 (8 ääntä)
   Kivi:   Kerrohan minulle, miten, sanotaan vaikkapa Prinssi Andrew on tuottanut maailmaan minkäänlaista arvoa.  Suurin osa rikkaista on syntynyt rikkaiksi, ja sellaisina pysyvät, olivat millaisia tunareita tahansa. Voisin katsoa suuret tuloerot oikeutetuksi, sillä ehdolla, että periminen ei olisi mahdollista lainkaan. 
   Omituinen näkökanta. Mielestäsi on siis parempi kuluttaa kaikki sen kummemmin ajattelematta tulevia sukupolvia?

   Lainaa

  65. Tunnekylmä alpakka 28.2.2023 10:29
   Tulos: -2 (8 ääntä)
   Parantava karpalo: No se varallisuuden hamstraaminenhan suurimman osan globaaleista kriiseistä on juuri aiheuttanut. Ahneuden ihannoinnille nyt loppu.
   Globaali kriisi olisi se, jos joku hamstraisi itselleen merkittävän osan esimerkiksi elintarvikkeista tai juomavedestä. Sellaista ei ole tietääkseni tapahtunut.

   Lainaa

  66. Harjaton Harri 28.2.2023 17:45
   Tulos: +1 (9 ääntä)
   Akrasia: Tyypit ei vissiin pese vessojaan kovin usein kun kertovat käyttävänsä vessaharjaa ehkä kerran kolmessa kuukaudessa?
   Tiedoksi ettei sillä wc-harjalla ole tarkoitus koko vessaa pestä vain pyttystä pois ralliraidat.   Meillä on kuusi tai seitsemän vessaa eikä niitä kaikkia tule käytettyä joten saattaa mennä vuosikin ilman pytyn kiillottamista.

   Lainaa

  67. Harjaton Harri 28.2.2023 17:55
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Haudankaivaja: Pinjalla on hiekkaa pinjassa. Kyllä muakin ärsyttää että ahtaajat tienaa neljä tonnia kuussa ja mä en. Mutta kun oikein piiskasin kaikkia kolmea aivosoluani niin tajusin että ne duunarit pitää oikeasti koko maan talouden pyörimässä. Ja sen että verottaja vie niiltäkin palkasta jo montakytä [...]
   Puhumattkaan että ahtaaja maksaa veroa ja eläkettä vaikkei haluaisia , ainakaan maksaa veroa.  Ja mitä enemmän tienaa niin sitä enemmän maksaa veroja, kyllä suomessa on progressiivinen verotus. Oikeasti jos palkka alkaa olemaan 4000-6000€  niin palkankorotuksen pitäisi olla SATOJA EUROJA jotta sitä korotusta edes huomaisi.

   Lainaa

  68. Mäntylahti-Piiras 2.3.2023 13:49
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Itse olen ikuisesti 25 sanoi syntymäaika mitä tahansa.

   Lainaa

  69. Parantava karpalo 2.3.2023 16:09
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   Tunnekylmä alpakka: Globaali kriisi olisi se, jos joku hamstraisi itselleen merkittävän osan esimerkiksi elintarvikkeista tai juomavedestä. Sellaista ei ole tietääkseni tapahtunut.
   Ei voi tietää sitä mitä ei tiedä. Suosittelen tutustumaan ainakin seuraaviin aiheisiin: kolonialismi, elintarviketeollisuuden ylituotanto, sademetsäkato, ilmastonmuutos.

   Lainaa

  70. Letittämätön kyyhky 2.3.2023 17:12
   Tulos: +8 (12 ääntä)
   Kivi:   Kerrohan minulle, miten, sanotaan vaikkapa Prinssi Andrew on tuottanut maailmaan minkäänlaista arvoa.  Suurin osa rikkaista on syntynyt rikkaiksi, ja sellaisina pysyvät, olivat millaisia tunareita tahansa. Voisin katsoa suuret tuloerot oikeutetuksi, sillä ehdolla, että periminen ei olisi mahdollista lainkaan. 
   Tai jotkut Saudiprinssit jotka ajelee kullatuilla ökyautoilla ja asuu jättimäisissä palatseissa, joissa ilmastoinnit täysillä. Palvelijoita, duunareita jne kohdellaan kun roskaa ja saavat hyvin pientä palkkaa. Tai kuten vaikka Qatarissa, miljonäärejä ja miljardöörejä maa täynnä ja samalla ne vierastyöläiset, joiden avulla maa pyörii, kärsii huonoista oloista. Tai usean maan johtajat, jotka kylpevät rikkauksissa samaan aikaan kun tavallinen kansa näkee nälkää. Että kyllä niitä itsekkäitä miljardöörejä löytyy aivan valtavasti enemmän, kuin niitä, jotka lahjoittavat sitä rahaa tutkimukseen ja hyväntekeväisyyteen.

