Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 99

Nykynuorilla on rankempaa kuin osaisit kuvitellakaan.
Vanhempainilta, osa 99

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 58 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +512 (550 ääntä)
   Miten tollasesta kysymyksestä kokeessa voi antaa pisteet? Jos kysytään jotain henkilökohtaista kokemusta, miten siihen voi vastata väärin?

   Lainaa

  2. Kuivattu lokki 3.1.2023 0:29
   Tulos: +50 (84 ääntä)
   Tuleekohan just näistä niitä itseoikeutettuja aikuisia jos hirveimmät kokemukset tollasia😅 (vitsi)

   Lainaa

  3. Syömätön susi 3.1.2023 0:41
   Tulos: +412 (424 ääntä)
   Kysymys: Miten tollasesta kysymyksestä kokeessa voi antaa pisteet? Jos kysytään jotain henkilökohtaista kokemusta, miten siihen voi vastata väärin?
   En asiasta mitään tiedä, mutta olettaisin, että kokeessa tarkkaillaan enemmänkin oppilaan luetun ymmärtämistä. Eli vastaus voi sinällään olla mikä tahansa, kunhan se vain vastaa itse kysymykseen.

   Lainaa

  4. Juoppo hamsteri 3.1.2023 1:00
   Tulos: +411 (437 ääntä)
   Toihan on vaan hirveen hyvä juttu, jos lapset on elänyt niin hyvän elämän ettei ton kamalempia oo käyny. Olisipa kaikilla lapsilla noin.

   Lainaa

  5. Tulos: +273 (305 ääntä)
   Juoppo hamsteri: Toihan on vaan hirveen hyvä juttu, jos lapset on elänyt niin hyvän elämän ettei ton kamalempia oo käyny. Olisipa kaikilla lapsilla noin.
   Niinpä, toivottavasti tänne ei nyt tosissaan tulla selittämään sitä miten pullamössöä nykynuoret on. Ihan kuin se olisi joku saavutus ihmiskunnalta, että joudutaan oppimaan selviämään ties missä puutteessa ja sodassa? 
   Tuli oikeasti hyvä mieli tästä, awws onnellisia lapsia. 

   Lainaa

  6. Peeaa vadelma 3.1.2023 2:16
   Tulos: +112 (152 ääntä)
   Aivan ihanat. Näin lapsilla pitää ollakin. Älkää setämiehet nyt alkako muksuille niitä konkursseja kertomaan..

   Lainaa

  7. Loikoileva lepakko 3.1.2023 4:22
   Tulos: +209 (233 ääntä)
   Ptsd:n lapsena kokeneena en voi muuta sanoa kuin kunpa kaikilla lapsilla olisi maailmassa noin pienet ikävyydet. ❤️

   Lainaa

  8. Karkea albatrossi 3.1.2023 5:15
   Tulos: +148 (154 ääntä)
   Riippuu toki lapsen/teinin iästä ja tilanteesta, missä on kerrottu isoimmista ongelmista. Ei siis välttämättä ole koko totuus. Itse alkoholistiperheen lapsena olisin koulussa todennäköisesti vastannut jotain samansuuntaista tai jonkin muun pienen harmituksen aiheen. Koska oli helpompi ajatella, että joo, liian paksu tukka on nyt isoin juttu. Ja toisaalta, kun ne huonot kotiolot oli arkipäivää, niihin turtui tavallaan, eikä kokenut niitä tietyllä tavalla erillisenä ongelmana. Vähän vaikea näin aamuviideltä osata tarkkaan selittää, mitä tarkoitan. 😉 Niin ja lisäksi ei halunnut puhua asioista julkisesti. Toki näin ei aina ole vaan isoin ongelma voi olla jokin ulkonäköönkin liittyvä. Ja jos näin on, hyvä. Mutta tuli vain mieleen sanoa ennen kuin kyseisiä nuoria aletaa soimata.

   Lainaa

  9. Pinottava sankari 3.1.2023 6:10
   Tulos: +112 (116 ääntä)
   Kysymys: Miten tollasesta kysymyksestä kokeessa voi antaa pisteet? Jos kysytään jotain henkilökohtaista kokemusta, miten siihen voi vastata väärin?
   Veikkaisin, että katsotaan ymmärsikö yhtään. Jos vastaisi vaikka Kanada, niin se olisi väärin.

   Lainaa

  10. Kättelevä mato 3.1.2023 6:34
   Tulos: -17 (65 ääntä)
   Nuorisolle saa kätevästi jauhot suuhun vaikkapa lapiolla.

   Lainaa

  11. Nimetön marja 3.1.2023 7:00
   Tulos: +131 (139 ääntä)
   Juoppo hamsteri: Toihan on vaan hirveen hyvä juttu, jos lapset on elänyt niin hyvän elämän ettei ton kamalempia oo käyny. Olisipa kaikilla lapsilla noin.
   Itse asiassa, kamaliakin kokenut lapsi voi vastata kyllä noin. He eivät halua että tiedetään mitä kotona tapahtuu.

