Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Parisuhdeterapiaa, osa 9

Sairaalloisen mustasukkaisuuden raja on heittämällä ylitetty.
Parisuhdeterapiaa, osa 9

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 75 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Sievä hauki 1.11.2022 0:07
   Tulos: +124 (136 ääntä)
   Kyllähän Maria on nyt asian ytimessä :D

   Lainaa

  2. Mukava maksamakkara 1.11.2022 0:25
   Tulos: +763 (769 ääntä)
   Nyt masentaa kyllä Joonaksen puolesta. Jos et kykene luottamaan kumppaniin sen verran että se saa elää normaalisti, sä et voi olla suhteessa. Ei ole kumppanin vastuulla elää sun neuroosin mukaisesti.

   Lainaa

  3. Hermostumaton kuguaari 1.11.2022 0:39
   Tulos: +393 (399 ääntä)
   Run, Joonas, run!

   Lainaa

  4. Tulos: +475 (479 ääntä)
   Seurustelin Joonaksen kuvaileman ihmisen kanssa kaksi vuotta. Kaksi liian pitkää vuotta. Tulin töistä 3 minuuttia myöhemmin (kyllä, hän kellotti tämänkin ajan) eräänä päivänä. Hän oli pakkaamassa laukkuaan, haukkui minut pukiksi ja ties miksi. Tilannehan muuttui suorastaan absurdiksi, kun hän alkoi väittää että minä hänen äitiään käyn myös kenkimässä, ja serkkuaan, jne.

   Lainaa

  5. Sitoutumaton hampurilainen 1.11.2022 1:45
   Tulos: +263 (267 ääntä)
   Mukava maksamakkara: Nyt masentaa kyllä Joonaksen puolesta. Jos et kykene luottamaan kumppaniin sen verran että se saa elää normaalisti, sä et voi olla suhteessa. Ei ole kumppanin vastuulla elää sun neuroosin mukaisesti.
   tuosta joonaksen avopuolison  
   sairaalloisesta käytöksestä tulee itelleni vaan sellaset fiilikset että itse avopuoliso pettää jos kenenkin kanssa salaa.
   ei muuta ko meep meep

   Lainaa

  6. Soinnikas herne 1.11.2022 2:36
   Tulos: -424 (480 ääntä)
   Tämän takia valitsin sinkkuuden jo yli 10 vuotta sitten. Suosittelen lämpimästi samaa valintaa kaikille miespuolisille. "F e m i n i s m i ei vapauttanut naisia sorrosta, jonka alla he kuvittelivat olevansa, se vapautti miehet sorrosta, jonka alla he eivät tajunneet olevansa." Sellainen ihminen ei salli keskustelua erilaisista mielipiteistä, joiden omat argumentit eivät riitä avoimeen keskusteluun.

   Lainaa

  7. Tärkeä pussieläin 1.11.2022 2:50
   Tulos: +388 (412 ääntä)
   Soinnikas herne: Tämän takia valitsin sinkkuuden jo yli 10 vuotta sitten. Suosittelen lämpimästi samaa valintaa kaikille miespuolisille. "F e m i n i s m i ei vapauttanut naisia sorrosta, jonka alla he kuvittelivat olevansa, se vapautti miehet sorrosta, jonka alla he eivät tajunneet olevansa." Sellainen [...]
   Jos feminismi saa kenet tahansa ymmärtämään että parisuhde ei ole velvollisuus vaan saa olla ilmankin, niin hyvä.

   Lainaa

  8. Tulos: +345 (369 ääntä)
   Soinnikas herne: Tämän takia valitsin sinkkuuden jo yli 10 vuotta sitten. Suosittelen lämpimästi samaa valintaa kaikille miespuolisille. "F e m i n i s m i ei vapauttanut naisia sorrosta, jonka alla he kuvittelivat olevansa, se vapautti miehet sorrosta, jonka alla he eivät tajunneet olevansa." Sellainen [...]
   Missä ne sinun argumenttisi tai keskustelun avaus sitten on? Kuulostat lähinnä katkeralta naissukupuolta kohtaan, tulee mieleen, että onkohan tuo sinkkuutesi sittenkään ihan oma valinta. Ei millään pahalla.
   Mutta joo, seurustelin myös vuoden miehen kanssa, joka sai raivarit esim. jos hymyilin miespuoliselle kassamyyjälle tai olin koiran kanssa "liian kauan" puistossa. Alepan kassa ja koirapuisto kun tunnetusti ovat niitä pahimpia pettämisluolia 😂
   Joonas, lähde, pian. Tuo pahenee vaan, usko mua.

   Lainaa

  9. jukkapalmu 1.11.2022 4:35
   Tulos: +107 (125 ääntä)
   Erotkaa jos ette osaa elää toisen ihmisen kanssa ja elätte sitten yksin ettette pilaa enää muiden elämää.

   Lainaa

  10. Tulos: +267 (269 ääntä)
   Joonas tuo ei oo enää edes hälytysmerkki kuin ilmatorjuntavongunta neljästä eri suunnasta.

   Lainaa

  11. Räävitön leopardi 1.11.2022 6:08
   Tulos: +172 (174 ääntä)
   Joonas siis saa yhä käydä salilla? Vissiin vain tyttöystävänsä kanssa? Koska salihan nyt on täynnä viekoittelevia kyykkääjiä.

   Lainaa

  12. Likomärkä pomelo 1.11.2022 6:35
   Tulos: +60 (106 ääntä)
   Joonas, tuo kuulostaa et tyttöystäväsi on ehkä jossain psykoosissa tai vastaavassa, eihän tuo terveeltä kuulosta. Vie hänet hoitoon.

   Lainaa

  13. Pistävä matelija 1.11.2022 6:43
   Tulos: +191 (193 ääntä)
   Toivottavasti Joonas sai tukea ja ymmärsi että epäterve suhde josta ehdottomasti kannattaa lähteä välittömästi. Kumppanin ei kuulu rajoittaa elämää.

   Lainaa

  14. Rauhaton lepakko 1.11.2022 6:50
   Tulos: +164 (166 ääntä)
   Itse olin parisuhteessa/kaukosuhteessa ihmisen kanssa, joka epäili kaikkea kaikista. Miespuoliset kaverit oli ehdoton ei hänen mielestään. Naispuoliset kaikki suunnilleen lesboja. Puhelimessa piti puhua monta kertaa päivässä, jos ei ollut paikkakunnalla ja puhelut alkoivat "missä oot, mitä teet, kenen kanssa" ja ihan sama kenen kanssa olit, siitä tuli riitaa, jos yksin kotona niin kaikki ok. Ja puhelu piti päättää aina tarkasti sanoihin että minäkin rakastan sinua, ei riittänyt pelkkä niin minäkin. Mies löyti itse uuden naisen ja petti. En ole koskaan ikinä aikaisemmin tuntenu moista helpotusta. Tosin, vielä tämänkin jälkeen syytti minua kaikesta, haukkui ja piinasi vuoden verran, kunnes vaihdoin numeroa ja jouduin tekemään rikosilmoituksen ko. Ihmisen toiminnasta. Jääneet tavaratkin olisi pitänyt viedä hänelle tai minun maksaa postikulut. Tavarat lähti roskiin, kun niillä ei tuntunut olevan kumminkaan tarvetta ja en aikonut enää uutta numeroa hullulle antaa. Vielä tänäkin päivänä numero on salainen ja henkilö estetty kaikkialta missä sattunut törmäämään. Nykyinen parisuhde on onneksi ihanan tasainen ja vihdoin on löytynyt rinnalle ihminen, joka kunnioittaa ja jonka kanssa on mukava ja helppo olla.

   Lainaa

  15. Kaljaa perkeeti vieköön 1.11.2022 7:03
   Tulos: +150 (162 ääntä)
   Soinnikas herne: Tämän takia valitsin sinkkuuden jo yli 10 vuotta sitten. Suosittelen lämpimästi samaa valintaa kaikille miespuolisille. "F e m i n i s m i ei vapauttanut naisia sorrosta, jonka alla he kuvittelivat olevansa, se vapautti miehet sorrosta, jonka alla he eivät tajunneet olevansa." Sellainen [...]
   Olkaa ihan rauhassa siellä MGTOW-yhteisössä jos siitä tulee parempi mieli, mutta mikä ihme siinä on että ei osata pitää turpaansa kiinni sivistyneiden ihmisten seurassa?

