Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Löytötavaratoimisto Facebook, osa 59

En jaksa palauttaa, mutta saisinko löytöpalkkion silti?
Löytötavaratoimisto Facebook, osa 59

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 32 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Korpulentti taikuri 17.1.2023 0:07
   Tulos: +265 (267 ääntä)
   Vuokko, kiitos tiedosta. Ja toivottavasti todella ilmoitat, jos löytyy niin saan mielenrauhan.

   Lainaa

  2. Tulos: -127 (179 ääntä)
   Mitä ylimmässä mokassa naureskellaan? Kadonneen pankkikortin kun palauttaa pankkiin, niin siitä maksetaan tuo mainittu 10e löytöpalkkio.

   Lainaa

  3. Tuottelias ahma 17.1.2023 0:41
   Tulos: +236 (248 ääntä)
   Ihmiset, jotka hilloaa löytötavaroita kotonaan ovat käsittämättömiä. Just joku jakoi paikallisessa puskaradiossa, että "tällainen, löytynyt jo 10.1." Ja viikko mennyt ilmoituksen tekoon!?

   Lainaa

  4. Tulos: +105 (113 ääntä)
   Kannattaa se kortti silti palauttaa tai tuhota, omistaja saattaa olla esimerkiksi tietotekniikkaa karsastava vanha jäärä, joka ei osaa tai tiedä sulkemismahdollisuudesta.

   Lainaa

  5. Tulos: +130 (142 ääntä)
   Kiitos Vuokko vertaistuesta. Minullakin on nyt paha tilanne, lompakko tippunut. Musta ja tekonahkainen, lompakossa on sisällä elinluovutusklinikan ja hautaustoimiston kanta-asiakaskortit. Nordean pankkikorttia lompakossa sen sijaan ei enää ole. Onneksi pääsin näistä vaikeista ajoista yli nyt, kun nostin tippuneen lompakkoni tuosta keittiön lattialta takaisin ylös. Mutta kyllähän tällainen pistää miettimään, kun omalle kohdalle sattuu.

   Lainaa

  6. Kuutamokka 17.1.2023 0:50
   Tulos: +218 (224 ääntä)
   Tuottelias ahma: Ihmiset, jotka hilloaa löytötavaroita kotonaan ovat käsittämättömiä. Just joku jakoi paikallisessa puskaradiossa, että "tällainen, löytynyt jo 10.1." Ja viikko mennyt ilmoituksen tekoon!?
   No jep. Kaverilla hukku kerran auton avain, ja sitä etittiin monta päivää, kunnes lopulta lähti teettää uutta. Ei ihan halpaa lystiä, sitte jonku ajan päästä tullee naapuri avvaimen kans että tämmönen löyty sillon. Joo kiitti

   Lainaa

  7. Tulos: -112 (154 ääntä)
   Kuutamokka: No jep. Kaverilla hukku kerran auton avain, ja sitä etittiin monta päivää, kunnes lopulta lähti teettää uutta. Ei ihan halpaa lystiä, sitte jonku ajan päästä tullee naapuri avvaimen kans että tämmönen löyty sillon. Joo kiitti
   Mulla tuli postilaatikkoon avain kirjekuoressa ja kertomus minkä rivarin pihasta löytynyt sekä ohje laittaa seuraavaan laatikkoon jos ei tunne kadottajaa. En tiedä kauanko tuo paketti oli jo taloyhtiön postilaatikkoja kiertänyt mutta ei kiertänyt minun jälkeeni enää. Tein sen mitä löydetylle avaimelle kuuluukin tehdä ja paiskasin sen välittömästi metsään.

   Lainaa

  8. Tulos: -182 (196 ääntä)
   Kuutamokka: No jep. Kaverilla hukku kerran auton avain, ja sitä etittiin monta päivää, kunnes lopulta lähti teettää uutta. Ei ihan halpaa lystiä, sitte jonku ajan päästä tullee naapuri avvaimen kans että tämmönen löyty sillon. Joo kiitti
   Ei siis riittänyt että joku naapuri löysi avaimet, vaa ne olisi pitänyt myös palauttaa välittömästi! 
   Tai mitä jos jokainen ihan itse huolehtii että pysyy omat tavarat mukana.

