Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 606

Facebookin faktantarkistajilla on pitänyt kiirettä.
Sekalaisia, osa 606

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 52 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Syvä vuohi 2.2.2023 0:22
   Tulos: +133 (167 ääntä)
   Kyllähän ne Britteinsaarilla "kullittelee" kaikkia ilman että ne tarkoittaa sillä sen kummempaa. Ne vaan on niin kohteliaita ja niille ne on vaan sanoja ilman sen suurempaa rakkaustarinaa. Kaikki on "darling" tai "love" niille ja pieni kosketus olkapäälle on normaalia. Ittekin pitäis muistaa se "please" sanoa jos jotain pyytää niin ei vaikuttaisi niin töykeältä. Mutta taitavatpa tosiaan tietää että suomalaiset on enempi yes/no-porukkaa ilman ylimääräisiä sanoja.

   Lainaa

  2. Tasoitettu seuraeläin 2.2.2023 0:25
   Tulos: +22 (30 ääntä)
   Kyllähän niille ottajia aina löytyy.

   Lainaa

  3. Korpulentti taikuri 2.2.2023 0:25
   Tulos: +156 (326 ääntä)
   Eipä paljon väsyneempää juttua voisi olla kuin tuo tasku parkki-läppä.

   Lainaa

  4. Timmi makkara 2.2.2023 1:06
   Tulos: +167 (191 ääntä)
   Syvä vuohi: Kyllähän ne Britteinsaarilla "kullittelee" kaikkia ilman että ne tarkoittaa sillä sen kummempaa. Ne vaan on niin kohteliaita ja niille ne on vaan sanoja ilman sen suurempaa rakkaustarinaa. Kaikki on "darling" tai "love" niille ja pieni kosketus olkapäälle on normaalia. Ittekin pitäis muistaa [...]
   Se please-sanan käyttäminen helpottuu huomattavasti, kun ottaa suomen kielessäkin käyttöön "kiitos" ja "ole hyvä".

   Lainaa

  5. Lehtevä makkara 2.2.2023 2:21
   Tulos: +199 (221 ääntä)
   Fasebookin faktantarkastus ja sensuuri hoksaa poistaa kyllä kaikki hauskat ja selkeät meemit, mutta venäjän trolliarmeija ja rokoteidiootit saa mellastaa niinkuin haluaa.

   Lainaa

  6. Juoppo hamsteri 2.2.2023 2:27
   Tulos: +43 (47 ääntä)
   Tasoitettu seuraeläin: Kyllähän niille ottajia aina löytyy.
   Mille?

   Lainaa

  7. Painava pomelo 2.2.2023 2:41
   Tulos: +77 (85 ääntä)
   Juoppo hamsteri: Mille?
   Niille

   Lainaa

  8. apinaattori 2.2.2023 3:48
   Tulos: +45 (53 ääntä)
   Painava pomelo: Niille
   Ne on semmosia.

   Lainaa

  9. Tulos: +45 (69 ääntä)
   Muistan itsekkin kun kävin Lontoossa äitiä moikkaamassa että kun kävin yksinään kiertelee paikkoja ja kävin pubissa. Vastaukset olikin juuri yes, no. Kysyi että mistä oon kotoisin nii sanoin Suomesta. Tarjosi jokaista olutmerkkiä vesilasillisen ja antoi mun olla rauhassa. Sori sekava teksti. En oo kahvia viel juonut.

   Lainaa

  10. Typötyhjä sonni 2.2.2023 7:54
   Tulos: +140 (146 ääntä)
   Vähän ehkä kömpelösti vastasin small talk / how are you -uteluun: I'm normal. Keskustelukumppani ei ehkä uskonu.

   Lainaa

  11. Muoviton hyeena 2.2.2023 7:58
   Tulos: +4 (32 ääntä)
   Lehtevä makkara: Fasebookin faktantarkastus ja sensuuri hoksaa poistaa kyllä kaikki hauskat ja selkeät meemit, mutta venäjän trolliarmeija ja rokoteidiootit saa mellastaa niinkuin haluaa.
   Niin, nehän onkin hyvin pitkälti sama ryhmä.