   Lainaa

  16. Kilokalori 1.11.2022 7:25
   Tulos: +166 (180 ääntä)
   Kaljaa perkeeti vieköön: Olkaa ihan rauhassa siellä MGTOW-yhteisössä jos siitä tulee parempi mieli, mutta mikä ihme siinä on että ei osata pitää turpaansa kiinni sivistyneiden ihmisten seurassa?
   Söpöä myös, että tämäkin mgtow on sen verran vainoharhaiseksi päässyt, ettei uskalla kirjoittaa sanaa "feminismi" nettiin, vaan jotain tuollaista muka-ovelaa sanamuunmosta tuppaa. Naiset kun käyttävät etsintä-algoritmejaan ja tulevat viemään vihille moiset feminismistä puhuvat. Siihen loppuu se vapaaehtoinen sinkkuus, niin. :/
   Myös tosiaan tuo, että tässä ei edes mitenkään ollut kyse feminismistä, mutta silti siitä piti päästä vänkäämään. Varmasti on hän kivaa seuraa sukulaisten häissä kolmen kaljan jälkeen.

   Lainaa

  17. Kunniaton pulu 1.11.2022 7:37
   Tulos: +125 (125 ääntä)
   Tulee mieleen vauva.fi keskustelut joissa epäillään puolison pettäneen kun on vaihtanu lakanat. Mustasukkaisuus on ihan tavallinen tunne, jostain syystä sen käsittely on monelle muita tunteita vaikeampaa.

   Lainaa

  18. Lila herne 1.11.2022 7:42
   Tulos: +161 (163 ääntä)
   Töymeis: Seurustelin Joonaksen kuvaileman ihmisen kanssa kaksi vuotta. Kaksi liian pitkää vuotta. Tulin töistä 3 minuuttia myöhemmin (kyllä, hän kellotti tämänkin ajan) eräänä päivänä. Hän oli pakkaamassa laukkuaan, haukkui minut pukiksi ja ties miksi. Tilannehan muuttui suorastaan absurdiksi, kun hän [...]
   Tuli ihan kylmät väreet tätä lukiessa, kun mieleeni muistui eräs oma entinen poikaystäväni, joka vaati saada viettää kanssani kaiken vapaa-aikani työpäiväni päättymisestä siihen minuuttiin asti, kun minun olisi pitänyt olla jo nukkumassa (emmekä edes asuneet yhdessä). Sain kyllä tavata (naispuolisia) ystäviäni ilman häntä, mutta silloinkin hän saattoi soittaa minulle kesken ja udella, että olenko vielä siellä.
   Ihan oikeasti, jos on noin sairaalloinen tarve vahtia kumppanin tekemisiä, niin silloin pitäisi hakea ammattiapua. Jos taas toinen osapuoli on osoittanut, että saattaisi olla uskoton, niin kannattaako sellaisessa ihmisessä tosiaan roikkua kynsin ja hampain? Voiko kukaan olla onnellinen sellaisessa suhteessa?

   Lainaa

  19. Nurja päärynä 1.11.2022 7:50
   Tulos: +236 (240 ääntä)
   Kunniaton pulu: Tulee mieleen vauva.fi keskustelut joissa epäillään puolison pettäneen kun on vaihtanu lakanat. Mustasukkaisuus on ihan tavallinen tunne, jostain syystä sen käsittely on monelle muita tunteita vaikeampaa.
   Periaatteessa samaa mieltä, mutta itse kerran kyllä sain silloisen poikaystävän kiinni pettämisestä juuri lakanoiden vaihtamisesta. Äijä, joka ei kolmen vuoden yhteiselon aikana ollut koskaan vaihtanut lakanoita alkoi vaihtaa niitä joka päivä sillä aikaa kun itse kävin treeneissä. Kysyin asiasta ja myönsi, että petti naapurin kanssa meidän sängyssä, mutta ei sentään ollut NIIN kauhea, että laittaisi minua nukkumaan samoissa lakanoissa. Mikä herrasmies!

   Lainaa

  20. Terve mansikka 1.11.2022 8:04
   Tulos: +245 (249 ääntä)
   Joskus seurustelin tällaisen "hiukan" mustasukkaisen mieshenkilön kanssa. Meillä oli kylppärissä sellainen ihan minimaalinen tuuletusikkuna, niin hän oli aivan vakuuttunut että naapurin mies tulee sitä kautta p*nemaan aina, kun olen suihkussa. Lauloi ja lällätteli aina sellaista keksimäänsä perseenjakolaulua kun olin menossa suihkuun. Nostin kytkintä, kun löysin äijän haistelemasta mun likaisia alkkareita, et haiseeko vieras mälli. Ei ymmärtänyt miksi jätin.

   Lainaa

  21. Voittoisa haukka 1.11.2022 8:44
   Tulos: +124 (126 ääntä)
   Joonas, JUOKSE! Tilanne vain pahenee, ei ole asiallista käytöstä puolisolta.

   Lainaa

  22. Lanteikas ihminen 1.11.2022 8:46
   Tulos: +163 (169 ääntä)
   Entisenä sairaalloisen mustasukkaisena ihmisenä sanon kaikille teille, jotka sellaisen kanssa suhteessa ovat tai sitä harkitsevat, että juoskaa lujaa ja juoskaa kauas ja mieluiten heti. Sairaalloinen mustasukkaisuus on huonoa itsetuntoa, mikä on aina valitettavaa ja yleensä jonkinlaisten ikävien kokemusten seurausta jossain elämän vaiheessa, mutta myöskään kellään muulla ei ole velvollisuutta toista siitä pelastaa. Eikä kukaan toinen siihen pystykään. Huonosta itsetunnosta kärsivä ihminen vain luulee tarvitsevansa muita ihmisiä siihen, että tuntisi itsensä hyväksytyksi ja itsetunto lähtisi sillä paranemaan. Ei se lähde. Se tulee aina lähteä itsestä kuitenkin ja itse tulee hyväksyä itsensä sellaisena kuin on. Toisten vakuuttelut ei siinä auta, koska et tietenkään niihin usko kun et itse näe itseäsi arvostettavana ihmisenä.

   Lainaa

  23. Tulos: +45 (63 ääntä)
   Lila herne: Tuli ihan kylmät väreet tätä lukiessa, kun mieleeni muistui eräs oma entinen poikaystäväni, joka vaati saada viettää kanssani kaiken vapaa-aikani työpäiväni päättymisestä siihen minuuttiin asti, kun minun olisi pitänyt olla jo nukkumassa (emmekä edes asuneet yhdessä). Sain kyllä tavata [...]
   Mä vaan mietin, että miten tällaiseen suhteeseen tulee edes jäätyä sen ensimmäisen kiellon jälkeen? Tapahtuuko se jotenkin huomaamatta vai miten?

   Lainaa

  24. Tulos: +134 (136 ääntä)
   Vähän ahdistaa, että Joonaksen pitää kysyä, että ylittyyköhän tässä nyt raja.

   Lainaa

  25. Jäätynyt sakaali 1.11.2022 9:27
   Tulos: +55 (61 ääntä)
   Lila herne: Tuli ihan kylmät väreet tätä lukiessa, kun mieleeni muistui eräs oma entinen poikaystäväni, joka vaati saada viettää kanssani kaiken vapaa-aikani työpäiväni päättymisestä siihen minuuttiin asti, kun minun olisi pitänyt olla jo nukkumassa (emmekä edes asuneet yhdessä). Sain kyllä tavata [...]
   Läheisriippuvuus ja sairaanloinen mustasukkaisuus ei ole kovinkaan hyvä yhdistelmä. Joonakselle suosittelen että vaimoke vaihtoon ja tarkempi syyni ensi kerralla.

