Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 249

Ehkä syöpä katoaa sulkemalla silmät.
Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 249

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 46 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Valittu mestari 19.1.2023 0:17
   Tulos: +354 (362 ääntä)
   Kris ei varmaan osta miehelleen enää mitään muita lahjoja kuin Post it lappuja.

   Lainaa

  2. Koomimupio 19.1.2023 1:05
   Tulos: -175 (277 ääntä)
   Oi että kaipaan aikoja ennen internettiä. Siis kaipaan sitä kaikkien älykääpiöiden saatavilla olevaa internettiä edeltävää internettiä. Ennen noin vuotta 2000. Oli se kivaa kun pystyi keskustelemaan tieteellisistä asioista ilman blondien kaakotuksia.

   Lainaa

  3. Sitkeä orava 19.1.2023 1:46
   Tulos: +399 (413 ääntä)
   Oikeastaan aika surullista, että joku voi olla noin pihalla kuin tuo eka. Jos uskoisi siihen, että nuo tutkimukset ei aiheuttaisi syöpämuutoksia niin voisi olla jo hoidossa. Taitaa vaan olla pian myöhäistä, vaikka sanookin voineensa paremmin. Toivotaan vaan, että mieli muuttuisi silloin kun asialle voi vielä tehdä jotain

   Lainaa

  4. Tukkajumala matelija 19.1.2023 2:25
   Tulos: -34 (88 ääntä)
   Kaikenlaista porukkaa noissa NaisTEnhuoNEIssa ja äiTYLEissä

   Lainaa

  5. Mukava harakka 19.1.2023 2:26
   Tulos: +140 (158 ääntä)
   Yhtäkkiä hokasin että tuo äitylit on kyllä yksi niistä sanoista mitkä pitäisi olla kiellettyjä. Pelle Hermanni sitä taisi käyttää.

   Lainaa

  6. jukkapalmu 19.1.2023 4:40
   Tulos: -68 (84 ääntä)
   Se on UV- mittari jossa se laser on vaan tähtäysapuna.

   Lainaa

  7. Ruostunut minkki 19.1.2023 4:43
   Tulos: +43 (47 ääntä)
   Mukava harakka: Yhtäkkiä hokasin että tuo äitylit on kyllä yksi niistä sanoista mitkä pitäisi olla kiellettyjä. Pelle Hermanni sitä taisi käyttää.
   Kuvaa siis hyvin sisältöä.

   Lainaa

  8. Motivoiva mehiläinen 19.1.2023 5:27
   Tulos: +171 (173 ääntä)
   jukkapalmu: Se on UV- mittari jossa se laser on vaan tähtäysapuna.
   Asiaan sen enempää peretymättömänä veikkaisin kuitenkin infrapunaa.

   Lainaa

  9. Nimikoneeni ei toimi 19.1.2023 5:42
   Tulos: +197 (199 ääntä)
   Mukava harakka: Yhtäkkiä hokasin että tuo äitylit on kyllä yksi niistä sanoista mitkä pitäisi olla kiellettyjä. Pelle Hermanni sitä taisi käyttää.
   Pelle Hermannilla on Äitiliini.

   Lainaa

  10. Yliherkkä haukka 19.1.2023 7:46
   Tulos: +55 (69 ääntä)
   No tuon tussin saa irti jos huoltamolta tai rautakaupasta hakee Lasolia tai vastaavaa. Apteekin isopropanolilla varmaan lähtee irti myös. Ei tarvitse edes hinkata. Tosin riippuen tuosta maalista, voi sekin lähteä hieman liikenteeseen.