   Lainaa

  12. Nirso persikka 2.2.2023 8:07
   Tulos: +101 (139 ääntä)
   Olin kerran jenkeissä töissä ja esimies otti mut puhutteluun. Käyttäydyin kuulemma töykeästi kun en käyttänyt sanaa please. Siinä sit yritin selittää että kun ei suomen kielessä oo sellasta

   Lainaa

  13. traumcity 2.2.2023 8:52
   Tulos: -22 (172 ääntä)
   Korpulentti taikuri: Eipä paljon väsyneempää juttua voisi olla kuin tuo tasku parkki-läppä.
   Mikä siinä nyt oli väsynyttä? Ihan hyvä vitsihän tuo oli. 
   Vai oletko niitä ihmisiä joiden mielestä esim transsukupuolisuudesta tai naisista ei saisi heittää läppää ollenkaan? 
   Naiselle taskuparkista kuittailu olisi mun mielestä myös wanha, mutta sukupuolen vaihtaminen toi vitsiin uuden kulman, joten iha jees.

   Lainaa

  14. Äkkijyrkkä jyrsijä 2.2.2023 8:56
   Tulos: +5 (95 ääntä)
   Nirso persikka: Olin kerran jenkeissä töissä ja esimies otti mut puhutteluun. Käyttäydyin kuulemma töykeästi kun en käyttänyt sanaa please. Siinä sit yritin selittää että kun ei suomen kielessä oo sellasta
   Kyllä minä ja mun tuttavapiiri ainakin puhuu peruskohteliaasti ja sinne kuuluu aika usein sana kiitos, joten kyllähän se please monesti tulee englanniksi sinne ihan luonnostaan. Esim. "Antaisitko tuon lehden, kiitos?". Jos töksäyttää "Anna tuolehti" tyylillä kaikki niin ehkä sitten ihan ymmärrettävää, että se tuntuu oudolta, mutta kyllä suosittelisin silloin ihan suomessakin opettelemaan ystävällisemmän puhetyylin. Jos ei sitä kiitosta viljele niin edes tuo antaisitko, tekisitkö jne. sillä yleensä pääsee pitkälle ja ainakin omaan suuhun englanniksi "Could you..." aloituksella se please tulee sinne myös aika luonnostaan. Ja huomautan, että olen niin suomalainen perämetsäjuntti kuin vaan voi olla, ettei kyse ole mistään kansainvälisyydestäkään.

   Lainaa

  15. Tunnoton robotti 2.2.2023 9:20
   Tulos: +101 (131 ääntä)
   Äkkijyrkkä jyrsijä: Kyllä minä ja mun tuttavapiiri ainakin puhuu peruskohteliaasti ja sinne kuuluu aika usein sana kiitos, joten kyllähän se please monesti tulee englanniksi sinne ihan luonnostaan. Esim. "Antaisitko tuon lehden, kiitos?". Jos töksäyttää "Anna tuolehti" tyylillä kaikki niin ehkä sitten ihan [...]
   Tai sitten voi kysyä "antaisitko lehden" ja sitten lehden saatua vasta kiittää. Ei kai sitä kiitetä enne toisen lupauduttua tekemään työtä edes? Ihmeellistä sakkia ulkomailla

   Lainaa

  16. Luodinkestävä lihapiirakka 2.2.2023 9:42
   Tulos: +27 (47 ääntä)
   Koulussa kielten tunnilla pitäisi käydä läpi enemmän smalltalkkia! Täytyy myöntää, että minullekin oli hankalaa, kun koko ajan kysyttiin how are you ja en tiennyt yhtään, miten siihen piti vastata. Opiskelukavereille varmaan eri tavalla, kuin opettajille ja proffille? Vanhoissa tv ohjelmissa siihen vastataan samalla kysmällä takasin, eikä selitetä fine tms.