   Lainaa

  26. Itseasiassa 1.11.2022 9:42
   Tulos: +161 (163 ääntä)
   Pässi: Mä vaan mietin, että miten tällaiseen suhteeseen tulee edes jäätyä sen ensimmäisen kiellon jälkeen? Tapahtuuko se jotenkin huomaamatta vai miten?
   No, siinä menee hetki ennen kuin ekoja merkkejä alkaa tulla. Sen jälkeen ajattelee vielä niissä rakastumispöllyissä, että ei tuo ole paha tai ei hän tarkoittanut jne. Sitten vain upotaan siihen suohon ja jossain vaiheessa huomataan olevansa jo kunnolla kusessa. Kaikkihan eivät välttämättä tätä myönnä itselleen ikinä. Tietysti uhri usein syyttää itseään asiasta, kuuluu ihan kuvioon. Mutta tämä on varmaan suurin syy, miksi on lähisuhdeväkivaltaa ja perhesurmia.

   Lainaa

  27. Tohlo hedelmä 1.11.2022 9:46
   Tulos: +48 (52 ääntä)
   Meep meep!

   Lainaa

  28. Tulos: +133 (135 ääntä)
   Itseasiassa: No, siinä menee hetki ennen kuin ekoja merkkejä alkaa tulla. Sen jälkeen ajattelee vielä niissä rakastumispöllyissä, että ei tuo ole paha tai ei hän tarkoittanut jne. Sitten vain upotaan siihen suohon ja jossain vaiheessa huomataan olevansa jo kunnolla kusessa. Kaikkihan eivät välttämättä [...]
   Niin ja varsinkin jos ekat kiellot tai ehdot on sellaisia, joilla ei ole itselle juurikaan merkitystä, eli esim. Joonas sanoi ettei naispuolisia kavereita ole, joten kielto naiskavereiden tapaamisesta ilman puolisoa voi olla ihan se ja sama kun se ei vaikuta omaan elämään. En sano etteikö se olisi jo riittävä merkki siitä että jokin on vialla, mutta sitä ei välttämättä itse rakastuneena sellaiseksi heti miellä.

   Lainaa

  29. Tulos: -31 (65 ääntä)
   Onhan se toki hullua, että on noin sairaalloisen mustasukkainen. Kuitenkin vielä hullumpaa on se, että jotkut jaksaa moista menoa katsella monen monta vuotta.

   Lainaa

  30. Tulos: +53 (55 ääntä)
   Tohlo hedelmä: Meep meep!
   Suomeksi: Tööt tööt!

   Lainaa

  31. It's a deal 1.11.2022 10:47
   Tulos: +104 (108 ääntä)
   Pässi: Mä vaan mietin, että miten tällaiseen suhteeseen tulee edes jäätyä sen ensimmäisen kiellon jälkeen? Tapahtuuko se jotenkin huomaamatta vai miten?
   Lisäisin edellisiin vastauksiin sen, että nämä kaikenkieltäjät usein kertovat joutuneensa petetyiksi kaikissa aiemmissa suhteissaan ja jos et koe vetoa pettämiseen, luulet, että luottamus rakentuu ajan myötä. 
   Todellisuudessa sinusta tuleekin kaikkein pahin kumppani, koska olet niin hyvä peittämään jälkesi ja kykenet katsomaan silmiin ja "valehtelemaan" ettet ole tehnyt mitään, eli olet psykopaatti. Tuohon kun lisää sen, että pettäjät itse ovat kaikkein epäluuloisimpia niin alat mahdollisesti epäillä omaa mielenterveyttäsi.
   Ja ensimmäisessä vakavassa suhteessasi sinulla ei ole vertailukohtia, jos et uskaltaudu kyselemään muilta.

   Lainaa

  32. Reseptivapaa Dinosaurus 1.11.2022 10:50
   Tulos: +155 (157 ääntä)
   Terve mansikka: Joskus seurustelin tällaisen "hiukan" mustasukkaisen mieshenkilön kanssa. Meillä oli kylppärissä sellainen ihan minimaalinen tuuletusikkuna, niin hän oli aivan vakuuttunut että naapurin mies tulee sitä kautta p*nemaan aina, kun olen suihkussa. Lauloi ja lällätteli aina sellaista keksimäänsä [...]
   Ei saisi missään nimessä nauraa, mutta eihän tuota touhua nyt voi vakavalla naamalla lukea! Kuvittelen sitä naapurin miestä änkemässä pikkuruisesta tuuletusikkunasta viiden sekunnin pystyvarville suihkuun ja sitten taas äkkiä ikkunasta ulos. 😂
   Onneksi pääsit kohtalaisen ehjänä pois!

   Lainaa

  33. Tulos: +125 (127 ääntä)
   Pässi: Mä vaan mietin, että miten tällaiseen suhteeseen tulee edes jäätyä sen ensimmäisen kiellon jälkeen? Tapahtuuko se jotenkin huomaamatta vai miten?
   Niin sitä minäkin aikoinaan mietin, miksi henkilö, oli sitten mies tai nainen, jää suhteeseen, joka selkeästi on sairas. Oli sitten puoliso juoppo, narsisti, tai ihan mitätahansa muuta, mikä myrkyttää suhdetta ja vie sitä toista osapuolta hulluuden partaalle. Itse aikoinaan olin suhteessa narsistin kanssa, jolla oli muutakin ongelmaa nuppinsa kanssa. Alku oli ihanaa, kuten vissiin yleensä aina on, mutta kun se arki iski päin näköä alkoi henkinen helvetti. Kyllähän sitä useamman kerran mietti, että lopetan suhteen, lähden lätkimään. Ei se vaan ihan heti toteutunut. Kai sitä jollaintasolla toista vielä rakastaa, toivoo, että se tuosta tokenis, muuttuis jälleen siksi ihanaksi ihmiseksi, mikä oli suhteen alussa ja jo ennen suhteeseen ryhtymistä. Vaikka kuinka saat sitä paskaa niskaasi, niin jokin siinä vaan pitää kiinni. Mikä mut sai lopulta lähtemään? En tiedä, kai se mittä sitten tuli täyteen, kai lopulta tajusin, että ei tämä tästä miksikään muutu, ainakaan paremmaksi. Aikaa meni muutama kuukausi, kunnes yhtenä päivänä jäin ihmettelemään, että mikä mun olotilassa on jotenkin erilaista. Tajusin, että enää ei vituta 24/7. Taakka putos ei pelkästään harteilta, vaan koko kropasta. On muuten helvetin hieno tunne!

   Lainaa

  34. Kirpeä Ahven 1.11.2022 12:15
   Tulos: -16 (42 ääntä)
   Olen kuvitellut että nuo tarinat sekopäisistä existä ovat usein liioiteltuja, ja kun eivät ole, niin että ne olisivat harvinaisempia poikkeuksia. Niin että suurin osa normaaleista parisuhteista ei vain juuri kirvoita keskustelua. Mutta kyselyn mukaan yli 60 % sanoo olleensa epäterveessä parisuhteessa, mikä kuulostaa ihan älyttömältä. En kyllä ymmärrä.

   Lainaa

  35. Tummanpuhuva opas 1.11.2022 12:57
   Tulos: +45 (47 ääntä)
   Ex kielsi myös kaikkien kavereiden näkemisen, puuttui pukeutumiseen jne teininä alistui siihen skeidaan.

   Lainaa

  36. Tulos: +45 (47 ääntä)
   Joonakselle; kyllä tuo on sairaalloisen mustasukkaisuuden raja. Nyt juokse ja äkkiä. Välillä sitä itekin mietin että olenko liian mustasukkainen kun arvet edellisen suhteen pettämisestä jättänyt jälkensä ja sit mietin mielessäni miksi mies menee vessaan ja on siellä lukkojen takana melkein puoli tuntia puhelimen kanssa. Mutta tästä puhuttu nykyisen miehen kanssa että nämä on ne arvet mitkä jäänyt, epäilen vaikkei ole syytä. Luottamus on mutta sit kun tapahtuu asioita jotka saa epäilemään niin alkaa aivot raksuttaa.

   Lainaa

  37. Vesisateeton kesyaasi 1.11.2022 13:13
   Tulos: +87 (89 ääntä)
   Olen seurustellut useamman kontrolloivan tyypin kanssa ja he kaikki ovat pettäneet. Myöhemmin itse muutuin mustasukkaiseksi kyyläksi. Sen verran olen fiksu, että olen avun piirissä ja pysyn kaukana parisuhteista kunnes solmut ovat auenneet.