   Lainaa

  12. Perso järvisieni 3.1.2023 7:48
   Tulos: -45 (127 ääntä)
   Onko ulkomaalainen varpaanvälihiekka ja suolavesi jotenkin vähemmän vittumaista kuin kotimainen, vai miksi Sansibar olisi pitänyt mainita? Onko tansanialaisten mielestä sitten suomalainen hiekka kivempaa?

   Lainaa

  13. Itseasiassa 3.1.2023 8:18
   Tulos: +55 (71 ääntä)
   Ihan hyvä ettei Monikan lapsen ole tarvinnut johdattaa kokonaista kansaa mihinkään.

   Lainaa

  14. Tulos: +61 (71 ääntä)
   Kuivattu lokki: Tuleekohan just näistä niitä itseoikeutettuja aikuisia jos hirveimmät kokemukset tollasia😅 (vitsi)
   Vakavasti puhuen, tärkeää on toki aina ikävaiheelle sopivasti oppia tästä maailmasta ja osata laittaa asioita perspektiiviin, ettei kasva sellaiseksi tietämättömyyttään moukkamaisesti... Mutta oman kokemuksen ja koulutuksen mukaan ongelmallinen käyttäytyminen seuraa useammin juuri niistä rankemmista kotioloista. Monia traumoja käsitellään vielä useiden sukupolvien ajan. On hyvä jos ollaan menossa siihen suuntaan, että useammalla on turvallinen lapsuus ja meillä on entistä funktionaalisempia aikuisia.

   Lainaa

  15. Painoton lammas 3.1.2023 8:36
   Tulos: +94 (96 ääntä)
   Luin lukihäiriöisenä ”Äiti 1 - Einstein 0”. Jatkossa puhuttiin taas Einsteinista ja piti monta kertaa miettiä että mikä tässä nyt mättää kunnes tajusin että puhutaankin esiteinistä. Ohhoh.

   Lainaa

  16. Tulos: +32 (48 ääntä)
   Kysymys: Miten tollasesta kysymyksestä kokeessa voi antaa pisteet? Jos kysytään jotain henkilökohtaista kokemusta, miten siihen voi vastata väärin?
   Olen samaa mieltä että opettaja ei voi arvioida sitä onko jonkun henkilökohtainen kokemus oikeanlainen vai ei. Kuitenkin kysymyksellä voidaan vetää check siihen ymmärtääkö oppilas ylipäätään mitä kyseinen aihe tarkoittaa tai onko oppilas ainakin tehnyt jotain asiaan liittyvää ajatustyötä. Ja sitäkään ei voi mitata objektiivisesti, ei ole mitään mittaria, mutta näin opettajat joutuvat monissa aineissa kuitenkin kaiken aikaa tekemään jokaisella koulutusasteella. On valtavasti asioita joissa vastaussisällön oleellisuus, johdonmukaisuus, ymmärrettävyys, tasapainoisuus ym tekijät voidaan arvioida lähinnä intuitiivisesti. Tällöin opettajan arvioinnin oikeellisuus validoidaan isossa kuvassa lähinnä yhteiskuntatason mutulla.
   Tuossa tapauksessa kuitenkin kysymys olisi voinut olla tarkempikin ja vähän enemmän haastaa sitä lapsen omaa ajatusta, esim niin että se pitäisi myös perustella täysien pisteiden saamiseksi tai jollain tavalla apukysymyksin tarkentaa tms. Sellaiseen että ”mikä on sun mielestä x?” osaa viisivuotiaskin vastata, suullisesti ainakin. 
   Tämä ei liity suoraan ylempään, mutta: opettajat kysyvät kokeissa varsinkin peruskoulussa jatkuvasti todella vajavaisesti. Oletetaan oppilaan ymmärtävän mitä opettaja hakee, eikä eritellä sitä kysymyksessä. Sitten jos vastaus on kysymyksen perusteella oikea mutta silti jotain muuta kuin opettaja hakee, pisteet jäävät vajaiksi, joissain tapauksissa. (Samaa tietenkin ilmenee myös työelämässä esihenkilöiden ja alaisten välillä.)
   Opettajan ajattelua ei keskimäärin haasteta riittävästi; lapset eivät siihen pysty, ja vanhemmista ne jotka valittavat opettajan toiminnasta eivät keskimäärin jaksa eritellä kuitenkaan opetussisällöstä niitä varsinaisia virheitä vaan valittavat vääristä asioista. 