   Lainaa

  17. Tulos: +166 (174 ääntä)
   Jos suomessa sanoo tarjoilijalle, että ruoka oli ihan OK, niin ei se kyllä mikään varsinainen kohteliaisuus ole, vaan tarkoittaa, että ruoka oli just ja just syömäkelpoista.

   Lainaa

  18. Jonninjoutava hyeena 2.2.2023 10:41
   Tulos: +74 (78 ääntä)
   Luodinkestävä lihapiirakka: Koulussa kielten tunnilla pitäisi käydä läpi enemmän smalltalkkia! Täytyy myöntää, että minullekin oli hankalaa, kun koko ajan kysyttiin how are you ja en tiennyt yhtään, miten siihen piti vastata. Opiskelukavereille varmaan eri tavalla, kuin opettajille ja proffille? Vanhoissa tv ohjelmissa [...]
   "How do you do" ja "how are you" ovat kaksi eri kysymystä. Ensimmäiseen toistetaan vaan kysymys takaisin, toiseen vastataan I'm good ja sitten jatketaan tilanteen mukaan.

   Lainaa

  19. Maksuunpantu maahinen 2.2.2023 11:00
   Tulos: +41 (59 ääntä)
   -x-x-: Jos suomessa sanoo tarjoilijalle, että ruoka oli ihan OK, niin ei se kyllä mikään varsinainen kohteliaisuus ole, vaan tarkoittaa, että ruoka oli just ja just syömäkelpoista.
   Tämäpä juuri. Jos joku on ok niin se ei oo silloin kovin hyvä ja lähempänä huonoa

   Lainaa

  20. Älä selitä 2.2.2023 11:24
   Tulos: -47 (73 ääntä)
   Eli kun miehestä tulee nainen, häneltä katoaa ajotaidot? Ja kun naisesta tulee mies, älykkyysosamäärä tuplaantuu.

   Lainaa

  21. Tulos: +15 (43 ääntä)
   Mä oon sitten varmaan transnainen ilman että edes tiedostan sitä, koska en ole koskaan oppinut taskuparkkeerausta, kun vain muutaman kerran elämässäni tarvinnut sitä.

   Lainaa

  22. Tulos: +47 (57 ääntä)
   Jonninjoutava hyeena: "How do you do" ja "how are you" ovat kaksi eri kysymystä. Ensimmäiseen toistetaan vaan kysymys takaisin, toiseen vastataan I'm good ja sitten jatketaan tilanteen mukaan.
     Hyvä havainto. Olen aina ihmetellyt, mistä tulee tuo ohjeistus, että "miten menee" kysymykseen vastataan samalla kysymyksellä, siis englanniksi, mutta erohan onkin siinä ettei se ole sama kysymys. Itse jenkkienglantia oppineena en varmaan koskaan ole kuullut kenenkään sanovan "how do you do" paitsi brittielokuvissa, ja vastaan "how are you"n jotain ympäripyöreää, ennen kuin kysyn takaisin.
     Tuo please pitäisi kyllä opettaa. Sanotaanhan suomeksikin "antaisitko lehden", mutta ei "annatsä lehden?" kysyvään äänensävyyn ole paha. "Ole hyvä" kuulostaa jo oudolta, "anna lehti, ole hyvä" kuulostaa paremminkin siltä, että sitä on kysytty jo viisi kertaa, ja pyytäjä on ennemminkin ärsyyntynyt ja korostaa, että jotain on nyt pyydetty, annahan se, _ole_hyvä_. Mutta "please" on ihan välttämätön.  

