Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 240

Tiedätkö, mitä Tuntemattomassa sotilaassa ennustettiin?
Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 240

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 57 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Kastunut mato 17.11.2022 0:11
   Tulos: +277 (287 ääntä)
   vai että new items not yet in ass..... aika optimistinen tää ilmaus

   Lainaa

  2. Syömätön susi 17.11.2022 0:13
   Tulos: -120 (266 ääntä)
   Saattaa mennä saivartelun puolelle, mutta ei kuvassa kylläkään ole konttaavaa vauvaa.

   Lainaa

  3. Sävyisä hai 17.11.2022 0:25
   Tulos: +248 (308 ääntä)
   Syömätön susi: Saattaa mennä saivartelun puolelle, mutta ei kuvassa kylläkään ole konttaavaa vauvaa.
   Onhan. Nallevauva.

   Lainaa

  4. Tulos: +188 (208 ääntä)
   Ilona on lukenut historian tunneilla Tuntematonta sotilasta?

   Lainaa

  5. Patalaiska lohikäärme 17.11.2022 1:10
   Tulos: +289 (301 ääntä)
   Kyllä Ilona, niin sinä juuri sanoit.

   Lainaa

  6. Talokas keiju 17.11.2022 1:12
   Tulos: +192 (196 ääntä)
   Mikäs se Tuntematon kirja sitten on?

   Lainaa

  7. Mustavalkea kiivi 17.11.2022 1:26
   Tulos: +137 (141 ääntä)
   Talokas keiju: Mikäs se Tuntematon kirja sitten on?
   Itelle tuli ekana mieleen "Sotaromaani", mikä siis on sensuroimaton versio Tuntemattomasta Sotilaasta, enemmän kiroilua yms.

   Lainaa

  8. Tulos: +197 (213 ääntä)
   Talokas keiju: Mikäs se Tuntematon kirja sitten on?
   Kukaan ei tiedä.

   Lainaa

  9. Kokenut hanki 17.11.2022 1:54
   Tulos: +41 (81 ääntä)
   traumcity: Kukaan ei tiedä.
   Traumcity osuu kerrankin kommenteillaan 🎯 🫶🏻

   Lainaa

  10. Tulos: +201 (211 ääntä)
   Nallen hinta nostettu nyt että voidaan myydä Black friday- hintaan 34.90€ about 30 prosentin alennuksella.

   Lainaa

  11. Sievistelevä mansikka 17.11.2022 3:14
   Tulos: +175 (181 ääntä)
   Talokas keiju: Mikäs se Tuntematon kirja sitten on?
   New item not yet in ass.

   Lainaa

  12. Tulos: +170 (186 ääntä)
   Olen aikaisemminkin huomannut, että jotkut kansalaiset nauttivat saadessaan kauhistella toisten "yleissivistyksen puutetta". Tässä halu kyseiseen nautintoon on löytänyt yli niin, että muija tulkitsee pakonomaisesti "yleissivistyksen puutteeksi" myös sellaisen, mikä ei ole oikein sinnepäinkään. Auts. Ja ihan oikeasti. Aikuinen ihminen flexaamassa sillä, että on lukenut Tuntemattoman sotilaan. Tapu tapu. Älä vain sano, että tiedät senkin, mistä kirjasta on "Alussa Jumala loi taivaan maan".

   Lainaa

  13. Kirpeä Ahven 17.11.2022 6:40
   Tulos: +188 (196 ääntä)
   Lukeeko tuossa hologrammin alla siis pätkä Sotaromaanista? Mistään ei löydy riittävällä resoluutiolla kuvaa että saisi selvää mitä siinä lukee. Vaikka markkoja tuli aikoinaan käytettyä, niin en kyllä muista koskaan tuota tekstiä huomanneeni.

   Lainaa

  14. Tulos: +15 (19 ääntä)
   Toivottavasti Taina ei ole aikuinen.

   Lainaa

  15. Kapeahko raataja 17.11.2022 7:16
   Tulos: +77 (103 ääntä)
   Mä olen 48v. enkä ole tuollaista tekstiä missään setelissä (tai muuallakaan) nähnyt. Enkä ole lukenut Tuntematonta sotilasta, en ole edes katsonut sitä leffaa kokonaan.