   Lainaa

  11. Pelkäämätön pupu 19.1.2023 8:18
   Tulos: +141 (145 ääntä)
   Sitkeä orava: Oikeastaan aika surullista, että joku voi olla noin pihalla kuin tuo eka. Jos uskoisi siihen, että nuo tutkimukset ei aiheuttaisi syöpämuutoksia niin voisi olla jo hoidossa. Taitaa vaan olla pian myöhäistä, vaikka sanookin voineensa paremmin. Toivotaan vaan, että mieli muuttuisi silloin kun asialle voi vielä tehdä jotain
   Mä uskoisin, että tuossa on kyse jostain kieltämisestä. Ei pysty myöntään itselleen, että todella kärsii syövästä ja keksii sitten tekosyitä. Itsesuojeluvaisto tms?

   Lainaa

  12. Sanaton päärynä 19.1.2023 8:53
   Tulos: +163 (169 ääntä)
   Joo mäkin haluan perua mun julkisen terveydenhuollon kestotilauksen. Ei mulla oo kyllä varaa yksityiseenkään, ihan aattelin hoitaa kaiken hengittelemällä raikasta ulkoilmaa tässä moottoritien vieressä. Tai sitten vois vaan olla kiitollinen maksuttomista seulonnoista.

   Lainaa

  13. Järisyttävä avokado 19.1.2023 8:57
   Tulos: -88 (120 ääntä)
   Kuinka järkevää on nöyryyttää miestä oikein kuvan kera somessa? Tussi lähtee 80% Savetti-liinalla kun pyyhkäisee.

   Lainaa

  14. Iäkäs kavioeläin 19.1.2023 9:26
   Tulos: +76 (82 ääntä)
   Sitkeä orava: Oikeastaan aika surullista, että joku voi olla noin pihalla kuin tuo eka. Jos uskoisi siihen, että nuo tutkimukset ei aiheuttaisi syöpämuutoksia niin voisi olla jo hoidossa. Taitaa vaan olla pian myöhäistä, vaikka sanookin voineensa paremmin. Toivotaan vaan, että mieli muuttuisi silloin kun asialle voi vielä tehdä jotain
   Luonnonvalinta pähkinänkuoressa. Kyseessä todennäköisesti on "kieltämis"-vaihe, eli jos ei itse halua uskoa että on mitään vikaa missään, tai tehdä mitään kyseiselle asialle niin sitä vikaa ei ole olevinaan olemassakaan.
   Itselläni ei ole syöpää ollut ja toivon etten noin typeräksi heittäytyisi, mutta vähän samanlainen kokemus oli kun kävin muutama vuosi sitten verikokeissa joissa selvisi että sokeriarvot oli niin koholla että vinkkasivat kakkostyypin diabetestä. Tarkistuskokeissa ei sitten kyllä ollut lähelläkään, mutta annettiin ohjeeksi että seurataan asiaa niin että käyn kerran vuodessa verikokeissa. No, kukapa sitä diabetestä haluaisi kun muuttaa elämää aika radikaalisti (periaatteessa parempaan jos noudattaa ohjeita, mutta lisää laiskan ihmisen työmäärää kun joutuu liikkumaan säännöllisesti ja syömään enemmän "vaivalloisempia" kasvisruokia ja vähemmän helppoja liharuokia), joten en käynyt useaan vuoteen verikokeissa ollenkaan. Vähän sellaisella "mitä ei tiedä, ei voi olla olemassa" -mentaliteetilla, vaikka esimerkiksi iso-enolta aikoinaan jouduttiin amputoimaan ensin vasen jalka polvesta alaspäin hoitamattoman diabeteksen takia, ja myöhemmin hän kuoli leikkauspöydälle kun oli oikean jalan amputoinnissa.. Sellainen "pää puskaan" meininki oli siis itsellänikin. Nyt olen parin vuoden ajan taas käynyt mittaamassa sokerit eikä ainakaan toistaiseksi ole sitä tuomiota tullut, aloin kyllä vähän tsemppaamaan sen ensimmäisen 'varoituksen' jälkeen, enemmän kasvisruokia ja vähän enemmän liikuntaa ja vähän vähemmän roskaruokaa, makeisia yms epäterveellistä joten ehkä sekin auttaa asiaa. Syöpää tuolla tavalla ei kyllä hoidettaisi.