   Lainaa

  23. Tulos: +66 (70 ääntä)
   -x-x-: Jos suomessa sanoo tarjoilijalle, että ruoka oli ihan OK, niin ei se kyllä mikään varsinainen kohteliaisuus ole, vaan tarkoittaa, että ruoka oli just ja just syömäkelpoista.
   "Kyllä kai tota syö mieluummin ku turpaansa ottaa"🤷‍♂️

   Lainaa

  24. Tulos: +6 (10 ääntä)
   apinaattori: Ne on semmosia.
   Haluisin osata selittää tän ulkomaalaisille.

   Lainaa

  25. Maineeton vesinokkaeläin 2.2.2023 16:45
   Tulos: +37 (39 ääntä)
   Jonninjoutava hyeena: "How do you do" ja "how are you" ovat kaksi eri kysymystä. Ensimmäiseen toistetaan vaan kysymys takaisin, toiseen vastataan I'm good ja sitten jatketaan tilanteen mukaan.
   Suomeksi nämä voisi kääntää että "moi". Tarkoitus on suunnilleen sama.

   Lainaa

  26. Tiedoton taistelija 2.2.2023 17:42
   Tulos: +53 (59 ääntä)
   Maineeton vesinokkaeläin: Suomeksi nämä voisi kääntää että "moi". Tarkoitus on suunnilleen sama.
   Juurikin näin.
   Olin töissä Irlannissa puolen vuoden reissulla ja kaikki smalltalkit tuli käytyä kulumiseen asti läpi. Yritin siinä sitten opettaa paikallisille, miten vastataan iänikuiseen "how are you?" -värssyyn suomalaisittain: "vittuuks tässä". 
   Tämähän ei taivu suoraan englanniksi, mutta merkityksen sai summattua hyvin englanniksi kohauttamalla harteita ja vastaamalla "eh, it's whatever". 
   Tämä olisi ollut varmaan töykeähkö vastaus, ellei paikalliset olisi kokeneet tätä hulvattoman hauskana ja eksoottisena. Kyllä niille silti jäi sellainen mielikuva, että pohjolassa on kummaa sakkia.

   Lainaa

  27. Tulos: +70 (72 ääntä)
   Kivi:   Hyvä havainto. Olen aina ihmetellyt, mistä tulee tuo ohjeistus, että "miten menee" kysymykseen vastataan samalla kysymyksellä, siis englanniksi, mutta erohan onkin siinä ettei se ole sama kysymys. Itse jenkkienglantia oppineena en varmaan koskaan ole kuullut kenenkään sanovan "how do you [...]
   "Anna lehti, ole hyvä!" kuulostaa lähinnä poliisin käskytykseltä.

   Lainaa

  28. Nuutunut kivi 2.2.2023 19:03
   Tulos: -5 (15 ääntä)
   Toj Karin: Mä oon sitten varmaan transnainen ilman että edes tiedostan sitä, koska en ole koskaan oppinut taskuparkkeerausta, kun vain muutaman kerran elämässäni tarvinnut sitä.
   Mulle ei kukaan ole koskaan edes opettanut taskuparkkeerausta ja ajokortti on ollut jo vuosikausia.

   Lainaa

  29. Kenkku ampiainen 2.2.2023 19:08
   Tulos: -13 (29 ääntä)
   Tiedoton taistelija: Juurikin näin.Olin töissä Irlannissa puolen vuoden reissulla ja kaikki smalltalkit tuli käytyä kulumiseen asti läpi. Yritin siinä sitten opettaa paikallisille, miten vastataan iänikuiseen "how are you?" -värssyyn suomalaisittain: "vittuuks tässä".  Tämähän ei taivu suoraan englanniksi, mutta [...]
   "Ehh... fuck this shit."

   Lainaa

  30. Hellyytävä vadelma 2.2.2023 20:22
   Tulos: +17 (31 ääntä)
   Eikä! Mulla on siis väärä sukupuoli, kun naisena osaan taskuparkin! No, tarvinnee mieheksi ruveta.