   Lainaa

  17. Peitettävä albatrossi 3.1.2023 9:34
   Tulos: -41 (105 ääntä)
   mua ahistaa vain tuo että tommostako siellä koulussa opetetaan ?? satuja lapsille. aivopesu alkaa liian nuorena. Itse käynyt elämänkatsomustunneilla ala-asteen niin ei kokemusta uskonnon tunneista. olen vähän järkyttynyt.

   Lainaa

  18. Vetoketjuton peruna 3.1.2023 10:03
   Tulos: +78 (82 ääntä)
   Eiväthän nuo Mirkaa lukuunottamatta väitä, että lapset itse olisivat nimenneet nuo elämänsä karmeimmiksi kokemuksiksi. Kertovat vain pikkuasioista, joista lapsensa ovat valittaneet. Noiden lapset voisivat vastaiskuksi listata vanhempiensa mitättömiä valituksen aiheita. Veikkaan että tulisi pitkä lista.

   Lainaa

  19. Vetoketjuton peruna 3.1.2023 10:18
   Tulos: +4 (10 ääntä)
   Eiväthän tuossa muut Mirkaa lukuunottamatta väitä, että lapsensa olisivat itse nimenneet nuo elämänsä karmeimmiksi kokemuksiksi. Nuo vain kertoivat lastensa pienistä valituksen aiheista. Noiden lapset voisivat vastaiskuksi listata vanhempiensa mitättömiä valituksen aiheita. Veikkaan että tulisi pitkä lista.

   Lainaa

  20. Istuva sotilas 3.1.2023 10:27
   Tulos: +54 (102 ääntä)
   Peitettävä albatrossi: mua ahistaa vain tuo että tommostako siellä koulussa opetetaan ?? satuja lapsille. aivopesu alkaa liian nuorena. Itse käynyt elämänkatsomustunneilla ala-asteen niin ei kokemusta uskonnon tunneista. olen vähän järkyttynyt.
   Uskonnonopetuksen pitäisi olla tunnustuksetonta, mutta tuossa kysymyksenasettelussa kyllä annetaan ymmärtää, että noin on oikeasti tapahtunut.
   Me ollaan uskonnottomia, mutta lapseni ovat saaneet aina valita, osallistuvatko uskonnon vai elämänkatsomustiedon opetukseen. He ovat valinneet uskonnon koska ovat halunneet mennä enemmistön mukana, minkä tavallaan ymmärrän. Jos itse saisin päättää, lapseni olisivat opiskelleet vaikka matematiikkaa sen ajan. 
   Kysyin joskus lapsiltani, opetetaanko koulussa Raamatun tarinoita ikään kuin ne olisivat tosia, oikeasti tapahtuneita asioita, ja he sanoivat kyllä. Tämähän on tunnustuksellisuutta. Raamattu ei ole historiankirja. 
   Ei minua ahdista, lapseni osaavat ajatella omilla aivoillaan. Ärsyttää vain ristiriita siinä, että väitetään uskonnonopetuksen olevan yleissivistävää ja tunnustuksetonta, kun käytäntö on muuta. 

   Lainaa

  21. Malisiöösi hevonen 3.1.2023 11:21
   Tulos: -33 (43 ääntä)
   Juoppo hamsteri: Toihan on vaan hirveen hyvä juttu, jos lapset on elänyt niin hyvän elämän ettei ton kamalempia oo käyny. Olisipa kaikilla lapsilla noin.
   Tulee isoja tunteita kun aikanaan huomaavat että elämässä on oikeitakin murheita.

   Lainaa

  22. Suppea gerbiili 3.1.2023 11:25
   Tulos: -11 (65 ääntä)
   Peitettävä albatrossi: mua ahistaa vain tuo että tommostako siellä koulussa opetetaan ?? satuja lapsille. aivopesu alkaa liian nuorena. Itse käynyt elämänkatsomustunneilla ala-asteen niin ei kokemusta uskonnon tunneista. olen vähän järkyttynyt.
   Minäkin olen käynyt ET-tuntini, vai mitä ne nykyään ovatkaan, ja olen järkyttynyt korkeintaan siitä että kaltaisesi aivokääpiöt eivät muka tunne raamattua ollenkaan, mutta silti ovat kovasti touhuamassa sitä vastaan.

   Lainaa

  23. Tulos: +60 (68 ääntä)
   Malisiöösi hevonen: Tulee isoja tunteita kun aikanaan huomaavat että elämässä on oikeitakin murheita.
   Voisin kuvitella, että tasapainoisen ja onnellisen lapsuuden viettänyt saa enemmän valmiuksia selviytymiseen niistä murheista, kuin taas lapsena juuriltaan säikytelty ja pahaa maailmaa liian aikaisin todistanut.