   Lainaa

  15. Tulos: +127 (129 ääntä)
   Järisyttävä avokado: Kuinka järkevää on nöyryyttää miestä oikein kuvan kera somessa? Tussi lähtee 80% Savetti-liinalla kun pyyhkäisee.
   Sittenhän siihen jää vielä 20% tussia.

   Lainaa

  16. Tulos: +59 (67 ääntä)
   Yliherkkä haukka: No tuon tussin saa irti jos huoltamolta tai rautakaupasta hakee Lasolia tai vastaavaa. Apteekin isopropanolilla varmaan lähtee irti myös. Ei tarvitse edes hinkata. Tosin riippuen tuosta maalista, voi sekin lähteä hieman liikenteeseen.
   Muistan lapsena kuulleeni vanhempien ihmisten puhuvan vesi- ja spriiliukoisista tusseista. Kuvaava ilmaus tuntuu jääneen pois käytöstä.
   Kerran muuten eräs koulukaverini katseli tussin varressa olevaa tekstiä ja kysyi, tarkoittaako ”waterproof” vesiliukoista. Vastasin: ”En ole kokeillut, mutta luulen, ettei kelloni ole vesiliukoinen.”

   Lainaa

  17. Hermostunut vadelma 19.1.2023 9:48
   Tulos: +85 (87 ääntä)
   Koomimupio: Oi että kaipaan aikoja ennen internettiä. Siis kaipaan sitä kaikkien älykääpiöiden saatavilla olevaa internettiä edeltävää internettiä. Ennen noin vuotta 2000. Oli se kivaa kun pystyi keskustelemaan tieteellisistä asioista ilman blondien kaakotuksia.
   Kyllähän tässä internetsin ihmeellisessä maailmassa voi edelleen valita sivunsa ja fooruminsa. Ehkä feissarimokat ei ole oikea paikka jos ei OIKEASTI halua nähdä pöljäilyjä ja haluaa keskustella tieteellisesti   ;-)

   Lainaa

  18. Tulos: +10 (34 ääntä)
   Koomimupio: Oi että kaipaan aikoja ennen internettiä. Siis kaipaan sitä kaikkien älykääpiöiden saatavilla olevaa internettiä edeltävää internettiä. Ennen noin vuotta 2000. Oli se kivaa kun pystyi keskustelemaan tieteellisistä asioista ilman blondien kaakotuksia.
   Minä taasen kaipaan aikaa ennen sun syntymää.

   Lainaa

  19. Nesteetön kissa 19.1.2023 11:13
   Tulos: +14 (18 ääntä)
   Mukava harakka: Yhtäkkiä hokasin että tuo äitylit on kyllä yksi niistä sanoista mitkä pitäisi olla kiellettyjä. Pelle Hermanni sitä taisi käyttää.
   Eikös Hermanni-Pelle sanonut:"Äitiliini"?

   Lainaa

  20. Nesteetön kissa 19.1.2023 11:13
   Tulos: +14 (18 ääntä)
   jukkapalmu: Se on UV- mittari jossa se laser on vaan tähtäysapuna.
   Vaiko kuitenkin IR?

   Lainaa

  21. It's a deal 19.1.2023 12:04
   Tulos: +20 (26 ääntä)
   Ja uunikriisin tykätyin kommentti oli "Jätä se sika!"

   Lainaa

  22. Huijaamava opas 19.1.2023 12:10
   Tulos: +8 (16 ääntä)
   Nimikoneeni ei toimi: Pelle Hermannilla on Äitiliini.
   Close enough, 80-luvusta on jo aikaa. Ja tuohan tekee äityleistä vielä hirveämmän sanan. Äityli, masuasukki, masukki, nahkayksiö, tissittely, pimpuli... Argh.