   Lainaa

  38. Tulos: +65 (67 ääntä)
   Töymeis: Seurustelin Joonaksen kuvaileman ihmisen kanssa kaksi vuotta. Kaksi liian pitkää vuotta. Tulin töistä 3 minuuttia myöhemmin (kyllä, hän kellotti tämänkin ajan) eräänä päivänä. Hän oli pakkaamassa laukkuaan, haukkui minut pukiksi ja ties miksi. Tilannehan muuttui suorastaan absurdiksi, kun hän [...]
   Myös minulla kahden vuoden seurustelukokemus ko. mustasukkaisesta ihmistyypistä, asuimme yhdessä. Halusi viettää kaiken ajan minun kanssani ja tuntui olevan minusta kateellinen jokaiselle elämäni ihmiselle. Lopulta jo ahdisti kertoa hänelle omista menoistani. 
   Hänen epävarmuutensa kärjistyi siten, että kielsi minulta kokonaan pornon katselemisen, samoin rannalle menemisen poikien kanssa kesäpäivänä, koska tuijottaisin siellä kuitenkin bikinityttöjä. Uhkasi minua väkivallalla, jos menisin sekasaunaan, yhteinen (miespuolinen) tuttavamme ei saanut lähettää minulle kaksimielisiä vitsejä ja niin edelleen.
   Juttuja olisi kerrottavana ihan loputtomasti. Tehkää itsellenne palvelus älkääkä tuhlatko elämäänne tuollaisessa parisuhteessa.

   Lainaa

  39. Pehmeä jänis 1.11.2022 14:28
   Tulos: -40 (42 ääntä)
   Töymeis: Seurustelin Joonaksen kuvaileman ihmisen kanssa kaksi vuotta. Kaksi liian pitkää vuotta. Tulin töistä 3 minuuttia myöhemmin (kyllä, hän kellotti tämänkin ajan) eräänä päivänä. Hän oli pakkaamassa laukkuaan, haukkui minut pukiksi ja ties miksi. Tilannehan muuttui suorastaan absurdiksi, kun hän [...]
   No siis tottakai kävit, mut se nyt ei olla pointti vissiin..

   Lainaa

  40. Tulos: +77 (79 ääntä)
   Kirpeä Ahven: Olen kuvitellut että nuo tarinat sekopäisistä existä ovat usein liioiteltuja, ja kun eivät ole, niin että ne olisivat harvinaisempia poikkeuksia. Niin että suurin osa normaaleista parisuhteista ei vain juuri kirvoita keskustelua. Mutta kyselyn mukaan yli 60 % sanoo olleensa epäterveessä [...]
   Suhdehan voi olla epäterve, vaikka molemmat osapuolet olisi ihan perusnormaaleita, jos ei luonteet ja arvot ja elämäntilanteet osu yksiin. Jotkut ihmiset tuovat toisitaan huonoimmat puolet esiin.

   Lainaa

  41. Tulos: +49 (53 ääntä)
   Likomärkä pomelo: Joonas, tuo kuulostaa et tyttöystäväsi on ehkä jossain psykoosissa tai vastaavassa, eihän tuo terveeltä kuulosta. Vie hänet hoitoon.
   Jospa ei nyt vähäteltäisi sitä mitä psykoosi voi olla diagnosoimalla ihmisiä yhden kolmannen osapuolen kertoman tarinan perusteella, joka voi pitää tai olla pitämättä totta.

   Lainaa

  42. Harmaa kivi 1.11.2022 14:55
   Tulos: +91 (93 ääntä)
   Kirpeä Ahven: Olen kuvitellut että nuo tarinat sekopäisistä existä ovat usein liioiteltuja, ja kun eivät ole, niin että ne olisivat harvinaisempia poikkeuksia. Niin että suurin osa normaaleista parisuhteista ei vain juuri kirvoita keskustelua. Mutta kyselyn mukaan yli 60 % sanoo olleensa epäterveessä [...]
     Sanoo ennen olleensa. Toasiasiahan on se, että osa noista psykoista ihan saalistaa. Exäni -voitte lisätä hänet psykolistalle -aivan tahallaan pokasi itselleen tyttöystäviä, jotka olivat kaupungissa uusia, ja kokemattomia sekä siellä asumisesta, että koko suhdehässäkästä. Sitä ei niin helpolla tajua että hetki, ei näin, kun ei ole ystäviä tukena ja on lisäksi vielä yksinäinen vieraassa paikassa, niin ettei perhettäkään. Sain vasta myöhemmin selville, etten siinä kokoelmassa ollut suinkaan ensimmäinen, ihan samassa tilanteessa oli ainakin kolme edeltäjääni (ja varmaan ties kuinka monta lisää). 
     Ja sitten homma tietysti alkaa hiipien -ensin ollaan niin parasta ystävää niin parasta ystävää, vastataan pitkiin maileihin keskellä yötä ja viedään viikonloppuisin hulisemaan kaupungille - "älä liity opiskelijakerhoon, tule, mennään tuohon hienoon yökerhoon". Joten sitten kun hakkaaminen alkaa, tekisi mieli juosta jonkun ystävän luokse -mutta kenen? Eivät nuo saalistajat tule luokse ja ilmoita "moi, haluaisitko parisuhdeväkivallan uhriksi?".
     Mieheni -joka ei lyö eikä huuda -on joskus pohtinut ääneen, että pitäisi perustaa joku miesjärjestö, joka korjaisi näitä jollain keinolla pois markkinoilta, koska on epäreilua miehiä kohtaan, että nämä ovat niin hyviä ehtimään väliin kun nainen vasta astuu markkinoille eikä vielä osaa varoa, ja lopputulemana ihan liian monella naisella on joku poikaystävätrauma, ja luottamisvaikeuksia sitten kun tulee tilaisuus tapailla kunnon miehiä. Ei saalistajia prosentuaalisesti moni mies ole, mutta ne ovat ihan turhan ehtiväisiä. 

   Lainaa

  43. McTyöntekijä 1.11.2022 15:32
   Tulos: +68 (70 ääntä)
   Oli itsellä joskus Joonaksen tyttöystävän kaltainen poikaystävä. Sen lisäksi etten miespuolisia kavereita saanut tavata, en myöskään saanut mennä kauppaan/kirjastoon/viemään roskia pihan roskiskatokseen ilman että ilmoitin hänelle. Ei, emme asuneet yhdessä.

   Lainaa

  44. Kaulapannaton taistelija 1.11.2022 16:44
   Tulos: +39 (43 ääntä)
   Voi nimikaimani, juokse kun vielä pystyt. Tuohon suhteeseen jos jää niin myöhemmin tulee nyrkistä tai puukosta. Hyvin usein noi sairaalloisen mustasukkaiset tyypit alkavat lopulta pahoinpitelemään kumppaneitaan. Ärsyttää kun ihmisistä ei ikinä päällepäin tiedä minkälaisia ne on. Voi olla että seurustelet yli vuoden jonkun kanssa ja sitten yhtäkkiä se alkaa antamaan noita rajoituksia. Ei saa katsoa pornoa tai tyydyttää itseään, ei saa olla vastakkaista sukupuolta olevia kavereita (ellei ne ole yhteisiä) ja paras jos et ole vastakkaisen sukupuolen kanssa missään tekemisissä ylipäänsä sukulaiset mukaanlukien. Äiti ja mummo ehkä just ja just ok mutta sisarukset ja serkut ei. Kaikki vapaa-aikasi kuuluu hänelle ja sinun täytyy olla aina saavutettavissa, mutta hän toki itse voi käydä kavereiden kanssa jossain aina välillä.

   Lainaa

  45. Tulos: 0 (20 ääntä)
   Ite olisin vetäny rajan jo siihen kun kyse on naisten kanssa ajan viettämisestä, myös siinä tapauksessa vaikkei mulla edes olis naispuolisia kavereita. Hyi olkoon jotkut voikin antaa tollasen jatkua.

   Lainaa

  46. Arkkienkeli 1.11.2022 17:35
   Tulos: +19 (31 ääntä)
   Minäpä osallistuin tänään kotitöihin imuroimalla. Avasin puhelimesta iRobotin sovelluksen ja ensin laitoin robotti-imurin töihin. 45 minuuttia myöhemmin laitoin robottimopin luutuamaan lattiat. Samaan aikaan katsoin kaksi jaksoa Karppia netflixiltä. Hiki tuli.