   Lainaa

  24. Tulos: +18 (24 ääntä)
   Painoton lammas: Luin lukihäiriöisenä ”Äiti 1 - Einstein 0”. Jatkossa puhuttiin taas Einsteinista ja piti monta kertaa miettiä että mikä tässä nyt mättää kunnes tajusin että puhutaankin esiteinistä. Ohhoh.
   Mä odotin jotain ihmeellistä laskukaavaa jolla äiti jotenkin todistaisi, että helvetti todella voi jäätyä tms.

   Lainaa

  25. Tulos: +14 (52 ääntä)
   Ahistaa Tanjan kommentti, jossa kertoo tyttärensä valittaneen paksuista hiuksista ja korkeista poskipäistä, ja jossa lopussa naureskelee ja vähättelee tätä. Ihan niinku kaikkien pitäis haluta näitä klassisia ja yleisiä kauneisihanteita? :O Toivottavasti Tanja ei lapselle oo sanonu mitään tuosta, että "nAuTi NyT vaan niistä kun moni haluais semmmoset!".

   Lainaa

  26. Tulos: +39 (43 ääntä)
   Monikan koevastaukset ovat mielestäni ihan ymmärrettäviä "haasteita" ton ikäiselle. Hyvä että oppii sen, että oman koiran jäljet on siivottava ja omista asioista pidettävä huolta. Mutta toisaalta hyvä myös että tajuaa ihmisen tarvitsevan kannustusta ja apua myös toisinaan "mitättömiltä" vaikuttaviin asioihin.

   Lainaa

  27. Piparjuuri 3.1.2023 12:12
   Tulos: +49 (65 ääntä)
   Istuva sotilas: Uskonnonopetuksen pitäisi olla tunnustuksetonta, mutta tuossa kysymyksenasettelussa kyllä annetaan ymmärtää, että noin on oikeasti tapahtunut. Me ollaan uskonnottomia, mutta lapseni ovat saaneet aina valita, osallistuvatko uskonnon vai elämänkatsomustiedon opetukseen. He ovat valinneet [...]
   Niinpä. Suomessa ilmeisesti pitäisi olla tunnustuksetonta uskonnonopetusta, mutta ei todellakaan käytännössä ole. Toivoisin että edes nykyaikana olisi, mutta eih. Saisi koko uskonnon opetus lopettaa ja kaikki yleiselle elämänkatsomustiedon/yleisen uskontotietouden tunneille sen sijaan.
   Itse kävin uskonnontunnit ala-asteelta lukioon kun kirkkoon kuuluvana oli pakko (erosin heti kun voin), ja opetus oli erittäin tunnustuksellista. Peruskoulussa Raamatun tapahtumia opetettiin totena siinä missä historiaakin, lukiossa myös. Eräässä lukion uskonnonkokeessa piti kirjoittaa pohtiva aihe abortista, ja opettaja laittoi aborttimyönteisen aineeni väliin paperilapun, jolle oli kirjoittanut rukouksen ja omat perustelunsa sille miksi abortti on väärin. Toinen uskonnonopettaja saarnasi miten esiaviollinen seksi on väärin, ja kertoi miten Jumala puhuu ja ilmestyy hänelle. Jne. Ja tämä ei edes tapahtunut missään pikkukylässä, vaan ihan hyvänkokoisessa kaupungissa.

   Lainaa

  28. Äänetön robotti 3.1.2023 12:15
   Tulos: -12 (18 ääntä)
   Angst: Toivottavasti Tanja ei lapselle oo sanonu mitään tuosta, että "nAuTi NyT vaan niistä kun moni haluais semmmoset!".
   Ei, vaan hän sanoi, että "nauti nyt vaan niistä vielä kun voit, ikääntyminen hoitaa loput".

   Lainaa

  29. Pieni herne 3.1.2023 12:21
   Tulos: -7 (45 ääntä)
   Angst: Ahistaa Tanjan kommentti, jossa kertoo tyttärensä valittaneen paksuista hiuksista ja korkeista poskipäistä, ja jossa lopussa naureskelee ja vähättelee tätä. Ihan niinku kaikkien pitäis haluta näitä klassisia ja yleisiä kauneisihanteita? 😲 Toivottavasti Tanja ei lapselle oo sanonu mitään [...]
   Olisiko sitten parempi opettaa lapsi olemaan tyytymätön kauneusihanteiden mukaisiin piirteisiin? "Älä nauti niistä, vaikka moni haluaisi tuollaiset. Sinun täytyy haluta jotain, mitä et voi saada."