   Lainaa

  23. Tulos: +31 (35 ääntä)
   Iäkäs kavioeläin: Luonnonvalinta pähkinänkuoressa. Kyseessä todennäköisesti on "kieltämis"-vaihe, eli jos ei itse halua uskoa että on mitään vikaa missään, tai tehdä mitään kyseiselle asialle niin sitä vikaa ei ole olevinaan olemassakaan. Itselläni ei ole syöpää ollut ja toivon etten noin typeräksi [...]
   Eräs nainen kertoi löytäneensä kerran jonkinlaisen kyhmyn rinnastaan ja keränneensä monta viikkoa rohkeutta uskaltaakseen mennä lääkäriin. Kyhmy oli ollut vaaraton.

   Lainaa

  24. Kunhan naureskelen 19.1.2023 12:52
   Tulos: -5 (15 ääntä)
   Koomimupio: Oi että kaipaan aikoja ennen internettiä. Siis kaipaan sitä kaikkien älykääpiöiden saatavilla olevaa internettiä edeltävää internettiä. Ennen noin vuotta 2000. Oli se kivaa kun pystyi keskustelemaan tieteellisistä asioista ilman blondien kaakotuksia.
   Suomessa ikuinen syyskuu alkoi varmaan noin 1995. Varsinaisesti typeryys räjähti, kun saatiin Facebook ja Twitter. Englanninkielisellä puolella termi on "Eternal September". Tänään on September 10732,
   1993. Anglosaksisessa maailmassa idiotismi räjähti jo 1993: https://en.wikipedia.org/wiki/Eternal_September

   Lainaa

  25. Kunhan naureskelen 19.1.2023 12:55
   Tulos: +59 (61 ääntä)
   Pelkäämätön pupu: Mä uskoisin, että tuossa on kyse jostain kieltämisestä. Ei pysty myöntään itselleen, että todella kärsii syövästä ja keksii sitten tekosyitä. Itsesuojeluvaisto tms?
   En ole varma, mutta eivätkö nuo tuossa tutkimuksessa löydetyt syöpämuutokset tarkoita vasta sitä, että on muutoksia, jotka ennakoivat syöpää, mutta varsinaista syöpää ei vielä ole? Siksi tarvittaisiin jatkotutkimuksia, joista tuo neropatti haluaa kieltäytyä.

   Lainaa

  26. Kunhan naureskelen 19.1.2023 13:04
   Tulos: +9 (29 ääntä)
   Hermostunut vadelma: Kyllähän tässä internetsin ihmeellisessä maailmassa voi edelleen valita sivunsa ja fooruminsa. Ehkä feissarimokat ei ole oikea paikka jos ei OIKEASTI halua nähdä pöljäilyjä ja haluaa keskustella tieteellisesti   ;-)
   Valitettavasti netissä ei enää ole sellaista paikkaa, jossa voisi keskustella tuntemattomien kanssa sivistyneesti asiasta kuin asiasta. Ammatilliset keskustelupalstat ja sähköpostilistat ovat asiallisia, mutta niissä keskitytään yhteen asiaan. Muinaisena nyyssiaikana (Usenet News) oli helppo mennä keskustelemaan maailmanlaajuiseen harrastuskeskusteluryhmään tai sitten vastaavaan suomenkieliseen. Saattoi olla jopa alueellinen keskusteluryhmä. Kun netti oli käytössä vain yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa, useimmat osasivat keskustella aiheesta kuin aiheesta asiallisesti, vaikka silloinkin saattoi olla satunnaisesti ihan oikeaa nettiriitelyä. Ei tarvittu mitään moderaattoreita, vaikka toki jotkin keskusteluryhmät edellyttivät viestien ennakkohyväksyntää. Nykymaailmassa tuo ei enää onnistu. Hyvin harvoin keskustelu pysyy asiallisena ilman moderaattoreita, jotka poistavat asiattomat viestit ja valvovat keskustelua. Rajoittamaton keskustelu johtaa käytännössä aina siihen, että keskustelupalstan valtaavat erilaiset nettihäiriköt.