   Lainaa

  47. Metsälaama 1.11.2022 18:03
   Tulos: +20 (22 ääntä)
   Rauhaton lepakko: Itse olin parisuhteessa/kaukosuhteessa ihmisen kanssa, joka epäili kaikkea kaikista. Miespuoliset kaverit oli ehdoton ei hänen mielestään. Naispuoliset kaikki suunnilleen lesboja. Puhelimessa piti puhua monta kertaa päivässä, jos ei ollut paikkakunnalla ja puhelut alkoivat "missä oot, mitä [...]
   Nii, just tällästen ihmisten takia mä en uskalla itsekään lähteä mihinkään parisuhteisiin kun pelkään että sieltä tulee joku kyttääjä, joka käyttää hyväksi mun arkaa luontoa. Luojan kiitos että viihdyn vallan mainiosti yksin enkä tarvitse mitään kumppania!

   Lainaa

  48. Mietteliäs kivi 1.11.2022 18:20
   Tulos: -24 (34 ääntä)
   On vähän hankala parisuhteelle, jos toinen määrittää, mikä on siisteystaso, joka täytyy ylläpitää ja vaatii toista mukautumaan hänen vaatimukseensa. Se ei ihan kauheasti motivoi. Asiasta olisi hyvä keskustella yhdessä. Olisiko ratkaisu esimerkiksi siivoojan palkkaaminen? Mistä ylipäätään on tullut molempien käsitys siisteydestä? Onko se nalkuttava ääni päässä huonommuuden tunnetta, jota vastaan käydään pölynimurilla ja pölyhuiskalla? Olisiko aika tehdä omat määritelmät siitä, mikä on sopiva ja kulloinkin tarpeellinen siisteystaso. Sellainen, johon kummatkin voivat sitoutua. Pahimmillaanhan vaatiminen, nalkuttaminen ja kiristäminen menee henkisen väkivallan puolelle eikä kenenkään pidä sietää sellaista omassa parisuhteessaan. Ei edes Joonaksen.

   Lainaa

  49. Tulos: +52 (54 ääntä)
   Kirpeä Ahven: Olen kuvitellut että nuo tarinat sekopäisistä existä ovat usein liioiteltuja, ja kun eivät ole, niin että ne olisivat harvinaisempia poikkeuksia. Niin että suurin osa normaaleista parisuhteista ei vain juuri kirvoita keskustelua. Mutta kyselyn mukaan yli 60 % sanoo olleensa epäterveessä suhteessa.
   En kyllä ymmärrä.
   Luku selittyy sillä, että iso osa ihmisistä kumminkin bongaa sen tunteen "tämä tyyppi on vähän epäturvallisen oloinen enkä halua jatkaa suhdetta, eroan". Joten nämä narskut ja psykot ehtivät tapailla tosi monia ihmisiä elämänsä aikana, kun taas "normaalit" pariskunnat ovat vaikkapa 8 vuotta yhdessä, ennen kuin eroavat. Yksi narsisti taas saattaa tapailla parin kk ajan, ja hypätä seuraavaan, ja seuraavaan. Heillähän ei kai ole mitään suruaikaa suhteiden välissä, kun vikakin on aina siinä toisessa. Uutta matoa koukkuun.
   Eli narsistilla on 50 suhdetta sillä välin, kun joku muu menee naimisiin, perustaa perheen ja eroaa. 50 ihmistä altistuu yhden ihmisen kanssa huonolle mutta lyhyelle suhteelle.

   Lainaa

  50. Hämärä maahinen 1.11.2022 18:31
   Tulos: +39 (41 ääntä)
   Harmaa kivi:   Sanoo ennen olleensa. Toasiasiahan on se, että osa noista psykoista ihan saalistaa. Exäni -voitte lisätä hänet psykolistalle -aivan tahallaan pokasi itselleen tyttöystäviä, jotka olivat kaupungissa uusia, ja kokemattomia sekä siellä asumisesta, että koko suhdehässäkästä. Sitä ei niin [...]
   Jep. Yleensä kaikki alkaa vähitellen ja vasta sitten kun on jo NS. otetta henkilöön tavalla tai toisella. Ja kun monet näistä ovat taitavia pelaamaan sen kanssa että kun on jotain kieltoa ymmärretty tai rajojen lievää rikkomusta annettu anteeksi niin vähitellen kasvatetaan tekoja. Samalla usein murennetaan itsetuntoa pala palalta. Ja on ihan tutkittu juttu että osa huomaa nopeasti sopivat uhrit lyhyen keskustelun perusteella, jolloin ehtivät nopeasti löytää sopivia ihmisiä. Ja ovat usein taitavia manipuloimaan ja luomaan hyvän ensivaikutelman.

   Lainaa

  51. Harmaa kivi 1.11.2022 18:37
   Tulos: +22 (36 ääntä)
   Metsälaama: Nii, just tällästen ihmisten takia mä en uskalla itsekään lähteä mihinkään parisuhteisiin kun pelkään että sieltä tulee joku kyttääjä, joka käyttää hyväksi mun arkaa luontoa. Luojan kiitos että viihdyn vallan mainiosti yksin enkä tarvitse mitään kumppania!
    Onneksi kerrasta opin, että kannattaa ns. tarkistaa suositukset. Jos ei ole ikisinkku, mutta ei väleissä kenenkään exänsä kanssa, niin punalippu. Yksi asia, että kaikilla on varmaan joku, jota ei halua tavata uudestaan. Mutta jos kaikki, joiden kanssa on koskaan seurustellut, joko katoavat maisemaan blokin kera, tai korkeintaan näyttävät inhoavilta jos satutte liikkumaan samoissa piireissä, niin jotain on hullusti. Nykyinen mieheni ja ex-avokkinsa saivat yhteisen kotinsa myydyksi ihan sovulla, ja molemmat, jos kysyttiin, sanoivat, että syy ero oli naisen rakastuminen toiseen mieheen, mutta asia hoidettiin niin siististi kuin nyt on mahdollista. Jos _molemmat_ sanovat että suhde oli ok ennen sitä, niin kaipa se niin on. 
     Eksistäni kaikki paitsi se yksi ovat ihan "kas no moi" väleissä, enkä välttele heidän seuraansa; ei heillä ole mitään minusta kerrottavaa, mikä säikäyttäisi jonkun uuden tuttavuuden tiehensä. Jos jostain syystä vielä pitäisi pariutua uudestaan, katsoisin ilman muuta, mitä miehen ex asiasta sanoisi. 

   Lainaa

  52. Rauhaton lepakko 1.11.2022 18:51
   Tulos: +21 (23 ääntä)
   Metsälaama: Nii, just tällästen ihmisten takia mä en uskalla itsekään lähteä mihinkään parisuhteisiin kun pelkään että sieltä tulee joku kyttääjä, joka käyttää hyväksi mun arkaa luontoa. Luojan kiitos että viihdyn vallan mainiosti yksin enkä tarvitse mitään kumppania!
   Viihdyin itsekin useamman vuoden sinkkuna tuon jälkeen, kunnes tapasin nykyisen kumppanin. Ja nykyinen on aivan mahtava ihminen, kumppani ja kaikkea mahdollista. Ei ne kaikki onneksi ole tuollaisia.

   Lainaa

  53. Harjaamaton hedelmä 1.11.2022 19:45
   Tulos: +27 (31 ääntä)
   Vesisateeton kesyaasi: Olen seurustellut useamman kontrolloivan tyypin kanssa ja he kaikki ovat pettäneet. Myöhemmin itse muutuin mustasukkaiseksi kyyläksi. Sen verran olen fiksu, että olen avun piirissä ja pysyn kaukana parisuhteista kunnes solmut ovat auenneet.
   Itse lähdin parisuhteeseen samasta tilanteesta, mutta terapioin Itse itseäni ihan vain pitämällä suuni supussa. Puoliso kun on puoli tuntia myöhässä, niin kyllä oli varsinkin suhteen alussa teatraaliset ajatuskuviot valmiina. Ymmärsin ne kuitenkin omasta päästä johtuviksi enkä lähtenyt niillä puolisoa vaivaamaan. 
   Onnekseni hän on muutenkin sellainen jämpti kaveri, että luottamus ja oma mielenterveys on ajan kanssa tasaantunut.