   Lainaa

  16. Räkäpää 17.11.2022 7:23
   Tulos: +39 (41 ääntä)
   Kyöpeli: Olen aikaisemminkin huomannut, että jotkut kansalaiset nauttivat saadessaan kauhistella toisten "yleissivistyksen puutetta". Tässä halu kyseiseen nautintoon on löytänyt yli niin, että muija tulkitsee pakonomaisesti "yleissivistyksen puutteeksi" myös sellaisen, mikä ei ole oikein [...]
   Kiveksis ali - Seittemän jamppaa

   Lainaa

  17. Elämätön hanki 17.11.2022 7:27
   Tulos: +81 (97 ääntä)
   No jo on aikoihin eletty. Kyllähän tämä asia opetetaan myös Popedan kappaleessa ”Tahdotko mut tosiaan?”, joka siis alkaa: ”Lompakossa Väinö Linna yksinäinen on / Kas, pitkään riittänyt ei tili kortiston..” Tuntemattoman sotilaan ikimuistoinen loppu oli tosiaan präntätty seteliin hologrammin vasempaan alanurkkaan. Se menee näin: ”Hyväntahtoinen aurinko katseli heitä. Se ei missään tapauksessa ollut heille vihainen. Kenties tunsi jonkinlaista myötätuntoakin heitä kohtaan. Aika velikultia.”

   Lainaa

  18. Elämätön hanki 17.11.2022 7:28
   Tulos: +25 (29 ääntä)
   Kirpeä Ahven: Lukeeko tuossa hologrammin alla siis pätkä Sotaromaanista? Mistään ei löydy riittävällä resoluutiolla kuvaa että saisi selvää mitä siinä lukee. Vaikka markkoja tuli aikoinaan käytettyä, niin en kyllä muista koskaan tuota tekstiä huomanneeni.
   Pätkä on kyllä molemmissa versioissa.

   Lainaa

  19. Tulos: -30 (44 ääntä)
   Taina ei ollut ainoa. Likainen mieli on ainainen ilo Ja sit toisekseen mä haluan noita samoja sieniä mitä Ilona on vetänyt

   Lainaa

  20. Altis kantojuhta 17.11.2022 7:55
   Tulos: +6 (38 ääntä)
   Kastunut mato: vai että new items not yet in ass..... aika optimistinen tää ilmaus
   Missä on Mr. Ällö?

   Lainaa

  21. Itseasiassa 17.11.2022 8:32
   Tulos: +61 (61 ääntä)
   En lukenut Tuntematonta sotilasta koulussa, mutta mun luokkakaveri teki siitä kirjaesitelmän. Sitä en muistaisi muuten, mutta hän otti esitelmän lopuksi 20 markan setelin taskusta ja näytti sitä, että siinä on Väinö Linna. Tämähän oli meistä ihan hirmuhauskaa, jostain syystä opettaja ei tykännyt, kun tuolleen nauratettiin yleisöä. En voi olla Ilonan kanssa eri tai samaa mieltä, kun en todella tiedä mitä mieltä Ilona on. Vähemmän tyylikäs suoritus pujotella keskustelusta, jossa itse ei todellakaan ole voitolla.

   Lainaa

  22. Lupsakka ahma 17.11.2022 8:37
   Tulos: +85 (89 ääntä)
   Elämätön hanki: No jo on aikoihin eletty. Kyllähän tämä asia opetetaan myös Popedan kappaleessa ”Tahdotko mut tosiaan?”, joka siis alkaa: ”Lompakossa Väinö Linna yksinäinen on / Kas, pitkään riittänyt ei tili kortiston..” Tuntemattoman sotilaan ikimuistoinen loppu oli tosiaan präntätty seteliin hologrammin [...]
   Siis opetetaan, että Väinö Linna on setelissä, mutta ei suinkaan sitä, mikä pikkuruinen lainaus setelissä on? Tai ehkä opetetaankin, sivistykseni Popedan suhteen on vajavaista.

   Lainaa

  23. Höperö bataatti 17.11.2022 8:41
   Tulos: +81 (81 ääntä)
   Joskus sain haukut sivistymättömyydestä, kun en tiennyt jotain ilmeisesti hyvinkin itsestäänselvää ilmaisua tai sanaa (en edes muista enää mikä se oli), joka oli kirjasta joka kaikkien pitäisi olla kyllä lukenut! Ainut vaan, että olin lukenut kyseisen kirjan, mutta ei soittanut silti mitään kelloja päässä. Itse asiassa luin niin paljon kirjoja aikanaan, että minulle jopa naljailtiin siitä jatkuvasti. En koe kyllä itseäni yhtään sen sivistyneemmäksi, ei läheskään kaikki asiat niistä mitenkään jää päähän. Tosin en koskaan olekaan pystynyt oppimaan asioita hyvin pelkästään lukemalla, sekin varmaan vaikuttaa.