   Lainaa

  31. Korpulentti taikuri 2.2.2023 20:36
   Tulos: 0 (42 ääntä)
   traumcity: Mikä siinä nyt oli väsynyttä? Ihan hyvä vitsihän tuo oli.  Vai oletko niitä ihmisiä joiden mielestä esim transsukupuolisuudesta tai naisista ei saisi heittää läppää ollenkaan? Naiselle taskuparkista kuittailu olisi mun mielestä myös wanha, mutta sukupuolen vaihtaminen toi vitsiin uuden kulman, joten iha jees.
   En ole. Tuo on vaan ihan helvetin kulunut ja tylsä vitsi. Ihan sama kuin iänikuiset miesflunssavitist.

   Lainaa

  32. Ajatteleva käärme 3.2.2023 0:31
   Tulos: +25 (39 ääntä)
   Joo kyllähän ne pliisit ja muut jonninjoutavat täytesanat siihen puheeseen iskostuu kun tarpeeks kauan englanniks ihmisten kanssa joutuu kommunikoimaan. Mutta turhaan suomalaiset tuntee alemmuutta siitä ettei muka olla kohteliaita kun just nimenomaan meillä se kohteliaisuus tarkottaa tekoja eikä turhia sanoja millä ei kuitenkaan tarkoteta yhtään mitään. Esim just toi niin helvetin ärsyttävä "how are you", se on ensinnäkin aivan liian henkilökohtanen kysymys esittää jokaselle vastaanottajalle ja töykeys siinä sen kysyjien kohdalla ilmenee aina siinä että ne ei kuuntele vastausta, olipa se sitten valehdeltu "fine" tai mitä tahansa. Eli turhaa melua tyhjästä. Small talk on asia erikseen, sitä on hyvä osata, että höpöttelee niitä näitä sillon ku se tilanteeseen kuuluu/sopii, mut toi "empty talk", olipa sitten kysymys tarpeettomasta äänityhjiön täyttämisestä tai katteettomista lupauksista tai muuten vaan ikävästä paskanpuhumisesta, sais jo luvan poistuu kaikkialta. TLDR; kyllä maailmalla saisivat ottaa oppia suomalaisista, miten tehokasta ja kunnioittavaa viestintää meillä on

   Lainaa

  33. Mukava Norppa 3.2.2023 1:00
   Tulos: -12 (18 ääntä)
   Millähän sanoilla tuossa Petrin tatuointistudiotarinassa on tuo eka "osaatko englantia" kysytty, jos vasta sen jälkeen on kysytty "can you speak it"..? 🤔

   Lainaa

  34. Kouluttamaton muurahainen 3.2.2023 7:42
   Tulos: +20 (28 ääntä)
   Mukava Norppa: Millähän sanoilla tuossa Petrin tatuointistudiotarinassa on tuo eka "osaatko englantia" kysytty, jos vasta sen jälkeen on kysytty "can you speak it"..? 🤔
   - Do you speak English? - Yes. - Can you speak it? - No.

   Lainaa

  35. Tulos: -11 (19 ääntä)
   apinaattori: Ne on semmosia.
   Toi on ihan bullshittii. Mä en oo ikinä yhtä ainutta kertaa ollu semmone ja se oli vaan se yks kerta eikä ketää nähny mua ja se ketä näki oli niin kännis ettei sitä kande uskoo pätkääkää ja mulloli maski naamal ni ei se ees nähny olinkse mä vai joku muu. Et sillee. Enkä mä ees oo niitä ni älä tuu mulle aukoo päätäs.

   Lainaa

  36. Tulos: +17 (21 ääntä)
   - How are you? - The same as always. Miserable.

   Lainaa

  37. Räkäpää 3.2.2023 12:36
   Tulos: +22 (26 ääntä)
   Äkkijyrkkä jyrsijä: Kyllä minä ja mun tuttavapiiri ainakin puhuu peruskohteliaasti ja sinne kuuluu aika usein sana kiitos, joten kyllähän se please monesti tulee englanniksi sinne ihan luonnostaan. Esim. "Antaisitko tuon lehden, kiitos?". Jos töksäyttää "Anna tuolehti" tyylillä kaikki niin ehkä sitten ihan [...]
   "Annakko tuon lehen?" <- Kohteliasta ja sisältää tarvittavat tiedot.