   Lainaa

  54. Jotain rajaa 1.11.2022 19:56
   Tulos: +25 (35 ääntä)
   P: Niin ja varsinkin jos ekat kiellot tai ehdot on sellaisia, joilla ei ole itselle juurikaan merkitystä, eli esim. Joonas sanoi ettei naispuolisia kavereita ole, joten kielto naiskavereiden tapaamisesta ilman puolisoa voi olla ihan se ja sama kun se ei vaikuta omaan elämään. En sano etteikö se [...]
   Minusta kielto tavata kavereita, jotka kuuluvat johonkin ryhmään (kuten naiset), on liikaa, vaikka juuri sillä hetkellä ei olisikaan ryhmään kuuluvia kavereita. Kenelläkään ei ole ilman todella hyvää syytä oikeutta rajoittaa sitä, keita toinen ihminen tapaa. Vaikka kielto ei olisi mitenkään ajankohtainen, sitä ei pidä hyväksyä, koska mustasukkaisen kiellot eivät lopu, vaan laajenevat. On eri asia, jos kiellolle on oikeasti hyvä syy. Sellainen voisi olla vaikkapa puolison kaverin epäasiallinen käytös tai rikollinen toiminta. Esimerkiksi vaimo voisi hyvin perustein kieltää miestään tapaamasta kaveria, jos miehen kaveri on yrittänyt lähennellä. Tai mies voi kieltää vaimoaan tapaamasta kaveriaan, joka on syyllistynyt vakaviin rikoksiin. Noissakin tapauksissa kielto on lopulta vain pyyntö, mutta jos kieltoa ei noudateta, ero voi olla harkitsemisen arvoinen.

   Lainaa

  55. Nuutunut kivi 1.11.2022 20:14
   Tulos: +39 (41 ääntä)
   Kirpeä Ahven: Olen kuvitellut että nuo tarinat sekopäisistä existä ovat usein liioiteltuja, ja kun eivät ole, niin että ne olisivat harvinaisempia poikkeuksia. Niin että suurin osa normaaleista parisuhteista ei vain juuri kirvoita keskustelua. Mutta kyselyn mukaan yli 60 % sanoo olleensa epäterveessä [...]
   Määritelmänä epäterve parisuhde on täysin subjektiivinen. Ei kaikkia ole alistettu nyrkin ja hellan väliin. Omassa entisessä suhteessani jäin huomiotta, kaikki muu oli tärkeämpää.

   Lainaa

  56. Tervetullut stalkkeri 1.11.2022 22:10
   Tulos: +33 (37 ääntä)
   McTyöntekijä: Oli itsellä joskus Joonaksen tyttöystävän kaltainen poikaystävä. Sen lisäksi etten miespuolisia kavereita saanut tavata, en myöskään saanut mennä kauppaan/kirjastoon/viemään roskia pihan roskiskatokseen ilman että ilmoitin hänelle. Ei, emme asuneet yhdessä.
   Tuli ihan muistot mieleen. Itselläni samanlainen ex aikoinaan. Varma merkki pettämisestä oli kuulemma se kun kaverin kanssa tulin yhtä matkaa kaupasta ja vielä naurettiin! Minä ja kaveri oltiin samaa sukupuolta ja ihan heteroita kumpikin.

   Lainaa

  57. Kiltti tyttö 1.11.2022 23:00
   Tulos: +23 (25 ääntä)
   Minun epäterve parisuhteeni (liittyen päivän kysymykseen) oli yksinkertaisesti sellainen, että minä rakastin miestä mutta hän ei minua. Oli suhteessa muitakin epäterveitä piirteitä, mutta ei kontrollointia tai hullua mustasukkaisuutta.

   Lainaa

  58. Kirpeä Ahven 1.11.2022 23:00
   Tulos: -21 (29 ääntä)
   just: Suhdehan voi olla epäterve, vaikka molemmat osapuolet olisi ihan perusnormaaleita, jos ei luonteet ja arvot ja elämäntilanteet osu yksiin. Jotkut ihmiset tuovat toisitaan huonoimmat puolet esiin.
   Niin no, sitten ymmärrän jos ihmiset luulevat "epäterveen parisuhteen" tarkoittavan mitä tahansa parisuhdetta, joka ei toimi. Itse ajattelin sen tarkoittavan parisuhdetta, joka pyörii täysin toisen, tai molempien osapuolten, neuroosien ja mielenterveyshäiriöiden ympärillä. Ei kai "perusnormaalia" ihmistä ole olemassakaan.

   Lainaa

  59. Juokseva karjalanpiirakka 2.11.2022 0:33
   Tulos: +19 (23 ääntä)
   Kirpeä Ahven: Niin no, sitten ymmärrän jos ihmiset luulevat "epäterveen parisuhteen" tarkoittavan mitä tahansa parisuhdetta, joka ei toimi. Itse ajattelin sen tarkoittavan parisuhdetta, joka pyörii täysin toisen, tai molempien osapuolten, neuroosien ja mielenterveyshäiriöiden ympärillä. Ei kai "perusnormaalia" ihmistä ole olemassakaan.
   Itsellä se toksinen parisuhde oli sellainen, jossa mies yritti pikkuhiljaa hallita aivan kaikkea mun elämästä, mutta mun rajoilla ei tietenkään ollut mitään merkitystä. Kummallakaan ei mitään mt-ongelmia tai ”neurooseja” (paitsi toki suhteen jälkeen), ei edes ehtinyt mennä mitenkään pahaksi, että olisi ollut vain ja ainoastaan jotain väkivaltaa. Toki olisi voinut lähteä jo humalassa raiskauksen jälkeen, mutta niin se itsetunto vaan nopeasti murenee.

   Lainaa

  60. Uneton meduusa 2.11.2022 1:43
   Tulos: +16 (22 ääntä)
   Kirpeä Ahven: Olen kuvitellut että nuo tarinat sekopäisistä existä ovat usein liioiteltuja, ja kun eivät ole, niin että ne olisivat harvinaisempia poikkeuksia. Niin että suurin osa normaaleista parisuhteista ei vain juuri kirvoita keskustelua. Mutta kyselyn mukaan yli 60 % sanoo olleensa epäterveessä [...]
   Itse vastasin ylläolevaan kyselyyn kyllä. Suhteessani ei kuitenkaan ollut mitään järjetöntä mustasukkaisuuta, ei myöskään väkivaltaa. Mies vain oli äkkipikainen, kiukutteleva, huutava ja vähättelevä. Hänen tapansa saada tahtonsa läpi oli jankata asioita päiviä tai viikkoja, toisinaan myös öisin. Mies osasi myös löytää toisen heikot kohdat - siinä yksi syy miksi suhde ei päättynyt aiemmin, ja miksi sitä pitkään epäili itseään. Oli mies loppuaikoina myös "sekaisin" (psykoosissa), mutta ei suhde niin kovin terve ollut ennenkään. Tuskin tämäkään on niin kovin poikkeuksellinen tarina, mutta rajaa minut kuitenkin mukaan tuohon 60 prosenttiin.

   Lainaa

  61. Rikkoutunut etana 2.11.2022 8:22
   Tulos: -39 (47 ääntä)
   Soinnikas herne: Tämän takia valitsin sinkkuuden jo yli 10 vuotta sitten. Suosittelen lämpimästi samaa valintaa kaikille miespuolisille. "F e m i n i s m i ei vapauttanut naisia sorrosta, jonka alla he kuvittelivat olevansa, se vapautti miehet sorrosta, jonka alla he eivät tajunneet olevansa." Sellainen [...]
   Ei tällä sivulla SAA kertoa _totuuksia_!!