   Lainaa

  71. Tarvittava lisko 3.3.2023 11:21
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   Järvisieni: Meillä oli kotona sama vessaharja yli 20 vuotta. Että repikää bakteerikammoiset siitä sitten ja ahdistukaa :D
   Myös mun mielestä useammin vaihtaminen on ihan turhaa pallon resurssien tuhlausta. Ymmärtäisin, jos sieltä pöntöstä syötäisiin.

   Lainaa

  72. Tarvittava lisko 3.3.2023 11:24
   Tulos: -1 (5 ääntä)
   Ruokahaluton sitruuna: Domestosta pönttöön, antaa vaikuttaa ja huuhtelee. Ei ole paljon harjalle tarvetta.
   Onko Domestos miten ympäristöystävällistä kamaa?

   Lainaa

  73. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Akrasia: Tyypit ei vissiin pese vessojaan kovin usein kun kertovat käyttävänsä vessaharjaa ehkä kerran kolmessa kuukaudessa?
   Melko puhtaan pytyn pesu ei tee kummoisia vessaharjalle useammankaan vessan siivouksen yhteydessä. Jarrutusjäljet on eri asia. Mutta tämä taas on sama kuin se, kun julistetaan, ettei pyllyä saa pelkällä paperilla puhtaaksi kakkosen jälkeen. Ei kaikki tuota yhtä pehmeää ja sotkevaa tavaraa. Riippuu, mitä syö. 

   Lainaa

  74. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Kaljapossu: Ihan hyvin mun mielestä avasit asian. Sitä vaan jäin miettimään, että mitähän Kivi sitten ajatteli, että sille kuolinpesän omaisuudelle tehtäisiin, jos ei olisi perintöoikeuksia? Valtiolleko hän ajatteli kaikkien kuolinpesien omaisuuden annettavan ja mihin tarkoitukseen - Suomen velkojen maksuun vai uuden [...]
     Puhuin rikkaista. En tavallisista keskituloisista ihmisistä. Kuten olisi ehkä voinut arvata sen perusteella, että käytin Prinssi Andrewia esimerkkinä. 
     Se, että käsittämätön varallisuus kerääntyy -maapallonlaajuisesti -parille prosentille ihmisistä, on jo demokratiankin kannalta ongelma. Ei ole hyvä tilanne, kun valta kerääntyy muutamalle mahtisuvulle, joilla saattaa olla enemmän varallisuutta kuin pienemmällä valtiolla. Nykyään onkin tilanne, että esim Bill Gates -josta muuten voi olla montaa mieltä -on perustanut säätiön jonka pitäisi tehdä niillä rahoilla jotain hyödyllistä, koska hänen lapsensa eivät ikinä voi jäädä nälkäisiksi vaikka perivätkin vain osan siitä rahakasasta. On se kyllä ongelma sekin, että Bill Gates, joka ei ole demokraattisesti kenenkään valitsema, saa päättää mikä ylipäänsä on tärkeää. 
     Kysyit, mitä niillä rahoilla sitten pitäisi tehdä, ei varmana menisi vanhustenhuoltoon tms -no senhän sinä saisit itse valita, kuten me kaikki muutkin, koska sellaisesta äänestetään. Tällä hetkellä tilanne on se, että esim itse en tule perimään mitään tai paljon mitään, koska suht' varakkaat vanhempani käyttävät rahojaan ostamalla itselleen sen tason vanhustenhuollon mitä julkiselta ei nyt saa. Ei siinä mitään, ei ole ongelma (tai siis se etten peri, se ettei julkiselta saa, se on) -ne eivät ole minun rahojani, ja he käyttivät rahojaan jo, hankkiakseen minulle sellaisen koulutuksen ja asumisen starttirahan, että voin hankkia niitä omia rahoja, ei voi enempää vaatia. 
     Mutta en siis esittänyt, että puututaan lapsuuden kesämökkiisi, vaan siihen, että raha alkaa kasautua tosi harvoille kun sitä on ylisukupolvisesti paljon, ja valta siinä samalla.  

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: flamingo, harja, kaverit, keski-ikä, kuva, käännösvirhe, lääkärit, palkka, rikkaat, takki auki, wc