   Lainaa

  27. Kirpeä Ahven 19.1.2023 13:21
   Tulos: +20 (26 ääntä)
   Järisyttävä avokado: Kuinka järkevää on nöyryyttää miestä oikein kuvan kera somessa? Tussi lähtee 80% Savetti-liinalla kun pyyhkäisee.
   Miten niin nöyryyttää? Mieshän on selvästi insinööriluonne eikä tullut edes ajatelleeksi noiden numeroiden voivan haitata jotain. Voin hyvin kuvitella tekeväni saman sen kummemmin miettimättä.

   Lainaa

  28. Kirjailtu herkkuruoka 19.1.2023 13:25
   Tulos: -27 (33 ääntä)
   Mitä olen juttuja kuullut, jotkut näytteenottajat on kyllä toistaitoisia. Eli ehkä ekalle on vain sattunut huono kokemus ja siksi välttelee ties millä tekosyillä.

   Lainaa

  29. Tulos: +54 (56 ääntä)
   Tuossa syöpä-jutussa voi tietty olla, että hänellä oli esim diagnosoimaton endrometrioosi tai vastaava, joka sitten "roihahti" pahemmaksi gynekologin tarkastuksessa. Mutta eihän sen takia voi seulontaa jättää käymättä! Varsinkaan jos syöpään viittavia solumuutoksia on jo löytynyt, kannattaa ehdottomasti selvittää miten laajalle on levinnyt ja voidaanko esim leikata mahd nopeasti. Itse taas odotan sitä ilmaista seulonta-kutsua, eikö sen pitäis automaattisesti tulla viiden vuoden (?) välein yli kolmekymppisille? Vielä ei oo tullut 🙁

   Lainaa

  30. Peritty sorsa 19.1.2023 17:38
   Tulos: +34 (36 ääntä)
   Järisyttävä avokado: Kuinka järkevää on nöyryyttää miestä oikein kuvan kera somessa? Tussi lähtee 80% Savetti-liinalla kun pyyhkäisee.
   Pääasia että mies loppujen lopuksi puhdisti seinän itse ettei jäänyt vaimon tehtäväksi.

   Lainaa

  31. Pelkäämätön pupu 19.1.2023 18:54
   Tulos: +27 (29 ääntä)
   Kunhan naureskelen: En ole varma, mutta eivätkö nuo tuossa tutkimuksessa löydetyt syöpämuutokset tarkoita vasta sitä, että on muutoksia, jotka ennakoivat syöpää, mutta varsinaista syöpää ei vielä ole? Siksi tarvittaisiin jatkotutkimuksia, joista tuo neropatti haluaa kieltäytyä.
   No siinä tapauksessa hän todennäköisesti pelkää tutkimusten tuloksia niin paljon, ettei siksi halua mennä.

   Lainaa

  32. Tulos: +6 (14 ääntä)
   Kunhan naureskelen: Valitettavasti netissä ei enää ole sellaista paikkaa, jossa voisi keskustella tuntemattomien kanssa sivistyneesti asiasta kuin asiasta. Ammatilliset keskustelupalstat ja sähköpostilistat ovat asiallisia, mutta niissä keskitytään yhteen asiaan. Muinaisena nyyssiaikana (Usenet News) oli [...]
    No en tiedä, ihan mahdollisestihan täälläkin sujuu vaikkei mitään moderointia taida olla -ainakin aika outoja mielipiteitä ja ihan selviä trolleja pääsee läpi. Ehkä sitten poistavat haittalinkit? Toki joku "Koomimupio" välillä valuu tänne mistä lie Ylilaudalta, mutta kunhan kukaan ei tartu syöttiin, kyllä ne valuvat pois taas. Muuten olen ollut täällä jo -no, ihan liian kauan -ja vaikka on pitänyt vaihtaa nimimerkki pariin kertaan kun joku alkoi postata järjettömyyksiä samalla nimellä ihan kiusaksi -no, se nyt ei ole kovin vaarallista, kun en esiinny julkisesti nimellä "Kivi". :)