   Lainaa

  62. Kirpeä Ahven 2.11.2022 8:43
   Tulos: +6 (12 ääntä)
   Juokseva karjalanpiirakka: Itsellä se toksinen parisuhde oli sellainen, jossa mies yritti pikkuhiljaa hallita aivan kaikkea mun elämästä, mutta mun rajoilla ei tietenkään ollut mitään merkitystä. Kummallakaan ei mitään mt-ongelmia tai ”neurooseja” (paitsi toki suhteen jälkeen), ei edes ehtinyt mennä mitenkään pahaksi, [...]
   En löytänyt oikeita sanoja tuollaiselle sekopäiselle käytökselle, jota ex-miehesekin on esittänyt, mutta tarkoitin juuri sitä. Eihän tuollaista voi pitää "perusnormaalina" käytöksenä kukaan, ja ihmettelyni koskikin sitä kuinka paljon tällaisia hulluja Suomessa on. En suinkaan epäillyt liioitteluksi, ennen kuin joku mainitsi "epäterveen parisuhteen" voivaa tarkoittaa myös normaalia parisuhdetta joka ei toimi.

   Lainaa

  63. Kirpeä Ahven 2.11.2022 9:14
   Tulos: +6 (14 ääntä)
   Uneton meduusa: Itse vastasin ylläolevaan kyselyyn kyllä. Suhteessani ei kuitenkaan ollut mitään järjetöntä mustasukkaisuuta, ei myöskään väkivaltaa. Mies vain oli äkkipikainen, kiukutteleva, huutava ja vähättelevä. Hänen tapansa saada tahtonsa läpi oli jankata asioita päiviä tai viikkoja, toisinaan myös [...]
   Jotenkin ahdistaa ja huolestuttaa ettei tälläistä pidetä epänormaalina tai tarinana poikkeuksellisena?

   Lainaa

  64. Symppis hämähäkki 2.11.2022 11:15
   Tulos: +21 (23 ääntä)
   Kirpeä Ahven: En löytänyt oikeita sanoja tuollaiselle sekopäiselle käytökselle, jota ex-miehesekin on esittänyt, mutta tarkoitin juuri sitä. Eihän tuollaista voi pitää "perusnormaalina" käytöksenä kukaan, ja ihmettelyni koskikin sitä kuinka paljon tällaisia hulluja Suomessa on. En suinkaan epäillyt [...]
     No, riippuu ihan tasan siitä, minkä ymmärtää sellaiseksi, ettei toimi. Muita eksiäni kuin sitä yhtä en väittäisi oikeasti viallisiksi, mutta tietenkään suhde ei toiminut, kun ei sitä suhdetta enää ole. Mutta ne nimenomaan kaatuivat siihen, että molemmat oivalsivat että tässä on nyt ylikäymättömiä ongelmia. Ongelmat olivat äärestälaitaan -yhden kanssa ei käynyt tulevaisuudensuunnitelmat yhteen, toinen petti koko ajan (edellisen kanssa olen jopa kaveri, jälkimmäisen kanssa en). Mutta tämä pettäjäkin oli enempi mallia "ups, taisi tulla juotua liikaa, sori?". En menisi väittämään sitä epäterveeksi suhteeksi, huonoksi vain. 
     Epäterveys tuli omalla kohdallani kuvaan kun mies tahallaan haki helposti uhriutettavia (siis en ollut ainut). Kun mies järjestelmällisesti murensi maailmankuvaani ja sai minut epäilemään omaa mielenterveyttäni. Normaalin ihmisen on vaikea tajuta, että joku pystyy aivan kirkkain silmin valehtelemaan kaikesta kaikille, vaikka sitten aivan selkeät tosiasiat sanoisivat muuta. "En minä lyönyt sinua. Törmäsit oveen. Hei kaikki, tyttöystäväni on tos kömpelö". Um, löitpäs? Minä olin paikalla? "En. Olet hullu ja melodraamaan taipuvainen. Kaikki tietävät että olet kauhea draamalaama, ihan turha yrittää väittää muuta. Ole iloinen että edes siedän sinua, kaikki muut inhoavat kun aina keksit tuollaisia juttuja" (joo kävi sitten tietenkin aikanaan ilmi, ettei asia ollut noin).
     Muistan kirjoittaneeni päiväkirjaani "jompikumpi meistä on varmasti hullu. En ole enää varma kumpi". Siinä on mielestäni epäterve suhde.
     Olen itsekin kerran lyönyt poikaystävääni (eri poikaystävää), ja reaktio siihen oli "ei herranjumala mitä olen tehnyt, olen tosi pahoillani, tosi tosi pahoillani, ymmärrän hyvin jos haluat lopettaa suhteen tähän, anteeksi ihan kauheasti, tiedät miksi sain raivarin ja raivarin ansaitsit, mutta ei ketään saa lyödä, voi helvetin helvetti". Poikaystävä antoi sen anteeksi, ja se oli ensimmäinen ja viimeinen kerta kun olen ketään lyönyt. Mutta mainitsen sen edelleenkin joskus listalla asioita, joita häpeän. Enkä siis yritä väittää, etten tehnyt sitä ja jos teinkin niin poikaystävän provokaatio oli niin kauhea, etten mitenkään olisi voinut tehdä muuta, mutta en kuitenkaan tehnyt, ja poikaystävä on hullu, ja taivas on pilkullinen. 
     Epäterveen suhteen jälkeen menin terapiaan, ja oli oikeasti hirveä helpotus kuulla, ettei minun todellisuudentajussani mitään vikaa ole, jos tunne-elämässä (siinä vaiheessa) olikin.

   Lainaa

  65. Tulos: +12 (14 ääntä)
   Töymeis: Seurustelin Joonaksen kuvaileman ihmisen kanssa kaksi vuotta. Kaksi liian pitkää vuotta. Tulin töistä 3 minuuttia myöhemmin (kyllä, hän kellotti tämänkin ajan) eräänä päivänä. Hän oli pakkaamassa laukkuaan, haukkui minut pukiksi ja ties miksi. Tilannehan muuttui suorastaan absurdiksi, kun hän [...]
   No voi helvetti. Onneksi pääsit pois siitä tilanteesta, eihän toi oo mitään elämää enää 😣

   Lainaa

  66. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Sievä hauki: Kyllähän Maria on nyt asian ytimessä :D
   Kieltämättä aika hauska mielikuva. Puoliso jahtaa toista nokkospuska kädessä (ja varmaan saa itsekin vahingossa nokkosenpistoja) varmaan alkais vaan naurattaa kumpaakin ja sit oltais että "mitä jos vaan siivottais?" 😄

   Lainaa

  67. Tulos: -6 (16 ääntä)
   Reseptivapaa Dinosaurus: Ei saisi missään nimessä nauraa, mutta eihän tuota touhua nyt voi vakavalla naamalla lukea! Kuvittelen sitä naapurin miestä änkemässä pikkuruisesta tuuletusikkunasta viiden sekunnin pystyvarville suihkuun ja sitten taas äkkiä ikkunasta ulos. 😂Onneksi pääsit kohtalaisen ehjänä pois!
   Ja ulkoseinien paksuudesta johtuen se tuuletusaukkokin on varmaan aika syvä - eli melkoisen kokoinen saa kyllä naapurilla olla että edes ylettyisi 😂

   Lainaa

  68. Tulos: +14 (20 ääntä)
   Harmaa kivi:  Onneksi kerrasta opin, että kannattaa ns. tarkistaa suositukset. Jos ei ole ikisinkku, mutta ei väleissä kenenkään exänsä kanssa, niin punalippu. Yksi asia, että kaikilla on varmaan joku, jota ei halua tavata uudestaan. Mutta jos kaikki, joiden kanssa on koskaan seurustellut, joko katoavat [...]
   Tämä nyt on yksilöllistä, mutta ei se minun mielestäni ole mikään punalippu, jos ei ole väleissä eksäänsä tai välttelee tapaamista. Toki on eri asia pitää kylmän välinpitämättömät välit kuin tyyliin irvistää nähdessään kaupungilla, mutta parisuhteisiin voi liittyä paljon kipeitä tunteita, joiden takia ei halua olla missään tekemisissä niistä muistuttavien ihmisten kanssa. Eikä kenenkään tarvitsekaan. Sitten joillain vain on ollut huono tuuri puolison valinnassa tai vaikka traumaattinen lapsuus, jonka takia etsitään turvaa vääränlaisista tyypeistä ja on sitten ajautunut huonon ihmisen syliin kerta toisensa jälkeen -ei kerro vielä mitään pahaa kyseisen henkilön käytöksestä parisuhteissaan, mutta oikeuttaa erittäin hyvin sen, ettei hän halua olla väleissä entisten kumppaneiden kanssa.
   Tietenkään tilanne ei ole joko tai, mutta itse ottaisin mieluummin jonkun, joka ei ole missään tekemisissä eksiensä kanssa, kuin jonkun jonka eksät säännöllisesti soittelevat ja välillä asia on luokkaa "hihi olen hiprakassa ja kiimainen" (-siinäkin yksi syy, miksi ne välit saattaa joutua pistämään poikki vaikkei eksällä ole selkeästi pahaa sanottavaa). 