   Lainaa

  9. Vento haltija 17.1.2023 2:31
   Tulos: +95 (113 ääntä)
   traumcity: Ei siis riittänyt että joku naapuri löysi avaimet, vaa ne olisi pitänyt myös palauttaa välittömästi!  Tai mitä jos jokainen ihan itse huolehtii että pysyy omat tavarat mukana.
   Meinasin vastata että muuttuukohan mieli kun itse jotain arvokasta hukkaat. Mutta taitaa olla turha toivo, ei sulla pololla taida olla tallessa enää muuta kuin traumat.

   Lainaa

  10. Tulos: +39 (61 ääntä)
   Napael: Kannattaa se kortti silti palauttaa tai tuhota, omistaja saattaa olla esimerkiksi tietotekniikkaa karsastava vanha jäärä, joka ei osaa tai tiedä sulkemismahdollisuudesta.
   Pankeihin pystyy vielä tänänkin päivänä soittamaan, onnenksi. Vai miten luulet, että kortteja suljettiin, ennen kun oli verkkopankit keksitty?

   Lainaa

  11. Tulos: -110 (114 ääntä)
   traumcity: Mitä ylimmässä mokassa naureskellaan? Kadonneen pankkikortin kun palauttaa pankkiin, niin siitä maksetaan tuo mainittu 10e löytöpalkkio.
   Naiset haistaa tilaisuuden aukoa päätään toisilleen. Joskus niiden yksinkertaisuus vaan aiheuttaa tuollasta tyhjälle naurmista

   Lainaa

  12. Kokopitkä kookos 17.1.2023 6:17
   Tulos: -19 (33 ääntä)
   Sam: Pankeihin pystyy vielä tänänkin päivänä soittamaan, onnenksi. Vai miten luulet, että kortteja suljettiin, ennen kun oli verkkopankit keksitty?
   Olisit nyt vaan lukenut sen lainaamasi kommentin loppuun.

   Lainaa

  13. Avulias leopardi 17.1.2023 8:07
   Tulos: +84 (90 ääntä)
   Hyvässä tapauksessa vielä, jos olisi asianmukaisesti kortin vienyt pankkiin heti löytövaiheessa, niin ei olisi edes tarvinnut ehkä kuolettaa sitä. Parin viikon panttauksen aikana on varmasti joutunut sen kuolettamaan ja eipä siitä tosiaan hirveästi enää silloin iloa ole.

   Lainaa

  14. Pinkki karhu 17.1.2023 8:51
   Tulos: +39 (49 ääntä)
   Tuottelias ahma: Ihmiset, jotka hilloaa löytötavaroita kotonaan ovat käsittämättömiä. Just joku jakoi paikallisessa puskaradiossa, että "tällainen, löytynyt jo 10.1." Ja viikko mennyt ilmoituksen tekoon!?
   Joo, miul oli kerran kadonnut pankkikortti ja 2 viikon päästä Facebookissa miuhun otti äiti-ihminen yhteyttä että hänen poika oli löytänyt sen. Aivan varmana olivat yrittäneet käyttää sitä mutta olin siirtänyt kaikki rahat jo samana päivänä kakkostilille.

   Lainaa

  15. Tulos: +68 (68 ääntä)
   Ainoo miten ymmärrän ton Vuokon kommentin on, että jos joku kertoo löytäneensä hanskat, niin Vuokko sitten kertoo tuntomerkkejä... Mutta se ei toki oikein käy järkeen. Noin tehdään kun itse on löytänyt jonkun esineen, ja haluaa varmistaa että päätyy oikealle omistajalle. :D

   Lainaa

  16. Tulos: +7 (29 ääntä)
   traumcity: Mitä ylimmässä mokassa naureskellaan? Kadonneen pankkikortin kun palauttaa pankkiin, niin siitä maksetaan tuo mainittu 10e löytöpalkkio.
   Jep. Ja jos sä palautat sen pankkiin, niin ei sun varmaan tarvii kertoa, että "löysin tän jo 2 viikkoa sitten". Sama 10€ palkkio siitä silti maksetaan. Ei se palkkio mihinkään katoa siinä vaiheessa, kun se kortti on kuoletettu.