   Lainaa

  30. Tarkkeeton siili 3.1.2023 13:22
   Tulos: -28 (42 ääntä)
   Mia: Voisin kuvitella, että tasapainoisen ja onnellisen lapsuuden viettänyt saa enemmän valmiuksia selviytymiseen niistä murheista, kuin taas lapsena juuriltaan säikytelty ja pahaa maailmaa liian aikaisin todistanut.
   Miten kommenttisi liittyy lainaamaasi kommenttiin? Onko lapsi tasapainoinen ja onnellinen jos murehtii noiden mokassa olevien lasten tavoin, vai mitä yrität nyt kertoa? Fakta on kuitenkin se että pettymyksiä lapsena kokenut kestää niitä paremmin aikuisena.

   Lainaa

  31. Tulos: -8 (22 ääntä)
   Ekassa mokassa "olinpas nyt taas niin vitun näppärä katsokaa kaikki" lol.

   Lainaa

  32. Tulos: +45 (49 ääntä)
   Tarkkeeton siili: Miten kommenttisi liittyy lainaamaasi kommenttiin? Onko lapsi tasapainoinen ja onnellinen jos murehtii noiden mokassa olevien lasten tavoin, vai mitä yrität nyt kertoa? Fakta on kuitenkin se että pettymyksiä lapsena kokenut kestää niitä paremmin aikuisena.
   Ja siltikään niiden pettymysten ei tarvitse olla maailmaamullistavan traumatisoivia. Tärkeämpää on se, miten niihin opetetaan suhtautumaan, vaikka ne olisikin pieniä.

   Lainaa

  33. Koherentti ankka 3.1.2023 14:02
   Tulos: +26 (52 ääntä)
   Mun lapseni ovat ihan millä tahansa mittapuulla joutuneet kokemaan aivan liikaa. Traumatisoitumisen aste lähentelee sodan kokeneita lapsia. Muistan aina kun vanhin heistä kertoi mulle jostain asiasta, ja meille tavanomaiseen tapaan heitin sarkastisesti, että niin, sinä kun ootkin päässyt elämässäsi niin helpolla. Esiteini-ikäinen lapsi vastasi, että niinhän minä varmaan oon. Mykistyin hetkeksi ja sanoin sitten, että kultaseni, tiedäthän että et todellakaan ole. Että harva keski-ikäinenkään on joutunut kohtaamaan niin rajuja ja traumatisoivia asioita, jopa vanhuksia on joille ei koko elämänsä aikana ole sattunut näihin vastoinkäymisiin verrattavia juttuja. Sydän meinasi särkyä, kun lapsi katsoi minuun aidon hämmästyneenä, että ihan oikeastiko. Niin käy kun elämä ei pelkästään potki rautasaappailla päähän, vaan hyppii lisäksi nastakengät jalassa sukuelinten päällä. Normaalius hämärtyy. Sitä luulee olevansa poikkeuksellisen hauras, vaikka todellisuudessa joka päivä kantaa paljon suurempia taakkoja kuin kenenkään pitäisi.

   Lainaa

  34. Suuri dinosaurus 3.1.2023 14:05
   Tulos: +30 (32 ääntä)
   Kaaleppi: Ekassa mokassa "olinpas nyt taas niin vitun näppärä katsokaa kaikki" lol.
   Jäi ihmetyttämään että miten se paperinpala jäätyy? Pitikö se kastella?

   Lainaa

  35. Upouuni pöllö 3.1.2023 14:13
   Tulos: +13 (15 ääntä)
   Tunnen erään naisen, joka oli lapsena itkenyt, koska oli sisarusparven ainoa, jolla oli liian pitkät ripset. Hän ei siis saanut niitä piiloon puristamalla silmiä tiukasti yhteen.

   Lainaa

  36. Pieni herne 3.1.2023 14:44
   Tulos: +12 (24 ääntä)
   Koherentti ankka: Mun lapseni ovat ihan millä tahansa mittapuulla joutuneet kokemaan aivan liikaa. Traumatisoitumisen aste lähentelee sodan kokeneita lapsia. Muistan aina kun vanhin heistä kertoi mulle jostain asiasta, ja meille tavanomaiseen tapaan heitin sarkastisesti, että niin, sinä kun ootkin päässyt [...]
   Jäin odottamaan, että koska tulee se twisti.

   Lainaa

  37. Tulos: +28 (32 ääntä)
   Pieni herne: Olisiko sitten parempi opettaa lapsi olemaan tyytymätön kauneusihanteiden mukaisiin piirteisiin? "Älä nauti niistä, vaikka moni haluaisi tuollaiset. Sinun täytyy haluta jotain, mitä et voi saada."
   Miksi pitäisi tehdä noinkaan? Eikö välissä ole ihan sekin vaihtoehto että jokainen tykkää mistä itse tykkää huolimatta siitä onko se kauneusihanne vai ei?