   Lainaa

  24. Laakeriton lammas 17.11.2022 8:44
   Tulos: +83 (87 ääntä)
   Itseasiassa: En lukenut Tuntematonta sotilasta koulussa, mutta mun luokkakaveri teki siitä kirjaesitelmän. Sitä en muistaisi muuten, mutta hän otti esitelmän lopuksi 20 markan setelin taskusta ja näytti sitä, että siinä on Väinö Linna. Tämähän oli meistä ihan hirmuhauskaa, jostain syystä opettaja ei [...]
   Voi miten ankea opettaja. Kaverihan on ollut todella hyvä ja mieleenpainuva opettaja. Mutta ehkä opettajakin sen tajusi, ja olikin kateellinen.

   Lainaa

  25. Höperö bataatti 17.11.2022 8:46
   Tulos: +52 (52 ääntä)
   Ja siis unohtui vielä paasauksen keskellä mainita, että luin siis aivan laidasta laitaan niitä kirjoja, joiden joukossa myös oli mm. juurikin se Tuntematon sotilas, josta en ainakaan alun perusteella olisi varmaan edes koko fraasia muistanut. Tuosta velikultia-kohdasta jo ehkä olisi voinut osata vähintään päätellä. Seteleistä en olisi tiennyt tuon taivaallista.

   Lainaa

  26. Tulos: -86 (90 ääntä)
   Naistenhuone se TAAS kerran esittelee tuon sukupuolen parhaat palat.

   Lainaa

  27. Impotentti kurkku 17.11.2022 8:59
   Tulos: -15 (21 ääntä)
   jukkapalmu: Nallen hinta nostettu nyt että voidaan myydä Black friday- hintaan 34.90€ about 30 prosentin alennuksella.
   Vai oisko ehkä se "1 jäljellä".

   Lainaa

  28. Arveluttava vadelma 17.11.2022 9:12
   Tulos: +43 (43 ääntä)
   Kirpeä Ahven: Lukeeko tuossa hologrammin alla siis pätkä Sotaromaanista? Mistään ei löydy riittävällä resoluutiolla kuvaa että saisi selvää mitä siinä lukee. Vaikka markkoja tuli aikoinaan käytettyä, niin en kyllä muista koskaan tuota tekstiä huomanneeni.
   Aikanaan noi setelit viihty niin vähänaikaa mun lompakossa, ettei niitä pahemmin ehtinyt tutkiskella.

   Lainaa

  29. Matala kalkkuna 17.11.2022 10:38
   Tulos: +95 (99 ääntä)
   Ei riitä että Ilona väittää Väinö Linnan kertovan romaanissaan että hänen tekstinpätkänsä tullaan painamaan 20mk seteliin tulevaisuudessa, hän myös väittää että Tuntematon Sotilas pitäisi lukea historian tunneilla koulussa.. Äidinkielentunnit voisivat olla hieman osuvampi ajankohta fiktiivisille kirjoille.

   Lainaa

  30. Tulos: -33 (53 ääntä)
   Mä luulin että ton setelimokan moka on se, että joku oikeasti luulee että jossain setelissä tai kolikossa on lukenut joku vitun runo. Mutta sitä en tiedä mikä kirja se Tuntematon on. Tuntemattoman sotilaan oon joskus lukenut, en kyllä tuota runoa siitä muista enkä muista sitäkään kohtaa jossa luki että 20 markan setelissä lukee tämä.

   Lainaa

  31. Ihku järvisieni 17.11.2022 11:26
   Tulos: +69 (69 ääntä)
   Altis kantojuhta: Missä on Mr. Ällö?
   Ilmeisesti Woltilla töissä.

   Lainaa

  32. Tulos: +35 (37 ääntä)
   Kastunut mato: vai että new items not yet in ass..... aika optimistinen tää ilmaus
   Varsinkin noi kolme pistettä tossa lopussa, antaa melko vihjaileva kuvan 😏