   Lainaa

  33. Tarkka ahma 19.1.2023 19:37
   Tulos: +25 (25 ääntä)
   Laura: Tuossa syöpä-jutussa voi tietty olla, että hänellä oli esim diagnosoimaton endrometrioosi tai vastaava, joka sitten "roihahti" pahemmaksi gynekologin tarkastuksessa. Mutta eihän sen takia voi seulontaa jättää käymättä! Varsinkaan jos syöpään viittavia solumuutoksia on jo löytynyt, kannattaa [...]
   Joo, viiden vuoden välein siitä alkaen, kun täyttää 30. Täällä kävi niin, että yhtäkkiä tossa marraskuussa tajusin, etten oo saanut seulontakutsua (täytin siis viime vuonna 35). Soitin itse papa-/ehkäisyvastaanotolle ja sain tiedon, että heillä oli kutsujen lähettäminen edelleen kesken tms. Kutsu siis tosiaan pitäisi tulla automaattisesti. Jos oot 30 tai yli etkä oo vielä käynyt, niin suosittelen soittamaan sinne sun terveydenhuoltoon ja kysymään asiasta!

   Lainaa

  34. Nuutunut kivi 19.1.2023 20:41
   Tulos: +12 (16 ääntä)
   Hermostunut vadelma: Kyllähän tässä internetsin ihmeellisessä maailmassa voi edelleen valita sivunsa ja fooruminsa. Ehkä feissarimokat ei ole oikea paikka jos ei OIKEASTI halua nähdä pöljäilyjä ja haluaa keskustella tieteellisesti   ;-)
   Mitä, mitä? Voiko täällä itse päättää minne menee ja mitä lukee?

   Lainaa

  35. Nuutunut kivi 19.1.2023 20:45
   Tulos: +17 (17 ääntä)
   Kunhan naureskelen: Valitettavasti netissä ei enää ole sellaista paikkaa, jossa voisi keskustella tuntemattomien kanssa sivistyneesti asiasta kuin asiasta. Ammatilliset keskustelupalstat ja sähköpostilistat ovat asiallisia, mutta niissä keskitytään yhteen asiaan. Muinaisena nyyssiaikana (Usenet News) oli [...]
   En tiedä missä netissä vietät aikaasi, mutta itse olen löytänyt paikkoja missä voi keskustella mistä vain, eikä homma karkaa käsistä. Asioista voidaan olla erimieltä ja silti keskustella asiallisesti.

   Lainaa

  36. Tulos: -6 (16 ääntä)
   Yliherkkä haukka: No tuon tussin saa irti jos huoltamolta tai rautakaupasta hakee Lasolia tai vastaavaa. Apteekin isopropanolilla varmaan lähtee irti myös. Ei tarvitse edes hinkata. Tosin riippuen tuosta maalista, voi sekin lähteä hieman liikenteeseen.
   Kynsilakanpoistoaineella saa pyyhkäistyä ihan helposti, en tajuu miks tommosesta kauhee haloo :D

   Lainaa

  37. Tulos: +10 (10 ääntä)
   Tarkka ahma: Joo, viiden vuoden välein siitä alkaen, kun täyttää 30. Täällä kävi niin, että yhtäkkiä tossa marraskuussa tajusin, etten oo saanut seulontakutsua (täytin siis viime vuonna 35). Soitin itse papa-/ehkäisyvastaanotolle ja sain tiedon, että heillä oli kutsujen lähettäminen edelleen kesken tms. [...]
   Hyvä kun sanoit, ko miekään en ole saanut vielä kutsua täs parin vuoden aikana. Pitääpä kysyä asiasta.