   Lainaa

  38. Pehmeä jänis 3.1.2023 17:18
   Tulos: +5 (11 ääntä)
   Jannen #humblebrag

   Lainaa

  39. Pehmeä jänis 3.1.2023 17:24
   Tulos: -35 (53 ääntä)
   Nimi: Niinpä, toivottavasti tänne ei nyt tosissaan tulla selittämään sitä miten pullamössöä nykynuoret on. Ihan kuin se olisi joku saavutus ihmiskunnalta, että joudutaan oppimaan selviämään ties missä puutteessa ja sodassa? Tuli oikeasti hyvä mieli tästä, awws onnellisia lapsia. 
   Onnellisia lapsia nyt, mielisairaita aikuisina.. Nää on näitä mitkä ei sit selviä ilman hajoomista kun vähänkin elämä käy hankalammaksi.. Yleensä silloin ku pitäs armeijaa mennä suorittaa.

   Lainaa

  40. Uneton meduusa 3.1.2023 18:14
   Tulos: +12 (30 ääntä)
   Olenko ainoa, jonka mielestä Mirkan ketjussa aikuiset puhuvat lapsistaan tosi ikävään sävyyn? Eiköhän ne aikuisetkin marise monista "typeristä" syistä, jotka jälkikasvu _voisi_ yhtä hyvin revitellä sosiaaliseen mediaan naureskeltaviksi...tai sitten aikuiset voisivat osaltaan jättää sen tekemättä. Varsinkin tuon "lol, lapseni on tyytymätön ulkonäköönsä höhöh".

   Lainaa

  41. Tulos: +1 (7 ääntä)
   Pieni herne: Jäin odottamaan, että koska tulee se twisti.
   Ja sitten veti hiljaiseksi.

   Lainaa

  42. Lyhyt hamsteri 3.1.2023 23:24
   Tulos: +7 (21 ääntä)
   Suppea gerbiili: Minäkin olen käynyt ET-tuntini, vai mitä ne nykyään ovatkaan, ja olen järkyttynyt korkeintaan siitä että kaltaisesi aivokääpiöt eivät muka tunne raamattua ollenkaan, mutta silti ovat kovasti touhuamassa sitä vastaan.
   Ei tarvitse tuntea satuja tietääkseen, ettei niitä pidä lapsille totena opettaa.

   Lainaa

  43. Tulos: +5 (19 ääntä)
   No ei - tuosta koekysymyksestä ei todellakaan voi päätellä, että uskonnonopetus olisi tunnustuksellista. Voi olla, voi olla olematta.

   Lainaa

  44. Tulos: +20 (26 ääntä)
   Pehmeä jänis: Onnellisia lapsia nyt, mielisairaita aikuisina.. Nää on näitä mitkä ei sit selviä ilman hajoomista kun vähänkin elämä käy hankalammaksi.. Yleensä silloin ku pitäs armeijaa mennä suorittaa.
   No tulihan se setämies sieltä kuitenkin. :)

   Lainaa

  45. Lämmin tomaatti 4.1.2023 4:52
   Tulos: +12 (12 ääntä)
   Kysymys: Miten tollasesta kysymyksestä kokeessa voi antaa pisteet? Jos kysytään jotain henkilökohtaista kokemusta, miten siihen voi vastata väärin?
   Eiköhän näin pienten lasten ollessa kyseessä mitata lähinnä sitä, ymmärrettiinkö luettu kysymys. Eihän numeroita edes saa alakoulussa monella luokka-asteella lainkaan.

   Lainaa

  46. Hempeä koira 4.1.2023 7:09
   Tulos: +2 (6 ääntä)
   Piparjuuri: Niinpä. Suomessa ilmeisesti pitäisi olla tunnustuksetonta uskonnonopetusta, mutta ei todellakaan käytännössä ole. Toivoisin että edes nykyaikana olisi, mutta eih. Saisi koko uskonnon opetus lopettaa ja kaikki yleiselle elämänkatsomustiedon/yleisen uskontotietouden tunneille sen sijaan. Itse [...]
   Ensin se oleellisin tekstistä: miksi tuollainen uskonnon opetus olisi jotenkin sallitumpaa/todennäköisempää pienellä paikkakunnalla kuin kaupungissa?
   Omien lasten päiväkodissa selitellään kovasti uskonnollisia aiheita sillä, että varhaiskasvatussuunnitelmaan kuuluu uskontoihin tutustuminen, mutta kuitenkin kaikki "opetus" on vain evankelisluterilaista, myöntäisivät uskonnonopetusen edes suoraan, eivätkä kaunistelisi ja väärentelisi sitä vanhemmille hienoilla korulauseilla. 
   Ja koska se ilmeisesti näissä keskusteluissa kuuluu mainita, niin itsehän kuulun kirkkoon, koska uskonnollisuudesta huolimatta se on tärkeä "hyväntekeväisyys"organisaatio yhteiskunnassa.