   Lainaa

  33. Söpö vesinokkaeläin 17.11.2022 13:13
   Tulos: +68 (72 ääntä)
   Ei yleissivistystä ole se, että on lukenut Tuntemattoman sotilaan ja Sinuhe Egyptiläisen tai katsonut Tähtien sota -elokuvat ja muutaman Uuno Turhapuron, vaan se että tietää suurin piirten mistä niissä on kyse. Muutenkin yleissivistys on täysin kontekstisidonnaista. Jos suomalainen ei tiedä kertooko Tuntematon sotilas Jatkosodasta vai puunilaissodista, hänellä on selvästikin yleissivistyksessään aukko. Jos italialainen ei tiedä sitä, ei se kerro hänen yleissivistyksestään mitään. Globaaliin yleissivistykseen tuskin kuuluu juuri muuta kuin tavalliset elossapysymistaidot (älä juo merivettä, älä syö tuntemattomia sieniä, älä yritä rapsuttaa itseäsi isompaa kissaeläintä tai nallekarhua), ja ehkä perusasiat maailmanhistorian päätapahtumista (Rooman valtakunta, Mongolien valtakunta, kolonialismi, Toinen maailmansota, Kylmä sota).

   Lainaa

  34. Arkkienkeli 17.11.2022 13:17
   Tulos: +47 (49 ääntä)
   Missä vaiheessa fiktiivisestä kirjasta on Ilonan mielestä tullut faktateos?

   Lainaa

  35. Tulos: +12 (12 ääntä)
   Johannan kysymykseen vastaus: oli. Ei siinä kysytty että missä.

   Lainaa

  36. Tulos: +35 (35 ääntä)
   Impotentti kurkku: Vai oisko ehkä se "1 jäljellä".
   Noiden krääsäverkkokauppojen yleisesti käyttämä tapa, samoin hotellivaraussivustojen, että "vain yksi jäljellä tähän hintaan". Yksi tapa koukuttaa asiakas ostamaan.

   Lainaa

  37. Tulos: +40 (44 ääntä)
   Elämätön hanki: No jo on aikoihin eletty. Kyllähän tämä asia opetetaan myös Popedan kappaleessa ”Tahdotko mut tosiaan?”, joka siis alkaa: ”Lompakossa Väinö Linna yksinäinen on / Kas, pitkään riittänyt ei tili kortiston..” Tuntemattoman sotilaan ikimuistoinen loppu oli tosiaan präntätty seteliin hologrammin [...]
   Parempi kuin se jenkkien In God We Trust. :D

   Lainaa

  38. Taidokas Aasi 17.11.2022 14:34
   Tulos: +5 (31 ääntä)
   En tiedä, onko Tainan kommentti vain paskaa huumoria, jossa kaikki yritetään kääntää hihihi seksiin vai onko kyseessä joku pedofiili, joka ajattelee heti panemista, kun vauva on kontillaan... Joka tapauksessa Hyi, yäk!

   Lainaa

  39. Impotentti kurkku 17.11.2022 15:01
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   Mimmi: Noiden krääsäverkkokauppojen yleisesti käyttämä tapa, samoin hotellivaraussivustojen, että "vain yksi jäljellä tähän hintaan". Yksi tapa koukuttaa asiakas ostamaan.
   Tuotetta ei ole enää kyseisellä verkkosivulla tau en sellaista ainakaan löytänyt.

   Lainaa

  40. Luodinkestävä lihapiirakka 17.11.2022 17:09
   Tulos: -8 (22 ääntä)
   Onko tuolla Johannalla oikeesti ollu auki 86 välilehtee chromessa?!

   Lainaa

  41. Lisää tietoa 17.11.2022 17:23
   Tulos: +46 (50 ääntä)
   Höperö bataatti: Ja siis unohtui vielä paasauksen keskellä mainita, että luin siis aivan laidasta laitaan niitä kirjoja, joiden joukossa myös oli mm. juurikin se Tuntematon sotilas, josta en ainakaan alun perusteella olisi varmaan edes koko fraasia muistanut. Tuosta velikultia-kohdasta jo ehkä olisi voinut [...]
   Ihmisten tapa lukea vaihtelee. Toisille jää mieleen hienoja sitaatteja, toisille ei. Luen myös paljon, mutta ei minulle silti jää mieleen lauseita tai repliikkejä niin, että voisin niitä sitten itse käyttää. Minun muistini ei yksinkertaisesti toimi niin. Muistan juonen ja minulle syntyy mielikuva tapahtumista ja tunnelmasta, mutta en muista yksittäisiä lauseita, jolleivät ne ole aivan poikkeuksellisen hyviä. Saatan kyllä tunnistaa sitaatin lähteen. Toiset taas muistavat lukemansa pikemminkin sanoina kuin kokonaisuuksina. Jotkut muistavat pitkiä pätkiä tekstiä ulkoa, toisille jää mieleen yksittäisiä lauseita lähes jokaisesta kirjasta. He saattavat kertoa lukemastaan kirjasta siteeraamalla pätkiä tekstistä tai muistella, mitä joku kirjan hahmo sanoi jossakin kohdassa.