   Lainaa

  38. Räkäpää 3.2.2023 12:39
   Tulos: +28 (32 ääntä)
   Tiedoton taistelija: Juurikin näin.Olin töissä Irlannissa puolen vuoden reissulla ja kaikki smalltalkit tuli käytyä kulumiseen asti läpi. Yritin siinä sitten opettaa paikallisille, miten vastataan iänikuiseen "how are you?" -värssyyn suomalaisittain: "vittuuks tässä".  Tämähän ei taivu suoraan englanniksi, mutta [...]
   "Same fucking shit as usual." <- Toimii ja näyttää huvittavan.

   Lainaa

  39. Karhea vaatekappale 3.2.2023 14:50
   Tulos: +4 (14 ääntä)
   Ajatteleva käärme: Joo kyllähän ne pliisit ja muut jonninjoutavat täytesanat siihen puheeseen iskostuu kun tarpeeks kauan englanniks ihmisten kanssa joutuu kommunikoimaan. Mutta turhaan suomalaiset tuntee alemmuutta siitä ettei muka olla kohteliaita kun just nimenomaan meillä se kohteliaisuus tarkottaa tekoja [...]
   Suomalaiset ovat pääosin melko introverttiä kansaa, small talk on näin todella hankalaa monille.

   Lainaa

  40. Tulos: +26 (28 ääntä)
   Äkkijyrkkä jyrsijä: Kyllä minä ja mun tuttavapiiri ainakin puhuu peruskohteliaasti ja sinne kuuluu aika usein sana kiitos, joten kyllähän se please monesti tulee englanniksi sinne ihan luonnostaan. Esim. "Antaisitko tuon lehden, kiitos?". Jos töksäyttää "Anna tuolehti" tyylillä kaikki niin ehkä sitten ihan [...]
   Sä vedit nyt ääripäästä toiseen. Siin on välis "Antaisitko tuon lehden?" mikä on täysin korrekti ja kohtelias tapa puhua. Voin helposti kuulla itteni sanovan "antaisiks ton lehden?" tai "saisinks mä ton lehden" ja kiittävän sit.

   Lainaa

  41. Tyydyttävä aprikoosi 3.2.2023 21:53
   Tulos: +3 (17 ääntä)
   Mukava Norppa: Millähän sanoilla tuossa Petrin tatuointistudiotarinassa on tuo eka "osaatko englantia" kysytty, jos vasta sen jälkeen on kysytty "can you speak it"..? 🤔
   Do you know English? Kan you speak it?

   Lainaa

  42. Raitis sakaali 4.2.2023 9:20
   Tulos: +10 (18 ääntä)
   Syvä vuohi: Kyllähän ne Britteinsaarilla "kullittelee" kaikkia ilman että ne tarkoittaa sillä sen kummempaa. Ne vaan on niin kohteliaita ja niille ne on vaan sanoja ilman sen suurempaa rakkaustarinaa. Kaikki on "darling" tai "love" niille ja pieni kosketus olkapäälle on normaalia. Ittekin pitäis muistaa [...]
   Kohdistuu kyllä enimmäkseen (ei pelkästään) naisiin ja on täten kummallisen lisäksi myös jokseenkin alentavaa.

   Lainaa

  43. Kauhee menninkäinen 4.2.2023 21:48
   Tulos: +15 (17 ääntä)
   Miten kääntyis englanniksi vastaus " No ei kurjuutta kummempaa." 🤔 Ja siis oikealla vivahteella. Tämänhän syvempi merkitys suomeksi kuitenkin on, että silleen ihan tavallisen totutusti menee, ihan suht ok, niin kuin odottaa saattaa, koska eihän tämä elämä ruusuilla tanssimista kuulukaan olla...