   Lainaa

  38. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Tarkka ahma: Joo, viiden vuoden välein siitä alkaen, kun täyttää 30. Täällä kävi niin, että yhtäkkiä tossa marraskuussa tajusin, etten oo saanut seulontakutsua (täytin siis viime vuonna 35). Soitin itse papa-/ehkäisyvastaanotolle ja sain tiedon, että heillä oli kutsujen lähettäminen edelleen kesken tms. [...]
   Okei, hyvää tietää! Pitääpä soitella sinne jos ei ala kuukauden sisään kuulua, kiitos tiedosta ☺️

   Lainaa

  39. Kavala järvisieni 20.1.2023 15:09
   Tulos: -23 (35 ääntä)
   Muakin voisi kyllä kiinnostaa miten niistä seuloista pääsee eroon. Yhden jo peruin joskus vuosia sitten mutta ei aina jaksaisi soitella sinne. Ei kaikkia kiinnosta hoidattaa vaikka syöpä tuliskin ja on hoidettavissa, sen verran kidutusta voi ne hoidotkin olla. Kuolla joutuu joskus kuitenkin niin mielummin nuorempana ja kokematta liikaa asioita jotka jää vähintään ahdistamaan.

   Lainaa

  40. Vakavarainen marsu 20.1.2023 21:00
   Tulos: +32 (36 ääntä)
   Kavala järvisieni: Muakin voisi kyllä kiinnostaa miten niistä seuloista pääsee eroon. Yhden jo peruin joskus vuosia sitten mutta ei aina jaksaisi soitella sinne. Ei kaikkia kiinnosta hoidattaa vaikka syöpä tuliskin ja on hoidettavissa, sen verran kidutusta voi ne hoidotkin olla. Kuolla joutuu joskus kuitenkin [...]
   Typerä olet. Kohdunkaulan syöpä kuuluu niihin hitaasti kehittyviin syöpiin, joissa käytännössä jos seuloissa säännöllisesti käyt, se huomataan kun syöpä on esimuutos-asteella. Tuolloin riittää hyvinkin paikallinen hoito pienellä leikkauksella joka hoituu hereillä, ei tarvita elimistölle rankkoja säteilyjä tai kemoterapioita sun muita.
   Jos seuloissa ei käy säännöllisesti, ehtii kehittyä varsinainen syöpä joka voi olla jo siinä kohtaa mahdoton hoitaa kun on levinnyt. Sinä siis mielummin kuolisit syöpään (levinneeseen syöpään ei muuten kuole välttämättä mitenkään tuskitta ja noeasti) sen sijasta että ajoissa hoidattaisit esiasteelle pääseet muutokset pois... Kyllä on hölmöä.

   Lainaa

  41. Kavala järvisieni 21.1.2023 14:40
   Tulos: -18 (26 ääntä)
   Vakavarainen marsu: Typerä olet. Kohdunkaulan syöpä kuuluu niihin hitaasti kehittyviin syöpiin, joissa käytännössä jos seuloissa säännöllisesti käyt, se huomataan kun syöpä on esimuutos-asteella. Tuolloin riittää hyvinkin paikallinen hoito pienellä leikkauksella joka hoituu hereillä, ei tarvita elimistölle [...]
   Kyllä, olen ihan valmis kuolemaan mihin vaan sairauteen mitä eteen nyt tuleekaan. Kuten sanoin joskus kuolee kuitenkin, työn puolesta mitä nähnyt hitaasti ja tuskallisesti se todennäköisesti tulee tapahtumaan kuitenkin. Turhaa täällä liian tiukasti yrittää roikkua, ei elämä niin hienoa ole.

   Lainaa

  42. Itseasiassa 22.1.2023 16:37
   Tulos: +19 (19 ääntä)
   Peritty sorsa: Pääasia että mies loppujen lopuksi puhdisti seinän itse ettei jäänyt vaimon tehtäväksi.
   Se on pakko, koska pelkällä sanomisella ja itse tekemällä mies unohtaa ettei seiniin saa piirtää.