   Lainaa

  47. Tulos: +2 (14 ääntä)
   Tarkkeeton siili: Miten kommenttisi liittyy lainaamaasi kommenttiin? Onko lapsi tasapainoinen ja onnellinen jos murehtii noiden mokassa olevien lasten tavoin, vai mitä yrität nyt kertoa? Fakta on kuitenkin se että pettymyksiä lapsena kokenut kestää niitä paremmin aikuisena.
   Miten se on fakta ja milla perusteella? Oman kokemukseni mukaan juuri toisinpain. Tai no, pettymykset eivat edes vaikuta, jos on vankka pohja. Juttelin kaverini kanssa, jolla valttamatta pitaisi olla kallis kello. Olon epauskoisen huvittunut; ajan nakee puhelimesta. Han selvitti, etta kaverit pilkkaavat kun ei ole. Selitin etta vittuako siita, ei tarvita. Han selitti, etta koskaan ei ole mitaan ja koskaan ei mitaan saa, ja alkaa todella nyppia etta aina on pahnanpohjimmainen, mita mina piittaan ettei ole kelloa, kun voisin ostaa jos haluaisin. Helppo olla ylimielinen. Pyysin anteeksi. -Toki jos saa liikaa kaikkea tulee liian ylimieliseksi, mutta jos ei saa tarpeeksi kaikkea kivaa, kaikesta tulee liian rankkaa ja pikkuasiat nujertavat, joille joku muu vain nauraisi.

   Lainaa

  48. Ponne Jarkka 4.1.2023 9:41
   Tulos: +19 (21 ääntä)
   Helvettihän on ollut jäässä jo keväästä 2006.

   Lainaa

  49. Sopimaton laama 4.1.2023 12:03
   Tulos: -5 (19 ääntä)
   Kivi: Miten se on fakta ja milla perusteella? Oman kokemukseni mukaan juuri toisinpain.
   Ihan lastenkasvatuksen perusteita tuo että lapsen täytyy saada kokea pettymyksiä, jotta niitä oppii kestämään. Se mainitsemasi "vankka pohja" luodaan nimenomaan kokemuksella ja oikeanlaisilla pettymyksillä, jotta lapsi ymmärtää ja osaa käsitellä niitäkin tunteita. Valitettavasti monille nykyvanhemmille täysin utopiaa tuollainen. Paljon kivempaa antaa lapselle pelkästään onnistumisia ja olla lapselle kiva kaveri. Siitä maksavat vanhempien ja lapsen lisäksi myös opettajat ja muut ammattikasvattajat aikanaan, kun lapsi huomaakin että häntä on kusetettu koko lapsuuden ajan.

   Lainaa

  50. Validi mansikka 4.1.2023 23:23
   Tulos: +30 (30 ääntä)
   Istuva sotilas: Uskonnonopetuksen pitäisi olla tunnustuksetonta, mutta tuossa kysymyksenasettelussa kyllä annetaan ymmärtää, että noin on oikeasti tapahtunut. Me ollaan uskonnottomia, mutta lapseni ovat saaneet aina valita, osallistuvatko uskonnon vai elämänkatsomustiedon opetukseen. He ovat valinneet [...]
   Ei, tuossa ei anneta ymmärtää että noin on oikeasti tapahtunut. Tuo on ihan tavallinen viittaus tekstiin, jonka oletetaan olevan lapselle tuttu. Tuossa voisi ihan yhtä hyvin lukea "Korpun täytyi olla vahva ja rohkea asettuessaan veljensä Joonatan Leijonamielen kanssa valloittaja Tengiliä ja lohikäärme Katlaa vastaan. Pohdi ja kirjoita yksi tilanne, jossa sinä olet ollut rohkea." Eikä kukaan nostaisi meteliä siitä, miksi lapset laitetaan uskomaan satuihin.

   Lainaa

  51. rottanpää 5.1.2023 13:10
   Tulos: -4 (4 ääntä)
   Syömätön susi: En asiasta mitään tiedä, mutta olettaisin, että kokeessa tarkkaillaan enemmänkin oppilaan luetun ymmärtämistä. Eli vastaus voi sinällään olla mikä tahansa, kunhan se vain vastaa itse kysymykseen.
   Luulisin itsekin näin. Opettaja olisi saanut kyllä tarkistaa kysymyksensä ennen tulostusta. "Jossa sinä olet __ tukea ja kannustusta". Siis mitä, antanut tukea? Vai tarvinnut sitä? Pyytänyt?