   Lainaa

  44. Ehyt lohikäärme 5.2.2023 0:24
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Lehtevä makkara, ja yläpuolisessa kommentissa puolestaan Timmi makkara.

   Lainaa

  45. Tulos: -19 (25 ääntä)
   Sami on asian ytimessä. Jos sitä sukupuolta voi vaihtaa vuoden välein niin eihän siinä muuten mutta kolarit lisääntyvät.

   Lainaa

  46. Vitsikäs undulaatti 5.2.2023 1:16
   Tulos: +18 (20 ääntä)
   Kauhee menninkäinen: Miten kääntyis englanniksi vastaus " No ei kurjuutta kummempaa." 🤔 Ja siis oikealla vivahteella. Tämänhän syvempi merkitys suomeksi kuitenkin on, että silleen ihan tavallisen totutusti menee, ihan suht ok, niin kuin odottaa saattaa, koska eihän tämä elämä ruusuilla tanssimista kuulukaan olla...
   Aika hyvin tuo googlekin kääntää: "Well, nothing more than misery". Kuin suoraan Sentencedin sanoituksista.

   Lainaa

  47. Niinhiinihiin 5.2.2023 2:26
   Tulos: -18 (22 ääntä)
   Hellyytävä vadelma: Eikä! Mulla on siis väärä sukupuoli, kun naisena osaan taskuparkin! No, tarvinnee mieheksi ruveta.
   Etkä osaa.

   Lainaa

  48. Tulos: +16 (18 ääntä)
   Oltiin kerran käymässä Lontoossa, ja joku nuori nainen kysyi osattaisko me neuvoa tietä jonnekin. Vastattiin lyhyesti "ei", ja se näytti melkein siltä kuin oltaisiin läimäisty sitä naamaan. "Okei, anteeks kun häiritsin..." "Eiku anteeks, ei me olla vihaisia, me ollaan suomalaisia!" :D

   Lainaa

  49. Jäähdytetty sotilas 6.2.2023 0:31
   Tulos: +1 (5 ääntä)
   -x-x-: Jos suomessa sanoo tarjoilijalle, että ruoka oli ihan OK, niin ei se kyllä mikään varsinainen kohteliaisuus ole, vaan tarkoittaa, että ruoka oli just ja just syömäkelpoista.
   Itse näin jälkikäteen totean, että saattanut antaa hieman töykeän kuvan, kun usein kertonut kuinka "ruoka eo ollut ollenkaan pahaa"

   Lainaa

  50. Ontuvalisko 10.2.2023 21:01
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Laura: "Kyllä kai tota syö mieluummin ku turpaansa ottaa"🤷‍♂️
   Kokki saa elää

   Lainaa

  51. Varaton norppa 18.8.2023 4:49
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Nuutunut kivi: Mulle ei kukaan ole koskaan edes opettanut taskuparkkeerausta ja ajokortti on ollut jo vuosikausia.
   Eikö sitä nykyään opeteta autokoulussa? Nuoruuteni maalla asuessani sitä en tarvinnut, mutta nyt kaupungissa asuessani tarvitsen jatkuvasti. Ja vieläkin mielessä ajokouluopettajan ohjeet.

   Lainaa

  52. Kaulapannaton matelija 5.3.2024 9:36
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Korpulentti taikuri: En ole. Tuo on vaan ihan helvetin kulunut ja tylsä vitsi. Ihan sama kuin iänikuiset miesflunssavitist.
   Muuten oon samaa mieltä sun kanssa, mutta tutkimusten mukaan flunssa on oikeasti pahempi miehillä.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: fakta, faktantarkistus, huijaus, irlanti, meemi, nigerialainen, raha, small talk, suomalaiset ulkomailla, taskuparkkeeraus, trans, ulkomaat, vitsi

 • Uusimmat

 • Kategoriat