   Lainaa

  43. Kolmas Peruna 23.1.2023 7:50
   Tulos: +9 (9 ääntä)
   Pelkäämätön pupu: Mä uskoisin, että tuossa on kyse jostain kieltämisestä. Ei pysty myöntään itselleen, että todella kärsii syövästä ja keksii sitten tekosyitä. Itsesuojeluvaisto tms?
   Terminaalivaiheen marianordinismi.

   Lainaa

  44. Kouluttamaton muurahainen 23.1.2023 10:06
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Kavala järvisieni: Kyllä, olen ihan valmis kuolemaan mihin vaan sairauteen mitä eteen nyt tuleekaan. Kuten sanoin joskus kuolee kuitenkin, työn puolesta mitä nähnyt hitaasti ja tuskallisesti se todennäköisesti tulee tapahtumaan kuitenkin. Turhaa täällä liian tiukasti yrittää roikkua, ei elämä niin hienoa ole.
   Masennukseenkin on saatavilla apua, eikä se vaadi edes nukutusta, leikkauksia tai sädehoitoa. Lisäksi se tekee elämän paljon helpommaksi, kuolee sitten ennemmin tai myöhemmin. Suosittelen siis lääkäriä.

   Lainaa

  45. Tulos: +1 (1 ääni)
   Vakavarainen marsu: Typerä olet. Kohdunkaulan syöpä kuuluu niihin hitaasti kehittyviin syöpiin, joissa käytännössä jos seuloissa säännöllisesti käyt, se huomataan kun syöpä on esimuutos-asteella. Tuolloin riittää hyvinkin paikallinen hoito pienellä leikkauksella joka hoituu hereillä, ei tarvita elimistölle [...]
   Nykyään seulonnat ainakin isoissa kaupungeissa ovat vain testi HP-viruksesta, eikä papanäytettä tutkita ollenkaan jos virusta ei ole. Ne eivät siis kerro mitään muutoksista. 10 % syövistä aiheutuu muusta kuin HP-viruksesta, joten tulevaisuudessa 10 % kohdunkaulansyövistä jäänee hoitamatta alkutekijöissään. 
   Mut hei rahaa ja vaivaa säästy.

   Lainaa

  46. rottanpää 26.1.2023 17:13
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Eka tapaus toi mieleeni tuttavani ystävän, joka ei terveysongelmista huolimatta suostunut menemään lääkäriin, koska pelkäsi niin kovasti sen olevan syöpä. Oireet vain pahenivat, ja jossain vaiheessa kuulemma virtsakin oli ihan harmaata (en tiedä onko tää totta tai edes mahdollista, mutta näin tämä ystävä oli tuttavalleni ilmeisesti kertonut). Ystävä joutuikin sitten pian sairaalaan. Eturauhassyöpä, pitkälle levinnyt. Ei kestänyt kauaa, kun ystävä kuoli. Ystävän kohtalo tosin surettaa paljon enemmän kuin tämä mokan tapaus (mutta kauheaa sekin olisi, jos tällä mokan tyypillä sitten se syöpä on eikä ymmärrä hoitaa sitä. En kestä edes ajatella, millainen kauhunsekainen katumus siitä voisi tulla). Tuttavan ystävä tiesi olevansa sairas, mutta pelkäsi juuri sitä syöpädiagnoosia liikaa mennäkseen lääkäriin. Surullisuuden lisäksi tää on musta tosi turhauttavaa. Jos olisi mennyt heti lääkäriin, niin ehkä se syöpä ei sitten olisikaan vienyt hautaan.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kieltäytyä, kuva, lämmitys, lämpö, mies, mittaus, numerot, syöpä, syöpäseula, takka, tussi, tutkimus, uuni, vessa