   Lainaa

  17. Kanneloitu simpanssi 17.1.2023 12:36
   Tulos: +24 (40 ääntä)
   Vähempiarvoisten löytötavaroiden kohdalla ihmettelen ihmisten tarvetta siirrellä niitä pakonomaisesti. Esimerkiksi julkisen tilan käytävälle pudonnut hanska nostetaan jonnekin katonrajaan roikkumaan. Jos multa putoaa hanska, niin palaan takaisin ja katselen lattialta, josko se löytyisi, en katonrajasta. Avainten tms. kohdalla toki fiksua viedä infoon/henkilökunnalle tai vastaavaan paikkaan.

   Lainaa

  18. Tulos: -13 (17 ääntä)
   Eikös pankki voi avata uudelleen kortin, jos se sittenkin löytyy? Miksi muistelen, että näin olisi tapahtunut, kun joku luki hukanneensa kortin, ja se löytyikin omista kätköistä...

   Lainaa

  19. Tulos: +2 (16 ääntä)
   Kuutamokka: No jep. Kaverilla hukku kerran auton avain, ja sitä etittiin monta päivää, kunnes lopulta lähti teettää uutta. Ei ihan halpaa lystiä, sitte jonku ajan päästä tullee naapuri avvaimen kans että tämmönen löyty sillon. Joo kiitti
   Hinta riippuu aika paljon avaimesta. Teetätin pari uutta avainta mutkalle vääntyneen tilalle 94' Poloon ja maksoin koko lystistä vähän päälle kympin. Uudempiin autoihin maksaa varmaan enemmän vaikka ei olisikaan sähkölukko.

   Lainaa

  20. Verovapaa roska 17.1.2023 15:07
   Tulos: +52 (58 ääntä)
   Tämä perinteinen "ilmoitan löydetystä esineestä paikallisessa puskaradiossa jossa on joku 20,000 jäsentä, kaupungissa jossa on päälle 100,000 asukasta, ja suutun verisesti sille joka kehtaa ehdottaa että minun pitäisi viedä se esine johonkin löytötavaratoimistoon"

   Lainaa

  21. Aistikas manaatti 17.1.2023 20:50
   Tulos: +50 (50 ääntä)
   Kuutamokka: No jep. Kaverilla hukku kerran auton avain, ja sitä etittiin monta päivää, kunnes lopulta lähti teettää uutta. Ei ihan halpaa lystiä, sitte jonku ajan päästä tullee naapuri avvaimen kans että tämmönen löyty sillon. Joo kiitti
   joo, itsellä kävi niin että pudotun avainet ja löyttäjä hillosi niitä kolme viikkoa, ennen kuin satuin huomaamaan ilmoituksen yhdessä fb ryhmässä. Sain avaimet, mutta poliisin löytötavaroista olisin saanut kahdessa päivässä.

   Lainaa

  22. Nicke Hänninen 17.1.2023 23:58
   Tulos: -6 (6 ääntä)
   Lauran juttu täysin huomiohakuisuutta

   Lainaa

  23. Tulos: -5 (9 ääntä)
   Monesta jutusta tällä sivulla puskee läpi itsensä esiin tuominen

   Lainaa

  24. Tulos: -22 (26 ääntä)
   Vento haltija: Meinasin vastata että muuttuukohan mieli kun itse jotain arvokasta hukkaat. Mutta taitaa olla turha toivo, ei sulla pololla taida olla tallessa enää muuta kuin traumat.
   Ei auton avaimet ole arvokas asia. Jos sen auton hukkaa, ja se auto on Bentley, niin sitten joo käydä vähän etsimässä. Muussa tapauksessa se on noloa kysellä kadonneen tavaran perään enää, "hei anteeksi, mä hukkasin mun hanskat, ootteko nähnyt" :D Osta uudet...
   Itseään saa syyttää siitä ja jatkaa elämää, ja olla super iloinen jos naapuri palauttaa sen avaimen puolen vuoden päästä. Hyvä äijä naapuri kun palautti avaimen, luulin jo ettei tiemme enää ikinä kohtaa.