   Lainaa

  42. Lisää tietoa 17.11.2022 17:30
   Tulos: +37 (41 ääntä)
   Kapeahko raataja: Mä olen 48v. enkä ole tuollaista tekstiä missään setelissä (tai muuallakaan) nähnyt. Enkä ole lukenut Tuntematonta sotilasta, en ole edes katsonut sitä leffaa kokonaan.
   Kannattaa joskus katsella seteleitä tai vaikka passia vähän tarkemmin. Niissä on kiinnostavia yksityiskohtia, kuten vaikkapa mikrotekstiä, jossa on tahallisia virheitä. Jossain passimallissa taisi lukea "SUOMI FINLAND" kymmeniä kertoja peräkkäin. Paitsi yhdessä kohdassa lukikin "SOUMI FINLAND". Niissä on myös vesileimoja, kuvioita, jotka näkyvät vain valoa vasten tai karheampaa tai eri suunnista eriväristä mustetta. Kokeilkaapa muuten joskus skannata tai kopioida seteli. Tulos saattaa olla mielenkiintoinen. Syy on se, että jotkut ovat yrittäneet tehdä väärää rahaa kopiokoneella. Eihän sillä uskottavaa väärennöstä tee, mutta sitäkin vastaan on pitänyt suojautua.

   Lainaa

  43. Pehmeä jänis 17.11.2022 17:37
   Tulos: -14 (20 ääntä)
   Kokenut hanki: Traumcity osuu kerrankin kommenteillaan 🎯 🫶🏻
   Nooh yhtä tällästä plussa puolelle tippuvaa kommenttia tulee aina kymmenen serkumpi herkumpi kommenttia jotka vetää aina miikalle nää positiivestkin "hot takes"

   Lainaa

  44. Tulos: +23 (33 ääntä)
   Pehmeä jänis: Nooh yhtä tällästä plussa puolelle tippuvaa kommenttia tulee aina kymmenen serkumpi herkumpi kommenttia jotka vetää aina miikalle nää positiivestkin "hot takes"
   Siksi siinä lukeekin tuo "kerrankin" kun normaalisti ne kommentit on niin paskoja, että hajamielinen kääpiökin tuntee ylemmyydentunnetta niitä lukiessa.
   Vai oliko tuokin nykyään kiellettyjen sanojen joukossa? No korjataan sitten muotoon lähimuistiongelmainen kääpiö.

   Lainaa

  45. Kuuma myyrä 17.11.2022 20:17
   Tulos: +42 (52 ääntä)
   Onpa jotenkin hauska ajatus, että "Nykyaikana ei saa varmaan kouluissa lukea Tuntematonta sotilasta, kun se on rienausta!" Mutta aikanaan Väinö Linnan ensimmäinen versio Tuntemattomasta sotilaasta siivottiin Jumalanpilkasta ja liiasta kiroilusta. Ennen kirjat sensuroitiin huomattavasti pienemmällä kynnyksellä, mutta vain ja ainoastaan nykyään ihmiset ovat yliherkkä lumihiutaleita.

   Lainaa

  46. Nirso omena 17.11.2022 22:16
   Tulos: +27 (29 ääntä)
   Räkäpää: Kiveksis ali - Seittemän jamppaa
   Aleksis veljen seitsemän kivestä

   Lainaa

  47. Suvaitsematon muurahainen 17.11.2022 23:22
   Tulos: +17 (19 ääntä)
   Tuntematon Sotilas ei myöskään kuulu historianopetukseen.

   Lainaa

  48. Samea hämähäkki 18.11.2022 2:08
   Tulos: +13 (17 ääntä)
   Itseasiassa: En lukenut Tuntematonta sotilasta koulussa, mutta mun luokkakaveri teki siitä kirjaesitelmän. Sitä en muistaisi muuten, mutta hän otti esitelmän lopuksi 20 markan setelin taskusta ja näytti sitä, että siinä on Väinö Linna. Tämähän oli meistä ihan hirmuhauskaa, jostain syystä opettaja ei [...]
   Mikä nerokas keino hankkia 20 markkaa vanhemmilta. "Kun tarviin esitelmään!" Euroilla kieltämättä hankalampi toteuttaa, mutta ehkä jos tekee kirjoitelmansa arkkitehtuurin muutoksista olisi saumaa pariinkin seteliin...