   Lainaa

  52. Jämtti kettu 5.1.2023 13:39
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Istuva sotilas: Uskonnonopetuksen pitäisi olla tunnustuksetonta, mutta tuossa kysymyksenasettelussa kyllä annetaan ymmärtää, että noin on oikeasti tapahtunut. Me ollaan uskonnottomia, mutta lapseni ovat saaneet aina valita, osallistuvatko uskonnon vai elämänkatsomustiedon opetukseen. He ovat valinneet [...]
   Kannattaa vielä kerrata että mitä se tunnustuksettomuus oikein tarkoittikaan. Vaihtoehtoisesti voit keksiä jonkun toisen syyn mielenpahoittamiseesi.

   Lainaa

  53. Purppura apina 7.1.2023 0:32
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Hempeä koira: Ensin se oleellisin tekstistä: miksi tuollainen uskonnon opetus olisi jotenkin sallitumpaa/todennäköisempää pienellä paikkakunnalla kuin kaupungissa?Omien lasten päiväkodissa selitellään kovasti uskonnollisia aiheita sillä, että varhaiskasvatussuunnitelmaan kuuluu uskontoihin tutustuminen, [...]
   Tämä hyväntekeväisyysaspekti kirkon toiminnassa pitää kyllä paikkansa, sellaista näkymätöntä työtä. Meidän perhe on lähtenyt kotoa keskellä yötä tulipaloa pakoon, ja vielä saman yön aikana seurakunta järjesti meille ja muutamalle muulle evakuoidulle perheelle majoituksen useammaksi yöksi, ruuat koko ajalle, kaiken käytännön avun mitä siinä tarvitsi sekä teki välttämättömiä hankintoja. Joten aion kyllä itsekin kirkon jäsenenä pysyä vaikkei uskonnollisuus olekaan oma juttu.

   Lainaa

  54. Kirpeä Ahven 7.1.2023 20:50
   Tulos: -6 (14 ääntä)
   Minusta Suomessakin pitäisi ottaa käyttöön tuo saksalainen ü ja luopua y:stä. Olisi paljon loogisempaa ja foneettisesti selkeämpää/suvampaa: a->ä, o->ö, u->ü

   Lainaa

  55. Tuulenpitävä greippi 8.1.2023 13:40
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Muhveli: Vakavasti puhuen, tärkeää on toki aina ikävaiheelle sopivasti oppia tästä maailmasta ja osata laittaa asioita perspektiiviin, ettei kasva sellaiseksi tietämättömyyttään moukkamaisesti... Mutta oman kokemuksen ja koulutuksen mukaan ongelmallinen käyttäytyminen seuraa useammin juuri niistä [...]
   Ei tuu onnistumaan. Meillä on jo nyt ihan vitusti pahoinvoivia nuoria, joista sitten kasvaa pahoinvoivia aikuisia. Ja kierre vaan pahenee

   Lainaa

  56. Intolerantti menninkäinen 9.1.2023 21:01
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Kai tuossa uskonnon opetuksessa on todella suuria koulukohtaisia eroja ja riippuu hyvin paljon opettajasta, millaista opetus on. Oman koulutaipaleeni aloitin ennen vuosituhannen vaihdetta, enkä muista, että millään kouluasteella raamatun tapahtumia olisi käsitelty faktoina. Toki painotus oli oman uskonnon tuntemuksessa, mutta myös muita uskontoja käytiin tarkasti läpi. Lisäksi etiikkaa pohdittiin paljon ainakin lukiossa.

   Lainaa

  57. Tilattava tuhatjalkainen 13.1.2023 22:29
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Vetoketjuton peruna: Eiväthän nuo Mirkaa lukuunottamatta väitä, että lapset itse olisivat nimenneet nuo elämänsä karmeimmiksi kokemuksiksi. Kertovat vain pikkuasioista, joista lapsensa ovat valittaneet. Noiden lapset voisivat vastaiskuksi listata vanhempiensa mitättömiä valituksen aiheita. Veikkaan että tulisi pitkä lista.
   "taas sukat lattialla, voitteko viedä omat astiat tiskiin, hävitin autoni avaimet, hammastahna on loppu..." Listaa voisi jatkaa loputtomiin, mistä aikuiset saattavat valittaa päivittäin.

   Lainaa

  58. Badgehunter 13.2.2023 15:40
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Syömätön susi: En asiasta mitään tiedä, mutta olettaisin, että kokeessa tarkkaillaan enemmänkin oppilaan luetun ymmärtämistä. Eli vastaus voi sinällään olla mikä tahansa, kunhan se vain vastaa itse kysymykseen.
   Tämä se varmaan on mutta itseä ihmetyttää miksi tätä tarkistetaan nähtävästi uskonnon tunnilla eikä äidinkielen tai muun vastaavan tunnin aikana.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: helvetti jäätyy, hiekka, jäätelö, karmeimmat kokemukset, koe, koevastaus, kuva, lapset, liian muhkea, loma, matka, nuoret, nuoriso, paksut hiukset, rankka nuoruus, ranta, tehtävä, tuska, tyyny