   Lainaa

  69. Vararenkaaton sarvikuono 2.11.2022 16:24
   Tulos: +18 (20 ääntä)
   Harmaa kivi:  Onneksi kerrasta opin, että kannattaa ns. tarkistaa suositukset. Jos ei ole ikisinkku, mutta ei väleissä kenenkään exänsä kanssa, niin punalippu. Yksi asia, että kaikilla on varmaan joku, jota ei halua tavata uudestaan. Mutta jos kaikki, joiden kanssa on koskaan seurustellut, joko katoavat [...]
   Mulla ei ole kenenkään entisen kanssa ollut mitään erityisempää draamaa, enkä näkisi mitään ongelmia sinänsä antaa heille suosituksia. Voihan jonkun kanssa toimia se, mikä minun kanssani ei. Mutta joka tapauksessa en näe mitään syytä olla kenenkään heistä kanssa minkäänlaisissa yhteyksissä (toki ei ole yhteisiä lapsia tai muuta syytä, miksi pitäisi). En asu samalla paikkakunnalla, joten vahingossa emme törmää (moikattaisiin kai jos törmättäisiin, ehkä vaihdettaisiin kuulumiset). Toivoisin silti, ettei heidän mahdollisuudet uusiin suhteisiin ole menetetty pelkästään siksi, että mahdollisesti heidän muutkin entiset ovat kadonneet heidän elämästään.
   Enpä ole muuten nykyisen mieheni ketään entistä koskaan tavannut.

   Lainaa

  70. Tulos: +21 (21 ääntä)
   Joonaksen toivottavasti pian ex-tyttöystävä ois varmaa täydellinen kumppani mun sairaalloisen mustasukkaselle ex-miehelle. Mä en saanut edes vastaanottaa puhelimeeni viestejä keneltäkää miespuoleiselta, iha sama vaikka ois työkaveri tai veli :)))

   Lainaa

  71. Punerva puuma 3.11.2022 3:17
   Tulos: +22 (22 ääntä)
   Ai kauhee, ihan tulvii muistoja mieleen nuoruudesta. Poikaystäväni saneli tarkasti mitä katuja pitkin sain kävellä ja mihin aikaan, yleensä en kyllä saanut poistua kotoa ollenkaan ilman häntä eikä mielellään edes hänen seurassaan. Opiskelin toisella paikkakunnalla ja sain silloin useita tarkistussoittoja päivässä, voi jos taustalta kuului jonkun ääni (sukupuolella ei väliä koska ystävänikin tietysti vain kerääntyivät haukkumaan häntä ja houkuttelemaan minua orgioihin). Kaikesta siitä saisi vaikka romaanin aikaiseksi, oli se niin hirveää paskaa.

   Lainaa

  72. Rakastettu näätä 4.11.2022 4:16
   Tulos: +20 (22 ääntä)
   Mun exä mm. Pakotti lähtee kauppaan ostaan jotain. Autolla 25 min. Yhteen suuntaan ja jo 10 minsan poissaolon jälkeen pirisi puhelin, joko oon tulossa. En saanut edes vessassa olla rauhassa. Menin vessaan ja lukitsin oven. Oli maha kipee ja täysistunto, kun yhtäkkiä tää avaa veitsellä sen vessan oven ja tulee hengailemaan sinne. Suhde oli hyvin sairas ja kun tajusin sen, hän lensi ulos kuin leppäkeihäs.

   Lainaa

  73. Lainsuojaton hamsteri 4.11.2022 15:26
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Soinnikas herne: Tämän takia valitsin sinkkuuden jo yli 10 vuotta sitten. Suosittelen lämpimästi samaa valintaa kaikille miespuolisille. "F e m i n i s m i ei vapauttanut naisia sorrosta, jonka alla he kuvittelivat olevansa, se vapautti miehet sorrosta, jonka alla he eivät tajunneet olevansa." Sellainen [...]
   Vittu sä oot tyhmä :D

   Lainaa

  74. Alushousuton öykkäri 4.11.2022 19:44
   Tulos: +19 (19 ääntä)
   Niinkuin monet aiemmin jo sanoneet, sanon minäkin; nyt juokse ja kauas! Itse olin pari vuotta suhteessa jossa oli fyysistä-,henkistä ja rahallista väkivaltaa. Jouduin pelkäämään henkeni edestä useaan otteeseen, mies kuristi yleensä raiskaamisen jälkeen minut tajuttomaksi, uhkasi tappaa, hakkaIäsi, haukkui, kontrolloi suhteita jopa vanhempiin. Olen kiitollinen että pääsin elävänä pois, mutta vieläkin, yli 2 vuotta sen jälkeen, pelkään häntä kuollakseni, pelkään harrastaa seksiä nykyisen miesystävän kanssa ja on vaikea hallita pelkoja, jos toinen vaikka korottaa ääntään. Kenenkään ei pitäisi joutua kestämään minkäänlaista lähisuhdeväkivaltaa ikinä. Huh, itkuhan tässä tuli

   Lainaa

  75. Rimppakinttu ihminen 7.11.2022 22:40
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Ah, sekoboltsit puolisot. Olis kiva voida sanoa olevansa niin fiksu ja hyvä valitsemaan puolisonsa, ettei ole moisista mitään kokemusta, mutta valitettavasti kuitenkin on. Kerran sekoboltsi-eksä oli luonani (etäsuhde), ja sillä aikaa kun olin yliopistolla tai töissä tms. hän oli syynännyt tietokoneeni sivuhistorian ja tehnyt vähän omia päätelmiä. Siellä hän istui sitten laukut pakattuna kun tulin kotiin. Kuulemma vähintäänkin haikailin epätoivoisesti yhden vanhan tuttavuuden perään, koska olin ensin käynyt hänen fb-profiilissaan ja sen jälkeen kuulemma youtubessa kuuntelemassa rakkauslauluja. Olin joo tsekannut ko. miehen fb:stä jonkin asian, ja ”rakkauslaulut” sitten olivat youtuben karaokevideoita joiden kanssa laulelin kotona yksinäni, mm. Christina Aquileran Hurt, jossa lauletaan kuolleelle läheiselle (oma isäni on kuollut). Exän mielestä oli siis todettavissa aukoton päättelyketju, että katson miehen kuvia fb:stä ja kuuntelen perään nyyhkymusiikkia koska olen rakastunut. Samoin tämä eksä joskus puhelimessa kuuli taustalta lokkien ääniä, kun olin kotona Tampereella. No, hänen mielestään en voinut oikeasti olla kotona, koska Tampere ei ole meren rannalla ja siten siellä ei tietenkään ole lokkeja (???). Tai vähintään olin varmasti sitten järven rannalla jonkun kanssa, Kalevassa ainakaan ei varmasti ole lokkeja. Joskus taas hänen luokseen tultuani hän oli katsonut pikkuhousujani, ja totesi että ei niissä voi olla valkoista tahraa jos ei ole harrastanut seksiä. Valkoiset tahrat ovat siis tietenkin aina spermatahroja. Siinä sitten leuan lattialta keräiltyäni koitin selittää mitä on valkovuoto (hän toki googletti asian varmistaakseen että se on olemassa oleva asia). Ja asiasta loukkaannuttuani hän sanoi että eihän hän minua mistään ollut syyttänyt, totesi vain ihan viattomasti miten asia hänen mielestään on. Ja näitä juttujahan löytyy, vieläkin nostattaa verenpainetta niiden muisteleminen vaikka vuosia on mennyt kymmenkunta…

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: homot, introvertti, kieltää, miehet, mustasukkaisuus, nokkonen, parisuhde, sairaalloinen mustasukkaisuus, sauna, serkku, siivota, vinkki, yrtit