   Lainaa

  49. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Lisää tietoa: Ihmisten tapa lukea vaihtelee. Toisille jää mieleen hienoja sitaatteja, toisille ei. Luen myös paljon, mutta ei minulle silti jää mieleen lauseita tai repliikkejä niin, että voisin niitä sitten itse käyttää. Minun muistini ei yksinkertaisesti toimi niin. Muistan juonen ja minulle syntyy [...]
   Edes hyvin tuoreeltaan en muistaisi yksittäisiäkään lauseita lukemastani kirjasta. Miksi yrittäisinkään käyttää vähäistä aivokapasiteettiani joidenkin sanojen järjestykseen ym lukiessani fiktiota. Mitä tulee itseään isompien kissaeläinten tai nallekarhujen rapsutteluun niin voisin kuvitella kyllä että joku on Darwin awardsin juurikin niin voittanut. Wich is nice.

   Lainaa

  50. Siisti sika 18.11.2022 14:29
   Tulos: -12 (22 ääntä)
   traumcity: Siksi siinä lukeekin tuo "kerrankin" kun normaalisti ne kommentit on niin paskoja, että hajamielinen kääpiökin tuntee ylemmyydentunnetta niitä lukiessa. Vai oliko tuokin nykyään kiellettyjen sanojen joukossa? No korjataan sitten muotoon lähimuistiongelmainen kääpiö.
   Traumcity taisi unohtaa vaihtaa käyttäjänimeä ennen kuin kirjoitti tämän kommentin, jossa haukkuu omia kommenttejaan? Kuinkahan moni tämän palstan eri nimimerkeillä kirjoitetuista kommenteista onkin samojen henkilöiden kirjoittamia?

   Lainaa

  51. Tulos: +42 (44 ääntä)
   Siisti sika: Traumcity taisi unohtaa vaihtaa käyttäjänimeä ennen kuin kirjoitti tämän kommentin, jossa haukkuu omia kommenttejaan? Kuinkahan moni tämän palstan eri nimimerkeillä kirjoitetuista kommenteista onkin samojen henkilöiden kirjoittamia?
   Kiitti vaan Alex, mutta kai minä nyt saan omia kommenttejani haukkua.

   Lainaa

  52. Tulos: -3 (5 ääntä)
   Ilona on kaiken lisäksi ite ihan hirveä pissis, sillä ei tosiaan ois varaa taivastella kenenkään sivistystä.

   Lainaa

  53. Tulos: +3 (7 ääntä)
   Itseasiassa: En lukenut Tuntematonta sotilasta koulussa, mutta mun luokkakaveri teki siitä kirjaesitelmän. Sitä en muistaisi muuten, mutta hän otti esitelmän lopuksi 20 markan setelin taskusta ja näytti sitä, että siinä on Väinö Linna. Tämähän oli meistä ihan hirmuhauskaa, jostain syystä opettaja ei [...]
   Joku arvuutteli kolmisenkymmentä vuotta sitten, mitä yhteistä oli Kauko Juhantalolla ja 20 markan setelillä. Vastaus: Linna edessä ja Tampella takana. (Tämä ennustus ei aivan toteutunut. Ehdotonta vankeutta Juhantalolle vaatineet valtakunnanoikeuden jäsenet jäivät vähemmistöön, ja rangaistus määrättiin ehdollisena.)

   Lainaa

  54. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Lila herne: Toivottavasti Taina ei ole aikuinen.
   On se, yli 25 vuotias.

   Lainaa

  55. It's a deal 21.11.2022 11:03
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Siihen seteliin olisi myös pitänyt präntätä "Alussa olivat suo, kuokka - ja Jussi".

   Lainaa

  56. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Talokas keiju: Mikäs se Tuntematon kirja sitten on?
   Se on Jussi Moilan kirjoittama kirja, jossa näytelmäkirjailija alkaa dramatisoida uutta versiota Tuntemattomasta sotilaasta.

   Lainaa

  57. Siivekäs vihannes 25.11.2022 8:39
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Väinö Linna kuoli 1992 ja kasvot oli seteleissä jo vuonna 1993. Mitähän Linnan leski (Kerttu) ajatteli jokapäiväisessä elämässään käyttäessään seteleitä, joissa komeili edesmennyt miehensä? Onhan se kunnianosoitus, mutta varmaan aika haikeaa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: 20 markkaa, hyväntahtoinen aurinko katseli heitä, inflaatio, kasvikset, kontata, konttaus, markat, pehmolelu, raha, seteli, tuntematon sotilas, väinö linna, wolt