   Lainaa

  25. Kenkku orava 18.1.2023 9:11
   Tulos: +22 (22 ääntä)
   Avulias leopardi: Hyvässä tapauksessa vielä, jos olisi asianmukaisesti kortin vienyt pankkiin heti löytövaiheessa, niin ei olisi edes tarvinnut ehkä kuolettaa sitä. Parin viikon panttauksen aikana on varmasti joutunut sen kuolettamaan ja eipä siitä tosiaan hirveästi enää silloin iloa ole.
   Ne kuoletetaan pankissa aina, oli se sitten ollut hukassa 5min tai 5 viikkoa. Sitä korttia pystyy se löytäjä käyttämään ilman sitä korttiakin esim. ottamalla kuvat siitä kortista. Ja onhan sen kortin tiedot joku voinut ottaa talteen jo ennen sitä varsinaista löytäjää.

   Lainaa

  26. Vehmas kotieläin 18.1.2023 9:35
   Tulos: +16 (16 ääntä)
   traumcity: Ei auton avaimet ole arvokas asia. Jos sen auton hukkaa, ja se auto on Bentley, niin sitten joo käydä vähän etsimässä. Muussa tapauksessa se on noloa kysellä kadonneen tavaran perään enää, "hei anteeksi, mä hukkasin mun hanskat, ootteko nähnyt" 😁 Osta uudet... Itseään saa syyttää siitä ja [...]
   Oot sie melkonen velikulta, rikaskin vielä! 😃 Mut pakko tähän trollaukseen sanoa varoituksen sanana muille kaltaisilleni köyhille, että tavan tallaajan mittapuulla auton avaimet on melko arvokas asia. Ittellä kustansi auton avaimen unohtaminen pesuohjelman ajaksi housuntaskuun 200€ (olisko uuden fyysisen avaimen osuus ollut noin 7 kymppiä ja loput ohjelmointityötä). Harmitti sen verran, että jatkossa olen pyrkinyt skannaamaan vaatteiden taskut hyvin tunnollisesti ennen pesua...

   Lainaa

  27. Sökö metso 19.1.2023 7:37
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Pentti y: Naiset haistaa tilaisuuden aukoa päätään toisilleen. Joskus niiden yksinkertaisuus vaan aiheuttaa tuollasta tyhjälle naurmista
   Toi keskustelu meni niin luokattomalsi et Ksta poisti koko ilmoituksen.

   Lainaa

  28. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Sam: Pankeihin pystyy vielä tänänkin päivänä soittamaan, onnenksi. Vai miten luulet, että kortteja suljettiin, ennen kun oli verkkopankit keksitty?
   Ennen oli ennen.Nykyään pankit taitaa pitkälti olla 15 minuuttia auki viikossa.

   Lainaa

  29. Puoliväljä harakka 21.1.2023 17:33
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Hässäkkäpäivät

   Lainaa

  30. rottanpää 26.1.2023 23:02
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Veljen pipo hukkunut.

   Lainaa

  31. Puoliväljä harakka 27.1.2023 13:29
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Puoliväljä harakka: Hässäkkäpäivät
   Tässä piti olla sydän perässä, mutta tulikin näköjään vain tämmöinen toteava kommentti. Mutta siis hässäkkäpäivät on <3 <3 <3

   Lainaa

  32. Aistikas manaatti 12.2.2023 12:11
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Toj Karin: Hinta riippuu aika paljon avaimesta. Teetätin pari uutta avainta mutkalle vääntyneen tilalle 94' Poloon ja maksoin koko lystistä vähän päälle kympin. Uudempiin autoihin maksaa varmaan enemmän vaikka ei olisikaan sähkölukko.
   Syksyllä tilasin uuden avaimen autoon rikkoutuneen tilalle, maksoi 380€. Tämäkin avain oli kerran hukassa, kävin mm. kolme kertaa katsomassa poliisilaitoksen löytötavaroista. Parin viikon jälkeen huomasin ilmoituksen fb-ryhmästä ja sain avaimet takaisin.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: hanskat, hässäkkäpäivät, kalenteri, kangaskassi, kassi, löytöpalkkio, löytötavarat, nordea, palauttaa, pankkikortti